Új privát üzeneted érkezett!

Kisvic, te varrsz meitait? nem is fogtam ezt fel. megnézhetem?

lolka_zs
 
 


lolka, mivel Ági megmutatta, hogyan tudom úgy kötni a kendőt, hogy elég legyen simán a 3,8 méter, így egyelőre nem adok túl rajta. Hogy legyen cserekendőm:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Nuska :lol: , természetesen hordozok is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Valakin tesztelni is kell, meg egyébként is!!!!! Bár az igazat megvallva -és ezért írtam Orsit- én már jó ideje kendőben hordozok. Apa meg főleg manducában - az is eladó, betettem a másik topicba. És nem is ismerem a Liliputisat sajnos. MT-t varrni nemrég kezdtem, ami volt nekünk, azt meg már 4 hónapja eladtam. Sk MT-al meg úgy állok, hogy teljes legyen a kép, hogy még nem fejeztem be- baba mellett 1 hétig készül egy. Amit meg régen vettünk MT-t, azt meg már 4 hónapja megvette Judit. ) De Orsi vérbeli profi a témában!!!!!!!!!!! :D Csak most nincs netközelben, de sztem biztos írni fog. 8) Ha elkészül teszek fel képet! :wink:

kisvic
 
 

 
 

Látom Juditot 2x írtam... :oops: :shock:

kisvic
 
 


Nuska, én is úgy tudom, hogy férfiak gátjára is teljesen hasonlóak vonatkoznak, csak az árnyalatok mások. Mert nekik pl. eggyel kevesebb a nyílás rajta, és egy másik nyílás felépítése is más... Szóval többet bírnak valamivel, de az elv ugyanaz.

hordozo
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat. Még mindig magamtól kötözgetem a Nandut, bár ahogy Csöppke képeit látom, lehet, hogy kedvet kapok a tanfolyamhoz. Háton egyáltalán nem merek így magamtól, pedig babó lassan 6 kiló, a csípőhordozáshoz meg még kicsi. Időközben beszereztünk hosszútávra egy Ergót, ami tényleg nagyon kényelmes (bár cipelni a kendőben is az). Viszont most még kell hozzá a szűkítő, ez a pozíció meg szintén nem mindig felel meg a babának (a lábai így egyoldalra vannak).

A ki- és berakodást nem egészen úgy értettem, ahogy gondoltátok. Van, hogy jól elvan egy pozícióban, de mondjuk fél óra múlva úgy dönt, hogy most mást szeretne. És ha nem kötözöm át azonnal, akkor iszonyatos patáliát csap. És ő nemcsak nyüszög, ha nem tetszik neki, hanem ordít. Másrészről itthoni nyűg megoldva: rájöttem, hogyan tudom a vállamra kötözni úgy, hogy ki is lásson, én is tudjak mozogni meg el is legyen ringatva. (egyébként nyugodtan röhögjetek ezen).
Vendég
 


Virág:
[quote]r írta:ájöttem, hogyan tudom a vállamra kötözni úgy, hogy ki is lásson, én is tudjak mozogni


Ezt nemigazán értem :roll: Valahogy úgy képzeljem, mintha mondjuk böfiztetnéd? :roll:

KépKép
livus
 
 


Én már annyira várom Kisvic MT-ját ,de nem rak föl képet:(

Kép
beszilva
 
 


Itt vagyok, de ritkán járok már erre, ez igaz. Más is meg tudja válaszolni természetesen a MT-ra vonatkozó kérdést, aki régóta hordoz abban: én úgy gondolom, hogy a "lógás" több dolog miatt is lehet.
Az egyik, hogy eleve szellősre volt kötve, attól való félelmünkben, hogy összenyomjuk a babát. De itt is, mint a kendőnél, passzentosan kell, hogy kötve legyen, ne dőlhessen a bébi egyik irányban sem, és a feje elöl hordozásnál csókközelben legyen.
A másik, hogy nem megfelelő anyagból van az MT pántja, teste, vagyis nyúlik.
Nem tudom, a felvetett kérdésnél melyik probléma állhat fenn.
Most gondolom, sokat segítettem... :D

kamcsatka
 
 


Livus!

Igen, majdnem, csak kicsit lejjebb.
Vendég
 


De ez tényleg csak otthoni nyűgre jó.
Vendég
 


Sziasztok!

En Kryss vagyok, es altalaban egy masik topicba (2002.05.01-2003.04.30.kozotti gyermekek anyukai) szoktam irogatni.

Most nezegettem at az utobbi 2 oldalt, csak ugy hirtelenjeben.
En ket elözö gyerekemet is hordoztam, de most ugy tünik, hogy Leat meg többet fogom. A masik kettö ugyanis hajlando volt aludni a kisagyban kezdettöl fogva. Lea viszont viszonylag gyorsan max. 10 perc utan felebred es nem hagyja magat megnyugtatni. De amint felveszem nyugi van. Tehat azt gyanitom, hogy neki több testközelsegre van szüksege.
Ö most 3 hetes es elölkeresztezett kendöben van - most is.
En imadom a kendözest, de kicsit tartoktöle, hogy jo-e, ha tenyleg inkabb csak magamon hagyom aludni - hogy neki nem fog artani-e es persze ö sem marad könnyü...Most 4200gr.

Ha a "hogyan hordozzak" cimü oldalom erre valaszt kapok, csak küldjetek legyszi oda, azt meg nem tanulmanyoztam vegig at. De maikat is szivesen atolvasok, ha tudtok valamit ajanlani...

Az en kendöm egyebkent sajat gyartmany, eddig jol tudtam hasznalni - nem rugalmas - IKEAs anygbol varrtam. De persze lehet, ha egy eredetit kiprobalnek eg es föld lenne - nem tom.

Valaszaitokat elöre is köszönöm.
Szep napot kivanok Nektek! Kép Ez itt Lea a kendöben es en felfejjel :lol:

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok,

Kérdezett tőlem Livus levélben a babaerszény/babazsák anyagával kapcsolatban, merthogy varrásra készülnek. Ide is beírom, amit erről tudok, hátha van, aki csak olvasgat, és érdekelné. :)

Pouchot készítenek
  • polárból,
  • sztreccsvászonból (96% pamut, 4% lycra vászon),
  • sztreccskordból, sztreccsszaténból, és
  • 100% pamut vászonból.

Én használtam poláros és sztreccsvászon erszényt.

A sztreccsvászon szövött, a miénk zsávolyosan, nadrágvászon vastagság.
A 100% pamutos, kétféle anyagból készült erszények/babazsákok rendszerint kicsit vékonyabb anyagúak, hogy ne legyen olyan meleg együtt.

A sztreccsvászon, mert ezt is kérdezte Livus, hosszirányban egyáltalán nem rugalmas. A keresztbemenő szálakban van csak lycra. Tehát nem kell félni, hogy a gyerek súlya lehúzza, vagy ilyesmi. :) Tart 15 kolóig rendesen.

A kétféle anyag, a lycrás sztreccsvászon és a sima pamutvászon között annyi a különbség, hogy a sztreccsvászon kicsit jobban követi az alakot. Mint nadrágoknál. :)

Amire nagyon kell figyelni, az a szálirány. (Mint mindig, nemigaz?)
Kép
Kép

(Téli infó: A legrugalmasabb a polár ezek közül, mivel ez kötött anyag. Hosszirányban is nyúlik, rövidebbre is kell szabni emiatt. Az akkor egyéves gyerekemmel már soknak éreztem a polár nyúlását, maradtunk a sztreccsvászonnál.)

Felkelt Boldi, remélem, tudtam segíteni. :)

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 


Sziasztok, még nem igen jártam erre, csak beugrottam, hátha tudtod segíteni, mi a különbség a mei tai és a podegi között? Ahol néztem ott nagyon ugyanolyannak tűntek. 2 hós babának melyik jobb -vagy lesz mielőbb jó? Melyiket lehet otthonon kívül is megkötni kezdőnek? bocsi a sok kérdésért, kellemes napot mindnekinek! :wink:

Kép Kép
celesztina
 
 


..ó és nem tudom, mennyire számít, de mr majdnem 6 kilós :lol:

Kép Kép
celesztina
 
 


Sziasztok Kismamik!

Bocsi, hogy ismét betolakodok hozzátok...és persze megint segítséget szeretnék kérni :oops: :

Ha "rosszul" (pl. lazán) kötöm magamra a babót a kendővel az okozhat neki valamilyen egészségügyi problémát...árt mondjuk a gerincének? Mert ha igen, akkor tanfolyam nélkül inkább nem hordoznám... :(

És bocsi, de lenne még egy kérdésem: A Kozy-t ugye csak külföldről lehet megrendelni? Jelentősen jobb mint a Mei Tai?

Tényleg ne haragudjatok, hogy mindig csak segítségért jövök, még nagyon kezdő vagyok hordozás terén...de nagyon szeretném "jól művelni" :P

Üdv. Mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Szilva :lol: egy hápom napos rendezvényen vagyunk, plusz el vagyok havazva, de küldök neked képet, amin össze raktam ,mint egy mozaikot, de még (mindig) nem jutottam el az összevarrásig. (Lehet, hogy nekem is le kellett volna passzolnom varrodába?! De akkor hol saját??? :roll: :wink: 8) :lol: ) Jövök képekkel ígérem!!!!!!

Lívia :lol: de jó, hogy beraktad az erszényt azt is szeretnék, így megspóroltál nekem egy mailt :lol: .

kisvic
 
 


Kryss: miért tartasz tőle, hogy nem jó, ha magadon altatod a babád? Azért, mert azzal riogatnak, hogy "rászokik, és nem fog máshgy elaludni", vagy attól tartasz, hogy ez a testtartás nem jó neki hosszútávon? Vagy?

A kendőnél lényege s szövés is. Bővebben erről (és sokminden másról itt olvashatsz): http://www.hordozo.hu/hordozokendo/milyet-vegyek/szoves
Nekem csak ripszszövésű kendőim voltak, szóval nincs személyes tapasztalatom mással. Lehet, hogy még ilyen pici babánál megfelelő az Ikeás anyag is (Biobab is varrt megának korábban Ikeásból kendőt), de később valószínűleg kényelmesebb lesz egy kifejezetten hordozókendőnek készült anyag.

A baba súlya miatt ne aggódj! Ha már nehéz lesz elől, akkor jön a háton hordozás :) Ott meg se kottyan még 10 kiló se! :D

Lívia: Nagyon köszi a választ (itt is ;) )! Sokat segítettél nekem! Majd még jelentkezem, ha nem értünk valamit (bár szerintem most már menni fog) Na és, ha elkészülünk, teszünk majd képet! :D
(Egyébként most, hogy láttam egy erszényt, az fogott meg benne nagyon, hogy mennyire kicsi helyet foglal használaton kívül. Jól jönne, amikor alapvetően gyaloglunk, de azért muszály valami biztosíték a táskámba :D 8)

Celesztina: én kéthósat még kendőbe tennék, de erről megoszlik a fórumuzók véleménye. :D
Alapvető különbség a meitai és a Podegi közöttt, hogy az utóbbinal csak két pántja van (felül), a mt.-nak meg négy (alul 2, felül 2)
Itt van kép:
Meitai: http://farm2.static.flickr.com/1299/544 ... f1fb_o.jpg
Podeagi: http://jucuu.blogspot.com/2008/06/jucuu-podeagi.html

KépKép
livus
 
 


Évi:
Először is: nem kell elnézést kérni! :) Ennek a fórumnak az az egyik legfontosabb funkciója, hogy segítsünk egymásnak :)

NAgyon lényeges, hogy a kendő kellően szoros legyen. Ági ( http://www.hordozo.hu/ ) ezt írja erről:
[quote]A írta: baba olyan szorosan legyen felkötve a hordozójára, hogy akármerre mozdulunk (hajolunk, dőlünk), a baba teste ugyanolyan szorosan simuljon hozzánk! Ez biztosítja a gyermek gerincének egészséges fejlődését, a baba teljes biztonságérzetét és a mi kényelmünket.


A Kozy amúgy egy mei tai :wink: Egyelőre külföldről lehet csak rendelni, igen.

KépKép
livus
 
 


[quote]B írta:iobab is varrt megának korábban Ikeásból kendőt


:) az mar metamorfozison ment at: parnahuzat

Biobaba
biobaba
 
 


Tudom, már írtad! :) De előtte kendőnek használtad! :)

KépKép
livus
 
 


Én akkor vettem Lanát, amikor Biobaba azt írta, hogy az IKEA-sban ejtette le a picurt, mert nem érezte rendesen. Akkor fogtam fel, hogy milyen fontos a szövés!

kisvic
 
 


Kisvic szerintem egy SSC-t varr most, Erduca/Mango legalábbis az kéne hoggy legyen, hisz a szülői=ihletői is azok.

SSC - Soft Structured Carrier.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Varda :lol: , azt is, igen, már ki van szabva egy Erduca és egy másik is, aztán jött egy MT rendelés és azzal telt a hét (egyedül vagyok a babóval és elég lassan haladok így..., első blikkre azt hittem ez sokkal gyorsabban megy :oops: .) Akik szurkolnak és kíváncsiak, azoktól elnézést kérek a késlekedésért!!!


[quote] írta:jo-e, ha tenyleg inkabb csak magamon hagyom aludni - hogy neki nem fog artani-e

Kryss :lol: , szia!
Ha a gerince miatt aggódsz: nem lesz baja, ha helyesen van megkötve. Ha a lelki részére gondolsz, az állítólagos "elkényeztetésre", afelől is megnyugodhatsz, mert a hordozási igény a korral fordítottan arányos. Amíg pici több hordozást és testközelséget igényel (minél kisebb, annál inkább), az egészen picik szinte csak azt. Aztán ahogy nő, és fejlődik kinyílik előtte a világ. Amikor elkezd mászni, több mozgásteret és kevesebb hordozást igényel (persze akkor is igényli, csak nem non- stop). Ne aggódj amiatt, hogy majd nem fogod elbírni! Egyrészt, mert rendszeres hordozással az ember fizikailag hozzá edződik, másrészt meg az igény szerinti hordozás a te igényeidet is jelenti.
Az elkényeztetésről még annyit, hogy hordozással a gyermek azt kapja, amire a legnagyobb szüksége van: biztonságot és szeretet. Így pedig nem elkényeztetett, hanem egészséges lelkű gyerek lesz, kiegyensúlyozott és magabiztos. Aki otthon érzi magát a világban. Aki a hordozást az elkényeztetéssel hozza összefüggésbe, annak fogalma sincs a gyereknevelésről -pedig azt hiszi. Ezt csak azért írtam, mert nekem is jöttek ezzel és két marékkal osztották az észt, és ha nem olvasok utána, akkor elbizonytalaníthatott volna. :wink:

kisvic
 
 


Kryss! Mindent tök jól leírtak a többiek, de azért belinkelem, hátha jól esik többször olvasni: http://www.hordozo.hu/hordozokendo/kerd ... enyeztetes
http://www.hordozo.hu/hordozokendo/tanf ... ozott-baba. A saját varrású kendőkkel nekem is az a tapasztalatom, hogy elöl hordozáshoz szerethetőek, de akkora babánál, aki már nem való előre (5-7kg+), illetve hátonhordozáshoz nem szoktak beválni.

hordozo
 
 


Benettke,
az már remek, hogy az első babáddal szeretnéd jól művelni a hordozást. Én úgy gondolom, hogy sokat nem árthatsz Zétinek a kendővel, de mindenképpen nagyon jó, ha elmész tanfolyamra. Megerősit és szárnyakat ad. Annak idején én a nagylányommal autodidakta módon tanultam hordozni, képekről. Szerettük, de most, a harmadik gyereknél, amikor már végigolvastam ezt a fórumot és voltam Áginál is, bánom, hogy nem mentem hamarabb vagy nem olvastam többet róla. Sokkal jobban és tovább élveztük volna a hordozást.
Sokáig nekem is homályos volt, de most már tudom, hogy a mei tai egy hordozófajta, amit a különböző gyártók sokszor elneveznek fantázianevekkel: Bamberoo, Kozy, Babyhawk...

Virág,
nézegesd sokat Csöppke képeit! Jó lesz az a tanfolyam, meglátod!

Ági,
továbbra is érdekel a haladó tanfolyam.

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok!

A szovesfajtakrol:
Szemmáry László (Szerző)
Kötéstan
Alcím: Egyszerű kötések

http://www.antikvarium.hu/ant/contents.php?ID=232025

Biobaba
biobaba
 
 


Szep jo reggelt mindenkinek (ööööö.....delelöttöt! :lol: )

Nagyon szepen köszönöm a valaszokat :!: :!: :!:

livus, kisvic es Agi!
Igen szoval az elsö ket gyerekem aludt a kisagyban es csak elmeneshez voltak a babakocsiban vagy a kendöben. Eleve öket meg kevesbe mertem berakni elöl kereszben kötött kendöbe, mert annyi mindent hall az ember, es nehez eldönteni, hogy mi az igazan helyes.(Mar amennyire van ilyen.)
Igy naluk nem feltem, hogy nagyon hozzaszoknak ahhoz, hogy csak nalam aludjanak. (harmadik gyerekkent nehezen kivitelezhetö kendö nelkül)DE mivel erre eddig nem volt pelda, igy Leanal kicsit inkabb tartok a dologtol. Amiatt is, hogy fog-e egyaltalan mashogy aludni, es hogy ha naponta 3-4-5-6 esetleg 7 orat a kendöben van, nem art-e a gerincenek.
De azt mar sokszor hallottam es en is azt gondolom(szeretnem, ha igy lenne) hogy tenyleg csak jot tesz nekünk a hordozas es megengedhetem magunknak, hogy gyakran nalam legyen Lea.

Szerintem jol van megkötve - eleg szoros es lazan elerem a szammal a fejet, hogy puszilgathassam. Es a többi követelmenynek is megfelel az en velemenyem szerint.

kisvic
köszi megegyszer a megerösitest - erre vartam es szamitottam.

Hozza kell tennem, hogy ejszaka az agyunkban alszik Lea (es annak idejen a ket nagyobb is) es nem problema az elalvas ott mellettem - cicin, mellettünk. Szoval az ejszakaink nagyon jok voltak eddig!!!

Agi
En annak idejen ugyan didymos- kendö kötesleirast kaptam a kezembe, de mas ismertetöt nem. Igy azt sem tudtam, hogy bizonyos sulytol jobb a haton hordozas es a vilag fele kiforditva hordozas nem tesz jot se a babanak, se a mamanak...
De most tudom.
Es nekem is volt egy olyan erzesem, hogy elöl jo hordozni ezzel a kendövel, de valahogy a haton hordozashoz nem volt igazan megfelelö - bar sikerült.
Szoval valoszinü, hogy körül fogok nezni kendöügyben. Es meg kene tanulnom rendesen haton hordani is...

Szoval köszi, meg biztos jövök majd erre!!!!

Szep napot Nektek!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


[quote]A írta:z elkényeztetésről még annyit, hogy hordozással a gyermek azt kapja, amire a legnagyobb szüksége van: biztonságot és szeretet.


Mármint szeretetet. Korán volt még... :roll:

kisvic
 
 


Livus!

Köszönöm szépen a reagálást! Tudom én, hogy azért van a fórum, csak az ciki nekem, hogy nagyon ritkán betörök közétek...akkor is segítséget kérve, és csak egy-egy kérdés erejéig :oops: ...majd próbálok ezen is változtatni :wink:

Ma már szorosabbra kötöttem a kendőt, (bevallom nekem így kényelmesebb is volt és biztonságosabbnak is éreztem) de azt tapasztaltam, hogy a Zéti nem kedveli annyira...vagy lehet, hogy csak meg kell szoknia :roll: ? :arrow: remélem ez a helyzet :P

Nuska!


Neked is köszi, hogy "hozzámszóltál" :P Mindenképpen szeretnék elmenni Ágihoz én is tanfolyamra, már csak azért is, mert Zétimanócska több mint 6 kiló, így az elöl hordozás már necces. (bár én nem érzem fárasztónak, de csak itthon próbálgattam még és max. 3/4 órát egyszerre...gondolom ezért :roll: ) Azt meg elképzelni sem tudom, hogy merem majd a hátamon is hordozni...szóval kell nekem majd az a bíztatás és segítség :oops: :lol:


Anyukák!


Nagyon jó ez a fórum, elkezdtem olvasni az elejéről és úgy érzem már sokat tanultam belőle...és ezzel együtt egyre nagyobb homály és egyre több kérdés is van a fejemben :shock: ...de nem adom fel!

Szép napot mindenkinek :P :lol: :P !

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Nagyon le szeretném cserélni a Nandumat kicsit csinibb kendőre. A Nandu nem csini. Télen jó kabátka alá. Na de nyáron!

Épp mosot gondolkomos didymos kendőn.
Ha jól láttam, akkor ezek biopamutból vannak, ugye?
Az anyaguk eltér egymástól?
Tényleg könnyebb megkötni, mint a Nandut?
Nanduból nekem 5,2m-es van. ha a hátamra kötöm gyerkőcöt, akkor nekem elől elég sok kendő lóg, pedig nem vagyok egy pici lány (176 cm, 65 kg).

Néztem a Lanát is, de kevesebb választék van, mint régen volt.

Ha a hátatokon elaszik, akkor hogy oldjátok meg, hogy a feje ne hajoljon hátra?

Nektek is el szokta nyomni a lábacskáját a kendő, ha a hátatokra kötitek? Nekem a Nandum elnyomta. Legalábbis láttam a helyét.
A megkötéssel általában nincs gondom. Anygon könnyen sikerült a hátamra kötni. Meg élvezi is a picurkám. Egyfolytában kukucskált.

Köszi a válaszokat.

KépKép
ancsurka77
 
 


Csöppke!Nagyon szépek a képek! Olyan jól néztek ki! A Didymos ismertetőjében a háti kötésnél azt írják, hogy 4-5 hónapos kortól. Ezek szerint lehet előbb is? Én már nagyon kipróbálnám, de Emma még csak 2 hónapos volt jún.30-án. Igaz,hogy már 5,5 kg körüli a súya.

Azt hiszem Nuska írta,hogy extra hosszú kendő kell ahhoz a kötéshez, amit múlt héten írtam le (vasárnap). Az enyém 5-ös méret, tehát nem annyira hosszú, éppen elég ehhez a kötéshez.

Továbbra is nagyon szeretem a Didymos kendőmet, mindenkinek csak ajánlani tudom!!

Eszter
emma2008
 
 


Eszter,
hátra kötni újszülött kortól lehet, ebben Liv731 nagyon menő :) Én próbáltam már itthon Zsigit (3 hónapos, 6 kiló fölötti), de még egyszer elmegyek majd Ágihoz, mert eddig csak a középső lányomat tettem hátra egy évesen. Kell a megerősítés :wink:
Azért irtam az extra hosszú kendőt, mert a leirásból úgy nézett ki, hogy olyan sokat tekergeti magára a hölgy. Csöppke nanduja 3,8 méter, az majdnem fél méterrel rövidebb az ötös Didymosnál.

üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Ancsurka: Bocs, most távirati stílusban válaszolok csak...

Didy alapból biopamut, igen.
Anyaguk eltérő. Van gyapjúval, selyemmel, meg még ki tudja mivel kevert is. :)
Igen, jobb vele kötözni, mint egy N.val. Eleve finomabb szövésű az anyag is.

Lana választéka nem csökkent, csak Ági oldalán. A hordozokendo.hu-n továbbra is teljes a választék.

Ha háton elalszik a gyerek én speciel semmit nem tudok csinálni vele, mert nem egy mélyen alvó illető a lányom :( De akinek nem ilyan gyerek jutott, az át tudja kötözni olyankor: felhúzza a nyakáig a kendőt, úgy támasztja meg. Liv tett fel egy képet erről pár oldallal ezelőtt.

Ügyes vagy, hogy ilyen jól boldogulsz a hátra kötéssel! :)

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!


Minden bátorságomat összeszedve rakok fel pár fotót a mai "hordozásomról"...Megszakéretnétek? Segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM!


Kép

Kép

Kép

Egy idő után nagyon nyűglődött, mert nem tudta így használni a kezecskéjét, ezért az egyiket szabaddá tettem... Lehet így is rajtam szerintetek? Nem ártok ezzel neki?
Kép

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Évi, jónak tűnik. A kezét nyugodtan vedd ki, ha úgy szereti.

Eszter, ha bátornak érzed magad, hátrakötheted nyugodtan a 2 hónapost. Én a batyuval (Rucksack) próbálkoznék először.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Évi,
szerintem is jól ül Zéti, szép a terpesz, és elég magasan is van. A válladon kicsit túllóg a kendő, ha picit feljebb húzod, nem kényelmesebb? Zsigi kezét én is ki szoktam tenni, ha nem alszik.

Amióta Ági írta, hogy jobb, ha nem félbehajtott kendőben ül a baba, egyfolytában próbálkozom. Most azt találtam ki, hogy félbehajtom a kendőt, keresztezem, beleültetem a gyereket, és benyúlok a feneke és a kendő közé, megfogom az alsó szegést, és kihúzom a másik oldalra. A másik szárral ugyanígy megcsinálom. Így nem gabalyodik össze, és könnyű megigazítani, mégis a két szegés tartja a babát.
Olyan egyszerű, és olyan nehéz leírni...

üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Livus köszi a segítséget.

A Lana és a Didy közül melyik a finomabb szövésű? Melyiket jobb hosszú távon használni?
Hátha van köztetek valaki, aki használta már mindkettőt. Mivel nem olcsóságok, ezért tényleg fontos lenne hogy ne érezzem megint, hogy az ablakon ment ki. A pelenkával (mona) megjártam. Az elején jó volt, de egy idő után, mikor már mozgott zavart a merevsége.

Köszi a válaszokat. :)


Ancsurka

KépKép
ancsurka77
 
 


Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ismeritek-e az Amazonas márkájú hordozókendőket??? Van valakinek tapasztalata vele?
Melyik hosszúságú kendőt kéne választanom erős testalkat esetén? 4,6 vagy az 5,1-est?

Szép napot, jó hordozást. :D :D :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


[quote="ancsurka77"]
írta:
ancsurka77A Lana és a Didy közül melyik a finomabb szövésű? Melyiket jobb hosszú távon használni?


A Didy kicsit vékonyabb és könnyebb is, de mindekettőt jó hosszú távon használni. :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


[quote="pumperka"]S írta:pumperkaziasztok!
Érdeklődnék, hogy ismeritek-e az Amazonas márkájú hordozókendőket??? Van valakinek tapasztalata vele?
Melyik hosszúságú kendőt kéne választanom erős testalkat esetén? 4,6 vagy az 5,1-est?


Szia! Az Amazonast nem nagyon használják itt, úgy tudom. Az Ökotest-eken általában leszerepelt a minősége, de erről nem tudok semmi részleteset, egyszer beszéltük itt a topicban.

A testalkat mellett a testmagasság is számít, illetve hogy milyen kötéseket szeretnél megkötni, és használja-e még valaki a kendőt rajtad kívül. Szerintem fontos, hogy ne vegyél túl hosszú kendőt, mert nem fogod szeretni megkötni.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Ancsurka, megtaláltam, itt egy összehasonlítás pár oldallal előbbről (Safrany-Esztertől):
[quote] írta:sszehasonlító elemzés
Tavaly nyár közepe óta van Lanám, az első kendőm egy Carolino, és nemrég lett egy Didymos Indióm (natúrbarna). Eddigi tapasztalataim alapján a preferencia sorrendem Lana, Didy, Carolino. (Továbbiakban L, D, C). Amikor megkaptam D-t (egyébként használtan vettem és pont fele annyiba fájt, mint a L) az első dolog, ami feltűnt, az a puhaság és a könnyűség a sűrűn szőtt L-hez képest. Nos, ennek megvannak az előnyei és hátrányai is. Előnye, hogy könnyű, vékony, kevésbé izzadok benne (bizonyos hőhatárig) és gyorsan, szépen ráncba szedhető. A végei csapottak, ezért nem marad akkora anyagdarab a bog alatt - ez is előny. Ahhoz képest, hogy milyen vékony (és a szegés is vékonyabb, mint L-en) meglepően kényelmes. Volt olyan nap, hogy sok-sok órát volt rajtam, és ekkor sem vágott. Egy nagyobb hátránya van ennek a kendőnek, mégpedig (és erre Varda is utalt már) a rossz bogozhatósági faktor. Valószínűleg az indio szövés miatt van, de nem lehet olyan szépen, simán csomót kötni rá, akad, főleg, ha dupla csomót akarnék rá kötni (amúgy nem kötök, nem szoktam). Ebben hasonlít a Nandu típusú kendőkhöz. L súlyra nehezebb, valahogy mégis kényelmesebb egy fokkal, jobban képes körülölelni és biztosan megtartani a babát (more supportive, ha angolul akarnám írni). Ha L van rajtunk, kevesebbszer nyúlok hátra csekkolni, hogy minden a helyén van-e. Többórás túrára mindenképp erre esik a választásom. D viszont tökéletes arra, amire szántam: nyárias hangulatú, légiesebb, könnyedebb, szabadban, játszón kevésbé nehézkes fel-le kötnöm (ami egyrészt a hossza, másrészt a könnyűsége, harmadrészt a keskenysége miatt van). Mert keskenyebb L-nél, s ennek is van előnye és hátránya is, nagyobb gyerekkel például nyilván kevesebb anyag jut a popó alá, s a keletkező "vállpántok" és derékon körbefutó "öv" szélessége is keskenyebb az anyag vékonysága és keskenysége miatt. Így szellősebb viselet, de kevésbé kényelmes hosszú távon. Mindazonáltal elég kényelmes ez a kendő is egyetlen és univerzális kendőnek, bár én akkor inkább L-t választanám...A C kendőm sokban hasonlít D-hez, például könnyű, puha, (de nem annyira, mint D), nehezebb csomózni L-nél, de hosszú távon jobban vág előző kettőnél, és a színe, mintája sem tetszik annyira, mint a másik kettőnek, de jó kendő és szerettem is használni és most is sok érzelmi szál fűz hozzá.
Hirtelen ennyi, biztos kimaradt pár dolog, de talán ez is ad egy képet. Többi Indio tulajdonos, kíváncsi vagyok a véleményetekre! Vagy Indio és Indio között is nagy különbségek vannak?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Köszi Livi!

Mégis akkor hogy döntsem el a hosszt? Magas nem vagyok, 163 cm, cr sajna 46-os ruhaméret. A férjem 180 cm, de vékony. :? :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Sziasztok!
Megérkezett a csodaszép Madridom! Tényleg teljesen más a tapintása, sokkal finomabb, mint a Carolino. Tetszik. Ma ki is próbáltuk egy boltbamenés erejéig, csináltam róla képeket. Az egyik oldalon nem teljesen tuti a batyu, egy sajtkukacot próbáltam ugyanis benntartani kötözéskor, nézzétek el nekem :-) Volt már jobb is, tényleg :-) És lényegesen jobban komponált fotókat tudok csinálni másokról, mint a tükörképemről :-D

Kép Kép
danann
 
 


Pumperka: mért akarsz Amazonast? Azt nem lehet megkötni, nem tudod formára és méretre igazítani. Nem olyan nagy ördöngösség ám megtanulni a kötéseket, kis gyakorlással elsajátítható. Sok video van a neten, és itt is sokan tudnak segíteni neked, és a tanfolyam is egy alternatíva, látom pesti vagy. (Ha én ott laknék, biztos mennék Ágihoz.)

Madrid szép! MT-t is használjátok?

kisvic
 
 


Pumperka, sajnos lövésem sincs, de remélem, jön egy hasonló testalkatú valaki és ad neked tanácsot! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Kisvic!
Azért Amasonas, mert azt fogok kapni, vissza csak nem küldöm, viszont nem igazán hallottam róla, azért kérdeztelek benneteket. Ráadásul két méretük is van és az egyiket megkapom.
Hogy érted, hogy nem lehet megkötni. :shock: Én úgy tudom ez is egy kötős kendő lesz. Van az Amasonasnak egy cipzáros terméke is, ennyit sikerült kihámozni, de ez kendő lesz, amit kötözni kell. Hogy mennyire formatartó, az majd elválik, feltéve, hogy megkapom. :wink:
Igen készülök szeptemberben egy kötözős tanfolyamra. Akkor gondolom már a háti hordozás lesz a túlsúlyban. :wink:
Most, hogy ma ennyit agyaltam a hordozáson, ebből fellelkesülve ma először hátra kötöttem Zsombort a MT-ban. Először körbenéztünk a kertben, majd mosogattunk. :wink: Bejött neki. Nekem furi volt, talán még jobb érzés elől, de tenni venni így jobban lehet. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Én ezt találtam mint Amasonas hordozókendő:
http://www.birstall.co.uk/products/wamaz0104.html

A színei tetszenek, hogy az anyaga milyen ezt így látatlanban nem lehet tudni. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


[quote="kisvic"]M írta:kisvicadrid szép! MT-t is használjátok?

Igen, hogyne! :) Egy hétig elő-nyaraltunk, akkor az MT volt velünk, mert azt mind a ketten tudjuk használni, meg nekem egy erszény. Csináltunk arról is képeket, azt is meg tudom mutatni, milyen, amikor szépen alszik benne, és milyen, amikor nagyon hátrabillenti, amiről már panaszkodtam korábban.

Kép Apa hátán Kép Anya hátán

Kép Szépen alszik
Kép Hátranyeklik
Az én hátamon máshogy áll, mivel az én felsőtestem rövidebb és széleseb, a pántok is más szögben állnak, ennél egy kicsit jobban tartja a body pereme, de azért nekem is tudja így lógatni néha. Szerintetek utólag be lehet építeni merevítész utólag, vagy varrnom kell egy komplett másik MT-t?

És egy bónusz-fotó: Samu rajtam 'kismajmozott', és közben az unokaöcsémet is fel kellett vennem, mondhatom, ennyi fotó utoljára az esküvőmön készült rólam :lol:
Kép
danann
 
 


Pumperka, én kb olyan magas vagyok, mint te, viszont inkább 48as a méretem, nekem eddig a kb 4,6 m (XLes Carolinom volt eddig) jó volt. Kijött belőle a zsebes elöl keresztezett kötés (kényelmesen, de nem marad túl hosszú kendővég), illetve a háti batyu, ami a tükrös képeken is van, még nem próbáltam, de szerintem ezek után ki kellene jönnie egy háti keresztezettnek is, amit szeretnék még megtanulni. (szeritem logikusan annyi anyagot igényel, mint az elöl zsebes kereszt, valaki tapasztalt cáfolja meg vagy támassza alá lécci) Nem tudom, ezeknél van-e hosszabb kendőt igénylő kötés, de szerintem ezekkel simán el lehet lenni. A biztonság kedvéért én rövidebb kendőt nem kérnék, de szerintem hosszabbra sincs szükséged.
danann
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?