Új privát üzeneted érkezett!

honey!
No én holnap meg is kérdezem az orvosomat, és utána értekezünk mi is, jó??

nyuszifül!
én vagyok úgy, hogy meg kellett rendelnem.
Nem volt bent a 2008 -as színskálából egy sem az országban. Most egy vidéki cég szállítja. Körülbelül 3 hét és itt van! 10% előleget kértek.
Milyen kocsit szeretnél?

szeder74

Sziasztok!
Látom hétvégén nem sokat termeltetek. De tegnap.... alig bírom visszaolvasni.

Lanta: nagyon sajnálom apukádat, jobbulást kívánok neki. Szerencse, hogy azért időben bejutott a kórházba.

Blúmi: természetesen megírom majd, hogy mire jutottunk a párommal költözés ügyben. És örülök, hogy a genetikán mindent rendben találtak nálatok.

Márti: vigyázz magadra, és pihenj sokat.

Ormolya: priviben küldök pár honlapcímet ahol recepteket találsz. Engem elsősorban a sütik érdekeltek, ezért nagytöbbségben ezt tudom csak küldeni.

Petra: nekem is rossz a szemem. Rövidlátó vagyok. Úgy tudom, hogy csak akkor foglalkoznak az orvosok ezzel a témával ha 7-8 dioptriás valakinek a szemüvege. De akkor is szemész-szakvélemény kell a csaszihoz, és ez után dönt az orvosod. Szerintem orvosa válogatja ezt is. Nekem speciel meg sem kérdezték sehol-semmikor, hogy esetleg rossz-e a szemem. Mondjuk lencsém van... De szerintem ha Te nem járod ki ezt az utat, akkor nem foglalkoznak vele!

Anyooka: gratula, hogy sikerült elintézni a csaszit. Legalább tudod mire készülj!

Honey: szuper, hogy így a terhesség végére megküldték, hogy mégsem kaptad el a rubeolát! Épp időben! Jó, hogy nem paráztál eddig ezen!

Minyu: nagyon tetszik a szobarészlet nekem is. És a pocakod is jó nagy már (az alkatodhoz képest). Érdekes, hogy Csonginak sárga szobája lesz, nálunk meg Noéminek zöld! Én nem akartam mindent olyan lányosra, barbie-sra, ezért vittünk bele egy kis "fiús" színt is. Na meg apa vadász, úgyhogy kellett valami zöld!
Nem túl jó ez a kórházba fekvős-történet. Reméljük a legjobbakat!

Starlak: nagyon rendes a főnököd, hogy nem kell minden nap bemenned. Ilyen főnököt sem nagyon lehet találni! Na meg biztos fontos vagy a cégnek ha ilyen engedmények vannak.

Szeder: mindenképpen írd meg mi volt a dokinál, kíváncsian várom. És drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly. Elég rémisztő amit írtál.

Magamról: tegnap voltam védőnéninél, a csodás-diéta hatására fogytam egy kilót az utóbbi 3 hétben. De a védőnő most nem mert piszkálni, mert igencsak panaszkodtam, hogy éhezek erőteljesen.
Dokihoz jövő csütörtökön megyek, gondolom lesz UH is, mert az már a 33. hetem lesz. És utána szabira megy a doki, szóval remélem megnéz rendesen. Nekem már nagyon közeleg a 36. hét!
Amúgy nem parázok, mert tegnap olvastam, hogy 32. héttől ha megszületik a baba, akkor már eléggé kifejlett a tüdeje a kinti életre.
Keményedéseim, görcseim nincsenek. Néha néha érzek nagyon gyengén mensi szerű valamiket, meg nagy ritkán ott teljesen lent apró nyilalásokat, de gyorsan elmúlik.

Pocaklakóm reggelente rendszerint akkorákat nyújtózkodik, hogy majd kiszúrja az oldalamat. Nagyon édes. Nektek nem szokott nyújtózkodni?
Vendég

minyu,
szeptember 1?! Jesszus! Az mindjárt itt van!!! :shock: :D

szeder,
a gyártó neve Weleda, a termék Bryopyllum. Kérdezd meg. Kb 5 nap alatt hozzák be az országba. Amúgy full profik ( a szállító cég ) a telefonnál sem egy sima kis recepciós csajszi ül, hanem egy idősebb férfi, aki 30 éve profi gyógyszerész. A termék nevét sem kellett mondanom, rögtön tudta mit szeretnék, amikor mondtam, hogy koraszülés megelőzésére kell. :D

nyuszifülke, én ma tuti megyek az előadásra, mert ez az uccsó! Ma valami vetítés lesz... vagy mi a fene. Amúgy keményedés még van, de már nem olyan vészes mint az elmúlt 2 napban.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Holnap nem leszek, mert megint megyek diabétesz rendelésre, meg a melóhelyemre benézek, ezzel elmegy egy napom.
Csütörtökre meg bejelentkezett a védőnő háztűz nézőbe. Úgyhogy most nekiállhatok takarítani egy kicsit.
Pénteken a párom szülinapi "zsúrja" lesz. Szombattól meg 2 hétig nem nagyon leszek netközelben, mert a bátyámék jönnek látogatóba Írországból, és velük töltöm a 2 hetet.
Úgyhogy ne aggódjatok ha sokáig nem jelentkezem.
Azért jövő csütörtökön megpróbálok jönni megírni, hogy mi volt a dokinál.
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Bejci!
Az "eltűnésem" egyetlen oka: LUSTASÁG!!!

Nálam sajna visszatért az első trimeszteres fáradékonyság és kedvetlenség. Tulajdonképpen aludnék reggeltől estig. Múlt hét elején például egyik nap du. 3 körül elaludtam és kisebb megszakításokkal aludtam másnap reggel 9-ig. :lol: Ráadásul elkezdett fájni a derekam is. Tegnap egy kicsit takarítgattam, aminek az lett a következménye, hogy este már járni sem tudtam úgy fájt a derekam. Elkeserítő!!!
Szóval azért bele-bele olvasgattam az írásaitokba, csak belemélyedni és írni nem volt kedvem. Bocsi!
Kistiggrincshez hasonlóan én is dolgozom még, de nem 4 hanem csak heti 2*fél napot. Néha ez is sok! Ráadásul kiderült, hogy akit a helyemre felvettek mégsem jövő hétfőtől jön, hanem csak egy héttel később. :cry: És még akkor fogom "betanítani" vagy mi. Így végül is ebben a hónapban még dolgozom.
Múlt hét kedden sajna én is görcsöltem! :shock: Ilyen még nem fordult velem elő! Jól meg is ijedtem! Még jó, hogy pénteken kellett dokibácsihoz mennem, aki jól megnyugtatott hogy nincs semmi probléma. Nem rövidültem tovább és a méhszáj is rendben van! :D
Megvolt a 31-32. heti UH is! Annácska már 1800 gr! És gyönyörűűűű! Apa is bent volt az UH-n. Ezzel csak az volt a baj, hogy nem tudtam, hogy kit nézzek: apa arcát vagy Annácskát. Csak kapkodtam a fejem. Apa olyan átszellemülten nézte a kislányát, hogy teljesen elérzékenyültem tőle! Imádnivalóak voltak!
Apa arcát nem tudom megmutatni, de íme Annácska (harmadszor is kislány!!!):
Kép

Borzasztóan sokat mozog mostanában és amikor úgy igazán beindul már elég kellemetlen is tud lenni. Még nem fordult be, a lába van lent és a feje fent. Néha úgy tud elhelyezkedni, hogy menni alig tudok.

Honey!
Nekem is sokszor beindul mostanában Annácska! Az egész hasam hullámzik, mint a tenger! Apa is jókat szokott mosolyogni rajta és borzasztóan élvezi ha ő is érzi!
Anyagiak miatt nem érdemes vitázni! Mondom ezt én, akinél szintén előfordult ilyen. Nálunk a párom tavaly tudta meg tavasszal igazán, hogy mit jelent ha helyette nem vásárol be senki: még kenyér sincs az egész lakásban este amikor hazaér, de mindennek a teteje, hogy a boltban is PÉNZBE kerül! Azt hiszem, azóta helyre kerültek nálunk ezek a dolgok. Nagyjából! :wink:
Toi-toi: jó ötlet!!! Sokszor már abban elfáradok, hogy állandóan rohangálok a WC-re három cseppért, mert sokszor nem is jön több, pedig azt hiszem, hogy menten bepisilek.

Csibe!
Nagyon klassz a babakép! Olyan aranyos!!! :D

Orsolya!
Üdv közöttünk! Csak azt sajnálom, hogy csak a nyavalygós időszakra jöttél közénk! Nem ígérem, hogy visszafogom magam, mert nekem már most fáj mindenem! Előre is bocsi!!! Remélem Te/Ti jól vagy(tok)!!!

Eszike!
Sajnálom, hogy ennyi minden összejött! Remélem nem lesz több ilyen kellemetlenségben részed! A denevér pedig tényleg kész horror! :shock:

Martee!
Nagyon ari vagy, hogy így tartod a lelket Nostawen-ben! Én csak annyit tudok Neki üzenni továbbra is, hogy: KITARTÁS!!! Most már nemsokára meg lesz a GYÜMI!

Márti!
Dinnye! Az nagyon jó! Nekem már elvonási tüneteim vannak, ha egy nap nem eszek dinnyét! Tiszta dinnyefüggő lettem!!! :shock:

Lanta!
Örülök, hogy nem viselt meg nagyon az a fránya foghúzás! Kornélia pedig remélem gyorsan túl lesz a fog-növésen! Sok gyógypuszi neki!!! Apukádnak is jobbulást kívánok!

Anyooka!
Örülök, hogy sikerült a csaszi-dolog, most már megnyugodhatsz! Én is örülnék, ha biztosat tudnék, de nálunk csak annyit mondott a dokibácsi, hogy minden valószínűség szerint császár lesz, de lehet, hogy valami csoda folytán mégse!
Köszike a táblit!

Kép
Kép
konan

29. – 32. hét (életképesség elérése):
A 30. héttől a baba képes emlékeket felidézni illetve meg tud különböztetni hangokat. 1 héttel később a kellemetlen érzetekre fájdalmat kifejező arcmimikával reagál. Már tudja, mozgatni a szemét, tekintete meg tudna állapodni egy tárgyon. Álom és ébrenlét váltakozó ciklusai kimutathatóak.

33. – 36. hét ( az érés szakasza):
Zsírpárnái ugyan még nem fejlődtek ki eléggé, de a fejét már finom, kb. 0.5 cm hosszú haj borítja. Ha ekkor születne meg, már képes lenne optikai mintákat felismerni, fényre reagálna a szeme: tehát lát.

most találtam :)

szeder74

Sziasztok!

Szeder: :Üdv a pihenés után :)

Honey: orülök, hogy a méhszáj zárt, a méhnyak rövidülés meg remélhetőleg megáll most egy időre :)

Blúmi: enyém gyerkőc is lustizik néha.

Sziszi: felpuhult méhnyak abszolút passz. Dokid nem mondta, hogy ez mit is kara takarni?

Luca: SZia, Neked is minden jót :) Abszolút megértem ha félsz egy újabb babaprojekttől ennek ellenére drukkolok azért csendben-halkan. Medence nagyon jó lehet!

Minyu: drukkolok akkor a szeptember 1-jének :)

Nyuszifülke: Nálunk a 32. hét esélytelen, 33. héten költözünk :D

Eszike: látom sűrű lesz a következő 2 heted.

Magunkról: lányok, én ma extra nyűgös vagyok. Nem jó ülni, sehogy se jó. Ráadásul hiába van kint hidegebb, bent a légkondi mellett is meg lehet fulladni, olyan párás a levegő. Egyszóval komolyan gondolkozom rajta, hogy szólok a főnökömnek, hogy pocsékul vagyok és hazamegyek. De közben meg mindjárt kezdenem kéne az utódom tréningjét... Nagyon várom már a végét. Még 14 munkanap plusz a mai. Ráadásul most számoltam kis, hogy az épitkezésnek hála, a következő 3 hétben egyik nap se alhatok addig amig akarok (tudom ez baba mellett is így lesz) de ez a tudat most valahoyg rendesen megviselt.

Na, bocsi a panaszáradatért. de olyan jól esett leírni :)

Kép
kistiggrincs

Konan: ez ma egy ilyen nyavalygós nap :D De azért megnyugtat, hogy nem csak én vagyok ilyen nyűgös :oops:

Kép
kistiggrincs

Ha érdekel, olvassátok el:

Érdekességek a magzati fejlődéssel kapcsolatban:

• Újzélandi kutatások szerint a 28. héttől megfigyelhető a sírás az anyaméhben: a baba akár erős külső zajokra is sírva fakadhat. Korábban a kutatók úgy vélték, hogy a terhesség 29. hete előtt a magzat nem érez fájdalmat. A sírás azonban összetett agyi- és érzékszervi képességeket feltételez. Olyan komplex, ritmikus hangsorozatot jelent, amely különböző motoros rendszerek (arcizmok, légzés) pontos koordinációját feltételezi. A sírásnak tehát a vokalizáción túl egyéb összetevői is vannak, e komplex motoros viselkedési formákat pedig az új-zélandi kutatás szerint a magzat már a 29. hét előtt elsajátítja.

• Az álmodás a fogantatás a fogantatás utáni 30. héten az alvásidő teljes hosszát kiteszi. Az álommennyiség a születéshez közeledve csökken. Az álom tartalma szerint mosolyognak vagy grimaszolnak. Megfigyelték: amikor az anya álmodik, a baba leáll a mozgással, mintha egy moziban ülve nézné az anyukája álomképeit.

• Isznak a magzatvízből, melynek íze változó, de főként sóból és cukorból áll. A babák az édes ízt részesítik előnyben; ha ízlik -> mosoly, ha nem -> furcsa fintorgás.

szeder74

Szeder, mi már megvettük a babakocsit a kisleányzónak, a Peg Perego márkánál maradtunk.

Honey, hát erőt veszek magamon, és elmegyek, mert lehet többet nem találkozunk, ami az előadást illeti. De talán a szülőszobán:-)
Remélem a pocakod most már nem keménykedik, és min.38.hétig így marad.

Jajj ma azt álmodtam, hogy megszültem itthon 2óra alatt, és a barátnőm segített, ja és koraszülött volt azt hiszem 4 héttel hamarabb jött:-(
Tgyás.t hogy kapjak kikell húzni aug 15.ig, hát egy kicsit még odébb van. Kis Hanimanónak addig bent kell laknia, igaz jó lenne ha a szeptembert elérnénk. igaz ezek csak álmok, meg pénz, a lényeg ha jön egészséges legyen.

Konan, szép súlya van már Annácskának:-)
Holnap én sem tudom majd hogy kit nézzek a monitort vagy apa arcát:-)

Költözés, jesszus Kistigrincs, áhh amilyen nyügis vagyok én nem lennék ebben partner, valakit bizti megkérnék a helyemre. De te beválalós vagy, hát kitartást neked.

További Szép Napot!
Vendég

Sziasztok!

Eszikének még egyszer köszönöm a linkeket! Hát, néha én is ennék valami fincsi édeset, de inkább fagyit! Úgyhogy lehet, hogy majd azzal megpróbálkozom, és készítek magamnak!
Konan: Semmi baj a "nyafogásokért" (ezek nem is azok), mindenkinek vannak nehezebb napjai. Nekem még ilyen nem volt, de legaláb nem fogok meglepődni, ha esetleg én is nyűgösebb leszek!

Magunkról: Köszönjük jól vagyunk! Csak sajnos a férjem a héten vidéken dolgozik, úgyhogy csak telefonon tudunk értekezni. Ilyenkor kis Pocaklakónk nagyon örül, ha meghallja Papája hangját a telefonon kereszetül és jó nagy mozgolódásokkal fel is hívja magára a figyelmet! Olyan cuki!
Tegnap voltam orvosnál, mindent rendben talált, csak nekem is Magnerotot kell szednem. De 3x 2 tablettát. Igaziból nem tudom miért ilyen sokat, talán a keményedések miatt?! Csak én még a keményedéseket nem nagyon tudom megkülönbözetetni, hogy mi is pontosan az a keményedés. Ez most borzasztóan hülyén hangzik, de ha kemény a hasam, én azt nem érzem kellemetlennek.
A jövő héten megyek vérvételre, utána a diabetolgiára, kíváncsi vagyok, mit mondanak a diétámmal kapcsolatban! Remélem nem lesz gond, és jobb lesz az eredményem! Aztán a jövő héten még ultrahangra is megyek, úgy várom már, hogy láthassam a Babánkat és megtudja Róla több dolgot (súlya, mérete...)!

További szép napot mindenkinek!
Ormolya
ormolya

luca:KÖSZI A választ!

Kép
winona

SZiasztok!

Vagyok én is, csak olvasó-üzemmódban inkább. Eléggé magam alatt voltam a súlygyarapodásom miatt. Amit Bejci írt, az nayon megnyugtatott! :) Most már tudom, azért gyűjtöm a zsírpárnákat a fenekemen és a combomon, hogy tudjak szoptatni ;) (A Naggyal szinte csak a hasam nőtt meg, igaz, akkor szülés után, a szoptatás kezdetekor híztam meg.)

Dolgozók, kalapot le előttetek!

Honey, örülök, hogy kibékültetek, de szerintem ezt a pénz-dolgot azért tisztázni kell vmikor. Amiket írtál, mintha magamat hallottam volna három évvel ezelőttről, a Nagylány érkezése előtt hú, de összevesztünk anyagi dolgokon, akkor sikerült rendezni, (ebben azóta sincs nézeteltérés).

Eszike és Diétázó Többiek!
Nekem a szakácskönyvemben benne van mindennek a szénhidrát-tartalma (Hargitai György: Az én alapszakácskönyvem, TOP-HILL Bt., 2004). Szerintem még egy csomó másik szakácskönyvben is benne lehet.

Hú, szita agyam, most más érdemi nem jut eszembe.

Vagyis egy dolgot régóta szeretnék kérdezni: amikor zöldséget/gyümölcsöt esztek, honnan vásároltok? Mostanában másról sem hallani, csak hogy agyonvegyszereznek mindent, és fogyasszunk biót, meg hogy igyekezzünk őstermelőktől vásárolni... Én ezt a dolgot nem értem, hát az őstermelő is permetezik időnként, nem? SZóval nem tudom, egy jó nagy adag gyümölccsel jót teszek a Babának, vagy csak elhalmozom növényvédőszerrel... :?: Szerintetek??

Kép
Kép
sarkantyúka

Hello lányok!

GYors bekukk és helyzetjelentés! :wink:

Szeder: Üdv újra a pihi után! Jó időt fogtatok ki!

Minyu: ALakul Csongi "birodalma"! Nagyon szép lesz! Kívánom, hogy szeptember 5-6-7 körül birtokba is vehesse!

Lanta: Nem semmi apud története! Jobbulást neki!

Eszike: DIéta miatt továbbra sem irigyellek, de azért legalább Neked a súlyod karban lesz tartva!! Ja, és eszembe jutott, hogy Nekem is van egy szakácskönyvem, -de sajnos Pesten-, ahol a receptek mellett szénhidrát, fehérje, cukor, meg egyéb értékek is fel vannak tüntetve. Ha gondolod, írd meg priviben az e-mail címed és majd a férjemmel beszkenneltetek Neked recepteket, amiket kérsz és elküldöm e-mailben! ÍG meg is tudod főzni méregetés meg számolgatás nélkül! :wink:

Honey: Sajnálom a görcsöket, remélem azért a magnéziummal elviselhető! De egy jó tanács: koraszülést tessék törölni a gondolataid közül! Ilyenre még ne is gondolj! Flóra baba- ahogy a többiek is- időre fognak születni! Kivéve Minyu Csongiját, aki szeptember 1-jén jön!

Konan: Örülök, hogy azért minden O.K, és "csak" lusta vagy, de azért jó lenne rólatokm többet hallani!! :wink:

Sarkanytúka: Én a Sparban és egy nagyon jó zöldésgesnél veszem a dolgokat és szerintem elkerülhetetlen, hogy vegyszeres zöldséget- gyümit is együnk. De szerintem azért ez nem olyan mennyiség, ami bajt okozhatna!

Köszi mindenkinek a házassági évfordulós gartulákat! A vacsi jó volt, de megmondom őszintén nem laktam jól! :oops: Pedig nem volt kis adag... Vacsi után romantikáztunk kicsit a Balcsi-parton, megnéztük a naplementét, aztán irány haza.
Én még Balatonon maradtam anyukáméknál, a férjem meg elvileg visszament Pestre dolgozni- ezért ünnepeltünk elvileg pénteken- de tegnap reggel beállított egy csokor virággal, és együtt töltöttük az egész napot! Nekem ez volt a legszebb ajándék. Délelőtt megnéztük az esküvős dvd-t és együtt bőgtünk rajta... akárcsak egy éve...
Ja, és tegnap lemerészkedtem délután a strandra is. Szigorúan csak ruhában voltam, de olyan jó érzés volt, hogy a sok ismerős nézte a pocakomat! Mert már jó nagy!!! Nem is akarják elhinni, hogy csak szeptemberben szülök. Pedig de! :wink:
És láttam a férjemen, hogy már most olyan büszke arra, hogy nemsokára apa lesz... még ha kicsit bálnásodom is.. :oops:
NA mára eldugulok, mert anyukámék is netfüggők... kell a gép.. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Voltam ma védőnőnél! Hát, toxémiától valószínű nem kell tartanom, a vérnyomásom 100/60, lehet, hogy túl nyugodt vagyok? A pocim viszont 100cm-es, Csajok! Nem olyan vészes ez, de én épp 157cm vagyok magasságilag, így aztán óriásinak tűnik a pocak!Hogy hova fog még nőni az elkövetkező 10 hétben? A védőnőm meg megvonta a vállát és közölte, hogy a vékony testalkatú nőknél elég gyakori, hogy szép nagy babákat szülnek, mert más az anyagcsere stb. Hát, kiváncsi leszek, milyen súllyal születik a pici lány! Megnéztem, Bercivel 1 hónappal szülés előtt volt ekkora a pocim!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!:)

Szeder: ez az álom dolog jó pofa :) Remélem bébibogyó nem látja az álomképeim :) De úgy látszik az álmodás alatt a bébire is hat az izom bénítás nem csak az anyára. Hálisten ez fordítve nem így van :) Bébi REM fázisban mi meg összecsuklanánk :):)

Bejci: De aranyos a férjed :) Ez nagyon jó meglepi lehetett, legjobb ajándék :) Gratula nektek!

Tegnap voltam szülésfelkészítőn. A poén az hogy a köldökzsinorvéres képviselőtől tudtam meg hogy egyáltalán van ilyen.
Jó volt látni az osztályt és a szülőszobákat mégha enyhe időutazásos élmény volt. A környezet nem az igazi, de a hozzáállás szerintem teljesen ok és ez fontosabb :) Remélem egyszer lesz pénze a kórháznak egy felújításra.

Megvettük a pelusozó lapot, és anyukám beszerzett egy csilli-villi ágyneműgarnitúrát :) Nem tudtam lebeszélni róla. :)

Kép

Kép
starlark

Jó reggelt mindenkinek!

ormolya,
nem lehetnek túl vészesek a keményedéseid, ha nem tudod megkülönböztetni őket a normál állapottól! :D Jó neked!
Fájni nekem sem fáj ugyan, de úgy bekeményedik, mint ahogy egyetlen más izomzatomat sem tudnám befeszíteni. Szerintem követ lehetne rajta törni.

bejci,
igen próbálom Flórát szugerálni, hogy ne legyen már ilyen kis kiváncsi. Még minimum 8 hetet ki kell bírnia odabent! :)

jaj csajok... képzeljétek tegnap voltunk felkészítőn nyuszifüllel.
3 szülést vetítettek le, 10 cm -röl mutatva mindent!!!
3 tök kemény csaj volt, egy mukk nem hagyta el a szájukat!! Még a kitolás résznél is mosolygott az egyik. De a legvégén, amikor a baba feje kibúj - amit szintén kb 5 cm-től mutattak - na akkor basszus olyan hangokat hallattak, meg úgy sikítoztat, hogy ilyen nem is jöhet ki emberből! :shock:
Eddig totál pozitívan álltam a szüléshez, szinte vártam már. De most úgy beszartam!!!! :shock: :?
Nyuszifüllel csak úgy megfeszítve ültünk a széken... én egy kisebb sokkot kaptam. Mondanom sem kell, hogy ezzel álmodtam.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Gyorsan benézek, aztán készülődöm, mert ugye megyek orvoshoz, és uh-ra.
Lányok!!!!
Nagyon félek!
Ismét mensiszerű fájdogálásaim voltak hajnalban fél 2-től fél 4-ig
körülbelül. 10-10 perces ciklusokban.. aztán ismét a szokásos gyógyszerezés.. nagyon-nagyon nehezen múlt el... de most ismét fájdogálok.. hát mos parázom rendesen..
-nem akarlak benneteket a nyavajgásaimmal állandóan terhelni.. de ezt rajtatok kívül senki nem érti meg.. a párom is csak annyit tud szegény mondani: -bemenjünk a kórházba?? -- brrrr nem is akarom ezt hallani! -de persze, ha a mai vizsgálatnál a doki azt tanácsolja, hogy maradjak, nem lesz más választásom...
DE nagyon!
bízom benne, hogy tényleg a frontok okozzák ezt az átmeneti rossz éjszakákat-hajnalokat..
BÁR!
Képzeljétek!
Ma!
Voltam a spárban.. és ott a pénztáros megkérdezte, hogy ugye nem sok van hátra??? -ismételt kérdés... :twisted: -mire én: de vagy másfél hónap!!
:shock: :shock: :shock: ilyen fejet vágott... és hozzátette.. azért, mert az arca.... -igen tudom, észrevettem... kicsit torzúl... :( :( :( :( :( én is észrevettem 2 napja... no ezért is félek!, mert állítólag szülés előtt torzúlnak a kismamák...

Ne haragudjatok, hogy rátok zúdítottam, mert most ez igen negatívra sikeredett... de ez a helyzet nálunk..
puszóka

szeder74

szeder,
KITARTÁS!!!! És ez nem nyávogás!!! Egy pasi nem értheti meg ezt a parát.....
Nagyon mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen!!!!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok,

Áhhhhh, nagyon kemény előadás volt, jesszus. én még mindig a sokk hatása alatt vagyok. Hát Honey, nekem az a "döglött sonka" megmaradt az agyamban. Mámmá miaaa. no de csak menni fog ez nekünk is. Olyan alacsony a fájdalomküszöböm, no de ahogy mondták tegnap a szülésznő nagyon sokat tud segíteni.

Honey te mit mondtál otthon milyen volt az előadás? :lol: :lol:

Hjajj de lassan telik az idő, de már csak 2h és látom a posakomban a kiscsajomat :lol: :lol: (ma uh, meg doki, kiváncsi leszek mikor végzek)

Szeder, ez nekünk nem nyavajgás. Örülünk hogy megosztod velünk hisz ezért is van ez az oldal. Ezt én is hallottam, hogy eltorzulnak a kismamák arca. De neked nem amiatt hogy szülni készülsz, haenm a pénztáros kérdésétől. majd 1.5hónap és akkor majd attól torzul. Bizz magatokban. Minden rendben lesz :!: :!: :!:

Honey kint volt épp a mosdóban, mikor mögöttem egy pár, jesszu mi megakartuk enni a méhlepényt, -áááhhhh kismami nagyon kiakadt. Kicsit morbid volt.
Vendég

Honey, Nyuszifülke!

Nyugi! Én sem ordibáltam meg sikoltoztam egyszer sem, de az nem von le semmit egy szülő nő értékéből, ha mégis megteszi! A lényeg, hogy ne akarj viselkedni szülés alatt, csak magadra, a babára és a várva várt találkozásra koncentrálj! Ha lelkileg felkészülsz és megvan a bizalom benned a körülötted lévők iránt,akkor nem lesz mitől félned!
Nem reklám, de a Szülészetek,kórházak/ Állami Egészságügyi Központ topicban épp tegnap pötyögtem be mind3 szüléstörténetemet a lányok kérésére. Talán segit Nektek is(nincs meg a hosszú i, bocsi)! Higyjétek el, a szülés a legnagyobb ünnep egy nő életében! Igen, nagyon tud fájni, de ezt is jó átélni a gyermekünkért! Próbáljatok nem félni a szüléstől, hanem megélni akarjátok a csodát, mert képesek vagytok szülni és véghez vinni a csodát! Bocs, ha túl ömlengősre és misztifikusra sikerült, de jobban nem tudom megfogalmazni, én hálás vagyok, hogy már 3x megadatott és átélhettem a Szülést!

Szeder!

Várjuk, mit mondott a doki! Csak nem lesz baj!

Márti
borossné becz márta

Szeder! Gyere mindig, ha gondod van, tényleg - többek között - ezért vagyunk itt!!! Szorítok, hogy rendben legyetek! Az arcváltozás miatt ne aggódj. Nekem nem egy ismerősöm van, akinek az arcán már a 30. hét körül látszott a változás.... És mégis időre szültek! Ne aggódj!!!

Nyuszifülke: jól értettem????? Meg akarták enni a lepényt???? Fene a gusztusukat!

Bejci! Gratulálok apához! kedves volt tőle!!

Nálunk megint "csönd" van sajnos! Nem igazán akaródzik a bébinek a mocorgás! Nagyon agódom ilyenkor!

Kép
blúmi

Sziasztok Lányok!

Bocsánat hogy idepofátlankodom! Először is gratula a pocakossághoz :) élvezzétek minden pillanatát :)

Esteleg ha még vki nem vett hordozót és pont ezt a típust keresi akkor 15990 ft helyett most 9000 Ftért eladó a miénk..
nagyon jó és szép csak mi időközben kaptunk ajándékba igy a picurim csak a kórházból jött ebben haza:

Kép

Infó: 4 funkció: biztonsági autóülés 0-13 kg-i
g, etetőszék, hintaszék, babahordozó.Fejpárna, 3 pozícióba állítható alufogantyú, 2 vállmagasságba helyezhető, párnázott, központi feszítésű, 3 pontos öv, levehető, mosható huzat, hátratolható naptető. Súly: 3 kg

esetleg akit érdekelne annak tudok még képet küldeni
Vendég

Sziasztok csajok!

Honeymoon, Nyuszifül! Én nem bírnék egyetlen egy filmet se megnézni a szülésről, és pont ezért amit leírtatok. Nem akarok félni, nem akarom, hogy teljes parában teljesen az utolsó hetek. Szerintem teljesen más kívülállóként nézni, mint átélni!
Teljesen egyetértek Mártival, és az ilyen hsz-ek szeretem. Nem kell, hogy még jobban parázzunk, nem?

Ma voltam védőnőnél, és a lehető legjobb hír, hogy egy hónap alatt egy kilót híztam!!!!! Így még mindig 60 alatt vagyunk! Bírom ezt a kis fitness-babyt!
sz.sziszi

Sziasztok!

Szeder!
Nagyon várjuk, hogy jó hírekkel mihamarabb jelentkezz!!

Márti!
Biztos igaza van a védőnőnek, mert a Fiaid is szép súllyal születtek, és nekem is van két törékeny kolléganőm, akik 4 kg fölötti bébiket szültek. Anyukám is 54 kg volt, amikor bevonult szülni, negyvenvalahény kilósan távozott a kórházból. Ezen kívül a törékeny nők fiatalabbnak is néznek ki a koruknál :) MIndjárt elfog a sárga irigység ;) (Lemértem én is a pocim, meg a többi méretem, nekem mindenem egységesen 99 cm, úgyhogy én egy kis hengerke vagyok most. Ja, és én átlagmagas vagyok, és kifejezetten sokat híztam a korábbi várandósságomhoz képest. És én ráadásul a tábla alján vagyok :) )

Honey, Nyuszifül!!
Már leírtam vagy kétszer, hogy az lenne a hiteles, ha a kismamák homlokára tennének kamerát, és azt néznétek meg, csupa mosolygó - esetleg komoly - arcot látnátok. A Nagylányom születése nekem nem kifejezetten szép emlék, mégsem félek a szüléstől. Egész más egy kívülálló szemszögéből a szülés, mint átélni!!! Én még egy szülést nem néztem meg videón, és nem is vagyok kíváncsi. Az egyik szüléstörténetes linkben, amit felraktam, vannak fotók is, azokból párat megnéztem, de többre nem is nagyon vagyok kíváncsi.

Kép
Kép
sarkantyúka

márti,
nem voltál ömlengős!! a filben megszólaltatott anyák is pont így nyilatkoztak. Csak hát furi volt ezt így "vágatlanul" látni.

nyuszifülke,
én elmeséltem tegnap apának mindent szó szerint, ahogy láttam. De azért gyorsan hozzátettem, jobb hogy nem volt ott.
Viszont kerestem a neten pár szüléses videot - a szolídabb fajtából - , ami olyan volt mint a tegnapiak, csak legalább nem dugták az anyuka lába közé a kamárát. És ezeket megmutattam apának. Azért hogy legyen képben, mire is számíthat. Az ő fejében a szülés egy nagyon véres, kiabálós, apukátasunyibaelküldős, végig ágyon hanyattfekvős dolog.
Csak pislogott a drágám! :shock: :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Megjöttem az orvostól.

Mondtam neki, hogy mi történt az elmúlt két éjszaka.. mire ő: -akkor gyorsan ugorjon ki a bugyiból... :shock: :roll:
S közben hozzátette: ne mondjak ilyeneket, mert ez nagyon nem jó hír.. hogy én itt görcsölgetek..
No megvizsgált és egyáltalán nem nyíltam ki, és nem is puhúlt fel a méhnyak.. azt mondta, hogy még az a csoda, hogy semmi nem utal arra, hogy ilyen tüneteim vannak, pedig mivel már szültem nem csodálkozna, hogy bizony legalább felpuhúlt állapot lenne..
Magyarán azt mondta, hogy csoda, hogy ilyen kemény a méhnyak, és nem nyíltam ki!
Utasításba azt kaptam: feküdni, és magnézium... ha nem javulna és további görcsök lesznek, akkor befektet pár napra infúzióra.. :roll: :?
Kérdeztem, a homeopátiás bogyót: ő nem ajánlja, mert kemény a méhszáj, és zárt.. nem lesz itt baj...... mondja őőőő... de én élem meg nehezen a görcsöket.. nem őőpőőő ... no mindegy... azt hiszem, ha nem lesz oké a következő éjszaka.. akkor megrendelem..
uh:
fejvégű a drága pici lányom (jelen pillanatban.. :wink: )
BPD 81mm
Fejátmérő_ 100 mm
Combcsont: 64mm
Becsült súly: 1840gr

Extra gyors uh. volt.. ilyenen még nem is voltam.. nemhiába... állami kórház... no comment..

Kérdeztem az orvost,hogy milyen eséllyel indulna az életnek, ha most születne meg..
ne mondjon ilyet.. ne is gondoljon ilyenre..-volt a válasz
ok.. de engem komolyan érdekelne, hogy mi történne?!
-tudja mit, hordja még ezt a babát, de egyébként ebben a kórházban nagyon jó ellátást kapnak az ilyen kor szülött babák.. és ilyenkor már ritka a babák elvesztése...
no ennyit sikerült belőle kihúzni.. nem szívesen beszél erről a témáról úgy veszem észre..
no de nem is készülök szülni.. de jó volt hallani ezt az orvosom szájából is..

sokat írtam, de a lényeg, hogy feküdjek ... ja.. de attól még a frontok azok itt járkálnak felettünk...

vigyázzatok magatokra ti is!!!

szeder74

Sziasztok!

Engem sem enged be a gép sokszor :twisted: :evil: ,mint am délelőtt.

Szeder!
Örülök, hogy minden rendben van a keményedések ellenére is :wink: Kemény csajszi vagy :D Minden értelemben. Köszi,hogy leírtad ezeket a tudnivalókat. Nagyon érdekesek.
Nekem idén 2 ismerősöm is a 32. héten hozta világa a babáját. Mindekettő jól van,bár nem volt egyszerű az elején. A babák Szegeden az anyukák Vásárhelyen (miután kiengedték őket). Minden nap átjártak a tejcsivel..+akkor volt influenza járvány és volt,hogy 10 napig nem láthatták a babát. DE azt hiszem pár hónapja írtam már ezeket.

Sarkantyúkával teljesen egyet értek a szüléses videókkal kapcsolatban, és én is már leírtam ezt pár oldallal előrébb. Továbbra sem nézek ilyen filmeket,mert az én szemszögemből nem fogom látni az ülepemet csak a gyönyörű és egészséges kisbabámat!!ÉS EZ A LÉNYEG CSAJOK!!!! :D :)

Konan!
De jó,hogy jöttél! NAGYON hiányoltalak ám!!!
Szegénykém sajnálom,hogy még mindig dolgzonod kell,de azért talán könnyabb,hogy heti 5 napot. :wink: Kitartást!!!!

Eszike!
Várunk jövőhéten,hogy mi volt a dokinál.

Anyooka!
Örülök,hogy siekrült a császárt megbeszélni. Ezért legalább nem kell aggódnod már.

Rólunk:
Vasárnap hazajöttünk a nyaralásból és még aznap este kipakoltunk (én nem segítettem, jöttek anyukámék segíteni) a kisszobából,mert hétfőn kicsrélték az ablakot. Nagyon szuperül megcsinálták :D ,még este vissza is pakoltak mident a páromék.
Csak,hogy ne unatkozzunk ma meg kifestetjük a konyhánkat,mivel még a télen eláztattak bennünket a fentiek. :roll:
Szóval este ismét pakolás. Én persze most is,mint hétfőn függönyt mostam-vasaltam. Anyukám az ablakot megtisztította :D Nagyon jól esett.

Babáról:
Tegnap voltunk Uh-n, a 32. hetin.
Ilyen nagyok vagyunk már:
BDP:80 mm
Femur:62 mm
Haskörfogat:284 mm
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSS a súlya: 1945 g,MAJDNEN 2 KG...
És a gép szerint is 32+1 napos volt a baba tegnap.
Következő viszgálat a 36. héten. Utána már NST/CTG lesz hetente.
HÚ,de közeledik a vége,mindjárt szeptember 1-lesz. :D

Egyre több mindent szerzek be napról napra :wink:

Kép
Kép
a.m.

Ha van türelmetek olvassátok el. Szerintem érdemes:

"Talaltam egy jo cikket. Akik még a nagy nap előtt állnak azoknak hasznos lehet. A szülés fáj. Nagyon fáj, nincs mese. Akárki, akármit mond, a szülés egy rendkívül kellemetlen folyamat. De te is tudod, hogy át kell menni rajta, tehát a kérdés az az, hogy miképpen lehet minimalizálni a fájdalom hatásat rajtad. Mert erről van szó, a pszichológiai tényező ami meghatározza azt, hogy mennyire engeded meg magadnak a fájdalom átélését. Kevés ember (meg kevés orvos is) tudja, hogy a morfium például nem állítja meg magát a fájdalmat, hanem a fájdalom tudatosodását kapcsolja ki! Az is tudott, hogy nagy sporteseményeken sportolók néha repedt végtaggal végigjátszák a meccset, mert a tudatuk annyira másra koncentrál, hogy nem tudatosodik bennük egy megrepedt láb vagy kar által oközött, amúgy rendkívül jelentős fájdalom. És amikor a meccsnek vége van, a fájdalom hirtelen elkezdődik. Tehát a tudaton múlik minden. Az, hogy te akarod ezt a gyereket, és örülsz neki, az mar egy fel gyozelem. Hosszú évek tapasztalata szerint, akik örülnek a gyereknek, jóbban viselik az egészet . A másik felére pedig ezek az egyszerűnek látszó, de egyáltalán nem könnyen betartható szabályok vonatkoznak:
Ne VáRD a következő fájdalamat (méhösszehúzódást). Amikor az egyik elmegy, azonnal irányítsd a tudatodat valahova máshova. A "hovát" neked kell eldönteni. Talán pároddal beszélgess valami MÁSRÓL, ha van TV a szobában, nyugodtan nézd, ha nincs vigyél magaddal rádiót, magnót, CD-t, akármilyen zenét, amit esetleg élvezel. Ne szégyellj mással foglalkozni szülés közben!
Teljesen engedd el magad fájdalmak között. Lazítsd el az összes izmodat, tudatosan. Az ellenkezője sok energiát használ, és a végére amikor nyomni kell, nem lesz, ami többszörösére hosszabíthatja meg a nyomó fázist.

Nyögés, sírás, ordítás, akármilyen variációja ezeknek - úgyan egy természetes reakció, de attól nem fog semmi kevésbé fájni. Viszont növeli a fájdalom tudatosodasat, és szintén nagyon használja az energiát. Egyszerűen utasítsd magadnak vissza, hogy hangokat adjál ki. Helyette csak lélegezzél lassan és mélyeket. Ez nagyon fontos.
Ne vitatkozz az orvossal vagy a növérekkel. Abszolút vesd magad alá Mindennek, amit mondanak. Ha valami olyat mondanak, amiről úgy érzed hogy nem vagy képes végrehajtani, akkor is hajtsd végre. Ha valami olyat mondanak, amiről úgy érzed hogy teljesen lehetetlen végrehajtani, AKKOR IS azonnal csináld meg. (A józan ész határain belül persze (:-))

Számí ts arra, hogy sokáig fog tartani az egész. Nem lehet tudni meddig tart, és sokszor látom, hogy az elején meg mennek a dolgok, de amikor hosszabb ideig tart mint amire az anya számított (valami okból) a kontroll összeomlott.
10cm méhnyaktágulásig minden automatikusan történik. De onnan neked kell kinyomni a gyereket. Ez eltarthat 5 percet, vagy több órát, és ha hiszed, ha nem, rajtad múlik a zöme. És az a legfájdalmasabb rész. Tehát ezt kell leginkább a fejedbe verni. És itt kell leginkább leküzdeni a fájdalomtól valo félelmet. Igen, fáj, igy is úgyis, de ha gyorsan tudod csinálni, hamarabb vége van. Hogyan kell nyomni? A következő hasonlatot szavalom a betegeimnek, jó eredménnyel (ezt): mintha egy borzasztó székrekedésed lenne. Nem vicc. Nem körülbelül úgy, hanem PONTOSAN úgy. Ha széklet jön, nemhogy nem szegyen, hanem annak a jele hogy jól csinálod. Nagyon fontos ODA LE koncentrálni a nyomás erejét. A természetes reakció az, hogy arcba, mellkasba nyomni (szemei kigúvadnak cimű műsor), de sajnos az nem jó. Koncentrálni kell tudatosan a nyomást ODA LE. És minden méhösszehúzódást maximálisan ki kell használni. Mivel nagyon fáj, a természetes reakció egyszer nyomni, aztán elsumákolni a hátramaradó időt. Ne engedd meg magadnak ezt a "luxust". Ha jön a fájdalom, vegyel egy mély lelegzetet, tartsd benn az összes levegőt, és nyomj, OTT LENN, mintha székrekedésed lenne. A fájdalom néha visszatart attól hogy IGAZÁN nyomjál. Ezt se engedd meg magadnak. Minél jobban nyomsz, annal hamarabb történik. Ha elfogy a levegő, gyorsan fújd ki, és ha a méhusszehúzódás meg mindig tart, gyorsan lelegezzel kettőt, a harmadikat tartsd benn, és nyomjál mint egy gőzmozdony. És egészen addig csináld ezt amig tart a méhusszehúzódás. De ha elment, azonnal engedd el magad, minden izmodat, és PIHENJ. Nyomás közben akármilyen hangot kiadni TILOS. Nem, nem azért mert akárkit is zavar, nem erről van szó. A dolog mechanikájáról van szó. Ha hangokat adsz ki, a tudőben lévő levegő
nyomása leesik, és minden jóindulatod ellenere nem tudsz igazán nyomni, de meg úgyanúgy fáj, úgyanúgy használod az energiadat. Tehát meg egy kis nyögést se engedj meg magadnak.

Ha képes vagy mindezt betűről betűre betartani, sokkal hamarabb átjuthatsz a nyomáson mint az átlag. Én néha látok "természetes nyomókat", akik minden átlagot felülmúlva, mint egy présgep tudnak nyomni, és meg az első gyereküket is percek alatt képesek kinyomni. Ne számíts percekre, ahhoz kell az a természetes valami, nem is tudom mi, ami nagyon ritka, de az bizonyítja hogy lehetséges. És amikor már úgy érzed, hogy "innen már lehetetlen, ezt nem tudom tovább csinálni", akkor méginkább csináld tovább. És ne vitatkozz senkivel, csak csináld. Kivéve persze akkor, ha az orvos vagy a növér azt mondja, hogy ne nyomj, ami több okból lehetseges, leginkább ha a baba szívhangja leesik, néhány perces pihenő gyakran segíthet.

Gátmetszés: abszolut bízd az orvosra. Meg akkor is, ha esetleg feleslegesen fogja csinálni. Miért? Mert a felesleges gátmetszés neked úgyan kellemetlen lesz egy ideig, de mindig könnyebbé teszi a baba megszületését. Gyakran tényleg nem kell, de a kétely abba az irányba kell hogy eltolodjon, hogy kell. Ugyanakkor, ha az orvos megpróbál neked jót tenni és azert nem vág, esetleg kritikus perceket veszít, aminek a baba ihatja meg a levét. Tehát ne próbáld az orvost ezen irányba befolyásolni.

Epiduralis:a csabitás majdnem ellenállhatatlannak tűnik. De sajnos nagyon sok olyan esetet láttam, ahol addig minden rendben ment, és utána nem. Ezzel nem azt mondom hogy utasítsd vissza, de várd meg amíg az orvos ajanlja. És ha amúgyis gyorsan megy a dolog, ne vesd el annak a lehetőségét, hogy esetleg anélkül. Kérdezd meg az orvost, hogy használnak-e epidurális narkotikumot. Az úgyan nem kapcsolja ki teljesen a fájdalmat, de nem befolyásolja a szülést. Ha használnak, örömmel fogja "csak azt" adni. Oxygen maszk: nagyon zavarónak tűnhet, de tartsd az arcodon minden körülmények között.

Csaszar: ha kell akkor kell és kész. Ha a baba bajba kerül, nincs vita, meg kell csinálni. De ha úgy érzed, hogy az orvos vacillál, duplázd meg energiádat, és mond meg neki hogy várjon még egy kicsit. Mikor fordulhat ilyesmi elő? Mondjuk ha nagyon lassan megy a szülés, főleg a nyomás fázisban. A baba úgyan jól van, de valami miatt lassan jön kifelé. Gondolj arra amit mondtam (székrekedés, gőzmozdony) és próbáld meg egy ideig. Lehet hogy erre egyáltalán nem kerül sor, de ha igen, jusson ez eszedbe. Mégegyszer: ha az orvos egyértelműen mondja, csak fogadd el. Ez csak arra vonatkozik, ha ő esetleg belefáradt (van ilyen) és te magad
érzel kételyt a hangjában. Akkor csak őszintén kerdezd meg:"Ez elkerülhetetlen doktor úr, vagy még probálkozhatok egy kicsit?" Meg fogja mondani.

Fogós szülés: sok orvos mar egyáltalán nem használja USA-ban, többnyire a perek miatt. Inkább császároznak. De az igazság az, hogy a fogó teljesen ártalmatlan, ha gyakorlott kezekben van, és rendkivűli módon előnyös a babára nézve. Ma már feltételezni lehet, hogy aki egyáltalán hozzányúl a fogóhoz, az tudja hogy hogyan kell használni. Tehát ne ijedj meg ha meglátod. Borzasztó szerszámnak tűnik, de zseniálisan lett kitalálva. Én meg egyetlen babát, soha sem károsítottam a fogóval (ugyan ritkán használom csak, de ha kell akkor szószerint életmentő lehet).

Na és ha most megijedve ülsz a computer előtt, akkor majdnem elértem a célom. Akkor még egyszer, még kétszer, még háromszor olvasd ezt el, minden betűjet verd a fejedbe, és garantálom, hogy jobban fog menni mint ezek nélkül.
"

Mr. Spock (Gábor)

Kép
Kép
a.m.

Hát ez durva! Nem lehet parancsszóra szülni és én soha nem vetném magam alá a személyzet akaratának csak azért, mert ők a szakmabeliek! Főleg, ha számomra logikátlan dolgokat mondanak! Lehet, hogy okosak, de aki ilyeneket hord össze,az csak pasi vagy még nem szült nő! Hogy hol fáj és mennyire, azt én érzem, nem ők, és kizárólag külső irányitásra, saját magamra, a babámra nem figyelve vajúdni, szülni nagyon pocsék lehet! Na, nem is húzom jobban fel magam ezen, mert nem éri meg!
Más a személyzet segitő támogatása, tanácsa a nehéz pillanatokban és más vezényszóra engedelmeskedni egy, a természet diktálta és ösztönök vezérelte folyamatban,ami szerintem mindenkinél más és nem is zajlik feltétlen egyformán! Na,azért kiváncsi leszek, mit mond erre Holka!

Márti
borossné becz márta

Márti hozzászólásaival teljesen egyetértek! Engem ez a cikk őszintén szólva megdöbbentett! Bocsánat, de valahogy lehetett érezni a sorokból, hogy ezt olyan írta, aki még nem szült, vagy férfi. pl: még a legkisebb nyögést se engedd meg magadnak. :twisted: És úgy szülj, hogy betartod minden szavát a cikknek. :twisted: Nem vagyunk egyformák, nem vagyunk gépek, és Márti teljesen igazad van: nem lehet parancsszóra szülni! Szerintem ez a cikk - a természetes szülésre vonatkozó részére gondolok - pontosan annak nem való, aki még nem szült! Aki pedig már szült úgyis tudja, hogy nem kell vele foglalkozni.

Kép
blúmi

szeder,
örülök a jó híreknek!!!! :D
Hihetetlen már mekkorák a babáitok! :D

Tyűűű , jó nagy felháborodást keltett ez a cikk! Okosat nem tudok hozzászólni.... nyílván csak az tud, aki már átélte.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márta,Blúmi!
Bocs nem akartam felborzolni a kedélyeket,idegesíteni meg pláne nem.
Számomra van néhány érdekes dolog a cikkben és a levegővételes dologban szintén lehet valami ha már a jóga tanárnőm is ezt mondja folyton.:?: Ennyi. Én sem veszem szószerint,de gondoltam felteszem egy másik fórumon találtam. Én csak jót akartam.... Mégegyszer bocsánat!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Nyuszifülke: melyik Peg Perego-t vettétek? Mi Veneziát, igaz használtan. AZóta már tesztelve is volt, múltkor abban toltam fel a havi nagy bevásárlást, 15kg. remekül bírta :D Nem irigyellek az aug 15-ig dolgozni miatt, én már az aug 1et is alig győzöm kivárni.

Ormolya: nekem se kellemetlenek/fájdalmasak a keményedésim, doki azt mondta, hogy a méh lassacskán kezdi próbálgatni az erejét. Én Béres Magne B6-t szedek.

Sarkantyúka: én alaposan megmosom a zöldséget gyümölcsöt, meg próbálok általában piacról vásárolni. A bio számunkra megfizethetetlen.

Bejci: örülök, hogy jól sikerült a házassági évforduló :)

Honey: én pont ezért nem nézek szüléses videókat, szerintem max elijesztene nem felkészítene. Teljesen más lesz, mikor mi éljük át :)

Szeder: drukkolok, hogy minden rendben legyen, és rendben is lesz ++++++++++

A.m: huh szép nagy már a babó :) Én már láttam ezt a cikket és nincs vele bajom. Van amivel nem értek egyet, de sok értelmes dolog is van benne :)

Kép
kistiggrincs

A.m.!

Nem baj, hogy feltetted, én nem haragszom, a levegővétel mikéntje tényleg nagyon fontos, de azt ott a szülőszobán már nem lehet megtanulni, előtte kell begyakorolni! Szülés után másképp látja ezt az ember, hidd el, ha nekem ilyen dokim lenne, mint a cikkiró, biztos váltanék! Tipikusan az az orvos jön le nekem a cikk alapján, aki darab-darabra nézi a szülő nőket, nem érző emberi lénynek tekinti a kismamákat, hanem valami olyan dolognak, amiknek kötelezően a biológia törvényeinek megfelelően kell működni, mert ha nem, akkor az illető hibás, mutáns egyednek tekintendő! Ilyeneket nem mond olyan, aki már szült! Csinálja 1x végig, utána jöjjön a cikkekkel! Akármilyen sokat tanult az orvosin, soha nem élte át a szülési fájdalmat,tehát olyasmiről osztja az észt,amiről fogalma sem lehet! Tulajdonképp sajnálom ezt a szerencsétlen embert,mert tök közömbösen tekint arra csodára, amitől a jóérzésű orvosoknak minden alkalommal könnybe lábad a szeme!

Márti
borossné becz márta

hahóóóó!
na nem fogok most mindenre reagálni kissé hulla vagyok....

szeder örülök hoyg minden rendben azért ne izgulj rá a dolgora ennyire szerintem. ezzel is hergeled nem!??! mármint hoyg fizikailag mindne rendben a görcsöket meg tudom nem lehet egyzserû nem észrevenni de próbálj nem ennyire a koraszülés körül pörögni mert az is sokat számít hoyg te miket érzel gondolsz!!!! tudom nekem nincsenek görcseim keményedés sem szóvaé könnyen beszélek csak nekem ez jön le a dologból hyg nagon rá vagy koncentrálkva. és igen jjobb félni, mint megijedni..... de akkor is nyugiiii!!!!!!!!!!!!

a.m. nem hiszem hoyg bárki is rád haragudna a cikk miatt :)
és szép nagy a babóó!!!!!

konan üdv újra itt :D szép formás a picike!!!!!!

én tegnap vcoltam dokinál, simivel :) szóval vizsgálat nem volt, de nem is akarta/-m. édesen elcsevegtek azért látszott hogy a dokimnak 3 kisgyereke van úgy vágta a válaszokat frappánsan a kérdésekre hoyg csak :) midnen okéé nézett vizeletet is nem volt benne semmi sem!!!! szóval annak koppkopp de talán vége... legközelebb aug 13-án megyek hozzá akkor leszek pontosan 36 hetes!!!! az meg naggyon durvaaaa! el sem hiszem... alig várom :)

jajj kézeljétek most szólt a csakszi hoyg szombaton ad kulcsot az új lakáshoz!!!!!!! vááá ha tudnék egy villám mázolós megoldást... már aznap ott akarok aludni..... :roll: francba hoszú még az út odáig...brühü
és annyira izgatott vagyok hogy csakna!!

a cikk meg engem is felháááborított és igen tuti fickó de az asszem ki is derül a végén.... mi az hoyg itt parancsolgat??! könyörgöm!!! én aztán egy roppant kis halkszavú lányka vagyok, fôleg idegenek és új helyzetek körül...és én véégig kajabáltam szülés alatt!!! és nem diorekt és nem a jajjdogálóst, hanem egy ilyen ôsi dúdolás-szerût! amit dícsért is a dokim hoyg ez egy ôsi indián dolog, ôk szokták így!!! :) majd kitoláskor szóltak hoiyg próbéáljam hang nélkül, de utána meg szóltak hoyg nyugodtan tovább lehet hangoskodni, mert ugyaolyan hatásos így is, úgy is!! szóval ôk legalább leteszteleték, és látták is hoyg jó, mindegy hog yközben adsz hangot vagy sem! és egy darab embner nem szólt rám hjogy naphosszat ott üvöltö9ttem, mert hoyg zavarna bárkit is...na az kellett volna már...akkor lehet ohyg meg is vertem volna az illetôt :D
szóval, ja a szülés az a helyzuet, amikor nem tudhatot elôre hoyg mi lesz, hoyg te jhogy fopgsz reagálni, stb....ezt nem lehet így irányítani!!!

na szemeim kezdenek lecsukódni, holnap pakolok ezerrel, simi apáméknál, marcim balatonszaundon :) :(
na jóócak!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt mindenkinek!

Ezen a héten még 2 frontot ki kell bírnom. :? Már előre parázok, hogy mi lesz. De legalább megjött a csodagyógyszerem svájcból. Én frankón már csak abban bízom, mert ma reggel is keményedésekre ébredtem. 8 óra alvás után.... :shock:

Feltennék egy nagyon dilettáns kérdést: ezt a légzés dolgot hol lehet elsajátítani? Mert mindenkitől azt hallom, hogy nagyon fontos... és én el is mennék "megtsnulni", csak azt sem tudom hol keressem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó reggelt!

honey!
vannak könyveka légzés elsajátításához, de itt a neten is lehet, hogy találsz.. én nem tanultam meg... könnyen szültem, és most sem tanulom meg szerintem.. De állítólag tényleg jól tud jönni szülésnél... főleg, ha elhúzódó szülés van.
Megírtad a csodagyógyszer linkjét, de a telefonszámot is megadnád, hogy hol lehet rendelni... lehet, hogy megrendelem én is.. annak ellenére, hogy a doki nem tartja szükségesnek.. de lehet, hogy a frontoknál nekem is segítene, mert én is igen nehezen élem meg őket.
köszike

szeder74

A cég akin keresztül rendelni lehet a Pharma Express. http://www.pharmaexpressz.hu/
Ha ma megrendeled szerintem hétfő-kedd körül itt van.
( Weleda - Bryophyllum D3 )
Az a baj csak vele, hogy mivel homeos készítmény, ezért ez nem úgy működik, hogy "hopp bekapom ha baj van"... némi rendszerességet igényel, hogy hatása legyen.
Nekem a dokim napi 3x 20 cseppet írt fel ( ez a sztenderd mennyiség ), ha gondolod, csökkentsd ezt a mennyiséget.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!
köszönöm!
és ki is postázzák??

Képzeljétek!
3 hét múlva már mennem kell nst-re. Hihetetlen, hogy a következő vizsgálat már ez :)
(Nekem a betöltött 35. héttől kell mennem -úgy látszik a sote-n így van.)
Kinek hányadik héttől kell mennie??

szeder74

nem sajnos, be kell menni érte. Én pont most indulok a sajátomért.
Nekem is a 35. héttől kell NST-re mennem. De az sajna nekem még odébb van.... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!!!
az imrés tornán, ami pont az elôadások elôtt van, ugyanott, ott minden alkalommal átveszik!!! legalábbis "régebben" így volt!! sztem most is ugyanaz a nô tartja!! én akarok menni, talán a következôre el is jutotk. asszem 16.30tôl van a torna, és utána 6tól az elôadás! tudom, te jártál az elôadásokra, de én beduplázom, ha simit el tudom addig passzolni valahova....
-azt hozzátenném, hoyg én egyáltalán nem használtam szülés alatt, de talán most majd rákoncentrálok jobban...meg a szülésznô is mondhatja közben hoyg mit, hogy!!!

csajok, én most ébredtem!!!!! annyira jóó volt!!!!!! persze lelkiismeretfurdalásom van, mert elaludtam a déleéôttöm, amikor pakolhattam volna csomót, de nem érdekel, annyira rámfért....

na, kezdem a napom :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Hali!

Szeder!
Te csak ne fájdogáljál légyszíves!!!! :wink: Még két hosszú hónap pocakosság hátra van! Remélhetőleg a babócák is így gondolják! Bár a multkori görcsölésnél én is pánikoltam, de lehet, hogy csak valami kaja csinálta, vagy túl sokat vállaltam aznapra. Dokibácsi megnyugtatott, ahogy téged is, és ez a lényeg!!! Most már nekem is szedni kell a Magne B6-ot. Ha szedni kell, akkor szedni kell. Bár nem igazán értem, hogy miért?
Nekem a 35. héten kell legközelebb mennem a dokibácsihoz és azt mondta, hogy utána hetente csak még nem tudom, hogy hová. Gondolom a kórházba. Akkor ő már állítólag szabin lesz. Majd 25-én megbeszéljük, hogy mi hogyan lesz az utolsó szakaszban.

Lányok!
Egyre többször kap el a gondolat, hogy legkésőbb 2 hónap múlva már lesz egy kislánykám. Otthon, a házunkban, és csak a miénk és mindig ott lesz, és mit is fogok én csinálni? Jó anyukája leszek? :roll: Szóval pánik indul!!! :shock:
A másik pillanatban viszont alig várom, hogy a kezemben tarthassam és szeretgetgessem, babusgathassam!! :P
Egyszóval mindjárt itt lesz!!!
Ja! És egy kicsit a szüléstől is be vagyok ijedve! Én még soha nem szültem úgy igazából. Tamást túlhordtam így már szülés előtt be kellett feküdnöm a kórházba és aztán pár nap után csaszi.

A.m.!
Jólesik, hogy hiányoltál! :D :oops:
Az az 5 nap csak 2xfél nap szerencsére! Nem is bírnék ki heti 5 nap munkát már! Ezzel a 2xféllel is próbálok kitartani hónap végéig.
Húúú! Szép nagy már a kisfiad! Gondolom tud már kellemetlen lenni Neked is ha beindul Gyuszika!

Kép
Kép
konan

a.m.

Most olvastam el a cikket (eddig nem volt időm, olyan sok munka van - nyáron is, pedig régen ez uborakszezon volt - na mindegy)

Igazából én szerintem is vannak benne érdekes és hasznos, átgondolásra érdemes, majdhogynem - ha belegondolok - ésszerű dolgok. De egyetértek Mártival és aki még felháborodott rajta, hogy amikor az ember ott van a szülésnél, és fáj, méghozzá nagyon, akkor valószínűleg még ha eszébe is jut ez az iromány, akkor sem tudja szószerint (ha egyáltalán egy szava is eszébe jut) betartani

Magamról most semmit, jól vagyunk. Bár a múltkor egész megszédültem és le kellett feküdni (még jó hogy már este, otthon történt).

Viszont lányok nekem néha esküszöm olyan, mintha érezhetően nőne a hasam, annyira feszül. Nem keményedek, legalábbis nem sűrűn, és az sem tart sokáig és nem is fáj, úgyhogy nem szedek rá semmit (a MagneB6 nekem felér egy hízókúrával). De hát ez a feszülés :?

És már nem emlékszem ki írta (ezer bocsi, olvasok, de nem jegyzetelek bevallom), de én sem vagyok egy magas nőci (155 cm) és 98 cm már a hasam, egyre nehezebben cipelem.

Kép
Kép
csibe21

Hello lanyok, nem olvastam vissza, mert egy kicsit neki vagyok keseredve.

Megvan a cukor eredmenyem, es nem latszik jonak. Vissza kell mennem es csinalnak egy alaposabbat is, vervetel, lotty, 1 ora utan, es 2 ora utan is vervetel. Ha ennek meglesz az eredmenye, akkor mondjak ki az “iteletet”, hogy kell-e dietaznom. A rohejes a dologban, hogy valtozatlanul nem hiztam semmit. Ugyhogy most ott tartok, hogy ha dietaznom kell, akkor fogyni fogok a varandossag vegere, aztan majd meglatjuk. Mindenesetre mar most odafigyelek, hogy mit eszek, mert Benedek erdekeit tartom sem elott, ha dietazni kell, akkor job, ha most elkezdem. Ja, es meg hozzatartozik, hogy szinte sosem eszek edesseget, mert alapbol nem vagyok egy edesszaju. Csak teljes kiorlesu kenyeret eszunk evek ota, csak barna liszt van itthon, mindent abbol fozok, es durumtesztat eszunk mar regota csak, meg barnarizst, alig eszek edesseget, es teat, kavet cukor nelkul iszok, semmi cukros udito ... szoval nalam a dieta azt fogja jelenteni, hogy zoldseg, es natur husok, hal, es csokkenteni a gyumolcsoket, amit viszont mar most sajnalok. Most is sok tejtermeket eszek, sajtot, tejet, turot, tejfolt, szoval eddig is azt gondoltam, hogy total egeszsegesen etkezunk. Az esti kajalasokon tudok szoritani, mert ez mar nalam is gaz. Akkor kicsit elszalad neha a lo, de most majd erre is odafigyelek jobban. Szoval vicces, na. Szombaton megyek megint, es hetfon/kedden lesz eredmeny. Viszont a babo jol fekszik, a fejjel lefele, a szivecskeje meg ezerrel tikktakkol, es mocorgott a doki “keze” alatt is, mert tenyleg nem tud egy pillanatra sem nyugodni.

Szoval, Eszike, atlovod nekem is azokat a linkeket, mert ugy tunik, hogy sajnos nekem is szuksegem lesz ra?!

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!
Megjöttem a nyaralásból, minden szép és jó volt, majd mesélek, ha érdekel titeket. Most néztem, hogy 4 és fél oldalt kell visszaolvasnom, remélem nem szülök meg addig, és újra csatlakozni tudok hozzátok, a témákhoz. Már nagyon hiányoztatok, mondtam is többször a páromnak, hogy vajon mi lehet veletek?
És képzeljétek, ma én is betöltöttem a 30 hetet (a vonalzóm 2 nap csúszásban van), olyan hihetetlen!
Na, este jövök, addig még ezer intézni valóm van a városban, meg még vissza olvasok.

Addig is legyetek jók, pussz mindenkinek!

ui. : Köszönöm, megkaptam a titkos táblát

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ja, és remélem, mindenki jól van.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jaaj, a.m! Nem gondoltam, hogy félreérthető, amit írtam. A kirohanásom nem ellened szólt, csak a cikkíró ellen, ne haragudj!!!! És teljesen ok, ha kimazsolázza belőle mindenki a számára érdekes dolgokat.

A légzést kismamatornán is tanítják. De szerintem (emélem) a szülésznő is segíteni fog.

Humanka! Egyre cifrább a történeted! Nem elég, hogy nem hízol, tök egészségesen eszel, de cukorproblémád van! Nagyon sajnálom!!!

Konan! Mostanában rám is egyre gyakrabban tör az a para érzés, amiről írtál! A szüléstől is, de inkább az anyukaságtól. Jól fogom-e csinálni, tudni fogom-e, hogy mi a jó? Egész nap én leszek vele, én fogom nevelgetni... Mi van, ha nem lesz elég türelmem, vagy nem fogom bírni.... Teljesen be vagyok tojva :lol:

Kép
blúmi

Konan!
Csatlakozom Blúmihoz! Én tegnap este annyira bepánikoltam,hogy amíg a párom tusolt végig bőgtem.Persze egyből észre vette amikor odabújt mellém.
Ez most fura lesz,de szerintem tegnap fogtam fel igazán, hogy hamarosan anyuka és apuka leszünk és többé már semmi sem lesz olyan,mint előtte volt. Pesze ez természetes,de én is aggódok, hogy egy új kis életre kell vigyáznom és mennyire fogom én ezt majd jól csinálni. Ma beszélni akartam a leendő gyerekorvosunkkal,de annyira sok pici baba volt előttem, hogy inkább elnapoltam :shock: :?

Blúni!
Nincs semmi gond:wink:

A második vércukor terhelésem hajszálra olyan jó lett,mint az első:4.3 és 5,4 :D Nagyon örültem neki és a vasam meg a hematokrit szintem is jó nagyon :D :D
A védőnő már nem küld el több vizsgálatra :D ,de a szentesi korházban még csináltatnka a 36.héten valamilyen vizsgálatot.

Honey!
Én kismama jógán tanulom a légzést és volt egy 5 alkalmas "kismama tanfolyam" ahol kaptunk egy légzési görbét is.
NST-re nekem a 36. héttől kell járnom. Akkor lesz megint uh és vizsgálat is. AZ már csak 3 és fél hét.HÚHA!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Kicsit benéztem hozzátok, de utána tényleg 2 hétig alig leszek.

Humanka: átküldtem a linkeket. És nagyon sajnálom, hogy Te is cukros lettél (ha minden igaz). Leírtad milyen dolgokat eszel, én csak annyi gondot látok az egészben (sok előadás hallgatás, és tájékoztató füzet olvasás után), hogy elég sok tejterméket fogyasztasz. Esetleg abból tudnál visszavenni. A tejet szinte egyáltalán nem ajánlják, főleg nem reggelire. Hirtelen megemeli a cukorszintet. A többi tejtermék mellé meg mindig kell fogyasztani valamilyen kenyérféleséget, mert azok lassan szívódnak fel, és nem engedik a cukrot felszaladni. Gondolom nálatok is van diabétesz tanácsadás, ott elmondanak mindent a diétával kapcsolatban.

Én tegnap voltam diabéteszen, így diéta mellett jó a cukrom szerencsére, úgyhogy csak 3 hét múlva kell mennem, utána már valószínűleg nem kell.

Sarkantyúka: köszi a szakácskönyves tippet, nekem ez eszembe sem jutott. Van ezer féle szakácskönyvem, de soha nem könyvből főzök. Majd átnézegetem, biztosan az enyémben is benne vannak a szénhidrát értékek.

Bejci: Nagyon kedves vagy. Ne fáradjatok a receptkimásolásokkal. Itt az internet is, biztos, hogy fogok találni szénhidrát mennyiségeket bizonyos ételekhez. Nagyon kevés féle kaját eszek meg, azokat valahogyan megtalálom/találtam, feljegyzem, és tudni fogom egy idő után.
Meg van vércukormérőm, és minden kaja után mérek, abból megtudom mit és mennyit ehetek. Eddig a cukorborsó főzelékkel voltak problémáim.

Márta: az én pocakom is 100cm-s, és 155cm magas vagyok. De nem az a vékony testalkatú. 58kg-ról indultam, most vagyok 66kg.
Köszi a bíztató szavakat a szüléstő való félelmünk miatt.

Honey: elég rémísztő lehetett az a vetítés ahogy így meséled! Én is sokkot kaptam volna.
Nem is nézek ilyen jellegű filmeket, mert most már én is kezdek parázni.
Főleg, hogy ezt a cikket elolvastam (a.m! nem Te vagy a hibás!!!!)
Hát most már végképp nem tudom a szülést sehová sem tenni magamban.
Belezavarodtam teljesen. Pedig voltam szülésfelkészítőn, ott tökre megnyugtattak, olyan szépnek láttam az egészet mostanáig.

Csajok aki már szült: szükségem lenne egy kis felvilágosításra. Úgy látszik a tanfolyamon nem kaptam meg a megfelelő infókat. (vagy elment a fülem mellett). Szóval arra lennék kíváncsi, hogy mi a menete a szülésnek. Most itt arra gondolok, hogy mondjuk normál módon eljön a szülés napja, és bemegyünk a kórházba... beöntés, borotválás, és aztán mit csinálnak? Rögtön befektetnek a szülőszobára, és akár egy egész napot ott fekszel és vársz? Vagy csak a kitolási szakasznál kell felfeküdni? Milyen sűrűn néz rám az orvos? A szülésznő végig ott van mellettem? Vagy ha esetleg műszakváltás van, akkor kapok egy másik szülésznőt?
Én epidurálist fogok kérni (ha nem csaszi lesz ugye), és azt mikor adják be? Gondolom utána nem lehet már mászkálni, vagy kádba ülni...?
Előre is köszi a válaszokat! De egyszerűen annyira megzavarodtam, és állandóan csak az jár a fejemben, hogy fekszek a szülőágyon és nyomok, izzadok, nyögök (órákat-napokat-mint a filmekben)! Gondolom nem ebből áll a szülés!

Bagz: gratula a kulcshoz! Én is izgatott lennék!

Ui: én is rákattantam a dinnyére! MMMM és milyen finom idén!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?