Új privát üzeneted érkezett!

Hello mindenkinek!
Katerina! sok kitartást, és tényleg ne hagyd annyiban. Nekem is sok erőt adtatok, úgyhogy csak biztatni tudlak, és hogy menni kell, és merni, mert aki mer az nyer!
Örülök, hogy példaként vagyok, remélem maradok is, és jöttök utánnam :)
Gröni babynak simi és betartom a tanácsot, megyek szeretgetni apit :D
Jó hétvégét mindenkinek!!!!

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Olaszból. Még kibírtuk volna egy hétig ott. Kevés az egy hét.
Szuper volt minden. Volt részünk jó időben is, rosszban is, de meleg volt végig. Minden nap strandoltunk, napoztunk. Biciklivel bejártuk a környéket, a tengerpartot. Teleettük magunkat pizzával és fagyival.
Bőrszínünk már hasonlt az olaszokéhoz.
Már ki is pakoltam a cuccokat, megy a mosógép.
Holnap visszaolvasok.
Puszi mindenkinek!

Kép
p__lilla
 
 


SZIASZTOK!

Mi is megjöttünk a nyaralásból,kipihenve,kisimulva,nagyon jó volt!

A férjemnek elfogyott a vitaminja(Fer14),amit 3 hónapig szedett.Én meg elkezdtem az Elevitet.Nagyon bízunk benne,hogy hamarosan sikerül a babuci.


Katerina,kitartás és hajrá!Mindenkinek nagyon drukkolok!Most leszek 1 hétig,aztán megint elutazom,de dolgozni.Majd be-benézek.Mindenkinek szép estét és reménységet kívánok!

Zsó
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Csók és üdvözlet a nyaralóknak!!! Nagyon kell a kikapcsolódás...

Mi idén nem terveztünk nyaralni, de amilyen nyugtalanok vagyunk emiatt, még nem zárnám ki a lehetőséget.
8)

Lilla! - Biztos nagyon szép az Olasz tengerpart :) Örülök hogy jól éreztétek magatokat. Cmok!


mmzsó! - Örülök hogy benéztél...a múltkor már gondoltam rátok, hol tarthattok a Fer14-el... ÉÉÉÉÉSSSS VÉÉÉÉGE!!!!! Örülök hogy elfogyott......most rajtatok a topic szeme....nagyon érdekel, hogy mennyit javított az eredményen a Fer14.
Mikor lesz a kiskatonavizsga???
Az Elevit jó ötlet és biztosítás :wink: :wink: :wink:
HAJRÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
tea77
 
 


Bumi - Hol vagy?????
tea77
 
 


Katerina
Sajnálom az eredményt. De én is úgy tudom, hogy ez elzáródástól lehet. Ne hagyjátok annyiban. Gondolom ki lehet vizsgálni valahogyan, mi lehet az oka!

Kissedi
Szerintem nem olyan rosszak az eredmények. Nekünk a mennyiség pont a fele, a többi érték hasonló. Nem mondtak nektek valamit, mire számítsatok?

Mmzsó
Mentek kattincsvizsgálatra mostanában? Milyen eredményekkel kezdte a párod szedni a fer14-et? Ajánlották, vagy csak próbáltátok? 3 hónap után abba kell hagyni, vagy folytatni fogjátok?
Drukk, hogy sikerüljön a babuci!
Merre nyaraltatok?

Tea
Szerintem menjetek nyaralni. Kell a kikapcsolódás.
Nem is gondoltunk az itthon hagyott bajokra, gondokra. Csak élveztük a nyarat és egymást. Azért az 1 hét elég kevés. Mire felfogtuk, hogy végre nyaralunk, már jöhettünk is haza.

Mit gondoltok a mi spermaeredménnyeinkkel milyen gyakran ajánlott hancúrozni?
Szerintetek 3 hónap múlva a férjem is hagyja abba a vitaminokat, vagy lehet folytatni tovább is?

Kép
p__lilla
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam nektek. :oops:
Szomorúan látom, hogy nem látok zebrás tesztet. :( Pedig innen a háttérből drukkoltam ám sokatoknak.

Mi is már lassan 3 hónapja szedjük a különböző vitaminokat. Lassan vissza kéne mennünk katicsvizsgálatra, de ahol eddig voltunk oda nem akarunk menni, mert nagyon drágán dolgozik a doki.

Valaki tud mondani nekem jó andrológust megfizethető áron? Lehetőleg Pesten.

Köszi a segítséget.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Szia Viri!
Itt is. :lol:
Sajnos én csak Tapolcát tudom. Ez ingyen van. Lehet, megérné eljönnötök, aztán kirándultok egyet. Sok szép hely van errefelé.

Kép
p__lilla
 
 


Tea,Lilla,

köszönöm a kedves fogadtatást! :wink:
Horvátországban nyaraltunk a barátainkkal,tengerpart 8)
Nagyon jó volt,és Tea,ha van rá lehetőségetek,feltétlen menjetek nyaralni,én is ezt mondom!Nagyon sokat jelent a kikapcsolódás,környezetváltozás!Mi egy percre sem felejtettük el a babavágyunkat(sőt,tettünk is az ügy érdekében :oops: ),mégis minden más,mikor nem otthon vagy és nyaralsz!!!

Mi csak október elején,vagyis fél évvel a herevisszérműtét után megyünk seregszemlére.Addig sem vagyunk tétlenek :lol:

A Fer 14-t a dokink javasolta,és az van ráírva,hogy 3 hónapig javasolt szedni,tovább nem,így abbahagytuk végleg.Egyébként,Lilla,10-12mill/ml volt a férjem sejtszáma,60%jól mozgott.

Kisvirág,
én ismerem személyesen a tapolcai intézet vezetőjét(Dr.Török Attila),nekem nagyon rokonszenves,de!
Pesten is tudok TB-s andrológust.Dr.Lantos István.Nekünk ő a dokink,az Optimális Családtervezési Szolgálatnál dolgozik,(XIV.Bolgárkerék u.).Ott le kell perkálni 3000Ft-t,utána ingyenes.Először egy védőnő beszélget a párral,utána lehet menni andrológushoz.De ez a doki a kistarcsai Flór F.kórházban is rendel,ha jól emlékszem,csüt.de.
Nekünk nagyon szimpatikus volt,mindent részletesen elmagyarázott,kedves,mosolygós ember.Na,szép kis reklámot csináltam neki :lol:
Vendég
 


Ja,és Lilla!

Én a helyetekben nem számolgatnám a napokat a hancúrok között,lényeg,hogy ne minden nap!
Vendég
 


Mmzsó
Hát mi sem számolgattuk a napokat. Csak jött, ahogy jött (minden nap). Úgyhogy akkor elcsesztük. :shock: Nem mintha sok esély lenne. :cry:
Mekkora fokú herevisszere volt a párodnak? Fájdalmas, hosszadalmas a műtét?
Nem is volt rossz eredményetek előtte. A mozgásuk nagyon jó volt, nem? Hú, én nagyon örülnék ennyinak is.

Kép
p__lilla
 
 


Sziasztok!
Örülök,hogy mindenki visszajött a nyaralásról. Mi 3 hét múlva megyünk Szoboszlóra egyenlőre. Ha minden igaz pont akkor lesz peteérésem is.
:D
Lilla! Még andrológusnál nem voltunk, majd most kellene menni az eredménnyel. Egyáltalán nem mondták mire számítsunk. A sperma vizsgálatot egy másik helyen csinálják, egy nőgyógyász, és ő nem mondott semmit.
Úgyhogy majd a héten kérek időpontot.
Most akarja kezdeni a párom a Multi Macát. Van valakinek tapasztalata??
Pusz mindenkinek!!

Kép
kissedi
 
 


Kissedi
Mi most szedünk Macát. A párom is és én is. Igaz mi csak a Müllerbe vettük. 1 db-ot kapunk be minden nap. Asszem 400 mg-os 1 kapszula. Bár napi 2-t ír. Nálam nagyon jó hatással volt. Szuperül beállította a ciklusomat. 27-28 naposak, a 13., 14. napon van pém. Előtte meg össze-vissza volt 26-33 naposak voltak. A pé utáni szakaszomat 14 naposra csinálta, előtte 12 volt. Hőm is tökéletesnek mondható. Annyi a hátrány, hogy aznap, mikor megjön, nem esik le a hőm, csak másnapra. Előtte már a mensi 1. napján leesett. Úgyhogy múlt hónapban reménykedtem, hiába. Most szedjük 2 hónapja, így a férjemnél még nem tudjuk a hatását.
Drukk, hogy a nyaralásról potyautassal gyertek haza!

Kép
p__lilla
 
 


„GYERMEKRE VÁRVA" – CSOPORTOS BESZÉLGETÉSEK PÁROKNAK

Az Ágacska Alapítvány és a Támogatást Születendő gyermekeinkért! Lombikbaba Közhasznú Alapítvány ÚJRA! rendszeres csoportos találkozókat szervez hosszú ideje babára váró pároknak. A csoportot két pszichológus vezeti, akik évek óta dolgoznak ezen a területen a párterápia-családterápia módszerével.

Egy alkalom felépítése a következőképpen néz majd ki: 2 óra pszichológiai „szaksegítség", ezen belül irányított relaxáció, tréningszerű helyzetgyakorlatok a veszteség, önérvényesítés, családi minták témakörökben, majd ezt követően 1 órás önismereti csoportbeszélgetés, ami lehet teljesen szabad, de lehet egy adott témát körüljáró is (pl. érdekvédelem).

Részletek:
1. 2008.10.10. 18.00-21.00

VESZTESÉGEK FELDOLGOZÁSA (vetélések, meg nem született gyerekek vesztesége, pozitív jövőkép, családról szóló vágyképek megváltoztatása)

További Időpont egyeztetés az első találkozón

2. INSZEMINÁCIÓ, LOMBIKOZÁS (Melyik intézményről mit lehet tudni? Mikor hagyjuk abba? Van-e oka a sikertelenségnek? Kilátástalanság, reménytelenség, remények.)

3. NŐI-FÉRFI SZEREPEK (erősítése, újjáépítése, szülői szerepek tisztázása)

4. CSALÁDI ÜZENETEK A GYEREKVÁLLALÁSSAL KAPCSOLATBAN (az eredeti család felől érkező rejtett üzenetek, minták a családban)

5. ALTERNATÍV UTAK (gyerek nélküli értelmes élet, válás, örökbefogadás, a várakozás nehézségei)

6. Kiegészítő alkalom: ALAPVETŐ TUDNIVALÓK AZ ÖRÖKBEFOGADÁSRÓL (feltételei, információ, dilemmák, tapasztalatok)

Az első próbaalkalom élménybeszámolója:
Lelki sík:
http://www.lombikbaba.civil.co.hu/modul ... =0&thold=0

Egy résztvevő élménybeszámolója:
http://www.lombikbaba.civil.co.hu/modul ... =0&thold=0

Helyszín: Budapest XI. kerület Csurgói út 26/B.
Részvételi díj: 3000 Ft/fő
Jelentkezés a program vezetőjénél:
Mészáros Krisztina
06-30-951-7989
kriszta@agacska.hu
adric
Budapest
 
 


Jelentem, itthon vagyunk. Sajnos nem sok jó hírt kaptunk. Mindkettőnk hormonjai rendben vannak. Nekem rendesen van peteérésem. Minden rendben van. Kell csinálni egy átjárhatóságit a további kezelésekhez. Ettől nagyon parázok. Van valakinek ezügyben tapasztalata, vagy infója? Röntgenes lesz, annyit tudok, és itt Ajkán kell bejelentkeznem. A férjemmel vannak a gondok. Kevés a sejtszáma, és azok sem túl jó minőségűek. Bár a 2. eredmény jobb lett. Azt mondták, hogy veleszületett probléma. Nem tudnak gyógyszerekkel segíteni rajta. Egyből a lombikot ajánlották. Decemberre elő is vagyunk jegyezve. De azt mondták, hogy addig próbálkozzunk inszemmel, hátha... A lombikra 30-40% esélyt adnak egy ciklusra, 5-ször lehet próbálni. Az inszemre 10%-ot.
Úgyhogy nagyon szar a helyzetünk. Nagyon félek ettől az egésztől. Talán decemberre felkészítem magam lelkileg. Nehéz lesz. Sajnos nincs más választásunk, nem is mondtak semmi mást. Adnak azért esélyt a spontánnak is, de keveset. Sőt azt mondták, hogy ha mindkét félnél minden ok, akkor is lehet, hogy 5 évet várat magára a baba.
Végül még ikres anyuka leszek. Laughing Régebben úgyis mindig ikreket akartam. Most már kiegyeznék egy spontán bébivel is.
Csajok! Akkor lehet, hogy még idén terhes leszek!
Ha van valakinek lombikos, inszemes ismerőse, akitől tud infókat, szívesen várom!
Hát, nekünk semmi nem megy egyszerűen.

Képzeljétek, éjjel akkora vihar volt nálunk. Beáztunk felülről. Tiszta víz a bejáratnál a falunk, sőt a villanykapcsolóknál is. Most hívjuk majd ki a biztosítót. Valamit legalább fizessen. Festhetjük újra az egész falat.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla!

Részvét a lakás miatt! Nálunk a kényény mellett ázott be! Leázott a tapéta a plafonról! :? Örülök, hogy te rendben vagy! Mennyi párod eredménye? Nekünk az első vizsgálat után azt mondta a doki, hogy ha műtét után lesz 5 milla, akkor próbálkozni kell mindenképp spontán, nem ajánl egyelőre semmit! Átjárhatóságiról megoszlanak a vélyemnyek! Valakinek fáj picit, valakinek picit sem! Talán fájdalomküszöbtől is függ, de nagyjából mensis görcshöz hasonlítják! Érdemes fájdalomcsillapítót magaddal vinni!

Zsó!

Ha kevés a kiskatona, valszeg az életképessüg is rosszabb, hamarabb halnak, érdemes minden másnap összebúni, hogy legyen utánpótlás! Nekünk ez már kétszer bejött, hátha másnak is! Biztos, hogy jobb lett az eredmény, eddig is elég jó volt! :wink: Olyan nehéz ez az időszak, kiváncsi is az ember, de fél is!

Tea!

Bumiék asszem lakásfelújítanak! :roll:

Kisvirág!

Mi talán a clostisban is összefutottunk, ugye? :roll: Mennyi volt nálatok utoljára az eredmény? Pesten nem tok, de talán érdemes lenne bejelentkezni a BMC-be, ott ingyen van minden, igaz párhuzamos a kivizsgálás, de asszem ez soha nem árt! Asszem ott konzultáció sincs, csak időpont és vinni kell az anyagot! Mindenképp megér egy telefont, hogy mi a menet náluk!

Kép

Kép
gröni
 
 


Sziasztok!

Lilla: Tapolca azért messze van. De köszi :)

Zsó: tuti lehetett a nyaralás.
Köszi a címet. Felírom. A 3000 pénz nem is sok. Mi 15e voltunk és még bacit sem néztek a férjemnél. És most muszáj lesz dokit váltanunk.

Kissedi: irigy vagyok Szoboszló miatt. Az a kedvenc helyünk, de idén szerintem nem megyünk el oda. :(
Enyém apa szedi a macát, de még nincs tapasztalat. Kéne mennünk katincs vizsgálatra, és akkor meglátnánk a korábbi eredményhez képest van-e javulás.

Gröni: igen ott futottunk össze. Szedtem én már mindent :) De most már nem clostizok, mert nekem nem jött be. Jó ötlet a bmc, ha ingyen van :) Bár én már nem akarom, hogy engem vizslassanak tovább, mert nem látom értelmét. Csak apa katincsaira vagyok kíváncsi. :)

Apa uccsó eredménye: 5,8 ml és 28,6 m/ml azaz 165,88 m/minta,
57 % gyors, 20% lassú, 15% egyhelyben mozog, és 8% nem mozog. 8,0-ph, normál szín –szag, nyúlós állag és az elfolyósodási idő 40 perc.

Nem tudom nem sok neki a ph-ja? És az elfolyósodási idő is sok nem???? Valaki tud erre mondani valamit?

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág!

Az nagyon szupi eredmény! :wink: Apjuknak 28M/ml volt és csak 2 ml! Talán picit sok a ph! :roll:

Kép

Kép
gröni
 
 


Gröni: nektek végül ha jól emlékszem spontán baba lett ugye?
És a műtét utáni eredményetek ennyi, vagy az előtti?
Mit lehetne tenni, hogy a ph-ja csökkenjen?

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág,
utánaolvastam az infertility.hu-n:7.8 a Ph érték felső határa,és 30 percnél gyorsabban kell elfolyósodni.Én úgy tudom,hogy erre a problémára ACC-t szoktak adni,amit köhögésre is...de magatoktól semmit ne vegyetek be szerintem!

Gröni,
köszi,de Lilla kérdezte,hogy milyen gyakran kell összebújni... :wink: örülök,hogy jól vagy(tok),és túl a félidőn!Eddig még nem jutottál el,ha jól emlékszem,csak így tovább!!!+++

Lilla,
sajnálom a lakást! :twisted:
Nem tudom,milyen fokú volt a visszértágulat,hát kb.20 perc volt és amikor ráncigálták ki a vénákat,az bizony fájdalmas volt,1-2 perc.Hát ez a 10-12 milla sajna nem elég nekünk se,remélem,lesz több.Engem nem szabad stimulálni,úgyhogy az inszem is más volna,mint általában a nőknél.
Nehéz lehet most Neked,de meglátod,erőre kaptok és indul a project!Tényleg,mik a paraméterek,mert lehet,hogy érdemes inszemmel próbálkoznotok,főleg,ha Te teljesen rendben vagy!Ti a Pannonba jártok?Ismered a Török dokit?Épp ma határoztam el,hogy ha véletlenül nem lesz jó a férjem eredménye októberben,tuti,hogy az andrológusunk mellett az ő véleményét is kikérem...

Na,eldugulok,(egyelőre) :lol:
Vendég
 


Zsó: köszi a tippet, ezt már bevetettük. Apa már lassan 3 hónapja folyamatosan issza az acc-t. A dokija mondta neki, de szerintem nem nagyon használ. Mert az első vizsgálatkor 30 perc volt az elfolyósodási idő, aztán egy hónapig itta az acc-t és rosszabb lett az eredmény (40perc). De mondjuk azóta is issza, ezért leszek kíváncsi a következő eredményre.
A ph-t mivel vihetjük lejjebb neki???

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Mondta a doki, hogy nálunk sem kizárt a spontán, csak sokkal kisebb az esélye, mint teljesen egészséges pároknál. Férjem eredménye jobb lett, mint a múltkori. 1,5 hét telt el a kettő között. Eredmények:
06.25-én:
szám: 5 M/ml, mozg. 40%, intenzív: 1/7, mérsékelten mozgó: 4/7, alig haladó: 2/7, norm. szerkezete: 10%, kerek sejt: 2-3 LT (ez nem tudom micsoda), háttér: kissé törm, mennyiség 4,8 ml, ph: 7,4, elfolyósodás, viszkoz, szín, szag: norm.
07.04-én:
szám: 6 M/ml, mozgás: 50%, progr.mot: 1/6, szerkezet: 10%, ondó natív, szelektív, festés: negatív, háttér: tiszta, viszkozitás: normális, mennyiség: 6,8 ml

Szóval ha azt veszem, hogy 6,8 ml-t produkáltunk, az 40,8 millió spermácska. Lehet ebből még spontán baba is? :roll: :shock:
De a vitaminok még javítanak az eredményen, és a decemberi helyemet átadom másnak. 2-3 hete kezdtük a vitamint.

A visszértágulat nagyon minimális, nem javasolták a műtétet. Azt mondták, ez veleszületett eredetű. De ma tudtam meg a férjemtől, hogy az apja bagózott rengeteget. Úgy is csinálták őt meg, és a gyerekszobába is terjengett a füst. Lehet ez az oka. :cry:

Mmzsó
Nekem nem mondták, hogy az inszemhez stimulálni kell, mert van rendesen peteérésem, csak azt, hogy nyomonkövetik és amikor itt az idő, mehet. Azt mondta a Török doki (most ővele beszéltünk, de múltkor nem ő vizsgált), hogy a decemberi lombikig próbálkozzunk inszemmel, hátha. Bár a párom eredményei az inszemes lehetőség alsó határát súrolják. Gondolom azért ajánlotta fel, hogy ne menjen az idő feleslegesen.

Kép
p__lilla
 
 


sziasztok "lyányok"!
Hát nagyon beindultatok, nem győztem visszaolvasni. :)
Lilla !
szar ügy a beázás, ismerős, sajna és az eredmény(telenség) is.
Kösz az infot a Macáról.Most rendeltem meg, asszem egy hét múlva küldik. Aztán indul a buli 8)
Eddig én nem nagyon akartam szedni, de fogom, ugyanis most utánna nézegettem a hőmnek, (peteéréskor 36,7) ez sztem alacsony, így szedni fogom, hátha segít. Meg nem is középidőben van a legmagasabb hőm, hanem mielőtt megjön, előtte 6-7 nappal. lehet ez?
a nődoki azt mondta nem mindenkinek középidőben van. Vizsgált hüvelyultrahangon és azt mondta van peteérés, csak nem eléggé... :(

az eredményeteket nézve sztem akkor a miénk jó ( a mennyiség)?a gyorsaságon kellene javítani.
10M/ml, motilitás 15%, normál alak 16%. Ahhoz képest, hogy az előző O volt. Remélem felfelé ível apa spermakarrierje :D
Mindenkinek további szép napot!

Kép
kissedi
 
 


Kissedi
Mennyiségileg mennyit produkált a párod?
Gratula a javuláshoz, ez tényleg szép eredmény a 0-hoz képest. Csak így tovább. Lesz itt baba.

Kép
p__lilla
 
 


Tudsz felrakni hőgörbét?

Kép
p__lilla
 
 


Kissedi,
az jó,ha mensi előtt 6-7 nappal alegmagasabba hőd,mert ekor a legmagasabba a progeszteronszint!

A peteérés napján még alacsonynak kell lennie,utána kell felugrania minimum 2 tizedet.
Nem értem,mi az ,hogy nem eléggé?Vagy van tüszőrepi,vagy nincs...szerintem,ha jó a görbéd,vagy az utolsó tojásfehérjenyákos nap után kb.2 héttel jön meg,akkor tuti minden oké...

Dr.Mmzsót olvasták :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


DrZsó! :D
milyen tojásfehérjenyákos nap? bocs,ha nagyon tudatlan vagyok. :oops:
Lilla!lázgörbém nincs csak amit magamnak vezetek papírom.
lehet valahonnan letölteni ilyet,mert akkor csinálok és teszek fel.
A páromnak 2 ml volt. tényleg nevetséges milyen picur mennyiség, mellette egy literesnek tünt a kis pohárka :lol:

Kép
kissedi
 
 


Kissedi
A ciklus.hu, vagy a fertilityfriend.com oldalon tudod vezetni a hődet. Sajnos az utóbbi angol, de ha megy a nyelv, nincs gond.
A tojásfehérjés nyálka nekem tüszőrepedés előtt, hőemelkedés előtt szokott lenni 1, max 2 napot. Ha vécézés után a vécépapíron észreveszel nyálkás, csúszós, nyújtható anyagot, akkor az az. Kivéve, ha együtt voltatok a pároddal, mert akkor azzal össze lehet keverni.
A 2 ml tényleg nem sok. Így nem biztos, hogy jobb az eredményetek, mert nekünk 6,8 volt, 6 millió spermával. Az 40,8 millió. A tiétek meg 2x10 millió, azaz 20 millió. A többi meg elég hasonló érték.
Nálatok miért volt nullás eredmény? Gyulladás? Mennyi idő telt el azóta?

Kép
p__lilla
 
 


Lilla!
Kösz a felvilágosítást!
Hát tényleg nem sok a mennyiség, de ez van. remélem lesz jobb is. Nem tudjuk miért volt a nullás. Az tavaly októberben volt. Azóta nem szedett semmit. Annyi hogy 3 hete kivettek egy gyulladt foggyökeret. Lehet,hogy ettől van?? :roll: Nem tom.Állítólag lehet ilyen. Remélem ez volt a gond, és most már javulunk :)
Jó éjt mindenkinek!

Kép
kissedi
 
 


Kissedi
Ettől bizony lehet. Akkor 3 hét alatt ez nagyon jó eredmény.
Drukk Szoboszlóra! :D

Kép
p__lilla
 
 


Hello!
Hát remélem tényleg a fog volt az oka mindennek.
Kösz a drukkot rajta leszünk a dolgon. :D
Piri megjött hétvégén, így pont akkoriban lesz peteérésem.
(remélem :roll: )
Puszi mindenkinek

Kép
kissedi
 
 


Kissedi,
drukkolok,hogy "eredményes legyen" a szoboszlói nyaralásotok!

Ma itt volt a barátnőm a kisebbik fiával (2 éves),olyan jó volt!Ízlett nekik a főztöm,Bazsi nagyot aludt,játszott az udvaron,alig akart elmenni.Nagyon édes! :wink:
Vendég
 


Mindenki eltűnt??? :roll:
Vendég
 


Mmzsó
Itt vagyok!
Sajnos elég pocsék időnk van már napok óta. Utálom. Hogy lesz ebből hétvégére kánikula?
Most hogy már vettünk olaszba napozóágyat, meg előtte medencét, miért is tudnánk használni.
Lassan megyek dolgozni. Nagyon nincs kedvem semmihez ebben az időben. :cry: :cry:

Kép
p__lilla
 
 


Most vettem észre, tegnap ide nem is másoltam be a tegnapi kis beszámólóm a megbeszélésről Ceizel dokival. Íme:
Végül is most kicsit örülök. Elmondom mi van a genetikával.Négyféle dolgot néztek ( Leident is, legalább erről is tudok már) , három negatív mindkettőnknél, de a negyedik amit néztek az a bizonyos méregtelenítésért felelős gén, az mindkettőnkben hibás, azaz van egy jó és egy rossz részünk is, azaz heterozigóták vagyunk. Ha az embrió a jó részt örökli, akkor hurrá, ha csak egyik részről igen akkor van 50% esélye, hogy beágyazódik, ha viszont viszont mindkét oldalról a rosszat akkor nem képes szegényke. Vitaminokkal állítólag ez befolyásolható.
És párom spermaképére azt mondta C. doktor hogy az nem lehet hogy 19m összszám után teljesen lenullázódjon. Azt mondta vigyünk mintát a saját laborjukba. Abban bízik. Lehet tényleg ezen múlik, végül is párom eddig egy átlag kórházba járt, ott lehet nem is gondolnak rá, hogy nekünk a tíz darab is darab.

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina
 
 


Katerina!
egyik szemem sír, másik örül.
hát ez hihetetlen, hogy nem figyelnek az emberre. Nekünk azt mondta az andrológus a nullás eredmény után, hogy a kézi vizsgálat alapján nem igazán hiszi el, így szerinte hibáztak a vizsgálatnál. mondjuk az eredmény másnak meg is jött a postával, így nem igazán sokáig vizsgálgatták. a mostanira (oligozoospermia) 1 hétig vártunk.
borzasztó,hogy ilyen van. Más lerágja a 10 körmét, ők meg tojnak rá, hogy milyen lesz az eredmény.
És írt vitamint? vagy menni kell máshoz? drukkolok nektek, hogy használjon és sikerüljön.

Többiek? CSak mi szedünk Béres cseppet? :D

Kép
kissedi
 
 


Kisedi!
Azt mondta a doki bá, úgy növelhetjük az esélyeinket, ill. a kis embriókét, ha dupla adag elevitet szedek folsavval, és párom ugyanezt, csak egy elevittel. Ezen ne műljon, csak nekem az elevittől székrekedésem szokott lenni, ha este veszem be, akkor meg rosszul alszom. De ha ezen is múlhat a dolog, akkor nem érdekelnek a mellékhatások.

Most viszont tisztára felizgattam magam. :oops: Megnéztem a PCOS honlapot és megcsináltam a tesztet, azt írta nagy valószínűséggel lehet nekem is. Mi a fenének néztem meg, most aztán majd nem hagy nyugodni a dolog. :(

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina
 
 


Katerina!
Ezt még nem hallottam, hogy api szedje az elevitet. :roll:
Mindig megtud az ember valami újat.
Hát ismerős a helyzeted, én is mindenfélét olvasgatok. Api már sokszor rámszól, hogy fejezzem be, mert én is mindent magamra értek, meg mindenben a rosszat látom.
Kitudja :?:

Én is csináltam már ilyen tesztet, a nőgyógyász meg azt mondta nem vagyok az. Sztem inkább a dokival nézesd meg magad, az biztosabb.

Kép
kissedi
 
 


SOS! hogy tudok vonalzót átteni a noivonalrol. sehogy nem megy. kösz a segítséget!

Kép
kissedi
 
 


Katerina,
örülök,hogy haladtok,és mi is abba az intézetbe jártunk :wink: .Nekünk nagyon szimpatikus volt az ottani andrológus,ő műtötte a férjemet.És az asszisztense,aki a kiskatonákat számlálja,ő is aranyos.
A nőgyógyász nagyon nem tetszett,pedig nincsenek nagy igényeim,de ahogy ez a pasi 2x is 1 perc alatt elintézett...épp,hogy nem mondta,hogy "na,menjen má' innen"...

Ez a PCO hogy jutott eszedbe?Ne dőlj be ezeknek az internetes gépi diagnózisoknak,ha tényleg van okod aggodalomra,vizsgáltasd ki magad!Amúgy tavaly a sógornőmnek hormonvizsgálattal megállapították a PCO-t,elkezdett Bromocriptine-t szedni,de rosszul volt tőle.Ekkor derült ki,hogy nem a gyógyszertől,hanem a 6 hetes terhességtől... :lol:
Vendég
 


Zsó, Edi! Tudom igazatok van, rosszak ezek a tesztek, csak jól beijesztik az embert.

Edi! Be kell másolni a hivatkozást a profilba. ( BBcode)

Zsó! Nekem az a doki bá G. J. csinálta a HSG-t és végül is akkor szimpatikus volt. Az viszont nem, hogy borszasztóan fájt a vizsgálat, majd el is ájultam, erre utána mondja nekem, hogy nem szereti megcsinálni ezt a vizsgálatot, mert olyan kínzás. Én meg csak örültem, hogy túl vagyok rajta, de utólag megfordult a fejemben ha ez a tapasztalata ( kínzás), akkor miért nem adnak előtte vmilyen fájdalomcsillapítót. És ő mondta azt is, hogy csináltassak lapart, hátha endom van. Erről már lebeszéltem magam, maradok a hiszteronál, amit a kaaliban kértek. Aztán ha a köv. lombik sem sikerül, akkor elmegyek laparra is.

Hát hormonvizsgálaton meg vérvételen voltam párszor mostanság, és nem mondták, hogy baj lenne. A nőgyógyászati vizsgálatoknál sem. :( Úh. elűzöm azt a PCOS gondolatot, azért fordult meg a fejemben, mert apukám súlyos cukorbeteg, nagymamám is az volt.

Nagyon szép napot mindenkinek!

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina
 
 


Katerina
Verd ki a Pco-t a fejedből. Az egy hüvelyi uh-val simán kimutatható, biztos szólt volna a dokid, ha baj van. Úgy tudom, ovu után ha vizsgálnak, és a petefészkekben több db 8 mm-esnél nagyobb tüsző/ciszta van, és azok valamilyen érdkes módon (nem tudom pontosan hogyan) kapcsolódnak egymáshoz, na az a pco. Ez ovu előtt is látszik gondolom, csak ugye akkor ott van/vannak a domináns tüsző/k is. Vérvételből is biztosan meg lehet állapítani.
A HSG-vel kapcsolatban most jól beparáztattál. Nagyon félek a fájdalomtól, és nekem most aktuális valószínű 1,5 hét múlva. Kedden megyek a dokimhoz megbeszélni az időpontot. Szerintetek a HSG után elvárja, hogy adjak neki pénzt? Még sosem voltam kórházba, nem tudom mit hogy szokás. De úgy néz ki, hogy ami késik, nem múlik. :cry: :cry:

Nem néztétek a mai blikket? A lombikbébikről írnak benne. Czeiczel doktor nyilatkozik, hogy mennyire lecsökkent a férfiak spermiumának a száma. A mai átlag ml-enként 31 millió. Amikor kezdte, meg 78 millió volt. Hát ez aztán nagy leesés. Németországban minden 50. baba lombik. Valamelyik európai országban, meg 5,8% a lombikbabák aránya.
Hát, nekem is az lesz...

Kép
p__lilla
 
 


Katerina,
sajnálom a HSG-t,mástól is hallottam már,hogy fáj.(De nem mindenkinek,ezt Lillának írom).
Ez régebben volt neked,ugye?Mert most már más ott a doki,Timmermann Gábor.Mármint a nőgyógyász.
Hát,ha nekünk nem sikerülne a kiskatonaszaporítás,nekem is lesz,az tuti,kell az inszemhez.

Lilla,drukkolok neked,hogy ne legyen kellemetlen a HSG.

Én is hallottam már,hogy átlagosan romlik a spermaképe a férfiaknak.Biztos a környezeti károk.Nagyot változott a világ az elmúlt 50 évben.Másfelől közelítve:szerintem,mikor Czeizel kezdő volt,annyira tabutéma volt még a szexualitás és a meddőség is,szégyellték az emberek,a férfiaknak csak nagyon kis hányada volt hajlandó megvizsgáltatni magát,úgyhogy nem tudom,milyen átlagról beszél a Czeizel,és honnan veszi az adatokat. :roll:
Szakmailag biztos nagy fej,és ez a központ is remek dolog,amit létrehozott,de nekem ő emberileg kicsit gyanús.Mondhatnám,érthetetlen,hogy szabad lábon van azok után,hogy gyermekeket adott örökbe pénzért Amerikába :shock:
Szóval figyelemfelkeltő szenzációhajhász adatokat könnyű puffogtatni egy bulvárlapnak.Én óvatosan bánok ezekkel.
Vendég
 


Sziasztok!
Hazaértünk a nyaralásból, de most pakolunk, mert hétfőn jönnek a munkások, és kezdik szétverni a lakást. Hétfőtől dolgozom, onnntól leszek sűrűbben.

Nyaralás előtt voltunk urológusnál, és a párom eredménye megint romlott, most már csak 7, 5 M/ml volt. Augusztusban kell visszamenni a dokihoz, valszeg ír fel fsh injekciót a férjemnek.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Sziasztok lányok!

Először is Katerinának kösz a beszámolót C.dokinál tett látogatásról. Az, hogy a probléma egyszerűen Elevittel és folsavval elhárítható nagyszerű hír. Élni is fogok vele a legközelebbi lombiknál, ill. már előbb is. A HSG vizsgálat nekem sem a legszebb élményeim közé tartozik, de én annak tudtam be, hogy nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, meg olyan görcsbe rándul az egész testem ilyen vizsgálatok alkalmával, hogy valóságos rémálom egy egyszerű hüvelyi ultrahang vizsgálat is. Mást sem hallok ilyenkor mint, hogy : "engedd el magad..." de hogyan... :(
PCOS-honlapról csak annyit, hogy szerintem aki megcsinálja ezt a teszet nagyon nagy százaléka szerintük PCOS gyanus lehet. Nem kell elhinni mindent. Úgyis kiderült volna már rég ha ez a probléma valóban létezik, annyiféle vizsgálaton vagy már túl. Biztosan minden rendben van.

Lassan nekünk is újból indul a buli. Ha sikerül megerősödnie a pénztárcánknak is akkor okt., november folyamán újból belevágunk a lombikba. Tehát a 3 hónapos felkészülés indulhat. Vitaminok, teák, akupktúra. Majd csak lesz pár haszálható katona. Mindent kibírok csak az a két hét ne lenne, amikor csak vársz és reménykedsz. Olyan hosszú az két hét és annyit gyötrődik az ember, de hát ez van...

Szép napot mindenkinek! :D

remeny
bnandi
 
 


Bumi,
üdv itthon!Merre jártatok?Sajnálom a romlást :( remélem az fsh jót tesz!

Bnandi,
nektek is hajrá a következő(és remélem utolsó)próbálkozáshoz!
Vendég
 


Kissedi
Nagyon ügyi vagy. Szuper lett a vonalzód!

Kép
p__lilla
 
 


Bumi
Milyen volt a nyaralás? Merre jártatok? Milyen időtök volt?
Sajnálom, hogy rosszabb lett az eredmény. Mi az az fsh injekció?

Kép
p__lilla
 
 


Szerintem akár mit is mondott a Czeizel, akkor is tutira romlanak a spermák a környezetszennyezéstől, meg a sok stressztől.

Kép
p__lilla
 
 


Sziasztok!

Katerina: a pcos teszt szerint nekem is van esélyem rá. Mondtam is a dokinak. Megnézett uh-val és mondta nincs semmi jel arra, hogy az lennék.
De furi, hogy nálatok apa is szedi az elevitet. Bár miért nem szedhetné, hiszen vitaminbomba az is.

Kissedi: látom már valaki segített a vonalzóba :)

Lilla: ne parázz a hsg-től, mert nem mindenkinek fáj. Nekem pl nem fájt, de ezt már írtam neked. Lehet neked se fog fájni. Hát én adtam a dokimnak pénzt, mert a kedveméért rohangált az egyik kórházból a másikba. És csak az én hülye szeszélyem miatt csinálta meg a hsg-t ;)

Bumi: merre voltatok nyaralni? Sajnálom, hogy rosszabb lett az eredményetek :(. Én is kérdem, hogy mi az az fsh injekció?

Nekem is mondta a dokim, hogy pályafutása elején olyan 70-80 milla volt a normális. Most meg ha 40 van akkor már tenyészbikának hívják a pasit.

Mára ennyi. Holnap nem valószínű hogy jövök, mert 15 éves osztálytalira megyek.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: