Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

most nem jegyzeteltem, így bocsi ha vmit kihagyok

Babyteve: boldog hófordulót a kicsiknek!!! :D

Lau volt gépnél megint, nem vettem észre igaz egyszer már akartam jönni, be is hívtam az oldalt de a kisebb sírni kezdett biztos akkor kópéskodott a nagyde legalább most jókedvű figurát írt be :lol:

Zsu: megértm,e hogy aggódsz, ha híznia kell az nem a tápitól menne leginkább? De sajna én sme tudok mit írni, vagy inkább szerencsére abból a szempontból, hogy nekünk ilyesmi gondunk nem volt eddig és remélem, nem is lesz, Lau a 6 hó utántól hízott kevesebbet mint kellett volna. Neki amúgy vasat írtak fel hogy jobb legyen az étvágya.

Jók a fotók mind :D

Mi vettünk egy pihiszéket, nagy morfondírozások után egy simát, amire később ugyan lehet játékokat tenni, de most még ilyesmi nem köti le. hazahoztuk, beletettem és ordítani kezdett :( Megpróbáltam egy órával később is -ugyanaz :( :( Asszem nem volt mégsem jó ötlet :cry: pedig annyit foglalkoztam vele, hogy a lehető legjobbat szerezzük be, talán pont ezért túlspiráztam. No, mindegy, majd max lecseréljük, azért egyelőre nem adtam fel, hátha...


Ó, és végül is nálunk is lesz hamarosan keresztelő, családból mindenkit meghítunk, már most stresszelünk rajta hogy lesz-e beszólás/botrány/stb, de legalább a nagyik nem sértődnek meg. Meg így egy nap lesz, ill pár óra és nem hónapok amíg hallgathatjuk, hogy miért nem lehettek ott... sztem így kevésbé gázos. de majd kiderül.

Kép Kép
celesztina
 
 


Celesztina, nem vérszegény Liza, tökéletes a vérképe, ezt megnézettük. A tápit mint írtam nem issza meg. 6 félét próbáltunk, több mint 12e ft-om ment rá. Nem hajlandó megenni. Ordít, és ami befolyik a szájába a cumiból ,azt oldalt csurgatja ki. Már én is próbáltam etetni, apja is, védőnő is, doktornő is, nem megy...nem eszi meg.

Ezért nem nagyon tudok mást csinálni, mint elkezden ia ht-t.
De még 1 hetet kivárok, meglátjuk hízik-e most.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu: persze, olvastam, csak írt Lekri egy tippet, gondoltam, hátha kipróbálod. De amúgy sem szavazok sem a tápi mellett amúgy sem ellene az amúgy kialakult "vitában" csak azon filóztam, hogy ha jól tudom, az "hízlalóbb", nem?
Lizától akkor vettek már vért? Hogy viselte? De milyen jó, hogy rendben van a vérképe, akkor pláne biztos hogy nincs gond

Kép Kép
celesztina
 
 

 
 

Babyteve: Boldog hófordulót - elkésve kissé - Mirának és Gergőnek! Sajnálom az éjszakai műszakot!

Csöppke: Szuper fotók ismét! Aranyosan mosolyog Lóci. Jó az a két láb, ahogy kilóg... :lol:

Babám előbb evett, mert ugye neki éjszaka kell betartania a 3 óránkénti evést (ezelőtt 21 órakor evett)! Nappal meg össze-vissza enne. Voltunk bevásárolni, most nem tetszett neki, 2x is megszoptattam parkolókban, ráadásul jött egy zuhé is, aztán meg 1000-el sütött a nap, csoda, hogy nem fázott meg a hőingadozás miatt.
Az az érzésem, hogy megkaphatnánk a legelkényeztetettebb topicbaba címet, írjon, aki ezt übereli: csak ölben vagy szopi közben alszik el, ha leteszem a kiságyába: ordít, esetleg 10 percig van el magában, aztán ordít. Folyton rajtam csüngne. Ölbebaba lett! Én imádom ölben tartani, de szerintetek nem túlzás ez egy kicsit? Olvasom, hogy másé mennyit elvan játszószőnyegen, stb. Bogi is imád nézegetni - ha az ölünkben van...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Zsu: Lizának is boldog hófordulót! (Nem emlékszem, köszöntöttem-e és lusti vagyok visszanézni. :oops: ) :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Bolygó: aranyos lehet Bogi ölbenbabaként -még ne írtad, mennyivel született?
Lau is szeretett ölben lenni, másodikunk kevésbé, ami könnyebb persze pláne kicsi nagytesóval, de néha úúúgy megölelgetném, de azt nem szereti...
Mostanában amúgy át szokta aludni az éjszakát, erre most etettem az előbb és nem tudok visszaaludni :roll:

Kép Kép
celesztina
 
 


Celesztina: 3700 grammal született. A nődokim babája is nemrég született (pár hete), és az ő felesége is túlhordta 10 nappal! És csak 2700 gramm lett ennek ellenére a babájuk! :shock:
Neked akkor szerencséd van Julinkával, ekkora babát nehéz cipelni, tartani. Én babám éjfél után természetesen 3-kor kelt, de alig szopott, visszaaludt, de 4-kor eszébe jutott, hogy még éhes, és szopott megint, de már fél 5-ig. Azóta nem alszom, sajna. Bogi bezzeg! Olyan édesen durmol. Ritkán látni így nappal - sőt, sose! :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Bolygó, köszi szépen :) Jólesett :)

Vannak ám nekünk is adataink:)

hossza 61 cm, (52)
súlya 5060g (3240)
fejkörfogat: 39 (34)

van kép is csak még nincs feltöltve.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsó: Azért szép adatai vannak a lányodnak is! Szép hosszú baba, szépen fejlődik, ne aggódj! Én babám már kb. 3 hete 59 cm, tehát főleg hájas, ebből is látszik. Vigantolból 4 cseppet kell adnom neki, hogy jobban csontosodjon (csípője miatt is).

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok!

Jöttem bejelentkezni,hogy meg vagyunk,összeségében jól is vagyunk,majd holnap jövök kicsit bővebben is,mert most hulla fáradt vagyok.Viszont az elkövetkezendő pár napban net közelben tudok lenni! :D

Most csak annyit,hogy Pumpóka örülök,hogy még mindig a régi vagy,és jól megmondod a véleményed!!Nem tudom mi bőszített fel ennyire hogy így leírtad mit gondolsz a "korai"hozzátáplálásról,de maximálisan egyetértek veled. :wink: Blankát már én is 3hónapos kora óta hozzátáplálom,mivel mi is csak tápit eszünk,és rengeteget kért már belőle.Igaz fokozatosan adom az új dolgokat,így még mindig jóval több a tápi mint az egyéb,de elkezdtük!! :) És semmi baja.Már almalé,őszilé,almapép,őszipép bent van az étrendben,és imádja! :wink: Napokban tervezzük a sárgarépa,burgonya bevezetését megkezdeni.Kíváncsi vagyok :wink: Úgyhogy nekem sem lenne kedvem ennyi mű cuccal megetetni... :? A csak anyatejjel történő táplálás teljesen más tészta...

No jó éjt,majd holnap még benézek! :)

JA!!Ha valaki priviben leírja hogy tudok képet kicsinyíteni,akkor vannak képeim a csajsziról!!Kép kicsinyítéshez sajna nem értek!!SOS!!!

Kép

Kép
mezsó
 
 


Mezsó,
nagyon örülök, hogy végre vagy, annak meg még jobban, hogy Blanka jól van. Én az ACD see progival kicsinyítem a képeket. Ha nincs ilyened és a többiek sem tudnak jobb ötletet adni, akkor szívesen lekicsinyítem neked a képeket.

Kép
emi29
 
 


Csöppke,
nagyon jók ezek a képek. Lóci pedig gyönyörű baba :)

Kép
emi29
 
 


emi: sajna csak pár napig vagyok,azért mert ahol lakunk ott karbantartás miatt 1hétig elzárják mától a meleg vizet,és eljöttünk addig anyukámékhoz.De egyszer talán a net is majd hozzánk kerül...
sajnos olyan programom nincs amit írtál,úgyhogy ha kicsinyítenél nekem,azt megköszönném. :D e-mail címet írsz nekem,hogy hová küldjem a képeket? :)

Kép

Kép
mezsó
 
 


Egyébként,hogy meséljek is rólunk.Blankával továbbra is kontrollok sokaságára járunk,a következő kontroll a veséjével 1hét múlva ilyenkor lesz.Jelenleg annyi az álláspont,hogy a 6hónapos korát mindenképp meg kell várni,addig nem lesz műtét,hacsak nem az állapotváltozása indokolja,ha betölti a 6hónapos kort utána húzzák halasztják a műtét időpontját amíg csak lehet.

Neurológiára is járunk vele,ott múlt héten voltunk,végre az került a lapunkra hogy pszichomotoros fejlődése lényegében korának megfelelő. :D /mert ugyebár le volt rendesen maradva,már születése pillanatától fogva.../Mondjuk mostmár gyönyörűen tartja a fejét hason fekve is,szépen kiemeli a kobakját.Mindkét oldalra fordul,oldalról hasra ,hasáról hátára...Szóval kis izgő-mozgó már. Mondjuk legyen is,mert a célért Dévény tornára is járunk,ami nem egy olcsó mulatság... És igazi pletykafészek,nagyon tudja mondani a magáét már!!

Egyedüli problémánk jelen pillanatban,hogy újabban kb 2 hete,minden este szinte,balhézik non stop kb.2 óra hosszát,de azt úgy végig üvölti,hogy néha azt hiszem a tüdejét is kiköpi,és végén azért alszik csak el,mert kimerül.Olyankor semmi se jó,ha kivesszük az ágyból az se,ha vissza tesszük az se,ha kézben van az se,szóval semmi se...és idegileg ez elég megterhelő...

Na be is fejezem,mert sok leszek így egyszerre...

Kép

Kép
mezsó
 
 


Mezsó: Üdv újra itt! Örülök, hogy szépen fejlődik Blanka, remélem, nem lesz gond a műtéttel sem, drukkolok nektek! Várjuk a képeket kíváncsian! Sajnálom, hogy 2 óra hosszat is sír Blanka! Ez azért eléggé durva lehet! Nem tudod, mi lehet az oka? Ja, és nem vagy sok!

Tegnap délután eljöttek a barátaink, hát Bogi "bemutatkozott"! Egész délután semmit sem aludt, folyton ölbe kérezkedett, és este 7 körül úgy sírt, hogy sehogyan sem lehetett megvígasztalni. :( Fájt a pocija, nem sikerült kakilnia - és sajnos azóta sem volt kaki! Tuti azt gondolják rólam most, hogy rossz anya vagyok! Csak úgy hallgatott el aztán, hogy megfürdettük, és a barátnőm megmasszírozta a hasiját (védőnő). A fürcsi és a masszázs is jól esett neki, most már én is tudom, hogyan kell csinálni, remélem beválik hasfájás ellen! Esti szopi után szépen elaludt, éjszaka 2x is kelt ugyan, de csak 2-3 percre, picit szopott, aztán újra alvás! :D Most is alszik, de aggódok, mert nálunk még kakimentes éjszaka-reggel nem volt!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Mezsó, örülök, hogy látlak :)
Jó, hogy Blankával minden rendben, mesélj mizújs veletek mostanában?!

Képet kicsinyíteni nagyon egyszerűen tudsz Paint-el is, az minden operációs rendszeren van!
Csak megnyitod a képet, rámész felül a Kép-re, azon belül nyújtás/döntés, és ott a 100-as értéket kisebbre állítod, mindkettőt ugyanannyira, majd Fájl-mentés másként, adsz neki valami nevet, és mentés! (itt érdemes még beállítani a mentési helynek az asztalt, mert akkor nem kell keresgélni, hanem kint lesz a képernyődön :))

Csöppke, a képek itt is gyönyörűek, és még mindig ugyanaz a kedvencem :wink: :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Vagyis kicsit rosszul fogalmaztam, azt akartam írni, hogy örülök, hogy Blanka a körülményekhez képest jól van, és ilyen kis ügyes már :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok,

Mezsó örülök, hogy tudtál jönni. A képeket le tudod kicsinyíteni ezen a weboldalon is: http://www.shrinkpictures.com/
én ezt használom.

Bolygó,
Nálunk is ma volt az első kaki mentes éjjel, kiváncsi leszek, hogy kibírja-e a pelus az áldást a séta közben! :lol:

Az éjjelünk javult ma csak 3-kor kelt fel enni és csak fél órát szenvedett utána :? . De kipihentnek érzem magam az elmúlt 2 naphoz képest.....ha álmos olyan hisztit vág le, hogy nem igaz és az ágyban is tekereg megint, mint kisebb korában....ez egy nem régi szokása megint, remélem elmúlik megint

Hozzátáplálás,

én nem okoskodok, hiszen első babóm, de az a véleményem, ha anyatejes a babó, akkor szerintem igenis a tápszer jobb a hozzátápláláshoz, mint bármi más fél éves koráig. A gyümölcsben nincs fehérje csak szénhidrát és keményítő...a fehérjék és a zsírok pedig feltétlenül szükségesek nekik. Ha tápis, akor sem siettetném a dolgot, mert az emésztőrendszerük még fejletlen. Persze mindenki azt mondja, hogy régen már szinte csirkecombbal rohangáltak 3 hós korukban a babák, és nem lett semmi bajuk...ez nem biztos, egy felnőttkori gyomor vagy bélprobléma oka lehet nyugodtan az, hoghy nem várták ki, hogy az emésztőrendszer kifejlődjön rendesen a kemény kajákhoz 8)
Sok minden van, amire csak később jönnek rá, hogy nem helyíes, így a korai hozzátáplálás is, szóval szerintem az simán belefér, hogy egy védőnő régebben azt mondta, hogy adjunk gyümit korán most pedig, hogy fél éves koráig semmit.
De ez csak az én véleményem.

Lolka,

Te futsz ugye??? Tejcsi, cicik hogy bírják?? Én is szeretnék már nagyon.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Vagyis kicsit rosszul fogalmaztam, azt akartam írni, hogy örülök, hogy Blanka a körülményekhez képest jól van, és ilyen kis ügyes már :)
És nem vagy sok, olyan rég voltál, hogy mesélj csak sokat :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


tiszta hülye ez a babanet... összevissza küldi az üzeneteimet :(

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Mezsó!
De jó, hogy végre jöttél! Örülök, hogy végülis minden rendben van Blankával. Este néha nálunk is van balhé. Én úgy vettem észre, hogy akkor, ha túlfárad, és én nem veszem észre időben. Aztán meg ringathatom.

Csöppke!
Nagyon jók ezek a beállítások Lóciról. Szép kis husis baba.

Bolygó!
Sajnálom a tegnap délutánt. De szerintem ne izgasd magad azon, mit gondolnak rólad. Ilyen napotok volt és kész. Én nagyon utálom, ha meg kell felelnem másoknak abban, hogy épp mit csinálok a babával, vagy ő hogyan viselkedik. A masszázs viszont jó lehet. Lett kaki azóta?

Zsuzsó!
Szép hoszú baba Liza, és ezek szerint fejlődik szépen. Ha minden rendben, lehet, hogy ő tényleg ilyen alkat. Hogy álltok azóta a táplálással? Akkor kap már mást is?

Teszek én is egy képet egy aprócska mosollyal:

Kép

Trudinak egyre kevesebb haja van, ami volt, az is kopik le.
Vendég
 


Hozzátápiról én sem akarok okoskodni. Nem tudom, hogyan döntenék, ha nem lenne tej, de szerencsére van, így egyszerű a helyzet.
Vendég
 


sziasztok,
csak bekukk, elnézést, de sűrű lett a progink, pedig szívesen olvasnám a fórumot, kíváncsi vagyok ki mit írt mióta nem olvastam

Adott már fel vki babakocsit postán? Írna pü-t? tartok attól, hogy összetörik mire a címzetthez ér :roll:

Fotót láttam :D Trudi nagyon aranyos, Virág! Micsoda msoly :D

Kép Kép
celesztina
 
 


Fruzsi, és az én helyemben mit tennél? Liza nem eszi meg a tápszert. Egyiket sem.

Virág, nem nem kap még semmt, csak szopik+ anyatejet amennyit kér. Ki akarok várni még 1 hetet leg., hogy most hgoy hízik. Szerdán kiderül...

Mezsó, én is örülök hogy írtál, drukkolok hogy minden oké legyen!!! És nagyon várom a képeket a kiscsajról :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsófi,

hát igen, speckó probléma...szopi után adod neki a pótlást? Ha igen, akkor szerintem azért nem eszi meg, mert előtte már belekóstolt a jóba :lol: az anyatejet üvegből simán megeszi?

KépKép
kisfruzsi
 
 


Celesztina, én adtamm ár fel többször is, csak szemeteszsákba csomizva, és sose lett baja. :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!
Úgy látszik Zsuzsófival ellentétben nekem pont az a problémám, hogy rengeteg tápszert eszik (minden eteteésnél 140gr.) és mellette még szopizik is ( mikor mennyi van: 30-40-50-60gr.) és borzasztóan hízik. Tegnap mértem 6900gr :shock: Szinte hetente hízik kb fél kilót! (Már a Liberóbol a 3-ast adom rá, mert a többibe nem fér.) És ennek ellenére alig bírja ki a 3 órát!!! Van hogy 2óra mulva üvőlt a kajáért!!! Most krpróbálok egy másik tápszert amit a védőnő mondott, bár szerintem nem lesz jó, mert eddig a BEBA HA start activot adtam, most a BEBA HA-t. Megnéztem és semmi, azaz minimáis a külömbség a kettő között. Én nagyon szeretnék már ht, de foggalmam sincs mit adjak neki! Az idióta védőnőt kérdeztem, ő azt mondta hogy majd 5és fél hónaposan kezdjem el kóstoltatni, és csak 6 hósan adjak neki bármit is!!! Ja és 8 hónaposan megpróbálhatom a darált húst! Ez ki a fenét érdekel?! Az én gyerekem most éhezik!!! Fél 10-kor evett, és már most üvőlt! Cumoval még kb fél órát tudom húzni, de van értelme kínozni, mikor éhes?! Pénteken megyek a dokihoz, a 3hós oltásra, majd megkérdezem, remélem ő normálisabb.
Tegnap Apával felválltva ültünk a net elött, hogy utána nézzünk mit lehet, de mindenhol csak 4hóstol írják a ht. Mi a fenét csináljak? Attol félek, hogy ez e rohadt tápszer csak felfújja, de nem lakik jól.
Vendég
 


Az anyatejet sem ette meg jó ideig, panaszkodtam is itt, de mióta tényleg nagyon kevés neki a tejem, akkor megeszi. Reggel pl a mai napig nem kér, pedig szerintem akkor sincs hűűű de sok.

A tápszert próbáltam már mindenhogy, reggel is, amikor ugye 8 órán keresztül nem evett, és akkor sem ette meg, csak üvöltött mint a sakál. Kínozni meg nem akarom semmiképp.

Akkor már inkább a ht. Már ha azt megeszi :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsófi,

hát akkor remélem legalább azt megeszi majd. Tudósíts, hogy sikerült-e neki megenni:lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


A hófordulósoknak utólag is boldogat :) (Zsu, Pumpi, Babyteve, Mary)

Jezsek, nem tudom mitévő legyél, próbáld meg tényleg a dokit, hátha...
Nem mondom, hogy ht ellenes vagyok, de talán 2 és fél hósan még tényleg korai lenne!
Próbálj meg inkább ilyenkor üvöltésnél egy kis vizet, esetleg teát adni neki, lehet csak megszokásból kéri a kaját, és megelégedne azzal is, idővel leszokna róla... persze csak ha működik... ha éhes, akkor ennie kell, ez egyértelmű, nem azt mondom, hogy éheztesd :) de talán egy próbát megér!
Mi is a Beba Ha-t esszük, nekünk bevált, nem evett még mást!
A 6900 gramm tényleg nem semmi :roll:

Barbi általában reggel eszik nagyobb adagokat, első kajára az előző napi lefejt tejet, ami úgy 160-190 milli között van, a köv. kajánál is eszik még egy nagyobb adagot (120-140 milli, ez már vagy csak tápszer, vagy pici tejcsi is van még benne), és utána már sokkal kevesebbeket eszik, 70-100 között... így átlagban napi 620-640 milli között eszik, ami végülis teljesen normális :)
Ja, és 5x eszik egy nap már 2 hete! Lassan átlépjük az 5 kilót :)

Virág, nagyon aranyos a moslygós Trudi :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nici 2008.07.21 11:38-kor.

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Előszedtem Szandi kiskönyvét, Ő kereken 3 hósan volt a dokinál 5820 gramm :) Hát asszem Barbi nem lesz ennyi 2 hét alatt :)
De hát nem egyformák, ez így van jól :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Ja, és Szandi csak és kizárólag anyatejjel volt ennyi (Ő 5 és fél hó-s koráig nem kapott semmi mást, akkor kezdtük a ht., és úgy szopizott még 8 hó-s koráig), Barbinak meg tápszer ide vagy oda, mégis kisebb :)

Jó, hogy minden akkor jut eszembe, mikor már elküldtem az előző hsz-t :) Így velem van tele az oldal :D
Nézzétek el nekem, mostanában úgyis nagyon keveset írok :oops: :D

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Jéééé, van szerkeszt gomb :shock: :)
Asszem ez már kellett, mert jó, ha tud az ember javítani magán :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Mezsó,
az email címem: borsi.emese@monornet.hu

Kép
emi29
 
 


Jezsek, az semmiképp nem jó, ha többet eszik meg a tápszerből, mint a kötelező adag, ebben igazad van. Én is azért adtam Bencének már 2,5 hónaposan gyümölcsöt, mert a tápszer nem volt elég neki.

HA el akarod kezdeni, el lehet, csak oda kell figyelni. Egyszerre csak 1 gyümölcs, első nap minimális mennyiség, és naponta emelni az adagot, figyelve hogy nincs-e káros hatása a babára. Ha hasfájós lesz tőle, v. nem tud kakilni, akkor hagyni kell még. De ha odafigyel az ember, akkor meg lehet próbálni.

Alma, barack, krumpli répa a sorrend ha jól rémlik :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Nici, hogy a gyerekek mennyire nem egyformák, én abból veszem észre, hogy lLizán tegnap az a tipegő+body volt, ami a Katán Szeptember 29.-én! volt (akkor volt fotózva) Ebben az a bökkenő, hogy Liza 3, KAta akkor majdnem 7 hónapos volt :)

Kata agusztus 28.-án 60 centinek volt mérve. Liza most 61 :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu, hova lettek a srácok vonalzói?

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Nici próbálltam már a vizet, teát, nem segít. Amíg a cumisüveg a szájába van, nyugi, de utánna megint hiszti. Sőt, van amikor már ivás közben is nyüszög
Vendég
 


Sziasztok Mamik!

Csqak a hozzátápi miatt jöttem!

Volt nálunk védőnéni, és rákérdeztem!
Én még mindig kevésnek érzem a tejem, Maszat max. 500-600 g-ot eszik meg egy nap, de kaják után simán elvan 2-3 órát.
Nem értem, mert a súlya meg 6600 g és ehhez a kilóhoz kb. 900 g-ot kellene ennie.
Hízik, de már nem olyan gyorsan mint eddig, és kaki is 3-4 naponta van. Gondolom emiatt..

Na, de védőnéni azt tanácsolta, h hozzátáp anyatejes babáknál 4 hós korig csak tápszer, utána meg 4 hós kortól meg lehet próbálni két etetés között a tejpépeket.

Nekem ez szimpibb mint a tápszer, így megpróbálom kiböjtölni a 4 hónapot, és utánna ezzel pótolni neki.

Képek nagyon tutik!
Csöpke, nagyon ötletes a Tiétek, nagyon tetszik!!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Mezsó
Örülök, h jöttél!!!
Képkicsinyítés:
Én is úgy csinálom, mint Nici, szerintem az a legegyszerűbb!!!

Nici
Én azt hittem, h Ti ccsak anyatejesek vagytok!! :shock:

Eltűnt mamik merre vagytok??????

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Sziasztok!

Köszi az aranyos fogadtatást! :wink:

Olvasgatok vissza,míg el nem felejtem leírom...jezsek!Mi bár csak tápszert tudunk enni,de a kiscsajszi detto olyan éhség terén mint a fiad.Ő is 2 hósan rengeteget evett,és hetente ő nem fél kilókat hízott,hanem 1kilót simán.Mostanra ha csak tápszert enne szerintem megenne egyszerre kb.250ml-t és ezt egynap benyomná vagy 6x,szóval én ezért kezdtem el nála a hozzátáplálást,meg rengeteget teáztatom. ja esetleg ha még nem próbáltad,csináld neki sűrűbbre a tápszert,rakjál bele több adagoló kanállal mint amennyit ír,hátha akkor laktatóbb.Amúgy a sorrend tényleg alma,barack,krumpli répa.Én is így csinálom,és először csak a levét add az almának,baracknak,utána a pépet.Kitartást!!Abszolút megértem a problémádat.Én 2és fél hósan azon voltam,hogy csak töltse be a 3hót,és utána már nagyon nagyon pici adagokban ettük az almalevet,baracklevet,és mostmár nagyon vígan kanalazzuk az alma-őszibarack pürét.Már normális mennyiségeket.Ja!Most is adtam neki délben a tápszer mellé...12kor evett,utána letettem,és még mindig alszik... :shock: :D ez csoda!!!

Kép kicsinyítéssel próbálkozom,emi ha nem megy küldöm majd neked! :wink:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Magi, majd ha tudsz gyere képekkel a nyaralásról, meg a keresztelőről :)

Eve, Őrmezőn lakunk, elég közel hozzátok :)

Kiscica, nem, sajna nem azok vagyunk, 1 hetesen már kellett a pótlás, és ez azóta is így van annyi különbséggel, hogy ugyan a tejem nem csökkent, de már sokkal több a tápi... mivel ugye Barbi sokkal többet eszik :) Egyharmada a napi kajának a tej, kétharmada a tápszer sajna :? (először nagyon szépen megindult a tejem, első pár napban bőven volt, folyt rendesen, aztán sajna belassult, és azóta is stagnál azon a ponton, pedig mindent megpróbáltam, több tízezret költöttem bigyó-bogyókra, teákra, stb...) Evvan :roll:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Tényleg eltűntek páran, hiányolom Őket, írtam is múlthéten, de aki még most nagyon feltűnt, hogy nincs, az Bambi... merre jársz???

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Mezso köszi a bíztatást, szerintem hallgatok rád. Végülis hétfőn már 3 hónapos. Persze én is jobban örülnék, ha lenne tejem, de hát nincs.
Vendég
 


Kép

Kép

Kép
mezsó
 
 


jajj nicci köszi a tanácsot sikerült kicsinyíteni :D :D :D :D :D :D akkor dobálgatok még képet!!! :wink:

aztán szóljatok ha elég!! 8)

jezsek!Szerintem kezd el ismertetni az ízekkel,és tényleg a fokozatosság elvét betartva,bátran! :wink:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Kép

Kép

Kép
mezsó
 
 


Kép

Kép

Kép
mezsó
 
 


na ez most miért lett ilyen picike?? :( meg 2x berakta ugyanazt a képet...no nem baj,majd nyugodtabb percekben visszaülök és újból neki esek...mert ezen a legutóbbi képen is alig látszik hogy mennyire élvezi a püré evését a kiscsajszim...kicsit nagyobba kéne látni mert totál ki van kenekedve,és nyúl a kanál után is a képen :wink:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Kép

Kép

Kép
mezsó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?