Új privát üzeneted érkezett!

Eperfagyi: nálunk Apa vasal, ha van kedve :) általában nincs, de már egész jól tűrjük a fonott kosarat (fedeles) a folyosón csordultig ruhával. Amikor kell, akkor azt az egyet vasaljuk, amit felveszünk, nagyon gáz? :oops:
Katuska: 8 éve, amikor még Bp-en laktunk, és a lányomat vártam, még átadták a helyet, szinte mindig, és onnan kezdve, hogy egy picit már látszott. Ennyit változott volna a világ?! Nem mintha nem tudnék állni, de azért jobban esne ülve: nem szeretnék dominó-elem lenni egy hirtelen fékezésnél. Szerencsére már nem kell naponta tömegközlekednem, azt a pár alkalmat meg igyekszem megoldani. Állva.
Petne: tudom, ez nem nyugtat meg, de tényleg normális a rosszullét, pár naponta rám is rámjön az émelygés, igaz, rókakoma eddig egy kivétellel megkímélt... a hőmérséklettel nekem sincs semmi bajom, szerintem a légnyomás ingadozása visel meg :( meg az, hogy éjszaka a vihartoktól nem alszom szinte semmit: napok óta minden éjszaka dörög, villámlik, szakad... már most kezdi... úgyhogy kapcsolok is ki, mert megint nem vettünk túláram ellen védő cuckómuckót a gépemhez :(

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


SZIJJASZTOK!

Rita:én írtam az ATTILÁS storyt. Egy másik fórumon van a kismami.
DE ITT ELÉRED:Skype: andikapapp ; E-mail cím: andreapap@gmail.com .La Manga del Mar Menor / Spany(ITT ÉL) :lol: Hivatkozz rám, mondd, hogy vera82 írt róla.



KIK-es boltot is én ajánlottam, mert ott vásároltam, és írtó olcsó!!

Kép
moffli82
 
 


Jó reggelt!

Rohanok a házidokihoz.

Csöre! Örülök, hogy minden ok! :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 

 
 

Sziasztok!

Jó sokat írtatok megint! :lol: Én tegnap Debrecenben voltam munka miatt, sikerült megint egy 12 órás munkanapot teljesíteni :roll: Egyébként nekem is vissza-visszajön az émelygés, leginkább akkor, ha fáradt vagyok.
Jobbulást mindenkinek, émelygősök, fejfájósok, átérzem a problémát :oops:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy nyugtattok, nekem nem is a rosszulléttel van bajom, hanem azt nem értem, hogy eddig nem hánytam, most meg a 16. héten 2x is. Ráadásul összement a hasam, ami persze betudható a rókakomának is, de azért nem örülök.

Eperfagyi, a kürtős kalácsot ugye nem házilag fogod gyártani :lol: ?

Csöre, én sem vagyok meglepődve a metrós sztorin. Én is beállok három fiú elé, láthatóan mindhárom szépen végégnéz a pocakomon, majd naggggyon gyorsan el is kapják a fejüket. Persze tudok állni én is, bár az alacsony vérnyomásommal, főleg melegben eléggé ájulás közeli helyzetek vannak néha, és igen, a hirtelen fékezés meg nem lenne annyira kellemes.

Kata, nem szabadna ennyit dolgoznod, bár sejtem, hogy nem rajtad múlik.

Szép napot mindenkinek!

Kép
petne
 
 


Hanna :)
Petne: én a 14-ik héten hánytam először (azóta sem)... bármikor előjöhet, sőt, lehet, hogy valami kajára reagáltál így (ne gondold, hogy a megszokott koszt most is bejön :)) az teljesen normális, hogy a hasad átrendeződik, és esetleg egyes részein kisebbnek tűnik. De ha nagyon aggódsz, érdemes elmenni a dokihoz. Jobb, ha megnyugtat, mintha szétidegelnéd magad ... (Érdekességként, és semmiképpen sem hasonlítgatás végett: írtam korábban, szintén a 15-16-ik héten, hogy paráztam a pocikisebbedés miatt... és komolyan úgy éreztem, de hogy tényleg kisebbedett-e, azt nem tudom...)
Kata: egyetértek Petne-vel: tényleg kicsit sok az a 12 óra munka naponta, vigyázz magadra
Közben megjött a menetrend szerinti 10:28-as áramszünet... indulhatok újra :evil:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre, köszi! Olyan jó, hogy van ez a topik, és látom, hogy ugyanazokkal a dolgokkal szembesülünk. Ééééés mivel már kiderült, hogy ezek miatt nem kell aggódni, meg is nyugodtam. Köszi!!!

Kép
petne
 
 


Petne,Csöre, aranyosak vagytok, bár tényleg nem rajtam múlik a dolog, hogy mennyit dolgozom :evil: Meg ülni a kocsiban a munka mellett 5-6 órákat....hát,nem tudom, meddig fogom bírni :( Tegnap is annyira kiütött a nap, hogy 9 körül bealudtam, pedig meg akartam nézni a Rettegés fokát, Robert de Niro-val, annyira jó film :roll:

Most nézem a 2 vonalzómat: miért nem ad egyforma értéket a kettő? Egyiken 17+0, a másikon 16+6?? nem beszélve arról, hogy mensi szerinti 17+2, de inkább a születési dátummal vonalzózok :lol:
Ma reggel szerintem Martin babát éreztem elég erőteljesen: pont a méhemnél volt egy gomcócszerű érzés és mintha folyamatosan boxolta volna a pocakomat pár pillanatig, olyan szuper volt :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Nézd, Kata: nekem egyforma... Azért azt a nagyot majd leveszem :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre: nem értem... hisz ugyanazt a napot adtam meg mindkettőnél!De nem merem megbabrálni egyiket sem, kabalából :lol: Megnézem, lehet-e valahogy módosítani...?

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Eperfagyi bocsi a tevedesert.
Moffli neked pedig koszi az infot, majd kapcsolatba lepek a csajjal.

Butorokrol kuldok kepeket meg weblapokat, mert ez a munkam ugy hogy konnyu lesz, lehet otletelni.:)

Fenyobutorokat a www.mugali.com weblapon vannak nagyon szepek a Merlin juvenil-infantil collkciora kell klikkelni. Ki is lehet nagyitani a kepeket ha egyenkent raklikkelsz, es ugy jol le lehet utanozni.

www.moralcayuela.es -modern butorokat lehet talani, itt is az infantil-re kell klikkelni. Itt vannak a butorok amik nekem is tetszenek, amiket feltettem a babanetre

http://www.ambardi.com/ - itt klikkelsz eloszor a catalogora aztan pedig bebe y misc.
itt tenyleg nagyon sok ottlet van, szerintem mindenki kedvere valo.

http://www.alondra-infantil.es/ -itt is van sok minden meg lehet nezegetni.






Kép

Kép
brestovsky
 
 


Kata: én április 3-at írtam be a babafalvánál (utolsó mensi), de nem mindegyik kalkulátor hozta ki a január 8-at, volt, amelyik 10-et mondott :) A másiknál ott meg ugye a várható születést kellett...
Ezen a pár napon úgysem múlik, úgyis akkor jön Martin, amikor akar :D én már edzek a szilveszteri szülésre :D ahogy magamat ismerem :)
Szerintem is hagyd, nincs jelentősége :) kb stimmelnek :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Kata! szerintem azért nem egyforma a két vonalzón a nap mert az egyik a hetet 1-ről a másik meg 0-ról indítja...gondolom én... egyébként a babafalvás nekem 1 nappal többet mutat, mint amennyi szépen kiszámolva.

Végre ma jó idő vaaaaan!!!! FElébrde Máté (bár még el sem aludt mert hallom, hogy énekel nagyon) akkor elmegyünk és sétálunk egy nagyot! hurráááá.

Kata! ha úgy érzed elfáradtál inkább irasd ki magad pár napra. Akár egy hosszú hétvége is jól jön:) Én annak idején azt mondtam majd csak a szülés előtt egy hónappal maradok itthon táppénzen, de nem bírtam és két hónap lett belőle:) pedig ülőmunkát végeztem tök nyugiban...de egyszerűen már nem tudtam a munkára figyelni...

Van itt még oylan aki jelenleg gyeden van? Mágnes hol vagy? Kérdeznék!!! bár hátha tudja valaki. AZt ok tudom, hogy ha lejár a gyed kétéves korban akkor újra indul a következő gyerekkel...de a TGYÁS alapja mi lesz? A GYED? vagy az alapbérem? Mivel a munkaviszonyom él...még nem hívtam fel a munkáltatóm mert azt sem tudom jelenleg ki az. Mivel váltás volt, de a gyeden gyesen lévők maradtak az eddigi kifizető helyen...
katuska79
 
 


Katuska: nekem annak idején azt ajánlották, hogy hagyjam a tgyást a fenébe, menjek a születés napjától gyedre, merthogy a tgyás alapja az előző 180 napi fizu (tehát a gyed). ahogy "trükkös" kollégáim csinálták: elmentek gyed helyett dolgozni, táppénzre, és a táppénz lett az alapja a tgyásnak és a gyed-nek. Én gyedről gyedre mentem, a gyed egyébként kicsit kevesebb volt nekem a másodiknál... De ez 6 éve volt (a második). Érdemes utánaszámoltatni...
Jó idő van, ennek én is örülök, de az én két drága gyerekem a számítógépet nyúzza :( mindjárt kizavarom őket D vitamint gyűjteni :D
Én még nem tudom, meddig dolgozom, amíg úgy érzem, hogy megy... mostanában sajnos egy kcisit dekoncentrálr vagyok
:oops:
Na megyek gyereket etetni, mindjárt éhen halnak :D persze pár falat után meg tele lesz :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest
 
 
 


Csöre: persze, akkor jön Martinka, mikor szeretne, én is edzek a szilveszteri szülésre :lol:
Csak nem értettem, hogy miért van,hogy eltérő dátumot ad :oops:
Végülis mindegy :D
Katuska: én is gondolkozom a kiíratáson, csak akkor meg,ha visszajövök, megint a nyakamba szakad minden :evil:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata, 5-6 óra a kocsiban az még durvább! Vigyázz magadra!
Én végignéztem tegnap a filmet, egy hősnek éreztem magam, hogy fenn tudtam maradni a végéig. Tényleg nagyon jó volt!

Kata, ne aggódj a vonalzód miatt, nekem is 1 nappal többet mutat. Úgysincs jelentősége.

Rita, köszi a weblapokat, nagyon klasszak!

Próbált már valaki olyan kiságyat, amelyik egybe van építve a pelenkázóval? Milyen tapasztalataitok vannak? Nekem olyan érzésem van, mintha ezek a pelenkázók nagyon picik lennének.

Csöre, én is pont arra gondoltam, hogy amilyen peches vagyok, vagy karacsonykor vagy szilveszterkor fogok szülni :lol:

Kép
petne
 
 


Kata, 5-6 óra a kocsiban az még durvább! Vigyázz magadra!
Én végignéztem tegnap a filmet, egy hősnek éreztem magam, hogy fenn tudtam maradni a végéig. Tényleg nagyon jó volt!

Kata, ne aggódj a vonalzód miatt, nekem is 1 nappal többet mutat. Úgysincs jelentősége.

Rita, köszi a weblapokat, nagyon klasszak!

Próbált már valaki olyan kiságyat, amelyik egybe van építve a pelenkázóval? Milyen tapasztalataitok vannak? Nekem olyan érzésem van, mintha ezek a pelenkázók nagyon picik lennének.

Csöre, én is pont arra gondoltam, hogy amilyen peches vagyok, vagy karacsonykor vagy szilveszterkor fogok szülni :lol:

Kép
petne
 
 


Petne!

Ilyen volt Debrecen tegnap, visszafelé, nem viccelek, de szakadt az eső, majd kifolyt a szemem vezetés közben, olyan vízfelhőt vertek fel a kocsik :evil: 2,5 óra oda és vissza is... Még jó, hogy van kismamatoldalékom a biztonsági övhöz, így kevéssé kényelmetlen! :oops:
Persze, nem aggódom a vonalzó miatt, csak nem fért a fejembe :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Petne: hát igen :) én a kettő között születtem, úgyhogy van egy bónusznap, 3 ünnep közül válogathat :D
Nekem külön volt a pelenkázó. Arra figyelj, hogy a pelenkázó falra merőleges legyen: a gyerek ne az oldalát, hanem a popsiját mutassa feléd, ha belefekteted. Láttam olyan oldalazókat is... hát el sem tudom képzelni, hogy lehet azt használni. Az a praktikus, ahol a párna mellett van hely a pelenkázó cuccok (popsitörlő, pelenka, krém, olaj, csereruha, stb...) elhelyezésére, és nem kell fiókot húzogatni érte, vagy szekrényt nyitogatni. Igaz, egy közeli polc is megteszi, ha nem fér el.
Kata: Az eltérő dátumra tényleg nincs ötletem :?
Kiíratás: 2 hét táppénz után nekem is minden a nyakamba szakadt újra :( de az nem 1-2 nap pihi volt, az igaz. A szülés előtti pihi más téma... azon még ráérünk filózni :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Má jó rég nem írtam, de azért mindig olvaslak benneteket.

Vicky gratula a kis kukishoz.

Mi a tegnap voltunk az Istenhegyin, a vérvételi eredmények nagyon jók lettek :D az UHra viszont háromszor is vissza kelletett mennünk 1alkalommal a doki hasi UHval próbálkozott amikor kiderült hogy fejen áll a gyerek úgyhogy kiküldött inni egy forrocsokit és 10 perc séta hátha megfordul. 2alkalommal jött a hüvelyi UH, babo ekkora már szembe feküdt velünk, nagyon cuki volt a kis arca :D de még mindig nem a megfelelö helyzetben feküdt úgyhogy a doki egy jó pár percig noszogatta csorikámat hogy megforduljon de a kis akaratos a mienk nem hagyta magát és megint ki lettem küldve most már fél órás sétára. 3alkalommal 15 perces noszogatás után a dokinak végre sikerült annyira megmozdítania hogy le tudta mérni a tarkoredöt! HIp hip hurrá . Amikor végeztünk a doki azt mondta hogy ilyen makacs gyerekkel ö még nem találkozott és ha megszületik - csókoltatja :D :oops:

Az eredmények
CRL: 67,3 BPD 19,0 NT 2,1 szív működés rendben mind a 4 végtag
ép. Kaptunk Fótot meg egy 24 perces DVD is.



Puszi mindenkinek, ügyeljetek magatokra.

Kép Kép babo
ercsa
 
 


sziasztok,

csatlakozom a fiús anyukák táborába :lol: :lol: :lol: :lol: Szuper volt a 4D, nagyon kedvesek voltak, mindent részletesen elmagyaráztak, a kis drágánk szégyellős volt, bújt a kis keze mögé, törökülésbe vágta magát, de a néni addig kergette, míg megláttuk :lol: Elég egyértelmű :D

Kép

Most nincs időm többre, de majd jövök :D

Kép
vickybabe
 
 


Ercsa, jó a fotó, kis formás baba, és persze a lényeg, hogy minden rendben van Veletek! :lol:

Kép
vickybabe
 
 


Kata: most a harmadikhoz én is vettem ővterelőt :) sokkal nyugodtabb vagyok, és a hüvelykujjas eltartás nem is működik a volán mellett. Arról nem is beszélve, hogy nem biztonságos. Lányommal a pocimban volt egy balesetünk: egy 1 hetes jogsis kis balfék elénk kanyarodott, de úgy, hogy kikerülni sem lehetett... nos akkor szépen bezöldült a bordám (feküdni szinte egyáltalán nem tudtam hónapokig), a térdem, meg minden alkatrészem, lényeg, hogy a lányomnak a sokkon kívül (mert az tutira volt: egy napig meg sem mozdult, pedig már 24 hetes volt) nem esett baja. Ha lett volna ilyen terelgetőm, sokkal kevésbé sérültem volna meg.
Debrecen... már csak 2,5 óra... bezzeg amikor oda jártam :) de levezetni persze azt is marha sok... én már nem is szívesen vállalkozom ilyen hosszú utakra (vezetni). Persze néha nincs az embernek más választása, és nekem is lesz még hasonló turném augusztusban csak az ország másik felére :( nem várom :(

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Lányok, gratula az UH-okhoz ... :) én ma jelentkeztem be 4D-s genetikaira augusztus 13-ra (19. hét). Alig várom :D
Tényleg mindenkinek kukisa lesz :D mi lesz itt a nemek arányával? úgy járunk, mint a kínaiak, ahol állítólag minden 4 pasira 1 nő jut :D (gondolom, ez durva becslés :D) Na gondolom, azért a miénk egy elég önkényes, véletlen minta :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


vickybabe nagyon jó ez a 4D mi nem láttuk picurit ennyire tisztán. Gratula a kis fiúhoz!

Valami "férfi hormon" lehetett a levegőbe amikor mindannyian csináltuk a babokat :D :oops: mert eddig mindenkinek fiú és ha minden igaz nekünk is az lesz, igaz a doki nem mondott 100% de a mennyire látta azt mondta hogy fiú, majd 6án biztosabbat mondok( akkor megyünk a mi dokinkhoz és már 16 hetesen csak megmondja a tutit :D )

Pusz.


[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/url
ercsa
 
 


Ercsa: nekem 16 hetesen sem mondta meg a tutit :)
De szerintem nekünk is fiú, bár tegnap egy kicsit elbizonytalanodtam :) igaziból mindegy, mindenképpen nagy szeretettel várjuk :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Hát szijjjasztok! :lol:

Ercsa,Vickybabe! Nagy gratu a gyönyörű Babócákhoz!!!
Hol maradnak a leányzók?? :lol: Mint leendő fiús mami, kérdem én, hova megyünk majd udvarolni???? :lol: :lol: :lol: 4D-re én majd kb 6 hét múlva megyek, a dokim azt mondtam hogy addigra kikerekedik, de még befér 1 képbe -- aztán később megkukkoljuk az arcocskáját is :lol:
De isteniek a képek!!!!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Ercsa! nem semmi az UH-os sztori:)

AMikor Máté született akkor is csupa fiú volt az osztályon. Egy két lány volt csak...a nagy öregek azt mondják ha sok fiú születik akkor háború lesz....remélem ez csak oylan mondás féle...

Vicky! az ott kuki a javából a vak is látja:)

Petne! nekünk oylan van és nem kicsi. A pelenkázó lap mellett még van akkora hely, hogy a popsitörlős doboz elfér meg a fontos kencék. De azok úgysem maradhatnak ott sokáig mert pár hónap és feszt azokat fogja bontogatni. De azt én sem tudom hogy lehet jkényelmesen odlalról pelenkázni.... amúgy meg egy idő után kutyafuttában is rádobod a pelenkát a gyerekre:)
Egyébként meg nem oylan nagy baj ha nem széles a pelenkázó, legalább nincs tere túl messzire forgolódni. VAnnak oylan szabvány szivacsos pelenkázó lapok, legalább akkora legyen!

Csöre erre nem is gondoltam, hogy kihagyom a gyást...annyi oldalt végignéztem már, de egyértelmű konkrét válasz sehol...mindenki jön a 180 nappal stbstb... SZóval nálunk úgy lesz, hogy dec 16-án lejár a gyed...utána jönne a gyes. Valahol azt írták, hogy ha már ígényeltem gyest onnan már nincs visszaút, érdemesebb ha apa megy gyesre én meg szülési szabira addig míg meg nem születik a kistesó...de azért azt kihámoztam, hogy a szerződéses bérem lesz az alapja a gyednek, szóval ugyanannyit fogok kapni, mint most. A tgyás összege az alacsonyabb, mint annó volt, viszont kb ugyananyi, mint most a gyedem. Szóval tökmindegy melyiket választom. Még várok egy pár hetet aztán úgyis szólok a munkahelyen és rákérdezek szerintük hogy alegjobb.

Basszus mindjárt esik az eső és nem tudunk sétálni menni mert még mindig alszik...több, mint 3 órája:)
katuska79
 
 


Katuska: neked legalább alszik :) az előbb a lányom éppen a fiú-lány arány helyreállításán fáradozott :? szerintem a fiamnak lett is egy enyhe agyrázkódása, mert eléggé lecsendesedett... még várok, hátha mégsem.
Hát, ha előbb jár le a GYED, akkor egy kicsit tényleg más a helyzet, és érdemes a munkahelyeddel a TGYÁS-t egyeztetni. Nekem 18 hónap volt a kettő között, tehát bőven benne voltam a GYED-ben.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre! ugye hogy ugye? a lányok sokkal vérmesebbek? :lol:

ébredezik már... vagy legalábbis az előbb hallotta valami zajt. ééés a anp is kisütött újra!
megyek a boltba kakaóscsigáééért!!!!
katuska79
 
 


Gratula az UH-okhoz, és az újabb kisfiúhoz!
Hogy rendben legyen az arány, aki még nem tudja, annak muszáj kislányt hordania a szíve alatt :lol: Csak hogy legyen hova jönni udvarolni :D

Köszi a tanácsokat, oldalazósat még nem láttam, de azt tényleg el sem tudom képzelni.

Kép
petne
 
 


Vickybaba, nem raksz táblát, hogy lássuk, hány fiúnyi lemaradást kell behoznunk?

Kép
petne
 
 


Ercsa, Nálad bennhagytam a lánynevet is egyelőre :wink: várjuk ki a 6-át :wink:

Csöre, durva lehetett ez a baleset :? Én is vettem övterelőt, bár macerás és meleg, de nyugodtabb vagyok így...Téged is világoskékezzelek,vagy várjuk ki az aug. 13-mat?

Kata, óvatosan azzal a munkával, most Ti vagytok a legfontosabbak! Én már csak heti 1-2 napot dolgozom :wink:

Katus, jó kakaóscsigázást :wink: :lol: Tgyás ügyben sajna nem tudok segíteni, én is "érzésre" döntöttem, hogy eljövök táppénzre, mert a személyügy semmi konkrétat nem tudott mondani ... :roll: :? Majd visszamegyek még 1 hónapra, hogy kivegyem a maradék szabijaimat, meg átadjam a melómat :lol:

Petne, íme a tábla, ha jól számolom, eddig 3 biztos és 1 majdnem biztos kisfiúnk van :lol: Bevilágoskékeztem a kiskukisokat :lol:

Kép

Kép
vickybabe
 
 


Vickybabe: nekem egyáltalán nem biztos, csak megérzés, arra meg ne adjunk :) kicsi fiamat is lánykának tippeltem :) ennyit az anyai ösztöneimről :D várjunk augusztus 13-ig :)
Le a kalappal, hogy így vezetni tudod a táblát :) én rég elveszem a sok infó között :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Vickybabe: hú, de irigyellek, a munka miatt!!! Én is el tudnám ezt viselni...ehelyett :evil: Tényleg nagyon kékül a táblánk. :lol:
Katuska! Én ma reggel bűnöztem: olyan kakaóscsigát ettem, ami le volt öntve csokival. Nem kicsit. Nagyon.Vagyis teljesen! :lol: Nem mondom, fini volt :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Ok vickybabe, meg addig én is reménykedhetek hogy lány lesz :D
Ja és a táblára visszatérve, légyszíves ki javítanád most már 23 és nem 22 éves vagyok. Köszi.

Kép
ercsa
 
 


Petne
Dehogynem, én készítettem. Reggel elmentem AFP vérvételre, aztán nekiálltam a kürtős kalácsnak. Házilag. 4 darabot sütöttem és már el is fogyott. Készítettem még tárkonyos csirkeragu levest, krumplifánkot és barackos csirkemellett. El is fáradtam rendesen. Utána filmet néztem, a férjem meg jót aludt mellettem. Hiába, nehezen viseli a terhességet. :lol: :lol:

Ma hajnalban mit műveltem??!!! Az ágyam mellett van a radiátor, aminek a tetejére mindig teszek éjszakára innivalót. Hajnalban valahogy levertem a kispárnámmal. Nem a földre esett, hanem az ágyra, mögém. Úsztam a teában. Fogalmam sincs hogy csináltam, mert már 7 éve minden este ott van, de soha még csak ki sem löttyent. :roll:
Vendég
 


Eperfagyi: ez nagyon jól hangzik :) micsoda menü! nem csodálom, hogy kifáradtál!

Csatlakozom a csigafalókhoz egy fahéjas csigával :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


És jó hétvégét mindenkinek, megyek disznót vágni :? (nem nyúlok hozzá)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Petne
Reméljük úgy lesz és mi majd javítjuk a nemek arányát. Hozzánk lehet jönni udvarolni........ Remélem. Bár apa esküszik a fiúra. Tény és való, hogy minden amellett szól. A gyártás időpontjától kezdve, egészen odáig, hogy most minden más, mint az előző két terhességnél. Anyukám azt mondta arra, hogy kislányt szeretnék, hogy szegény férjem meg lesz áldva, ha a kiscsajnak is olyan természete lesz, mint nekem. :shock: :lol: :shock: Szerintem meg ha lány lesz, akkor lesz olyan, mint az apukája.
Vendég
 


Rita
Köszönöm szépen, ezek tényleg nagyon szépek.

Jól eldumálgatok itt magammal. :oops:
Vendég
 


Vickybabe, nagyon köszi a táblát. Meg vagyok lepődve :o , azt hittem, már sokkal jobban elhúztak a fiúk. De akkor még van remény :lol:

Eperfagyi, ez nem semmi. Akkor van kürtőskalács sütő cuccod is? Nem is gondoltam, hogy olyat lehet kapni.
Egyébként én is teljesen össze vagyok zavarodva a nemek ügyében. Én nem érzek semmit, és mindegy, hogy fiú vagy lány, a férjem kislányt szeretne, az anyósom arra esküszik, hogy ha a sósat és savanyút kívánom, akkor fiú lesz, az anyukám szerint pedig ha nem hányok reggeltől estig, akkor kislány... és vannak azok, akik szerint mindez pont fordítva :lol:

Kata, Csöre, irigy vagyok a kakaós-, fahéjas csiga miatt. Tegnap házibuliban voltunk, és istenien kinéző gyümölcstorta, és még izgalmasabb almás-csokis muffin is volt. Nem mertem enni, pedig borzasztóan kívántam :(

Csöre, csak vigyázva azzal a disznóvágással! Régen én is jártam, de már csak akkor mentem a közelébe, mikor már nem élt. A gyilkosságot soha nem bírtam nézni meg hallgatni brrrrr!

Kép
petne
 
 


Csöre
Azért vannak lelkiismeretes nőgyógyászok is :wink:
Nálunk egyébként nincs lehetőség se orvos, se szülésznő választásra... (tb-finanszírozás)
Viszont, ha választott orvosnál, szülésznőnél akarsz szülni, magánrendelésre jársz, ott nagyon komoly összegeket kell fizetni... és a befizetésről számlát kapsz...

Petne
Van, aki az egész terhességet végigrókázza... :cry:

Nagyon szépek a babák :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kukisok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(és én akár naponta többször is megnézhetem a bébimet :oops: :wink: )

Vickybabe
Nekünk Alexander lesz a Picur
Vendég
 


Petne
Nekem sajnos nincs kürtős kalács sütőm, de Erdélyben lehet kapni. Én kezdetleges módszerekkel érek el tökéletes eredményt. :wink:

Vcrane
Írtam privit és előre is elnézést a zaklatásért, de nagyon meg vagyok ijedve. Jó Neked, legszívesebben én is minden nap megnézném, hogy tutira dobog-e az a kis szívecske.
Vendég
 


Szerintem már ittohn is lehet kapni oylan kalácssütő készletet! Vásárban már láttam. Erdélyben Korondon rengeteg volt. Igazából nem nagy valami. Pár fa rúd a két végén vassal amivel be tudod akasztani a sütőbe.

Eperfagyi! ha lesz időd elmesélhetnéd hogy sütőd! + reci:) szívesen kipróbálnám én is bár a faszénen sültnek nicns párja:) Mondjuk ha beizzítom odakint a grillt... annak a tartójára lehet akasztani kalácssütőt:)

Délután csinálni akarok szilvás gombócot...de oylan nem igazi a szilva. Még nem oylan lédús belül, kicsit zöldes. Nem tudjátok utóérik-e? Mert ha igen akkor várok vele egy pár napot...de ha így marad akkor feláldomozm őket.

Mozgalmas éjszakánk volt. Máté egyszer csak mgejelent az ágyunk mellett...én nem értem a gyerekek miért nem tudnak rendesen a párnán szépen feküdni? Csakis fejjel lefelé vagy keresztben jó feküdniük...

CSöre! megfogtad a disznó farkát?
én nagyon utálom a disznóvágást. Mi mindig sokat vágtunk, nekem állandóan mosogatni kellett...és azok a szagok meg zsír brrr :evil: Most is van anyáéknál két mangalica amit ősszel vágunk. Annyira nem tudom miért vannak annyira oda a mangalica dolgokért...szerintem csak divatból lett felkapva. Vagy csak én szoktam meg mert főleg azt tartanak...meg néha sima fehéret meg durokot...de az nagyon vad, csak harci felszerelésben megközelíthető és pisztollyal kivégzendő mert oylan vastag a bőre, hogy ember nem szúrja át.

Vickynek igaza van. Szerintem sokkal több a lelkiismeretes orvos, csak azokról senki nem beszél...mindig csak akkor beszédtéma egy doki ha bunkó volt stb stb...
katuska79
 
 


Eperfagyi mi abaj? uyge semmi komoly? cs
katuska79
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, ma Állatkertben voltunk, nagyon szupi lett minden, egy csomó kifutót felújítottak :D Aztán elértünk az Állatsimogatóhoz, persze nem mentem be, férjecském is a hajamnál fogva rántott volna vissza -- és szinte az összes kecske vemhes volt :lol: Meg volt pici boci, kis mangalica, kiscsikó, tündériek voltak!
De hogy jártam ma! Normáliusan indult a reggel, semmi extra, aztán egyszer csak minden erő kiment a lábamból, meg is szédültem, le kellett üljek, azt hittem a konyhában vágódok el :oops: Aztán egész nap olyan kis gyengus vagyok, kicsit émelygek,mintha a vérnyomásom esett volna nagyon le...
Ugye ez nem veszélyes?? Hazajöttünk, azóta pihikézek, így semmi baj! Nyugtassatok meg! Vicky?

Eperfagyi! Testületileg kérjük a kürtőskalács receptjét! Én olyan csíkos kalácsot szoktam sütni, aminek a fele kakaós, fel kell tekerni az egymásra fektetett lapokat és akkor olyan spirál csíkos lesz!

Vrane: de jó neked, ne fájdítsd a szívünket, mikor mi is szimbiózisban szeretnénk élni egy UH készülékkel :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Katuska
Csak remélni tudom és remélem is, hogy nincs baj.

Kata
Mi is elmentünk sétálni a párommal és nagyon nehezen lélegeztem, azt hittem megfulladok. Szerintem a magas páratartalom miatt
Receptet bepötyögöm, ígérem, de most megyünk szalonnát sütni a Duna-partra. Tesómék nyaralóját nemsokára eléri a víz.
Vendég
 


Kata! terhesség alatt a vércukorszint is hirtelen ingadozhat, attól is lehetsz rosszul, én azért ájultam el...3,6 vot a cukrom. A baba hirtelen cukrot von el a szervezetből...vagy valahogy így magyarázta a doki.

Hú olyan fincsi lett a szilvásgombóc, hogy alig bírtuk abbahagyni Mátéval:) ő is megevett 4-et pedig ezek aztán nem kicsi gombócocskák:)

Láttátok a viasat3-on a csodállatos születéseket? Bőgtem:)
katuska79
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: