Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annyi mindent irtatok, hogy nem is tudok reagálni.
Döme nagyon édes kis hajasbaba,és az a szivecskés tapasz?????
Mielőbb otthon!!!!

A mosásról csak annyit, hogy mindenki másra esküszik.Én a DM-ben vettem Gabi mosóport,öblitőt.Szeretem a magyar cuccokat.
Az ecetes öblitést én is hallottam, szimpatikus, azért azt még majd megprószálom.

Nagyon sokat dolgoztam (ma is) takaritás itt is-ott is, kikunyiztam Apáól, hogy menjünk el Sikondára fürcsizni.Isteni volt a viz, szinte senki nem volt, úszkáltunk, mint hal a vizben.Tetszett Babucinak is.

Panna,te kis " Csavargó"!Örülök, hogy jó 7végétek volt,és Rékának is nagyon jó benned,és nem lett szögedi lány.

Én is gratulálok az ikrekhez, de én valószinű később csatlakoztam a csapatba,mert nem "ismerem" a boldog anyukát...

Jó éjt Mindenkinek:Eszti
ivaneszter

Na, tegnap este mi is megkaptuk a vihart. Én csak nyűglődtem. Eleinte csak folyamatosan szorított a hasam alja, mintha meg akarna jönni. Aztán jött egy fájás, persze ránéztem az órára...jött a következő, órára pillantottam, persze pont 10 perc telt el...aztán még egy rá 10 percre ( hát mit ne mondjak még ez a jósló is fájt. A páromnak nem is mertem szólni, ha már most nyavalygok mi lesz velem a szülés alatt ...többre nem emlékszem, mert bealudtam. :)
De közben be is paráztam....Rájöttem, hogy én még nem vagyok kész, hogy megszüljem ezt a gyereket :shock:
Most reggelre abbamaradt minden, jól vagyok és imádom, hogy ilyen hűvös van.
Hallottátok, hogy a hétgvégére 35 fokot mondanak???

Ecet? Szerintem fél és egy deci között- attól függően, hogy mennyi ruhát mosol. Én is kivasaltam mindent, belülről és kivagdostam az összes belevarrt cetlit is.
bende

Sziasztok!

Hát nagyon jó éjszakám volt és még mindíg bizonytalan vagyok, hogy induljak-e szülni vagy ne! a "jósló" fájásaim 5 percesek, de nem vészesek csak épp, hogy észre veszem őket! Egész éjjel wc-re jártam, este kezdtem de az annyira fájt, de aztán elmúlt, éjjel is voltam 2* persze nem pisilni, de azok is rendszertelenek voltak és elmúltak, most meg reggel mikor apa indult, megint félálomban mensis görcseim voltak, de felkeltem és nézegettem, 5 percenként, de még mindíg. Nem vészesek! Aki szűlt már, attól kérdezem, hogy ezek az 5 percesek milyenek? Kibírhatók vagy érezni fogom, hogy na ezek 5 percesek. Megyek ma védőnőhöz, de nemhiszem, hogy ő tud mit mondani! Basszus még van pont 1 hónapom!

Hát nem tudom, mindenesetre elmegyek a védőnőhöz, és én leszek az első, hátha mond valami okosat!

Ritus

Kép
rituspoc

Jó reggelt mindenkinek!

Ritus! Mindenképpen jelentkezz, hogy mi van, ha pedig nem tud segíteni a védőnő, akkor beszélj a Dokiddal, nekünk azt mondták, inkább menjünk be 4 X feleslegesen a kórházba, mint egyszer elkéssünk!
Nekem szerencsére még nincsenek jóslófájásaim, se keményedés, se semmi tul.képpen, de a Magne B6-ot már abbahagytam, szerintem hamarosan nekem is elkezdődik.
Megyek vasalni, utolsó adag :D

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok! El kellett halasztani a bútorszállítást a vihar miatt :-(

yuyu79

Yuyu!
Sajnálom, megértelek. Én is be vagyok sózva már, hogy minden készen legyen. Annyira jó volna már úgy bemenni a gyerekszobába, hogy minden készen van. Nálunk még fel kell fúrni egy falikart, egy polcot, a kiságyat össze kell rakni... és akkor talán kész.
Megjöttem a védőnőtől. Azt mondta örüljek a jóslófájásoknak, mert jobb így ,,elaprózva,, mint egyben. Sokqat lehet tágulni így szinte észrevétlenül.
Még másfél hetet mondott, akkor pont ideális lenne súlyban a baba. Ha végigmegyünk a kiírt időpontig, akkor 4 kiló felett lenne. Én ezt nem akarom. Nőjjön meg idekint.
bende

Úgy látszik, a többség ma sokáig alszik a tegnap esti vihar miatt. Hahó csajok! Ébresztő!!!!
bende

Sziasztok!

Ritus!Nagyon szorítok, hogy ezek még ne igazi fájások legyenek! Remélem még legalább 1 -2 hétig bent marad a babód. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy mit mond a védőnőd!?

Eszti: Irigyellek a strand miatt...de jó lehetett úszkálni. Mi már nem hiszem, hogy megyünk valahová KisBubben megszületéséig! Utána meg azért nem! :)

Tegnap délután én is elég rosszul éreztem magam. Babó annyira nyomhatta a gyomromat, hogy iszonyú hányingerem volt, levegőt is alig kaptam és hasmenés 10 percenként. Rájöttem, hogy még én sem vagyok felkészülve a szülésre. Pedig ezek nem is fájások voltak!

Holnap reggel megyek Uh-ra, olyan kíváncsi vagyok már Törpilla méreteire... :)

Na most megyegyek reggelzni

Cs.

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt!

A tegnapi napom nekem is szörnyű volt, főleg este. Érdekes, én is wc-re rohangásztam, pedig nem ettem semmi hajtósat, keményedtem, szóval majdnem eszeveszett szendógyártásba kezdtem éjfél körül.
Aztán az éjszaka nagyon jól telt, bár izgultam, mert párom tegnap 135/90-es vérnyomást mért és mondta hogy reggel azonnal mérni kell és irány a kórház ha magasabbra megy, főleg mert nekem a 110 a normális. Szerencsére lejjebb ment, 123. Én is ma megyek védőnőhöz, majd beszámolok neki a feljeményekről.

Egyébként nekem is azt mondták, hogy tényleg tudnak rohadtul fájni a jóslók, de ez azért jó, mert nem lesz fájásgyengeség, kisebb az esély hogy oxitocint nyomogassanak az emberbe, ami nem túl kellemes. Nekem a tegnapi görcseim lesugároztak a térdkalácsomig, azt hittem megvadulok.

Megyek vásárolni,főzni, jön anyósom megnézni a bölcsőt, ma szereljük össze. Így előkerül a babakocsi is mögüle. Végre tudok feltenni képet mindenről.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok:)

Jó sokat írtatok megint:) nem volt még időm visszaolvasni mindent.....

Sziszka, remélem már jobban vagy, sajnálom ezt a "buta" balesetet az olajjal!

Barbi, kitartást Neked, remélem hamarosan helyreáll a rend otthon! Döme baba nagyon édes, nem lesz vele semmi gond, fontos, hogy ne idegeskedj, hogy jó sok tejcsit kaphasson a csöppség. Remélem minél előbb hazaengedik hozzátok;)

Ritus, nem semmi vagy, remélem minden rendben, én a helyedben azért felhívnám a dokit, tényleg inkább 4x menj be feleslegesen a kórházba....

Panna, örülök, hogy jól sikerült az utazás és hogy minden rendben volt Réka babával;) egyébként jó dolog szögedi lánynak lenni, én már csak tudom :))

Én ma nagyon jól érzem magam, imádom ezt az időt! Itt is őrület vihar volt este, és legalább ma is érezhető a kinti hőmérsékleten!
Nagyon jó volt Pakson vasárnap, bár sikerült egy kicsit leégjek, pedig csak 10 percet voltam napon a többit árnyékban;)

megyek intézek vmi reggelit:)

sniky

Sziasztok!

Megjöttem a vérvételről! Hát egy élmény volt... Szerencsére csak egy kémcsővel vettek, nem tudom, hogy mikor aktuális az utolsó labor, mármint a szülés előtti utolsó!?

Tegnap itt is jó kis idő volt, kb., mint Aprooéknál, hisz majdnem szomszédok vagyunk! ;)

Aztán lefekvés után a lakásban fülledt volt, de mára lehült a kinti és a benti hőmérséklet is! Szóval ez igazán fincsi! :P

Én pénteken megyek a védőnőhöz 8-ra, szóval akkor úgyis bent vagyok Szigetszentmiklós centrumban, a péntek nekem is tuti a találkozóra! ;)

Aproo, köszönöm a felajánlást, a csepeli piacra Veled tartanék, akkor majd még egyeztetünk!!!

Amúgy ezek a mensis görcsök nálam is elég gyakran jelentkeznek... Kb. 1 hete vettem észre, azóta pedig kb. minden nap érzem. Olyan, mint régen, mielőtt megjött volna! Szóval nem fáj annyira, mint a mensis, de tök olyan érzés, mint annak az előjele volt nálam, és általában fel is ébredek rá! Gyakoriságot nem fedeztem még fel, szóval nem is tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget!

Ritus, tényleg nézesd meg magad, max. csinálnak egy plusz CTG-t, na és!? Amúgy szerintem úgy, mint a szülés, mindenkinél ez is más, hiszen mi is mások vagyunk, más a fájdalomtűrő küszöbünk, szóval én is azt mondom, hogy inkább többször tévesen, mint egyszer túl későn!

Most bepróbálkozom megint az XI. kerületi NST-be, mert rohadtul bosszant, hogy egy akárki dobálgat, mint egy darab rongyot...

sophie27

Sziasztok!

Nagyon termelékenyek vagytok!! Nem is tudtam visszaolvasni. Mi hétvégén barátokhoz mentünk grillezni, babázni, 5 hónapos a kislányka, így aztán lehetett gyömöszölni :) Ma bepakoltam a teljes kórházi túlélőszerelést, úgyhogy készen állunk.
Tudom, hogy vadul hangzik, de ti nem terveztek utószezonos nyaralás félét a babával? Mi sajnos nem tudtunk elmenni sehova, most már nem is lehet, de ha szeptember végére kinézünk valami repülős nyaralást, az nagyon durva? 2 hónapos lesz addigra a pici, szerintem simán lehetne egy két órát repültetni. Vagy hülyeség? Kíváncsi vagyok mi a véleményetek.
Illetve van még egy "parám" amit muszáj megosztanom, állandóan izgulok, hogy ha nem mozog. Valahogy annyira félek, hogy a köldökzsinórral baj lehet és mivel a lepényem sincs a toppon, félek, hogy nem kap elég oxigént vagy kajcsit. Tiszta hülye vagyok, nyugtassatok meg, hogy nem olyan könnyen lesz bajuk. Mostmár nagyon szeretném, ha inkább kint lenne és látnám, hogy jól van.

Barbikám, nagyon örülök, hogy javul a helyzet, de pihenned kéne, tudom, hogy vasból vagy, de mégis... engedd meg magadnak. A porszívó meg a többi meg jól elvan egyenlőre nélküled is szerintem. Döme egyszerűen gyönyörűszép, el vagyok olvadva!!!

Lanyané, ha erre jársz, nagyon gratulálok a lányokhoz, majd pár szó erejéig mesélj, milyen volt.

Sziszka, Binyek, jobbulást nektek, sokkal jobban vigyázzatok, megy a sok gyógyenergia +++++++

Ritus, egy picit még beszélj a babócával, hogy maradjon, egy két hetet legalább, hátha meghallgat. Megint zsarold meg valami finomsággal :)

Bocsi, ha valakit kihagytam hirtelen, majd igyekszem olvasni még.

KépKép
columbine

Zsófi, én a Bártfaiba megyek Nst-re, nem olvastam, hogy milyen gondod volt velük, nekem simán telefonon adtak időpontot holnap megyek először. Ha gondolod, megadom a közvetlen telefonszámukat!

KépKép
columbine

Ági, szerintem ez a nyaralásos dolog teljesen szülő függő! Ha Ti bevállaljátok, hogy visztek magatokkal minden motyót a babának, illetve a gyerekorvos is úgy látja, hogy nem lehet gond, akkor hajrá! Mondjuk én inkább valahova közelbe mennék, pl. abba a Kolpingba, ahol van medence, talán fedett is, úgyhogy ha nincs kint annyira jó idő, akkor is tudsz fürdeni, bár igaz tenger-óceán nincs, de ott állítólag igazán gyerekparadicsomi a hangulat! :) Mindent adnak a gyereknek, szóval nem kell kamionnal menni! :)

Bár én nem lennék ilyen bátor... :P Szóval maradnék a popómon! :)

sophie27

Ági, azt megköszönöm, bár van egy számom, de onnan még kapcsolnak... Amúgy azt kérdezték, hogy mikorra vagy kiírva, vagy, hogy ki a dokid???

sophie27

Sziasztok!

Én nem aludtam ám sokáig, már voltam a dokinál, nemrég értem haza. :D
Úgy látom, nem csak mi vagyunk frontérzékenyek, titeket is megvisel ez az időjárás...
Szerencsére én most jót is aludtam, szerintem Réka nagyon elfáradhatott az esti ugri-bugriba, mert csak reggel 6 körül jelentkezett.
Ma reggel én is éreztem, hogy húzódik a hasam alja, vagyis olyan érzés volt, mint a mensim első napján szokott lenni. Nagyon nem fájt, csak olyan hascsikarós érzés volt. Lehet, hogy ez már a jósolgatás eleje... De fájásnak nem mondanám. Mondjuk a mensimnél is csak életem első pár ciklusa volt nagyon durva. Azóta nem vészes.

Szóval voltam UH-n, de most nem kaptam papírt a méretekről így sok paramétert nem tudok mondani :( De a lényeg, hogy RÉkus 2800gr körülii lehet, és korának megfelelő :lol:
A méhszáj vizsgálat most sem volt egy leányálom, 2 ujjnyira vagyok nyitva kívül-belül. A doki azt mondta, hogy a feje már egészen lent van, de még nincs beékelődve. TÖk furcsa, hogy ezt ő így ki tudja tapintani. Azt is mondta, hogy amíg egyik oldalból a másikba tudja helyezni magát, vagyis "forog", addig biztos nincs meg a "leszállás". Szóval ha már észlelhetően egy pozíciót foglal el, és a hasam is kicsit lejjebb csúszik, na akkor már eléggé a célegyenesben leszünk.

Volt megint ctg, most sem jelzett erősebb méhösszehúzódásokat, mint múltkor, viszont Réka grafikonja jó hegycsúcsos lett, mert egyfolytában mozgott, néha igen durván. Gondolom nem tetszett neki, hogy előtte a doki bácsi beköszönt lentről :lol:
Szóval továbbra is várunk, míg egyszercsak be nem indulnak a dolgok. Legközelebb hétfőn vagy szerdán megyek dokihoz, ha addig egyben maradunk.

Én azt hiszem lassan kezdek lelkileg is rákészülni a szülésre, de átérzem a kicsit pánik hangulatotokat. Ugyanígy voltam egy héttel ezelőtt.
Pihizzetek sokat, hogy még egy pár hétig élvezhessék a csöppségek az albérletet! És higyjétek el, napról napra jobban megbarátkozunk a gondolatal, hogy nemsokára TÉNYLEG kezünkbe foghatjuk a kis ordító csomagocskánkat
:P

Anyum lassan elindul Nyíregyről, most már itt lesz velem, minden eshetőségre felkészülve. 8)

panna1

Ági!

Szerintem konkrétumot még ne tervezzetek. Az utószezonos helyekre úgyis tudtok last minute-val helyet találni, ha úgy alakul.
Szerintem nem csak szülő-függő a dolog, hanem gyerek-függő is.
Nem tudhatod, hogy mennyire visel meg a szülés téged is, illetve, hogy a baba nem lesz-e hasfájós vagy ilyesmi.
Lehet, hogy a baba két hónapos korában egy 4 órás egyben töltött alvásnak is örülni fogunk!!

Szóval én nem fixálnék semmit egyenlőre, ha úgy látod, Lili egy hónapos korában is léphetsz utazás terén.
Persze ha biztosnak érzed magad a dologban, hajrá! Lehet, hogy csak én parázom túl a dolgokat, de úgy vagyok vele, hogy amíg nem ismerem az új helyzetet addig nem is nagyon tervezek előre.

Szerintem nekünk az is nagy kaland lesz, hogy 2 hetesen levágtatunk Pécsre, aztán augusztus végén biztos bejátszik egy szegedi vizit is, mert anyóséknak nagy házassági évfordulós partijuk lesz.

De síelni már biztos hogy megyünk Rékával együtt, bár ő még lehet, hogy nem fog lécre pattanni :lol:

panna1

Na, sikerült elintéznem az NST-t... Nem értem, hogy tegnap mi volt a nő baja, lehet, hogy ő is frontérzékeny! :P A lényeg, hogy 21-én megyek a Bártfaiba! ;) Végre!

Panna, huh de izgis nálatok a szitu! :) Akkor azért az jó hír, hogy nem nyíltál tovább! Gratu! Illetve Réka baba súlyához is!

sophie27

Sziasztok!

Na itthon vagyok és már megjártam a kórházat is, mert a védőnő persze nem tud semmit, de még most nem szülünk! :)

FElhívtam a szülésznőt (jó ha az embernek van, ez ma kiderült)
Mondta, hogy menjek be megnéz ctg-vel. Bementem megvizsgált, méhszáj zárt, de felpuhult, azt mondta ezzel kihúőzhatom még 4 hétig, megnézett ctg-vel és azon egy pinduri fájás volt éppen, erre azt mondta, hogy ez semmi, de jól tettem, hogy bementem. Nekem a ctg alatt volt mensis görcsöm több, de a gép 1-et mutatott ki. Még mindíg görcsölget a hasam, de ezek szerint ez semmi mert a gép sem mutatja ki nagyon. Szóval kiderült, hogy jósló fájások voltak reggel és azt mondta, hogy ezek most lesznek is, de így legalább tudom, hogy a kisebb fájásoknál ne induljak, mert azok jóslók.

Köszi mindenkinek az aggódást, a babucinak meg idekinnt el lesz verve a feneke, hogy ilyeneket csinál. :)

Niki én jövő hét szerdán megyek ctg-re megint fél 9-ig bezárólag, te mikor kezded? Nem beszéled meg akkorra? A Lómenné nagyon rendes volt most is, bepakolt a ctg-re alig kellett várnom, meg tényleg törődött velem.

De ma ne szüljön senki az Istvánban, mert ami ott van. Egy roma anyukát vár a váróban 40 családtag! Az eddig nyitva lévő ajtót most bezárták, mert rohangálnak befelé! Jujj nagyon gáz! Alig tudtuk kiverekedni magunkat a szülőszobáról, mert az ajtóban toporognak, elfoglalták az összes ülőhelyet és a többi kismamira várakozó meg áll. Hihetetlen tényleg!

Ritus

Kép
rituspoc

Ritus!

Nekem mindegyik ismerősöm azt mondta aki már szült, hogy TUDNI fogom, hogy melyikek a szülési 5perces fájások. Sőt a 10percest is.
Persze van aki megszül úgy, hogy alig fáj, úgyhogy azért figyelj, és tényleg menj be legfeljebb egy CTG-re, ott majd a készülék jelzi, hogy mennyire is erősek ténylegesen az összehúzódások!

Ma vettem málnalevél teát, de még mindig nem tudom, igyam-e. Persze a Magnéziumot elfelejtettem megkérdezni a dokimtól, úgyhogy majd zargathatom telcsin :evil:

panna1

Na látom, elkéstem a fenti jótanáccsal.
Akkor lehet, hogy tényleg igazuk van a barátnőimnek, és tényleg tudni fogjuk, mikor induljunk.

panna1

Íme egy friss vasárnapi pocakfotó rólam:

Kép

sniky

Szia Ritus!

Örülök, hogy minden oké, reméltem is, hogy megvársz a szüléssel ;)) jó hallani, hogy ilyen kedves a Marika, mi holnap megyünk hozzá 13.00-ra ctg-re. Beszéltem vele telefonon és velem is nagyon kedves volt. Téged is egyből letegez? :) olyan érzés volt, mintha a lányaként kezelne, érzem jó kezekben leszünk:)

megpróbálok vele jövő szerda reggelre intézni időpontot, jó lenne, ha tudnánk találkozni!

Húúú, viszont az durva amit a mai helyzetről írtál, mármint a 40 tagú roma családról.... remélem nem kerülünk egy szobába majd hasonló anyukával, mert ez az egy amitől tartok kicsit a többágyasban....

sniky

a nyakra tekeredett köldökzsinorról csak anyit mondott a szülésznő, hogy ő már "szült" úgy , hogy 7szer volt a nyakaköré tekeredve a babának , de nem szorult, simán gond nélkül jött ki!! Tehát NO PARA!!!!
meg szerintem nem szabad rákoncentrálni a negatív gondolatokra...hiszen a kisemberke is érzi az érzeteinket...
Vendég

panna, nekem is mindenki azt mondja, hogy na azt tuti észre fogjuk venni, amikor el kell indulni a kórházba ;)

tegnap elkezdtük összeszerelni a komódot és az ágyat, persze még most sincs kész, de ahogy meg lesz, rakok fel képeket ;)

Panna, vettem én is málnalevél teát, lassan el is kezdem iszogatni, nagyon dícsérik áldásos erejét :)

sniky

szia Andikám:)))

sajnos tuti nem tudok holnap hamarabb bemenni, most beszéltem a háziorvossal, holnap délután 5 körül kell lemenjek az újabb táppénzes papíromért + előtte még meg kell járjuk a kórházat is ctg ügyben... na de majd még tájékoztatlak, hogy mi van :))

várom tőled is ám a híreket Csenge baba méreteivel kapcsolatban:)

sniky

Niki!

Igen letegez, sőt nekem is mondta, hogy tegezzem mert így jobb! A ctg-t meg fennt csinálják a szülőszobán a vajúdóban, tök jó hallani mindent :)
Nekem épp nem csinálták de két kismaminak bealudt a babája és egy zseblámpához hasonló készülékkel zizegős-rezegős ébresztették őket, kicsit sokkolóra emlékeztet, na a babók egyből felébredtek!
Kicsit hülyén érzem magam, hogy ilyen nagy hűhóval berohantam, de engem megnyugtatott és mivel nem tudtam mire számítsak megrémültem a tényleg 5 perces időszakokon. Durva, hogy a jósló fájás is milyen pontos tud lenni! Azért izgat, hogy miért görcsölget még most is, de lehet beettem valamit és azért görcsölget! Na mindegy a lényeg, hogy még nem szülünk! A jövő hetet még kivárjuk, meg az utánna lévőt és utánna meg mehet a menet, ha Zorka is úgy akarja!

Ritus

Kép
rituspoc

Zsófi, az NST szám: 464-8600/1604 megkérdezik, hogy mikorra mennél, hányadik hét, ki a dokid és mi a neved. Mást azt hiszem nem. Aranyos volt a nőci, szerintem nem lesz gondod vele. Én holnap megyek, majd leírom milyen volt. Ohh, most látom, már sikerült, bocsi, reggeliztem egyet közben.

Panna, pont így gondolom én is, meglátjuk még, hogy milyen babázni, csak annyira hiányzik a tengerpart, hogy másról se tudunk beszélni mostanság :) és a sós víz jót tesz a női dolgoknak is, sebgyógyulás, stb...

Niki, gyönyörű kismami vagy, szeretem megnézni a képeid, süt róla a boldogság :) szuper, nagyon irígykedek ám...

KépKép
columbine

Ritus, örülök a jó híreknek, csak így tovább még húzd egy kicsit...

KépKép
columbine

sziasztok lányok!

MA csak felugrottam egy percre ha valakit érdekelne homeopátiás gyogyik leirása a szülésnél http://www.kismamablog.hu/szules/szules-homeopatia

Ági hova kell menni NST-re? a bábaszobába vagy a bárfaiba a kórházba vagy van 3dik változat?

szép napot mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, a Bártfaiba az UH melletti szobába, 102 azt hiszem, a rendelőintézeti részen, nekem legalábbis ezt mondták.

KépKép
columbine

Köszi Ági, igazán kedves tőled, talán azért látod így, mert olyan nagyon régóta vágyom már arra, hogy anyuka lehessek.... és ez most végre teljesülhet, így lesz kerek a világom:)

egyébként szerintem pont így sugárzunk mindannyian, a kisebb-nagyobb nyűgök ellenére mégiscsak ez a legjobb állapot, amiben vagyunk, na és persze ami utána jön:)))

sniky

Sziasztok!

Megjöttem védőnénitől, minden rendben. A vérnyomásom is visszacsúszott normál 115 értékre.
Fincsi idő van, nagyon nyugis és üdítő.
Épp spenótot főzök anyósomnak, mert ő mindig is édesen csinálta, és kíváncsi lett, milyen fokhagymás-sós változatban. Meg arra is kíváncsi, hogy bírom rávenni a párom, hogy főzeléket egyen, mert hogy nem nagyon csípi, de ezt habzsolja. :wink:
Mellé sül a mennyei illatú tavaszi fasírtom.
Délután jól megérdemelt szunya, pici vasalás, aquanatal és utána apum meghívott minket a legjobb borjúlábat sütő étterembe. Kíváncsi vagyok, a fiúk nagyon rámozdultak a témára. :lol:

Legyen szép napotok, még próbálok felugrani.

Zsófi, akkor lőjjük be a pénteket, már csak Andi jóváhagyása kell!
Csepeli piac meg akkor két hét múlva.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, okés, akkor a péntek nekem jó! Mondjuk a védőnő után még be kell mennem az okmányirodába is, szóval olyan 10-től tuti ráérek!

Jó úszást, meg kajcsizást, csak vigyázz, nehogy túl edd magad, aztán lesz nemulass éjjel! ;)

Niki, most olyan, mintha nem nőtt volna a pocid, vagy!? Bár lehet, hogy csak fotón tűnik olyannak, mint a találkozón is látott pocakméret, ami valljuk meg, nem volt kicsi akkor sem! ;)

Ritus, szerintem ne izgasd magad, hogy "fölöslegesen" voltán CTG-n, végülis honnan is kellene tudni, hogy akkor most ez már az a bizonyos fájás, vagy sem!? Szerintem ezért senki sem haragszik!

Ági, pont most olvastam az Anyák lapjában egy cikket, tengerre baba címmel, ott azt írják, hogy 3 hónapos korban alakul ki az a fajta védekezőképesség, amivel már el tudsz menni a babával is tengerpartra!

sophie27

apró, örülök, hogy minden rendben ment a védőnéninél ;) tényleg vigyázz a kajcsikkal, nehogy aztán egész éjjel csak pihegj ;)

Zsófi,

nőtt a pocim, de nem olyan túl sokat, egyébként ez az egyszínű felső jobban slankít, mint a pocaktalis mintásom :)) 117 cm-nél tartok pocakot illetően :))) friss adat, most mértem:) jó nagy albit kapott Barnuska;)

Ági, szerintem se kapkodd el a nyaralás dolgot, last minute-ben bármikor lefoglalhatjátok, bár 2 hónapos babával én nem biztos hogy nagyon messzire el mernék indulni, csak inkább belföldre...

sniky

Sziasztok!
Ági, én is úgy gondolom, hogy várd meg a nyaralás lefoglalásával amíg megérkezik a baba, utána jobban fel tudod mérni majd, hogy mire lenne erőd és energiád mellette!
Niki: végül nem jutottunk el Paksra, szombaton annyira elfáradtam, hogy vasárnap már semmihez nem volt kedvem :( de gondoltam rátok, nekem is úgy tűnik, mintha nem nőtt volna a pocakod, de lehet hogy csalóka a kép.
Ritus: örülök, hogy minden rendben, az a lényeg, hogy megnyugodtál!
Panna: nálatok is csupa jó hír!

Mindenkinek kitartást, nálunk is spenót van megrendelve, most megyek főzni :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Zsófi, és mindenki, köszi a véleményezést, meglátjuk még, hogy hova sikerül eljutni, maga az utazás azt hiszem a legkevesebb, repülővel pikk pakk ott vagyunk, még jobb mint az autó, kiderül mennyire leszünk mobilisak. Egyenlőre nem akarunk semmit lefoglalni, csak elvileg kérdeztem, hogy mennyire botrányos 2 hónaposan nyaralni menni :)

Huu, Apró, de megkívántam a spenótot, nem küldenél nekem egy kis tányérkával?? :D

Nem is büszkélkedtem, negatív lett a streptococcusom :lol: :lol: :lol: végre valami jó eredmény :) annyira örültem neki, igazából biztos voltam benne, hogy kapom majd az antibiotikumot...

KépKép
columbine

Na, a strepptococcus nálunk is most van porondon, no meg a második toxoplasma eredménye... :shock:

Kíváncsi leszek, hogy milyen eredményeket kapok, jó lenne megúszni, bár nyáron azért a toxo előfordulása talán nagyobb, a sok zöldség, gyümölcs miatt, amit rendszeresen pusztítok, bár mindent jól megmosok, de a kisördög sosem alszik...

A strepptococcus egy másik történet, remélem nem lesz nálunk sem gond! Egyel több macera... :(

sophie27

ági: jössz ma az uccsó előadásra?

amúgy az is tény, hogy a babók a végefelé márnem olyan aktívk, nem mozognk annyit a helyszűke miatt, úgyhogy ne parázz Ági, ha nem mozog annyit mint azelőtt.

én ma felkerekedtem és elmentem a Praktikerbe nézelődni, vettem öntapadós bordűrt a tapétára a babasarokba.
most meg nekiállok joghurtos fánkot sütni és utána meg elindulok az előadásra.
a héten a védőnő bemutat a gyerekorvosnak, kíváncsi leszek, milyen lesz....

mindenki vigyázzon magára!!!

lei
lei

Klassz a pocis fotód Niki! Nem is tűnik óiásinak a pocakod! Bár ha az enyémmel hasonlítom össze :roll:

Én is csináltam fotót, csak ehhez a géphez jól elkevertük az áttöltőkábelt, de ha minden igaz, Csabim holnap majd elintézi vhogy...

Gratu Ági a negatív strepto-s eredményhez. Tényleg én is elfelejtettem írni, hogy az nálam is negatív :D

Én a spenótot múlt pénteken kipipáltam. Bár sokat nem ettem belőle, talán csak egy tányérral, a többit Csabi pusztította el.
Anyósomék arcán is mindig látom a megdöbbenést, amikor mondom, hogy spenótot csinálok, szerintem sajnálják a fiúcskájukat, hogy mikkel etetem én. Pedig látnák, hogy hogy habzsolja! :lol: Az tény, hogy régen nem szerette, de azt hiszem csak a menzás változatot ismerte, anyumét, enyémet nem. Azóta szereti. :D

Én most zabpelyhet főztem, azt is fokhagymásan, sósan. Tejjel isteni! Bár tanakodtam a vajas kenyér+paradicsom párosításon is, de ez most jobban esett...

panna1

Sziasztok!

Én azt hallottam, hogy akinek volt már valaha strepptococcusa, annak majdnem biztos, hogy a következő szűrésen is lesz. Én ezért nagyon parázok, mert nekem volt már. Van valaki, aki hasonló cipőben jár? :? Jövő héten megyek kenetvételre, akkor majd kiderül, de szkeptikus vagyok.

Ági, köszi hogy leírtad a Bártfai rendelő telefonszámát, mert nekem is mennem kell lassan!

Szilvi

rizsimami

Ne parázz Szilvi! Azért biztos nem 100%!
Ha meg mégis van, akkor kapsz rá vmi antibikát, hogy ne legyen gond. Szerintem ez már jól ki van tapasztalva, és biztos olyan bogyeszt ír a doki, ami a babát nem bántja.

panna1

Rizsi, sajnos én is ezt hallottam, hogy aki egyszer pozitív annak kár is újra levenni... sajnálom. Majd ha ti is jártok NSTzni megdumálhatnánk, hogy kérjük egyszerre, jó lenne összefutni.

Lei, megyek ma előadásra, remélem te is. :)

Panna, viszont gratu :) nagy öröm :)

Zsóf, megy a drukk a negatívokért !!

Aki volt Szenti Imrés szülésznős talin, a csütörtökin. milyen volt? Volt szülőszobalátogatás? Hány szülésznő volt az előadás részén? Érdemes elvinni apát is? Vagy uncsizna?

KépKép
columbine

ági!
megyek az előadásra, a szokásos helyen fogok ülni, ha lesz ott hely. :)
a kismama klubra gondolsz amúgy? én nem voltam azon, mivel már van szülésznőm....miért? mi volt a téma ott?

hú, én is csinálok holnap spenótot, annyit emlegettétek már! :)

kezd megint meleg lenni, vagy csak rólam szakad a víz sütés miatt????
lei

Lei, igen arra gondolok, de akkor talán Zsófi elmeséli majd, azt hiszem ő volt már.
Ma akkor ott talizunk a szokásos helyen, igyekszem nem elkésni :) örülök, hogy jössz.

KépKép
columbine

sophie: végülis mi lett az alsó részes gondoddal? mármint a viszketéssel? doki megnézett? vagyelmúlt azóta és nem is kérdezted meg? nekem a canesten kombi mindent emgoldott odalent. :)

Ti hogy csináljátok a spenótba a rántást???? tippeket kérek! szépen!
lei

Lei!
Én most egy számomra új spenót receptet próbáltam ki, ebbe nem kell rántás, itt találtuk, szerintem isteni finom lett, és férjemnek is nagyon ízlett!
http://vegagyerek.blogspot.com/2008/03/spent-nlunk.html
Ez a zabpehely is jól hangzik :)

<
sziszka78
Tolna

Julcsi hova lett vajon, lehet, hogy mégis meghozták a bútorokat?
Feliciáról tud valaki valamit? Olyan sokszor eszembe jut mi lehet vele....

<
sziszka78
Tolna

Ági, nem, nem voltam ezen a szülésznős dolgon, de a szülőszoba telefonszámát megkaptam a dokitól, és ott beszéltem az éppen ügyeletes szülésznővel, aki körbevitt minket (apa is volt velem, ő nagyon fellelkesült a végére), nagyon kedves volt és rendes, csak sajnos az időpont mindig attól függ, hogy éppen mennyire van fullon a szülőszoba. Ha gondolod, megadom a számukat! ;)

Lei, nekem nem viszketett! Égő érzés volt a hüvelyemben, mondtam is neki, de nem nézett semmit most a kontrollnál, mármint, csak levette a kenetet a strepto miatt, illetve dopplert csinált. Mondtam az elméletem, hogy a baba nyom esetleg valamit, és azért fáj, de ő ezt nem gondolta annyira megalapozottnak... Aztán lehet, hogy szegénykém csak a hólyagomat nyomta, és az volt ilyen kellemetlen. Nem tudom, de eddig 2x volt, nem is egymást követő napokon, ami nagyon kellemetlen volt, azóta nem tapasztaltam! Nem tudom, hogy mi lehet, de már nincs sok hátra...

Viszont most valami nagyon szar a hasam! Olyan feszítős érzés, mintha egyfolytában feszítene a gyerkőc a sarkával, vagy melyik alkatrészével, és nem jó sehogy sem feküdni, pedig már 2x is próbáltam aludni, de nem jött össze... Na majd holnap reggel!

sophie27

Sziszka, vagyok, csak közben elmentem tornázni. A bútorokat holnap hozzák, ha minden igaz...

A védőnő tegnap 109 centinek mérte a pocakomat. Azért az már nem semmi, nem? A vérnyomásom annál kisebb volt, 80/50 ;-) Biztos a meleg miatt...

Én is aggódom Feliciáért... remélem azért majd jelentkezik, ha tud..

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?