Új privát üzeneted érkezett!

Lara: Ismerem a Mariettát. Kisfia lett! Azt hiszem Csaba Koppány lett a neve. 4 kg körüli lett a manó. Te honnan ismered?

Ja, lehet, hogy már babázok jövő csütörtökre :D

Én is voltam a Balcsin 2 hete, de térdig mertem én is csak bemenni. Már a belső méhszáj is nyitva van, úgyhogy inkább nem kockáztattam. Meg locsolgattam magam egy kis langyos csapvízzel egy üvegből. Hát nem ugyanaz a feeling, mintha úszkálhatnál, dehát a kis pocaklakó egészsége ennyit megér.

Aki Balatonozik, arra vigyázzon lányok, hogy a pocin ne maradjon vizes ruha, mert a pocaklakó könnyen kaphat tüdőgyulladást ott bennt a pocakban. Inkább gyorsan egy fürdőruhacsere, de száraz legyen.


Bende: köszi, akkor erről a szülésfelkészítőről már lekéstem azt hiszem. Szülőszoba látogatáson voltunk, szerencsére.

Törp: engem is érdekelne hogy milyen méretű kell ebből a hasszorítóból. Most szombaton vennék is egyet gyorsan valami gyógyászati segédeszköz boltban, hogy már a kórházba nálam legyen. Ja, meg viszem a sót is! :)

És a hasszorítós bugyiról mi a véleményetek? Amúgy azt olvastam, hogy csak naponta pár órát szabad használni ezeket a fűzőket...
Hm???

trundike: kösz, akkor még van reményem a kilókkal szemben!!!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Tucsinke

Jó időt a balcsizáshoz :D

ancsi pancsi

Remélem hasznát veszed a sónak :wink:
Nem tudom a bugyi sztem nem olyan mint az övek, az nem tartja a derekat.Tudom nem az a funkciója, de szülés után jobb ha nem esel szét :roll: Én nagy hasznát vettem az övnek,mer drága bébim úgy szétfeszített, hogy itthon alig tudtam kikelni az ágyból annyira fájt a derekam, meg mennem is nehéz volt míg vissza nem álltak a helyükre a dolgok :roll: Rajtam szinte egész nap rajtam volt, kisebb szünetekkel. Persze éjszaka nem :lol:
Vendég
 


Ancsi_Pancsi:4280 gramm és 58 cm és igen úgy hivják szép nagy baba tavaly a Mariettáékkal a nászuton ismerkedtünk meg egyiptomba.Beszéltem vele ma de jó neki túl van rajt :D És képzeld egy hete 3400 grammra becsülték a kis manót.Remélem majd irsz nekünk beszámolót!
Vendég
 

 
 

Reggel megyünk 4d-re...nagy az izgalom.Én eddig nem hiztam,sőt most sajnos lelki-idegi okokból sajna egy kiló minuszom van.De jól vagyok mostmár.Megmondom őszintén azért oda is figyelek,mert eleve túlsúllyal inditottam,és nem szeretnék sokat hízni.eszek én rendesen meg szedem a vitaminokat,csak oda figyelek hogy mit, és hogy mennyit.Kívánós abszolút nem vgyok semmire.No és itt van nekem is a két gyerkőc,akiktől nem sok nyugtom van,Na meg a kert,a folyton házimunka,fűnyirás,meg ugyebár mi is épitkezünk-felújitunk.Puszi mindenkinek.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Lara: kösz az infót! Tegnap mondta a szomszéd néni, hogy megvan a baba, csak nem tudtam a paramétereket. Nem is gondoltam, hogy ilyen nagy babóka lesz, mert nem is volt olyan hatalmas a pocija a Mariettának, mint nekem. Az a lényeg, hogy minden rendben, és egészségesek. Sima szülés volt?. Igen, jó neki túl van rajta. Mondjuk kb két héttel ezelőtt találkoztam vele a védőnőnél, na, ő akkor már menni akart szülni....:)))
Persze, hogy írok majd beszámolót.

Törp: köszi az infót. Biztos nem ártok majd vele, ha magamra tekerem azt az övet..

Hú, kemény éjszakám volt lányok. Alig aludtam....bekeményedett úgy a pocim. De ez már délután 5 órától tartott, és szinte semmit nem aludtam. Most reggelre enyhült egy kicsit. Azt hittem eljött az idő, de igazából görcsöt nem éreztem, csak azt, hogy szétszakad a hasam,....mit mondjak, nem volt kellemes...(Szegény párom is félóránként kérdezgette, hogy minden rendben van-e. Csak üldögéltem az ágy szélén...) Szerintetek ez már azt jelenti, hogy közel az idő? Vagy csak a frontok miatt van?
:roll:

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sarmon! vigyázz magadra!

ancsipancsi!
lehet a frontok miatt is. nekem a nagyobb melegfront hozta meg a babát. pár nappal szülés előtt megszabadultam a nyákdugótól.
a szülés meg úgy indult, hogy előtte nap fél 10 körül éreztem, hogy máshogy fáj, mint előtte. nem keményedett, hanem olyan furcsán nyilallt alul, kb félóránként és kicsit vérezgettem is. ez lehetett a tágulási vérzés. még nyugiban voltam, sejtettem, hogy idő van, de még kitakarítottam a lakást, rendet raktam , aludni is tudtam egy keveset, mert fél4kor elpukkant a magzatburok, nagyon megijedtem, rá fél percre spricc, elfolyt a magzatvíz. onnantól kezdődtek az erőteljes 4percesek... a többi meg már ment magától. :lol:

de ahogyan pár hete engem is megnyugtattak itt a fórumon, mindenki mást érez. nekem pl a derekamba egyáltalán nem sugároztak át a fájások, de mondjuk a mensis görcsök sem szoktak.

könnyű szülést kívánok neked! kitartás!!!
Vendég
 


jó balcsizást a balcsizóknak!

kicsit irigykedem ám rátok, de talán majd jövőre...
Vendég
 


Törp!
Köszi a gyors választ. Azt hiszem, akkor S méretű lesz a vége. Most a kellene az M-es (102 cm) és ha a startot (68 cm) vesszük akkor az XS-s. Meg is rendelem és még egyszer köszönöm.
bende
 
 


Anyany!
Majd jövőre Balcsizunk. Azt írtad, hogy mostanában minden csupa tej körülötted. Idén Te abban fürdesz. Jobban is ápolja a bőrt :)
bende
 
 


Sziasztok cunisunk lesz!!!És az első ruhácskánk:

Kép

És ma igy nézek ki:

Kép

puszi mindenkinek!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Anyany: kösz a vígasztalást. Remélem én is észreveszem, ha itt az idő, csak már izgulok.....meg félek is! Köszi, rám fér a könnyű szülés...
próbálok kitartani! Bár már egyre nehezebb.


Sarmon: gratula a picilányhoz!! Csuda édi a kisruci! És mi lesz a neve?? Szépen gömbölyödik a pocód!


Csajok jövőre bepótoljuk a Balcsizást! Mindenkit ez vígasztaljon. És akkor már a kis csemeténkkel együtt mehetünk!!! Addíg meg marad a fürdőkád, meg a tejben fürdés :D ahogy Bende írta.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Ancsi,a névvel kapcsolatban,tudom hogy ha Apa egyszer valamit a fejébe vesz azt onnan kiverni nem lehet,és ő ragaszkodik az Íriszhez.Tehát Sárvári Írisz.(Jázmin után csak virágnév jöhetett szóba nála!)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Szép név nagyon! Nálunk is Apa választott :) Úgy látszik hasonoló az ízlésük (Mi lányunk is Jázmin lesz )


:D

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Szia Ancsi!Igen sima szülés volt a Mariettáéknál mondta hogy a férje nagyon sokat segített neki és úgy néz ki hogy pénteken mehetnek haza.Akkor te holnap mész nst-re?Majd ird meg a fejleményeket!Mi csütörtökön 18:50-re megyünk a dokihoz 17:30-ra meg a kórházba akkor találkozunk a szülésznövel.Sarmon:gratulálok a kislányhoz!Nagyon szép nevet választott a párod a mi kislányunk Hanna lesz.
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Húúú nagyon felpörgött a topic! Örülök neki. Gyorsan pár szót a hasszorításról: nekem a Brendonból volt bugyim és IMÁDTAM!!! Férjem vette nekem önállóan választva a méretet, mert a kórházban úgy éreztem kiesik minden a hasamból, ha lehajolok. Nekem a tena "necc" totál szétette a pocimon a bőrkét. Ameddig hozzáért csupa-csupa pörsenés lett. A bugyit viszont pár hónapig még a dög meleg nyárban is előszeretettel hordtam. Szerintem tartotta a derekemat is, sokkal jobb volt a közérzetem benne. Méret meg sztem az eredeti kell, nyúlnak ezek annyit, hogy a hájpárnácskák beleférjenek. Szerintem ezt folyamatosan lehet használni. Az elején éjszaka is felvettem, amíg szoptattam.

Én az Avent kézit használtam és ajánlom mindenkinek, hogy vigye be magával a kórházba. Én nem tettem.

Van ám már Suttogó 3 is!!! Megvettem már kb 2 hónapja, de még nem értem a végére.

A szoptatásnál nekem bejött a durva ráhatás a fiamnál. Ő is bénázott az elején a torkában lógott a mellbimbóm és csak rázta a fejét és üvöltött. Na egyszer megfogtam a buksiját és gyengéden letoltam a száján fél mellemet. Vette a lapot és úgy rácuppan mint a pinty. Fontos, hogy a baba ne legyen már dühös mire cicire kerül na és a mama se parázzon, mert olyankor kínszenvedés volt nálunk az egész. Ha a babával semmi gond, nem kell megkönnyíteni neki az evést lefejt tejcivel. Egyen amennyit kér és ha fél óra múlva nyűglődik akkor újra cici, amíg bele nem jön. Jó ezt már az elején elkezdeni, amíg nincs kialakult rendszer, mert akkor a jól szopizó és már rutinos anyuka és baba sokkal könnyeben alakítja az evéseket. A kinyomott tejci cseppek is jól beváltak. Ha megérzi az ízét vidáman nyalakodik és már spriccel is a tej a szájába. Onnantól meg már könnyen megy...

Ja még a fejés. Én nagyon rühelltem az egészet, úgyhogy az elején próbálkoztam, aztán amikor belejöttünk a dologba erősen hanyagoltam. Kivéve, ha program miatt kellett tejci, vagy volt olyan, hogy kevesebbnek éreztem és láttam is a fiamon, hogy nem elég neki. Akkor 1-2 napig, de háromig sosem!!! fejtem minden evés után. De nem adtam neki én sem általában :lol:

Na még az jutott eszembe, hogy sztem a dokik nem tudják előre megmondani mekkora lesz a baba valójában. Szült anyukák támogassatok!!! Nálatok hogyan volt??? Mert nekem 3 kg-os babát jósoltak és 3,75 lett!!! Én is kákabélű vagyok, kb 20 kg-ot híztam és az első 8 hétben ebből legalább 10-et. De komolyan!!! Nagyon örültem, amikor először a védőnéni megmért és 63 kg-ot írt, mert ehhez a 72 az csak 9 kg, úgyhogy nem zaklattak a túlzott súlygyarapodással. És a szülés után 67 kg voltam. Össze is omoltam. Még jó hogy nyár volt és hordtam a lenge ruháimat. Aztán a szopi alatt újra gebe lettem és végre utána kicsit kikerekedtem.

Munka: javaslom akinek eü problémája nincs az dolgozzon amíg bír, mert nagyon uncsi otthon agyalni, hogy jaj mi lesz majd... A férjem unszolására maradtam az utolsó hónapban itthon. Az utolsó két hét már elég húzós volt, akkor már tuti utáltam volna a melót, de addig nagyon jó volt emberek közt lenni.

Jaj, a kis mocorgó anyukájának annyit, készüljön fel olyan esetekre, hogy bemegy a gyerek szobájába és nem találja az ágyban :wink: Olyankor nem kétségbe esve át kell forgatni a takarót és megleli a kis szökevény :lol: Hú nekem hányszor volt ilyen! Szerintem nem kell megakadályozni, mocorogjon csak, ha jólesik neki. Baja nem törtnénik, esetleg gyakrabban kell ránézni, hogy ne gubancolódjon a takaróba. Inkább jobban felöltöztettem és nem takartam be. Nyáron meg csak egy pelussal. Azóta is ilyen, egy pillanat alatt megfordul az ágyban.

Üdvözlet mindenkinek!!!
hettuli
 
 


hettuli én is jobban hálózsákot használtam alvásnál mert az alá nem dugja be a fejét.vannak ezek a szivacs fejpárnák de én sosem használtam,hadd mozgolódjon a baba amennyit csak akar.A méhben úgyis annyira szűk helyen kell lennie,legalább idekinnt élvezhesse a mozgásteret.A buksija úgyse szorulhat be.

Én lányok aranyérrel küzdök mostmeg épp a gombából kigyógyulva!Mi jöhet még... :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

Tényleg felpörgött atopik hála az égnek :)

Sarmon: Neked aztán jól kijutott a "jóból". Azért pihensz is amennyit tudsz ugye? Milyen vékony vagy! Nagyon szép a pocid, ne meg a ruhácska is :)
Aranyér: Az volt nekem is szerencsére belső. Szerintem majdnem minden anyukának van ezen ne aggódj csak hát kellemetlen.

Ancsi_pancsi: Tudni fogod mikor jött el az ideje. :) Nekem a derekam akart nagyon leszakadni amikor vajúdtam. Félni nem kell! Tényleg! Én is sima és könnyű szülést kívánok Neked :) hajrá4 Ügyik lesztek mindketten :)

Hettuli: Ez a baba karasés az ágyban édi volt :) A Suttogó 3 az első két könyv öszefoglalása vagy mi azért nem vettem meg, de megint meg kell vennem az elsőt mert sajna nemtaláltam meg.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Lara: ma megyek dokihoz, meg nst-re is. Majd holnap írok, hogy mi volt...
Akkor Marietta nagyon ügyi volt. Gratula nekik.

Trundike: Kösz a bíztatást, próbálok ügyes lenni...
Csak már lennék túl rajta.

Hettuli: igazad van, én is dolgoztam, amíg tudtam. Tényleg uncsi itthon. Addíg elvoltam, míg az elmarardt házimunkákat bepótoltam, és kifestettük a lakást, meg a babaholmit elrendeztem, de aztán.....(persze akinek már van otthon 1-2 gyerkőc az biztosan nem unatkozik :))
Én is inkább a társaságkedvelők közé tartozom.
Ezért is örülök, hogy rátaláltam erre a topicra....

Miről szól a Suttogó?

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

Nem győztem visszaolvasni mennyi mindent írtatok! :D

Ancsi könnyű és gyors szülést nektek!!!
:wink:

Aranyérrel én is találkoztam már sajna szerencsére nem sokáig, a patikában lehet kapni egy kenceficét amit kismamik is használhatnak a nevére nem emlékszem de citromsárga a doboza és külön rajtavan hogy kismamák is használhatják.
Tegnap megvolt a cukormérésem minden rendben van a védőnő megdicsért minket, most megint kevesebbet mutatott a mérleg mint 3 hete. Szívhangot is tudtunk most hallgatni, mert durmolt a Manó, olyan jó volt hallgatni a kis szivét! :D :D :D
Ma megyek Balcsira ismét, olyan meleg lesz inkább a vízparton meg árnyékban töltöm a hétvégét! Vigyázzatok ti is magatokra és a manókra nagy meleget mondanak!

KépKép
winchi
 
 


bende

Szívesen :lol:

Sarmon

Szépen gömbölyödik a pocód :D és a név... nagyon tetszik,na meg a rucik is cukik.
Ezek az apucik tudnak választani :lol:

ancsi

Én is nagyon könnyű szülést kívánok, és hogy simán menjenek a dolgok.Kitartás mostmár tényleg nincs sok hátra.

Bocsi de mennem kell.
Vendég
 


Sziasztok!

Olyan megnyugtató látni,hogy mindenkinek hasonló izgalmai vannak így a végén.
Nekem nincs vonalzóm,de a 37. közepén járok.
Minden görcsre összerezzenek, figyelem a jeleket,nameg a frontokat.
A "jóból" nekem is kijutott, mert a terheléses cukrom nagyon rossz lett,így azóta diétáznom kell. Nehéz betartani, főleg a főzés közben macerás számolni minden szénhidrátot,de van előnye is. Ennek köszönhető,hogy csak 10 kilóval vagyok több, pedig szerdán a babót 3350-re mondták és a "púpom" is hatalmas. :)

Kedves druszámnak Ancsinak minden jót! Könnyűt,gyorsat!

Üdv:

Ancsa
ancha1
 
 


Trundi,dehogy vagyok vékony,az a tükör csal!!! :lol: De egyébként még egy dekát se hiztam szerencsére,nagyon odafigyelve étkezem.Meg az ízlésem is nagyon megváltozott most,édesség abszolút kilőve,nem kivánom.Én a Reparon kenőcsöt használom az aranyérre,de mintha talán kezdene javulni... :roll:
Mi ma megint a házon dolgozunk,de holnap irány Siófok,láblógatás!!! :lol: Főleg nekem csak az jut ki. :cry:

Irigylem azt aki már a finishben van.Mikor most láttam 4d-én a babánkat,már úgy szerettem volna,megölelgetni,megpuszilgatni!De még jó hogy van itt két lurkó akin kiélhetem efajta hízelgős vágyaimat! :lol: :wink: Imádom őket!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Tegnap voltunk dokibácsinál. Minden a legnagyobb rendben van.
Nst szuper, flowmetria is ok. Jövőhét szerdán kell mennem újra (Lara nem találkozunk csütörtökön).
Jövő péntekre vagyok kiírva, de azt mondta a doki, ha minden ok lesz, hagyja, hogy ráhúzzak egy hetet, és ha addíg semmi akkor azon a hétvégén megszülünk....

Remélem a kisasszony kibújik majd magától..

Lányok: kösz mindenkinek, remélem tényleg könnyű és gyors szülés lesz....

Ancsa:
Én is így vagyok, hogy összerezzenek minden görcsre, és várom, hogy mikor jön a következő...nézem az órát....(türelemjáték).

Sarmon:
Mikor én is megláttam a 4D-n a babám arcát totálplánba, még el is sírtam magam. A dokinak egy szép nagy monitora van a plafonról lóg le......velem volt apa is. És ő is csak ült, és úgy nézte, hogy még a szája is tátva maradt...És legszívesebben én is már benyúltam volna érte, hogy megölelgessem és megpuszilgassam. De már nemsokára....


:D

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


ancsi pancsi a gólyafészekben voltál 4d-én?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Szia Ancsi!Örülök hogy minden rendbe volt a doki bácsinál akkor nem talizunk csütörtökön :( de lehet hogy addigra meg is lesz a pici.Biztos nagyon rossz lehet a végén várni.....én már most nyügi vagyok meg már néha nagyon bálnának érzem magam pedig még csak a 33-ik hét.Én is nagyon gyors és könnyü szülést kivánok neked meglátod ügyesek lesztek!
Vendég
 


Sarmon: igen ott voltam a gólyafészekbe, oda járok, nemcsak 4D-re:)
Te is ott voltál?

Lara: köszi, már jó lenne túl lenni rajta, de úgy látszik a kisasszony nagyon jól érzi magát odabennt a kis albérletében.

Ez a bálna szindróma ismerős nekem is.... :)
Már mindent nehéz csinálni ekkora pocakkal.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Szia Ancsi!Túl leszünk rajt mi is a kis manó meg ,majd kárpótol minket egy perc alatt :D Most végeztem a vasalással úgyhogy már a picur cuccai is rendbe vannak mondta a védö néni hogy pakoljam össze a cuccom mert a lepény miatt lehet hogy elöbb szülünk.Már a 28-ik héten 1-2-es stádiumba volt.Aztán majd kiderül de kicsit félek hogy minden rendbe legyen :oops:
Vendég
 


ez a bálnalét nekem is ismerős...
csak sajnos így szülés után is bálna maradtam... :? :? :? :? :?
Vendég
 


ancsi igen már 2szer,12 hetesen meg 17 hetesen.De most már 2 szer teljesen egészségesnek mondták,és a neme is kiderült,így többre nincs szügség.Most már csak a kötelező kórházikra megyek.

Anyany még ne kiabáld el hisz csak most szültél.Most egyátalán ne az alakoddal foglalkozz,örülj a gyönyörű picurkádnak!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

Ez már a 38. hét. Az én albérlőm egyetlen jelét sem mutatja annak, hogy kiváncsi lenne ránk. A pocim még jó magasan van, a méhlepény egy hete, még mindig csak nullást kapott és most ez a front sem hatotta meg. Mivel egy hete 3200grammra becsülték, mindenki úgy számolja, ha végigmegyünk 4 kilós lesz. Én meg szeretném, ha lassan előbújna....
Ancsi- pancsi! Veletek mi újság????
Ancha???
bende
 
 


Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk a Balcsiról még a nagy zuhé előtt. Láttom jó sokat írtatok. Nagyon jó időt fogtunk ki végig és nagyon jól éreztük magunkat. A víz is szuper volt, bár majd bele döglöttem hogy csak combig mehetek bele. Majd jövöre akkor belevetem magam.

Próbálok több mindenhez hozzá szólni.

Nekem meg azt mondták a lányomnál hogy 4 kg-os baba lesz és közbe 3kg-val született. Az szerintem sosem biztos amit mondanak, ha kibújik majd megtudjuk. :)

Sarmon!

Édi a ruha és nagyon szép kis pocid van. ÉN már lassan úgy nézek ki mint egy bálna, akkora hasam lett. :lol:

Na hát megnéztem szerdán a szülőszobát. Nagyon kedvesek voltak, bár épp hogy meg tudtunk nézni egy szülőszobát, mert teltház volt a meleg front miatt. Egy kicsit befostam, mert előjöttek egy kicsit az emlékek, pedig én még Móron szültem. És rá kellett jönnöm, hogy közel van a finish és még össze se raktam semmit. A héten már kezdem a gátmasszázst. :) A ház sincs kész, és az átmeneti szoba sincs még megcsinálva, amig maradunk a panelba.

Egy nyugtat, hogy nem leszek egyedül szülésnél. A dokim is rendes és egészségügyis rokonom jön be velem szülésre, mert apa nem bírja még a vért sem. Úgyhogy nálunk nem lesz apás szülés, az elsőnél sem volt, ott anyukám jött be, bár lehet hogy kissé akkor rossz döntés volt igy. :?

Gólyanéni? Veled mi van?

Utálom ezt az egész napos esős időt. :cry:

Remélem mindenki jól van.

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Sziasztok lányok!

Felpörögtek az események, látom mindenki szorgosan mesél. :)
Akik Balcsiztak a hétvégén remélem mindenki vigyázott magára!
Én nem voltam sehol, mégis összeszedtem valami fertőzést. :( Csütörtök regglere begörcsölt a vesém és állandóan pisilnem kellett... Kaptam gyógyszert dokitól, szerencsére mára már jól vagyok.
A szülőszöbalátogatással segítsetek egy kicsit.. mivel nem fehérvári vagyok, a kórházban is csak a vérvétel helyét ismerem..
szóval majd hova kell menni? Merre induljak? :)
ZsuLa
zsula
 
 


Zsula!

Tucsinke írta anno, hogy minden kedden van 14 órakor. A régi kórház főbejáratán ( sorompós) kell bemenned és ott az első épület bal kéz felől a nőgyógyászat. Földszinten van az ambulancia ( ide kell NST-re járni majd) és az 1. emeleten a szülészet. Egyszerűen oda kell menni kettő előtt néhány perccel és ott az előtérben várakozni.

Tucsinke! Fej-fej mellett haladunk. Ha siettek egy kicsit akkor lehet, hogy találkozunk. :) De inkább ne siessetek.
Nálunk bent lesz Apa, legalábbis szeretne bent lenni. Én meg olyan vagyok mint az elefántok, ha szenvedek, akkor szeretek félrevonulni. Szóval, ha nagyon nem bírom, akkor megbeszéltük, hogy lehet, hogy kiküldöm.
bende
 
 


Bende: még egyben vagyunk mi is. Úgy néz ki a kisasszony nem akar látni minket.....őt sem hatják meg igazán a frontok max. annyi, hogy jobban ugrál a pocakomban. Nekünk is 4 kg-t jósolt a dokibácsi, főleg ha még ráhúzok egy hetet. Szép nagy babóka lesz..
De majd meglátjuk ha kibújik a törpike, hogy valójában hány kg lesz.

Lányok, nálunk nem esik az eső, sőt süt a nap. Jó, hűvösebb van, mint tegnap. Én örülnék az esőnek, mert itt kiég minden olyan szárazság van.

Lara: nekem is már össze volt pakolva a cuccom a 34. héten. Azóta várom, hogy mi fog történni... Jobb, ha előre el van készítve minden...

Zsula: vigyázz magadra!!!

Sarmon: nekünk a 12. és a 29. héten készültek a felvételek. De csudi jó élmény volt igaz???

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Nem kedden, szerdán 2 órakor van szülőszoba látogatás.

És inkább még várnák úgy 4 hetet a szülésig ha nem baj. :lol:

Mondjuk lehet hogy én sem viselném el ha bennt lenne szülésnél a férjem, mert eléggé aggódós típus. Azt sem tudom hogy fogunk beérni Fehérvárra. :oops:

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Lányok, ezt az apás szülés kérdést nem lehet előre eldönteni. Nálunk az volt az álláspont, hogy én ugyan be nem megyek!!! Gyengén próbálkoztam, hogy örülnék neki, de teljes elzárkózás volt. Na jó egy kis bizonytalansággal. Aztán amikor ott voltunk a szülésznő kizavarta, én meg gondoltam úgysem akart bejönni... Aztán amikor megérkezett a doki és a folyósón kifelé találkozott a férjemmel rákérdezett, hogy bejöhet-e hozzám. Jött a doki, hogy a férjem be akar jönni, én akarom-e??? Mondtam jóhogy!!!! Így bent volt. Úgy sírt amikor megszületett a fia, hogy köpni nyelni nem tudtam. Még a köldökzsinórt is elvágta, pedig azt mondta na ez az amit aztán tényleg nem!!! Azóta lelkes apás szülés párti. Átszellemült arccal meséli milyen csodás élmény volt és örül, hogy meggondolta magát.

Megdícsért, hogy milyen ügyes voltam szülés közben és annyira, de annyira édes volt velem. Igaz utána rosszul lett az izgalomtól, de az már a mi titkunk. Lényeg, hogy nem kellett a szülőszobán felmosni szegényt.
hettuli
 
 


Hát nálunk is úgy van eddíg, ha rosszul lesz apa, akkor futás kifelé.

Először azt mondta, hogy nem mer bejönni....de most meg azt mondta bejön. Én ráhagytam a döntést. Mindenesetre megnyugtat a tudat, ha ott van valahol a közelben.

Még jó, hogy van a szülőszoba mellett egy szökőfolyosó..(szerintem pont az apukáknak találták ki) :lol:

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Nálunk a spontán és a császárosnál is bennt volt apuka,és szándékozik erre is bejönni.Nálunk nem is volt kérdéses,ő is be akart jönni és én is szerettem volna ha bejön.Jó volt hogy ott volt,engem nyugtatott a tudat hogy akit a világon a legjobban szeretek és a legfontosabb nekem az jelen van életem ilyen fontos pillanatánál.Meg szerencsére nem egy rosszul levős tipus.De persze érthető hogy aki nem birja látni ahogy a szerelme szendved meg vérzik ezerrel az nem akar ebben részt venni. A párom azt mondta ez a világ legnagyobb csodája,ahogy világra jön egy emberke,legyen az a szülés spontán vagy császáros.És ő örül hogy ekkora csodát átélhetett. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Hát egy kicsit elbizonytalanitott a férjem,mert nézi-nézi az utolsó 4d-ről kapott dvd-ét és válltig állitja hogy ő kukacot lát a lába között a babának!Szerintetek elnézheti a doki???Vagy inkább a párom lát ott mást pl,köldökzsinór vagy ilyesmi?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


sarmon
Köldökzsinór is lehet, de a doki is tévedhet.. Szerintem érdemes lesz mégegyszer megkérdezni a nemét.. :)

Apás szülés..
Párom eleinte tiltakozott, hogy hát ő ugyan nem, meg semmi pénzért.. aztán egyszer csak közölte velem, hogy ha nem baj, ő mégis bejönne. Velem meg madarat lehetett volna fogadni, úgy örültem. Bár 3 műszakban dolgozik, remélem manócska olyan időpontot választ, hogy apa is ott lehessen.
ZsuLa
zsula
 
 


Sziasztok!

Bende: még mi is egyben vagyunk, mi holnap kezdjük a 38.-at. Tegnap 1 pillanatig komolyan azt hittem,h kezdődik, már nagyon játszik az idegeimmel ez a helyzet.Szegény töpörtyű, nyilván neki sem sétagalopp ez a pár hét. Aztán kicsit pihentem és nem jöttek újabb fájások.
Szorgalmasan mérem a vércukromat,mert ha újra visszaesik,mint előtte a normális állapotban,akkor szedhetem a cuccomat. :?

Holnap megnézem a szülőszobát, szóval 2-kor ott toporgunk majd apával.

Hajrá a cél felé közeledőknek!

Ancha
ancha1
 
 


Sziasztok!

Sarmon: hol voltál 4d-n ? Hogy lehet bejelentkezni? Mennyiért és mennyi ideig csinálják? Mennyit kell várni idöpontra? Bocsika ha sokat kérdezek egyszere! :oops:

Zsófi
s. zsófia
 
 


Sarmon:

A Deák Doki nézett 4D-n vagy a Bácskai?
Szerintem a Deák már nagyon keni-vágja a témát. Legalábbis nekem már a 16. héten tutira mondta, hogy kislány....
és a 29. héten készült 4D-n meg is mutatta a punciját... kielemezve a részeit, mert mondtam neki, hogy nem akarom visszacserélni a rózsaszín ruhácskákat...:)))
(Nálunk is kukinak nézte apa a köldökzsinórt a 12. hetes 4D-n!)

Zsófi: a gólyafészek kismamacentrumba az alábbi telefonszámon tudsz bejelentkezni 4D-re 20/242-1035
de a www.ddgroup.hu honlapon a "meddőség, genetika, 4D UH" menü alatt találsz infókat, meg 4D-s képeket is....tök szupik.
Az "aktualitások" menüpont alatt pedig a telefonszámot, meg van e-mail cím is!
Érdemes hamar bejelentkezni, mert elég sokan vannak..


Ezt a hozzászólást itt a babanet-en írta egy apuka, aki bennt volt a szülésnél. Én is megmutattam a drágámnak. Ettől kicsit felbátorodott. Érdemes elolvasni.....
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... f4c144acf8

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Ja, a tarifa 10.000 Ft. Legalábbis nekünk ennyi volt, és 15-20 perces felvételt kaptunk DVD lemezre írva.

Székesfehérvár, Sziget u. 4. szám alatt van....

Remélem segítettem.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


zsula hol gályázik a Zurad?
Zsófi,székesfehérvár,Sziget utca 4.Gólyafészek kismamacentrum,a Magma fitt center mögött.
telszám ahol be lehet jelentkezni:0620-242-1035
Eddig kettő dokival taliztam ott Deák Csabával,és a Bácskai Józseffel.10 ezer ft,jár a dvd.nekem minkét felvételem 16 perces,Szvhagot is ráveszi.A Deák többet 4dzett, a Bácskai főleg csak 2dben nézegette .de mindkettő a fejebúbjától a kislábujjáig átnézte hogy rendben van e minden.Ha képet is kérsz azt jelezni kell előre,az 1000 ft.Hogy mennyit kell várni az változó.én egy héttel előbb jelentkeztem be.
Ancsi utóbb a bácskai nézett,ő mondta hogy:fiúra utaló jelet nem látok,ez inkább kislány.És a végén újra megkérdeztem hogy most ajkkor ne vegyek inkább még rózsaszin ruhát,azt mondta:de -de ,tessék csak kislányban gondolkodni..Szóval éreztem némi kételyt az első kijelentésében,azt hiszem el kell mégegyszer mennünk.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


ancsi meg is könnyeztem az általad ajánlott apuka beszámolóját!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


ancsi

Apuka beszámolója kissé maghatott.. Majd elbőgtem magam! Remélem apa is így lesz vele nálunk is!

sarmon
Párom a Köfémben( most már Sapa) dolgozik.

Szép, nyugis napot mindenkinek, a végéhez közeledőknek kitartást!!!

ZsuLa
zsula
 
 


Sziasztok!

Hú, nem semmi milyen szülés előtti hangulat van itt is! Ez tök jó! A hamarosan szülő kismamiknak gyors, problémamentes szülést kívánok!

Anyany, sajnálom, hogy nmem jön össze a szoptatás. De ne add fel, láttam fentebb jó tanácsokat! Védőnőd nem tud segíteni? Ő mégiscsak naponta lát szoptató anyákat, meg ez lenne a feladata is..

Gratula azoknak, akik még szinte a finisben is dolgoznak! Kitartóak vagytok. Én sajnos május közepén a 22. terhességi héten kidőltem, mert begörcsöltem, és kinyílt a külső méhszáj.. Azóta sokat pihiztem, aludtam, és szerencsére most már rendben vagyok, a koraszülés veszélye elmúlt.

Hasszorító: én érdeklődés szinten bementem egy gyógyászati seg.eszk. boltba. Nagyon kedves, segítőkész volt az eladőcsaj. Ő tudott a méret kiválasztásában is segíteni!

Mi is járunk szülésfelkészítőre, de eddig úgy van, hogy apa a szülést követően fog bejönni hozzánk. De végleges döntés nincs, én is úgy gondolom, hogy a mi esetünkben majd az utolsó pillanatban eldől. Ha ottlesz jó, ha nem akkor nem. Ugyis nekem kell megszülni a kis picurkámat.

Nekünk a névválasztás még hátravan. 3-4 nevünk van, és nem tartom kizártna, hogy ezekből majd a születés után döntünk.

Én is voltam a Balcsin vasárnap, de inkább nem fürödtem, pedgi doki szerint szabad. Mindegy, inkább nem kockáztatok, amúgy is előjött már annyi nyavalya, hogy többet nem szeretnék.

Babaszobával az építés miatt sehogy sem állunk :cry: . Abban azért reménykedem, hogy legkésőbb aug.végére beköltözhetünk, és nem az utolsó pillantban kell babaszobát rendezni..

Zsula, megtaláltad a választ a Tgyás, Gyes-es kérdéseidhez? Én úgy tudom, hogy a munkanélküli viszony alatt is biztosítottnak számítasz, és mivel már csak két hónap van a szülésig, így szerintem nem lesz gond, kapsz tgyást és gyest is.

Rönééé



Kép
röné
 
 


rönééé
GYED volt igazából a lényeg, de sikerült utánanézni. Voltam bent a TBnél. Csak sokat kell utánafutni,de kapni fogok.
Lányok már csak két hét, és végre nem dolgozom.. Már nagyon várom, napközben szinte elalszom.. :)

ZsuLa
zsula
 
 


Ugye csajok milyen édi volt az apuka..remélem majd az én drágám is ilyen jó élményeket szerez....(Én is megkönnyeztem...)

Sarmon: a Bácskait annyira nem ismerem, bár ő is elég jó név a szakmában. A Deákhoz járok(ő nekem kerek perec megmondta, hogy kislány, sőt később, mikor csak 2D-vel nézte, még akkor is felkiáltott, ott a kis puncija!!!) Lehet, hogy érdemes lenne akkor mégegyre elmennetek majd...
Amúgy csak ők vannak ott ketten a Deák meg a Bácskai.
Akkor ne nagyon vásárolj még rózsaszín ruhát...:)))

Hú, ha én tehettem volna, hetente 2-szer mentem volna 4D-re...csakhát kinek a pénztárcája bírja ezt??

Anyany: hogy álltok a szopizással??? Régen írtál már....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?