Új privát üzeneted érkezett!

látom marek örülsz neki :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Igen, valószínűleg ezt is, azt is tapsztalni kell, és akkor helyére kerülnek a dolgok!
Háááát ilyen nehéz ez a szülősködés.... :shock: Vagy az ember apróságokból is nagy problémát csinál, mert a legjobbat szeretné a kölkének :? Lehet, hogy jobb lenne a megérzéseinkre hagyatkozni néha, az ösztönös. :roll: Ki tudja sokszor, mivel árt és mivel nem...én már jópárszor a saját zsákutcámba szaladtam :roll: :roll: :roll:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Ancsa nagyon szép vagy a képeken és a gyerekeid is gyönyörüek.
Marek mi az a Brownie?
Babe én is így vagyok ezzel csak fiús rucikat vásároltam eddig mert én is arra készülök csak van egy olyan előnyöm hogy testvéremnek két lánya van és rengeteg kislány ruhát kaptam tőle.És neked kiderült hogy mi lesz?vagy csak nem ártanának a kislány rucik sem.



vikcy6
Pákozd
 
 

 
 

MAREK!

Mi egy kórházban fogunk szülni. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Én pedig még SEMMIT nem vettem, és még szegény fiam nevét sem döntöttük el, de ha ezen a héten sem tudunk erről 10 értelmes, felnőtt mondatot váltani apával, akkor elválok :twisted:
Nincs a héten Barbi, igazán ráérünk. Majd meghívom egy kávézóba, vele komoly dolgokról csak ott lehet beszélgetni, mert ott nem csinál mást :roll: :roll: :roll: csak rám figyel :shock: .

De tényleg! Már annyira bosszant, hogy lassan a 3. harmadba lépek, és még mindig kistesózom a fiamat...nem vagyok egy magzattal kommunikáló típus, de azért mégis :roll: Neki is kell, hogy tessen, majd jól oldalba rúg, ha nem tetszik neki aaaaaaaz: Ottó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Andi!

Nálunk ugyan ez a helyzet név ügyben, csak azzal a különbséggel, hogy nekem még az sem áll a számra, hogy kistesó meg ilyenek egyszerűen csak új gyereknek hívom szegényt, amiért nagyon szégyenlem magam, vagy legalább is lelki ismret furdalásom van.

:cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Andi mi se döntöttük még el :( vagyis én már választottam,csak apának soha nem jut ideje,hogy leüljünk és megbeszéljük :(
na de naponta 3 órát játszani a számítógépen,arra van ideje minden nap :twisted: hétvégén meg non-stop játszik,arra is van ideje :twisted:
persze mikor ezt szóvátettem,
akkor még én voltam a rossza,meg a hárpia :shock:
most már nem is forszírozom a dolgot :( majd akkor az lessz a kisasszony neve, amit én választottam :lol: :lol: :lol:
babakocsit meg mindent is egyedül nézek, vásárolni se hajlandó eljönni, mert nincs rá ideje címszó alatt.
pedig az én párom 7-16 ig dolgozik, hétvégéken meg sose szinte ,pedig a pénz kellene, csak hát ő fáradt ahhoz,hogy túlórázzon értünk..... :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Vikcy
brownies az egy süti...finom és tök könnyű megcsinálni...még nekem is sikerült, pedig most csináltam először... :lol:

Tücsök
Te kinél szülsz? Dorka is ott született?
Egyébként Anhel is ott fog szülni. De jó! Már hárman vagyunk ugyanonnan. Lehet, hogy összefutunk a szülőszobán? :? Akkor az alternatív szülőszobát sorsolással döntjük el... :lol: :lol: :lol: Szülésznőd lesz...? (vagy van?)

Megyek melózni. Holnap jövök.
Pá! :arrow:

marek
 
 


Marek!

Írtam privit.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!

Ancsa2727, Vicky6 - Nekem is mellsőfali a lepényem, de a 16. héttől kezdve rendszeresen érzem a mocorgást. Sőt mostanában, leginkább amióta nincs olyan hőség különösen aktív. A legjellemzőbb még mindig az esti műsor, de napközben is vannak bejelentkezések jócskán. Szóval nem hiszem, hogy a lepény tompítana bármit is. Azt viszont nem tudom, hogy mennyi mozgás a normális, hülyeséget meg nem akarok mondani. De szerintem, ha vmi nem lenne normális már biztos mondta volna a dokitok. A 35. héttel kapcsolatban egyetértek Marekkal!
Cukik a rucik! És a pocik is!!!!
Marek, lehet, hogy lelettünk körözve??? :lol: 8)

Marek - De jó neked, hogy túl vagy rajta! Délelőtt én beszerztem a cuccot, bekevertem, most már a hűtőben várja a holnapot. :)

Andi - Na most nekem is könnybelábadtak a szemeim, amikor BArbi bölcsis storyját olvastam. Szerintem ez is olyan, mint az altatás dolog. Minden gyerek, minden más. Én valahol mindkét teóriával egyetértek. Hál'isten még jó darabig nem kell ezen törnöm a fejem, elég lesz először Egyeskével összehangolódnunk. :lol: A látogatás is olyan dolog, hogy ha nem szeretnéd, hogy Barbinak el kelljen válnia tőled ott, akkor nem kell. HA jól emlékszem engem sem vittek be annak idején az öcsémhez, pedig én már 5,5 éves voltam.
Név ügyben még nélunk sincs döntés, így a következő nevekkel szoktuk illetni: Pocaklakó, Aprótalpú, Csibe, Dinnyemag (mivel a hasam akkora, mint egy dinnye), Baby vagy csak egyszrűen Gyerek. :lol:

Marek - Ha nem csalnak az emlékeim, akkor a Brownie erősen hasonlít a kakóskevertre, nem?

Csajok, 2-3 napja joval többször bekeményedik a hasam, mint eddig és az élet is jobban zajlik odabent. Szerintetek ez jó vagy nem? Sose tudom eldönteni, hogy azért rugdos-e mert valami nem tetszik neki vagy mert épp csak gyakorol. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettina, valahol azt olvastam, hogy nem terhes állapotban is napi 1000 (!!!) összehúzódást, keményedést is produkál a méh, csak nem vesszük észre. Úgyhogy az a napi x mennyiség el is tűnhet. Én azt sem tudom, milyen, amikor keményedik. :oops: Lehet, hogy már éreztem, de igazából nekem nem fáj vagy ilyesmi. A kisfiúnk meg mindig akkor aktívabb, ha már éhséget érzek, vagy közvetlenül evés után.

Kép
szöszke
 
 


Szbettyna: nekem is nagyon sűrűn keményedik a hasam, egy nap legalabb fél napot kőkemény...de nemcsak ma...már kb egyhete...de meg is kérdem a dokimat, hétfőn kell menjünk uh-ra..de biztosan csak mert most nagyon nő :lol:

Ancsa: nagyon aranyos gyerekeid vannak,
ami a férjeket illeti, Andi, Ancsa látom nem vagyok egyedül...nállunk sincs semmi haladás a név terén, ...a tegnap szóba hoztam...errefel azt mondta vbálasszunk egy lánynevet először (pedig tudjuk h fiucska), mert hogy az könnyebb...mondom...igen ha lány lenne akkor fiuval kezdené...mert nehéz lesz a zöldágra vergődés...érezzük mind a ketten...már csak mikor eszembe jut, mi tleharcoltam miko r aházat kellett berendezni... :roll:...nekünk nincs időnk rá...képen többször látom...talán ugy megegyezünk hamarabb :wink:

Ildi ...gondolom ma nem volt valami fényes napod az mh-n...én amugy is ritkán tudok onnan irni...[/b]

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


marek: ha van kedved elárulni a brownie receptet.. :lol:
mint irtam nállunk nincs ilyen.. vérvétel..cukor... bár nem bánnám, ha tudnám...na de nincs :shock:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


sz.bettyna nem tudom akkor mi az oka hogy én csak akkor érzem ha fekszek.Végül is nem aggódok annyira mert csinál ő már látványos mozdulatokat is csak furcsa hogy ha mászkálok nem érzem.Ti hisztek a Kínai naptárban?Én nagyon kiváncsi vagyok a pocaklakóm nemére és kipróbáltam de nem az lett amit szeretnék. :cry: Ez bevált már valakinek?



vikcy6
Pákozd
 
 


A Brownie recept engem is érdekel!Beirtam a keresőbe és van ott nagyon sok recept róla.mindegyik más fajta



vikcy6
Pákozd
 
 


A Brownie recept engem is érdekel!Beirtam a keresőbe és van ott nagyon sok recept róla.mindegyik más fajta



vikcy6
Pákozd
 
 


Hú de sokat termeltetek! :D

Vikcy ! Üdvözöllek én is! Én most leszek 2 nap mulva 26 hetes. Nekem a 20.héttől van mocorgás, de olyan 2-3 hete érzem erősen, néha már akkor is mikor jövök megyek! :lol: A melső falon tapad a méhlepény!Kisfiam lesz!Nekem sajnos voltak problémáim végig, pihennem is kell! :roll: De a baba jól van.
Szerintem, ha jó a szívhang, és azért esténként érzed a babát akkor nincs baj!Ez mindenkinél más és más! :wink: Lehet egy hét mulva érzed azt is hogy merre pörög -forog ! :lol:

Ancsa...húúú de nagy pocid van! :shock: :D De van hozzá cickó is! :wink: Nagyon szép voltál 2 gyerek után! :shock: :D Én sose voltam ilyen vékony!
Ha így nétzél ki 2 szülés után akkor most is le fogsz fogyni nyugi!
Csíkjaim még nekem nincsenek(csak régiek) :oops: de lehet lesznek mert az én bőröm is szakadós!

A dokim szabin van, ma hívtam, úgyhogy csak jövő héten megyek hozzá! Remélem a méhszáj még 2000!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ancsa! Én is voltam ilyen "vékony" is, egy évvel ezelött!
Ez a példakép! :wink:
Kép

Most meg......pffff :roll:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke - Olyan, mintha lenyeltél volna egy téglát és az megakadt az alhasadban. De mondhatnám azt is, hogy olyan, mintha a baba keresztben befeszítené magát odalent. Nem fáj, de nem is kellemes érzés. Mindenesetre holnap megkérdezem a dokit.

Kata - Csini voltál és vagy is!!!! :wink:

Csajok, aki már túl van a cukros témán, volt akinek nem enegdték otthon bekeverni a cuccot?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


találtam egy jó kis méhnyak zártság érték skálát
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/pro ... tt-mehszaj

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Kép
szöszke
 
 


Miért nem látszik a vonalzóm???, :cry: :cry: :cry: :cry:

Eddig működött.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Tücsök, látszik a vonalzód...

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Először is, szia Vicky!!!
Nekem is mellső falon talad a méhlepény, de én a 16. héttől éreztem a mozgást és most már tombol bent a kiscsaj, szóval nem hiszem, hogy kifejezetten ettől nem érzed gyakrabban, lehet, hogy csak kevésbé aktív a baba.
A terheléses cukorvizsgálatot a 24-28. hétben szokták csinálni, én holnap megyek, és ez a 25. hét, szóval ez dokifüggő szerintem, mint ahogy az is kórház-doki függő, hogy tej+zsemle vagy a cukros lötyi, mindehol más.

Marek - de jó neked, hogy túlvagy a terheléses szutykon!
Az EDA tuti így van az Uzsokiban, sajna :? Szerintem is nagyon gáz, hogy fizetni kell érte, és tuti, hogy a doki, aki beadja, annak a zsebébe megy :shock:
Amúgy a nem fizetős szobába nem mehet be látogató és ki kell tolni a babát a folyosóra, ezért akartam fizetősbe menni, de olyan drága minden, doki, szülés, dolgok a babának . . . szóval lehet, hogy nem lesz belőle semmi, bár gáz lenne, ha a párom nem jöhetne be a szobába, ahol fekszem!!! :cry:

Ancsa - cukik a rucik, te aztán tényleg jól ráálltál a fehérre :lol:
A hasad jó nagy, a csíkokat sajnálom, nekem hála az égnek nagyon jó bőröm van, nem jött ki rajta semmi, pedig sosem kenem, mert mindig elfelejtem :oops:
A terhesség előtti fényképed az első terhesség előtti??? Mert jó vékony voltál hallod, na teszek fel én is egyet mindjárt :lol:
Édesek a gyerekek, gratulálok hozzájuk!!!

Andi - nekem is két mérettel nagyobb melltartó kell, vagyis régen 70 A volt (legkisebb), most a 75 C már szorít, jó is, nem is, ha megmarad, örülni fogok neki, de most inkább kényelmetlen, hogy már ekkora, de megszoktam már.

Bettyna - nekem rengetegszer van olyan, hogy leköltözik nagyon alulra hashoz a baba és nyom, de nagyon erősen és ez kellemetlen és úgy érzem, hogy fel sem tudnék állni :? Olyankor szokott Zoli beszélni neki felülre, köldök fölé és csomószor beválik, mert odébb vándorol :D

Amúgy ma kész voltam. Jön egy ügyfél, egy öreg néni a férjével. Azóta nem látott, hogy jön a baba (előtte kb. 53 kg voltam, főleg mikor még dohányoztam), mondja is nekem, hogy meghíztam. Mondom, igen, mert jön a baba. Nézi a hasamat és azt mondja, jó, de most már ne hízzak többet :shock: Erre a tata megjegyzi, hogy a kis trónörökös most a legfontosabb, tehát tényleg ne hízzak :? Köpni-nyelni nem tudtam, annyit mondtam, hogy a trónörökös királylány lesz, mert lány.
A másik ilyen, évek óta ügyfelem, most tudta meg, hogy jön a baba, azt mondja, és fiú, mondom, nem, lány, erre ő, jaj, hát nem baj az... NEM HISZEM EL!!! Csak fiú lehet az első gyerek??? Már egy másik ügyféltől is megkaptam, hogy nem baj, semmi gond, majd a második fiú lesz, erre mondom mindig, hogy a családban mindenki lányt akart, csak párom nem. Komolyan, hihetetlenek az emberek, persze nem húzom fel magam, csak fura, nem? Már nem abban a korban vagyunk, ahol muszáj volt, hogy az elsőszülött fiú legyen, mert különben kivégezték a feleséget!!!! :evil: Bár a Fábry sokszor elsütötte azt a viccet a show-jában, hogy : Két barát beszélget: - Megszületett a gyerek! másik - És fiú? válasz - Nem másik - Hanem??? :P :x
Szóval néha nem győzök csodálkozni, hogy mennyire nem gondolkoznak az emberek, mielőtt kinyitják a szájukat!!!
Amúgy nálunk a cukros lötyit majd ott adják a kórházban, nekem nem kell kevernem, viszem az üveg citromlét, aztán beleöntök valamennyit, hogy mégis inkább limonádé íze legyen.
Hát ez van velünk most.
Megyek tovább, mindjárt felteszem a régi, jó formámról a képet :lol:
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép Kép

Tipikus előtte-utána kép :lol: (a pocisat most csináltuk, szóval aktuális has)

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, nekem nagymamám, akinek 4 lány adatott meg (kettő élte meg a felnőtt kort) mondta azt a kisfiúnkra, hogy nem baj, hogy kisfiú. :( Ő nagyon lányra készült.
Nem túl normálisak az emberek. Beleszólnak mindenbe, és okoskodnak...játszák a tapasztalt nagyasszonyt, pl. kolléganőm, aki huszon akárhány éve szült, amikor még majdhogynem lábbal hajtható ultrahangos gépek voltak, már vészmadárkodott, hogy hiába mondták meg, hogy kisfiúnk lesz, lehet, hogy nem is az lesz. Ebben nem az a baj, hogy ezt felveti (különben egy 4 D-s felvétel nemigen téved ezzel kapcsolatban), hanem az a káröröm, ahogy felveti.

Kép
szöszke
 
 


nusildi
nem,hanem 2 gyerek után néztem így ki, a mostani terhességem elött

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok,

Bettyna:
köszi a kedves szavakat. Nagyon jól esett.
Voltam ma edzőteremben sétálni, egy órát edzettem 2 megszakítással, hogy ne legyen túl hirtelen a kezdés. Annyira jól esett. Utána lementem a wellnessbe, és pezsgőpancsiztam. Most sokkal jobb a lelkemnek, már nem annyira sötét a világ, a testem elfáradt, de jól esik. A tegnap reggeli görcs a lábamban még mindig fáj, de reménykedem benne, hogy majd elmúlik. És megint szép lesz a világ :D

Vikcy: Üdv, köztünk!

Ancsa, nagyon szép pocid van. Imádom! Nekem is ekkora, teszek majd fel képet, hogy ne érezd magad egyedül, jó? :D Köszönöm, hogy te is tettél fel képet, így nekem is könnyebb. :)

Handrea: én is azt gondolom, hogy ártalmas, hogy ajándékot hoz a kicsi, ha nem kap a kicsi is a nagytól. Ezért viszem magammal Lilit ajándékot venni Borinak az utolsó hónapban. Nem kell nagy ajándék, de Lilinek kell megvennie, kiválasztania. Cumit fog kapni tőle, mert azt Lili is szereti, szükséges is, sokszor be fogja tenni egyedül Bori szájába a későbbiek során, és mindig mondhatom majd neki, hogy „ezt a cumit te vetted ajándékba Borinak, emlékszel kicsim? „ … És tudom, hogy ennek nagyon örül majd, és majd belekezd a mesélésbe, hogy hogy vette a cumikát Borinak. Így nem lesz gond szerintem. :D Nem?

Mi is készítjük Lili lelkét a tesóra, játszik vele a pocimban, mesél neki, Bori haza küldött egy két játékot, hogy Lili játszhasson vele, amíg megérkezik, Lili ezt érti, és tetszik neki. Hozza a cumit a pocimra Borinak, minden 2. málnát Borinak ad, utána nekem. Fogja a kezét (pólómat), ölelkezi, megfürdeti, ha együtt pancsizunk. Nagyon jó. Lilivel még nem lehet olyan könnyen beszélni, mint Barbival, érződik az a pár hónap előny. Nekem nagyon tetszik, ahogy írtad, hogy Barbi hogy várja a kistesóját. Ügyesen kezelitek ti is ezt a kérdést. Remélem mindnyájunknak sikerül a jó testvéri kapcsolatot hosszútávon kialakítani a gyermekeink között.

Apa kérdés: sok apuka van ezzel így, én nem engedhettem meg, hogy ez a helyzet kialakuljon. Hagyom, hogy úgy csinálja ahogy tudja, még mindig jobb, mintha nem csinálna semmit. Nekem pár hetes babát kellett ráhagynom a sürgős műtétem miatt. Lili szopizós baba volt. Az anyatej nagyon érzékeny, a lényeget elmondtam, és mikor hazatértem egy egybe gyerek, és egy egybe apuka várt rám. Nem volt kétségbe esés. Isteni jó, hogy ezt bevállalta. És ezt azóta is többször előadja. Így könnyebb terhesnek, betegnek, bárminek lennem…

Amit írtál apáról, de leginkább arról, hogy Barbi nem akarna többé elszakadni tőled, azt csak te érezheted. Biztosan igazad van, és most is nélküled tölt el 5 napot! Ez nagyon komoly dolog. Az én Lilim még sosem volt ennyit távol tőlem. A ti esetetekben, azt mondanám Barbinak, hogy milyen jó lesz neki, hogy mehet a mamához nyaralni egy hétre, és a mama biztos viszi majd a játszótérre, fagyizni, stb. Úgyis az utolsó szavak maradnak meg a gyerekben. Úgyhogy nagyon lelkesen mondanám neki, hogy érezze milyen jó lesz neki, és megbeszélném vele, hogy mi mindent fognak csinálni szerinte a mamával :D Tuti jó kedvvel válik majd el. Nem?

Ancsa: a mind a kettő kap ajándékot szülinapra, névnapra dologról most először hallok gyakorló szülőtől. Örülök, hogy bevált, mert én is gondolkodtam ezen a megoldáson. Azt hiszem én is ezt fogom majd csinálni.

Szöszke: igazad van abban amit írtál a tesó ajándékról. Azt gondolom, hogy ennek ellenére mi csinálni fogjuk, DE odafigyelünk, hogy mit mondunk a gyerekeknek. Pl.: lesz szülinapi buli, veszek a gyerekeimnek kis trombitákat, bohóc sapit, meg ilyen szülinapi buli játékokat, és feldíszítjük együtt a lakást. Sütünk együtt tortát. Közben megbeszéljük, hogy az egyiknek a szülinapjára készülünk. Oda adom a kis játékokat mind a kettőnek, örülnek, de a szülinapi ajándékot (a nagyot) a szülinapos kapja majd meg a másik gyerekemtől, hogy részt vehessen a játékban, és együtt örülnek majd, remélem. Így kiderül a nem szülinaposnak is, hogy ez nem az ő napja, és semmi nem kötelező. De mégis együtt örülhet a másikkal, és mindannyian együtt élvezhetjük a jeles napot, nem?

Marek: kérek szépen brownie receptet! Köszi :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi - Nem semmik a képek! Mindegyiken nagyon jól nézel ki!
Én simogatni szoktam felfelé, ha apa nincs kéznél, ha van, akkor ő. :D
Az ilyen kedves öregek meg k....ák be!!!! Ne is törődj velük! Nálunk a suliban a gazdaságis nőci mondogatta állandóan, hogy "gyerek lesz vagy csak lyány?" :shock: Gondolhatod mennyire izgatott fel. :lol:

Szöszke - Lehet, hogy akkor még egyáltalán nem is volt uh! :wink:

A másik topikban az egyik lény nagymamája azt mondta, hogy azért van az embernek két füle, hogy az egyikne bemenjenke ezek a hülyeségek, a másikon meg ki, de bent ne maradjon semmi! NA, én erre szoktam ilynekor gondolni!!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bocsi! lény = lány!!!!!! :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


nyugtonmalac :lol: :lol: :lol: ok,akkor nem leszek egyedül ekkora pocival :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok
Megint jó sokat írtatok...szépen beindult itt az élet... :lol:

És micsoda képeket raktatok fel!!! Ildi...nem ér ilyen képeket felrakni...sose néztem ki így és gyanítom már nem is fogok... :cry: 8) :lol: Nade mindegy! Viszont most már tényleg ne hízz többet, mert mit szólnak az ügyfelek!!! :lol: :evil: :lol: Egyébként hogy bírtad ki, hogy ne szólj be?
Tőlem tavaly nyáron megkérdezte egy néni, hogy kisbabánk lesz? Mondtam igen (elég nyilvánvaló volt ugyanis) Erre megkérdezte, hogy "És akartad?" :shock: :shock: :shock: Több mint két éve vártunk akkor már a babára, túl voltam egy vetélésen, de "ááááá....nem akartam...." :evil:

A receptet mindjárt átlopom a régi topikomról...onnan van ugyanis.
De a hétvégi sárgabarackos torta se volt semmi...Majd azt is küldöm egyszer, ha kell valakinek...

marek
 
 


Ciripke receptjei (köszönjük a lehetőséget)...bónusznak idemásoltam a cukkinis lepényt is, mert az is nagyon finom.... :lol:

Cukkini lepény:

1 fej hagyma, meg pár gerezd fokhagyma megpirítva (én ezt a tepsiben szoktam megcsinálni, hogy ne koszoljak többet)
1 cukkini lereszelve
2-3 krumpli lereszelve
1 tk só, bors, zöldfűszerek ami van (ebből kihagytam, mert nem tudom ki mit utál, viszont volt benne házi pirosarany)
10 dkg liszt
1 tojás
1 pohár joghurt/tejföl/kefír (eredeli receptben tejszín, de szerintem felesleges)
10-15 dkg reszelt sajt (felét bele, felét a tetejére)

kisebb tepsibe bele (kivajazni, ha nem teflon) 200 fok 40 perc

brownies:

10 dkg liszt
10 dkg csoki felaprítva
8 dkg cukor
0,8 dl olaj
1 tk sütőpor
vaniliás cukor
1 tk nescafe
2 tojás
tetejére egy marék dió darálva
(ebben most volt kandírozott narancshéj)

kivajazott tepsi
175 fok, 18-20 perc nem több, mert kiszárad

Mindkét sütinél a hozzávalóket bele lehet dobálni késes kevezőgépbe egészben és abban összenyomatni mindent, tepsibe önteni azt kész

Most már viszont megyek aludni...
Jóccaka :arrow:

marek
 
 


ajaj, felébredtem a szomszéd bulizására 3-kor, és azóta nem alszom. :(

Marek, tőlünk is megkérdezték egy páran, hogy terveztük-e a babát...basszus, azért házasodtunk össze decemberben, hogy végre jöhessen...ez nyílt titok volt mindenki előtt. Olyan baromira tapintatosak az emberek...vissza kellene kérdezni, hogy "miért, téged terveztek?"
Különben nem érdekel, hadd buggyanjon ki a szájukon a tudomány. :D

NYmalac, szerintem így jó, ahogy gondolod. Engem egyedül az aggasztana, ha a másik gyerek nem tudná, hogy nem automatikus dolog a testvére szülinapján ajándékot kapnia. Az apa szülinapján az anya is kap ajándékot? Na jó, nem egy kategória, de azért családtagok ők is, vagy pl. a nagymamám szülinapján a nagymamám testvérének nem vinnék ajándékot...na jó, ez is más kategória, idősebb korban már nem igen kellene betartani ezt a szokást... Az viszont más kérdés, hogy vajon a gyerek mennyire szokik hozzá, hogy a tesó szülinapján ő is kap...meddig kell ezt csinálni? Aztán később, amikor át akar állni az ember a "csak az ünnepelt kap ajándékot" szokásra, azt hogy fogja megélni a tesó? Vagy akkor életük végéig mindig mindketten kapnak ajándékot? :)

Csak ezért gondolom, hogy én már az elején szeretném rövidre zárni a dolgokat: nem alszom együtt a gyerekkel, és csak az ünnepelt kap ajándékot. Aztán meglátom, hogy a valóságban hogy lesz. :D:D:D

Kép
szöszke
 
 


Csajok, mindjárt indulunk,ááááááá, már most izgulok, hogy milyen lesz a lötyi :?
Amúgy Marek, meg bírtam állni, hogy ne szóljak be, mert 7 éve ügyfelezek, a türelem nálam tanult magatartásforma, muszáj volt, mert már különben rég felrúgtam volna valakit :lol: Amúgy az életben tök türelmetlen vagyok, amolyan adj uram, de azonnal típus, szóval nem könnyű megállni, de próbálok tojni rá.
Na megyek, kitartást társaim, akik szintén ma cukros löttyöztök és vért vesztetek, majd jelentkezem a mh-ről ha már túlvagyok a dolgon!!!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


sziasztok

hogy vagytok?
én elég szarul,beterveztem mára a fogorvost,márha fogadnak persze, de tök bevagyok tojva,azokután amit a múltkor leműveltek a fogammal..... :?
na mindegy, 8-kor azért telefonálok, hogy hogy van a rendelés,aztán megyek ha minden igaz :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Jó reggelt!!!
Tudtam aludni!!! :lol: Hurráááááá! Sőt még tudnék is, csak a férjem ment Pestre és megkérdezte, hogy milyen nadrágot húzzon... :shock: :roll: :lol: Nem hiszem el, hogy nem tudom erről leszoktatni... :roll:
Na mindegy! Kicsit összepakolok, aztán olvasok. Csak délután lesz órám, addig csak lustálkodni akarok... :lol:

Azért néha majd benézek, persze csak ha nem alszok be az első oldal után... :lol: :lol: :lol:
Írjatok sokat!

marek
 
 


Ildi...ez igen! :lol: Jó bombázó alakod volt! És most is nagyon jól nézel ki, szerintem Te csak pocira hízál. A többi csak víz , hidd el! Szép vagy!
Ezekkel az öregekkel ne is foglalkozz! Még a régi középkoba élnek , ahol csak a fiú számított gyereknek! :roll:
Bár nekem fiam lesz így én ilyet nem kaptam még, de tudom hogy így reagálnak. Még apukám is azt mondta az elején, reméli fiam lesz, mert mégis csak az az igazi! :twisted: :( :twisted: Nagyon berágtam rá!!!!! :twisted: Persze egyből szépítette a dolgot!
Mi az anyuval meg lányt akartunk......de nem jött be!
Igazából elsőre tök mindegy, nem? :lol:
Olyat már tőlem is kérdeztek mint Marektól...hogy -és terveztük????...Csak lestem, nem tudom hogy nem egyértelmű ez, mikor meg is házasodtunk és már próbálkoztunk, vetélésem is volt sajnos.....az illető tudta is! :roll:

Marek....jók a receptek, ki is másoltam! :lol:

Ancsa...bátorság a fogorvoshoz! :wink:

Sziasztok, pocaksimi! :D
Kata

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Találtam egy oldalt a szoptatásról, nagyon jó kis füzetecskék találhatók itt, hasznos tanácsokkal. www.lll.hu
Mindenkinek szép napot, :)
m

macianyu
 
 


sziasztok, megjöttem. most megyek, visszaolvasok, aztán irogatok

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

Marek:
én kérek minden édességes, és nem édességes receptet :) Mindig olyan jókat sütsz, és összefolyik a nyál a számban. Hmmmm.
Köszönöm a feltett recepteket! Imádom a mindent dobálj bele, keverd össze és süsd meg recepteket. Majd teszek fel én is hasonlókat…

Szöszke: nem lehet rosszul dönteni ezekben a kérdésekben (ajándék, együtt alvás), csak dönteni kell, és tudnunk kell, hogy a mi családunknak mi lesz a jobb. A gyerekkel meg kell beszélni a miérteket az ő szintjükön, és akkor az sem baj, ha változtatunk, mert mégsem jó úgy ahogy van. Minden család másmilyen, mindenhol más és más szokások vannak. Szerintem akkor döntünk jól, ha a gyermekünk érkezése, és növekedése nem terheli a szülőket, hanem a pici tökéletesen be tud illeszkedni a családba, annak a minden napjaiba, és ott mindenki jól érzi magát. Ekkor biztos jó a családi légkör.

Amúgy nálunk, és gondolom máshol is, vannak még más gyerekek is a családban (pl. unoka tesók), akiknek a szülinapját szintén együtt ünnepli a család (pl. mamánál). Ott sem kap a gyerekem ajándékot, csak mert a másiknak szülinapja van. Illetve a mi családunkban, Lili unoka testvére kapott kisebb korában Lili valamelyik napján egy kis ajándékot a szüleitől, hogy ne sírjon, ha Lili kap, ő meg nem. Nem szólok bele más családok nevelési technikájába, de nekem ez fura volt. A kisfiú az óta is bevágja a durcit, ha valami nem úgy van, ahogy neki tetszik. De ott más gondok is vannak a családban. Én azt szeretném, ha Lili örülne annak is, ha ő adhat valakinek ajándékot. Az is jó dolog, csak erre fel kell hívni a figyelmüket. Nem?

Ildi: hogy bírtad a terhelésest? Én majd alább ecsetelem a velem történteket :S

Ancsa: ügyi legyél a fogorvosnál! Hamar túl leszel rajta.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Jól beindult az oldal.....ismét lemaradtam az egy napi kihagyással. Augusztusra beszerzünk majd egy gépet otthonra. Apa is jóváhagyta tegnap. :lol:

Ildi! Szerintem a doki, aki 20ezret kér az EDA-ért, zsebre dolgozik.
nem hiszem, hogy ez helyén való, hogy azért külön kell fizetni.

Én még mindig 2 ágyas szoba párti vagyok (cigiszagú WC-zuhanyzó élmény óta). Inkább leéhezem.

Ma reggel ráálltam a mérlegre. :(
67,9 kg.
160 centi vagyok, 61,5-ről indultam, ami eleve elég sok.

Hétfőn megyek dokihoz - csak előre felkészültem lelkileg a mérlegre állásra. Az elején azt mondta, ha 70 kilóval szülünk, az jó.
Hát.....még 12 hét az nem csak 2 kiló lesz így a harmadik harmadban.
Ő is inkább nézze már meg, hogy ki lakik a pocakban. Annyira ráálltunk a lány gondolatára, hogy nem is tudom mi lesz, ha van fütyike is odabent.....próbálok jövő hétre egy uh-ot is kialkudni.

Már minednki tudja a baba nemét?

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


bocsi, hogy nincs időm reagálni, doglzom....

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


És jöjjön a mai cukros sztorim:

Mikor 2 napja kértem időpontot, és kaptam ma 7 órára, már akkor jeleztem, hogy nem bírom a hajnali étgyomri programokat. Az asszisztensnő lesajnált, közölte, hogy ő meg 3 kor kel. Na és? :shock: Gondoltam, és felírtam az időpontot.
Ma megjelentem, ahogy megbeszéltük. 7:00-kor becsekkoltam a kartonozónál, ekkor a modern technikának köszönhetően megjelent a nevem a várakozók listáján a diabetológián. Már előre megbeszéltük a nővel, hogy ez után majd leülök, ő látja, hogy megérkeztem, és kezdhetjük a műsort.
Ezzel ellentétben 7:15 körül már a két kismama megkapta a papírját engem még nem nagyon hívtak. Szédültem, zsibbadt az arcom. Hátradőltem, és lehunytam a szemem, jobb lett. Ekkor egy fektető nevű ajtó mögül egy kedves hölgy behívott egy műtétre váró urat, és látta, hogy nem vagyok valami jó formában: „rosszul van kismama?” – kérdezte, mire én mondtam, hogy eléggé, de muszáj végig csinálni ezt a tortúrát. :oops: :cry: Hívott be a fektetőbe pihenni, de aztán felvetette, hogy akkor sosem kerülök sorra a diabetológián, így mégsem mentem be. De ha rosszabbul vagyok, kopogjak be nyugodtan-nal kedvesen elbúcsúzott. Kis idő múlva nyilik a diabetes ajtó, behívnak egy másik beteget. Nem engem, pedig már fél órája letelt az időpontom. Mindegy gondoltam, s visszahunytam a szemem. A soron következő nő, felhívta az asszisztensnő figyelmét rám, hogy rosszul vagyok, ez kedves volt tőle (köszönöm), s így elkezdett velem is foglalkozni. Miért jöttem :?: , hogy érzem magam, feküdjek le :!: . Mindenki összevissza beszélt fölöttem, én is mondtam dolgokat, az eredmény az lett, hogy a fektetőben kötöttem ki, közben a diatetikus doki nézte a leleteimet, és velem meg a fektetőben dolgozó kedves nő foglalkozott: vérnyomást mért, bár nehezen találta meg a kütyü miatt, aztán soknak ítélte a pulzusomat. És beszélgettünk a pocaklakómról, meg Liliről, de főleg a kis unokájáról, aki 3 éves múlt januárban. :) Egyszer csak kopognak, jön a diabetes asszisztensnő, mondta, hogy a cukor eredményemmel nincs baj, nem kell terhelni újra, menjek le a büfébe, reggelizzek bármit, aztán kopogjak be, és megbeszéljük a doktornővel a továbbiakat.
Ez meg is történt:

Említésre méltó dolgok a túlsúlyos diatetikus doktornő szájából:
- a kismamáknak nem szabad hízni a 30. hétig 1 kg-t sem. :shock: Én már 9-nél járok, figyeljek a mennyiségekre.
(A könyvem szerint ez nem így van, és még nem láttam 30 hetes kismamát 0 plusz kilóval. Mindegy.) Mondom neki, hogy „de a gyerek a hasamban már ¾ kg, meg ott a lepény, a víz, és a melleim is megnőttek…” – erre ő – „ezt meg honnan veszem? „
- Ne egyek cukros ételeket, egyszerre sok gyümölcsöt, mert terebélyesedő fajta vagyok. :) :evil: :shock: – válaszom: „Jó.” Ő csak tudja. :roll:
Úgyhogy semmit nem változtatok az evésemen, mert megkívánós kismama vagyok, és ez ellen úgysem tudok tenni. Majd fogyózom a szülés után. (Meg közben is ;) )

A könyvem szerint ez az ideális gyarapodás egy átlagos súlyú nőnél a terhesség során:
1-3 hónap: 1,5 – 2 kg összesen
4-8 hónap: ~ heti fél kg – azaz összesen 6-7 kg
9 hónap: 0,5-1 kg összesen.


Ennek tükrében nekem most a +9 kg az ideális. Tegnap fürdőruhában a fittness teremben elhelyezett pontos mérlegen 78,8 kg voltam, 70-ről indultam, tehát a 8,8 az szerintem ideálisnak mondható. Tehát nem értem a terebélyesedő megjegyzést, de mindegy. :oops: :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: a 28 héten van egy kötelező UH! Nektek nincs :?:

Én tervezem, hogy kikoplalunk egy genetikai 4D-set. Látnom kell a Borimat, az nem járja, hogy csak fekete-fehér hangyaháborút nézzünk :oops:
Azt hiszem Lilimet is vinni fogom :D Ő is hagy lássa a kis sesóját :D

"Az én nevem Lili vagyok" :D - ez a kedvencem Lili szájából, meg ez:

"Aszta paszta pipő"

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac
:shock: :shock: :shock: :shock:
Tehát a hölgy azt mondta, hogy a baba, a lepény, a magzatvíz és persze a két cici súlytalan??? :shock:
És a hölgy hányszor szült életében? És mennyit hízott? Valószínűleg semmit... :roll: :roll: Mennyi barom szaladgál a földön... :roll: És az ő dolga lenne, hogy ellásson tanácsokkal! Hát ez most elég jól sikerült.... :roll:
Óvatos kérdés (persze gondolom túl optimista vagyok): Nem lehet, hogy a hölgy csak viccelt? :? Persze gondolom nem...leírásból nem úgy tűnt, hogy lenne humora... :lol:

Szóval lányok!
Aki hízott már, az most gyorsan kezdjen el fogyózni, mert a szakértő azt mondta!!!! És ha a szakértő azt mondja, akkor az meg van mondva!!!! :lol: :lol: :lol:

Asszem megyek fogyókúrázni. Legközelebb akkor jövök, ha lement rólam a 8 kiló...! :arrow:

marek
 
 


Jelentem túl vagyok a vérvételen eredmény délután.Remélem jó lesz.Nem volt vészes és itt a kismamákat elöre kell engedni :lol:

Ildi!Ilyen kedves beszolásokat nekem is elszóktak sütni.Utálom mikor megkérdezik gyerek lesz vagy lány :evil: Miért a lány nem gyerek? Kép Szerintem egyáltalán nem vagy kövér.

Itt mindeki tök vékony!!!Csak én vagyok tényleg nagy darab :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Marek: hahahahaha :D De jót kacagtam. És igen, ő ezt komolyan gondolta! :) Kétszer akkora nő, mint én (az nem kis szó), és nem is terhes...

Kata: akkor most sokkollak a nagydarab pocak képemmel...

Remélem, látszik a lényeg. A mobilommal készítettem, és leszedtem a színt, mert lehetetlen szineket produkált (kék has, és kékeszöld fal (ez utóbbi egyébként fehér lenne, a hasam meg has színű :) )

Kép Oldalról...

Kép Szemből... (26+1)

És van köldököm, csak kifordult! :) Ha esetleg nem látszana...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nekem a fenekem is nagy lett, és a combom is, és a karom is... De nem baj, le fogom dolgozni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


nyugtonmalac
neked is csodaszép nagy pocid van :lol:

Megjöttem,de csalódtam, szerintem egy pancser kezébe kerültem :?
azt mondta hogy fogkövem van :shock: amit én rossznak láttam,az csak fogkő :shock:
mire megkérdeztem tőle,hogy jó, de mióta fáj a fogkő? tuti nem rossz?
azt mondta nem,nincs egy rossz fogam sem :shock:

hát ez baromi jó,pedig fáj :arrow: én meg ugy tudm,h a fogkő nem fáj,vagy tévedek? :roll:

Ugyhogy Hétfőn délelött másik doki fog rendelni-megtudtam a kedves betegfelvételis hölgytől-, akkor visszamegyek és megnézetem másik orvossal is,mert ez nekem gyanus :lol:
nem szeretnék mondjuk 8-9 hónapos terhesen, zsibbasztó nélkül mondjuk fogat huzatni csak mert valaki elnézte a rossz fogamat fogkőnek :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Nem győztem visszaolvasni. :lol: A memóriám egyre rosszabb, de próbálok reagálni mindenre.

Annyira hihetetlen csinosak vagytok!!! És főleg nagyon irígy vagyok hogy így látszik a pocitok. Én pont fordítva járok mindig mint ti... Az én ügyfeleim nem hiszik el hogy terhes vagyok, még így a 7. hónap közepén sem. Még mindig tudok úgy öltözni hogy tényleg ne lehessen látni... :shock:

Magzatmozgás: nekem is mellsőfali lepényem van, jócskán van rajtam súlyfelesleg, és én sem érzem mindig rendesen a rugásokat. Pedig állítólag már nagyon kellene érezni. Az elmúlt napokban elég keveset mozog, szinte csak este érzem fekve, pedig volt ő már ennél sokkal aktívabb is.

Csíkok: nekem voltak csíkjaim terhesség előtt is, most hogy nő a hasam sokkal halványabbak lettek...

Tesóajándék: megmondom őszintén még nem gondolkoztam eddig ezen a kérdésen. De szerintem nem lesz külön ajándék amikor megszületik Vivi, és nem fognak mindig ajándékot kapni a másik szülinapján. Azért remélem majd szeretni fogják egymást. Dóri tudja hogy itt van Vivi, reggel este puszit ad neki, ropit szokott a hasamhoz dugdosni, de annyira nem érdekli még. Mondjuk semmi különöset nem lát még rajta.

Sensi! A buggypod tárgytalan, elkezdtem olvasgatni róla a külföldi cikkeket, és nagyon sokan balesetveszélyesnek tartják... Így kinéztem egy rendes tesókocsit, szintén Angliából hozták be, de itt van Szegeden a kocsi. :) Még ugyan nem írt vissza a csaj, de remélem hogy miénk lesz. :)

Lányok ez most az én depressziós hetem... Teljesen kész vagyok hogy nem érzem annyit Vivit mozogni, hogy senki se veszi észre hogy terhes vagyok -azon ritka alkalmakkor amikor egyáltalán ki tudok mozdulni itthonról-. Megőrülök a folyamatos fekvéstől, kikészít, hogy nem értik meg az ügyfelek hogy most pár hónapig csak a kolléganő van én nem -saját cég, könyvelő vagyok- és így nem tudnak este hatkor meg nyolckor jönni, mert nem tudok föl le rohangászni az emeletek közt... Minden pénzünket elvitte a tetőtér, ráadásul a kazánunk négy éves de egyszerűen nem tudják megcsinálni valami mindig rossz rajta. Egy halom pénzt ráköltöttünk már (százezreket) és mégse jó. A lakás szalad, még mindig a nappaliban alszunk mert festik a hálót, az egész lakás tiszta festékszag. Május óta vagyok táppénzen, de még egy fillért se kaptam... És minden este zokogva szúrom a szurit be, mert annyira fáj. Szóval ez volt most az én panaszáradatom... :oops: Bocsi!!!

Kép

Kép
perdo
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?