Új privát üzeneted érkezett!

babett: Boti nagyon szép kisfiú, igaz, már nem is olyan kicsi :lol:

kutyfül: fura, hogy már ilyenekre képesek, nem? Barnabás is nagy gyerek már :) Zsófi eddig két virágot nyírt ki :?

Ma először bíztam Zsófit másra: kb 3/4 órát vigyázott rá a szomszéd csajszi, eddig csak Apával meg a szüleimmel volt, szóval most először volt "idegennel". Jól viseltük mindketten :lol:
Vendég
 


Kutyfül Lilla is bepakolt már egy-két dolgot a járókába a közeli szekrényről. Későb ezért kartávolságnál messzebb kellett a járókát mindenhonnan rakni. :lol: Máskérdés, hogy kifele még így is lehet hisztizve dobálózni a játékokkal. :shock:

Babett soha ne bánd, hogy Boti nem kapkod el semmit. Lilla szerintem Botinál sokkal lassabban haladt, szeretnivaló Lustapók a beceneve néha. Ráérsz majd úgyis pakolni utána, ha nagyobb lesz. Lilla pl. most rántotta magára a szárítóról a tegnapi kimosott usziscuccokat és belebújt a fürdőruhámba. Szóval Te sem fogsz unatkozni egy idő után, ettől ne tarts. :wink:

Zsófi komoly nagykislány, ha már el van mással is.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Lilly: Eszti nagyon édes a pilótás képen :D Múltkor elfelejtettem válaszolni a kérdésedre, bocsi! :oops: Szóval szeptember 1. a hivatalos időpont, majd meglátjuk ő hogy gondolja. :D

Lamme: Köszi a priviket! Ma ismét megpróbáljuk megkeresni a bútorosokat, remélem több sikerrel mint múltkor. :) Ami a nevet illeti, örülök, hogy leírtad a véleményed, köszi! :D Nekem is az Ádám tetszik jobban, szerintem a vezetéknévhez is jobban passzol. Majd még eldöntjük melyik legyen. Persze az is lehet, hogy nem is kell döntsünk róla, mert kislány lesz. :D

Ildi, Panndi: Előbb-utóbb biztos összejön a második vonalzó is! Drukkolunk, hogy előbb legyen! :D Panndi, Zsófid is nagyon édes a képeken és az új vonalzó is szuper!

Kutyfül: Köszi a kérdésedet, hátfájás a szuri óta nem olyan vészes. Csak ha sokat jövök-megyek, dolgozok itthon akkor fáj jobban, különben nem. Remélem már így is marad.
Védőnővel szerintem ne foglalkozz, ami a láncot illeti. Zsófinak is a nyakában volt már egész kis korától és semmi baja nem lett. Mondjuk én éjszakára nem nagyon hagytam rajta. A súlygyarapodás, meg természetes, hogy a szilárd kaják bevezetésével lelassul. Szerintem emiatt se aggódj. A fogyás lehet a nagy melegnek is köszönhető, ilyenkor nincs olyan étvágyuk, többet izzadnak, stb. Meg ha már nem csak fekszik, hanem mozog, álldogál, azzal is több energiát használ el.
Szepezd tényleg nyugis hely, anyáék kb 10 kmre laknak onnan a Balaton-felvidéken. A strandja (legalábbis a campingé) viszont elég gyorsan mélyül. Apa járt oda régebb úszást oktatni így nyáron, és ő mondta. De közelben ott van Zánka, Révfülöp, azok tényleg nagyobb helységek. Én a zánkai strandot ismerem, az szerintem babával nem rossz. Mi oda járunk Zsófival, mikor anyáéknál vagyunk.

Babett: Utólag is boldog névnapot! Jó, hogy ilyen jól telt a nyaralás! Boti már milyen nagyfiú! Nagyon édes a képeken! Július végén mi is Füreden leszünk 2 hétig. Aztán augusztus 10től már nagyon nem tudunk jönni-menni, mert jönnek a CTGk, stb., úgyhogy még kihasználjuk az utolsó lehetőséget a pancsolásra. Reméljük az idő is jó lesz majd!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 

 
 

Sziasztok!

Botika nagyon aranyos a képeken! szép kisfiú nagyon.

Andi, Zsófi nagyon ügyes, hogy így elvolt mással is.

Kutyfül, Barnika úgy tűnik kertész lesz...

Eperke, melyik kórházban fogsz szülni?

Ma egy kicsit magam alatt vagyok: reggel fél 6-kor ébresztett Eszti. Éjjel is keltem 2x hozzá. Bevágta a reggeli tápszerét és természetesen nem akart visszaaludni. Én igen! Kb. 3/4 óra herce-hurca után kimentünk a nappaliba, és persze 8-tól már csak nyávogott, hogy álmos. Letettem aludni fél 9-kor, na, mondtam, most alszom én is. Hát mire elaludtam, már kelhettem is föl, 1 és 1/4 órát volt hajlandó aludni a szentem. :? Most fél 1-től alszik megint. Apa Angliában, úgyhogy egyedül leszek vele este megint, már előrelátom extra nyígás lesz a program. :(

Fogalmam sincs, mi a baja, foga most nem jön. Úgy tűnik, mintha folyton éhes lenne, de hát annyit eszik (és hízik!). A kiságyban össze-vissza forgolódik, dobálja kifelé a cumiját, aztán meg sír utána. Ébren meg max 2 és fél órát bír ki, utána már semmi se tetszik neki. :(

Remélem a ma éjjelünk jobb lesz, mert így elég nehéz napsugaras jókedvet sugározni...

Kép
waterlilly
 
 


Lilly átérzem a problémát mi ma fél ötkor keltünk, Lilla persze úgy döntött, minek visszaaludni. :lol: Mondjuk ő megkönyörült rajtam és 9-11-ig aludt. Mondjuk így ugrott a délbeni alvás és estére nyűgös lesz, de ez van, az élet nem csak habostorta. :cry:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


1 soron belül szóismétlés - úgy látszik már én sem vagyok a régi így álmosan :oops: :oops: :oops: na megyek is iszok valami koffeint :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilly: Úgy tűnik ezúttal a Kútvölgyi lesz a befutó, remélem már nem változik a következő 1,5 hónapban. Bár ha az ÁEK-ra változna még, azt azért nem bánnám, de erre nem sok esély van.
Kitartást a nyűglődéshez, biztos ez az időjárás változás sem tesz nekik jót.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


nem tudom ma mi van, de Boti is össze-vissza alszik, na és extra nyűgös emiatt....és még a babaúszás is elmaradt... :evil:

én is nézek vmi koffein után, ha fekszem aludni, tuti felkel... :shock:
Vendég
 


Zsófi este 11 fele aludt el, reggel hat előtt kelt, és tegnap meg reggel ötkor kelt, és délután egyig nem aludt! Én már majd bájultam... és ez mostanában így van :shock:
Vendég
 


ÚÚÚ, Panndi, ez elég durván hangzik....nekünk nyaraláskor voltak tök jó nappali alvások, a tenger jól kifárasztotta, és délben és 4kor is mindig nagyokat aludt. Persze ez itthon már megint nem megy könnyen. De szerintem nálunk fogzás-gonddal is összefügg... :?

én is újjítottam a vonalzón, de Lillu képét nem tudom überelni... :roll:
Vendég
 


Ti használtok szárított fűszereket a babakajához?? pl bazsalikom, stb.

kutyfül: ma kipróbáltam a paradicsomot, eddig semmi mellékhatás. (cukkinivel, hagymával, rizzsel) vettem tönkölybúzából készült tésztát is (tojásmentes), az lesz a következő próbálkozás. Ja, és a heti újítás még a joghurt is, pár kanállal délelőtt gyümölccsel.
Vendég
 


Boti vonalzós képe tündéri :lol:

Én használtam szárított fűszereket, semmi baja nem lett tőle.

Álmos vagyok, álmoooooos :evil:

Ma, mikor a második kávémat ittam, kiöntöttem a bögrémbe, aztán bele a tejet, és fura volt, hogy ez a lötty a bögrében még mindig tök fehér, pedig a kávé meg a tej együtt inkább barna. Aham, csak épp a kávét sikerült mind mellé öntenem a pultra, és én bamba ezt észre sem vettem :roll: Én nem tudom, mikor érem utol magam alvásban, tán soha? :shock:

És ma még megyek spinningre is :roll:
Vendég
 


Babett, pedig Boti vonalzója is nagyon tuti, szerintem egyformán szép az összes gyerek vonalzója :wink: :lol: :lol: :lol:

Én petrezselmyet, fahéjat, bazsalikomot nagyon kis keveset de már használtam Lillunak 8-9 hónapos kortól. Jó kis kajás újítások lesznek Botinak. :lol:

Lilla meg döntött, véget vetett a baba kajás korszaknak. Már három napja csak a mi kajánkat eszi. :shock: :shock: :shock: vagy legalábbis erősen ugyanolyat.

Ezzel kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem. Eperke, Tücsi, Lamme - ti kínlódtatok/tok babatejes főzelékkel vagy csak úgy durr bele tehéntej alapon felnőttesen főzitek? Én még nem mertem Lillának adni, de ahogy a napokban haladunk ez túl sokáig nem lesz így...

Stabilizáltuk a napi egy szopit, most örülök nagyon. :lol: Olyan könnyen ment, hogy én is meglepődtem, lehet már tényleg nagylányom van. :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: nagylányod van, bizony! Olyan hihetetlen, hogy már ekkorák :shock:

Mi tegnap elsétáltunk a két sarokkal odébb lakó barátainkhoz, Zsófi egyedül jött, tolta a babataxiját :lol: Na mi ekkor döbbentünk le, hogy már milyen nagy :shock:
Vendég
 


Jaa, és ügyesek vagytok a szopival! :)
Vendég
 


Babett, Eperke: Köszi a suepezdi infókat. Nem bánom, hogy nem egy nyüzsis hely. :lol: :lol:

Anett, Andi: részvétem a kevés alvás/nem alvás miatt!! Nálunk szerncsére jó sokat alszik Barna napközben is. Bár ma 1/2 7-kor kelt, így 8-kor már kornyadozott :lol:

Babett: Ez a cukkinis kaja jól hangzik. Botinak ízlett? Mi ma kezdtük a husit, de mivel a tökfőzelékbe tettem, így nem volt nagy sikere :? Szerintem a hagymát én is bevezetem lassan.

Andi: Zsófi mikor állt fel? Nem semmi, hogy már így gyalogol. Én most csak csodálkozom Barnán, olyan más így állva, mint fekve :lol:

Lányok! Nálatok is sokat estek, mikor elkezdtek állni? Barna egész ügyesen visszaül, de van hogy elcsúszik, és nem mindig tudom elkapni :cry: Szegény párszor már beütötte a fejét :cry:

KépKép
kutyfül
 
 


Hat és fél hónaposan állt fel először. Nagyon sokat esett, én azt csináltam, hogy ha valahol állva elkezdett játszani, körbetettem nagypárnákkal, hogy arra essen. Így a fejét nem verte be, de az esés és az ijedtség élménye megmaradt neki. Kb egy hét alatt megtanult tök jól esni. Ma már szinte vetődik :lol:

Álmoooooosssssssss...
Vendég
 


A korán kelő versenyt ma mi nyertük, Lilla négy óra óta tombol. :cry: :shock: :shock:

Kutyfül, Lilla is sokat esett/esik, van-volt köztük fejkoppanós is, a legjobb szándék mellett sem tudod megóvni mindentől. Ahogy Panndi is írta, Lilla is sokat ügyesedett az esésben is.

Ő már nem csak szinte vetőtik, hanem vetődik és imádja a dolgot. :shock: :o :o

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Koránkelők versenyében nyertetek, de Zsófi 10 után aludt el megint. 10 UTÁN! :twisted:
Vendég
 


Na, látom, máshol sem fenékig tejfel az élet, legalábbis alvás területén... :( A kivételek meg rakják össze a kezeiket, lesz ez még így se! :-) Valszeg mégis fogzás lesz a dologban nálunk, mert bár az ínyén semmi nem látszik, az alsó fogaknál is így kezdődött, hogy nem akart aludni, 3 hétig szenvedtünk, aztán kibújtak a fogai.

Ildi: részvétem a mai naphoz! :(

Andi: hát Zsófi egy turbó-lady! Mindig csak lesek, miket tud. Esztike még mindig cipelteti egyik szobából a másikba a kis 9 és fél kilós fenekét. Igazán mászhatna már! :?

Na jó, nem panaszkodom, mert amúgy csuda aranyos meg imádnivaló, és tegnap pl. a Duna-parton viszonylagos nyugiban elnézelődött a babakocsiban, én meg olvastam egy padon, mint az úrinők! :lol:

A vonalzók ngyon jók!!!

Kép
waterlilly
 
 


Hah, sikerült nekem is képet feltöltenem! 8)

Kép
waterlilly
 
 


Anett, jó lett a vonalzó :D
Zsófinak kinn van hat foga, többet nem látok készülődni, akkor mééééé nem alszik?
Vendég
 


kutyfül: Botinak ízlett a cukkinis kaja. Azért látszott rajta, hogy ismerkedik az új ízzel, de becsúszott neki. És a paradicsomtól mára sem lett semmi baja, így ezután fogom neki adni.

Eszternek jó kis hófordulót!

Panndi: kitartás, én is folyton álmos vagyok, bár nálunk a hajnali (5 körüli) reggeli szoptatás után még kb fél7-7ig visszaalszik. Én nem szólok hozzá egy szót sem amikor átmegyek, és volt tegnap is, hogy nem aludt vissza a szopiba, de aztán az ágyban mégis...
Hurrá, aki a kávét kitalálta! nekem már néha 3-ra rúg a napi adagom... :?

Én tenap elkezdtem kiváltani a déli szopit, de ma mégsem folytatom. vhogy nem érzem, hogy itt az ideje, és félek, hogy a napi kettő nem tartana ki az egy éves korig. Terveim szerint pedig addig szeretnék kb szoptatni. Így még júliusban marad a napi 3x.

Boti elkezdte felfedezni a kúszás örömét, tegnap már megtalálta a konektort és a virágokat is. Nektek bevált vmi jó tiltás, amivel leszoktattátok ezekről a gyerkőcöt még az elején??
Vendég
 


A chicco happy etetőszéket ismeri vki?
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi: Zsófi egyszerűen gyönyörű!!! Örülök, hogy mindketten jól viseltétek a különlétet :wink:

Babett: Boti a kiterülős képen :D:D Tök jó a közös képetek is!! Tényleg nem babás már :D

Kutyfül: Virágcserép, jaj :shock: :D Még jó, hogy nem a fejére esett. Vivi meg egyszer Nikihez esett be anyóséknál az utazókiságyba :D Vicces volt, de ha belegondolok, hogy a fejére is eshetett volna......

Eperke: Megtaláltátok a bútorosokat?

Ildi: Vivi elmúlt 1 éves, talán 13-14 hós lehetett, amikor megpróbáltuk a tehéntejet (bio a Sparból). Az első néhány alkalommal úgy tűnt, hogy fájt tőle a hasa egy kicsit, de ez tisztán, pohárból volt, nem főzve. Mivel nem rajongott érte, így egy rövid ideig nem adtunk neki, majd újra próbáltuk és már jóízűen megitta, és nem lett semmi baja tőle. Főzelékekhez adva nem fájt a hasa. Én soha nem higítottam vízzel.

Köszi lányok a mozgásfejlődéssel kapcsolatos nyugtatásokat!!! Kedden a védőnő ajánlotta, hogy nézessük meg szakemberrel, bár ő nem tartja gondnak, max. kihagyja a kúszást, mászást. Én viszont egyrészt nem szeretném, ha kihagyná őket, másrészt meg parázom a strepto miatt, nehogy ilyen téren okozzon gondot, bár nem tudom, hogy lehet-e köze ehhez (szerintem nem, de azért mégis izgulok). Szóval holnap elvisszük a Gekkoba egy állapotfelmérésre. Szerintem csak annyi lesz, hogy megmutatnak egy-két dolgot, amivel rávezethetjük őt a kúszásra, mászásra, legalábbis bízom benne, hogy csak ennyi lesz. Most sem ott van, ahova pár perce letettem :D , szóval vándorol, de nem jó módszerrel.

Vivikém nagy Miki egér mániás lett :D Kapott egy 54 db-os Miki egeres puzzle-t egy-két hete, gyakorlatilag egyedül kirakja már :shock: :D Mondjuk van, hogy kirak két nagyobb részt, és azokat én illesztem össze, de igazából ő babrálgat vele :D Már 13 hósan kapott két db 12 db-os puzzlet, amiket nemegész 15 hósan már ki tudott rakni. Vagyis az összeillesztéssel még gondok voltak, de tudta, hogy melyik elem hova való :)

Én egy kicsit magam alatt vagyok :( Apukám kórházban van hétfő óta és nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy gondoltuk, gondolták. Meg kedden volt egy szomorú évforduló is, szóval kicsit nyomott vagyok :(
lamme
 
 


lamme: Sajnos az élet mindig tartogat rossz doglokat is, ilyenek nálunk is vannak.... :( nézegesd a gyerkőcediet, és megjön a jókedved! :wink:
Vendég
 


Lamme, fel a fejjel! Az élet sajnos ilyen, sok rossz is történik benne, no meg sok jó is. Muszáj a jókra koncentrálni, különben elmegy az ember életkedve... :(

A strepto miatt ne izgulj már! Meg Niki miatt se! Szerinted Eszti mászik???? Ó, nem, max kúszik - hátrafelé! Mondjuk ekkora kufferral nem csodálom! :lol: Majd ha akar és készen lesz rá, elkezd mászni, aztán állni és járni is.

Andi: ez a kávés sztori übervicces volt így elolvasva! Gondolom, kávétörölgetés közben nem annyira... :? :lol:

Á, biztos ez a hülye időjárás is zavarja a babákat. Hidegfront idején Eszti is zizi. De most már jön a melegfront, aludt is délelőtt majd 3 órát, és most is húzza a lóbőrkéjét... Szunnyantok én is! :arrow:

Kép
waterlilly
 
 


Nem mászós lusta Pankák anyukáinak:
Mi Lillával, mint ismeretes a neurológiát is megjártuk emiatt. Itt Katona doktor, aki egy neurológiai atyaisten, mondta azt, hogy a gyerekek 30%-nál előfordul, hogy nem mászik, Lilla meg ugye nem is kúszott, csak fenéken csúszik. :shock: Ha nem szervi (agyi) fejlődési rendellenesség van (ezt ugye ellenőrzika koponya uh) akkor semmi ok a pánikra. A diszlexia paráztatás kapcsán is az volt a véleménye, hogy ez egyáltalán nem annyira arányos, mint amennyire ijeszgetnek vele, mivel elégé más tőről is fakad a két probléma. A doki is azt mondta, hogy amíg ilyen szépen fejlődik no para. Amúgy meg én azt tanultam, hogy be is lehet pótoltatni a mászást. Lillánál még soha ilyen jó esély nem volt, mint most, lehet végül még ő is mászni fog.
A gekkó amúgy nagyon jó, csak én sokallom az árát. Na de én ilyen hülye spórolós vagyok. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lamme!
Apukádnak szívből kívánjuk a mielőbbi, gyors gyógyulást. Fel a fejjel, a lányoknak vidám anyukára, Apukádnak vidám kislányra van szüksége. Ha segít, gyere panaszkodj és mi a magunk kis módján igyekszünk felvidítani, tartani benned a lelket vagy csak elterelni a gondolataid.
sok puszi, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Á még egy, aztán eldugulok.
Tesóm kihozta ma az új barátnőjét bemutatni, olyan kis szimpi a csaj, jó lenne, ha Tesóm kikötne mellette, mert már nagyon aggódtunk miatta. Szóval most reménykedik a család. Én meg örülök, mert nekem mutatta be elsőnek. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Így van, terelünk, vidítunk, hallgatunk :wink:
Jobbulást Apudnak!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi csajok a sok bíztatást!!

Ildi: A Gekkoba csakis állapotfelmérésre megyünk, bár ez is elég húzós árban van szerintem. Majd megírom, hogy megérte-e... Jó kis órabérük van, az biztos... A kurzusok amúgy nagyon jónak tűnnek, de nem a mi pénztárcánkhoz való az ára.... Én nem rögtön a diszlexiához kapcsolom a nem mászást, hanem "szimplán" a váltott kéz-láb mozgás elsajátítását tartom nagyon fontosnak. Gondold el, hogy a mindennapi életben mennyiszer van erre szükség.

Most mennem is kell. Majd holnap megpróbálok jönni.
lamme
 
 


Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy működik-e még a Szabolcs utcában a meddőségi központ? A www.ogyik.hu oldalon azt írják, hogy vannak, de hiába telefonálok, sosem veszik fel.
Köszi
Angi
Vendég
 


Lamme!
Kíváncsi vagyok, mit mondanak a Gekkoban. Mondjuk az ilyen vállalkozásokhoz kötődő felmérésekkel nekem mindig bajaim voltak, csak az a baj, nem vállalkozáshoz kötődőt meg szinte lehetetlen találni.

Abban egyetértünk, hogy eza váltott mozgás mennyire fontos. Jó anyukája vagy Nikinek, hogy ilyen alaposan törődsz Vele.


Angi!
Nekem erről nincs semmi infom, esetleg www.aek.gov.hu oldalon találhatsz valamit.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem jutottam ide, mert egész nap babaágy után járkáltam, érdeklődtem. Még mindig nem sikerült eldönteni, hogy kombiágy vagy Zsófinak heverő legyen-e a befutó. :?

Lamme: Köszi szépen a segítséget, megtaláltuk végül őket és nagyon tetszik az a heverő. Múltkor elbénáztuk a dolgot, mert Újpest Városkapu és Központ megállókat mindig összekeverem. Véletlenül mindkettőnél van Match, mi meg Központnál kerestük. :oops: Nem csoda, hogy nem találtuk...
Apukádnak jobbulást, Te pedig a két gyönyörű kislányodból meríts erőt, kitartást!
Niki miatt szerintem sem aggódj. A gyerekek nem fejlődnek egyformán. Gekko-ról nekem nincs túl jó véleményem. Mármint szerintem túl van reklámozva, nagyon üzletiesnek érzem az egészet. Hallottam már olyat, hogy egy 2 éves gyerkőcöt elvittek ilyen felmérésre és mondták róla, hogy milyen szuper ügyes-okos, kb 3-4 éves gyerek fejlődési szintjén van DE nem tud sokat koncentrálni egy dologra, ezért jó lenne neki a foglalozás. Na, ebből csak azt akartam kihozni, hogy úgyis találnak olyan dolgot, ami miatt javasolják a tanfolyamot, mert tudják, hogy a szülő, ha a gyerekéről van szó, mindenre rábeszélhető. Én ha már vinném valahova, inkább egy független szakemberhez, gyógypedagógushoz vinném. Persze manapság ebből van a legkevesebb, mert elszipkázzák őket ezek a Gekko-hoz hasonló fejlesztőközpontok. Mondjuk én könnyen mondom ezt, mert anyukám gyógypedagógus, így bármi kételyem van Zsófival kapcsolatban, őt meg tudom kérdezni.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Ildi: Én Zsófinak a főzelékeket teljesen úgy csinálom már, mint nekünk. Jobban mondva, ő is abból kap amit mi eszünk és rendes tehéntejjel/tejföllel. Szerintem nyugodtan csinálhatod Lillunak is már így a kajákat. Inni viszont magában még nem adtam én sem Zsófinak tehéntejet, azzal még várnék 1-2 hónapot.

Babett: Kb 8-9 hónapos korától én is tettem Zsófi ételeibe szárított fűszereket (bazsalikom, oregano). Azt az etetőszéket nem ismerem.
Ami pedig a tiltást illeti, háát nálunk nem sok eredménnyel járt kisebb korában sem, de még most sem. Most már odáig eljutottunk, hogy tudja, ha valami olyat csinált, amit nem lett volna szabad. De hiába mondjuk neki, hogy ne csinálja, rázza a fejét, hogy nem lenne szabad és közben csak csinálja tovább. Ha odamegyünk, hogy nem szabad ezt csináni, akkor meg elfut a tett helyszínéről. A pakolásnál sikerült annyi eredményt elérni, hogy a konyhában hagytunk neki 2 szekrénykét amit pakolhat (ebben műanyag edények vannak), a többi szekrényre-fiókra pedig gyerekzárat tettünk. Egy ideig próbálgatta még a többit is nyitogatni, de most már csak a 2 szabadot pakolja, sőt mostanában már azokat sem annyira.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Nálunk a héten nagy dolog történt: Zsófi szerdán először pisilt bilibe. :) Persze én lemaradtam róla, mert épp Pestre kellett mennem védőnőhöz, így nagyszülőkkel volt Füreden. De azért meg lett nekünk örökítve a nagy esemény, mert mi még arra is csak nagy nehezen tudtuk rábírni hogy pár másodpercet megüljön rajta.

Ez a hülye idő engem is megvisel, elég nehezen viselem a dolgokat így a vége felé. Pár napja annyira feszül a pocim a köldököm körül, hogy már fáj. Alig bírok fenn lenni, annyira húzódik. Biztos most ugrik a gyerkőc egy nagyot a növésben, és emiatt van. De most már lassan alkalmazkodhatna hozzá a testem, mert annyira kellemetlen érzés, meg Zsófi mellett nem lehet egész nap ülni, feküdni, hogy elviselhetőbb legyen. Furcsa, mert Zsófinál nem emlékszem, hogy lett volna ilyen, pedig az még első terhesség is volt. Most már elvileg könnyebben kéne alkalmazkodjon a testem a dolgokhoz.

Na, befejezem mára, mert még velem telik meg az oldal.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke!
Tej kapcsán azt hiszem hozzátok hasonló állapotot vezetünk be. Inni semmiképpen nem kap, amúgy meg próbálom kerülni, de nem csináltam tegnap se tragédiát, hogy Lilla nem csak az ő borsóját ette, hanem az én főzelékemet is.

Egészséges ételeket fogyasztó kisbabámból gesztenyepüré fan lett. Bárkinél meglátja tátott szájjal követi és követeli a jussát. :shock: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ma újabb merénylet készül, Lilluval kürtőskalácsot sütünk, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá. :lol: Mondjuk apa szereti, szóval kárba tuti nem vész. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


húú Ildi, merész vagy!! :shock: Nekem - mivel ma péntek van, és ez a kürtöskali nap itt nálunk - így az volt az ebédem :wink:


Na, mindenkinek jó aszalódást ebben a melegben, mi lehúzunk a Balatonra...Juhéééé... :lol: :lol:
Vendég
 


Ildi: Lillunak biztos ízleni fog. Zsófinak nem győztük venni Erdélyben, mikor voltunk májusban :D
Amúgy ma ebédre Zsófi megevett 2,5 barackos-túrós palacsintát egy nagy adag zöldbableves után :shock:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Babett!
Nem annyira bonyolult dolog, bár még ezt a feltekerős hercehurcát tökéletesíteni kell. :lol: Be akarom gyakorolni, jó kis vendégváró dolog lenne.

Eperke!
Hú Zsófinak jó nagy huzatja volt, Lilla pár szem zöldségéhez képest én csak irigykedem, milyen jól evett. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jó reggelt :)

Csak röviden, mert perpill négy gyerek van a házban :lol:

Ildi: gesztenyepüré finom is, Lillunak igaza van :lol:

eperke: majd írd meg, melyik ágyat választottátok, érdekel :D

Zsófi tegnap végigette velünk az ebédet: szüreti borjúleves, zöldséges rakott hal, görög dinnye :D Imádta :lol:
Vendég
 


Akinek van felesleges kürtőskalácsa / túrós-barackos palacsintája / gesztenyepüréje, az küldheti errefelé! Nem a babának lesz! :lol: :oops:

Eperke: a Gekko/gyógytornász témában tök jól leírtad a véleményem! :D Egy jó gyógytornászhoz én is elvinném Esztit, de a Gekko valahogy nem szimpatikus. Nagyon üzlet-szaga van. Tudom, tudom, ebből élnek...

Kép
waterlilly
 
 


Ildi: Kürtöskalács hogy sikerült? Ízlett Lillunak? :D

Panndi: Zsófidnak is jó étvágya van. :D Ha döntöttünk megírom melyiket választottuk és beszámolok majd a tapasztalatokról. :D

Lilly: Nálunk sajna nem maradt felesleg, Zsófi mind megette :lol: Különben szívesen küldenék. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Lamme: Remélem kicsit jobban érzed már magad és apukád is jobban van. Sajnos, mindig van valami zűr az ember életében:(((
Majd írd meg mi volt a Gekkoban! kíváncsi vagyok! Amit Eperke leírt nagyon jellemző, valamit kitalálnak, hogy azért vidd oda a gyereket....

Ildi: Kürtöskalács hogy áll??? :lol:


Babett: jó Balcsizást! Holnap mi is megyünk pancsolni. Vettem cukkinit, jövő héten kipróbálom. Ma nagyon finomat csináltam Barnának: répa, paszternák, krumpli, petrezselyem párolva + pipihusi. Fincsi volt:)) Hétfőre híznia kell, mert megint mennünk kell méreckedni.

Eperke: lehet Ádám lesz?? :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Köszi a véleményeket, drukkokat, nagyon aranyosak vagytok!!

Eperke: Örülök, hogy sikerült megtalálni a bútorosokat :wink: A kombiágy az milyen?

Apukám: Nincs jól :( És a remek magyar eü helyzetről is égnek áll a hajam :evil: Nem beszélve a nővérekről :evil: Tudom, hogy sz.r a fizu, sz.r a munkakörülmény, sok a meló, de azért lehetne a betegeket emberként kezelni :evil:

Gekko: Nekem is azok a gondolatok voltak a fejemben, amit írtok, hogy üzletszagú, és próbálják az embereket rábeszélni a tanfolyamra, úgyhogy úgy mentem oda, hogy majd próbálom szűrni az illető szavait. Ezzel szemben kellemeset csalódtam!! Egy fiatal lány nézte meg Nikit, aki nagyon szimpatikus volt, énekelt, mondókázott, próbálta ellazítani Nikit, hogy ne feszengjen az ismeretlen helyen, gurult, forgott, bemutatott magán is feladatokat, szóval nagyon közvetlen és szupi volt. Nagyon sok feladatot, mozgást mondott, amivel tudjuk majd segíteni Nikit, még vázlatszerűen le is írta nekünk. A tanfolyammal kapcsolatban semmi rábeszélés nem volt, annyit kérdezett a végén, hogy gondolkoztunk-e róla, hogy járna a gyerek. Szerintem ez belefér, ez nem tolakodó. Szóval kellemesen csalódtam :D És a lényeg :) Szerencsére Nikivel minden rendben van. Egy fő "gond" van a lustaságon kívül :D, hogy a karkitámasztó reflexe nem az igazi, ezért nem megy még a kúszás, mászás. Viszont ez szerencsére néhány egyszerű feladattal néhány nap-hét alatt aktiválható, és akkor minden okés. Mondta, hogy amúgy sincs gond, mert az átlagtól számított 2-3 hónapos késések teljesen jók, szóval Niki még bőven időben van. Mondta, hogy arányos baba, korának megfelelően néz ki, a mozgásában, az eddigi fejlődésében semmit gond, nincsen sem fejlődési, sem neurológiai probléma :D Csak egy icipici segítségre van szükség :D
lamme
 
 


Kürtőskalács elfogyott. Lilla imádta, na persze az anyja meg az apja is besegített, nehogy rosszul legyen a gyerek. :lol: :wink:
Lilly majd legközelebb gondolunk rád is. :lol:

Addig Lilla is eszik, amíg a mi kajánkat kapja. Bébi étel vagy babásan készített kaják fúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjjjjjjjj. :oops: Azt gondolom, ezt ő eldöntötte. Ma sajtos tésztát tolt meg görögdinnyét. (ebből is látszik, hogy az anyjának ma nem volt ideje főzni, mert vásároltunk :oops: ).

Panndi látom halmozzátok az élvezeteket! :lol: 8)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


kutyfül: ma Boti falta a cukkinit: kaporraé-hagymával-krumolival és kicsi natúr joghurttal szuper lett. Én is megettem volna 8ha hagyott volna :shock: ) , nem hiányzott egyáltalán belőle a só vagy ilyesmi. Nagyon jó lett, tudom ajánlani.

Tök jó, hogy végre lehet kicsi joghurtot tenni a főzelékekbe, egyre jobban hasonlít a miénkhez...a sóskát is azzal csináltam a hétvégén, az is ízlett neki (nekem nem :? )

(Állítólag vmit alakítottak a szepezdi strandon, amitől gyerekbarátibb, most hallottam...)

Ildi: gratula a kalácshoz... :lol:

Panndi: Te aztán nem hagyod Zsófit a babakajákon szenvedni, jó, hogy ilyen laza vagy. Most már én sem aggódom annyira a bevezetésen. Már nagy bakot nem lőhetek...remélem. Apró magvasokat meg a mézet, diót, tehéntejet tuti nem eszünk mostanában, de a többivel már szerintem nem lehet nagyot hibázni.
Vendég
 


sorrya sok elütésért...sötét van... :wink:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: