Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hihetetlen aktívak vagytok manapság! CSütörtök óta 3 oldalt termeltetek, én meg nem győzök olvasni! :lol: NEm is nagyon van most időm mindent pótolni, de majd igyekszem, ígérem!

Peva - küldök privit.

Látom megy a pocak-licit. :lol: Beszálnék én is, ok! MÉg mindig nem ikrek, ám! :lol:

Kép A templom előtt
Kép Kispapa & kismama

Rólunk - Szombaton lagziban voltunk. Ott készültek a képek. Nem votl túl fegeteges a hangulat, de azért táncoltunk, jót ettünk stb. Az Aprótalpú nagyon jól viselte ismét a megpróbáltatásokat, nem tiltakozott a tánc ellen sem.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Macianyu.....hihetetlen jó fej a jógatanárod! :lol: És te is hogy ezt mind megosztottad velünk :lol:
Azt hiszem ezek nagyon hasznos dolgok! :D Köszi!

Bettyna...szép nagy pocid van, csinik voltatok! :wink:

Képzeljétek anyósomtól kaptam babafotókat a páromról! Olyan édes! :lol: Remélem ilyen szép kis formás babánk lesz! :lol:
Bár ahogy elnézem a kerek fejét :shock: , ha a babánk az apjára fog ütni akkor szívás lesz a szülés! :roll: :lol:

Csináltam a fotóalbumomban( www), rólunk is egy albumot baba képekkel!Kiváncsi vagyok majd a kis Norbi kire fog hasonlítani? :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Marek: Bárány Jánosnál, ismered vagy hallottál róla? A magánrendelésére járok, így a kórházban csak 1x voltam eddig az AFP idején.
Bábaildi javaslatára a 30. hét körül fogok szülésznőt fogadni és akkor lesz aktuális a szülőszoba látogatás is. Ő sajnos akkor pont nem lesz, de remélem, azért majd tudok vele akár később értekezni.

Lányok: elolvadok a babacuccoktól, annyira édesek! Valahogy annyira nem tudott eddig érdekelni semmilyen babaholmi, de ahogy megvettem az első pakkot és hazavittem, behajtogattam őket a komódba, már vágytam rá, hogy az a pici test ott legyen benne...(még most is bepárásodik a szemem, ha eszembejut).

Kép
anhel
 
 

 
 

sziasztok lányok :lol:

kicsit eltüntem,de itt vagyok.

remélem mindenki jól van :lol:

nekem kicsit fájdogál a pocakom, és olyan levert a hangulatom is :?
fülledt a levegő is mifelénk,remélem jön valami frissítő eső erre :shock:

hogy vagytok?

sajnos most nincs időm visszaolvasni benneteket, de hamarosan pótolom ezt a hiányosságot :lol:

legyetek jók és vigyázzatok magatokra :lol:

Ja, a jó hírem,amióta nem volt olyan nagyon meleg,azóta a pocaklakóm sokkal aktívabb :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Elmentem ma a cukros leletemért. Eddig abban a hiszemben voltam, hogy, mivel a nőgyógyászat felkérte a leleteket magához (2 nap alatt megvolt), de nekem csak a 28 hét előtt kell mennem, ha van valami baj az eredménnyel, akkor felhívnak. Naiv vagyok. Nem hívtak. Múlthéten a nő dokim mondta, hogy kérjem el, mert nem szólnak maguktól, és bogarat ültetett a fülembe, hogy attól még hogy nem érzem, hogy baj lenne a cukrommal, még lehet.
Jó, hogy elmentem, kicsit magas lett a cukrom, csütörtökön mehetek a dietetikushoz 7 órára. Hajnalban. Nem tudok ilyen korán felkelni :( De muszáj. :(
Lesz még egy terheléses cukor vizsgálat.

Segítségkérés tapasztalt cukorproblémásoktól:
mit tegyek, hogy ne legyen magas csütörtökön a terheléses vizsgálatom? Mert ma nem nagyon törődtem semmivel, ettem fagyit, barackot, sütiztem a hétvégén (meggyes piskótát, sokat, porcukorral), stb.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Meló-meló hátán.. :roll: :roll: :roll:
DE, tegnap a Balatonnál voltunk! Ettünk lángost.. :P , nekem ennyi volt a strand :( de azért szuper volt.
Borzasztó hülye vagyok, mert nálam sokkal nagyobb pocakokkal is úgy futkároztak ott bikiniben, mint a huzat 8)
Na mindegy, én már ilyen szégyellős maradok :oops:

Látom lányok, megy a vásárlás rendesen!!!! Szuper jók és nagyon szépek a cuccok, a kisruháktól mindig olvadozok...
Azért egy kislányt mégiscsak az igazi öltöztetni :lol: :lol:
Barbinak is mindene rózsaszín, ahogy Lilinek, de a pörgős szoknya most a legfontosabb :roll: :roll: :roll: Őrület!

Képzeljétek, anyuék Barbiznak egész héten a Balatonon :shock: :shock: :shock: Kíváncsi vagyok mi lesz, még soha nem volt nélkülünk 5 teljes napig....Most biztosan forgatjátok a szemeteket, de nekem már most kék és zöld foltjaim vannak az elvonási tüneteimtől, úgy hiányzik a kis szaros, pedig kiveszekedtem magam mostanában... :twisted: :twisted:
Ma már beszéltünk telefonon, de nem akarok azért az agyára sem menni, pedig 2 percenként hívnám, hogy most épp mit csinál :?:
Ez már biztos kóros...

Ja, és Fidó kutyánk is nyaral, szegénykém eléggé szenved melegtől, de hát 15 éves...Azért átúszná a Balaton, ha hagynánk...

Bettyna, Kata! Tök jó a pocakotok!!! komolyan ilyeneket kérdeznek, hogy ikrek-e?! Vagy csak hülyültök? Sztem ez a normális pocakméret!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Kata!
Gratulálok a 2számjegyhez! :)
Igen, 6 óra az durva...de én meg attól őrülnék meg, h 4-5 napot a kórházban kéne töltenem. Úúúútálom! Ez a 24óra pont jó lesz, persze remélem nem leszek nagyon leamortizálva.
Igen, én már előre tudom, h nagyon nagyon fura lesz majd a tény, h te jóég, van egy gyerekem...meg fura lesz majd hazavenni, biztos lesz majd minden féle érzésem. Sőt, én megmondom őszintén, tartok a szülés utáni depressziótól, mert én képes vagyok totál ráparázni a komoly dolgokra, akkor is, ha éppen pozitív, csak nagy lépcső az életemben. Azzal is így volt pl, amikor kijöttünk Londonba, vagy fősulira mentem...ilyenek.

Nusildi!
Nem javul meg ez azonnal, várj egy pár napot. Így biztos hatni fog, h végig csináltad a kúrát!

Marek!
Lesz segítségem, igen. Daddy valszín itthon marad egy hétig, de pár napot tuti. Anyukám meg jön, ahogy hívjuk, egy hétre. Ezt még ki kell találnunk, ha akarjuk, akkor ahogy beindul a dolog, akkor veszi e jegyet, irány fel Pestre, reptér, és lehet már a szülésre is itt lesz...ha meg szeretnénk pár napot 3asban tölteni, akkor később jön. De ezt még nem tudjuk, sok víz lefolyik még a Dunán...meg a Temzén is. :)

Lovaszkata!
Durva a szomszéd a szemetével együtt, én tuti megmondanám neki a magamét! Grrr!

Macianyu!
Jó, hogy felraktad ezeket, köszi! Bár itt a kórházban alap az aromaterápia, úh gondolom majd ők tudják a dolgukat... :) A többi is hasznos tanács. Bár a mozgást nem hiszem, h ennyire komolyan kéne venni...császár után oké, de sztem nem ilyen vészes alapból a felépülés.

Nyugtonmalac!
Jaja, tudom, hogy hogy működik otthon...de nekem ez a csecsemős osztály dolog nem tetszik. Elvégre az én gyerekem, nem beteg, akkor minek viszik el? Több ágyas szobában sem lennék, sztem ez intim dolog, ismerkedni az új családtaggal, az apukájával együtt. Nem néznék végig mást sem, és engem se nézzenek! :) Na meg ha más gyereke nem hagyna aludni engem, vagy az én gyerekemet, az idegesítene. AZ mondjuk jó dolog, h lehet egymástól tanulni...de a midwifenak (otthon nővérnek) amúgyis mindent meg kell mutatnia...aztán majd belejön az ember...
Durva ez a story arról a csajról. :P

Bettyna!
Jók a képek, aranyosak vagytok a pároddal, és tényleg jó nagy a pocid! :)

Handrea!
Nyugi, jó helyen van a kiscsaj, használd ki az időt, és pihizz, foglalkozz picit többet a pocaklakóval, és 5 nap nem sok, nemsokára jön haza Barbi! :) Kell néha egy kis lélegzetvétel, fogd fel így! :)

Na én most megyek, szolizok egy 6percet. :P Itt borzalmas az idő, ma szakaszosan zuhog, az előbb iszonyat durva volt...még jó, h nem indultam el előtte 5 perccel, pedig akkor akartam. Kicsit depis is vagyok egyébként is, meg minden...éljen a nyár! :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok :(

Hat ti nagyon sokmindent kidumaltatok...nekünk most lett új billentyű..

Kata, Szbettyna...ügyes pocitok van! teszek fel én is pár képet ...

Haskeményedés: nekem is van..minden nap, majdnem egész nap...én ugy magyaráztam magamnak, hogy most nő...és azért feszit ugy ...de biztos az is,mert nekem az utolsó két hétben tényleg nőtt...és most a majdnem hatodik hónapban még nagyot nő...

Babarucik..nagyon édi cuccokat vettetek már...én i sturkáltam pás édi holmit...midgyart felteszem..

Meleg: kikészit...most ébredtem fel egy kényszeralvás volt...nem tudom ti hogy vagytok, nekem egész nap mocorog a kicsi odabenn, sokszor nagyon durva, erőteljes...reggeltől estig...és éjjel...sokszor fenn vaygok minden éjjel...annyir amozog...de keze-lába egyszerre jobboldalt is bal oldalt is bevág...vasgyuró fiam lesz?

mintgyart jövök, megyek fényképezni pár ruhát :lol:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

Marek - én nem láttam most leárazva semmit a H&M-ben :?

Nyugtonmalac - lehet, hogy felhívom, bár lehet, Sensinek igaza lehet, hogy még ürül a dolog, hát nem tudom, mindig jön valami és sosem nyugodhat meg az ember :? Amúgy nem viszket, nincs szaga se semmi, csak hát sárga.
A sztori kemény azért, én örülnék, ha a kórházban segítenének, megmutatnának mindent (remélem így is lesz!), a csaj elég fura lehetett, talán nem fogta fel, hogy anyuka lett :roll:

Sensi - a 6 óra után hazamenetel durva nagyon!!! Mondjuk nálunk az Uzsokiban kötelezően 5 napot bent tartanak, az sem túl jó, de inkább tovább, minthogy túl hamar kidobnak. Viszont a 2ágyas szoba 7 e/nap, tehát az megint plusz kiadás, 35 e forint :? :shock:

Nálunk az első héten biztos itthon lesz a párom, hiszem a mh. ad a kispapáknak 5 rendkívüli szabadnapot, aztán utána talán anyukám jön majd át, de meglátjuk, hogy akkor hogy boldogulok majd.

Bettyna - tényleg jó nagy a pocid :lol: Aranyosak vagytok pároddal és örülök, hogy jól éreztétek magatokat az esküvőn!

Babakocsit mi még nem néztünk, én azt mondtam, hogy az lesz az utolsó, amit megveszünk, de még elképzelésem sincs, az biztos, hogy a 3kerekű cseppet sem tetszik, nagyon drágát nem szeretnék venni, majd kialakul.

Amúgy mi megvagyunk, a mai nap őrület volt a mh-en, már alig várom, hogy vége legyen a júliusnak, szeretnék leköszönni már a mh-ről!

Na most megyek, mert ez a nagy vihar ledöntött a lábamról, már egy órája dörög és esik.

Jó éjt mindenkinek!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Marek - én nem láttam most leárazva semmit a H&M-ben :?

Nyugtonmalac - lehet, hogy felhívom, bár lehet, Sensinek igaza lehet, hogy még ürül a dolog, hát nem tudom, mindig jön valami és sosem nyugodhat meg az ember :? Amúgy nem viszket, nincs szaga se semmi, csak hát sárga.
A sztori kemény azért, én örülnék, ha a kórházban segítenének, megmutatnának mindent (remélem így is lesz!), a csaj elég fura lehetett, talán nem fogta fel, hogy anyuka lett :roll:

Sensi - a 6 óra után hazamenetel durva nagyon!!! Mondjuk nálunk az Uzsokiban kötelezően 5 napot bent tartanak, az sem túl jó, de inkább tovább, minthogy túl hamar kidobnak. Viszont a 2ágyas szoba 7 e/nap, tehát az megint plusz kiadás, 35 e forint :? :shock:

Nálunk az első héten biztos itthon lesz a párom, hiszem a mh. ad a kispapáknak 5 rendkívüli szabadnapot, aztán utána talán anyukám jön majd át, de meglátjuk, hogy akkor hogy boldogulok majd.

Bettyna - tényleg jó nagy a pocid :lol: Aranyosak vagytok pároddal és örülök, hogy jól éreztétek magatokat az esküvőn!

Babakocsit mi még nem néztünk, én azt mondtam, hogy az lesz az utolsó, amit megveszünk, de még elképzelésem sincs, az biztos, hogy a 3kerekű cseppet sem tetszik, nagyon drágát nem szeretnék venni, majd kialakul.

Amúgy mi megvagyunk, a mai nap őrület volt a mh-en, már alig várom, hogy vége legyen a júliusnak, szeretnék leköszönni már a mh-ről!

Na most megyek, mert ez a nagy vihar ledöntött a lábamról, már egy órája dörög és esik.

Jó éjt mindenkinek!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép

Kép

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Bocsi a duplázásért és itt a tegnapi szerzemény, a kis H&M szabadidőruci Boginak :lol:

Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép

Kép

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Dalma - jó nagy már a pocid neked is és cseppet sem látszik rajtad az a pár kiló, amiről írtál!!
A rucik nagyon cukik!!!

Tényleg, ti ha vesztek bodyt, akkor arra majd hosszú ujjú-lábú rugit húztok vagy inkább hosszú ujjú kisfelsőt és hosszú szárú nacit?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a bókokat! :oops:

Andi - Nem vicc!!! Tényleg megkérdeték már jópáran! Barbi miatt ne aggódj! Nagymami vigyáz rá! Hamarosan úgyis hozzá kell szoknotok, hogy kevesbb időtök lesz egymásra. Ez a bemelegytés. 8) Tudom, könnyen beszélek! :lol:

Dalma - Te is szépen gömbölyödsz! És a ruhák is helyesek nagyon!

Ildi - :? Olyan jókat tusz kérdezni. Ezen én még nem gondolkodtam. Sőt azon kívül, amit örököltünk pár kis ruhát meg sapit csak azt a 3 kis bodyt vettem, amit kintről hoztam neki ajiba. :wink:

Rólunk - Mavégre eljutottam fogorvoshoz. Ott a székben derült ki, hogy a sima tömésnek induló dologból azonnali gyökérkezelés lesz. Persze elkerekedtek a szemeim, de tudtam, hogy jó kezekben vagyok. A babám majd kirúgta közben a hasfalamat (szóval azért biztos féltem egy kicsit), de nem estem pánikba. NEm mondom, hogy kellemes volt, vagy, hogy most az, de tudomásul vettem, hogy ez az ára a trehányságomnak, hogy nem mentem előbb és legalább nem kellett kihúzni. :roll: Büszke vagyok magamra nagyon! Ma bátor kislány voltam! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Egy pár témára gyorsan reagálnék, mert nincs időm mindenkinek külön-külön írni.

Védőnő:
Nálunk katasztrófális a védőnő. Olyan mintha nem lenne gyereke, de nem tudom, mert soha nem mondta. Viszont amiket mondd az kb. száz évvel ezelőtt a nagyanyáink idejében alkalmazottak. Szegény nagyon lassú, komolyan mondom meg lehetne őt két mondat között műteni. Ha elmegyek hozzá az minimum egy órát vesz igénybe, nem is véletlen, hogy nem megyek. Eddig egyszer voltam, amikor a könyvet elkértem tőle.

Szülésfelkészítő:
Én az előző terhességemnél voltam, viszont most nem fogok elmenni, mert az apás szüléshez nálunk nem kell, viszont nem mondtak semmi újdonságot azon kívül, hogy láttam a szülőszobát.

Testvér ajándék:
Nálunk biztos lesz, egy chue-chue sírós babát fog kapni, aminek remélem nagyon fog őrülni.

EDA:
Én az előzőnél nem akartam és kézzel lábbal tiltakoztam ellene, mikor három óra szemvedés után (nem tágultam) mondta a dokim, hogy kapok oxitocint amivel még durvább lesz, akkor úgy döntöttem én ezt máshogy nem élem túl. A tolófájásokig kaptam, utána nem így a varrásnál azt hittem lekaparom a falat.

Cumi, cumisüveg:
Cumit biztos adok neki, a cumisüvegből pedig van egy nagy és egy kicsi üveg, ami az elején elég lesz, ha már tud fogni akkor pedig veszek egy kicsi műanyagot neki.

Várandós csomag:
Nálunk a kuponfüzetet a védőnő adja, de eddig akárkivel beszéltem mindenkinek azt mondják elfogyott. SZerintem ez elég érdekes, biztos nem elfogyott ....... :lol: :shock: :cry:

Képzeljétek tegnap voltunk 4D a kicsi bébikém úgy fekszik a hasamban, mintha egy kenguruba lenne és az arcocskáját eltakarja a kezével, így abból nem sok mindent láttunk. Viszont az kiderült, hogy a kislányunk mellé most egy kisfiút kapunk. Igazából kislányt szerettünk volna nagyon, de végül is az a lényeg, hogy egészséges legyen.

EBBŐL KIFOLYÓLAG VAN EGY CSOMÓ ELADÓ LÁNYRUHÁM HA VALAKIT ÉRDEKEL SZIVESEN MEGMUTATOM.

Most mennek kell fürdetni a kislányomat, lehet, hogy még jövök. Bocsi, hogy hosszú lettem.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Még egy kérdés, nem tudnátok segíteni, hogy a nőivonalról hogy lehet vonalzót beszúrni?????

Máshol nem találtam olyat ami tecc, és itt csináltam egyet, de nem tudom ide áthozni. Aki tud lécci segítsen.

Köszi

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!
Ez a front nem tett jót a hasamnak...és még hűvös se lett... :cry:

Nyugtonmalac
Csütörtökig semmi cukor, minimális gyümölcs (az is csak alma) és nagyon kevés szénhidrát. Lehetőleg ne tészta vagy krumpli legyen az ebéded, hanem hús és saláta. A vacsorát is próbáld meg kenyér nélkül megoldani. Kb. ez a cukros diéta lényege.... :roll: Én tavaly ezt csináltam egész nyáron, úgyhogy csütörtökig simán ki lehet bírni.
Mondjuk most is kb. ezt csinálom, reggelire fél korpás zsemle, vacsorára pedig max. egy, de inkább saláta...
Egyébként mennyi lett a cukrod??? Nagyon magas?
Én szerdán megyek terhelésre, remélem nem lesz magas, mert ennél kevesebbet már nem tudok enni... :roll:

Andi
Pihenj ebben a pár napban, amíg Barbi nincs otthon. Mondjuk az érthető, hogy hiányzik... :roll:

Ildi
Az Uzsokiban 5 napig tartanak benn? Máshol a császárosok vannak öt napig, a sima szüléssel 3 után hazaengednek.... :roll:

Betty, Dalma
Örülök a pocakotoknak!!! Végre nem vagyok egyedül!!! És tőlem is rendszeresen megkérdezik, hogy hány gyerek... :shock: :shock: :shock:

Most nem tudok másra reagálni. Holnap jövök!
Jóccaka!!!!

marek
 
 


Én simán szültem és nálunk a 4. nap jöhettünk haza, de vissza kellett vinni vérvételre.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Érzéstelenítés:
Én szeretnék úgy szülni, ahogy nagymamáim és anyukám szültek annak idején: mindenféle könnyítés nélkül.
Szerencsére az orvosom is úgy áll hozzá, hogy alapvetően nem kapok majd semmit. Ha már nagyon fáj, akkor esetleg egy kis gázt szívhatok, és ha már azzal sem bírom, akkor jöhet az EDA. Kizárt dolog, hogy engedni fogom, hogy egy akkora tűt a gerincembe nyomjanak, én, aki egy sima kis hétköznapi tű látványától is el tudok ájulni...

Különben nekem az állatok nagyon jó példát mutatnak ebben a témakörben is. A youtube tele van állat vajúdásos, állat szüléses videókkal. Olyan méltósággal, koncentráltan tudják végrehajtani ezt a dolgot, hogy le a kalappal... Látszik rajtuk a szenvedés, a csöndes kínlódás, de nem ordibálnak, nem nyavalyognak, pedig biztosan nekik is fáj. Jómagam is láttam már cicát, hörcsögöt elleni, és egészen átszellemültek voltak közben. Befelé figyeltek, és reagáltak a testük jeleire.

Itt a babaneten találtam egy jó kis cikket az EDÁ-ról.

http://www.babanet.hu/faq/szul01.php

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok, már a mh-ről jelentkezem.

Bettyna - jó neked, hogy már megindultál a fogászat felé, én még mindig nem vettem rá magam, kb. 2 éve nem néztek a számba és tuti van rossz fogam. Lehet, hogy jövő héten megindulok, csak utálom+még mindig vérzik az ínyem is :?

Mtücsök - a női vonal oldalon először regisztrálni kell, aztán ugyanúgy szúrod be a linket itt a profilodban, mintha máshol csináltad volna meg a vonalzót.

Marek - te holnap mész a terheléses cukorra, én meg csütörtökön :? Viszek citromlét, szénsavas ásványvizet utána (a lötyi után lehet inni azért, ugye???), veszünk csomó búlvárlapot és kiülünk valahová az Uzsokiban a hátsó kertbe vagy nem tudom. Előre utálom :P
Én az Uzsokiban szülünk topikban azt olvastam, hogy 5 napig bent kell lenni akkor is, ha rendes szülésed volt. Én sem örültem neki. :? Állítólag ha megbeszéled a dokiddal, talán előbb is elengednek, de hát ha muszáj eddig bent lenni, akkor maradunk.

Szöszke - én is utálom a tűt és én is úgy gondolom, hogy nem kérnék EDA-t, de ettől függetlenül az esélyt meghagyom magamnak arra, hogy ha nem bírom, lehessen kérni, állítólag előre szólni kell, hogy kérek-e esetleg majd ilyen jellegű fájdalomcsillapítást, szóval inkább azt mondom, legyen és max. nem kérem.

Egyébként ma is elég pocsékul aludtam, többször is felkeltem, éjjel is esett még, szél is volt, pisilnem is kellett... többiek? Hogy viseltétek, ti tudtatok aludni? Bár mostanában ez a tudok aludni vagy nem tudok aludni kérdés eldölt, mert az utóbbi időben már nem tudok aludni :roll: Mindig elzsibbad az oldalam, aztán pisilnem kell, aztán felriadok, vannak már tök idióta álmaim is, a múltkor azt álmodtam, hogy a babát simán tudtam szoptatni, de kivillantotta a fogait :shock: Meg hogy párom megcsalt (totál kivolt tőle, mikor elmeséltem neki, hogy miket álmodok, de hát nem tehetek róla) meg mindenféle őrültséget.
Megyek dolgozni, majd jövök még, ha tudok, remélem nyugisabb napon lesz, mint tegnap volt!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Ildi - Nekem is 2 éves saram volt a fogorvosnál, meg is lett a bünti érte! :cry: De, sebaj, inkább most essek túl rajta. Sajnos engem is mindig csak a kényszer visz oda, pedig tudom, hogy nem így kellene lennie. Az ínyvérzésre a Meridol szájvizet ajánlották!!!!

Mtücsök - Gratula a kis fütyishez!!!!

Marek - Egy kis megnyugatatás: tegnap a fogdokinál utánam jött egy nőci, aki azon volt kiakadva, hogy mit izélgetnek engem egyesek, hogy nagy a pocakom, amikor az övé ennyi idősen sokkal nagyobb volt és szerinte ez egy teljsen normális méretű 26. hétben lévő pocak! 8)

Alvás - Én most, hogy nem volt olyan meleg, sokkal jobban aludtam, mint eddig. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem voltam legalább 3szor pisilni és nem pattant ki a szemem 6kor. :roll: Gondolhatjátok, ha ezt jónak tekintem, akkor milyenek voltak az eddigi éjszakák!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


mtücsök! Vonalzó beszúrás: regisztrálás után megcsinálod a nöivonalban a vonalzód(ez egyszerű) ezután kiír egy hosszú kódot(pl: url=http://www...) ezt kijelölöd és bemásolod a ctrl C-vel és bemásolod a babanet profilodba, mint aláírást a Ctrl V-vel. Ekkor minden hozzászólásodnál meg fog jelenni a vonid is! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Picit lemaradtam.....
Szépek a rucik, bútorok!

Sensie! A piros ajtajú pelenkázó nagyon tetszik! Én is gondolkodom valami színes+natúr kombináción, mivel a szoba lambériás, fel kell, hogy dobja valami.
Persze függyönnyel is lehet kezdeni. :)

Emmalena! Te nagyon fel vagy már készülve a szülésre! Le a kalappal!

Babe! Nagyon szép Liza! Név is tetszik, nekünk is valami rövid kéne, Apa neve picit hosszú.

Anhel! Én nem adok a védőnőnek semmit. Nem érzem, hogy túlteljesítene. Egyszer voltam nála, és egyszer ő jött fel. Semmi okosat nem tudott mondani. Látta, hogy van saját orvosom, ezzel részéről le van tudva a dolog.
Viszont az szimpi volt, hogy nem szaglászott a házban. Meg is kérdeztem meg akarja-e nézni a gyerekszobát (ami üres), erre azt válaszolta kik ők, védőnők, hogy ítélkezzenek arról, más hová teszi a gyerekét! - ha csak nem veszélyezteti....párom szeirnt a frissen elkészült kert utén úgy gondolta, nem a kutyaólba akarjuk tenni a gyereket. :)

Bettyna! Szépek vagytok! Mindjárt nézem a privit.

Ildi! Én is parázok a fogorvostól, el kéne mennem, mert az egyik fogam érzékeny nagyon. Ínyem is vérezget hébe-hóba megint, bár sajna az terhesség előtt is volt. Augusztusban, ha már nem melózok, elmegyek - ha nincs szabin, mert ilyenkor ez szokott lenni.

Lányt várók! Én is hallottam storyt a szüléskor kiderült fiúcskáról, persze 4D nélkül. Dokinőmnél szült a lány, de nem ő állapította meg, hogy lány- még uh. képet is nyomtattak a nőnek. Szegény sírt, mire a dokinőm azzal a poénnal jött: most még a kezemben van az olló, szóljon, ha gond van a fiúval. :)
Nekem ezt storyzgatja általában, de remélem most már kiderül ki lakik a pocakomban! Hétfőn megyek hozzá, kikönyörgök jövő hétre egy uh-ot. 4d-re majd augusztusban szeretnék menni- 31-32. hét körül.
Mivel nálunk a két anyuka még sosem találkozott, azt találtam ki, hogy elviszem őket magammal. Beülünk utána egy sütire, ne csak a kórházban találkozzanak. (nem vagyunk házasok és nem egy helyen laknak anyukák).

kemény has: nekem csak állva- ülve olyan, hanyatt fekve megpuhul. :lol:
És van, amikor Pocaklakó feszít....
Lassan felérnek a dolgok a mellem alá, mert már egyáltalán nem megy a kis hajolás sem....vasárnap közös nagytakarítás volt otthon.
Ablakot is pucoltam. :) - tetőablakokat kivéve -persze jött az eső.....b...a meg.

Olyan szél volt éjjel, hogy nem tudtam aludni.
Holnap szabad vagyok, döglés otthon.

Most nekikezdek dolgozni, szép napot Nektek!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ildi...hát ha hiszed ha nem én is multkor álmodtam ilyet, hogy a párom megcsalt! :shock: Szerintem nálam ez azért van , hogy nincs szex és féltem hogy elvesztem a nőiességem! Hogy már olyanok vagyunk mint a testvérek :cry: Így is olyan bálna vagyok, semmi önbizalmam sincs!

NyugtonMalac: ne aggódj a cukor miatt, szerintem csak egy kicsit diétázni kell. :? Baran kenyér, vagy korpás kifli, édesítőszer cukor helyett, natúr joghurt nem édes, soványtej...meg ilyenek. De gyümi egyél az kell, a rost és a vitamin miatt! Csak a vérvizsgálat elötti este ne egyél gyümölcsöt! :wink:

Andi...ha most ki is marad a Balatoni pancsi...majd jövőre pótoljuk. mi se megyünk sehová....pénz sincs rá!
Majd 1 év mulva, ha a pici elég alkalmaszkodó lesz :roll: Unokatseómék most voltak 8 hónapos babával, tök jól elvoltak. :)
Ja, meg addigra le is kell fogyni :shock: :roll:

Dalma...szép nagy a pocakod! :lol: Nagyon édesek a rucik is! :lol: Úgy szeretnék ilyen mintás hosszú ujjú rugit! Hol vetted???

Képzeljétek tegnap délután lementem a helyi nőgyógyászati rendelőbe, csak egy pecsét kellett volna a beutalómra(mert a védőnő elküldött ellenanyag vizsgálatra) és olyan bunkó volt a doki! :cry:
Kiakadt, hogy miért nem aznap megyek amikor terhestanácsadás van! Hiába mondtam, hogy nem vizsgálatra jöttem, csak egy pecsét kell! :evil: (Nem is ő az orvosom, semmi köze hozzám!)
Szerintem ő is ezen rágott be, hogy nem az ő beteg vagyok!
De, a védőnő mondta hogy menjek ide, egy pecsét miatt nem utazzak be Eszergomba a magándokimhoz!
De én többet ide helybe nem megyek! :evil: :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt!

Nyugtonmalac - Nekem is magas lett az eredmény, de a terheléses vizsgálatnál. Neked mi lett magas? A terhelésest nem szokták ismételni csak a szülést követően. Egyébként Marek tanácsai teljesen jók és még annyi, hogy reggel a tejet sem árt mellőzni.

Bababútor - Egy tanács, aki még bútorvásárlás előtt áll: Kinéztünk a KIKÁ-ban egy nagyon szép bababútort és mikor utánajártam kiderült, hogy magyar a gyártója. A gyárat felhívtam és készségesen segítenek abban , hogy a lakhelyhez közel, hol lehet megrendelni ezeket a bútorokat. ( sokkal jobb áron ! )
www.faktumbutor.hu

Szép napot mindenkinek!

dazsi
 
 


Jó reggelt!

Jól lemaradtam ismét! :lol:
Felétek is esett?Itt akkora zuháré volt!Be is ázott a konyhánk! :(
SzegényRajmi reggel a tetőn kezdett!A múltkori szélvihar arrébb tett néhány cserepet!...

Látom fő téma az érzéstelenítés!Megmondom őszintén én is tisztára úgy vagyok,mint Sensi!Nagyon nem bírom a fájdalmat és iszonyat be tudok pánikolni! :oops: de mivel fogalmam sincs,h mi vár rám,így teljesen rábízom magam a természetre és persze a dokimra! :lol:

Lányok,annyira édesek a babaruhák!Nagyon tündérek!És látom csak én vagyok olyan béna,h nem tudom lekicsinyíteni a képeket,h feltegyem! :lol:

Dalma,szép pocid van!Olyan jó,h már így gömbölyödik mindenki!:D

A cumiról nekem az a véleményem,h fölösleges,mert aztán nehéz leszoktatni róla és kisebezi a száját is a gyereknek(kicsípi a nyál)!Mi hárman vagyunk tesók és egyikünknek sem volt!A cumisüveg helyett is inkább az a müanyag végű ivópohár vált be nálunk!Unokatesóimnak például kirohadtak elöl a fogaik,mert folyton cumisüvegeztek!... De ezek csak az én családi tapasztalataim! :roll:

Képzeljétek,megvettük tegnap életem első kismamanaciját és vettünk egy kismama fürdőrucit is!:D A naci fehér vászon és 10500volt!Jó drága,kicsit ki is akadtam az árán,de olyan kényelmes!A fürdőrucik,meg mind olyan rosszul álltak!Pocim van,cicim semmi! :( a legkisebb méret is nagy volt rám!végül egy kis bikinit vettünk aminek hosszított a felseje,mint egy top!Egynek jó lesz!:D
Vendég
 


Kép

Fehér bálna :shock: :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jo reggelt!

Szbettyna: gratulálok, hogy ilyen bátor voltál a fogászaton :D , én is voltam csütörtökön, bölcsességfog tömés...és a doki azt mondta, pont jokor mentem mert, ebbe az időszakba tud zsibbasztót adni...igyhát nekifogott anélkül, de iszonyatosan fájt a furás..és beadta...azután nyugodtan elvégzett mindent :lol:
Remelem nem kamu, hogy 5-6 honaposan lehet zsibbasztani...nekem azt mondta, h 1-3 honap es 8-9 ben nem szabad.
Igyhát most az idő!!! Ildi, menj el te is :D olyan jó mikor tul vagy már rajta.

Ildi: nekem sem megy az alvás pár napja, meleg van, nagyon aktiv a kismanó odabenn, éjjel is, rémálmok, az éjjel például ránk támadt valaki, és megölte a párom...ekkor felébredtem...de sirva...nahát nem kell mondjam hogy későre aludtam vissza :cry:

LKata: pont igy érzek én is...kisbálna, és olyan nehezen kezdem vonszolni már magam...fáradok, kényelmetlen, a kis manó akkorákat rugdos, éjjel nappal...nem alusznak odabenn???
félelem..az én párom minden hétvégen zenélni van...és reggel jön haza..igyhát tényleg mehet bárhova, nekem meg mondhat amit akar...de muszály bizni...bár egy cseppet :roll:
Vásárhelyen vettem a cuccokat :lol: , és a turiban, ma is megyek...ha nem nyiffanok addig ki...munka után

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok. Szeretnék csatlakozni hozzátok, én is októberre vagyok kiírva, remélem nem is jön sokkal előbb a kislányom, Nórika. Kaposváron élünk a férjemmel, első babánk lesz. Remélem tudok majd sokat írni nektek...

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Regisztráltam és meg is csináltam a vonalzót, a beszúrást is, csak az a baj, hogy itt a babaneten azt írja ki egy ablak, hogy túl hosszu .....

Nekünk is Faktum bútor van a kislányomnak, és mi az RS-ben vettük mert ott van a mintabolt és valóban sokkal olcsóbb mint máshol.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Tercsimama - Üdv köztünk!!!!

Dalma - Akkor te is bátor voltál! Gartula hozzá!

Adri - GRatula a rucikhoz!

Lányok ne izéljetek már! NEm is vagytok bálnák!!!! 8)

Csütörtökre megnyertem a terheléses cukor tesztet! Igyekszem megfogadni Marek tanácsait és addig kevesebb tésztát, édességet fogyasztani. PEdig épp ma tatláltam ki, hogy túrógombóc lesz az ebéd, de akkor nem. Zöldbabfőzelék inkább. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Hú, sikerült köszi a segítséget!!!!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Dalma-Kata
szerintem nagyon szép,formás pocitok van :lol: :lol: :lol:

Az éjjel én is ugy aludtam,mint akit fejbevertek :lol:
reggel se nagyon akaródzott a felkelés :? de hát mindenképpen elakartam menni fényképezőgépet venni,mert a régi már rossz volt :?
Ugyhogy beüzemelem és én is jövök nemsokára és dobok fel nektek pocak képet :lol: csak meg ne ijedjetek aztán a bálna testemtől :oops:

Az éjjel egy csodaszép babakocsiról álmodtam :lol: pont olyan volt,amilyt szeretnék :lol: és tologattam is,meg minden,csak sajna baba nélkül :oops:

Beleszerettem a fehérbe :shock:
Vettem ma 1 fehér kissapit :lol:
3 db fehér kombidresszt
7db fehét rugit, de elől van rajta minta :lol:

Na majd azokat is feldobom nektek,ha üzemképes lessz a gép :lol:

nekem is mennem kéne a fogászatra :? parázok is tőle :?
azt hiszem 3-at is be kell tömni :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Szép Jó Reggelt,

Handrea: hű de csajtalan lettél! Én sem adtam még oda Lilit senkinek több napra (nem is tervezem) :)
Nem is tudom, hogy sajnáljalak-e, vagy együtt örüljek-e veled… Nagyon tudnak hiányozni ezek a kis rosszcsontok, nem?

Nusildi: ezt a hosszujjú kérdést minden kismama felteszi magában és másoknak… :) Aztán lesz egy babád, és rájössz, hogy tök mindegy :D Azt adod rá, amid van, azt, amit könnyű tisztába tevésnél föl-le adni rá, aminek puha az anyaga belülről a bőrénél, ami épp nem maszatos, stb. :D És persze a hőmérséklettől is függ. Én a melegítős anyukák csoportjába tartozom, azok meg általában melegek, meg a mi lakásunkban télen is 28 fok van (tetőtér), így én a rövid ujjú bodykat szeretem jobban. De ha megyünk valahova télen, akkor hosszú ujjú body és hosszú ujjú a rugi (vagy melegítő) is a babán. Plusz még ezer más ruha, pokróc, zsák, stb. (Én hosszú utakra mentem Lilivel :) )

Sz.Bettyna: mi is büszkék vagyunk rád! Nagy dolog a fogorvosi székbe beülni, én tudom. Felszíni lyukat is sikerült már odáig növesztenem hasonló okokból, míg a fél fogam eltűnt, és gyökérkezelés lett belőle. Mázlim volt, hogy ügyes a fog dokim. Most mínusz egy fogam lenne… :S

Várandós csomag: nekem is azt mondták, hogy elfogyott, de mikor rájöttem, hogy nem kaptam, elmentem a védő nénihez, és utólag adott. Én nem restelkedtem kérni tőle. Amúgy van a felicitasnak honlapja, biztos lehet jelezni, ha valaki nem kapta meg, hogy ez van. Tuti intézkednek majd. Nagyon lelkes csapat.

mtücsök: GRATULA a kisfiúhoz! Sok egészséget neki!
Szerintem tegyél fel képeket a rucikról, és majd mindenki kedvet kap :D

Marek: köszi a tippet! Mától tartom csütörtökig a diétát. :) Remélem, kibírom.
Cukros eredmény:
(problémás értékekre szűkítve)

Karbamid: 2,06 [2,8 - 7,20]
Kreatinin: 48 [58 – 96]
Fe: 29,7 [8,8 - 27]
LVK: 56 [28 – 54]
Ferritin: 9 [10 - 120]
log sTfR/Ferr: 0,73 [0,34 – 0,64]
fehérvérsejt: 14,01 [4-10]
Eosinophy1: 5% [ < 4]

Amit nem értek, hogy 3 cukros megnevezést látok a hosszú listában, de azok nem csillagosak: :shock:
1. vércukor: 5.34 [4,1 – 5,9]
2. vizelet ált. cukor: negatív
3. 120’ vércukor (terheléses): 7,78

Na, ezt nem értem, nekem inkább a vassal lehet bajom nem? Érti ezt valaki? Mégis kissé magas cukorral utaltak be dietetikushoz, vagy hova.
:roll:

Persze, megjegyzem, hogy sztk-ban voltam, a nő doki szabin van, az asszisztensnő adta ki a leletet, vizsgálta meg, és adott beutalót. UPSZ
:shock: :evil: 8)

Marek, drukkolok a terheléses cukorhoz!
Persze Ildinek is, Bettynának is, magamnak is :)



Ildi: közös progink lesz csütörtökön :( Csak én a 13. ker sztk-ban szenvedem végig másodszor is a terhelésest. Megint viszek magammal egy 2 órás filmet, meg a DVD lejátszómat, és majd csak túlélem valahogy. De hogy lehet felkelni 6 órakor egy vizsgálat miatt. És hogy lehet éhgyomorra cukros limonádét inni hajnalban? Már előre rosszul vagyok.

Lovaszkata: köszi a tippet neked is. Nagy kérdés: gyümölcsöt ENNI VAGY NEM ENNI
:D
Ilyen sztorim nekem is van a nő dokikkal. Ha megtudják, hogy másnak fizetsz sok sok pénzt a szülésnél, akkora tirpákok lesznek, hogy ihaj, Ne vedd magadra. Nekem az 1.sz nőin, még a kartonomra is ráírta: „ magán orvosa van, ide csak az ingyenes cytológia vizsgálatokra jár”
Anyád! Gondoltam, mikor elolvastam. Aztán úgy vette le a cytológiámat, hogy egy hétig véreztem, és nagyon fájt :’( (Lilivel az első vizsgálatnál már P3 volt az eredmény, ezért havonta levették ellenőrzésre, szülés után azonnal műtöttek, most minden rendben van – kopp-kopp-kopp)

Tercsimama: Üdv köztünk! :D

Én sem láttam még bálna fotót feltéve! Szerintem csinos pocitok van.

Bettyna: üdv a csütörtöki klubban :) (vércuki vizsgálat)

Ancsa: csak az első hónapokban lesz szerencséd a fehér rucikat élvezni a babán :) Utána moshatatlan foltok nőnek rá, és nagyon el fogsz kenődni. :( Úgyhogy most nagyon ki kell ezt élvezzed! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tudom,de most annyira odavagyok a teljesen fehér rucikért :shock:
pedig sose tetszettek elötte,mindíg valami mintásat vettem a lurkóknak :shock: de most,meg mindenem a fehér :lol:
azért majd beszerzek valami színeseket is, biztosan :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!
Én nem tudtam ma aludni...csak forgolódtam, úgyhogy ma elmentem és vettem egy szoptatós párnát. Remélem ez majd segít...ettől várom a csodát... :lol:

Aki szült már és volt gátmetszés légyszi segítsen!
Normális, hogy bedagad a gátseb és majdnem úgy fáj, mint újkorában??? Na jó, annyira azért nem, de elég sz@r ülni. Ilyenre is képes egy front??? :shock:

Megyek főzni, addig se kell ülnöm... :roll: Pedig most annyira nincs kedvem, de enni kell... :roll: Eddig tök jó volt, a férjem menzán evett és meg átjártam anyáékhoz enni. De így, hogy ketten vagyunk ez nem megoldható... :roll: :cry:

marek
 
 


Marek
szerintem nem :? nekem azóta sose fájt, csak akkor szülés után ameddig meg nem gyógyult :shock:
szerintem beszélj erről az orvosoddal, ő majd biztosan tud ebben neked segíteni :shock:
vagy próbálj meg tegyél rá hűsítő borogatást :lol: hátha az segít

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Cumi:nekünk volt és Zsebinek is lesz.Csak alváshoz használjuk.De viszont ha nincs cumi ott a a keze uja.Amig a cumit eltudod venni a kezét nehezen :lol:

Marek!Nekem is van,hogy néha fáj és bedagad de hamar elmúlik.

Szia Tercimama!Üdv köztünk!!!

Inez,Sensi!Majd a szülöszobán látjátok kell-e addig ne parázatok lehet nem is fog annyira fájni.És a depi miatt ne agódjatok hamar belerázodtok és nem lesz depi+itt leszünk nektek és segítünk :wink:

Kata!Sajnálom,hogy bunko volt a doki.Milyen egy F@szok tudnak lenni ha nem a fizetös rendelésre mész :evil: :evil:

Én is megyek a héten cukorterhelésre és FOSOK töle nagyon komolyan a szülés meg se kotyant(remélem nem is fog most sem)de a vérvételtől annyira félek :oops: :oops: [/b]

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Nyugtonmalac!

Már én is gondoltam, hogy lefotozóm a ruhákat és felteszem, de nagyon-nagyon sok. Lehet csinálok neki egy külön oldalt és akit érdekel ott meg tudja nézni. Nem tudom, hogy lehet ennyi ruhát eladni. :cry: :cry: :cry: Ráadásul még sajnálom is őket.

Köszönöm a gratulációkat, bár jobban örültem volna, ha megint kislányunk lesz.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


NyugtonMalac...ezek nem rossz cukros eredmények! :D Bár a terheléses majdnem határérték! Azért nem árt vigyázni! :!:
A rossz érték az a vér többi alkotóelemére vonatkozik. Nem tudom pontosan mik ezek.Remélem nem jelent problémát! De, egy érték nekem se volt jó ezek közül, akkor mondták hogy kicsit vérszegény vagyok! :roll:

Köszi a bókot! :oops: De, lehet az nem látszik hogy mekkora seggem van! :?

Ancsa...örülök hogy jól vagy és vásárolgatsz! Nekünk majd csütörtökön jön a fizu, hétvégén megyünk! :lol:
Én meg fehéret szeretnék venni, mert nekem meg sok a szines! :wink:
Gátseb...én azt hallottam , hogy egyes helyeken a nővérke, vagy a szülésznő lemsossa betadinos borogatással a sebet, és az nagyon jó! Mert fellazul a seb és frissít! :lol:

Tercsimama...gratulálok Nórikához! Jó egészséget nektek! :D

Én is most kevertem be a túrógombóc anyagot!!!! Én erről nem mondok le! :lol: :oops:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Az RS áruházban mennyivel olcsóbbak a Faktum bútorok mint pl. a Kikában? Naná, hogy ott vettünk komódot - egyelőre mást nem, éreztem, hogy ezügyben még futhatnánk pár kört. Ezek szerint jól éreztem. :)

Aki bálnának meri nevezni magát, az nem látott még bálnát! :D
Ráadásul rendre azt látom, hogy aki bálnának mondja magát, nagyon is csinos, úgyhogy felejtsétek el ezt a bálnaságot. Azt nem tudom, hogy ezt belül, ill. otthon ki hogyan éliheti meg a párjával, de higgyétek el, annál sokkal jobban tetszünk, mint gondoljuk. Új perspektívák, nagyobb cicik, kerekebb popsi, a gömbölyű formákért amúgy is odavannak a pasik. Persze én is álmodom olyat, hogy a férjem megcsal, elhagy, más, laposhasú nők után vágyakozik - de hát ez lehetne rosszabb is, mint 1-2 rossz álom, nem? ;) Szóval, ez természetes szerintem ilyenkor.

Kép
anhel
 
 


Anhel
Erről jut eszembe! Rólad még nem is láttunk képet!!!
És Ancsa is felavathatná az új fényképezőgépét... :wink:

Éééééééééééééés!!! A vonalzóm szerint már csak 100 napom van! Szerintem meg kevesebb, meglátjuk kinek van igaza! :lol: Én úgy gondolom, hogy legkésőbb október 3-án fogok szülni, de addigra inkább haza szeretnék jönni. Persze majd meglátjuk... :roll:

marek
 
 


Bettyna - elmegyek jövő héten szerintem a fogászatra! Sokáig húztam, de tudom, hogy az sem jó, ha rosszak a fogaim, mert az csak egy góc, egy pont a testemben, ami nem jó és ami nem jó, az lehet, hogy árt (azért remélem nem!), szóval rászánom magam. Amúgy én úgy tudom, hogy adnak simán injekciót a fogdokinál és nem ártalmas a babára nézve, én anélkül ki sem bírnám!!! :shock:

Peva - a két mamit összehozni egy 4D-n nagyon jó ötlet! :lol: Nálunk is az van, hogy nem vagyunk összeházasodva (most már nem is fogunk, majd valamikor talán jövőre, ha lesz rá mani) és a szülők egyáltalán nem találkoztak, pedig ebben a hónapban leszünk együtt 4 éve párommal. Igy most, hogy jön a baba, összehoztuk őket májusban, jól elvoltak és most még én is tervezem, hogy a köv. 4D-re úgy menjünk, hogy anyukám és párom anyukája, nekik alapból nagy élmény, mert náluk még nem volt nagyon UH sem, nemhogy 4D. A dvd-t is úgy figyelték, ami a 20. héten készült a 4D-ben, és akkor még nem is volt olyan fejlett a baba, mint majd lesz a 28. hétben (akkor akarunk menni másodjára). Szóval tuti nagy élménnyel ajándékozod meg őket!

LKata - nálunk sincs sex és tuti én is azért álmodtam ezt, mert álmomban megkérdeztem a csajtól, hogy lefeküdtek-e párommal és azt mondta, hogy igen, napjában többször is :? Persze aztán álmomban megvertem durván a csajt, a fejem felett forgattam és hozzávágtam a falhoz :wink: Párom bírja így, én egyáltalán nem akarok még mindig szexelni, és tudom, hogy neki sem ez a legfontosabb, de azért vannak igényei, szóval biztos ezért álmodtam én is ezt. Én is sokszor mondom neki, hogy olyan vagyok, mint egy jóllakott kölyökgólya :lol: De neki nagyon tetszem most is, bár híztam, de mindenhová arányosan, de én akkor sem érzem jól magam a bőrömben, attól hogy nem folytam el, még nem tetszem magamnak már és nincs önbizalmam attól, hogy ő azt mondja, hogy szép vagyok meg minden. De majd túlleszünk ezen, szexelhetünk még akármennyit majd és tornázhatunk és formába hozhatjuk magunkat, úgyhogy nyugi!
A bunkó dokival pedig ne foglalkozzzzzzzzzzzzzzzz!!! :evil:
Hasad cuki, jó picike :D Mármint az enyémhez képest.

Dazsi - én néztem az RS-ben a faktum bútorokat és ott a sima kiságy nem volt 39 e forint alatt :? Ott inkább komplett szoba van, tehát szekrény, ágy, pelenkázó stb., de én mindegyiket marha drágának találtam, ennél olcsóbb akár az Ikea vagy még a Brendon is, ha sima ágyat akar az ember, mert mi az ágyat 21 e forintért vettük meg és teljesen jó. Bár szépek a faktum bútorok nagyon, ez nem vitás, de én sokalltam az árát!

Adri - de jó neked, hogy eddig jók voltak rád a régi cuccaid! Nekem május óta van kismamagatyóm, bár nem szeretem, mert így nyáron az a pocakbetét még pluszban melegít :? Tegyél fel képeket, ha tudsz, töltsd le a Picajet nevű progit a netről, azzal tudsz kicsinyíteni, de sok ilyen program van még, keress rá google-on!

Dalma - nálunk is sokszor van, hogy pl. éjjel, mikor felkelek, utána érzem, hogy rúgdos. Néha felhúzom neki a zenélő cicát, amit vettünk, hogy arra talán elalszik, de elég akaratos, tojik rám :lol:
Én is hamar fáradok, néha du. már alig bírom felmenni 2 emeletet a lakásba, de ez ezzel jár+itt van ez a nagy meleg is. :roll:

Tercsimama - üdv köztünk!!! Lányt akartatok??

Nyugtonmalac - akkor gondolok rád csütörtök reggel és már előre is kitartást, túlleszünk rajta!!! A citromlé talán segít majd és szénsavas ásványvizet is javasoltak nekem, hogy utána igyak, hogy a gyomromban a cukor ne üllepedjen le. Rosszul hangzik és az is ez a cukros szirup, de hát ha meg kell inni... :P Tényleg, az eredmény hány nap alatt lesz meg???

Na most megyek ebédelni,
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Tavaly nekem inni se lehetett a terheléses cukor alatt. Még a gyógyszerem se vehettem be, pedig nélküle nem igazán működnek az izmaim. Alig tudtam felmenni a lépcsőn a 3. vérvételnél. :roll:
Most máshova mentem a 12. héten, itt bevehettem a gyógyszerem és még ihattam is egy kicsit... Így király volt... :lol: :lol: :lol: Alig várom a holnapot...tök rég került cukor a szervezetembe, most legalább bepótolhatom... :roll: :wink:
Nálunk már délután van eredmény, de én sajnos csak pénteken kapom meg... :cry: Bár lehet, hogy bemegyek érte, mert szeretném tudni, hogy mit produkáltam... :roll:

marek
 
 


Ancsa: most éld ki a fehér hóbortodat, ha az tetszik, később tényleg nem lehet majd. :) És nagyon szépek a csemeték fehérben, lehet, én is veszek pár fehér szerelést. Kedvet csináltál!

Marek: velem sosem volt ilyen a gát sebemmel, de tény, hogy néha fura érzésem van ott. De azért az nem olyan feltűnő.

Cumi: én már a kórházi csomagba is betettem. Lili most is szereti a cumiját, nem mondom, hogy ez hű de jó, de majd leszokik. Alváshoz dukál nálunk. Bori is kap majd, remélem Lilitől :)

mtücsök: megértem az érzéseidet, én is így voltam vele, nem tudtam mit kezdenék egy fiúval. Ezért pár hónapig csak a fiú neveket bújtam, ha lesz megfelelő neve, jobban tudok majd azonosulni vele, gondoltam. Ármint találtam magamnak. Egy Ármint nagyon tudnék szeretgetni, tetszene nekem. És onnantól nem lett volna baj. Majdnem csalódtam is, hogy megint lány, de hamar eszembe jutott, hogy ez volt a kívánságom. Én kislányos anyuka vagyok. Ez van. Remélem te is megtalálod majd a fiadban azt, amit a kislányodban is megtaláltál, és élvezni fogod a fiús anyukák minden előnyét. :)
A ruhák külön oldalra való feltevése nagyon jó ötlet. Én a blog.hu-ra tettem fel a babakocsimat anno, és csak a linket szúrtam be minden hirdetésbe. Ha készen vagy a nagy melóval, feltétlenül küld el nekem is a címet, mert nagyon szeretném megnézni, és ha megengedhetem magamnak meg is venni a kedvenc darabjaidat :D Nálunk biztos jó kezekbe kerülnének. ;)

LovaszKata: én is a vasra, vérszegénységre gondoltam. Mostanában, hogy ettem a vasat a brutál rosszullétek is enyhültek. Nem tudom mit csináljak. Nincs is kedvem még egy cukor vizsgálathoz :(

Nusildi: két nap alatt meglesz az eredmény. :) A cukros izé, olyan mint a limonádé, nem rossz, csak éhgyomorra, meg hajnalban...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Olvasni van erőm, de írni elég nehéz így az ágyból...

Nyugtonmalac! A 120 perces cukor értéked magasabb. 7.2-ig normális, felette már fokozott figyelmet igényel.

Én ugye az extra kategóriába tartozok a cukorral meg a trombofíliával... Van olyan orvos itt Szegeden, aki az egész terhesség alatt kórházba szeretett volna látni. Elvileg ezen a héten már mennem kellene ctg-re... Mert ez már a 28. hét, de csak a jövőhéten megyek a magándokimhoz, így úgy gondoltam hogy bőven elég lesz akkor elkezdeni a ctg-re járást. Mostantól kéthetente nézik uh-val, és hetente ctg-vel. És a még rosszabb hír, hogy szeptember elsejével tutira be kell feküdnöm, és legkésőbb a 15.-i héten megindítják a szülést. Így szeptember közepi baba lesz. Azért remélem nem gond hogy itt maradok köztetek, majd én indítom a sort. :)

Nálunk Dórinak van cumija. Hát... mondhatni cumifüggő. A kicsinek nem akarok adni, ezért most megpróbáljuk majd Dóritól is elvenni. Nehéz napok elé nézünk az tuti... :roll:

Nekem az elmúlt két hétben hirtelen nagyon nagyot nőtt a hasam. Mostmár tényleg mindenki látja hogy baba van a pociban. Ami érdekes, hogy mindenki azt mondja hogy fogytam... :shock: Mondjuk tény, hogy most értem el a január eleji súlyomat, eddig 7-8 kg plusznál tartok február végéhez képest.

A cukorterhelés nem irígylem senkitől... még jó hogy nekem olyat nem lehet csinálni. :D Legalább ez az egy jó dolog legyen már. Mondjuk teljesen ki vannak a dokik akadva, mert a várt magas cukor helyett még mindig alacsony. (A vérnyomásom is)

Vizesedni én még nem vizesedtem eddig. Pedig próbálok sokat inni, ami max két liter egy nap. Alig birom leküzdeni.

Ja és aki cukros: nem csak tejet, de gyümölcsöt sem szabad délelőtt enni!!! És ami még nagyon fontos! Amennyi ch-s diétát beállítanak annyit KÖTELEZŐ megenni! Ha nem eszed meg, akkor az is rossz hatással van a cukorra.

Marek! Nem is értem hogy birod ennyi kajcsival. Én tutira éhenhaltam volna! A három szelet bagettre meg azért írták hogy sok, mert lehet hogy azt hitték hogy fehér lisztből van. Annak sokkal de sokkal magasabb a ch tartalma.

1215518503.5321.zip

Próbálok nektek feltölteni egy diétás naplót, excelbe számol is, én ezzel számoltam ki mindig mi mennyi ch... Tömörítve engedte csak feltenni, remélem boldogultok vele. Ha nem akkor emailben is szívesen átküldöm bárkinek!

Az újakat üdvözlöm!

Már megint jóóóó hosszú lettem...

Kép

Kép
perdo
 
 


marek
:lol: jön a kép,megígértem,de nagyon műszaki analfabéta vagyok :? ehhez nem értek, vettem hozzá 1 Gb-os memóriakártyát,de majd ha a párom haza jön,összerakatom vele :shock:

nyugtonmalac
:lol: :lol: ugye, tündéri egy baba tiszta fehérben :lol: a párom is bolondul érte :lol:

perdo
és neked miért kellene egész végig kórházban lenned?
még olyat nem is halottam,akinek már a 28. héten nézték volna a ctg-ét :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Reggel sajnos ráálltam a mérlegre :( :( :roll: Ezzel el is rontottam az egész napomat - gondoltam ott és akkor, DE aztán megráztam magam :!:
Eleget depiztem a múlt héten, elég volt!!! Ennél kevesebbet és minőségibbet nem tudok és nem is akarok már enni, mert az már a körülményes és tudományos étkezés kategóriája. Azt meg már nem! 56,5 kilóról indultam, a 70-et nem szeretném átlépni. Ennyi. Addig még ugyanennyit hízhatok, mint idáig, és már a jó felén túl vagyok! ÉS KÉSZ!!!! Barbival is így volt, most próbáltam lelassítani a hízási folyamatot, de gyakorlatilag ugyanott (talán 1-2 kilóval kevesebbnél) járok, mint vele, tehát valószívűleg ennyi plussz kell a szervezetemnek, nem?!
Tegnap láttam ugyan Görög Zitát a Mammutban , épp a Mekibe mentek :P, és olyan gusztusos, szép nagyterhes, hogy én még ilyet nem is láttam!!! Tök nagy pocija van, sztem nemsokára szülni fog, de állati csini, pedig sztem magához képest most ő is kifejezetten husi. Már ha ezt lehet mondani egy alapból rettenetesen csinos, vékony manökenről.... :roll: :roll:

Marek! nekem is és anyukámnak is rendszeresen fáj a gátsebünk. valszínűleg én is tőle örököltem, hogy érzékeny a frontra az a rész, ami érthető is, mert egy vágott és varrott rész. Mi lesz a köv.-nél?! Gondolom dupla olyan érzékeny lesz....
Szóval ne izgulj, sztem van aki hajlamos erre, én egyébként is nagyoyn érzem a frontokat /fejfájás, nyomottság stb./

Ja, és nagy el is szokott zsibbadni "ott" mostanában, ha pl. úgy ülök sokáig, hogy a farcsontom felé van a súlypontom. Pl. Felfúzott lábakkal ülök, vagy törökülésben stb. - Barbihoz szoktam így leülni játszani, és alig tudok elindulni utána....

Nyugtonmalac, szerintem nagyon jó a vasad! A határérték felett van, ami azért ritka és tök jó, mert nem kell majd vasat szedned :x
Nekem mindig alacsony, gondolom már most is, úgyhogy biztosan nyomnom kell a tablettát. Tartok is ettől. Én a jövő héten megyek a terhelésesre, már előre látom, ahogy eltaposnak, és elsodornak a labor előtt sorakozó népek...mert ugye a 24. hetét betöltött kismamákat előre kell engedni... ugggggyan már, ez Magyarország!

Andi
Kép
handrea75
 
 



AHOGYAN MI CSINÁLJUK … Homeopátiás protokoll-javaslat a szülőszobai eseményekhez
Dr. Ördög János szülész-nőgyógyász 2003. 04. 14.

(készült az angol szülésznõk homeopátiás jegyzete,
Gerhard Köhler orvosi tankönyve, valamint
a jászberényi Erzsébet Kórház szülészetén szerzett
több éves tapasztalatunk alapján)

Fontos tudnivalók:

* a homeopátia kiegészítõ módszer a szülés körüli teendõk között
* nem helyettesíti a szakma szabályai szerinti eljárásokat, de képes csökkenteni a korai és késõi szövõdményeket
* a szervezet gyengült fiziológiás folyamatait erõsíti - ezért profilaktikusan ("rutin-szerûen") alkalmazzuk
* biztonságos és mellékhatás nélküli eljárás, de hatása a kóros folyamat elõrehaladtával (illetve "ismeretlen" okok miatt) csökkenhet, vagy elmaradhat.



1. Vajúdás kezdetén

ARNICA C - 3o (1 adag)

* a vérzékenység csökkentésére
* a szülés alatt keletkezõ szöveti sérülések, haematomák gyorsabb gyógyulása, az ezekbõl eredõ fájdalmak csökkentése érdekében
* enyhe antiszeptikus és varix-ellenes hatását kihasználandó

HYPERICUM C - 3o (5 napon át folytatva naponta 1-3 adag)

* idegsérülés, vágott seb (episiotómia, sectio metszései) gyógyulását segíti
* fájdalomcsillapító hatás ( postop. fájdalomra is)

2. Vajúdás alatt (3-4 adag):

CAULOPHYLLUM C - 3o ("homeopátiás Oxitocin")

* Oxitocin-resistens fájásgyengeség, túlhordás esetén
* a vajúdás alatti kevés (tágulásos) vérzést csökkentheti
* segíti a méhszáj tágulását

PULSATILLA C - 3o

* irreguláris - rendszertelen - fájástevékenység, ferde-, farfekvés esetén
* indokolatlanul fájdalmas méhösszehúzódások, álmosság a vajúdás alatt
* sírás-nevetés, vigasztalhatóság (apás szülést negálja), anaemia, hideg, viszeres láb

CIMICIFUGA C - 3o

* hypertoniás fájásgyengeség, rigid méhszáj esetén (a vajúdás alatti vérzést fokozhatja)
* hisztérikusan sóhajtozó, zajra érzékeny vajúdó
* õrjítõ fájdalmak, motoros izgatottság

GELSEMIUM C - 3o

* hypotóniás fájásgyengeség, rigid méhszáj, stagnáló szülés esetén
* általános izomgyengeség (különleges: szemhéj-ptózis)
* elõzetes szorongás a szülés miatt, finom kéz-tremor, igény a magányra

Kitolási szak elején:

ARNICA C -3o (l adag)

* az uterinalis vérzés csökkentésére (profilaktikusan még a magzati bevérzéseket is kedvezõen befolyásolja)

3. A magzat megszületése után:

SABINA C - 3o (a lepény leválásáig 3-4 adag)

SECALE C - 3o ("homeopátiás Ergometrin")

* utero-tonizáló hatás
* max. 4 adag: lo - 3o percenként, egyre ritkábban
* placenta-retentio esetén adható:
CIMICIFUGA (korán záródó méhszáj)
CAULOPHYLLUM (renyhe méhösszehúzódás)
* atonia kiegészítõ kezelésére:
SECALE
CAULOPHYLLUM

4. 2 órával a szülés után:

STAPHYSAGRIA C-2oo (1 adag)

* húgycsõ trauma (vongálás, katheterezés) helyreállítására
* fájdalomcsillapító, feszültségoldó
* bél- és hólyag-atónia megelõzõ hatású

ARNICA C-3o (1-2 adag)

* vérzés-csökkentésre

5. A szülés napjától (szükség szerint):

BELLIS PERENNIS C - 3o (3 adag) 3-5 napig


("a kismedence Arnicaja")

* különösen nehéz szülések (elhúzódó kitolási szak, vacuum extractio,
farokcsont törés) után

PYROGENIUM D - 12 5 - 7 napig
ECHINACEA D - 4 10 napig

* fertõzés profilaxisra, vagy az antibiot. th. kiegészítésére (3x5 gl.)

CHINA RUBRA D - 12
CHININUM ARSENICUM 10-14 napig

* fokozott folyadék-, ill. vérvesztés, aszténia esetén (3x5 gl)


LEHETÕSÉGEK A CSÁSZÁRMETSZÉS SZÖVÕDMÉNYEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

Mûtét elõtt:

* szorongás oldására:

GELSEMIUM C -3o (napokkal a mûtét elõtt és elõzõ este 1-1 adag)
általános gyengeség-érzés, remegés, hasmenés, hyperventillatio

IGNATIA C - 15 (esténként 1 adag)
ingerlékenység, zárkózottság, sóhajtozás, "gombóc-érzés"

ACONITUM C - 3o (mûtét elõestéjén és reggelén)
halálfélelem, rögeszmék

* vérzékenység csökkentésére:

ARNICA C - 9 (naponta 1 adag, mûtét elõtt és után egy hétig)
C - 3o (mûtét elõtt egyszer, utána 2x)

PHOSPHORUS C - 9 (mûtét elõestéjén és reggelén 1-1 adag)

* trombózis-, embólia-, alvadási zavar profilaxis:

LACHESIS C - 7 (esténként lo napig) varicositas, toxaemia (hypertonia)

CROTALUS C - 3o (3 - 4 adag)

Mûtét után:

* seb-fájdalom csillapításra:

STAPHYSAGRIA C -7
BELLIS PERENNIS C - 7 (napi 2 adag egy hétig)

* lumbal-anaesthesiát követõ fejfájás csillapítása:

ARNICA-HYPERICUM-HELLEBORUS C -3o (3-4 adag)

* paralitikus ileus megelõzésére: OPIUM C - 3o (2-3 adag)

kezelésére: C - 7 (10-30-60 percenként egy adag)

* keloid megelõzésére: GRAPHITES C - 7 (napi 2 adag hat hétig)



A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai:

* magas potencia (D - 3o-2oo, C - 3o-2oo): max. 3-4 adag a jelzett idõközönként
* alacsony potencia (D - 4-12, C - 5-1o), vagy komplex készítmény:

vajúdás közben: 15 - 30 percenként
máskor: 3 - 4 alkalommal naponta


Amit megfigyeltünk…

* A vajúdás ideje megrövidült (akár az átlagos felére is!)
Ez a következõ változásokból tevõdik össze:
A méhösszehúzódások hatásossága megnõ, a különbözõ tipusú fájásgyengeségek megszünnek, a rendszertelen fájások rendszerezõdnek, a lelassult szülés ismét jó ütemben halad, az addig rigid, merev méhszáj fellazul és "vaj-szerûen" tágulékony lesz
* a szülés körüli (fõleg a postplacentáris) vérzések száma lényegesen csökkent annak ellenére, hogy a gyógyszerelési lehetõségeink (Ergometrin, Metergin) egyre csökkennek.
* A vajúdók akarattalan viselkedési rendellenességei (agresszivitás, kooperáló-készség, félelmeik) kedvezõen változtak
* A vajúdást sokszor megkeserítõ hányás könnyen befolyásolhatóvá vált a homeopátiás szerekkel (Ipecacuana, Nux vomica, Cocculus)
* A pacenta leválása és megszületése gyorsabb és zavartalanabb, csökkent a cotyledo-retentiok és az emiatti beavatkozások száma
* Gyakorlatilag megszüntek a dátseb (hasfali seb) gyulladásos szövõdményei, a sebfájdalom is elviselhetõbbé vált
* Kevesebb a méh involutio-elégtelensége, a lázas gyermekágyas
* Csökkent a vizelet-retentio elõfordulása
* Gyorsabb a regenerálódás, a gyermekágyasok hamarább talpra állnak, több erejük van újszülöttjük ellátására
* rövidül a kórházi ápolási idõ, csökken kezelési költség
*
A vajúdás alatt adott szerek (direkt és indirekt) hatásaképpen az magzatok jobban viselik a vajúdást (lásd meconiumos mvíz), megszületéskor bõringer nélkül is vidáman, gyorsan felsírnak, talán nem túlzás, de még az APGAR-osztályozhatóságuk is javult l-2 értékkel. Feltünõ az arcon idõnként elõforduló bõr-suffusio, de különösen a vacuum extractioval születettek caput succedaneumának mintegy fele idõ alatti felszívódása. A szerencsére ritkán elõforduló intracranialis (micro-) vérzések sorsa is kedvezõbben alakul, ha a vajúdás alatt az anya kapott például Arnicat. Az ujszülöttkori icterus súlyosságát is jól befolyásolja az elõbbi szer, de az Aconit adása szintén. Az ujszülöttek ellátásában pótolhatatlan segítséget nyújtana a megszületés utáni korrekt homeopátiás ellátás - ez a mai egészségügyi rendszerben a gyermekorvos, vagy neonatológus privilégiuma - és ebbe nekünk, szülészeknek beleszólásunk valójában nincs.

Amit gondolunk…

Természetesen a homeopátiás kezelés bevált indikáció szerinti formájában a feltételes módot mindig hozzá kell tennünk - hiszen nem csodaszerrel van dolgunk - és vagy mert nem találtuk el a megfelelõ szert, vagy a szervezetben általunk még nem ismert gátló tényezõk mûködnek, a várt kedvezõ hatás elmaradhat. Ilyenkor sem kell csüggedjünk, mert egyfelõl éltünk egy ártalmatlan lehetõséggel, más esetekben pedig bizonyára magunk is meg fogunk lepõdni a szerek hatásosságán.

Látható tehát, hogy az általunk ajánlott és évek óta használt protokoll nem elsõsorban a homeopátia klasszikus szabályait tartja szem elõtt, mégse róhatjuk fel azt hibájául. Célunk az volt, hogy magas szintû elméleti tudás nélkül is (veszélytelensége révén) próbálkozhasson a mégoly járatlan orvos is a protokoll alapján, az így elért sikerek aztán majd "megérintik" az arra hivatottakat és azok tovább fogják csiszolni tudásukat. Véleményem szerint a több évtizedes lemaradást behozni. a homeopátiát megszerettetni és elterjeszteni a szülészetben csak így érhetõ el.
A homeopátiában jártas szakember persze tudja a dolgát: õ nem egy séma szerint, rutinszerûen adja a bevált szereket, hanem a vajúdó pillanatnyi testi tüneteinek, érzelmi és értelmi megnyilvánulásainak megfelelõen választja ki (érzi meg) az éppen aktuálisan oda illõ "similét". Még jobb eredményt érhetnénk el, ha már a terhesség elején, sõt a fogamzásra készülve(!) részesíthetnénk alkati kezelésben a (leendõ) terheseket.
Mégis azt mondom, hogy (másütt is, de) különösen a szülészetben nemcsak az idõben történõ cselekvés fontos (itt minimális késlekedés is anya és gyermeke életét veszélyeztetõ kórképek kialakulásához vezethet), hanem szükség van a profilaktikusan adott, a szövõdményre való hajlamot csökkenteni képes homeopátiás szerek protokoll-szerû alkalmazására is.
Mivel a homeopátia - mint a világ legtöbb országában - Magyarországon is orvosok által mûvelhetõ, ezért a gyorsan terjedõ módszer elsajátítása érdekében célszerû lenne minden szülészeten egy-egy szülész szakosodása ezirányban.
A szülésznõk szerepe (képzett orvos irányítása alatt) felbecsülhetetlen lenne a homeopátia szülészetben történõ elterjesztése terén. Ezt a mi szülõszobánkon is így látom, hiszen azok a "bábák" akik már megízlelték a módszer elõnyeit, szívvel-lélekkel és egyre nagyobb hozzáértéssel alkalmazzák a szereket.
Ezért igyekszem jómagam is a módszernek is jó hírét kelteni a megfelelõ szakmai berkekben. Így lesz ez - ahogy az utóbbi években már többször is - az idei gyulai X. Országos Szülésznõi Konferencián (június 7-8), ahol elõadásommal szeretnék minden, az ismereteit kiegészíteni akaró, nyitott gondolkodású szülészt és szülésznõt arra invitálni, hogy keresse a tanulási lehetõségeket és alkalmazza eredménnyel a homeopátiát.
Természetesen a homeopátia sajátosságaiból eredõen a lehetõségek és az alkalmazott szerek tárháza jóval bõvebb annál, amit az elõbbi protokoll javaslat kínál - ezt a tanulás és gyakorlás folyamán tapasztalni fogják a kollégák. Mi, a jászberényi szülészeten azonban egy olyan, csak a legfontosabb szereket tartalmazó, mindenki által könnyen és biztosan alkalmazható útmutatást igyekeztünk összeállítani és kipróbálni, ami jó alap lehet az eredmények megtapasztalásához és biztatást adhat, hogy érdemes ezt a sokak által a jövõ egyik orvosi módszerének tekintett eljárást tovább tanulni.
Jó szívvel ajánljuk tehát!


Dr.Ördög János


Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?