Új privát üzeneted érkezett!

én csak ma olvastam a tragédiát, és a párom is olvasta, aki velem együtt teljesen le van sújtva...

sophie27

eszter!

nagyon sok erőt és kitartást!!!
Nagyon-nagyon sajnálom!!!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Sziasztok.

Te jó ég, nagyon ledöbbentem én is.... :(
Eszter, őszinte résztvétem.

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Eszter! Nagyon sajnálom ami Veled/Veletek történt! Nagyon-nagyon sok erőt és kitartást.

K.
Vendég

:shock: Drága Eszter !

Nem találok szavakat... :((( fogadjátok őszinte részvétem !!!
Teljesen le vagyok sújtva a történtek miatt :(

Nagyon sok erőt kívánok nektek ennek a tradédiának a feldolgozásához!!!

sniky

Jaj istenem...egészen ledöbbentem a sok rossz hír hallatán. :cry:
Eszter és Csenge!
Őszinte részvétem mindkettőtöknek!
El sem tudom képzelni mi történhetett... :cry:

Remélem mindenki jól van, ez a front hihetetlen rossz...

Panna!

Remélem jól vagytok Réka babával.

Nekünk borzalmas éjszakánk volt, görcs, keményedés....de nem panaszkodom, szerencsére Nono még pocakban.

pöttömpanni

szegény Pöttöm, remélem már jobban vagy?!

nekem most nagyon jól esik ez a zuhi, bár Barnus nagyon mocorog tőle, de legalább nem mászkálok óránként tusolni a hőség miatt....

sniky

már megint itt...

próbálok napirendre térni Eszti tragédiája felett, de egyszerűen nem megy! főzök, pakolok, ténfergek a lakásban, de egyfolytában kattogok!

nem tudom felfogni, hogy ilyen szörnyűségek hogy történhetnek meg a mai világban!

remélem, ha Eszti érez majd elég erőt magában, akkor jön, és megpróbálja kibeszélni magából a fájdalmakat, hátha ez is segít valamelyest, ráadásul tudom, hogy mi itt mind nyitottak vagyunk egymás iránt, de tényleg nagyon sajnálom, ami történt...

ne haragudjatok, hogy ma már 3x írok, de nem tudom túltenni magam ezen a borzalmon!

kitartást Eszti!

sophie27

Nekem nagyon tetszik ez a hűvös, szeles idő... Végre kapok levegőt ;-)

yuyu79

Sziasztok Csajok!

Itt olyan ítéletidő volt, nagyon félelmetes volt. Meg is lett az eredménye, két helyen csöpög a plafon. :( Már felhívtam az ácsunkat, a héten kijön megnézni. Menni akartam tornázni, de egy ajtót is csináltatunk és az asztalos most jön ki.

Amúgy én is megdupláztam az éjszakai párnaadagomat a lábam alatt, de reggel mégis alig fértem bele a sportcipőmbe. Elég rég volt rajtam, inkább papucsoztam. Meg a kezeimet is olyan duzzadtnak érzem.

Az altatás témában kérdeztem a Madarász utcai tanfolyamon, hogy miért jó a háton fektetés, mert akkor ha bukik a baba pont hátra folyik. A válasz annyi volt, hogy nagyon fontos a hosszan tartó, alapos büfiztetés. Nálunk Cintus nagyon sokat bukott, még most is megvan néhány helyen a nyoma a szőnyegen, büfiztethettem én akármennyit. Úgyhogy nekem emiatt sem annyira szimpi a háton altatás.

Andi

KépKép
jazmin2005

Eszter! :cry:

Részvétem! Egyszerűen felfoghatatlan.

Szilvi

rizsimami

Csak olvasgatok, meg nekem is kattog az agyam. Én mostanában már csak amiatt paráztam, hogy mennyire fog fájni, eszembe sem jutott ez a szörnyűség.

Hoztam egy aprócska jó hírt is. Ha minden igaz, Lanyané és a lányok, ma éjjel már a saját ágyukban alszanak....

Hétvégén az én pocakomban is nagyon nyugi volt, de mára kicsit aktívabb lett. Az NST-n adtak ,,házi feladatot,, mindennap meghatározott időben le kell feküdni a bal oldalamra és nézni az órát, hogy hány perc alatt mozdul 10-t a babó. Ezt vezetni kell egy táblázatban.
bende

én is vettem olyan elfordulásgátlót, mint Aproo! nekem tetszik az ötlet. pont azért, mert háton visszafolyhat a kajcsi, ha bukik, hason pedig, ha belepaszírozza az arcocskáját a matracba, akkor meg attól paráznék, bár mi kókuszmatracot vettünk, ami állítólag nagyon jó légáteresztő képességgel bír, de akkor is...

persze nem hosszú távon alkalmaznám, meg amúgyis a gyerkőc fogja eldönteni, hogy hogyan kényelmes neki... hiába fektetem oldalra, ha akkor csak sír, és ugyanígy a háton, vagy hason fekvésnél is esélyes lehet!?

sophie27

Bende, és ez miért fontos??? azt is mondták? érdekes... én jövő hétfőn megyek az első NST-re. kíváncsi vagyok, itt mi a szokás...

sophie27

Zsóf!

Egy szóval nem mondták. Gondolom következetetnek majd valamire a magzat aktivitásából. Azt kell jegyezni, hogy 15-30-45-60 perc, vagy netán annál hosszabb idő alatt produkálta- e a 10 mozgást. Én eddig minden alkalommal megnyugodtam- mert, ha tényleg nyugiban csináltam- akkor 15 perc alatt megvoltunk. Holnap reggel megyek a 2. NST-re, ha elkérik a táblázatot és mondanak rá valamit, akkor okosabb leszek.
De itt amúgy is mindenki- doki- védőnő- szülésznő- hangoztatja, hogy nagyon figyeljük a magzatmozgást és ha nem érezzük egy órai próbálkozás, ébresztgetés után, akkor iránya kórház.
bende

Még mindig jár az agyam...
Néhányan a múlt héten hülyeségeken veszekedtünk a párunkkal, meg azon, hogy kész legyen a szoba, meg nem jön haza időben, meg nyivákoltunk, hogy milyen meleg van, mennyire dagadt a lábunk, hány kilót szedtünk fel...egyebek. És most itt van Eszter esete...
Hát mondjátok meg, ezek után számítanak a fentiek? NEEEEEEEEM!
bende

Niki!

Már jobb, úgy látszik nekem főleg este és/vagy éjjel fáj igazán a hasam...

De ettől a hülye vihartól is annyira tudok parázni, kiskorom óta utálom ha dörög, villámlik. :oops:

Annyira furcsa, nekem Nono pont fordítva működik, mint a Ti babáitok, melegben nagyon aktív, tegnap, tegnapelőtt alig aludt, és hatalmasakat mozgott, rúgott, míg ma, a viszonylag hűvösebb időben szinte észrevétlen a kis drágám :lol: Ideje volt már pihenni...

pöttömpanni

Itt is elég félelmetes idő van, zuhog az eső és dörög-villámlik...
Edó, én is mindig féltem a vihartól, de vhogy amióta Barnus a pocakomban van, olyan érzés, mintha vmi láthatatlan erő vigyázna rám, nem félek semmitől ;)
pedig előtte átestem egy elég komoly pánikbetegségen is....

akkor lehet, hogy neked a melegfronttól kell picit tartani, ha akkor aktív Nonó baba ;)

sniky

Le vagyok sújtva, Eszti, részvétem. Ha bármiben tudok segíteni, beszélgetni, akármi, szólj.

KépKép
columbine

nem tudom, ez a magzatmozgásos dolog... nekem az egész várandósság alatt sosem volt olyan aktív, hogy majd szétrúgta volna a hasam belülről. mostanában pedig, úgy az utóbbi 1 hónapban meg szinte nem is rúg, csak ilyen nagy áthúzásokat érzek, mintha egyszerűen helyezkedne, szóval nem mondhatnám, hogy annyira mocorgós baba!

lehet, hogy kipróbálom ezt a 10 mozgásos számolgatást.

itt az előbb megint iszonyat zivatar volt, de most meg már süt a nap...

Pöttöm, nektek meg már csak 12 napot kell kibírni a maival együtt ;)

irigyellek picit! :)

sophie27

Bende, igazad van, sokszor a napi bosszúságokkal tesszük tönkre a napunkat és csak akkor vesszük észre, hogy milyen semmiségek, amikor valami nagy baj történik. Én például hetek óta azon aggódok, hogy a nagyimnak nehpgy megint baja legyen ebben a hőségben (nem a mai napról beszélek..) és közben meg teljesen váratlanul ment el a párom nagyija :shock: És az ilyen felfoghatatlan esetek... szörnyű. Ilyenkor jövünk rá, hogy milyen apróságok miatt bosszankodunk.

De ennek ellenére azt mondom, hogy nem szabad arra gondolni, hogy ez velünk is előfordulhat! Csak azért is bízzunk mindig a legjobban. Ezt próbálom én is mindig, hol több, hol kevesebb sikerrel.
Vendég

Csenge! tökéletesen egyetértek Veled! én is elhesegetem a negatív gondolatokat, mert különben begolyóznék! pozitívan kell hozzáállni, csak kell egy kis idő, amíg mi is magunkhoz térünk!

sophie27

Igazatok van lányok és csak pozitívan szabad hozzáállnunk a dolgokhoz!
13 és 15 évesen elvégeztem 1-1 agykontroll tanfolyamot és tényleg mindig segített, hogy megfelelően álljak a dolgokhoz. Persze vannak olyan részei, amiben nem hiszek, de a pozitív gondolkodás sokmindenen átsegít.

Pöttöm: Én is azt vettem észre, hogy kisbabónk nyomott időben lustálkodik és sokkal többet mozog, ha meleg van. Tegnap a viharnál nálunk is beindult a gépezet, sajnáltam is szegénykét, annyira nyomta ki valamilyét legalább egy fél órán át! :) Ma viszont nagy csend van.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Zsóf!

Írtam privit!!!!
bende

Csenge, Eszter fogadjátok őszinte részvétemet!
makadu

Eszter!

Nagyon szorítok, hogy mielőbb átvészeljétek ezt az időszakot. Vigyázzatok magatokra pároddal és gyere hozzánk minél többet. Jobb, ha kiírod magadból!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nálunk minden rendben, bár a tegnapi front iszonyúan megviselt. Soha még ennyit nem keményedtem és görcsöltem, szegény Prücsim is megszenvedte a dolgot, mert nagyon feszengett.
Mára nálam is elcsitultak a dolgok, kaptam jó reggelt rugit, meg egy-két dudort, de egyébként nagy a csend.

Szülinapozás jól sikerült, kajcsi is fini volt!

Én tuti bepánikolnék ettől a mérjük hogy mennyi idő alatt jön össze a 10 mozgás táblázattól.
Nálam van, hogy kb 10 perc alatt, de van, hogy 5-6 óra alatt sem. Addig meg úgysem feküdnék egy helyben, csak az idegeim lennének a csúcson. Ahány doki, annyi vélemény. Eddig nem úgy volt, hogy egy nap kellene meglennie a 10-nek?
Mondjuk én soha nem számoltam, volt, hogy egy napig nem is éreztem mocorgást, és eleve a 23-24. hét tájékán kezdtem el csak érezni.....szóval sztem egy nagyon egyén-függő és minden ilyen általános számlálgatás totál idegölő.
A ctg-t viszont már nagyon várom, de nekem még több mint két hét. Olyan későinek tűnik hozzátok képest, lehet, hogy előbb kellene elkezdeni.
:?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Úgy tűnik ez is dokifüggő, hogy mikortól van CTG/NST. Nálunk a betöltött 36. hét után kell menni. Én ma voltam laborban, csütörtökön megyek uh-ra és Nst-re...

yuyu79

Elvileg nálunk is a betöltött 36. hét, de nálam még így is tolódik a 37. hétre. Mivel a legutóbbi uh is egy hét csuszival volt, ezért ahhoz képest számolta a doki a 4 hetet. Így jött ki a 37. hét első napjára.
Alapesetben nem aggódnék, de most valahogy mániámmá vált, hogy nem leszek már sokáig egyben, és jó lenne még a strepto és laboreredményeket megvárni, mert azt is aznap veszik le. Így csak 2 napra rá tudok majd eredményt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nyugi, azért biztos nem szülsz még olyan hamar...

Én is majdnem betöltöm a 37. addigra, mert hét elején a dokim szabin van, ícgy nem tudok előbb menni...

yuyu79

Apróka!

Nálunk is betöltött 36. héttől van , én 36 + 5 napos voltam, amikor először csinálták. Nem vagy lekésve semmiről. Amúgy én nem is értem, hogy mi a lényege ennek a vizsgálatnak. De már múlt héten is utáltam, mert 10 órakor ott voltam és csak egykor szabadultam. Itt nem adnak időpontot. Majd meglátom mi lesz holnap. Ha nem lesz túl elfoglalt a szülésznőm, akkor tud segíteni.
bende

a strepptot is a 36.-37. hétben szokták csak levenni, ha pedig valaki előbb szülne, mint hogy az eredmény tudatában van, akkor szerintem így is- úgy is adnak infúzióban antibiotikumot, szóval nem lesz gond!!!

nálunk a XI. kerületben a 37. héttől van NST.

illetve a másik, ami furi, hogy a doki miért minősít vissza, hiszen mindenhol azt szónokolják, hogy az első két uh alapján megadott magzati kor a jó, és utána minden baba egyénileg fejlődik, szóval akkor már nem szabad variálni! :roll:

Bende, igen, köszi, láttam! írtam!

sophie27

Nekem jövőhéten hétfőn kellene ctg-re mennem.A dokim 35.héttől mondta,de kedden megyek hozzá,igy majd szerdán megyek szerintem.Aztán kitudja...
Szerintem tényleg doki függő,ki mikortól kéri.Bár Én nem bánom,legalább hetente nézik a kis manót.
Mecsi tegnap mi is bele futottunk az M7-es buliba :DApa jót akart és levitt meglepiből siófokra,jó volt,meghívott ebédelni,sétáltam a vizben,jót beszélgettünk....Csak haza felé az a fránya M7....
Ma ugyebár h szakadt az esső,apa itthon,és mint akit kicseréltek :roll: Kiságy össze szerelve,pelenkázó este jön,bambusz roló felszerelve,most várja egyik emberét segít leönteni az ajzat kiegyenletítőt és hétvégén levan burkolva....Else hiszem :shock:
Még a végén kész leszünk....

nicike

Jól van, Zsóf! Már válaszoltam is.
bende

Nicike, ez jól hangzik ;-) Akkor Te is megnyugodhatsz :-)

yuyu79

Apróka!

Lehet, hogy örülnöd kéne a kevesebb mocorginak. Az enyém épp most rugdosta ki belőlem az ebédet. Már utálom ölelgetni a nagy fehéret.
bende

Nicike, gratula a kicserélt apához! :) Remélem, hogy hamar végeztek, és már dobod is fel a fotókat!

Nálunk még mindig "helyzet változatlan", epekedve várom a bútorokat, jó lenne, ha végre üzenne a Kati boltos nőci! Aztán még mindig van mit beszerezni, de ezek már csak apróságok!

Tényleg, Aproo, hogy tervezed a holnapot? Jössz akkor az előadásra? Én megyek, legalábbis eddig semmi akadálya a dolognak. Szóval, ha esetleg talizunk, az tök jó lenne! És a csepeli bulit mikorra tervezzük? Elvileg a jövő hétre, nem? Csak, mert akkor nekem hétfőn és szerdán (NST, doki) programom van, de azon túl semmi! Majd esetleg egyeztessünk! Remélem, hogy mindenki jól bírja ezt a fincsi kis lehülést!

Nálunk Beni a hidegtől indul be, főleg úgy vettem észre, ha ilyen nagy vihar van, akkor pörög! Amúgy jó baba, remélem, hogy ezt a szokását kint is megtartja! :)

sophie27

Az a helyzet, hogy sehogy sem jó, ha nem rugzik, az a baj, ha rugizik, akkor meg az. Ezen igazodjanak ki a kis drága rosszcsontok. Nem baj, szokják csak hogy anyájuk nem egyszerű eset. :)
Nálam sem jobb a helyzet, csak belőlem nem felfelé rugdossa ki, de legtöbbször így sem marad másfél óránál tovább bennem. :oops:

Nem tudom nálatok hogy válik be a párnázás éjszaka, de én már a legnagyobb párnával sem érek el eredményt a csülkeimmel kapcsolatban. Alig megy le reggelre, és délre már ugyanolyan pufi, mint este.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi, nem tudom hogy lesz, mert ma este derül ki mi a következő lépés páromék kutyusával. Mivel csak a huga van otthon, aki tehetetlen, ezért ma is megyünk át estefelé. Aztán konzultáció a dokival és kiderül hogyan tovább. :cry:
Lehet, hogy még holnap is menni kell.
A jövő hét még kicsit korai sztem szopi melltartót venni, elvileg az utolsó 2-3 hétben érdemes.
Én két hét múlvára terveztem, de ettől függetlenül bemehetünk, úgyis szeretnék lecsót csinálni, és állítólag a piacon nagyon tuti alapanyag van hozzá.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, hát akkor majd kiderül, megbeszéljük, aztán megyünk! ;)

Akkor csak rosszul emlékeztem, hogy jövő hétre tervezted. Amúgy most olvastam, hogy a 36. heti mérethez képest egyel nagyobbat kell venni, de nekem nem nagyon nőtt meg eddig sem, nem tudom, hogy szoptatásnál mi lesz!? :shock:

sophie27

Zsóf!

Nem biztos, hogy hosszúő életű lesz a napsütés. Fehérvárt most hagyta el egy újabb vihar és már hallom a következő dörgéseit.
bende

Akkora szél volt, hogy a huzat leverte a konyhapolcról a vázát, amiből a víz egyenesen a táskámba csorgott, az ultrahang leleteimre :(
bende

Apró!
Lefelé kirugdosást még mindig humánusabbnak gondolom :)
Zsóf! Írtam.
bende

Eszter,
Csak most olvastam a hírt. Nagyon sajnálom és őszinte részvétem. Felfoghatatlan...

Mostmár én is jobban oda fogok figyelni a mocorgásokra, pedig ez csak Zalánnal volt parám. Ez a második terhesség sok szempontból lazább, de most én is ledöbbentem. Ilyenkor tényleg eltörpülnek a nyavalyáink...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Na, azt hiszem én elkiabáltam ezt a "nyugi" dolgot...Nono megint ezerrel beindult...főleg evés közben rugdosódik a gyomrom felé, pedig neki is az lenne az érdeke, ha anya tudná őt is táplálni :wink:
Egyszer kétszer nekem is volt már heves hányingerem itt a végefelé, de szerencsére a kerámiakamiont nem kellett meglátogatnom. Javulást annak, akihez rókakoma még most is ellátogat!

Lányok!

Tényleg semmi extra nincs a ctg/nts-féle vizsgálatban...az Istvánban sokat kell várni a folyosón, aztán ülsz bent fél órát, nyugiban persze, nehogy rosszat mérjen a gép, összezselézik a hasatokat, amit persze soha nem lehet maradéktalanul letörölni...
és sok értelmét én nem látom, mert a heves jóslófájásaimat még egyszer sem mutatta ki, pedig nem halucinálok...szóval nem tudom mennyire képes a szülés várható közelségét kimutatni.
Egy alkalmat kivéve, amikor pont ctg alatt indul esetleg be a szülés...ennek esélye pedig elég kicsi.

Zsófi!

Hát igen, vészesen közeleg a jövő péntek, kettős érzések vannak bennem...félek a műtéttől, félek, hogy el tudom e látni jól majd a kisbabámat...stb stb...szóval félek a nagy ismeretlentől.
Pedig tudom, hogy képes leszek rá, és jó anya leszek, hiszen ha egy koszos c...ány asszonynak megy, nekem miért ne menne...

De ugyanakkor már kíváncsi is vagyok erre a parányi kisbabusra, aki itt rosszalkodik ezerrel bent a pocakomban :lol:

pöttömpanni

A napi 10 mocorgást nem is kell számolnom, annyira aktív babát kaptam a sorstól...
Eddig egyszer hozta rám a frászt a 18. hét óta, akkor nem mozdult szinte semmit egy teljes napig...de aztán mintha pótolni szeretett volna, beleadott mindent.

Kint is ilyen lesz, mindenki mondja... :lol:

pöttömpanni

Ja, és Lei!

Örülök, hogy sikeresen megjött a motyó az olaszoktól...várjuk a képeket nagyon!

Itt nem nagyon hűlt le a levegő, derül-borul, néha jön egy erős monszunjellegű eső, de majdnem 30 fok van még most is.
Szóval Nono ezért mozog, nem hagyja magát átverni :wink:

pöttömpanni

Nici!

Örülök, hogy szent a béke, és haladtok a dolgaitokkal :wink:

pöttömpanni

Köszi Vera az előrejelzést, megérkezett a vihar! ;)

Próbáltam picit pihizni, de nem sok sikerrel... Ismét szakad! És az előbb voltam lent a szeméttel, hát nálunk sincs annyira hűs, mint képzeltem! Szóval olyan nyomott az idő, nekem pedig fáj a fejem!

Pöttöm, biztosan ügyes leszel, mert mindenki ügyes lesz! én is néha izgulok, de aztán gyorsan elhesegetem a paráimat, és bízom magamban! ;)

Apa ma ünnepélyes megnyitón van, szóval lehet, hogy csak 9 körül ér haza. :( Uncsi lesz egyedül!

És bár eddig mindig elfoglaltam magam, a hímzésre még mindig nem vesz rá a lélek... Pedig holnaphoz 1 hónap már csak a kiírt napom! Baromi kíváncsi leszek, hogy mikor szülök!?

Néha átkacsintgatok a júliusi topikba, tök jó olvasni, hogy néhányuk már túl van a nagy napon, és eddig, szinte az összes lány pikk-pakk megszült! Magunknak is hasonlóakat kívánok! ;)

sophie27

Zsóf!

Küldöm a következőt, meg a következőt, meg a következőt....

Itt nem nagyon akar elállni, viszont, már hűvös van. Dörög, villámlik, meg minden, ami kell. Pocaklakóm meg feszeng. Ma nem dőlök oldalra a táblázat kitöltéséhez, mert egész nap buli van odabenn. Most már lassan kiváncsi lehetne ránk, a szentem....
bende

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?