Új privát üzeneted érkezett!

kerekes! ne aggódj ha nem hízik a babád. Általában semmi bajuk csak ilyen kis nyeszlett súlyuak. Szonja dettó ilyen volt. hat hós korára sem duplázta meg a súlyát, és egy évesen is csak 7900 gr volt. Mindent próbáltunk amit el tudsz képzelni. Anyatejes volt amúgy de adtam neki olykor tápot is hátha attól jobban hízik de semmi. A szilárd ételt nem fogadta el másfél éves koráig. Egyedül a húsleves ment kb 6 hónapig. De ezt is csak olyan tésztával mit nem kell rágni. Ma is nagyon rossz evő. Nem reggelizik max egy pohár tej. ebédre csak egyféle. Vagy rántott hús v üres tézta. uzsira három falat alma és vacsira egy negyed szelet kenyér v nyers zöldségek esetleg alma v hasonló. ennyi. Most 12,5 kg és 3 éves múlt. Doki szerint vanak ilyen gyereke. Voltunk kivizsgááson is de semmi nem indokolta így elfogadtam hogy ő ilyen és kész. Vidám, jókedvű és sokat alszik meg játszik. Csak épp nem eszik. Fotoszintetizál. Márk meg ponty az ellentétje. 6300 gr már majdnem és nincs 3 hós. De nem is eszik annyit mint az adagja lenn. azaz kgx150gr. Ez azt jelentené, hogy kb 900 gr lenne a napi adagaja de soha nincs több 600nál és mégis hízik. Sajna ő tápos. Szval ne aggódj. Biusnak sincs baja csak vigyáz az alakjára! Igazi nőci! :wink:
Vendég
 


Lekri!
Ez a kaki dolog ijesztően hangzik, de ha közben tényleg úgy tűnik, mintha semmi baja lenne... hát nem tudom. Kíváncsi vagyok, miket tudsz még meg a dologról, és persze drukkolok, hogy tényleg minden rendben legyen. Trudi még mindig kakil egy nap 2-3x, csak éjjel nem. Azt tömbösíti reggelre.

Kerekes!
Én is így etetek. Bia miért nem hízik? De egészséges egyébként, ugye?

Az evésről egyébként: én is legalább 5x eszem egy nap (így szoptatósan meg 6-7x is), miért ne ehetne a baba is ennyiszer, vagy akár többször?

Jezsek!
Marci gyönyörű, a "pornós kép" különösen tetszik! Nagyon husis baba.

Emi!
Ez tényleg rengeteg bukás. Mindig így volt? Trudinak is volt egy korszaka, de elmúlt. Mostanában olyankor bukik sokat, ha ritkábban kér enni és többet eszik egyszerre. Nála egyértelműen javít a helyzeten a többszöri kisebb étkezés.


A Suttogó nekem nem jön be, valahogy nincs szívem hozzá, hogy bármit is úgy tegyek - ha a baba magától úgy akarja, az persze más. Tényleg, Liedloff Kontinuum elv c. könyvét nem olvasta esetleg valaki? Ugyanolyan szélsőséges mint a Suttogó, csak a másik irányba.
Vendég
 


Ha már szó van a Suttogó módszeréről...nekem az a tapasztalatom,hogy nem tudatosan,hanem Blanka által alakítva de ráálltunk arra hogy szinte percre pontosan 3óránként eszik.Egyszer csak feltűnt nekem a rendszer,pedig nem is törekedtem rá,hogy így legyen.És ezek az evés időpontok is szinte mindig ugyan abban az időintervallumban vannak minden nap. :wink:

Maga a könyv pedig azért jó szerintem mert nagyon jól leírja a babák jelzéseit.Leírja a sírások közti különbséget...stb...Én az alvás körüli dolgokkal voltam mindig is dilemmában,mert nem nagyon láttam mikor akar aludni Blanka,mennyi kell még hogy végre elaludjon,és nagyon jónak tartom a könyvben azt hogy leírja az elalvás szakaszait,nagyon vizuálisan írja le,és mióta ezt elolvastam azóta értem Blanka jelzéseit,mert ráismertem a könyv leírása alapján.

Kép

Kép
mezsó
 
 

 
 

sziasztok

Zsu: de jó, hogy jóízűen eszik Liza! :D

Virág: azt a könyvet nem olvastam, de érdekelni kezdett már csak kíváncsiságból, a Suttogót olvastam (csak egyet) ill részben mert nem volt szimpi amit írt így nem rágtam át magam rajta.

Nono: Lau is hasonlít súlygyarapodás szempontjából Szonjára -ő most 28 hós és 11,5 kg kb. Engem szerencsére már az elején amikor nem hízott már annyit megnyugtatott a dokink hogy nem lát rajta semmi gondot, mindig is nagyon izgága volt, így talán nem is csoda hogy nem hízik. (Julinka meg szintén hasonlít Márkra súly szempontból, a 2 hós vizsgálatkor 6220 g volt)

Ez a fog.gátlás dolog sajátos persze, van akinek ez másnak az jön be -filóztam én is sokat és próbáltam utánaolvasni de annyifélét olvastam, sokaknak bejött másoknak nagyon nem és persze akkor az ember a legrosszabb mellékhatásoktól meg egyebektől tart :roll:

Jezsek: jók a fotók, köszi, hogy ettél fel "pornósat" :lol: Lau nagyon érdeklődő volt :wink: :lol:


Képzeljétek, kicsi most kezdett el érdeklődni dolgok iránt: sokat elnézegeti a körforfót, néha a kezeit. Nálatok hogy volt/van az ilyesmi?

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Beni ma 3 hónapos! :D :D :D Ennek "örömére" kapott megint oltást, de szerencsére nem sírt nagyon...
Doktor néni meg is mérte:
súly: 6330 gramm
hossz: 65 cm
fejkörfogat: 40 cm

Ja, és pont ma van a 2. házassági évfordulónk is! :D :D :D
Szóval duplán ünnepelünk!
Sütöttem is ennek örömére egy tortát, amibe Beni bele is kóstolt! :D
Kép

További képek a 3 hónapos manónkról:
Tartom a fejem
Kép
Tigrisként
Kép
Kép
Apától kendős macit kapott ajéndékba, azzal alszik:
Kép

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Még majd jövök, csak most sírás van... :(

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok!

Csak beugrottam, olvasgatni nincs sok időm, ezért csak nagyvonalakban.

Kaki: Valakinél olvastam, hogy már 7.napja nincs kaki. A glicerines kúp nagyon jó! Nálunk is volt, hogy napokig nem volt kaksi és semmi nem használt. A glicerin kúp nagyon jó és az Espumisan is.
Én kétszer adtam glicerin kúpot, utána szerencsére már magától kakilt minden nap.
És a NUK-os cumi is jó! Nem jut be sok levegő a kis pocijába, nem fáj a hasa, nem bukik... Nálunk nagyon bevált.

Súly: Szerintem az én fiam a tuti nyertes kevés evés ügyben. Nagyon kevés már a tejem így hozzá kell táplálnom. Kb. 20-30 gr tej után max 70 tápi. Ez már nagyon max... Igy talán még a 100-at se éri el egy evéskor és kb. 6-szor eszik egy nap.
De volt már olyan is, hogy 20 grammal aludt két órát és mellette rengeteget mozog. Így is megvan a havi 1 kg hízás. :shock: De hogy miből???
szül.súly: 3250
legkisebb: 3040
most: 5800

nézelődés: Vettem neki egy aranyos kis tornáztatót, ezzel nagyon jól elvan. Próbál már összpontosítani, hogy megfogja a figurákat rajta. Olykor-olykor meg a lábával ütögeti meg őket.

Csúcs mit csinálta a fiam!!!
Egy hete kb minden nap maszírozom és tornáztatom fürdés előtt. Nagyon élvezi, még a kis lábát ki is tolja, hogy maszírozza tovább. Baba magazinos technikákat alkalmazok. Nagyon élvezi.
Annyira ellazult valamelyik nap, hogy fürdetés közben a kádban aludt el. Nem ébredt fel semmire. Pedig még meg is töröltem, pelenkát adtam rá, átpakoltam a kiságyába, betakartam. Ráadásul pont kajaidő lett volna, de aludt másfél órát.. :shock: :)
Ilyet még nem pipáltam!

Majd még írok valamikor és próbálok visszaolvasni!

Ja,,

Anetto: Láttam, hogy a környéken kerestek lakást! Szigethalmon a Duna menti részek nagyon hangulatosak. Én Halásztelken lakom, innen messzebb van a Dunapart, de szép rendezett környék. Tökölön sincs túl messze a Dunapart, de nagyon rossz a tömegközlekedés.
Szigetszentmiklóst nem szeretem, nem tudom mért... Ott se túl jó a közlekedés.
Nálunk a 0-ás feljáró miatt szoktak reggelente dugók lenni.
Ha van még kérdésed, csak bátran...

Edina


Kép
medina83
 
 


Zorróné: gratulálok a házassági évfordulótokhoz és Beni hófordulójához!
Klassz a torta, hogy ízlett Beninek? :wink:
Milyen cuki tigris :D és leköti már a szundikendő? Úúúúgy vennék vmit kicsinek de nemtom nem korai-e -mármint jelenleg nem érdekelné, de "mindjárt" 3 hós lesz, talán akkor... vagy később?...

Kép Kép
celesztina
 
 


És egy pár kép, az említett tornáztató is benne van. Nagyon szereti!
Holnap rakok fel pihenőszékeset is, csak az még gépen van!

Kép A tornáztatóm alatt

Kép anyával

Kép kis huncut :)

Edina


Kép
medina83
 
 


kérdés: járt már vki úgy gmailes bloggal (blogspot vagy mi vagy blogger?) hogy letörölte véletlenül -visszaállították az adminok? írtam nekik....várok...reménykedek, de nagyon.
celesztina
 
 


Hozzátápi: ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy ma irattam a doki néninkkel a biztonság kedvéért tápszert, mert jövő héten Horvátországba megyünk! Ki is váltottam, és most döbbentem le, hogy milyen rohadt drága a tápszer! :shock: :shock: :shock: Szóval anyagi szempontból is óriási mázli, hogy van elég tejci, de ha mostantól valamiért nem lenne, asszem én is valami gyümölccsel próbálkoznék... :roll:

Evések száma: mi hatszor eszünk, bár ha reggel későn kel, akkor szerintem elég lenne neki 5x is, mert így van, hogy csak 2 óra telik el az uzsonna és a vacsora között... De én abszolút nem erőltetem, ez a 6 nekem tök jó...

Mezsó: de jó, hogy jöttél, Blanka nagyon édes! Örülök, hogy jól vagytok!

Nono, Magika: a nyaralós képek nagyon jók; mi is nagyszülökkel megyünk nyaralni jövő héten, mert különben nem nagyon tudnánk pihenni...

Kissciaca: szerintem ha Maszat nem üvölt kajáért és elvan 2-3 órákat, akkor ne pótolj neki, akkor se ha csak 80-at eszik! Mostanában Beni is van, hogy pár percet szopizik csak, és bár én nem mérem, de tuti kevesebbet eszik, mint szokott! De ha ennyi kell neki, hát ennyi kell... Ja, és azt mondják, a csak anyatejes babák 3-4 hónapos koruk között nem híznak olyan ütemben mint addig! Beni átlag 300-akat hízott hetente eddig, az elmúlt egy hétben 120-at! De ez így teljesen rendben van!
Ha meg tudod állni, szerintem ne mérd, csak max hetente...

Most így ennyi jutott eszembe, mennem is kell, mert lassan fürdés...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Zorróné: Megnéztem a Benis képeket! Fazon ez a kissrác! :)
Jó képek nagyon és jó a blog!!!

Edina


Kép
medina83
 
 


Virág,
mindig is bukós volt Lili, de amiket az utóbbi hetekben produkál már-már ijjesztő. Pedig evés közben és után is tök sokat büfiztetjük. Evés után van, hogy 40 percig is, mégis bukik :( :(

Pedig nem eszik olyan sokat.

Cica,
erről az usziról nem sok jót hallottam. A szomszédunk azt mondta, hogy ott ugyanabban a vízben usziznak a babák és a felnőttek is. Olyan helyet kellene keresni, ahol van olyan medence, amiben csak csecsemők úszkálnak (és a szüleik). Aztán lehet, hogy ez már nem így van... A szomszédunk a Camponába jár, de az szerintem eléggé messze van :(

Celesztina,
Lilit már egyre több dolog érdekli. A játszószőnyegén van egy lógó papagáj, azt állandóan megráncigálja. Be akarja kapni, de nem megy neki végül mindig elsírja magát. Ami még bejön neki, az a forgóján a zebra. Azt is el szokta kapni, csoda, hogy még működik a forgó.

Medina, Jezsek, Zorróné, Mezsó
édesek a picik.

Kép
emi29
 
 


Nono, Magika, Mezsó, Kerekes, Kiscica, Jezsek, Medina, Zorróné: Szép babaképeket láttam!

Lekri, Kerekes: Én is Cerazette-t szedek. Nekem nem mondta a dokim, hogy kevesebb tejcsi lehet tőle!!! Lehet, hogy ezért sírt pár napja a kiscsajom? Bár nem evett többször, mint szokott. :shock: :evil:

Zorróné: Boldog hófordulót Beninek! Aranyos Beni, rengeteg kép készült róla!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Celesztina, Emi, Medina: köszönjük a dicséreteket!

Celesztina: én kb. két hete vettem észre, hogy Beni érdeklődik olyan játékok után, amiket meg tud fogni! Van pl. egy pici tigrise csörgökkel, azt a kezébe szoktam adni és akkor hosszú percekig rázza! A szundikendő is nagyon bejön neki, mert már jóideje úgy alszik, hogy egy textil pelust szorongat, most azt leváltotta a szundikendő! Pontosabban most ott van nála mind a kettő... :D
A játszószőnyegen meg az a legújabb mutatványa, amit nagyon szeret, hogy rugdossa az állatkákat és irtóra élvezi, ahogy himbálóznak...
Szóval szerintem már lehet neki játékokat venni!
Én a Régió Játék játékait kedvelem amúgy nagyon, azok szerintem nagyon el vannak találva...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Köszi a dicséreteket! A többi baba is nagyon ari.
Jaj, lányok! bele vagyok betegedve, most szoktatom át a gyerkőcöt a saját ágyába, és már most borzasztóan hiányzik!
Eddig mellettem aludt a nappaliba, most a saját szobájába a kiságyba. Imádok vele összebújni! Én nehezebben viselem, mint ő!
Ő édesdeden alukál :lol:
Vendég
 


Szösszenet,

Hogy gyakoroltad Alízzal A fej és mellkas emelgetést. Alma nem nagyon akarja csinálni....

KépKép
kisfruzsi
 
 


Jezsek: Megértelek! Én is babával alvós vagyok még, bár már párszor átraktuk a kiságyába, ami egyébként a mi szobánkban van még, és míg ő nyugisan elalszik ott is, nekem meg hiányzik, így még inkább nagyágyazunk. Addig így jobb is nekem is, meg neki is, míg végig nem alussza az éjszakát. Ha már végigalussza, akkor kiságyban alvás éjjel is, nemcsak nappal!

Hú, már megint sok voltam, bocsi!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


sziasztok,

csak beköszönök. mostanában el vagyok havazva, azért nem jövök. na meg a babanet is ledobál néha...

olvasgattalak titeket néha, és megakadt valamin a szemem és ez a hozzátáplálás. Én nem vitatkozni szeretnék vagy "beszólni", nehogy megsértődjön bárki is, csak azt figyeltem meg, hogy azok, akik korábban pártolták a tápszert, vagy legalábbis azt mondták, h. van olyen jó, mint az anyatej, most azok nevezik műkajának. Szerintem nem szabad még ilyen pici babáknak gyümölcsöt/ zöldséget adni, de ez mindenkinek a maga felelőssége, hogy mit ad a gyerekének.

na mennem is kell, pedig folytattam volna még....

Kerekes, Celes

Kép
Kép
mango.
 
 


Sziasztok,

Jezsek, ismerős az érzés. Én hat hétig aludtam egy ágyban Lilivel, utána szoktattam át a saját ágyába. Szerintem csak nekem volt fájdalmas az "elválás", ő észre sem vette. Bár az első éjszaka botrányos volt. Sehogysem akart éjjel visszaaludni, megszokta, hogy cicin alszik el.. azóta persze leszokott róla. :)

A hozzátáplálás témához nem igazán tudok hozzászólni. Szerencsére Lili csak egyszer kap tápit. Nem tudom mi lenne, ha többször kellene adnom, vagy teljesen tápis lenne... Viszont abban egyetértek, hogy régen sokkal hamarabb elkezdték a hozzátáplálást. Pár hete anyós megkérdezte, hogy most mi a divat, mikor lehet elkezdeni a ht-t. Mondtam, hogy a védőnő nekem azt mondta, hogy 6 hónapos kortól. Erre ő azt válaszolta, hogy ez mindig változik. Amikor a lánya született, akkor már 3 hetesen!!! kapott gyümölcsöt. (Koraszülött volt, ezért sokáig volt kórházban, anyósnak meg elapadt a teje) Nem tudok róla, hogy lenne bármilyen allergiája, vagy problémája a gyomrával.
Én mindenképpen várok még a hozzátápival mert nem akarom, hogy emiatt is apadjon a tejem, mindenesetre pl. Zsuzsófit tökre megértem, hogy ad már gyümit is a kislányának.

Kép
emi29
 
 


SZiasztok!

Bolygóm Jezsek, ln sem akarom átteni az ágyába. Olyan jó így :)

De meg szoktam keményíteni a szívem, és este oda teszem le. Az éjjeli (Hajnali) szopinál marad mellettem. Imádok vele aludni, vele ébredni :) MOndjuk mindegyik gyerekemmel, de a nagyok rugdosnak és nem bújnak hozzám :) Őket könnyű kitoloncolni az ágyból :) (akkor alszik vmelyik nagy velünk, ha betegek. Ilyenkor szeretem ha mellettem vannak, hallom ha köhögnek, könnyű elenőrizni a lázat, stb...)

Mango, én mindig is műkajának tartottam a tápszert, gyűlölöm, az az igazság. De azért örültem volna ha Liza megeszi, mert sztem is inkább az kellene neki, no meg könnyebb vele kimozdulni, mint az anyatejjel. Bár ebben az időben az se romlik meg :) De mivel nem eszi, és nem fogok további súlyos ezreket kidobálni az ablakon, így marad a gyümi :) És bejött :)

Tegnap már 2x kapott barackot, lehet levideózom hogy eszi. Úgy ugrik a kanál után, hogy még a textilpelus is a szájában végzi, cuppog, nyammog, szóval eszméletlen édes :) Baja nincs tőle, se kiütés, se semmi, kaksi is rendben. Sőt, végre nem kell napokat várni rá :)

Jah, és úgy néz ki ujjszopós lesz. Egyre többször kapom rajta, hogy cumi kiköpve, és az ujja a szájába...Mit is csodálkozom? A génjeinkben van... egyik szemem sír, a másik nevet :) Utálom a cumit (mint a tápit, ezt is műdolognak tartom), de könnyebb lett volna leszoktatni róla...

MIndjárt dobok pár képet :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok Mamikáim!

Jó sza..r idő van kinnt!
Szegény nyaralók, akik a héten mentek, jól kifogták!!

Mango
De jó h jöttél!! Mizújs van veletek???

Még mindig jó sokan el vannak tünve.. :roll:

Zorróné
Beninek nagy puszi, h már 3 hónapos!
Mostanában azzal szórakoztatom magam, h visszaolvasok a babaneten azokra az időkre, amikor még pocisok voltunk.
Csuda vicces az akkori kínlódás.. :lol:
Házassági fordulótokra nagy gratula!!! És Beni nagyon édi!
Láttam a blogban, h van fennt Maszattal közös képe!! Olyan ari vagy, h kiraktad!!!
Mérlegeléssel úgy vagyok, h rossz a mérleg, és ezzel elintéztem azt a részt, h mennyit is evett.
Este is vmi 30 g-ot, de aludt reggel 6ig este 9től..

Emi
Akkor megpróbálom előkotorni azt a másik helyet, ott én úgy tudom, h csak a babák járnak, és az egy pici medence, vmi családiasház "egészségház" aljában.
Camponán egyébként mi is gondolkodunk, mert páromnak ismerőse az oktató, lehet bepróbálkozunk.. Amúgy ott baromi drága, azért nem akarodzik oda menni..

Medina
Nagyon helyesek vagytok együtt!!!
Anikó esküvőjére elmentetek??

Zsuzsa
Várjuk akkor a képeket!! Irigy vagyok ám nagyon rátok!!

Jezsek
Juj, én is olyan pihiszéket szerettem volna Maszatnak!!!
Nagyon édesek vagytok ti is!!!!

Hú, most ennyi! Mennem kell!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Szóval, a 3 hónapos kiscsibe :)
(v. inkább kismalac? )


Kép

Bezony, ilyen nagy vagyok már...

Kép


Így kell oldalra fordulni :)

Kép


Egye-fene, ezt megiszom :) (anyatej)

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


sziasztok

mindegyik baba nagyon szép:)

na tegnap 3x volt kaki.:)
tegnap találkoztunk védőnővel.mondtam neki hogy kevesebb a tejem.mondta döntsem el,hogy szoptatni akarokvagy védekezni,mert vannak olyanok akiknek teljesen elapadhat a tej a fogamzásgátlótól.igy abba hagytam a gyogyit. remélem hamar helyre áll a dolog a tejcsivel.bár potlást nem kellett adni csak megint 2óráztunk tegnap.de éjjel csak 2x kelt.
Vendég
 


visszatértem :)

Kerekes, Celesztina,
köszönöm szépen a krémeke, amit küldtetek, nagyon kedvesek vagytok, hogy így ismeretlenül is segítettetek! Azóta meggyógyult a berepedt mellbimbó, viszont mivel bénán fejtem és a másik cici amúgy is erősebb volt tejügyileg, most a jobb mellem szabályosan 2x akkora, mint a bal :) :)

szóval azt akartam reggel írni, hogy mindenkinek a maga dolga, hogy hogyan táplálja a babáját, mindegy. Én se vagyok egy tejcsarnok, de annyi van, amennyi kell, nem feltétlenül 3 óránként, de viszonylag rendszeresen eszünk. Én gyümit majd csak az 5. hónaptól próbálom meg, ha addig kihúzzuk tejcivel. Én Csengének anno még tejpépet is adtam, mert a tápszert ő sem fogadta el.

Szia Kiscica :) azt hiszem a tavaszi fáradtság nekem nyári lett :) :) elhúzódott a strangcsere, úgy 4 héttel... elegem van már a munkásokból és azt hiszem a társas házból is. amúgy megvagyunk, Kisati egyre szebb és husibb, Csenge egyre hangosabb :) :)

Lányok!!! akik vidéken laktok és Bp-n dolgoztok, írnátok egy kicsit arról,h. milyen bejárni??? köszi (kinéztem egy házat szép nagy telekkel Bp-től 30 km-re)

Kép
Kép
mango.
 
 


Zsuzsófi: Nagyon aranyos Liza-baba, különösen az a malacos kép... :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Lekri: Örülök, hogy végre van kaki. Én is Cerazette-t szedek kb. 2 hete, de nem észleltem változást tejcsi-mennyiségileg. Olyan, mint volt: reggelre be van durranva, mert Bogi csak pár percig szopik éjszaka már, estére meg alig van benne valami, de még nem hisztizett, hogy nem lenne neki elég.

Mango: Nekem is sztem pont annyi van, amennyinek lennie kell, én sem vagyok egy tejcsárda. 6 hós koráig szeretném csak szoptatni, aztán ht. Igény szerint szoptatom Bogit, és észrevettem, hogy magától is egyre kevesebbszer szopik.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok csajszikák!

Zorróné boldog hóforduló Beninek,nektek pedig remélem szép volt a házassági évfordulótok:))))

Mi ma megint megyünk Dévény tornára, biztos, hogy használ mert alakul a kicsifiam.

Babauszira ide megyünk szeptembertől: www.babauszi.hu
Voltam már itt és több barátnőm jár, nagyon szupi. A gyógytornász véleménye igazából az, hogy ez a szülőknek szórakozás, de ezzel én nem értek teljesen egyet, mert látom ott a babákat.

Mi kaptuk eddig a tejcit, de sajna ez csökken (hisz ott is többet eszik a bébi) és sokszor látom, hogy valamelyik adag vizesebb, így érthető, ha nem lakik jól Dádi. Elkezdtem vele kóstoltatni almalevet és baracklevet (háááát, érdekes arcot vág) nem erőltetem csak próbálom. A tízórai előtt, mert azt írják az okos könyvek, hogy először ezt a kajcsit váltjuk majd ki.

6510 gramm volt Dádi az itthoni mérlegen.

Nagyon szerencsésnek érzem magunkat, hogy átalusszuk az éjszakát. Így néz ki a napunk:

Reggeli: 8.35 200 ml tejci (kapott tej)
Tízórai: 11.50 155 ml tejci (kapott tej)
Ebéd: 14.50 175 ml tejci (kapott tej)
Uzsonna:17.40 180 ml tejci (kapott tej)
Vacsi: 20.25 180 ml tápszer (Milupa Aptamil HA Prev)
Szundiiiiiiiiiiii:)

Kiscica, lehet hogy két hét múlva meglátogatnánk. Meglátogathatunk?


Marjan






Kép 3 és fél hónaposan

Kép
marjan78
 
 


Dehogy három és fél

Kép
marjan78
 
 


Na túl vagyunk az első ejszakán! Teljesen hülyén audt e a Prücsök, mert ettől a két óránkénti etetéstől fölborult az esténk. Utoljára fél 7-kor evett, ami azért nem jó, mert ha 9-ig elalszik, már nem kel föl csak éjjel, ami persze időben attol függ, hogy mikor aludt el. Na ezt jól megmondtam. Tehát annál tovább alszik, minél késöbb aludt el. Szóval ealudt este fél 8-kor a saját szobájába a kiságyba. Én kb fél percenként néztem meg, hogy minden ok-e.
De aludt éjjel 1-ig. Negyed 2-kor megetettem, és már nem is raktam vissza az ágyába, maradt velem. Aztán 5-fél 6-ig vett, aztán meg 8-kor máj "majd' meghalt éhen", megint meg kellett etetnem.
Most kipróbálom, hogy nem adok neki anyatejet, mert érzem, hogy nincs is sok, és az az érzésem, hogy annyira gyönge a tejem, hogy lehet, hogy mintha vizet itatnék vele olyan. Attol félek, hogy mikor szopizik mondjuk 40gr.-ot, és ráiszik 130gr. tápot, akkor a tejemtől nem lesz jobb, csak olyan, mintha adnék egy pohár vizet neki, de utána nem tud annyi tápszert enni, hogy kitartson legalább 3 órát.
Most evett 170gr. tápot, kipróbálok egy újjat a Novalac NF-t, amit állítólag jollakott érzést okoz neki. Hát majd meglátjuk. Már este is azt adtam, meg hajnalba is, és eddig nem sok változás volt.
Egyébként tegnap megkóstóltuk az alma levet. Lereszeltem az almát, és azt a nagyon tiszta átlátszó levét adtam neki egy kávás kanálnyit(azt hiszem az a kisebb kanál). Naggggyon izlett neki, utána gyfolytába cuppogott, majd ekezdte rágni az ökleit, végül meg kellett etetnem. Ma két kanállal kap majd.
Egyébként rendeltem egy könyvet: a Mit egyen a gyerek, háááát, a mai nézetek szerint teljesen elítélendő nézeteket vall. Azt írja, hogy a 2-3 hónapos babának, függetlenül attol, hogy anyatejes vagy tápszeres-e szüksége van a gyümőlcslére a vitamin miatt. Már nagyon sok gyümölcsöt ajánl 3hós kortol. Lehet, hogy megmutatom a dokinak, ő mit szól hozzá. Nekem tul.képp szimpi amiket ír.
Fú, de sok lettem, el is dugulok! :lol:
Vendég
 


Jezsek,
Fura, amit az a könyv ír. Magyar a szerzője??

Marjan
Milyen jólfésültek vagytok :lol: :lol:

Zsuzsó
Gyönyörű a kiscsaj :) Tetszik ez a pizsi

Kép
emi29
 
 


Igen, magyar: Dr. Zoltán Zsófia és ez már a 15. kiadás. Az Alexandrátol rendeltem
Vendég
 


Bolygó

nálam be se durrantak a cicik.pedig máskor ha 4órán át nem evett a ciciböl akkor már olyan volt mint a kő.most meg volt,hogy 10órán át nem evett ugyan abbol a ciciből még csak nem is fájt. :cry: :cry:
hát most remélem vissza áll.ma meg elviszem mérésre mert szerintem semmit nem hizot :(
Vendég
 


Marjan
Gyertek nyugodtan, de jó!!! :D
Majd szóljál, h mikor jó nektek, és akkor megdumáljuk!!!

Majd a számod légyszi küld már majd el priviben, mert múltkor nem mentettem el!!

Ma szerintem már csak este jövök, mert jön pocis barátnőm..
:)

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Marjan ez a családi házas uszi?

Emi Hát a repcsi nem repül fel, mert már öreg. A repülőgépparkban voltunk, ferihegy2 mellett. Egyenlőre csak nekünk élmény.Bár az egyik repcsin volt egy bácsi (múzeumőr) és nagyon örült a fiatal pilótának.
Nálunk nincs gond az idegenekkel.Boldogan mosolyog. Én viszem őt, pici kora óta. vannak ilyen gyerekek akik félnek.
Bukás: pont így van nálunk is. Sokat bukik, és valóban lenyúl torkán és utána.Rémísztő, de nem hiszem, hogy tudtatos.És azt sem, hogy valóban lenyúl. Én beletörödtem. Van ismerősöm akiknek a gyereke a szilárdat is kibukta (kihányta) és egészséges boldog 5 éves. Én reménykedem nálunk a hozzátáplálás nem köt ki a padlón.

Zorróné Tigrises ruha honnan van? A párom tigrismániás, megmutattam neki a fotót, és begőzölt, hogy kérdezzelek meg honnan van.
A tápszer egy vagyon igen! 3hetes kora óta kapja. Kiszámolod?? Igen az anyatejesek NAGYON szerencsések.

Egy picit visszatérek a Kolonicsra, amelett, hogy nagyon fiatal volt, azért is döbbentett meg, mert pont úgy halt meg mint az apukám márciusban. Ő 66 lenne.

A terhességem alatt furcsa dolgok nőttek a szememre és a környékére. A legtöbb visszahúzódott, de egy nagy megmaradt a szemem sarkában. Azt hittem szemölcs.Voltam bőrgyógyásznál és ciszta.Ha nem múlik el a szoptatás végéig akkor plasztikai sebészt kell felkeresnem. Annyira utálnám....Hogy valaki a szememnél matasson!

Végleg fel kell adnom, hogy a fiamnak lesznek nagyszülei. (anyukám persze imádja) csak a párom szülei elzárkóznak. Eddig csak 1x látták és telefonon sem érdeklődnek. Most hívtuk őket kerti partyzni. (az ő születésnapjukat ünnepelve, nem is a gyereknézésre) Anyukája közölte nem jönnek, és mi se menjünk. Szíven ütött, de el kell fogadnom, hogy tahók. (bocs :oops:
Ja de a párom mehet, ha akar.

Ma megkaptam a családi pótlékot visszamenőleg. Csütörtökön hívtam fel őket, akkor kiderült, hogy 1 szál nyilatkozatot nem találnak, nincs berögzítve, amit személyesen adtunk le május elején. Ezt faxoltam pénteken és mára itt a pénz!!!! Kár, hogy előbb nem hívtam őket, én balga.
Pumpi nálatok mi a helyzet?

micsoda pocsék idő!!!!!!!!

Édesek a fotók, nagyon szép topicbabáink vannak!

Kép
téjé
 
 


[quote="kisfruzsi"]S írta:kisfruzsizösszenet,
Hogy gyakoroltad Alízzal A fej és mellkas emelgetést. Alma nem nagyon akarja csinálni....

Alíz eleve utált hason lenni, és ha hasra fordítottam, max. a fejét forgatta jobbra-balra, de nem emelgette a mellkasát, és nem nyomta ki magát kézzel.
Azt csináltam, hogy minden 2 evés között (a 2. evéshez közelebb, hogy ne bukjon) hasra fordítottam. Oda feküdtem mellé, bíztattam .. próbáltam lekötni.
Az első nap nagyon lehúzott, mert 1-2 perceknél tovább nem maradt meg, és toporzékolva sírt. De nem adtuk fel .. mindig forgattam.
Kevesebb, mint 1 hét alatt sikerült behozni a lemaradást!!!

Ez kb. a 2. napon .. július 6-án:

Kép

Július 9:

Kép

Július 10:

Kép

Kép

Biztosan Alma is hamar ráérez .. Alíz azóta egyre többet van hason, és élvezi (egy darabig :D).
Forogni viszont nem forog .. de azon nem örlöm magam, mert a dokink szerint 6 hónapos korára kell ide-oda forduljon. Van aki előbb .. van aki később. Majd 1-2 hónap múlva idegelem magam rajta :D

Kép
szösszenet
 
 


NYaraltunk :)

Kép

Kép

Barátnőzés:

Kép

Strand:

Kép

Kép

Ismerkedés a hattyúval:

Kép

Kép

Jajjj de jó volt:

Kép

Dumagép (Tihanyban)

Kép

Kép

Lolka - Ugye már nem vagyok adós? Befagyasztottam a topicot :D
A blogba tettem többet .. itt nem lopom a helyet :D

Kép
szösszenet
 
 


jezsek: néztem netn a könyvet és 2001-es kiadásút találtam, az nem olyan régi. De olyan sokfélét mondanak-írnak gyereknevelés terén.

tényleg rossz az idő de legalább nincs kánikula :D azt a kicsik nálunk nagyon nem bírtk :(

(bocsi a hibákért de kisebb rajtam alszik nagy meg telepakolta atz ágyat nem tudom letenni)

Kép Kép
celesztina
 
 


Szössz!
Nagyon csinosak vagytok Alízzal mindketten. Alíz nagyon cuki abban a narancsos-rózsaszín ruhában az első képen. Trudi sem forog még (illetve oldalra próbálkozik, de nem engedi el magát, hogy átforduljon), és ezen még én sem idegelem magam. Még ráér. Ezek szerint te továbbra is elégedett vagy a babakocsival? Látom, használjátok. Én szeretnék majd valami könnyebbet és könnyebben kormányozhatót.

Téjé!
Sajnálom a nagyszülő hiányt. Azért majd hátha később rájönnek, hogy nekik is fontos lehet az unoka (most csak vigasztalni próbállak, nem ismerem őket, úgyhogy nem tudhatom, mi lesz). A családi pótlék megszerzéséhez gratula!

Jezsek!
Ez a könyv tényleg fura. Én mostanában azt olvasgatom, amit a kórházban osztogattak: Csecsemők szakácskönyve, írta Devics Józsefné. Ez a könyv az anyatejes vagy tápszeres táplálást propagálja 6 hónapos korig, lehetőség szerint. Persze tudom, hogy sokféle nézet van.

Lekri!
Ezek szerint minden rendben kaki téren.

Bolygó!
Szerintem nekem is annyi tejem van, amennyi kell. Az egyik mellemben valamivel több, úgyhogy időnként érdekesen asszimetrikusan nézek ki. Trudi is kevesebbszer szopik már, viszont előfordul néha, hogy csak azért teszem mellre, mert nyűgös és cumizni akar. Nem tudom, mit tegyek ez ügyben: mint korábban írtam, a cumi nem kell neki, mostanában viszont felfedezte az öklét meg a hüvelykujját.

Én továbbra is 1-2x kelek éjszaka etetni, de annyi helyen olvasom (ahol igény szerinti szopiról írnak), hogy az éjszakai szoptatás kifejezetten jót tesz a tejtermelésnek, hogy ez így engem megnyugtat. Lehet, hogy enélkül is lenne tej, de így nyugodtabb vagyok, hogy ezt is megtettem a dologért.
Vendég
 


Sziasztok!

Kiscicca: Nem voltam az esküvőn! Asszem a polgárin mindenki ott volt, rokonság, barátok és utána volt egy buli..

Tegnap este csúcs volt a fiam! Fél 7-kor megkajált és szerintem benézte a vacsit, mert utána úgy bealudt, hogy csak 1-kor kelt fel, fürdetés nélkül. Még arra se ébredt fel, hogy beraktam az ágyába. :)
Az 1 órási evés után meg aludt 6-ig. És reggel fürdettem meg!

Tápszer: Mivel kevés a tejem, pótolok. De alig akarja elfogadni már a tápszert. :? Szerintem nem ízlik neki. Lehet, hogy én is adok neki ma egy kis almalevelet.
Lemérem, hogy mennyi anyatejet tud enni, mert lehet hogy most több van és elég neki. Mert súlygyarapodásügyileg minden rendben van, pedig alig eszik tápit.

Bejárás: Valaki kérdezte, hogy milyen bejárni. Én 20 percre lakok Csepeltől és én úgy szoktam, hogy odáig bemegyek kocsival és tovább HÉV, villamos. Értelme nincs tovább mennem, mivel a belvárosban dolgozok és nem tudnék hol parkolni, meg halál bemenni a városba csúcsforgalomban.
Lehet, hogy többet utazok mint mások, de mégéri a nyugalomért!

Edina


Kép
medina83
 
 


Jezsek,
akkor főleg nem értem, hogy miért írják, hogy már korán el kell kezdeni a HT-t. Külföldön mondjuk nincs ekkora előtérben az anyatejes táplálás.

Judit,
Sajnálom, hogy Rini is sokat bukik. Én azért szeretném tudni, hogy mi ennek az oka.
Számomra nagyon meglepő, hogy párod családja ennyire elutasító. Azt tudod, hogy mi ennek az oka?
Lili egyébként csomó emberrel jól kijön. Csak "anyóssal" veszekszik. :roll: :roll:

Szöszke,
örülök, hogy sikerült kikapcsolódnotok. Olvastam a blogodban, hogy anyud és tesód is besegítettek, hogy számodra is teljes legyen a kikapcsolódás. Rendes tőlük. Gondolom nekik is buli volt, hogy kedvükre babázhattak.

Cicc,
Megnéztem a Camponás uszi honlapját. Szerintem messze az a legjobb. Védőnő is részt vesz a foglalkozásokon és orvosi igazolást is kérnek. Csak ne lenne annyira messze.

Találtam a XX. kerben is egyet.

http://uszomanok.hu/

Kép
emi29
 
 


Sziasztok Anyatársak :wink:

Hát persze, hogy nekünk éppen ebben a pocsék időben kellett védőoltásra mennünk :evil:
De túl vagyunk rajta, kis Hősnőm most végre elaludt.
Aminek viszont nagyon örülök, hogy az újabb anyagcsere vizsgálat eredménye teljesen negatív! (Dokinő direkt felhívta a klinikát megkérdezni.) És már a kis izomgörcsei is elmúltak, ami miatt ugye paráztattak minket a születése után. Úgy örülök!!!

Emma is egyre hosszabb ideig elnézelődik, "eljátszik" egy-egy dologgal. Rájött arra is, hogy vannak kezei és lábai, nagyon elmélyülten szokta őket vizsgálni :lol:

Nici, Celesztina, a múltkor dicsértétek a vonalzónkat, köszönjük, most ez a kedvenc képem Emmusról.

Mezsó! De jó rólatok hallani(bocs, olvasni)rólatok, Blanka nagyon kis édes.

Zorróné! Gratulálok nektek, Beni is már igazi nagyfiú.

Medina, Zsuzsó, Marjan: ti is és a babók is nagyon szépek vagytok. Mennyit nőnek és változnak ezek a babók!

Lekri
, jó, hogy lett kaki, gondolom nemcsak a fiad, de te is megkönnyebbültél :wink:

Emi,
amikor baba voltam, én is nagyon sokat buktam. Anyu azt mondta, szinte mindent kihánytam, amit megettem. Vizsgáltak is gyerekklinikán, nem találtak semmit, csak egy kicsit később alakult ki nálam a gyomorszáj rendes záródása. Talán fél éves koromra javult a helyzet. (Féltem is, hogy Emma esetleg örökli, de szerencsére nem.) Remélem Lili is hamar kinövi.

Fogi gátlás: használja valaki valamelyik Pharmatex készítményt? Lenne kérdésem ezzel kapcsolatban, de inkább priviben.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Virág
igen minden rendben. :)

Atizka
Kristófón semmi változás nincs.őt nem zavarta a 7kaki mentes nap. :lol: :lol: Kép oké minden:)
Vendég
 


Virág!
Nincsen semmi baj egészségügyileg Biankával. Két hete voltunk kontrollon a kórházban a koraszülött osztályon, ott ismét alaposan meg is vizsgálták. A doktornő is mindent rrendben talált. Azóta viszont 5 dkg a hízásunk. Annyira nem izgat, mert látom rajta, hogy minden oké, sokat mosolyog, dumcsizik, forog, egyszerűen jól érzi magát. Az alvásával pedig nekem soha nem volt probláma. Csak egyszerűen nem hízik most a tejemtől. A vádőnőnk paráztat inkább ez ügyben. De holnap úgyis kell menni, meglátjuk mit mond.

Anetto! Telek ügyben: jól írta Medina a helyzetet a környék közlekedését illetően. Innen tőlünk reggelente bejutni Pestre kész káosz. Az a baj, hogy 5 év alatt több mint 5000-en költöztek ki ide, és akkor még a többi környékbeli helyet nem is nézem. Na mikor ez a tömeg beindul reggel... Tőlünk az MO 5 perc, de reggel jó, ha 30 perc alatt megközelítjük. És az MO-ról ne is beszéljünk, általában baleset van, és áll a sor órákon át. A Dunaparti rész viszont iszonyat drága itt is.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Virág - Nekem nincsen bajom a babakocsival. Amit hibaként tudnék felróni, az az, hogy nehéz .. de sűrűn nem kell cipelnem egyedül.
Nem szoktunk bkv-zni, ha kocsival viszem valahova, akkor általában csak a hordozóját viszem. Ha a babakocsit is, akkor is csak a földszintről kell 10 lépcsőn lecipelni.
Szerintem könnyen kormányozható, jó nagy tér van benne a babának, szuper, hogy két irányból tólhatom, az ülés dölésszögek is jók ... és könnyen összecsukható ... én nem tervezem lecserélni.
Majd ha Alíz nagyobb lesz, veszek egy esernyőre csukhatót .. addig felesleges, mert olyan szinten nem használom ki, hogy egy vagyont kidobjak rá.
Én csomó babakocsit megemeltem mikor keresgéltem, sajnos ami jó könnyű, annak igen borsos az ára - sebaj, így erősödöm :D

Emi - Igen, hét első felében Hugim segített, második felében meg Anyukám. Váltották egymást, nekik is jó volt .. nekünk is. :)
Hétvégére csatlakozott 1,5 napra Apukám is babázni :D

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok Lányok!

Visszatértem! (gondolom, hogy hiányozhattam... :lol: )

Voltak itt szüleim, Anyósék, egész jók voltak ezek a látogatások, de most nagyon nem bánom, hogy kicsit mindenki békén hagy minket! Ráfér már Lilura egy kis "nevelés"... :lol: Még mindig nem szokott le arról, hogy éjfélkor alszik el, viszont jókat alszunk kb délig... :oops: :lol: Egy pár órával előbrre kéne hoznunk a napunkat... :lol:

Voltunk ma baba-masszázson, nagyon élvezte, csak nincs hozzászokva a hajnali (8-kor...) keléshez, így most kidőlt. Fél 10-ig evett utoljára... Fura... :lol:

Ez a hozzátáplálás dolog engem egy kicsit felhúzott, bevallom őszintén... Aki szerint "túl van misztifikálva" az akkor is ezt mondaná, ha ő is tudna szoptatni? Szerintem a szoptatós Anyukák teljesen megértik a tápisokat, miért nem működik ez visszafelé is? Majdhogynem szégyenlenem kéne magam, hogy sokáig CSAK anyatejet akarok adni a babámnak?! Én szeretném addig szoptatni Lillust, amíg csak lehet (persze nem akarom, hogy a mellemről menjen egyetemre...), de ha elfogy, akkor jöhet a tápszer, aztán a hozzátápi, szóval nem ítélem el egyáltalán! Csak nem értem, miért nem megy a tolerancia mindkét irányba... :roll: Az meg, hogy régen már "csirkecombbal" rohangáltak a 3hónapos gyerekek... Igen, de azóta fejlődött annyira a világ, hogy bebizonyították, hogy nem éppen a legjobb, ha ilyen csöpp babák gyomrát terhelik... Lehet hogy MOST nincs semmi bajuk, de ha pl 40 évesen gyomorfekélyük lesz senkinek eszébe se fog jutni, hogy "ja?! biztos a korai hozzátáplálástól van!", de attól még lehet, hogy összefügg. (Jó, ez most nagyon "fekete-fehér"-eltúlzott példa volt...) Bocsánat, ha valakit megbántottam, de ez nagyon kikívánkozott belőlem! :oops: :roll:

Amúgy olvastam mindent, nem vagyok nagyon lemaradva... Gyönyörű babákat láttam! Azt figyeltem, hogy mikor megszülettek, még milyen kis "egyforma" volt az összes baba, most viszont! Egyre jobban hasonlít mindegyik a szüleire! (Kivéve az enyém... Ő még mindig nem hasonlít sztem semelyikünkre sem... :D )

Néhány kép:
Kép Kép

ercsi_3
 
 


Na szép... megjöttem, erre mindenki eltűnt... És még laptetőre is kerültem, pedig nagyon nem akartam... :?

ercsi_3
 
 


Ercsi! De jó, hogy jelentkeztél. Nézegettem a picasás képeiteket, eszméletlen jók, és a képaláírások is nagyon "beszédesek". Jókat kacarásztam rajtuk :lol:

Szösszenet!
Szépek vagytok ti is, nagyon aranyos Aliz. Látom azért volt jó időtök is.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Virág apropó KÖSZI az lőrinci oltásos oldalt.Egy kincs volt nekem. (lőrinci lévén) Tudtam még valamit akartam írni, ezt!!!!!!

Kép
téjé
 
 


ercsi: nem csak téged idegesít szerintem ez az oda-vissza tolerancia a hozzátáplálásban.Te nem érzed a toleranciát abban hogy az anyatejes táplálást tisztelnénk mi akik tápszerrel etetjük babáinkat?Én meg nem érzem azt,hogy elfogadott lenne,hogy én már másfél hónapos kora óta csak tápszert tudok adni Blankának,és így hogy már 4 és fél hónapos elkezdtem a hozzátáplálást nála.Nem eszik semmi komolyat,eddig csak alma és őszipépet,és az ég világon semmi baja.De még mindig a táplálék fő része a tápszer.És egy jó ideig még az is marad,de már nem szerettem volna csak tápszert adni,mert rengeteget eszik ő már a 4és fél hónapjával.Nem tudom azt elfogadni,hogy azért hogy halogassam a hozzátáplálást,hagynom kéne töménytelen mennyiséget megenni a tápszerből.Mert bizony akár képes lenne 6-7x is enni akár 250ml-t is.De így hogy alma,barack már az étrendben van megelégszik 5x 180-190ml-vel is.És én szívemből mondom hogy sokkal inkább szoptatnám csak és kizárólag,hiszen minden álmom az volt,hogy ha gyerekem lesz,majd tudjam szoptatni,meg is tettem ezért mindent,hogy ne apadjon el a tejem,de sajnos másfél hónaposan már nem volt elég neki,aztán el is apadtam...több okból is,én is beteg voltam,gyógyszert szedtem,Blanka is visszasárgult mikor kiengedtek a kórházból,táplálhatatlan volt...szóval a dolgok összejátszottak ellenünk,pedig ha tehetném még mindig CSAK ÉS KIZÁRÓLAG SZOPTATNÁM!!Belőlem meg ezek kívánkoztak ki......Bocsi ha megbántottam bárkit a fent írtakkal!!

Kép

Kép
mezsó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?