Új privát üzeneted érkezett!

(No, ezt meg mi lelte, hogy duplázott?! Mindegy, nem volt szándékos.)

Eperke! Ez a kis édes, mosolygós Zsófika nagyon nagy lány már! :D
És mennyi foga van!? :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Zsófi nagyon édes. Nekem főleg a strandos képe tetszik :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilla megint új mulatságba fogott. Térdel, de közben az egyik lába ülőtartásban és ilyen sánta róka pozicióban halad. Az a fenéken csúszás mutatvány után újabb vicces forma. Mindenki a hasát fogja a nevetéstől, szegénynek meg úgy tetszik, hogy direkt csinálja. :lol:

Amúgy mostanában macska lett a kedvence. A kertben csak Vacak után megyünk. Ill. ha bent vagyunk, Lilla a bejárati ajtó üvegén keresztül órákig gagyog neki.

Ja és elkezdtük a a reggeli szopi elhagyását. Először reggeli+junior ital tej helyett. Kicsit hiányolta a reggeli kelős szopit, na meg később ki is kuncsorgott egy keveset (kapott is), de legalább jó úton halad.
Ildi :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Ildi: ügyesek vagytok a szopival :)

Zsófinak kibújt az ötödik foga is :D Nagyon készül a hétvégi lagzira :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a dícséreteket! :D

Tücsi: Igen, fogakból nincs hiány már 12nél tartunk és már kb 1-1,5 hónapja küzdünk a 13-14.-kel is. :) Reméljük azok is hamarosan kibújnak!

Ildi: Lilla nagyon ügyes, hoogy ilyen mutatványokat produkál! :lol: A szopi elhagyással is jó úton haladtok.
Cicák nálunk is nagy kedvencek, bár nekünk itthon nincs, de a nagyszülőknél van nem is egy. Mindig kell menni megetetni őket, megnézni, hogy megjöttek-e. Ja, és Zsófi nyelven a cica=je-je-je :lol: Nem tudom honnan szedte, de így hívja őket. Já-já-já-nak indult, azon még nem is csodálkoznék a miáú-ból, de aztán je-je-je lett belőlük. :lol:

Panndi: Gratula az ötödik foghoz!

Tegnap megkaptam a megimételt terheléses cukornak az eredményét és minden rendben van, a megfelelő határértékeken bőven belül. Ez azért megnyugtató, csak az a bosszantó, hogy a körzeti rendelőben elszúrtak, összekevertek vmit, és emiatt idegeskedhettem. Azért idegesítő, hogy vonják a sok járulékot TB címen és akkor az ember ezt kapja érte, ha megnyugtató eredményeket akar, akkor fizethet érte még külön. :evil:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


eperke, nem semmi, hogy már kistesó is ilyen nagy :shock: :lol:
Vendég
 


Panndi! 5. fognak. :lol: Aztán vigyázz miket mondasz, mennyit evett Zsófi, nálunk az éheztetés után mostani vádpont a sok kiflit eszik Lilla. :lol:

Eperke, jó hogy minden rendben a cukorral. Ebben az egészségügyben engem is az idegesít, hogy annyi pénzt elszednek tőlünk, hogy abból már egy jól szervezett/szakmailag korrekt rendszert is fent lehetne tartani, erre itt van ez... tényleg röhej.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, látom, Te is rossz anya vagy, semmi sem jó, amit csinálsz :lol: :wink:
Vendég
 


Hát ez van, de legalább Lilla elégedett. :wink: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hát igen, és mi, hülyék, pont a gyerekünknek akarunk megfelelni. Ki érti ezt? :lol:
Vendég
 


Lehet Panndi azért, mert ők még nem tudnak visszadumálni 8) :lol: :lol:

Eperke küldöm az infot priviben, sajna nem sok, de a semminél azért több.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi! Ha szabad kérdeznem, mennyi az a sok kifli? :D

Eperke! Akkor jól láttam, hogy Zsófinak már sok fogacskája van. Melyik fogacska áttörése viselte meg leginkább?
Nézem a vonalzódat és bizony, már csak 2 hónap a kistesó érkezéséig... :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


1-1,5 az a sok kifli :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hűű, Ildi, túlzásba viszed :lol:
Vendég
 


SZiasztok!

Tücsi: Igen, valóban már csak 2 hónap van hátra. Gyorsan elrópült az idő! :) Fogakkal leginkább az első kettővel szenvedett, akkor sokat sírt, a többit szinte észre sem vettük. Még a hátsó őrlőfogaknál sem volt különösebb szenvedés hála a borostyánláncnak. Legalábbis arra fogom, mert az elsőknél még nem volt, utána viszont, mióta megvan, semmi gond nincs a fogacskákkal. :)

Ildi: Háát, az az 1-1,5 kifli tényleg rengeteg :lol:
Zsófi is ennyit szokott megenni egy-egy reggelire-vacsira.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke, nagyon aranyos Zsófi a képeken. És tényleg, milyen sok foga van már! :lol:

Asszem beszerzek egy borostyánláncot én is, nagyon megszenvedett az első fogakkal Eszti is, hátha így könnyebb lesz a többi.

Hű, mindjárt itt a tesóka! Hányadikára vagy kiírva pontosan? Most látom, hogy ha lány lesz, Eszter lesz. Jó választás! :-)

A macska nálunk is rulez. Ugye Eszti első szava is a cica volt. Most meg a ba-ba-ba-ba megy ezerrel. Mondjuk nem csodálkozom a macska-imádatán, van kitől eltanulnia... :lol:

Kép
waterlilly
 
 


Zsófi épp lakberendez, most épp a dohányzóasztalt tologatja fel-alá :lol:

Na nem tudom mit akartam írni, mert mindig mindent elfelejtek :? Zsófi ma már ötkor kelt :shock: :cry:
Vendég
 


Eperke Jó neveitek vannak.
Nekem csupa kedves Eszter ismerősöm van, Dániel és Ádám is tetszik. :lol:

Panndi!
Lilla folyamatosan ötkor kel :lol: , bár ezt még bírom, mi korán kelők vagyunk. Sokkal jobban megráz az esti Anya még nem akarok aludni móka. :roll:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


De Zsófi eddig hatkor kelt, az is megviselt, de ez az öt óra :shock: Hétvégén lagziban voltunk, nagyon jó volt :lol: Zsófi 10-kor kidőlt, felvittük a szobánkba, bébiőrrel otthagytuk, mi meg buliztunk egy nagyot :lol: Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára... Reggel ötig aludt, rendes kislány volt, bár amikor háromkor lefeküdtem, nagyon fájt a tudat, hogy két órám van aludni :roll: Meg voltunk strandon is hétvégén, az is jó volt :)
Vendég
 


Hát igen, az két óra alvás nekem is fájt volna :lol: azért jó lehetett a lagziban.
Mi aug.16-án megyünk, már várom nagyon. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Pénteken nagy szívfájdalmamra levágattuk Zsófinak a haját. Annyira sajnáltam, de ebben a melegben úgy megizzadt mindig hátul, hogy muszáj volt. :( De a kis tincseket eltettem emlékbe :)

Szombaton mi is "buliba" voltunk hivatalosak. Az unokatesóm most érettségizett Ausztriában és Sopronban tartották az ünneplést. Volt kb velünk egykorú kislány is, úgyhogy Zsófi is élvezte a dolgot. Nameg az étterem teraszán nagy cserepekben voltak virágok, a cserepek pedig tele voltak kavicsokkal. Úgyhogy Zsófi egyfolytában azokat gyűjtötte. :D

Ildi, Panndi: 5 órai keléstől én biztos odalennék. Zsófi szerencsére csak fél7 körül ébred és utána 9kor megont alszik kb 2 órát. :D Bár ez a napközbeni hosszú alvás csak azóta van, mióta a Balcsin, jó levegőn van. Addig örültem, ha 1-1 órácskát aludt otthon.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Jó is volt :) Zsófi meglátta a menyasszonyt meg a vőlegényt (szomszédaink, jól ismri őket), ott álltak szép ruhában, hangosan elkezdett nevetni :lol: Aztán mikor vonultak be, integetett nekik :D A lagzit is élvezte, evett húslevest, meg tömte a fejébe a pogácsát :lol:
Vendég
 


Lilla tegnap gesztenye pürét evett. Nem akartam adni neki, de kivette a részét. Két marokkal tolta a gesztenyét és nyomni kellett rá neki tejszínhabot is. :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Zsófi szombaton szintén végig ette velünk a menüt: húsleves, sonkával, sajttal töltött pulykamell+krumpli és még az apa jó tejszínhabos fagyiját is megdézsmálta. Mindezt az után, hogy itthon délben rendesen ebédelt, aztán fél4kor kezdődött az "ebéd" Sopronban, ott is úgy evett, mintha már 1 hete éheztetnénk szegényt. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Ildi: aranyos az új vonalzó! Ez a portré Lilláról nagyon édes! :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke!
Köszönjük szépen! Egyébként Zsófi tündéri vonalzója ihlette:)
Ha már másik vonalzót nem tudok csinálni (mert sajna még mindig nincs kinek), legalább ebből kihozom a maximumot. :?
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Jó régen nem írtam :oops: De látom azért ti termeltétek a hsz-eket :D Viszont nem emlékszem sok mindenre, de arra igen, hogy a képek nagyon jók a gyerkőcökről, annyira szépek és aranyosak!!!

Eperke: Én a fiúnevek esetében inkább az Ádámra szavaznék, már ha érdekelne a véleményem :D:D:D

Pénteken elmentünk a veresegyházi medveotthonba, tök jó volt :D Bár Vivit jobban érdekelte a csúszda, mint a medvék és a többi állat :? :D :D
Niki még nem kúszik, mászik, viszont hentereg össze-vissza, hátról hasra, majd onnan hátra és így tovább :D Tegnap este ezzel a technikával ellopta az apja zsömléjét a tálcájáról :D Vivi ugyanezzel a technikával anno pizzát csent :D:D

Most mennem is kell, szép napot mindenkinek!
lamme
 
 


lamme: :lol:

Pizzát is kapott Zsófi :oops: Tudom, tudom, hogy nem épp babamenü, de csak picit kapott és ízlett neki. Szerintem unja a babakajákat :?

Ildi: hja, második vonalzót én sem tudok csinálni :?
Vendég
 


Sziasztok!

Ildi, Eperke: Nagyon jók az új vonalzók, édesek ezek a lányok:))

Eperke: Örülök, hogy rendben van a cukrod! Nekem volt terhességi diabéteszem, ki lehetett bírni, de az biztos, hogy jobb nélküle:))) Hátfájással mi a helyzet?

Andi: Ez az 5 órai kelés durva. És ilyenkor mikor alszik délelőtt Zsófi?

Anett: Macskaimádat nálunk is van :lol: Meglátja őket és csatakiáltással közelít feléjük. :lol:

Mi a múlt héten keresztszüleimnél voltunk. Folyamatosan pakolnom kellett, mert Barna mindent megtalál, amit nem kéne...És mióta fel tud állni, állandóan áll... :roll: Persze a kiságyban is van hogy éjjel úgy találom, hogy ácsorog :?
Múlt héten hétfőn voltunk méreckedni és fogyott vagy 30 dkg-ot :cry: Most délután megint megyek, megméretem.
Hétvégén elkezdem adni neki a husit.

KépKép
kutyfül
 
 


Lilla is unja babakajákat, most próbálom a családot meggyőzni, hogy ne hozzanak neki több bébiételt, mert nemigen eszi. :lol:

Lamme!
Hogy Niki milyen ügyes, csak ámulok meg bámulok. A nagykönyves mozgásfejlődés szerint innen már csak egy lépés a kúszás-mászás. :lol: Jó, hogy van baba, aki eszerint tökéletesen fejlődik. Lilla kis fenéken csúszásával sose csinált ilyet.

Viszont lassan jár. Már öt lépést képes egyedül tenni, de még bizonytalan és inkább fenéken csúszkál tovább. :lol:

Panndi! hátha nemsokára Neked is Nekem is lesz második vonalzó :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nyolc körül visszaalszik negyven percre :lol:

Ildi, úgy legyen :wink:
Zsófi két lépést tesz meg, mert utána rájön, hog egyedül megy, megijed, és kétségbe esik :D
Vendég
 


na üdv Lányok!!

Hát nagy meló volt visszaolvasni mindent...a lényeg, hogy a csajok ÉDESEK a képeken, és Lillu vonalzója a nyerő! :lol:

A nyaralás szuper volt, Boti rengeteget fürdött, persze az utat nem aludta végig, de nem volt vészes. Tudtunk várostnézni is, és vacsizni is eljártunk minden este. Ja, És persze mikor is kezdődne máskor a fogzás, mint nyaraláskor.. :shock: :shock: még szerencse, hogy borostyánlánccal indulunk útnak, így nagy sírások nem voltak. Fogak száma még mindig zéró, de alsó íny már gyulladt, és kicsit sebes is.. :cry:

majd hozok képeket

szép napot!
Vendég
 


Babett, Kutyfül, jó hogy újra itt vagytok!

Köszönjük a Lilla dicsiket.

Kutyfül, Barna nem semmi, hogy már áll. Lilla fekvésből nagyon sokáig nem tudott felállni, csak ülésből. Szerintem elkezdheted neki nyomni a komolyabb húsos kajcsikat és akkor bizti nem lesz gond a súllyal.

Babett várjuk ám a képeket. Jól tudom, hogy nyaralás alatt volt a névnapod? Ha igen Isten éltessen sokáig. :lol:

Panndi, Lilla is Zsófihoz hasonlóan beijed pár lépés után. :lol:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, ezek a gyerekek nem rokonok? :lol:

babett, örülök, hogy hazaértetek :)
Vendég
 


Hát igen nagyon hasonlítanak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nálunk pont fordítva van: Eszti folyton csak üveges bébiételt enne. Abból is csak olyant, amiben alma vagy sütőtök van... Ma azért nagy küzdelmek árán belediktáltam egy kis házikosztot (krumpli-cukkini-paradicsom-csirkehusi, pici bazsalikommal, tápival összeturmixolva), de ilyenkor mindig fogadkozom, hogy na hát én soha többet nem főzicskézek ezért... :( Lehet, hogy pizzát kéne adni neki! :lol: Bárcsak az én gyerekem lopkodná a kaját a tányérunkról.

Babett, az a nyaralás olyan jól hangzik! Városnézés, vacsorák... Na majd jövőre. :roll:
Hoztam egy friss képet Esztiről. Jelenleg pilóta-leckéket vesz. (Én meg pilótakeksz-leckéket... :lol: )

Kép Houston, Houston, brékó, brékó!

Kép
waterlilly
 
 


Hello Eszti pilóta, Lilla üzeni Monorról, hogy a paradicsom-cukkini-krumpli vegyes ma itt is anya szemében kötött ki. A változatlanság kedvéért ma minden kaja így végezte. :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nagyon édes Eszti amúgy a képen, kis vagány csajszi :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Helló Babett! : Várjuk a képeket! Szóval akkor jól bírta Boti az utat?

Anett: Eszti nagyon édes, és nagyon szakszerűen viseli ezt a fejhallgatót :lol: !!

Na voltunk méreckedni, nem hízott semmit, de legalább már nem is fogyott :? Most megpróbálom majd a pépeket gyümölccsel, na meg persze a husit.
Ti hol veszitek a húst?

Borostyánlánc: védőnéni teljesen kiakadt, hogy a nyakában van a lánc és hogy reméli, éjjel nem adom rá... :oops:

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: az tök jó, hogy nem fogyott! Én simán boltban veszem neki a húst, meg úgy mindent, nem nagyon tökölök ezen a kaja témán :oops: Ellenőrzött magyar termék és csókolom :roll:

Zsófinak kibújt a hatodik foga is :wink:
Vendég
 


Jaa, és Eszter nagyon nagyon vagány :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Lilly: De édes ez a kis pilóta lány :D

Ildi: Köszi a Niki dicsit :) Tudom, hogy teljesen jól fejlődik, de azért néha átsuhan az agyamon, hogy biztos minden rendben van-e, mert manapság a legtöbb baba gyorsabban fejlődik, mint régebben az átlag. Persze tudom, hogy rendben van, csak manapság szinte ciki, ha egy 10 hós gyerek még nem jár :? , Vivikém is csak 14 hónaposan indult el egyértelműen.
lamme
 
 


Minden gyerek más tempóban fejlődik, Zsófi már állt, amikor még nem tudott hátról hasra fordulni :shock:
Vendég
 


Hoztam két fotót :)


Kép Kép
Vendég
 


Nagyon jók Zsófi fotói, no meg a vonalzó is :lol: Szuper helyes nagylány lett belőle. :lol:

Lamme!
Szerintem egy percig se aggódj. Se Vivi, se Niki nincs egy kicsit se lemaradva. Ha minket nézel, Lilla is lesz kb. 14 hónapos mire rendesen járni fog. Úgyis kiegyenlítődik 2-3 éves korra a dolog. Másrészről öcsém sokkal hamarabb csinált mindent kiskorában, mint én, én mégis utána 20 éves koromig igazolt atléta voltam az UTE-ban, tesóm meg mindig lemaradt minden sportversenyen. Azóta sajna utólértem a lustaság versenyben. :oops: Szóval még itt is kiegyenlítődött sajna a dolog. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


kutyfül: az utat jól bírta, de egyáltalán nem mondhatni, hogy végigaludta. Annyit aludt, mint máskor...
Boti most éjjel viseli a láncot, nappal nem.
Én a Sparban veszem a húst, de van faluról házi csirkénk is. Szóval vegyesen..
Boti ma joghurttal ette a délelőtti gyümlcsöt, eddig nincs semmi pötty rajta... :lol:

Zsófi nagyon helyes!!!

Ildi: de, köszi!
Vendég
 


Kép pancsi után kiterülve...
Kép Botival a parton
Vendég
 


Húúú Boti is milyen nagy már :lol: :lol: :lol: nagyon jól néz ki a képeken. 8)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lamme: én meg azon aggódom néha, hogy Barnabás túl korán csinál dolgokat :? Tényleg minden gyerek más. Niki is szépen csinálja a dolgait. És már kaját is lopkod :lol: :lol:

Babett: Boti is milyen nagyfiús :wink: Ő sem az a csecsemős típus már :lol: :lol:
Ja, végül nem Csopakra megyünk, hanem Szepezdre. De nekem már mindegy, csak menjünk :lol:

Barnabás mai akciója: reggel amig készülődök a járókában szokott lenni. Ma reggel is így volt. Egyszer csak egy puffanást hallok, berántott magára a járókába egy hatlamas cserép virágot. Ott feküdt a földkupac alatt :twisted: Szerencsére nem lett baja, csak koszos lett :?

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: Szepezd sem rossz, oda is jártam régebben egy barátnőmhöz. Csak az elég kicsi kis falu, de nyugis, viszont mellette van Révfülöp, ami meg már megint kicsit mozgalmasabb hely. Szóval bizti jó lEsz! HÁt kár, hogy nem Csopak lesz, pedig mi is lent leszünk júl végétől 2 hétig.. :cry:
Hát miért rakod Barnust olyan közel a virágokhoz????

Boti már bekússza a szobáját! :lol: na ő aztán nem kapkod el semmit, az tuti... :wink:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: