Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nos itt vagyok, aranyosak vagytok.
Sajna eléggé a szakadék mélyén vagyok, nem akarom rontani a levegőt. Visszamegyek dolgozni, és nem igazán így terveztem, szerettem volna még itthon lenni és babázni, de az égiek másként hozták :( Nos most mér mindegy.
Közben voltunk nyaralni, meg nagyon beteg is voltam, de most már egyben vagyok.

Mamacsibe!
Köszönöm, hoyg gondoltál rám, de nekem sajna ez a Pécs nem igazán megoldható. most meg ráadásul még bizonytalan is a helyzet, mert bölcsibe szoktatás lesz, nem tudom hogyan kell meja dcsinálni. de nagyon aranyos vagy.
Szurkolok neked, remélem minden renben lesz, szorítok értetek :)

Dana!
Olvastam a csodálatos történetedet, örülök, hoyg így leírtad. Boldog lehetsz, hogy 4 terhességed is lehetett, szülés ide-vagy oda. A mostanival pedig szép keretet is adtál neki szerintem. Örülök neked. :)

Zsolka!
Akkor most érted szorítunk, látom már 38. hét. Hogy vagy lelkileg? olvastam nyaralni is voltál, remélem kipihented magadat.

Nos nálam annyi még, hogy nagyon féjnak a cicijeim. Ti átéltetek ilyesmit? Arra gondoltam, hogy a lányok abbahagyták a szopit és most visszarendeződik a mirigy-zsír arány. Volt már nektek ilyen?

Sok puszi mindenkinek: Nárcó

Kép
narco
 
 


Sziasztok!
Visszatértem! :D
Zsolka!
Látom, nem jött be a jóslatom, nem szültél meg, mire visszajöttem. De sebaj, már nagyon a vége van! Hogy állsz a felkészüléssel? Lelki és fizikai értelemben is. Hogy érzed magad? Sose panaszkodtál, h itt fáj, ott fáj. Én ekkorra már totál kivoltam. Vagyis nem is, mert eddig el se jutottam, legalábbis Mikivel.
Mosogatógép?! Jaj, de szeretnék én is majd, az új házba! De attól tartok nem lesz egy ideig ilyen luxusra pénzünk, annyi mindent akarunk.

A nyaralás nagyon jó volt, bár az idő néha vacakolt, de csak 2 esőnap volt, akkor is ki tudtunk azért menni a házból, csak néha eredt el. Miki sokat nyavajgott, ahogy mindig is, de Ágoston nagyon élvezte a dolgot! Sokat tapasztaltam a félig-meddig nomád körülmények közti gyerek-gondozásról. Talán a legkellemetlenebb az volt, h egyszobában aludtunk mindannyian. Ez is csak azért volt az, mert a 2 utazóágyban 2 sajtkukac gyerek forgolódott, és tudjátok milyen hangja van az orkán anyagnak, ha kapirgálják, meg suvickolják.... (Vmi oknál fogva mindketten kitúrták maguk alól a plédet és azon a vacakon aludtak, h miért?!)
Miki már elég keveset szopik. Illetve, nem is keveset, csak már nincs olyan kajálás, amikor a szopi elég neki, mindig kell utána vmi más. Persze, szoptathatnám gyakrabban, akkor lenne csak szopi kaja, de nincs hozzá kedvem.... :oops: Hát, ez van, nagy éhenkórász a fiú.

Nárcó!
Sajnálom, h vissza kell menned dolgozni, elhiszem, h nehezedre esik! Remélhetőleg a lányok jó fogják viselni a bölcsit. Talán segít, h nem egyedül vannak.
Cicifájdalom nekem nem volt, el sem tudom képzelni mitől lehet. Mikor lett vége a szoptatásnak?

Most, megyek aludni, hétfőn majd jövök!
Üdv: Viki
Vendég
 


Hello Nárcó! De jó, hogy megint jöttél, már hiányoztál nagyon! Lécci, mesélj bővebben (a levegő miatt ne aggódj!): mi van ott feléd a szakadék mélyén? Miért kell visszamenned, mit intéztek az égiek? És mikor mész? És mitől rossz ez? És... na mesélj, de tényleg! Ezek olyan fontosak! És mi bajod volt, Te szegény? És a nyaralás jól sikerült? Lánykák élvezték? És Ti?
Cici-fájás: lányok fokozatosan hagyták abba a szopit, vagy egyszerre, hirtelen? Fájdalom lehet attól, hogy még van tej, és bármilyen kevés, ha nem elég fokozatos a leállás, begyulladhat ilyenkor is! Fura, de így van, az a "pár csepp" okozhat galibát, csak a fokozatos leállás segít, adott esetben a végén is szükség lehet a fejőgépre :shock: (több barátnőm járt így, a végén kapott mellgyuszit, nem az elején - én szerencsére megúsztam). És az egész fáj, vagy a bimbó környéke? Az sem mindegy. Úgy képzelem, hogy a visszarendeződéstől nemigen fáj ott semmi, de hát a fene tudja. Mire én rendeződhettem volna, már babát vártam, az megint más sztori kebelileg :D

Rétes, éljen, hogy itt vagy megint! És az is éljen, hogy még nem szültünk - most szerdáig még nincs a dokim, aztán mehet a buli :wink: (Bár a helyettese, akire bízott, az is aranyos, de hát nem ismerem úgy mégsem.) Hát kérlek vannak panaszaim, de igazán nem vészesek, mióta ilyen remekül pocsék az időjárás. A melegtől szenvedtem kutyául, de akkor meg épp nemigen voltunk itthon. A gyomorégést már megszoktam, rutinból zabálom a savkötőt, mostanában már inkább az rossz, hogy nehézkesen mozgok, nem hagy a hasam, pedig nem is olyan nagy (a reumás csiga lassított felvételen hozzám képest száguldozik), és éjjel vacakul alszom nagyon. De hát ezek azért nem komoly gondok asszem. Élmény, hogy már alig köhögök, az sem fáj :wink: , és nem folyik állandóan az orrom. Erre jó volt ez a betegség, most tökre tudom értékelni az "alapállást" :D Szóval leginkább az a fura, hogy rettentő keveset bírok, pl. állni alig, ma kicsit, de tényleg csak kicsit ácsorogtam itt a befőzendő barack mellett, és úúúgy elfáradtam, hogy ihaj. De szerencsére a férjem már szabin van, így úri dolgom van, többnyire ő rohangál a fiam után.

Várom a hét eleji nyüzsgést, gyertek! :)

Kép

Kép
zsolka
 
 

 
 

Haha, Rétes, most látom, hogy Te a terveid szerint átaludtad a vasárnapot :lol: Remélem, akkor pihent leszel holnap! :wink:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Jaj, folyton utólag jut eszembe minden: mi az utazóágy-zizgést gumis lepedővel iktattuk ki (a mi ágyunkban van egy ilyen merev párnázott harmonikás betét, azon alszik alapból a gyermek, az kivehető - mindegyik ilyen? na annak az orkánja zizeg kutyául), mert tényleg kiborító. Egyszerűen rá a gumis gyereklepedőt erre a betétlapra, oszt no zizi. És milyenek voltak a félnomád körülmények? Ilyenkor az ember rájön, milyen kényelmes otthon (még mosogatógép nélkül is, hehe).

Szoptatás: hát 6 hónapos kor után igazán illő, hogy ne kizárólag anyatejen éljen az a fiatalember. Nem csodálom, hogy nincs kedved kizárólag szoptatni, én is tűkön ültem már, hogy egyen mást is a fiam. És ha ilyen jó étvággyal fal, az annak a jele, hogy igényli is - nem? Én így olvastam ki a mégoly élethosszig-szoptatáspárti forrásokból is! És ha egyébként előbb kap szopit, aztán kaját, akkor tutira megvan ez is, az is, és minden oké.
Na most már talán mindenre reagáltam, amire akartam... szörnyűűű, milyen feledékeny vagyok mostanában! Vagy ezt már mondtam? :?

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Lécci segítsetek! Hogy lehet egy 1,5 éves gyereket leszoktatni a visításról? A tietek is visított? Ez normális? Engem megőrjít!
Egyébként végigolvastam a topikot, hol nevettem, hol meg sírtam. Azt hiszem hazataláltam, ha befogadtok. Mostanig csak keresgéltem és itt találtam meg, amire szükségem van.

Üdv mindenkinek, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő, én már egy ideje ide tartozónak vettelek :D Akkor hát Isten hozott hivatalosan is, öröm, hogy megérkeztél.

Visítás alatt mit értesz? Milyen helyzetben és milyen "hangeffekttel" képzeljük el? Nálunk kétféle van-volt: egy konfliktus esetén, hisztiként jelentkező, de ez nem annyira visítás-szerű, meg egy szórakozásból, hangpróbálgatásként hallatott, na ez aztán süvített. Melyikről meséljek? :evil:

Megyek az utsó adagot kivasalni. :)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Szia Zsolka!
Régebb óta visit, kb négy hónapja, csak most súlyosbodott elviselhetetlenné. Pld: éjszaka feláll az ágybaés visit egy nagyot,majd várja, hogy megjelenjek, aztán addig folytatja egyre erősebben,mig be nem megyek hozzá. Nappal is ha valamit el akar érni egyre inkább ezt csinálja, de van hogy csak úgy visongat, de az ember dobhártyája beleremeg. Már annyi mindent megpróbáltam és semmi. Már veszélyben van a hallásom.

Minden tanácsot köszi,Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!
Na, itt vagyok. És maradok is, mert bár úgy volt, h ezen a héten anyuéknál leszünk, ez elmaradt. Nem végeztek a felújítási munkálatokkal, ahogy tervezték, így nem tudunk menni. Majd augusztusban! Anyu akkorra is vett ki szabit, akkor "leadom" neki Ágostont. :D

Zsolka!
Ha lenne gumis lepedőm én is biztos használtam volna az ágyakban, de nincs. :? Nekünk csak pléd jutott az ágyakba, de a végén Ágoston már direkt kitúrta maga alól, a fejével meg direkt símogatta, dörgölgette az ágy hálós részét... :shock: Gondolom levette, h anyát ez idegesíti... :D De Mik is surrogtatott éjszaka, és ő közvetlenül mellettem aludt.
Nem godnoltam volna, h eddig "kihúzod". Bár valójában fogalmam sincs, h miért számítottam rá, h hamarabb megszülsz! :shock: :D No, mindegy, várd csak ki szépen, mire a dokid visszatér!
Hihetetlen, h Te milyen vidáman viseled az utolsó heteket is, igazán figyelemre méltó!

Enikő!
Szia, örülök, h "hazataláltál"! :D Gyere majd jó gyakran!
Sikítással kapcsolatosan nem tudok jótanácsot adni, nekem nem volt ilyen gondom, legalábbis ennyi idős korban nem. Mindkettő sikított, de 5-7 hónapos koruk körül. Vagyis Mik még mindig sikít. Ez amolyan hangpróba, tetszik nekik, de úgy vélem, egy másfél évesnél nem erről lehet szó. :D Lehet, h neked szól ez az egész, nem? Rájött, h ezt nem bírod elviselni, esetleg ezzel nyomatékosítja a kéréseit. Naggyon fifikásak ám a gyerekek, ha arról van szó, h vmit nagyon akarnak! :roll: És azt is szeretik, ha erős reakciót tudnak kiváltani a szülőkből, mindegy, h milyen előjelűt. Hogy reagálsz, ha sivalkodik?

Mindenki más hol van? Biztos nyaraltok, mi? Sajnos úgy tudom nem lesz túl jó idő a héten, de azért jó mulatást!
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Viki!
Mi úgy oldottuk meg ezt az ágy kérdést, hogy a harmónika szerű vacak helyett vágattunk bele egy lapot, rá egy 4 cm-es szivacsot és a hálós részt körbevontuk takaróval. Egyelőre a gyerkőcöm nem jött rá, hogy ennek milyen jó hangja lenne. Most augusztusba megint teszteljük, de eddig mindig bevált.

Már minden reakciót kipróbáltam: próbáltam szép szóval, szobába zárással, figyelmen kívül hagyással, még olyan is volt hogy szájon vágtam, de semmi. Persze elég idegesítő, nem csak nekem gondolom, mert van egy idióta szomszéd, aki ha sír, ha visit a gyerek akkor veri a radiátort, vagy dübörög és ez még rosszabbat vált ki a gyerekből. Így aztán, amikor elkezd visítani már attól is rettegek, hogy mindjárt ledübörögnek.
Bocsika, hogy a nyűgömmel egész oldalakat foglalok el.

Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Bizony Rétes, nem csak Te nyaraltál - Megymag is elvonult, de Dana pl. kedvesen itthon maradt vigyázni rám 8) Mamacsibe is itt kolbászol valahol, reméljük, hamarosan befut megint.
Ó, most akkor csalódott vagy nagyon, hogy nem mehettetek a szüleidhez? Messze laknak? Ritkán van ilyenre lehetőség? Azért én örülök titkokban, hogy itt vagy... bocsánat :oops:
A vidámság szerencsére most tényleg adott, két éve ebben az utolsó(nak hitt - Andrissal pár napot túlfutottunk) két hétben nagyon zegernyés voltam már, utáltam, hogy még mindig nem született meg a baba. Most valahogy nem. De az is igaz, hogy mikor itt vagyok és olvasgatom a hozzászólásaitokat, az nagyon üdítő! Persze hogy fel is vidít.

Enikő: hát én erre a figyelemfelkeltős visítozásra a nagyon határozottan rádörrenős-elmagyarázós verziót alkalmaztam. Vagyis a legszigorúbb felemelt hangomon ráförmedtem: Ezt MOST fejezd be!!! Nem esett nehezemre, mert tényleg iszonyú dühös lettem a sokadik alkalomra. És utána még hasonló hangfekvésben elmagyaráztam, hogy lehet, hogy azt hiszi, hogy ez jó vicc, de nekem nagyon rossz hallgatni, annyira rossz, hogy dühömben legszívesebben felképelném, úgyhogy ha jót akar, most hagyja abba, mert így nincs kedvem teljesíteni, amit szeretne, úgyhogy ehhez tartsa magát. Phű, még visszaemlékezve is felpaprikázom magam :D Na ezt egykétszer eljátszottuk, de azt hiszem, lassan átment. Nem emlékszem pontosan, mennyi idő kellett a teljes hatáshoz, de már az is megkönnyebbülés ilyenkor, ha aktuálisan elhallgat, nemigaz? Szóval röviden: én az értelmére próbáltam hatni, és nem titkoltam, hogy azért kell befejeznie, mert nekem, az anyjának ez nagyon nem tetszik, sőt zavar, és kész. (Van egy olyan logika, amely szerint nem szabad tudtára adni a gyereknek, hogy mi zavar igazán, mert az neki az adu ász - én ebben nem hiszek. Úgyis tudják.) Felképelésig nem jutottunk, de jó erősen megszorongattam a karját néhányszor nyomatékképpen asszem.
Hát... nálunk így volt.
Kiváncsi vagyok további tapasztalatokra!

Kép

Kép
zsolka
 
 


sziasztok lányok.
Nárcó, sikerült bölcsit találni? rossz lehet, hogy vissza kell menned, de remélem kialakul a helyzet és ha beleszoktatok, jobb lesz!

Enikő, visításra sajnos nincs tippem. talán, amit Zsolka mond beválhat.

Zsolka, mosogatógép milyen?
tegnap megrendeltem a minél hamarabbi konyhabútor-kivitelezést, 3 hét múlva lesz belőle valami :)

Dana doktornője babát vár (gratula neki), így aztán elfelejthetem, hogy nála szülök :( kaptam másik szentimrés nevet, de amilyen népszerű, nem hiszem hogy elvállal, holnap már 8 hetet töltöm. (dr. Bálint Mihály). most itt tartok, kicsit el vagyok keseredve. szebb napot mindenkinek :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Hát Mamacsibe,
ezt már én is tudtam a doktornőről, csak nem akartam még így híresztelni mert a doktornő nem hatalmazott fel rá...Szerintem nyugodtan jelentkezz be Bálint Mihályhoz, ha nem vállal majd ajánl maga helyett valakit aki hasonlóan jó. De elmehetsz Orsihoz is (doktornő,, és akkor ő ajánl valakit, elvégre valaki csak átveszi a pácienseit...) még időben vagy...én a 27. héten jutottam el a Szent Imrébe. Ha tényleg a Szent IMre mellett döntesz, akkor érdemes szülésznőt keresni aki akár segíthet dokit találni...ők mindig képben vannak ki mennyire vállal új kismamát. Ne keseredj el, minden időben elrendeződik és lesz egy csodálatos szülésed...nyugi.

Nárcó,
én is szeretném ha részletesebben elmesélnéd miért kell ilyen hamar visszamenned dolgozni...nem irigyellek emiatt.

Zsolka,
hogy vagy? Olyan jó, hogy jól viseled az utolsó napokat...én is így voltam...kis kellemetlenségek, de semmi stressz...ez így kell hogy legyen.

Rétes,
ügyes a fiad hogy így eszi az új kajákat. :) Én még nagyon élvezem, hogy Simon csak szopizik...

Enikő,
de jó hogy idetartozónak érzed magad. Örülök. Én is olyan boldog voltam, mikor rátaláltam erre a topikra. MIndjárt minden sokkal egyszerűbb lett, mert volt hol igazán megbeszélni. :D

szerintem ezt a visítást azért érzed durvának, mert tudod hogy más is hallja, emiatt Te sokkal hamarabb átléped a türéshatárodat...de ezt le is írtad. Mi is laktunk lakótelepen 3. emeleten. Furcsa mód lányom (Emese) kegyetlen hisztis volt, mindent torkaszakadtából üvöltve akart elérni...éjszaka is! Érezte hogy ettől rettegek!!!! Mert nálunk is lekopogtak, leüvöltöttek fentről - éjszaka is!!!! És ez nem a gyerek hibája...a szomszéd egy b...om. Sajnálom hogy idióta szomszédok miatt kell feszültségben élnetek.
Most egy családi házban lakunk. Szerintem a gyerekeim ugyanúgy üvöltöznek, sikítanak, hisztiznek ezer decibellel mostmár négyen egyszerre, felváltva (én tuti már halláskárosult vagyok) viszont totál nem zavar (nem azért mert süket vagyok :D)...és ezt ahogy ide költöztünk éreztem, hogy milyen jó...emiatt már nem kell stresszelnem, tudom rájuk hagyni az ordítást...és abba is hagyják minden különösebb erőfeszítés nélkül.

Ha téged sem zavarna, hogy a szomszéd mindjárt morzézik, akkor nyugodtabban túl tudnátok lenni ezen a kiabálósdin. Tudodm nem lehet csak úgy pikk-pakk elköltözni...talán beszélni kéne a szomszéddal, hgy bizti ő is volt gyerek, vagy volt gyereke és tudja hgy nincs rajtuk kikapcsológomb. Esetleg visszamorzézhatsz neki. Nekünk az hatott, mikor férjem durván visszakiabált egyik alkalommal a szomszédnak...mindjárt elhalgatott.

Puszikák
Dana

Kép
danaaia
 
 


Mamacsibe, sajna a gépet még csak holnap köti be a szerelő (ha idér), úgyhogy ma még hagyományos módon mosom az üvegeket a baracklekvárnak. Az első adag már a dunsztban van, ebédig kész leszek! A konyhabútort viszont én irigylem tőled - a miénk egy régi, csúnyácska, de arra igazán nincs most keret, hogy újat csináltassunk. Egyedül egy akciós új munkalapot és a rossz csap helyett egy új, egykarost szavaztunk meg magunknak - persze a gép mellé, úgyhogy nem panaszkodom. Majd mesélek az "élményekről", alig várom :D

Enikő, milyen igaza van Danának: tényleg kulcstényező lehet a stressz, amit az aranyos szomszédaid okoznak! Ezt én is átéltem, csak nem gyerek témában, szóval hihetetlenül fokozza a "megélt" hangerősséget valahogy, ha az ember abban a tudatban reszket, hogy mindjárt valaki dühös lesz rá. És az is igaz, hogy időnként muszáj kicsit visszalőni - diplomatikusan vagy gorombán, attól függ, mi tűnik hatékonynak. Egy barátnőm mesélte, hogy a konyhája szomszédos a másik lakással, ahol egy idős néni él egyedül, aki minden mosogatáskor-csörömpöléskor nyomdafestéket nem tűrően szidja őt rikoltozva odaátról. Egyszer megelégelte, hogy este hétkor lábujjhegyen kéne ezek szerint mosogatnia, és bepöccent: ő is elkezdett a konyhában ordibálni olyan hangon és szöveggel, ahogy egyébként soha (asszem úgy kezdődött, hogy "fogd már be te..." :lol: ). Odaát csönd lett. Ő kicsit megszeppent, de másnap reggel találkozott a folyosón a nénivel, aki mintha mi sem történt volna, most is kedvesen mosolygott és udvariasan köszönt - és többet nem kajabált a konyhában 8) Na hát én ezen halálra rötyögtem magam, pléne hogy a lány egy igazán udvarias fajta, megnéztem volna, ahogy épp elkáromkodja magát, de valószínűleg épp ez a "sokk" hatott ilyen jól. Hasonló jókat kívánok :wink:

Csibe, a 8 heteddel csak Te érzed magad iszonyúan elkésve, van, aki ilyenkor észleli egyáltalán, hogy babát vár - semmiről nem csúsztál még le! Erről a Bálintról jókat hallottam, de ott egy egész klánnyi Bálint dolgozik, csak akad egy, aki elvállal. Tényleg nincs késő, nem ilyenkor szoktak csúnyán nézni, ne aggódj, pont most van az ideje, hogy keresgélni kezdj! Én is megkérdezném ezt a dokinénit, hogy kit ajánl. Hátha van valami bomba tippje, és az is számít, hogy az biztos hasonló szemléletű lesz akkor. Nagyon hajrá!

Kép

Kép
zsolka
 
 


lányok, nagyon aranyosak vagytok, egy kicsit máris jobban érzem magam :) jó hogy itt vagytok!

felhívtam dr. BM rendelőjét, 5-én jön csak vissza szabadságról, meghagyták, hogy akkor hívjam mobilon, és HA vállal, ad időpontot...
ez nem igazán dobott fel...
az a baj, hogy ambulanciára a lábam be nem teszem többet (ezt egyrészt megfogadtam, másrészt megoldani se könnyű eset Linda miatt), ha meg magánba kérek időpontot a doktornőhöz, az is idő, akkor mire ő még mond valakit... telefonon meg annyira más, valahogy személytelen... nem is tudom rendesen kifejteni, mit is szeretnék pontosan, és miért, mert az kb egy félóra minimum.
a dokit Horváthné Kondor Katalin szülésznő ajánlotta, őt meg az istvános szülésznő, akivel tegnap beszélgettem (aki egyébként a szentimrés prof felesége, Rákóczi Ági). RÁ-hoz elmentem személyesen beszélgetni, neki el tudtam sírni bánatom. ő a maradásra biztatott, mivelhogy amelyik doki alapos-kismamalelketmelengető-pontos terhesgondozásban, annál azért lehet szülésindításra számítani, ha indokolt szakmailag, ha nem... végül is rájöhettem volna, hogy a volt dokimnál valami csak nem oké, ha sose késik max 10 percet a rendeléseiről... nem tölt sok időt szülő kismamák mellett... :evil:
aki meg hagyja a háborítatlan szülést, az nem annyira a kispocakokkal törődik, hanem mindig azzal, aki éppen szül, vagy más miatt SOS. ez oké, nade ilyen messziről, hogy tervezzek be n+1 óra várakozásokat kisgyerek (és dolgozó nagyszülők, 0 egyéb rokon) mellett?
Dana, te hogy csináltad?

azon meg azért eléggé kibuktam, hogy nem szólt, és úgy küldött terheléses vércukorra. :( nem is vetettem le. hajnal 7kor, hányingerrel és álmossággal meg egy szintén álmos 16 hóssal küszködve kellett volna kitalálnom, zsemle-tejet egyek vagy honnan a levegőből akasszak le glükózt. nem kicsit ment fel a pumpám :evil:

Zsolka, már minden sms-nél azt hiszem, te írtál :wink:
bár szerintem terminus előtt 1-3 nappal lesz meg a kisbabád :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


dr. BB-ről anyósom infója (szemben dolgozik az tizenegyker antsz-ben), hogy csak komplikációmentes eseteket vállal el... van aki császár után szül nála, de ha bármi gondot szimatol, lepasszol. ez nekem nem igazán szimpatikus... kismamái imádják, de 3 hónapra előre kérnek időpontot....

idióta exdokim úgy látszik elkényeztetett a terhesgondozással. bár inkább a szüléssel tette volna :roll:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Dana!
Tök igazad van abban, h annál jobban idegesít minden sírás, hangoskodás, minél jobban izgulsz attól, h ki hallja. Én akkor tudok a leginkább kiakadni Mik óbégatásán, amikor Ágoston alszik. Mindig izgulok, h felébreszti, pedig sose szokta... :?
Mi is hamarosan elköltözünk családi házba, már alig várom. Nem a nyugodt hangoskodás miatt, mert itt nálunk a házban csupa fiatal pár lakik kisgyerekek tömegeivel, úgyhogy itt senki nem akad ki ha bőg egy gyerek. Viszont nagyon zsúfolt már a lakás, és érdekes módon ez nagyon frusztrál engem. Mert az oké, h mindig rálépek egy kisautóra, vagy építőkockára (nincsenek afelől illúzióim, h az új, nagy gyerekszobában fognak játszani a gyerekek, mert ugyanúgy a nappaliban és a konyhában fognak), de hogy talpalatnyi föld sincs, ahol ne lenne vmi lepakolva, kinyitva, kiterítve, az már nem oké! Remélem szeptember eleje-közepe felé már az új otthonunkban lehetünk! Leginkább a kertre vágyom Ágoston miatt. Ő kif. az a típus, akit reggel kicsap az ember és ebéd előtt bicibál vhogy, délután meg detto. Jaj, de várom már!!! Mint a karácsonyt! :D

Csibe!
Lesz jó dokid, ne izgulj! Azért szerintem ne ragaszkodj görcsösen egy bizonyos kórházhoz, máshol is van jó gyerekágyas osztály, és lehet, h olyan dokit találsz, aki elmegy máshová is szüleszteni. Tudod, mindig rossz, ha vmihez nagyon ragaszkodunk. Én ma pl mindenáron vasalni akartam, de láttam, h nem fog menni, ezért nagyon pipa voltam. Egyszercsak azt mondta, h jó, akkor nem fogok vasalni ma, és megnyugodtam! :D Na, jó, azért tudom, egy szülés helyéről, orvosáról való döntés nem ilyen egyszerű!!! :D

Na, mennem kell, Mik hívat! Bocs, Többiek, h most kimaradtatok, lehet, h este még jövök!
Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a problémámhoz való hozzászólást. A szomszéddal való kommunikáció sajnos lehetelen, mivel agyilag zokni emberekkel ez nem működik, így aztán kb 3 hete lakást keresünk ezerrel, de addig is kipróbálok mindent, amit ajánlottatok, hátha...........

Mamacsibe!
Van itt a babanet társalgón belül minden kórháznak topikja és itt többnyire olyanok vannak bent, akik az adott korházan szültek, vagy szeretnének szülni. Meg kellene próbálnod tőlük érdeklődni, mert ők biztos tudnának neked segíteni. Itt részletesen kaphatsz elfogulatlan tájékoztatást mind az orvosokkal, mind a korházzal kapcsolatban. Lehet, hogy már az is elég , ha beleolvasol a topikba. Egyébként egyáltalán nem vagy elkésve, én a 18 étben vagyok és még nincs dokim.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Pocsék egy idő van...gyerekeim szét fgják szedni egymást és a házat is...

Mamacsibe,
én a következőképp oldottam meg. A lehető legkevesebbre csökkentettem az orvosi vizitek számát. Amit lehetett elintéztem az itthoni régi dokimnál (tudta hogy nem nála szülök). Amíg dokinál voltam apa maradt a kisfiammal. Többiek oviban iskolában.
Nagyon jó volt, hogy alig jártam orvoshoz...mindig jusson eszedbe...régen az anyákat csak szüléskor látta bába...szóval nő az a baba doki nélkül is szépen. Nyugi.
Amikor már Orsihoz "jártam", az mind a két alkalommal magánrendelés volt....oda vittem az egész családot :D egyrészt mert apa volt a sofőr másrészt mert anyósommal épp rossz viszonyban voltam így nem akartam rá hagyni a gyerekeket. (Sosem vagyunk jóban, de akkor éppen még rosszabb volt...)
A magánrendelésen nem kellett sokat várni, akkor épp a MOM parkba kellett menni, gyerekek ott jól elvoltak míg bent voltam.
A Szent Imrében nem járatnak szívhangra túl sűrűn, a végén is csak heti 1 alkalommal. Azt is meg tudtuk oldani hogy Zsigi jött velünk, hamar kész voltam, addig sétáltak apával.
Ha ez segít neked, én kedden megyek Orsihoz, ha gondolod előadom neki a helyzetedet és megkérdem, kihez érdemes most menned, tud-e maga helyett ajánlani valakit aki olyan mint ő és el is vállal. Addig meg én a helyedben simán eljárnék a régi dokidhoz, most végülis legközelebb a 12 hetes UH van nem? (Azt meg megint fizetős magáncégnél is meg tudod csináltatni és elég hamarra adnak időpontot)
És mi ez a terheléses izé? Ki küldött el és miért? A laborokat mindig otthon intéztem, gyerek addig apával maradt otthon. Ezekre az alkalmakra talán tud a férjed kivenni szabit nem?

MIndent összevéve én most negyedszerre jöttem rá, hogy annyira ragaszkodunk egy dokihoz, közben igazából nem rájuk van szükség...hanem inkább egy jó szülésznőre meg a saját belső bizalomra és nyugalomra. Ha van elejétől választott doki, az hogy a pénzéért láthatóan dolgozzon szerintem többször vizsgál és berendel tök fölöslegesen...és az is csak növeli az emberben a "biztos valami baj van" érzést.

Rétes,
ne nagyon reménykedj: a nagyobb lakást éppen úgy telerakják mindenűtt a vacakjaikkal (hacsak nem zársz kulcsra néhány ajtót), csak neked lesz nagyobb terület ahol lehet pakolni :D na ne hari a kis gonoszkodásért...;) Egyébként tök jó lesz az tuti, a kertes ház minden pénzt megér ha gyerekek vannak.

Enikő,
remélem hamar találtok olyan házat, lakást ami jó lesz nektek, addig is próbálj ne a fiadra haragudni ha kiereszti a hangját..nála ez tök normális...inkább szólj be a szomszédnak...elvégre ha taplók, nem kell velük jóban lenni...meg úgyis mentek el nemsoká.

Puszik
Dana

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok!
Alvásidőben olyan csiga volt a bnet, h nem volt türelmem kivárni, amíg írhatok... Most Mik alszik, remélem többet, mint 20 perc, Ágoston pedig elment az apjával.
Hát, lányok kivagyok! Ágoston tegnap óta nagyon nehezen viselhető el! Egyrészt féltékeny a Mikire, ami nagyon fura, mert eddig nem volt ez. Igazából egyáltalán nem vészes a dolog, biztos még a normalitás keretein belül van, de azért aggaszt. Szóval az ölembe akar jönni, ha a Miki is, vagy ha etetem a Mikit (nem a szopikor), elveszi a játékokat tőle, h az Ágostoné, tegyem le a Mikit és vele foglalkozzam, de ezeket elég hisztis hangnemben közli. :? Mindemellett viszont sokat simogatja a Mikit, van, h percekig elszórakoztatja az öcsit (nem mindig úgy, ahogy a leghigénikusabb, ma pl meglestem, h mit csinálnak, hát, Ágoston dugdosta a saját cumiját hol a Mik szájába, hol a sajátjába... De mindketten jókat kacagtak rajta, úgyhogy hagytam és visszavonultam a kukkoló állásból. :D ), néha viszont bevadul. Ezt viszont a mozgáshiánynak tudom be, mert ebben a szar időben nem tudunk kimenni, 48 nm-en meg Á. nem tudja magát kitombolni.
A másik zavaró dolog, h nagyon anyás lett tegnap óta. Most amúgy is ilyen ciklusa volt már egy hónapja kb, mindig nekem kellett mesélnem neki este, holott régebben csak az apja volt jó. Ma pl, visszahozta a férjem a lifttől egyszer, mert annyira óbégatott, h én is menjek velük. Végül lenyugodott és elment az apjával, de eddig ez sem volt soha!
Van egy csomó jó indokom rá, h ilyen legyen, de azért nem vagyok megnyugodva. Tehát:
1. kijött 3/4 részben a 17. foga, gondolom amiatt
2. rosszul alszik pár napja
3. 1 hétig csak engem látott a Balatonon
4. Mik egyre inkább személyiség a családban, egyre tudatosabban akar részt belőlem
5. Kevesebbet tudom "futtatni", mert Mik kezd napközben máshogy aludni, mint eddig, nem alszik jót, csak a kiságyában, ezért sokszor csak napi 1X megyünk le a játszóra...
6. Most álltunk le azzal, h napközben az innivalót cumisüvegből igya, pohárból kapja.
Magamra most kivételesen nem tudom fogni a dolgot, mert mostanában ha nem is vagyok a türelem mintapéldánya, de azért elég kiegyensúlyozott vagyok. :D
No, most, h leírtam ezeket máris jobb a kedvem. De azért nem vagyok Á. lelkibékéje felől teljesen nyugodt. Nem tudom, h meddig kell az ő lelkét pátyolgatnom, és honnan kell a Mik érdekeit szem előtt tartanom. Amúgy is vannak kétségeim a neveléssel kapcsolatban, Á. most próbálgatja komolyabban az akaratát és az én idegrendszerem határait. Sokszor provokatív, bár többnyire még engedelmes. Gyakran nem tudom, h hogy is kellene csinálni jól.
No, mindegy, most be kell fejeznem, mert Mik felébredt, kb 15 percet aludt, a kis disznófülű! :?
Jól rátok zúdítottam a dolgamimat, mi? :D :oops:
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!
Épp most szerelik a pultot-mosogatót még, a gép már benn áll!!!
Juj, de jó lesz. Viszont ami kupi itt van - agyrém :evil: Lesz mit el- és visszapakolni.

Enikő: zokni szomszédok tényleg kiborítóak, az ember ráadásul tökre fenyegetve érzi magát épp ott, ahol pihenni, ellazulni, otthon lenni kéne. Rémes, tudom is milyen. Akkor hát nagyon drukkolok, hogy el tudjatok menni máshová - bár hülye szomszédok sajna mindenhol lehetnek, ez tapasztalat.

Rétes: nem lehet véletlenül, hogy a cumisüveggel függ össze...? Nekem ez tűnt fel a felsorolt "Indokok" közül. A cumik és cumisüvegek nagyon fontos anyapótlékokká tudják magukat kinőni az idők során, pláne, ha anyát időnként (érzelmileg) nélkülözni kell - mondjuk egy tesó miatt. Az ilyesmit aztán nem lehet csak úgy, büntetlenül lecserélni, eltenni, elvenni holmi "nagyfiúvagymár" dumával, mert megbosszulja magát. A megnyugtató, hűséges cumi olyankor is kéznél van, mikor anya épp nem ér rá, s bár a gyerekek nem mindig tiltakoznak így kimondva, mikor el akarják tőlük venni, de mindig vissza szokott ütni, ahogy én látom. (Pláne, ha a tesó persze még cumizhat-szopizhat-üvegezhet...) Szóval: muszáj most váltani bögrére?
Egyébként most az elmúlt hetekben az én fiam is extrém mamás, szal lehet, hogy ez is egy vírus :lol: (persze megengedem, hogy mégis a szülés közeledtét érzi Andris :wink: ).

Egyébként tök aranyosak vagytok, ahogy az időpontot totózzátok :D Már épp gondolkodtam rajta, hogy aki a legközelebb megközelíti a valós időpontot, az kap valamit - még kitalálom, hogy mi legyen a nyeremény. Mondjuk az első kép a babáról :lol: Lehet tippelni, lányok!

Pusza, megyek vacsiztatni. A romokon. :?

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Zsolka!
Mikorra vagy pontosan kiírva? A dokidbelemegy a kiírt időpont túllépésébe? Csak mert én szeretnék a legpontosaban tippelni. :D És persze normál szülésre! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Haha Enikő - ügyes! :wink: De hát végülis jogos a kérdés.
Íme: július 31. volt az általam számolt dátum, de a doki az én "szépítésem" :oops: illetve az első korai uh-k alapján aug. 2-át írta be a naptárjába. Túlfutni az előzetes császár miatt ezen nemigen fog hagyni, úgy tűnik. Igaz, ez szombat. De hogy ez mit és merre mozdít egy esetleges programcsászár időpontján, azt a legőszintébben én sem tudom.
Hát ezek fényében lehet megtenni a téteket. Csak tessék, csak tessék! :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka!
Az én tippem július 31. És nagyon szorítok ám magamnak, hogy én nyerjek. :D :D :D Én akkor megyek pont a genetikai ultrahangra. Melyik kórháza szülsz, még az is lehet, hogy találkozunk.
Ja és email címet küldjek, vagy hogyan fogom megkapni a fotót? :D

Addig is kitartást és sok-sok pihit, hiszen már van mosogatógéped is.
Pusz, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


sziasztok!
Dana, igenigenigen!! légyszi kérdezz rá, ha mész hozzá!
abszolút egyetértek veled a bábás várandósgondozással, ó, de még mennyire! ha a férjem engedné, nem is mennék el csak a néhány fontos uh-ra és vérvételre, egyébként GerébÁgihoz járnék, vele-velük szülnék... erről nem nyitok vitát senkivel, főleg azért nem, mert nem fogom megtenni, ezért keresek dokit.
az sem véletlen, hogy a 7. betöltött hétig nem mentem sehová :)
hanem most gondok vannak, tegnap barnáztam, irány az István, és az eddigi dokim, megnézte, babácska jól van, vert a szíve mint a kisvonat,vetélésre utaló jelet nem látott. kaptam progeszteron tartalmú hüvelykúpot. szerinte nem kell abbahagynom a szoptatást, csak ritkítani. ezzel a véleménnyel egyet is értettem, egész addig, amíg este (reggel szoptattam utoljára) meg nem láttam, hogy a barna az rózsaszín (bocs a guszta részletekért). na itt eldőlt, Linda szépen gyorsan el lesz választva. ma reggel felhívtam a dokit, hogy az elválasztásban segítsen, van-e valami apasztó szer, amit terhesen is lehet szedni, ill. hogy kerüljem el a mellgyulladást. erre leállt velem vitatkozni... VELEM basszus, az LLL mintapéldánya lehetnék az igény szerinti szoptatásban,semmiért nem találom ki hogy ennek most vége... ami sok az sok, nem véleményt kértem, hanem segítséget, azt nem kaptam. úgyhogy most aztán tényleg kell doki sajnos (a gyógyszer 2 hétig elég...). a fene megette!!!
egyébként tényleg a tarkóredős uh következett volna, be is jelentkeztem az istenhegyi útra aug 21-ére.
és hétvégén elmondtuk anyósoméknak meg a dédinek (a férjem nagymamája), hogy jön a második baba, nagyon örültek. én rágtam a férjem fülét, hogy mondjuk el, ha kell segítség,bármi történik, ne akkor tudják meg hirtelen. na erre tegnap le is kellett adnom Lindát apósomnak sittelésre (szabadnapja volt), hogy ne kelljen a kórházba bevinnem. azért ezt kihagytam volna, hogy így bejöjjön a megérzésem...

vérvételt tudom helyben intézni, van labor, ott voltam pénteken is. a nővérke szuper, szakmailag-emberileg, szóval azzal nincs gond, csak beutaló kell mindig. azt meg megírja a háziorvos (nőgyógyász javaslata alapján), de oda se kell bemenni, az asszisztens intézi :) ezzel a rendszerrel maximálisan meg vagyok elégedve :)
amire elküldött az istvános doki, az a zsemle+tejes tesztreggelis cukorterheléses vérvétel. ez ugye az enyhébb fajta, de továbbra sem értem, minek 7 hetesen ilyenre menni...
folyt köv

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Enikő! eddig sajnos túl sok segítséget nem kaptam a "szaktopikokból". nagyon elmentek kisbabás problémák taglalásába a kb. egyszerre szült mamik, azonkívül a VBAC kérdés mint olyan, az égvilágon senkit sem érdekel, nem tud a dokijáról ilyen infót, ez csakis minket érint. tapasztalat...:(
a legjobban a szülésznők informáltak, ők aztán tudják, melyik doki hogy viselkedik élesben, azzal szemben, amivel a kismamákat etetik esetleg egész végig. így kértem szentimrés infót is, csak ugye akit mondtak, az 5.-éig szabadságon van... addig nem tudok vele beszélni.
anyósomat is ráizzítottam a kérdésre, kíváncsi vagyok, mire jut (a szentimrével szembeni antsz-ben dolgozik).
kórházhoz már egyáltalán nem ragaszkodom, csak annyi, hogy legyen rooming-in és szülésznőválasztás. utóbbit épp a napokban tiltották le az ÁEK-ben pl...
Te hol fogsz szülni? ne haragudj, ha már írtad, ha igen, elsiklottam felette.

szomszédok :(
hát van nekünk is ilyen is meg olyan is. az egyik ahol a srác asztalos, velük csináltatjuk a konyhát, asszonykája októberben szül. ma összefutottunk a városban, el is mentünk savanyú káposztát venni a zöldségeshez
:wink: terhesek ha összegyűlnek :lol: őket bírjuk nagyon.

a másik a fodrász, velük sincs gond (olcsón és jól dolgoznak, nem is mernék csúnyán levágni a hajam, hehe).
hanem a telek végével határos szomszédék állandóan petárdáztak-tüzijátékoztak, ha engedélyezve volt, ha nem, ha szilveszter, ha akármi. a kutyáink meg rettegtek szerencsétlenek... a férjem egyszer átdobott egy üres sörösüveget, ami eltalált valamit, na akkor k*anyáztak, de azóta csend van... sajnos ez nem követendő példa, és nem is megoldás mindig, de nálunk bejött... :twisted:

Viki, én is arra szavazok,kapja vissza Á a cumit v cumisüveget. illetve, van olyan itatópohár, aminek műanyag a "szája", abból is szívni kell erősen, ha akar valamit, és csöpögésmentes, a rossmannban vettem. esetleg ha olyat használnátok?
vigasztalásképpen annyit, hogy voltam testvércsoport c. pszichomókusos beszélgetésen, és ott azt mondta a pszichológus, hogy nyugodjunk meg, akármilyen veszélyesnek is néz ki, az nagyon-nagyon ritka, hogy testvérek egymásnak maradandó-súlyos sérülést okozzanak. :)
és hogy a 2 év alatti korkülönbségnél, a nagyobbik 2 éves kora körül jön elő a féltékenység, korábban nem, mert annyira egy még az éntudatuk az anyával, hogy egy plusz baba addig nem igazán zavarja meg.érdekes dolgok ezek... most az is lehet, hogy a kicsi kezdi zavarni az ő kis magánszféráját.pl. ha mászik, játékokat esetleg elvesz. van ilyen?

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Zsolka, remélem az én tippem jön be ;) ez már aztán izgalmas időszak! :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Jaj, csak gyorsan, mert pakolonom kell:
Csibe, a frászt hozod rám! Vigyázz magadra héjjj! Tessék azonnal lefeküdni, pihi, semmi piacolás, akármi!
Elválasztáson meg csak a fokozatosság segít, ha nincs gyógyszer: icipicit mindig fejni, de csak annyit, hogy ne feszüljön, nehogy begyulladjon. Laza ez a doki, hallod, tényleg :?

Lányok, ma a doki kijelölte a császár időpontját "nemszülés" esetére: 3-án délután befektet, 4-én reggel műtét. Úgyhogy addig szülök! :D Egyébként minden rendben erre, még mindig csak éppen egy incifincit nyílt ki a méhszáj, baba nem illeszkedett be - de ezen már meg sem lepődöm. Tényleg emlékszem, hogy két éve már terminuson túl, előző nap a vizsgálaton ugyanígy szinte teljesen zárva voltam, aztán hajnalra zsupsz, indultunk.
Így készülök most is. :wink:

Éljenek a tuskó szomszédok és a bátor férjek!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Csibe!
Vigyázz ám magadra, amennyire tudsz a kislányod mellett! Mikivel nekem is volt ilyenem anno. Én is szoptattam még Ágostont, elég javában (8 hós volt amikor teherbe estem), és kb az 5. héttől elkezdtem vérezni. Először csak barna volt, aztán rózsaszín, majd piros. Kitudja hányszor lemondtam már szegény Mikről, h ebből úgysem lesz semmi. :shock: :roll: Egyszer egy este anyósomat hívtuk át Ágostonhoz, mert mondtam a férjemnek, h most vetélek el, menjünk be az ügyeletre. Ott meg közölték, h semmi vetélésre utaló jel nincs, hiába van erős és darabos vérzésem! :shock: :shock: Hematóma volt, a 12. hétig végig véreztem így-úgy.
Én a 4. hónapig szoptattam, mindenki mást mondott azzal kapcsolatban, h elválasszam-e, vagy sem. Az egyik ügyeletes doki teljesen kiborult rajta, h terhesen szoptatok, a saját dokim meg szinte legyintett (bár lehet, h ő már tudta a hematómát...).
Minden esetre nem árt az óvatosság! Az jó, h kaptál kúpot, akkor neked nem az a gond, ami nekem volt, lehet, h tényleg le kell állnod a szopival. Szerintem alkati dolog is, h gond-e a hirtelen leállás. Ezen azt értem, h drasztikusan csökkented a szopik számát, mert teljesen abbahagyni egyik napról a másikra, szerintem csak akkor lehet, ha napi max 2 szopi van már csak. Én most drasztikusan csökkentettem a szopik számát Mikkel, de csak az 1. nap volt nagyon tele a mellem, aztán már ok volt.

Zsolka!
Szavazok! A régi elképzelésem nem jött be, h jóval hamarabb szülsz, úgyhogy új tippem van: július 28. hétfő. :D Tuti nyerő vagyok!!! :D :D
Kórházi cucc rendben van? Gyerekelhelyezés kitalálva?

Cumisüveg-elvonáshoz: Tartom magam hozzá, mert Ágoston cumizik, nem csak alváshoz. Ráadásul az esti tejét továbbra is cumisüvegből fogyasztja, és van csőrös pohara is, szívókás, nem folyós. Úgyhogy szerintem a szopási igénye ki van elégítve.
Most lesz 2, lehet, h tényleg kinyílt a csipája, és hát Mik is egyre fejletteb, ugyebár, lehet, h kezd vetélytársat látni benne. Valójában nincsenek szörnyű dolgok kettejük között, és egyáltalán nem vészes a dolog, sokkal rosszabbakat is láttam már, hallottam már, de mivel eddig nem volt ilyen, ezért ütődtem meg rajta egy kicsit. Persze tudom, h a gyerekek változnak, de azért remélem, h ennél sokkal rosszabb nem lesz a helyzet!
Amúgy ma egyszer sem kérte már a cumisüveget, lehet, h kezd beleszokni a kis drága.

Na, regényt írtam, megyek.
Csibe mégegyszer: tessék vigyázni magatokra, ha van vmi erősödés a vérzésben, vagy ilyesmi, menj rögtön dokihoz!

Viki
Vendég
 


Szia!

Csibe!
Nyugi és pihi!!!! A vérzés sztem nem a szopitól van...mert mit okoz a szopi? Egyenletes (bár kissé magasabb) prolaktin-szintet...ami ha engedte a fogantatást és már szívhang is van sztem nem okozhat gondot...a másik az oxitocin amit kiválaszt 1-1 szopi...az meg ilyenkor nem okoz olyan összehúzódást, ami vetélést okozna...vagy hematoma van, mint Vikinél (nekem is volt Julival, Emesével) vagy aéacsony a progeszteronszint (utóbbit most pótolják kúppal)...jó lenne egy progiellenőrző vérvétel...bár ha használod a kúpot az jó, ártani nem árt. A szopit ne hirtelen hagyjátok abba...az mindkettőtöket megvisel nagyon. Esetleg szedhetsz még rutascorbint (c-vitamin előanyaga) erősíti az érfalakat, velem mindig szedették a lányoknál, mikor vérzés volt(lehet hogy az is placebo, nem tudom). Amúgy most Simonnál mikor kb a 6. heti vizsgálat volt, doki mondta hogy kis barnás váladékot lát...a Söfiben rutinból nézték akkor a progeszteron-szintet...totál alacsony volt..kaptam a kúpot...eredmény a szobában szuszmákol...én nem mondtam meg a dokinak hogy szoptatok...nem mertem megmondani...nem akartam hallani a lecseszést. :roll: végülis én sem azt a barna váladékot sem később semmiféle vérzést nem tapasztaltam...talán az időben elkezdett kúpkúra miatt.
Szurkolok!!!

Zsolka, én nem tippelnék...majd szülsz mikor itt az ideje. :D Remélem a doki dátuma csak fölösleges rutin...az ilyen dátumkijelölések olyan stresszelőek szerintem. Nekem egy dátum volt, hogy esetleg be kell feküdnöm...de olyan hálás voltam a dokinőnek, hogy azt mondta előtte héten is hogy majd ott és akkor megbeszéljük...ez olyan megengedő volt és ez jól esett. Meg is szültem előtte :D illetve aznap :D végülis befeküdtem...csak más okból.
Na jól elvagyok

Ja Viki,
cumisüveg-elvonáshoz nem értek, szerencsére nálunk nem volt semmi ilyen elveendő dolog. INkább az van, hogy msot értette meg a fiú a felállást...nálunk mostanában Zsigi elég agyrém dlgokat művel...tegnap fejbedobta Simon a kenőcsös tégellyel...pont a szeme mellé sikerült...háááát...elszakadt a cérna...vlt üvöltés...mindenki üvöltött...én ijedtemben, Simon fájdalmában, Zsigi dühében...mert rákiabáltam és a kezére csaptam. Vannak ilyen helyzetek, mikor nem látszik tisztán ok és okozat...de ha van időd végiggondolni, biztoan megtalálod a problémát...az hogy leírtad már sokat segített ez látszik.
Én azon döbbenek meg néha hogy a 8 és 6 éves lányom hosszú órákig képes angyalian és csendben eljátszani, aztán máskor meg a legkisebb marhaságokon is ugyanennyi ideig veszekednek...gondolom erre is szükség van a fejlődéshez.... :roll:

na pussz
Dana

Kép
danaaia
 
 


Simont dobta fejbe Zsigi...gondolom világos de hátha mégse :D

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok!

Mamacsibe!
Vigyázz nagyon magadra, pihenjél, amennyit csak bírsz és járd körbe jól ezt a dolgot, hogy a szoptatás okozza-e a vérzést, mert ha nem, kár lenne abbahagyni (természetesen, ha mindkettőtöknek jó). Én kb 3 hete hagytam abba, nekem nem volt semmi ilyen problémám,csak elviselhetetlenül fájt, de néha annyira hiányzik és persze a kicsi fiamnak is. Azóta naponta 1,5 l folyadékot iszik, nem győzöm az átázott ruhákat lecserélni róla.
Valószinüleg a Bajcsyban fogok szülni, jövő héten csütörtökön beszélek a dokival, hogy mik az álláspontok ott és ha elfogadható a helyzet, akkor megkérdezem vállal-e. Már csak egy hét és megtudom a nemét a kismanónak. :D Egyébként szinte csak jót hallottam mostanig a korházról.

Mindenkinek jó éjszakát, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest
 
 
 


Hello lányok,
működik a mosogatógép!!! Heuréka. Sikerült beszerelnem az utolsó csövet is (ma még azért el kellett mennem, mert persze hogy nem ment minden simán :evil: ), de megcsináltam. Asszem, tehetséges vagyok 8)

Jegyeztem a szavazatokat. Majd hirdetek eredményt kellő időben... minden esetre jelentem: rákanyarodtunk a célegyenesre (ami persze akármilyen hosszú is lehet még), ma elment a nyákdugó. Persze Andrissal ez jópár nappal korábban megtörtént. Semmi pánik, még mindenkinek van esélye a fotóra :wink:

Rétes: igen, csomag egyben, csak egy-két napi használatban levő cuccot kell megfognom, most írom ki magamnak cetlire épp, hogy mit, mikor indulunk. Szüleim az ügyeletesek, ha indulnánk, ők jönnek el Andrisért autóval. Igaz, ma épp ott van náluk, ott is alszik. Egész be volt sózva reggel, édes volt nagyon!

Dana, már kezdtem pedig azt hinni, hogy ilyen csodagyerek Simon: alig két hónaposan tégelyekkel dobálózik, méghozzá célba :D

Nahát Enikő, izgi ez a doki-találkozás, kiváncsi vagyok az első benyomásokra. És tényleg lehet, hogy Csenge fiú lesz??? :shock: Most igazán meglepődtem. Valamiért azt hittem, hogy már tuti, hogy kislány. Kicsi Levi - de kis édes, hogy igyekszik máshogy pótolni a kieső folyadékot-szopit! Ha szopi nincs is, összebújva cumizni, inni azért lehet, Andris nagyon igényelte az intenzív közelséget a leálláskor, és akkor kattant rá a csőrös itatóra is, azóta az a legjobb barátja, azzal alszik, azt keresi, ha szomorú. Szóval nem vesszük el tőle :wink: (nem is került szóba, csak úgy mondom).

Na megyek, és próbálok csomót kötni magamra, hogy ne kezdjek megint takarítani - mint tegnap. Inkább alszom egyet, ha már így magamra maradtam.
Puszi Nektek! (Csibe, azért tartsd "bekapcsolva" a mobilod - furákat érzek :roll: Aztán lehet, hogy csak a melegedés meg a csőszerelés.)

Kép

Kép
zsolka
 
 


sziasztok lányok!
aranyosak vagytok, köszi a drukkokat. megvagyok, esténként még mindig van minimális barna, de tényleg nem sok. vettem magnéziumot is. a rutascorbin nem is jutott eszembe, pedig ismertem hogy azt is lehet szedni. hétfőig meglátom, ha még holnap este is lesz ilyen, akkor veszek.
naná hogy doki azonnal ha gond van, de nem lesz! tudom, hogy kistörpe jól van.
ugyanezt Lindával is eljátszottuk, 7. és 9. héten. akkor volt egy hematómám,látszott uh-n. 10. hétre eltűnt.akkor magnézium+pihi segítettek, 9.héten kiírattam magam 3 nap táppénzre.
most ilyesmi nincs persze, Lindát el kell látni stb... anyósék ált.csak hétvégén tudnak segíteni, de akkor se mindig, azért ők is 80 km-re laknak tőlünk.
szóval most ilyesmi nem volt uh-n, gondolom azért is kaptam progit. én úgy értelmezem, hogy a szervezetem szólt, hogy vissza kéne venni valamiből.mivel Lindát leadni, pihenni-feküdni esélyem sincs, a szopi az, amiről lemondtam. 3,5napja teljes a leállás. az a helyzet, hogy bár a szívem szakad meg mikor sír a lányom, kicsit megkönnyebbültem. fájt a mellem mikor szájba vette, és ha sokáig szopizott, vagy a sokadik alkalommal rövid időn belül (főleg éjjel volt jellemző), akkor a hasam is fájdogált, alig vártam hogy abbahagyja.
éjjel kínálom csőrös pohárból vízzel-teával, de nem kell neki.
sokat ölelgetem, puszilgatom, próbálom ezzel kompenzálni, hogy nincs több cici.

Enikő, ki a dokid?az én volt dokim is Bajcsys lett, bár csak külsős. remélem nem hozzá jársz...

Zsolka, örülök hogy működik a mosogatógép! le a kalappal :)
a nyákdugó jó jel :) nekem már a kórházban ment el :)
telefonom mindig be van kapcsolva! (már amikor nem felejtem el feltölteni az akkut,de azért igyekszem, most is fullon van :) )

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Kukk,
még itt vagyok,
de alig... fájdogálok egész délután. Meglátjuk.
(Csibe, a telefont csak képletesen értsd - nem foglak felcsöngetni éjjel, ha szülünk, alhatsz nyugodtan :wink: Épp elég lesz szegény szüleimet felverni. Csak állítsd halkra az sms-jelzőt. :lol: )

Kép

Kép
zsolka
 
 


nagyon-nagyon drukkolok gondolok rád!!!!!!
27-ét nem tippelte senki :wink:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Zsolka! Nangyon-nagyon drukkolok!

Mamacsibe! A doki Mosonyi Péter, de ő úgy tudom nem külsős. Egyébként egyszer már voltam nála csak nem beszéltem vele, hogy vállal-e. Végülis szimpatikusabb, mint itt a többi, de nem annyira mint a régi dokim. Persze attól még lehet jó szakember.
Neked ki volt a dokid?

Üdv mindenkinek, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Nagyon zavarba ejtő, mikor valakinek "szülés-hírét költik", ezért inkább jelentkezgetek időnként röviden.
Szóval még mindig itt, még mindig ugyanúgy. Ha kicsit lepihenek vagy lefekszem, máris elkezd fájdogálni a hasam. Bő időközönként és teljesen rendszertelenül keményedik is, de többnyire még fájdalmatlanul, közben meg folyamatosan gyengébben-erősebben menstruációsan fáj az alhasam. Mindez általában elmúlik, ha felkelek és csinálok valamit, ha "akció van" itt Andrissal vagy bármivel. Hosszabb sétától viszont jönnek a keményedések, ma délelőtt ez volt. Éjszaka pedig semmi nem volt :shock: - pedig azt hittem, a sok fekvés miatt az lesz intenzívebb akkor már. Hát ennyi a helyzetjelentés mára. Nagyon köszönöm az idegondolást! Pusza.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Enikő, őt nem ismerem :) Kulcsár Ákos a volt dokim.
úgy tudom a Bajcsyban szeretnek oxytocinpróbát csinálni terminus környékén vagy után császárosoknak is. kíváncsi vagyok, milyen infókkal jössz a dokitól! :)

Zsolka, azért ez jó, hogy már készülődik a kicsi kifelé! :)
a holnapi nap befutó lehet ;)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Zsolka!
Szerintem én leszek a befutó!!!! :D :D 28.-a, hétfő. Nekem 3 napig voltak ilyen jóslók a Mikivel, de nem emlékszem konkrétan, h mikor ment el a nyákdugó. És nekem is éjjel állt le mindig a keményedés... Holnap lesz a nap! :D (Ez természetesen nem komoly, ugye tudod? :wink: )
Remélem minden jól megy, és nem lesz nagyon gáz. Szerintem jó jel, h már ennyire készülődik a tested, meg a babád, lehet, h gyors lesz a szülés. Az pedig a simának kedvez! Hajrá!
Viki
Vendég
 


Hehe, Rétes, legyen úgy, ahogy Te mondod! (Ne csak viccből. Nyilvánvalóan ma kell születnie, nem lehet másképp. :wink: ) Tegnap este egy hatalmasat sétáltam, csak én és az mp3-lejátszó, iszonyú jól esett.
A mai helyzetjelentés: egyre durvábban fáj, éjjel most egész rémes menstruációs fájdalmakat produkáltam, csak sajnos SEMMI rendszer nem volt benne. Reggelre meg megint egész kispolgárinak mondhatóra csökkent minden.
Van egy álmom. Bemegyek majd a kórházba, ahol azt mondják: 3 (esetleg 4...) ujjnyira kitágultam, mindjárt nyomhatok. :D Szép, nem?
Rétes, visszakerestem a szüléstörténetedet - tök megerősítő, hasonló jókat kívánnék magunknak is.

Lányok, Betti hol van? Ő is nyaral? Vagy beelőzött? :wink:

No megyek szuggerálni.
Szép napot!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Hali.

Zsolka???
Benéztem, mizujs veled...na jó a többiek is érdekelnek. :D Az azh álom nem is olyan lehetetlen...én is ennyire nyitva voltam már mire beértünk...és ugyanígy fájdogáltam már előtte...csak mindig elmúlt :D Szerintem nyílsz ki szépen.
Hajrá.

Csibe,
írtam sms-t persze elfelejtettem aláírni...hívj amikor ráérsz!!!!

Megyek, gyerekeim a szomszédban...megyünk mi is.

Puszik
Dana

Kép
danaaia
 
 


Dana, ha felébredt a lányom, hívlak :) jó hogy ideírtad, azt hittem valaki más sms-e :lol:

Zsolka megadrukkok!!!

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hello,
még élek. Fájások változatlanok.
Ma beszéltem az anyakönyvi hivatallal - azzal leptek meg, hogy az a kivonat, ami nekünk van, az nem elfogadható, mert annak idején nem nyilatkoztunk, hogy kinek a nevét fogják viselni a gyerekeink. Akkor még nem kellett feltétlenül a házasságkötéskor ugyanis. Két éve, a fiam anyakönyveztetésekor sem. Most meg nem fogadják el :shock: Jó bunkó volt a nő még hozzá - előtte két másik önkormányzat ügyintézőjével is beszéltem, azok állati helyesek voltak és persze mindegyik egész mást mondott. Most ezen túráztatom magam, hogy nem lesz neve a gyerekemnek. Mert a nyolc éve érvényesen megkötött házasságunkról két hete érvényesen kiállított kivonatot az egyik ugyanolyan jogkörű hivatal nem fogadja el a másik egyenrangútól. Majdnem azt mondta ez a p*... (bocsánat, igyekszem úrinő maradni), hogy nem érvényes a házasság, mert így nem lehet megkötni - az utolsó pillanatban fogalmazta át a megkezdett mondatot -, ez persze már inkább röhelyes volt, de ha ő lesz ott, mikor megy a férjem, akkor nem lesz olyan vicces, hogy ilyen tüdő szegény. Jó hülye vagyok, hogy felhívtam őket. :evil: A férjem persze nyugtat, és már minden racionális érvet véggigondoltam, de azért most nem esküdnék a 100/60-as megszokott terhesvérnyomásomra. Ha most ezért nem fogok ma sem szülni... :roll:
Megyek relaxálni és megpróbálom magamhoz ölelni a hülye p-vel szemben érzett dühömet - Megymag ezt javasolná, nem igaz? :lol: Hol vagy már, Megymag, kellenének a tréfáid! :D (Á, inkább jó pihenést a Tieiddel!)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka, hidd el a kórházba rendesebb ügyintézők mennek, el lesz ez intézve!
nyugi!
az otthonszülők is tudják anyakönyvvezttetni a gyerekeket, szóval no para!!
8)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Kukucs, rövid jelentés fantázia-megszaladás ellen :D
Minden változatlan: fájás, keményedés, elmúlás :?
Kiegészítésként: ember-allergia. Tudom-tudom, ez jelnek jó. Csak érzésnek nem kellemes. Mindenki idegesít, a fiúkat is elüldöztem nagymamához. Itt csücsülök egyedül, és gyümit zabálok ezerrel. Ne is szóljatok hozzám... :wink:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka :lol:
jó étvágyat :) akkor én még nyerhetek, a mát meg a holnapot is tippeltem :) ma van az exem szülinapja. na ez is jó téma :lol:
hideg dinnye, nyami, jajde ennék...
:oops:
te mit eszel?

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Mamacsibe! Jól vagy? Sikerült dokit találnod?

Zsolka! Várjuk a mai jelentést! :D Hülye ügyintézők miatt ne aggódj előre, majd ráérsz akkor is, ha tényleg nem lesz neve a gyerekednek! :D :D

Az AFP-m 100 lett, szerintetek az jó?

Üdv mindenkinek, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


sziasztok!
Enikő, még nem, mindenki szabin van, de aki csak elérhető, zaklatom infókért :) Danát, szentimrés szülésznőket, stb :)
az AFP-d hogy 100, az nem sok infód hordoz. a mom mennyi?
(na egyébként az afp-ről regényt tudnék írni, annyira szurkolok minden évben, hogy leállítsák végre!!!)

Zsolka nagyon lapít :) bár lehet, hogy épp csak minket utál aktívan :lol:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: