Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Anyukák!

Elnézést hogy bepofátlankodok a topikotokba, szült közületek valaki a Szent Imre kórházban. Lenne egy kérdésem Taj kártya ügyintézéssel kapcsolatban mert valaki azt mondja elintézi a kórház valaki meg hogy nem. Ha valaki tud választ rá köszönöm!

Kellemes babázgatás és jó egészséget mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


Mecsi, én ott szültem mindkét lányomat, és a TAJ kártyát nem intézik el, csak a lakcímkártyát!
(nem hallottam amúgy olyan kórházról, aki elintézné a TAJ kártyát...)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok CSajok!!

Megjöttünk mi is az 1 hetes kikapcsolódásból .. este majd beszállok a dumcsiba, addigra megnézem, mi az aktuális téma :)

És hozok fotókat is!!

Puszi mindenkinek :)

Kép
szösszenet
 
 

 
 

Azt akartam kérdezni, hogy hol is vettétek a felfújható kis akármiket, amibe beleférnek a minimanók???
Remélem érthető voltam :lol:
Néztük a komáromi Tescóban de nem volt. Ki van téve valahova, vagy keresni kell??????????????
A hétvégén megyünk a Balcsira SOS

KépKép
kisfruzsi
 
 


Szia Szösszenet!
Az idő nem volt ok, végig, de azért remélem pihenni tudtatok!
A legfőbb téma a hozzátáplálás elkezdése

KépKép
kisfruzsi
 
 


Bambi, Daninak nagyon boldog névnapot :)

Szössz, isten hozott :) Várom a képeket itt is :)

Fruzsi, mi a Tescoban vettük, nem volt külön kirakva, a többi nyári cucc (matracok, úszógumik...) között volt, a játékoknál!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok!
Egy hét munka után újból itt vagyok. Most gyorsan kiölöm a topicot, mert először képeket hozok, utána pedig olvasom a heti lemaradásom.

Mecsi! a Taj kártyát nem intézik el egyik kórház sem. Illetve úgy intéződik a dolog, hogy a kórház leadja a papírt az OEP-nek a születésről, de így min. 30 nap mire megkapod postán a Taj kártyát. Addig viszont nem tudsz semmit sem intézni. Érdemesebb valakinek bemenni a családból és minél hamarabb megigényelni személyesen.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Kép apával
Kép az oroszlán a kedvencem
Kép hátamon hordom a cumimat
Kép szopizom az ujjam, ha nincs cumi
Kép szép babát látok
Kép bekapjam a farkad?
Kép így ölelem át anyát
Kép
Kép
Kép
Kép Betti nyári divatja, ha nem talál papucsot

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Miért van az, hogy a babák mindig akkor kelnek fel, mikor leülnél enni??? Most is várok, várok, hogy felkel, na jó, mostmár eszek, mert éhenhalok, és ahogy leülök elkezd nyekeregni....önző vagyok, kapott cumit :)

Képek jók!

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Akkor egy par kep a nyaralasrol:

Katica & Zoli
Kép

Katicaval!
Kép

A csalad
Kép

Katica
Kép

Kép

Magi
Vendég
 


Sziasztok! Megjöttünk a nyaralásból. Majd mesélek ha érdekel valakit!
Most teszek pár képet. Már sikerült visszaolvasni de reagálni csak később tok.
Szonjával:
Kép

Márk: Kép

Baba wellness:
Kép

Márk anyával:

Kép
Vendég
 


Lányok, beneveztem Alízt egy szépségversenyre :D
Ilyen kis móka ...

Ha van időtök, és szépnek tartjátok a kiscsajt, nyomjatok egyet légyszi :)

Köszi


http://www.babavilag.com/pictures.php?g ... &pic=18473

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsban!

Anya honap jöhet haza végre..a vizelet még mindig ne mjön magától sajna de holnap ha kell katéterrel de haza jöhet.

Nici: nekünk a kórház intézte a taj kártyát

Hozzátápi: lassan nekünk is kell mert Máté 160 ml tápis eszik napi 6szor...ugyan ő nem hízik durván heti 20 dekát szóval átlagos..de egyébként 2 óránkét enne...

na de annyira bőg hogy mennem is kell..egyébként meg egyre kevesebb a bőgés és ujabban reggel 9ig alszik este 10től.

holnap megyónk szurira remélem minden oks lesz.

mindenkinek szép napot...
Vendég
 


NNNNA már megggint eltűnt minden, amit beírtam, úgyhogy nem fogom újra bepötyögni.

Minden "hazatérőnek" üdv, minden baba szép, Alíz szépségkirálynőre pedig szavaztam. Szorítok, hogy nyerjen.

Merre vagy Bambi??? Boldog névnapot Daninak

És hol vannak a többiek? Gitka, Mary, Nuska, Gumimaci, Geni.....

Kép
emi29
 
 


Nem fogjátok ehinni, de most beszltem gyerkőc dokijával.
Mondtam neki, hogy mi a gondom, hogy szerintem éhezik a gyerek, erre azt mondta, nem baj! etessem akkor két óránként! ezért nem kel tápszert válltani, mert nincs annak semmi baja!
Mit ne mondjak a lila köd öntötte el az agyamat! Hát igen, nem hiába vannak neki elöre nyomtatva a tápszer receptei, gondolom meg van a haszna! Biztos velük van szerződése!
Na majd pénteken adok neki!! :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Zsu!
Ne aggódj Liza súlya miatt. Bius viszi sajnos az érmet a dobogón ez ügyben. Múlt héten voltunk mérlegelésen: 4830 g, 60,5cm. Tehát mi még az 5 kilót sem értük el, a héten újból mennünk kell. Néha én is pótlom a tejcsit a hűtőből, de szerencsére nem kell sokszor. Viszont az az érdekes, hogy a mennyiséget megeszi, mégse hízik tőle. De ha éhes volna, akkor nem játszana el, nem sikongatna, nem aludna nagyokat.
Tegnap és ma adtam neki kis tejpépet délben (Betti szokott enni még, és a kiscsaj kinézte a szájából) szopi után, csak úgy rabolt rá a kanálra, és ízlett neki nagyon.
És két napja be nem áll a szája, egész nap az "á brüü" megállás nélkül. Hol örömködve, hol panaszos hanglejtéssel.

Végig olvastam az elmaradásomat, hála Bius alvási szokásának.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Zsuzsa, az a baj, hogy Liza meg se eszi az adagját. Kb 6x eszik egy nap, és amikor csak üvegből kap (ugye csak akkor tudom mennyit evett) sose eszik 100-nál többet. Sőt, inkább 70-90 között. Ez kevés. Pedig én nem vagyok parázós fajta, de ezt én is keveslem, nem csak a doki. Viszont ma nem bírtam a harcot (hogy egyen többet) volt itthon barack, turmixoltam neki 1-et, háááát nem álltunk meg a 2 kiskanálnál :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: úgy falta mint a kacsa a nokedlit :) És így már elégedett voltam, a 90 anyatejcsi után 80ml barack, így már okés a kaja :) Szóval elkezdünk hozzátáplálni, mert ezt végre jóízúen, erőltetés nélkül eszi. Én olyan boldog voltam, hogy végre nem kell harcolni, és valamit jóízűen megeszik, hogy elbőgtem magam...eddig olyan iszonyat lelkiismeretfurdalásom volt, hogy nem akar megenni semmit, mindig a cicit szeretné, ha odaadom begurul, mert nincs benne, és nem tudok neki többet adni....

TÉnyleg! Ha tudtok vkinél elfekvőben Medela SNS szoptanít készüléket, szólnátok az érdekemben?

Gyorsan kellene egy, még mielőtt teljesen el nem utasítja a cicit, mert lassan ott tartunk. Én pedig még szeretném szoptatni. Ha azzal, hát azzal....

Köszi

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsó,
nagyon sajnálom, hogy Liza szinte semmit nem fogad el. Remélem, hogy a baracktól nem lesz semmi baja, ha már mást nem igazán fogad el.

Fú, nagy-nagy szerencsém van, hogy Lili mindent elfogad. Tápszert, tejet, teát, vizet. Bármit adhatok neki. Szorítok, hogy mostmár rendesen gyarapodjon.

Zsuzsa,
Örülök, hogy Biusnak ennyire jó az alvókája :)

Kép
emi29
 
 


zsuzsófi: hát nem semmi Liza :wink: Meg nem görcsölsz sokat látom...hozzátápi rögtön egy kis őszibarackkal. :) Tudja mi a jó Liza,még jó hogy megeszi!! :)

nono,kerekes,magika: jó volt a vidám képeket nézegetni :)

Lányok 1-2 képet már dobtam én is ma,majd jövök még képekkel,de most már elég fáradt vagyok hogy ma kicsinyítgessek,mentegessek,de ígérem teszek még én is.Remélem holnap elég összeszedett leszek hozzá.

jezsek:
nem semmi egy dokitok van...2óránként tömjed bele a tápit??Ettől már tényleg jobb ha próbálkozol a hozzátáplálással,vagy azzal amit írtam,hogy rakjál bele több adagoló kanállal egy adag vízhez mint amennyit ír/nem írtad hogy ezzel próbálkoztatok-e már??/

Kép

Kép
mezsó
 
 


No most van időm reagálni.

A hozzátáplálásról: sztem semmi baja nem lesz a babáknak ha kapnak mást is tápon/tejen kívűl, annak ellenére mondom ezt, hogy Márk 5 hós kora előtt nem nagyon fog mást kapni hacsak nem látom azt rajta, hogy nagyon nagyon igényelné. Szonja nem kapott nagyon semmit mert nem ette meg. Egy éves volt mire valamennyit elfogadott a tejen kívűl.
Márk már 6200 gr és lassan a 68as rucikat hordja...no comment, Szonja 5900 volt 6 hósan és akkor hordta a 68 as rucikat.

Nyaralás: tök jó volt. :D Kár hogy vége. Bár pihenni nagyon nem tudtam de legalább nem kellett főzni mosni és takarítani. Szonja is nagyon jól érezte magát és Márk is. Nagyszülők voltak velünk így csak egy gyerkőccel kellett lennünk, ők bevállalták a másikat, főleg Szonját. Totál leharcolta őket a kiscsaj. :wink: sztem ők örültek hogy vége mert Szonja interaktív volt végig. Mondjuk itthon sokkal kezelhetőbb a csajszi mert nem engedek meg neki mindent, de a nagyszülőkkel mindent szabad és így hamar lemerülnek ők is.

mezsó: sokat gondoltam rátok és nagyon jó, hogy minden rendben van remélem a vese dolog is megoldódik és Blanka meggyógyul. nagyon szép a kiscsaj. Abszolút nem nagy baba. Mi lett a hormon dologgal?

lituka! örülök, hogy anyud jobban van és sajnálom hogy ennyi dolog szakadt a nyakadba ráadásul Máté sem egy "kiságybannézelődökéscsendbenvagyok" gyerkőc. A súly meg?? háááát azt is megértem...kint voltam a strandon és nagyon csehül éreztme magam..mindenhol rezeg a háj.....plötty a hasam és nem mozdul a súlyom...még híztam is.... :cry: evvan....

csöppke! a képeidért oda vagyok meg vissza. Nagyon jók! Klassz hogy Lóci ilyen éjszakát majdnem átalvós baba lett. emléxem mennyit volt ő is ébren. Márkkal is javul sokat a helyzet! Már főleg csak enni kel fel és aztán ájul is vissza...úgy sajnálom még mindig h táposak vagyunk....tudom, hogy soxor megnyugodna egy kis cicitől is...de nincs...
Hány kilósak vagytok?
Vendég
 


Lányok, van itt olyan, akinek a babája a BEBA HA.AR. tápszerét eszi? Kipróbáltuk, hátha kevesebbet bukik tőle Alízom .. de az az érzésem, hogy hasfájós lett tőle :shock: :shock: ...

A hozzátáplálást én már nagyon várom, mert ez a műkaja (=tápszer) teljes dráma ..
Ha Alíz betölti a 4. hónapot, akkor elkezdek neki adni almát ...

Amivel nem boldogulok, az a napi 5-szöri evés. Egyszerűen nem tudunk átállni rá .. mindig kibulizza, hogy 6 legyen belőle :( ..
Pedig szeretném bevezetni a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora 5-öst ..
Hasonló korúak, hogy álltok??

Képekkel még lógok .. de ma rengeteg dolgom volt.

Kép
szösszenet
 
 


Visszaolvastam (nagyjából :D ...) .. hát persze a fele van a fejemben ..

Zsuzsó
- Örülök, hogy végre valamit elfogadott ez a lány! Megértelek .. és bízom benne, hogy nem lesz semmi baja :) Gyümölcs .. elvégre mi baja lehetne :D

Magika, Nono -
Örülök, hogy nektek is jól sikerült a nyaralás!

Fruzsi -
Nem volt olyan vészes időnk .. 4 napot strandoltunk, a maradék 3-at meg Füreden, Szigligeten és Tihanyban töltöttük .. jobb is volt így a csajszinak .. nem bírta volna 7 napot fülledni a parton .. kell a zötyögés :D

Lituka -
Örülök, hogy Anyud jobban van. Reméljük a kissrácod is egyre kevésbé lesz sírós baba :) Alíz is javul folyamatosan :)

Emi - Köszi, hogy szavaztál Alízomra :)

Kép
szösszenet
 
 


szösszenet! nem tom olvasod e a kismama újságot én azóta igen mióta 1ször terhes lettem. Szval nagyon lehúzta a suttogó módszerét, bár nem csak ez a lap hanem nagyon sok helyről hallottam h nem vált be nekik. pl nekem sem. De! amint látom nálatok teljesen bejött és Alízt e szerint szoktatod. Te vagy az egyik kivétel! Viszont én nem értek egyet vele h egy ilyen pici babát át akarsz szoktatni....Alíz már így is mintagyerek. éjjel alszik nappal sokat gügyőg, jöttök-mentek vele..stb. Ha neki szüksége van a 6x i kajára akkor hagyjad had egyen. csak azért hogy neked könnyebb legyen ne erőszakold rá a 5x i kaját. Biztos hogy ahogy az idő halad egyre jobb lesz. A hasfájásról pedig: Szo is ezt a tápot kptra anno...üvöltött a pocakfájástól. nekem nem vált be.
Remélem nem haragszol meg amiért ezen a véleményen vagyok. Örülök, hogy neked bevált asuttogó..nekem is megvan a könyv de nem jött be. Én igény szerint csinálom a dolgokat. Márk igény szerint eszik is. Néha csak 40 gr-ot máskor 2 óránként, olykor meg 4 óránként. Nem erőltettem mert nem volt szívem hozz és láttam rajta h nem is lehetne ráerőltetni ilyesmit, de látom Alíz minden gond nélkül beállt a suttogó szerint. Tényleg sorry ha megbántottalak.
Vendég
 


jezsek! úgy tom mohóság esetére is van már ilyen piciknek adható tápja a novalacnak. sztem érdemes lenne felhívni őket.
Vendég
 


Szöszke, én sem tudok neked segíteni, mert az összes gyerekem többsör eszik 5-nél :) Nem is tartom jó ötletnek ezt, sőt semmilyen szoktatást. (remélem nincs harag)

És szerintem te sem fogod tartani, hiszen kap mondjuk egy banánt a kölök meg egy túrórudit két kaja között, akkor az már + két evés. És máris nem öt. Akkor egy 3 hónapos babának miért kellene?

KAta is, Bence is reggelizik bölcsi, ovi előtt, annak ellenére hogy ott is van reggeli. De ha 1x éhesek amikor felkelnek....sőt, mikor hazajönnek, éhesek, pedig 1 órája uzsiztak. Ilyenkor kapják meg a gyümi+túrórudi adagjukat. És 7-kor vacsiznak.

Ez 7 kaja ha jól számolom. Liza is 7x, sőt olykor 8x eszik.

1, 1,5 éves kor előtt én nem javaslom a napirendre szoktatást, max kicsit alakítani a gyerek saját napirendjét...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Nono - Nem bántottál meg .. ha nem igény szerint etetném a lányom, hanem a suttogó szerint, akkor már régen nem kapna 6 kajcit egy nap, mert nem fér bele 3 óránként az ébren töltött órákba.
Ma 10-kor kelt, és 10-kor feküdt. Az 12 óra ébren töltött idő .. Ha azt elosztom 3-mal, akkor csak 4 kaja férne bele .. 2,5 óránként is max. 5. De ő 6-szor kap. Soha semmit nem erőltettem rá, és nem is fogom.

Abban viszont következetes vagyok, hogy ne egyen óránként, meg 1,5 óránként, mert az a pocakjának sem jó.
Az 5-szöri evés amúgy neki is jobb lenne .. majd meglátja, és átáll rá úgyis. Csak még nem tanulta meg, hogy kicsit többet egyen 1 kajálásra.

Minden baba más .. szerencsére őt elég terelgetni. Azt viszom nem érzem vérmes szigornak. Nekem a lényeg, hogy kiegyensúylozott boldog baba legyen, az pedig stimmel :)
A Suttogóban meg sok-sok jó dolog van, és sok olyan is, amit nem lehet minden gyerekre ráhúzni, nem lehet általánosítani. Én kiszemezgettem ami nekem bevált, és azt alkalmazom :)

A hozzátáplálás miatt szeretném csak az 5 kaját .. mert akkor a tízórait és az uzsonnát váltanám ki először. (persze először csak az egyiket)
Ezt a BEBA-t meg kivágom .. visszatérek a Milumilra, ha bukik, ha nem .. attól legalább nem fájt a pocak.

Kép
szösszenet
 
 


nono: köszi a Blanka dicsit :wink: hát most jelenleg rendben minden,de sajna ez csak látszat mert a veséjével műteni kell...rendben csak a műtét után lesz sajnos.Hormon ügy még nem megoldott,endokrinológiára csak szeptember 29-ére van időpontunk.Szóval passz.Mikor időpontot egyeztettem azt mondta az asszisztens hogy nem komoly ügy a problémánk ráér...

szösszenet:
BEBA tápszerről nem tudok,de mi refluxos babák voltunk picinek,bukott sokat Blanka,hasfájós is volt,és akkor a Pregomin nevű tápszerre állított a dokink.Ezt vényre írják fel,de nekünk azóta sincs bajunk.Se bukás,se hasfájás.Ez a Pregomin,mindentől mentes,nincs benne se laktóz,szacharóz,glükóz...semmi ami a hasfájásért felelős.És azt mondta a dokink,hogy ez állagra is sűrűbbnek mondhatóbb mint a többi tápszer,ezért sem bukják vissza a babák.

Kép

Kép
mezsó
 
 


szössz: most agyonvernek se jut eszembe a neve,de van valami amit szintén vényre írnak,és a tápszerek sűrítésére szokták használni.Nekünk is írt fel a doki az elején,ha még a Pregomint is vissza bukta volna,de nem tette így nem váltottuk.De a lényeg a bukásnál hogy sűríteni kell a tápszert.

Kép

Kép
mezsó
 
 


Nono, örülök, hogy Ti is jól éreztétek magatokat :) Nagyon csinos vagy a képeken!!! Csemeték is tündériek :)

Szössz, Barbi magától állt be a napi 5x kajára még 2 hete, de most 2 napja Ő is kéri a hatodikat, és ettől a napi adagja sem lett több, ugyanazt eszi meg csak többszörire :) De hogy mitől jött ez neki 2 napja nem tudom, de ha kell neki, kell neki :) Ma pl. este 11-kor még felébredt, hogy kér kajcsit, és csak 50 millit evett, de úgylátszik kellett még neki :)
Fél10-kor szokott kelni, kiváncsi vagyok most mikor kel, így hogy jóval később evett :roll:
Amúgy én teljesen Barbira bízom az evés időpontjait, de ezzel sosem volt gond, tartotta az elején a 3 órákat, és most is egész jól beosztja az idejét, van hogy 4-4és fél órát alszik, de van, hogy 2 óra múlva kér, 2-nél kevesebb nagyon ritkán van!

Zsu, egyébként ismerős ez az oviból hazajövünk, és már éhesek is vagyunk dolog :) Szandit van, hogy úgy hozom el, hogy látom ahogy benyomja az utcsó falatokat, tehát tuti eszik, és mire hazaérünk szó szerint éhen akar halni :D Vannak olyan napok, mikor óránként jön, hogy éhes :roll: Persze ilyenkor kicsiket eszik csak, de eszik :)

Jó késő van, talán aludnom kéne... :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Mezsó, a Beba is receptre van, vagyis anélkül is lehet, de akkor ugye drágább!
Mi a sima Beba HA-t esszük, ahogy azt már írtam is sokszor, nekünk semmi gondunk vele, normálisan hízunk, nem bukunk, napi 2 kaki tuti, de van néha több is, és nem érzem, hogy éhes lenne tőle, mert akkor nem lenne el 4 órát is utána :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Zsuzsa, nagyon jók a képek, nekem is van olyan pólóm, meg apumnak is, mint férjednek :)

Magi, nagyon szép helyen voltatok, nagyon aranyosak a gyerkőcök, köszi a képeket :) Keresztelő? :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Jó reggelt!

Mi ez a nagy pangás?9óra és még nem volt senki?Ilyenkorra azért valaki mindig írni szokott...

szösszenet:
beugrott a tápszersűrítő neve-->Nutritonnak hívják,de ez is vényköteles.

Kép

Kép
mezsó
 
 


sziasztok

valaki szedi közülletek a cerazett fogamzásgátlót? én egy hete szedem és a tejcsi mintha elkezdett volna apadni.éjjel is 6órát aludt Kristóf és be se durrantak a cicik.máskor 4óra után olyanok voltak mint a kő.ugyhogy nem tudom mit tegyek.de viszont 6órát se aludt még Kristóf 1huzamba.ugyhogy tényleg nem tuxdomtapasztalat van valakinél?
ja és ez a 7.nap kaki nélkül.már sok mindent kiprobáltunk és semmi nem inditja meg.most megyünk majd glicerines kúpé hátha az már tényleg jó lesz

EMI
nem tudom,hol van igazán.csak az a volt osztálytársamé meg a tesójáé.Kelevajda a vezeték nevük :) meg ott dolgozik a barátnöm is :)
Vendég
 


lekri: a 7nap rengeteg kaki nélkül!!Anyatejcsis babáknál is 3-4naponta levő székletürítést szoktak jónak mondani...teáztatni is próbáltad?Édeskömény,ánizs ezek jók szoktak lenni hashajtásra.Mecsek tea?Ezeken is túl vagytok?Nem nyűgös a fiacskád tőle?Hát nem tudom gyerekorvosnak én lehet elvinném megmutatni...nem kísérletezgetnék,főleg hogy azt mondtad mindent kipróbáltatok.

Kép

Kép
mezsó
 
 


ja!cerazett...pár ismerősöm már szedte,volt akinek apadt a tejcsi egy kicsit,volt akinek más baja volt tőle,összességében jó véleményt nem hallottam még erről a fogi bogyóról. :(

Kép

Kép
mezsó
 
 


Lekri - Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ha 4 napig nem kakil, akkor vigyem be hozzá .. a 3-4. napon már bátran lehet (és kell) kísérletezni glicerines kúppal, lázmérőzéssel, teával .. bármivel, ami neki segít. De 7 nap az rengeteg!!! :shock: :shock: :shock:

Mezsó - Köszi! Rákérdeek majd a dokinéla következő oltásnál ..
Úgy érzem, magától is csökken a bukások száma ..
Lehet, egyszerűen túleszi magát.

Kép
szösszenet
 
 


Mezsó

doktornő védőnő szerint anytejes babánál a 10nap se gond még. tud róla a doktornő,hogy nincs kaki.amugy nem nyügös.kamilla tea,édeskömény,szélcső,szuri utáni kúp, szirup amit eddig kiprobáltunk.ma jön a glicerines kúp.de doki és védőnő szerint se kell aggodni.de azért engem aggaszt egy kicsit.amugy én vagyok nagyon székrekedéses.
Vendég
 


ja a hasa se puffadt neki.
Vendég
 


Sziasztok Mamik!

Pumpi
Megjött a csp.! Még tegnap, csak elfelejtettem írni.
Nagyon gáz, 3 hónapos csúszás... :?

Magi, Nono, Szösz
Örülök, h jó volt a nyaralás!!!
Szöszi
Képekkel lógsz még!!! :wink:

Magi
Tőled is várjuk még a keresztelős képeket!!!!

Lekri
7 nap szerintem is sok!
Mi is csak anyatejesek vagyunk, de eddig 1x volt csak, h 5 nap után volt kaksi!!

Zsuzsa
Nagyon jók a képek, és amennyit láttam a háttérből a házatok is nagyon szép lehet!!
Írtad régebben, h lehet nálatok is babatali! Én tuti menni fogok, mert nagyon kiv.vagyok a lkertetekre is, írtad, h az is szép nagy!!

Szöszi
Még el nem felejtem: Harasztin Ti melyik tóhoz szoktatok menni???

Hétvégére tervezem, h el kéne menni, közel is van, jó idő is lesz, bár szerintem fürdeni nem tudunk majd, mert hideg lesz a víz, de fetrengeni jó..

Na mennem kell, Maszat felébredt!

Ja, tegnap vettem neki egy használt pihiszéket, nagyon tetszik neki.
F.P. a lábávan kell nyomiznia, h zenéljen, de van rajta állandó dallam is, meg rezegteti a hátsóját..

Kép

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Sziasztok,

Szöszke,
mi már csak 5-ször eszünk, de ez abszolút nem rajtam múllott, hanem Lilin. Ő alakította így. Néha-néha becsusszan egy hatodik evés is az esti alvás előtt, de szerintem ott már nem is a kaja a fontos, hanem a cici. Mert olyankor már alig van tej, mégis elnyammog rajta, egyébként meg állandóan sír a cicin, ha kevés a tej. A védőnő már szólt, hogy csökkentsem az evések számát, meg ne etessek három óránként, de kérdem én, hogy akkor mi van az igény szerinti etetéssel. Ilyenkor már nem az a jó???
A Suttogót egyébként én is olvastam, de csak olvastam, semmi több... :roll: :roll: Semmit nem próbáltam ki Lilin. Enélkül is megtanult mindent, csak lehet, hogy kicsit tovább tartott.

Ami a bukást illeti, szerintem abban mi vezetünk. Elképesztő mennyiségeket szokott Lili visszabukni, sőt inkább hányni. (Van, hogy etetés előtt is bukik). Most mi is kaptunk új tápszert, ez is Humana, de bukás elleni. Lilit ez nem igazán zavartatja. A párnáját naponta kell kimosnom, napi 4-5 pelust használunk. Ha a hátára fektetem játszani, kb két perc múlva folyni kezd a száján a kajcsi. Már voltunk emiatt dokinál, de először csak azt mondták, hogy emeljük meg az ágyát (az összes ágyat megemeltük, amin alhat, még a miénket is), aztán kaptuk ezt az új tápszert, ami szintén nem jött be. Utoljára azt mondta a doki, hogy ha 2 hét múlva is sokat fog bukni, akkor vigyük vissza Lilit. Hát az lesz, mert a helyzet változatlan.

Nono,
a kismamát én is olvasom, ami számomra meglepő, hogy nem csak a Suttogót húzták le, hanem a babauszit is. Te fogod vinni Márkot?

Lekri,
kérdeztem a páromat is, hogy ismeri-e a helyet, de ő sem tud róla semmit.
Ez a 7 naponta kaki számomra is kicsit furi. Lilinél 3 nap a maximum.

Kép
emi29
 
 


Kisscica,
azt hiszem írtad, hogy te is el fogod vinni Maszatot bébiuszira. Megírnád, hogy hova és? Én is szeretném elvinni Lilit, de nálunk sehol nincs uszi.

Nagyon elégedett a fiad abban a pihiszékben :lol:

Kép
emi29
 
 


Emi

az iwiven fent van:Animona udvarház A NEVE :)

hát itt azt mondják itt a doki meg v.nő,hogy mindent feldolgoz ,felél és igy nincs mit megemészteni. na de ha a kúp se hoz ma semmit akkor ugyis felhivok mást is,hogy ilyenkor tényleg nincs e gond.

de amugy tényleg semmi baja.nem nyügös,mosolyog,nem fájlalja a pociját és nem puffadt vagy kemény a hasa.
meg már azért a rokonságot is végig kérdeztem.ott is volt olyan ahol 10napig nem volt kaki csak anyatejes babánál.
Vendég
 


Emi
Régebben néztem, és akkor találtam egyet a Helsinki úton, de azt mostmár nem találom a neten!
Viszont a Nemes utcában van egy uszi, Imre központjában..
itt a link, felhívni még nem tudtam, mert telefon töltőn én meg főzök, de szerintem érdemes lenne megkérdezni, mert az én úgy tudom, h nem egy drága uszoda.. :roll:

http://bokaykert.hu/index.php?option=co ... &Itemid=32

itt meg tudod nézni

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Emi
Ez a bukós dolog dúrván hangzik!
Lehet nem is kellene pótolni neki, ha nem jönne neki vissza ilyen sok!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Rakok egy-két képet Kép Így alszik Marci a pihenőszékbe Kép Egy kis pornó Kép Valyon hol a boka?
Vendég
 


Mi is járunk szeptembertől babauszira..addig sajna a foglalkozás szünetel.
de ha vkit érdekel..vannak ezen az oldalon róla videók.
http://www.babauszasgyor.hu/
Vendég
 


jezsek: jó kis husis baba a fiad! :wink: A gyereko.,és védőnő pedig elég higgadt természet akkor ha úgy gondolják a 10nap még belefér. :shock: Mindenesetre az jó,ha nem nyűgös,nem puffad a pocija,majd csak lesz kaki előbb-utóbb.

Kép

Kép
mezsó
 
 


Kép tegnap ilyen vidáman sétáltam

Kép

Kép
mezsó
 
 


Lekri!
Én szedem és szedtem az előző szülések után is a Cerazette-t. Mindig csak addig, míg szoptattam, most is így lesz. Nekem semmi gondom nincs vele és nem is volt. De a dokim most is elmondta mikor felírta, hogy ha úgy veszem észre, hogy miután elkezdem szedni és csökken a tej, akkor keressem őt meg, és találunk helyette mást. De ez csak az első pár napra vonatkozik, miután kezd hatni maga a hatóanyag. Nekem most csak annyi mellékhatás volt, hogy miután 8 hétre megjött a havim 10 napig tartott. de azt mondta, hogy ez mág belefér. Azóta pedig szerencsére semmi nincs, pedig már újabb 6 hét eltelt. Ugyanez vonatkozik arra is, ha valakinek megjön a havija és ennek hatására csökken a tej mennyisége, akkor is be szoktak avatkozni.

Én nem számolom, hogy hányszor eszünk, ha kér adok neki. De szerintem van, hogy akár 7-8 alkalommal is. De ebből ugyebár van olyan amikor éppen csak egy kicsi kell. Valamint mi napközben kétszer is alszunk nagyot (2 ill. 4 óra) és egész éjjel. Másfél óránál többet nincs fennt két alvás között. A mennyiség pedig 50-130ml között mozog. Erre azt mondta a doktornő a kórházban, hogy jó. Csak nem hízunk szinte semmit.

Kiscica! Igen még mindig áll a lehetőség a talira vonatkozóan. Már Juditnak is ígértem képeket a házunkról, de az mindig lemarad a fényképezések során. tavalyit nem akarok mutatni, mert 1 év óta is sok minden változott. De bemótlom és bemutatom nektek a házunk táját.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


ma meg itthon kell dögleni... :? nem tudom kinél milyen az idő,de itt borult,és esik az eső... :? lánykám is el van ájulva.Ilyen napja már rég nem volt hogy 2etetés között békében fekszik a kiságyában,és alszik!!!!Ma még teázni se akart,sőt a pürét is csak fintorogva eszegette... :shock:

Kép

Kép
mezsó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?