Új privát üzeneted érkezett!

igen, az a baj, h egyre inkább kitolódik a nőknél , h szülnek, mert sokan fősulira, egyetemre járnak, majd épph elkezdenek dolgozni. és persze egyre több a felelősségteljes szülő, aki úgy vállal babát, h van már vmilye. és ma már mások az igények!
mi 74 nm-es lakást vettünk , 15 évre nem kis hitelt bevállalva, mert hosszú távon gondolkodtunk! anyósom mondta is, h ők 3 gyerekkel is évekig laktak 35 nm-en!
vettünk tavaly egy 4,5 éves nagyobbacska skodát (már családi autónak számít) , persze mondta megint, h nekik trabantjuk volt az első kocsijuk!
és akkor jön az állam, h kevesen vagyunk, többen hallnak meg, mint amennyien születnek, és különben sem tudja eltartani az aktív népesség a nyugdijjasokat , kismamikat, stb, de nem támogatják, h legyen több gyerek. bezárják az ovikat, sulikat, és anyagilag is padlóra küldik a fiatalokat teljesen!
mi pl nem tudtunk igénybe venni semmi állami támogatást, se szocpol, se fészekrakó, se semmi, mert nem vadiúj lakást vettünk , ami ügye sokkal drágább, és még kisebbet is kaptunk volna. a fészekrakó is egy nagy szar program volt! csak arra volt jó, h behülyítsenek jó sokakat és kiszúrják a szemüket vmivel!

na mindegy! kár is idegesíteni magamat! ez van!
most akkor így elgondolkodtató, h meddig dolgozzam!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


ja, egyébként, pont ma mondta a főnöknőm, h megint eltolák 1 hónappal a cégem átadását. 1 hete azt mondták, h a júliust még mi zárjuk, ma reggel meg, h még az aug-t is! szóval munkám lenne! bár kecsegtetőbb lenne, nem munkával tölteni az aug-t !
elgondolkodom, meg hát megnézzük, h hogy bírjuk .

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


én si olyan sokigdolgoztam, amig tudtam.. aztán a végén a kórházban kötöttünk ki.. akkor álltam le a pörgéssel.. ha nem megyek kórházba, akkor még bírtam volna...de figyelmeztető jelet kaptam :?
Vendég
 

 
 

és az a fura, h a nődokim már a poz teszttől modogatja szinte minden alkalommal, h menjek táppénzre! ír a házidokinak papírt és kész. múlthéten is mondtam, h 2 hét szabi után visszajöttem dolgozni és rögtön el kezdett keményedni a hasam du-ra. erre a doki : hiba volt visszamenni, menjek tp-re és ő ír papírt!
de akkor baromira megérezenénk a pénzkiesést! nem akarok panaszkodni, de hát ez az igazság! :roll:
na mindegy , témát befejeztem, majd ha kérdésem van, akkor még zaklatlak titeket! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


cinke ha dokid azt mondja menj, akkor menj..és én is pontezért nemmentem elöbb mia téged is visszatart :wink:
Vendég
 


de igazából szerintem a doki azért mondja, mert persze biztos jobb lenne, de azért az egészségünk még nem kívánja . persze amikor barnáztam egyszer (csak egy kis csík volt) egy percig sem gondolkodtam, de most jól vagyunk. mindenkitől azt hallom, h kis keményedés még nem gond. szóval dolgozom még.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Czinki,

attól, hogy táppénzen vagy a gyás nem lesz annyira alacsony, mert átlagolnak. A táppénz részét kell kihúznod valahogy, és ha 4 héttel előbb megkezded a gyást akkor már nincs is akkora gond.
Nálunk a gyást, gyedet nem mi számoljuk hanem az államkincstár, én azt szoktam összehasonlítgatni, hogy aki majdnem végig dolgozik nem kap szembeötlően magasabb gyást mint az aki már az elejétől tápénzen van.
Én tisztában vagyok vele, hogy így kevesebb lesz a pénz, hogy nem dolgozok, de 3 évig küzdöttünk ezért a babáért és annyival tartozok neki, hogy nem veszélyeztetem feleslegesen a stresszel.
De egy spontán babásodás és egy lombik azért nagyban más, a lombik eleve veszélyeztetett terhességnek számít.

Neked kell érezned, hogy meddig bírod a munkát, tény, hogyha táppénzel leszel akkor 30%-kal kevesebb jön majd a konyhára.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Ez nem az én napom lesz, már látom :evil:
Az egyetemen most kellett szakosodni, de nálunk ez nem úgy megy, hogy erre szeretnék menni és akkor arra a szakirányra megyek, hanem egy bizottság eldönti melyikre vesznek fel. Kiírták a szakosodás előtt, hogy melyikre hány embert vesznek fel, és mindegyikre kb. a fele emberkét vették fel. A papíron rangsort kellett állítani a 3 szakirány között, és ha felvettek volna annyi embert, ami ki volt írva, akkor jobban járok én és még sok más ismerősöm is.
Mit lehet ilyenkor csinálni szerintetek? Mert beletörődni biztos nem fogok.

i.kata
 
 


cinki igazad van :lol: csak nyugodtan és komótosan dodozz :wink:

KAta ez tényleg bosszantó egy eljárás :twisted:

na lepihenek...
Vendég
 


Boni,
nekem mondod?! Főleg azért bosszant, mert arra vettek fel, amire a legkevésbé sem szeretnék menni. Azon a szakirányon tanít az összes köcsög tanár. Már többen is beszóltak kismamáknak, hogy ez nem óvoda, hanem egyetem, ide nem szülni kell jönni. :evil: Ilyeneket mondtanak a pocakosoknak nálunk.

i.kata
 
 


kata na jó emberek lehetnek ezek is... remélem nmeg tudod oldani
Vendég
 


Kata: Olyan jól sikerült a féléved, nem tudnák valamelyik tanárral beszélni, vagy a tanszékvezetővel esetleg?

hofeherke
 
 


Sziasztok!

Monic!

Nemsokára indulsz az uh-ra, nagyon drukkolok, és várlak a hírekkel! :) Jó "mozizást" :)

Dita!

Számold a hozzászólásokat, 50 db van egy oldalon, utána jön a laptetej :) :wink: Így azért lehet tervezni :) Ha tudtad, akkor bocsi :oops:

Vicky!

Ne keseredj el előre, egyáltalán nem rossz a helyzet! A tüszőidnek biztos kell még egy kis növesztő-hullám, addig a nyh is vastagszik, meginszeminálnak, te meg bekapod a legyet. Így lesz, slussz, ellenvetésnek helye nincs :)

Viki!

Mi is láttuk már ezt a Szökés évadot :wink: A lehűlést mi is bírjuk, csak azt nem, hogy nem tudunk kimenni a játszira, mert minden vizes :) Ma már gyurmáztunk, rajzoltunk, az összes kreativitásom kimerült, és még 10 óra se volt :(

Czinkicsek!

Szerintem is genetika kérdése a csíkosodás :( Én aztán igazán lelkiismeretesen kenegettem magam, de kirepedt a bőr a hasamon. Azóta viszont szépen elhalványultak a csíkok, alig látszanak. Várják az új kiképzést :twisted:
Olajjal a gátat kell masszírozni, de én azt nem vállaltam. Így is mindenféle nyüvet összeszedek folyton, az olaj meg kiváló táptalaj a baciknak. Ez is tuti hajlam kérdése, mert bár tényleg nem olt nagy a Dóri, csak egy icipicit kellett vágni. Viszont olyan szobatársam is volt, aki szintén első babáját gátvédelemmel szülte.
Az istvánban szeretnék szülni, de oda csak akkor mehetek, ha a betöltött 35. hét után indul meg a szülés, mert nincs koraszülött intenzív. Orvosom és szülésznőm ugyanaz lesz, mint a Dórinál, Gajdos Edit doktornő, és Hajdu Barbi. Szülésznőt ráérsz az utolsó hetekben fogadni.

Kata!

Hú, de megijedhettek anyukádék :roll: Az egyetemen jól kitoltak veletek :( Hogy lehet ilyet mondani kismamának?!

Boni!

Nem semmi, te már ctg-re jársz? Örülök, hogy minden oké :) A málnalevél tea szerintem tényleg szuper, mást nem próbáltam :) Pikk-pakk kitágultam :)

Mara!

Lehet, hogy ijesztő látni egy gátmetszést, de a saját szülésednél se látni, se érezni nem fogod.

Kész a szupi lecsóm, belapátolom :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Czinki!
Az én dokim is tp-en akart látni már a + teszttől. Viszont kész luxus lett volna otthon tespednem. 28. hétig dolgoztam, és jól viseltem.
Sztem ennek is köszönhető, hogy keveset híztam, mert otthon tuti dolog a kajcsizás. Tuti befordulok, ha otthon kellett volna lennem 9 hónapig.

Évi!
Harisnyás Pipi várj már a tesókat?

Kata!
Ne is hagyd magad! Remélem még lehet változtatni!
20150601134430
 
 


Sziasztok!
Nagyon el vagyok keseredve és emellett szétvet az ideg.
Most sincs nagyobb tüszőm 14 milisnél. Egyszerűen nem reagálok a merionalra. PEdig a mnyh-m már szép 9 mm. Ketten néztek egyszerre uhu-n és az én dokim közben nyomta a hasamat, de egyszerűen nincs olyan tüszőm ami beindult volna. Könnybelábadt szemmel álltam ott mint a megtestesült szerencsétlenség. Az uhus doki kacsintott, és mondta, hogy fel a fejjel, a nővérke is drukkolt, hogy talán csütörtökön lesz valami fejlemény. Felírtak egy olyan gyogyit Fostimol a neve, amit természetesen sehol nem lehet kapni. Az egész várost bejártam, de még Merionalt sem kaptam. Sírva hívtam fel a páromat, hogy el fog maradni az inszem, mert a doki azt mondta, hogy ha csütörtökön sem lesz változás akkor a következő ciklusban próbáljuk meg ismét. Egészen hazáig bőgtem, mostanra szedtem össze magamat, mert hát múlik az idő, és délben már kellett volna kapnom egy merionalt, ha már fostimol nincs. Itt nálunk sehol sincs, de Veszprémben felhívtam néhányat, és egy helyen van Merional. Most várom a férjemet, hogy mehessünk érte. Komolyan nem értem minek kellett ez a sok drága szar, amivel csak szerencsétlenkedek. Máskor a 13-15. napon mindenféle stimu nélkül tök szép tüszőm volt.
Annyira elegem van .......... Istenke nagyon nem akarja, hogy babám legyen!

Kép

dita75
 
 


Na, megetettem a sáskáimat :lol: Ami kaját leküldök, azt tuti szépen igazságosan elosztják egymás között, mert hiába kajálok, egyelőre nem hízok :) Mondjuk a Dórival se híztam a 20. hétig semmit.

Viki!

Nem tudom, hogy várja-e a tesókat, de mostanában egyre többet beszél róluk, és kérdez. Néha puszit is kap a pocim :) Volt egy olyan eset is, amikor felsorolta, hogy kiket szeret nagyon, és mondta, hogy a két babát is szereti. Pedig sose mondjuk, hogy szeretnie kellene őket, vagy puszit kéne adnia, ő döntse el, hogy hogy viszonyul hozzájuk. Olyan édes volt, megzabáltam :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Dita!

Nehogy feladd nekem itt a célban! Már hogy a viharba ne akarnák ott fent, hogy babád legyen?! Kicsit macerásabban indul, ez tény, de a végeredmény tuti kárpótolni fog a nehézségekért! Drukkolok nagyon, hogy sikerüljön megszerezned a szurit! Emlékszel ugye, Monic pont így járt, órákig autóztak, hogy találjanak olyan szurit, ami kellett :wink:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Ditus!
Sajnálom azokat a fránya tüszőket. Én puregont szúrtam. Azt nem tudna a dokid felírni?
20150601134430
 
 


Viki
Olyan jó hogy itt vagy.
De azt fogok kapni legközelebb azt mondta.
Miért nem azt választottam inkább. Megvolt a lehetőségem.
De hát ki tudta, hogy én nem fogok erre reagálni. Évinek meg spontán ikrei lettek tőle. :roll: :shock:

Megjöttek a tesztjeim is, de minek?
Fenemód el vagyok szontyolodva! :cry:

Remélem legalább Monic sikerrel jár!

dita75
 
 


Évi
Már kőrbetelefonálam minden gyógyszertárat, és mindenhol azt mondták, hogy csak holnapra tudnák meghozatni. De az kevés, mert csütörtökig nekem eredményt kell felmutatnom, mert ezen múlik, hogy meglesz-e az inszem, vagy sem, de a doki szeméből azt láttam, hogy több mint valószínű nem lesz. :cry:

dita75
 
 


Még ne szontyolódj el Tündérem! Megszerzitek a szurikat, és felfejlődtök! Mivel napi 2 mm-ert nő a tüsző + még a tüszőrepi is rásegít nem lesz baj!!!!!

Kinek, ha nem neked adjam át a stafétabotot! ;)
20150601134430
 
 


Dita,
még megnőhetnek csütörtökig és meg is fognak!

i.kata
 
 


Milyen nagyobb város van a közeletekben? Ott nem lehetne megpróbálni?
20150601134430
 
 


Dita, de ha van Veszprémben, akkor nincs gond, nem?

i.kata
 
 


Felébredtem. Elvileg minden ok, átjárható, 2 lyukam van, és nem lóg ki belőlem semmi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Kurva jó a párom sem tud elszabadulni, most ülhetek megint buszra és roboghatok be a tetves idő meg megy.... és megy. Ez is most szól, már rég elindulhattam volna. Hogy szakadna rá mindenre az ég.
A fenébe ..........nem megyek sehova. Mi a búbánatnak. Semmit nem ér az a gyogyi.
Minek szúrkáljam magam a nagy semmire. Inkább vissza is tartott, mert enélkül régen szép tüszőm volt.
Holnap reggelre meghozzák a Fostimolt, azt még beadom, aztán ha csütörtökön nem lesz semmi hát akkor nem lesz..... nem tudok mit csinálni...... ilyen a formám..... és nem is érdekel már, mert tényleg tönkremegyek lassan idegileg. Az utcán mindenki engem nézett ... biztos nem láttak még zokogó nőt. Nem tudok elmenni egy rohadt strandra egész nyáron, mert elkapok valamit és gombásan, bacisan nincs inszem. Nem tudom élvezni már az életemet, mert minden a baba körül forog, nem csinálhatom ezz-azt, nem ehetek, ihatok azt amit akarok.
Most nagyon kiborultam. Bocsi emiatt tőletek. :oops:

dita75
 
 


Felülsz a buszra és mész vissza! Nem tökölsz! Meg kell tenned, mert utána meg emészteni fogod magad!
20150601134430
 
 


Dita: Szerintem is. Mars a buszhoz! Soha nem bocsájtanál meg magadnak, ha most nem jársz utána. Monicéknak is több mint 4 órát csúszott a szuri, ha jól emlékszem. Ettől még ne ess kétségbe. Moss arcot hidegvízzel, és fel a fejjel!

hofeherke
 
 


Dita,
ne csináld ezt! Tényleg spuri el a szuriért!!!! Nehogymár feladd, még semmi nincs veszve!

i.kata
 
 


Linácska: De jó! Köszi, hogy írtál! Pihengess! És most már megnyugodhatsz, mert az átjárhatósággal nincs baj.

hofeherke
 
 


Most olvastam a neten, hogy edzés közben ma meghalt Kolonics György. Annyira durva!!!!

i.kata
 
 


húúúú

hofeherke
 
 


Kata!
Én is olvastam, teljesen ledöbbentett, annyira fiatal volt. Ment volna most is az olimpiára.
20150601134430
 
 


Viki,
én is olvastam, hogy már abba akarta hagyni, de még meg szerette volna próbálni Pekinget. Rossz belegondolni, ha esetleg mégsem próbálja meg Pekinget, akkor talán nem ez történt volna. :cry:

i.kata
 
 


Én mostanában annyi mindenről lemaradok. A Jakupcsek kismamaságáról is csak tegnap hallottam. Az a hír felvillanyzott, ez meg lehangolt. :(

hofeherke
 
 


Kata!
Sajnos nem lehet tudni, hogy kibírta volna-e a szíve ,ha most nem megy Pekingbe. Annyira igénybe volt már véve. Olyan riasztó, hogy annyi fiatal megy el mostanában nagy hirtelenséggel.
20150601134430
 
 


DITA drága tudom hogy nem egyszerű a közlekedés és nem is a legközelebb van, de kérlek menj be Veszprémbe és szerezd meg azt a "szart" tényleg lelkiismerefurdalásod lesz ha nem teszed meg..

azon katakolt az agyam nem e jár arra ismerősöm, de most sajna nem...

ölellek és egy hatalmas puszit küldök!

Évi imádnivaló Dorcusz :lol:

egyetértek Vikivel, ha én itthonmaradtam volna,biztos bálnák bálnája lettem volna.... :lol:

ÉN is nagyon letörtem ez döbbenet.. milyen fiatal volt :shock:
Vendég
 


Boniko
Ari vagy, hogy ezen agyalsz, de felesleges.
Nem érdekel már, mert úgysem lesz meg az inszem, én ezt már elkönyveltem.
Még ha csütörtökön lesz is egy nyamvadt tüszőm akkor is szombatra esne az inszem, márpedig hétvégén nem csinálnak. :cry:

Szörnyű ami ezzel a sráccal történt! :cry:

dita75
 
 


Asszem megpróbálok aludni egyet, mert szétrobban a fejem az idegességtől, és a sok picsogástól. Teljesen szétfolyt a szemfestékem.

dita75
 
 


Sziasztok!

Húú, de sokat írtatok ma, alig bírtam visszaolvasni...

Dita,

Sajnálom, hogy nem reagálnak a tüszőid, de tényleg ne csináld ezt, menj el azért a merionalért, és este igyál mellé egy ki cickafark teát is, hátha az is jót tesz nekik!

Kata,

Sajnálom anyukádék mai ébredését, még jó, hogy már jönnek haza! A suliban már biztos nem lehet változtatni a szakon?

Monic,

Juj, már biztos ott vagy. Nagyon izgulok, hogy hányan vannak odabent! :wink:

Linácska,

Ez nagyon jó hír! :lol: És látod-látod felébredtél!

Ma voltam kontrollon az endokrinológusnál, emelte a pajzsmirigy gyógyszerem adagját, és 1,5 hónap múlva újabb kontroll, de ha akkor is 4 órát kell várnom, akkor felkötöm magam. Ja, és mondta, hogy nagyon kímélő életmódot éljek, pihenjek sokat. Monic miatt direkt rákérdeztem, hogy azért dolgozhatok-e? Megkérdezte, hogy mi a munkám, és azt mondta, hogy persze, csak az erős fizikai terheléstől kell óvnom magamat a 12. hétig legalább.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Dita!
fehérváron a józsef u-i patikában van, a Skála mögött, éjjel nappal nyitva van, most kérdeztem meg, Merional :P
Vendég
 


Ditulika Boszika drága: fel a fejjel!!!!!!! áradjon feléd a poz csííííííííí!!!!!!! szedd össze magad, és bízzál magadban!!! ne a negatív dolgokon gondolkozz, mert akkor azok fognak bekövetkezni!!
szerezd meg a szurid és növeszd azokat a tüszőket!!

Kata: remélem sikerül arra a szakra bekerülnöd , amire szeretnél! tényleg nagyon hülye a rendszer!

Vikimami: én is így gondolkodom! szerintem nekem is elég lesz 3,5 hó, h összehozzuk a gyerekszobát, és kipihenjem magam előre is!
ennél több idő kicsit sok lenne otthon. és azért a pénz is számít!

Monic: már biztos láttad a babácskáidat!

Évi: köszi! kérdeztem a Gasztonyit és mondta, h majd a 30. hét körül elég szülésznőt választani, mondott is 2 nőt, gátvédelem szintén akkor téma.

Linácska: szupi, h átjárható vagy, és nincsenek csövek!! pik-pak rendbejösz!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Némóci
Vicuska
Arik vagytok ti is!
Most már nem kelek útra, mert mindjárt jön haza a gyerek, és különben is mire megfordulnék lejárna a naptár. Vasárnap is a József utcaiba kaptam merionalt.
Megvárom apát, mert vele 10 perc alatt bent vagyok, busszal meg másfél oda, másfél vissza. Ugyanott tartanék mindkét esetben is csak 3 óra múlva kapnám meg a gyogyit. Asszem úgy csinálom, hogy most kérek egy merionalt azt beadom este, utána holnap kiváltom a fostimolt azt is beadom estefelé.
Csütörtökön meg úgyis megmondja a dokibá, hogy mi a további teendő bár nem hiszem, hogy bármi lenne, eleve vasárnaptól már szabira megy.

Vicus
Ugye nem csinálnak hétvégén inszemet! Tudsz esetleg róla?
dita75
 
 


Dita: Hát eröltetni nem lehet, de dádá lesz! Hová tűnt az a lelkes Dita, akinek az a meggyőződése, hogy márpedig ő most babás lesz? Ha már gyógyszerért nem mégy legalább kapard elő gyorsan a párnád alól!

hofeherke
 
 


Én is végiggondoltam már, hogy meddig fogok dolgozni, és sajnos kénytelen vagyok december végéig. Januárban kiveszem a szabimat, utána meg indulhat a GYÁS. Sajnos azért vagyok kénytelen ilyen sokáig dolgozni, mert mi nem vagyunk teljesen bruttósítva, és nagyon nagy lenne a különbség. Persze, ha valami miatt azt mondaná a doki, hogy maradjak otthon, akkor maradnék. Most a baba a legfontosabb! :D

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Látom mégés csak lesz gyógyszered. Már ez is valami... :)

hofeherke
 
 


Némóci
Hát akkor fogadj szót a dokinak, és iktass be a munkahelyen is esetleg pihiket.
Nálunk van egy tök jó szék totál el lehet benne feküdni, már elterveztem, hogy ott fogok majd pihengetni, ha egyszer eljön az ideje. :roll:

Csibi
A nővérem az első babával végig dolgozott, ráadásul álló munkája volt, egy játékosztályon volt eladó. Akkora volt már a hasa hogy alig fért a pult mögé.
Nekik is kellett a mani, nem volt más választása.
De természetesen semmi gond nem volt belőle. Bírta is, meg a baba is egészséges lett.
dita75
 
 


ami lemaradt:
voltam uh-n . és szerencsém volt még az afp eredményem, és minden már vv eredményem is meglett. afp 1,1 mom , ami állítólag nagyon jó (remélem is!). uh-n is minden rendben volt. sajnos doki nagyon sietett, így csak gyorsan nézett, bár szerintem alaposan. Piczinke kobakjában, szivében, pocakjában minden rendben, mindene tökéletes.
fotót későn kértem, így csak egy rosszul sikerült sztárfotót kaptam. :cry: és még mindig fütyköse van, uh remélem 2 héten belül megtaláljuk a neki megfelelő nevet! :lol:
következő uh 4 hét múlva!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Dita!

lécci ne add fel!
de csinálnak hétvégén is inszemet!!!!!!!!!!!!!!!!
nekem is vasárnap volt!
az meg nem baj, ha szabira megy, akkor a kollégája, a Bata Barnabás fog téged meginszeminálni!
úgyhogy nincs kifogás és minde3nt bele!!!!! :lol:
Vendég
 


Csibi,
ötletek már vannak a név tekintetében?

i.kata
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: