Új privát üzeneted érkezett!

Parapet! Hát passz. Talán világítsd meg zseblámpával a derekadat, hátha megnézi mi az... Már ha átlátszik onnan vmi. Vagy a pocid alját előről...

panna1
 
 


Hellooooo mindenki:)

Megvagyok, egyben vagyok, de az utolsó munkanapom végül csak pénteken következett be :oops: Már nagyon vártam a végét :shock:

Szülésznőkről még mindig nem tudok semmit én sem, ezért nem tudok infókat, ha mégis megkapnám, rögtön továbbítom mindenkinek aki kérte. Remélem még nem lesz késő. :)
Úgy döntöttem én nem várok, kérdeztem dokimat Zsófiról, azt mondta, hogy nem vállal (bár ezt lehet írta már valaki), úgyhogy Betti lesz az emberem (hacsak nem egyszerre szabizik a dokimmal), holnap felhívom.

Andi: én szülök majd Mihályi dr-nál, és Ibm is nála volt:) Szerintem is elképesztő jó ember és doki, sugárzik belőle az emberség és a hozzáértés, egyszerűen eszembe se jut aggódni ha a közelében vagyok. Nem mintha egyébként parázós lennék, de akkor is megnyugtató jelenség számomra:)

Rifu: kitartást nektek, a másodiknál várhatóan nálunk is hasonló lesz a helyzet, vagyis a döntés, de vannak még csodák!

Jucával mi újság? Régen írt, tudtok valamit?

Parapet, neked is idő van már, hogy vagytok?

Vagy a frontok meghozták a babákat?:)
Remélem mindenki jól van! :roll:

Nekem azt mondta a doki 1 hete, "komoly szakszavakkal", hogy a méhszájam: tök beton :lol:
Elvileg 30 napom van még, de család szerint kb 2 hét a tünetek (keményedés, forgolódás) alapján. Hát majd meglátjuk, utóbbinak jobban örülnék, mert akkor még itthon lesz a dr.
Szerdán megyek az első ctg-re, hétfőn az utolsó laborba.

Most már jövök rendszeresen, szabad vagyoooooook :lol:

üdv és kitartást mindnekinek!

lillenet
lillenet
 
 


Lille!

Még vagyunk egyben. :wink:

tjuca
 
 

 
 

Kérdés: kell-e vinni popsikenőcsöt, meg köldökápolási izéket?

tjuca
 
 


Nem kell!
Ki van rakva minden kórterembe a pelenkázóra!
Pelenka és popsitörlő kell!

Már mennem is kell!

Kitartás csajok,úgy látom mindjárt célba értek ti is!

Tjuca! Milyen a szülésznő?

Kép


Kép
ibm
 
 


Ibm!

Bifór szülés egyelőre nagyon rendes. Kicsit katonás, de rendes. :lol:

tjuca
 
 


Felszerelés a kórházaban
A mi szobánkban nem volt a pelenkázón semmi, lóhalálában riasztottam apámékat, hogy hozzanak steril vattát, mert azt nem vittem (igazából a fülpiszkáló jó a köldökápoláshoz, szerencsére volt nálam, csak azt használtam). Aztán kiderült, hogy csak kifogyott és nem pótolták, szólni kellett volna. Úgyhogy szóljatok (akire erre kényes annak infó: nem steril vattát használnak, nincs rá pénz...).

A.
v_andi
 
 


Andi, Ibm, köszi az infókat!

Még mi is egyben vagyunk, remélem már nem sokáig!!! Amúgy minden oké, csak ebben a frontos időben Rékus szanaszét rugdos. De inkább ez, mint hogy ne mocorogjon és a frászt hozza rám...

Többiek, minden oké??

panna1
 
 


Sziasztok!

Bocsi, kicsit bepofátlankodtam közétek...
Ha van kérdésetek a Margittal kapcsolatban vagy szülésznő ügyileg, akkor itt vagyok most egy darabig, míg szonja alszik...

Vikka

Kép
wvikka
 
 


IBM szia! :)

Rég "láttalak". Minden rendben?
Olvastama szülés töridet. Neked sem volt egyszerű... :(
De ha ránézel tudod, hogy megérte! :lol:

Azért jól megelőztetek... :lol:

Vikka

Kép
wvikka
 
 


Sziasztok újra!

Azt hittem több időm lesz, hogy nem dolgozok, de nemigen vagyok itthon, annyi az intéznivaló... Azért olvasgattam néha, remélem továbbra is jól vagytok!

Üdv wvikka! Ki volt a dokid és szülésznőd? Megköszönném a tapasztalataidat akár itt, akár priviben:)

Felhívtam Bettit, a szabadsága miatt sajnos nem vállalt el, így Sámsonné Kati mellett döntöttem, pénteken találkoztunk is, és teljes mértékben elégedett vagyok:) Kedves, határozott, tapasztalt, vagány:) A gyengéd szüléses kérdéseinkhez-kívánságainkhoz is nagyon pozitívan állt hozzá, nagy részét alapból is úgy csinálja ahogy szeretnénk. Ő is elmegy most egy hétre, de visszaér mire Mihályi dr. elutazik.

Dokihoz holnap este megyek, kíváncsian várom, változott-e valami odabenn, panaszom szerencsére semmi komoly továbbra sem, az alvással vannak gondok, hn 4 óta pörgök, de ez legyen a legnagyobb bajom.

Panna, neked mit mondott a dokid, gondolom a "nyílás" óta voltál már:)
Juca, hogy bírod? Minden oké? Remélem múlik a félelmed!

Frontokról annyit, hogy pénteken azt mondta a szülésznő, hogy 30 óra alatt 26(!!!) baba született... :shock:
Le a kalappal előttük, hogy gond nélkül megszervezték-levezették.
Megjegyzem, Kati még egy ilyen műszak után is képes volt lelkendezve mesélni a picikről, ami lehet, hogy "elvárható" vagy természetes, de nekem azért nagyon pozitív volt:)
lillenet
 
 


Sziasztok!
Csak beugrottam, mert alig van szabad percem. :D
15-én megszületett Luca, 4100g és 55cm. Nem semmi menet volt, majdnem császár lett, de szerencsére megúsztuk. :lol:
Mindenki nagyon segítőkész és kedves, a gyerekorvos is mindent elmond. Az tény, hogy a kórháznak nincs semmije.

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Szia parapet!

Gratulálooook!:) Szép nagy baba:)
Majd jelentkezz hogy vagytok, nagyon jó egészséget kívánok az egész családnak!
lillenet
 
 


Hahó többiek, minden oké? :roll:
lillenet
 
 


Parapet: gratulálok én is, azért ha lesz időd írd meg részletesen!

Olyan jó látni-olvasni, hogy itt a fórumon mindenki kicsit izgul, kérdezget, aztán egyszer csak eltűnik és eggyel több gyerekkel jelentkezik ismét :P

Lillenet:
Nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz neked Katival szülni, nekem szuper volt. És előre megmondta, hogy villámszülés lesz, én az előző tapasztalata alapján persze egy szavát sem hittem, de neki lett igaza! Aztán még a szoptatásban is segített. Néhány dolgot kértem tőle az előzetes megbeszélésen, mindenre emlékezett és úgy is csináltuk (nem engedett lefeküdni, amíg lehetett a labdán tartott, nagyon szigorúan ügyelt rá, hogy nyomás közben tartsam csukva a szemem, mert előző alkalommal totál bevérzett, stb.).

30 óra alatt 26 szülés? Hová rakták a mamákat-babákat? Elképesztő, ennyit a 15 ággyal engedélyezett osztályokról!

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!

Lillenet: Dr Barna János az orvosom és Tódor Éva volt a szülésznőm. Látom már Te is választottál. :)
Amikor még nem választottam és csak ctg-re jártam, nekem az volt a tapasztalatom, hogy mindegyikük nagyon kedves és aranyos. Nekem a dokim ajánlotta Évát. Első találkozásra nagyon szimpi volt. És baromira örülök, hogy nála szültem! Mindig ott volt ha kellett, mindig tudtam mi fog következni, mit csinálnak velem, mi miért történik. Hatalmas lelkierőt adott és teljes biztonságban éreztem magam és Szonját. Szerintem ennél több nem is kell.

Tjuca írta, hogy katonás. Nekem egyáltalán nem tünt annak. Ellenben jó sokat nevettem.

A szülőszobáknak nagyon jó a felszereltségük. Az ágyak tényleg értünk vannak. A fájdalmak ellenére csak kellemes emlékeim vannak!

Az én meglátásom szerint totál mindegy, hogy a szülésznőd ügyeletes-e aznap vagy sem mikor szülsz, mert amennyi szükséged van rá, annyit ott tud lenni.

Az osztályon vannak hiányosságok, de túl lehet élni. A császárosoknak nagyon jó kórtermeik vannak szuper ágyakkal. A "simán" szülőknek az ágyak nem a legkényelmesebbek. Én nagyon hiányoltam egy úszógumit, hogy legalább ülve kényelmesen tudjak szoptatni. Sajnos párom 3 nap alatt nem tudta beszerezni... Az ágy vaskerete pedig okozott fájdalmas perceket a le- és felkelésnél...

Babáknak pelenkán és ruhán kívül nem kell vinni semmit, mert minden más adnak. Ruhát meg pelust is, ha kérsz, de a saját nekem jobban bejött.

Ha nem akarsz szomjan meg éhen lenni, akkor vigyél pótlást. Van hűtő a nővér pult mellett.

Remélem tudtam segíteni! :)

Kitartás mindenkinek!

Vikka

Kép
wvikka
 
 


Sziasztok!

Jelentem a doki és a ctg szerint is minden oké:) Remélem hétfőre uh időpontot is kapok, az lesz az utolsó intéznivaló elvileg.
A dokimmal úgy tűnik hétfőn találkozok utoljára, hacsak Gergő nem siet egy kicsit. A szabadsága miatt Magyar Attilát kell keresnem, őt a szülésfelkészítőn láttam, egész szimpatikus volt a nyugalmával, türelmével, humorával.

Andi: Kati nekem tényleg nagyon bejött eddig, és megnyugtató volt a beszélgetés is. Nekem is vannak még kéréseim, igyekszek összeírni őket, hogy mikor visszajön a szabadságáról, el tudjam mondani:)

Vikka: köszönöm az infókat, örülök, hogy elégedett voltál/vagy :)
Évit akkor láttam, mikor a szülésfelkészítőn voltam, akkor nem volt túl jó passzban szerintem, mert nemigen volt szimpatikus... Persze mindnekinek mások az elképzelései:)

Pannáról, Jucáról tudtok valamit?
lillenet
 
 


Lillenet:
Nekem végül Magyar Attila szedte ki a varratokat, tényleg szimpatikus volt és ügyes, iszonyúan igyekezett, hogy ne legyen kellemetlen. Azért főleg értékeltem a dolgot, mert a másik fiatal doki nem vállalta, hogy 3. nap kiszedi az orvosom pedig már szabadságon. Ja, és azt is Kati intézte el, hogy valaki gyorsan kiszedje a varratokat és ne kelljen 60 km autóznom ezért 4. napon egy újszülöttel.

Szülőszoba: tényleg szuper és a hangulat is, mindenki kedves, segítőkész, de az ágyak... Hát nekem nem jött be, lányok, ne feküdjetek vajúdás közben, iszonyatos. Labda, séta, kinek mi jön be inkább, de a fekvés (kivéve persze ha EDA-val szültök) nem alkalmas póz a vajúdásra.

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!

Rég jártam erre, de látom itt is megindult az élet. :)

Parapet! Gratula a nem is olyan kicsi Lucához!


Mi még egyben küzdünk, de én már nagyon szeretném ha végre kibújna a leányzó. De úgy tűnik, ő nem... :(

Hét eleje óta bő kétujjnyi tágulásnál járunk, néha fájdogálok is, belenyillal a derekamba is és a combomba is amolyan villámcsapás-szerűen. Gondolom vmi ideget nyom a kis drága.
Tegnap estétől fejfájásos is vagyok (pedig nem szokásom), és hányingerezek is.
Tehát szerintem alakulunk...
Csak nem elég gyorsan, mert holnap a dokim 11kor gépre száll és huss, így ha ma éjjelig nem történik semmi, akkor úgy néz ki, hogy másik dokinál szülünk. Ennek nem örülök, de hát mi a fenét csináljak? Fel lett dobva az a verzió, hogy ma bent maradthatok, és megindítják a szülést, de úgy gondoltuk, hogy amíg magától nem kíváncsi ránk a leányzó, és minden oké, ne maceráljuk. Majd igyekszik még ő rendesen kifelé...
Szóval ez van.

Privibe lehet, hogy írogatok kérdést, hátha tudtok némi infóval szolgálni...
Lille! Azért a 30óra alatt 26 szülés az nem semmi! Tényleg le a kalappal az osztály előtt, hogy állták a strapát!

Most reggel 4en vajúdtak egyszerre bent, így a szülésfelvevős ctg-t is bevitték a szülőszobára...

Ma este nem jön vmi frontocska? Egy egészen apró? :roll: :wink:

Többiek? Kivel mizújs?

panna1
 
 


Sziasztok!

Andi, köszi az infókat, megnyugtató:)

Panna, örülök, hogy jól vagytok és kitartást kívánok. Nekem most volt a leghúzósabb éjszakám eddig, eléggé fájt a derekam, bár azért aludtam valamicskét.
Tudomásom szerint jön front, méghozzá meleg, ha a hidegeket bírtátok, lehet majd a melegre kikukucskál a kicsi lány? :)
És tudod, hogy ki lesz a másik doki, ha nem lesz itthon a tiéd, vagy ügyeletes lesz?
Lehet hülye kérdés, de nem fordultál te meg régebben egy másik portál aug.i babás fórumában? :)
lillenet
 
 


Azt hiszem, amit az előbb írtam, elszállt. De most majd hátha nem...

Lille! A dokis infót azt hiszem kipipáltuk... :wink:

Igen, jól sejted, a h...-n voltam az augusztusi topicban is, meg itt is vagyok a 2008. augusztusiak között. Csak a sok fórumozást annak idején nem győztem, és maradtam a babanetnél... De jó csapat alakult ki, és hiába augusztusiak vagyunk, már 6 babánál tartunk júliusban :D ...

panna1
 
 


--------------------------------------------------------------------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dóri797 2010.08.31 12:08-kor.
dóri797
 
 


----------------------------------------------------------------------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dóri797 2010.08.31 12:08-kor.
dóri797
 
 


Kedves Dóri!

Gratulálok, Zsombor nagyon édes.

Úgy tűnik ez a köldökzsinórba gabalyodás most nagyon trendi :lol:

A.
v_andi
 
 


Helló!

Panna!

Azt a masinát nekem hozták be. :twisted:

szülésről:
elindultunk, fél nyolcra volt jelenésünk. Még a kocsiban benyomtam egy májas, sajtos szenyát, mert azért ki tudja. Más feszkót viszont nem éreztem.

Beértünk, a szülésznő kicsit késett, az orvos meg meg akart győzni, hogy talán még várni kellene, de kötöttem az ebet a karóhoz. Elmeséltem neki, hogy a szerdai vizsgálat után úgy jártam, mint egy droid, úgyhogy nem foglaltam imába a nevét. Csak vigyorgott, és közölte, hogy átkozott ugye? Mondtam naná. Aztán közben egy másik szülésznő mondta, hogy amíg az enyém nem jön, csináljunk egy ctg-t. Feltűzte a tapikat, majd öt perc múlva megkérdezte, hogy szülni jöttem-e. Mondom igen. Kérdi elfolyt a magzatvíz, mert fájásaim nincsenek. Erre mondtam, ezt a doktorúrral beszélje meg, ugyanis sivatag volt a ctg-m. Jön vissza vigyorogva, hogy fájásaim vannak, és beírta a papírra. Jól nézhet ki, ott áll, hogy fájások, mellette a sivatag ctg-vel.

Előkerült a szülésznőm is, és belecsaptunk a lecsóba. 1/4 9-kor megrepesztette az orvos a burkot, majd lefoglaltunk egy átmeneti szülőszobát, míg felszabadul egy jó. Ahogyan kivettem a diskurából azért mindenki egy hosszú délelőttre készült. Ismét ctg, de most egy hosszabbat csináltak. Eleinte feküdtem, de kinyavajogtam, hogy hadd ülhessek. Így kb. negyed óra múlva mondtam Kofának, hogy látod a gravitáció meghozta a hatást talán, mintha éreznék valamit. A derekam kezdett fájni, meg egy kicsit a hasam. Aztán hat perc múlva kicsit erősebben, majd 4 perc, három, kettő, másfél, és brutál erős fájásaim lettek. Ekkor kb. 3/4 kilenc lehetett. A szülésznő már elmondta a választási lehetőségeimet, injekció, epi, gáz. Mondtam egy epidurálra vevő leszek, majd meglátjuk, mennyire bírom. Nos ekkor már mondtam Kofának, hogy most döfjenek. Komolyan azt gondoltam, hogy ha ez így megy majd órákon keresztül, akkor nem bírom. A szülésznő jött, egy pillantást vetett rám, majd a ctg-re, és közölte, hogy azonnal megyünk zuhizni. Még reggel megbeszéltük, hogy én döntök kell-e nékem beöntés (elmondta előnyét is, fájsokat rendez, hátrányát is, meg azt is, hogy ő nem látja fontosnak, de ha szeretném, akkor lehet). Ekkor már eszébe sem jutott senkinek olyan, hogy beöntés, vagy oxitocin, meg fájásrendezés. A zuhanyt is fájdalomcsillapításként ajánlotta a szülésznő, na meg nem volt kit "kidobni" a korrekt szülőszobából. Ott még volt vagy 3-4 szinte folyamatos fájásom, a zuhany bejött, de elég is volt ennyi. Félve kérdeztem, hogy szimulálok, vagy tényleg tolófájásokat érzek-e. Megnézett a szülésznő, és azonnal indultunk a közben villámgyorsan megszerzett szülőszobára. Az a pár méter úgy tűnt nagyon messze van, de Kofa tartott, és már rakták is az ágyat, jött a doki, és a hajrá. Kb. 1/4 10 lehetett. A doki még az utolsó falatokat rágva jött, és azt hajtogatta, hogy álmában nem gondolta volna, hogy ilyen gyors leszek. Ekkor már nyugi volt rajtam, mert tudtam, hogy ugyan ugrott az epi, de hamar vége. Vagy két-három tolás, és kint volt a csajszi. A gátvédelem jórészt összejött, de kicsit vágni kellett, mivel nem voltam túl közreműködő. Mondták, hogy szép nagy lányunk van, 3800 g. Olyan nagyon jó érzés volt ott akkor. Hogy sikerült, hogy gyorsan, hogy ügyesen, hogy egészséges, hogy lány, hogy különösebben nem repedtem, hogy megvolt epi nélkül, hogy nem kellett semmit sem beavatkozni, hogy velünk voltak az égiek, hogy olyan volt a szülésznőm, amilyen (nem erőltetett semmit, nekem kellett még azt is választani, hogy én tartsam a lábam, vagy feltegyék...), hogy a dokim volt ott, aki szokás szerint nagyon normális volt, hogy nem húztuk a dolgot tovább, hogy nem akadtunk el valahol a dugóban, hogy összejött a négy pont (Kofa nem dolgozott, nem lett toxémia, nem utazott el a doki, és még a kisasszony is befordult). Aztán megszületett a lepény, ami teljesen jó állapotú volt. Jöhetett a szabás-varrás, meg a törlés, ami nem volt túl finom, de különösebben nem volt kibírhatatlan sem, pláne, hogy a varrogatáshoz kaptam fájdalomcsillapítót. Szokás szerint rázott a hideg, de ez , mint mondták az "úthenger" szülés miatt volt.

Utólag visszagondolva minden úgy volt jó, ahogyan volt. Kofa nagyon sokat segített, a kicsi is, azzal, hogy bedühödött pusztán attól, hogy "leeresztették a vizet a kényelmes fool extrás medencéjéből", hogy nem kellett vajúdva megközelítenem a kórházat... az eredmény meg magáért beszél, azaz szunyál a bölcsőjében. Kinga is jól fogadta itthon a tesót, persze azért a babakocsi az az övé, stb. bele kellett ültetni, és megmutatni, hogy nem fér bele, de alapjában véve nem kapott hisztirohamot, és szeretettel gondol rá, és úgy is közelít hozzá.

képek:
http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csalad/2008/07/

a közös fotót Sz. doktornak köszönhetjük. 8) :lol:

A személyzet nagyon normális volt, szinte kivétel nélkül, viszont kiemelem a takinénit, akit a harmadik nap már egy csúzlival akartam elküldeni melegebb éghajlatra. Abbéli erőfeszítéseit, amit a szekálásba, morgásba, beszólásokba, és genyózásba ölt, levezethette volna mondjuk a WC meg fürdőtakarításon. :evil:

tjuca
 
 


Gratulálok az új jövevényekhez, nagyon szép babák! :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy idekotyogok!
Én két éve szültem a Margitban, most épp csak bekukkantottam ide, és megláttam egy szülésznő nevét. Mégpedig Sámsonné Katiról van szó. Látom, Andi nagyon meg volt vele elégedve.

Lillenet: Látom, őt választottad. Csak szeretném megerősíteni. Nem tudom, hogy egyben vagytok-e még, ha igen, akkor bízhatsz benne. Tömören és röviden csak annyit írnék róla: SZUPER! Pedig nekem nem is fogadott szülésznőm volt, hanem éppen ő volt ügyeletes. Nagyon jó kezekben leszel nála.
ildib74
 
 


Juca,
Gratulálok, a történet kísértetiesen emlékeztet a saját szülésemre... Mondjuk az ennél lassabb volt, szűk 4 óra. Sztanyik nálunk is fotózott, helyes volt, egyszer csak felkapta a gépet és megkérdezte, hogy fényképezhet-e? A kislány nagyon helyes, igazi hajasbaba :lol:

Én Sztanyikhoz már 6 hetes kontrollra megyek mindjárt, rohan az idő. Erről jut eszembe:

http://velvet.hu/poronty/2008/07/28/szu ... about_sex/

Lillenet, ildib74: Szavazzuk meg Katit az év szülésznőjének. Lillenet persze majd csak akkor, ha kipróbáltad :)

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!

Nagyon rövid leszek, mert nálunk is fejlemények vannak! :D

Vasárnap 15.20-kor megszületett Gergő, 3250g, 50cm és gyönyörűűűű :)

Minden rendben ment, a szülést végül a szabadságok miatt Magyar Attila és Viki vezette le, de teljes mértékben elégedett vagyok!!! :)
A megfigyelés után Jakab Ági "szedett össze", és róla is csakis jót tudok mondani!

Nem olvastam el mindent, de látom többeknek is megérkezett a kis csodája, gratulálok és legalább annyi örömöt kívánok, mint amennyi nálunk van! :) Remélem a szülés sem volt nehezebb az enyémnél senkinek, jövök mihelyt lesz rendszer az életünkben :)

üdv

lillenet
lillenet
 
 


Sziasztok!

Először is nagy gratula Dórinak, Jucának és Lillének is a csöppségekhez!

ÉS hát mi is hárman lettünk időközben :D :D :D
Azt hiszem Lillével nagyon egyszerre időztettük a dolgokat, ugyanis Balogh Réka Fruzsina 07.27-én vasárnap, 13.50-kor született meg, 50 cm-rel, 3350 grammal. Valósznűleg bent is találkoztunk a gyermekágyas részen, csak nem tudtuk, hogy ki kicsoda. :lol:
Nálunk minden simán ment, ha lesz egy kis időm, írom a szüléstörténetet. Végül is r. Burik Zoltánnál szültem, fogadott szülésznőm nem volt, így az akkor ügyeletes Viki volt nálam is bent.( Egyébként nem bántam meg, hogy nem fogadtam mást, szerintem jobb kezekbe nem is kerülhettem volna. Végig nagyon aranyos és kedves volt, és nagyon értette a dolgát)
A gyemrekágyas napok is jól teltek, mindenki nagyon segítőkész volt, igazából negatív élmény csak az egyik szobatársam volt, de erről nem a kórház tehet :wink:

Réka gyönyörű, és nagyon jó baba. Akkor sír, ha tényleg vmi baja van. Egyébként eszik, alszik, nézelődik. Egyszerűen imádjuk!

Mi is épp az új helyzet rendezésén, vmiféle napirend kialaktásán fáradozunk, úgyhogy lassan mennem is kell ahogy hallom...

HA lesz egy kis időm, jövök én is fotókkal és a szüléstörténettel.
Üdv: Panna

panna1
 
 


Gratulálok minden aprósághoz!!! :)
Meséljetek, hogy telnek az első napok-hetek?
(Rendszer?! :lol: Úgy vagy 3 hónapig azért ne nagyon számítsatok rá?! :lol:)

Parapet
Mi ma (is) együtt játszóztunk! Gyanús vagy már egy ideje, hogy te vagy te! :lol: Szóval üdv itt is! :D

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


[color=green]Sziasztok,

először is gratulálok a babákhoz, igazán szépségesek :lol:

új kismami vagyok itt a babaneten, most tartunk a 30. héten.
(de egy ideje már "zuglvasó" vagyok :) , úgyhogy egész sok mident megtudtam a kórházról.

Most leginkább a szülésznők érdekelnének. Még gondolkodom azon, hogy válasszunk-e, vagy se. A szülésfelkészítő tanfolyamon valami olyan hangzott el, hogy ha 4-en szülnek egyszerre, akkor a 4 mamára és a 4 babára van 1 ügyeletes szülésznő. Ez egy kicsit megrettentett...

Olvastam neveket, akiket többen is ajánlottak, de most meg úgy látom, hogy az ügyeletes szülésznők is jók voltak, ráadásul az ő nevüket én még nem is hallottam.

A másik, hogy egy kismamatárs azt mondta, hogy a választott szülésznők a születés utáni 1-2 kórház napban is segítenek a baba körül, mert hogy nagyon kevés csecsemős nővér van, akik nem nagyon tudnak az anyukák kérdéseivel foglalkozni...

Mi erről a tapasztalatotok? Egyébként hány ágy van most a szülészeten?

köszi előre is a válaszokat,
V.


[/color]
virág80
 
 


Panna!

Gratulálok! Na bejött Burik doki? Nekem ő szedte ki a varratokat. Nagyon igyekezett, de azért nem volt kellemes. Bezzeg utána... :twisted:

Lille!

Szintén grat!

Cas!

Feledtébb jól vagyunk. Mikor hazajöttünk, elstáltunk négyesben fagyizni este. Kérdezték mennyi idős a kicsi. Mondom három napos. Volt nagy :shock: :shock: :shock: :shock: .

Én nem törekszem napirendre, a cél a nagyobb ellátása, értsd napi két játszó. :wink: A kicsi egyelőre nagyszerűen alkalmazkodik. Bár azért az sem rossz, hogy nyár van.

Virág!

Na pont ezeket kell számba venni. Amikor én szültem speckó tényleg négyen szültünk egy időben, se előtte, sem utána nem volt senki, de erre nem lehet előre számítani. Tényleg egy ügyeletes szülésznő van. És az elő és utógondoskodás is úgy van, ahogyan írtad.

Alapvetően úgy vettem észre, hogy mindegyik szülésznő nagyon rendes, meg itt is ezt írják, de ők is csak emberek, nem tudnak fizikailag 4 vagy sok felé szakadni. Van, mikor az osztályos nővér áll hadrendbe. Ezeket kell mérlegelned.

Elsősorban az orvosod kérdezd, hogy kit ajánl, kivel szeret együtt dolgozni. :D Már persze, ha megfogadsz egy szülésznőt. Én nem bántam meg egyáltalán, hogy fogadtam szülésznőt. Már csak azért sem, mert amilyen rapid szülésem volt, az egész vajúdást végig adminisztrálhattuk volna, de így előre kitöltöttük a papírokat. :wink:

tjuca
 
 


Juca
Stramm csajok vagytok, hogy egyből fagyizni mentetek?! :D :D :D
Napi két játszó volt a cél nálunk is, bár télen se volt rossz ám. Csilla imádta a hideget, jóóóól beöltöztettem, és végigaludta a játszózást elejétől a végéig. :) Az igaz, hogy míg mindhárman beöltöztünk az összes hacukába, azt legalább az egyik mindig végigordította, én meg leizzadtam mielőtt kiléptünk volna a kapun?! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Lillenet, Panna gratulálok, várjuk a részletes történetet :D

A napirenden én is csak mosolyogtam, bár azért azt kell mondanom, hogy most a 6. héten valami körvonalazódni látszik! Bár a nagyobbiknál már megtanultam, hogy a kialakított rendszeren bármikor képes pozitív vagy negatív irányba változtatni, vagyis sem nem kell túl büszkének lenni tökéletes gyerekünkre (átalussza az éjszakát, reggel fél nyolckor kel, stb.), se elkeseredni nem érdemes (3x kel éjszaka és negyed hatkor totál felébred).

Szülésznő választás: nekem abszolút bejött, hatalmas szívás lett volna, ha nincs ott velem, de ha nincs tömeg az biztos, hogy bármelyikük a maximumot nyújtja.

Virág: azt hiszem összesen talán 7-8 szülésznő van, a régiek: Kati, Betti, Zsófi, Éva, Viki. Csak jót hallani mindegyikükről. A két új: Tünde és Krisztina. Róluk keveset hallottam, szerintem ők ritkábban vezetnek szülést, inkább az osztályon dolgoznak még, de találkoztam velük, nagyon helyesek. Van még egy idősebb nő, na ő nem szimpi de talán nincs is szülőszobán csak osztályon.

Sok szerencsét:
A.
v_andi
 
 


Sziasztok,

köszi a válaszokat.
Beszélek a dokimmal, aztán majd meglátjuk, hogy ő kit javasol.

Szép napot mindenkinek :)
V.
virág80
 
 


SOS!

Nektek mikorra jött meg a gyerek TAJ kártyája???

tjuca
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!

Igyekszek jönni majd sűrűbben, de még nehezen megy.

Juca:

mi így vidékről inkább személyesen intéztük a Teve utcában, de az utazást leszámítva fél órán belül megvolt!:)

Gergő szépen nő, de még hasfájós, remélem kinövi lassan.

A napirendet úgy értettem, hogy a pici ritmusát vártam, és nem akarom elkiabálni, de már nagyjából tart egy rendszert:)
lillenet
 
 


Taj-kártya: nem tudom hogyan jött volna meg magától, mindenesetre mi bementünk az OEP Regionális Irodába, ami Sződligethez Vác és ott a férjem azonnal megkapta. Az más kérdés, hogy utána a gyógyszertárban a gép azt írta ki, hogy nem jogosult... Nekem a TGYÁS nem jön, elég vicces emberek lehetnek azok, akik ezt intézik, biztos gondolják, hogy így szülés után a családoknál hegyekben áll a pénz, simán megvagyunk két év GYED után másfél hónapja totál ellátás nélkül!

A.
v_andi
 
 


sziasztok!
teljesen új vagyok ezen az oldalon.nődokit keresek a margitban.nevekre,véleményekre,tapasztalatokra vagyok kiváncsi.előre is köszönöm.
rit
rita1971
 
 


Kedves Rita!

Mihez kell nőgyógyász? Szülni fogsz? Mert a Margitban csak szülészet van, nőgyógyászat nincs. Mert igazából nincs is Margit Kórház, csak János és annak van szülészeti-nőgyógyászati osztálya, aminek a Margitban 2. sz. szülészeti osztálya működik.

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!
Elnézést, hogy beleszólok. Másfél éve szültem a lányunkat a Margitba, aztán nosztalgiából be-benézek.
Tudomásom szerint van nőgyógyászat Margitban. Az én dokim visszament márciusban, és én márciusban már voltam is nála. Nem volt semmi gond szerencsére, nagyobb volt az ijedelem, de én úgy tudom van nőgyógyászati vizsgáló, sőt műtéteket is végeznek. Csak a sebészetre fektetik be a betegeket.
Egyébként gratula a babákhoz mindenkinek, néha-néha mi is gondolkozunk a kistesó terven :D .

Kép
timcsi73
 
 


Sziasztok!
köszönöm a válaszokat.egy normális orvost keresek,akinél majd később szülhetnék is.Dr Magyar Attiláról hallottatok valamit? R
rita1971
 
 


Rita!

Én csak láttam. A szomszédom nála szült. Meg volt vele elégedve. Ifjú titán, fura stílusa van. Mondhatnám jelenség, én mindig jót mulattam rajta. (a szülésznőmmel közölte, hogy vár rá egy gravida. nekem a hölgy vagy lány is megtette volna :twisted: )

A normális elég tág kategória egyébként. :wink: A dokim nagyon normális. 8) Sztanyik dokiról van szó. De lehet neked nem jönne be. Ettől függetlenül ajánlom.

De itt is visszaolvasgathatsz, és van itt mindenkiről pro-kontra egyaránt.

tjuca
 
 


Cas, a játszós beszélgetésünk után már nekem is beugrott, hogy innen is ismerjük egymást. :D
Most lett megint internetünk, azért nem válaszoltam a pü-re.

Sajnos Luca egy kicsit hasfájós, de az Infacol egész jó a pocijára.

Én is gratulálok minden új babának! Maj még jövök egy szüléstörténettel, ha több időm lesz.

Juca, a takarítónőt én is majdnem elküldtem melegebb éghajlatra.

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Megírtam a szüléstörténetet, de baromi hosszú lett. Vagy másfél A/4-es oldal. Így is akarjátok? Vagy csinákjak egy rövidebb, vágott verziót? :lol:

Juca! Nem volt gond a dokival, sztem jó fej. A férjem kicsit ideges lett, amikor a szülés közben el-elejtett ezt-azt, vagy nem sikerült jól össezraknia az ágyat, de egyrészt én nem ezekkel voltam elfoglalva, másrészt szegény egy húzós ügyeleti éjszakán volt túl, és vasárnap koradélutánig nyomta non-stop a szüléseket, úgyhogy sztem ennyi belefér.

panna1
 
 


Sziasztok!

Panna: az én történetem se lesz sokkal rövidebb szerintem :lol:
Részemről jöhet ilyen terjedelemben is :)

Én még el sem kezdtem az enyémet, de nem felejtem.

Rita: én Magyar dr-nál szültem. Nem ő volt a fogadott dokim, csak a fogadott "helyettese" úgymond, de nagyon elégedett vagyok! Nem csak szakmailag, hanem nekem nagyon bejön a nyugalma, és hogy van humora. A szülés után kb óránként rámnézett, utána pedig minden nap kétszer(!) is. Ja és ami még utólag nálam pluszpont, megkért, hogy ha megyek kontrollra, vigyem Gergőt is ha lehet, mert szereti látni, milyen kisember alakul a csöppségekből :)

Volt alkalmam találkozni Burik doktorral is, ő vizsgált először ügyeletes lévén, hát, finoman szólva nem volt szimpatikus sem akkor, sem később, de hát mindenkinek más és más a jó.

Nem tudom az osztály főorvosa (a nevét már nem tudom sajnos), vállal-e szüléseket, de kétszeri rövid talákozásunk ellenére is gondolkodás nélkül rábíznám magam, olyan bizalmat és emberséget sugároz.

Az Infacol nálunk nem jött be, de hála égnek talán javul a helyzet, ha így marad is elégedett leszek.

Próbálok képet feltölteni, remélem sikerül.

Kép Mosoly
lillenet
 
 


Szia Virág!

Én mindenképpen azt javaslom, hogy fogadj szülésznőt, ha teheted. Tényleg mindenki jó, de én is tapasztaltam, mi van, ha teltház van, hát nem kívánom senkinek, pedig voltak az akkorinál rosszabb helyzetek is ahogy hallottam.

Akikben én gondolkodnék: Sámsonné Kati, Jakab Ági, Bálint Viki (vele szültem ügyeletben). Velük találkoztam-beszéltem személyesen, tuti nagyon nagyon jók.
lillenet
 
 


Jöjjenek azok a nagyon hosszú születéstörténetek :D

Juca: Sztanyikról már hallottál rosszat? Mert én még soha! :lol:

A.
v_andi
 
 


Vandi!

Rosszat nem. Az NLC-n olvastam egy blőd csajt. Közölte, hogy látta a folyosón, és olyan nyálfej, hogy ő nem menne hozzá. Ha ő a hentes svádájú nőgyógyászokat csípi, ám legyen. :D

Pedig sokat olvasgattam róla, mielőtt mentem hozzá. :lol:

Egy-két ember panaszkodott a stílusára, meg a szófukarságára, de szakmailag, emberileg kifogástalan, a visszacsatolások alapján is. :twisted: Kíváncsi leszek, mert akit hozzá küldtem szeptember végén szül... :wink: remélem bejön neki is.

tjuca
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?