Új privát üzeneted érkezett!

halihó!

Dombi: üdv újra, gondoltam rátok, h vajon milyen időt fogtok ki, de akkor szupi, hogy nagyjából jó volt hozzátok az "öreg" :)
Dorkáról tényleg a felnézős kép a legjobb, szinte sugárzik a kis fejéről az értelem és a báj! :D

Fulladás: mi is úgy nyomjuk, mint Blongyi, ha kifli v. piskóta megy, akkor lessük minden grimaszát, ha nehezen csúszik, akkor itatás van. Múltkor leveszöldséget törtem neki össze villával, mert anyósoméknál nincs botmixer (én ezeket mixelni szoktam még), na fulladt is tőle, meg öklendezett, de szuperül minden vissza tud öklendezni, hogy csuda!! Anyósom meg már nyúlkálni akart a szájába, hogy majd kikotorja!! :evil: A hülyéje! :))
Szóval én is várok még a darabosabbal addig, amíg már majd tudja mivel rágogatni. Bár állítólag nagyon mixelni sem jó!

Csibe: de édes Szofi is ezeken a fürdős képeken! Van ám combija rendesen! :)

lnd: tök jó a fürdős kép! Maja tiszta nőcis ezekben a cuccokban! Ilyenkor érzem, h én is akarom még egy babát, LÁNYT!! A hintát Marci is imádja, sikongat rajta, meg óriásiakat röhög! :P

KépKép
Kép
sagi1

Blo, köszi elég jól hangzik a diéta, nem olyan vészes. Asszem őssszel belevágok, akkor már időm is lesz talán tornázni mellette, most a nyári szünet alatt, nemigen jut erre napi 10 percem sem.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Pandácska:
A homeós bogyókat mennyi vízbe kell bele tenni? Az 5 szem nem sok?

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Ndombi, gyönyörű lányod van, annyit változott!

Én is mixelem még a kajcsikat, de már nem annyira, hogy érezzen darabokat belőle, de azért tudja szépen nyelni, kenyérhéjnál figyelek nagyon és itatom sokat de kapott már fagyitölcsért is, na azért odavan, az a nyállal "elolvad " és tökre ízlik neki.
Vendég

Anita,
Én egy picuri pohárba teszem (feleses :lol: ) és annyi víz(forralt, vagy baba) van benne, hogy a bogyók tetejét elérje. Iciripiciri. Nem, nem sok, ez az alap adag a homeosoknál. Ez alatt nem érdemes szedni, mert nem hatna semmit. Ez nem gyógyszer, itt nincs olyan, hogy túladagolás meg ilyenek. Ha majd elmúlt 1 éves, akkor kaphatja simán is, mert elszopogatják, az édes íze miatt.
Vendég

Köszi Huncianyukája :lol: !!

Aha régen azt hittem,hogy tök szép,megnézetm a fotókat és úgy nézett ki mint egy óriási dagi hamburger :D .

Ok,kipróbálok majd valami darabosat én is szopogatásra!

Kedvem lett a fogyihoz.elkezdem! Már 2 órája fogyizom.Kicsit nehéz :lol: :lol: Amióta van dorka nehezebb,mert itthon vagyok.
Úgy döntöttem veszek edzőbérletetet és eljárok. Ha máskor nem este ha Dorcica elaludt 8-kor. az A1 úgyis nyitva van 22 30-ig.
(csak bazi drága és nem látok havibérletet)

Kép
ndombi

felhívtam őket. Van kedvezményes nyári havi bérletük 11 900 -ért 22 000 helyett. Meleg a 22 000 ( a 11 is ) d asszem erre befizetek...

Kép
ndombi

ja,még egy kérdés.. Milyen hintába rakjátok amit élveznek a babák?

Kép
ndombi

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Sziasztok!

Dombi, CSibe, Ind!
Édesek, szépek ezek a lánykák:))

Chamomilla: én bevallom csak 3 bogyót szoktam adni Majának és csak akkor ha azt gondolom, hogy fáj neki...megelőzésre nem adok és így is nagyon bevált. 5-6perc alatt hatni szokott.

Darabos: mi is szoktunk kiflit, háztartási kekszet enni. A keksz is elolvad a nyállal, úgyhogy amiatt nem aggódok most már,mert szépen meg is rágcsálja avval a két mákszem fogával, de a kiflinél én is nagyon résen vagyok. Na meg kapott már almát is, de abból volt, hogy nagyon nagyot sikerült leharapnia és hátveregetés lett a vége. Szerencsére Maja mindenen csak vigyorog, úgyhogy nem viselte meg, hogy kicsit megpüföltem:D

bingii

Köszönjük a bókokat! De a többi baba is gyönyörű!

Darabos: Szerintem a morzsa rosszabb , mint a darab. Azt nagyon könnyen be szippanthatja csak a légzéssel is. Viszont én a kukoricával nagyon vigyáznék, látom ez már öres cső, de nagyon oda kell figyelni, nehogy ott legyen még 1 darab.
Maja egyenlőre még csak leveket kap, ha csak reszelem, azt rögtön kilöki és még a léből is alig eszik (ma pl semmit), úgyhogy nem változtatok. Viszont ha azt látja, hogy én almát eszem, azért meg van örülve, oda kell tennem a szájához és szívja ezerrel és csurgatja a nyálát végig az almán és a kezemen.
Hinta: Én a síma játszótéri hintába ültetem, persze csak abba, ami körben zárt. Ha csak deszka van, az ölemben ül. De ma libikókáztunk is Benedekkel hárman, hát ez is nagyon tetszett neki.

KépKép

KépKép
lnd

De a hintát csak akkor lehet ugye,ha tud ülni? Gondolom ez hülye kérdés. :lol:

Mármint nem elég,ha körben tartja ugye?

Kép
ndombi

Marcinak is a játszótérit próbáltuk még eddig! Az is az a bili forma, körbentartós. Ja, és ő mondjuk már ügyesen ül, de szerintem ez a körbeölelős fajta ez megtartja a nem stabilan ülőket is.

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok!
Megint sikerült egy kicsit leülnöm a gép elé. Dobozolgatok ezerrel. Úgy néz ki jövő 7végén költözünk. Kicsit tartok tőle, nehogy Lilit megviselje. Dehát nem megyünk messzire minden nap át tudunk jönni anyuékhoz.
Látom a fogyókúráról volt szó. Én kb 3x álltam neki eddíg. Hát mit mondjak...imádok enni. :roll: Mozogni meg nincs időm. Igaz Lili nrm hsgx sokat ücsörögni. Pláne hogy most száguldozik a bébikomppal. Folyton figyelni kell, mert minden érdekli. Már sikerült kikormoznia a kályhát és imádja a szobaszökőkútban a kavicsokat. :)
Fogunk még mindíg nulla. :( De a kiflit már majszolja. Csak úgy cuppog. Szétáztatja a szájában. Ha megérzi a darabot elkezdi nyitogatni a száját mrg összehúzza a szemét. Még fura neki de nagyon élvezi. A banánt meg a sárgabarackot is imádja szopogatni.
Mindjárt dobok pár képet csak megkeresem a fényképező madzagját.

Kép
móni86

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
móni86

Sziasztok!!! Szofikám hintázik négykézlábra állva(vagyis térdre).- Aztán meg tök ideges, mert nem halad előre, de kúszni meg már nem is akar.
Móni, isten őrizz, hogy beleszóljak, de bébikompot inkább ne. Nagyon rossz a gyerek gerincének! Ezt egy gyermek ortopéd orvos-gyógytornász ismerősömtől tudom, de nekem a védőnénim is mondta, hogy nem jó.

Amúgy Lilinek tündéri pofija van. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Komp: nekem is ezt mondta védőnő... nem tesz jót, se a gerincnek, se a lábaknak. nekem Marcus menni akar, rendesen állva, és erre azt mondta a védőnő, hogy ha ezt akarja, akkor teljes súlyát helyezze a lábára, ne tartsam én, mert ha elfárad legugol, amúgy pedig csak így fog erősődni a lába. gondolom a komp ezért se túl jó.
Én most benéztem pár blogba és olyan irigykedve nézem, hogy sok baba már mászik és van aki biztosan ül. ja és duma is van. hát Marcus csak kiáltozik. a gügyögést elfelejtette :( és a védőnő azt mondta, hogy a mászás összefüggésben van a beszéddel :( és Marcusom ki akarja hagyni a mászást, ő menni akar. még sose állt négykézlábra.

Kép
Kép
Kép
konkri

Bébikompról én is hallottam már ezt is azt is. De: 1. lili nincs bent egész nap. 2. Nekem is volt és semmi bajom. 3. Ebben is ugyanúgy feláll és megtartja a súlyát mint az én ölemben, ráadásul szabaddabban lépked. 4. Nagyon élvezi. 5. Annak a dokinak aki szerint bébikomot soha,a lánya tuti em egy örökmozgó aki nem hajlandó járókában játszani. :) Nekem ez az egyetlen "szabadságom". :roll:

Kép
móni86

Móni te tudod. Én mondjuk a járókát sem használom, de én szabadabban nevelem a gyerekeket.(főleg a harmadikat).
Konkri! Nekem Danikám kihagyta a mászást, és sokkal később beszélt, mit Bence, aki viszont rengeteg mászott. Dani két éves volt, mire össze tudott rakni 2-3 szót egy mondattá, Benci viszont másfél éves korára folyékonyan beszélt( jelzem ezt a jó szokását most is egyfolytában gyakorolja :lol: ). Daninak most nincs beszédhibája, vagy ilyesmi. Ha kihagyja a mászást, próbáld meg majd később rávenni, ha mondjk 2-3 éves lesz, találj ki olyan játékot, amihez mászni kell a földön, naponta 20-30 perc már sokat számít. Nem csak a beszéd miatt fontos a mászás, olvastam ról aJean Liedloff könyvében is, ős is ajánlotta a későbbi "mászatást". Szóval nincs veszve semmi.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ja, nekünk van egy szoba hintánk, egy műanyag, amibe bele lehet ültetni a babát is. Tegnap kipróbáltuk, mivel Szofi nem ül még stabilan, így tettem alá egy puha kispárnát, így nem tudott elborulni, de nagyon élvezte. És rá szoktam tenni a hintapacira is, ott meg fognom kell, de azt is imádja.

A hintázó mozgásnak meg a kisagy fejlődésében van szerepe. Úgyhogy bátran hintáztassátok csak őket.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hali!
Mászás-beszéd: Vincu sem mászott és sajna nagyon későn beszélt. Oviba ment 3 és fél évesen és csak halandzsázott, a mai napig problem van a beszédjével, logopédiára szorul. :(
Vendég

Konkri: Marcus már magátó lfeláll?

Kép
ndombi

A bébikomphoz nem tudok hozzűszólni,de én is kipróbálnám,csak kicsi a lakás.

Kép
ndombi

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... highlight=

Ha anyós problémával küzdötök szívesen látunk benneteket újonnan nyitott topikunkba :D
Vendég

na, ez nekem való topik :twisted: bár nem tudom,hogy érdemes-e benéznem amióta kizártam.. :roll:
Vendég

Lituka :lol: kemény topic lehet :)

Ndombi: dehogy áll fel, de néha löki ki magát az ember öléből, hogy állni akar...

mászás: hát igen, ezt mondta a védőnő, hogy mászatni, mászatni kell a gyereket... de ő nem mászik, csak kiabál és dünnyög... és hentereg... és látom én is benne az igazságot. én ezért nem akarok kompozni. a kompban nem a teljes talpán áll és úgy lépked, hanem lábújhegyen és szétvetett lábakkal ezzel kialakulhat egy rossz járási technika, ami persze nem életbevágó probléma, de tudom én is, hogy sokan vannak, akik pl. szökellve futnak lábújhegyen.
én a járóka helyett inkább a szőnyegen játszatom és ott jól érzi magát. a hinta megy még nálunk, de érdekes, hogy nem függő a gyerek.
Móni, hogy tud szabadabban lépkedni a kompban Lili, mintha tartanád és úgy "sétálgatna". Nekem Marcus kezdetben lábújhegyen próbálkozott, de most már telitalppal áll és úgy mint a cövek, ha elfárad seggre huppan, vagy éppen elterül és hentereg :)
mászás továbbra is: nem tudom, azt látom, hogy Marcus hosszú, nem úgy mint Maja, Dóra, Vivi... lehet, hogy emiatt se tud úgy mászni? viszont Vörösbegy Barnija is hosszú, és ő is tud mászni, és fel is áll magától...
Ja és a hinta: hát ebben is lehet valami, mert hiába is nem tud mászni Marcus, azért én okosnak látom, nagyon sok mindent megért és sokszor utánoz pl: csapkodás, vagy néha szoktunk kiabálni oda-vissza egymásnak. és még az is érdekes, hogy a lábát is használja piszkálásra, de volt hogy fogásra is :) pl a 3. gumikacsát azzal akarta megfogni :) ja és mindezt ugyebár kigondolta :) vagy a kezemet a két talpával fogta meg... tényleg, hogy elmúlt a tátogós, a brümmögős... időszak.

Kép
Kép
Kép
konkri

Nálunk Dorka kezd hisztis lenni.
Ha nem úgy történik valami ahogy akarja égtelen haragra gerjed.
Eddig olyan tündér volt.... nohiszen :)

Kép
ndombi

Komp:
mi is kaptunk, de mivel én is elég rosszakat hallok róla, ezért eddig még nem tettem bele. Védőnőnk szerint csak az illúziója van meg annak, hogy a gyerek irányítja, lényegében arra gurul, amerre akar és a baba sodródik vele. Ja, és ő is azt mondta: késlelteti az ülést, a járást, a mászást, pedig ahogy írtátok, ennek az összes folyamatnak nagy jelentősége van minden területen. (Bár, amit Csibe írt, azt nem is tudtam, jó tudni, köszi :) )
De szerintem, ha csak néha teszi bele Móni, nem hosszú időre, akkor nincs belőle baj. Végülis ez is olyan, mint minden más: nem szabad túlzásba vinni, nem?

Konkri: Marci nálunk is állni akar állandóan, és mi is ráterheljük már a súlyát a lábára, mert nálunk is azt mondta a doki, ha ezt akarja, akkor csinálja! Ülni már megül stabilan, de nem igazán szeret ülni, inkább kúszni, mert igazi kis felfedező!:)) Ja, ő is még csak billeg négykézláb, aztán dühöng, mert nem tud abból a szituból mit csinálni.
A legújabb, hogy odakommandózza :) magát hozzánk és utána tépi a ruhánkat, lábunkat, mert kapaszkodna felfele rajtunk :)

KépKép
Kép
sagi1

Normával, Legóval, régebbiekkel mi lehet??
Most tényleg nagyon megfogyatkoztunk! :(
Mindenki blogol??

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok!

Bébikomp: igazából én se szeretnék Majának, de anyukám, a 2tesója, én és öcsi is kompoztunk és senkinek semmi baja.

Járóka: szerintem a rácsos járóka segít a babáknak, mert meg tud benne kapaszkodni és fel tudja húzni magát.

Mászás: Maja egyelőre nem jön rá, hogy előre is lehet közlekedni vagy csak túl nehéz az még neki, de továbbra is csak hátrafelé mászik, vagyis négykézláb tolja magát hátra.

Ülés: eleinte háton feküdve hasból próbálta magát felnyomni, de hát úgy még én se tudok felülni:) Most már rájött, hogy valahogy a négykézlábas pózból fog tudni felülni egyedül és úgy próbálkozik, hogy pucsít oldalra, de még a karjával nem tudja magát elég erősen átbillenteni.

Állás: mostanában vettem észre, hogy ha vmi magasabb, nagyobb tárgyba belekapszkodik akkor próbál felállni, a térdelés már megy néha, de ettől még azért nagyon messze vagyunk, hogy sikerüljön.

bingii

hELLO LÁNYOK!
SLEEPIN SINCS ITT!!
Vendég

Sziasztok
Nekunk hetvegen megvolt a nevado.
Szegeny eletem meg mindig nincs fogaskaja,nyalzik,harap,s
de meg semmi.
11-en megyun Parkanyba,Esztergomba,mar varom,egy kis kikapcsolodas. Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

cuki a ruhája Marcsi!!!
Nálatok névadó a kereszelő? De érdekes!

Voltunk jógán! Jó volt.Nincs itthon senki,mindenki nyaral,szüleim,tesóm.Kicsit egyedül érzem magam, és elég fárasztó is,bár Csaba most sokat van otthon. Ari.

Kép
ndombi

A keresztelo a templomban van.Nekunk nemlehet mert polgari eskuvonk volt.
A nevado pedig a varoshazan tortenik.

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi, ez komoly???Nkünk sem volt templomi esküvönk és mégis a legkonzervatívabbak, a piaristák is engedték a keresztelőt...

Ndomi és milyen volt???
Vendég

helló!

Marcsi! Közel laktok Esztergomhoz? Csak annyit ír ki Neked, hogy Szlovákia... A névadó az afféle keresztelő?
Jókor jöttök Egomba, hétvégétől minden szo-vas. buli van a Kisduna-sétányon, meg úgy általában.

Csibe! de jó, Te is olvastad a Liedloff könyvet!!!

Komp: a bébik úgysem visznek semmit túlzásba, maguktól megunják elég hamar..... legalábbis két nagyobbik így volt vele nálunk. Komp ide, mászáskihagyás oda, mindkettő elég gyorsan elkezdett dumálni, járni és koruknak megfelelően beszélnek.

Én imádtam, és imádok játszani a szavakkal. A magyar nyelv teli van csúcsszuper hangutánzó szavakkal, dallamos szavakkal. Végtelen a gyermekmondókák tárháza, ráadásul könyvekben is elérhető, akár kottával... szövegértés nélkül is élvezet a picinyeknek. Elég egy jó ötlet, legjobb saját kútfőből, de akinek kevés hozzá a bátorsága ott van pl. a kedvencem, az Ölbeli játékok című nemrég kiadott könyv. Egyszóval az örömömet könnyű átadni nekik. Panka imádja, amikor bármi hangját utánzom Neki. Kutya, macska, tesó, nyikorgó ajtó, vízcsobogás, harang, stb...

Van egy sk. elméletem arról, hogy az a gyerek, aki a beszédet zömmel rossznak, bántónak, feszültségek okozójának tapasztalja meg, na az fog soká beszélni. Kedveskedés, szeretgetés szavakkal is, az a jó reklám a beszédnek. Minnél több, annál jobb. Egyébként pedig ebben sem az a fontos, hogy minél hamarabb beszéljen, hanem hogy megtanuljon egy nagyon kedves eszközt a szeretet kifejezésére, örömszerzésre.

Panni-helyzetjelentés: fog nulla - eldobott tárgyat keresi - ínnyel rág - puhára főzött zölik karikára vágva feldolgozódnak - kiságyrácsnál feláll- kúszik gyorsan, mászik lassan és koncentrálva - még mindig átalussza az éjszakát - kendőt továbbra is szereti - a mosós pelusban terpesztartása van és szép a popsija - sztem már kb. 9 kiló. Néha még eldől az ülésből. Mosolygós, gyerekimádó haspók.

Norma! A fentieket én a hordozókendőnek tudom be. Mégegyszer és sokszor (mindig) köszi a tippet!!!! Hiába tűnik úgy, hogy le van kötözve a gyermek, a passzív mozgás csodákat tesz. És persze jó is hordozni :D

Na sziasztok!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

ZSu, anyira tetszett, ahogy összefoglaltad Panni eltelt hónapjait, beszéd témában egyetértek...én meg mindig költök neki mondókákat, ez egyszerűbb mint olvasni őket, mert azt szét akarja tépni, fejből alig tuok valamit...de költök neki és ez is jó...
Vendég

Sziasztok!
Konkri: Úgy hogy "sétáltatni" még nem lehet a földön, ahhoz túl pici és csak megrántom a kezét. Próbáltam, de annyira akar menni és még annyira nem tud hogy mindíg ez a vége. :? A kompban a talpára áll és ha elfárad lecsücsül. És az sem igaz hogy arra megy amerre a komp sodorja. Lili pontosan tudja merre akar mennhi és oda is löki magát. Tudom mert mindyg a szobaszökőkúttól kell eltessékelni. :P Ha megunja odamegy valakihez belekapaszkodik a ruhájába és rángatja meg morog hogy "szedjetek már ki". :)

Lili sem mászik. Négykézlábra áll pár lökést csinál de konkrétan nem mászik.Nem csinálok belőle problémát. Sok könyv írja hogy van baba aki nem mászik..hamarabb fog elindulni. A mászás-beszéd kapcsolathoz nem tudok hozzászólni. azt tudom, hogy én sem voltam mászós gyerek mégis előbb beszéltem mint jártam. Azóta is inkább dumálok inthogy megmozduljak. :lol:

Ja és úgy tűnik Lilit nem érdekli hogy állítólag a "kompos" babák nehezebb tanulnak meg felülni (ezt én is olvastam), mert ma felült teljesen egyedül teljesen egyenesen, támaszkodás nélkül. :D

Kép
móni86

Móni,a Dorka nem kompos és még csak forog :lol:

De lehet,hogy ha nem kompoznátok már futná a maratont Lili ,egyetemre menne, folyékonyan beszélgetne és sakkvilágbajnok lenne. ki tudja... :lol: :lol:

lafi: a jógát szeretem hétfőnként megyünk 3 hónapja, őkett ornáztatjuk az elején meg masszírozzuk,aztán mi jógázunk (béna vagyok,leszarom :lol: )

8 hónapos korig ajánlják mert utána másznak és nem lehet őket tornáztatni de vannak idősebbek is,azokmeg játszogatnak amíg mama jógázgat.
Én szeretem.program.Én meghülyülök otthon Dorkával 1 órát kb elvan,de aztán nekem kell udavribolondot játszani 2 órát a következő lefekvésig otthon azt meg picit nem szeretem.

Amióta hazajöttünk a nyaralásból egyébként is hisztisebb...

Kép
ndombi

TóthZSu!!!!!!!Szia!!!!! De jó téged látni/rólatok hallani! Panka nagyon szépen fejlődik, pedig jóval kisebb, mint én Marcim, de ő még nem csinál ennyi mindent, bár ugye , ahogy Norma is írta, ez nem lóverseny, nem siettetem. Sietne ő magától is, állna fel szegénykém, de a lába még nem annyira ügyes, menne, szaladna, de hát... :)
Elhatároztam, hogy én is kendőzni fogok, mert Marcit már néha nem lehet egyedül hagyni, járókázni meg nem nagyon szeretném. Te milyen kendőt használsz, ami még egy 9 kg-s gyereket kényelmesen elbír? Derekad hogy bírja???

Ndombi: már akartam írni, annyira bírom a kendőzetlen stílusod!! :oops: Sokat röhögök rajta! :) A nyaralástól én is félek, jövőhéten megyünk pár napra anyukámékkal Szilvásváradra. Na aztán hogy utána hogy bírunk majd Marcival ....
Ráadásul az éjszakáink még mindig cudarok :( Marci állandóan felriad, fetreng, vergődik, de álmában, olyan nyugtalan :( Én meg felébredek rá, nyugtatom, cumi be, simi. Már gondolkoztam rajta, hogy hagyom vergődni, kíváncsi vagyok mi lenne az eredménye!! Csak nem akarom, h az apja felébredjen, mert ő meg dolgozik.
ÖTLET??

Névadó: nem templomi szertartás, hanem polgármesteri hivatali, ahogy Marcsi is írta. Ja Marcsi, cuki volt Ádám nagyon a kis rucijában!

Versköltés: én is úgy szeretnék, de nem vagyok benne jó :( Inkább énekelek, az jobban megy. Szoktam mások előtt is, értsd. idegenek, azok meg néznek rám furán, de lesz@rom :)

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok
Olyasmi mint a keresztelo,csak a polgarmester vagy helyettes tart beszedet stb.Hat nem engedik mert ilyen nem akarok roszat mondani papok vannak a kornyeken.
Parkany 2oranyira van tolunk,Dunaszerdahelyrol vagyunk
Anyasagimrol anyit tudok,ertek.Itt a szocialis biztositobol fogok kapni E118 es E115 os papirokat,ezeket varom,amiket bekell vinnem a munkahelyemre.Ott a konyvelono azt mondta,ha ezeket megkapja viszamenoleg majustol kapom a anyasagit,hogy aztan mi lesz nemtudom,nem ertem.Irtunk nekik levelet,hogy nemfogadom el az elbocsajtasukat,amit postai uton ajanlot levelben kuldtek ki nekem.Tehat en ala sem irtam.Azzal a okkal,hogy 5 honapon keresztul nemjelentkeztem naluk,mikor napi szinten beszeletem veluk az anyasagi vegett,igazolasokat kertem,meg mire van meg szukseguk.
Szoval idegek nuku.Jo lesz az a kirandulas.
Nem is tudtuk pedig,hogy akkor vannak a bulik.Koszi.

Kép

Kép
marcsitita

Sagi : köszi !Néha próbálkozom visszafogni,de nem sikerül :roll:

Kép
ndombi

Dombi most hogy mondod...lehet hogy igazad van. Mindíg is tudtanm hogy zseni ez a gyerek. :D

Fosok a költözéstől rendesen. Ráadásul most hugom kitalálta hogy mégsem költözik haza engem meg esz a fene. Azért cuccolunk. De mindegy vissza már nem csinálhatjuk. Bízom benne hogy Lili hamar megszokja. Végülis saját ágy, saját cuccok én is ott leszek. Meg sokat voltunk ott eddíg is. :?

Két napja csak nyög meg morog a gyerek. Nem tudom lehet hogy a fogával szenved. Próbáltam a dentinoxot de éllandóan lenyalja az ujjamról aztán meg nem érzi a nyelvét a mentol meg a lidokain miatt. Nyűgösebb lesz tőle mint volt. :lol:

Sagi: Lili is vergődik álmában (hallom ahogy hupog a kiságy) néha még hüppög meg sírdogál is. De nem szoktam felkelni hozzá csak ha már nagyon nyöszörög. Megnyugszik és alszik tovább, szerintem jobban felébredne ha odamennék simizni. Mostanában ha felébred éjjel (szerencsére ritkán van ilyen) vissza alszik cumival. Csak beleteszem a szájába és szuszog tovább. Aztán ha elalszik úgyis kiesik. Ha meg nem sikerül akkor bekapcsolom neki a zenét a mobilomon(Freezertől a Büszkét...imádja :) ) Az általában bejön. Igaz most már régóta nem kel fel csak reggel. Akkor meg általában még el van magával egy órát is ha nem olyan éhes meg nyűgös. Addíg én még visszaalszom. :P

Kép
móni86

Kendő: nandu-t használok, karikásat, mert a csípőreültetésnél csak beledobom a kisbabámat, húzok egyett itt, egyet ott és már kész is. (www.bababolt.com) A derekam so-so.... ha a hátamra kötöm hátizsákos kötésbe a hosszú kendővel, akkor a legkönnyebb. A kendő kisebb, praktikusabb, mint egy babakocsi sztem. Könnyebb szállítani, kéznél van, ha magamon hagyom és jóval olcsóbb is. Ez a kendő kb. 6-7 e ft összvissz. és 15 kg-ig minimum kényelmes. Csak a megfelelő kötést kell megatalálni :)

Altaltás - kinek a pap, kinek a papné - Panka velem alszik kezdettől és nagyon nyugodtan teszi ezt. Nagyon ritkán ébred alvóidőben. Ha mégis cici(+anyatej, ha kell) s alszik vissza. Ha nem, akkor kicsit tornázik, néha csitítani kell szóval, de eddig talán 2-3szor kellett csak kikászálódni miatta az ágyból és ringatni. Az az első fél év alatt nagyon tuti! Dumcsizni, simogatni sem szoktam, csak "példát mutatok" (dorm...dorm...hhh-krrr hhhh-krr) Az "elkényeztetéstől" nem félek, sőt! Nagyon várom, hogy ő milyen gyerek lesz, így, hogy sokkal közelebb nő föl hozzám, mint a többiek. Hogy miért így csinálom? - Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában - A kontinuum elv. Nagyon elgondolkodtató olvasmány volt.

Dombi- én is meg tudok őrülni itthon...
találtam egy nagyon jó fej szomszéd anyukát 4 gyerekkel. Azóta majd, minden nap összejárunk, a korosztályok egymást szórakoztatják..... mi meg együtt főzünk, dumálunk, ilyesmi. Nagyon szépen mennek így a napok. Mindenki boldog...

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Sziasztok!
Tothzsu, igen olvastam a könyvet, nagyon tetszett is. Ha nem lenne a gerincemmel probléma, én is kendőzném Szofit, de sokszor még felemelni is nehezmre esik. Azért ha úgy akarja, mindíg ölben van.
Mondókák. Szofi is mindíg meg akarja enni a könyveket, ha olvasok mesét. ( Benével együtt olvasok neki). De azt megfigyeltem, ha verseket olvasok, akkor nem nbyúl a könyvért hanem figyel erősen. Főleg Veöres Sándort szeretik. Meg ha éneklek nekik. Bence pl a téálapós dalokat imádja, még ilyenkor nyáron is.

Nyugtalan alvás. Szofi kb egy hete borzasztó nyugtalanul aludt, többször felébredt éjjel, és ordított, alig tudtam megvígasztalni. Nem tudom, ki mennyire hisz ezekben a dolgokban, de én ezt csináltam: Vettem füstölőket, minden nap elégetek egy tömjénest( ennek tértisztító hatása van), este lefekvéskor pedig gyújtok neki egy levendulásat( nyugtató hatású), vagy egy őrangyalkásat( közben kérem Szofi őrangyalkáját, hogy segítsen neki elaludni, és őrizze az álmát). Azóta Szofi alszik, egyszer ébred éjjel, úgy 3 körül, akkor szopizik, és szunya reggelig, se sírás, se nyöszörgés.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe: én hiszek az ilyenekben.sokat foglalkoztam agykontrollal,már 7-ben kezdtem, aztán meditáltam,találkoztam egy angyallal meditációban, láttam a 2 segítőmet stb,de beparáztam mert már rosszakat is kezdem látni és beszéltem egy látóval és azt mondta azért van mert meditáláskor kinyitom a csakráimat és nem zárom vissza( mert előrébb tartottam mint irányítani tudtam volna). tudtam kézrátétellel migrént múlasztani is, és nem is mondtam neki,de ő szólt,hogy van egy gyógyító rész a kezemen,fejleszteni kéne.
Inkább abbahagytam több mint 10 év után, túl sokat láttam, én erre nem voltam felkészülve. Azóta sokkal jobb.

Más: Dorka megint belázasodott.A szokásos 0 helyett 20 percenként kelt!!!pontosabban felsírt és mire visszaaludtam megint.2 het volt lázas. Nem értem.szerintetek lehet a foga? Vagy a foga jön és fogékonyabb? Nem értem....

Eddig semmi baja nem volt most meg ....érthetetlen...ötlet? azért elmegyek dokihoz vele...

Kép
ndombi

Dombi: lehet fogról is! De az csak nem túl magas láz esetén jöhet szóba! Marcinak legutóbb a füle fájt róla, azóta mindent el tudok képzelni! Hasmenés, étvágy?
Nem semmi, amit írtál agykontrollról, engem is érdekelt mindig, de hiszek is-nem is benne!

Csibe:köszi a tippet, de sajna én iszonyodom a füstölőtől, annyira megfájdul tőle a fejem, mint állat! Szerintem a tömény illatától! Szofi bírja?

Móni: én is hallottam már, hogy zsibbasztja nagyon a gyerek száját a kence, és vkit nagyon idegesít, így talán még rosszabb is!
Ma éjszaka mi is kipróbáljuk a "nem kelek fel hozzá" szisztémát, persze ha nyöszörög, meg minden, akkor nem hagyom magára. Cumira nálunk is megnyugszik, de az is olyan, hogy mire felkelsz, odaadod, aztán mire visszaalszol :(, ááááááááá.

Kendőt nézem, szerintem rendelek, hátha beválik alvás ügyben!

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok!
A bébikompot én se használom, -tam, pedig Bern is örökmozgó volt, sehol nem volt el 1 percig se. Olyan furcsa, hoghy mrnnyire más hozzá képest Maja. Benedek 6 hósan már felállt és 4kézláb olyan gyorsan ment, mint a szél, de nem sokáig, mert 7 hósan elindult és 9 hónaposan már futott. Maja ehhez képest egy helyben marad, legfeljebb forog a tengelye körül és megfordul, gagyorászik, de semmi érthető. Ben ennyi idősen már azt mondta, hogy babababa, mamama, pápá, papapapa, 1 évesen pedig beszélt. Viszont Bennel ha vm baj volt, akár álmos volt,akár beütötte magát, csak szopival nyugodott meg, az, hogy felvettem soha nem volt elég. Majával olyan jó érzés, hogycsak attól, hogy nyúlok érte megnyugszik. Sokkal nyugodtabb, türelmesebb baba.

KépKép

KépKép
lnd

voltunk a dokinál,azt mondta semmi,még a torka se piros,"egy napos"vírus.

Tény ,hogy a germicidet benyomtam és most nincs láza.Nem fog,azt mondta nem is dudorodik

Kép
ndombi

Sagi, az7 őrngyalkásnak szinte semmi illata nincs. És nyugodtan nyithatsz ablakot is mellette. Szofi bírja, legalábbis eddig nem reklamált! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?