Új privát üzeneted érkezett!

Aproo,
Nekem sem világos, azért kérdeztem. Lehet, hogy arra gondolt, hogy a homeós dolgok először felerősíthetik tüneteket, és azért erősebb lehet a vérzés. Esetleg a küret is azért lehetett, mert nem tudták a vérzés okát, és kipucolták őket. Vagy ez így hülyeség? Nálunk a 30-as Arnica Zalánnál annyira bevált, hogy minden nagyobb, főleg fejsérülésnél kap egy bogyeszt.
A másik amit nem tudok, hogy a málnalevéltea beindíthatja-e a szülést, vagy csak a kötőszövetekre hat? Hogy elkezdjem-e inni, vagy inkább várjak még egy hetet, biztos, ami biztos. És a 15-ös Caullo? Bocs, lehet, hogy volt már szó róla... :oops:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Hát már nem tudom mit akartam írni... :roll: , mire végigolvastam majd' 3 oldalt...

Méhszáj alakul nálunk is: 2000-et kaptunk.
Mindig volt vizsgálat, bár 2x is úgy mentem,h strandolhatunk-e és megnézett... no meg levette a streptot. Kellemetlen volt. És tényleg befordult Kismukk.
hetente kell most már mennünk,de egy kicsit sokallom a dolgot, kedden menni kell pestre ctg-re szerdán dokihoz csütörtökön meg a maszekba ctg-re. Na ezt mire kimagyaráztam az Uramnak :lol: :lol: :lol: , aki ugye kész volt tegnap a ctg miatt, most meg 2x is menni kell jövő héten.... :lol:
Dottore mondta,h aug 10 előtt ne várjuk a gyereket, így nem is izgulunk. le is mérte
buksi 84 mm
combja 65 mm

ééééés a sok nagy baba között itt az én kis véznám (tiszta anyja , én is kicsi voltam) 1840 gramm. :) 36 + 2.

nem sok a ctgből szerintetek?

Annyi mindent akartam írni most meg nem jut eszembe semmi... :roll:

Csandi mit is nyert Bende a tippjével?

Totál rossz cipőt kötögetni nagy pocakkal nem? vagy csak én vagyok béna?

Apróka nem én voltam a bogyós,de azért köszi. :oops: :)
makadu

Csandi, neked is nagyon köszi a küldött cuccokat! :D

Hrk, nekem akkor is furi, hogy pont a vérzékenység ellen adott szer miatt kellett a küret. De nem voltam ott, szóval nem tudom.

Caullophyllum, azt hiszem így írják, de most nehéz lenne elmászni a konyháig megnézni.... :oops:
Nekem a szülésznőm csak a 30 ch-t mondta vajúdás alattra, anyósom vette meg bónuszban a 15 ch-t, ami tágulásra jó. Én azt szedem, napi 5 bogyesz a málnalevél tea mellé. + Arnica az is napi 5 bogyó.
Tea: Sztem nyugisan elkezdheted inni, mert ha esetleg be is indulna a szülés, amit nem hiszek, legalábbis ettől tuti nem, mivel a puhításról pont beszéltünk a szülésznőmmel, hogy legalább 2-3 hetes folyamat, szóval ha be is indulna, nem lenne már gond.
Bocs, már nem emlékszem mit írtál, mikor vizsgáltak, illetve hol tart a méhszáj, vagy van-e szülésznőd, de ezektől is függ, hogy érdemes-e iszogatni. Sztem ártani nem árt...de nem értek hozzá. nekem egézs végig totál zárt volt a méhszájam, 3100, még a görcsökkel egyidőben is. Így nálam bejöhet.

De ha arról van szó, gátmetszés ellen sem vagyok, mert ha a doki csinálja, akkor tuti kell. Legalábbis az én dokim tudom, hogy akkor csinálja majd ha tényleg szükséges.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

én ma is voltam ctg-n a kórházban a szülésznőmnél. most is az elején aludt a babó, atán viszont beindult, úgyhogy a végére jó lett a diagram :)
jövő héten lesz UH és megint ctg, addig nyugizunk remélem.

le tudtam tölteni végre a képeket a fotógépről, úgyhogy dobok fel párat:

Kép babakocsi
Kép
lei

meg kimostam a babaruhák első felét, holnap lesz mit vasalnom :)

Kép szoba

Kép
lei

Aprooka, illetve lányok! Akkor még egyszer, a málnalevél tea arra van, hogy felpuhítsa, vagy tágítsa a méhszájat?

Ha nekem most már full elsimult, de zárt a méhszáj, akkor mi van? Nincs is értelme innom?

Kitti, akkor sorstársak vagyunk, vagyis majdnem! Nekem nem mondott semmi konkrétat a doki, hogy akkor ez most mit is jelent, mármint, hogy 1000-s a méhszáj, szóval akkor ez nincs összefüggésben azzal, hogy esetleg hamarosan lesz valami?

Nem bánom, csak ez a mai nap eléggé szar, mert sehogy sem jó, ráadásul fájdogálok is...

sophie27

Lei, klasszak a gyerkőccuccok! ;)

sophie27

Sziasztok!

Nekünk ma nagyon mozgalmas napunk volt!
Voltam NST-n délelőtt, nagyon durvára sikeredett, Lili baba meg sem állt, nem sikerült elkapni a szívhangtapaccsal :) Így aztán olyan lett a görbénk, mint egy szaggatott vonal fel is adta a nő úgy fél óra után. Simán ráírta, hogy élénk a magzat... Úgyhogy ha ilyet szeretnétek, két bögre kakaó és egy sportszelet.
Viszont a fájásmérő felkúszott 10 percenként 100-ig :) éreztem, hogy keményedek, de nem volt halálos :) kibékülnék ilyesmivel a szülés alatt is :) most már nem lehet messze a vége :)
No és ezek után megcéloztuk Szegedet, ott egy nagy séta, kajcsi és vissza Pestre.
Szóval hosszú volt a nap.
Örömmel látom, hogy mindenki egyben, jól van, szép estét!!!
puszi
Ági

KépKép
columbine

Jó reggelt!

bocsi lányok az offért

A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő). Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti.

kézeljétek két barátnőm szült(első babaát) az elmúlt egy hétben

mindketten itták a málnalevél teát, és szedték mellé a homeós bogyókat..

az egyik barátnőm aki a 38.héttől szedte.. 13kor elfolyt a magzatvíz és 22.00 kor született meg a kisfia az utsó két óra volt nehéz

a másik a ki a 36.héttől elkezdte ugyanezt..11.45 kor folyt el a magzatvize és 2.15 re lett meg a fia

így mindenkinél más és más hatást vált ki... kiváncsi leszek nálunk mi lesz...
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap este voltam dokinál és táráráráááám, megtörtént az első hüvelyi vizsgálatom, amióta terhes vagyok. Nagyon féltem tőle, de szerencsére nem fájt, mondjuk nem sokat vizsgált a doki, mert azonnal érezte, hogy a méhszáj még zárva van, szóval nem is piszkált. Az én kisfiam egyelőre nem akar kijönni, bár azt is mondta az orvos, hogy bármikor jöhet egy olyan front, hogy beindulnak tőle a dolgok. Majd meglátjuk. Volt ultrahang is, szerencsére a baba feje már nem olyan sokkal nagyobb, mint a többi testrésze.

37+4 hetesen az adataink:
BPD (fejátmérő): 95 mm
HC (fejkörfogat): 336 mm
AC (haskörfogat): 331 mm
FL (combcsont): 73 mm

A gép 3200 grammot becsült súlynak, de az orvos azt mondta, hogy mivel a súlyt főleg a fejméret alapján számolja a masina, az meg egy kissé mégiscsak nagyobb, mint a többi mért adat, ezért ő inkább azt mondja, hogy Andris most olyan 3 kg körül van. Ennek örülök, mert nem szeretnék nagy babát.

Én a málnalevél teát már két hete iszom, az emésztésem rendben van tőle és a szülésemet sem indította be. Én hiszek benne.

Lei, nagyon jól néz ki a babakocsitok.

szuszu

Jó reggelt!

Zsófi nekem a doki azt mondta,h aug 10 előtt nem lesz baba hiába 2000-es ,de zárt a méhszáj. Így nem tudom,h sorstársak vagyunk-e. :)
Én még nem kezdtem el a málnalevél teát inni, bár már beszereztem.
Tegnapi pálcikázástól nekem még mindig tök fáj szerintem a méhszájam. Sőt hajnalban 2 csepp vér is volt a papíron, bár most reggel már nem volt, de még mindig kellemtlen érzésem van ott bentfent.... :cry: beszéljek a dokival a vércseppekről? nem tudom...

Lei tök jó a kocsitok is és bútorok is!!

Ma nálunk lesz spenót. dottore szerint vérszegény vagyok/lettem...
makadu

van egy buta kérdésem: a doksikhoz az eredeti igazolványt adjam Apa kezébe, vagy fénymásoljam le és azt adjam Apa kezébe? :oops: :oops:
makadu

Sziasztok!

Kicsit panaszkodni jöttem, nálunk sajnos nincs minden rendben! :(
Még egyben vagyunk, de azt hiszem már mind a kettőnknek nagyon-nagyon jó lenne külön! :)
Hétfőn este nem éreztem valami jól magam, fáztam, remegtem, meg iszonyúan fájt a fejem. Megmértem a vérnyomásom 150/90 volt. Gondoltam majd reggelre jobb lesz...Hát az éjszaka nem volt vmi jó, alig aludtam, meg továbbra sem voltam jól. Reggel 6kor ismét vérnyomi-mérés: 176/109. Na teljesen beparáztunk apával, hívtam a dokit, mondta, hogy azonnal indulás a szülészetre. Ilyen gyorsan még sehová sem sikerült elindulnunk. :)
Nálam közben már orrvérzés is volt, szóval teljes volt az ijedelem.
Kórházban kapásból a szüléselőkészítőbe vittek, ahol már "csak" 140/90-et mértek. Megvizsgáltak, volt katéterezés, hogy steril vizeletből nézzék a fehérjét. Abban viszont nem találtak semmit. Akkor áttapogattak, hogy ödémásodom-e, de bokám kivételével semmi duzzanat nincs rajtam. Már 5en álltak körülöttem, h mi legyen, mert késői toxémia-gyanú, vny-on kívül semmi más tünettel.
Végül vártak és feltettek NST-re. Szerencsére babóval minden rendben van, 9es értékelést kapott. Ti miket kaptok NST-n?
Utána megint vny-ás mérés, megint 140/90. Kaptam vérnyomáscsökkentőt, napi 3x1-et. Ettől kicsit kóma vagyok...
A lényeg, hogy haza engedtek, de nem csinálhatok semmit. Kedd estére megint 170/100 volt, úgy hogy 3 gyógyszer már bennem volt. Megint telefon dokinak. Kaptam egy nyugtatót, mert megint remegtem, de lement 150/100ra. Tegnap reggel megint NST, babó szintén 9est kapott. Szegénykém a nyugtatótól viszont ő is nagyon kómás volt...
Ma megint doki délután, kíváncsi vagyok mit mond. Azt mondták, hogy a 140/90nek már örülhetek, gyógyszer mellett. Csak annyira aggódom a kicsilányért. Biztos nem tesz neki jót, ez a sok gyógyszer! Apa is tiszta ideg, ő meg kettőnkért aggódik...
Ja a lényeget nem is írtam, hogy úgy néz ki, mégsem toxémia, hanem a szülést beindító hormonra reagál így a szervezetem. Szóval egyes dokik szerint pár nap és baba lesz....nem tudom, mert fájásaim nincsenek, még keményedés sem nagyon.

Bocsi, ha hosszú voltam és nem akartalak untatni Benneteket. Most megpróbálom visszaolvasni az előző 3 nap termését! :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt!

Makadu! Ilyenkor már teljesen természetes az a pár csepp vér, mert annyira vérrel telítetettek ott lent a szövetek, hogy lehetetlen nem megsérteni. Én pár hete hüvelytablettát kaptam és azzal is felsértettem.

Én úgy tudom, hogy minden papír igényléséhez az eredeti anyakönyvi kivonat kell. De énm ezt annyira nem is értem, hisz itt elintéznek mindent és utánad postázzák.

A nyereményem: fájdalommentes gyors szülés, tegnapra, vagy mára, de úgy veszem észre, késik a futárszolgálat :)

Kinéztem az ablakon: hát ma sem érdemes felkelni
bende

Csimby! Vigyázz magadra nagyon, pihenj, aludj, jó sokat. Én nem kaptam még soha értékelést nst-n ezért nem is ntudom mit jelentenek ezek a számok. Nálunk még a fájásokat sem nézi a gép, csak a baba szívhangját. Azt megnézi a doki, a vizeletet az asszisztens, aztán mehetsz Isten hírivel. Illetve hozzáteszik, hogy egy hét múlva kontroll.
bende

Jo reggelt!

A malnalevel teat en is el kezdtem inni, egyenlore nincs tole semmi bajom. En estenkent iszom egy bogrevel - ti tobbet isztok?

Milyen homeopatias szereket szedtek mar most? Nekem caulophyllum es cimicifuga 9CH van itthon es azt mostanaban kellene elkezdeni, de nem emlekszem, hogy milyen gyakran :(

Csimby - nekem is felment a vernyomasom 140/90-re, pedig mindig alacsony volt - de semmi mas tunet. Nekem holnap kell visszamennem, de egyenlore semmit nem kaptam.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Csimby, sajnálom, hogy ilyen izgalmakat kellett kiálnotok, de most már nincs sok hátra és drukkolok, hogy minden rendben legyen!. A vérnyomásom nekem is megemelkedett az első terhességem végére, mondjuk csak 130/90-ig, csakhogy nekem 90/60 volt végig a terhesség alatt és én is éreztem, hogy nekem már az magas, de erre szerencsére nem kellett semmilyen gyógyszer, csak nekem volt kellemetlen.

Ági, örülök, hogy a terved szerint sikerült a tegnapi nap :lol: még ha kicsit izgalmasabban is.

Kitti, a pár csepp vér simán lehet attól, hogy megpiszkálták a nyálkahártyát a mintavételnél, emiatt ne aggódj szerintem. Az ügyintézéshez szerintem eredeti okmányok kellenek, de ez csak tipp részemről, mert nem emlékszem pontosan hogy volt.

Lei, tök jó a kocsi és úgy látom te is jól bevásároltál már a picinek :)
Vendég

Jó reggelt!

Én ma egész kellemeset aludtam, véééégre! Már reggeliztem is, és most lehet, hogy nekilátok vasalni... A forgóim nagyon fájtak ébredés után, pedig éjszaka is többször átfordulok egyik oldalamról a másikra!? Ma a Niki féle sajtos-csirkés húst esszük, csak elcsesztem és én nem kelbimbót, hanem brokkolit vettem, szóval brokkolival! De párom szerint fincsi lett! :)

Bende, csak aztán nehogy meglepődj, ha hirtelen villámcsapásként ér, hogy beindul a szülés! ;) Én azért drukkolok!

Csimby, vigyázz magatokra! Bár anyum mesélte, hogy az egyik ismerősének a feleségénél toxémiát állapítottak meg, illetve kórházban be is állították a vny-át, de otthon újra felment, végül megcsászározták, de ők még koraszülöttek lettek. Na, nálad ez a veszély már nem állhat fennt! Kívánom, hogy Neked is mihamarabb beinduljon a szülés, és gondolom, hogy ez minden problémádat megoldja majd!

Kitti, hát, nekem csak annyit mondott az orvos, hogy ő már elég öreg ahhoz, hogy ne mondja azt, hogy aug. 20. előtt nem lesz belőle semmi! Szóval nem tippelt a szülésre semmi konkrétat, de nem zárkózott el a korábbi szülés elől sem... Na majd meglátjuk! Azért én még szeretnék így maradni min. 2 hétig!

Szuszu, klassz adatok! De jó lenne, ha én is tudnék valami konkrétat Beniről, főleg, hogy a hasam nem olyan hatalmas, de a gyereket a hólyagom és a mellem alatt is érzem, szóval biztosan nem pici ő sem, csak így helyezkedik el benne! :/ Azért az elkövetkezendő 15 napban még simán hízhat... Valahol úgy olvastam, hogy napi 28 grammot is híznak, az meg még kb. 0,5 kiló, az éppen ideális 3500 g-os babóka! ;)

Ági, hát gratula Neked is. Lili baba azt hiszem, hogy már nem sokáig várat magára! Lehet, hogy a szegedi túra is rásegít a dologra, de mindenképpen értesíts majd a feljeményekről minket!

Boniko, köszi az infót málnalevél teáról! Azt hiszem, hogy most már teljes a kép! ;) De amúgy nekem azt írta a csomagon, hogy belősleg hasmenés kezelésére, de minegy, nekünk most nem erre van szükségünk! ;)

Többiek!? Merre vagytok? Még aluszkáltok?

sophie27

Mazska: Nekem is mindig alacsony volt előtte. Épp most mértem(ja mert mérnem kell itthon) 150/94, de már nem aggódok annyira, mert mondták, hogy ne is reméljem, hogy nagyon 140 alá megy szülésig.
Szerintem egyelőre ne aggódj, én is a 180 miatt paráztam be, meg az már a dokiknak sem tetszett. :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Az NST-t nálunk sem értékelik semmilyen számokkal, úgyhogy ez passz! :(

Kitti a vérzés pedig szerintem sem vészes, ha a napokban nem lesz többször ilyen, akkor nem kell vele különösebben foglalkozni.

sophie27

Zsófi: Köszi szépen! Igen, a szüléssel minden megoldódik. Annyira várom már, hogy beinduljon, hogy el sem tudom mondani! :) Eddig féltem tőle, de most már abszolut nem, mert így gyógyszerekkel babónak sem lehet olyan jó bent.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Na, végre Zsóf!
Azt hittem már soha nem kelsz fel. Én megint nem aludtam jól, de már nem reménykedem, hogy változni fog a helyzet. Párom szerint kezd kicsit megviselt fejem lenni, mire én grimaszoltam egyet és felajánlottam neki, hogy cseréljünk.
Beindul a szülés???? Várom a futárt :)
Tegnap este jó sokat üldögéltam a meleg vízban, hogy elmúljon a szorítás, a hasam alján, de nem hatott. Viszont a Pocoknak tetszett mikor vízzel locsolgattam a pocakomat. Mondtam is Neki, hogy kijöhet, erről itt kint sem kell lemondania.
bende

Köszi Csajok a megnyugtatást!

Elolvastam a kitöltési útmutatót és csak néhány helyre kell eredeti anyakönyvi kivonat, a többi másolat.- hát igen, ezzel kellett volna kezdenem, mármint az útmutató olvasással.... :roll: jellemző rám, ajtóstul a házba....

Zsófi hát majd kiderül mikor akarnak jönni a fiúk! :)

Csimby! Kitartás!

Bende mi nem bp-iek vagyunk így Tbányára kell rohanni majd Apának a papírokkal... :wink:

Nekem meg pont alacsony a vérnyomim és folyton el akarok aludni... :lol:
makadu

Sziasztok!

Még én is itt, bár este olyan szuperül elkezdtek jönni a fájások, jó nagyokat húzott a hasamon, aztán egyszer csak abbahagyta. Olyan csalódott voltam, apával már tisztára beleéltük magunkat, erre a kis nyuszilány bealudt :( Rámegyek azt hiszem a málnalevél teára, hátha lazít annyira, hogy most már ne hagyja abba legközelebb.
Jó lenne valami praktika, hogy beinduljon, de szexelni pl. nem merek, nehogy nyitva legyen a méhszáj már és valami fertőzést kapjunk. A fene ezeket a dokikat, hogy pont nyaralnak.
Bende, te nem próbálgatsz valamit? Ráolvasás? Akármi :)

Csimby, vigyázz nagyon magatokra! Sajnos nem játék ez a hülye vérnyomás... sajnálom, hogy vacakol veled. Most neked is jól jönne a szülés, hajrá, hajrá!!

Szuszu, örülök a jó UH eredménynek!! Gratula!!

Kitti, én is azt mondom, hogy annyira érzékeny a nyálkahártya már, hogy egy pici vérzés természetes, ne aggódj! Minden doki ezt mondja, ha több a vér mint a mensi szokott lenni, akkor kell aggódni, addig semmi gáz.

KépKép
columbine

sziasztok!

Nem tudjátok canesten kúpot lehet használni most terhesség alatt?

Köszike!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Szülni készülők, én úgy hallottam, hogy ha pl. erőset eszel, az is beindíthatja a szülést, bár, hogy mi az összefüggés, azt nem tudom, de a fertőzést tuti elkerülhetitek vele, a szexeléssel ellentétben! ;) A másik, a lépcsőzés, esetleg nehezebb súlyok emelgetése, persze nem kell átmenni mazochistába!!!

Sziszka és Binyek felől semmi hír már napok óta! :( Yuyu, nincs friss infód? Illetve Laci, Te sem jársz felénk mostanában!? :(

Bende, szerintem Aprooka, aki közülünk a legtovább bírja az ágyban, de jó is neki, szóval én ma is 1/2 9-kor "már" fent voltam, bár igaz, kicsit az előbb visszabújtam az ágyba, de hiába! Nem tudtam elaludni, csak szenvedtem, mert a bal forgóm kész van! Bár gondolom, ahogyan Te is írod, ezek után jobbra már ne is számítsak!?

Ja, apa tegnap mikor hazaért, és látta a szenvedős fejem, elkezdte mondani, hogy anyaaaa, kezdődik! Szóval már ő is érzi a vesztét! :) Mondja, hogy látszik, hogy nagyon a végén vagyunk, mert semmi nem jó, sehogyan, bár ő nem cukkol ezzel, de tényleg átadhatnánk nekik csak 1-2 napra a terhességet. Nem?

sophie27

Tiszatelt Bende!

Sajnálattal közöljük, hogy a futárszolgálat munkamódszereiért cégünknek nem áll módjában kezességet, felelösséget vállalni.
Részünkről a nyeremény átadásra került annak visszavonására, illetve átruházására NINCSEN mód!

Szívélyes üdvözlettel:
a sorsolási bizottság

:D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:
Vendég

Cs-Andi!

Tisztelt Sorsolási Bizottság!

Nyereményemet átruházni, illetve visszadni semmi szín alatt nem szeretném, viszont átvenni minél hamarabb. Lennének szívesek megadni a futárszolgálat elérhetőségét, hogy információt szerezhessek a nyereményem átvételének, idejéről és módjáról?

Köszönettel:

A nyertes

Betti! Használhatod a Canestent. Nekem is azt írta fel az orvos.

Ági! A szex nálunk is kimarad, Apa elzárkózik előle. Azt mondta morbidnak tartja, hogy Ő indítsa el a szülést. Ráolvasás nincs, csak rimánkodás, hogy gyere már ki. Minden este bemegyünk a gyerekszobába, elindítjuk a zenélő forgót és megkérjük, hogy bújjon elő. Látod, minden hatástalan. Makacs a leendő gyermek.
Ja és lépcsőzök is, nehezeket is cipelek, mert a bevásárlást is én intézem...Kb 10-12 kilókkal szoktam vonulni, de úgy látszik ez kevés. A cementeszsákra meg azért már nem nevezek be.

Zsóf! Hajrá! Nekünk már most elnyűtt a fejünk, de pár hét múlva Apáké is az lesz. Mi addigra már hozzá szokunk.

Meglátogatott a róka koma. 39. héten, aranyos tőle. A reggelitől és az azt követő nasitől már biztosan nem hízom meg.
bende

betti én használtam a 28.héten.. azt nem tudom, hoyig ha ki vna mondjuk nyílva a méhszáj, akkor jó e :roll: dokitól kérdezz rá...

mecsi ma már jobban vagy? olvastam a "depidről" :cry:

ha valaki szeretne több infót a bölcsöhalálról és nincs ideje elmenni tanfolyamra..az alábbi link nagyon jó, letölthető videófilm is van hozzá ...
http://www.hogyanvalasszunk.hu/szakcikk ... =24#goto04
én pl megbántam, hoyg az Angelcaret vettük meg,...

olyan szép babaszobák vannak, ezek a babák nagyon jól fogják magukat érezni, ha kiérkeznek! most már mienk is lassan kész ha amatracok bekerülnek.. meg tesóméktól a fejvédő ...

:lol:

csimby sajnálom a magas vérnyomásodat ..reméelm rendeződik... mondjuk egyszületésel :wink:

vizsgálat
NEkem sem olyan sűrű a vizsgálat, éppen a fertőzés nagyobb veszélye miatt.itt mindig olvasgatom a mnéhszáj és méhlepény állapotásról a híreket..na ilynekeet nekem sosenem moindanak... utoljára a 33-34.héten vizsgáltak, akkor volt uh.. ctg az hetente.. dokim most szabin avn, így a héten még bennt maradhat ami kis ZSiványunk.. doktorbácsi is erre kérte...aztán jövő héttől már bármikor jöhet :wink:

lányok, kaptrunk ajcsiba bölcsöt, de nem szabványméret .. láttam, hogy valakinek szintén van nem is egy csak nem emlékszem :oops:

matracot vágattatok bele? és hol ? tud valaki segíteni?
Vendég

Sziasztok csajok!

Utolsó fórumos napom itt veletek, és a babával a pocakomban :lol:
Vagy Bende előtt ilyet ne is merjek mondani? :wink:

Lenne pár kérdésem...

Én ma le szeretnék főzni laktoherb teát, viszem be a kórházba, azt is lehet ugyanúgy ízesíteni szerintetek, mint a málnalevelet? Egy kis mézet azért szeretnék bele rakni, én mindent édesen szeretek :oops:

Másik, aki császárral szült már (Csenge, Jázmin) műtét után 6 órát fekszem a spinál miatt vigyázban, de utána lehet enni inni?
Mert ha mondjuk szerencsés esetben dél körül megcsinálják a műtétet (amit mondjuk nem hiszek, mert egy műtő lesz csak holnap az Istvánban), és este 6 után ehetnék, tuti lecsúszom a jó kis kórházi vacsiról...
Akkor viszont szeretnék előre készülni vmi nem romlandóval, mégis laktató kajcsival, induljon csak minél előbb a finom tejecském.

Kajára van vmi ötletetek? Mit is vihetnénk be?

pöttömpanni

bende a hányinger a szülés előjele lehet :wink:
Vendég

hányinger/hányás/hasmenés=első jelei lehetnek a szülés beindulásának!!
a babó elkezd bizonyos anyagot kiválasztani magából ami a méh falán keresztüla belekre is hatással van és elkezdi az oxitocint megint nagyobb mennyiségben termelni a szervezeted és úgy mint a terhesség elején hányingerrel/hányással is járhat... :lol:
szóval nem ígérhetek semmit a futárszolgálat nevében , de minden bizonnyal nem fogják lenyúlni a nyereményed és kisvártatva kezedben tarthatod :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

Csimby!

Neked kitartást a magas vérnyomihoz, minél előbbi és könnyű szülést kívánok Neked!

Ahogy a mi drága Bendénknek is!!!Szüljünk egyszerre :lol:

Szuszu, szép kis méreteitek vannak nektek is :wink:

Hát a szex témát ne is mondjátok, nálunk április óta semmi, akkor nyilt ki a méhszájam...én már a falat kapargattam az utóbbi időben. :oops:

pöttömpanni

pöttöm szerintem izesítheted a teát...

én májkrémet, paprikét parit(ha a gyomrod nwm ég tőle), száraz szalámit vinnék..ezek azért elállnak ha szereed a tejet akkor tartós tejet.. esetleg ha a tasakban főzhető virslit szereted... én ilyeneket viszek..a kórházi kaját enm nagyon szerem..főleg ha szülés után kelkáposztafőzeléket adnak vannnak lici egyperces tasakos levesek.. ami mikróban szintén gyorsan elkészíthető..

aztán lehet nem is ilyenekre gondoltál..akkor bocsi

:wink: :oops:
Vendég

pöttöm !
én úgy tudom , hogy 12órán át kell feküdni, de lehet az oldaladon is amikor már jól esik.1 alényeg, hogy a fejed a testeddel egyvonalban legyen, tehát félülni ,felkelni, fejet emelgetni nem szabad.a jánosban pl. adják a babát a cicire oldalfekvésbe amint lehet "stoppolás" után, hogy ugyanúgy ingerelve legyen a császáros cici és így hamar jön a tejcsi:))
nagyon drukkolok, hogy hamar túllegyetek rajta!!lehet neked hosszabbak ezek az utolsó napok órák mint bárkinek, mert neked pontos időpontotd van mi meg csak akkor fogjuk tényleg tudni ha már elindult a babó a legutolsó napon!!
én nem voltam köztetek az eleitől, így nemtom miért kell császározni?meg szabad kérdeznem?
Vendég

nálunk másnapra csak a jó házi húsleves javasolt , de még csak husi nélkül...én pulykanyaklevest kacsahusival rendelek a nagymamiktól , mert azt nagyon szeretem...

egyébként nemtom ti hogy vaygtok vele de mostanában már nem élvezem olyan nagyon az ízeket mint eddig?!?!?!ez miért lehet?
Vendég

pötötm azé leesett, hogy nem ilyenre gondoltál :oops:
Vendég

Köszi lányok az infot!

Boni, ezek jó tippek. Este még elfutunk a férjemmel beszerezni néhány ilyen cuccost :)

Andi!

A dokinénim azt mondta, hogy van 6,12 és 24 órás spinál, és ők a 6osat csinálják...legalábbis remélem.
Azért lesz császár mert baromi erős szemüvegem volt, majdnem -9-es dióval.
Remélem a férjem majd tud segíteni cicire tenni Noelt, én is minél hamarabb szeretném etetni ezt az óriásbébit :lol:

pöttömpanni

Aranyosak vagytok! Én gyakorlatilag a 0. héttől hányok, tehát nem tekintem előjelnek. Múlt héten is többször megtettem és semmi.

Pöttöm! Aranyos vagy, sokat gondolok rád, hogy Te már holnap kezedben tarthatod a picit. Úgy tűnik mi még egyben maradunk egy kicsit. Nekem azt mondták, hogy a laktoherb teát nem érdemes előre lefőzni, mert úgyis csak onnantól szabad inni, mikor már magától is elindul a tejelválasztás. Az pedig császár után 2-3 nap. Addigra a most lefőzött tea már vacak lesz. Én vettem egy granulátumot Milusan a neve, azt viszem a kórházba. De tényleg kihangsúlyozták, hogy nem érdemes ezeket előbb inni, mint ahogy a szervezetünk jelez, mert mellgyulladás...egyebek lehet a vége.

Méz! úgy tudom a babóknak sokáig nem lehet adni. A szoptatós Anyuknak azért lehet???
bende

Az a baj, hogy ha előző éjféltől nem eszem, és későn kelhetek fel, meg ehetek, akkor a jó fincsa anyósom féle husilevesnek annyi...aznap már nem számíthatok rá.

Jaj...még annyit, hogy milyen rostos üdítőt lehet inni?
Mert egyszer vittem a barinőmnek a kórházba narancslevet, és kaptam érte a tesójától, hogy azt nem lehet kismamának mert savas.
Ananászlé? Mert azt nagyon szeretem.

pöttömpanni

Pöttöm drága, nagyon nagy drukk Nektek, a legjobbakat holnapra!!! Kaja ügyben én a helyedben a rokonságot riasztanám, no meg pár ételfutár címet tennék a csomagba :) na jó csak vicc, de a férjecskéd biztos szívesen intéz majd valami finomat :)

Boniko, mi vágattunk szivacsot bölcsőbe, a Népszínház utcában 47. szám van egy nagy kárpitos, Dodi Kft, mi ott vágattuk, 3 nap alatt kész volt, és teljesen egyedi formát csinálnak, még a színét is kiválaszthattuk, és olcsó, 2000 ft körül volt. Nagyon ajánlom!

Zsófikám, még korai lenne az a szülés nálatok, próbálj meg türelmes lenni, mert különben nagyon nehéz lesz már a vége! Gondolj arra, hogy nem sokszor fogod életedben érezni a kis rugdosót odabent, ki kell élvezni, amíg bent van. Ne félj, hipp hopp eltelik már úgyis. Igazán szép ez a más állapot, nekem nagyon fog hiányozni a pocak :( minden kényelmetlenségével együtt.

KépKép
columbine

pöttöm!óriási drukk holnapra!!!!!!
a szept-i topikból vagyok és én is istvános leszek.

Kép
winona

Húúúúúú Pöttöm, de izgi, itt a cél. Irigy Nici :oops:
Gondolok rád holnap,bizti tűkön ülsz.(?)
Kaja szempontból Én apával hozatok be majd kaját.Vannak tök jó kajázók ahol becsomagolják,Én amíg kórházban leszek tuti azon fogok élni.

nicike

Köszi a drukkokat csajok, annyira édesek vagytok, olyan jó köztetek lenni :lol:
Még nem izgulok, de azt hiszem este már meg lesz a pillangósereg a gyomromban...

Winona!

Melegítem a helyet neked szeptemberre :wink: Meg Nikinek, Ritusnak :lol:

pöttömpanni

Köszi lányok a sok bíztatást. Remélem KicsiLányunk is érzi, hogy mindenki azért szurkol, hogy bújjon már elő! :)

Pöttöm: Nagyon szurkolok Neked! :)

Úgy örülök, hogy írtátok a hányingert, meg a hasmenést.... Nekem mindkettő elég erőteljesen van mostanában....talán, talán, lesz valami! :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert most kellene indulnunk kocsit átnézetni:

Nicike, ha erre jársz. Kb. 2 körül végzünk és fél3 körülre érnénk oda. Ha az jó. Majd írok sms-t is a kocsiból....

Zsófi, előre láthatóan jó a holnapi csepeli piacozás. :wink:
Petim elviszi a kocsit éjjeli ügyeletre, így konkrét időpontot nem tudok mondani, mert ha túlórázik, nincs mit tenni. De 9-10 óra felé tutra itthon a kocsi, és akkor nyomulhatunk.

majd még jövök délután.

ja, és igen, jó sokáig alszom az tény, de azért az sem túl jó, hogy hajnali 2ig a plafont nézem, vagy egy filmet. :lol: :wink:
Szóval karikáim nekem is vannak a szemem körül. Nem baj, szokjuk már a nem alvást.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nem is tudtam, hogy a méz nem jó a babusnak...meg hogy a laktoherb teát csak később lehet elkezdeni...
De akkor nem is nagyon célszerű bevinni a kórházba, ott úgysem tudok főzni belőle, és akkor itthon jobb, és tud hozni be a férjem.

pöttömpanni

Pöttöm, hát ügyik legyetek!!! Sokat gondolunk Rád/Rátok a holnapi nap folyamán! ;)

Szerintem vigyél műzliszeletet, ha szereted, vagy valami kekszet, SOS kajánal jó és még csak fel sem kell ülnöd, vagy állnod, hogy megedd! A laktoherbet lehet ízesíteni, egyik barátnőm is ízesítette (3 gyerkőce van már), de azt mondta, hogy simán is fincsi! Én is beszereztem egy csomaggal, de filtereset, szóval akár mikróban is elkészíthető gondolom, ha van a kórházban ilyesmi kütyü!

Szex... Én nem vagyok nyitva, de valahogy nem akaródzik a dolog... Mindig minden más előbb jut eszembe, estére pedig hulla vagyok! Szegény párom! :( Remélem, hogy azért a szülés után, záros határidőn belül rendeződik a helyzet! Bár akkor meg lehet, hogy apa lesz úgy, mint én most! :P

Enni kellene valamit, mert éhes vagyok! Jó étvágyat nektek is, ha éppen most ebédelnétek!

sophie27

pöttöm!
szoptatósoknak nemajánlottak a citrusfélék és a kismagvasak Pl.málna ,ribizke,eper, szeder,egres mert a magja héjában van olyan anyag ami allergizálHAT !!mostmég szűri a lepény, de aztán a tejcivel minden jobban átmegy...pl. ha valaki házilag készített málnaszörpöt fogyaszt és tudható, hogy magtalanított , nos akko r azt is lehet simán...sztem...
de biztosan olyat fog kívánni a szervezeted amire valóban szüksége van!!

hűűűű!most mindenki olyan lázban lesz miattad!!itt fogunk tobzódni, hogy láthassuk mihamarabb a kisemberkédet!!!!

egyébként vannak fájásaid vagy a medencédet érzed, hogy dolgozna?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?