Új privát üzeneted érkezett!

aanda írta:Van valami jó ötleted még ilyen téren?
Tudom,hogy egy gyereknek nagy élmény a főzés,emlékszem,Anyu is engedett nekünk mindenfélét,csak még várni akarok vele egy kicsit.Most bőven elég a napi 3x-i takarítás a konyhában kaja után! :oops: :cry:

mármint mit csináljunk a gyerekkel téren?

(én csak este takarítok :oops: :oops: napközben körbeküldöm az elektromos kisporszívót, ha nagy a gáz az asztal alatt)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
amit én mondtam, az mindig a legérzékenyebb lehetőség volt, úgy értettem, hogy attól érzékenyebbre nem lehet.:D
20140901102739
 
 


A Kismamában tök jó cikket olvastam a fejlesztésről:
„… - Nem igaz a ’sok segítség sokat ér’ elv. Nem mondhatjuk, hogy annál jobban fejlődnek a gyerekek, minél több fejlesztést kapnak.
- A kicsik úgy szívják magukba a tudást, mint a szivacs, feltéve, ha saját tempójukban haladhatnak. A szülők tehát akkor segíthetnek leginkább, ha megfigyelik, éppen mi foglalkoztatja őket, és kielégítik érdeklődésüket.
- Mivel minden gyerek egyéniség, nem általános normák szerint kell fejlesztenünk. Felesleges összehasonlítgatnunk őket, inkább fedezzük fel gyerekünk egyéni lehetőségeit, és örüljünk minden előrelépésnek!
Gyerekünknek tehát olyan környezetet kell biztosítanunk, ahol testre szabott kihívásokkal találkozik a társas kapcsolatok, a természet és a technika területén. A világ felfedezése közben persze éri némi bosszúság is – erre éppúgy szüksége van, mint sikerélményekre.
Így tanulja meg, hogy álljon a kihívások elébe, miként viselje el a kudarcot, és hogyan működjön együtt társaival, egyszóval hogyan tanuljon. Ezek olyan alapképességek, amiket már jó esetben iskoláskora előtt elsajátít. Donata Elschenbroich pszichológus szerint minden rendben van, ha tud hintázni, épített már hóembert, felverte a tojásfehérjét, aludt már a nagyinál vagy egy ovistársánál, meg tud nevezni három finom illatot, ültetett valamilyen magot, átadott egy üzenetet, bevert egy szöget, érezte, hogy jó gyereknek lenni, és büszke volt magára vmiért. Ugye milyen szerteágazó képességek? És egyiket se szakkörön vagy tanfolyamon tanítják.”

Ez utóbbi része nekünk azért még messze van, csak így előrevetítve, hogy mégis mik lehetnek majd az elvárások. Bocs, ha hosszú lett vagy unalmas vkinek.
20140901102739
 
 

 
 

Na, megint nem bírom tartani a lépést! Ismét ömlesztve megy minden! :) :oops:

Nálunk most ismét nyugis minden, kopp-kopp-kopp. ÉÉÉÉÉÉs rájöttem Maja nyűgösségének az okára, kibújt egy hátsó örlő foga, már 3 csücske kinn van. Elég időben sikerült észre vennem... és + még kinőtt mégegy elöl. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: van 10 foga. Mondjuk nem is nagyon merek belenyúlni a szájába, mert leharapja az ujjam, a múltkor vérhólyagot harapott a tenyerembe, szerencsére csak picit... kiskrokodil.
A körömvágás nálunk ritka eset. ha sikerül... Viszont kezd a nagylábujjukon bőrkeményedés lenni. ezt elég simán kenni, vagy mit csináljak vele?

A dinnyét ma megkóstolták, de nem fogadta nagy ováció, sőt szanaszét köpködték. Egyenlőre nem eröltetem.
Enni, 11 hós korukig, csak zöldség gyümölcs, rizs, kukorica és köles pelyhek mentek.
Most már esznek tejterméket, háztartási kekszet, babapiskótát.
Én szeretem használni, besűrítéshez a háztartási keksz port.
Ma összetörtem a túrót barackkal és daráltkeksszel összegyúrtam, kisgolyóknak ez volt az uzsi.
A nesquick-et én sem szeretem, ha kakaó, akkor valódi kakaópárti vagyok, de végülis megadtam magam, a cukrozott instantnak. Egyébként kb 3 dl "tejbe" teszek nekik egy csapott teáskanálnyit..
Nekem esznek még tejfölös, meg tejes dolgokat is, csak direktben nem isszuk most a tejet. A tojással meg brátkozunk, direktben még azt sem kaptak és kerülöm a soktojásos cuccokat.

Légzésfigyelő. Mi 8 hósan hagytuk el, de kb 7 hótol többször elfelejtettem bekapcsolni, így már el is adtuk.

Ezt a szivacs effektust én is sokszor tapasztalom. Hihetetlen, hogy miket tudnak csinálni. Sokszor olyanokat csinálnak, amiket közvetlenül nem is nekik mutattam, aztán egyszercsak elkezdték csinálni.
Gaja pl a múltkor nagyon édes volt. próbálkozott a legókat egymásra rakni, és ha sikerült akkor megtapsoltam meg nagyon örültem neki. Legközelebb megyek be rakosgatja a legókat és minden felrakott kocka után tapsol. :)

Crocs. Én már mániákusan imádom, nem fáj benne a lábam, nem nehéz, nem terheli a visszereimet. Nekem apa is szereti, neki is van egy papucsa, meg most vette nekem egy balerínát. a csajokra meg még nincs méret.

Ja és képzeljétek voltunk a Balcsin, imádták!

Kép


a liberó úszópelusba nekünk befolyt a víz, ez normális?

éééés, sikerült a forgalom vizsgám is!!!! Minden meg lett elsőre! :) Már nagyon várom, hogy a kezembe legyen a jogsim. A végére nagyon megszerettette velem a vezetést az oktató. Azért kicsit izgulok ilyen lesz a hondát vezetni, kvázi segítség nélkül...

katyerina
 
 


persze, hogy belefolyik a víz... nem vízzáró :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


GRATULÁLOK a vizsgához!

és d ejó ez a túrós ötlet, így lili is lehet megenné

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bandika,
Én a frászt kapom a hűtőmágnesektől, mert folyton leesik róluk a mágnes. Mégis muszáj vagyok ott hagyni nekik, annyira imádják pakolni. Úgyhogy figyelni kell ezerrel!

Zsuzsi,
Csak az a bajom a tápival, hogy drága. Egy doboz nekünk 5 étkezés, azaz 2 és fél nap. És ált.ban 2000-25000 Ft a tápi ugye.
Szerintem nem baj a sok séta, sőt. De addig Olivér végig a kocsiban ül?

Hajni,
Akkor te is bizti kapod csőstűl a klasszikus kérdést: „mindig ilyen csendes kisfiú…?”
Persze, már múlik a seb, alig látszik, vannak helyette már újabbak is (jó, nem olyan nagyok szerencsére)!
Nálunk a Barátok Közt-nézés megy együtt, utána én bemegyek a manókkal a nagy ágyra, aztán átteszem őket a saját ágyukba, mire Apa bejön aludni, addig ő kint tévézik, amíg én altatok. Mikor bejön, én akkor tudnék végre olvasni kicsit, de aztán megsajnálom, hogy szegény! vele már semmit nem vagyok szinte – és hagyom az olvasást.

Aanda,
Hú de utálnám, ha Apa éjszakás lenne…! Hogy bírod? Simán megy egyedül a fürdetés?

Katyerina,
Gratulálok az elsőre-vizsgákhoz, nagyon ügyi vagy!

Képeket majd... folyton eltűnik a gépünkről a kisebbítő program! Mindig újra fel kell rakatnom apával!

orsi,
takarítás: azé' örülök, h neked se minden karikacsapás (már bocs! csak néha a'sszem te vagy a szupermami! :wink: ) és köszi a részletes beszámolót, ezt má szeretem!

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:takarítás: azé' örülök, h neked se minden karikacsapás

marhára nem :D:D
a takarítás bizony nálam a kritikus pont, pedig már sokat fejlődtem.
OK, kosz azért nincs, de nincs kincstári rend, meg van, hogy este nem szedem össze a játékokat :oops: :oops:
és hasonlók....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
játékötletre gondoltam még,mint pl.a gyurmázás.

Hajni,
nem uncsi,amit írtál,nekem tanulságos!

Katyerina,
Kép szuper!
Fiúknak vízhólyag szokott néha a nagylábbujjukon lenni,pedig siesta szandijuk van,otthon zokniban vagy mezítláb vannak.Az okát nem tudom,hagyom,hogy magától elmúljon.
Az uzsi tök fincsi lehetett!
Gaja,legó: :lol:
Gratulálok a vizsgához!!!Hamar belejössz majd a segítség nélküli vezetésbe,én akkor szeretek a legjobban vezetni,ha egyedül vagyok!

Pompi,
ezt a tápi dolgot nem értem!!!Milyet isznak,ami 5 étkezésre elég csak???Fentebb írtam,hogy én Dm-eset adok nekik,szuper jó!!!(az ikresről van az ötlet)
Apa 3 műszakba jár,heti váltásban! :cry: A délutános hetet utálom csak,akkor nagyon tud hiányozni!Amúgy minden megy nélküle is,fürdetés is,csak azért jobb,ha itthon van!

Fiaim pár napja új játékot találtak ki maguknak:kidöntik a játéktartó dobozból a játékokat, beleülnek,tologatják egymást,és megfordítják,ráállnak,és élvezik,hogy ők most milyen magasak lettek,és egy csomó mindent elérnek! :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 


Pompi

amíg sétálunk, Olivér mindig a babakocsiban ül, nem unja meg. Mivel soha nem vettem még ki, így nem is követeli ezt tőlem. minden nap találkozunk barátnő-anyukákkal, így Olivér is tud a babákkal cimbizni.
Szerintem a olcsóbb tápszerek is jobbak, mint a tehéntej.
Én nagyon örülnék, ha Olivér megegnné még egyáltalán. De ő már a cumisüveget se hajnlandó a szájába venni, kanállal eszi a pépeket és abba rakom a tápszerport.

Szerintem is jó ötlet nagyon a túrógolyó, olyan jó, hogy itt minden nap tanulok valami újat
:D :D
a háztartási keksz helyett vajon milyen sűrítőt lehene még használni?

Kép
zsuzsi73
 
 


Anikó! :)
Balatonfürden voltunk, szóval nem messze Tőletek! :wink:

Bandika! :)
Igen, szeretnénk kistesó(ka)t. Ezért is nagy dilemma ez a szopi dolog.
Egyrészről szopjon, ameddig csak tud, másrészről meg a kistesó(k) is jöhetnének már...
Szóval nem tudom... lassan már el kellene dönteni valamit ezügyben, de tényleg nem tudom mi legyen.

Hajni! :)
Hát igen, elég sok még a szopi! Képeket lásd lent! :)

Katyerina! :)
Gratulálok a vizsgához! :)
Arra figyelj, hogy tényleg vezess is.
Nagyon sok ismerősöm van, aki miután megkaptam a jogsit nem vezetett, és egy idő után már nem is mert.

Rólunk: tegnap voltunk 1 éves méreckedésen:
9260 g, 75 cm
A doktornéni megvizsgálta, és szerinte a kisajkak nem nyítak szét teljesen, részlegesen össze vannak nőve.
Egyelőre semmi teendő, de ha így marad akkor fel kell vágni. :( Remélem szétnyílik!
(A védőnő azt mondta, hogy ez a fitymaszűkület analógiája.) Próbáltam keresni a neten erről, de eddig nem sok mindent találtam.

Képek a nyaralásról:
Strandon:
Kép

Medencében apával:
Kép

Játszószobában:
Kép

Kép Kép
kismokus
 
 


Katyerina,
Lellén voltatok? Nagyon jónak tűnik a part, csajok zabálnivalók!A golyós tipped nagyon tetszik, babazsúrra is tök jó ötlet és még én is meg tudom csinálni! Bár szerintem én a teljes kiőrlésű búzadarát keverem majd hozzá.
A balerinacipő nagyon állat, tényleg kár, hogy csak nagyobb méretekben van.
Ügyes vagy, hogy elsőre sikerült! A vízipelusok mind ilyenek, én meg vagyok elégedve a Liberóval. Volt, hogy egy kölcsönkapott pelusba tettem bele, ami úgy felfújódott a sok víztől, hogy alig bírtam el a gyereket! Na, az a sz*r pelus!
Milyen keményedés van a lábukon? Cipőtől? Olivérnek körömbenövés miatt piros meg jön le a bőr mindig!

Pompi,
Én tegnap vettem a dm-ben humana 3 tápszert, 999 Ft volt, és kaptam hozzá egy üveges bébiételt is! És ha az egyik tápis étkezés helyett tejpépet adnál nekik? Vagy az se olcsóbb?

Anda,
A játéktartó-kiöntést gondolom nem találod olyan viccesnek… Én is mindig rámolok Olivér után!

Zsuzsi,
Sűríteni lehet szerintem a kölespéppel, rizspéppel, meg a teljes kiőrlésű pépekkel is.(pl. búzadara ) Elméletileg. Persze ki kéne próbálni, hogy mivel a legfinomabb…

Kismóki,
Huh, hát erről tudnék neked mesélni! A húgom 4 éves kislánya, Lorcsi szenved ettől már tök régóta! Ez az összenövés sajnos egyre gyakoribb már a kislányoknál. Vágni igazából sosem kell, illetve NE engedd, mert pár hét múlva ismét összenő, és akkor kéthavonta viszed vágatni neki? Igazából akkor fontos megszüntetni az összenövést, ha teljesen összeforr a hüvely, és nem tud ürülni. De ez sajnos sokszor bekövetkezik. Fentebb írtam Emmának egy bizonyos Veres doktorról (amúgy az I. számú gyerekklinikán is dolgozik, de csak ő csinálja ezt a módszert ), ő ad egy krémet, amivel otthon be kell kenni az összefort részt, rajtahagyni kb. 1 órát, majd szépen szét lehet húzni neki, ezáltal teljesen megnyílik a hüvely. A krém felvitel után kicsit csípi neki egy 10 percig, de ez a választás még mindig jobb, mint pár havonta szikével vágatni! Veres doki azt mondta, hogy 6 éves kor után általában már nem nő össze, úgyhogy addig kell kihúzni. Úgyhogy a tesóm is krémezgeti szegény Lorcsinak néhány havonta, úgy sajnálom! Ami még nagyon fontos: sose ültesd bugyi vagy pelus nélkül homokra, földre! Ez sajnos nagyban elősegíti az összezáródást. És minden fürdés után alaposan töröld ki neki szárazra, és ellenőrizgesd, hogy mi a helyzet!
Remélem tudtam segíteni, írj, ha van kérdésed!
A fotók nagyon jók!
20140901102739
 
 


Az unokatesóm küldte, hátha vki még nem hallotta:


"Volt egy nagyon érdekes beszélgetés múlt péntek reggel (February 22, 2008) a Tv-ben, Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről.

Ugyanis több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3- 4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban.
Egyetlen ilyen volt:: az étrendjükben a Szója!
Arányos mennyiségű SZÓJA -- nem mellékesen - 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta. Ez férfiakra nezve még veszélyesebb, mint a nőkre!
Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel. (30 minta és 30 kontrollállat) A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.
A prof összerakta az információkat, s javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is.
S a végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával. "
20140901102739
 
 


Hajni

én is örülök, hogy mindig írsz ilyen cikkeket, engem is érdekelnek :D
én még nem adtam szóját Olivérnek, de a gyerekorvos már 5 hónapos korában felírta a SOM-ot, amiben van szója, nem adtam neki soha belőle.

Kismókus

az én barátnőm kislányának is ez volt a problémája, nőgyógyász csinálta szondával, a kislány féléves korában. most másfél éves és nem forrt neki össze azóta se. ja, és azt mondta a barátnőm, hogy biztosan nem fájt a kislánynak, mert a szeme se rebbent, amikor csinálták ezt neki.

Kép
zsuzsi73
 
 


Még nem mindent tudtam elolvasni, olyan aktívak vagytok, nagyon jó!!

angelcare
a téves risztás oka a nem megfelelő érzékelő elhelyezés. Nálunk is volt vagy 3, de mikor közelebb tettük a talpacskákat, a probléma megszűnt rögtön

alvás
nekünk 2x1 és negyed óra volt, most 1x2-2,5. Hát igen, Zaalán is 6 hónaposan 3x35percet aludt napközben, az kiborító volt!!!

kukidoki
már néhány hónaposan is írtam, hogy szegényemnek annyira gázos, hogy a pisilésnél is zavarja. Először oda megy be a pisi, óriáskukija lesz, és utána pisil. Anno megmutattuk dokinak, aki azt mondt, 1 éves koráig hagyjuk. Oda nem akarok visszamenni, ezért keresek mást

Kismókus
szuper fotók!!!
kisajak-téma akkor mint nálunk a kuki:(
Zalán is 75 cm, csak 10 kg

Anikó
Ágoston rengeteget változott, nagyon helyes nagyfiú!

Zsuzsi
szerintem a levegő is, meg a játék is fontos

Kép
Kép
emma1976
 
 


Katyerina
a csajok eszméletlen édesek! jó lehetett a Balcsizás!

Szopi-kistesó
hát igen.... Nálunk is még van 1 szopi, néha 2.... pedig októberben ha minden igaz fagyikákért megyünk vissza, így aug végéig szeretném abbahagyni. Persze tök rossz, hogy nem Zalánra bízom az elválasztást, de nagyon szeretném, ha olyan korkülönbséggel lenne tesója, akivel együtt tud játszani... Tesóm középső lánya 2 és fél éves, vele pl. Zalán óriásiakat játszik. Persze azt is tudom, hogy nem kellene így görcsölnöm a tesó-témán, de most be vagyok zsongva nagyon-nagyon egy pocakbabáért!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


a 2.5 éves korkülönbségig még van időtök :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


de csak másfél év van köztük :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


jah, OK :D
de a 2.5 év is jó:D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Haajni

Te rizspéppel hogyan sűrítesz?
a port adod a gyümölcshöz vagy kikevert pépet?

Holle bébiételeket próbáltál már? Ha igen, írj már róla valamit léci.

Kép
zsuzsi73
 
 


Emma,
én is már eléggé be vagyok zsongva egy pocakbabáért... :D

Zsuzsi,
gyümihez adom a port. Régen sinlacot, majd rizs- és kölespelyhet, amióta bevezettük a glutént, azóta meg teljes kiőrlésű gabonákat, Holléseket. Pedig azt hittem, már mindenkinek a könyökén jönnek ki a hollés linkjeim! :lol: Föntebb is van pár! :lol: Vagy a bébiételekre gondolsz konkrétan? Ja, hát Olivér azokat nem annyira szereti. Túl sűrű az állaguk. Én mindig tettem hozzá fruttapurát, hogy megegye. De mostmár elfogytak, szerintem nem rendelek többet üvegest. Mondjuk csak olyanokat rendeltem, amik nincsenek Hipp-ben, Humanaban vagy Univerben.
20140901102739
 
 


Sziasztok!!!
bocs,h megint itt!

Szeretnék segítséget kérni,aki tud....

Dénest aug.4-én műtik lágyéksérv miatt.
Az orvosi részéről a dolognak elég alapos és korrekt magyarázatot kaptunk.De engem érdekelne a humán része is.A szülői tapasztalat.Hogy indul el minden.Az altatás mennyire rossz.Bódult lesz-e utána valamennyire?Műtét után lesz fájdalma?Mennyire érzi meg?Mire figyeljek,h készüljek????Stb....Hajni azt mondta,h Lili kisfiának volt műtétje.De persze mindenkitől kérek egy kis segítséget,aki ismeri ezeket a nem éppen kellemes gondokat!!!

Előre is köszönöm!!!
Meli

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli
az az igazság, hogy Barnusnak 6 hetesen volt a műtét, biztosan egész másként élte meg, mint a te kisfiad fogja 1 évesen. Nekünk az volt a nagyon rossz, hogy reggel fél nyolcra be voltunk rendelve, de csak 10 körül műtötték, éjjel ehetett utoljára, 3-4 körül kellett egy kis teát adnom neki, ezért iszonyatosan éhes volt és vígasztalhatatlanul sírt órákon át a kórházban. Ingáztam vele a kórterem és a folyosó között, nagyon sajnáltam szegényt.
A műtét nagyon gyors volt, utána pedig édesen aludt, fájdalma nem volt, mert kapott fájdalomcsillapítót. Lement egy fél infúzió, és utána lehetett először teáztatni, majd szopiztatni is. Délután 5 körül mehettünk haza egy gyors ránézés után. Tényleg semmi extra nem volt, simán ment minden, nem viselte meg különösképpen.

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok Lányok :P
Erre a topikra még nem jöttem... úgyhogy
MEGSZÜLETETT MILÁN ÉS MÁRK 07.04-ÉN, 2770 grammal, 47 és 49 cm-rrel.
S máris kérdeznék...
Milán a 10 órás etetésnél 100-at! szopizott 20 perc alatt... ilyenkor 3 óra múlva kell ébreszteni? :shock:
Sajnos Márk babám még nem tud elég vákuumot képezni a szopihoz, de azért vele is próbálkozom és fejek is le neki, na meg tápit is kap persze, ha nincs elég tejem...
Köszönöm előre is a válaszokat.
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Bocsánat a pofátlankodásért!
Fanni várunk az ikreseknél is!Gyönyörűek a fiúk!!!!!!!
Vendég
 


Fanni
Én sosem tartottam szigorúan a 3 órát. A nagy meleg miatt esetleg keltsd 3,5-4 óra múlva. De sztem majd ő jelentkezik :D Lehet, hogy előbb is, mint gondolnád:)
Szuperédesek a gyerekeid, és nagyon klassz kis család vagytok!!!! Képeket néha ide is várunk! Meg persze beszámolót is!

Kép
Kép
emma1976
 
 


ja most látom, már eltelt a majdnem 4 óra. Hétvége van, ebédidő, ezért a nagy pangás, máskor gyorsabban reagálunk! Mit csináltál végül?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :P
Köszi. 13.00-kor felsírt, hogy éhes... DE most "csak" 50-et evett :lol: Ugyanis hiába volt 100, a felesleget kihányta...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni

de jó, hogy ide is jössz, nem kell keresgélnem téged máshol :D
én soha nem ébresztettem fel Olivért, az elején se, mindig jelezte magától, ha éhes :D
Márknak adsz csak tápszert? milyet?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :P
Igen. Milánnak csak 1x éjszaka.
Milupa a tápszerük. Ezt írták fel a kórházban.

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni,
szívből gratulálok Milánhoz és Márkhoz!!! :D És... gyere máskor is! Amúgy én sem ébresztettem soha őket, mégis egyszerre esznek - ki többet, ki kevesebbet.

hajni,
szörnyű dolog történt, önbeteljesítő jóslat vagy mi... (tudod, amit a fiúk sebeiről írtam) :oops: Már épp szépült a bükfürdős seb, erre Bencsikém leesett a Tescóban egy olyan pénzbedobós járgányról, ami ott a szélén van... pedig nem is mozgott a járgány! Kőre esett szegény, a homlokára. Szaladtunk vissza az orvoshoz (pont tőle jöttünk), aki elküldött minket röntgenre a Madarász utcába. Szerencsére nincs más baj a homlokán éktelenkedő lila folton kívül... de ne tudd meg, mit szidom magam, hogy én hülye minek tettem oda. Ráadásul Bencsi ugye akkor sem áll meg, ha fáradt, akkor is megy, mint a gép, csak szédeleg.... :oops:

KépKép
pompomlány
 
 


fanni,
megkerestem a képet is, naGggyon édesek!!! :D

KépKép
pompomlány
 
 


Fiús anyukák!

A fütyi visszahúzásnál kissé bátortalan vagyok, és nem látom, hogy megjelenne a faggyú a végén. Dokinéninél sikerült, de most bizonytalan vagyok és valszeg nem húzom eléggé. Az baj?

Fürdés közben kell csinálni, hogy víz érje vagy mindegy mikor???

KépKép
lili73
 
 


én nem húzogattam, semmi tanácsot nem tudok adni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
nekem doktornéni mondta, hogy csináljam, de tudom, hogy erről is megoszlanak a vélemények, mint annyi mindenről...

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta:Orsi,
nekem doktornéni mondta, hogy csináljam, de tudom, hogy erről is megoszlanak a vélemények, mint annyi mindenről...

jah, ez abszolút 2 táboros kérdés :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili,
Nagyon helyesek a gyerkőcök! :D Én csak annyira húzom fel neki a bőrt, amennyire feljön, vagyis alig. Nem feszegetem meg ilyesmi, remélem, hogyha majd itt lesz az ideje, feljön magától. Én nem hiszek a ráncigálásban.

Fanni,
Én sem ébresztettem sose, ordít majd, ha éhes! :D Itt is gratulálok a fiúkhoz!

Pompi,
Szegény Benike, lila még a buksija? Én is épp tegnap pakoltam be egy kisvonatba, de még az a szerencse, hogy Olivér úgy kapaszkodott belém, mint egy kismajom! :D
20140901102739
 
 


Fanni! :lol:
Szívből gratulálok a kismanók megérkezéshez!!! :lol: :lol: :lol: Ha lesz energiád, gyere majd ide is!

Lili!
Dani fütyije le van tapadva, egyszer láttam, amikor doki néni felrántotta. :evil: Én csak a fürdővízben és csak ici-picit húzom fel, időnként.

Lányok, én meg ezzel a mozgással parázok állandóan. Tök jó ez a dévényes. Tényleg. Második alkalommal már nem is sírt sokat - igaz, közben Mozartot hallgatunk, vagyis Mezzo TV-t néztük :lol: - Az is igaz, hogy mióta járunk többször átfordul magától. Viszont, ha azt nézem, hogy a vele egykorúak simán másznak és felállnak, akkor mi rettenetesen le vagyunk maradva. Tudom, tudom a babák nem olvassák a tankönyveket, hogy mikor mit kellene csinálniuk, na de akkor is... Mennyi idő után van dévényesnek átütő hatása?
Na bocsi, hogy ezzel ilyen hosszú voltam. :cry:

Kép
jud71
 
 


jud71 írta:Mennyi idő után van dévényesnek átütő hatása?

ezt hogy érted?
a dévény torna is fokozatosan hat, tehát minden kezelésnek megvan a maga határa, de siettetni nem tudod a mozgása fejlődését.
Dévényes mit mond a mozgására?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni, Jud, köszi
én is csak picit merem. Hajni, te is a fürdővízben?
Közben találtam egy blogot a neten, amiben felteszi valaki ezt a kérdést: húzzuk vagy ne húzzuk. Hát, tényleg abszolút két tábor van. Ezt a ráncigálást viszont nem is értem, ez tiszta brutál. Hogy csinálhatnak ilyet???

KépKép
lili73
 
 


Húzni vagy nem húzni szerintem alapvetően megint gyerek (kuki :D ) függő. Ha én hetekig nem nyúlok hozzá, brutál módon pisil, ha nagyon picit felhúzom fürcsi után, akkor jobb.

Jud
ha nagyon kicsit a probléma, akkor 2-3 alkalom már ütős, de minél komolyabb, annál több idő, míg hat. Barátnőm fél évig hordta heti 2x a gyereket, mert ő 11 hónaposan még semmit nem csinált. Másfél évesen már ugyanazt tudta, mint a korosztálya. Kemény 6 hónapjuk volt, de megérte. Én is voltam olyan helyzetben, hogy 8 és fél hónaposan 8-9 hónapos 5 gyerekkel voltunk együtt, és csak az enyém nem mászott.... cudar érzés... De ha szépen foglalkoztok a kérdéssel, 1-2 hónap, és a te gyermeked is mindent csinálni fog.

Apa elvitte 2 órára Zalánt. Nem voltam itthon nélküle még sosem!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Fanni,
ezek szerint szépen haladtok a szopival,de jóóóó!
Én úgy csináltam,hogyha nem ébredtek fel 3,5 óra múlva, ébresztettem őket napközben,így nem keverték össze a napszakokat és rendszeresen ettek,kezdett alakulni a napirendünk.

Pompi,
ne hibáztasd magad,lesznek még ilyen balesetek,nekünk meg nehezebb is egyszerre a 2-re figyelni!

Lili,
én születésük óta minden fürcsinél óvatosan visszahúzom nekik a bőrt,azért is,mert a popsikrém,kaki is odakerülhet.

Emma,
először tényleg furcsa nélkülük!Vasárnap délelőtt Apa is le szokta vinni őket,és olyan jó,mert sokkal könnyebben megcsinálom a dolgomat!

Hajni,
nálunk az Arnold csimpaszkodik úgy rajtam,mint egy kismajom!

Fiúkat kiengedtem a szobájukból,a konyhában és az előszobában vannak egész nap!A nappali egyenlőre még tabu,mert ott lehetetlen elpakolni a veszélyes dolgokat,múlkor is az üvegasztalra akartak felmászni!
Ti hogyan tudtok figyelni rájuk,főleg az ikresek,de minden vélemény érdelelne!Köszi!

Andi
Kép
aanda
 
 


Jud

mi Olivérrel február óta (6 hónapos kora óta) járunk hetente 1* dévény gyógytornára.
7,5 hónaposan forult meg először. majd 10 hónaposan felállt és a kiságyában lépked, viszont a mai napig nem mászik. 8 hónaposan kezdett kúszni.
nekem egyáltalán nincs sz@r érzésem, amikor meglátok 7 hónapos kisbabát mászni. Olivér is mászni fog, bár lehet, hogy elindulni hamarabb fog.
A tornának köszönhetően nagyon szép a tartása, mindig egyenes háttal ül a babakocsiban. A tokája rövid idő alatt eltűnt, a fejét is szépen tartja (előtte lógott)
Szerintem légy türelmes, ha rendszeresen jártok, a gyógytornásznál jó kezekben van a kisfiad.
Mi nem is úgy éljük meg, hogy nehéz időszak ez, teljesen beépült az életünkbe ez a program és Olivér nem szokott már sírni se régóta.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili,
igen, fürdésnél felhúzom, ameddig jön (nem nagyon jön föl, a húgycsőnyalástól kb 2-3 mm-re ), és megmosom azt a részt. Majd mielőtt ráadom a pelust, bekenem neogranormonnal a felhúzott részt is. Nem mondom, hogy ez a jó megoldás, majd elválik. De szerintem ez az, amivel nem csinálok rosszat.
A doki nekünk is az első alkalommal úgy felhúzta, hogy a gyerek elkezdett sírni, és vérzett is neki. Akkor megmondtam, hogy nem nyúlhat hozzá, mert én nem szeretném. Utána még volt egy halvány próbálkozása, aztán már a pelust se vette le, hogy megnézze! Persze elmondta, hogy akiknek felhúzzák, azoknak is majdnem felének letapad, mi lenne, ha fel se húznák. De ezt persze nem tudhatjuk, mert ő mindenkinek felhúzza, úgyhogy csak ez a célcsoportja a statisztikájának. Na, jól megaszontam! :D

Anda,
nálunk is most kezd horror lenni! Mindenhol ott van, mindenhonnan lepakol, csúszik-mászik a földön, mert a kutya is azt csinálja, úgyhogy lényegében azzal telik a napom, hogy utána rámolok. Elég fárasztó... :roll:
20140901102739
 
 


Aha, köszi, vettem :)

KépKép
lili73
 
 


hajni777 írta:ersze elmondta, hogy akiknek felhúzzák, azoknak is majdnem felének letapad, mi lenne, ha fel se húznák.

úgyhogy lényegében azzal telik a napom, hogy utána rámolok. Elég fárasztó... :roll:

az arány tuti semmivel nem lenne rosszabb, ha nem rángatná akkor sem...

az én napomis ezzel telne, de én csak este pakolok, addig hadd rámoljanak.

aanda írta:Fiúkat kiengedtem a szobájukból,a konyhában és az előszobában vannak egész nap!A nappali egyenlőre még tabu,mert ott lehetetlen elpakolni a veszélyes dolgokat,múlkor is az üvegasztalra akartak felmászni!
Ti hogyan tudtok figyelni rájuk,főleg az ikresek,de minden vélemény érdelelne!Köszi!

én továbbra is azt mondom, hogy nem kell non-stop a sarkukban lenni. Ami tényleg életveszélyes az én elpakoltam - bár nálunk ilyen nagyon nincs - egyébként pedig mehet mindenki amerre lát. Mi kárt tud tenni? Mi baja tud lenni? ezt kell végiggondolni.
Lili a kertbe is kimehet egyedül v. a fiúkkal, leesni nem tud, beleesni semmibe nem tud, baja nem történhet. Max. megeszi a homokot... de nem ízlik neki, így egy próbálkozás után ezzel is felhagyott.

Nálam jöttek, mentek a lakásban kicsiként is a gyerekek. A TV és a beltéri nagy sláger mindegyiknél de. pár hét alatt megtanulták, hogy nem szabad hozzá nyúlni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi Lányok!
Mi 3 óránként próbálunk enni... Kicsit cicire teszem őket, de már Milán sem hajlandó rendes mennyiséget szopizni, így a tegnapi és a mai napunk is eléggé elúszott, úgyhogy tápi is kellett és a fejőgép komoly segítség volt, amit tegnap a férjem elhozott a kórházból, mert így egyszerre mindkét mellet lehet vele szívni.
Alvás megvonásom van :?
Most mennem kell.
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni, kitartás!Puszi.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Hahóóóóóóóóó!
Hol vagytok ebben a hidegben?

Hajni,
akkor így neked is ikreid vannak! :lol: :lol: :lol:
Amúgy a kutya is utánozza már Olivért? :lol:

Orsi,
köszi a választ!
Én sem pakolok már utánuk el,csak akkor,ha már nem látszik a szőnyeg a játékoktól!
Nálunk a nappaliban az üvegasztal a legnagyobb gond,és a kábelek,amiket nem tudunk eltüntetni!Mindig ki akarják tépni a falból,na ezért még tabu marad az a szoba egy darabig.

Fanni,
van segítséged,aki főz,takarít,vasal?
SAjnos az első 3 hónap a túlélésről szól,de hamar belejöttök majd,és egyre könnyebb lesz!(vagy nem? :lol: )
Kitartás!

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok!

Fanni!

Hatalmas gratuláció a két gyönyörű kismanóhoz!

:lol: :lol:

Én el vagyok veszve :lol: !

Puszi mindenkinek!

Egy zugolvasó! :wink: :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: