Új privát üzeneted érkezett!

Köszi lányok a biztatást, iszom is én folyamatosan a málnalevél teát, mert még bizakodom.

Marcsi, akkor én is hétvégén még Széchenyit hívnám, aztán meg a Gyopárt.
Mondjuk az fura, hogy én tudom előre, h 2 héten belül tuti meglesz a babócánk, mert a cukrom miatt legkésőbb 40+0-on megindítják. És az bizony 2 hét múlva lesz pont, 24-én. Nagyon fura érzés így előre tudni.

Kép
teó
 
 


Teó-elhiszem, hogy fura érzés ennyire biztosan tudni. Nem is tudom, hogy irigyellek-e vagy nem :D Tegnap nagyon lelkesen nézegettem az órát, hogy hány percenként jönnek a keményedések, de sajna néhány után abbamaradtak. Pedig már kezdtem örülni... Nem tudom mi van velem, annyira be vagyok lassulva, hogy hihetetlen, és a kicsi is az előző napok nyüzsgéséhez képest kifejezetten nyugis. Lehet, hogy mégiscsak készülődik odabent valami???? Annyira jó lenne!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!
Nagy-nagy drukkok a finiselő kismamiknak!!!Szép szülést Nektek!
Köszönöm szépen az eddigi segítségeket szülésznő-ügyben, már sikerült is egymásra találnunk :)
Viszont volna még valami...holnap reggel kell mennem terheléses vv-re. Tudnátok nekem segíteni, hogy pontosan hol kell bejelentkezni lenn, hányra érdemes odaérni (állítólag sorok vannak) ill. hol van a patika ott az udvarban, ahol meg tudom venni a cukrot? (jól tudom h az 7-kor nyit?)
Előre is köszönöm!! (10 éve még nem így működött :oops: )
Szép napot!
Judit

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 

 
 

Szia Judit!

Nem tudom, olvasod-e még, mielőtt indulsz?

2 felvételi iroda is van, de így nem tudom elmagyarázni, pontosan hol, de majd megmondják ott, az egyik, amelyikről kevesebben tudnak és általában kevesebben szoktak tudni, az vmi kis faház az udvaron, én egyszer voltam ott csak, mert sose voltak olyan sokan a központiban és hát gyorsan is halad.

Én dokim azt mondta, fél 8 előtt érjek a 3.-ra a vérvételre, úgy,h már a felvételi irodán is jártam. Nekem eddig legtöbb olyan 15-20 perc volt,a mt a felvételinél kellett várni, de az talán még a vizitdíj idejében volt.
Gyógyszertárról sajna nem tudok semmit.

Kép
teó
 
 


A szoktak tudni az szoktak lenni akart lenni. :D

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Teó, Marcsi drukkolok nektek, hogy minden jój alakuljon a szülés körül. Teó engem 27-én akartak indítani szintén cukor miatt, de 26-án magától kibújt a kis lurkó. Igaz ennek én jobban örültem, mert itthon tudtam még vajúdni és nem a kórházban kelett sétálgatnom.

A már szült anyukákat kérdezném, hogy mennyi ideig tart a szülés utáni tisztulás. Ugyanis van oyan nap, hogy semmi sem jön már aztán másnap megint jön valami. Már 2 hete, hogy szültem ésnem emlékszem mennyi ideig normális. A másik , hogy nem tudom a szeleket visszatartani , ami itthon nem gond, de holnap egy esküvőre megyünk és nem tudom mit csinálljak. Próbálltam már tornáztatani azt a területet de nem sok eredménnyel. Ha van valakinek valami hasznáható ötlete szívesen várom.

Bocsánat, hogy ilyenekkel zargatlak titeket, de emiatt nem akartam a dokit szerdán felhívni.

További kellemes napot mindrnkinek Bogáta
bogata74
 
 


Sziasztok!

Bogáta én kb 3 hétig véreztem a szülés után. Volt, hogy 2 napig semmi aztán újra elöntött.
A szél visszatartására nincs ötletem, nekem hál istennek ilyen gondom nem volt.

Teó, Marcsi gondolok rátok és szorítok, hogy minden úgy alakuljon a szülés körül ahogy elterveztétek :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


köszi Móni, én szívesen veszem a drukkot. Esetleg, ha kiterjedne arra, hogy mondjuk jövőhét szerdáig beinduljon a szülés, az még tutibb lenne!Ugyanis akkor még itthon lesz a Szécsényi, és annyira örülnék neki, ha nála szülhetnék!
Gréti egy tündér!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Móni köszönöm a válaszod, akkor még van egy vérezgetős hetem.
A sok szelem viszont a dm-s szoptatós teától volt, legalábbis szerintem, mert amióta elfogyott mintha "elfújta volna a szél". Így részemről nem ajánlanám, most laktoherbet iszom. Igaz az alapproblémán nem változtata, de legalább nem annyira kellemetlen.
A szülés előtt állóknal ajálanám még varratszedés után a gátsebet sudocrem-mel kenegetni. Nekem nagyon bevállt és a doki is mondta, hogy az jó rá.
Marcsi nagyon drukkolok neked a doktor úr miatt.

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Sziasztok!

Marcsi, Teó nagyon drukkolok, hogy sikerüljön Szécsényinél szülni!
Kívánom, hogy gyorsan kibújjanak a babák és szép élményként maradjon meg a nagy nap számotokra!

Nekem már kb két hete szokott úgy fájni a pocim, mint mielőtt megjön a havibaj, így én egyelőre azon izgulok, hogy még benn akarjon maradni egy picikét.

Puszi,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Marcsi köszönöm a Gréti dicséretet :lol: :lol:
megy a drukk, hogy szerdáig megszülj. Ma este hidegfront. Hátha :wink: :lol: :lol: :lol:

Teó neked is megy a drukk :lol: :lol: :lol:

Bogata én nem szoptatós teákat ittam, hanem Urtica urens ch5-öt szedtem, szedem.
Nekem az nagyon bevált. Illetve mellette még ittam síma csipkebogyó teát.
Egyik sem csinál szelet.

Bumbike nyugi, bennt marad még a pandúrod :lol: :lol:
Edzi magát a méhed, valószínű a jóslófájásokat érzed.
Látom pár nap múlva betöltöd a 37. hetet.
Onnantól kezdve már nem számit koraszülésnek.

Üdv mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Marcsi nagyon csendben van, talán besegített a front és már megvan a babó?

Bogáta! Nekem azt mondta a szülésznő, hogy bármilyen tea (ne fekete legyen) vagy más folyadék jó a szoptatásnál, nem kell a laktoherb (arra sajnos már nem emlékszem, hogy miért mondta, hogy az nem jó annyia, mert nekem még messze van amikor kellhet, és egy csomó más info volt, mai sokkal jobban érdekelt pont akkor, gondoltam, addig úgyis beszélek még vele jópárszor). Próbáld kikísérletezni, hátha egy sima kis teától is lesz elég (a csipkebogyó tényleg finom), amit szívesen innál de nem csinál ilyen galibát.

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


[quote]
írta:

Sziasztok!

én még új vagyok itt,és szeretnék kérdezni a Bajcsy korházról,szeptember 28-ra vagyok kiírva és a dokim Dr.Mosonyi Péter.
nézegettem a korház honlapját és szobákat mutattak ahol lehet szülni,az érdekelne,hogy lehet választani melyikben szeretnék szülni,és hogy fizetni kell érte?

én kádban szeretnék szülni,vagyis megpróbálnám.
nektek erről mi a véleményetek?
melyik jobb?
a babát engedik,hogy velem legyen a szobában?
és,hogy a beöntést azt muszáj kapnom?
ilyen dolgok érdekelnek.

köszönöm a válaszotokat.
sziszi24
 
 


Köszi a drukkokat lányok!
Mi még itthon, bár éjszaka fájt eléggé a hasam, de reggelre enyhült. Holnap megint NST és UH, kíváncsi leszek, h fekszik épp a pici lányunk.
De úgy látszik, Marcsinak tényleg összejött, h a Szécsényinél szülhet, nagyon nem jelentkezik. Reméljük, majd mihamarabb jön a jó hírrel!

Sziszi, szülőszobáknál fizetni nem kell, és gondolom, ahol hely van, oda lehet menni, illetve, ha épp van több szabad, akkor lehet választani.
Többiben majd többiek biztos segítenek.

Kép
teó
 
 


Teó! Már rátok is gondoltam, hogy te is hallgatsz, hátha nektek összejött. De ezek szerint még nem. Sebaj, hátha nektek majd a melegfront segít! :) Remélem, a kislányotok szépen befordul!

Hú, mindegyikteknek szoktam magamban drukkolni, aki éppen szülni készül, de Marcsival találkoztam is egyszer, gondolom ezért valahogy kicsit személyesebb, nagyon remélem, hogy összejött nekik! Alig várom, hogy valahogy hírt adjon magukról.

Sziszi! A szülésznők nagyon szimpatikusak, szerintem nyugodtan kérj egy időpontot, amikor bemehetsz körülnézni, biztosan válaszolnak minden ilyen kérdésre is. Én úgy tudom, hogy kádban szülni nem lehet, csak vajúdni, de azt nyugdtan kipróbálhatod, ha akkor szabad az a szoba. Illetve lehet, hogy függ attól, hogy ha kérsz fájdalom csillapítást, akkor pl. az epidurálisnál esetleg nem lehet, meg kell kérdezni. De tényleg mindenre fogsz választ kapni, ha megkeresed őket!

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Sziasztok!

Sziszi!

A Bajcsy honlapján megtalálhatóak a szüléselőkészítő tanfolyamok időpontjai: http://www.bajcsyszul.hu/elerh.htm . Ezeken a tanfolyamokon is lehet kérdezni, megtekinteni a szülőszobákat, stb. Nekem is illő lenne már elmenni egyre :) A tegnapira szerettem volna, de teljesen kiment a fejemből, így lemaradtam róla.
Az ezt megelőző oldalakon is sok hasznos információ van, ha időd engedi, olvasgass bele.

Marcsinak biztos összejött a hétvégén a szülés. Szerintem holnap, holnapután biztosan otthon lesz már.

Üdv,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Móni köszönöm válaszod, de amit ta ajánlasz gondolom valamilyen homeopátiás szer. Hol lehet ezekhez hozzájutni, mert mástól is hallottam már róla.

Kisbogárka lehet igazad van és csak a folyadék bevitel a lényeg. Most ez a tea jobb így azért migiszom ha már megvettük.

Tegnap este a kis manót 3 órán át altattuk mire elaludt most meg fél 12 óta alszik. Itt volt a dédimama szerette volna megdajkálni a kis dédunokáját, hát nem sikerült neki pedíg itt ült du3-ig. Mondta is ne panaszkodjak, hogy nem alszik a gyerek. Kér, hogy mindezt nem éjszaka csinállja. A baba nő mint a gomba amióta hazahoztuk heti 30dkg-ot így tegnap már 4,6 kg volt.

Sziszi szobáta szüléshez csak akkor tudsz választani ha van több üres is, ha nincs üres jó ha egy kiürül mire neked kell.Nállunk így volt. A kádról nem tudok semmit de szerintem is a szülésznővel és az orvosoddal beszéld meg. Én is szerettem volna kipróbállni a kádat de nem volt rá időnk mert elég gyorsan jött a baba. A dokim ajánlott fájdalomcsillapítót is de végül arra sem volt idő.
A baba viszont végig veled van ha akarod egy pillanatra sem kell beadnod csak amíg megfürdetik. Én nemrég szültem és írtam egypár dolgot a fórumra a hónap lején olvasd el, és ha még valami érdekel írj nyudodtan.

Marcsiról én is nagyon várom a híreket. Teó neked meg még drukkolunk holnap.

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Sziasztok lányok!

Jól sejtettük a dolgokat, Marcsinak sikerült a szülés Szécsényinél! Voltunk ugye a Gyopárnál és ő mondta, hogy az egyik sorstársam megszült még Szécsényinél, megkérdeztem, nem Mária-e, megnézte a noteszét és mondta, hogy igen. Mondta a dátumot is, de olyan lyukas az agyam mostanában, h sajna el is felejtettem.
De én is úgy számoltam, hogy holnap, holnapután hazamehetnek és majd biztos jelentkezik.
Nálunk a helyzet változatlan, 2. harántba vagyunk. És ráadásul a lábacskáival kalimpál lefelé a kijáratnál, úgyh mondta, ha megreped a burok, rögtön lefeküdni és minél hamarabb kórházba kell menni. Eddig nem féltem a szüléstől, inkább csak attól,hogy fogom-e tudni, h eljött az idő, hogy ér haza a férjem, ha épp dolgozik, most aztán főleg félek ettől a kérdéstől, meg már a szüléstől is.
Méhszáj múlt hét óta semmit nem változott. És ha nem jön magától, akkor jövő csütörtökön fél 8kor találkozunk a szülőszobán! Mert ugye a cukor miatt megindítják. Úgyh tuti izgi lesz ez a pár nap csütörtökig!

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Marcsinak gratulálok! Várjuk az élménybeszámolót!!

Teó, remélem, addig még meggondolja magát a pindúrod és megfordul. Barátnőm éppen a szülés előtt bukfencelt egy utolsót az anyukája pocakjában, úgyhogy még ne add fel a reményt, hátha a te babádnak is sikerül.
Mindenesetre ne izgulj, mert az nem segít.

Kitartást!
Üdv,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Csak egy perce jöttem, szombaton megszületett a kisbabánk, Viktor, 2560 grammal, és 48 centivel, egy igazi kismanó! :lol: Császárral, mert vajúdás közben kétszer is feltekeredett a köldökzsinórra, de Szécsényi doki fantasztikus volt, egy másodperc alatt döntött, és végig velem volt! Volt egy kis malőr a műtét közben, mert az eda nem jó helyre ment, ezért spinálist is kaptam, és a végén elaltattak, de szerencsére minden oké. Kedden már haza is jöhettünk, és azóta sem tudunk betelni a kicsivel!
Kitartást kívánok mindenkinek, aki még a nagy esemény előtt van, nagyon kemény lesz, de megéri!

Puszi Mindenkinek: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Marcsi, gratulálok a kisfiadhoz!
Remélem, minden rendben van veletek!
Jó babázást! A későbbiekben, amikor lesz időd, várjuk a bővebb élménybeszámolót is!

Én ma voltam az első nst-n, eddig minden vizsgálaton mocorgott a babókám, de ezen meg sem akart mozdulni, úgy rázták a hasamat, hogy felébresszék szegénykét. Szerencsére a méhlepény szépen feljebb húzódott, és a baba is befordult már.

Puszi,

Üdv mindenkinek,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Marcsi gartulálok a babához. Jó pihengetést és sok tejcsit kívánok a babának. Örülök, hogy sikerült szerencsésen a doktor úr segédletével megszületnie a babádnak.
Vigyázz magatokra.

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Sziasztok!

Marcsi! Gratulálok a kisfiadhoz! Kívánok nektek egészséget és sok-sok tejcsit. Nőjetek nagyra és a hasfájás kerüljön el titeket jó messzire.
Azt nem értem, hogy az eda,hogymehetett félre. Nem aneszteziológus kötötte be?
Ahogy ráérsz várjuk a bővebb beszámolódat.

Üdv, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Marcsi hatalmas gratula a kisfiadhoz :lol: :lol:
sok tejet és boldog kiegyensúlyozott éjszakákat kívánok nektek :lol:



Bogáta bármelyik patikában beszerezhető
csak arra figyelj nehogy a Ch9-et adják mert az apasztja a tejet.

Teó nyugodj meg kérlek, minden rendben lesz
nem a legszerencsésebb módon fekszik a kicsikéd de az orvos ott lesz veled.
azt, hogy itt az idő tudni fogod
mikor én besétáltam a Nst-re már éreztem, hogy aznap a karjaimban lesz a kislányom.

Sziszi a Bajcsiban nem engedik, hogy kádban szülj!
Megvizsgál ott is az orvos de ha jönnek a tolófájások ki kell jönni a vízből.
Kádban vajudni amúgy számomra nagyon jó volt. Sokat tompít a forró víz a fájásokon.
Abban a szobában szülsz amelyiket szeretnéd, ha épp akkor te vagy az egyetlen. De inkább az van, hogy amelyik éppen szabad.
Majdnem mindig tele van a szülőszoba.
A beöntéstől ne félj, nem kellemetlen csak egy picikét.
És inkább az a kicsi kellemetlenség mint az, hogy amikor nyomod ki a babádat más is jön ki :roll:
a Bajcsiban automatikusan csinálják.
ha esetleg fogadsz szülésznőt akkor vele megbeszélheted, hogy nem szeretnél.
A gyermek veled lehet végig.
Én egy percre se adtam be a csecsemősöknek.
Szülés után máris egy szobába kerültünk és a tusolást is akkor oldottam meg mikor a párom bejött és Ő figyelt a lánykámra.
Az esti fürdetések alatt pedig be mentünk mi is a csecsemőosztályra. Mind a ketten.
Aznap mikor jöttünk el bejött hozzám csecsemős, hogy megnézze a kislányom mert kíváncsi volt rá :lol: :lol:

Bumbike izgulhatunk lassan érted is :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Marcsi! Nagyon ügyesek vagytok, hogy így elkaptátok még Szécsényi dokit! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek a kismanóval!!! Majd ha lesz időd már, tényleg írj egy kcisit részletesebb beszámolót!

Teó! Remélem, még olvasod! (Vagy inkább annak drukkoljak, hogy ne, mert akkor már bent vagytok?) Próbálj beszélni a picivel, hogy segítsen neked, mert kettőtök dolga ez a szülés/születés dolog, és nem tudod te egyedül megoldani, vagy csak sokkal nehezebben. Ő azzal segít, ha szépen befordul, úgy könnyebb lenne mindkettőtöknek. Hátha hallgat a szép szóra! :) De ne izgulj!!! Látod, Marcsinak is rendben ment minden, pedig nála gyorsan kellett dönteni.
Megy nektek a drukk, és lassan Bumbikééknek is!

A mi kismanónk szerencsére már befordult jóideje, de Apa megfordította tegnapelőtt :shock: addig játszottak, úgyhogy rászóltam a végén, hogy ne macerálja most már, csak egy helyen, nehogy most jöjjön rá, hogy mégsem akar fejjel lefelé lenni. Félelmetes egyébként, hogy mit tudnak egymással művelni, imádom őket! :D De aztán másnap reggelre szépen visszafordult, és azóta is úgy van (koppkoppkopp). Szófogadó gyerek... :)

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Marcsi, gratulálok a kislegényhez! Meg ahhoz is, hogy sikerült a Szécsényinél!

Mi még vagyunk, a Gyopár azt mondta, ha ezek a frontok nem robbantják ki, akkor kézigránát kell hozzá! Hát inkább a frontok! :D

Kép
teó
 
 


Mindenkinek köszönöm a válaszokat!!! :D
sziszi24
 
 


Sziasztok!

amíg alszik a pici, addig próbálok beszámolni erről-arról! Szombaton hajnali 4-kor keltem arra, hogy fáj a hasam, majd ahogy felültem az ágyban, elöntött a magzatvíz. Na ekkor kezdődött az őrület... pillanatok alatt elkészültünk, és már repesztettünk is ezerrel a kórház felé, negyed óra alatt bent voltunk, szerintem nem is tud annyival menni az autónk.. :D A kocsiban 4 perces, abszolút elviselhető fájásaim voltak. Beértünk a szülészetre, nst-re tettek, megvizsgált az ügyeletes orvos, akkor még csak bő újjnyira voltam kitágulva, így 8-9 órás vjaúdással "kecsegtettek". És mivel a friont rajtam kívül még 8 kismamát csalogatott akkor a szülészetre, ezért hely sem volt, és mivel úgy voltak vele, hogy én fogok a legkésőbb szülni, ezért az egyik kórterembe mentem vajúdni. Persze közben megvizsgáltak párszor, sőt, Deákné Zsuzsa volt az ügyeletes szülésznő, aminek szintén nagyon örültem. Fél 9 körül éreztem, hogy egymás után jönnek a fájások, így előre mentünk a szülőszobákhoz, hogy valaki nézzen meg. Na, hát ekkorra el is tűnt a méhszáj :shock: viszont az nst nem sok jót mutatott, a kicsi szívhangja minden fájásnál lement kb 90-re, és ez nagyon ijsztő volt. A doki ekkor mondta, hogy valószínűleg zsinóros lesz, de még próbálatta visszanyomni a fejét, hátha kibújik belőle. Ekkor kaptam egy kontramalt, amit senkinek nem ajánlanék, mert iszonyatosan bekábul tőle az ember, viszont ugyan úgy fáj minden, mint nélküle. mikor a doki látta, hogy reménytelen a helyzet, szólt az anesztesnek, és bekötötték az edát. Ami úgy került rossz helyre, hogy bár mondtam a magasságomat, mégis egy csigoklyányival fejjebb kaptam meg, ezért totálisan érzéketlen lettem tetőtől talpig. Betoltak a műtőbe, már csinálták is a dokukat, amikor rájöttek, hogy nem tudok levegőt kapni. Pontosabban vettem levegőt, de nem éreztem, hogy veszek, és ez nem a legszerencsésebb dolog... Így az edát nem tölthették fel újra, jött a spinális érzéstlenítés. Hallottam, ahogy nyekereg kicsi, mondják az időpontot, és hogy kétszer volt a nyakán a köldökzsinór, de jól van. Ekkor teljesen megnyugodtam, bár hogy őszinte legyek, elötte sem volt nagyon időm megijedni. Ekkor mondták, hogy elaltatnak, és lélegeztetni is fognak, majd a következő kép, hogy az intenzíven ébresztget a párom, és a kicsi képét mutatja a telefonon, amiből persze semmit nem láttam a világon, mert még tiszta kóma voltam. Kettőkor vittek le az intenzívről, és akkor már a szobában várt az én pici fiam. Egy igazi angyalka volt, hatalmas szemekkel, mosolygósan! Bár utólag visszgondolva nagyon ijesztő volt ez az egész, én valahogy mégsem éltem meg tragédiának, mert tudtam, hogy jó kezekben vagyok! És ez nagyon sokat számít, nekem elhihetitek!
A kórház maga szerintem katasztrófa, de valószínűleg magával a rendszerrel van a gond. A csecsemősök tényleg nem túl kedvesek, és egyáltalán nm szeretik, ha bent hagyják a babákat náluk, és az is elég durva, hogy a harmadik napon magamnak húztam át az ágyneműmet, de ezek eltörpülnek a boldogság mellett, így nem is panaszkodom tovább!
Ha valami kérdésetek van még, akkor írjatok nyugodtan, ha tudok, akkor válaszolok!

Pusza
marcsi0503
 
 


Ja, és a sztrárfotó: Kép
marcsi0503
 
 


Szia Marcsi!

Nagyon drága a pici fiad. Örülök, hogy szép élményekkel sikerült hazatérned. Van elég tejed? Tud szopizni rendesen a kicsi? Jó babázást és gyógyulást kívánok neked. Ha még időd engedi írjál lécci a korházi körülményekről. Hányan voltatok egy szobában? Zavarók voltak-e a látogatok? Mennyit seítetek a csecsemősök?
Császár után gondolom te sem nagyon tudtál mozogni. Segítettek a szoptatásban, stb.
Köszönöm előre is.
Jó babázást és gyógyulást kívánok neked.

Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok bocsanat,hogy igy betolakodom csak egy kerdesem lenne :roll: :oops: Ismer valaki a Bajcsiban egy DR.DULKA TIBOR nevu dokit?Ha igen vgy van velemeny azt szivesen vennem :roll: elore is koszonom :)

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Kedves Bridget!

Dr. Dulka Tiborról érdeklődtél. Ismerem őt, nála szültem, sokszor jártam nála és több ismerősöm is. Vele kapcsolatban azt tudom mondani nyugodt lelkiismerettel, hogyha ő az orvosod, akkor megfogtad az isten lábát, és tökéletesen nyugodt lehetsz bármilyen ügyben is fordultál hozzá. Kiváló szakember (sajnos az én szülésem során volt is lehetősége bizonyítani a vészhelyzetben való kivételes alkalmasságát), és sosem éreztem kellemetlenül magam a vizsgálatok során.

Bárkinek őt ajánlanám, bátran bízz benne! :-)

Szép estét,
Tóth Judit
tóth judit
 
 


[quote="tóth judit"]K írta:tóth juditedves Bridget!

Dr. Dulka Tiborról érdeklődtél. Ismerem őt, nála szültem, sokszor jártam nála és több ismerősöm is. Vele kapcsolatban azt tudom mondani nyugodt lelkiismerettel, hogyha ő az orvosod, akkor megfogtad az isten lábát, és tökéletesen nyugodt lehetsz bármilyen ügyben is fordultál hozzá. Kiváló szakember (sajnos az én szülésem során volt is lehetősége bizonyítani a vészhelyzetben való kivételes alkalmasságát), és sosem éreztem kellemetlenül magam a vizsgálatok során.

Bárkinek őt ajánlanám, bátran bízz benne! :-)

Szép estét,
Tóth Judit


Judit koszi,hogy valaszoltal :D bar mar utana neztem a neten is...meg itt a bneten i eddig csak jot talaltam :wink: Hat nekem sajnos nincs itthon dokim...mert nem itthon elek...de most a surgossegiben o latott el es a magan rendelesere megbeszeltem egy idopontot keddre :roll: Csak ugy szerettem volna erdeklodni iranta azert megis smmit sem tok rola :? Meg1szer koszonom :wink: es kellemes hetet kivanok neked :D

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Enikő- én egy 3 ágyas sziobában voltam, ezen kívül a nem fizetősök közt van még két ágyas is. A csecsemősök kicsit furák, van köztk nagyon kedves is, és van kifejeztten utálatos is, minden esetre ha valamit ne m tudsz, akkor kérdezni kell, legfeljebb nagy pofavágások közt válaszolnak majd. Csak első éjszaka hagytam kint náluk Viktort, mert akkor az eda miatt nem kelhettem fel, és csak a fejemet mozgathattam, de utána mindkét éjjel velem volt végig, csak akkor vittem be, amikor fürdeni mentem.
A látogatók elég zavarók tudnak lenni, pláne, ha egyszerre 8 ember jön be valakihez, mondjuk én nem zavartattam magam, ugyanúgy megszoptattam a kicsit. Igaz, nem is az a leggázabb, hogy a melledet meglátják, hanem azért ott véres dolgok vannak, amit nem szívesen mutogat az ember senkinek, de hát ha ők nem veszik magukat észre, akkor én nem foglalkozok vele. Egyébként a tejem itthon indult be, rendesen tudom szoptatni a kicsit, ma voltunk védőnéninél, és már 17 dekát hízott is a hazajövetel óta.
Egyébként a szoptatás nem egy nagy ördöngősség, mert a pici sokat segít. az a fontos, hogy ha szülés után pár nappal érzed, hogy nagy csomók vannak a melledben, forrónak érzed, és feszül, akkor az egyik kezeddel támaszd meg alul, a másikkal pedig nyújtott ujjakkal kör-körösen masszírozd el ezeket a csomókat. Ezután etesd meg a picit, és sokkal jobb lesz.És hidegvizes borogatást bármennyire is jól esne, ne tegyél a cicidre, mert hidegrázást kapsz tőle!

Üdv: Marcsi
marcsi0503
 
 


Szia Marcsi!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Nagyon ügyi vagy,hogy így feltaláltad magad. Neked első gyereked? Én császár után olyan rosszul voltam (nagyon fájt), alig tudtam mozogni és a kicsi fiamat nem tudtam rendesen ellátni. Ezért nagyon bízom benne, hogy legközelebb, ha szintén császár lesz (persze reménykedem, hogy nem) segítenek majd, hogy minél többet velem lehessen a gyerek.

Minden jót nektek, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő-igen, az első babám, de nekem sokat segít Kresztanyukám, aki csecsemős nővér a mávban. Ha az ottani csecsemősökön múlik, akkor biztos nagyon sokat együtt lehetsz a kisbabáddal, mert nem rajonganak érte, ha valaki egész napra, vagy éjjelre bent hagyja náluk a gyerekét.
Fura, mert nekem alig fájt a sebem, mostmár meg egyáltalán nem is érzem, pedig csak 11 napja szültem. Remélem, ha most is császárra kerül majd nálatok a sor, akkor neked is könnyebb lesz utána, mint az első babádnál volt.
ja, és ne haragudj, hogy a szoptatásról oszottam az észt, csak teljesen elkerülte a figyelmemet, hogy már van babád, nyilván így azért képbe vagy, hogy mit kell csinálni! De talán másoknak tudtam hasznosat mondani! :D

Üdv: Marcsi
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy Teó is belépett az anyukák táborába? Rég volt már itt fenn.

Marcsi, örülök, hogy ilyen gyorsan gyógyulsz! Én személy szerint örülök annak, hogy megosztottad a szoptatással kapcsolatos tapasztalataidat. Sajnos, én nem tudtam volna, hogy mit kell csinálni, ha csomósodik a mellem, vagy feszül.

Az eda után mennyi ideig nem lehet mozogni? Azt hittem, ha koradélután kapja az ember, akkor estére már fel lehet kelni, vagy nálad közrejátszott az altatás is?
Az első pár napban kapott a babád hozzátáplálást, vagy már akkor is volt annyi tejed, ami neki elég volt?

Köszi a válaszokat!

Puszi,

Tündi
Vendég
 


Szia Tündi!

Aki edát kapott durván 24 óra múlva keltik fel az ágyból. az én kisfiam 10:14-kor született, és másnap 8 körül keltem fel. Nem hiszem, hogy ez összefüggésben áll az altatással, mert a másik kismamát, akit szintén edával császároztak, szintén ugyan akkor keltették fel. egyébként én este már az oldalamra fordultam, hogy megpróbáljam őt szoptatni, és pár csepp sikerült is. Nem tudom, hogy első éjjel adtak-e bent neki valamit, mi aláírtuk, hogy kérünk cukros vizet, de nem sokat ivott belőle, tényleg elég neki az a kevés tej is.
Ha kérdésed van még, szívesen válaszolok!

Remélem Teó is babázik már! :D
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak Benneteket, én most vagyok 19. hetes és ha minden igaz a Bajcsyban fogok szülni decemberben. Szinte semmit nem tudok a kórházról, holnap megyek genetikai uh-ra. Tudtok segíteni, hogy az hogyan zajlik itt? Kb. hány perc, orvos vagy szonográfus nézi, stb?

Előre is köszi.
nagy bea
 
 


Sziasztok!

Bea a genetikai Uh csak pár perc, mert folyamatosan nagyon sokan vannak.
Minden alkalommal orvos végzi. Megnézi, hogy minden rendben van-e. Leméri a babát, általában képet is kapsz. Azt kérned kell maguktól nem ajánlják fel.

Teó remélem minden oké és a babázás miatt nem jelentkezel :lol: :lol: :lol:

Marcsi úgy írígyellek. olyan csodás időszak ez. Próbálj meg kiélvezni minden percét mert olyan hamar nőnek, változnak és akkor új és új szépséget fedezel fel benne.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Már megszült anyukák! Nem nagyon idevaló a kérdés,de hátha tud valaki segíteni! Szoptatós anyukák közül védekezik valaki fogamzásgátlóval???Esetleg ismeri valaki a CERAZETTE filmtablettát és van tapasztalat? Tejcsi megmarad? Bajcsyban ajánlották nekem,de tanácstalan vagyok. Köszi előre is ha tud valaki segíteni!
krikis
 
 


Krikis nem én használtam hanem a barátnőm.
A tej jelentősen csökkent nála és valószínű az íze is változott mert a kislány nem igazán fogadta el a cicit.
Úgyhogy Ő abbahagyta és inkább más védekezési módszert választottak.
1,5 hétbe telt, hogy visszahozza a rendes mennyiségű tejet.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Marcsi! Köszi a privis választ, még pár dolog eszembe jutott, de gondoltam, hogy inkább itt kérdezem meg, hátha a többieket is érdekli.
- Még a múltkor amikor beszaladtam a Bajcsyba, láttam, hogy tényleg teljesen szabad a látogatás, gyakorlatilag minden kórterembe ki-be járkáltak a látogatók, folyamatosan. Ez mondjuk részben jó, de azért tartok is tőle. Tetszett, hogy ilyne karakánul megszoptattad akkor is a kicsit, tényleg igaz, ha valaki nem eszi észre magát, vessen magára, azok a fontosak, akik bent vannak, nem a látogatók. Eszembe nem jutna továbbra is bent ücsörögni, ha látom, hogy valakit zavarok a jelenlétemmel... de hát nem mindeki egyforma.
Például te mit csináltál, ha kimentél pisilni, vagy fürdeni? Mondjuk a fürdést még lehet akkorra időzíteni, ha jön hozzád valaki, és addig vigyáz a babára, de tök hülye érzés lenne otthagyni, míg kiszalad az ember akár pisilni is, mert ki tudja, hogy közben ki jön be? Vagy ilyenkor betoltad a csecsemősökhöz? Annyira nem tudom elképzelni, bocs, ha nagyon gyerekesnek tűnik a kérdés...
Az is érdekelne, hogy van ott saját szekrényed, amit esetleg be lehet zárni? Elvégre fogalma sincs az embernek, hogy hova ki megy be, mi van, ha nem is egy szobatárs hozzátartozója? Vagy ezekből nem volt probléma?
- A másik, hogy te vittél be a babának ruhát, vagy ott adtak? Mert takarót, kesztyűt, sapkát, textil pelust, meg néhány plussz pelust tudom, hogy kell vinni, de erre nem emlékszem. :oops: Valaki régebben írta, hogy adnak ruhát, de ha jön egy ilyen front mint a mostaniak, csak jobb, ha felékszülten megy az ember, és inkább minden biztosan kéznél van, nem? Csak nem vesznek el ezek a dolgok.
- A fürdetéshez tényleg be lehet menni?

A többi megy priviben, mert azok szerintem a többieknek nem érdekesek.

Teó! Neked is ment privi, de talán már "későn". :) Ha hazakerültök, várjuk ám a híreket!!!

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Kisbogárka-amikor fürdeni mentem, akkor bevittem a csecsmősökhöz a kisit, mivel az pont úgy jött ki minden alkalommal, hogy nálam már nem voltak ott a látogatók, és azért császár után fürdeni nem megy túl gyorsan! Amikor pisilni mentem, akkor beraktam a kis kocsijába a babámat, és bent hagytam a szobába. igaz, nagy szerencsém volt, mert mindkét szobatársm nagyon normális volt, ha nem ilyenek lettek volna, biztos betolom akkor is a csecsemősökhöz!
Van három zárható szekrény a szobában, és van egy az ágyad mellett is, de szerintem azt nem lehet bezárni. Mondjuk nálam semmilyen érték nem volt, se pénz, sem ékszer, csak a telefonom, de az meg a párnám alatt volt mindig. Szerencsére nálunk semmilyen probléma nem volt, remélem másnál sem lesz!!!

Na igen, én bizony csúcsidőben mentem szülni, így párom mindenféle babacuccot hozott be a kicsinek, és nagyrészt azokat is használtuk. Először lett csak ráadva kórházi cucc, akkor is rózsaszín, mert annyi gyerek született, meg volt az osztályon, hogy nem volt kék...
A fürdetéshez tényleg be lehet menni, de ne számíts túl nagy élményre, mivel folyóvíz alá benyomják a kicsiket, 10 mp alatt lemosdatják, és már kész is! mire én leetkőztettem volna, addigra ők már odaadták a tiszta gyereket! Kicsit gyakorlottabbak, mint az átlagember!
Ja, és nem kell félni, nem fognak elveszni a saját holmik, mert a csecsemősök tudják, hogy melyikek az övéké, és visszadják a saját ruhákat! A pelus-popsitörlő-popsikrém meg bent van a szobádban, mivel ott van egy pelenkázó, ahol tisztába teheted a babát, így azok sem fognak eltűnni!
marcsi0503
 
 


Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, bár két napja olvasom a fórumot. Január óta volt türelmem nekiállni, de ez is tetemes mennyiség volt.
Jóformán mindent megtudtam tőletek, hogy mi minden változott 9 év alatt, mikor én Lánykámat szültem. Úgy tűnik, hogy jóformán az összes tudnivalót leírtátok. Most úgy hirtelen három kérdés fogalmazódott meg bennem: 1. ha nincs szabad szülőszoba, akkor mész vajúdni a kórteremben, de hol szülsz? 2. korábban írták a fürdők tisztaságát, ami a fizetősnél normálisabb volt. Ez most milyen? 3. a fizetős az gondolom, naponta annyi, amennyit írtatok. Előre is köszi, és remélem, vannak még itt olyan anyukák is, akik még nem szültek és tudjuk folytatni a trécselést.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Jól van, nem csalódtam magamban: nem sikerült a vonalzó. :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Jajj milyen hülye vagyok! Elfelejtettem leírni, hogy gratulálok a már babázó anyuknak, és irígylem is jócskán őket, hogy túlvannak a nehezén :)

Kép
Kép
nicolca
 
 


Szaisztok!

Örülök az újonnan csatlakozóknak, mert így lesz kiknek újból drukkolni.

Marcsi Móni!Tőletek kérdezném van-e valami ötletetek a tej mennyiség növelésére. Szombaton lesz 1 hónapos a kis törpe ( már 5.1 kg) de van, hogy egy etetésre megeszik 200ml is. Sajnos úgy néz ki nem elég neki a tej így már kap plusszba tápszert is. Vettem olyan homeopátiás szert amit ajánlottál Móni. Igaz még csak 2 napja szedem, mert 1 napba telt mire rájöttem hogyan kell kicsalogatni a bogyókat a dobozból. Ma sütöttünk szoptatós kekszet is amit az egyik kismama újságban találtam.
Várok mindrn okosságot. Előre is köszönöm mindenkinek.

Nicolca ne aggódj én sem tudtam felvarázsolni a vonalzót, pedig kétszer is nekifutottam.

A szobákkal kapcsolatban valóban a szobatársakon sok minden múlik. Nekem is szerencsém volt mi is figyeltünk egymás babáira ha a másik kiment a mosdóba vagy zuhanyozni. Értékes dolgok, pénz és az irataim nem voltak nállam így nem nagyon aggódtam, hogy eltűnik valami. A szekrényt nállunk senki sem zárta, bár fel sem tűnt, hogy zárható. Egy szó mint száz az a pár nap elviselhető bár én is ettől a részétől féltem a legjobban. Igaz én nem infulenzás és egyéb vírusos időszakban szültem.

TEO! Sokat gondolok rád mi van veletek. Megfordult-e a babád és túl vagy-e már a szülésen.?

Üdvözlet mindenkinek Bogáta[
bogata74
 
 


Sziasztok!

azt szeretném kérdezni,hogy mit kell bevinni magammal a korházba pontosan amikor megyek szülni,mert mostanában akarom megvenni a dolgokat.
a fizetős szobáért mennyit kell fizetni?

üdv:sziszi24
sziszi24
 
 


Sziasztok!

Bogáta nekem sokat segített az is, hogy mindenhova ahol a lakásban megfordultam cetliket ragasztottam "minden rendben lesz, elegendő lesz Grétikének a tejem".
Beépül a tudatalattidba és már az is segít!
Gyakoribb mellre tétel! Volt olyan, hogy 1,5 óránként kapott cicit a kicsi 2-3 napon keresztül és máris több lett a tej.
Nem tudom, nálatok miként alakul az éjszaka de Gréti végigaludta. Én annak ellenére minden éjjel keltem 1 alkalommal fejni.
Az éjszakai szopi/fejés az egyik legjobb módszer a tej megőrzésére.
Szerintem ne adj neki tápszert. Ha 1-2 napig egy kicsivel kevesebbet eszik abból baja nem lesz. Legfeljebb jobban meg fog dolgozni a kajáért.
Miből gondolod, hogy nem elég neki a tej?
Ha 200 milliket tud kiszívni az nagyon jó.
Estére meg alapból kevesebb termelődik viszont az zsírosabb és ezáltal táplálóbb.
Nagyon szépen gyarapszik :lol:
Már 1 hónapos a törpéd, mostanában van egy fejlődési ugrás amikor is már több tej kell neki. Tedd cicire és alakulni fog.
A folyadék nagyon fontos.
Szerintem az, hogy kinek mi válik be nagyon változó.
Számomra nagyon jó volt és jelenleg is jó az UU de lehet másnak nem válik be.
Szokták még javasolni az alkoholmentes söröket is.
Jut eszembe. Attól, hogy szoptatsz a szervezeted emlékszik a menszis időkre!
Minden hónapban lesz pár nap (még ha nem is jön meg) Amikor változik a hormonháztartásod ezáltal kicsit kevesebb lesz a tej és még az íze is változhat!
Bocs ha sok voltam :roll: :oops:

Sziszi magadnak mindent:
hálóing, papucs, törölköző stb..............
+ mellszívó, tena betét vagy valamilyen extra vastag és nagy betét.
több olyan bugyi amit nem sajnálsz kidobni ha véres lesz (bocs)
papír wc ülőke, fertőtlenítő kendő
tejserkentéshez tea vagy bogyó
ásványvíz legalább 2 nagy üveg mert a szülés után minimum 3 liter folyadékot kell inni
ha apás szülés lesz neki papucs amit csak szobában használ
Szülőszobába törölköző és ásványvíz
müzliszelet vagy vmilyan apró csoki, nehogy rosszul legyél ha sokáig vajudsz
bébinek:
hazahozós ruhát
pelenkát
textil pelust 5-6 db
kistakaróját
kesztyűt vagy zoknikát
én vittem popsikrémet és popsitörlőt is
A kismamakönyvet feltétlenül!!!!!!!!

Hirtelen ennyi jutott eszembe :roll:
Biztos írnak majd még hozzá a lányok :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?