Új privát üzeneted érkezett!

Sziszka!
102 cm a kerületem. Remélem holnap tényleg megkapod a bútoraidat, már én is nagyon be vagyok sózva. Viszont a párom ma korán hazajött és mindent felfúrt, ami még hiányzott :)
bende

mai méreteink a következőek:

buksi: 92mm
pockó: 102mm
combi: 70mm
3kilósra saccol a dokibácsi és gyakorlatilag már elkészült a kicsi nőcike!!
az első ctg rajzolata is nagyon tetszett neki, helyes volt ahogy örült neki...
és örül a vizesedésemnek is mert ez csak az egészséges hormonképződést igazolja és ezt részletesen el is magyarázta!!a terhességem elején a hányingeremmel is így volt ám...
panasza van?igen a folytonos hányinger.erre ő meg mondja:az a jó az nagyon jó!-na persze jó-jó, de nekem kell viselni...

lenne 1 kérdésem: a ctg-én a kiemelkedő görbék fájásokat mutatnak ?
mert az bazi jó, mivel én nemérezetm egyáltalán semmit sem közben , de tutira!!

mit gondoltok ?
Vendég

ja az én pockóm : 107cm
már csak 50cm választ el a magassági értékemtől :P
Vendég

Sziasztok!
Szép méretek Andi :)
Ctg.n még nem voltam, így arról sajnos nem tudok nyilatkozni, mi csütörtökön megyünk először. Szóval nekem még teljesen új ez :)
Pocak kerületben pedig azt hiszem nyertem :( bár csak mérőszalaggal tudtam megmérni, mert azt volt kéznél, de 4 db nutellás waffel után 123 cm. Na ezért van útban mindenhol :wink:

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Ági, sajna nem tudok spenótot küldeni, párom és anyósom bepusztította. Nagy öröm volt, mert közölte anyósom, hogy ez annyira fincsi, hogy ezek után otthon is csinál majd a nagycsaládnak. 8)

Minden nagyon tetszett nekik, Peti 6 tesójából 3 is átjött, teljesen odavoltak a babacuccokért. Csináltam képeket, de a hülye gép írtó lassú, egyenként tudom csak feltölteni, 5 perc/kép.
Még a kismamatalis képekkel is lógok, nem baj, így legalább mindenki nosztalgiázik majd egy kicsit. Ma még töltöm, aztán ha marad idő elkezdem felpakolni. Jó sok kép lett, előre is bocsi érte majd. :oops:

Ma sajna elmaradt az aquanatal, így potyára mentünk, de nem baj, visszalátogattuk anyósékat, mert aközelben laknak. Találkoztam megint Petim tesójának egy éves kisfiával. Most mindenen fintozorg, ha édes, ha savanyú. Hihetetlen arcokat tud vágni, annyira édes.

Lei, én kicsit folyékonyra csinálom a rántást a spenóthoz, abba teszem a fokhagymát és folyamatosan keverem, hogy ne kapjon oda, szép fehéres maradjon. Aztán azt csurgatom a spenóthoz, plusz ezután még rengeteg tejet felvesz.

Strepto nekem a 37. héten lesz, de állítólag minden 3. nő hordozó, így nem kell tőle annyira tartani. Gondolom,ha ennyire sűrű, csak felkészülnek rá . Toxoplazma állítólag ilyenkor már felesleges, mert már nem árthat, így nekem nem is csinálnak, pedig rákérdeztem. :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi, Te már próbáltad leszedni a babkocsihuzatot?
Én holnap esek neki, de kicsit félek, hogy hogy teszem majd vissza.

Illetve Ti hány fokon mostátok, mosnátok? Mert ezt nem merem azért magas hőfokon.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Húúú Sziszka, nem semmi a pocakméreted :)) ez igen !!!
De azért vigyázz magatokra, több balesetről nem akarok hallani !!!

Andikám, itt is gratula a méretekhez :) holnap referálok Neked a ctg-ről este :)

sniky

Sziasztok Csajok!

Régen írtam. Hétvégén a szüleimnél pihiztünk és rengeteget ettem, de majd a héten próbálok odafigyelni.
Lanyanénak gratula a lányokhoz, be is tettem őket a születés táblába, majd ideteszem a hozzászólás végére.
Nálam ma volt a védőnő, beszélgettünk, hozott recepteket. Legközelebb már csak babával fog látni, mert augusztus 18-ig szabin lesz, csakúgy, mint a gyerekorvos. Voltunk ma mi is a férjemmel a Madarászban a bölcsőhalál prevenciós előadáson. Nagyon hasznos annak, aki vett légzésfigyelőt, igen ajánlom.
Mosás témában annyit, hogy én a saját ruháinkat is ecettel öblítem már több, mint egy hónapja, amióta leteszteltem, hogy milyen is az. Fele annyit teszek belőle, mint az öblítőből tennék és nagyon puhák utána a ruhák. Ecetszaguk pedig egyáltalán nincs. Az én védőnőm nagyon rosszakat mondott a Gabi termékekről is, pedig már én is régen megvettem a Gabi öblítőt és nagyon finom babaillata van. Ha ecetet használtok, akkor a ruhán a mosószer illata jön ki és nem az öblítő illata.
Nekem mostanában nincsenek menstruációs görcseim, de korábban már voltak. A kisfiam iszonyatosan rugdos minden nap, főleg a tegnapi viharban volt nagyon aktív. Jövő hétfőn megyek először ctg-re meg nst-re és nekem is akkor nézik a coccus-t. Na szép ki péksütemény vagyok. Senkire nem reagáltam, ellenben sokat írtam magamról. Ha nem vigyáztok még egy pocakfotót is felrakok. :D

Kép

szuszu

Lei! Én hasonlóan csinálom, mint ami a Sziszka által javasolt receptben van. És mindig mirelit spenótból. Általában 2 dobozból egyszerre, mert akkor az 2 napig :lol:
1dobozhoz kb az arányok:
A spenótot kiolvasztom, olajban felteszem,kicsit fonnyasztom még,
közben beáztatok tejbe 3 zsömlét, és rúdmixerrel összeturmixolom. Aztán az olajos spenótba kb 1ek lisztet szórok, elkeverem, majd mehet bele a tejes-zsömis lötty, fokhagymakrém+só ízlés szerint. Közben még tejjel higítani kell ha nagyon sűrű. Felforr és kész is.
Jártam már úgy, hogy olyan volt a mirelit spenót, hogy kicsit nagyobbak voltak a levelek benne, és sem ízre sem színre nem a szokványosan nézett ki a spenót, és nem volt eléggé spenót íze. Akkor az egészen átmentem rúdmixerrel és úgy már jó lett :P

panna1

Szuszu! Ne vigyázz, várjuk a pocakfotót :lol:

Mosás: Én a babcuccokat egyszerűen öblítő nélkül mosom, és amúgy folyékony mosószert használok.

Gratu a méretekhez Andi! A ctg-n nálunk 2 grafikon van egmás fölött, az alsón a méhösszehúzódások, a felsőn a babó szívfrekije.
Jelenleg nekem még csak kis csúcsok vannak az alsón, de azt mondta a doki, hogy amikor beindul a dolog, akkor jó meredek hegyek lesznek, és akkor már biztos fog fájni is.

Sziszka! Nem semmi lehet a pocakod! Nem csodálom, hogy mindig útban van. :lol:

panna1

Én Pöttömért aggódok továbbra is! Hol vagy Pöttöm?
Csak nem???? :?: :?: :?:

panna1

Sziasztok!

Bocsi, kicsit eltűntem. A mai napom nem volt egyszerű. Reggel mennem kellett vérvételre, majd ctg-re, persze az autóm indulás előtt robbant le, szerencsére anyué kéznél volt, így kis késéssel el tudtunk indulni. Kilenc körül levették a vért, aztán beadtam a papíromat a ctg-re, délben "már" be is hívtak. Megcsináltuk a ctg-t, de szinte "lapos" volt, mert aludt a baba. Mondták, hogy menjek ebédeljek meg, lépcsőzzek és menjek vissza mégegyszer. A második már jó lett, így végeztünk háromnegyed kettőkor. Úgyhogy SoteI-esek ajánlom, hogy ne menjetek orvosi vagy szülésznői hátszél nélkül a reggeli órákban ctg-zni, mert horror. Egy körül már jobb volt a létszám. Szegény anyunak legközelebb viszünk nyugágyat, legalább ki tudja magát pihenni. Utána még beszéltem telefonon a dokival, a reggeli vérképem jó lett illetve a múlt heti kenet vétel is negatív. Viszont este még hívnom kellett volna az ellenanyag eredmény miatt, de teljesen kiment a fejemből, majd holnap zargatom.
A ctg-n akkor vannak kiugrások, ha egyfajtáról beszélünk a felső tartományban, amikor a baba mozog, akkor olyan 160 körüliek az értékek. Nálunk ma az elsőnél 130 körül volt végig.
Én a hétfői vihar előtt voltam rosszul, annyira nyomott volt a levegő, hogy majdnem elájultam. Nekem most sincsenek még semmilyen fájásaim, egész jól elvagyok, bár a hétvégi 35 foknak nem örülök, olyan jó most az idő.

Talira jó lenne nekem is a péntek délelőtt. Nici veled mizujs? Nincs kedved egy fagyihoz? Nem tudom hol fussunk össze, de itt Miklóson a Miklós Plazaban szerintem jó a fagyi és azt hiszem van diétás is.

Lanyanénak én is gratulálok a lányokhoz!

Ági! Az utazást én sem vállalnám be. Anno én az első egy-két hónapban egy zombi voltam.

Andi

KépKép
jazmin2005

Akkor mondjuk fél11 Miklós Plaza? Az ott van az új OTP-vel szemben, ugyi?

Nicike, jössz Te is remélem.
Na lassan de biztosan haladok a cél felé. Már "csak " 13 képet kell feltöltenem.....eddig sikerült 10-et. Így holnapra marad a felrakás, mert még át is kell méretezni.

Utazás: Két hónapos babával én nem mernék külföldre menni, ilyenkor még minden közbejöhet. De ez persze nehogy visszatartson Ági, lehet, hogy csak én vagyok ilyen félős. Azt hiszem, talán a Balcsira leugrunk, de nekem még az is messzinek tűnik. A másik, meg hogy persze nem tapasztalat, de sztem totál ki leszünk purcanva, főleg ha hasfájós, nem akar szopizni, stb. Nekünk is rengeteget kell majd tanulni, amíg egymásra hangolódunk a kis kópékkal.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

En is jo regen irtam mar, amiota nem dolgozok, olyan gyorsan telnek a napok :)

Megjottek a butorok, osszeszereltuk oket, most megy a nagytakaritas, pakolas ezerrel - ha elkeszultunk majd teszek fel kepeket a szobarol. Lassan nalunk is megvan minden, meg egy-ket aprosagot kell venni.

Mecsi - aranyos a tapetad! :)

Zsofi - en a Kati bababoltba vettem a mellszivot - 13.990 Ft volt a poharas valtozat es adott rola szamlat az EP-nek, be is kuldtuk mar. Van neki mas fajta is es meg tudjamondani, hogy miket lehet elszamolni.

Malnalevel teat hol vettetek? Most dobbentem ra, hogy jovo heten mar nekem is el kell kezdeni inni - olyan hihetetlennek tunik...

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Szia Mazska:)

Én patikában kaptam málnalevél teát vagy esetleg bioboltokban is beszerezhető.

na azt hiszem eltezsem magam holnapra, jó éjt nektek!

sniky

Sziasztok :)

Itt vagyok meg, meg vagyok csak ugye most kezdett el apa észbe kapni h haladni kéne... És álltalában pakolok egész nap, mikor délután meg haza jön eszik és mindig el kell menni még valamit venni,ha már ott vagyunk körül nézünk és bóklászunk zárásig...Úgyhogy hulla vagyok.

A rózsaszín rucikat kimostam már,én sensitiv folyékony mosóport használtam meg sensitiv cocolinot.És ugyanúgy tűzőnap mint Aproo és vasalás.

Másfél hét múlva megyek ctg-re,nekem azt mondta a doki addig legyen össsze pakolva a kórházi cucc nekem is meg kisasszonynak is. Mert akármikor ott foghat...

Az Én pocim kb 97-98 cm.De mostmár a pici lány akármit csinál csak felemeli a kezét,az is tisztán látszik 8)

Bennem már akkora kiváncsiság van, h hogy fog kinézni,lesz e haja vagy kis kopasz lesz meg ilyenek...Akinek kislánya lesz,Nektek mi a véleményetek a fül átszúrásról.A Sotén megcsinálják mikor mész haza, És nem tudom h szurassam vagy ne szurassam????Vélemény?

nicike

Aproo, fagyi téma...Eddig jó az időpont,benne vagyok :wink:

nicike

És még mindig itt rontom a levegőt :twisted: 58 kilót elértem :D Csak jönnek azért azok a kilók.

nicike

Nicike, nem tudsz aludni?

58? Én sajnos már elhagytam a 80-at :-( Én is voltam valamikor 58, az érettségim környékén ;-)

Remélem ma én is megkapom a bútorszállítmányt végre :-)

Ma délelőtt kozmetikushoz megyek, gondolom hosszú ideig utoljára ;-)

yuyu79

Jó reggelt!

Péntek 1/2 11 tökéletes nekem is a Miklós Plázánál! ;) Onnan úgysincs messze az okmányiroda sem, ahol előtte intézek ügyeket!

Szuszu, Aproo, várjuk a fotókat nagyon!!!

Nicike, hát igen, ezek a kilók! :P Mennyi jött fel eddig??? Én is a napokban mértem, +11-nél tartok... :S Csak nekem eleve is volt vagy plusz 10-15 kilóm!

Hát nem tudom, ti hog vagytok ezzel, de nekem a tegnap éjszaka volt a legkritikusabb a terhességem alatt! Úgy kezdődött, hogy lementünk közgyűlésre, olyan 1/2 8 körül, ahol is kb. 2 órát ácsorogtunk, ez mind hagyján! Hazajöttem, utána már semmit nem ettem, csak ittam egy korty icetea-t, meg fürdés és fogmosás! Lefeküdtünk, hogy pihenjünk, és olyan rosszul lettem, hogy nem bírtam fekve maradni. Iszonyat hányingerem volt, gondolkodtam is rajta, hogy valamit rásegítek, mert magától nem akart kijönni, ami bizergált, de végül nem csináltam semmit, mert azért hányni nem túl jó érzés... Ücsörögtem a wc-n vagy 1/2 órát, és próbáltam összekaparni magam, ami elég nehezen, de végül, olyan fél éjfél körül sikerült, és visszafeküdtem aludni! Akkor már szerencsére ment simán a dolog, de előtte nagyon szenvedtem! :( Közben olyan mensi előtti hasfájós érzésem volt, illetve azt éreztem, hogy a baba egyfolytában kavar a gyomrom tájékán, nyomkodtam a hasam, hogy vizsgálja, ez vajon keményedés-e, vagy tényleg Beni lakberendez!? Hát, erre már nem tudom a választ, mert nem sikerült megállapítanom...

sophie27

Jó reggelt!

Péntek 1/2 11 tökéletes nekem is a Miklós Plázánál! ;) Onnan úgysincs messze az okmányiroda sem, ahol előtte intézek ügyeket!

Nicike, hát igen, ezek a kilók! :P Mennyi jött fel eddig??? Én is a napokban mértem, +11-nél tartok... :S Csak nekem eleve is volt vagy plusz 10-15 kilóm!

Hát nem tudom, ti hog vagytok ezzel, de nekem a tegnap éjszaka volt a legkritikusabb a terhességem alatt! Úgy kezdődött, hogy lementünk közgyűlésre, olyan 1/2 8 körül, ahol is kb. 2 órát ácsorogtunk, ez mind hagyján! Hazajöttem, utána már semmit nem ettem, csak ittam egy korty icetea-t, meg fürdés és fogmosás! Lefeküdtünk, hogy pihenjünk, és olyan rosszul lettem, hogy nem bírtam fekve maradni. Iszonyat hányingerem volt, gondolkodtam is rajta, hogy valamit rásegítek, mert magától nem akart kijönni, ami bizergált, de végül nem csináltam semmit, mert azért hányni nem túl jó érzés... Ücsörögtem a wc-n vagy 1/2 órát, és próbáltam összekaparni magam, ami elég nehezen, de végül, olyan fél éjfél körül sikerült, és visszafeküdtem aludni! Akkor már szerencsére ment simán a dolog, de előtte nagyon szenvedtem! :( Közben olyan mensi előtti hasfájós érzésem volt, illetve azt éreztem, hogy a baba egyfolytában kavar a gyomrom tájékán, nyomkodtam a hasam, hogy vizsgálja, ez vajon keményedés-e, vagy tényleg Beni lakberendez!? Hát, erre már nem tudom a választ, mert nem sikerült megállapítanom...

sophie27

Jó reggelt!

sophie27

upsz! kicsit sokszor küldte el a hsz-mat... :( bocsika!

sophie27

Mazska, köszi a tippet!!!

sophie27

Sziasztok, jó reggelt!

Ma reggel én is hányingerrel és szédüléssel keltem. Mostanában amúgy is sokszor van hányingerem, mert szerintem a baba úgy rugdos, hogy felkavarja a gyomorom. Ennek tudom be azt is, hogy a korábbiakkal ellentétben igen gyakran megyek a wc-re is. A kilókkal én is elég rosszul állok. Már 15-öt híztam, most vagyok 69. Remélem már nem sokat hízok, mert annál nehezebb lesz lefogyni. Mára rengeteg dolog be van tervezve: végre be kéne fejezni a kórházi csomagom összeállítását, el kéne kezdeni kisruhákat mosni és vasalni, valamint rámolni-rámolni-rámolni. Ez utóbbihoz van a legkevésbé kedvem.
Íme a hétfői hasam egy átzabált hétvége után:
Kép

szuszu

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008005-1.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008006.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008007.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008008.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008009.jpg[/img][/img]

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008010.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008011.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008012.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008013.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008004.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008003.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008002.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/kismamatali/kismama2008001.jpg[/img][/img]

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Nos, ezek a kismamatalis képek, némelyik nagyon hasonló, mert azt hittem bevillant. De gondoltam mindet felteszem.

Akkor péntek fél11 ezek szerint mindenkinek okés itt a környéken. Szuper!
A Miklós Plázában hol van fagyizó? Merről támadjak?

Ha még nem unjátok, akkor feldobom a babócuccos képeket is:

:oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bölcső, az ágyunk végénél:

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/babacucc/blcs2008028.jpg[/img][/img]

Bababútor:

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/babacucc/bababtor2008030.jpg[/img][/img]

Itt valószínűleg meg lesz cserélve a kicsi meg a nagy, és akkor a jobb sarokba megy majd a kiságy, ha kinőtte a bölcsőt.
A nagyszekrény fogantyúi is ugyanolyan antikolt ezüstök lesznek mint a pelenkázón, csak még rendeli az asztalos. Ott egy kising meg egy gatyó lesz.

Babakocsi:

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/babacucc/babakocsi2008025.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/babacucc/babakocsi2008024.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/babacucc/babakocsi2008023.jpg[/img][/img]

:D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

A fene, pedig elforgattam a bölcsős képet, nagyon utálom a photobucket-et, nincs valami jobb képátalakító oldalatok? Tegnap ráment 3 órám és tessék, a drága még el sem mentette......

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/babacucc/blcs2008028-1.jpg[/img][/img]

csak összejön, de megígérem ez az utolsó! :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Arpoo, nagyon jók a talis és babacuccos képek is!!! :) Akkor nálatok az elős időben Prücsi bölcsőben lesz, és, ha kinőtte, akkor lesz kiságya? Nagyon praktikus ötlet! És nagyon szépek a bútorok is!

Amúgy a babakocsi nálunk még mindig zacsiban van, a falnak támasztva, szóval fogalmam sincs, hogy hogyan kell a huzatot levenni, majd visszarakni rá... :( Ha sikerül leszerelnem, akkor max. 40 fokon mosom, mert nem akarom, hogy már most kimossam a színét! :P

A babaruhás mosást akkor mindenképpen magas hőfokon ajánlják és aztán vasalni, szintén baciírtás okán? Én ezzel még sehogyan sem állok! :( Jajj, annyira izgulok, hogy meglegyenen a bútorok hétvégén!!!

Pénteken én az ifjúság útja felől jövök, szóval pont az OTP-s bejárattól... Fagyizót én ilyen gépi, olasz fagyisat láttam, de lehet, hogy van más is bent, de még nem volt alkalmam körbejárni rendesen! Na majd pénteken! ;)

Felíciáról kaphatnánk valami hírt... Na meg Pöttömről is! Remélem, hogy mind a ketten jól vannak!!!

sophie27

sziszka!köszönöm az elismerő szavakat!!
én is mérőszalaggal méreckedek mert csak azt tartok... :P
és te hogy érzed/tapasztalod? még mindig növekedésben vagy?én néha már úgy érzem , hogy iszonyatosan túlvannak tehrelve a csontjaim és igencsak recsegnek-ropognak, bár nem panaszkodom , mert úgy összességében semmi bajom a lábvizesedés és teljesen egészséges dolog...
én 156cm (magas he-he)alacsony vagyok és 58-ról 74kg-ra híztam(szerintem kb. a fele víz)

aprooka!tök jók a képek és szupi a kocsid is !jó helye lesz a kis poronytyodnak!!
Vendég

gondoltam, én is megosztom veletek a pocakfotóm, ami szombaton készült, még a nagy kajálás (szalonna-, virslisütés) előtt! :)

34 hetes és 1 napos has + én

Kép

illetve a 34 hetes és 1 napos "csak" has fotó

Kép

Amúgy a centi a mai napon 123,5... :oops:

sophie27

mosásügyileg :

én csináltam egy 40-es és egy 60-as mosást kicsit kevesebb öblítővel és késöbb csak 40-eset fogok már csak mosni, hiszen utána a vasalás az sokkal magasabb hőmérsékleten történik kiváltkép ha gőzölöm és az ami valóban fertőtlenít.Anyum azt mondta, hogy csak a kakis cuccok miatt kellett régen fözni a rucikat, de ma már annyira jók a pelusok, hogy nagyon ritkán áztatják el a mindenféléiket....persze azárt megeshet, meg is próbálok bemellékelni egy képet a kolléganőm kislányáról...tehetséges ezügyben...
a képfeltöltéssal még birkóznom kell egy kicsit :twisted:
Vendég

Andi, sajna a pelusokkal kapcsolatban nincs jó hírem: Sógornőm épp ezért vett a tecsóban egyszerű, 200 Ft-os fehér bodykat a szép rucik alá, mert az első néhány hétben mindenen átkakilt a pici fia. Illetve mindenből kifolyt a folyóügy. Még azt is mondta, hogy az a műanyag vacak sem elég amit a lepedő alá kell betenni, hanem még pluszban tegyek be 2 réteg textilpelust is, ha nem akarom a matracot hetente mosni.

Zsófi, nagyon szép a pocód!

Köszönöm a dícséreteket, eddig nekem is minden nagyon tetszik.

Megyek is vasalni, már "csak" az van hátra.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kép
Vendég

Sziasztok lányok!

Mindjárt olvasok, csak a ctg-re válaszolok andinak: a ctg fő görbéje a baba mozgása, ez ami feltűnő a papíron és alul van egy görbe szinte a lap alján, az a fájás és méhösszehúzódásé. A fő görbe ha kiugró akkor a babó sokat mocorgott a 20 perc alatt! Nekem alul volt 2 kiugró érték a méhösszehúzódásról, de erre a szülésznő azt mondta, hogy lófing :)
Pedig azért éppen fájt, mi lesz ha a normális kiugrás lesz?

Egy kérdé, most vesztem össze apával, mert el kellene hoznom pár festéket neki apukáméktól és van benne 5 liter nitrohigító, én meg mondtam, hogy nem hozom el, mert a múltkor is 30 percen keresztül szagoltam a kocsiba és ez árt a babának, erre kiröhögött! Tök rosszul esett. Szerintem igenis árthat és nem vagyok hajlandó 5 liter nitrohigító miatt kockáztatni a manó egészségét, és ha ezt nem érti meg akkor...........
Mindegy lemondta, tehát nem hozom el, de szerintetek feleslegesen vesztünk össze és tényleg hülye vagyok, vagy igazam van!

Ritus

Kép
rituspoc

Ritus, a passzív dohányzás is árt a babának, így szerintem igazad volt! Fő az óvatosság! Lehet, hogy apa sem úgy gondolta, hogy a baba egészségét kockáztatva szagoljad a higítót, csak ő nem gondolja át a dolgot, hiszen nem benne mocorog a kis törpe! ;)

Estére gondolom, hogy kibékültök, vagyis remélem! :)

sophie27

Cs-Andi, hát ez igazán "fincsi" kaksi! :D:D:D:D:D Már érzem az "illatát" is! De jó lesz nekünk pár hét múlva! :)

sophie27

azt hiszem ezügyben is ahányan annyiféleképpen...az én ismerőseim között nem volt tényleg ilyesmi...sőt nekem azt is mondták, hogy az ágyba sem kell gumilepedő...biztos sokmindentől függ ez is, mint ahogy minden más is...
mennyire híg aszéklete,mennyire bőséges, mikor veszem észre,mennyire muszkolja ki a pelusból...stb...
de a képen látható kellemes állagú és arányú cucc is pelusban maradt...
de a pelusok is sokfélék és mindenki másra esküszik és itt a baba anatómiája és vérmérséklete is kockázati tényező :wink:
szóval majd elválik, egyébként meg mindenkinek igaza van...

most vasalom a pelusokat és nekem ez a cseh féle kicsit csalódás, mert olyan vékonyka mint egy gézlap csak nagyban?!?!?!
vettem ikeásat is és az nagyon korrektnek látszik mellette meg úgy egyébként is.
valakinek tapasztalata?vagy milyet érdemes és hol lehet veni ami jobb minőség?
méretekről is szó esett minap, hát nálam az a helyzet, hogy az auchanos 62-es body teljesen azonos méretű a c&a 56-osával :?
Vendég

Nicike!

Én is a fülecskén vacilálok!
Ki szeretném furatni, meg kinéztem egy tök cuki fülbevalót, de félek is! Egyrészt szegényt megkínzom még a szülés után is, másrészt mivan, ha nem bírja a kis füle, mert az enyén nem bírja, bár nekem 7 éves koromban szúrták ki és nem szokta meg! Nem tudom bizonytalan vagyok! Attól teszem most függővé, hogy az Istvánban csinálják-e, mert ha nem akkor meg van oldva, ha igen akkor tovább vacilálok!

Ritus

Kép
rituspoc

ritus!szerintem maximálisan igazad van!!a szipusok is ezt tolják és iszonyú ártalmas.
mondjuk kompromisszumos megoldásnak jó lett volna azon elgondolkodni, hogy betudjátok-e annyira alaposan és légmentesen zacsizni, hogy gond nélkül elhozhasd esetleg...
apuci is megérti az aggodalmadat estére biztosan, hiszen te a kicsit véded és azért van benned mert te tudod úgy védeni AHOGYAN ÉS AMENNYIRE KELL csak apának késöbb esik le a tantusz....ne idegeskedjetek és ne veszekedjetek mert az senem jó a picurinak!!
Vendég

a fülkifúrással kapcsolatban, bár nálunk ugye nem aktuális! :P bár igazán vagány lenne a gyerek... :D de neeem, kisfiúnak semmi pénzért nem lyukasztanám a fülét!

szóval, barátnőmék megcsináltatták, ő a dél-pestiben szült, és állítólag nem ingyen csinálják, hanem x ezer forintért... de ez a legkevesebb! amúgy szerintem is nagyon aranyosak a kislányok füllbevalóval, bár párom haja az égnek állt volna, ha kislányunk születik és kifuratom a fülét! ő ezt valahogy nagyon barbárnak tartja, illetve azt mondja, hogy majd, ha ő, mármint a gyerkőc akarja, akkor megcsináltatja! nálunk amúgy a családban van szinte az összes kislánykának, persze az én ágamon! és nagyon cukik vele!

sophie27

Sziasztok:)

Húú Andi, nem semmi az a kakis kép ;)) épp reggeli után vagyok, de egy darabig azt hiszem nem leszek éhes, hehe.... legalább vigyázol kicsit az alakomra:)

Ritus, szerintem is jól tetted, hogy passzoltad a Nitrohigító-szállítást, Jani biztos nem gondolta végig a dolgot, remélem már ki is békültetek !

Apróka, nagyon jók a képek és olyan jó volt a találkozó is, nosztalgiázom ...

Zsófi, Szuszu, nagyon jók a pocis képek!!!

Zsófi, remélem már jobban vagy a tegnap esti megpróbáltatások után...?!

Felícia már jelentkezhetne, sokat eszembe jut, hogy mi lehet vele!

Barbi, jelents helyzetet ha van időd!!! Remélem Dönci baba már otthon van veletek?! És Regő is rendbejött teljesen...?!

Na most megyek lányok, készülődés, aztán irány az István kórház strepto-szűrés és ctg.... később még jövök ;)

Puszi, jók legyetek!

sniky

Szuszu, még mielőtt elfelejtem... Nagyon klaszz a pocakos fotód! ;)

sophie27

Niki! Jó utat, vigyázz magatokra!

Amúgy köszönöm a kérdést, egészen jól vagyok, leszámítva, hogy ha beküldök valamit a pociba, akkor egész egyszerűen, bocs, hogy egyszerűen fogalmazok, de folyton büfiznem kell, szóval valami nem kóser, de legalább nincs hányingerem! ;) És ez is haladás!!!

Majd meséld el a ctg-t! Kíváncsi vagyok, hogy neked mi lesz a tapasztalatod! Meg leírhatná végre valaki pontosan, hogy hogyan is zajlik egy ilyen "vizsgálat"... :P Bár én csak 21-én megyek, már tök izgulok! ;)

sophie27

Nálunk ez az összeveszés, marad annyiban, mert jól összeveszünk aztán mintha semmi sem történt volna! Tehát ezen nem húzom fel magam, csak azon, hogy ennyire nem fogja fel és még én vagyok a hülye....... De sebaj, nem hozom el és kész, ha kell neki elhozza ő!

A ctg-semmi különös, raknak két tappancsot a hasadra és ülsz 20 percet, és közben hallgatod a babó szívhangját és a mocorgását! Tök jó érzés, de te csak ülsz :)

Niki vért is vesznek tőled? Mert nekem szerdán azért kell mennem 8:30 előtt, hogy vegyenek vért, de elfelejtettem megkérdezni, hogy éhgyomorra kell-e menni!

Ritus

Kép
rituspoc

Jaj kiírja, hogy nagy pocakom van! De édi!

Kép
rituspoc

ctg vizsgálat:
raknak egy kistenyérnyi korongot a pocakra amit gumiszalaggal kötnek rád és hallgatod kb. fél órát a benti világod és lassan kicsordogál a gépből a papír a görbékkel...ennyi az egész.
ha nagyon alszik a babó akkor a jánosban megberregtetik egy ártalmatlan micsodácskával kicsit és akkor fölébred és flattyog tovább :)
nekem csak egy görbém volt elsőre a fájásokat nem is nézték, de szombaton kezdjük a 36.hetet talán ezért...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?