Új privát üzeneted érkezett!

Most vettem észre, hogy az előző kétszer ment el. :roll:
Kicsit elblincsikiztem.

KépKép
ancsurka77
 
 


Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek :wink:
Babaerszénnyel kapcsolatos: úgy vettem észre, mintha amióta a kicsi "megnőtt" nem lenne neki olyan kényelmes. Most kb 2 hós és 6 kilós így olyan sok variációban ha jól tudom nem használhatom még az erszényt, viszont a bölcsőtartás már "kicsi" neki és amikor poci-a-pocihoz van felhúzott lábakkal -no azt meg nem szereti :roll: Nem tudom, én csinálok vmit rosszul vagy átmenetileg másfajta hordozást kellene választanunk -mármint másféle hordozót?
Teszek fel képet amit ma készítettem, elalszik az erszényben így is de amikor kisebb volt sokkal jobban szerette tényleg az az érzésem most nem kényelmes neki, ugyanakkor nagyobb lányom jól elvan az erszényben (őt oldalt vagy háton viszem így bár kevesebbet persze mert most "egyedül" csinál mindent) szóval gondolom ha már ülni is tud a kisebb újra szeretni fogja, csak addig nem tudom, vegyünk-e másféle hordozót vagy csak béna vagyok ahogy beleteszem...

Kép Kép

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest
 
 
 

 
 

Köszi a Lányok a segítséget!
Zsizsa: ezt a babaközelben-es linket ismerem (innen vettem a kendőt is), próbáltam eszerint megkötni akendőt és beletenni Alizt, úgy sikerült csak, ahogy belinkeltem a képet :(

A vízszintes részben (amivel kezdeni kell a kötést, ugye?) tényleg nincs benne a leányzó, ezek szerint annak kéne fognia a popsiját?

Liv731: szuper a fotód, köszi :lol: nagyon klasszus áll benne a babád. Nem tudom, mi mikor fogunk így lenni... nincs valami kendős tanfolyam vhol? :oops:
Hoztam egy képet (nem kendős, bocs) Kép
vumenke
 
 


Ancsurka: a kép alapján jónak tűnik a kötés. Okés a terpesz, meg szorosnak is tűnik.
Kezét nem szoktad kitenni? Már elég nagy hozzá Lili, biztos örülne neki ;)

Celesztina: (és Kisvic kedvéért :lol: ) nincs tapasztalatom erszénnyel. De ha sokat hordozol, akkor érdemes lenne egy másik hordozót is beszerezni mellé, ami nem féloldalas (pl. kendő). Neked is kényelmesebb lenne, és lehet, hogy jobban szeretné Julinka is. Hát, nem tudom, segítettem-e valamit.... :roll:

Vumenke: nagyon helyes a fotó :)
Tanfolyamok itt: www.hordozo.hu
De a youtube-on sok video is van. Érdemes körülnézni ;)

KépKép
livus
 
 


[quote]a írta: youtube-on sok video is van.

Hát ez így elég viccesen hangzik :oops: Szóval sok hordozós videó is van. Rugalmas kendős is. Linket nem tudok fejből.

KépKép
livus
 
 


Vumenke,
megy ez majd jobban is! :wink: :D Livus belinkelte a tanfolyamot (Ágihoz nagyon érdemes elmenni!), és jó ötletet adott nekem a youtube-bal: kerestem gyorsan egy egész jó linket, íme: http://youtube.com/watch?v=CamfWi0cEU8 . Ebben a kendő felkötése és a baba behelyezése is jól látható. Az egyetlen bajom vele, hogy szerintem nem húzza szét elég jól terpeszbe a baba lábait (mint írtam, mindkét szár térdhajlattól térdhajlatig, térdeket felhúzni, hogy jól üljön a kendőszárak közepén), de Liv fotóján jól látszik, hogy hogyan is kéne tökéletesen. A videón láthatod, hogy nem a vízszintes résszel, hanem a belül lévő átlós kendőszárral kezdünk, utána a kijjebb lévő átlóssal, és csak a végén húzzuk rá a vízszintest, mintegy bónuszként (anélkül is tökéletesen tart, ha jól (értsd: elég szorosan) van rádkötve a kendő; tehát nem a vízszintes tartja a popsit, hanem az átlós szárak teljesen körülölelik és tartják a babát, a vízszintes csak összefogja az egészet még egyszer, így nagyobb komfortot nyújtva). Próbálkozzál csak, biztosan sikerülni fog, és ha eljutsz Ági egyik tanfolyamára, akkor minden részletet megtudsz a hordozásról. :)
A kép nagyon jó! :)

Kisvic,
gyönyörű ez a MT! :) És nagyon jó ötlet a gumis pánt! A szűkítőt nem tudtam kitalálni, hogyan működik, majd egyszer írd le, légyszi!

Ancsurka,
én akkorát nevettem ezen a hajkibontáson! :lol:

Zsizsa
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásotokat! Sok jó ötletből próbálom összeollózni a nekünk megfefelőt. :) Ma délután tettünk egy próbát a babkocsival. Ormótlan terepjáró szörnyeteg, nem egy békávázós fajta, de csak elsétáltunk a szelektív hulladékgyűjtőig, meg vissza, hosszabb távon pehelykönnyűt veszek, ha úgy érzem, megéri. Három hónapja még az első sarkon üvölteni kezdett, amikor szintén kísérletképpen babakocsiba tettem (pont jókor, volt idő hazamenni és kendőre váltani), azóta most először kocsikáztunk. Nos, azóta fordult a kocka. Élvezte az új helyzetet, de ez sztem az újdonság öröme, mert 10 perc múlva ebből is ki akart szállni, csak egyelőre még nem balhézik miatta úgy, mint a kendőben. Mivel nagyon sötétlett az ég alja, csak visszafelé jövet, az utolsó 200 m-en sétáltunk a babakocsit "együtt" tologatva.

Asszem hosszú távon egyelőre mégsem a babakocsit fogom forszírozni. Mondjuk elindulunk háton hordozva (mert induláskor még aránylag kicsi a balhé), a tetthelyen séta, bóklászás, felfedezés, hazafelé csípőn hordozás, ha még emlékszem rá egyáltalán. Aztán majd ahogy az élet hozza. :wink: ( A gerincferdülésem elég durva, de ennek ellenére nem vagyok hátfájós. Csak nem szeretném, ha súlyosbodna, mert a nagyfokú ferdülés miatt ráadásul csak az egyik oldalon esik jól hordozni.) Igen, én is gondoltam rá, hogy idővel talán újra rákap a kendő ízére, ha nem erőltetem.

Jövő héten vidéken leszünk a nagyszülőknél, úgyhogy sajna megint lemaradunk a klubról, sőt szeptemberben is, mert akkor a másik nagyi jön látogatóba. Októberben tudunk legkorábban menni, ha közbe nem jön valami, remélem, nem mint ex-hordozósok. Még akkor is csak 17 hónapos lesz Árnika. :( Minden klubozónak kellemes időtöltést kívánok! :)

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Zsizsa :D , köszönöm! A szűkítőt én úgy használtam annak idején, hogy a body alsó részét kötöttem vele össze, hogy ki tudja dugni a lábacskáját, amikor még pici volt. De a béka így is megvan.

Livushoz :D csatlakozva nekem sincs tapasztalatom féloldalas hordozóval, mert Gyöngyihez csatlakozva :D nekem is gerincferdülésem van. De egy 6kg-os babát már inkább háton ajánlatos hordani, mert elől nagyon megterheli a gerincedet és a medencealapodat. (Javítsatok ki, ha nem.) Kétoldalas hordozók: kendő, Mei Tai, pogedi, SSC (csatos). Mivel pici a baba mindenképpen kendőre váltanék, ahhoz pedig dukál egy tanfolyam (látom pesti vagy, úgyhogy abban a szerencsés helyzetben vagy velem ellentétben, hogy elérhető számodra) :D A kendő a legsokoldalúbb hordozóeszköz. És a legkényelmesebb is!!!

Apának megrendeltük a Liliputis hátit, ha megérkezik jövök nektek egy Ergo/Manduca/Liliputi összehasonlítással!

Manduca eladó, sikítson, akinek kell!!! :wink:

kisvic
 
 


Köszi Lányok! Most elutazunk vidékre, de oda is visszük a kenbdőt, hátha... :) tegnap megint próbálkoztam, de Alizom éhes is volt, végigordította a próbát. Remélem, csak az éhségtől, de nekem volt egy olyan érzésem, hogy utálta, ahogy próbáljuk belegyümiszölni a kendőbe :( na, majd beszámolok, mire jutottunk :)
vumenke
 
 


Sziasztok,
Livus, Kisvic, köszönöm a segítségeteket :)

Kendőt már próbáltam mindkét lánnyal de nem jött be nekünk, mármint nekik sem tetszett meg nekem sem, valahogy abban túl sok az anyag, nem tudom, így érthetően fogalmaztam-e :oops: (Bóbita típusú volt és nem tudom, egy másik fajta aminek másmilyen az anyaga nem lett volna jobb... Szeirntetek?)

Ennyi idősen másban még nem szerencsés háton hordozni? Mei tai meg podegi mennyi idős kortól ajánlott? És a podegit sokkal nehezebb megkötni a mei tai-nál?

Mai sétánál kipróbáltam egy másik hordozási pózt, amikor poci-a-pocihoz van, de a lábai kint. Így tetszett neki nagyon, nekem meg kényelmes volt:

Kép

Kép Kép
celesztina
 
 


Hát azt hiszem betett nekem hogy 5kor keltett a gyerek, mert azt akartam írni, hogy a kendő mint olyan azért nem jött be nekünk mert anyagától függetlenül túl széles meg sok amibe a gyerek "ül" ami kendőnk volt meg nagyon vékony volt talán, minap láttam egy olyat aminek olyasmi anyaga volt mint egy téli sálnak, talán nandu volt, lehet, az jobban bejönne? ...
celesztina
 
 


Györgyi! Ha nem szeretnéd, hogy vége legyen a hordozásnak, biztos, hogy nem lesz vége. Csak megváltozik a napi gyakorlat. Amikor Eszter lányom 2 éves lett, voltak olyan helyzetek, amikor ismertem, hogy segítene a hordozás, de nem akarta, hogy felvegyem. Egy pár ilyen alkalom után elbizonytalanodtam: lehet, hogy vége a hordozásnak? Aztán rájöttem, hogy nem lehet, mert tudom, hogy egy kétéves még masszívan hordozós korú. Így hát abból indultam ki, hogy kell nekünk a hordozás, csak rá kell jönnöm, hogyan. Elég gyorsan eszembe jutott, hogy megpróbálok változtatni az addigi gyakorlattal, (ami az volt, hogy állva becsomagoltam a kiscsajt, és úgy vetettem a hátamra), és megkérdeztem, nem akar-e EGYEDÜL a hátamra jönni, hogy úgy kössem fel. Ragyogott, és akart (ugyanabban a szituban, amiben addig visszautasította a hordozást), és azóta is így veszem fel egyébként. Azért meséltem ezt el, mert a Ti esetetekben is biztos vagyok benne, hogy még sok-sok hordozás előtt álltok. Csak változtatni kell valamin. Meg fogod találni szerintem, hogy min, és tényleg írtunk Livusnak ötleteket a hasonló helyzetére. De ha kellenek még ötletek, én szívesen börzézek. :) Ha csípőnhordozás-tudásodat szeretnéd felfrissíteni, nyugodtan gyere el egy hátonhordozós tanfolyam 2. alkalmára mégegyszer, ha van kedved! Szívesen segítek.
Ancsurka! Öröm nézni, ahogy hátadon van a kicsid! :)
Celesztina! Ennél a súlynál nagyon jó lenne váltanotok csípőre vagy hátra. Ennyi idős gyereknél ehhez a váltáshoz én nem ajánlanám az erszényt. A bóbitaexpresszes kendőt sem tudom jó szívvel ajánlani. Nagyon nagy a különbség, hogy kendő és kendő között. Ha Te a bóbitás után még gondolkodsz a kendőn, mint választáson, akkor ajánlom, hogy próbálj ki legalább egy jó kendőt, jól megkötve, hogy el tudd dönteni, ez-e az, amire vágysz.

hordozo
 
 


Vumenke, ha ha alulról befűzöd a kezed a kendőbe, akkor nem kell gyömöszölni. :wink:

kisvic
 
 


Livus, Ági köszi a hozzászólásokat. Szeretem a picurkát a hátamon vinni. Ő is nagyon élvezi.
Már gondolkodtam a kézkirakáson is. De félek ha egyedül vagyok és elalszik, akkor nem tudok a fejével mit csinálni.

Zsizsa én is nevettem a hajamon. Azóta ugyanis, ha a keze ügyébe kerül már fogja is és visong közben. Szóval marad az állandóan összekötött hajas képek. :lol:

Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 


jaj, Zsizsa! És a yuotube-os link kidobta ajánlóba a kedvencemet is! A deszkás pasit :)
http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0&NR=1
Azon a fektetett pozíció van, kendő elég szorosnak tűnik itt is. Szenzációs ez a video, úgy szeretem!!! :)

KépKép
livus
 
 


Livus,
jaja, tök jó videó! :D Én mondjuk a belső szárba valószínűleg teljesen betenném a babát, ő csak félig rakta bele, mivel a külsővel kezdte... De az a puszi, és a végén a kézberakás, ééééédes! :D És ugyanőt találtam ajánlóként, az egyiken nagyon cuki a baba, a másikon lökött és cuki a fickó, a baba meg nevetős :D :
http://www.youtube.com/watch?v=HxPv19nknSY&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=dOzES_0G ... re=related

Ancsurka,
:D

Zsizsa
zsizsa
 
 


Kisvic,
értem most már. :) Hogyhogy eladjátok a Manducát? A Liliputis jobb?

Celesztina,
a Bóbitás nem egy jó kendő... A szövése sem megfelelő, ráadásul vékony az anyaga, ezért vág is. De a jó kendőkben is sok az anyag, sőt, jóval több, mint a bóbitásban. :) Viszont azokat kényelmesen meg lehet kötni, neked és a babának is nagyon kényelmes, tehát lehet, hogy bejönne (a Nandu egy elég jó kendő, az ára meg kifejezetten jó az ár/érték arányt tekintve, de ha megrögzött kendőhordozó leszel, úgyis veszel majd egy elsőre nagyon drágának tűnő, ám szuperjó kendőt :wink: , én jelenleg a vágyakozás állapotában vagyok). Van egy hordozós klub minden hó első péntekén Budaörsön, érdemes elmenni, mert rengeteg fajta hordozóval találkozhatsz, kendőből is több típussal, és ki lehet őket próbálgatni. :)

Zsizsa
zsizsa
 
 


;) A röhögőset is láttam már. Nem tudom, hogy a baba vagy én nevettem-e jobban, mikor először láttam. Hihetetlen! :lol: :lol: :lol:

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Mi az első lányommal "Kismama" márkájú kendőt használtunk. Nem volt vele gondom, mígnem elszakadt. Aztán vettem egy Nandut, de azt megbántam nagyon. Túl vastag az anyaga, így pl képtelen vagyok a hátamra kötni a babát, mert nem bírom meghúzni a csomót. Most a harmadiknak szeretnék venni egy új kendőt, de fogalmam sincs, hogy hol keressem, hová nyúljak, milyen márka az, ami nem észveszejtően drága, de jó is.
Válaszotokat előre is köszönom!
Vendég
 


Szia Gira!!! :D :D :D
Hát, én nem mondok semmit, mert hát jajj, a kendők a gyengéim... :wink: De remélem, találtok valami nagyon jó kis darabot!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Szia Liv! :)

Köszi! De azért pár szóval leírhatod, hogy mit érdemes figyelni. Te csak tudod ;)
Vendég
 


Sziasztok!

Jól kinyaraltuk magunkat, megsétáltattuk a Madridot, az erszényt és a MT-t is :D Hazaérve az ámítógépünk elfüstölt, egy meglehetősen lassú helyettessel próbálkozom most, de azért muszáj volt benézzek a babanetre :lol:

Nuska, egyelőre 3szor volt csak rajtam a Madrid, mert igazán sokat nem mászkáltunk ebben a két hétben, amióta megvan. Egy kicsit még merevnek érzem, be kell törni valamennyire, de szerintem szeretni fogjuk egymást :-) én legalábbis igyekszem jó gazdi lenni :-D Mondjuk egy kicsit kezd újabban előtérbe helyeződni a MT, mert ha egy kicsit nyűgösebb a gyerek, akkor abba jobb beletenni, azt akkor is pontosabban lehet megkötni, ha egy kicsit tiltakozik, de én igyekszem kendőzni is.

Orsi, na, ezek sem túl hatékonyak gugli-szempontból, nem úgy, mint didy/dydi/didiék :-) Mindenféle francos oldalt kidobott, de a gyártóét nem, azt meg nem tudtam, hogy német (bár mintha minden az lenne :-D) Megnéztem őket, szépek. :wink:

Lenne egy gyors kérdésem: szerintetek mennyire jó/nem jó ötlet lázas babót itthon hozdozni? Azt értem, hogy a lelkének jó, de talán ha lázas, akkor nem kell neki azt a plusz melegség, ami a becsomagolással jár. Tegnap délután jöttünk meg a nyaralásból, mára Samu 38,7-et produkált, és bár nem nyűgösebb, mint egy rosszabb napján, de azért többet volt kézben. Ha erszsénybe vagy kendőbe tenném, akkor nem tudná annyira hűteni magát, nem? Van valakinek tapasztalata?
danann
 
 


Gira: Háát jó. Kendőt szeretnél elsősorban, gondolom. Hosszútávra mindenképp egy szövött, tehát nem rugalmas, nem túl vaskos kendőt választanék. Használt ugyanolyan jó, mint az új, sőt, a sokat használt, betört kendők talán még jobbak is.
Itt a szemfüles csajok általában belinkelik, ha van valami jó vétel az Ebayen vagy a mamamin! Néha ugorj be...Illetve a mamami piactere sem elhanyagolható...ott pelust is találsz, meg hasznos ebayes infókat. :D
Szóval amit én néznék a helyedben: Girasol, Storchenweige, Didymos vagy Lana. A mamamin és az Ebayen is szokott lenni rendszeresen eladó.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Ancsurka,
szépek vagytok! Egyedül tetted a hátadra Lilit? És végül milyen kendőt veszel?

Kisvic,
gyönyörű a mei-tai, nagyon ügyes vagy! Tetszik a foltos betét benne (ráérő időmben, amiből nem sok van, én is foltvarrok). Ha eljutok a saját MT varrásáig, majd kérdezek tőled.

Gira,
érdekes, amit a Kismama-Nandu kendőkről írsz...általában a Kismamás után jobban szokták szeretni a Nandut, mert annak alkalmas a szövése a hordozásra. A Kismamás sokaknak csúszik, vág. Nem akarok hülyeséget írni, de mostad már a Nandut? Én először kipróbálnám úgy , hogy kimosom, öblítőszerben átöblítem, hátha puhul, formálódik egy kicsit. Nekem anno nem volt bajom a Nanduval a háton hordozásban, kb. akkora volt a lányom, mint a te másodikod, amikor háton hordoztam. Aztán végül a harmadiknak én is vettem egy Didymos Jakobot, az nagyon jó.
Ha ragaszkodsz a Kismamáshoz, a www.bababszoba.hu oldalon az apróhirdetések- bébihordozók között biztosan találsz használtat.

Ági,
a tanfolyamig kérdeznék...Próbálgatom a hátamra venni a 3 hónapos, 6,5 kilós Zsigit, de soha nem tudok elég anyagot gyömöszölni a feneke alá. Eddig háton ilyen kicsi babát nem vittem, a nagyobbat pedig ülve vettem fel, akkor ott marad a kendő a feneke alatt. Mit tanácsolsz? Másik kérdés: kétszer aludt eddig a hátamon, 20-20 percet, kicsit hátrahajlik a feje, de ráigazítottam a kendőt, az tartotta. Nem a levegőben lóg, a hátamhoz simul, de nem egyenesen, hanem hátrahajolva. Így nem lehet baja a nyakának, ugye? Mert látványnak elég csúnya.

Liv,
gratula az Indiódhoz, láttam a blogon...

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok,

Megint csak olvasok, főleg... semmi időm így nyáron. :(

Györgyi,

OFF fogadd óriási gratulációimat a nyilvános pisiltetéshez!!! Úgy szeretném én is, egyidősek a babáink, de az enyém annyira nem akarja izgalmas, új helyeken, hogy abbahagytam. Házon belül, nagymamánál csináljuk kitartóan.

A háton hordást szerencsére még tűri, csak felkötésnél kapálódzik néha. De a sok mei taiozás után tegnapelőtt egy elég jó háti keresztezettet is hagyott megkötni.

Apró érdekesség:
Tegnap elkezdtünk nézni egy japán rajzfilmet, Grave of the fireflies a címe. 1945 nyarán játszódik, egy árva testvérpárról szól.
A nagyfiú sokszor viszi háton a 3 év körüli kislányt, egy 5-10 cm-es hosszú pánttal megkötve. (Elöl kereszt, kislány feneke alatt kereszt, elöl megköti.) (Amúgy maga a film nagyon szomorú, kisgyerekeseknek nem ajánlom.)

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 


Gira, írtam privit! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Lívia, az bizony csak egy OBI lehet:-) Merthogy japán a rajzfilm...:-)

kamcsatka
 
 


Igazatok volt hogy 6 kilónál az elöl hordozás erszénnyel nem szerencsés (majd leszakad a vállam :( )

Ági, írtad, hogy csípőn vagy háton hordozzak, miben hordozhatok ennyi idős kicsit így? kendőn kívül pl kötős kenguruban vihetném már?

Zsizsa: köszönöm a klubb-tippet, szóljak előre, ha tudok menni? bár a mostanira még nem valószínű, ha jól láttam aug.8-án lesz

Kép Kép
celesztina
 
 


[quote]A írta:ncsurka,
szépek vagytok! Egyedül tetted a hátadra Lilit? És végül milyen kendőt veszel?



Nuska!

Köszönjük. Egyedül tettem a hátamra a picurkámat. Még mindig nem tudtam dönteni. Még nézelődök. Lassan, de biztosan. Sok tetszik, ezért van a döntésképtelenség. :oops:

Ancsurka[/quote]

KépKép
ancsurka77
 
 


Lívia! Én biztos, hogy hordoznék 38.7nél. Nem mondom, hogy 40 fok fölött nem gondolkodnék el a dolgon, de addig nem annyira vészes a hő (nekem, szerintem… de nagyon egyéni, hogy hogy állunk ehhez a kérdéshez, tudom), és nagyon gyógyít a tesközelség.
Nuska! A popsi alatti problémád nem tiszta előttem, sajnos. Ha esetleg írnál róla részletesebben, mit is csinálsz pontosan… Vagy ha túl macerás így, akkor marad a személyes találkozás. A nyakának szerintem nem rossz, amit írsz, de meg lehet kötni úgy, hogy szorosan tartsa a kendő a fejét.
Celesztina! Kendőn kívül jó Nektek a kötős kenguru, avagy mei tai, ha úgy tetszik, a podegi is, igen.
Ilyen hol vagyok, hol nem állapotban vagyok még úgy augusztus 10ig.

hordozo
 
 


Sziasztok!

Én vagyok a Kisvic féle gyönyörűséges mei tai szerencsés gazdája :D

Kisvic! Ezúton is köszönöm szépen, csodaszép lett, nagyon jó munkát végeztél!!! :wink: :D :D :D

Csak sajnos a pici lányom nem annyira díjazza...van esetleg tippetek, hogy miért? Ahogy beleteszem egyből sír, már próbáltam, hogy bent a lába, kint a lába, szűkítővel, szűkítő nélkül..sehogy sem jó :cry: Pedig nekem annyira bejön, úgy szeretném nagyon sokat használni. (Már csak azért is fontos lenne, mert a hölgyemény napi 24-ből 12-t kézben hajlandó csak lenni).

A nagylányomat a hátamra vettem vele, hát ő azóta mindig kéredzkedik, hogy "anya, hátadra a kangába" :lol: Csak ő már kb 16 kg, szóval nem a cipelhető súlykategória... :roll:
A barátnőm kislánya is élvezte a helyzetet!

Mutatok képeket:

Kép Kép Kép

Üdv: Gabi

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


[quote="hordozo"]L írta:hordozoívia! Én biztos, hogy hordoznék 38.7nél. Nem mondom, hogy 40 fok fölött nem gondolkodnék el a dolgon, de addig nem annyira vészes a hő

Hát majd legközelebb, most végül 'csak' kézben volt, mert nem tudta eldönteni nyűgösségében, hogy mit akar, legfőképpen persze cicvel a szájában heverészni és szundítani (pasik! :lol: ) 40 foknál nálam nem kérdéses, hogy a gyerek egy lázcsillapító kúppal a fenekében a hűtőfürdőben ücsörög, én meg a kád mellett szórakoztatom :lol:

Gabi, már akartam én is dícsérni a mei tait, Kisvic tényleg nagyon jó munkát végzett (Kisvic, nagyon ügyi vagy, majd lehet, hogy kipróbálom a gumipántos ötleted, ha engedélyezed :-) ) Legelső alkalommal Samu sem szerette a kendőt anno, nem jó pillanatot fogtam ki. Próbálj meg esetleg arra figyelni, hogy abszolút elégedett, nyugodt legyen, amikor beleteszed, hátha...
danann
 
 


Gabcika :wink: , ari vagy! Jó volt Veled együtt dolgozni, olyan türelmes voltál és rugalmas és együttműködő, hogy öröm volt!!!!!!!!

Lívia :D kopizd le nyugodtan!!! Örülök, hogy tetszett!

kisvic
 
 


Jo reggelt!

Ha a ferjem feltölti a gepre a kepeket, rakok majd kintit is Janrolunk! :)

Lea sokat kendözik, jokat izzadunk - de mielött karban cipelem.....
Viszont rendre ugy jön ki - meg ugy is csinalom- hogy ha alszik(nalam,kendöben), en akkor eszem.
Ti hanyszor ettetek mar le a gyereketeket? :D :oops:
En meg azert egyszer sem, de biztos be fog következni.Altalaban egy tiszta konyharuhaval letakarom, hogy inkabb arra csöppenjen, vagy potyogjon, de meg fog törtenni. Multkor is azt gondoltam, csak egy kis joghurt - aztan majdnem a fülebe csepegtettem :oops: :lol:

Kisvic
szerintem is szep a MT, bar en meg nagyon laikus vagyok a dologben(a kinezeet azert meg tudom itelni...)!!!Egyenlöre en el sem tudom kepzelni, csak a kendöt.De a MT talan azert jobb, mert nem kell annyit kötözgetni es gyorsabban az emberen van ill. az ember gyereke benne???

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Nem tudtam még megköszönni, hogy segítettetek, ritkán tudok ideülni, mert épp egy vírus tombol az egész családon. A lábával azért voltam gondban, mert egy hete még nem szerette, ha terpeszbe tettem neki, de most már elég jól tűri. Bár sajnos annyira hasfájós, hogy van amikor a kendőben is nehezen nyugszik meg. De ő amúgy is olyan (remélem, hogy ez idővel változik), hogy kézben is ugyanúgy üvölt, csak cicin tud megnyugodni. Még két kérdés...látom a képeiteken, hogy a fejük elfordul oldalra és szépen ráfekszik a mellkasotokra. Én sehogy se bírom elfordítani, szinte belémfúrja az arcát. Ez nem gond? Lehet így a feje? A másik, hogy hátra akkor tehetem, ha már tartja a fejét? Megszoktam, hogy a lányomat mindig a hátamon vittem és olyan fura, hogy elől van, szinte nem merek mozogni tőle.
Ági, a tanfolyamod Pesten van? Folyamatosan üvöltő babával is el lehet menni? :oops:

Tündi
poppany
 
 


Sziasztok!

Kisvic megint olyan szépet varrtál. Én csak ámulok, meg ámulok. Ráadásul nekem a rózsaszín a kedvenc színem.


Még mindig nem tudtam eldönteni, hogy milyen kendőt vegyek. Ha így haladok teljesen felnő a lányom mire dönteni tudok. :roll:

Lenne még egy kérdésem. A nandu kendővel az a legnagyobb bajom, hogy ha vállpántos pólóban kötöm magamra, akkor az anyaga kidörzsöli a válamat. No szóval. Még mindig a Lana és Didy között vacilálok. Melyik a simább szövésű? Melyiket lehet felvenni vállpántos pólóval? Nagyon tetszik a Lana nyár és a havasi gyopár. (Már egy kendőfajtán belül sem tudok választani. :oops: )
Van valakinek ilyen? Nem kell minden felvétel után mosni a színe miatt? Bár még erre is hajlandó lennék.

A Didyből nagyon tetszenek az indio-k, a katja, az olaf és a martin. No még ezek között sem tudok dönteni. Teljes a tanácstalanság. Egy biztos. Szeretnék új kendőt. Mindenkinek ilyen sokáig tart dönteni? :oops:

Most irigyellek benneteket, hogy Bp-en össze tudtok járni. Nagy kár, hogy itt a "prérin" nincs ilyen összejövetel. :cry:

Üdv mindenkinek!

Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 


Üdvözlök mindenkit,

egy ideje már olvasgatok itt, csak mivel nem Mo-n élek, nem nagyon mertem eddig hozzászólni, mert bizonyos kendők nekem teljesen ismeretlenek pl Lana, Nandu :shock:
De legalább tanulok valamit.
A hordozás meg nagy királyság, nincs is annál jobb mint az elöl hordott alvó kislányt puszilgatni/szagolgatni. :)
doc
 
 


sziasztok,
megint kérdezek :wink:


külföldről biztos rendelt már vki innen vmit -hordozót: kendőt, mt-t. ez hogy működik? megéri? mármint árban.
Hogyan lehet fizetni? Utalni? Vagy valami csekkes megoldás?
És mennyi idő amíg ideér a holmi?
az ebay aukciós portál mint a teszvesz meg a vatera?
jobb ebayezni mint a gyártótól rendelni? máshogy működik a kettő fizetési-szállítási része?


Hát, nagyon béna vagyok ilyesmiben és az angol tudásom is megfakult már :? de olyan ritkán látok eladó használt külföldről vett holmit hogy gondoltam rákérdezek erre, bár még nem aktuális és csak gondolkodom rajta, de azt erősen -nos, Ancsurka, nekem is sokáig tart, bár én még abban sem döntöttem, hogy kendőt, mt-t vagy mit vegyek majd egyszer... Az is lehet, Karácsonyra eldöntöm és azt kérem ajándékba :lol:

Kép Kép
celesztina
 
 


ééés kimaradt: nem tudja vki hogy Svédországban kapható-e jóféle kendő vagy mt? Rokon lakik ott, talán rá tudnám venni egyszer hogy vegyen...........
celesztina
 
 


Gabi: jók a képek!
Kryss: Várjuk nagyon a szabadtéri Jant is :)

Tündi: hányszor leettem én is! :lol: Régi szép elölhordozós idők...

Ancsúrka: szerintem Gabi MT-a ugyanaz, mint amit Kisvic a múltkor lefotózott. Legalábbis én így értettem :roll:

Doc: szia! :) A Nandu magyar kendő, biztos ezért új neked. De a Lana svájci. ;)

Celesztina: e-bayezés titkairól részletesen itt olvashatsz: http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=8

Svédországot nem tudom. Talán ha jól emlékszem, Tabajd tud svédül és ő linkelgetett anno svéd hordozós oldalakat. Esetleg írj neki egy privit.

KépKép
livus
 
 


Még a LAna oldalát akartam belinkelni Docnak: http://www.tragetuch.ch/

És Ancsúrka: pántos pólóm nincs, de a didy és a Lana is finomabb szövés, mint a Nandu, tehát gondolom ebből a szempontból is kényelmesebbek.
A vacilálásodat meg tökéletesen megértem. Én a Hopps rendelése előtt hetekig rágódtam, hogy melyiket válasszam... Sőt, még a rendelés leadása után is variáltam...
Nem akarsz használtat venni? És akkor amelyikből lesz épp eladó az e-bayen, arra licitálsz :roll:

KépKép
livus
 
 


Utolsó... :oops:
Ancsúrka: és egyszer sem tudnál eljönni a klubba Budaörsre? Legközelebb 8-án lesz. Ott meg tudnál nézni sok-sok kendőt élőben.

KépKép
livus
 
 


[quote="celesztina"][ írta:celesztinacolor=cyan]ééés kimaradt: nem tudja vki hogy Svédországban kapható-e jóféle kendő vagy mt? Rokon lakik ott, talán rá tudnám venni egyszer hogy vegyen........... [/color]



rengeteg!!!!!! főleg az interneten rendelés megy, az ismerősöd ha tud svédül, de ha ott él miértne tudna: www.sjalbarn.se itt van egy csomó link ahol lehet vásárolni
párat iderakok:
www.edenbaby.se
www.babydesign.se
www.baranara.se

árak közelítőleg:
hoppediz 7-800 kr
didymos 1000 kr
storchenwiege 7-800 kr
bebina 8-900 kr
doc
 
 


[quote="livus"]Még a LAna oldalát akartam belinkelni Docnak: http://www.tragetuch.ch/

Nagyon köszi! ezek se csúnyák..... :)
doc
 
 


jaigen a bärsjal illetve bärsele ay amit nöyni kell, bärsjal a kend0, bärsele a nemkendåshordoy
doc
 
 


jajjj, így jár aki svéd billenytűzeten akar magyarul írni.... :lol:
még1x:
bärsjal = kendő
bärsele =nemkendőshordozó

most már menni fog! :wink:
doc
 
 


Livus, Doc nagyon szépen köszönöm, utánanézek :wink:

Kép Kép
celesztina
 
 


[quote="ancsurka77"]
írta:
ancsurka77Lenne még egy kérdésem. A nandu kendővel az a legnagyobb bajom, hogy ha vállpántos pólóban kötöm magamra, akkor az anyaga kidörzsöli a válamat. No szóval. Még mindig a Lana és Didy között vacilálok. Melyik a simább szövésű? Melyiket lehet felvenni vállpántos pólóval?

Én Didy-t simán bikinire is felvettem a nyáron. A dözsölés szerintem bőrérzéenységtől is függ, mert én elég csontos vagyok vállban, és mindig "meglátszott", hol volt a kendő rajtam, de nem dörzsölt ki.
A Lana és a csíkos Didy-k szövése hasonlít-ha jól tudom. A Lana kicsit súlyosabb, vastagabb, de nem sokkal. Ezek a kendők nem vágnak biztosan.
A szín szerintem nem mérvadó, mert ha a világosak tetszenek, akkor olyat vegyél és kész, a mosás miatt ne vegyél sötétebbet. A mosás egyébként sem árt a kendőknek, sőt! Az én Katjámnak sokkal szebb színe van most, hgy 1 évig agyonmostam és használtam. A biopamutban tényleg meg lehet bízni!


[quote="ancsurka77"]A írta:ancsurka77 Didyből nagyon tetszenek az indio-k, a katja, az olaf és a martin. No még ezek között sem tudok dönteni. Teljes a tanácstalanság. Egy biztos. Szeretnék új kendőt. Mindenkinek ilyen sokáig tart dönteni? :oops:

Az Indio és a csíkosak (Olaf, Martin, Katja) között is van különbség. Az Indionk könnyebb és vékonyabb, mint a Katjám, de a szövés miatt teljesen más érzés benne hordozni. A kis "gyémántok" az odaluk felé nyúlnak, a csücskök felé nem, ezért rugalmasabb a kendő és "ölelősebben" lehet vele kötni.
Kép
A vastagságbeli különbség kábé látszik itt (Katja fenn):
Kép

Viszont egy esetleg fontos adalék: párom szerint Nórit (13 kiló) már nem olyan jó vinni az Indio-ban, mint Katjában, mert ehhez a súlyhoz már túl vékonynak érzi és picit vágja. Az ő bőre mondjuk roppant érzékeny. Szerinte a mei-tai 13 kilónál már összehasonlíthatatlanul veri mindkét kendőnket. A 10 kilós Sárihoz az Indio nagyon kényelmes és ölelős.
A Katja az 1 hónapos Sárihoz is messze tökéletes volt, persze.

Ja, és még valami. az Indio-val talán még tökéletesebben lehet megkötni a kötéseket, jobban simul a batyu, mindkettőnk testét jobban követi a kendő. A csomó még kisebb, mint a Katján, de nem sokkal azért. A súlyuk között csak pár deka van.

Ja, és Olaf a legvékonyabb csíkos. Nekem volt szerencsém tapizni egy Olafot, és tényleg picit vékonyabb Katjánál. Puhaságra egyformák.

Még valami: a Lana és az Indio kicsit szélesebbek, mint a csíkos Didy-k (5-6 cm lehet?)


Hááát, nem tudom, segítettem-e... :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 



sziasztok!

... már egy ideje agyalok ezen aztán ma olvastam egy cikket az origon a hordozásról (bár itt csak a sima kengurut javasolják és nemtom gond-e belinkelni a cikket így inkább ezt kihagyom).

Szóval annyira nem ismertek sem a kendők "típusai" sem az egyéb hordozók, hogy az nagyon szomorú :(

Én is csak másodjára találtam rá a kengurun és kendőn kívüli hordozókra -elsőre kendőt sem jót vettem így nem is hordoztam egyáltalán viszont egy halom időm elment megfelelőnek vélt babakocsi keresgélésén :( ami aztán nem vált be :evil: és persze mindkét gyerek szeret kézben lenni (bár melyik gyerek nem?)

szóval csak elfilóztam azon, hogy egyre tudatosabbak az anyukák próbálnak mindennek utánaolvasni, nem bántásból de ez ma már divat is szerintem, ami jó, de a hordozók ismertetése elmaradt, lemaradt szerintem.

Szerintetek?
:?:

Kép Kép
celesztina
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?