Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Melcsi! Azóta csak várom a képeket :lol: :lol: ! Gratulálok a díjhoz, nagyon ügyesek vagytok!! És leginkább Apának gratulálok az itthoni helytálláshoz!

Melinda! Megint nagyon jó képekkel örvendeztettél meg minket :lol: .A csajozós nagyon jó kép, de azért inkább megvárhatná Benji Emesét :lol: :lol: ! Én is szívesen elmennék a hortobágyra..... De azt hiszem mi az idén sem nyaralunk... :cry: .

Regi :lol: :lol: ! Nagyon örülök, hogy jól vagy, bár őszíntén szólva, nem is gondoltam, hogy bármi bajod lenne :lol: :lol: ! Kislány :lol: :lol: , bár tényleg mindegy.
Olyan sokan mondják, hogy terhesség alatt fogytak, és hogy szülés alatt is lement a nagy része a feleslegnek. Én bezzeg még mindíg nem birkóztam meg azzal a maradék 3 kilóval.....
Dehát: " Én szívesen feladnám a csokievést, de én semmit nem adok fel" :lol: :lol: :lol:

Fanny! Talán az a régi probléma, amit már egyszer említettél?
Hanna gyönyörű kislány lett, és milyen nagy már :shock: ! A ruháknak én is nehezen tudok ellenállni, van is annyi, hogy nem is tudok mindent ráadni. (itthonra, játszótérre meg inkább szeretem a rövidnadrág-pólót)

Móni! Nagyon sok képet meg bírunk nézni :lol: :lol: :lol: Főleg, hogy Jankárol nagyon ritkán kapunk.
Tényleg jó lett volna találkozni.....
Nagyon szépek vagytok a képeken, látom te már versenysúlyodnál vagy :lol: :lol: ! Janka szerintem az Apukájára hasonlít. Legalábbis azon a képen amit olyan " szigorúan" néznek, nagyon egyformák. És végre egy mosolygós kép Jankáról!

Melinda! A piercing... Nem is haragudtatok? A rémálmom, hogy Kitti valami ilyesmit csinál... (Alex nem hajlik ilyenekre) A műszempillát ( :shock: ) meg a műkörmöt még csak elviseltem, de a piercing nekem már sok lenne. Legalábbis az ő korában.

Majd még jövök, megyek altatni.

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Ermoni!
Gyönyörü képek! Én most nem tudom eldönteni, kire hasonlit Jankád, igaz az uradra nagyon, de ha Veled van akkor Rád! Na és Rovinj :D :D :D :D :D Ott is nyaraltatok? Nekem a bejárt helyek közül ez a város tetszett leginkább, annyira hangulatos, és nem olyan zsufolt mint Porec (és parkolni is sikerült keringés nélkül).
Fanny!
Igen igen, Hannátok nagyon lányos alkat, különösen az alsó lábszára olyan kecses a medence szélén :) Emesém hasonló, van mit fogni de azért nagyon lányos teste van.
Nekünk is van ilyen rucink LLLÓZSASZINben.
Ja, mostmár évente fogok szervezni magamnak valami ilyen extrát, hihi
Melinda!
De jó is Nektek Hortobágyon! Nem ám kiházasitod azt a gyereket idő előtt :wink: :D
Piercing :? Máté is mondogatta egy időben, meg azt is hogy na majd ha nagykoru lesz, dehát már fél éve nagykoru aztán mégsincs neki, csak el ne kiabáljam. Mi mindig azt mondjuk, hogy olyasmit ne csináljon, aminek életre szóló maradandó következménye van, hiszen lehet hogy 10 év mulva már egyáltalán nem tetszene neki de nem tudja eltüntetni.
Regina!
Már félidős vagy? :D Nagyszerü!!! A lány :D A lányok kedvesek, aranyosak, bujósak,egyszóval jó ha fiu, jó ha lány! :D Az eredményed tényleg nagyon jó! Várjuk a poci képet, és uh-t is tehetnél fel!
Na mehetek és még le se irtam merre jártunk a képekről nem beszélve

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Most egy kis nyugi van. Benji lefeküdt aludni az apjával. Az utóbbi napokban kissé elhanyagoltuk a napközbeni alvást, s ez azért meglátszik Benjin, így ma már muszáj volt. Igaz most is már elég késő van (mire elküldöm a levelet, addigra még inkább), de este úgyis későn fekszünk le.
Tegnap este Tiszafüreden voltunk. Pont most rendezték a Tiszafüredi Halasnapokat (péntektől vasárnapig) Ráadásul ez a 30. volt, így talán még nagyobb volt a rendezvény a szokásosnál. Hatalmas területen rengeteg ember. Így, hogy volt elég hely, egyáltalán nem volt zsúfolt, kellemesen lehetett jönni-menni. Több, mint másfél órás Demjén koncertet hallottunk, fergetegesen sikerült. Utána pedig igen színvonalas tűzijátékot láttunk. Én ilyen közelről még nem is láttam tűzijátékot. Bár Benji a koncert közben elaludt és Bence beült vele az autóba, de a tűzijátékra felébredt, így ő is látott belőle valamennyit.
Ma kicsit esősen indult a nap, de végül csak egy rövid ideig esett. Így délelőtt kisvasutaztunk a halastavaknál, utána meg csónakáztunk a Hortobágy folyón. Nagyon sok érdekeset láttunk (sokféle madarat, vízi növényeket) A legérdekesebb számomra a cinege függő fészke volt, ez egy, a fáról lógó fészek, ilyennel még egyikünk se találkozott. A kísérőnk, aki a motorcsónakot vezette mesélt is, a végén pedig különféle halászati eszközöket is bemutatott. Majd képeket teszek föl, de szerintem majd már csak otthon. Holnapután már megyünk is haza, bár én tudnék még maradni.
Többen reagáltatok Bence pirszingjére. Az az igazság, hogy nála már nem is háborodtam fel.(persze nagyon fontos tényező, hogy ez visszafordítható dolog) Végül is igaza van, hogy a fülbevaló is egy pirszing, csak az társadalmilag teljesen elfogadott. Mint írtam, Bencénél minden sokkal hamarabb jelentkezik, mint anno Péternél. Hamarabb kezdett kamaszodni, remélem hamarabb túl is esünk rajta. Valóban nagyon megférfiasodott. Bár még csak 15 éves lesz, de általában 17 évesnek nézik. Pétert meg mindig kevesebbnek gondolták.

Regina!
Gratulálok a kislányhoz!! Jó sokat fogytál az elején, most nagyon jól állsz. Tegyél fel képet a pocakodról! Én is olvastam Jakupcsekről, a 46. születésnapja előtt egy hónappal fog szülni. Nekem roppantul tetszik, hogy ilyen merész.

Éva!
Hanna nagyon csinos, szerintem tiszta apja. Nekem legjobban az a kép teszik, ahol áll. Sugárzik róla, hogy büszke az új tudományára. Hát, igen, azok a kislány ruhák! Épp mostanában mondtam a férjemnek, hogy így is Benjinek sokat vásárolok, mi lenne, ha lányunk lenne.

Móni!
Janka továbbra is tiszta szem! Gyönyörű, hatalmas szemei vannak. Hogy viselte a nyaralást? A képeken úgy látom, hogy kis nyugis, kiegyensúlyozott kislány. Szép helyen voltatok, jók a képek.

Mandula!
Ez csak egy kis futó kaland volt, azért Benji még nem kötelezte el magát. A pirszingért én sem vagyok oda, de úgy gondolom, hogy ha mindent tiltanánk, az csak rosszabb lenn és olyan dolgot is csinálna Bence, ami nem visszafordítható (pld. tetoválás)

Melcsi!
Tényleg nagyon jól érezzük magunkat. Nyugis hely, de mint látjátok, bőven lehet programot csinálni, nem unatkozunk. A házassággal, remélem még vár Benji.

Melinda
fermel
 
 

 
 

Melinda!
Igazság szerint én is szeretem az ilyen nyugis helyeket, mivel onnan el lehet menni mindenfelé. Ha viszont az ember nyüzsibe megy, onnan nehéz menekülni ha megunja...
Szóval mi hétvégén nagymamáztunk, Balatonnal egybekötve 2 napig. Szepezden és Ábrahámhegyen voltunk strandolni, és nagyon kellemes meglepetés volt, hogy mindkét helyen, és persze máshol is amit láttunk utközben, gyönyörüen rendbetett a part, a kicsiknek szép játszóterekkel, és homokos partszakasszal, ahol lehet sarazni, vizbe ki-be futkosni. Emese egyre bátrabb, alig lehet kipecázni a vizből, teljesen elhagy engem, megy befelé "ahol nincs egy ember sem". Vasárnap elmentünk Salföldre, ott egy hagyományőrző major van őshonos magyar állatfajtákkal. Tetszett a gyerekeknek, Luku nagyonis rácsodálkozott a sok nagy állatra, most a szamár volt a vezető helyen, de én láttam már szebb, jobban kialakitott majort is. A legelőterületekhez egy hosszu kiégett füvü részen lehet átjutni egy csepp árnyék nélkül, a bivalynak a dagonyázóhelye pedig kiszáradóban volt. Szegény állatok csak ácsorogtak ott a forróságban hüsitő viz nélkül... A pénztáros meg mindenáron ránk akart tukmálni lovaskocsikázást (ezzel a két kisgyerekkel a hőségben), vagyí legalább egy fél óra pónilovaglást. De azért nem bolondultunk meg teljesen... A faluszélen van egy csárda, nagy pechünkre bementünk, mert nagyon jól nézett ki, hüs udvarral, fákkal, de sajnos az ételhez millió légy társult mint kiderült, a közeli kukatárolóból érkeztek :evil: és bár az udvarral jól jártunk, mert elfoglalta a bébiket a jövés-menés, de az ebéd élvezeti értéke igy eléggé leredukálódott :? :evil: Na mindegy, oda nem megyünk többet... Ráadásul duplája volt minden, mint pl. előző este Badacsonyban, na igaz, hogy itt nem volt konkurencia, ott meg százával az éttermek ugye. Én már régen jártam a Balcsin, de most olyan jól éreztem magam, annyira hangulatossá tették mióta nem láttam.
A héten itthon vagyunk, aztán katasztrófaturizmusra adjuk a fejünket, Bogácsra megyünk a barátnőmékhez. Képzeljétek, pont az ő házuk meguszta, a szomszédok tetejét mindkét oldalon egybe lekapta a tornádó :shock: Mondjuk nem most határoztunk az ottani nyaralásról, sőt igazából vissza is mondtam volna de a barátnőm azt mondja, őket nem érte tul nagy kár, az apjáék háza ahová megyünk meg kiesett a viharzónából, csak kb 2-300 méter szélességben tombolt a szél, de ott aztán tarolt. Ma egész nap ételt készitenek annak a kb 100 embernek, akik fedél nélkül maradtak és egyelőre a tornateremben szállsáolták el őket.

Képek folyamatban, Mandulácska :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melcsi! Pedig most is azért néztem be, mert a neved láttán azt gondoltam, végre képek :lol: :lol: !
Ezer éve nem voltam a balatonnál, pedig 4 éve a sógornőmék vettek egy nyaralót is Máriafürdőn, de valahogy nem jutunk el. Igazság szerint mi inkább az erdős, dombos helyeket szeretjük, de ebben a kánikulában víz mellett a legjobb. Ja, és inkám mi gasztroturisták vagyunk :lol: :lol: . (ezért sem sikerül lefogynom :roll: )

Melinda! Na, most jól "szöget ütöttél" a fejembe! Mert Kitti is mindíg azzal jön, hogy minden barátnőjét elengedik bulizni, későn mehet haza... stb. Lehet, hogy egyszer inkább úgy megy el, hogy nem tudok róla? (pl. ha ritkán a barátnőjénél alszik)
Most is valami bulival nyüstöl, ami egy (techno zenés) szórakozóhelyen lesz. És tényleg megnéztem a partyfotókat, és az ő korosztálya (köztük a bátyám fia) jár oda. De akkor sem érzem úgy , hogy ott lenne a helye.....
Szóval dillemmák, nem akarok begyepesedett Anya lenni, de nem akarok engedni az elveimből sem.
Adhatnátok tanácsokat.... (Fanny, léégyszi, te mindíg olyan jól látod ezeket)

Na, megyek, Emese kiabál: segítek drágám!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Mandula!

Hát bizony én ezeken a dilemmákon már túl vagyok. Meséltem, hogy a nagyobbik fiam nekem se bulizós, de a kicsi........., nála is 14-15 évesen kezdődött, hogy itt buli, ott buli. Szerintem lassanként, de el kell engedni, először szigorú szabályokkal, hányra kell haza mennie, ( vigyázz, mert a túl korai időponttal állati kínos helyzetbe hozod a haverok előtt) többször hívd fel telefonon, tudd, hogy kikkel megy, esetleg egy havernak a számát is kérd el. Mi például először a Zöld Pardonba ( az Budán egy kifjezetten tiniknek való kerti bulizós hely) engedtük el, de úgy, hogy hajnali egykor kocsival elé mentünk.Aztán persze már nem mentünk elé, de mikor hallottam hogy hazaért mindig kimentem köszönni, persze ez jó alkalom volt arra, hogy "lecsekkoljam", hogy milyen állapotba jött haza. Az első pár alkalommal tiszta ideg leszel mire hazaér, virrasztasz, majd ha látod, hogy megbízható, időre hazajön, nem piás, nincs vele semmi gond, akkor már azért enyhül ez a nagyfokú aggódás, de el nem múlik soha. Azért én manapság már simán elalszom, igaz, ha hajnalban felkelek pisilni, mi ndig bekukucskálok a szobájába, hogy meg jött-e már. Persze, tudom, hogy más egy fiú meg más egy lány, de az igazság az, hogy én is úgy látom, hogy ebben a korban már simán elengedik a lányokat is.
(És előbb-utóbb, ugyis el kell engedni, mert bezárva sem élhet, sok mindenből kimarad és pláne, ha vágyik, akkor muszály valami kompromisszumot találni, nehogy aztán tényleg ő találja meg a kiskaput.)

Melcsi!

Jó mozgalmas nyaratok van az idén!


Üdv mindenkinek Éva
fanny01
 
 


Fanny!

Köszönöm, hogy leírtad! Én is úgy érzem, hogy lassan el kéne engedni. Kicsit furcsa nekem, hogy Alexet egyáltalán nem érdekli a buli, meg a "menő" helyeken forgolódás.
Jajj, de nehéz ez, úgy irigylem aki már túl van rajta..... :lol:

Szia!

KépKép
mandula35
 
 


Mandulácska!
Van 1 jó hirem: bizony tul lehet lenni rajta! Mivelhogy ebből is ki lehet öregedni! Az én Mátém már nem jár bulizni, azt mondja, az a 13-14 évesek terepe lett. És ahogy Éva is mondja, sajnos a lányok ugyanolyan szereplői ennek az egésznek, mint a fiuk! Mi is a Zöld Pardonban kezdtük, na az szó szerint a tinik helye, nagyon fiatalok is járnak oda. Mi nem mentünk elé, de én is felkeltem mindig mikor hazajött, készitettem kaját pl, közben beszélgettünk és igyekeztem kiszürni mi történt. Hát elég szemfülesnek kell lenni... De tényleg nem tarthatod bezárva. Dezső mindig azt sulykolta pl, hogy csak olyan italt igyon meg, amit előtte bontanak ki, nyitottat soha ne fogadjon el. Aztán persze hogy ezt betartotta-e vagy sem, hát pontosan nem lehet tudni. Mindenesetre ez is egy gyerekbetegség, ami pár év alatt véget ér. Remélhetőleg tulélitek :? Örülj, hogy Alexet ez nem érdekli, szerintem azért a fiukat nehezebb kordában tartani, a lányok talán kezelhetőbbek ebben is.( bár ezirányu személyes tapasztalatom nincs még)
Fanny!
Az idei egy bulizós nyár nekünk, évek óta mindenféle dolgaim miatt nem voltunk szinte sehol, az idén ezt gyorsan pótoljuk, hiszen remélhetőleg a jövő nyár is itthon ülős lesz :D Elkezdtük a gyerekgyártást konkrétan kivitelezni, és reménykedem.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi: akkor mindent bele :) igazi nagycsaládosok lesztek :):):) nagyon belejöttetek :)

Hát engem anyukám annó mindig elengedett igaz kellett hozzá hogy én elég megbízható voltam sosem éltem vissza azzal hogy hol vagyok ha azt mondtam hogy a barátnőmnél vagyok ott is voltam igaz nem tudom anyu ezt hogy élte meg de én nagyon bulizós voltam még kjésőbb is :) mondjuk nekem igazán nem is volt lázadózos korszakom bár lehet hogy volt de nem az a világot megváltó nem nagyon emlékszem rá :)ja és volt egy egyezségünk ha azt mondtam én hogy 10-re otthon vagyok akkor otthon kellett lennem ha csak azt mondtam hogy majd jövök akkor is tudta anyu hogy jó helyen vagyok mert én elég sokat aludtam a barátnőmnél de őt is jól ismerte anyu.mert igy nem kellett hajnalbvan egyedűl mennem az utcán hanem ketten mentünk egy helyre. igy talán biztonságosabb volt már akkor is bár amikor én voltam 14-15 ez 84-85-ben volt akkor még nem volt ilyen rossz a közbiztonság. ez tény. most már sokkal több a drog a pedofil stb sajnos én is biztosan aggodó anyukla leszek pedig a fiúkkal egyszerűbb talán de hát a mai világban már ez sdem egyszerűá

nika70
Salgótarján
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
regina3
 
 


Nika
Látom lassan szurkolhatunk, úgy tűnik, hogy esélyes ez a hónap. (?)

Melcsi
Tényleg jó, hogy idén nyáron annyi programod van, kell is a feltöltődés. A júniusi nyaralással pedig nagy szerencsétek volt, mert idehaza azért szeszélyes, esős, hűvös volt az idő.
Én egyébként az énekkaros utazást irigylem, mert nyilván jó hangod van, hogy ilyen helyekre járhatsz.... Nekem csak a lelkesedésem van meg az énekléshez (hangadottság majdnem nulla), de legalább nagyon toleráns a családom :lol: :lol: :lol:
Egyébként az az érzésem, hogy hamarosan jól híreket hozol.... :lol:
Felénk tényleg sok baba érkezik idén. Persze az én statisztikámban olyanok vannak, akiket tényleg ismerek, minimum látásból, de sok az ismerős, rokon, barát és munkakapcsolat. Így most már 20-nál járok. Ebből pl. a mi utcaszakaszunkban rajtam kívül 3 unoka és az új szembeszomszédnál kistesó érkezett/érkezik. Kiváncsiságból rákerestem a neten és állítólag az év első 4 hónapjában jóval több baba született, mint tavaly, ugyanakkor a halálozás is csökkent, de még így is fogyatkozunk, csak már kisebb ütemben. Végre!

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

Regi!

Milyen nagy pocid van már ! Nem is gondoltam. Tudom, hogy lánynak várjátok ( nem emlékszem, hogy pontosan megmondták vagy csak "saccolt" a doki?), de szerintem nagyon fiús hasad van. ( bocsi)


Melcsi!

Megvannak a termékek. A férjem azt mondta, hogy most Ti következnétek a látogatással... ( van valami igaza, de én toleránsabb vagyok, hogy nektek nehezebb két picivel vendégeskedni, na majd meglátjuk.)


Jó hétvégét mindenkinek, mi vas-szerdáig a Balatonon leszünk, kinéztem egy pár rossz idős programot is a biztonság kédvéért.

Éva
fanny01
 
 


Regi: nagyon csini pocid van :):):) hát jól jönnek a drukkok remélem most összehoztuk :):)majd jövő héten kiderűl elvileg hétfőn kéne nem megjönnie ha keddig nem jön akkor szerdán tesztelek :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a dicséretet, aranyosak vagytok!
Mandula! Kedves vagy, de ez rég nem a versenysúlyom. Én 65 kg voltam a terhesség legelején és én azzal jól éreztem magam. Kifejezetten vékonynak számítottam. Hát nem tom leszek-e még az! Majd írd meg hogy alakul ez az elengedem és meddig a lányomat sztorit, mert érdekel mire jutottál! Csak okosan!
Melinda! Hát Janka nagyon jól viselte mind az utat, mind a nyaralást! Nyugis baba tényleg! És még egy rovinj-i kisfiútól kagylót is kapott ajándékba. (Rohant utánunk a kisfiú, h moment, moment. A lánykám kezébe nyomta a kagylót, Janka kacarászott neki, a kisfiú simizti. Szerelmi zálog... Mi így hívjuk! Aranyos nem?)
Regi! Nekem végig azt mondták a hasamra, h fiú lesz! :lol: Az uh téved. Én meg soxor nem árultam el, h a kromoszómavizsgálat viszont nem! :wink:
Melcsi! Rovinjban voltunk, az uccsó pillanatban sikerült szállást foglalnom egy horvát online "utazási" irodán keresztül. Nem is nagyon volt a környéken magyar! (Amit én nem bánok!) Ezen a környéken csak magánapartmanok voltak és abszolút azt kaptuk, amit ígértek, leírtak. (Bár voltak fenntartásaim! De szerencsére semmi gond nem volt. ) Volt minden a közelben (minden max 5 percre volt!): bolt, éttermek. A strand babakocsival 4-5 percre, volt árnyék is. Rengeteg kisgyerekes család volt itt! Meleg szívvel ajánlom! És nem raksz képet a Meteorákról? (Én 1990-ben voltam ott. Nekem nagy spirituális élmény volt. Kíváncsi vagyok most milyen!)
Éva! Jó időt kívánok!
Nika! Hogy vagytok?
Igyekszem azért néha írni is ide, nemcsak olvasni...
Jó hétvégét!

Kép
ermoni
 
 


Ermoni!
Dehogynem rakok! A többiek ismernek, sajnos sokáig tart mig kibiggyesztek valamit, de akkor...
A Meteorák bennem olyan érdekes érzéseket keltett. Mintha tényleg ég és föld között lettem volna... Bár kevés időm volt átadni magam az érzéseknek, és hát nagyon meleg volt, ami zavart eléggé, de mégis, azt hiszem életre szóló élményt kaptam emberfeletti dolgokból.
A szerelmi zálogot remélem elteszed az emlékek közé. :D
Regina!
Neked gyönyörü pocid van! És nagyon lefogytál, csak egy pocak az egész asszony! :D
Remélem a megérzésed nem csal velem kapcsolatban. Nagyon örülök hogy ennyi ismerősöd vár babát, ha lehet, gyarapitanám a számot. :)
Nika!
Nagyon drukkolok!
Nekem hasonló tinikorom volt, persze abban az időben még nyugodtak lehettek a szülők, igaz az enyémek különösen, mert én még nem voltam 16 mikor Dezső már kisérgetett (és előtte is kisérgettek (volna)) és akkor persze 5-kor kezdődött a diszkóü és 11-ig tartott, ma bezzeg éjjel 11-kor kezdődik és hajnal 5-kor van vége :?
Fanny!
Szivesen meglátogatunk Benneteket, bár ez akkor lenne a legjobb, ha jó az idő és a kertben lehetnénk, ellenkező esetben a berendezési tárgyaidért nem tudok felelősséget vállalni :oops: :D Egyik jobban mászik mint a másik, most a Luku az élmunkás ebben, de Emese hüen követi a mozdulatait, mintegy tükörképként, a müsorszórás továbbra is változatos és nagyon kacagtató (érdemes előfizetni)

Most igéretet teszek, hogy nem utazom el Bogácsra anélkül, hogy holnap ne tölteném fel a képeimet Görögországról. (Mandulácska, remélem még nem tettél le róla)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


remélem rám is érvényes lesz hogy regi ismerettségi körében sok a kismnama:):):)

Moni: köszike jól vagyunk. ma kicsit korán keltünk :)még pár nap és kiderűl hogy van e baba a pociban :) én nagyon szeretném már

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Látom jó kis összeszokott csapat vagytok, de remélem nem haragszotok, ha jövök egy kicsit kérdezősködni.
Mivel a topic címe 36 éven felüliek, gondolom a többségetek átesett a babavárás során genetikai vizsgálaton.
Én 38 éves vagyok, a második babámat várom, van egy szép, egészséges 7 éves kislányom.
A korom miatt mennem kell amniocentézisre, amitől nagyon félek. Hezitálok rajta, mert félek a vetélés kockázatától, bár amiket olvastam eddig róla, talán ez nem is olyan nagy veszély.
Segítenétek nekem tapasztalatokkal?
Ti voltatok, milyen volt, mennyire volt fájdalmas, mennyire kell utána vigyázni magunkra?
Olvastam már az amniós tipocot, de az nem él mostanában, itt meg látom jó kis élet folyik :)

Köszönöm, ha válaszoltok.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Sziaszok!

Melcsi!


Hurrá-hurrá! Nekünk tökéletes a 27-e, remélem jó idő lesz. Fürdőrucit hozzatok! Lesz nagy sütés-főzés a kemencében. Ha nem lesz strand idő akkor is szívesen látjuk, a mi lakásunkban nagy kárt nem tudnak tenni. Még hívlak telefonon.

Andi!

Köszöntelek közöttünk! Gratulálok a pocak lakóhoz. Majd biztos jönnek a többiek akiket már érintett ez az amniós téma. Tudnod kell, hogy itt két nagy tábor van, aki nagyon-nagyon tart a beteg baba gondolatától, az vállalta, aki rettegett a vetélés kockázatától az nem. De ha van időd meg kedved kicsit olvassál vissza, mert ez már többször is téma volt, meg legalább minket is megismersz.

Nika!

Én szerda este tudok jönni, addigra már lesz eredmény. Nagyon kiváncsi vagyok! Drukk-drukk!

Móni!

Én is voltam Görögo-ban, de valahogy a Meteorák kimaradt. Most már sajnálom, olyan klasszakat írtok. Bár az az igazság, hogy ha választani kell Horváto. és Görögo. között én mindenképp az elsőre szavazok!

Regi!

Tényleg nagyon csinos vagy. Nem válaszoltál, tutira mondták, hogy lány? Már nem emlékszem. És hogy telik a nyár a kismamának? Mászkálsz a gyerekekkel ide-oda, vagy inkább csak otthon vagytok? Mesélj már!

Megyek vasalni, egy heggyel van!

Éva
fanny01
 
 


Fanny, köszi.
Sokat olvastam már a topicban, de azért 136 oldalt nem egyszerű átnyálazni :lol: Azért gondoltam, hogy így sűrítve megkérdezném a véleményeket.
Nagyon szép gyerkőceitek vannak ,a képeket mindig élvezettel nézegettem.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Sziasztok!

Végre van egy kis időm netezni. Szerdán este jöttünk haza. Azóta mostam, vasaltam, vásároltam és tegnap este meg vendégeink voltak. Kedden sajnos egész nap esett az eső, így az aznapra tervezett szabadtéri programjaink elmaradtak. Viszont mivel utánunk senki nem jött a házba, így nem kellett szerdán reggel elhagyni a szállást. Ki is használtuk a lehetőséget. Még megnéztük helyben a Pusztai Állatparkot és a Madárkórházat. Összességében is nagyon- nagyon jól éreztük magunkat, bárkinek szívesen ajánlom. Teszek fel még képeket. Akit nem érdekel, ugorjon, mert nehezen tudtam szelektálni. Azt hiszem a képek is magukért beszélnek, hogy igazán van látnivaló Magyarországon is. A férjem titkárnője például teljesen elhűlt, hogy nem külföldre megyünk nyaralni.

A kölökneten „álnéven” megjelent a szakdolgozatom egy töredéke. A konzulensem ott az egyik szakértő és ő kért meg rá, hogy jelentessük meg. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e reagálás a témára.

Regina!
Nagyon helyes pocakod van és valóban meglepő a mérete a „korodhoz” képest. Én nem tippelek a nemre, mert ehhez nem értek, a has formájából nem nagyon tudok következtetni semmire.

Melcsi, Nika!
Nagyon drukkolok nektek!!! Hajrá mindkettőtöknek!

Móni!
Hiába, nem lehet elég korán kezdeni!! Nagyon aranyos a történeted a kisfiúval.

Éva!
Jó időt kívánok nektek a Balatonra! Érezzétek jól magatokat!

Melcsi!
Nektek is jó nyaralást Bogácson! Bence ott volt osztálykiránduláson, de ő még az „esemény” előtt.

Mandula!
Túl lehet élni a kamaszkort is, bár nem könnyű. Nekem már annyival egyszerűbb, hogy Péter már kitaposta az utat Bence előtt. Már egész jól viselem a dolgait. Mindezt úgy, hogy én anno egyáltalán nem jártam bulikba. Miután a férjemet megismertem (18 évesen), ő vitt el néhányszor pld. a Szabadság Szálloda (ma Grand Hotel Hungária) bárjába, de diszkóba nem jártunk. Szórakozóhelyre azért még Bence nem jár el, Péter is olyan 16-17 évesen kezdte. Jövő héten Bence egy házibuliba szeretne elmenni. Nagy valószínűséggel el fogjuk engedni.
Képzeljétek, Péter fiam azzal fogadott nyaralás után, hogy milyen jó, hogy már hazajöttünk, már hiányzott a család. Kifejtette, hogy ő nem tudna egyedül élni. Úgy látom nagyon messze még az önállósodás.

Andi!
Üdvözöllek közöttünk. Éva nagyon jól összefoglalta a topik megoszlását. Én vizsgálatpárti vagyok. 42 évesen szültem a harmadik fiamat. Vele volt chorionbiopsziám és nem volt semmi probléma.
Akkor jöjjenek a képek. Elnézést előre is, de nem lesz kevés.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Melinda
fermel
 
 


Kép Kép Kép
fermel
 
 


Kép Kép Kép
fermel
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép
fermel
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép
fermel
 
 


Kép Kép
fermel
 
 


fermel: nagyon jók a képek :):):)

andi: üdv köztünk:) az amniócentézis nem kötelező csak hogy tudd a genetikai vizsgálat kötelező de az még nem az amnió.
ez áll egy kérdőives kérdezésből meg egy részletes uh-ból és előtte egy afp lelet legalábbis tőlem kérték de talán lassan már elavul ez az afp na szóval a családi háttér és az uh alapján kiértékel egy doki és felajánlja az amnió lehetőségét de nem kötelező teljesen rád van bízva hogy megcsinálod e vagy sem. én mivel az én genetikusom aki engem értékelt azt mondta 1% alatt van az esélye a beteg babának pedig alacsony volt az afpm szerontük 0,9 alatt alacsony viszont egy tökéletes uh volt igy nem vállaltam be az amniót és van egy egészséges kisbabám aki maholnap másfél éves és első baba 36 évesen szültem . Vannak a topikban akik megcsináltattaák az aminót de én nem rizikóztam a vetélés kockázatával.

nika70
Salgótarján
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Hát ez volt... Gyönyörü.
Puszi mindenkinek

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kép
Bocs ezt akartam a duplázás helyett :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kép
Bocs ezt akartam a duplázás helyett :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


hát nem kell várni ovább sajna megjött:( biztosan nem akart márciusi baba lenni :)

nika70
Salgótarján
 
 


Köszönöm lányok a véleményeket.
Tudom, hogy nem kötelező, csak a korom miatt ajánlott. Én is vétek a vetélés kockázatától, de attól is nagyon, hogy beteg gyereket szüljek.
Egyszerűen nem tudom... Annyi mindent elolvastam már a neten, vetélős sztorit szerencsére nem találtam, olyat sajnos igen, ahol beteg lett és meg kellett szülni.
Nagyon hezitálok, ezért is kérdeztem a tapasztalatokat. A védőnőm azt mondta, hogy az ő praxisa alatt nem fordult elő vetélés, de ők nem adhatnak konkrét tanácsot, hogy mit csináljak.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Na csak Andinak, aki ellenzi az amniót ne olvassa!
Én tavaly ősszel szültem első(!) gyermekemet, májusban voltam amnión az I. Női Klinikán!
Akinél voltam, a hazai amnió kisistene. Én úgygondoltam, h mivel én még nem voltam, addig a terhességem nem volt veszélyeztettet semilyen szempontból... A dokimnak még soha nem volt vetélése kizárólag amnió miatt. A rezidens (akit ismerek egyetemista korából, neki a mentora aki csinálta nekem!) szintén megcsináltatta magának (!), májusban szült az idén. És ugyan semmi nem 100%-os, de azért ad egy megnyugvást...
És én azt mondom: nem fáj (bár kinek hol van a fájdalomküszöbe), de kellemetlen, az biztos. És pihenni kell utánna az is tény. (Nekem csak és kizárólag a korom miatt kellett mennem, de valahogy bennem maradt az a mondat: annak, h beteg a baba az genetikai uh és egyéb vizsgálatok (afp-ami teljesen megbízhatatlan vizsgálat!) alapján csak x az esélye, de senki nem garantálja, h nem tartozom bele az x-be!) De bárhogy is döntessz: jól döntessz! Ebben bízz és higyj! (És én az ellenzőket is megértem, ezt csak azért írtam, h láss erről az oldalról is pozitív példákat is!)
Ha érdekel megadom én kinél voltam! Tényleg jó szívvel ajánlom!
Melcsi! Ég és föld között! Szürreális ez a hely még mindig!
Éva! Mi is 7x döntöttünk már Horvátország mellett, de a Meteorák nem olyan görög-tengerpart-képeslap hely! Nagyon furi! Sztem tényleg érdekes. És én amúgy is nagyon szeretem az ikonokat!
Na, rövid és kicsit zagyva voltam, de leszívott a hétvége!

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!


Melcsi
Jaj de irigylem a Görögországi utadat :!: A tengeri pancsit is, de a Meteorákat még jobban! Én 10 éve voltam, de azóta is vágyom vissza, egyszer azz életben biztos hogy még elmegyek. Mintha a világ tetején lenne az ember, úgy éreztem megáll az idő, valami hihetetlen spirituális élmény volt számomra is... Csudajók a képek, egész jól visszaadják a hely hangulatát.

Melinda
Jó élménydús nyaralásotok volt. Klasszak a képek, mint mindig. Nekem az tetszik a legjobban ahol Benji evez, mint egy igazi férfi Meg az is nagyon jó ahol a lovat simogatja apával.
Teszel fel egy linket a szakdolidhoz? Szívesen elolvasnám.

Móni
65 kg a 180 cm-hez? Nem kevés az egy kicsit? Szerintem most pont jól nézel ki
Rajtam kb. 1 kg plusz van még :lol:
Nagyon édes Janka, ő is ilyen nyúlánk lesz vajon mint Te? Hány cm most?

Regi
Nagyon csini a pocid. Gratulálok a lányhoz, bár akinek nincs kromoszómavizsgálat ott azt mondják csak akkor biztos a neme ha már kibújt... :lol: Gratulálok a vérteszt eredményéhez, tényleg nagyon meggyőző.

Fanny
Tényleg olyan szép kislányruhákat lehet kapni, nem csoda ha elcsábulsz. A fiúruhákból nehezebb igazán szépet találni, Levinek még varrni is kevesebb az ihletem ( meg az időm) mint Annánál volt.
A kedvenc képed Hannáról nálam is nagyon nyerő, csuda édes. :D


Mandula
Vígasztaljon a tudat, hogy mire Mese lesz kamasz, megedződsz...
Viccen kívül: képzelem milyen nehéz lehet megtalálni az arany középutat. Majd én is megtapasztalom... Csak addigra én már kb 55 éves leszek... :shock: még leírni is sok... fényévek fognak elválasztani a kamaszkortól... jajjjj, már most tartok tőle, hogy fogom megérteni az akkori tini szokásokat.
Még nem is írtam, nagyon jók a legutóbbi képek is, hát az a napszemüveges... mint a nagyok :D meg a fülhallgatós :D meg a többi is.

Andi
Üdv köztünk.
Én Mónival értek egyet, én is amnio párti vagyok. Én 40 évesen szültem az első ( lombik) babámat, gondolhatod, mennyire féltem a betegség lehetőségétől. Persze a vetéléstől is, de az előbbitől jobban. Mindkét gyereknél vállaltam, és igen, fáj egy kicsit, meglehetősen kellemetlen de csak egy perc az egész, aztán pár nap pihenés. Szerintem azt kell eldönteni, mitől félsz jobban, a betegségtől vagy a vetéléstől. Csak a szívedre hallgass, ne a tanácsokra, mert a döntés felelősségét senki nem veheti le a válladról, de a szíved úgyis megsúgja mit tegyél. Majd gyere és mesélj, mit döntöttél.


Nika
Lehet hogy áprilisi akar lenni... :D

Majd írok még magunkról, meg teszek képeket ha lesz még időm...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Melcsi!
Gyönyörű helyen jártál. Én még sosem voltam Görögországban, de már régóta vágyom oda.

Icus!
A lovat nem apával simogatja Benji. Egy kedves ott dolgozó „bácsi”, aki felemelte Benjit, hogy megsimogathassa a lovat.
A szakdolgozatom bevezetőjéből egy nagyon pici rész olvasható kicsit átalakítva vitaindítóként a www.koloknet.hu –n. Egyébként, ha érdekel az egész, akkor szívesen elküldöm emailben.

Nika!
Továbbra is szurkolok!

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!
Fotókat jöttem dicsérni!
Pl. Benjit! Úgy látom tetszettek neki a fiús dolgok (pl. evezés).
Melcsi! Jó Bogácsolást! (Régen az apósomnak is volt ott nyaralója, most a sógoroméknak van. Mi valamiért mégis ritkán megyünk oda!)
Nika! Ne aggódj, eljön még a Te hónapod! +++
Icus! Nekem jó volt az a 65! És Janka is hosszú csaj lesz, de nem tudom elkapni, h álljon egy kicsit, h lemérjem! (Mondjuk most feltűnően megnyúlt sztem! És eltűnt róla a babaháj, amit úgy szerettem!)
Ja, és engem érdekelne a szakdoga... :oops:

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat!

A helyzet az, hogy ha megbízható lenne Kitti, akkor könnyebb lenne.... Mert sajnos pont Ő az aki rendszeresen lekési a buszt, vagy valami más mesével jön.. (rosszul lett a barátnője haza kellett kísérni, sokan voltak a wc-nél, és neki muszáj volt mennie...stb ) Másrész sajnos más téren sem megbízható, olyan fellegekben jár tipus.
Sajnos ez a társaság nem neki való, de remélem ha elkezdődik a suli, más barátai is lesznek.
És igen, én is jártam bulizni, de akkor még, ahogy ti is emlékeztek, 6-10 ig volt a disco, és más világ volt.

Regi! Nagyon látszik rajtad, hogy fogytál, csinos vagy :lol: :lol: !
Lehet, hogy mégse leszünk kisebbség a saját hazánkban :lol: :lol: ??

Melcsi! Végre, végre :lol: :lol: ! Akartam már reklamálni, csak olyan lassan lép be a Babanetre, hogy nem győztem kivárni. Nagyon jók a képek! Én még sosem voltam Görögországban :( . (Pedig a nővérem 2 évig élt ott, a lánya pedig 8 évig)

Icus! Na, igen mire Mese kamasz lesz, addigra talán már rég a diliben leszek, a nagyok miatt :lol: :lol: ! Én már így is vaskalaposnak érzem magam, mert Kitti mindenre azt mondja, hogy csak Ő nem.... De igazából csak azok közül a gyerekek közül Ő nem, akik a társaságába tartoznak.
Mikor láthatunk fotókat a gyerekekről? Hogy alakul Annának a bilizés?

Nika ! Akkor majd áprilisi, vagy májusi :lol: :lol: !

Melinda! Igen, én is pont erre gondoltam, hogy azért nem rögtön egy 10 órakkor kezdődő buliba kéne mennie, egy szórakozóhelyre.
Nagyon jók megint a képek! Az a sas, ami Benjit "szállítja" a hotel játszóterén volt? Illetve a játszótér? Nagyon jó programjaitok voltak! Benji látom állatbarát :lol: :lol: ! Biztos írtad már, de légyszíves írd már meg, hogy pontosan hol voltatok.

Móni! Azért Janka még csak 9 hónapos, szerintem simán lemegy még a felesleg rólad...... már ha szerinted van :lol: :lol: . Én most fogyózok, mert gondolom másfél év után már magátol nem olvad :lol: :lol: . Én egyébként is mindíg irigyeltem kicsit a magas lányokat.

Andi! Üdv közöttünk, mindíg szívesen látjuk az újakat :lol: !
Én voltam amnion is, debrecenben, nagyon embertelen volt a vizsgálat, de lehet, hogy csak azért mert az előtte levő UH-n kiderült, hogy beteg a babám, és úgy gondolták akkor úgyis mindegy. (nem volt az :( ) A babát elvesztettük, de nem a vizsgálat miatt.
Emesével chorionbiopszián voltam a Pétrffyben. Mindenki nagyon kedves volt, az orvos mondta, és a monitoron mutatta is, hogy mit csinál. És mivel nagyon emberségesek voltak, így tulajdonképpen csak egy kis kellemetlenségnek vettem az egészet. Szerintem ha a vizsgálat után betartod az orvos utasításait, akkor nem lehet baj! Valaki írta már előttem: a Ti döntésetek, és bárhogy is döntessz, az lesz a jó :lol: :lol: !
Én átgondoltam, hogy mit viselnénk el nehezebben, a vetélést vagy egy beteg baba születését.
Talán a chorionnak az az előnye, hogy korábban meg lehet csinálni, és kb. egy hét alatt meg van az eredmény is.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek, és az üdvözlést is, nagyon kedvesek vagytok!

Ermoni, megköszönöm, ha priviben megírnád, hogy kinél voltál.
Nekem a Baross utcába kell majd mennem, ennyit tudok.
Szücsi, látom pesti vagy, neked is itt csinálták?

Mandula, egy másik fórumon olvastam, hogy Debrecenre többen panaszkodtak, hogy ott nagyon fájt, ahogy csinálták.
Nekem a dokim azt mondta, hogy inkább az amniót ajánlja, kisebb a kockázata, és az a baj, ha a chronióval valami rossz jön ki, akkor úgyis meg kell az amniót is csináltatni, szóval akkor kétszer szúrnak.

Még nem tudom, hogy mit csináljak, de valószínűleg bevállalom. Remélem, hogy azért a vetélés kockázata a gyakorlatban nem olyan nagy, mint amivel riogatják az embert. Viszont beteg babát nem szeretnék. Van egy gyönyörű, egészséges kislányom, nem szeretném az ő életét tönkretenni egy beteg testvérrel, mert ha mi már nem leszünk, neki kell róla gondoskodnia.
Szóval azt hiszem próbálom az erőt magamba dönteni addig, hogy merjem bevállalni.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Móni!
Ha privát üzenetben elküldöd az email címedet, akkor arra továbbítom neked a dolgozatot.

Mandula!
Hortobágyon voltunk a Club Hotel Hortobágyban. A játszótér nem a szállodánál volt, hanem a kilenclyukú hídnál lévő Madárkórházban. Ezt a játszóteret csak azok használhatják, akik belépőt váltanak a Madárkórházba. Viszont aznap többször is vissza lehet térni, mert karszalagot adnak és az egész napra szól.

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Melinda
Szívesen elolvasnám a szakdolit ha elküldöd: h-szucsilona@freemail.hu

Andi
Nekem is a Baross u-ban csinálták, időpontra mentem, kicsit várni kellett de amikor behívtak csak úgy utcai ruhában, felfeküdtem, szúrtak, aztán már mehettem is haza, nem voltam benn 5 percig sem. A doki persze figyelte uh-n a babát de én nem láttam. (Az első amniót a Szabolcs utcában csinálták, ott én is láttam egy másik képernyőn mi történik éppen, itt ez nem így van) A lényeg hogy a doki figyeli hol helyezkedik el a baba és aszerint szúr. Futószalagon ment az egész, csak úgy szórták ki az embereket, elmondják hogy pihenj pár napot és nemi élet 2 hétig tilos. Az eredményt itt nem postán küldik, be kell menni érte 4 hét múlva. Hacsak nincs baj, mert akkor hamarabb telefonálnak. Tehát ha nem hívnak addig akkor minden ok.


Mandula
A bilizés döcögve, de halad. Játék közben ugyan nem, de lefekvéskor majd minden nap szól hogy pisilni kakilni kell, kiveszem az ágyból és tényleg kakil a bilibe. Rejtély, hogyan időzíti mindig lefekvésre a kakilást délben és este is... :roll: ha 1 órával előb vagy később fekszik, mindegy, közvetlenül lefekvés után jut eszébe. Ebben biztosan benne van az időhúzás szándéka is, de tény hogy van produktum a bilibe. Napközben még csak tegnap volt először hogy szólt a kaki miatt, de szinte már nyomta is, utolsó pillanatban ült a bilire, még épp időben, de visszatartani még nem tudja. Amint megérzi hogy benne van a biliben a produktum, felugrik és nagy örömmel szalad ki, és hív hogy nézzem meg... :lol: néha percenként felugrál, és örül hogy már 2, 3 sikerült. A pisilést nem érzi meg előre. Próbálkoztunk pelus nélkül lenni mikor meleg volt, de csak 1-2 nap, és még nincs eredmény, most meg megint hűvös lett. Te mikor kezded Mesével?

Nálunk továbbra is minden rendben, Anna imádja az öccsét, csak ő folyton játszana vele, mi meg mondjuk hogy most hagyd mert alszik, most hagyd mert szopizik... eleinte ha aludt, folyton mondta neki:ébresztőőőő.... de aztán megbeszéltük hogy ezt csak apának kell mondani reggelenként :P Sokat puszilgatja ( nem tudom ha náthás lesz hogy fogom erről lebeszélni) de Levike még csak hadonászik összevissza és ha Anna odahajol hozzá, bele-belekap az arcába. Eleinte elég morcosan nézett Anna, nem értette hogy ha ő kedvesen odabújik, a kicsi miért „bántja”. De mindig mondom neki hogy ő még pici, nem akart bántani, de még nem tud simizni, csak hadonászni – most már megérti, kezdi megszokni. Nagy megnyugvásomra nem lett hisztisebb Levi érkezése óta, sőt egyre kevésbé az. Ha mégis rákezdené, azt szoktam mondani: ha bőgni akarsz, menj a szobádba, de ha itt akarsz lenni velünk fejezd be gyorsan mert erre senki nem kíváncsi. Ez többnyire hat, mert persze hogy velünk akar maradni... meg azért is könnyebb már vele mert el tudja már magyarázni mit szeretne, és ha nem is lehet azt, találunk kompromisszumos megoldást ami megnyugtatja. Most már elég értelmes ahhoz hogy ezt megértse, így már tudom alkalmazni azokat a módszereket amit az ovisokkal szoktam, és elég jól beválik.
Anna egyik kedvenc meséje Bartos Erikától a Süssünk palacsintát. Ezért apát rávettük, hogy süssön nekünk, legyen valami élmény alapja is a mesének... Annának persze nagyon tetszett a palacsintadobálás :D
Levi sokszor mohón szopizik (mert tej szerencsére bőven van, még fagyasztok is ), emiatt sok levegőt nyel és a büfi nehezen jön, néha egyáltalán nem..., ez okoz sírós-hasfájós-bukós időszakokat. A gond még az hogy gyakran fél adagot szopik, úgy tesz mint aki jól lakott, hiába etetném nem kell, aztán mire fél óra büfi után letenném, eszébe jut hogy ő bizony még naggggyon éhes... :shock: és ez így elég rossz, főleg mikor Annával indulnánk a játszótérre, vagy onnan haza...
Nagyrészt hason alszik, mert ha hátára teszem csak nyöszörög, egyre sűrűbben, míg végül felébreszti magát és rosszabb esetben Annát is. Tegnap mértük: 3920 gramm, 1 hónap alatt 1200 gramm hízás... :shock: akárcsak Anna ennyi idősen. Most „csak” 30 dkg-ot hízott, múlt héten 42-t... követi a családi hagyományokat :P .
Levi is szereti a nagylabdát, de ő még elszundít rajta ha hintáztatjuk, bezzeg Anna... ő már ül rajta, csak a bokáját kell fogni és nagyokat ugrál rajta ülve, meg billegtetni kell előre hátra oldalt nagy lendülettel, nagyon ügyesen tartja magát.
Vasárnap ünnepeltük Anna szülinapját, majd írok arról is, csak ezt elküldöm, 2 napja írom már...

Fanny
Milyen igazad van, hogy a Babanet egy csomó időt elvesz... én is néha azon vagyok hogy el kéne szakadnom tőle, de nem tudok, olyan jó kis csapat van itt :D


Melcsi
Pöri lejjebb adta a hisztit?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Gyönyörűek a gyerekek!!! Mindegyik kép fantasztikus. Sugárzik róluk, hogy milyen boldogok vagytok. Annának nagyon boldog születésnapot kívánok!
A szakdolgozatot küldöm.

Melinda
fermel
 
 


Annának nagyon boldog születésnapot:):) icus tényleg nagyon szépek vagytok boldog család :) kiteljesedtetetek :):):) én is már annyira vágyom rá hogy legyen egy kistesó sőt akár harmadikat is bevállanék csak előbb jöjjön tesóbaba:):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Icus
A képek tényleg csodálatosak, valóban nagyon boldognak látszik az egész család és meg is van rá minden okotok ! Látom van szopis párnád és a labdára fektetés is nagyon jónak tűnik! Párnát már én is kaptam a férjemtől, hetekkel ezelőtt és bízom benne, hogy tényleg olyan jó és sokoldalú, mint amilyennek igérik. A fitball-t várandósként is használtad?

Melindák
Látom, nagyon jól sikerült mindkettőtök nyaralása. Biztosan nem tévedek, ha azt mondtom, hogy a legrosszabb az lehetett benne, hogy haza kellett jönni.....

ANDI
Én is válaszolok neked, bár úgy látom, hogy már döntöttél.
Szóval én az ellentábort gyarapítom, mert a drasztikus hasbaszúrkálós megoldás helyett az integrált vértesztet választottam. Engem nem annyira a vetélés tartott vissza, bár az is szempont volt, hanem a vizsgálat durva beavatkozás jellege. Természetesen a baba miatt, mert egy nagyon súlyos méhen belüli traumának tartom, aminek indokolatlanul nem tenném ki a magzatomat. Ráadásul nálunk érdekes módon csak az anyai életkort veszik alapul és ugye meghúzzák a vonalat egy számértéknél, de mást nemigen néznek(szociális háttér, életmód, testi-lelki egészség, nőgyógyászati előzmények stb.) Sok országban eleve a vérteszttel kezdik és csak indokolt esetben javasolják a durvább beavatkozást. Ezt nálunk is így kéne és ebben a dokim is egyetértett, sőt szerinte most már effelé haladunk bár csak lassacskán. És akkor ott van az anyagi háttér, hogy a szúrás százezerbe került a tb-nek, a vérteszt pedig ennek a negyede. Én komolyan gondolom, hogy itt is egy nagy átvágás van a háttérben, tehát azért ezt erőltetik, mert valakiknek ez éri meg..... De visszatérve a vérteszthez: a vérből négy értéket néznek (benne van az afp) + a 12. heti tarkőredő vizsgálat értéke és az anyai életkor. Az én esetemben a Down-kór esélye az életkorom alapján 1:110-hez. A vértesztem alapján pedig 1:8900-hoz. Tehát nagyon kicsi az esély. Rossz eredménynek az 1:300 vagy annál kisebb érték számít. Az én esetemben azt mondták, hogy jobb az eredmény, mit sok huszonévesnek. Más kérdés, hogy rossz értéknél mit döntök, de valószínüleg nem mentem volna akkor sem szúrásra, mert valószínüleg nem tudnám megölni a közel félidős (mire a vizsgálat kiértékelődik) magzatomat, aki már javában mocorog. Persze hozzá kell tennem, hogy a nagy átlaghoz képest merőben más a felfogásom az élet dolgait illetően. Kissé sablonosan mondva a "senki nem kerülheti el sorsát" felfogást követem, de mellőzve a stuccpolitikát, tehát azért felelőtlen dolgokat nem teszek a jósorsomban bízva, tehát mindent ésszel és józanul, de az élet iránti egyre nagyobb alázattal. És nem a hit, hanem inkább a megtapasztalás hatására.
Szóval babaügyben ez úgy néz ki (sokak méltán megrökönyödnek), hogy ha az van rám kimérve, hogy beteg hozzátartozót ápoljak életem végéig, akkor hiába döntök egy esetleges beteg magzatról lemondóan, hiszen akkor majd a férjemet vagy a gyerekeimet érheti súlyos baleset és a vége ugyanez. Vagy az egészséges magzat születés közben sérül (agyvérzés, oxigénhiány stb.) és megint csak ott vagyok. A természet egyébként nagyon erős szelekciót végez az elején. Ha mégsem szelektál, akkor annak a jövevénynek helye van az életünkben. És amit még látok, hogy a tudományos össze-visszavizsgálódás ellenére betegebb a társadalmunk, mint nagyanyám idején, aki viszont úgy szült tíz gyereket, hogy semmilyen vizsgálaton nem vett részt, de még orvos sem látta, csak a bábaasszony a szüléskor. Engem elgondolkodtat, hogy hova jutottunk. És azért én is azt mondtom, hogy használjuk azt ami tényleg jó, de már úgy érzem, hogy egyre nagyobb túlzásokba esünk a tudománynak köszönhetően és olyan lett a világunk, mint egy globális kisérleti nyúltelep. Csak épp mi vagyunk a nyulak....
De hozzáteszem, ez az én rendhagyó felfogásomból adódik és senkit nem ítélek el (egy pillanatra sem), ha úgy érzi, hogy biztosat akar tudni a magzata felől és csak egészséges gyermeket vállalna. Ezt mindenki maga érzi, maga tudja, ezért igaz, hogy bárhogy dönt valaki, az úgy van jól.

Kép
regina3
 
 


Magunkról
még annyit, hogy Ádi most jött haza egy Balatont megkerülő biciklistáborból, ahol minden nap más településen aludtak campingben. Nagy élmény volt számára, bár az időjárás nagyon szeszélyes volt, de a férjem szerint külön élmény lehetett esőben biciklizni és viharban kucorogni a sátorban - mondván, hogy a katonaság az ő életükből úgyis kimarad. :lol:
És megkapta végre a robogót is. Bizony eléggé elhúzódott a dolog, de az összegyűjtött pénze csak egy olcsóbb típusra (vagy használtra) lett volna jó, mi pedig tavasszal megigértük, hogy kipótoljuk, de többel kellett megtoldanunk mint terveztük, úgyhogy csak mostanra sikerült. A boldogság határtalan! És úgy látom, hogy tényleg nagyon ügyes és figyelmes, ugyanúgy mint a biciklivel. De azért továbbra is nagyon veszélyesnek tartom....
Persze én is kipróbáltam itt az utcában, de azt hiszem, nem az én műfajom. :oops:

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!
Icus! Annyira szépek vagytok! A nagylánynak pedig nagyon boldog szülinapot!
Regi! Neked most sokkal pozitívabban kéne gondolkodnod! Ugye tudod? (És csak a téma kedvéért jött ki ez a negatív-áradat!) És még 2 dolog: én most kezdtem el robogózni. Hát, még gyakorolni kell! :lol: :lol: :lol: Másik: jól sejtem, h nem messze lakunk egymástól? :lol: :lol: :lol: Öööö, a Ti elágazásotoknál jövök le az 5-ösről! :roll: (Már akartam írni, de kicsit szétszórt vagyok! Több dolog idegesít: most pl. a babanet! Lehet Évának van igaza és lehet, h tényleg csak ritkán kéne jönnöm, mert én néha úgy fel tudom idegesíteni magam, h el sem hiszitek! És verem a fejem a falba: kell ez nekem? Nyilván nem, de mindig visszajövök megnézni, h mi történt! Na most ezt jól megkaptátok tőlem... Arra jöttem rá, h ha nekem több napig egy kvázi ismeretlen csaj beszólása miatt rossz kedvem lehet, akkor igazából velem lehet a baj. Nem vagyok normális, h ennyire mindent a szívemre veszek!)
Jajj, bocsi lányok...
Megyek, nem panaszkodom tovább és nem negatívoskodom itt... :lol:
Melinda! Megkaptam, és köszönöm a bizalmat! Ha a végére értem, akkor pár mondatot írnék róla Neked, jó?

Kép
ermoni
 
 


Regina!
Jól sejted, hazajönni volt a legrosszabb. Szívesen maradtam volna még néhány napot (akár egy hetet is).
Az megnyugtató, ha Ádi ilyen óvatos. Nálunk Péter fiam vett mostanában robogót magának. Most sem örülök neki, de 14 éves korában meg pláne, ő nem volt ilyen érett gondolkodású, mint a te fiad.

Móni!
Megköszönöm, ha megosztod velem a véleményedet. Nyugodtan írjál nekem!

Melinda
fermel
 
 


regi: én sem értem miért nem a vértesztet állja a tb hiszen arról papolnak hogy milyen kevés pénze van a tb-nek kicsit el kéne gondolkodniuk ezen . Mindenesetre én sem szúratnám magam hasba és nem csak azért mert a baba magánszféráját nekem ne bolygassa senki hanem mert én is úgy vagyok vele ha beteg gyerek van a sorsom könyvében megírva akkor annak valami célja van de a pozitív gondolkodás nagyon segít én most néztem meg a titok cimű filmet nagyon sok okosság van benne.Amit nagyanyáinkról írtál pont most volt a Ceizel a tv-ben és azt mondta hogy míg 100 évvel ezelőtt 11 gyereket szültek családonkéánt minden különösebb probléma nélkül addig ma másfél jut egy családba. és hogy a férfiak is "nyeszlettek" mostanság mert 100 évvel ezelőtt egy adott mennyiségű spermában 70 millió sperma volt addig mostanság átlag 30 millió azt mondta hova tünt a többi? és ezért van az hogy sokan nagyon nehezen esnek teherbe mert a nők ugyan hamarabb elmennek orvoshoz de sokszor a férfiakat alig vizsgálják.

Móni:remélem nem tűnsz el hiszen azért itt jó társaság van és akikre meg nem vagy kiváncsi azokat tovább kell görgetni :):):)

Legyen szép napotok :)

nika70
Salgótarján
 
 


Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!
Gege nagyon vagány a focis pólójában. Nálatok családilag mennyire népszerű sport a foci? Nálunk Benjit a bátyjai (különösen Bence) már nagy focirajongóvá tették. Ettől én annyira nem vagyok elragadtatva.

Tegnap voltunk 25 éves házasok (Benji meg pont 3,5 éves lett). Gondoltam, hogy valami olyan meglepetés kellene a férjemnek, amire egyáltalán nem számít. Mivel én abszolút nem főzök, így Bencével kitaláltuk, hogy vacsorával várjuk a férjemet. Harcsapaprikást csináltam túróscsuszával, valamint meggyes és mákos rétest. Hát, nagy volt a csodálkozás, erre tényleg nem gondolt a férjem. Kapott tőlem egy könyvet is, de az igazi ajándék a vacsora volt. Péter sajnos éjszakás volt, így négyesben voltunk. Az elfogyasztott mennyiség alapján úgy láttam, hogy sikeres volt a próbálkozás. Én kaptam egy gyönyörű jubileumi ezüstérmet. Próbáltam lefényképezni, de egyszerűen lehetetlen úgy lefotózni, hogy jól látható legyen, annyira fénylik. A vacsoráról teszek fel néhány képet. Bence készítette őket, Most vettem észre, hogy Benji már kissé átrendezte az evőeszközöket az asztalon, mire a fénykép elkészült.

Melinda

Kép Kép Kép Kép
fermel
 
 


Kép
fermel
 
 


fermel: nálunk apa nagy manchester united drukker minden angol focit megnéz ha itthon van gege meg még nem annyira értékeli :)
én speciel nem szeretem de van másik tv :)

Gratulálok a házzasági évfordulotókhoz eg Benjinek is a ,5 -hez mi meg hétfőn voltunk 1,5 évesek :)nagyon ügyes voltál :):):) túrós csuszát már én is régen csináltam :)

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?