Új privát üzeneted érkezett!

Ritus, nekem külön kihangsúlyozták, hogy éhgyomri a vérvétel.
Aztán hajrá azzal a kibéküléssel.
Nálunk, ha valamit elkezdek csinálni, amin kibukik Petim, akkor jól leszid, de aztán úgyis rámhagyja, mert tudja, hogy ugyanolyan meggyőzhetetlen vagyok mint ő.

Lassan, de biztosan haladok a vasalással, kb a harmada kész. De közben rájöttem, hogy azért átmosom a mózes és a hordozó huzatát is. Így tuti nem leszek ma kész. Pedig már láttam az alagút végét. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na akkor mégegyszer...kétszer szállt el amit írtam :cry:

Köszi, hogy aggódtatok, aranyosak vagytok. Noel még pocaklakóként funkcionál szerencsére. Bár az éjszakák egyre rosszabbak. Mensis görcsök már szinte folyamatosan vannak.
Keményedések, igazi fájásszerű dolgok inkább estefelé.

Hétfőn megint ctg volt, de az eredménnyel várnom kellett a doktornőmre, mert műtött, így délután értem haza. Nagyon elfáradtam, és meg is lett az eredménye, járni alig bírtam.

Tegnap sem tudtam az emeletre felmenni, ahol a PC van, ezért nem jelentkeztem. De ma itthon maradt a férjem laptopja, azon nyomulok.

Mostani ctg nem mutatott olyan nagy kiugrást, mint a múltheti, pedig most jobban éreztem...szóval én ezen már nem tudok kiigazodni.
Viszont hétvégén nem lesz Pesten a dokinénim, szülni tilos.

Hányingerem nekem is sokszor van, annak ellenére, hogy Noel már lent van...talán rájött hogy így jobban ki tudja nyújtani a kis lábát, ami időnként tényleg a gyomromban köt ki :cry:

pöttömpanni

engem is az a gondolat fusztrál h fáj neki :( A férjem azt mondta majd ha a baba nagy lesz és Ő akarja akor kiszuratja,de mikor megtudta h a barossba egyfüst alatt mefcsinálják akkor rögtön mondta h szeretné ha átszúrnák.De fáj neki....És akkor az még nem az Ő akarata....hanem az enyém :oops: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,nem tudom.Pedig olyan kis édik a kis golyó fejükkel 8)
Igazad van Zsófi, a Sotén 3000,-ért csinálják.

nicike

Mindenkinek csodaszép pocakja van! Gyönyörű kismamik vagytok.

Akinek fáj valamilyen alkatrésze, annak javulást (Sziszka, Ritus, Zsófi), ha valakit kihagytam elnézést :oops:

Aproo!

Nagyon szép a bölcső, és jó színe van a bútoroknak is.

Mecsi!

Kérünk képet az egész szobáról. A tapéta nagyon elegáns.

pöttömpanni

Sziasztok!

Mindenkinek jobbulást kívánok!

Mi nem hiszem, hogy kifuratjuk a kiscsajszi fülét. Legalábbis még most biztos nem.

Úgy látom szinte mindegyikőtöknek a 36. héten elkezdik az nst-t?
Nekem csak a 38. hét után, pedig már nagyon kíváncsi vagyok.

Reggel voltunk UH-án, mert a doki aggódott, hogy nem fér el rendesen a babó és nem tud nőni megfelelően. Szerencsére minden rendben van Vele, annyi biztos, hogy nem lesz egy óriásbébi, amit meg nem is bánok! :) Majd kint megnő.:)

36+1 naposan:
BPD: 90 mm
AC: 301 mm
FL: 68 mm
Súly: 2585 g

Szerintetek az hogy lehet, hogy a múltkori UH-án az írták, hogy a lepény a hátsó falon talad, most meg a mellsőn? Ezt nagyon nem értem!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Azt hiszem a ctg nem annyira pontos ezek szerint.
Már többen írtátok, hogy baromira görcsöl, mégsem mutat ki semmit.
Volt kolléganőm úgy ment be ctg-re anno, hogy semmi baja sem volt, aztán iszonyú mázlija volt, mert kemény másfél óra múlva már megvolt a baba is. Akkora kiugrásai voltak, tényleg szerencse kérdése volt, hogy pont akkor ment.

A sógornőm esetét meg már írtam, fájt neki, ctg semmi, aztán kiderült, hogy rossz volt a szerkenytű, ő is szült két órán belül.

Azt hiszem az a tanulság, hogy a 36-37. héttől ha valami nem stimmel, talán nem szabad 100%-ra a ctg-re hagyatkozni. Bár az sem veszi ki magát túl jól, ha az ember erőszakoskodik.....nem tudom, én biztosan ráparáznék, ha semmi jele kiugrásoknak, miközben már levegőt is alig kapok. :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Jó nekem is a péntek fél 11. Igen, ott gépi fagyi van, de remélem szeretitek, mi gyakran látogatjuk.

nicike! 58 kg, hát igen, én is kb. szakközépben voltam annyi, most 81 körül járok.

Jók a pocis és talis képek! Apro nagyon édesek a fogantyúitok és nagyon szép állapotban van a babakocsi is. Én a babakocsi huzatát nem is akarom kimosni, esetleg a hordozóét, de az meg még a barátnőméknél van kölcsönbe. Mondjuk mi úgyis mózesban akarunk haza jönni. Én csak a textil pelusokat mosom 60 fokon. Nekünk a cseh pelenkák beváltak, bár már három évesek, lehet, hogy azóta romlott a minőségük. Jó kedvcsináló a kakis kép is! Szerencsére nálunk olyan nem volt, hogy még a lepedő is olyan lett volna.
Mi nem szúrattuk ki a kiscsaj fülét, szándékosan. Úgy voltunk vele ha majd ő akarja kifúratja. Aztán lehet, hogy tini korában még több lyuk is lesz a fülén, mint amennyi nekünk tetszene. :)

Én is ma akarom véglegesre bepakolni a kórházi cuccot, meg gyümiket hoztam haza fagyasztásra. Jó lesz az majd februárban, amikor jó esetben neki állunk a hozzátáplálásnak.

Andi

KépKép
jazmin2005

CTG- NST ugyanaz???

Itt NST van. Adnak egy tappancsot, amit a baba szívére tesznek, aztán hallgathatod a szívverését. A másik kezedbe adnak egy kapcsolót és ha érzed a baba mozgását, akkor meg kell nyomni. MNeg néznek vizeletet is, hogy van-e benne fehérje. Ennyi. Nekem minden rendben volt.

Nálunk csajszi lesz, de semmi pénzért nem szúratnám át a fülét ilyen piciként. Nekem nem tetszenek a picik fülbevalóval. Láttam egyszer egy apróságot, karikafülbevalóval...Belegondoltam, hogy még pici, nem tudja kordinálni mozdulatait és mi van, ha beleakad a kezecskéje a fülbevalóba... Előfordulhat, hogy saját magának okoz fájdalmat. Ha nagyobb lesz és szeretné, akkor természetesen nem vagyok ellene. Azt hiszem én nagycsoportos voltam, amikor megkaptam az első fülbevalómat.

Hígító- én sem vállaltam volna, ez nem lehet vita tárgya.

Apró- szép a szoba :) én már leszedtem a babakocsi huzatot, tulajdonképpen nem volt ördöngösség, de érdemes megjegyezni, hogy mi, hogyan volt, mert vissza is kell tenni!!!

Én nem vagyok híve a magas hőfokú mosásnak. Inkább kifordítvqa, kivasaltam utána mindent. És, ha van lehetőség a kiteregetek az erkélyre, mert a napocska is fertőtlenít.
bende

Ági!

Én jövő héten megyek az első NST-re! Még nem jelentkeztem be, hamarosan megteszem, de nekem a szülésznő azt mondta, hogy az elsőt szeretné ő csinálni! :o Szóval fogalmam sincs, hogy azt hol fogja csinálni, a Bártfai rendelőben, vagy valahol a gyermekágyas részen. Fel is hívom hamarosan. Amint tudok időpontot jelentkezek.

Mi voltunk Apával szülőszoba látogatáson, de akkor már a saját szülésznőnkkel mentünk. Nagyon szép, barátságos szobák vannak a Szent Imrében. :) Jó volt látni. Szerintem, aki teheti, menjen el, ismerkedjen a helyszínnel. Biztos jobb ismerős helyre menni.

Szilvi

rizsimami

Sziasztok! Alig bírtam visszaolvasni, remélem mindenre válaszolok, amire szeretnék....
Apró: szuperek a talis képek, jó kis nosztalgia, és gyönyörű lesz a gyerekszoba, nagyon tetszik a bölcső :)
Andi: én 15 kiló hízásnál tartok, szerintem a te 16-od sem sok, nekem ma azt mondta a védőnő, hogy ez teljesen jó így. Nem semmi ez a nagy halom kaki ízelítőnek :lol: Én egyenlőre egész jól bírom a többletet, bár én magasabb vagyok, lehet hogy jobban eloszlik, elrettentésnek teszek fel egy képet :)
Ritus: Én sem vállaltam volna, szerintem ne legyen lelkiismeret furdalásod! Szerintem a férjed sem gondolta végig először, amikor ezt kérte....
Pöttöm: jó hallani rólad, ne tűnj el, mert akkor mindenki aggódni kezd :) Örülök, hogy jól vagytok!
Fülbevaló: szerintem nekünk ki lesz lyukasztva, de azt nem hiszem hogy rögtön a kórházban, bár itt nem is halottam, hogy megcsinálnák.
Szuszu, Zsófi: növöget a pocakotok szépen, Zsófi kíváncsi vagyok te hogy látod, de én valahogy a saját 123 cm-et nagyobbnak látom mint a tiédet :( Fel is teszem a képet!

Én ma voltam Jógázni, védőnőnél, és megjött a véreredményem, minden rendben van velük, csak az aggaszt egy kicsit, hogy két napja mintha szivárogna a magzatvíz, kicsit aggódok, de azt olvastam, hogy nagy baj nem lehet belőle, és holnap mindenképpen megyünk Nst-re, Uh-ra és méhszáj vizsgálatra, majd holnap megnézetem, de remélem tévedek!

Kellemes napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Kép

Az előbb lemaradt kép :)

<
sziszka78
Tolna

Még mindig köszi a dícséreteket. Tulajdonképpen ez két szoba, a bölcső a mi hálónk, a bútorok egy másik kisebb szoba, de egyenlőre csak így férünk el. Aztán majd ha több babó lesz, kitúrnak szépen a mostani helyünkről. :lol:

Bende, a kettő nagyon hasonló, csak a ctg-n nem kell nyomkodni semmilyen gombot.
Vicces, mert nekem azt mondták, hogy vérvételre éhgyomrira menjek majd, de ctg-re viszont kaja után, hogy ne aludjon a gyermek. Mindezt ugyanazon a reggelen, és ugyanazon időben, mert vérvétel csak 10-ig van, ctg-re meg érjek oda fél9-re, vagy ha nem sikerül, akkor csak majd dél körülre. Sztem az egész napom rá fog menni. De nem is baj, legalább egy füst alatt meglesz.

Csimby, sztem elnézhettek valamit, mert azért a lepény csak úgy nem vándorol át a babádon. :?:

Most mostam ki a mózest és a hordozót is, de a babakocsi huzattal meggyűlt a bajom. Persze sokminden lejött róla, de az alsó tárolórész és a kupola borítása sehogy sem akart. Aztán 20 perc szenvedés után megelégeltem, szépen mosószeres szivaccsal átdörzsöltem az egészet és jó erős sugárral leslagoltam. Gondolom ez nem árt neki, a napon meg kiszárad estig. A kupolára ráfészkelt egy pók, ezért semmiképp nem akartam úgy hagyni. Remélem nem csináltam butaságot.

Nicike, 58 kiló....régen volt. Engem meg máég megdícsért a védőnő, hogy most tartok a 9.kilómnál.

Fülecske: Nálunk sem téma most, de ha kislány lenne, elgondolkoznék. Nekem csak kamaszkoromban engedték és annyira nem esett jól a nagy ellenállás.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziszka!
Szép pocak. :) Én megálltam a növésben, 102 cm már hetek óta. A ruha nem a Tescoból való? Hasonló lóg a hátam mögött a szobainason :)
bende

Sziszka, még így látatlanban mondom, mert a kép nem jött "át" eddig, de biztosan nagyobb a Te 123-as pocid az enyémnél! Ezt a talin is mondtam, hogy Nektek mind olyan kis formás, az enyém meg igazából csak olyan, mintha kövérebb lennék, mint valaha, vagyis nekem ez az érzésem! Szóval tényleg nem annyira látványos a dolog, illetve eleve volt vagy 100-as hasam, ha nem nagyobb, mert "szerencsére" minden, amit híztam, az többnyire a hasamra rakódott! :/ Hát ez van! :)

sophie27

:)
Bende: Tescos, már nem nagyon akartam új ruhára beruházni, de ez nagyon megtetszett, gondoltam utána is jó lesz még :)

Ti mit gondoltok erről a szivárgás dologról? Folyásom eddig is volt, de ez most más, nincs színe és szaga....esetleg akinek nem az első, nincs valami tapasztalata?
A férjem nagyon megdöbbent Andiék kakis képen, lehet hogy a többi apukának is meg kellene mutatni, legalább tudják mire számítsanak!
:lol:

<
sziszka78
Tolna

Hahó csajok!
Szépen növöget mindenkinek a hasa4Lassan utolértek,mert mi már lassítottunk.Szerencsére....különben már kidurrantam volna,mint egy lufi! :roll: A hasam most 124 cm.

Szerintem se kell 60 fokon mosni,bőven elég a 40,ha vasalás van utána.Csak szétmosódnak a 60 fokban.
Én vasalni is csak az első pár hétben fogok maximum,egyáltalán nem vagyok híve ennek az őrült sterilizálásnak!Nem fogok "fostost" csinálni a gyerekeimből,mert aztán ha bekerülnek bölcsibe,oviba állandóan betegek lesznek.
Cumisüveget is max havonta egyszer dobom be a sterilizálóba,amit úgy kaptam,magamtól biztos nem vettem volna....

A kakis kép nagyon komoly! :lol: De jó lesz nekünk nem sokára!

Csók mindenkinek!Én 21.-én befekszem,de még jövök addig egy búcsúzásra! :wink:

binyek

Sziszka, szép nagy pocak :-) Égési hólyagjaid gyógyulnak?

Mintha szivárogna a magzatvíz?? Ez nem hangzik túl jól... Ha tényleg az, akkor már a kórházban kéne lenned, nem? Na, remélem nem az, és még kihúzod pár hétig ;-)

yuyu79

Lányok! Nem az NST az, ahol nem kell nyomogatni, és a CTG az, ahol kell? "Régen" mindenki CTG-re járt, de az NST az egy újabb cucc, nem? Na mindegy! Csak nem akarnám, hogy az én hülyeségem miatt sokkolják a gyerkőcöt fölösbe...

Sziszka, hát igen, az én hasam közel sem ilyen formás... :(

sophie27

Binyek, akkor már nem sokat leszel otthon... És ha befekszel, be is indítják a szülést, vagy csak szemmel akarnak tartani?

Gondold el, Szegeden már mióta bent feküdnél.... Azért jó, hogy ezt megyúsztad ;-)

yuyu79

Julcsi!
Ne ijesztgess! Most azonnal elmegyek a patikába, azt olvastam lehet valamit kapni, amiből meg tudom itthon is állapítani valahogy :(
Égés: van még egy-két hólyag, és egy nagy sebes folt, de a többi egész szépen gyógyul. Azért holnap a kórházban biztos magyarázkodhatok!
Azért több hétig már nem akarom cipelni,részemről kettővel már bőven kiegyeznék :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, de múltkor azt írta valaki, hogy már nem lehet kapni azt a bizonyos betétet, ami megállapítja, hogy magzatvíz szivárog-e, vagy sem! Szerintem inkább hívd fel a dokid, max. berendel egy vizsgálatra, vagy az most nem kivitelezhető???

sophie27

Sziszka, nem akarlak ijesztgetni, de a kórházban a szülésfelkészítőn nem azt mondták, hogy ha folyik a magzatvíz, akkor fertőzésveszély van, és be kell menni? Értem, hogy nem biztos hogy az, de ha mégis? Kérdezd meg azt a betétet, vagy mit, hátha mégis lehet kapni...

yuyu79

Zsófi!

Nem mi sokkoljuk a gyereket, hanem, akkor nyomjuk a gombot, mikor Ő mozog. Ha szépen kérlek, megint lekicsinyítenél nekem néhány képet? és mellékelnéd hozzá az e-mail címed? Légyszi!!!

Sziszkát viszont, most szerintem kellőképpen sokkoltuk. :)
bende

Sziszka, erősödhet a folyás is, illetve lehet színtelen. Szóval azért ne ijedezz nagyon!
Mindenképp telefonálj a dokinak.
A nyákdugó eltávozása nélkül is szivároghat a magzatvíz?

Zsófi, sztem nagyon is formás a pocakod, de majd megszemlélem pénteken. :wink:

Nekem is el kéne mennem kozmetikushoz, mert Prücsök teljesen átrendezte az arcbőröm. Olyan vagyok mint egy tinédzser. Yuyu, hogy bírtad a hátonfekvést? Mert engem csak ez tart vissza. Nekem ismerős leányzó csinálja, és bizony úgy eldumcsizzuk közben az időt, meg a masszírozás is jó hosszú, hogy néha 2,5 óra is kijön.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nekem még 3 óra is szokott lenni néha, mert sokat kell nyomkodni...

A fekést egész jól bírtam, a fájdalmat már nehezebben.... mi lesz akkor a szülésnél?? Viszont a masszázs az nagyon jól esett... a nyakamat is megmasszírozta kicsit, jó is volt, mert tisztára gorcsben voltak az izmaim...

De ha a fekvéssel van gondod, kérd meg hogy állítsa kicsit feljebb az ágyat=széket, hogy nem vízszintes legyen...úgy biztos jobb.

yuyu79

nem igaz, mindent félregépelek ;-)

yuyu79

Szia Niki drága!

Köszi az érdeklödést, sajnos a hazajövetel még nem aktuális egy jó darabig. Dönci eddig nem vitte túlzásba a növekedést, tegnaptól megfejelik a tejem valami kalóriadús cuccal, hátha történik valami. Amúgy jól van, csak én parázok állandóan... Kicsit rosszak az idegeim és mivel nem vagyok türelmes típus, nehezen viselem a várakozást. Levették tegnap az infúzióról és a melegítöágyat is alacsonyabb höfokra rakták. Holnap majd kiderül, hogy jól taktikáznak-e!?
Dönci zömmel alszik, a cicin is elalszik szinte azonnal, így pár napja a szopi se megy. Az üvegböl is jó, ha a felét megissza a penzumának, a másik felét szondázzák. Amíg nincs ereje magától inni, meg se kérdezem a hazajövetel lehetöségeit, mert felesleges.
Közben tartom a lelket a volt szobatársamban, aki betöltötte a 31. hetet és a baba most talán 1000 gr...
Megyek, mert végre van meleg kaja, megsült a pizzám, aztán menni kell a postára, stb. A szokásos, csak annyi komplikáció, hogy idönként fejnem kell.

Csajok úgy irígykedem a pocakotokért! nekem nagyon hiányzik az enyém és a lakója belöle! Nagyon csinik vagytok, élvezzétek az utolsó napokat-heteket!

Mivel visszaolvasni alig van idöm, nem vagyok képben már 18-a óta. Bocsi! De igyekszem a körülmények figyelembevételével!

Puszi: Barbi
maass

Szia Barbi!

Szegénykém, muszáj erősnek lenned, küldöm a sok-sok pozitív-ot Dönci babának, remélem hamarosan helyreáll a rend körülöttetek!

Rengeteget gondolok rátok, mennyivel egyszerűbb lenne, ha közelebb lennénk egymáshoz... anyuddal, pároddal remélem javult a helyzet? remélem van azért vki, akire számíthatsz ott segítségként, egy barát....?! Mert azért azt lássuk be az eddigi tempót nem nagyon kéne folytasd, nem hiányzik hogy kidőlj megint!!! Szegény volt szobatársad esete sem hangzik túl jól....

Fel a fejjel kislány, minden rendbe fog jönni, csak próbálj meg még egy kicsit türelmes lenni, azzal is csak segítesz Döncinek, mert hidd el ő érzi, hogy mi történik körülötte és ha erőre van szüksége, azt leginkább tőled remélheti! Sok puszi Nektek!

sniky

Barbi!!!!
Neked is sok-sok puszi, a kis Dömének pedig sok-sok erőt és egészséget. Nem csodálom, hogy szétcincálódtak az idegeit, én nem is tudom, hogy vészelném át ezt a helyzetet. Sajnálom, hogy Anyukád nem tudott tovább maradni és megint újra- mint mindig- Neked kell mindent a válladra venned. Szerintem, ha tehetnénk, a topic összes nyanyája ott lenne melletted, felváltva, hogy segítsen. ( Hallo, gyere haza, hogy segíthessünk!!!!)
Regőnek, Dömének jobbulást, a többiek peedig legyenek tekintettel az Anyura és ne rosszalkodjanak sokat!
bende

Sziasztok!

Közben hazaértünk a ctg-ről, nagyon izgi volt:)) minden a legnagyobb rendben, mocorgás az volt bőven, így gyönyörű mintázatot rajzolt a kisfiam a papírra:)

Ritus, nagyon kedves a Marika, egyből megszerettem!!! Bár én picit fiatalabbra saccoltam... de tényleg igaz, amit mondtál róla, hogy látszik, hogy érti a dolgát, szerintem nagyon jó kezekben leszünk ;)

Azért hívott téged jövő héten korán reggelre, hogy vért vegyen. Nekem azt a Medicoverben csinálják. Kérdeztem, hogy jöhetnék-e én is akkor, hogy találkozzunk, de azt mondta, hogy a következő hétre már téged is későbbre fog hívni, mert akkor nem kell annyit várni. Szóval nekem szerdánként 13.00-ra kell menjek, 2 hét múlva mehetnénk együtt, ha gondolod és ha még akkor egyben leszünk:)

Amúgy a szülőszobán ma is 9-en voltak, így a ctg-re még a vajúdóban sem volt hely, le kellett menjek az alagsori szintre.

Sziszka, gyönyörű kismami vagy abban a ruciban, nagyon jól áll !!!

Na most irány a háziorvos a táppénzes papíromért....
ma már nem hiszem, hogy jövök, jók legyetek és vigyázzatok magatokra!!!

sniky

Bende! Persze, küldd!!! b.zsofia@gmail.com

Azt tudom, hogy nem mi sokkoljuk, csak arra céloztam, ha éppen nem érzem, hogy mocorogna, mert nekem amúgy is olyan kis lusti baba, és akkor feleslegesen megsokkolják, mármint megberregtetik...

Na mindegy! Küldd a fotókat bátran!

sophie27

SZISZKA!!
nagyon csini vagy

magzatvízszivárgás:
nálunk azt mondta a szülésznő, h. ha kétségeink vannak tegyünk be 4-5 zsepit egy órára és ha átázik vegyük ki és ha a következő órában ismét megtellik , nos akkor indulandusz, mert a nyákdugó pisiléskor is kijöhet és esetleg észre sem vesszük...és ami még fontos, hogy ha friss vér is van benne akkor nagyon iparkodjunk, de ha sötétszínű vagy nagyon fakó/híg akkor az normális ...
és nem aggódni 3kilós babákat már inkubátorba sem teszik

csimby babájának szinte azonos adatai különböző méreteket jelentenének??na itt látszik, h csak hasalják a kg-okat neki 2,5 nekem 3kg-ot mondtak....
Vendég

Zsófi!
Amint készek küldöm, csak most le van merülve a gép. Itt nem sokkolják a babát, csak megkérik a mamát, hogy ébressze fel. Csokival, vagy változtasson testhelyzetet, vagy pöckölgesse meg a pocakját. Az enyém is pont bealudt, de a saját kihangosított szívhangjára felébredt :)
bende

kajajelentés:
nyuszis vadast csináltam életemben először, de most jósokáig nem lesz mert egyrészt kb.minden edény kellett hozzá a szekrényből és irtó kupi lett, mondjuk már bevágtam a gépbe őket :P
másrészről pedig a lábaimra már nem állok ma rá max.este addig regenerálódok.annyira rátud dagadni a normál vizesedésre, hogy ha guggolnom kell az nagyon fáj...
(azért fínom lett)

ctg:
akkor nálunk csak félpanzió volt?:( nem a teljes ellátás?? :( :(
Vendég

Szia Niki drága!

Köszi az érdeklödést, sajnos a hazajövetel még nem aktuális egy jó darabig. Dönci eddig nem vitte túlzásba a növekedést, tegnaptól megfejelik a tejem valami kalóriadús cuccal, hátha történik valami. Amúgy jól van, csak én parázok állandóan... Kicsit rosszak az idegeim és mivel nem vagyok türelmes típus, nehezen viselem a várakozást. Levették tegnap az infúzióról és a melegítöágyat is alacsonyabb höfokra rakták. Holnap majd kiderül, hogy jól taktikáznak-e!?
Dönci zömmel alszik, a cicin is elalszik szinte azonnal, így pár napja a szopi se megy. Az üvegböl is jó, ha a felét megissza a penzumának, a másik felét szondázzák. Amíg nincs ereje magától inni, meg se kérdezem a hazajövetel lehetöségeit, mert felesleges.
Közben tartom a lelket a volt szobatársamban, aki betöltötte a 31. hetet és a baba most talán 1000 gr...
Megyek, mert végre van meleg kaja, megsült a pizzám, aztán menni kell a postára, stb. A szokásos, csak annyi komplikáció, hogy idönként fejnem kell.

Csajok úgy irígykedem a pocakotokért! nekem nagyon hiányzik az enyém és a lakója belöle! Nagyon csinik vagytok, élvezzétek az utolsó napokat-heteket!

Mivel visszaolvasni alig van idöm, nem vagyok képben már 18-a óta. Bocsi! De igyekszem a körülmények figyelembevételével!

Puszi: Barbi
maass

Bocsi, elment még egyszer - én tudatzavaros. Pizza elfogyott, most sztereo fejek. Idötakarékos, mert a két cici egyszerre ürül. Az egyik üveget befogtam a térdem közé, így tudok írni is. :)
Közben megint szervezi a párom az életem. Holnap-holnapután úton van, a barátnöm is, aki zömmel kisegített, de ök pont jó irányba, mert el tudják vinni a párom egyik csomagját útközben a rendeltetési helyére (visszajött a csomag, mert a postás vak...). A másik két barátnöm gyerekei betegek, ök nem tudnak a következö napokban kisegíteni, így nem tudom, hogy mi lesz a megoldás, mert Regöt nem vihetem oda magammal...

Barbi
maass

Barbi! Továbbra is megy a drukk Döncinek, és ne aggódj, minden rendben lesz!
Én is azon gondolkodok, hogy jó lesz a szülés után visszakapni a régi pocakmente formámat, de ugyanakkor nagyon fog hiányozni is, a dörömböléssel együtt. Épp kezdek már hozzászokni, aztán egyszerrre csak eltűnik majd. Mondjuk lesz aki kárpótol érte :lol:

ZSófi, Szuszu, Sziszka! Jók a pocakfotók!!!

Apró! Nagyon jók a bútorok, a babakocsi huzata nekem nagyon-nagyon tetszik! Milyen típusú is végül a járgány?

CTG. A papíron azt vettem észre, hogy az alsó grafikonon a múlt héten a görbe főként a 0-10 tartományban mozgott, és csak egy csúcs volt, ami felment 30-ig, most meg eleve a 20-30-as vonalnál volt a görbe, és egy kisebb csúcs volt csak, ami szintén 30ig ment.
Ez így normális, vagy lehet, hogy a két gép különbözőképpen mér, és eleve máshonnan indítja a vonalat????

Borotválás: Mi a tapasztalat? Anyum elriasztott, hogy őt még tök szárazon borotválták, olyan volt, mintha nyúznák, így jobban járok, ha itthon elintéztetem Csabival (persze rendszeresen, hogy bármikor útra kész lehessek)... Ma is így csinálják, víz és vmi krém nélkül, és nagyon gáz? :shock:

panna1

Barbikám, kitartás!

Ha nem lennénk ennyire utolsó hetekben, napokban.....tuti indulna a segítség. De így sajna csak sok-sok +++++++++++++ tudunk küldeni.

Anyuddal nem rendeződött a dolog? Nem lenne szíves pár napra még segíteni? Tesók? Távoli rokonok? Jaj, annyira jó lenne valamilyen megoldást kitalálni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pöttöm! Örülök, hogy jól vagytok! Azért lassan de biztosan közeledik a pocakosság vége szerintem. Kíváncsi vagyok kivárja-e Noel a kiírt csaszi időpontját :roll:

Én is kevésbé bírom a strapát. MA elmentünk bevásárolni anyummal, és a 1,5órás mászkálós program végére azért jól elfáradtam, pihiznem is kellett utána, mert durván bekeményedett a pocim...

panna1

Panna, végül maradt az első szerelem, bergon. Csak használtan, sztem kb 2x, ha utcán volt. Baromi nagy mák volt.
Amikor vettem, még kislányt éreztem, de szerencsére totál unisex, remélem több babát kiszolgál majd!

Ctg: Amit már írtam.....nem bíznám rá a életem.

Borotválás: Én nagyon vacilálok. Mert egyfelől jó lenne itthon túlesni rajta, elég lesz a beöntés-macera vajúdás közben, de, és elnézést a témáért, Nektek nem viszket utána veszettül?
Mert én csak gyantázni tudtam eddig, vagy géppel, de akkor is nagyon begyullad.
Most az aquanatal miatt kétszer borotváltam, hát a következő napot nem kívánom senkinek. Hólyagos, viszketős..... :oops:
Vagy van erre valami jó kis trükk?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Barbi! Sajnálom, hogy nincs senki segítséged, azért anyukád veszekedés ide vagy oda maradhatott volna még.

Amikor engem anno császároztak utána tettek is valamit a hasamra, hogy nyomja le és szinte sírva néztem le, hogy akkor nekem már nincs is pocakom. Ráadásul császárnál azért mégsem éli át az ember úgy a szülés élményét. Akkor nagyon rosszul érintett a dolog.

Én, mivel tudtam előre az időpontot, előző este leborotváltam magamnak. Valahogy rosszul voltam attól, hogy valaki más csinálja meg. Nálam a női borotvahab és borotva beválik, csak kicsit szokott kipattogzani.

Andi

KépKép
jazmin2005

Én elektromossal borotválom magam, a simával félek hogy megvágom magam.
Eddig simán elintéztem, de most a pocakomtól nem látom, mit csinálok lent...
Andi! Te hogy borotváltad magad, tükör segítségével?
Végül is ha régen a tök rövid hajamat levágtam géppel hátul is 2tükör segítségével, akkor nem kizárt hogy ez is sikerülhet :lol:

panna1

Panna!

Engem sose borotváltak (ill. talán csak a kijárat környékét) egyik szülés elött sem, söt beöntésem sem volt. Utóbbi így az idöközben szerzett tapasztalatok alapján nem is annyira rémes, mint gondoltam. Nem fáj, nem kellemetlen.
A mütét elött csutkára leborotváltak, mint egy kislány szárazon és nem vettem észre, tehát az se gáz, ne aggódj! A legnagyobb kaland a szülés, minden körülötte csak részletkérdés.

Apró!

Anyám nem tudott, de köztünk legyen mondva nem is akart maradni, csak az alkalomra várt, hogy megléphessen.

Kitaláltam közben a megoldást a holnapi napra: bemegyek a kora reggeli etetésre fél nyolcra, aztán idöben visszajövök és együtt megyünk Konstanzba, mert az a gyerekeknek is hoz végre egy kis változatosságot. Holnap meleg lesz, ellentétben az elmúlt napokkal és a következökkel, miszerint péntektöl vihar és hideg, tehát pont kapóra jön a holnapi meleg.
Most megyünk még járni egyet, aztán részemröl a kidölés. Alighanem vashiányom lehet, mert napról napra fáradtabb vagyok.

Puszi:
Barbi
maass

borotválás témában, én is sima borotvával szoktam, már amikor tudtam... most apa segített be egy picit, de nekem is mindig fáj, viszket utána, erre az egyetlen, ami enyhülést hoz, az a neogranormon kenőcs! az picit megnyugtat!

Barbi, kitartást! lehet, hogy kellene egy kis vitamint szedned, amiben vas is van... hátha segít a fáradtságon!

holnap jövök, addig jók legyetek! ne szüljön meg senki az éjjel, ha lehet! ;)

sophie27

Én is lassan elteszem magam holnapra.

Azt hiszem azért nekiveselkedek egy kis mókának (odalenn) jövő héten, úgyis ráérek, nagyjából mindennel megvagyok az általános takarításon kívül. A többihez már apa is kell.

A vashiánytól nagyon rettegek, mert eddig megúsztam, csak picit volt alacsonyabb a hemoglobinom, de már a 4. féle vastablettát írja fel a doki, mert mind kikészít. Ha beveszem, másnap fel sem kelek a wc-ről. :? :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Itthon tükörrel csináltam, a kádból pont láttam magam, de anno a kórházban anélkül és jól sikerült.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok, Szilvi férje vagyok. Sziszka bentragadt a kórházban. Nincs semmi ok az aggodalomra, de 3-4 napos vizsgálatra szükség van.
Nem volt jókedvű emiatt, és mindenkinek azt üzeni, hogy ne menjetek be idő előtt a kórházba, hanem maradjatok otthon a férjetek mellett! :lol:

Kép

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!
nagyon szépek a pocakfotók!

nekem 90 cm a pocakom és 8 kilónál tartok eddig már jó 6 hete nem igen hízok de egy örökmozgó 3 éves mellett nem csoda néha érzem hogy pihizni kellene!

2100 lett a méhszájam a tegnapi vizsgálaton de más gond nincs 2 hét múlva megyek majd nst re.

sziszka!
biztos ami biztos így legalább megnyugodhatsz hogy minden rendben és jöhetsz hamarosan haza!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Szia Laci! Remélem Szilvi hamarosan újra otthon lesz. Mondd meg neki, bocs ha én ijesztettem meg, és ezért mentetek be a kórházba ;-) De azért jobb biztosat tudni...

yuyu79

Megérkeztek végre a bútoraink :-D Persze még kupi van, de majd teszek fel képeket,, ha rendeződik a helyzet... Lehet hogy csak jövő héten. De olyan megnyugtató, hogy itt van minden ;-)

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?