Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Valaki megtudná írni vagy küldeni (beleki@freemail.hu), hogy mi az Istvános kórházi csomag. Szeretném megnézni, hogy minden megvan-e.

Előre is köszi!

K.
Vendég

Ki mikor veszi meg az etetőszéket? Vagy már megvettétek?
Most jutott az eszembe,de nem hiszem,h rögtön kéne, nem?
makadu

Sziasztok!

Valaki megtudná írni vagy küldeni (beleki@freemail.hu), hogy mi az Istvános kórházi csomag. Szeretném megnézni, hogy minden megvan-e.

Előre is köszi!

K.
Vendég

nekem ez van elmentve:

Mit vigyünk be (papírok): személyi és lakcímkártya, apáé és anyáé. Ha tudjuk fénymásoljuk le, mert akkor az eredetit nálunk hagyják, valamint a házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem régebbi, ezt elveszik nem kapjuk vissza, illetve apasági nyilatkozat, ha nem vagyunk házasok. Kell a kiskönyv és azok a leletek, amik nincsenek benne.

Mit vigyünk babónak: popsikrém és alkohol van a szobákban a pelenkázón közös.
Kell: pelus (eldobható, kb. 25-30 db)
pelus (textil, több darab)
törölközö a babónak (1-2 db)
Ruha: ilyen melegben body és kiszokni, ha hidegebb van akkor rugi és takaró is.
Popsitörlő és fürdető, ha akarunk napraforgó olaj, de nem szükséges olajozni a babót

Fürdetés: első nap nem fürdik, általában szülés után sem fürdetik, fontos a magzatmáz. A második nap, a fürcsinél leveszik a csapot a köldökről. a köldökcsonk kb 10 nap alatt leeseik, de utánna még 2-3 napig kezelni kell, amíg nem szárad meg. A csonkot víz nem érheti, vagyis minimálisan érheti, de áztatni nem szabad.

popsitörlő kell a kórházban, de otthon ha lehet inkább vízzel mossuk le a popsit, mert a felesleges illatok nem jók.

ez édi lesz kitértek erre is: kislányok felülről lefelé töröljük de sosem belül, csak felületet, kivéve, ha a kaka belemegy. krémezni is csak popit és szeméremdombot

kisfiúk: bárhol törölhetjük, krémezni a popit és a zacsi alját és oldalát, valamint a fütyi lefele álljon, mert kipisil a köldökig (fontos: ne huzigassuk a bőrt, majd a gyerekorvos megmondja mikor kell.)

altatás: oldalt fekve

anyának: evőeszköz, pohár, tisztálkodó eszköz, papucs 2 db, betétet kapunk, de volt hogy elfogyott, tehát kell, jól kinyitható felsőrész és még az alap dolgok.

cicire krém: lehet (purelán krém), de a LEGJOBB KRÉM: AZ ANYATEJ Szopi után kifejni és rákenni.

Na ennyi, főiskolás múltam megszégyenítő jegyzettel ennyit tudtam felírni.

Ez az István kórház, akit nem érdekel attól bocsi, hogy így közszemlére bocsátottam.
makadu

Hihhetetlen a végére értem az olvasásnak!

Bende én nem akarlak elkeseríteni de az én boszorkány megérzésem az hogy te még nem fogsz szülni uhogy kitartás!

Barbi! Dönci baba annyira szép, és egyre meghatóbbak a képek a babákról. Gratu a hazamenetelhez. Tesvérkék hogy fogadták az új kisjövevényt?

Binyekről és Sziszkáról azóta sincs hír!!! ott biztos már szülés volt! :) Kedves férjek, párok legyetek szivesek tájékoztatni a csapatot !

A ma reggeli sétám eléggé kifárasztott. Ez a meleg most meg mint akit nyakonvágot. Elvittem a központba leadni a betegpapirom erre közlik hogy szabin van a nő aki intézi a papirjaim majd csak jövőhét csütörtöktől lesz. Hú de jó igy sose kapok pénzt. Szülés utánra majd megérkezik.
:? :? :cry:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Istvánosok én komolyan ezt annyira szörnyűnek tartom ti nektek nem is elég egy kis bőrönd , ti szinte beköltöztök a kórházba. sztem ez röhejes.
Niki az onlineakadémiás felvételek én is úgy tudom hogy az istvánba készültek, Az apuka annyira ari ahogy mesél nem? Teljesen beleéli magát :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok! Még nem értem rá írni ma, de reggel írt Sziszka sms-t, hogy még egyben vannak mindketten, és Binyeknél aug 1-én lesz indítás, ha addig nem indulnak meg maguktól az ikrek. Az is már csak 1 hét, akkor megint kapunk babás képeket remélhetőleg :-)

Én meg voltam megint NST-n, de nem mutatott fájást, a szívhang is jó. Úgyhogy még nem szülök ;-)

yuyu79

Hölgyeim, nagy örömömre szolgál megosztani veletek a nagy hírt:

Megszületett Kovács Noel Alexander 3870g, 57cm, kékszemű, nagyhajú kispasi. Mamija és Ő is jól vannak, mindenkit puszilnak.

KépKép
columbine

Hurrá, hurrá, hurrá!

Milyen szép nagy baba! Add át jókívánságainkat az újdonsült családnak.
Szívből gratulálok, még egyszer.
bende

isteni a hír!!!!!nagy- nagy gratu!!!!!!!!!!hurrráááááááá
nagyon örülök!!!itt könnyezek!!

Kép
winona

Sziasztok!

Lehet, hogy már nem emlékeztek rám, még az első hetekben hozzátok tartoztam, aztán máshogy alakultak a dolgok....

Mindig olvaslak benneteket azért :)

Gratulálok a babákhoz, nagyon édesek! Akik pedig még 2 in 1, nekik kitartás és könnyű szülést! :)

Remélem nem zavartam!

Kép
encsike87

Sziasztok!

Lehet, hogy már nem emlékeztek rám, még az első hetekben hozzátok tartoztam, aztán máshogy alakultak a dolgok....

Mindig olvaslak benneteket azért :)

Gratulálok a babákhoz, nagyon édesek! Akik pedig még 2 in 1, nekik kitartás és könnyű szülést! :)

Remélem nem zavartam!

Kép
encsike87

Én is gratrulálok, ha át tudod adni! Tényleg szép nagy legényke lett a kis Noel :-D

yuyu79

Jupijéééé!
Kép
Gratula a Nonokához és nagyon jó egészséget az egész családnak + és sok tejcit!!!!

Tényleg lányok apjuk tervezik hogy lesz tejfakasztó buli?

Katicáékról van fent az iwiwen kép :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Encsike, hogyne emlékeznénk Rád! Aranyos vagy, hogy benéztél! Remélem Te is jól vagy... majd szólj ám nekünk, ha újra bekopogtat Hozzátok a gólya ;-) Köszi a jókívánságokat mindannyiunk nevében :-)

És mégegy nagy hír!!! Megírtam Sziszkának hogy megszületett Noel, erre ez az üzi jött vissza sms-ben:

Ványi Adél Málna is! Épp most toltak ki! Minden rendben volt!

Na ehhez mit szóltok??? Mindjárt 2 baba egy napra! :lol:

yuyu79

Méreteket még nem tudok, de amint jön még infó, beírom!!!

yuyu79

Juj de jó! Mindenkinek hatalmas gratuláció!
Éljenek a születésnaposok!
Noel babát már be is tettem a táblába:
Kép

szuszu

Noel az első 3 kiló fölötti, de elég rendesen fölötte van a kisvasgyúró :-)

yuyu79

Pöttöméknek gratulálunk!!! Annyira jóóóó! Ági, Neked is köszi a gyors hírt! ;)

Katicáékat meglestem! Nagyon aranyos Pistike is, bár kíváncsi leszek, hogy milyen egy közel 4 kilós kisfickó, szóval remélem, hogy hamarosan látunk Nonoról képeket! ;)

Tök felvillanyozódtam! És mennyi haja is van! Pedig még pont mondta Pöttöm, hogy nem égett a gyomra, az pedig állítólag azt jelenti, hogy kopasz baba lesz! :) Hát, akkor beigazolódott, hogy ez sem feltétlen igaz mende-monda!

És végre Sziszka-Binyek híreket is kaptunk, köszi Yuyu! Szóval akkor Binyeknél az utcsó időpont az augusztus 1. Hát tényleg nincs messze már az sem...

Én meg kitakarítottam közben, hát nem mondom, hogy jól esett, de muszáj volt, mert már úsztunk a kosszal... :( Holnaptól nyugi van, mert egész hétvégés meglepi programom lesz, amit apa szervez! Hááát, picit félek tőle, de imádom, hogy mindig úgy készül!

Azért jövök hétvégén is, mert lehet, hogy érkezik még valaki, valakik közénk!

Jók legyetek! Most picit pihizek, mert ki vagyok, mint a liba nyaka... Amúgy pedig ismét beborult, lehet, hogy esni is fog!

Jajj, és Jázmin (Andi), hozzátok kedden jön a gólya, igaz? :)

sophie27

Na, az ember csak úgy kapkodja a fejét... :)

Szuper!!! Gratulálok Sziszkának is, remélem, hogy apa jön a képekkel!

Sok sok jó hír egy napra!

sophie27

még egy! tök vicces, ha a táblázat így menne továbbra is, szóval, ha megnézitek, hogy eddig minden baba egymás után, egyre nagyobb súllyal születtek, mi lenne itt augusztus végére!? :D

sophie27

hűűűű én egész meghatódtam itt pityergek a gép elött ,áztatom a klaviatúrát örömömben!!
nagy gratula az újdonsült anyuciknak és üdvözlet az új földlakóknak!!
Vendég

Encsike, üdv neked! Köszi a drukkokat és jó, hogy vissza-vissza jársz.
Reméljük hamarosan mi is drukkolhatunk majd neked.

szuszu

Micsoda jó hírek!!!!! :D :P :D

Nagyon nagy gratuláció Pöttömnek Nono babához, és Sziszkának a kis Adélhoz!!!! Ügyesek vagytok csajok!!!!

És nagyon várjuk a képeket, na meg a beszámolókat, hogy kivel mi, és hogyan is történt!!!!

HIPPHIPPHURRÁ!!!!

panna1

Micsoda jó hírek!!!!! :D :P :D

Nagyon nagy gratuláció Pöttömnek Nono babához, és Sziszkának a kis Adélhoz!!!! Ügyesek vagytok csajok!!!!

És nagyon várjuk a képeket, na meg a beszámolókat, hogy kivel mi, és hogyan is történt!!!!

HIPPHIPPHURRÁ!!!!

panna1

Istenkém, jaj, de jóóóó :))) hatalmas gratula Pöttöméknek és Sziszkáéknak is!!!
Nem is gondoltam, hogy pár órára kiteszem a lábam és máris ilyen örömhírekre jövök vissza :)))) nagyon boldog vagyok, sok-sok tejcsit az anyukáknak és a babáknak, mihamarabb várom én is a képeket, apukák gyertek és meséljetek !!!!

Encsike, de jó újra hallani felőled, gyere bátran, amikor csak kedved van és remélem én is, hogy mihamarabb együtt örülhetünk mi is veled ;))

Mecsi, igen, sajnos ilyen sok motyót kell bevinnünk, tényleg elég vicces, nekem két táska tele lett pakolva, egyik az én cuccaimmal, másik a babáéval....
tényleg nagyon aranyosan magyaráz az apuka :))) most néztem végig az összes videót, mert eddig nem volt hang vmi miatt, csak kép, így a képek alapján tippeltem az Istvánra, ismerős már a vajúdó :))) a ctg miatt:))

sniky

tejfakasztó buli: az én párom már nagyon várja :))))

megtettük a látogatást ma a gyerekorvosnál, szerencsére nagyon kedves, szimpatikus, csak ajánlani tudom, már ha vki esetleg Csepelen keresne gyerekorvost, Grőber Katalinnak hívják és a Szabadság u-i rendelőben tartózkodik:)

sniky

Csupa jo hirek - gratulalok en is az ujdonsult anyukaknak! :) Sok boldogsagot!

Mi ma voltunk CTG-n, meg UH-n,minden rendben van, szerencsere a vernyomasom is visszament ormalisra. Egyenlore meg nem szulunk- bar nekem van meg 3 hetem.

Panna, remelem hamarosan te is a korhazbol jelentkezel majd! :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Szia Mazska, örülök, hogy nálatok is minden oké...:)

én már kezdek nagyon nem bírni magammal, rám is rámjött a szülhetnék, kedvet kaptam a többiektől... énisénisénis már végre....

Andikám te hogy állsz? azt mondtad te is a héten szeretnél ;)

Ritus, hol vagy, nagyon nagy a csend körülötted... csak neeeem?! :)

sniky

Sziasztok!

Először is nagy nagy gratuláció az újdönsült szülőknek és üvd a piciknek idelenn!
Sok sok tejcsit, egészséget.

Barbi, szuper hogy otthon vagytok végre, csak a nem is olyan picinyke családodra koncentrálj.
Döme baba csodaszép!

Szülni akaróknak, illetve akik meg akarnak harapni :lol: azoknak miahamarabbi kórházba indulást kívánok. Már csak a fölösleges plusz fájdalom elkerülése végett is. Elég lesz nekem a szülés... :lol:

Nálunk minden rendben, az éjszaka elég pocsék volt, derekam tropa volt, így óránként sétáltunk.
Aztán reggel irány a csepeli piac, ahova most ne menjetek szopis melltartót venni, mert elfogyott a néninek.
Jól bevásároltunk, illetve inkább én, kicsit túlméreteztem a lecsó alapanyagot. Így most kb. egy 20 fős társaságot el tudnék látni.
Nem baj, lesz mit lefagyasztani. Csak már 3 órája fő és kicsit kezd fárasztó lenni...

Boniko, ha érdekel, a honlapjuk: www.impakt.hu jópofa dolog...

Egy kérdés, már vagy 20x le akartam írni: Amikor a málnalevélteát elkezdi az ember akkor a magnéziumot abbahagyja, ugye? Mert hogy ütik egymást ezerrel. Mintha valami ilyesmire emlékeznék...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Átadtam mindenki jókívánságait Pöttömnek!

Sziszka, Nektek is minden szépet és jót, sok sok tejcsit kívánok, Adél babáról meg várjuk a képeket!!!

Micsoda jó nap :D :D :D :D :D :D

KépKép
columbine

Pöttöm, Sziszka!

Üdvözöllek titeket a tejszagú anyukák körében! Nagyon ügyesek vagytok, köszönjük a jó híreket! A többi türeelmetlen fészekrakónak meg csak annyit, hogy 1o ujjnyi és pár centi választ el titeket a teljes boldogságtól!

Szerintem mától napi bontásban jönnek a jó hírek! Mindenki gyümölcse beérett a szüretre...

Az én kis éhenkórászom másfél óránként cicizik. Éjjel arra ébredtem, hogy fejnnem kell, mert dudorok vannak a cicimben és fáj. Ma voltam Döncivel friss levegön is, elmentem a kölykökért az oviba, aztán játszótér és otthon paprikáscsirke! Végre valami belevaló kaja!
Ma megjöttek a papírok az iskolából is, csak nem értem, hogy mit kell beszerezni, mert nekem nem mond semmit a Nr. 20 és Nr. 21 füzet, meg hasonlók. Majd megkérdezek egy gyakorlottabb szülöt.
Ma vasaltam is a kupacból egy órányit, de azóta termelödött friss... :( Sziszifuszi munka, sosincs vége.
Közben meg dög meleg is lett.

A párom elment Enivel autót szerelni, de elképzelhetö az is, hogy szerdán egy újabb autót veszünk és ha menni kell, két autóval megyünk. Fö a biztonság!

Ja még valami: a gyerekeim feltalálták a kétszintes fürdést. Hely- és idötakarékos! :) Fura módon Regö viziszonya a kis kádban nincs meg. Kép

Barbi
maass

Gratulálok Pöttöméknek Noel babához, Sziszkáéknak Adél babához! Sok tejcit és jó egészséget kívánok babáknak-mamáknak!!
makadu

én olyan furin vagyok...semmihez sincsen kedvem vagy erőm...nem is tudom...csak olvasgatok a szülésről felváltva titeket...nem bírok sok időt a lábamon tölteni, pedig annyi sok mindent szerettem volna még kitakarítani...talán ha hazajön a kedvesem vele menni fog...nekem nagyon nehéz bármit is csinálni egy ilyen nagy pockóval csak az alvás megy gondtalanúl...hát kinek mi jutott...

annyira várom már a babafotókat, ti is??azt is biztos meg fogom könnyezni :wink:
Vendég

Nem úgy volt, hogy Sziszkáéknál Csengettyűt várunk?
Remélem majd beszámol Adélról, születés és névtörténet...
Nagyon szép nevet választottak, mindkettő tetszik!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szerintem a Csenge is benne volt a pakliban, de elég nehezen döntöttek... Kb 2 hónapja a Málna volt a favorit, csak a rokonoknak nem tetszett ha jól emlékszem... Az Adél nekem is új, de szép :-)

yuyu79

Akkor jól csinálták, ha nem mondták el az új verziókat.
Nekem mindig olyan furi, hogyha a rokonok akarnak nevet választani.
Nekem már közölték pl. hogy ha lány lenne, az Emesét akkor sem, mert olyan "anyamalacos" :evil:
Eygfelől az egyik barátnőmet is így hívják, másfelől meg olyan dúrva hogy valaki ebbe is beleszól.

Sztem a Málna is aranyos, bár tény, hogy nem túl gyakori. Mondom én a Nimród-ötlettel. :wink:

Csak a vonlazón végig Csengettyű volt, ezért lepődtem meg.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Sok szeretettel gratulálok Pöttömnek Noelhez , és Sziszkának Adélhoz soksok tejcsit kivánok nekik....

Aproo köszi megnézem

Columbine..köszönöm már meg is rendeltük a szivacsot a böcsöbe és csak 1990 Ft.. köszönöm :lol:

Most már szerintem minden napra jut majd valaki... :lol:

a névvel kapcsolatban velünk is "bunkoskodtak"egy-ketten de nem hagytuk magunkat :oops: :lol: a mi pici fiunk lesz...

cs-andi néha én is így érzek de csak mostanában, illetve nem érzem az arányt és rendre megkarcolom a pocim az ajtókkal amikor kinyitom
:cry: :lol:
Vendég

aproo a Nimród szép név :lol: csak páromnak nem tetszik :cry:
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak pocsék napom és éjjelem volt ismét! Az aranyeremmel bajlódom (ha ennyire gazdagok lennénk). Szóval tegnap délután óta vérzik, ha megyek wc-re ha nem, éjjel is végig vérzett, kicsit beparáztam, mert az hagyján, hogy fáj azt elviselem,m eg nem is izgat, de az, hogy nem ál el a vérzés! Jó persze nem ömlik, de szivárog! Mindegy voltunk dokinéninél aki azt mondta, hogy ne zargassuk meg inkább, mert szülésnél úgyis újra előjön, használjam a krémet, kamilláztam és rakjak betétet, hogy ne fertőződjön. Azért én nem szeretem ezt, hogy nincs vége! Szerintetek így nem lesz baja babunak, mert végülés az én vérkeringésem az övé is. Na mindegy szorgosan ápolgatom, de én sem bánnám a szülést, mert olvastam, hogy utánna akár vissza is húzódik, de most nyomja a babu + vérbőség van odalennt (gondolom ezért vérzik folyamatossan).

Na szóval ennyi, vagyok, csak kicsit kába, mert éjjel 4 órát aludtam emiatt. De minden eredményem tökéletes (tenyésztés, vérkép)

És a jó hírekre: Gratulálok minden babóhoz.... és Barbi Dömebaba: hát elolvadni tőle és a többi gyerkőcödtől is.

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Na hát, egy nap kettő is született! Én is gratulálok Edinának és Sziszkának!! :D

Kép
Kép
dia123

SZIASZTOK!!!!!

Életem legboldogabb napja, és SZISZKA is így érzi, ebben biztos vagyok!
HŐS volt, csupa nagy betűvel, hatalmas ereje volt, iszonyatosan csodálom érte.
Éjjel fél1től indultak a fájásai 5 percesk, reggel fél8kor kaptam a hívást, egy olyan éjszaka után, amit persze álmomban végig a szülészeten töltöttem, szóval reggel Telefon után irány a szülőszoba. Sziszka már gépekre kötve, 70es fájásokkal, de jó kedvvel, boldogan. Nehezen nyílt a méhszáj, délre lett nagyjából "Bő4ujjnyi", de még akkor sem volt tuti a természetes út, miután Málna nehezen fordult rá a felszálló pályára. Növelték a cseppszámot 1ről 3ra, ami aztan még intenzívebb fájdalmakat okozott az anyukanak, amikor gázt kértünk, ami teljesen ugyan nem tudta semlegesíteni, de legalább jó volt bízni benne, hogy ér valamit. 2ig 2 perces, vagy surubb feszítések, azután viszont hirtelen 10 perc alatt mindennek vége szakadt, Hála Isten. Jött a doki, hogy akkor mutet, amire Málna ugy megijedt, hogy rögtön kidugta a fejecskéjét a méhszájon. Gátmetszés, berobogó ápolónők és hipphopp már meg is született, VÁNYI ADÉL MÁLNA!!!

3 kilo 65 és 58 centi. Gyönyörű, de beszélni még nem tud. :D

Sziszka nagyon jól viselte az egészet, a legjobb anyuka a Földön!

Jönnek a képek!

ui. nagyon boldog vagyok, hogy bent voltam, el sem tudnam kepzelni hogy ne menjek be legkozelebb!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2008.07.25 19:28-kor.

<
sziszka78
Tolna

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép [/img]

<
sziszka78
Tolna

Laci gratulálunk! Nagyon ügyes volt Sziszka! Szép nagy baba Málna! Sok tejcit és gyors hazamenetelt kívánok!
makadu

Sziszkának is nagy Gratula meg a friss apucinak is! Tessék ünnepelni hogy legyen sok tejci!
Várjuk a képeket!

Annyira jó nézni ezeket a kis csöpségeket, teljesen elérzékenyülök szip szip!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Laci köldökzsinórt te vágtad el? tényleg nehéz elvágni?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Laci! Én is gratulálok. Nagyon édes kislány. Legyen sok-sok boldogságotok benne. Sziszka pedig nagyon ügyes.

Itt a friss tábla a hetedik topik babával kiegészítve:
Kép

szuszu

igen én, de nem veszélyes... ;)
kicsit olyan mint a gumislag :)

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

Sziszkának és Pöttömnek hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :D Nagyon jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!

Adél baba gyönyörűséges, remélem, hogy hamarosan Noel babában is gyönyörködhetünk!

Aprooka,
Azt lehet tudni, hogy mikor lesz a piacos néninek melltartója??? Mert én holnap ugyan megyek ki, de akkor ezek szerint nem érdemes megkeresnem....
Amúgy én személy szerint a lecsót imádom.... :wink: :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Laci!

Nagyon nagy gratula még egyszer az egész családnak! Nagyon szép baba a kis Málna és gyönyörű szép neve van! Sok-sok boldogságot, egészséget és tejcsit kívánok nekik / nektek :)

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?