Új privát üzeneted érkezett!

Cumiról még annyit, hogy néha adok neki, ha már nem tudok vele mit kezdeni, amúgy a cicimet cumizza inkább, vagy az öklét-ujját kapja be (én vagyok a cumija :lol: ). De ugye sétálás közben nem mindig jut eszébe az ökle, és muszáj a cumit odaadni, vagy pl. dokinál se hagyhattam, hogy ordítson. De itthon szinte sosem kap, remélem, így nem szokik rá, az ujját jobban szeretném, ha bekapná, 1. ő tudja, mikor kell neki, önállóbbá válik, ha nem én veszem el tőle - adom oda neki, 2. fogak szempontjából is egészségesebb, 3. mikor majd manipulál, játszani és ujjat szopni egyszerre ugye nem megy, míg cumival a szájban is lehet játszani. De elfogadom, ha másnak más a véleménye erről, nekem ez, nemcsak a szakkönyvek miatt, hanem mert így tartom logikusnak, + én szoptam az ujjamat, tesómnak se cumi, se ujj nem kellett! Bocsi a hosszú eszmefuttatásért. :shock: :oops:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok!

Dobok én is képet, rég nem láttatok minket!!!

Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Bolygó: azta, Boginak is szép mérete van :D Nálunk 1 cm-t nőtt az előző havihoz képest, most 58. (Én örülök neki nagyon hogy pufibb Julinka, mert így kevésbé féltem a nővérétől, amikor kisebb volt úgy aggódtam ha megölelte is, most nyugodtabb vagyok :D )

Klarka: milyen szép Ati, aranyosan néz :D

Kép Kép
celesztina
 
 

 
 

Celesztina: A te babád mennyivel született? A tiédnek amúgy úgy látom, teltebb az arca, az én babám az apja hosszúkás arcát örökölhette (de a fejformáját nem tudom kitől, egyikünkre sem hasonlít, talán a postás? :lol:).

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Klarka: Hatalmas gyönyörű szemei vannak Atinak. Édes baba nagyon. :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Lekri,
ma volt a híradóban, hogy van újra kullancs elleni oltás és csak azok válthatják ki, akik az oltási könyvükkel igazolják, hogy az első oltást már megkapták. Azt is mondták, hogy az oltás csak akkor véd megfelelően, ha mindhárom ugyanabból a típusból van beadva.

Klarka,
Nagyon-nagyon édes Ati baba!

Bolygó,
azta, mekkora lányod van neked is. Hatalmas. Mi még mindig csak 5 és fél kg-nál tartunk. Kis kecses, ahogy a dokinő fogalmazott.
Szerintem meg már most bulémiás. Kaja után rendszeresen ledugja az ujját a torkán. Cumizni akar, de általában ennek a manövernek hányás a vége :( :(

Kép
emi29
 
 


Sziasztok!

Szerdán mi is megkaptuk a 3 hós oltást, egy hangja sem volt Lilinek, és nem is volt nyűgi aznap. :D
Viszont a hétfői-keddi hidegfront... Egy katasztrófa volt, egész délután nyűgi volt :(

Lili továbbra is jó baba, IMÁDJUK!

Dobok én is egy képet magunkról,

hála a kilók rólam lementek, már kevesebb vagyok, mint a terhesség előtt. :D Kép

Kép
adri0422
 
 


MOst csak két képet hoztam....

ma este, vihar után:

Kép

Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


sziasztok

hát az éjszakánk megint kaki volt. :cry: :cry:
tegnap csak megmutatta Kristóf,hogy ő tud 1x is kelni.de most bepotolta.3x kelt és már 6ota fent agyunk :cry: :cry: bár már 3napja nem kakilt és nem tudom sehogy kicsalogatni a kakit.:(

Emi

hallottam.ma e is viszem a receptett és hétfön megyek érte:)
mi Kiskunlacházára költöztünk 1éve és itt 1 darab játszótér nincs,de még 1 park se.pedig a lakosság száma 9000 felett van.bár állitolag nagyon elvan adosodva a község.


Gyálon ismered az Animona udvart?


9kor megyünk oltásra.remélem nem fog esni.

Klarka nagyon helyes kis pasi Ati.
Adri Lili meg nagyon szép kislány:)
Vendég
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2008.11.20 13:07-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Klarka Ati nagyon édes baba! Jól vagytok? Gondolom rendszeresen kell járnotok kontrollra...

Adri, Lilike is nagyon szép kislány, és ügyes vagy, hogy így lementek a kilók. Én nem vagyok ilyen szerencsés. Összességében a kilóimmal nem is lenne gond, mert én terhesség előtt nagyon sovány voltam, csak nem mind a hasamon és a fenekemen lenne... Meg persze alig van ruhám, ami jó maradt rám.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Jó reggelt!

Bolygó, bíztatásképpen mondom: Mazsi az oltás utáni nap annyira jó kislány volt, hogy szerintem soha nem volt még ennyire tökéletes napunk! Órát lehetett igazítani a gyerekhez, 4 óránként evett, kaja után egy-másfél óra szigorú vigyorgás meg dumálás meg játék után pár nyekkenéssel jelezte hogy álmos, hasra fektettem, el is aludt azonnal a következő kajáig. Semmi sírás, semmi nyűgi. Úgyhogy van remény, remélem nektek is ilyen jó lesz a mai nap! :wink:

Klarka, Atti gyönöyrű baba! Jól vagytok?

Emi, nem is tudtam hogy ti is pótoltok már tápszerrel. Mióta?

Adri, szépek vagytok mindketten. Az akis sapi hihetetlen jópofa Lilin. :D

Zsu :o Dedurva.... Nálunk képzeljétek a fürdőszoba közepén jött fel a víz az eső alatt! Nem tudtunk vele mit csinálni, ott álttunk fölötte ketten és néztük. Pár napja is ez volt, bevallom nem túl nyugodt szívvel hagyom így itt a lakást 2 hétre...

Dicsekednem is muszáj picit, Linzert tegnap megetettem egy normál cumisüvegből!!!! Annyira örültem hogy sikerült neki! (A szájpadhasadéka miatt ő nem tud olyan jó vákuumot csinálni a szájában, ezért speckó, hosszabb cumijú cumisüvegből etetjük.) Az Aventet többször próbáltam már de az nem jó, viszont van itthon két ilyen Tefal ( http://www.tefal.hu/tefal/products/prod ... =220278107 ), ennek picit hosszabb a cumija és vékonyabb a töve is, persze az egészet be kell kapnia ahhoz hogy enni tudjon belőle, a vastag részét is, de nem baj. Ugyan anyatejet csak a másikból adom neki, mert a tápiból is félrement azért egy kevés, a tej meg, mivel nincs sok, igen értékes dolog most :D Ja, és azért sem jók nekünk a sima cumisüvegek, mert ha túlzottan jön belőle, nem ő szívja, akkor visszajön a nóziján a kaja. :( Viszont ez a Tefal is olyan hogy ha fejreállítod akkor egyáltalán nem jön belőle, szívni kell neki hozzá, szóval nagyon örülök!

Plusz nem mellékes hogy az a speckó Medela 7000 forint és csak másfél decis, ebből a 240 millis 1500, a 330 millis meg 1800 forint.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a Zsófi dícséreteket!
Hű mekkora babák vannak! Zsófim "csak" 5200 gramm. Így is elég nehéz már!!
Nekem úgy fáj a hátam, néha a derekam is! nektek nem csajok? Pedig azelőtt soha ilyen problémám nem volt!

Adri! Nagyon szuperul nézeki! Megkérdezhetem, hogy tornázol is, vagy csak szimplán vagy ilyem csini!!??
Kilók neke is lementek, de a hasammal kéne valamit csinálni. Na nem olyan vészes, csak nekem is lapos volt tökre terh. előtt! (férjem hiányolja...! :roll: )

Zsófi este 10 körül alszik el, és reggel 6 körül kér enni először. Remélem így is marad, mert már kb. 2 hete állt erre rá. :D
Ő is kap plusz oltást kedden (menjugate), aztán hamarosan a 3 hónapos jön. Kicsit sűrű most neki! Szegénykém...
gabo001
 
 


Na, folytatom, inkább több részletben küldöm, mert már megint mindig ledob a net, és nem akarom, hogy valami hosszabb iromány szálljon el.

Bolygó, cumi-ujjszopás ügyben teljesen egyetértek veled! Én is próbáltam a cumit, amikor már semmi nem volt jó, de alapvetően nem szeretném, ha rákapna. Egyre többször megtalálja már a hüvelykujját, ...hiába, neki az kell, én meg egyáltalán nem bánom.

Lekri! Remélem Kristófot nem viseli meg meg nagyon az oltás. És sajnálom az éjszakát..., de ha már egyszer sikerült, szerintem hamarosan javulni fog a helyzet. Oltást mi csak jövő hét szerdán kapunk.

Anettoo! Én az egyszerűbb szőnyegre szavazok. Persze te döntesz, és ha élőben meglátod mindkettőt, akkor tudsz majd igazán választani. Szerintem ha több dolog van rajta, akkor egyik sem köti le igazán a figyelmét. Hamarabb fárad a figyelme, nem tud összpontosítani egyikre sem. A babák szeretnek egy dolgot sokáig "tanulmányozni", újra és újra ugyan azt a dolgot. Így fejlődik a kitartó figyelmük. Aztán ha már kevés, ugyis teszel oda neki játékokat. (Bocs, most egy kicsit a pedagógus szólt belőlem, de még egyszer mondom, azt vedd, ami neked jobban tetszik, a fiadat pedig te ismered a legjobban.)

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Adri

csalás ilyen vékonynak lenni:))))

Kép
marjan78
 
 


Szőlő!Írtam privit.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Szőlő –azta, megnéztem a tefal cuclisüveget és nem semmi miket tud (és milyen baráti az ára): komolyan hőmérséklet-kijelzős és négy sebességes az etetőcumija? :shock: :lol:

Atizka: új a vonalzód? Szép nagyon.

Emi: tudom, nektek nem vicces, de hogy már most bulémiás mókásan hangzott

Bolygó: 3540 g és 55 cm és Bogi? (csak érdekességképpen Lau 3450 g és 54 cm volt tehát nem sokkal maradt el Julinkától és mégis 2 hósan „csak” 5320 g volt ami viszont majdnem egy kiló különbség) Elég kerekarcú valóban

Gabo: Julinka ugyan nehezebb Zsófinál, de nekem is sokat fáj (és nagyon) a derekam, pedig azelőtt nem fájt –de olyan nehéz jól tartani egy akkora babát aki 6 kilós de csak a fejét tartja azt sem sokáig, plussz még ringassa is óvatosan az ember, Lau 11 kg de sokkal könnyebb őt tartani

Cumiról még: bocsi, hogy belekotty, csak annyit, hogy sztem ujjszopással is lehet játszani, amelyik babának (gyereknek) ez fontos az megoldja, amelyiknek meg nem annyira azt úgyis könnyű leszoktatni ujjról/cumiról. Fogak szempontjából persze rosszabb, ez tény.
Meg egy példa: Lau cumis, majd meglátjuk, mennyire könnyen szokik le róla, de ő már egész kiskorától fogva tudja magának berakni és kivenni a szájából, míg unokatesója sosem fogadta el a cumit, hanem a szülők ujját szopizta (ami nekem érdekes volt elsőre, de azóta sok ilyen babáról hallottam) és ő még 2 évesen is megtartotta ezen szokását ami elég nehézkessé teszi az elalvását-altatását…

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok!

Bolygó, én teljesen elfogadom más véleményét, na meg mindenkinek saját döntése mit hogy tesz, Te így látod jónak, más máshogy :)
Viszont egyetlen dolgot nem értek, amit már másodszorra írsz, hogy az ujj jó a fogaknak... miért? Nem mondom, hogy minden igaz, amit a cumiknál írnak, hogy ilyen fogszabályzós, meg olyan (mint nagyjából egyik forgalomban lévő mosószer, öblitő - és még sorolhatnám - sem olyan profi, mint ahogy bereklámozzák, leírják), de azért mégis azt gondolom, hogy talán érhet valamit, ha már rámerik írni... viszont egy ujjban semmi sem mondható fogszabályzónak :) Persze ez az én véleményem :roll: (bár ugye írtam, én is az ujjam szoptam, meg is van az eredménye)
Biztos van abban igazság, amit írtok Zitával, csak hát ugye ahány ember, annyi szokás :) Félre ne értsd, nem akartam vitába szállni, csak ezt az egy dolgot nem értettem :) És tudom azt is, hogy a fog is genetika, az alapjai azon múlnak :)

Nem semmi mekkora babáink vannak, mi csatlakozunk Emiékhez, na nem a bulémiában, Barbi nagyon ritkán bukik, hanem a kecsességhez :D
Hétfőn, 10 hetesen volt 4730 gramm :) (tegnap már 4840-et mértünk :))

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Zita, tüneményes lett a vonalzód!!! :)

Adri, nagyon csinos vagy tényleg, irigyellek, és Lili is cukorfalat :)

Klarka, Ati is tündéri, továbbra is :)

Szőlő, grat Mazsinak, nagyon ügyes kislány :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


[quote="celesztina"][ írta:celesztinacolor=green]Szőlő –azta, megnéztem a tefal cuclisüveget és nem semmi miket tud (és milyen baráti az ára): komolyan hőmérséklet-kijelzős és négy sebességes az etetőcumija? :shock: :lol:[/color]



naná :lol: :lol:

a hőmérséklet kijelző annyi hogy megjelenik rajta egy bazi OK felrat. A cumi része az "izgibb", annyi hogy nem egy pont van rajta mint a legtöbb cuminak, hanem egy kis vágás, és attól függően jön belőle a kaja, ahogy a szájába adod. Pontosan ilyen elven működik ez a Medela Haberman etető is:

http://www.medela.hu/Specetetok/haberman/alktan.htm

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok Mamikáim!!!

Hiányoztatok, így újra itt vagyok!!!

Babyfotók nagyon édesek!!
Klarka: Ati olyan aranyos azokkal a hatalmas szemeivel!!!

Adri
Tényleg nem ér ilyen jól kinézni!!! Na ne értsed félre, irigyellek ám nagyon!!! Lili is nagyon csini csajszi!!

Szőlő
Tök jó, h Mazsi, Linzi, ilyen jól tud már enni a másik üvegből is. Azért tényleg nem mindengy már a mennyiség sem, z üvegméretnél!!
Dúrva, h a füriben jön fel a víz!! Gondnoknak mondtátok már??

Nici
Neked adok igazat, szerintem sincs semmi jó az ujjszopiban!

Nekem viszon Maszat beintett, és mióta rátalált a hüvelykujjára azóta nem fogadja el a sima cumit!
Én meg ezt pont nem akartam, azért adtam neki a kezdetektől cumit pont a fogszabályzás és leszoktatás miatt.
De gyermek úgy döntött, jobb az ujjacska!

Juj vihar, tegnap itt nagyon komoly volt! Olyan szélroham söpört rajtunk végig, h azt hittem, h az építkezéshez felállított két toronydarut a nyakunkba dönti. Úgy fogotak mint a ringlispir!

Rólunk csak röviden
Maszat szombat óta forog a hasára, kiszedi a kezét és feltolja magát. Nagyon komolyan csinálja.
A ciki az egésszel csak annyi, h kaja után is rögtön forog, így bukunk, amit eddig ő nem csinált..
Hát ezek vannak röviden.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


sziasztok



tul vagyunk a szurin.Kristófnak 1 hangja se volt,sőt nevetgélt csak befeszitette magát igy lehet lesz egy kis csomó a lábán.



adatai:

3540g-al született

3260-a legkisebb súly

4250g 1hósan

5250g-2hósan.

igaz most 1 hét alatt csak 100g-ot hizott de nem aggodom mert tejcsi az van.

hát a cm.-ek:

56cm,-el született

47cm.-et mért a védönő itthon elöször

54cm.-et mértek ma.ugyhogy majd csak utóléri a születési cm.-eket

fejkörfogat:39,5cm

mellkas:38,5 cm

röviden ennyi:)

ujj-kontra cumi:én nagyon sokáig az ujjamat szivtam(9évesen is még)nagyon nehezen tudtam róla leszokni.a fogaimnak semmi baja nem állnak ki vagy el.Levi fiam cumizik méghozzá a nagycseresznye cumit szivja mert más fájtát be se vett a szájába.a fogai tökéletesek.Kristóf is cumizik bár ő nem akkora cumis mint Levi volt:)

Atizka
remélem igazad lesz mert ma hullának érzem magam pedig most is aludtam 1órát a fiukkal.

Szőlő
gratula ügyesek vagytok:)
Vendég
 


Sziasztok!
Gyors leszek, mert van kb. fél órám etetésig, most még szundizik, de ahogy felébred rögtön üvölt a kajáért.
Marci még nem forog (szerintem ez összefügg azzal, hogy 6600gr. 3550-elszületett), viszont ma először megfogta a játékát!
Eddig csak kapkodott felé, vagy a kézfejével ütögette, de ma többször is előadta ezt a produkciót! :P Olyan ari volt! És olyan büszkén és boldogan vigyorgott! Elvette a kezemböl, és elkezdte rázni. Azt hiszem most már kéne neki venni egy-két játékot, mert csak egy kicsi plüss cicánk, egy csörgős zsiráfunk(ez a kedvenc), meg egy felhúzható zenékő vizilovunk van.
Szerintetek nem sok a sulya?
Vendég
 


Jezsek, én nem értek hozzá hogy mennyi súly az "ideális" a babáknak, de látod, Bolygó Bogija is 6 kiló fölött van és nem szólt nekik a doki hogy sok lenne. Mi most értük el az 5 kilót (tegnap 4990 gramm volt este, de ma kaksizott egy akkora adagot hogy rendesen súlya volt a pelenkának :lol: :lol: najó, nem hiszem hogy ez befolyásolná).

Kép Kép
szõlõ
 
 


Kisscica, még nem szóltunk a gondnoknak, majd ma lezavarom Janit mielőtt elindulunk Gárdonyba.

Ja, jut eszembe csajok. Most 2 hétig szerintem lent leszünk, mert Anyu szabin lesz, aztán így legalább nap közben sem vagyunk egyedül Mazsival. Persze sok függ attól ishogy milyen idő lesz.

Mindenesetre ha valaki Gárdonyban jár, csörögjön rám :wink:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő
Én szívesen megcsörgetnélek, bár kicsi az esélye, h arra fogunk járni (de Murphy nem alszik), de nem tudom a számod! :wink:
Szóval ha gondolod, akkor majd privi..

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Köszönöm a dicséreteket, jól estek. :D :wink:
Az igazság az,hogy én a szoptatástól fogyok. :D úgyhogy zabálhatok akármennyit, mert így is lemennek a kilók. Eddig még semmit nem tornáztam, viszont ha az idő engedi több órát sétálok Lilivel.

Lili baba viszont hízik, már 6000g, és még mindig van tejem, aminek nagyon örülök. :D Én csak 6 hónaposan kezdem a hozzátáplálást, addig remélem lesz tejem.

Kép
adri0422
 
 


Szőlő,
igen sajna egyszer már nekünk is pótolnunk kell. Két-három hete kezdtük el :(
Sajnálom, hogy megint elmész, de teljesen megértem. Érezzétek jól magatokat és szorítok, hogy végre jó idő legyen. Szöszkéék eléggé megszívták :( :(

Jezsek,
én nem hinném, hogy ez sok lenne. Vannak kis babák és vannak nagyok. A tiéd az utóbbiba tartozik. Hamarosan a forgás is menni fog :)

Lekri,
nem ismerem az Animona udvart. (A Körösi úton van?)

Celesztina,
hát valóban nem mókás, hogy megállás nélkül bukik, sőt hány a lányom, de ezen a bulémiás dolgon én is mindig mosolyogni szoktam, mert ezt leszámítva teljesen jókedélyű, sőt bukás után is jókat vigyorog.
Az bosszant kicsit, hogy a doki sem tudja, hogy mitől lehet.

Nici,
mi kereken 11 hetesen voltunk 4730 grammosak :)

Adri,
irigyellek az alakod miatt! Szépek vagytok :)

Kép
emi29
 
 


Mindenki nagyon szép, Adri, Te különösen! :D

Mi holnap leszünk 3 hónaposak, Gergő úgy néz ki, megduplázza a súlyát (oké, de 2750-nel született, ma volt 5430), Mira inkább a bulímiások közé állt, de Ő is majdnem 5 kiló, 2700-el született :D (A hasi uhun nem volt probléma, így nem aggódom, hurkás, hízik rendesen, vidám bébiegér). Ma felfedezte a kezét, azt leste egész nap... :roll: És Gergő fülét is, azt meg rágta... Kép

Kép
babyteve2
 
 


Szőlő, jó pihizést Nektek! :D

Kép
babyteve2
 
 


:P gggggggggggggggg

Kép Kép
celesztina
 
 


Adri: Szép kislány Lili, te meg csini vagy, irigyellek! Ügyes vagy a szoptatással kapcsolatban is, én is így tervezem.
Én is sétálok minden nap, 1-1,5 órát + szoptatás, mégis most megálltam a fogyásban.

Szőlő: Gratula a normál cumisüveges etetéshez! Szépen ügyesedik Linzerke. Sajnos Bogi nagyon nyűgi oltás óta, talán éjszaka többet alszik már, bár 3 óránként ígyis felkel még kajálni. Nem is tudom már idejét sem, mikor aludtam végig az éjszakát! Jó pihenést! :)

Jezsek: Hú, neked is óriási babád van! :)

Atizka, Celesztina: Nekem is fáj a derekam, hátam a sok babázástól.

Nici: Nem arról van szó, hogy egészséges az ujjszopás, hanem, hogy egészségesebb, mint a cumizás. Cumitémába nem mentem bele, nem tudtam a fogszabályzós cumiról. De szerintem egyik sem egészséges, mert pótszer, amivel a kicsi kábítja – vigasztalja magát, de ha kell neki, hát kell, és kinek mi válik be, azt használja. Unokatesóim pl. egy textildarabot csócsáltak évekig cumi és ujj helyett. :lol: Nekem az ujj szimpatikusabb, ha már „választani” lehet. Ennyi. :wink:

Kiscica: Maszat már nagyon ügyes, hogy így forog. :)

Babyteve: Aranyos ez a fülrágás dolog! Alig várom, hogy az én kisasszonyom is nézegesse a kezét, úgy irigyellek! Szépen híznak a babák, nem semmi két gyereket ilyen jól ellátni!
:shock: :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


[quote="celesztina"]: írta:celesztinaP gggggggggggggggg


Ez mit jelent? Lau gépezik? :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok!

Anetto, nem mentünk sehova, csak levittem őket pocsolyázni :) Egész addig élvezték, amíg el nem érte a víz szintje a gumicsizma tetjét :) Na akkor hipergyorsan fel kellett jönnünk, mert a víz hideg volt :)




Lányok!

Nagyon gondolkodom, hogy mit csináljak :( Voltunk ma méretkezni, mivel 3 hónapos a prünty, és megint csak 5 dkg-ot hízott.

Egy hónapja 4620 volt most meg 5060g csak. Az 1 hónap alatt mindössze 44 dkg, ami nagyon kevés.

Pedig mostmár ugye kapja az anyatejes pótlást, kb 3 dl-t egy nap. És így sem hízik. Doktornéni két dolgot mondott. 1. tényleg adni kellene neki szilárd kaját, 2. fogadjuk el, hogy ő sosem fog 1 kilókat hízni...

Tápszer nem megy, 6 félét próbáltunk, még hajnalban 6-7-8 óra evés nélküliség után sem issza meg egyiket sem...

Szóval szerintetek próbáljam meg a ht, vagy várjak még 1-2 hetet hogy alakul a súlya? Végülis most nincs meleg, kiszáradni tuti nem fog..

Aggódom....és ha adok, mit adjak neki? A gyümölcsök nem túl kalóriadúsak... én a krumplira és a banánra gondoltam esetleg... vagy HA tejpépet? Vélemény?

a_legtanácstalanabb_3_gyerekes.hu



:lol: :lol: :lol: :lol:

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a képdícséreteket/bókokat :lol: :wink:

Szőlő jó nyaralást és gratula a cumisüveghez!

Babyteve nagyon tetszik a fülharapós kép :lol:

Nici ti merre laktok? Mert ha jól gondolom nem messze tőlünk (mi a fekete 7-es végácsijánál), úgyhogy akát összehozhatnánk egy mini talit is - vagy akár akkor is, ha Szösszeneték hazajöttek, mert ők velünk szemben laknak majnem

Kicsit mérges vagyok, mert az egész hetet azzal töltöttük, hogy a Lacival rohangáltunk össze-vissza, mert egyik helyen se tudták rendesen ellátni a lábát.
Szóval így nézett ki a hetünk:
Hétfő - lementem a háziorvoshoz a táppénzes papírért, mert kérte a Laci főnöke, erre közölték velem, hogy nem adnak, mert a térdsérülés úgyis hosszú történet, így majd kéthetente menjek papírért. Persze mondanom se kell, hogy Lizát vittem magammal, mert az apja mozdulni se bír, így ha sír, akkor nem tud vele mit kezdeni. :roll:
Szerda - Fehérvári úti rendelőbe mentünk a sebészetre, hogy levegyék a fekvőgipszét és megnézzék mi van a térdével, erre annyit csináltak csak, hogy szétvágták a gézt a gipsz nyitott részén, megbökdösték egy ujjal a térdét, hogy fáj-e (naná, hogy fájt neki) és közölték, hogy nem tudnak vele mit csinálni :twisted: , el kell menni megultrahangozni és utána jöjjön vissza időpontot kérni az ortopédiára. Kis naivan már most akart kérni időpontot, de közölték vele, hogy csak szeptemberre tudnak adni :shock: Felhívta az UH-t, hogy mikor mehet, azt mondták, hogy reggel 9-től és délután 5-től lehet menni, de kb másfél órával előbb oda kell menni, mert nagyon sokan szoktak lenni.
Csütörtök - reggel korán felkeltettük MenőManót, ami persze nem tetszett neki, elvágtáztunk a rendelőbe, ahol bájosan mosolyogva mondták, hogy csak délután csinálnak izületi UH-t, délelőtt hasi UH van. :twisted: Úgyhogy haza fuvaroztam a családom, majd délután vissza. A doki azt mondta, hogy valami ér szakadt el a lábában, azon kívül semmi baja. Persze drága férjem ennek nagyon örült, mert már menni akar dolgozni, hiszen félti az állását (soffőr és kétnaponta kell külföldre mennie – de ezt a múltkor meséltem már) Viszont még mindig nem tudja mozdítani/hajlítani, nagyon be van dagadva és fáj neki. Így gondolt egy merészet és elment egyedül autót vezetve a Balesetibe, ahol egy térdspecialista elkapta és mondta neki, hogy mivel tele van vérrel a térde így nem lehet megállapítani, hogy mi a baja (csak a rutin és a tapasztalatok alapján tudja azt mondani, hogy elszakadt a térdszalag), így keddig jegelje és polcolja, akkor újra megnézi és ha nem ment le a duzzanat, akkor leszívják és ha tényleg szalagszakadás van, akkor megműti.

Na, bocsánat, hogy ilyen hosszú lettem, de nagyon feldühített, hogy ennyit rohangáltunk össze-vissza és nem lettünk okosabbak. Csak orvoshoz ne kelljen mennie senkinek!!!!

Liza szerencsére jól viselte, hogy hurcibáltam magammal mindenhova, imád utazni, jönni-menni.

Eve

KépKép
eve@liza
 
 


Babyteve: nagyon édesek a picik!!

Mi jól vagyunk, semmi nyoma a szenvedéseknek, sem testileg, sem lelkileg.:) Már 6 kilós a kicsike. Júni 23-án voltunk kontrollon és augusztus 28-án kell menni legközelebb, úgyhogy nem is nagyon gyakran!!

Még egyszer köszönöm, hogy annyit gondoltatok ránk a nehéz időkben!! Nagyon sokat számított!!
Ilyen volt...
Kép
Kép

Ilyen lett...:)

Kép Kép

És a nagy...
Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Zsu szerintem várj még, mert ha gond lenne, hogy csak ennyit hízott, akkor a doki biztos mondta volna

Eve

KépKép
eve@liza
 
 


Sziasztok!

Csak dobok pár képet, mert megigértem.
Semmi időm visszaolvasni...

a képek kb. 2 hetesek, frissebek még nincsenek fent. :wink:

Kép

Kép

Kép ennyire szeret a báttyus :oops:

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sziasztok lanyok!

Mi is megerkeztunk a nyaralasbol.

Majd valamikor irok is, de nem tudom mikor, mert holnap meg keresztelo.

Magi
Vendég
 


szép jó reggelt,vagy inkább hajnalt

03.30ota fent vagyok.23.10kor feküdtem le akkor evett Kiki,2.10kor kelt megint.evett majd lefeküdtem.apa teloja 3.30kor megszolalt,hogy mehet dolgozni.hangoson volt és mire kinyomta Levi felkelt.bementem mondtam feküdjön le aludjon még.ha felkel megyünk majd mamáékhoz.4kor ki kellett vennem mert nem akart aludni.



igy már ágyat huztam be raktam mosásba.nem akarok nagyon zörögni Kiksi had aludjon még bár mindjárt letellik a 3óra.azt hiszem ma kész leszek.

Zsuzsófi

probáld ki,hogy tápszerbe teszel egy kis tejpépet ami ad neki egy kis izt hátha igy megeszi.tényleg kevesett hogy nehogy besűrűsödjön.a cumisüvegen folyjon át.
vagy van valami izes tápszer is.

de szerintem már napi 1 x probálhatsz neki adni egy kis gyümölcsöt.baja nem lesz tőle.

Klarka

hu mekkorát nőt Ati nagyon helyes kispasi
:lol:
és a nagyfiú is:)

Xsara

nálatok is nagyon szépek a gyerekek.mekkora haja van Jázminnak. :P :P

Magika
sok sikert a keresztelőhő

na aszem lelövöm magamz :D :D
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 20:47-kor.
Vendég
 


sziasztok
olvaslak benneteket néha
én a nyáriakhoz szoktam irni

pumpoka-
én egyet értek veled aannak idején ( a lányom 16 éves nem volt semmennyi tejem és jött a védönö meg a gyerekorvos és 6 hetesen azt mondta kezdjem el a gyümölcsöt adni-mondtam nekik hogy még csak 6 hetes )
nem baj mondták
és gyönyörü 16 éves 52 kg-os csaj lett belöle semmi baja sem lett

most van egy pici babom és mit mondanak 6hoig semmi csak teci vagy táp

mondtam isa védönönek ugyanaz aki a lánynál is volt
errö változik a világ
na erröl ennyit
bocsi hogy bele kotyogtam

Képimg][/url]
Kép
ronix
 
 


SZiasztok!

Evaliza, épp a doktornő mondta, hogy muszáj lenne elkezdeni...

Pumpó, tökéletesen egyetértek veled elméletben :) Sőt, a két nagyobbat is ebben a szellemben neveltem... csak vmiért a Liza nekem más. Lehet hogy mert ő az utolsó, lehet mert most kezdek felnőni :) vagy nem tudom, de őt jobban féltem, jobban óvom mindentől. Ettől függetlenül, én szereztem neki anyatejet, és látod, ez sem elég. Egyszerűen nem hízik tőle eleget, de még a minimumot sem.

Igazából azt nem tudom, hogy ha elkezdem, akkor vajon rendesen fog hízni? Lehet akkor sem, ha ő ilyen fajta...

Na jó, dillemmázok magamban egy kicsit :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!


Anyum műtétje sikerült...ugyan pénteken nem engedték haza mert még nem tud pisilni de hétfőn már biztos..( a nővérek hibájából nem jöhetett haza mert elfelejtették mondani hogy tornáztatni kell a hólyagot)
ja és Pumpikám jól gondold emg drágám hogy bevállalod e a mellső plasztikát...mert sztem nagyon gáz..
ráadásul anyum nem dolgozhat többet fizikai munkát mert durván lazák a szövetei és félő hogy újra húgyhólyagsérvet kap és akkor már többet nem lehet felvarratni.ugyh most újból megpróbáljuk leszázalékoltatni szegényt.csak nagyon nehezen adják meg de mostmár hátha..

Adri: jesszus...lapos a hasad :D atyaég de irigyellek...nekem még mindig nem ment le egy deka sem...15 kg plusz...5 hónapos poci...teljesen magam alatt vagyok..már nem is tudom mit csináljak..engem ez nagyon megvisel sajnos :(

Anetto: nekünk is tiny love játszószőnyegünk van sőt minden játéka tiny love...imádjuk őket...színesek és nagyon ötletesek.csak ajánlani tudom.

Zsu: durva vihar lehetett arra...

Téjé: remélem jól vagytok..majd megpróbálok írni mélt ha anya már kicsit jobban lesz és majd időm engedi.. Remélem minden okés arra felétek.

Felsoa: Taliztál Timivel már? én majdnem igen :) de lehet ma sikerül is mert nappalos és én meg megyek be anyumhoz ma.ugyh ha sikerül bejutnom akkor megnézi Mátét csak csütörtökön pont szülni ment az egyik kismamával. és hogy vagytok? augusztusban sztem megejthetjük a minitalit :) a fiam javul..egyre kevesebbet sír. :)

Oltás: mi oda csak jövőhéten megyünk..remélem jól fogja viselni..amugy nagyon kusza nekem ez a ilyen oltás olyan oltás..azt döntse el az ember hogy mivel tesz jót..ha beadatja vagy ha nem adatja be a nem kötelezőket.


Anetto írásáról jut eszembe...talátunk házat és ezt végre meg is vesszük és nagyon boldog vagyok ettől :) az első saját kertes házunk :) mindketten beleszerettünk rögtön a férjemmel...:)

Nekem Máté se cumi se ujja :( ujabban a pelenkát rágcsálja...

Mazsinak gratula Szőlő :D

A képek nagyon jók..a babák csodásak :) Babyteve az ikrek nagyon édesek..:)

Klarka: Ati nagyon szépen fejlődik már kész kis fickó :)

Zsu: drukkolok hogy megtaláld a legjobb megoldást és picurid elkezdjen jobban hízni.

Velünk minden oks..Máté egész héten csak velem volt igy nagyon jól megvagyunk..Bubinak hívom mert folyton a nyálát fujkodja :) Kis Buborkám a szerelmem :) meg persze apája is :)

na megyek mert ezer a dolog és még a kórházba is be kell mennem...

szép hétvégét mindenkinek
Vendég
 


Xsara: Aranyos Jázmin-baba!

Klarka: Szépek a fiaid, és hogy hasonlítanak egymásra! Óriási változáson ment át Ati!

Eve: Sajnálom a rohangálást! Sajnos orvostapasztalatom nekem is van elég sok negatív.

Zsuzsófi: Sajnálom a 44 g-ot, biztos genetika lehet, te mindent megteszel! Hozzátáplálásról nem tudok mit mondani, mindenesetre a tápszernél biztos jobb.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Lituka: Anyukádnak jobbulást! Nem lehet így neked sem könnyű lelkileg... :(

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Mindenkinek jó hétvégét!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok,

mostanában én is csak olvasó üzemmódban vagyok :)

Élvezzük a nyarat, szinte alig vagyunk itthon. Most hunynak a fiúk, így jöttem egy picit.

babyteve fülharapdálós képe csúúcs :lol:
Természetesen a többi kismanó is.

Enyémke a 2 hós mérésen 5900 gramm volt, 59 centivel. Kis gombóc. :D Az éjszakák alakulnak, már csak 1-2szer ébred, ami nálunk szuper teljesítmény :wink:

A hozzátápiról nekem más a véleményem, de ez tényleg értelmetlen meddő vita lenne, úgyhogy le sem írom:) Nyilván mindenki jót akar a saját gyerekének, úgyhogy tgye mindenki úgy, ahogy jónak látja. ;)

Hozok még képeket aztán dobbantok.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Jaaaaaj, milyen képek! Ezt aztán kirakhatod a polcra! :D Nagyon klasszak ismét! (nem is tudok választani...)

Nálunk most kezdődnek az ébredések éjszaka, remélem, csak a növekedési ugrás... :roll: (Eddig csak Gergő kelt 1x, de inkább csak mamizni, nem is enni, most Mira is ébred, persze, váltják egymást óránként, így egész éjjel műszak van, már 2 napja... :D )

Kép
babyteve2
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?