Új privát üzeneted érkezett!

Lilla: az expresszen nagyon jól el lehet adni. Ott hirdettem meg az össze bútorunkat. Nézd meg ott az árakat. Nem is hinnéd mi mindent adtam el én ott. Szóval teddfel oda. nem azt mondom, hogy lehet rögtön eladod de ki tudja. Az ülőgarnituránkat én 1/2 óra alatt adtam el :) De mondjuk volt olyan is amit 2hétig is hiredettem. Az a lényeg, hogy mindig az első oldalakon legyen a hirdetés. tehát ha kell minden nap fel kell adni újból és a régit törölni. Igy mindig az első helyeken lesz a hirdetésed és akkor még mindnekinek van kedve keresni. Aztán megunják ám.

Kép
csucsu05
 
 


Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok Lányok! :D

Aki esetleg még nem tudná, vagy nem tűnt még neki fel, annak üzenem, hogy PÉNTEK VAAAAAAAAN!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D Jah, és azt, hogy végre valahára SÜT A NAP! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A mai napom egész jó volt, a két liba közül az egyik otthon maradt hasmenéssel, így jól elvoltam a másikkal. Egy kicsit "tesóztam", aztán mostan itt ülök és olvasgatok. Az esti vacsi melegszendvics lesz.
Holnap megyünk Dányba, holnap után pedig Szentendrére. Jah, és egy éves lett az unokaöcsim, őt ünnepeljük Szentendrén. :D

Jenny:
Szerintem is tök jó az elképzelésed! Már el is képzeltem, hogy milyen jó lenne!
Én a vidám, de visszafogott színeket kedvelem, ha gondoljátok rakhatok fel képet a "félig kész" lakásunkról :oops:

Kép
anda81
 
 

 
 

Sziasztok!

Jenny: Nekem is tetszik a nappali elképzelésed. Szerintem nekünk meg mogyoróbarna lesz, mert az új járólapokat örököltük a házzal. Csak még nem volt idejük lerakni.(Jobb is) De végülis tetszik, de ez azért kicsit behatárolja a falszíneket. Hú, csak már ott tartanánk! Majd egyszer.
Era: Igaz, el lehetne adni a bútorokat, de az a helyzet, hogy lesz egy telkünk, anyósomék falujában. Nagyon olcsó, és oda majd egyszercsak szeretnénk építeni egy kis házikót, olyan nyaraló helyett.
Oda pont jók lennének azok a bútorok, amik most nem férnek rendesen.
Egyébként nálunk a házban amit megvettünk olyan szerencsétlen az elosztás, hogy a nappali valószínűleg nem is lehet nappali, csak inkább ebédlő. Mert szinte körben ajtók vannak, ezért fal mellé nem lehet bútort tenni, csak egy falra. Ablak alá esetleg egy alacsonyabb ülőgarnitúra, de a többi része már nem férne, mert ahhoz kicsi az egész, hogy a sok ajtó miatt el lehessen menni. NO, nem biztos, hogy érthető voltam, de ezt még nagyon ki kell találnunk.
Anda: Tegyél fel Te is képet!!!!!!Légyszi!!!Ötletket lát az ember. Olyan jó.
Hú, ha én feltenném a képeket, azt hiszem azt mondanátok, hogy ebből sose lesz semmi. Pedig lesz, csak idő kérdése.


Voltunk ma a doktornéninél. Kitöltettük az óvodai egészségügyi könyvet. lemérték a Bercust. Én azt hittem, több kiló, (14,1kg) de ennyi. (mondjuk ekkora koromban én sem voltam díjbirkózó)Nem mondták, hogy kevés. És 95cm.
Azt mondták a védőnénik, hogy egy tündér. Én úgy örültem neki.
( Persze mert valami eszmefuttatást levezetett nekik. :D )
DE ennyi erővel mutathatta volna a kisördög oldalát is. :D

No megyek, még benézek!
Szerintem egy melegszendvicsre én is benevezek. :)
Mindenkinek Puszi!

Alma???? (Hú, vagy nyaral most? Nem is emlékszem.)
És Ági: Tessék benézni!!!!Nem tudunk Rólatok semmit!!!!

Sziasztok!
Ildi
brumm
 
 


Brumm kérésére, íme a lakásunk:
Kép Kamra ilyen volt:

Kép Ilyen lett, egyébként teljes egészében az én művem :D

Kép Előszoba, már félig lerombolva

Kép És megújulva

Kép Fürdőszoba ilyen volt:

Kép Ilyen lett

Kép
anda81
 
 


Kép Előszoba eredeti padló

Kép És az új padlóval

Kép Kisszoba

Kép Középső szoba

Kép Nagyszoba

Kép Nagyszoba 2

Kép Az én birodalmam, de sajnos még nincs kész

Kép
anda81
 
 


Anda
Nektek is nagyon szép lett a lakásotok? Hány nm? Nektek is van jó pár szobátok. Lesz a bébinek/bébiknek hely.

Kép
p__lilla
 
 


Anda: Tök jó!!!!!Az a fürdő, álom! És a többi is nagyon szép lett.
Nekünk még csak "ilyen volt"képeink vannak.:))))Azt majd akkor reklámozom, ha kész az "ilyen lett" is. :D :D :D
brumm
 
 


Sziasztok!

Mi két éve Kende születése előtt alakítottuk át a lakást. Teljesen szétvertünk mindent. Falakat mozgattunk el, lamináltunk, tapétáztunk, lapoztunk, fürdőszobát, konyhát fullra megcsináltuk. Új bútorokat vettünk. Elég nagy meló volt, de most tök szépek vagyunk. :)
Aki beteszi a lábát hozzánk, elcsodálkozik, hogy mit ki nem hoztunk ebből a kis lakásból. :) Úgyhogy büszkék vagyunk rá, főleg, mert a párommal ketten terveztük meg. :)

Jenny: szerintem jól hangzik az ötleted. Olyan kis egzotikus. :)

Ildi: Kende 87 cm és 11,5 kg. :) Úgyhogy ne aggódj Berci súlya miatt :)

Anda: tök jó a lakásotok. Tetszik a dekorcsíkozás. Tök jó, hogy így megtörtétek :) És minden helyiség olyan kis barátságos. De hány szobátok van nektek???

Mára ennyi. Holnap nem valószínű hogy jövök, mert 15 éves osztálytalira megyek.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Era, Ági, Jenny, Alma:
Tettünk képeket az iwiw-re. Nézzétek meg.

Lilla, Virág, Anda: Pü-ben megy a nevem, címem, keressetek meg az iwiw-en. Nézzétek meg Ti Is!
:D

Virág: Hú, akkor jó. A környezetemben akkora gyerekek vannak, hogy hozzájuk képest kicsik vagyunk. Bár van nálunk kisebb, hasonló korú is, így azért annyira nem aggódok. Meg hát én sem vagyok magas, anyu felől a rokonságunk kifejezetten kicsi fajta. 8)
Ahogy írtad, mi is a Bercike születése előtt újítottuk fel azt a lakást, amit tavaly eladtunk. Olyan szép volt, de a kertes ház vonzott minket. Most meg várhatjuk. De nem baj, majd egyszer csak.
Jó osztálytalit! :D

Anda: A konyhában a mosogató felett a csempén minek a helye van kihagyva?
Egyébként a fürdőben a nagy kádat irigylem. Nálunk nem férne be sehogy sem. Mondjuk nekünk is kétszemélyes lesz, csak egyenes.

Ja, lányok akiknek műanyag kádjuk van. Mi olyat vettünk, de felmerült bennem, hogy mivel lehet súrolni, hogy fényes maradjon?
Vagy ha nem is súrolni, de tisztítani. Eddig nekünk lemez volt, anyuéknál öntött vas, csak lehet, hogy a műanyag karcolódni fog? Matt lesz? Vagy nem? ( Bocsi az OFF-ért)

Mentem aludni. Sziasztok!
Jó éjszakát!
Ildi
brumm
 
 


Ildi
Nekünk is műanyag kádunk van. 3-4 éve vettük, amikor ideköltöztünk. Hát, először gyönyörű volt, de aztán jöttek a koszok hamar, és én is ezen gondolkoztam, mint te. Aztán elővettem a cillitet és tökéletesen fényesre, gyönyörűre tisztítja. Semmi más nem kell hozzá. Ja de, még egy rongy. :lol:
Hú, a kétszemélyes kádba nagyon sok víz kell, mi azért nem akartunk olyant. Akkor is duplájára kell tölteni, ha csak egyedül fürdik benne az ember. Mi inkább masszázsosat választottunk. Kb. 5-ször használtuk. Annyira erősen veri a vízet, hogy csiklandozza a derekam. Nem bírom. Tisztítani meg szörnyű a fúvókákat. Jól bele tud tapadni a vízkő.
Bejelöltelek iwiwen. Nagyon jók a fotók. Édes a kis Bercus, és ti is nagyon aranyosak vagytok!
A mi családunk sem egy magas fajta.

Kép
p__lilla
 
 


Nem látta valaki a mozia a Mamamiát (nem tudom, hogyan kell írni)? Gondolkozunk rajta, hogy meg kéne nézni, de a párom nem szereti a túl zenés filmeket.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla: Én sajna nem láttam de a barátnőm igen és áradozott róla. Szóval tutti jó film.

Ildi Nekünk is akril kádun van nyugodtan lehet sikálni nem lesz semmi baja.
Megnézlek az iwiwen csak tudnám a teljes neved:) Sajna nem jut eszembe. segíts már priviben ne kelljen végig néznem az ismerőseimet.


Anda: szupi lett a lakásotok. A fürdő tetszik a legjobban. Igaz nekünk pont ez a szin volt a másik házunkban de ezt már régebben megbeszéltük. Lehet azt kellet volna most ide is mert fáj a szivem a bordó fürdőért.

Kisvirág: Jó osztálytalizást neked:)

Kép
csucsu05
 
 


Era: Pü ment. :)

Lilla: Ti is nagyon szépek vagytok az iwiw-en. :D Nagyon szép menyasszony voltál. És a kiskutyus is nagyon aranyos gombóc. :D


Köszi lányok a kádas infókat. akkor megnyugodtam, hogy lehet takarítani, nem lesz csúnya. Hát, biztos sok víz kell bele, de ahogy néztem, egy sarokkádba is kell annyi talán. Már mindegy, ez lesz. :D

Sziasztok! Szép napot!
Ildi
brumm
 
 


Ildi: meglestelek az iwiwen. Nagyon jók a képek. Berci csúdi aranyos rajtuk:)
Párom is meglesett titeket azt mondta szép családotok van:)
Ja és mondtanem is rossz a Bercel név:) (mármint ha fiúnk lesz másodjára) :)

Kép
csucsu05
 
 


Sziasztok!

Ildi:
Én is megtaláltalak, a képek nagyon aranyosak! :D

Köszönöm a dícséreteket. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legnagyobb érdem a páromé! Ő csinálta az egészet, én csak segédmunkásként dolgoztam mellette. (Na jó, a kamrát kivéve, mert azt egyedül csináltam :oops: )

Nekünk is akril kádunk van. Most éppen fürdőszobai szórófejes Cif-fel takarítjuk, előtte meg folyékony súrolóval. Nagyon szép, semmi baja, szép fényes lesz, ha áttöröljük. Ja, azt akartam még mondani, hogy a kád nagysága csalóka! Ugyanis ez csak egy 140X140-es sarokkád. Csak azért választottunk kádat, mert úgy gondoltuk,hogy leendő gyermekeinket könnyebben meg lehet benne fürdetni, mint ha tusoló lenne csak. :D

Kép
anda81
 
 


Anda
Ezzel én is hasonlóan vagyok. Sokkal jobban szeretek tusolni, legszívesebben csak azt rakattam volna be, de ha lesznek gyerkőcök, akkor jobb a kád nekik. Biztos szeretnek majd pancsolni, főleg ha az anyjukra ütnek. :lol:
Amúgy mi is néztünk sarokkádat, és nem mindegyikbe kell sok víz. Vannak köztük különbségek.

Brumm
A dupla kád is tuti jó. Jókat lehet pancsizni benne. Akár Bercussal, akár apával. 8)

Ma egész délután az udvaron voltunk. Olyan szép idő volt. Kicsit napoztunk is. Meg persze kutyáztunk. Most jöttünk be az előbb.
Sajna kicsit fájdogál a fejem. Asszem jön a mensi hamarosan. :cry:

Kép
p__lilla
 
 


Anda
Tudom, hamar meg fogok öregedni, de légyszíes írd már meg nekünk, hogy hova fogtok utazni, és hogy hogy állsz a ciklusodba!!!
Annyira furdalja az oldalam a kíváncsiság. :oops:

Kép
p__lilla
 
 


Sziasztok!

A hétvégén nem tudtam jönni, itt voltak a sógornőmék. Végülis átrágtuk közösen a ház dolgot, elmentünk a környező településekre is körülnézni. Móron nagyon drága házak vannak, amit nem tudnánk normálisan törleszteni, és a rezsi is magas lenne. Ezért úgy határoztunk, hogy Nagyvelegen veszünk házat, és teljesen felújítjuk. Képzeljétek, már 5 millióért lehet venni!!!10-ből már lesz egy vadiúj berendezésű, kipucevált házunk! És a környezet! Rálátni a Vértesre, a Bakonyra, csicseregnek a madarak, hatalmas fák, még hatalmasabb kertek...Nagyon tetszett. És nem olyan, mint egy falu, hanem anyukám korabeliektől kezdve a fiatalokig lakják a környéket, ja és van lovarda is a község határában.
Nagyon örülök, hogy kezd rendeződni a helyzetünk, látjuk a célokat, és így a panelt sem olyan sürgős eladni.
Voltunk a Bricostore-ban is, és ilyen fürdőt álmodtam magunknak:

Kép

Kép Ez pedig az álom zuhanykabin...

Bocsi az off-ért, de fel vagyok pörögve. :lol:

Era, nekem annyira tetszik a konyha-nappalis elrendezésetek, hogy mutattam Apának, hogy én is ilyet szeretnék. :D

Anda, nagyon ügyesek vagytok, hogy abből a pici fürdőből ennyire szépet hoztatok ki! Nagyon tetszik a színe!!!

Kép
jenny29
Mór
 
 


Jenny: Nagyon örülök, hogy el is döntöttétek mit vesztek és hol.Illetev az nem is biztos, hogy mit csak hogy hol. vagy már ki is néztétek a házat? Tök jó, hogy akkor most az otthonotok úgy nézz ki meglesz. Jajj szupi:) És hidd el az új otthonba a baba is jönnifog. Lehet eddig ezért is alakult így hisz a baba majd a szépbe megy lakni:)
Kiváncsi vagyok akkor most hogy fogtok haladni. Mi a következő lépés?

Mi tegnap a barátnőmnél voltunk bográcsos szülinapi ratin. nagyon jól sikerült éjjfélre értünk haza:)
Ma viszont mi bográcsoztunk vörös boros marha pörit csináltunk. Hát nagyon jól sikerült:)
Ma délután már csak a pihenésé:)

Kép
csucsu05
 
 


sziasztok! emlékeztek még rám?
visszaolvasgattam a topicot azóta mióta nem jártam erre, látom bővült a létszám, tök jó!! Almától voltak csipetinformációim , mert levelezgettünk és csodás hogy ő már kismama!!
az újaknak és a régieknek emlékeztetőül : mi most augusztusban lesz egy éve, hogy próbálkozunk, de sajna ezidáig távházasságban éltünk, úgyhogy a rendszeresség - hogyismondjam - nem volt jellemző a "projektet" illetően :) az átjárhatóságin kívűl kb. minden vizsgálaton túl. eredmények jók, ennek ellenére még csak várakozunk és vágyakozunk. egy hét mulva tartjuk meg az egyházi esküvőnket, így most azt szervezzük ezerrel :) És hát szeptember 1-től végre drága férjem is itt él majd velem 8)
Vendég
 


Sziasztok!

HI-hi!!!Lassan átmegyünk lakberendezés topikba. :lol:
De szerintem ez is kell, hogy jöjjenek a babák. Ha minden körülmény rendben van, nyugodtabbak vagyunk, hátha gyorsabban jönnek a babák.
Nyugalom: Jogsit kell csináltatnom. Menni kell már megint dokihoz. Pulzusom már most az egekben. Komolyan mondom, egyre nehezebben viselem az ilyesmit. Szerintem kedden jutok oda, holnap öntik a háznál a födémet, senki nem tud vigyázni a Bercusra. Marad a kedd. Azért gondoljatok rám.
Gio: De jó, hogy jöttél. Sokat gondoltam Rád, hogy mi lehet Veletek.De amint látom jól alakulnak a dolgok.Gratulálok az esküvőhöz, és valóban sok boldogságot kívánok Nektek. Örülök, hogy a férjed is oda tud költözni Hozzád. Meglátod, nagyon hamar sikerül a babuci. :D
Jenny: De jó, hogy ilyen szép helyet találtatok. Mondjuk a Ti környéketeken könnyebb taláni jó levegőjű csodáltos kilátással rendelkező házat. ( Nálunk ez nehezebb. :D ) És tényleg nagyon jó ára van. Nagyon klassz fürdőszobát néztetek ki. :D
Era: Jó kis programok. Ma nálunk is marhapöri volt. :) Ma megint néztem az iwiw-en a képeiteket.Olyan szépek. AZ esküvőin is olyan szépek vagytok. Van olyan kép, amin nagyon hasonlítasz egy ismerősömre, csak neki fekete a haja. :)
Lilla: Mi is együtt pancsolás céljából választottuk a dupla kádat. :P
Alma Merre vagy? VOltál UH-n? Mért nem jössz?
Anda: Visszajelöltelek az iwiw-en. Te nagyon hasonlítasz anyukádra. Igaz? Ja, még az jutott eszembe,hogy 81-es születésűk voltak a legidősebb tanítványaim is. Igaz már fősulisként tanítottam, de ilyen öreg vagyok?????? :D
Ági? Jól vagy? Hol vagy? Gyere Te is, így teljes lesz a csapat. :D

Megyek, még benézek, sziasztok!
Ildi
brumm
 
 


Ja, Virág: Hogy sikerült az osztálytali?

Sziasztok!
Ildi
brumm
 
 


Gondolok Rád Ildi. Miért mész dokihoz? Keresgéltem feljebb, de nem találom, pedig biztos írtad.
Látom pörög a nyár mindenkinél. Esküvő után mi is elhúzunk picit édeskettecskén nászutazni. Igaz csak 4-5 nap lesz, de jólmegérdemelt :)
Úgy tudom Alma is nyaral most, azért nincs itt.

Lányok, szépségesek a lakások!! Mi szeptemberben kezdjük a felújítást, bár az nem túl nagy kégli, azt hiszem 65 nm, de lényeg, hogy végre együtt tesszük mindezt apával.
Annyit utaztam és dolgoztam az elmult hetekben, hogy lóg mindenem. Az esküvői ruhát Debrecenből fogom hozni, mert anya ott van és nem akartam kihagyni a nagy próbálgatásokból - ezt az anyukák úgy szeretik:-) Így már 2x volt egy Bp-Debrecen menetünk egy nap alatt, most szerdán ismét megyünk. Kollégám persze e hetekben van szabin , így egy kicsit megviselt menyasszony leszek, de remélem a fodrász és a sminkes majd csodát tesz:-) Annyira izgatott vagyok, mert mindent saját szervezésben csinálunk.
Vendég
 


Sziasztok!

Még egyszer köszi a gratulációkat. Majd megmondom a fürdőszobának, hogy a tetszés indexe igen csak megnőtt! :D

Lilla:
Ezer bocs és száz anyamedve! Tök hülye vagyok, tudom, hogy már ezerszer kérdezted, de mindig elfelejtettem rá válaszolni! :oops:
No: augusztus 20-tól 24-ig Balatonfűzfőn leszünk. Ott lesz egy kis dolgozás (pontosabban a páromnak, mert egy nyaralónak kell kikövezni az alját) ennek fejében ott lehetünk ingyen és bérmentve, ráadásul még a munkát is kifizetik külön! :D Aztán augusztus 29-től 31-ig megyünk Szlovákiába az unokatestvéremhez, anyukámmal párommal, és a nevelőapámmal. A vonalzó ehhez az utazáshoz van beállítva, mert ezt nagyon-nagyon várom! Hosszú évek óta nem láttuk egymást az unokatestvéremmel, csak most tavasszal. Így jó lesz, ha egy pici időt megint együtt tölthetünk. :D

Kép
anda81
 
 


Upsz, a vége lemaradt:
Szóval baba projekt ügyileg én ezt a hónapot negatívnak ítélem, mert össze szedtem ugye egy kemény hüvelygyulladást, gombás fertőzéssel, pont a középidőben volt... :roll: Ezért, a mikor elmentem dokihoz, azt mondta, hogy a következő két napban apára fel, s aztán kezdődhet a kezelés. Hááááát nem tudom. Isteni csodának kellene lennie ha összejött. Azért még nem adom fel, de nem is reménykedem! Majd meglátjuk! Drukkoljatok! :D Elméletileg jövő hét után nem kellene megjönnie! :wink:

Kép
anda81
 
 


Anda
Jó lesz nektek az augusztus vége akkor. Remélem jó időtök lesz a Balcsin.
Azért a babaügyet még ne írd le, hiszen tettetek az ügy érdekében.

Jenny
Nagyon szép fürdőtök lesz! Örülök, hogy sikerült kitalálni, hol vegyetek házat. Szuper helyen lesz, az biztos.
Tök jó, hogy így fel vagy dobva.

Gio
De jó, hogy lesz esküvőtök, és a pároddal fogsz élni. Drukk, hogy mielőbb legyen pocaklakó is.

Ma teleengedtem a medencét vízzel. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar felmelegíti a nap. Délután már lehetett benne pancsizni. Délben tárcsán sütöttünk husit, a közepébe meg krumplit. A szüleim is jöttek ebédre.
Gyorsan elment ez a hétvége, de legalább jó idő volt.

Kép
p__lilla
 
 


Jaj de jó is a kertesház!!Nekünk erre 2 évet még várni kell, de csak kibírjuk vhogy. Mindenesetre már alig várom, hogy mi is vhol egyszercsak sütögessünk, gyerkőcök ugrándozzanak körülöttünk..Remélem mihamarabb. Igazából mi nevelőszülők is szeretnénk lenni függetlenül attól, hogy lesz.e saját baba vagy sem.
Lilla nektek van már babátok vagy az elsőre vártok épp?
Vendég
 


Giola
Még sajnos nincsen babánk, az első 2-re várunk. :D
Nagyon úgy néz ki, hogy lombikozni fogunk decemberben. Szeretnénk, ha kettő bébi is lenne belőle. Valószínű 1,5 hét műlva megyek HSG-re.
Mennyi idősek vagytok? Merre éltek? Kicsit írnál magadról? Mert nem tudok rólad semmit.
Szeretnétek babát örökbefogadni? Hú, ez nem semmi. Bár már én is elgondolkoztam rajta. Mikor szeretnétek? Saját előtt?

Kép
p__lilla
 
 


Gio. DE jó , hogy jöttél:):) nagyon jó híreket hoztál. esküvő, össze költözés végre:) Na látod szépen sorban minden jön. Jönni fog a kicsi is:)

Kép
csucsu05
 
 


Én 35 vagyok, a drága párom újrakezdő:-), tehát 43, már túl egy házasságon. Neki vannak gyerekei, meg meg is vizsgálták. Tökéletesek az eredményei.Szval már így is szép nagy család vagyunk, bár a gyerkőcök anyjuknál élnek kicsit messze, de nyaralunk, hétvégézünk együtt, imádom őket.
Egyelőre az én eredméményeim is jók, de ez a fránya átjárhatósági még hátravan. Brrr...nagyon félek tőle, de ha ősszel nem spontánkodunk, akkor belevágok. (ugyanakkor vmi miatt azt érzem nem lehet baj velem, csak kicsit sok volt a stressz az elmult évben. meglátjuk). Mi is örömmel vennénk ikerbabákat az az igazság, már csak a korunk miatt is, bár ez igazából nem annyira érdekel, most hogy egyfolytában az ömlik a médiában hogy sokan simán szülnek 40 felett is. Meg azt hiszem egész jól tartjuk magunkat hogy letagadhassunk jó pár évet (kicsit önbizalom? :D )
A párom lelkész, van kapcsolata több nevelőotthonnal, ahol sok édes gyermek él és szívünk szakad ha látjuk. Úgyhogy valszleg ősszel a saját baba gondolatán kívűl elmegyünk látogatób oda érdeklődni. Ez nem teljesen ugyanaz mint az örökbefogadás, mert innen csak akkor lehet, ha a gyermekeket félévig egyik szülője sem látogatja, de nevelőszülői teendőket elláthatunk. Olaszos típusu családban nőttem fel (ráadásul az olasz nyelv a mindenem, dolgoztam vele sokáig) , annak ellenére hogy csak egy hugom van, de több generáció is él együtt mindmáig és imádom, ha zajlik az élet körülöttem és a férjem is ilyen. Tehát olyan nem lehet hogy ne legyen kisbabánk :!: Ugyanakkor nyilván ha ez a sors akarata, akkor abba is bele fogok nyugodni és meg fogom találni az értelmét, de itt még nem tartunk
(bocs, kicsit hosszura sikeredtem)
Te Lilla ezek szerint már túl minden vizsgálaton, ha a lombikhoz érkeztetek?
Vendég
 


ja: Bpen élek, mostanság pár éve közgazdasági vonalon ténykedek, hátrahagyva az olaszokat egy nyugis(abb) állami mhelyen.
Vendég
 


Gio: Most csak a jogsim járt le. Pü megy.
35 felett nagyobb az esélye az ikreknek is.:)
Fodrász és kozmetikus tényleg csodákra képes. Én is megviselt menyasszony voltam, mi is utaztunk eleget az utolsó napokban. De minden jó lett.

Lányok, tegnap esküvőn voltunk. Igaz csak polgári volt, de akkorát csalódtam. 10 perc alatt kész volt az egész, semmi ünnepélyes hangulat...Szegény kétgyerekes baráti házaspárunk pont 10 percet késett, le is maradt az egészről. Jó, az ifjú pár gyönyörű volt, és nagyon aranyosak, de maga a polgári ceremónia szörnyű volt. Futószalag. Ilyenkor úgy örülök, hogy nekünk nem itt volt az esküvőnk. BOcs az off-ért.

Lilla: Olyan jó dolgokat csináltok, fürdés, kerti parti....én is akarok ilyeneket!!!!!!!!!!!!!!(Kicsit messze vagyunk ettől egyelőre. Már vannak a fényképezőben képeink a felállványozott lakásról, rakunk fel ide, ha a férjem odajut, (egyelőre csak a poén kedvéért, hogy mi még hol tartunk)de most is a lakást csinálja, hogy holnapra önthető legyen a beton.)

Megpróbálok aludni.Sziasztok!
Jó éjszakát!
Ildi
brumm
 
 


Gioia
Hát az Olaszországot én is imádom. Egy hete jöttünk meg, ott nyaraltunk. A nyelv is érdekelne, de még nem szántam rá magam.
A vizsgálatokat június végén kezdtük. Sajnos a férjem eredményei nem túl jók, és egyből a lombikot ajánlották. Semmi gyógyszer, vagy vitamin. Kicsit furcsáltam, de belevágunk a lombikba. Mi sem vagyunk már fiatalok (azért 5-10 évet mindketten letagadhatnánk), úgyhogy nincs mire várnunk. Várnak az ikrek minket. Már úgy beleéltem magam, hogy ikreink lesznek. Alig várom a decembert. Pedig pár napja még teljesen magam alatt voltam.
Remélem nálatok eddig tényleg csak a stressz volt az oka, és hamarosan babátok lesz.
Igazad van abban, hogy sokan szülnek 40 felett. A mai világban bármi lehetséges. Csak hát nekem az jár az eszemben, hogy a gyermekem szeretném felnevelni, látni az unokáimat. És minden év, ami eltelik baba nélkül, egyel kevesebb, amit a gyermekemmel tölthetek életem során.

Kép
p__lilla
 
 


a férjem azt mondja erre, hogy minél később lesz babánk, annál tovább élünk:-) Náluk a családban ez tendencia. Merthogy Isten azért adja, hogy aztán időt is adjon arra hogy felneveljük. Nekem ez az elmélet tetszik, ugyhogy magamévá is tettem. Olyan sokat keresgéltem, míg megtaláltam az Igazit, lehet hogy most sokat kell tenni azért hogy közös gyermekünk legyen. (nálam amugyis mindig minden úgy történik, hogy vért kell izzadni hozzá míg összejön. Ugyanakkor megvan ennek az az előnye, hogy az ember mégjobban értékeli ha sikerül vmi)

Ildi: A polgári esküvőnk nekünk is kb. 20 perc volt, de én nem bántam, mert annyira izgultam, hogy alig vártam, hogy kimondhassam végre az Igent:-)) ez az egyházi már más lesz. A felhajtás is nagyobb és a lelkész a barátunk, tehát sokkal bensőségesebb lesz az egész, meg készülünk egy-két mókával mi is 8)
Vendég
 


[quote="csucsu05"]G írta:csucsu05io. DE jó , hogy jöttél:):) nagyon jó híreket hoztál. esküvő, össze költözés végre:) Na látod szépen sorban minden jön. Jönni fog a kicsi is:)


Szia Era!! A lakásotok csúcs. Nagyon tetszik. Imádom az ilyen vörösbe boruló színvilágot, sztem nagyon otthonos tőle a ház. Hugoméknak is ilyesmi, jó hozzájuk megérkezni. Hogy vagy? Baba-projekt? (nem szeretem ezt a projekt szót, de más nem jutott eszembe, bocsi)
Vendég
 


Gio: Köszi a dicséretet. A baba: pedig most készitő űzemmódban vagyunk. Szóval újra belevágtunk. Most ez lesz a második hónapunk.
Az igazság az, hogy én is gondolkodtam, hogy függetlenül attól, hogy lesz e saját második gyermekünk örökbe is fogadnék szivesen vagy lennék nevelő szülő. Párom még idegenkedik tőlle. Mit kell tudni a nevelő szülővé vállásról? Gondolom te utána néztél már.
Azt írtad, hogy olyan gyerekeket lehet nevelni akiket fél éve nem is látogattak.
Hol van ilyen otthon te hol találtál?
Az igazság az, hogy én kiskorom óta érzem, hogy lesz egy nem vérszerinti de sajátoménak nevelt gyermekem. Ezért is érdekel ez annyira hisz mekorra nagy dolog ha valaki azt mondja anya és közben én nem is vagyok az édesanyja. Szerintetek ez hülyeség?
Miért érzem ezt akkor?

Kép
csucsu05
 
 


Era, részleteket - bár még nem vagyok teljesen képben, mert a férjem tudja ezeket - megírom priviben este otthonról.
Én nagyon idegenkedtem az örökbefogadástól. Nemrég úgy gondoltam, hogyha nem lesz természetes úton babám, akkor se lombik, se más. Aztán ahogy egyre többet vagyok gyerekek között rájöttem, hogy nem a dacoskodásról szól az élet, mert szükségük lehet rám és úgy érzem jól elvagyok velük, adhatok nekik pozitív dolgokat, érzéseket, törődést. És a visszajelzésük, az ölelésük mindennél többet ér, anyagban nem mérhető. De persze egyelőre én is amolyan kóstolgatásban vagyok. Ugyanakkor tudom, hogyha elmegyünk majd a nevelőotthonba, akkor biztos elsírom magam és minden gyereket örökbe akarok fogadni :)
Szerintem csodálatos az amit érzel Era! Előrébb tartasz mint én, mert bennem ilyesmi még nem is merült fel egy évvel ezelőttig!
Vendég
 


Gio
Az elméleted nekem is tetszik, remélem sokáig fogunk élni, hogy minél tovább a gyermekeinkkel lehessünk.
Amúgy nekünk is mindenért vért kell izzadni. és értékeljük is nagyon ha sikerül valami. Akinek minden az ölébe pottyan, nem értékel semmit. (Tisztelet a kivételnek.)
Erának szánt privit én is kérem, mert lehet, hogy érdekelni fog a dolog a későbbiekben.
Amúgy megkérdezhetem milyen vallásúak vagytok?

Kép
p__lilla
 
 


református. Semmi szentfazekaskodás amugy :)- ugyhogy káromkodhattok:-)
A férjemnél buggyantabbat és extrovertaltabbat nem is ismerek kerek e világon. minden évben tüzet fúj vmi fesztiválon, bringát és motort gyárt, síel, szörfözik, egykerekűzik, karatézik ---fogalmam sincs mindezt hogy tudja csinálni, állandóan pörög vmin. 8)

Elküldöm majd ezt a nevelőotthonos dolgot, csak megkérdezem tőle hogy van ennek a pontos menete, mennyire hivatalos vagy kötődik -e egyházhoz. Azt tudom, hogy a nyílt örökbefogadás az macerás abban az értelemben, hogy rengeteg papír, várakozás és ellenőrzés előzi meg.
Vendég
 


Gio: Igen azt tudom, hogy a nyilt örökbefogadás neme gyszerű dolog. Éveket kell várni. Én is azért nem igen mentem még el ilyen otthonba mert szerintem nem is tudnám mit tegyek.Hozzam el azösszes gyereket majd megszakadna szivem akiket otthagynék. Szóval ez sem könnyű dolog. De én hiszem, hogy egy nem vérszerinti gyerek is olyan lenne mint a sajátom.Talán a Szabina most még kicsi igykönyebben befogadna más gyereket.
És ha lesz saját kisbabánk annak meg természetes lenne, hogy két tesója van.

Kép
csucsu05
 
 


Era: nagyon klassz hogy így gondolkodsz!!
Vendég
 


Gioia
Tök jó, hogy a férjed pörög. Akkor nem unatkozol mellette gondolom.
A síelés nekünk is nagyon bejön. Ha csak tehetnénk, mindig síelnénk, ha havat látunk. :lol:
Nincs bajom a reformátusokkal. Bár én nem az vagyok. De tök jó, hogy a lelkészeknek lehetnek feleségük. Hát a katolikusnál ez nem így van. Nem tudom mi értelme ennek.

Csucsu
Tök jó, hogy így gondolkozol. A férjed is szeretné ezt a dolgot? Mondjuk mi még konkrétan nem beszéltünk róla, csak akkor, ha nem lehet semmiképpen saját babánk. De lesz! Aztán inkább majd utána.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla: nekem a síeléssel gondjaim vannak, 3 éve mindig közbejön vmi, nem is értem, hogy ne tanuljak meg. Idén kb. a 3. csúszásnál amikor elestem csontig vágta a léc az ujjam (kesztyűt okosan levettem előtte, mert nagyon meleg volt), előtte évben Ausztria felé menet baleseteztünk az autóval, árokba be, úgyhogy ki sem jutottunk. azelőtt meg annyira zuhogott a hó Hockharon egy egész hétig míg ott voltunk, hogy a legbátrabbak is kb. 2x mertek kimenni síelni, le is zárták a pályákat, hótorlaszok voltak. szval...Nem akarom én jelnek venni, de vmi mégiscsak gátol eme csodás sport gyakorlásában. :shock: 8)
Úgyhogy irigyellek, hogy ti már profin szelitek a lankákat telente!!
Vendég
 


Ildi
A polgári esküvő nagyon hamar lemegy. Én is meg voltam lepődve a mienkén. Kb 10-15 perc, bevonulással együtt. Mondjuk nem bántam.

Gioia
Hát tényleg nincs szerencséd a síeléssel.
Mi inkább március elején szoktunk menni, mert akkor már naposabb az idő. Nem szeretem a minusz 10-20-akat 2-3 ezer méteren. Meg a nagy havazást sem. Szerencsére eddig mindig olyan idő volt, amilyent akartunk.

Kép
p__lilla
 
 


SZiasztok!

Hú, de pörög a téma. :D
nem is nagyon tudok hozzászólni az örökbefogadós dolgokhoz.
Persze én is szívesen tenném, de részemről csak úgy, ha az a gyermek jogilag, meg meg minden formában olyan lehetne, mint a sajátunk. Gondolom ezt nevezik nyíltnak.
Ugyanis a munkám során nagyon sok gyerekkel találkozom, és volt rá példa, hogy némelyik gyerek bennem kereste a pótmamit. Kerültem néhányszor olyan helyzetbe, ami megviselt. nem szeretek rébuszokban beszélni,és néhány történetet nagyon szívesen leírnék Nektek. Van, egy amit épp Giónak írtam le, mondjuk az csak kicsit kapcsolódik ide, de van, amelyik konkrétan is, de arra semmi szükségem, hogy akárki idetévedő olvassa. ( Már felmerült Bennem, hogy van olyan topik is talán az Anyatanyán, ami zárt, és csak az odatartozók olvashatják. Nyithatnánk egyet, és ha olyan gondolatunk van, amit megoszanánk a többiekkel, de a nyilvánosságot kizárnánk, akkor oda lehetne. aztán amikor közérdekű, akkor meg itt. No, ez csak egy felvetés volt. Le lehet szavazni. :D )
Szóval vissza: Örökbefogadás részemről minél kisebb gyermeket, hogy tényleg ő is úgy érezze, hogy mindig is velünk volt, és ne jöjjön az igazi anyuci apuci egy idő múlva és rángassa el onnét....vagy nem tudom, hogy milyen formái vannak a nem nyílt örökbefogadásnak úgyhogy, aki tud róla, bátran írja. :)

Amikor Bercust vártuk, és az utolsó hetekben kórházban voltam, épp akkor tett be egy anyuci az babamentő inkubátorba egy kisfiút.
Olyan fura érzés volt, amikor láttam, hogy hozzák ki a babát, etették tejcsivel, vagy tápszerrel. Olyan gyönyörű, aranyos baba volt. Szerintem én abban a pillanatban hazavittem volna, ha lehet, a sajátommal együtt. De gondolom ennek a babának nagyon örült valaki, mert ha jól tudom, ha az anya beteszi, azzal lemond róla, és gyorsan örökbe adható.

Sielés számomra már extrém sport, :D ami annyit jelent, hogy nem próbáltam, de nem is áll szándékunkban. Amióta a férjem ledobta a hátáról egy ló, (életében először ült lovon), és abszolút biztonságos kellett volna,hogy legyen. Csigolyából letört egy darab, szegycsont tört, zúzódások...megúsztuk, de az a gerinc dolog sokkal komolyabb is lehetett volna.(Én meg végignéztem az egészet, hogy repül, nyekken, nem kap levegőt...) szóval minden, amit eddig nem próbáltunk, és kicsit is veszélyes, az egyelőre tiltólistás nálunk. :roll:
DE ez nem azt jelenti, hogy hülyeség, tudom, hogy nagyon jó dolog, de kicsit ezekkel a dolgokkal óvatosabbak vagyunk így öregebb fejjel.
Mentem, bocsi, hogy most kicsit károgó varjúvá váltam, csak hirtelen annyi nem biztos, hogy kellemes emlék idéződött fel. :?
Sziasztok!
Ildi
brumm
 
 


Lilla: Nekünk egy kis faluban volt az esküvőnk, tán egész évben volt rajtunk kívül vagy 2-3 másik esküvő. És nagyon szép volt. Ez sem volt nagyon hosszú, de azért nem érződött, hogy mi vagyunk aznap a huszonötödik pár. :D
Egyébként én mostanában nem voltam polgárin, és a réghez képest, amin itt voltunk, most még rövidebb. És most megszólal a zenész: :P
Szóval itt lehetőség van, hogy orgonáljanak többféle stílusú dolgokat, nászindulót, vagy ha tetszik Rómeó és Júliát, vagy akármit. És már nincs rá szükség.Gondolom ez általános, mert szegény orgona letakarva, becsukva árválkodott. Ez számomra szomorú. Nekem olyan romantikus elképzeléseim vannak az esküvőkről, és bevezettek olyan amerikai stílusú hülyeségeket hogy számomra egyszerűen nevetséges így az egész. Pl: Az anyakönnyvezető kéri, hogy a hitvesi csókot tapsoljuk meg. És aztán meg tapsoljuk vissza, hogy legyen mégegy. HA valaki spontán teszi, oké, de kikövetelni? Vagy lehet, hogy én vagy régimódi már. :oops:
brumm
 
 


Brumm
Nekünk a polgári esküvő nem volt rossz élmény. Sőt. Az anyakönyvvezető nagyon szép beszédet mondott. A zenét mi vittük. Végig az ment, amit CD-n odaadtunk nekik. És a csóknál sem volt taps. Az egyházi kicsit hosszabb volt. De egy kis kápolnában tartottuk, éppen befért a vendégsereg. Nagyon meghitt volt. A miénk volt ott az első esküvő.
Féltünk az esküvőtől nagyon, egyikünk sem olyan fajta. Ezért is várunk vele jó sok évet. Mi eléldegéltünk volna házastársként is. Nem szeretjük a felhajtást, táncit hajnalig, stb. De aztán úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk, és azért úgy az igazi, ha a szülei házasságban élnek. ÉS az esküvőnk napja volt életem eddigi legszebb napja. Annyira jól sikerült, minden úgy történt, ahogy szerettük volna. Sőt hajnalig roptuk a táncot. Mindenki jól érezte magát. Mondjuk sokan nem voltunk, kb. 50-en.

Kép
p__lilla
 
 


Mondjuk én csak úgy szeretnék örökbefogadni, hogy a baba csak a miénk legyen. Ne keressék a szülei, és ne kelljen egy idő után odaadni senkinek. Szüleinek szólítson, és mi is sajátként szeressük.

Brumm
Nem értem azokat az embereket, akik megszülik a gyereküket, és otthagyják valahol.
Én is hazahoztam volna azt a bébit szívesen. De biztos találtak neki szerető szülőket.
Ha gondolod, nyithatunk olyan topicot, amit mondtál, én benne vagyok.

Kép
p__lilla
 
 


Nekünk is szép volt a polgári és emléxem az anyakönyvvezetőnő annyira sajnálta hogy sokmindent nem kértünk. Nálunk is mi vittük a zenénket, volt gyertyagyújtás, csók (taps nélkül:-) ilyet még nem is hallottam amugy), aztán szűk családi kaja:-)
Na majd most lesz orgonaszó, nagyruha, csilivili frizura és jóbarátok :) És már várom. Emléxem anno a polgáritól izgultam, hogy akkor most kimondom az igent és hogy milyen lesz stb...stb...De mostmár laza vagyok, hisz az egyházival tulképpen ünnepeltetjük a már megkötött házasságunkat 8)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?