Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kriszti!

Nekem a Szalay főorvos úr, nem mondott az elején semmit sem, mert addig nem oszt tanácsokat míg nem készül egy első vérvétel, reggeli után kell menni és kajálás után 2 órával veszik le a véred. Ha ez nem magasabb, mint 7 mmol akkor nem fog rád szállni, csak az általános dolgokat mondja el, hogy javasolja hogy ne egyél majd cukrosat, napi 5x egyél. Nem szabad fogyózni, enni kell. Az nem jó ha szédelegsz. Vegyél cukorbetegnek való kenyeret, és egyél sajtos sonkás szendvicset, igyál egy nagy pohár tejet reggelire. Nekem ez bejött. A lényeg, hogy egyél, én még ettem reggelire natur joghurtot zsemlével. 10 óraira mindig ettem még valamit, vagy egy almát, vagy egy joghurtot, de mivel most van mindenféle gyümölcs mert nyár van egyél azt jól behűtve. Aztán jön az ebéd, akkor is egyél normálisan, ebére én ettem tésztát is, majd uzsira sali, vagy gyümi. De este és úgy egyébként is a cukrosabb gyümölcsöket már kerüld. Banán, sárgadinnye! Vacsira valami lájtosabb, pl: sali ... nálam a hal jött be, mozzarella+paradicsom, grillezett cs.mell. Ha szépen mindent betartasz, nem fogsz rosszul lenni, szédelegni. Azért vagy rosszul, mert hirtelen vontad meg magadtól a kaját. Ja még nálam bejött a puffasztott búza, sómentes! Főétkezések között joghurttal nagyon finom. Még sem hizlaló és a cukrodat sem nyomja fel.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Timi,

Koszi a segitseget!

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Timi: ugyes vagy hogy sikerul tatlendulni a nehezsegeken. En is minden nap probalok tenni valamit az ugy erdekeben hogy mindeketonknek siker legyen a szopi. Sokszor kapom magom turelmetlen leszek ha nem tudja bekapni, nyoszorog....de aztan beszelek hozza, elorol kezdem az egeszet, es vegul sikerul( de ezt azert betudhatjuk a cumizavarnak :( ) . Meg kell orizni nekem is a hitem es turelmem, hogy ne kelljen ennel tobb potlast kapnia!

Altatas: nagyon nehezen indulnak az esteink, pedig igen rutinszeruen 7kor furdes, fel 8 szopi, aztan mese, enek, ringatas, mikor melyik, es el is alszik viszont 11ig fel orankent kel, akkor kap 60 tapot, es alszik 2 orat akkor szopi, utana fel ora alvas majd 60 tap, es akkor alszik reggel 6ig. Ez azert jo hog egyben tudok 3 orat aludni. De hat majd meg biztos ez is szepen alakul. Foleg ha lenne eleg tej, es teszem azt szopival is kihuznank reggelig.
Most a bal mellemben van tobb, a jobbol olyan mintha csak nehany tejcsatornan jonne:(
De nem adom fel, iszok mint az orult, es mellen van amikor csak lehet!


Kriszti: hat sok erot a dietahoz! Szerintem hamar meg lehet tanulni, es annyira nem is rossz! LEgalabb a kilok miatt nem kell majd aggodj:)

Melinda: jo hogy minden vizsgalat ok lett. Nekunk a doki neni mondta ket het mulva mar kezdjunk is kerni idopontot akkor hatha sikerul mire aktualis lesz....no comment. de nekunk csak a csipo szurest es az uh-t mondta, sziv uh-t nem.
Majd hetfon jon a vedono kikerdezem mikor mi van, mert meg nem tiszta elottem minden.


Merlegunk meg nincs, es nem tudom mennyire zakkannek meg ha lenne, szerintem hetfon ha tanacsolja a vedono akkor berlunk, ha nem, nem, hisz annyit van mellen Anna, ha nem is 8x60at eszik de osszessegeben szerintem megkozeliti ezt az erteket az egesz napi taplaleka. Vizet is kap, mert nagyon szenved a melegben- no nem mintha komalna a jo kis korhazi cukros utan.......

A gatseb mikorra gyogyul meg igazan- ha van esetleg valakinek tapasztalata...

Szep napot mindenkinek!
Jo babazast es varakozast!
aaa3
 
 

 
 

Sziasztok!

Tamara: Szerintem nem kell mérleg. Főleg ha kerekedik az arcocskája.
Nekünk sem volt szív ultrahang. Mindenjik doktornő mást kér.
Nekünk pl. a konakiont is hetente kell szedni.
A gátsebem nekem bizony csak a hatodik hét tájékán gyógyult
meg.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hello csajok!

Voltam Esztert meglátogatni,nagyon jól vannak. Pici babát nem láttam sajnos. Azt mondta már kez ügyesen szopizni.
ha minden igaz pénteken jönnek haza.

Fábián doktort ismeri valaki? Ő lesz Csapó helyettese,mikor szülnék éppen. :( elutazik,itt hagy.

Kép
andaka
 
 


Tamara, én bepanten plusz kenőccsel kentem a gátsebem és két nap után újra rendesen ültem. :D

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Szia Tamara!

Kitartást neked is a szoptatáshoz. Az látszik, hogy nincs elég tejcid, mert akkor a szopi után nem kelne fel félóra múlva. Tápi után pedig alszik sokat. De ne csüggedj el, mert minél többet van mellen annál több tejed lesz. Lehet, hogy érdemes lenne egy kicsit fejni is. Én teljesen megértelek, hogy milyen nehéz most neked, Blankával sem könnyű, pedig nekem van bőven tejem, és látod 3 napig nekem sem akart enni normálisan. Cumizavar elképzelhető, hogy lesz nálatok, ezért lenne jó a pótlást minél előbb elhagyni, mert ha rászokik a könnyen kapható cumistápira, nem fog megdolgozni az anyatejért. :(
Erről is tegnap olvastam egy csomót az LLL honlapján (nézd majd meg).

Nagyon sok erőt és kitartást kívánok, remélem nem sokára sok-sok tejed lesz :D

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Andi!

Ne szomorkodj Csapó doktor miatt. Bár biztos nagyon rossz, hogy az az ember akiben megbízol, akihez hónapokig jártál és ismersz nem lesz ott a szüléseden, de van egy jó szülésznőd és hidd el nekem, ez akkor sokkal többet fog érni. A többi orvos is, akárkihez fogsz beesni éppen meglátod tudja majd a dolgát és legjobbat fogja neked akarni!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Köszönöm Timi a bíztatást! Nagyon sokat segít, hogy van egy nagyon jó szülésznőm!

De ki ez a Fábián doktor? Mi a rendes neve? Még nem is nagyon hallottam róla.

Kép
andaka
 
 


Nem ismerem Fábián doktort, még én sem hallottam róla. Isten ments, hogy ismeretlenül megbántsam, de nem egy "felkapott" orvos lehet a lelkem, itt biztos lenne legalább egy ember aki hozzá járna. Szülni viszont nem biztos, hogy nála fogsz, valószínűleg az ügyeletesnél. Nem tudom elképzelni, hogy egy olyan dokit hívjanak majd be hozzád aki nem is ismer. A helyettesítés itt valószínűleg a kórházi vizsgálatokra vonatkozik! De talán jobb is így, mert ha a Járányi doktornőt, vagy a Halász doktort, Hábermajert kifogod szüléskor akkor tuti jó kezekben leszel (én csak róluk tudok nyilatkozni, az első kettő tök rendes volt velem, anélkül, hogy ismert volna!!!!!)

Bár múltkor éppen beszéltünk róla, hogy uzsokisok is olvassák sutyiban a fórumot, de tudnék mit mesélni 1-2 dokiről (névszerint :twisted: ) a saját kismamáik panaszolták el a kórházban. Az egyik konkrétan megmondta, hogy 80 ezret kér, majd amikor megkapta a pénzt leszámolta az anyuka előtt, hogy megvan-e ... szóval egyik másik k...ra pénzéhes.

Tényleg Tamara Te kinél szültél?

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

ma voltunk 2 hós tanácsadáson. szegényem megkapta a szuriját combba. nagyon nem tudtam megvigasztalni. a rota vírus ellenit még mindig nem tudom beadassuk e neki. 57 cm, és 5300 g.
nekünk sem mondta a doktornő, hogy szívuh-ra is menjünk. rá is kérdezek majd nála, mert nálunk a családban volt szives baj. mamámnak meghalt egy babája, uokatesóm kislánya meg lukas szívvel született,ill. volt gond a billentyűjével. most volt 2 éves, de már a 2. van ben neki. mamámnál volt is para, hogy nehogy szegény Dorka is úgy járjon.
képzeljétek, ma 8kor kelt Dorka. egész éjjelt átaludta. reggel 2szer nyöszörgött,de vártam,hátha visszaalszik,és visszaaludt.
nálunk az altatás úgy megy, hogy utsó szopi után beteszem az ágyába, felhúzom neki a zenélőt, néha kéri a cumiját,akkor beadom. a zenélőt kb. 2-3szor hagyom végigmenni,utána el kell aludnia magától. nyöszörög picit, enm sokáig,és elalszik. ha sokáig nyöszörög,akkor hasrafordítom, majd ha mág mindig nem alszik el akkor megint hátra. nem veszem ki sose a kiságyból,mert akkor rászokik. és ez nálunk bevált. éjjel is mikor felkelt, nem ugrottam egyből oda (bár eleinte igen), és volt hogy mág visszaaludt.

én is csak jókat tudok mondani az orvosokról, én sem a sajátomnál szültem. mindent megtesznek.

Kép
.ivett
 
 


sziasztok!

sikerült végigolvasnom titeket végre! :)
így utólag is gratulálok minden kismamának, és sok kitartást kívánok a még pocakos sorstársaimnak! :)

nem tudom ki kérdezte (elnézést, de elhagytam az eszemet a nagy melegben): én sem voltam még soha a Fábián dokinál, de már láttam! :) az örs-i SZTK-ban rendel (amikor nem helyettesít), fiatal, magas, jóképű doki, nekem így elsőre szimpatikus volt. arról sajnos nem tudok semmit, hogy milyen a kismamikkal, csak a folyosón találkoztam vele.

és nekem is lenne kérdésem, elsősorban Tamarának: tudom, hogy legszívesebben elfelejtenéd a szülést, de mégis, tudnál nekem válaszolni arra a kérdésre, hogy szerinted kellemesebb lett volna az élmény, ha van fogadott dokid? én még mindig ezen parázok, hogy kell-e, vagy nem. már annyi pro és kontra eszembe jutott, de még mindig nem tudtam dönteni... :(
előre is köszi, ha válaszolsz!

majd még jövök, ha nem bánjátok!
üdv,
eszter

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


A rota virusos ltással kapcsolatosan én is érdeklődtem a dokinál és ő azt mondta szerinte felesleges mert a rota virusnak rengeteg tipusa van és az oltás csak egy kettő ellen véd, elöre meg nem tudhatod melyiket kapná el.

Kép
trimi2003
 
 


szia Eszter!

Én kérdeztem Fábián dokit, köszike, hogy válaszoltál. ezek szerint ezért nem ismerjük őt annyira,mert nem az Uzsokiban rendel hivatásosan.

Tamara helyett annyit válaszolnék, hogy ha szülésznőd van, akkor is már jó kezekben vagy. Nagyon sokat számít. Nekem ő "csinálja" a ctg-ét, a vizeletet neki viszem, a vért ő vette le, elmagyaráz mindent, meg tudod beszélni vele a problémádat, egyszerűen klassz, hogy van. Nyitottabban lehet vele beszélgetni bármiről.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Andaka: Neked nagyon jó fogadott orvosod volt. :)
Mert nekem az első gyermekemnél volt fogadott orvosom, de
nem neki vittem a vizeletet meg a vérvétel sem nála történt.
Valamint a ctg sem. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Timi: Örülök, hogy rendeződnek a dolgok!
Tamara: Idővel biztos beáll a kereslet-kínálat nálatok is.
Andi: Nekem Csapó azt mondta, hogy behívják helyette a dokit, mármint a Fábiánt (bár ez szerinte engem nem fog érinteni - hát remélem igaza lesz). Én tegnap egy csomószor láttam a folyosón, sőt, amikor a 2. CTG-re vártam (na ezt majd mindjárt elmesélem) akkor volt ott 2 csajszi, akiknek Ő a dokija. Ők pozitívan nyilatkoztak és nekem is szimpi volt.

Szóval tegnap sikeresen egész de. az Uzsokiban dekkoltam. 8-kor teljes vérkép, vizelet, tejes-zsemlés vércukor. 8:45-kor NST, ahol is Dalma-babát nem sikerült felébreszteni. :cry: Ezután UH és GBS. A kisasszony egy picit kisebb (2380g), mint Lucu volt ugyanennyi idősen (2505 g), így remélhetőleg Ő nem a 4 kilóhoz fog közelíteni. :lol: Ja és Csapó elrendelt egy újabb NST-t. Benyomtam egy kávét, ettem sütit, lépcsőztem, aztán úgy 10:30 körül megismételtük az NST-t, immár sikeresen. Aztán vártam Csapóra, mert valaki felett konzultációt ültek az ultrahangnál.
Andi, mi biztos találkoztunk, csak nem tudtunk egymásról.

Szobatisztaság: Nincs valakinek ötlete arra, hogy Lucut hogy vegyem rá, hogy a bilbe vagy a budiba pisiljen? Ugyanis a pelust szedi le magáról, de csak a járólapra hajlandó alkotni, a kijelölt helyre nem. Ja és ha sikerül rajta tartanom a pelust, akkor amint bepisil, egyből közli, hogy belepisiltem a pelusba és cseréljük ki. És ordít, amíg meg nem teszem.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Hajni, tényleg nagyon jó dokim van. Még ha nem is vele fogok szülni, akkor is örülök, hogy vele csináltam végig a nagyját (vagy a nagyja még csak most jön? :lol: ), mert ilyen probléma mentes terhességről csak álmodni mertem volna. Azt hittem minden után majd nekem kell szaladgálni, de nem így lett.

Tündi szerintem is találkoztunk, mert abban az időben még én is ott voltam. 7.45 körül értem oda, de elcsúsztak a reggeli kismamák, így addig meglátogattam Esztert és kb 8.20 körül mentem én be NST-re.
Nem vörös színű hajad van véletlenül?
Mintha én is láttam volna a Fábián dokit, ott mászkált a folyosón. Hm, tényleg magas, fiatal és helyes. Szemtelenül :oops:
Lucához sok szerencsét, remélem a tapasztaltabb anyukák tudnak segíteni ötletekkel.

Ma voltam UH-án. Még semmi jele, hogy a közeljövőben esetleg szülnék, kivéve annyit, hogy felpuhult a méhszáj. Kíváncsi lennék, hogy ez a homeos bogyóknak is köszönhető e?
Jó lenne jövőhéten megszülni. Tegnap azt a tanácsot kaptam, hogy a házasélet lehet segít. Férjecském olyan boldog volt. :D

Kép
andaka
 
 


Timi: Hajdunal szultem:) Hozza jrtam gondozasra is, es nem fogadtam fel, de o volt ugyeletben:)
Jol jartam. Nagyon kedves volt, minden nap bejott megnezni engem a babyt, es buszke volt magara hogy ilyen szep vakumot csinalt.


Fabian doki: igen jokepu, meno doki most, de kozelebbrol ele epp nem volt dolgom :lol:

Sajna en ebben a kereslet kinalat dologban kedek nem hinni.
Tegnap este szopizott, majd sirt, igy attam neki tapit, erre kihnayta, ezt ketszer eljatszotta, ma meg kb egesz nap a mellemen log, ejjel semmit nem aludt napkozben max 10 percet. Es en fejek rendesen amint nem rajtam log fejek, es azt latom csak csepeg , egyetlen egy helyrol spriccel, es ugyan nem tudom hany "lyukbol" kene fojjon, de csak alulrol maszatolja a szivokat, bele semmi nem megy meg felul egy pontbol folyik a balbol, a jobbol csak cseppek. Pedig ennel tobb laktoherbet, malataitalt, vizet, paradicsomlevet, .........inni.
Szoval ma kicsit megrendult a hitem, bar gondolom kozre jatszik, hogy rettentoen szenved, gondolom az idojaras miatt.

NA de nem panaszkodom, remelem hamar rendezodnek a dolgaink, es ha aludhatnek egyet........


Mindekit udvozlok!Szep napokat!
aaa3
 
 


sziasztok!

képzeljétek,már a második éjjelt alussza végig Dorka. mostanában úgy esünk haza fürcsire,addig sétálunk. biztos a jó levegő van rá ilyen jó hatással.
a szurit elég jól viselte, nyugiban telt az éjszakánk is.
szép napot!

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok,

Ma vegre megyunk "nyaralni". Azert az idezojel, mert tulajdonkepp csak a szuleinkhez megyunk le videkre, de en mar igy is alig varom.

Dietaba kezdek belejonni, bar a 160gr-ot nem tudom tartani, de 200 gr fole sose megyek. Es valoban nem lesz problemam a sulyommal, mert a 2 nap alatt fogytam 2 kilot (bar nagyon remelem, hogy ez csak az altalanos 2 kilos sulyingadozasom).

Adi az ejjel 2 orat fenn volt, most meg esik bukik, nem tudom mi lelte. Remelem csak ezt az furcsa idojarast erzi, nem lenne jo, ha most megint lebetegedne.

Tamara,
Ne stresszeld magad ez a legfontosabb, en 3 honapig mig idegbajos voltam, hogy nincs eleg tej, addig tenyleg nem volt. Aztan mikor belenyugodtam, hogy tapszeres is a gyerek onnantol jobb lett. A tapszerrol mar nem tudtunk leszokni, de tobb tejcsi volt.
Es en is anno ugy kepzeltem, hogy a szoptatas a vilag legegyszerubb es legtermeszetesebb dolga...hat nem az vagy lehet csak a merleget kellett volna kidobjam :)

Kellemes hetveget,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok!

az lenne a kérdésem, hogy szeintetek mennyi idős korában legyen a babának fülbevalója?

Kép
.ivett
 
 


Eszter: a valasztott doki temahoz: mivel en mar szules elott is benn voltam maorhazban igy kello szulestortenetet, es kismamat ismertem meg, es a 8as szobaban volt nap mikor csak olyanok voltunk akiknek nem volt dokija, es nem ereztuk hogy ne lenne minden meg, mint annak akinek volt( gondolok itt ctg, uh, ver, vizlet vizsg....) szules elott mar inkabb ereztem ennek hianayat, de nem az orvosokon, hanem inkabb a szulesznokon. Es ez a hallott tortenetek tobbsegeben igy volt, ha valkinek valami negativ elmenye volt, az csakis a szulesznok miatt( de ellen pelda velem egy napon kerult be egy no, 5 perces fajasokkal, volt valasztott dokija, megsem hivtak el hozza, csak masnap, es vegul kesobb szult meg mint en, 3 napog sikitozott, vegul tolofajasokkal kerult szuloszobara, es a gyereke elete nem sokonmulott- nyakan testen koldokzsinor, es meg csak eg yuht sem csinaltak nala mikor felvettek...) szoval ez kiszamithatatlan epp melyik szuleszno es orvos van ugyeletben. Egy lany nem volt dokija, bejott szinten 5 percesekkel, mondtak most epp valtas van nem tudjak megvizsgalni, es 2 ora mulva meg mindig senki nem nezett ra, majd nem szuloszobara fektettek, hanem sima szobaba, majd mire bekerult ugy ejjfel fele, mar belazasodott, gyerek szivhangja leesett, es surgossegi csaszar lett.

Ugyanakkor velem minden doki bubaj volt, es a masodik valtas szuleszno garda is!
Sot volt benn eg ylany is, aki szinten HAjduhoz jart de nem fogadta fel, megis befektette es masnap megcsaszarozta( faros baba) es vegul en is nala szultem.


Szoval osszessegeben azt tanacsolom e maitt ne felj, mert nem azon mulik fizettel e valakinek, ha jo gardat fogsz ki, akkor eleitol fogva minden ok, ha meg nem, akkor hiaba van dokid, hisz az elejen ugysem hivjak be, csak a szulesznok kezeben vagy!
Magadban bizz, es merj megszolalni, kerni, na meg parod legyen veled( ha tud).
aaa3
 
 


Sziasztok

Ivett: A Dorka babát irigylem. Nekem Abigél még nem
alussza végig az éjszakát. Fülbevaló nekünk mindjárt
másnap lett ahogy hazajöttünk. Nekünk azt mondta a
csecsemős, hogy az a jó ha minnél előbb berakjuk neki.
Kijött házhoz a csecsemős nővér.

Szobatisztaság: Hát abban nekem is segíthetnétek. Lassan
két és fél éves a fiam és még mindig nem hajlandó a vc-be
pisilni. A bilit azt kategórikusan elutasítja. Hiába kérdem
meg tőle minden alkalommal, nem hajlandó a vc-re menni.
Ha meg vinni akarom, akkor ordít. Néha ha olyanja van ráül,
de nem pisil. Lassan már kezdem azt hinni, hogy valami gond
van vele,mert még beszélni sem beszél. Pár szavat mond, amit
csak én értek meg, vagy néha az apja. Mindenkinek fordítanom
kell hogy mit is akar. Pl. a kakaó sem kakaó, hanem kakóka. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Andi: Ezek szerint kb. egy időben voltunk bent NST-n vagy én váltottalak. Tök rövid barna hajam van és én pont akkor végeztem, amikor az Évát leváltotta a Réka.
Leírnád, hogy Te milyen homeós bogyókat szedsz és mikor mennyit? Esküvő (jövő szombat) után én is elkezdeném, hátha Dalma ettől gyorsabban kibújik.

Ivett: Rendes lány ez a Dorka, hogy hagy Téged aludni. :lol:
Nálunk Lucának nincs fülbevalója és Dalmának sem lesz. Majd ha kérik, akkor kilövetjük. Itt a környékünkön a kiscsajok nagy része fülbevaló-mentes, de pl. a szomszéd kiscsajt már a kórházból fülbevalóval hozták haza. Szerintem ezt Nektek kell eldöntenetek.

Kriszti: Jó pihenést! A diéta miatt nem irigyellek. Nekem sómentes lenne, de nem tartom be és nem is merek a mérlegre állni. Majd jövő csütörtökön Csapónál meglátjuk, hogy hogy állok.

Tamara: Akkor sem fog összedőlni a világ, ha tápszert kap Anna. Én pl. (meg szerintem a mi korosztályunk nagy része) tápszeres baba voltam mégis itt vagyok és nincs semmi bajom. Luca anyatejes baba volt mégis tejfehérje allergiás. Szóval semmit nem számít, csak Te tudd elfogadni a helyzetet.

Képzeljétek, kaptam egy halom 56-os ruhát Luca játszótársának anyukájától, akinek most 7 hetes a kisfia. Hát azzal biztos nem lesz problémám, hogy mit adjak Dalmára. :lol:

Elkészült a falvédő is. Lehetne jobb is, de remélem a kisasszonynak azért tetszeni fog.

Tündi

Kép Falvédő Kép Kép

Kép
Kép
tündi76
 
 


Nem falvédő, hanem rácsvédő a járókára. Meglátszik, hogy éjszaka megint nem tudtam aludni. :cry:

Kép
Kép
tündi76
 
 


sziasztok!

elég húzósak voltak a storyk, még jó, hogy már túl vagyok a dolgon.

Hajni!
el tudnád küldeni a csecsemős számát aki foglalkozik fülbelövéssel? mennyiért csinálja? nem gyulladt be utána a füle? tudtad rendesen csavargatni neki a gyógyfülbevalót?

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok

Tündi:
nagyon szép a rácsvédő, gratulálok. Én is nagyon szeretem a saját készítésű dolgokat. Nálunk a falon vannak általam készített dekorációk. És a Levi imádja. Majd egyszer befotózom és felrakom.

Szobatisztaság:
Valami trükköt találj ki, hogy Lucát hogy csalod a bilire-WC-re, mivel egyértelműen zavarja a pisi már, szerintem megérett a szobatisztaságra csak az idegen helyzetet, helyet kell vele elfogadtatni. Tavaly amikor mi csak ismerkedtünk a bilivel én mesekönyvvel ültettem rá a bilire és ott olvasgattunk. AZtán amikro elővettem a bilit automatikusan hozta a könyvet.
De utána erről ugye leszoktunk én nem eröltettem és most kezdtük el újra. És azt kell mondja, hogy álmaimban nem gondoltam, hogy ezt mi ilyen könnyen vesszük. Gyakorlatilag teljesen szárazok vagyunk napközben, :), alváskor van rajta csak pelus, de az is száraz szokott lenni. Szól is már ha pisilni kell, meg persze mi is visszük ha már úgy érezzük ideje. A kaki nem megy még oda, de az a nehezebb, tesóméknál is igy volt az még náluk hónapokig nem ment.
Gyakorlatilag ezt hétfőn kezdtük el itthon, így járunk le játszózni, sétálni is. Ott is szól ha pisilni kell.
Amit javaslok viszont, elvileg van még 4-5 heted a szülésig, kezd el előtte, ha ezt most szeretnéd vele keresztül vinni, mert a pici mellett nagyon nehéz lesz erre figyelni, amikor éppen etetsz akkor pisiltetni stb. És nyílván most türelmesebb is vagy még.

Ajni: lehet, hogy Lali még nem érett meg a szobatisztaságra, eltérőek a gyerekek. Nálunk ami még segített hogy a WC-t korábban megmutattam neki mi hogy működik. Ja és a WC-t mindíg Ő húzza le az nagy kaland nálunk, és az a jutalom.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap voltunk szív UH-n, minden ok Botival szerencsére!

Az időjárás Boteszt is kikezdte, elég húzós esténk volt, de mi ilyenkor is tudunk aludni, csak elalvás előtt van sírás+hasfájás :(

Választott doki/szülésznő téma: én is sokat gondolkodtam rajta a férjemmel, de nem bántam meg, hogy volt mind2! Nekem is a szülésznő csinálta csinálta a ctg-ket, ő jött hajnalba a kórházba amikor mi, ő vizsgált meg először, ő csinált mindnet és végig velem volt, utána a mütőben is (össz.8 órát) és hajnalban is őt hívtam telefonon, amikor elkezdődtek a fájások. nekünk megnyugtató volt. ÉS mivel a szülésem is komplikáltra sikerült, a dokim jelenléte és szakértelme+ hogy én bíztam benne sokat segített.
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megteheti-e és szüksége van-e ilyenfajta biztonságra.
(Ja, és a dokim nem ment szabira a szülésem előtt, csak utána 3 nappal :roll: )

Szobatisztaságban és fülbevaló témában nem tudok segíteni nektek!

Tamara, továbbra is kitartást és türelmet kívánok Neked!nekem sem mindig egyszerű, de ha a Baba megérzi a Te nyugtalanságod, az sajnos csak ront a helyzeten! Túl sok teát se igyál, mert hasfájást okozhat a Picúrnak :(

Linda, tök jó, hogy szerdán összefutottunk a dokinál. Velem minden ok, gondolom veled is :)
MAjd küldjél képet a Gyerekekről e-mailben!

Tündi, tök jó lett a rácsvédő :) Biztos DAlmának is tetszeni fog!

Kriszti, neked jó pihenést és sok sikert a diétához!

További szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Linda, Levi nagyon rendes gyereknek tűnik. Az a helyzet, hogy az én fiamat nem lehet akármivel motiválni. Ő fogja a kisszéket, ha WC-t akar lehúzgálni, bemegy és nyomkodja a lehúzógombot. És a kefét is kikapja a helyéről, ha arra vágyik. Elég önálló kisfiam van, a partfis nyelével felkapcsolja a villanyt is. Mindent csinál, ahogy a Dorinától látja :D

Hajni, Lalinak van korabeli társasága? Sokat tanulnak egymástól.

Tündi, jó ez a rácsvédő! Ügyesen megoldottátok.
Egy időben Roli is sok pelust használt, ahányszor belepisilt le is kapta magáról és kidobta. :roll: Kicsit sok fogyott pelenkából akkoriban. Téli időszakban végig meztelen szaladgált, egyszerűen nem lehetett felöltöztetni. Folyton takarítottam utánna.
Most napi 1X vmit WC-be vagy bilibe intéz, de amúgy pelus.
Nálunk az ülve maradáshoz még mindig a legjobb az olvasás. Szereti a praktiker újságot, van benne bicikli, quad, robogó....

Timi ez a pénz dolog nagyon durva.
Változtattál vmit az lll oldal olvasása után, ami be is vált?

Tamara, Te igénybeveszel vmi segítséget a szopihoz?

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 



Sziasztok!

Ivett elküldtem E-mailbe a csecsemősnővér szamát.

Hat csajok én már mutattam Lalinak wc használatát, már mutattam pisilős kisfiút. Valahogy egyik sincs hatással rá. Már engedem, hogy szakítson vc-papírt és dobja be, de erre sem reagál. Ezek szerint még nem érett rá, de mikor lesz érett? Tíz éves korába? :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Tündi biztosan látuk akkor egymást, sajnos akkor nem nagyon figyeltem.
Szedem a 37.héttől a caullophylum 5Ch-át napi 1x5 golyó, rá fél órára pedig a cimicifuga 5CH (igaz nekem 9CH-ám van, remélem nem baj) 1x5 golyót abból is. Előtte feél órával enni semmit,inni csak vizet, utána fél órával megint nem enni és inni és fogat mosni sem.
Nagyon helyes a rácsvédő!
Most mentek a Nyíregyházi esküvőre? Jó mulatást!

Melus ez azért szép a dokidtól, hogy csak a szülésed után hagyott itt.

Fülbevalónk képzeljétek már nekünk is megvan. Hétvégén kaptuk a keresztszülőktől. :D Olyan szép!

Eszter milyen otthon? Ha lesz időd gyere majd és kérünk szépen képeket is!

Kép
andaka
 
 


Ja, és szerdán úgy kell mennem CTG-re, hogy a dokim bemutat a helyettesének. És már a telefonszámát is oda adta. Régebben, mikor megtudtam, hoyg lehet pont akkor megy szabira, mikor szülök, sokan mondták, hogy megbízhatok benne, nem hagy csak így itthon a levegőben lógni. Tényleg így van, hogy gondoskodik a kismamáiról. Tehát egy rossz szavam nem lehet és nincs is. Különben is csütörtökig megszülök. :lol: Igaz, még semmi jele nincs annak, hogy ebben az életben még ki akarna valaki bújni a pocakomból.... Se egy jósló fájás, se egy derék vagy poci fájás.... Hogy lesz ebből csütörtökig baba? :lol:
Barátnőm dokija 2 hónapig volt most szabin, előtte beteg volt, és semmit nem mondott neki, hogy most ehhez és ehhez az orvoshoz menj.

Nem tudjátok véletlenül van e oylan étel lista a neten, amit a mamáknak szoptatás idején kerülni kell? Mi a helyzet a tehéntejjel? Valaki azt mondja kerülni kell, valaki pedig azt, hogy ha a babának nincs semmi baja tőle, akkor inni kell a kálcium bevitel miatt is. Ti mit tudtok?

Kép
andaka
 
 


SZIASZTOK!!!!

Kép
chesther
 
 


Glória 6 napos - üdv mindenkinek!
Hihetetlen :-). Tegnap hazajöttünk, férjem mindent kitakarított, rendbetett - még a babaruhavasalás is rámaradt - ugye 3 héttel előbb érkezett a kicsike...
Mindent elmesélek majd, és vissza is olvasok, egyelőre annyit, hogy Glória szépen szopizik, nekem a császárom (nem fordult meg a baba...) szépen gyógyul - minden nap 10x elbőgöm magamat, ha rápillantok a kisdedre, és ha eszembe jut, hogy milyen jó, nyugodalmas itthon hármacskán.
Legyetek jók, szép hétvégét nektek, jövök majd még...
A kórházról meg annyit, hogy mindenki (a takarítónőtől a szülésznőkön, és csecsemősökön keresztül a főorvosokig) nagyon kedves, megértő és segítőkész volt!
Csapó meg vérprofi volt, minden hálám az övé :-)

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

én is csak beugrottam, mert végre eljutok gokartozni.
csak azt akarom mondani, hogy ma voltunk csömörön az auchanba. nagy leértékelések vannak minden tére, de babaruhák is. olyan szép szoknyákat vettünk Drokának,és csak 500 volt. rugikat láttam 200ért. gondoltam megosztom veletek.
majd írok listát mit mondott a védőnő nekem,mit ne egyek szopi alatt.
holnap jelentkezek

Szia Eszter! jó hallani Rólad!

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Chester! Örülök, hogy jól vagytok! Gratula mégegyszer! Kérünk ám majd képeket a kicsi lányról.

Szobatisztaság! Régen kb. 1,5 éves korában Luca nagyon szívesen használta a WC-t és a billit is minden reggel és este (Ő is szeretett olvasni rajta), de aztán lementünk a szüleimhez és onnantól mintha elvágták volna -- hogy mi történt nem derült ki. Néha ráül most is, de azt élvezi, ha mindent összecsorgat. Tegnap este pl. levetette a pelust, mondván, hogy tele van pisivel - egy csepp nem volt benne -, aztán fogta magát és "végigjelölte" a nappalit, majd közölte, hogy Ő most rosszalkodik. Lehet, hogy kipróbálom a matricás jutalmazást - hátha ez motiválja. Egyébként a WC lehúzás nálunk is nagy sláger, ha kell, ha nem lehúzza.
Mi a véleményetek arról, hogy visszahúzó erő, ha megszületik a kistesó? Mindenhol azt olvasom, hogy ilyenkor nem szabad elkezdeni a szobatisztaságra szoktatást, mert nincs értelme - úgyis visszaszokik, mert olyan akar lenni, mint a Kicsi. Szerintetek?

Lányok! Mennyi Tenna betét fogyott nálatok és milyen méret? Csak azért kérdem, mert van itthon néhány és már nem emlékszem, hogy anno mennyit vettem?

Köszi:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Koszonom a biztatast, nem nincs segitsegem szopi ugyeben, de mindent elolvasok ami a temaban van itthon( a szoptatos konyv az lll kiadvany....) es nem stresszelek, bennem ugy erzem jelen pillanatban beke lakozik, meg ha kap is tapot min 2szer egy nap. de tudom jol, mellette mindent megteszunk a szopi erdekeben es szepen szopik is. Az meg hogy ekkora az etvagya csak orom:)

Viszont van valaki aki hasfajassal kuzd? Mi segit? Olyan szornyu latni ahogy szenved. Masszazs, torna, cseresznyezsak kiprobalva semmi eredmeny. sajnos az a baj Anna egesz nap ha 2-3at bofizik, igy este oriasi a hasfajas, bantjak a szelgorcsok, es kb 8tol 11ig uvolt, ringatom, massszirozom a hasat, hastartasban setalunk.......semmi nem segit! VAlaki valamit hasznal, aminek eredmenye is van?

Koszonok minden segitseget elore is!

Koztunk valakinek Jaranyi doktorno az orvosa?
HA igen tudna irni par sort rola, azon kivul, hogy igen kedves es emberseges?( egy ismerosunk erdeklodik felole, es en csak ilyen vizit szinten ismerem ot)

MIndenkinek szep hetveget!
aaa3
 
 


Sziasztok!

Szia Eszter, köszöntünk újra itt. NEkünk is Abigél három héttel
korábban érkezett.

Tamara: NEkem Járányi doktornő volt az orvosom az első
gyermekemnél. Hát mit mondjak. Nagyon profi, de nekem nem
jött be a stílusa. Nekem fura volt, hogy mindig megkérdezte hogy
hol dolgozik a férjem. Nekem az volt az érzésem, hogy fél hogy
nem tudjuk kifizetni a szülést. Aztán lehet hogy nem így volt.
Viszont a szülést nagyon jól levezette, és ő sem mondott
összeget, hogy mennyiért vállalja, azt mondta amennyit gondolunk.
Úgyhogy szerintem nyugodtan mehet hozzá, mert amúgy
jó doktonő.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Tündi:
hát azt én is olvastam, hogy nem jó ilyenkor elkezdeni a vc-re
szoktatást. Én emiatt nem is kezdtem el őt szoktatni. Persze
más kérdés hogy még éretlen. Viszont most nem tapasztalom
rajta, hogy ő is kisbaba szeretne lenni. Nem akar cicizni, meg
ilyenek. Pedig jó sokáig szoptattam őt.
Erre nehéz válaszolni, attól függ hogy neked milyen a kislányod.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hajni: koszi az infot! az ismerosomeknel a penz nem szamit, foleg mivel kesoi baba es felnek .....
Vendég
 


pihike a babzsak fotelban:)

Kép
Vendég
 


ez valami miatt a regi nevemen ment:(
NO MINDEGY
aaa3
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Jó, hogy újra itt vagy! Minden szépet és jót kívánok Neked és Glóriának!

Andi!
Általában a hüvelyeseket és a puffasztó kajákat (pl. brokkoli, karfiol, bab, káposzta stb.) célszerű kaerülni a szoptatás alatt, főként az elején. Érdemes vigyázni a nehezen emészthetőekkel is: pl. gomba. Ha egy baba nagyon hasfájós, akkor szokták javasolni a mamának a tehéntejmentes étkezést. Van, amikor segít, van, amikor nem. Babája válogatja. :lol:

aaa3!
Nálunk az Espumisan emulzió vált be hasfájás esetén. Azt hiszem, hogy már írtam: ez egy homeopátiás szer, nyugodtan adható a babáknak. A DM-ben ráadásul 400 forinttal (!) olcsóbb, mint a patikákban.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!

Cupicica (39+1)
cupicica
 
 


Sziasztok

Tündi: én nem tapasztalom, hogy Levi kisbaba szeretne lenni a pici megszületése után.
Ami előtérbe került azóta, hogy több testi közelséget kér. Több összebújás, többször fel kell venni ( erre volt hogy mondta hogy úgy mint a Vivit ), de szerintem csak minket akart ily módon magának is kisajátítani.
Én bevallom bánom hogy nem kezdtem el az átszoktatást míg egyedül volt. Bár egy szavam nem lehet mert szerintem a legideálisabb módon haladunk, de sok türelem és odafigyelés kell hozzá.
Én azt javaslom ha valahogy a bilire WC-re tudod imádkozni Lucát akkor kezdjetek bele most. Már csak azért is, hogy az olyan kis "kedves" történetek mint ami ma történt velünk, ne akkor két gyerekkel kifáradva érjen.
A sztorink az volt ma, hogy boltba merészkedtem vele. Előtte direkt pisiltünk egy fa alá a boltnál, hogy ne bent jöjjön rá. a pénztárnál voltunk, minden kipakolva a nagy bevásárló kocsiból, éppen sorra kerültünk volna, mikor felkiáltott hogy kakilni kell, nem is bírja tartani. Gyorsan mindent vissza dobáltam, bevásárló kocsit félre raktam, kimentünk, próbálkoztunk, persze semmi nem volt. És utána közölte velem, hogy csak vicceltem. :twisted:
Aztán persze állhattunk újra sorba és imádkoztam, hogy nehogy újra bevesse ezt a trükköt.
Szóval ne akkor legyen neki minden új ezzel kapcsolatban, mert nehéz a pici mellett mindíg résen lenni.
Ami eszembe jutott még, hogy vegyetek szép kis lányos bugyit, hátha ez bejön nála . Nálunk piros autós kisgatya van.

Melus: én is örültem, hogy találkoztunk, már vártalak, emiatt örültem a csúszásnak. :) minden OK nálam, a fogamzásgátláson gondolkozom hogy mi módon. Lányok ti mire jutottatok ezügyben?
Én tablettáztam korábban, ezt szeretném elhagyni, de valamiért tartok a spiráltól. Van valakinek tapasztalata ezügyben?

Tamara: nekem a doki Infacol-t javasolt a büfi-puki elősegítésére. Mi nem voltunk hasfájósak, csak a pukik tekerték a kicsit. Nálunk bevált, Meluséknál viszont gondot okozott. recept nélkül kapható azt hiszem 1800 Ft körül volt. Kérdezd meg a dokidat, hogy ez vagy amit Cupicica javasolt.
Járányi doki én nála kezdtem annak idején még Levi előtt és elpártoltam tőle. Szakmailag minden OK, de a stílusa nem jött be, nekem sem. de nem ezért hagytam el, hanem mert nagy bajban voltam és teljesen magamra maradtam, de enélkül is váltottam volna valszeg.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Eszter: nagy gratula Nektek! Én is várom a képeket meg a beszámolót :) A sebed miatt ne aggódj, otthon már gyorsabban gyógyul!

Tamara, továbbra is kitartást! Anna nagyon cuki! A babzsák fotel nekünk is bjött!
HAsfájás terén a héten volt 2 nagyon rossz esténk, most kipróbáljuk az angol vízet (ezt mondjuk csak 6 hetes kor után ajánlják), majd beszámolok róla, milyen eredménnyel jártunk!Szegény nagyon kikészült, mert még mindig alszik és fél 3kor evett utoljára!!!!Ő is nagyon fel volt puffadva, és nem segített az eddig bevált módzserek egyike sem, ami végül valamelyest megnyugtatta, hogy magamra fektettem, aztán szopizott picit és elaludt rajtam.

Tegnap voltunk egy ismerősünknél babalátogatóban, Boti nagyon jól viselte az idegen környezetet, meg az idegen arcokat, így azt hiszem elkezdünk vele mászkálni (persze nem arra gondoltam, hogy megyünk vele az Árkádba :oops: )

Linda, nem tudok spirál témához hozzászólni, max annyit, hogy Anyukámnak az volt, és soha nem volt miatta problémája. Én személy szerint idegenkedek ezektől a dolgoktól :roll: de ha már nem akartok Levi és Vivi mellé kistesót, akkor lehet, hogy ez a legegyszerűbb.
Én is nagyon örülök, hogy sikerült találkoznunk :D

Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Melinda: koszi a biztatast. Nincs gond az Arkaddal, Anna mar volt ott :oops: , sajnos nem tudtuk megoldani h ne legyen, ez van, csak nem stresszelt be tole...



Ma a kis angyalka a 11ig tarto siras utan aludt 5.30ig, mjad 60 lefejt tejci utan 6tol9ig:)

Igaz azota egy szemhunyasnyit se, de legalabb nem akarok osszecsuklani a faradsagtol:)


Az espumisan nekem nagyon bevalt, lehet kiprobalom nala is.


Szep vasarnapot mindenkinek
aaa3
 
 


Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Valaki írta, hogy a kisgyermeke
allergiás a tejes dolgokra. Sajnos úgy néz ki, hogy Lali is kezd
az lenni. Fura foltok jönnek kirajta. Azt kérdzném, hogy
mivel lehetne kiváltani a tejet. MA vettem szójatejet, de
nem tudom, hogy ez jó-e. A vajat is lecserélem nála margarinra.
Esteleg más ötlet.
Most majd kiderül hogy erre allergiás-e.
Egyébként Lali is 21 hónapig szopott, aztán most mégis allergiás
valamire.

Vannak képek a gyerkőcökről a http://statisztikus.hu/kep/
oldalon

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hajni erről éppen most olvastam itt:
http://www.lll.hu/etelallergia
http://www.lll.hu/helyes_taplalkozas

Eszter jó, hogy újra itt vagy!!!

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Hajni! Tejfehérje allergia ügyben én vagyok a "szakértő", Lucáról 13 hónaposan derült ki, hogy tejfehérje allergiás, azóta semmit nem ehet, amiben tejfehérje van (ideértve péksütit, kiflit, kekszeket, a felvágottak nagy részét stb...). A szójatej jó, a margarinok közül viszont nem mind, csak az, amire fel van tüntetve, hogy tejérzékenyek is fogyaszthatják. (A Rama pl. nem jó!)
Egyébként Lalinál már könnyű kideríteni, hogy mire allergiás, ugyanis 2 éves kor felett már csinálnak egy úgynevezett Prick-tesztet (allergéneket juttatnak a bőr alá meg hisztamint meg antihisztamint, aztán 20 perc után kiderül, hogy melyik vált ki reakciót). Szóval azt javaslom, hogy kisérletezés helyett keressetek fel egy szakembert (gasztroenterológust).
Ja, és jók a képek!

Lányok! Köszönöm a tapasztalatok megosztását szobatisztaság ügyben. Úgy döntöttem akkor mégiscsak belevágunk, aztán lesz ami lesz. :roll:

Tamara! Nagyon édes Anna baba a fotelban.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?