Új privát üzeneted érkezett!

Én is megmutatom Zsebit. 12+3 naposan:


Integetek:

Kép

Bemutatok:

Kép

Boxolok:

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Kösszi hanna!

Bár kicsit irigykedve néztem a babód fotóit, mert egyrészt sokkal szebb felvételek, többmindent látni, másrészt már vannak ujjacskái. Nekünk 12+2 naposan még nem voltak. És ami fáj, hogy sajna még mindig nem hallottam 1szer sem a kis szivecskéjét. :cry: De 16 hetesen mennem kell védőnőhöz, mielőtt AFP-re megyek, szerintetek akkor már megnézi a védőnő azzal a kütyüvel, vagy csak 20 hetesen?

Kép
moffli82
 
 


Moffli! Erre nem tudok mit mondani. Mi megszámoltuk az ujjacskáit. Nagyon rendes volt Hajdú doktornő. Mindent magyarázott. És hallottuk a szivét most is. Az uram azóta is viszi magával a dvd-t, amit kaptunk. :wink: A vedőnő szerintem már hallgatni fog Dopplerrel szívhangot. Elvileg a 12. hét után lehet.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 

 
 

Kár, hogy ez a dokinő ilyen messze van. :cry: Itt Sopronban rá kellett, hogy jöjjek, egyik kutya, másik eb. Ha nem tömöd a zsebét, egyik sem jópofa. Így most maradok az eredeti dokinál. Úgysem kell vele sokat találkoznom, valakinél meg csak megszülök. Úgyis szülés után adjuk oda a pénzt. Bár most párom úgy látja jónak,ha fogad minket 2 hét múlva, és tényleg rendesen megcsinálja az UH-ot, mindent megmutat páromnak, akkor kap 20e Ft-ot, bizalom gyanánt. Ha utána normálisan viselkedik velem a kórházban is, akkor ő lesz szülésnél is, ha nem,akkor más.

Kép
moffli82
 
 


Moffli! Fura ez a doki. Már kiveséztük msn-en.

Ha nem tömöd a zsebét, egyik sem jópofa.


Erről tudnék vitatkozni. Mert az én dokim nem ilyen. Amikor vasárnap elkezdtem vérezni, 30 perc múlva ott volt a magánrendelőben és megvizsgált. Ő emberséges!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Na íme a kép. Nagy köszönet Hannának :D Kép Poci: 15 hét 6 nap

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Ezért irigylem a dokidat. Itt is volt egy ilyen doki, de kitúrták júl.1-gyel a kórházból. Így sajna hiába járnék hozzá, nála nem szülhetek. De a 4D-s UH-ot majd nála csináltatjuk. :lol:

Kép
moffli82
 
 


Moffli: sajnos ez jellemző a vidéki dokikra, és biztosan BP-en is sok doki ilyen, de nem mind, csatlakozom Hannához (ugyanaz a dokink :))
Ujjacskák: a 13-ik héten nekünk is voltak, de az azt megelőző héten a kórházi UH-on nem mondott semmit a doki.
A gömböcöt én sem tudom mi a kis fejénél ... de nem olyan rossz az a felvétel, tisztán látszik a kis teste, bár valóban kicsit szemcsésen. Láttam már rosszabbat is, de gondolom, ez nem nyugtat meg.
Hanna, még egyszer köszi a támogatásért :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


AZÉRT KÖSZI CSÖRE! Lényeg, hogy a baba eddig egészséges. :lol:

Kép
moffli82
 
 


Csöre! Csinos pocak! :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna: ugye, hogy van? Én mondtam :)
Moffli: igen, az egészség a lényeg, és azért leginkább mi tehetünk, ha tehetünk, valamit :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Olyan szép pocitok van. :oops: Nekem is nődögél, de ettől még messze van. :cry: És sajna van egy nagy gondom:2 hete iszonyatosan elkezdett nőni a hasamon a szőr. :cry: :cry: :cry: És nem tudok mit tenni. Annyira ciki.

Kép
moffli82
 
 


Csöre! Csodás!!!

Moffli! Nekem is. :( De a szülés után kihullik. Nyugi. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Arra is gondolta, hogy a hülye utró segített ehhez nagyban. Mert azért mégiscsak extra hormon volt.

Kép
moffli82
 
 


Moffli! Akkor én mit mondjak? Én rengeteg hormont kaptam. Ezeknek nincs köze hozzá. Ez a várandósság velejárója. Majd ez után jön a barna csík is. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Moffli: nekem nem volt utro, és mégis nől, hidd el, kihullik a szülés után, a tapasztalat beszél belőlem :) sőt, amikor a lányomat vártam, egy barna kis rózsabimbó (én így hívtam :)) is nőtt a pocimra: a szára egészen lent indult, a köldökömet balról kerülte, átment fölötte, és jobb oldalt volt a "bimbó" :) az is teljesen eltűnt, csak maga a bimbó látszik halványan :) (csík volt, igaz, nem szőr) ja és 3 héttel előtted járok, ha megnézed, Kata és Vicky is valamennyivel :) hidd el, megnő majd :) aztán meg majd nem éred el a cipőfűzőt, és a zoknit is a párod adja fel :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


HANNA:sajna nekem az már 4 hete van, és már 6 hosszú, mély barázda. A fura az, hogy csak a bal oldalon, ahol a baba van. :lol: Elég érdekesen nézek ki. Olvastam a kakaóolajat, vagy vajat, tényleg jó rá, vagy csak kábítás?

Kép
moffli82
 
 


Csöre! Nagyon csini a pocid :D
Hanna,Moffli: Nagyon cukik az UH képek, szép Babócák nagyon!
Nekem itt mókázik Martin a pocakban, mintha ütemesen döngetné a hasfalmat, olyan hullámzó mozgást érzek :lol:
És persze, az a legfontosabb, hogy egészséges legyen és mindenkinek AZ IS LESZ!!!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Csöre! Köszi az infót. :)

Moffli! Szerintem a csík genetika. Ha hajlamos vagy rá, semmi nem használ. Én sima testápolóval kenem csak. Anyukám 2 gyereket szült, egy csík sincs rajta.

Erre én is kiíváncsi lennék. Többiek?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Jaja, látom, Hanna, betájékozódtál csík ügyben is :)
de olyan a fiamnál nem volt, csak a lányomnál... szőr mindkettőnél, igaz, nem vészes :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Már melyik csík?
A stria genetika, a kis barnát nem tudom, az csak elszíneződés, és kifakul. Ellene, mármint a stria ellen, semmi okosat nem tudok, mert nekem nem volt... vettem annak idején pociápoló krémet (meg ne kérdezzétek, milyen volt, annak már 8 éve :)), de nem sokat használtam.
Köszi a pociméltatásokat, aranyosak vagytok :)
Kata: annyira jó a kis kapálózás, ugye? :) már alig várom, hogy nekünk is egy kicsit karakteresebb legyen :) most még csak pici buborékolás van, úgy tűnik, a korábbi faltól-falig most nem jön be neki.
Olyan gyorsan gépeltek, hogy nem tudok lépést tartani
:lol:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Nekem is volt 10 hetesen bugyborék, de most nem érzek semmit. :cry: Pedig olyan jó lenne. :wink:

Kép
moffli82
 
 


Kata! A lényeg, hogy egészségesek legyenek. :)

Csöre! Bénán írtam. A stríára gondoltam, hogy genetika. Kenhetem én bármivel, ha.....
Hát, igen, elég sok mindennek utána néztem, közel 4 évet vártunk Zsebira. Volt időm.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Csöre! nem tudok varrni, csak próbálkozom...már elég sokmindent megcsináltam de még nem oylan szépek, hogy felvegyem őket az utcára... tavasszal vettem nagyon oclsón anyagokat azokból varrtam nadrágokat, ingeket. Mivel tényleg filléres anyagok voltak így nem sajnáltam, hogy nem tudom hordani őket. Most sógornőmtől kaptam rengeteg plüss anyagot amiből jó kis pizsiket, melegítőket lehet varrni. Mivel nem találtam meg aszabásmintát, így egy kezeslábas pizsamáját másoltam le Máténak és férceltem össze. Egész jó lett, talán holnap végleg össze is varrom mára már meguntam.
Anyukám meós volt egy varrodában, ő tud varrni, telefonon szokott távsegíteni meg ha hazamegyünk akkor elmagyaráz egy két fogást amitől könyebben megy a dolog. SAjnos a burdának nem túl jók a leírásai így azokat el sem olvasom, hanem kiszabom, összerakom, fércelem és varrom saját magamtól. Lehet sokat szívok vele mert nem jó sorrendbe rakom össze így egy két dolog nehezebb de nem baj, másodjára már szokott siekrülni:) Erre nagyon jó volt az eddig itthontöltött babás időszak mert sokminden kreatív dolgot tanultam. KArácsonykor magam készítettem az ajándékokat, dekupázsoltam, üvegfestettem, mindenféle sütit sütöttem egyfolytában. Nagyon ki kell használni ezt az időszakot iylen dolgokra...

Moffli! szerintem a készülék feje nyomódik be. Ha valami gond lett volna a doki szólt volna biztosan.

Én azt a csíkot ami megjelenik a köldökig annyira szerettem! Szerintem oylan édi:) nekem sem volt toál egyenes, volt benne egy kis kacifánt.

A striákkal kapcsolatban meg szerintem is genetika az egész. Én sem kentem soha semmivel, mégsem lett rajta egy miliméter csík sem. DE ez nem jelenti azt, hogy most megúszom. Anyukám is 5 gyereket szült és csak az 5. gyereknél vagyis nálam lett csíkos, pedig én koraszülött voltam, még alig volt pocakja. A 29. héten születtem.

A szőrösödés is tök normális dolog, majd elmúlik! Nekem a szám felett jelent meg egy barnás csík, mintha bajszom lenne...sötétebb lett a bőr. Mátéval is iylen volt. Még nem is tudtam, hogy terhes vagyok már gyanakodva néztem a tükröt. Furcsa dolgokat művelnek ezek a hormonok.

Moffli! csak nehogy utána majd mindig elvárja, hogy ennyi lóvét adjatok neki! Nincs neki konkért tarifája?
katuska79
 
 


Hanna: Zsebinek jól felkészült anyukája leszel :) Hiába nehéz egy ilyen hosszú várakozás, legalább hasznosan töltötted.
És én is azt hallottam, a striáról: sokmindent nem lehet vele kezdeni.
Moffli: a 10-ik hét óta átrendeződött a poci, lehet, hogy most olyan helyen van, ahol kevésbé érzékeny... de a 10-ik hetet én egy kicsit korainak érzem... a 18-20-ik hétig nem kell aggódni, főleg első babás anyukáknál később érezni. És a lepény helyzetén is múlik: állítólag hátsó fali lepény esetén jobban érezni (akkor közelebb van a hasfalhoz a baba).

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


KATUSKA:magánban akarjuk megkérdezni, mielőtt még pénzt kap, hogy mennyiért vállal szülést, mert mi 60-nál többet nem tudunk adni neki. Ha annyiért vállal, akkor ok, ha nem , akkor nem nála szülök, Ennyi. Ha egyszer nincs tönn, akkor honnan akasszunk le? AMit elvileg neki hivatásból kellene csinálnia. :evil:

Kép
moffli82
 
 


csöre:nekem azt sem mondta meg a doki, hol van a lepény.Meg azt sem, hogy most már végre lehet-e szexelni, vagy nem. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Vagy ha mást nem, legalább pettingelni. Bocsi, hogy ilyen nyersen írtam le, de már annyira ideg vagyok a felgyülemlett ....miatt. 3 hónap már nagyon sokkkkk, főleg, hogy egyre jobban érzem az alhasi vérbőséget. :cry: Ez kegyetlen.

Kép
moffli82
 
 


Moffli! Doki! :twisted:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Katuska: én is sokat kézműveskedek a gyerekekkel, bár most, hogy dolgozom, nem annyira :) de a varrásig nem jutottam el... amíg Bp-en laktam, még elgondolkodtam a varrótanfolyamon, mostmár az is elmúlt :) pedig nagyon jó lenne... hát majd kötöttben nyomul Kispocok :) télen úgyis elfér rajta
Ha nagyobbak lesznek a gyerkőcök, majd neked is megcsinálják a dekupázst meg az üvegfestést :) és milyen büszkék lesznek rá :D az enyém az már nem is olyan érdekes :(
Szerintem is aranyos volt a kis barna csík a pocin, kár, hogy a fiamnál nem volt... most meg még nincs.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Moffli: Sopron környéke? Győr? Nem igaz, hogy nincs egy normális doki a környéken?! Van győri ismerősöm, ha gondolod, rákérdezek, kinél szült... tudom, nem Sopron, de nekem is legalább annyit kell majd utaznom a kórházba, az annyira nem gáz.
A magánrendelésnek csak van fix tarifája, nem?

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Győrben bizit vannak jó dokik, de sajna nincs kocsim, párom nincs itthon 7köznap, így nagyon nyűgös lenne lejutni. A másik, hogy emiatt az új rendelet szerint, csak Sopronban vagy Csornán szülhetek, Győrben nem, csak ha rengeteg pénzt fizetek. :(

Kép
moffli82
 
 


Moffli! Ez milyen rendelet? :oops:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna:már nem is tudom, ha jól emlékszem tavaly, vagy előtte vezették be. És a szomszédom hívta fel a figyelmemet rá, mert én Szombathelyen akartam szülni, de területileg nem oda tartozom. CSornán meg még rosszabb a kórház. :?

Kép
moffli82
 
 


Hanna, nekem is mondogattak valamit a MÁV-ban, hogy vigyek papírt arról, hogy van a családban: MÁV-os, BM-es vagy HM-es.... eddig még nem vittem, és azt mondták, pillanatnyilag nem probléma, de sosem lehet tudni. Úgyhogy szerzek.
De hogy milyen rendelet, azt én sem tudom. Eddig nem vettem komolyan :oops:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Moffli: lehet, hogy érdemes a kórházban is érdeklődni, azt a rendeletet nagyon régi, emlékszem rá, és azóta sem veszi senki komolyan. Hátha mondanak valami okosat. Tavalyelőtt. Azt hittem, azóta van új is. Ezek szerint 2 éve minden kismaminak elmondják a MÁV-ban?

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre! Na, nekem erről nem szólt senki. Pedig feküdtem már a MÁV-ban műtét miatt is. De most már összevont kórház lett, szerintem nem is kérhetnek ilyet. Ebből volt a vita tavaly. Szabad orvos és kórház választás van! Moffli! Szerintem kérdezz utána!
Bár, az ÁEK-ban, most szülésznőt nem lehet választani. :?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Moffli! Rákerestem. Az egészségügyi reform része lett volna, de 2006. decemberében elvetették.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


csöre:szomszédunk tavaly szült, ő is máshol akart szülni, de sajna ezen okok miatt ő is ittmaradt.

Kép
moffli82
 
 


csöre:szomszédunk tavaly szült, ő is máshol akart szülni, de sajna ezen okok miatt ő is ittmaradt.

Kép
moffli82
 
 


Moffli: biztos a soproni dokik mondták neki (lásd Hanna fenti bejegyzését)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Lehet. Ha párom itthon lenne, könnyebb lenne. De ha pl. előbb jön a baba, mint várjuk, akkor nem jutnék el Szombathelyre. Ezért is kell Sopronban maradnom. :cry:

Kép
moffli82
 
 


Pénteken megyek a házidokimhoz, aki nagy mágus. Megkérdezem tőle.
De csak logikusan is gondolkodva Pesten sem ott szülnek, ahová tartoznak. Lehet menni a dokival. Ha neked ott a dokid.... Erről volt annó a vita. Eljárok a dokimhoz terhesgondozásra és utána egy másik kórházban szülök nélküle? Hát...
Én utána mennék a dolgoknak. Bár bízom benne, mivel sokan vagyunk, valaki tudja a tutit. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Moffli: a baba nem úgy jön, hogy egyik pillanatról a másikra, bár igen gyors vajúdásokról is hallottam :wink: de ezt Ti tudjátok, nehéz innen tanácsot adni. Azt tudom, hogy nekem a kórház csúcsidőben olyan 2 óra, nem csúcsidőben olyan 1 óra... addig vissza kell tartani... :)
igaz, a második gyerek előtt a doktornénim megfenyegetett - az első tapasztalatai alapján - hogy nehogy otthonszülés legyen :D azt én sem szerettem volna, de nem is lett... igaz, tényleg elég gyors volt :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre! Pest és Buda között is lehet 2 óra csúcsidőben. Majd hívunk mentőt. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


csöre:azért félünk, mert ugye január 27-re vagyok kiírva, és az idő kiszámíthatatlan.Sopronkőhida és Sopron között van egy nagy emelkedő, és már a legkisebb hóátfúváskor járhatatlan az út. És arra nem jár hótoló. Ha nyáron születne, minden gond nélkül bevállalnánk, de mostanában nagyon szeszeszélyes az idő.

Kép
moffli82
 
 


Én úgy tudom bárhol lehet szülni, elvetették a javaslatot miszerint fizetni kell ha nem az illetékes korházba mész.

AZért ha nagy hóesés lesz a kiírt nap körül lehet jobb hamegkéred a dokidat, hogy inkább fektessen be nehyog járhatatlan legyen az út. De Csörének igaza van...első babánál nem megy ez oylan hipp hopp...meg az a pár fals fájás ami miatt berohantok a korházba:) Én 3-szor mentem be mire azt mondták ok most már tényleg szülök:)

Moffli csak viszonyítás képpen, hogy fel tudj készülni, itt a magánrendelőben 75 ezret kérnek a szülésért....és akinek nincs?

Én most sem fogok szülészorvost választani és most sem fogok fizetni. Utólag már minek? Előre meg "medve bőre" :wink:
HA itt a szülés ideje akkor bemegyek, szólnak egy dokinak és kész. Lehet nekem jó emlékem volt ügyeletesnél szülni és azért gondolom így. De sajnos nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyit kifizessünk mikor lesz helye bőven a pénznek. Bár ha addig valahonnan plusz bevételhez jutunk lehet elgondolkodok rajta, hogy valakit megkérek...

Ha mázlim van épp az a doki lesz bent ügyeletben akihez járok...amúgy meg már szinte mindnél voltam itt az sztk-ban valami miatt így legalább arcról ismerem őket.Remélem közben egy sem vált szakmát hentesre :evil:
Inkább szülésznőt kérek meg de azt is ott akkor..mert előre nem lehet tudni éppen ki lesz beosztva. Úgyis ő csinálja a legtöbbet és nem a doki.
katuska79
 
 


Ti jól alszotok éjszaka? ÉN napok óta csak forgolódom...telihold van? VAgy volt? Eddig alig vártam, hogy ágyba kerüljek most meg csak keresem a helyem meg az álmom. Lökött kutya is feszt elkezd ugatni a semmire...
katuska79
 
 


:) Moffli: ezért írtam, hogy Ti látjátok, mi maximum ötletelhetünk
Tudom, Hanna, de néha az a 2 óra is sok :) reméljük, nem csúcsforgalomban dönt úgy a kicsike, hogy akkor most jön :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


katuska:megértelek.De nálunk a kórházban úgy működik, hogy ha nincs fogadott orvosod, hagynak az utolsó pillanatig szenvedni.Míg bent voltam most a kórházban, észre lehetett venni, kinek volt dokija. És én akkor megfogadtam, hogy vhogy félreteszünk addig ennyi pénzt. NEm veszünk karácsonyra semmit senkinek,+ havonta 5e Ft-ot. Így összejön.

Kép
moffli82
 
 


Katuska! Én sem tudok normálisan aludni.

Csöre! Tudom, hogy sok a 2 óra. De minden ok lesz és kész!

Moffli! Hát ez szomorú. De ezt írtam már... Sok "fogadott" doki, csak hétfőtől-péntekig 8 és 16 óra között dolgozik. Ezt sok ismerősömnél láttam. Én hálás vagyok, hogy nekem ilyen dokim van!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: