Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Angi! Nem bolyongKép. Apa így csinálta, ahogy írtad, most rajtam a sorKép.

Shine! Szurkolok ám! (Érdekes, én egyáltalán nem izgultam miatta. Valahogy eszembe sem jutott, hogy az én babámmal baj lehet...)

Ági elvileg ma megy haza, de már régen beszéltünk, nem akartam zavarni a nagy babázásban... A látogatást is passzoltamKép. Úgyis jelentkezik, ha megérkeznekKép.

Karácsony: holnap megvesszük a fát, az ajándékok jó része megvan már, amit kellett, el is küldtem. Hosszas vacillálás után végül úgy döntöttünk nem rendezünk "hogyan utazzunk 600 km-t három nap alatt"-típusú Karácsonyt. Mindkettőnk családja vidéken lakik, ha az egyikhez megyünk, a másik sértődik, így nem megyünk egyikhez sem, az ajándékokat elszállítattuk előre, de csak a fa alatt szabad kibontani. Mi meg itt leszünk csendesen hármasban, ami kicsit biztosan furi lesz, kicsit meg nagyon szuper. Nálunk otthon nagy meghatódós, de aztán jókedvű sokemberes Karácsonyok szoktak lenni, ez most más lesz, de jövőre már könnyebben utazom Szabolccsal, mint most. (Amúgy meg, amikor felmerült, hogy esetleg hazamegyünk, már azon összekaptak az anyukám meg a sógornőm, hogy kinél aludjunk. Én a szüleimnél akartam, de a tesómék ragaszkodtak hozzá, hogy náluk, már kiságyat is szereztek, de Szabolcs nem játékbaba, akivel a kilencéves unokahúgom, meg az anyukája játszogathat...).
Fulescsacsi
 


Sziasztok!
Vajon mi lehet Csilláékkal? Túl vannak már a műtéten? Nagyon szurkolok nekik!

És mi: túlvagyunk az első közös karácsonyi mézes készítésén sárával. Mátém jó fiúhoz méltóan ránk sem hederített, csak a kóstolóras jött kiKép. És azóta próbálja meg elcsenniKép.

Dédinket holnap műtik. Eddig nem tudni ki.
solya
 
 


Sziasztok!

Csilláék remélem már túl vannak a nehezén.

Solya, ne izgulj, bizti jó kezekben lesz a nagyid és drukkolunk Neki is!
Fincsi lehet az a mézesKép Sára élvezte?

Mit szóltok a Máv-os dokibalhéhoz? Azt hittem felfordul a gyomrom, amikor olvastam a híreket. Szerintetek hány helyen fordulhat elő még ilyen, amiről nem is tudunk?Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Tényleg: Csilláék! Én is szurkolok!

Solya! Gratulálok a mézeshez! Gondolok a Dédire!

Ág! Írj, hogy milyen volt az első otthoni napotok!
Fulescsacsi
 


Pirus,
Te még csak most hallottad? Ettől volt hangos a Babanet nem is olyan régen. és az nlc is. Sokan bepánikoltak, sokan felhozták a korábbi sérelmeiket is azzal az orvossal kapcsoltaban. Szerintem szomorú, hogy előfordulhatott...

Fcs,
kösziKép

A mézes kopog, de remélem Karácsonyra megpuhul. Kép Viszont a mennyiséget nézve, kell még sütnöm. Kép
De azt másik receptből, vagy lehet, hogy majd nem felejtem ki a citromhéjat és akkor fincsibb lesz? KépKépKép
solya
 
 


Solya, tudod, nem volt netünk...Kép
Nem hallottam róla, ezek szerint már régebben kiderült, csak most látott napvilágot?
Majd lehet, hogy 1x elolvasom a MÁV-os archivumot, ha lesz időm.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Azért elég durva ez a dolog tényleg, én is csak nemrégen hallottam. Pánikolni persze hülyeség, még ha feltételezzük, hogy nem ő az egyetlen, aki ezt csinálja, akkor sem lehet rögtön általánosítani...
Fulescsacsi
 


Pirus,
nem kell archívumhoz nyúlnod. Kép

Csak kiragadnék egy részletet az origo cikkjéből:

"Arra kérdésre, hogy miért éppen az ügyeleti napjaira szervezhette a szüléseket, a főigazgató azt mondta, hogy a nőgyógyász kiterjedt praxist folytatott, a kórházon kívül is voltak páciensei, és ezért kellemetlen lehetett volna számára, ha a munkaidején és az ügyeleten kívül is be kell mennie dolgozni."

Sajnálom a kellemetlenségekért. Kép És tudjátok az a legrosszabb ebben az egészben, hogy ezt mi nők (én nem, de akik hozzá jártak/járnak) generáljuk. Mert minél népszerűbb valaki, annál kevesebb ideje lesz. Ugye Vojőr? Annál több kellemetlenség éri, ha a magánrendelést ott kell hagyni...
Nem is tudom, kit kellene feljelenteni?! Nem az egészségügyet?! A TB-t?! Nem azt, ami miatt idáig jut egy ember?
solya
 
 


Szerintem azért ez így túlzás, Solya!

Kicsit másról is szó van, mint hogy a "rendszer áldozata" lenne a doki, nem? Van igazság abban, amit írsz, de mégiscsak az ő felelőssége is.

És az valóban szomorú, hogy változni ettől sem fog semmi...
Fulescsacsi
 


Solya, én nagyon is értem mire gondolsz! Pont ma gondoltam arra, hogy valójában, szerintem, nem véletlen az, hogy ált. 50e pénz a szülés, ami relatíve sok. Sok, ha azt nézzük mennyi ideig tart egy szülés levezetése, vagy egy császár. De én igenis elvárom azt, hogy a magánrendelést is otthagyja értem az orvos. A kiesett bevételt pedig valakinek meg kell fizetnie. Ezt is normálisnak tartom, valahol. Magamból kiindulva, nem lennék felháborodva, ha mondjuk egy szülés miatt nem tudna megvizsgálni az orvos. Bár, azt is fair-nek tartanám, ha az orvos az aznapi vagy hátralévő betegeit lemondaná telefonon.

Az biztos, hogy én nem fogom reklámozni az orvosomat. Bocsi, doki bácsi, de ha ez az ára!Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés. Most értünk haza, mert elöbb hazaengedtek. Megnyugtató infot kaptunk. Majd éjjel írok.
Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Csilláéknak nem holnap lesz a nagy nap? Úgy emlékszem, ma "csak" befekszenek...

Doki-botrány: tegyük a kezünket a szívünkre! Hányan szültünk úgy, hogy az a dokink magánrendelésének az időpontjára esett? És hányan szültünk a dokink ügyeleti idejében? Pont nemrég beszéltünk itt erről... És elég reprezentatív minta vagyunk. Ha a doki épp nincs a kórházban szüléskor, akkor ha jól tudom, 2-3 ujjnyi tágulásig fel sem hívják. Aztán ha valaki gyorsan szül, akkor így járt Kép
Mondták már nekem, hogy Balázs azért is születhetett oxigénhiányosan, mert gyorsítva, "provokálva" volt a szülés. Nagyon nem szeretnék erre az eshetőségre gondolni, de az biztos, hogy legközelebb semmi méhszájpiszkálást nem fogok engedni és ezt már a terhesség legelején tisztázni fogom. Nem mintha bárkit is hibáztatnék a történtekért, de nem kívánom senkinek az első pár hetünket, hónapunkat, és a magam részéről mindent megteszek, hogy ez ne ismétlődjön meg.

Annamari
muter
 
 


Annamari,
a következőnél én is kőkemény leszek. Kép Nem vagyok orvos, sőt a SOTE környékén is ritkán járokKép, de amit utánaolvastam, az én vajúdásom is lehetett volna másmilyen is, ha... Ha. Csakhogy ott az a ha. A második meg szinte kipottyant belőlem, pedig... Pedig ott az a pedig.

De azért az más, amit a cikkben írtak. Az nem csak méhszájpiszkálásnak tűnik.

FülesCsacsi,
igazad van, éltem a túlzás lehetőségével. De hatásos volt, nem? Kép
És nem azt mondtam, hogy csak és kizárólag a rendszer áldozata lett az orvos, de azé is. és persze valszeg hibázott is, amit viszont nem tudok megítélni, csak sejtésem és érzésem lehet róla. De azzal, hogy a kórház (az origo szerint) feljelentette és nyomozás indul ellene, annak vmiért történnie kellett. És most itt nem írom le, mit miért gondolok, mert az akár még a rágalmazás fogalmát is kimeríthetné. Csak gondoljatok a kórház érdekeire is. Vajon miért?

Na pussz!
megyek, mert a gyerkők még fent...

Solya
solya
 
 


Az elöbbi elment magától, amikor az azonosítómat akartam beírni. Újra elküldöm.


Sziasztok!



Úgy látom sok minden történt, majd a levelem után visszaolvasok.

Múlt csüt-ön voltunk a klinikán, mert akkor be szerették volna mérni Kriszti szemeit, hogy melyikkel mennyit lát. Nagyon ügyes volt addig, amíg le nem ragasztották az egyiket. Mérges lett. Kérdeztem, hogy lefogjam a kezeit?- dokinéni mondta, hogy ne, majd jövö héten altatás alatt megnézik.

Prof.nö (Kristina Tornqvist) is megnézte a szemeit, bár nem alaposan, mert nem akarta, hogy kellemetlen legyen. Ö is azt mondta, hogy inkább altatás alatt és a kollégáira bízza.

A mütét keddre volt kiírva, hétföi befekvéssel. Itt egy kis gond lett, mert Daniella LUca-napi ünnepsége hétfö délután 5-re esett, és erre készültek már egy hónapja. Prof.néni elintézte, hogy elég, ha hétfön délelött bemegyünk, beszélünk az altatóorvossal, aki leellenörzi Kriszti állapotát, utána vissza Helsingborgba Lucát ünnepelni, majd ünnepség után, este ismét vissza a klinikára. Ennek örültem. Annak is, hogy azt mondta, hogy nagyon sokat fejlödött Kriszti.

Közben hétvégén Kriszti köhögni kezdett, így mentünk hétfön reggel a klinikára. A szemészeten az oszt.orvos (Kristina Johansson) meghallgatta a szívét, trikón keresztül, mert Kriszti éppen aludt és nem akarta felébreszteni, mondta, hogy így is hallja. Vérnyomást is mért, Kriszti békésen aludt. A neveket azért írtam, mert Kriszti csupa Kristina nevü dokinénivel van körülvéve. Az oszt.orvos mondta, hogy mivel Kriszti köhög, lehetséges, hogy az altatóorvos lefújja a mütétet, hisz Krisztiért elsösorban ö felel.

Jött az altatóorvosnö is (ö nem Kristina), mondta, hogy ha Kriszti rosszabbodik az éjszaka folyamán, akkor nem lesz mütét, mert ez a mütét nem sürgös és az a legjobb, ha Kriszti jó formában van a mütét alatt. Bár a hangulatával nem volt gond. Ezután irány Helsingborg.

Az ünnepség nagyon szép volt. Az ovi és az iskola összes gyereke be volt öltözve, ha lesz kép, majd teszek fel. Közösen énekeltek, gyertyafénynél, fél órán keresztül. (másfél évestöl, 15 évesig). Az ünnepség után rohanás haza, vacsora, pakolás és indulás a klinikára. Lányok a kocsiban aludtak, úgy hogy nehéz volt késöbb alvásra bírni öket.

Ma reggel 8.20-kor kísértem be Krisztit a mütöbe, most elsö alkalommal, mert azelött mindig elaludt a nyugtatótól, de most nem. Mondták, hogy így nyugisabb neki, ha én is ott vagyok addig, amíg elalszik. A két kis kezét le kellett fogni, mert le akarta tépni a maszkot, amin az altatógázt kapta. Kb 15 másodperc alatt elaludt, utána kimentem.

10-kor szóltak, hogy lehet menni az ébresztöbe, mert felébredt. Ez nem volt kellemes élmény. Jobb szemén kötés, bal csukva. Sírdogált. Próbáltam vígasztalni, felvettem, de kezével, lábával hadonászott és sírt. Mintha nem is ö lett volna. Ijesztö volt.

Se az apja, se Daniella hangjára nem reagált. Az enyémre sem. Az altatóorvos elmondta, hogy ijesztö látvány, de ez az altatógázkeverék hatása, de majd ahogy a gáz eltávozik a testböl elmúlik.

Elmesélte a mütét menetét. Az egész 15 perces volt, elvágták azt a bizonyos szalagot a jobb szemében és nyugisan megvizsgálták mindkét szemét. Csináltak ERG-t is, ez a szemben lévö elektrohullámokat (?) méri. Ebben most nem vagyok biztos, olyan mint az EKG és EEG. A doki hívta a növéreket és vittük Krisztit az osztályra.

Kriszti aludt egy jót és du 1-kor mosolyogva ébredt, a gáz távozott a testéböl. A kötést leszedte, nem gyöztem visszaragasztani, kértem az egyik dokit, hogy ragasszuk le jobban. Mondta, hogy ha ennyire zavarja, akkor inkább vegyük le, mert nem volt nagy mütét és már eleget volt rajta. Kriszti még boldogabb lett ezután.

Du. három körül jött a specialista, aki mütötte és aki Kriszti orvosa is egyben (Kristina Holm). Mondta, hogy jó hírekkel jön, mert nagyon örült amikor meglátta Kriszti szemeinek az állapotát. Elmesélte ö is a mütét és a vizsgálat menetét. Mondta, hogy prof. Sten Andréasson is ott volt a mütét alatt és ö is megnézte Krisztit.

Kriszti a jobb szemével is lát. Ennek nagyon örültem. Elvágta azt a szalagot ami a szemében volt, de nem vette ki, mert még így is valamennyire támogatja azt a szemet, de a szem növekedését és fejlödését nem befolyásolja. A jobb szeme most kisebb, de majd utoléri a másikat.

Mondtuk, hogy haza szeretnénk már ma menni. Megnézte Krisztit és áldását adta rá. Kérte, hogy 22-én, még karácsony elött meg szeretné nézni Krisztit, nem nagy vizsgálat, vizit közben rápillant.

Jó volt hazajönni a jó hírekkel. Kriszti most egy kicsit rekedt, gondolom a csötöl amit altatás alatt ledugtak a torkán.

Most visszaolvasok.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy gondoltatok ránk. :-)

Solya!

Biztos jó kezekben lesz a nagymamád. A szívsebészek ügyesek. Megy a drukk! Hol mütik?

Annamari!
Úgy volt tervezve, hogy hétfön befekszünk, kedden mütét, és szerdán jövünk haza.

Orvos botrány:

Szüleimmel pont akkor beszéltem telefonon ma este, amikor a hírekben (?) volt erröl szó. Telefonon keresztül hallottam, nem ismerem a történetet bövebben.
Én mindig csodálkozva olvastam, amikor szülés megindításról írtatok, utána, hogy nem indult be akkor meg csaszi lett. Feltünt, hogy elég sürün folyamodnak ehhez a módszerhez.Szomorú eset.

De akármilyen körülmények is legyenek (kevés fizetés, sok beteg stb) az nem jogosít fel egy orvost sem, hogy emberéletet kockáztasson. Hisz nagyon jól tudják, hogy melyik beavatkozás, milyen kockázattal jár.

Most már megyek aludni, mert az utóbbi napok elég fárasztóak voltak.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Jelentem hazaérkeztünk tegnap, ez volt a világon a legszebb születésnapi ajándékom, hogy végre hármasban lehettünk itthonKép


Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a drukkolást és a jó kivánságokat, jól esett visszaolvasniKép

Túl éltem Kép itthon az első éjszakát is, bár kicsit furcsa volt a kórház után, hogy csak egy babuci gőgicsél és nem öt egyszerreKép
Dani baba jó kisfiú volt hajnali egykor szopizott egy jó bő félórát, tisztábaraktam, lefektettem, majd újra tisztábaKép mert még küldött egy kis ajándékot a pelusba repataként, viszont reggel fél hatig aludt mint a bunda.

Még meg kell szoknunk az itthoni együttlétet, de ahogy most látom menni fog. Elég nyugis babóca Dani, de ez még változik, igy nem iszom előre a medve bőrére.

Teszek fel ide egy képet, csak az a baj vele, hogy beszkennelt és elég sötét lett, a gyerek úgy néz ki rajta, mintha most hoztam volna haza egy tengerparti nyaralásról, ennyire nem barna, még egy csöppnyit sárga szegénykém, de szerintem az is rövid időn belül elmúlik nála.

Mindenkinek csodálatos napot kivánunk:

Dani, Medvepapa és Ági
Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Csilla: de jó, hogy túlvagytok rajta!!! Annak még jobban örülök, hogy ilyen remek eredménnyel! Kép)))) Grtaulálok! Most már tényleg készülhettek a karácsonyra! Kép

Dokibotrány: azért ez elég durva! Kép Főleg, hogy egy icipicit érintve is vagyok, mert a kollégám felesége tegnap szült (másik dokinál), és neki is ki kellett venni a méhét.Kép Nem állítom, hogy azért, mert indított szülés volt, csak épp most történt, és még alig tudtam feldlgozni. Kép

Remélem, velem nem fognak mahinálni! Ja, és reménykedem, hogy nem a magánrendelés idején jön a pici! mert ha ott is hagyja a betegeit, biztos nem örülne nekem! Én meg egy kedves , aranyos dokit akarok magam körül látni (aki eddig is volt), és nem egy morcosat.
Annamari: szerinted ezt meg lehet mondani egy dokinak? Mármint, hogy ne legyen "méhszájpiszkálás". Tényleg, hogy lehet, hogy ennyien szültetek ügyeletben? (Mondjuk, én örülnék neki, mert nem kéne akkor külön berángatnom.) Nem is tudom, nekem kell felhívni? És mikor? És éjjel is, akármikor?

shine
shine
 
 


ÁgiKépKépKép
Szia! De jó, hogy újra itt vagy! Kép
Hatalmas gratula ehhez a gyönyörű fiúhoz! Kép
shine
 
 


Sziasztok!

Ági! Isten hozott újra itt, közöttünk. NAgyon szép a kis Dani-baba. Kívánok nektek sok-sok boldogságot!

Csilla! Nagyon örülök, hogy ilyen jó hírrel jöttetek haza! Krisztike nagyon ügyes kislány!
Kép

Shine! Én a szülésznőt hívtam fel és ő mondta, hogy menjek be CTG-re, akkor még nem volt biztos, hogy szülök, mert nem voltak fájásaim. Beértem és kiderült, hogy már nem fogok onnan hazamenni 2in1. Akkor hívta az orvost, amikor már 4 ujjnyira tágultam, az orvos kb. akkorra érkezett meg a szülőszobára, amikor az első tolófájásokat éreztem. Végülis nem hiányzott, mert Margit profin segített a vajúdásnál, szegény dokim nem tudom, mi többet tudott volna segíteni. A lényeg, hogy időben ott volt. Én nem kaptam semmi mahinálást, vagyis gyorsítót, de Margit kb. fél óránként nézte mennyit tágultam. Vagy ez a méhszájpiszkálás? Ha azt nézem, hogy fájás nélkül érkezvén (1 ujjnyi nyitott méhszáj), öt óra múlva már megvolt Zsombi, akkor mondhatom, hogy gyors tágulásom volt. És nem ügyeleti időben szültem. Nem éreztem, hogy morcos lenne a dokim, hogy be kellett jönnie. Sőt, nagyon feldobott volt, mintha az első szülését vezetné leKép Nagyon rendi volt.
Most jut eszembe, a burokrepesztés is mechinálás? Mert nekem az is volt.

Valószínüleg nem egyedi esetről van szó. Ahogy Solya mondta, mi nők is tehetünk róla, ha túlfavorizálunk valakit, bár ez természetesen nem menti fel a dokit az alól, amit tett. És sajnos nem csak az orvos, hanem a kórház, a MÁV kórház is megsínyli azt, hogy mindenki ott akar szülni. Nem egy embertől hallottam már, hogy a mennyiség a minőség rovására ment már ott is. Az unokatesóm felesége szeptemberben szült ott a 29. héten. Ő azt mesélte, hogy 11 kismama és kispapájuk vajúdott egyszerre, nem volt elég hely az újszülöttosztályon és őt is a 4. napon kirakták (császáros volt) mondván, hogy a babát elszállították egy PIC-re és Neki már nincs mit keresni ott, kell a hely. Tudom, tudom, ez a Klinikán szinte mindennapos, no, de nem is olyan 'divatos' hely, mint a MÁV. És ráadásul van PIC is.
Lányok, én is kiváncsi vagyok, hogy mire kell ügyelni, ha nem szeretnék semmilyen machinálást a szüléskor. És honnan tudom eldönteni, hogy egy beavatkozás feltétlenül szükséges, vagy nem?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Ági,
nagyon szép kisfiú! Kép

Csilla,
jó hogy újra otthon! Kép Kriszti gondolom így jobban érzi magát, könnyebben gyógyul majd!

Pirus,
Te nem fogod tudni eldönteni, hogy melyik beavatkozás égetően szükséges és melyik nem. Ha az orvosod és a kórházi gyakorlat megengedi, akkor esetleg megbeszélheted vele, hogy nem szeretnél. Jobb esetben tájékoztatnak, rosszabb esetben elvégzik rajtad a beavatkozást. jobb esetben a baba és a mama. rosszabb esetben az orvos érdekében.
A méhszájpiszkálás, amiről beszélünk, az a méhösszehúzódásokat indítja el. Szülés közben max. kézzel tágítanak.

Ezek mind olyan "praktikák", amik kellemetlenek, sokszor fájnak, néha elviselhetetlenül, és ha vki túlzásba viszi ezek használatát, akkor bizony rosszul járhat a páciens is és ő is. És akkor is, ha nem méri fel jól a helyzetet.

Egyébként az ominózus szülések úgy hallottam szeptemberben történtek. A Mávos topicban, ha jól emlékszem 1o-t emlegettek anno.

De jellemző, hogy vki tegnap SOS kért segítséget, mert a harmincvalahanyadik héten még nem tudott erről. Sem arról, talán, hogy azóta más kórházban praktizálhat ez az orvos.

Na megyek. Apának kéne a gépKép
Solya
solya
 
 


Solya, ettől tartottam én is. Ott, abban a helyzetben hogyan a fenében tudnám megítélni azt, hogy a doki most indokoltan, vagy indokolatlanul nyúl bizonyos eszközökhöz?
Nekem is nagyon-nagyon fájt a méhszájállapot-felmérés, ami elvileg tágítás volt? Megkockáztatom azt is, hogy jobban fájt, mint a fájások, már a könnyem is kicsordult.Kép Ez, pl. nagyon muszáj? Mert, ha nem, én inkább lemondanék róla legközelebb!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Ági! De jó, hogy itt vagy! Gyönyörű a Dani, ő is olyan kis kisimult, mint Szabolcsom...

Csajok, én is ügyeleti időben szültem, de nem akadtam fenn rajta, mert így is úgy is indítani kellett volna, hát így volt a legjobb, nem? Persze azóta gondolkodtam rajta, hogy vajon mi miért történt, és hogy valóban csak így lehetett volna-e, de azért az mindenképpen bejátszott, hogy már rettenetesen szarul voltam pszichésen, nem hiszem, hogy bírtam volna még x nap túlhordást. Ezt a dokim is látta rajtam. Nem agyalok már ezen, mert visszacsinálni nem lehet, legközelebb én is türelmesebb leszek, és megpróbálok mindent megbeszélni vele előre.
Fulescsacsi
 


Ja és tegyük hozzá, hogy ő nem egyedül döntött, mindent felülbíráltak a profok.
Fulescsacsi
 


Pirus,
olyan gyorsan született meg Zsombi, szerintemott semmi olyan nem történt. De mostmár tökmindegy. A méhszájadat pedig elvileg ellenőrizni kell, különben honnan tudnák, hol tart a tágulás? Fájni fáj. Mert asszem fájás közben nézik. Nekem csak a legvégső szakaszban, közvetlenül a kitolás előtt fájt, mikor Margit megnézte. különbözőek vagyukKép
Na megyek, takarítani, aztán du még a maradék ajándékot beszerezni...

Azon gondolkodtam, milyen üdítő olvasmány lehetünk most egy-egy orvosnak? KépKépKép
solya
 
 


Igen, de szerintem most sok topik szól erről a témáról, talán nem véletlenül.
Igazatok van, ami volt, volt, nekem úgy volt szép, ahogy volt. Végülis teljesen pozitívan éltem meg és eszembe sem jutottak ilyen gondolatok. Örültem, hogy gyorsan tágulok és pikk-pakk letudtam a vajúdást. Ha pedig muszáj az a méhszáj kukucs, akkor muszáj, nincs mit tenni. Bár szívesen lepasszolnám.Kép
Már bánom, hogy ennyire megérintett ez a hír. De szerintem nem vagyok egyedül ezzel.
A lényeg, hogy én biztosan maradok a kórháznál és az orvosomnál és Margitnál is.Kép

Jó lenne, ha most Vojőr is felbukkanna és elmondaná a véleményét erről a dologról orvosi szemszögből is. Tényleg lehetséges az, hogy akár 7 szülést is beindítson 1 napon és azokat le is vezesse, egyedül, mondjuk még aznap délután, este?

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


SziasztokKép

Visszaolvastuk a topicot amióta kórházban voltam, párom kérdezte is, hogy profilt váltottatok-e, mert tiszta receptklub hangulat volt.Kép

Hála az égnek, hogy a MÁVos botrányt már itthon hallottam csak, bár bent a klinikán is zajlott le, olyan amit nem gondoltam volna, hogy a 21. században megtörténhet.
Egy tizenöthetes terhes kismamának fejlődési rendelleneséget állapitottak meg a magzatnál és meg kellett szülnie, el is inditották neki, fent volt az osztályon. Jöttek a fájások és bemenekült a WCbe, nem volt hajlandó kijönni, a dokik mondták, hogy hagyják őt, ha ott jó neki akkor legyen ott. Délután 5től este kilencig a wcn vajudott, a nővérek többször szóltak a dokiknak hogy jöjjenek fel, de már csak akkor jött fel valaki amikor megszült a wcben. Mondanom se kell igen jó pszichés állapotba kerültünk fent, szegény ott kiabált az emeleten, szóval szörnyű volt.

Amúgy engem is inditottak, először burokrepesztést csinált a dokim, majd mivel elég fájás gyenge voltam kaptam oxitocint, jöttek is a fájások rendesen, de nem akartam tágulni, reggel 11 től délután fél négyig két ujjnyi voltam és nem tágultam tovább semmit, a fájások meg már fél percesek voltak, néha társulva már kezdődő székelési ingerrel. A végére kimerültem, bealudtam a félperces fájásokba, mert nem mászkálhattam az infuzió, a szívhangfigyelő és a vérnyomásmérő miatt, csak feküdhettem, sőt állati melegem volt mégis remegett az egész testem a fáradtságtól. A vérnyomásom 210 lett, így a dokim rögtön leállítatta az infuziót és császár lett belőle, igaz ő már reggel megszeretett volna műteni, de én szerettem volna hogy Dani természetes uton szülessen meg, nem ment, de így utólag már nem is bánom, babóca mindent kitörölt ami esetleg rossz emlék lenne.
A szülésznőm a világ legaranyosabb embere, végig ott volt velem és nagyon nagyon sokat segített, minden hálám az ővé.

Nah most megyek mert lassan itt az etetés ideje, és Dani már nyitogatja a szemét.
Jó étvágyat az ebédhez mindenkinek.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Leterheltség: a sógornőm hármat szült egy dokinál az egyesen, és a doki már nem vállal újabb kismamákat, mert kerek perec megmondta, hogy nem tud lelkiismeretesen többet ellátni. Ilyen is van. Viszont ugyenő néhány éve későn vett észre toxémiát, abból is a HELLP-et, és nem a kismama nemtörődömsége miatt, a lány méhét ki kellett venni, a baba nem élte túl.

Azért ami most a mávos topikban megy, az szerintem gusztustalan, névtelen-nemnévtelen egyaránt. De inkább persze a névtelenek.

Piszkálás:
Hát én tudtam róla, mit jelent, Sz. doki mindent elmagyarázott, és mivel kétujjnyira nyitva volt, egyre sűrűbb jóslókkal, egyáltalán nem bántam, hogy vasárnapi ügyeletre lettem behívva és szép nyugisan megszültünk. Igaz, hogy effektíve csak a kitolásnál tevékenykedik a doki aktívan, de azért nekem megnyugtató volt, hogy ott van nem messze.

A burokrepesztés meg egy olyan dolog, hogy azt még a Geréb Ágnes is csinálja, otthonszülésnél is, ha már egyszer beindult a szülés, pedig ő aztán igencsak natúr.

Hát V-t biztos, nem érheti a korai provokáció vádja, mert nekem az égvilágon semmire nem volt hajlandó se a 41, se a 42. héten, könyörgés ellenére se, Shine, ne izgulj.
Különben ha a ctg meg a flow rendben volt és jól voltam, én bizony nem vártam meg az orvost, hanem szépen mentem a dolgomra, esélyt sem adtam arra, hogy befekvést stb. emlegessen.
a.
angi
 
 


Bocs, a legfontosabbat elfelejtettem:

ÁGI!! GYönyörű babád született!!!
Jó szopizást!
a.
angi
 
 


Na lányok, kész vagyok! Ági, ez a wc-s sztori teljesen kikészített. KépKépKép Ez nagyon durva!!!!
Most már kezdek félni a szüléstől! eddig eszembe sem jutott, gondoltam, majdcsak lesz valahogy. Inkább az AFP miatt paráztam. De most!

Pirus: én aztán végképp nem tudom, mi az a "piszkálás", de nem lehet valami jó! De ha muszáj, muszáj. Szerintem akkor van baj, ha még nem jött el az idő, és akkor indítják be, csak azért, hogy a dokinak jó legyen.
Tök jó, hogy ilyen jókat írtál az én kedvencemről! Kép Akkor jó! Én teljesen megbízom benne, és nem is tehetek mást, hiszen nem értek hozzá. Mégiscsak ő doki. Kép
shine
 
 


Csajok!
Nektek bejön a főoldsalon a Csákány dr cikke a rákszűrésről? a.
angi
 
 


Sziasztok!

Shine:
Ne félj a szüléstől, és főleg ha van orvosod, akkor a bizalom a fontos, ha megbizol benne és korrekt a kapcsolatotok akkor semmi baj nem lesz.
Amugy a történetben az a szép, hogy hivták az orvosát is, de az éppen magánrendelést tartott és elég későn ért igy be, senki nem készült fel előre rá, hogy ilyen gyorsan jönnek az események, ez a mondat valahol lehet mentség is, de arra is figyelmeztetés, hogy mindenre késznek kell lenni.

Visszatérve pelenka témára:
Eddig kiprobáltam bent a korházban a liberot, bár a gyerekre két számmal nagyobbat adtak mint kéne, mert nem az újszülötett használják, hanem a következő méretet. Lehet hogy később beválik, de most még takarónak jóKép
Aztán a bébi csomagban kaptunk pampers termékmintában ujszülött pelenkát az egész jó volt, csak 5 db kevés ahhoz, hogy igazi véleményt mondjak róla.
Apa hozott huggies újszülötett, hm gondoltam jó lesz, de már kétszer vettem észre hogy nem szivja be elég gyorsan a pisit és mivel még ez is kicsit nagy Danira visszafolyik alvás közben és cserélhetünk ruhácskát. Most szerintetek melyik legyen a következő amit kiprobáljak?Kép

Fülescsacsi
Apa hétfőn délután felvette az anyakönyvit elintézte a lakcimkártyát, kedden meg egyszerre mindent, délben már a kezében volt az anyasági segély is, nagyon ügyi volt. Délután meg szépen hazahozott minketKép

Nah itt a nyüszizés ideje, megyek szopiztatni lassanKép
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


nekem nem.
shine
 


Sziasztok!

Ági!
Nagyon szép kisfiad van, GRATULA hozzá mégegyszer!!! KépKép

Shine!
Nagyon jófej a V doki, ha csak úgy, a 15. héten meghallgatta a Kicsi szívét! Én a 18. héten voltam nála és akkor hallgattuk meg, az én kérésemre. Bár én nemigen izgultam, mert Balázs nagyon hamar jelt adott magáról, pontosan a betöltött 16. héten éreztem a bökést, de ilyen remegés-szerű érzések már 14 hetesen is voltak, állítólag már akkor is Őt éreztem.
Köszi, hogy megkérdezted, akkor szerintem megyek majd én is Veled legközelebb.
Kérdésedre: Igen! Mostmár azt mondom, tisztázni kell ezeket a dolgokat, amilyen korán csak lehet! Ha azt szeretnéd, hogy teljesen magától induljon be a dolog, azt jobb előre megbeszélni. Ha kádban szeretnél vajúdni, azt is, mert a Klinikán nincs vajúdókád. Kép Nade komolyan. Szerintem, ha nem is a következő alkalommal, de majd a 30. hét környékén beszéljetek erről!
Nekem azt mondta, ha szülök, hívjam mobilon, akár éjjel is, ha ki van kapcsolva, akkor irány a kórház és az ottaniak majd elérik.

MÁV-os doki: én azért vagyok rajta felháborodva, mert nem elég, hogy előre megszabja, mennyire legyek neki hálás majd 8 hónap múlva, ezért a pénzért még arra is lusta, hogy adott esetben otthonról jöjjön be szülést levezetni. Sokak szerint szakmai féltékenységből küldték el a MÁV-ból, mert neki túl sok betege volt ott. Hát én azt mondom, mindegy, miért kellett mennie, az ilyen, akinek a kezei közt a nemtörődömsége miatt babák halnak meg, az vesszen.

Angi!
Én sem írtam azt, hogy V doki provokálta a szülést, csak ha valami nem jól sikerül, az ember elkezd gondolkozni, mi lett volna, ha... Szülés után arra is gondoltam, hogy talán ha egyből megcsászároz, mikor leesett a szívhang... De a magzatvizen látszott, hogy az nem friss kaka, ami benne van. Amúgy meg a sógornőm pontosan ugyanígy szült, csak őt végül megcsászározták, de ugyanilyen ronda volt a magzatvíz és a szívhangok is leestek, az apgar is ugyanaz lett és a gyerek makk-egészséges. Szóval valszeg pechem volt, ennyi az egész. Csak nehéz ezt megemészteni, na.

Pirus!
A méhszáj-vizsgálat alapban nem fáj, csak akkor, ha tágítanak is. Mikor már húzós fájásaim voltak, akkor egyáltalán nem tágított a doki, csak a legvégén, mikor már nyomni akartam, de még a méhszáj nem volt kész, gondolom.

Na megyek lekvárt csinálni, jóéjt!

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Átfutottam a MÁV-os topicokat (van már több is, de elég furán...), és csak azt tudom mondani, hogy nagy az isten állatkertje... Micsoda indulatok, persze könnyű így, névtelenül - ami miatt még nagyobb a kavarodás - , hát szomorú, hogy az internetnek ezt a tulajdonságát még egy ilyen fórumon is maximálisan kihasználják, mint valami ócska ismerkedős chaten. A színvonal lassan olyan. Remélem mi sosem fajulunk el ennyire, lányok!

Ági! Ez a WC-s sztori engem is kiakasztott, bár amikor bent voltam a pathológián, nekünk is volt részünk egy kis élményben - bár korántsem ilyen durvában. Pontosan azóta sem tudom, hogy mi történt, de lényeg, hogy egyszercsak valaki elkezdett üvöltözni az egyik szobában, és az egész folyosón hallatszott. Az üvöltésből az derült ki, hogy vagy abortuszos, vagy vetélt volt az illető. Torkaszakadtából szidta az egész világot, a kórházat, a dokikat, az eget, hogy elvették a gyerekét. És az osztály hallgatta egész délután. Mondhatom, kellemes volt így szülés előtt pár nappal...
Ügyes Macid van! (Jó kis embereink vannak, Apa is ilyen ügyi volt szerencsére...)

Shine! Ne félj! Főleg, hogy neked tényleg sokak által kipróbált dokid van! És inkább legyél vele őszinte, oszd meg vele a félemeid, veszíteni nem fogsz vele semmit.

Angi! Nekem se jön be a cikk.

Nem bírtam, ki ma bent voltunk a városban, egy kicsit csalingáltam a Váci utcán, és vettünk pár jó könyvet is. Szeretem a decembert!

Nem tudtok véletlenül egy viszonylag olcsó némettanárt (1000-1200/60 perc), aki házhoz jönne? Egyetemista is lehet. Januártól, vagy inkább februártól lenne aktuális.
Fulescsacsi
 


Sziasztok, jó reggelt!Kép

ÁgiKép mondjuk a wc-s történetebn nekem a lány is egy kicsit fura. Nekem eszembe nem jutna bezárkózni a wc-be (főleg, amilyen gusztusosak). Bár, nem tudom, milyen lelkiállapotban volt, szegény.
A fodrásznőm mesélte, hogy amikor ő szült, annyira üvöltött, hogy azóta nem mer visszamenni a dokijához-Állítólag közölte a dokival, hogy neki ez nagyon fáj, ő nem szül, és most hazamegy. Másnap mindenki kérdezte tőle, hogy "te szültél tegnap? Hallotuk!" Kép Azóta sem érti, mert alapvetően nem ilyen hiszis, de ott teljesen magánkívül volt.
Remélem, én nem kerülök ilyen állapotba! Kép


AnnamariKép Igen, V. doki nagyon aranyos volt. Bár velem mindig az. Kép Remélem a szülésnél is az lesz! Kép Majd megbeszélem vele a dolgokat, de majd csak a vége felé. A kád nem vonz alapvetően.Kép Semmi kedvem tök pucéran szülni (vajúdni), és előbb-utóbb fáznék a vízben, szerintem. Apropó: miben kell vajúdni-szülni? Hozott rohában vagy mint a filmekben, adnak valami kórházi szerkót?

Gondolom, hogy sokat vacillálsz Balázs születésén, de végülis a lényeg, hogy most már ő is makkegészséges, gyönyörűséges kisfiú! Kép

Apropó narancslekvár: én is kérek szépen receptet. Hátha az ünnepek alatt lesz időm kavarni-keverni egyet. Kép

FcsKépIrigyellek a jó kis könyvekért. Én mindig kunyizok valakitől, mert annyira drágák a könyvek!
A Mávos topic tényleg nagyon durva! Teljesen elszabadultak az indulatok. Már nemcsak vélemények hangzanak el, hanem szabályosan hajbakapnak a lányok. Kép Elég gáz.

Nagyon szép napot mindenkinek! Kép
shine
 
 


jelentem a torta képe és a gyerekeké isKép a profilomat díszíti.

Ui.: kicsi, sárga, savanyú, de a Mienk! Kép

Lányok,
lehetséges, hogy máté a gombára legyen allergiás???
solya
 
 


Ja, és a fotóalbumot és érdemes megnézni. Kép

Viszont ami a MÁVos topicocban folyik, az borzasztó! Ráállt vmi idióta a Bnetre és midenkibe beleköt! Hihetetlen.
solya
 
 


SziasztokKép

Jelentem túl vagyunk a második éjszakánkon itthon, nem mondanám hogy túl friss és fitt lennék, babóca kezdi felfedezni magát és eléggé kifárasztott az éjjel. Mikor fél négykor végre elaludt és lefejtem a tejet, úgy elkezdett rázni a hideg, mint amikor vajudtam és ébredeztem az altatás után, párom nem győzőtt betakarni, sőt mondta hogy mire végre elaludtam utána is vagy félóráig önkéntelenül remegtem, elég pocsék voltKép

Ma jön a dokinénink, kiváncsi vagyok milyen lesz, mert úgy ajánlották hogy őt válasszam.

Shine:
Vajúdni és szülni is használhatod a saját hálórucidat, nem fognak adni kórházit, csak ha max ragaszkodsz hozzá. Nekem a szülésznőm mondta, hogy lehetőleg olyat hozzak amit annyira nem sajnálok, vagy inkább úgy mondanám, hogy a mosásnál nincs vele gond és akár hipozni is lehet.
A műtétnél vették csak rólam le, addig a sajátomban voltam.

Solya
Elképzelhető, hogy nem birja a gombát, van akitől hallottam hogy allergiás rá. Manapság már akármire lehetünk sajnos azok, hisz azt se tudjuk igazán, hogy mivel kezelik, lehet hogy valami vacak rájutott és hiába pucoljuk meg ha az már felszívodott a gombában.

Megyek vasalok egyet, meg csinálok valami ebédet medvepapának, az én jó kis szoptatós levesemet anyukám már megcsinálta.
További szép napot.
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Besurrantam egy kicsit, bár most ugye tiltott idő van Kép
Szerintem ne olvassátok a MÁV-os topicot, az a legegyszerűbb Kép Én tegnap beleolvastam, de nem bírtam követni a Névtelenek egymással való acsarkodását, meg percenkétn 15 új hozzászólás mellett esélytelen követni a társalgást.

Shine!
A patológián nagyon szép vécék vannak! Bár remélem, Te nem fogod azokat látni, hacsak nem fektetnek be túlhordás miatt Kép Szerintem ha valakivel 15 hetes terhesen közlik, hogy most meg kell szülnie a babáját, az simán kerülhet olyan lelkiállapotba, hogy bezárkózik. Főleg, hogy már megindították, fájásai is voltak... Hidd el, a vajúdás az egy más tudatállapot és mindenkiből mást hoz ki. Lehet, hogy Te meg majd leordítod V doki fejéről a haját KépKép
Mikor én szültem, még az volt a gyakorlat, hogy kórházi hálóinget adtak. Ugyan mondták a felkészítőn, hogy szülhet mindenki a sajátjában, ha ragaszkodik hozzá, de nem javasolják. Na, aztán rájöttem, miért nem... Kép Egy jótanács, bár még korai: szülés utánra 2 hálóing nem biztos, hogy elég lesz! Én még a szülés napján mindkettőt összevéreztem, aztán másnap a tej áztatott el mindent, úgyhogy sokkal inkább 4 mint 2.
Tegnap citromlekvárt csináltam, mert miután tökjól kitaláltam, hogy kap mindenki az ajándéka mellé egy kisüveg narancslekvárt, a nagynéném előállt ugyanezzel az ötlettel, így én citromban utazom. Szóval ez úgy készült, hogy 3 kg citrom felének lereszeltem a héját, aztán az egésznek kipréseltem a levét és föltettem egy lábosba lassú lángra. Mikor felforrt, beleöntöttem 1 kg cukrot (mi jobb szeretjük savanykásan, de még egy fél kg-ot simán elbír, kóstolgatni kell), azzal főztem még pár percig, utána elzártam, bele egy kis szalicil és már öntöttem is szét üvegekbe. 10 bébiételes üveg telt meg vele. Nem tettem száraz dunsztba, mert a citromlekvár tuti siker, egy pillanat alatt bezselésedik. Az üvegekre meg festettem félbevágott citromokat, meg veszek majd kockás vásznat a tetejükre, hogy ne a Mildi logója díszelegjen rajta Kép Szerintem szép is és finom is és tök könnyű megcsinálni (saját recept, saját találmány KépKép)

Solya!
Nagyon jó a kép!!! Végül melyik piskótát készítetted el? Csini lett a torta, a gyerkőcök pedig gyönyörűek!!! Megyek az albumba is!
Allergia: passz Kép

Ágiboszi!
Szegény, pihenj sokat! Én is sokat voltam rosszul az első hetekben és Balázs dokinénije mondta, hogy ez a fáradtságtól van. Amikor csak lehet, feküdj le pihenni! A házimunka megvár, nem szalad el! Kép

Balázs új szavai: pohár, labda

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Solya! Csúcs a kép! Úgy nőnek a gyerkőid, mint a gomba, és egyre szebbek, ha lehet még fokozniKép!

Ági! Én is csak azt tudom, mondani, amit Annamari: pihenj sokat! Én még a kórházban túlestem ezen az első nagy kipurcanáson, a hatodik napon annyira megfájdult a fejem, hogy már sírtam. Mert hülye fejjel nem használtam ki a napközbeni csendesebb pillanatokat alvásra. Az a rossz abban, hogy öten vagyunk egy szobában, hogy az öt törpe természetesen nem egyszerre ébred éjjel, hanem szépen beosztják! Otthon más, Szabolcs az első hetekben nagyon rendes módon végigaludta az éjszakákat, aztán fokozatosan hozzászoktatott az éjszakai szoptatáshoz, persze másnak nincs ilyen szerencséje.
Hány kiló ment még le rólad a szüléssel? Már szinte karcsú vagy, mi?

Annamari! Én is csak egyszer néztem bele a Máv-os topikba, nem is teszem többet! (Mindenesetre tanulságos volt...)

Shine! Annamari javaslatához hozzátenném, hogy ha nincs két raklap bugyid, akkor vegyél valami jó kis folteltávolító szappant, vagy mosószert is, amit beviszel magaddal...
Könyvek: igen, drágák, de mi egyrészt csípjük az antikváriumokat is, másrészt más területen (Pl öltözködés), hogy úgy mondjam elég igénytelenek vagyunk, szóval nem utazunk márkára, meg ilyesmi. Amúgy a sok könyvnek elég nagy hátránya a rengeteg por, amivel folyamatosan harcban állok, ráadásul allergiám is van. Muszáj leszünk csináltatni üveges könyvszekrényeket, mert Szabolcs nagyon utálja az orrfújásom hangját...
Fulescsacsi
 


Shine!
Látom, jó előre gondolkodsz KépKép Elvétve még lehet Libero pelenkabetétet kapni (magadnak, brrrrr), de nekem tökjó volt a kórházi betét is, és adtak eleget. Ha kettőt beteszel, az már biztonságos.

FCS!
Ez velem is így van. Elmegyünk venni nekem vmi rendesebb cuccot, és tuti, hogy vmi könyvet kunyerálok ki helyette. Ez cipővásárláskor fokozotttabban fennáll, azt még a ruhavásárlásnál is jobban utálom. Vannak viszont bevált turkálóim Kép
Por: nekem is az agyamra megy. Az OK, hogy mi forgalmas helyen lakunk, de az Apukán hegyen lakik, hatalmas kert, kétemeletnyi fenyők (akkor ültette a társasház, amikor 4 éves voltam
Kép), és ugyanannyi por van, mint nálunk.
Én kétszer porszívózok egy héten, de két nap után összeállnak macskába. De a könyveimet nem adom!!!
Ja, és nekünk vizes porszívónk van, ami csak max. 1%-ot enged vissza (tényleg).
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Angi! Igen, én is gondolkodtam valami alaposabb porszívón, előbb-utóbb muszáj lesz venni. Mi is kétszer porszívózunk, meg törölgetünk, de a harc reménytelennek tűnik. Március óta lakunk a VIII. kerületben, előtte egy pest környéki községben laktunk, és ott azért nem volt ennyi! A könyveinkkel a másik gond, hogy minduntalan kinövik a lakást, és a rendelkezésre álló polcokatKép.

Hol a gyönyörű képed a profilodból? Meg akartam mutatni Apának!

Ági! Mi volt a doktor nénivel?
Fulescsacsi
 


SziasztokKép

Fcs:
A dokinéni holt aranyos, megnézte Danit, kikérdezett engem, felirt sóoldatot ha tovább szipog a gyerköc, és 29én jön ujra, holnap meg a védőnéni jön ki.
Végre rendbe szedtem ujra a lakást, igy már jól érzem benne magam, a két hét azért két hét volt, hogy nem voltam itthon, a porcicákat kiüztem a porszivóval, kérdés meddig lesz eredménye, mert nálunk is folyton száll a por, pedig jó a porszivónk, de az utca forgalmát ő sem tudja eltüntetni, holott kertesházas övetzetben vagyunk.
A könyvekhez hozzászólva én csak annyit mondok, hogy már fogalmam sincs hova tegyek polcot, ahova kirakhatnám őket (könyvesszakma további átkaKép

Shine
Jó tanács, nekem nagyon bejött szülés utánra. Irass fel a dokiddal Tenna bugyit, két darab van egy csomagban, recept nélkül kb 1000 Ft, amugy jóval olcsóbb felirva. Ez egy hálós bugyi, ami nagyon jól tartja a betétet és nagyon könnyen mosható a hálós szerkezete miatt, hipo sem kell a folteltávolitáshoz. Bent amugy is most negyven fok volt a szobában, kimostam, kicsavartam és félóra mulva száraz volt, nagyon jól bevált.
Még itthon is ezt használom most, mert még bőven szükségem van betétre.

Tényleg lányok, hány napig tart ez a vérzésés mizéria ugy kb, bár lehet hogy mivel fragmint kaptam igy nekem tovább fog mint az átlag (trombozis veszély elkerülésére, véralvadás csökkentőt)?

Szép jó éjszakát

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Hát én naponta porszívózok és felmosok, de higgyétek el, félóra múlva már nem látszik KépKép A szomszédban építkeznek, Balázs a hótaposóval végigtrappolja a lakást, Párom a szoba közepén vágja a kenyeret, satöbbi, nem is sorolom.

Ágiboszi!
Én 4 hétig masszívan véreztem, kb a 6. hét közepére múlt el teljesen. És ez még simán belefér.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Agi: gyonyoru a kolokKép

Shine: kollega felesege, borzasztoKép

En ugy latszik szerencses vagyok, bar a magzatvizem vizsgalat kozben folyt el (de mar elotte is gyozkodtek, hogy nagyon feszul a burok, tan nem kene hazamennemKép), a dokineni vegig ott volt, ki sem mozdult gyakorlatilag a szuloszobabol, mikozben vajudtam (ami azert nem volt sok, kb 3 oraKép)

Shine: bugyi-javaslat: Tena halos bugyi, klassz talalmany, 2 db van egy csomagban, mindig kimostam a szzennyest, pillanat alatt szarad es maris felveheto. Betet: szinten Tenat javaslok, nekem Super volt, elso 2 nap el is kelt...(na latom, Agi is ezt javalljaKép)

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Köszi a bugyijavaslatokat! Kép Megjegyeztem, de még ráérek megvenni! Kép
Azért örülök a saját hálóingnek, az mégiscsak meghittebb. Kép

OrsolyKép 3 órás vajúdásban én is benne lennék! Kép

ÁgiKép Azért ne erőltesd túl magad a takaritással!
Örülök,, hogy a dokinéni kedves volt! Kép

Könyvek: nekem otthon maradtak anyuéknál, mert a 24 négyzetméteres albiba nem nagyon fértek volna el. Azért egy-két kedvenc most is velem van. KépAz új lakásba pedig majd jönnek a többiek is. Kép Én is úgy vagyok vele, hogy jobban örülök egy könyvnek, mint egy ruhának, csak már annyi van, hogy sosem kapok, mert már nem fér el.

Solya: gyönyörűek a gyerkőcök. A tortát végül te sütötted? Az is nagyon jól néz ki (és biztos fincsi is volt).

shine
shine
 
 


Szevasztok!
Engem továbbra is megráz, ez az egész MÁVos hiszti! Kérdem én, hol voltak azok, akik most előkerülnek, akik '99-ben vesztették el a babájukat? Vagy jóval korábban kerültek bajba? Most miért és honnan rángatták elő őket? Ők nem felelősek picit? Ha ők akkor elmennek, feljelentik, akkor most ez meg sem történhetett volna! Egyébként az egészben a legcsúnyább a MÁV viselkedése.
Én a dokit is sajnálom. No nem a meghurcolás miatt. Hanem azért, mert idáig jutott.
Mindegy.

Shine,
igen, én sütöttem. Kép Ez volt az elsőKép. Egész jó lett, nem? Bár kicsit csálé...Kép

Ági,
nekem viszonylag hamar elmúlt az elsőnél. Viszont később visszajött. Kép Máténál nem emlékszem. Ott sem volt marathoni, de azért asszem tovább tartott.
Solya
 


Sziasztok!

Ági! Most telt el a hat hét, de még mindig van valami picit barna a hüvelyváladékomban. Igazán intenzíven nekem csak az első két napban folyt, utána szinte elmúlt, aztán, amikor hazajöttem és nekiálltam lázasan takarítani, megint erősebb lett. Aztán szépen lassan egyre kevesebb lett. Most már voltaképpen nincs is.

Solya! Igazad van MÁV ügyben. És én még azokat a szegény csajokat is sajnálom, akik szeretnének afféle kismamás dolgokról véleményt cserélni, de a sok idetévedt fű-fa-virágtól nem lehet. Szerintem, amúgy fele sem igaz, annak, amiket beírnak, de még ha elosztjuk, akkor is durva. (Mondjuk nem tudom, most éppen hogy állnak a dolgok, mert tényleg nem olvasgatom, csak felhúznám magam még jobban). Meg kíváncsi vagyok, hogy ha most tényleg nagy vizsgálatok indulnak minden kórházban, mi lesz az eredménye? Az egyik hozzászóló írta, hogy ezen az alapon bizony az orvosok javát le kellene csukatni, meg kizárni a Kamarából...

Képzeljétek! Szabolcs egyik nagylábujjkörme deformált. Most vettem észre, hogy úgy tűnik, a húsba kezd belenőni a köröm. Már eléggé piros körülötte, de már csak jövő héten tudjuk orvoshoz vinni. Egyelőre nem fájlalja, illetve nem reagál, ha hozzáérek, de szerintem idő kérdése. Mit tudnak ezzel csinálni? Leveszik a körmét?

Azért a tegnapi csudaszép idő után kicsit drasztikus volt a váltás ma...
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Solya!
Szerintem akik korábban elvesztették ennél a dokinál a babájukat, azoknak gondolom, legkisebb gondjuk is nagyobb volt annál, hogy pereskedjenek. Másik meg, hogy ha velem ilyen történne, tuti nem pénzt akarnék, hanem a doki fejét. Egy orvos volt a MÁV-ban, akit azt hiszem nem bepereltek, hanem feljelentettek, Mészáros valaki, de nem a Márta, az tuti Kép Egy férfi orvos.
Tudod, az a baj, hogy állítólag most nem azért vette le a kórház a kezét a H dokiról, mert megszólalt bennük a jóérzés, hanem mert tudják, hogy akik a MÁV-ban szülnek, azok nagyrészt a kórház miatt mennek oda és akkor is maradnak, ha H elmegy és akkor majd osztozhatnak a hoppon maradt betegeken.

Fcsacsi!
Elvileg nem ajánlják, de mikor Balázsnak kezdett így benőni a körme, én bizony levágtam. Megvártam, míg jó mélyen bealszik, és utána nekiestem lefertőtlenített, de amúgy normál, hegyes ollóval. Kb 3 másodperc alatt levágtam és semmi baja nem lett. Mostmár nehezebb dolgom van Kép

Annamari
muter
 
 


Annamari! Így első ránézésre nem lehet levágni. Az a lényeg, hogy a körmének nincs helye felfelé nőni, mert fölül rá van nőve majdnem a teljes szélességében a hús, meg a bőr. De megnézem azért, ha nem ébred fel.
Fulescsacsi
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?