Új privát üzeneted érkezett!

Hahó Csajok!!!
Mindenki kint mászkál a jó időben vagy merre jártok???
Én is lelépek hétvégére Balcsira (ja el is felejtettem múltkor mondani, hogy kész lett a kocsink, de nem tökéletes és százezermillióba került :twisted: ).
Tegnap a doki azt mondta, hogy sómentes diéta (ezt már kb 4 hónapja mondja, azóta tényleg nem eszek sósat). Kérdeztem, hogy ebből a "són" vagy a "diétán" van-e a hangsúly? Mondta a són, de szénhidrátot, csokit se egyek. Meg hogy innen még "10 kilót is felszedhetek"...Meg hogy menjek 2 hét múlva, csak reméli, még meg fog tudni mérni a mérlegük :? . Teljesen igaza van, megjegyzem...16 kilónál vagyok most :oops: Durva! Na innen lesz szép visszafogyni.. A cukrom is 7,18 lett, de szerencsére a fehérje, meg a sztrepto negatív. Szóval megint diétázok, nagyon izgalmas mondhatom (most is meg tudnék enni 2 baracklekváros kenyeret, 2 tábla csokit és még egy kis fagyit...). Na ennyit az én sírámaimról.
Írjatok egy kicsit - miújs nálatok?!!!
Kellemes hétvégét Nektek!

Kép
chesther
 
 


Szia Eszter!

Ne izgasd magad túlzottan a kilók miatt (én ezt tettem) 11 kilót szedtem fel, 64 kilósan mentem szülni. És anélkül hogy bármit is tettem volna a fogyás érdekében - hazajöttem a kórházból és pár nap múlva eszembe jutott a mérlegre állni - én rökönyödtem meg a legjobban, hogy 10 kiló mínuszban vagyok. Szerintem a szoptatás miatt. Pedig eszem ugyanúgy ... sőt szerintem még többet is.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Igen kinn maszkalunk vegre....

Kilok: en 17 kiloval mentem szulni es 8 kilo maradt rajtam a szoptatas vegeig (ebbol 4et szoptatas alatt szedtem fel), tehat szules utan rollam is 13 ment le.(innen latszik, hogy mennyire vizesedsz). Ahogy befejeztem a szoptatast az is lement 1 honap alatt, igaz kemeny fogyokuraval.Most is fel fogok szedni minimum 17et, mert most vagyok 8-9 kilonal...es mivel nyar van es minden baratnom csini, meg fogyizik, hat lelkileg nehezebb.

Kellemes hetveget,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 

 
 

Itthon vagyunk! Sajna ulni meg nem igen tudok :oops: De csak alakul majd meg , no meg bizom benne ez a hatfajas sem allandosul.

Edasok: nektek is volt hatfajdalom?Nekem a szules utani 3ik napon kezdodott es eleg kellemelen.....

Uzsoki: voltam most ott eleget, vannak akik mar "haverok" lettek, sok emberrel osszefutottam, szerintem a fel orvosbrigad latott "belulrol" es oszinten megmondom igen kettos velemenyem van.Orvosokrol nem az egyertelmuen igen pozitiv. De szuleszekrol, noverekrol, csecsemosokrol azert mar megoszlik.


Timi: nekem is volt hogy sirva fakasztott az ejjszakas csecsemos.
De le a kalappal a fo csecsemos es a csecsemo orvosok elott, ok nagyon sok erot adtak, es biztonsagban ereztem magunk.


szules: csak elfelejteni lehet es kell, iszonyat volt, csak a szuloszoban vajudtam min: 24 orat, a korhazban 48at, es mar elotte ket napja rendszere josloimm voltak. Kaptam mindent amit lehet(tagito, oxitocin, eda, burokrepesztes, ujabb tagito....mindenem kek a sok szurastol), es vegul megsem tudtam segitseg nelkul megszulni, mikor mar ugy volt csaszar lesz, akkor valami Isteni ero belemszallt es eljutottunk 4 ujjnyiig, es vakummal kisegitettek a kicsilanyt.De sajna a kalvarianknak itt sem lett vege, a lepeny nem jott ki teljesen, es igen erosen vereztem. Szoval se Anna se parom nem lehetett velem:(Kitisztitottak kimostak, majd otthagytak, mutosfiu reggel 8 korul vitt be a szobaba, ahol sajna 3 napig egyedul voltam.Annat is csak 3ik nap hagytak egesz nap velem:(
Talan ennek is koszonheto hogy nincs tejci meg, csak keveske.Napkozben tartom azert a csak szopi, max kis viz rendet, de este kap potlast, mert igen ehes.
Ez nehez lelkileg, de kuzdok, es nem adom fel, hogy legyen elegendo tejci.

Amugy egy tunder viragszal, nezelodik, alszik....
aaa3
 
 


egy kep:) Kép
aaa3
 
 


Tamara!
Jó, hogy újra köztünk vagy :) Anna Babával! Mégegyszer gratula!
Ne add fel, ha sokszor cicire teszed és iszol Laktoherbet (naponta 3x) biztos lesz tejci. JA, és ne idegeskedj!!!!Pihenj sokat, amikor Anna alszik, Te is aludjál. Látogatókat ne engedjetek jönni.
Bízz benne, és minden rendbe lesz!
Én is csak 3. naptól voltam Botival együtt, addig csak szopira hozták, emiatt ne izgulj!
Úgy látszik, az utóbbi időben csak komplikált szülés jut ezen a fórumon levőknek :oops:
Fel a fejjel, erősödj!sok puszi

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Tamara,


Orulunk, hogy vegre otthon vagy, hidd el, otthon sokkal konnyebb lesz mar. Anna baba nagyon edes, es biztos karpotol a sok szenvedesert. A szules meg idovel szebbnek fog tunni, addig meg ne is gondolj ra.(sajna nem mindenkinek jon ossze, ugy ahogy szeretne)

Tejcsi ugyben pedig jol teszed, ha este adsz kis potlast, mert neked is szukseged van a pihenesre, hogy regeneralodni tudj. Es a fene se gondol ilyenkor erre, de sztem szedjel vitaminokat, mert segit a regeneralodasban es errol sose szol a fama, de tejcsi ugyben is segit, ha vannak anyukanak tartalekai.

Kellemes hetveget.


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Szia Tamara! Örülünk hogy itt vagy. de most pihenj sokat. Gyönyörű a kislányod. Ilyen szép kislány mellett gyorsan elfelejted majd a rosszat.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Tamara, remélem összejön egy kis pihenés. Nagyon szép kis formás csaj Anna is.
Katával nem találkoztál?

Hajni, Szandra 5600gr volt, szerintem Abigél hamarosan utol is éri. Engem nem zavar, hogy csak 500-at hízik egy hónapban.

Rolcsi WC-be kakált :D
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Tamara,
Boldog Névnapot kívánok Annának!
Kép

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Tamara! Nem tudom mit írjak... Örülök, hogy otthon vagytok már. Nagyon szép Anna. Mintha nem is most született volna!
Tejcsi szaporításra az a jó, ha szopi után még kifejed, bármi is van benne. Én azt javasolom, hogy mindig mind a kettőt fejd le. Így este a pótlás is lehet tejcsi. Én 4,5 hónapig fejtem Adélnak a tejet, ha van kérdésed, írj, szívesen válaszolok a legjobb tudásom szerint. Minél többet lesz 'üres' a melled, annál több fog termelődni. Ha benne hagyod, attól nem lesz több. Én azt javasolom, hogy egy ideig végy erőt magadon, és az éjszakai szopi után is fejjél, míg jó alaposan be nem indul. Két fejés között ne nagyon legyen több három óránál. Kitartás. Nekem volt olyan az elején, hogy 3 óra alatt a két mellből 100 ml tejecske jött le. Ez elég vékony. A vége felé már nagyon sok volt. A négy és fél hónap alatt, úgy hogy Adél ezt ette, mellette lefagyasztottam 30-40l tejet. :) Menni fog (bízom benne, hogy szopival!!!)!

Többiek babái is nagyon szépek! Mikor látom a képeiteket, nagyon vágyom már én is a kicsire! De ha belegonolok, hogy már csak 6-7 hét, meg is ijedek! Kicsit úgy érzem magam, hogy 'mindent' még meg akarok csinálni,mert tudom, hogy utána jó 1 évig semmit sem fogok csinálni. :) Mondjuk ez volt Adélnál. Szerintem miatta , hogy ő ne szenvedjen kárt, úgyis 'mindent' csinálnom kell majd! :lol:

Jó éjt!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Anikó gratulálok Rolcsinak!!!
Az én fiam mikor fog ilyet csinálni? Nem hajlandó a wc-be kakilni,
csak az a baj hogy most már sehogy sem nem kakilt majdnem
egy hete. És ilyennel már voltunk az ügyeleten. Most tettem
neki be kúpot. Nem tudom miért ez kb. mindig egy hónap elteltéve
előjön. Nem meri kinyomni és inkább sír, de visszatartja. :(
Mi majd augusztus 14-én megyünk oltasra és ott megmérik,
de most már én sem fogok izgulni.

Boldog Névnapot Kívánok én is az Annának!

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok,

Tamara gratulálok a kis Annához és mielőbbi megerősödést és sok tejcsit kívánok Nektek. Pihenés, fejés, laktoherb ahogy a lányok megírták fent és lesz tejcsi.
Én EDA-as voltam a másodikál, a kórházban nekem is fájt a derekem, leakart szakadni úgy éreztem. A dokit kérdeztem és azt mondta, hogy ez nem lehet EDA, de én akkor már egy hete bent voltam és egy jót nem aludtam, a hátam jól ki nem támasztottam és nekem akkor szokott így fájni. Itthon az elmúlt utána.
Viszont én most érzem még mindíg a pontot ahova kaptam a szurit. A héten megyek 6 hetes kontrollra majd rákérdezek, hogy ez így helyén való-e. Melus illetve más ha valaki kapott EDA-t Ti is éreztétek még utána beadás helyét?

Anikó, Rolcsinak egy nagy-nagy dicséret. :)
Levi is most mamáéknál van és bőszen locsolgatja a növényeket. Kisgatyában volt, ugyan kellett cserélni, de ez belefér, mert eljutottunk oda, hogy felvette. Kíváncsi leszek itthon is hajlandó lesz-e, mert itt nincs növén locsolás csak bili vagy WC. Ti egyből WC-vel kezdtek?
Linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok lányok!

Csak beköszönök, mert napok óta nincs net és most egy kicsit tudtunk varázsolni.

Tamara nagyon gratulálok Anna babához, gyönyörű baba!

Vigyázzatok magatokra, remélem hamarosan tudok jönni!

Kép
andaka
 
 


Koszonom a gratulaziokat es a biztatast!

Amiket irtatok mind megteszem, most is es mindaddig amig van remeny hogy eleg legyen a babamnak!
A jobban eleg jol van de a balban szinte semmi. Legalabbis fejesnel.
Iszom a laktoherbet, a malataitalt, meg vizet.
pihenes azert ejjel nem igen van, de napkozben igen.

Anna amugy jo kislany:) Sokat van ugyan ebren, de szeret nezelodni is es ejjel hagyja apat aludni. Illetve ketten hagyjuk, mert mindig ha nyekeg mellre rakom:)

Sajna az ules meg mindig kellemetlen igy most megyek inkabb picit egyenesbe teszem magam.

Szep napot mindenkinek!
aaa3
 
 


Sziasztok!

Rolcsi, csak így tovább :)
tamara, pihizzél sokat és kitartás a tejcsihez :)

Eda- én nekem nem hatott ugyebár, de a helyét sem éreztem, sem akkor sem később :roll:

Mi egyébként jól vagyunk, Boti is egyre többet van fent, gügyög, nézegeti a kis játékait, mosolyog :) Viszont már csak 1x alszik kb 2 órát, meg 2x kb 45 percet, de éjszaka rendi, akkor alszik rendesen!

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Tamara!
Gratulálok Anna babához! Csatlakoznék Fazsuhoz: fejjél minden szopi után, ürítsd ki mind a két melledet. Ha nem idegenkedsz a homeopátiás bogyóktól, akkor vegyél Urtica Urens 5 CH-t, ebből naponta 2*5 golyócskát kell beszedni. A Laktoherbet jól higítsd fel, mert vannak babák, akiknek a tömény szoptatós teától (átmegy a tejcibe) fájdogál a hasipocija.

Lányok,
a szülésznőm azt mondta, hogy nem kell bevinni a babáknak semmit, csak nedves törlőkendőt, illetve ha "óriásbébik", akkor mini pelust, mert bent csak newborn van. Textilpelust tettem be, vigyek-e még mást is? Két éve Újpesten pokróc is kellett.

Anikó!
Roli nagyon ügyes! Mi is most kezdtünk próbálkozni Mátéval (23 hónapos lesz), de egyelőre nem izgatja a dolog. Már hónapok óta mindig szól, ha kakil (éppen, amikor "nyom" :D ); a pisilésnél meg gyakran kibontja a pelusát és nézi, hogy csorog bele... Balatonon sokat volt meztelenül, szeretett a fáknál pisilni és kétszer a kaki is kipottyant, amin nagyon jól mulatott. Mindig megkérdezzük, hogy akarja-e a bilit használni, vagy a nagy WC-t, de egyelőre marad a pelenkánál... Erőltetni nem akarjuk, csak gondoltuk, hogy kihasználjuk a jó idő adta lehetőségeket. :D Nálatok hogyan kezdődött a dolog?

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Cupicica (38+3)
cupicica
 
 


Sziasztok!

Most kaptam Esztertől sms-t: Megszületett Glória, 49 cm és 2790 gramm. Jól vannak!
Részleteket gondolom majd Eszter ír, ha hazajönnek a kórházból!

Gratula Eszternek és családjának!

Cupicica: én vittem be kiskesztyűt a körmei miatt, pelust, mert csak napi 6 db van egy Babának, egy sapit (mert a folyosón mindig huzat van) és vékony plédet is!

Jó pihit nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Gratulálok Eszternek a kislányhoz!
Majdnem annyival született mint Abigél. :) És ő is nagyon
sietett kifelé. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Lányok nem akatam hinni a szememnek, amikor Eszter sms-ét olvastam most az előbb.
Így éppen hogy nem lettek koraszülöttek, igaz?

Nagyon nagyon gratulálok nekik!

Kép
andaka
 
 


nem tudjátok véletlenül miért fáj a hasam felső része? olyan minzha égne, ha hozzá érek érzékeny nagyon.

Kép
andaka
 
 


Szép napot mindenkinek!
Most jöttünk meg a sétából, nagyon kellemes idő volt, most már kezd megint meleg lenni.
Mosok, vasalok ma délelőtt, ha Boti engedi.
Képzeljétek, ma hajnalban fél 3kor szopizott, aztán fél 7-ig aludt :D Tök jó volt így 2 részletben több órát aludni :roll:
Többiek mizujs?

Melus

Kép
melus79
 
 


csak egy gyors bejelentkezés, Dorka ma nyűgös.

Tamara! gratulálok én is Anna babához.

kilók: én több mint 20at szedtem fel, nem tudom mennyi van rajtam szülés óta, de nem nagyon érdekel. néha azért persze engem is elkap a búbánat,mikor alig tudok valamit felvenni. de ha Dorka nagyobb éesz, remélhetőleg sikerül fogyni. és 80 kilóval kezdtem a terhességet. de semmi komplikációm nem volt a terhesség alatt,és a szülés közben sem a súlyom miatt. ezért ezen tényleg ne aggódjatok. nekem is szar volt,mikor cseszegetett a doki miatta, de bent a munkahelyemen ápolták a lelkem mindig. pedig ott is van doki.

nagyon meleg lett ma is. remélem este azért lehet majd sétálni.
na megyek mert Dorka nagyon magyaráz

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Tamara: Gratulálok és kitartás! Nagyon szép kislány Anna! :lol:

Gratula Eszternek is Glóriához!

Kilók: én Lucuval 16 kilót szedtem fel, hát most sem lesz kevesebb. Sőt. :oops: Aztán szülés után kb 5-6 hónappal már egy deka felesleg sem volt rajtam, pedig nem fogyókúráztam.

Anikó: Gratula Rolinak! Csak így tovább! Én úgy döntöttem, hogy ha majd megszületett Dalma, utána nekilátunk Lucuval a témához. Lassan itt lesz az ideje, mert már a pisis pelust is szinte mindig egy pisi után tépi le magáról és van, hogy kéri a bilit.

Mi pénteken hazamentünk a szüleimhez - bár necces volt, ugyanis Luca mégsem gyógyult meg teljesen. Hasmenése ugyan nincs, de nagyon hígat kakil és előtte iszonyatosan csavarja a pocakját. Vettem Neki probiotikumot, remélem használni fog.

Lányok (akinéél van már nagyobb gyerkőc): Nem volt gond a szoptatással? Úgy értem, hogy a Nagy nem akart cicizni? Ha igen, akkor hogy oldottátok meg a kérdést?

Köszi: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Tamara!

Nagyon gratulálok Anna babához, gyönyörű kislány. Elszomordtam mikor a szülésed történetét olvastam, de remélem hamar túlteszed magad ezen, a lényeg, hogy már jól vagytok. Anna meg van, ez a legfontosabb, hiszen már olyan régóta vártál rá :-) Szóval kitartást neked, és ha tudsz sokat pihenj. Még az elején hagy a baba :-)
A tejecske miatt ne aggódj, majd beindul. Az elején mindenkinek kevesebb van. Csak ne add fel, csináld azt amit a lányok írtak, sokat tedd cicire, fejjél!
Vigyázzatok magatok!

Eszternek is gratulálok Glóriához, remélem ők is jól vannak. Majd várom a beszámolót :-)

A gerincbe kapott érzéstelenítő helyét én is sokáig éreztem, nekem olyan volt, mintha beütöttem volna a hátam, és volt egy puklim is ott. De most már egyáltalán nem érzem, nem fáj.

Na megyek, mert a lányom nagyon nem akar aludni mostanában. A délelőttöket szinte kézben, és szopipárnán húzzuk ki, tiszta agyrém, mert még enni sincs időm.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Tündi: Nekünk nem volt gond a szoptatásnál ill. nincs gond.
Annak ellenére, hogy Lali tavaly novemberben szokott
le róla. Én is féltem, hogy ebből biztos zűr lesz, de semmi.
Annyi van csak,hogy amikor szoptatok akkor mindig kitalálja
hogy fogjak meg neki valamit. Amúgy nem akart szopizni
soha.

Kilók: Nekem az elsőnél nagyon gyorsan lement. Sőt vékonyabb
lettem. Most viszont bő tíz centivel lett nagyobb a hátsóm, és
ez bizony nem akar változni. Igy vettem új nadrágokat. Szerintem
ez most nagyon nehezen fog lemenni. De amíg szoptatok
nem fogok semmit csinálni. Bár lehet utána sem. Mert a fogyó-
kúra nem az én asztalom és hát bizony a torna sem. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Kedves lányok, kedves fazsu!

Köszönöm a válaszokat, felvettem a kapcsolatot menyasszon-nal, és már válaszolt is.

Még egy kérdésem/kérésem lenne: ha van idôtök, kérlek írjatok pár mondatot az Uzsokiról (persze aki szült már ott), hogy milyen a hely.

Szép napot kívánok mindenkinek!

Jankababa
jankababa
 
 


Sziasztok,


Eszter, nagy gratula Gloriahoz! Ez eleg hirtelen jott, nem kell mar a kilok miatt aggodni.

Kriszi

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Ez ám a meglepetés! Gratulálok Eszternek!

Köszi mindenkinek a biztatást, úgy látszik, hogy Rolcsinak jót tesz a dícséret, mert egy pisit is intézett azóta. Ő szólt, hogy vigyem a WC-re. A kakánál észre vettem, hogy olyan furán beállt és feltettem a szokásos rutinkérdést, hogy "kakálsz?" Erre a nem helyett-amit válaszol- igent mondott. Kérdeztem :mész a WC-re? Mondta igen. Ennyi volt.
Amúgy Ő mostanában megint sokat ül a WC-n, csak úgy olvasgat. Ezt már régóta szokta, utánozza a Dorinát. Nekünk jó, hogy mindent elnéz a nagyobbtól.

Tündi, engem nemrég betámadt Roland. Cicizni akart :roll: , de elszaladtam. Úgy megijedtem hirtelen. De csak kétszer csinálta.

Most megint rohanok, napok óta nincs időm befejezni, amit gondolok.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Isten hozta Glóriát! Szívből gratulálok és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!

Melus!
Köszönöm a tippeket! Akkor sima pelust is teszek be, mert úgy emlékszem, Máténál sem volt mindig elég a napi 6 pelenka az első időkben.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Cupicica (37+4)
cupicica
 
 


Sziasztok,

Glória köszöntünk Téged is, és jó egészséget kívánunk Neked és az anyukádnak.

Tamara: A laktoherbet és a homeobogyókat ne vegyítsd mert a kettő együtt viszont blokkolja a tejcsit.

Pelus a kórházba: amikor nekünk elfogyott a kórházba a napi adag én bementem és kértem és kaptam még egy kupacot.

Tündi:
Szopinál a nagyobbik nem akar szopizni, ( Ő szeptemberben hagyta abba 21 hónaposan ) viszont nálunk nagyon igénylete elején ugynakkor az összebújást. A legelső cicire tételnél itthon én sírva fakadtam, mert olyan fájdalommal nézett rám a nagyobbik, amiben az látszott, hogy "megcsaltál és mást ölelegetsz". Egy jó ideig mi úgy szopiztunk, hogy egyik kezemben a pici szopizott, a másik kezemmel a nagyot simiztem közben. Ő is odabújt hozzánk, vagy terpeszbe ültem és odakuporodott. Volt hogy így olvastunk mesét, így néztünk Kisvakondot, vagy csak simogattuk egymást.

Alvás:
képzeljétek Vivi tegnap este 8 - tól 5 -ig aludt egyhuzamban éjjel, utána gyors szopi, szunya tovább fél 8-ig. :)
Tegnap előtt pedig 4-kor keltünk csak.

Bili:
Hétvégén Levivel elindultunk a szobatisztasághoz vezető úton. A telken kezdtük, és ma itthon napközben nem kapott már pelenkát csak alváshoz. Egésznap egy száraz kisgatyával kibírtuk!!!, és pisiltünk a bilibe sokszor. Nem Ő szolt én ültettem mindíg rá, de elfogadta, hogy kisgatyában van!! :) Így voltunk játszózni is. Szerencsére ott is pont láttunk egy kisfiút pisilni.

linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Anikó, gratula Rolinak a bilizéshez. Nagyon ügyes fiú :-)

Linda, nektek pedig ahhoz hogy Vivi ilyen jól alszik éjszaka.

Nálunk is szépen indult az éjszakai alvás, de valami nagyon nem stimmel pár napja. Se enni nem akar normálisan, se aludni csak üvölt és üvölt. Nem akarja bekapni a cicimet, ha bekapja nem szívja rendesen. Közben persze sír, mert éhes. Ja és kézzel püföli a mellem ... stb. Tegnap az apja ringatta este 1 órán keresztül míg én fejtem annyit, hogy megtudjuk vele etetni cumisüvegből. Nem tudom mi lesz, de én már annyira kivagyok ... 2 napja sírok.
Olyan szépen szopizott, olyan büszke voltam rá, most meg nem akar enni. Pedig van tejem.
Volt már valaki ilyen helyzetben?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Timi, rossz hallani amit irsz...nem lehet, hogy a meleg miatt csinalja? Tavaly mi sokat kinlodtunk, semmi etvagya nem volt, ha meleg volt (es ugye tavaly kanikula volt ezerrel). Kiszivott 20 ml elotejet es azzal kesz volt. De legalabb nem sirt :(. Csak hat kozben nem is nott. Viszonta cumisuvegbol megitta amit kapott es este/ejjel mikor huvosebb volt is evett (volna csak akkor meg nem volt mit). Ugyhogy semmi otletem...

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Szia Kriszti!

Nekem sincs ötletem ... most az LLL-t bújom, hogy vajon mi lehet a baj. Az a gondom, hogy tisztára hipohonder lettem a gyereket illetően, mert minden problémát beképzelek. Cumizavart, szájpenészt, rossz mellrehelyezést. (Nekem egyáltalán nem fájt a mellem, na jó az elején egy kicsit de az semmi amit most érzek, megőrülök amikor bekapja úgy fáj!)
És bennem is görcs van a szoptatás előtt, így ez sem tesz túl jót, mert érzi szerintem, hogy nyugtalan vagyok és ő sem akar emaitt normálisan enni.

De lehet, hogy az is baj, hogy túl meleg van ... nem tudom :cry:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Linda, gratula Levinek is, ez már nem csak szárnycsapkodás, hanem tényleg a célnál vagytok! :D

Timi, ne ess kétségbe, elég, ha a pici sír. Ki kell Őt tapasztalnod. Ha Te kibuksz, akkor biztos észreveszi.
Én is csak az LLL oldalról tudnék keresgélni, én találtam ott annyi infót, amennyi eddig kellett a két gyerekhez.
Sokszor kapott már üvegből? (Esetleg rájött, hogy hamarabb és könnyebben is jól lehet lakni.)
Szájpenésszel nem volt még dolgunk, de úgy tudom tényleg az is nehezíti a szopit.
Ennyi idős korukban még nincs rendezett, irányított mozgásuk, úgyhogy biztos nem téged akar ütni. Legalább ez vigasztaljon.
Nem túl feszes a melled? Akkor is nehezbb neki bekapni.
Más nem is jut hirtelen eszembe, de remélem hamar megoldódik a probléma.
Szorítok Nektek!
Várom a jó híreket!
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Timi!

Lehet, hogy tényleg a meleg miatt van, de az is lehet, hogy a hasa fáj, és az evéstől csak még rosszabb az érzet. Hasfájásra Espumisan emulziót lehet adni a babáknak (ez egy homeós szer, a DM-ben 400 forinttal olcsóbb, mint a patikákban!), ártani biztosan nem ártasz vele...

Az sem árt, ha minél többféle szoptatási pozíciót kipróbálsz, a mellednek jót fog tenni, még akkor is, ha eleinte nagyon fáj :(
Ha cumisüvegből elfogadja a baba az anyatejet, akkor fejjél szorgalmasan. Lehet, hogy érzi rajtad az idegességet, nem akar fájdalmat okozni stb., ezért nem akar rendesen szopizni.

Remélem, minden rendbe jön hamarosan!

Cupicica
cupicica
 
 


Sziasztok!

Timi: Luca kb. 2 hónapos volt, amikor hasonlót csinált. Végül kiderült, hogy csak fekve hajlandó cicizni és mindig ugyanaz a mellem kellett Neki. Aztán ha belelendült, akkor gyorsan "átcsempésztem" a nem szeretem másikra, ha épp az volt a soros. Ez nálunk ment 1-2 hétig, aztán minden visszaállt a rendes kerékvágásba. Próbáld meg, hátha bejön nálatok is valamelyik szoptatási pozicíó. Más ötletem nincs.

Linda: én is gratulálok Levinek! Ti már hamarosan elfelejthetitek a nappali pelust. :lol:

Köszi mindenkinek az infót a Nagy és a szoptatás témában. Remélem nálunk sem lesz gond. :roll:

Holnap Uzsoki és az első NST! :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Timi mikor elolastam az etetés problémádat, nem is olvastam tovább, hanem mentem az lll.hu-ra.
De ezek szerint te is ott keresel megoldást. Nem lehet ez a cumi-mellbimbó zavar miatt van?
És tényleg ne idegeskedj, mert azt megérzi a baba!

Tamara nálatok minden rendben?

Eszterről nem tud valaki valamit? Most írtam neki, hogy meglátogthatom e holnap, de még nem írt vissza.

Kép
andaka
 
 


Tündi, holnap hányra mész NST-re?

Kép
andaka
 
 


Jajj lányok, most nézem, hogy már csak 13 napom van. Eddig nem fostam, de most picit bele gondoltam, hogy én jövök és kezdek parázni. :shock: :shock: :shock:

Pláne, hogy megtudtam Csapó is megy végül szabira 8.-tól.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok, igen minden rendben, csak tegnap nem sikerult eljutnom a gepig. Ejjel orankent volt fenn, igy delutan mikor vegre elaludt en is azt tettem:)
Most ejjszaka jobb volt, most ketszer is aludt hosszabban.

Tej mar egesz jol van, doki neni szerint meg nem eleg, es meregetnem kene, de nem szeretnem meregetni. Olyan surun teszem melre ahogy igenyli es tovabbra is kap ejjel potlast. De mar lefejtbol is ossze jon napkozben 30ml, es azt is megkapja ejjel. Szoval alakulunk. Sokszor nekunk is baj van azzal hogy be tudja e jol kapni, de leginkabb azert, mert turelmetlen es a keze mindig a szajaba logna ha rajta mulna...
De alt van turelmem es addig veszem le teszem fel, mig meg nem nyugszik es ki nem veszi a szajabol a kezet.
Ma eloszor bukott, meg leesett a koldokcsonkja is, na meg mondanom sem kell allandoan ugy osszekakailja magat, mar ketszer sikerult a hata kozepeig :lol:
Tegnap dokinenit is majdnem sikerult:)


Eszternek gratulalok! Ennek is meglehet a felelme de szpsege is hogy nem a vegsokig, sot azok utan is varni.....

Mi is voltunk setazni, de eleg le van korlatozva mikor lehet odakinn meglenni fulladas nelkul. Meg hat a ceco levinni a kocsit, meg jo hogy hugom is itt van, igy ha ferjem nincs itthon is szabadabb vagyok.

Na most inkabb kicsit meg pihizek, ki tudja hogy dont a lanyka meddig alszik- az alvas nem a fo jellemzoje :?

Szep napot!
aaa3
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a segítséget, majd kipróbálom a tanácsokat.

Nem, még soha nem kapott cumisüvegből tejcit. Tegnap volt az első alkalom. De már nem tudtunk mit csinálni, ezért döntöttem úgy, hogy fejek egy kis tejet, mert a mellemből nem akart normálisan enni. És amit csinált az már úgy fájt, hogy komolyan ott tartottam megreccsenek.

Remélem majd tudok jobb hírrel is szolgálni.

Mindenkinek "szebb" babázást addig is.

Timi

u.i.: Andi ne parázz, az a 13 nap hamar elszalad. PIHENJ!

Timi

Kép
manati
 
 


sZIASZTOK,

Timi: Az LLL személyes tanácsadóként is segít, e-mailben, telefonon, de szeméylesen is kimennek ha kell. AZ egyik ismerősömnek volt gondja a szopival, segtséget kért és elmentek hozzá.
Amúgy nem tudom mi lehet a gond. Nem váltottál tusfürdőt, dezodort, hogy az illat-íz nem ugyanaz?

Beszámolok a bili fejleményekről is. Ma is sikeresek voltunk pisi ügyben, csak alváshoz húzunk pelust és szárazon megússzuk a napot. :) A kakival viszont nagyon gátlásos ahhoz kér egy pelust. De ma este felfedezte a WC-n a WCkefét és miután megtudta az mire való, kakilni akar a WC-be hogy lássa használatközben. Holnap remélem sikerrel járunk. Már bocs ha túl részletesen beavatlak ebbe Titeket, csak gondoltam ezek is hátha segítenek majd Benneteket is, hogy nálunk mi visz előre.

Melus eltüntél, remélem holnap összzefutunk a dokinál.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Gratula minden gyönyörű babához, jó annak, aki már itt tart!!!
Aki nemsokára szül, annak sok sikert.
Egy kérdés erejéig jöttem csak, amúgy mindig olvaslak benneteket, csak nem igazán tudok írogatni, mert még dolgozok e hét csütörtökig.
Azt szeretném tudni, hogy valaki hallott-e már róla, hogy mikor kezdődnek az Uzsokiban a szülésfelkészítő tanfolyamok? Mert anno úgy olvastam, hogy ősszel, de kb. tudni már időpontot?
Vagy majd a dokimat kérdezzem?
Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok,

A tegnapi nap "jo" hire, hogy 8.06 lett a cukorm. Ugyhogy Ch dieta. Az este meg azt hittem, hogy nem lesz ilyen kemeny, de konkretan az 50g reggeli utan egyenlore jartanyi erom nincs, pedig le kell menni valahogy a jatszora :).

Timi, kuldjel mar par linket kerlek, hogy hol vannak jo kis mintaetrendek, mert konnyebb, mint szamolgatni.(vagy legalabb CH tablazatot, mert amiket en leltem csak epp az alapelelmiszereket tartalmazzak). Hogy alltok szopi ugyben?

Kanikula van ezerrel, alig varom, hogy jovo heten vegre elhuzzunk innen...

Bili: en azt olvastam, hogy 9 hosan el kell kezdeni a szoktatast, aztan vannak gyerekek akik fogekonyak ra es 15-18 honapos korukra szobatisztak. Ez annyira jol hangzott, hogy neki is lattam, 1 eves koraig biliztunk, kaki mar szinte mindig odament (es tenyleg ugy mukodott, ahogy leirtak, raulteted, gyerek megtanulja ellazitani izmait es kesz az eredmeny...). Na mieltott teljesen megkoveznetek, elmondom, hogy 1 eves kora ota nem hajlando raulni a bilire :), szoval az en gyerekem nem fogekony a dologra :)


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak tegnap mentünk has+koponya+csipő UH-ra, és emiatt az egész napunk rohanás volt :roll: Szerencsére nincs semmi gond Botival!
Holnap reggel megyünk még szív UH-ra, aztán remélem végeztünk!

Linda, én is remélem hogy összefutunk a dokinál!
Egyébként tök jó, hogy Levi ilyen jól halad a pelus-wc dologgal :D

Timi, remélem már jobb a helyzet nálatok. Nálunk ezt Boti hétfőn csinálta, és betudtam a melegnek, mert éjszaka viszont evett eleget :roll:
Ne keseredj el, mert Blanka biztosan megérzi, hogy veled valami nincs rendben!

Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak tegnap mentünk has+koponya+csipő UH-ra, és emiatt az egész napunk rohanás volt :roll: Szerencsére nincs semmi gond Botival!
Holnap reggel megyünk még szív UH-ra, aztán remélem végeztünk!

Linda, én is remélem hogy összefutunk a dokinál!
Egyébként tök jó, hogy Levi ilyen jól halad a pelus-wc dologgal :D

Timi, remélem már jobb a helyzet nálatok. Nálunk ezt Boti hétfőn csinálta, és betudtam a melegnek, mert éjszaka viszont evett eleget :roll:
Ne keseredj el, mert Blanka biztosan megérzi, hogy veled valami nincs rendben!

Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Kriszti!
Sajnos nem tudok linket küldeni neked diétával kapcsolatban, mert én megmondom őszintén nem számolgattam egy percig sem a kalóriákat, szénhidrát mennyiségeket. És ezt meg is mondtam a Hábinak is. Nézett is rám csúnyán. :twisted: Az elején míg a Szalay főorvos nem csinált egy másik vérvételt nagyon betartottam mindent, de miután kiderült, hogy nem vagyok cukorbeteg csak rosszul reagáltam a cukroslöttyre, annyit tettem az ügy érdekében, hogy könnyebb étkeket ettem, és kerültem a cukor bevitelt. Így szépen ki is húztam a terhesség végéig. És Blanka sem lett 5 kilós bébi, mert ugyebár a cukrosok állítólag nagy gyereket szülnek, és én sem híztam meg.

Egyébként sajnálom, hogy magas lett a cukrod, a CH diétán kívül, kell menned a III. belre újabb vérvételre?

Na és egy pár szó Blankáról, először is köszönöm lányok a tanácsokat, és a bíztatást. A szopiztatási pózok változtatása szerintem tényleg hasznos, és erre most nagyon odafigyelek, hogy mindketten kényelmesen legyünk.
Viszont kiderült hogy Blanka hasfájós és ezért volt olyan kezelhetetlen. Változtattam az eddigi hozzáállásomon, nem idegeskedem, ha sír ... minden ismerősöm azt mondta, hogy nincs kisbaba sírás nélkül, senkinek sem kell megfeleljek ... ha sír, hát sír de én emiatt ne legyek feszült, mert emiatt is szoptathatok rosszul. És biztos hogy van benne valami, mert az utóbbi időben elég görcsösen álltam neki az etetéshez. Sőt szerintem a gyerek ezért is szívta rosszul a mellem. Mióta, próbálok nyugodt lenni megint szépen eszik. Az altatással kapcsolatban pedig azt tanácsolták, hogy ne kapjuk fel ha sír, vagy ha nyöszörög. Mert idáig úgy altattuk, hogy ringatás és amikor már úgy éreztük, hogy elaludt betettük a kiságyba. Majd kisurrantunk a szobából, de a gyerek kb. 5 perc múlva már sírt, aztán kezdtük előlről. Most kajcsi után egy kis ringatás, majd ágyba tesszük, és ha sír, addig simizzük a hátát, vagy a pocakját míg el nem alszik. Ennek a módszernek az előnye, hogy hátkímélő, nem kell tartani és ringatni. És ha egyszer bealszik, nem ébred fel attól, hogy apa válláról bekerült az ágyikóba, ja és maszírozva van a gyerek. Tegnap 21:30-kor aludt el és 04:30-kor ébredt. Nem hittünk a szemünknek a férjemmel.
Most is alszik és csak remélni tudom, hogy most már jobb lesz.

Egyébként nem gondoltam volna, hogy a szoptatástól egy ilyen napokig tartó hiszti el tudja venni az anyuka kedvét, már ott tartottam, hogy kész végeztem és tápot fogok neki felíratni, mert ezt én nem csinálom tovább. Nagyon sok hit kell ehhez is, és kitartás. CSak az tartotta bennem a lelket, hogy más sokkal hosszabb ideig szenved szoptatási nehézségek miatt, és nem adja fel, meg hát itt a gyerekem akire olyan sokáig vártam. :oops:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ildi!

Szerintem érdeklődj a szülésfelkészítő miatt a kórházban, ott biztos hogy többet tudnak mondani. Remélem, majd ha már nem dolgozol, többet tudsz írni :)

Melus!

Javul a helyzet, nem adom fel :D

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok.

Timi, ugy orulok, hogy ilyen szepen rendbejott a dolog, tenyleg nem konnyu a szpotatas az elejen, de 1-2 honap utan mar nagyon megeri a faradsagot. Altatas: sztem minden ujszulott ezt csinalja, ha megerzi a kisagyat ordit. En anno elolvastam minden alatasos irodalmat es oszinten nem tudom mi oldotta meg a dolgot, de teny, hogy en se birtam mindig kemeny lenni es hagyni a kisagyban nyoszorogni hanem volt, hogy hagytam, hogy az olemben aludjon. Szoval meg csak kovetkezetes se voltam eleinte es olyan 6-8 hetes korara szepen megtanult aludni egyedul. Szoval sztem tuti a modszer, hagyni kell az agyban viszont mellette maradni, kivenni, betenni. Ha van idod olvasd el a Suttogo 1et es probald ki nehany modszeret.(pl. nallunk a hatutegetes neha bejott).

Cukor ugyben ugyanaz a forgatokonyv, mint nallad. Az a gond, hogy Szalay most van szabin, jovo heten pedig en megyek. Es mar 2szer elhatasztottam labor meg Uh miatt az 1 hetes kikapcsolodasom, most ugy dontottem nem fogom. Amugy neked 160gr-os dietat ajanlott a Szalay? Vagy ez szemelyre szabott?(mas korhazakban sajnos nem, remelem itt igen). Oszinten megmondom, hogy kovalygok az ehsegtol (gondolom kesobb javul, ha hozzaszokik a szervezetem a dietahoz) es ilyenkor bennem is felmerul, hogy ezt tenyleg muszaj? De teny, hogy mig nem lesznek kezemben a reszletes labor eredmenyek addig marad ez.(csak jo lenne tudni, hogy most 160gr vagy akar 200 gr Ch is mehetne...).
Es ugye a lo tulso oldalara se szeretnek esni, nem mintha nem lenne sulyfoloslegem, de ugye babocat nem szeretnem koplaltatni.

Ma a munkahelyemen is bejelentettem, hogy befejezem a heten az aktualis munkaim, utanna oldjak meg valahogy. Gondolom nem lettem tul nepszeru :)

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?