Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm annak, aki reagált a fotómra. Próbáltam félbehajtás nélkül megkötni, de úgy nagyon ormótlan lett, azt hiszem, maradok ennél a változatnál. Néztem a széleket a térdhajlatnál (ha jól értettem, amiket írtatok), és szerintem mindkét kendőszár tart. A vállamnál viszont tényleg kényelmesebb, ha fölhajtom a kendőt.

Még egy dolog: a babaerszény valóban alkalmasabb szerintetek otthoni ki- és bekapkodásra? A kendőt még lassan kötöm (pedig nagyon kényelmes egyébként), és ha a kisasszony úgy dönt, hogy most éppen mégsem jó úgy, akkor gyorsan vehetem őt ki onnan. esetleg áttenném más pozícióba, de mire megkötöm, már túl nyűgös ahhoz, hogy elfogadja (bár lehet, hogy én vagyok lassú és ügyetlen).
Vendég
 


Lolka :D , ha a K***u tetszik, akkor talán az eredeti is tetszene neked, a Kozy. Rendelj olyat, ha anyira rá vagy kattanva. Ugyanannyiból kijön és nem utánzat. ( Csak azért írom, mert azt érzem abból amit írtál, hogy cikinek találod, hogy törvénybe ütköző módon készült, koppintott hordozót vegyél. ) :wink:
De, ha ügyes vagy te is tudsz varrni magadnak mei tai-t. Lívia honlapján van leírás: www.babakozelben.hu
Liliputist ki tudod kölcsönözni a klubban 1 hónapra. :wink:

kisvic
 
 


Virág :D ,
szerintem (saját tapasztalat, nem kell egyet érteni :o ) 2 hónapos baba még jócskán nem a ki-be pakolom kategória. Ha jól (kényelmesen, szorosan) kötöd meg a kendőt, akkor elég jól elvan, mitöbb rendszerint jót szunyál benne. Egy kis -rendszeres- gyakorlással hamar bele lehet jönni. Az meg, hogy sír kötözés közben, ne zavarjon cseppet sem (könnyű mondani, igaz?), mert ha már rajtad van és mozogsz, énekelsz, megnyugszik hamar. Nekem még az vált be, hogy kötözés közben is dúdolok neki, és ha nagyon türelmetlen, akkor mozgok is picikét.
A félbehajtás nélkülire is azt tudom mondani, hogy kis kitartással, az is menni és tetszeni fog. Próbáld meg, meglátod :wink: . (Persze Te tudod, de nálam így szokott lenni.)
Ági honlapján van egy video, amin több féle kötési mód apró trükkjeit is ki lehet silabizálni (ez igazából egy interjú Ágival, de nekem sokat segített!!!). Ezúton is köszönöm Neki, hogy felrakta a honlapjára!!!! És az utolsó, ami még eszembe jutott, a tanfolyam. Arra nem gondoltál, hogy elmész? Sokat segíthet és önbizalmat ad (úgy érzem a soraidból, hogy talán erre lenne a legnagyobb szükséged: hogy valaki megmutassa a helyes kötést, visszaigazolja, mit csinálsz jól-rosszul, és megerősítsen, hogy fog ez menni!!!). 8)

kisvic
 
 

 
 

Sziasztok,

Kisvic, nemcsak az a bajom, hogy koppintot, de minek adjak 15 ezret egy utánzatért, aminek nem garantált a minősége. de szép az tagadhatatlan.
Nektek mi a véleményetek a Liliputisról?
igazából a nagynagy szerelmem a majmos Bamberoo. de attól tartok az iszonyú drága.Írtam is Orsinak a mamain. Remélem válaszol:)
A klub, ha jól néztem Budaörsön van:( sajnos az nekem nagyon messze van. dolgozom is a baba mellett. nem nagyon esne jól elmenni oda gyalog 50 fokban sajnos.
de köszi szépen.

lolka_zs
 
 


DE jó volt a hozzászólás Kisvic :wink:

lolka_zs
 
 


Lolka, én egy hónapig teszteltem a Liliputis mei tait és nagyon jó!!! Már járni és szaladgálni tudó lányom van, aki gyakran lekérezkedik, majd vissza ha elfáradt. Mei tai-jal könnyen vesszük az akadályokat. Én hiányoltam róla az alvókapucnit, nem tudom lehet-e aazzal rendelni. Kendővel meg tudom oldani, hogy a felső szegés tartsa a tarkóját alvás közben, de ezzel a mei tai-jal nem ment. Valószínűleg nem elég merev az íves része.
Amúgy szerintem jó választás.

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Szia Márti, nagyon köszi. Marci még picike, remélem sokáig ki fogjuk használni. Nekem is ez volt a problémám. De remélem beválik.

lolka_zs
 
 


cerceluska, és ha nincs ilyen alvókapucni akkor lóg a gyerek feje, ha elszunnyad? Vagy?... Én is liliputisban gondolkozom most... de ez kicsit elbizonytalanított.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke, a mi babáink kicsik még. ez később lesz probléma.

lolka_zs
 
 


lolka, egy 8-10 hónapos baba is van olyan nagy szerintem hogy a feje kilóg már simán. Bár nem volt még szerencsém élőben mt-hoz. :) Nem tudom mekkora pontosan.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


[quote="csöppke"][ írta:csöppkecolor=green]cerceluska, és ha nincs ilyen alvókapucni akkor lóg a gyerek feje, ha elszunnyad? Vagy?... Én is liliputisban gondolkozom most... de ez kicsit elbizonytalanított.[/color]

Csöppke, volt erről egy beszélgetés 1-2 oldallal előbb, elvileg kapucni nélkül sem lóg a gyerek feje. Elvileg. Az enyémeké sosem lóg. :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Csöppke, nekem azt mondták Liliputiék, hogy 60 cm magas. azt azért nem most növi ki. Legalábbis az én gyerekem 58 cm és ebből lejön ugye a láb:)

lolka_zs
 
 


[quote="lolka_zs"] írta:lolka_zsn is olvasgatom a fórum régi hozzászólásait is. de nem vagyok képeben. most ugye meitaira kattantam rá, rögtön meg is tetszett a kangu, ahogy néztema linket, majd látam mi folyt itt amiatt. nem tudtam, hogy ilyen utánzat. úgyhogy most meg vagyok lőve. nem tudom milyet vegyek. Csöppke már kérdezte, de azt hiszem nem jött válasz, hogy van-e valakinek Liliputis.

én azt hiszem a rugalmas után már nem fogok kendőt kötögetni, de ez a meitai tetszik. mit ajánlotok nekem?


köszi


Hallgatassék meg a másik fél is:
csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a meitai hordozók alapjában véve nagyon hasonlóak, ami a szabásmintát illeti.
Kisebb eltérések vannak, de szerintem mindegyik jó!!!

Jelentős eltérés lehet az anyaghasználatban, minőségben.
A Kangu kiváló minőségű anyagból készül, profi varrodában.

Örülök, hogy tetszett, még akkor is ha Te nem veszel! :)

Prücsök

www.kangu.hu
prücsök25
 
 


Csöppke,
szerintem téged egy négyes kendő is simán körbeér:) Én az ötös Jkobbal ma a 16 kilós négyévesemet vettem a hátamra itthon, mert megígértem neki. Jó nehéz volt, de 20 percig simán bírtam.

Lolka,
Marcival biztos sokáig használhatjátok még a rugalmas kendőt, úgy tudom, Líviáék 9 kilóig ajánlják.

Virág,
sajnálom, hogy a kozys vita miatt kicsit elsikkadt a fotód. A babaerszényt nem biztos, hogy ki tudnátok használni...én ugyan sosem hordtam ilyenben gyereket, de úgy tudom, hogy abban fektetni lehet vagy csípőre ültetni. A fektetést trudi nem szereti, azt írtad, az csípőre ültetéshez pedig még kicsi, legalábbis erszényben. Én is arra bíztatnlak, hogy menj el tanfolyamra, nagyon hasznos lenne! És ne félj akkor sem, ha Trudi kicsit sirdogál eleinte, nagy levegő, és irány a város! Ha mozgásban vagytok, hamarabb megnyugszik, elalszik. Emlékszem, én a nagylányomat ilyen kicsinek is hordtam kendőben (ugyanolyan nandum volt, mint neked), és biztosan rosszul kötöttem, mert Turi Nagy Éva egyszer jól megigazította, mégis szerette a gyerek. Az első babák simán átvészelik a szüleik próbálkozásait:) (mondjam, hogy bénázásait?)

Tényleg sajnálom ezt a vitát, bár én a mei tai-okhoz egyelőre nem értek, a varrást csak tervezem.

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


[quote="nuska1"]C írta:nuska1söppke,
szerintem téged egy négyes kendő is simán körbeér:) Én az ötös Jkobbal ma a 16 kilós négyévesemet vettem a hátamra itthon, mert megígértem neki. Jó nehéz volt, de 20 percig simán bírtam.


nuska, azért rendeltem a nagyobbat, mert van egy nandum, tegnap lemértem, 3,8 méter (pedig L-es). És azzal ha felkötöm Lőrincet, éppenhogy meg tudom kötni a csomót. :roll: Lehet, hogy valamit nem jól csinálok? :roll:
A rugalmasom M-es, az 5,5 méter, az lehetne úgy 1 méterrel rövidebb, de végülis absz nem zavar a lógó rész. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csajok, látom többeteknek van elfekvőben Nandu! Nem válna meg tőle valaki??????? Több is jöhet!!! Kendőből is szeretnék mei tai-t varrni és próbálkozni jó lenne! Naaaaaaaaaaaaaa! Léccccccccccci!!!!!!!!!! 8)

Mango-Erducát már kiszabtam, holnap összevarom, aztán debütál! :wink:
Esetleg, ha valaki élőben is kíváncsi rá, sikítson! :o

kisvic
 
 


Csajok, látom többeteknek van elfekvőben Nandu! Nem válna meg tőle valaki??????? Több is jöhet!!! Kendőből is szeretnék mei tai-t varrni és próbálkozni jó lenne! Naaaaaaaaaaaaaa! Léccccccccccci!!!!!!!!!! 8)

Mango-Erducát már kiszabtam, holnap összevarom, aztán debütál! :wink:
Esetleg, ha valaki élőben is kíváncsi rá, sikítson! :o

kisvic
 
 


Bocsi 2x ment el... :oops: :oops: :oops:

kisvic
 
 


Kisvic! Én eladnám a nandum! L-es, nem használtam, csak pár próbálkozás erejéig.
Én is mei tai-t szeretnék...

KépKép

KépKép
gabcika
 
 


Gabcika! Írtam privit! :wink:

kisvic
 
 


Kisvic,
látom, már megoldódott a nandu-kérdés...az enyém egyébként nem fekszik, kölcsönadtam a húgom barátnőjének az egyiket, az unokatesómnak a másikat.

Csöppke,
A nanduk összemennek, és ez nincs a méretbe beleszámítva. Hogyan kötöd fel Lócit, hogy kevés a kendő?

Kriszta,
én is a gyerek feneke alatt csomózom az elöl keresztet. Egyszerű leírás után neked menni fog :wink:
Kendő közepe hátul derékon, szárait előrehozom. Keresztezem, vállamra fel, hátul megint keresztezem, előre hozom. Egyszer megkötöm. Az első keresztbe beleteszem a gyereket, kikötöm a csomót, és megigazítom-meghuzogatom a kendő szorosságát. Azért nagyon jó, mert lehet állítani a kendőt úgy, hogy közben benne van a gyerek.
Biztos van róla valahol videó...

üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Gabcika! A sms-ben értesítettek priviről, de a fiókban nincs ott. :x :x :x Mailben még 1x küld el légyszi: kisvicus@gmail.com

kisvic
 
 


mármint emailben értesítettek :oops:

Gabcika: mailben küldeném a mei tai alapanyag mintákat, kérlek add meg az e- címed!!! :!:

kisvic
 
 


Szia Kriszta!

A kötést a didymos által küldött könyvecskéből vettem. Nagyon egyszerű, szinte elronthatatlan. Ahogy Nuska írta, csak amikor előrehozod a szárakat, a derékrészbe alulról felfelé be kell fűzni. Berakod a babát a szárakba, és utána tudod meghúzni,majd a lába alatt elvezetve a feneke alatt megkötni. A múltkor megkötöttem otthon, vezettem, mikor kiszálltunk, beletettem Emmát, jól meghúzkodtam a szárakat, és amíg a dolgomat intéztem,egy jót aludt, nem nyűgösködött, a légkonditól is védve volt a helyiségben.
emma2008
 
 


Kisvic, ha kész van az Erducád,vagy bármi egyéb hordozód tegyél ám fel képeket! :)

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1
 
 


[quote="hordozo"]E írta:hordozolöl hordozni 5-7kg-os súlyig ajánlott, mert onnantól kezdve a Te egészségednek árthat az elöl hordozás. Nem csak a gátnak, hanem a gerincnek is. (Azt túlzás, hogy optimális a gátnak akár 7kg alatt is, hiszen annak nem jó semmi cipekedés.)
................................
Ne felejtkezzünk el a csípőnhordozásról, ami egy gyöngyszem! Azt a meghittséget nyújtja, mint az elöl hordozás (babaszag, puszi a buksira), de kilátsz (nem! a csípőnhordozással nem tanyálsz olyan könnyen, mint az elölhordozással, mert a lábad elé látsz!), egyik kezednek egyáltalán nincs útban a gyerek, a másiknak meglehetősen útban van; gátadnak sokkal jobb, mint elöl, gerincednek bizonyos szempontból jobb, bizonyosból rosszabb.


Ági,
a háton hordozás nehezebb babával mennyire terheli meg a gátat? Lehet valamihez viszonyítani? Mondjuk, mint kisebb babával az elöl hordozás?

Üdv,
Móni
norsi
 
 


Asszem tudományos kutatást kéne rá tervezni, hogy bekalibráljuk, hogy hány kg elöl = hány kg háton = hány kg csípőnnel. ;) Mint biológus kutató izgat a probléma, de kutatási eredmények híjján próbálok inkább válaszolni valamit kútfőből. Szóval... nem tudom. :) Azt tudom, hogy egy 9-10kg-os gyerek elöl hordozása után én, a magam részéről, ki vagyok dögölve. (Első gyerekemmel én is végigcsináltam sokmindent, amitől utólag feláll a szőr a hátamon. Viszont jól tudom, milyen úgy hordozni, hogy nincs meg hozzá a kellő információ.) Nekem a gátam még jobban kidöglik, mint a hátam, ez nyilván egyéni. 9-10kg-os gyerek jól hátra kötve semmi. Gátamat, hátamat sem érzem, hosszú távon sem. 4-5kg-os gyerek elöl hordozása érzésre nekem ugyanez a semmi.
Engem a következők vezérelnek: a gyereknek és az anyának is hordozásra van szüksége, ez alapvető igény – megadom magunknak. A gát megsínyli a várandósságot és a szülést is, így a kisgyerekkort sem szereti. Én úgy gondolom, hogy természetes, hogy a gyerekek valamennyire lehasználnak minket, ez mindenhol így van a természetben. Igyekszem a lehető legjobban hordozni, és karbantartani a gátamat, hogy ez az ártalom a lehető legkisebb legyen. Ezzel a kettővel nagyon sokat tehetek magamért.
Van valami konkrét problémád a témában, Móni?

hordozo
 
 


Sziasztok!
Érdeklődnék szerintetek a nandu kendő vagy a kismama kendő a jobb?
Amennyire én használnám majd, a kettő közül megfelelne vmelyik, de nem értek hozzá.
Szerintetek?
Köszi, Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Edit,

csakis nandu, ha a ketőő közül kell választani! A kismamás kendő szövése nem megfelelő a hordozáshoz (vagy van változás, Ági?) Olvass vissza, megtalálod az erre vonatkozó részeket. Használtan is megveheted, itt is van adás-vétel topik, kimondottan hordozóeszközökre, és ha használt nandut veszel, megkérheted, hogy mérjék meg a hosszát, mert mosáskor jelentősen összemegy. A www.babaszoba.hu oldalon az apróhirdetések-hordozóeszközök között is szoktak nandu kendők lenni.

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Nuska! Nincs még változás, de remélem, egyszer lesz.

hordozo
 
 


Sziasztok,
hosszabb idő után most olvastam vissza, láttam, téma volt, hány kilóig hordozzunk elől. Bevallom, nekem eszembe sem jutott, hogy árthat is.
A lányom 9 hónapos, közel 8 kiló, Bamberooban hordom elől és meg sem kottyan, akár 2 órát is elhordozom, igaz, elfáradtok, de nem fáj semmim. Így is ártok magamnak? Vagy ez csak a kendőre vonatkozott? Bevallom, kicsit tartok a hátrakötözéstől, gondoltam, van addig még időm.
aagica
 
 


aagica! Biztos, hogy jobban strapál fizikailag az, hogy elöl hordozol, mintha csípőn vagy háton hordoznál. Hogy Neked ez mennyire árt, arra nem tudok válaszolni, mert az nagyon egyéni. Nem kell erőltetni a háton hordozást. Ott van a csípőn hordozás, aminek szerintem semmi hátránya nincsen az elölhöz képest, csak előnyei. A helyedben arra váltanék. Persze fontos, hogy jól legyen megkötve, különben nem működik jól a dolog. A háton hordozást akkor érdemes elkezdeni tanulni, ha érzel magadban nyitottságot rá. Egy kicsi nyitottság is elég lehet, ha el tudsz jönni esetleg tanfolyamra. Hosszú távon biztos megérik Benned a váltás a háton hordozásra, mert, gondolom, szeretsz hordozni, és egy idő után az az alternatíva marad, hogy erősen lecsökken, majd elmarad a hordozás, vagy váltasz hátra. Ez utóbbi még mindig jobb. (Egyébként lehet, hogy már most is többet hordoznál, ha váltanál, mint így, csak nem tudsz róla. Azt mondod meg sem kottyan. Amikor először van valakinek a hátán a baba, ez szokott lenni a reakció: „Ez ilyen könnyű?”. Szóval meg sem kottyan és meg sem kottyan között is van különbség. ;))

hordozo
 
 


Ági,

köszönöm a választ, tudom, nem volt egyszerű a kérdés :oops:
Az érdeklődésem a problémák megelőzésére irányult, mert szépen gyarapszik a lányom, most tartunk 6 kg-nál.
Minimum kb. 3 órát hordozok egy nap, az átlag kb. 5 óra, de a több, mint 7 sem ritka. Még meg kell barátkoznom a háton hordozással, de első motivációnak nagyon jó amit írtál :D

Móni
norsi
 
 


Ágica, Norsi:

Nem hiszem, hogy nálam jobban be volt valaki rezelve a háti hordozástól. Ági tanfolyamára is úgy mentünk először, hogy megtanulom a csípőn hordozást, és érdekességképp megtekintem, hogy hordoznak háton. El is voltunk a csípőn hordozással úgy egy hónapig, de úgy van, ahogy Ági mondta: vagy szépen leszoksz a hordozásról egy idő után (mert nagy a gyerek, mert leszakad a derekad, mert nem látsz ki, mert nincs szabad kezed stb.), vagy váltasz hátra. Az utóbbi mellett döntöttünk. :wink:

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


[quote="aagica"] írta:aagicaakár 2 órát is elhordozom, igaz, elfáradtok, de nem fáj semmim.


...aztán egyszer majd hátrakötöd és 3 óra múlva rájössz, hogy még mindig ott van a hátadon és nem is agyalsz rajta, hogy fárasztó-e vagy sem. Aztán visszakötöd előre, és megérzed a különbséget és szerintem ekkor realizálódik az emberben, hogy milyen fárasztó 8 kilót elöl cipelni! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


De jó, hogy témánál vagyunk!!! :lol: Az egyik ismerősömnek 6 hetes és 4,5kg a babája. Van egy Lívia féle karikása. A picur szereti is, neki viszont egy idő után megterhelő a fent enlített okok miatt. Ő is váltani szeretne. Tőlem MT-t rendelt (varrom is serényen :wink:, van egy nagyobb lány is akivel szintén ki tudná használni). Ajánlottam neki a rugalmast (bár ennyi idősen mi is MT-oztunk szűkítővel, és jó volt, akkor még nem voltam így kiokosodva :roll: :lol: :oops: ). Szóval ajánlottam neki a rugalmast, jó ötletnek is találta, de mivel már 4,5kg a baba és 5-6 kilótól már háton szeretné hordani, a babus meg gyorsan gyarapszik, így nem szeretne venni újat. :arrow: Nem tudna valaki kölcsön adni neki 1-2 hónapra egy rugalmas kendőt? :?: Vagy talán egy olcsó használt is érdekelné. :D Előre is köszönöm!!!

kisvic
 
 


Hú, Györgyi, emlékszem nagyon én is, hogy voltál a háton hordozással. Olyan boldog vagyok, hogy sikerült átlépni ezeket, és így hordoztok! :)

hordozo
 
 


Ági, megyek Hozzád 23-án, de addig is kérdeznék:

a melegben sokat hordozom a szellősebb bohémmamás babazsákban Julcsit (3 hónapos), bölcsőtartásban. Így nagyon-nagyon nem valósul meg a terpesz. Ráadásul kissé még kötött a csípője. És sokszor, akárhogy igazgatom, előrehajtja a fejét, magzatpózt vesz fel (ettől rosszul van a család). Árt-e ez neki? Mit javasolsz?

Csípőkötés való-e már neki? 2-án volt három hónapos, 5,5 kiló kb. Ma a mamamiról tanult Hüftschligét nagyon élvezte, mert mindenre figyel, és így többet lát a világból. Rugalmassal lehet-e csípőkötést? (Ez az amerikai, Kamcsatka-féle kölcsönkendő, ami biobabánál is volt, nem annyira rugalmas, kb. annyira csak, mint egy trikóanyag.

Köszönöm a szaktanácsot!

é
évuska
 
 


Sziasztok:)

Ma voltam Áginál, és már fel tudom kötni Lócit a hátamra:) Olllyan boldog vagyok! Ahogy értünk meg is mutattam a családnak, hogy ezentúl hogy fognak bennünket sűrűn látni. :lol:

Kép

Nagyon hasznos volt, aki nem járt még Nála, mindenképp ajánlom :)

nuska, nem tudom mi a hivatalos neve, ezt a kötést próbáltam a nanduval: http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... m#megkotes

De most tanultam olyonaokat amivel simán elég a 3,8 méteres nandu is.
Bár, ha megérkezik Olaf, akkor a nandun továbbadok.. :wink:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke: Szuper!
És a farzsebbe betűrt kendővégek?! Nagyon vagány! 8)

KépKép
livus
 
 


De jó Csöppke:) szuperek a képek.

nekem megjött a liliputis mei tai-om szuper, imádom!!!

kérdés:
kicsit lecsúszik benne a bab egy idő után. kb 10 cm-et. hogy lehet ezt elkerülni

nagyon köszi

lolka_zs
 
 


Évuska! A magzatpózzal nincs gond alapvetően, gondolom a család a gerincét félti, pedig annak nem rossz. Azt a megfogalmazást túlzásnak gondolom, hogy ártasz a babának, ha így, bölcsőtartásban hordozol, de sokkal jobb lenne neki, ha függőlegesen hordoznád és a lábai terpeszben lennének. Írsz fekve hordozásról, meg csípőn hordozásról. Azt írod, ez utóbbit élvezi, mert jobban kilát. Miért nem hordozod függőlegesen elöl? Abban sokkal jobban kilát, mint a bölcsőből és könnyebb is vinni.
Van egy olyan csípőn hordozási mód, ami extra jól körülöleli a babát, és könnyű jó szorosra kötni, ezért lehet használni 3 hónapos bébinél, HA tökéletesen szorosan van megkötve, és a baba lábai tökéletesen terpeszben, behajlítva vannak. Nem tudom sajnos, hogy Te pont ezt a kötést használod-e. Melyik az a mamamis Hüftschlige? Esetleg belinkeled? Szívesen megnézem. Nincs tapasztalatom rugalmassal csípőn hordozásról, de talán kicsit fából vaskarika. Mert a csípőnhordozás alapvetően 4 hónapos kortól ajánlott, a rugalmas kendő pedig kicsi babáknak való. Beszéltünk már róla, hogy a rugalmas kendő veszélye, hogy nehéz észrevenni, ha már nem tartja kielégítően a babát, ami, ha csípőre kötöd, talán még szerencsétlenebb lenne, mintha elöl hordoznád, hiszem még nincs 4 hónapos. Láttam már olyat, hogy a rugalmas kendőkre ráírt súlyhatár túl tág volt. Tehát egy akkora gyereket már nem tartott kielégítően a kendő, ami rá volt írva. (Nem vagyok annyira képben, hogy tudjam, melyik márkájú rugalmas kendő mekkora gyereket tart jól TÉNYLEG. Jó lenne megtanulni, csak nehéz megbízható adathoz jutni. Végig kéne próbálgatni egy csomó kendőt egy rakás gyerekkel, akik 1-1kg-val nehezebben egymásnál. :) Nem egyszerű.) Szóval látnom kéne a Te kendőddel, a Te kötésseddel felkötve a Te babádat a Te csípődre ;), hogy meg tudjam mondani, jó-e ez így. Amit néznék, az az, hogy tökéletes-e a baba hátának a megtámasztása.

hordozo
 
 


Die Hüftschlinge
-szerintem erre gondol Evuska
illetve videon is van
biobaba
 
 


Ági! Ja, das ist ein Unikum! (Behalok a német nyelvtől!) Szóval a Biobaba linkje az. Robin's Hip Carry néven is fent van a YouTube-on.

Nagyrészt megnyugtattál. A nagy meleg miatt viszem kendő helyett babazsákban, könnyebb ki-betenni, szoptatni, és nem fed annyi anyag. De így nem lehet terpeszben. És amikor előrehajlik, nem támasztja a hátát semmi, akárhogy igazgatom. A GipsyMamás használati utasításban volt, hogy a kisbabák légutai sérülékenyek, sose hordozzunk olyan pózban, ami nem hasonlít ahhoz, mint ha a karunkban tartanánk. Na, ez olyan. De nem én rakom így, ő veszi fel következetesen ezt a pózt.

Kendőben is hordozom, elöl függőlegesen is, meg mindenféle kötéseket próbálgatok. A Hüftschlinge nagyon kényelmes volt.

Egyébként ez a Kamcsatka által szerzett Gipsymama egészen különleges rugalmas kendő, épp csak annyira nyúlik, hogy jól tartsa a filigrán, de tónusos Julcsit. Szerintem később is jó neki, nagyon kényelmes. Ebben a kendőben és Hüftschlinge-kötésben megyek 23-án, akkor megnézed, jó?

é
évuska
 
 


Köszi a linket! Én ezt a kötést nem használnám 4 hónapos kor alatt.

hordozo
 
 


Csöppke,
szépek vagytok :lol: Nekem is tetszik a kendő vége a farzsebbe megoldás, Livus... :wink:

Csöppke,
Amit belinkeltél, azt hiszem olyan kötés, amit Emma anyukája is írt, ahogy nézem, ehhez extra hosszú kendő kell. Amit én próbáltam leírni Krisztinek, ott is a fenék alatt lesz a csomó, de nem elölről indítok a kendővel, hanem hátulról, és így is az elöl keresztbe kerül a gyerek.

Lolka,
bár nincs mei-tai tapasztalatom, de szerintem akkor csúszhat le a gyerek, ha nincs elég szorosan megkötve, nem simul hozzád eléggé. Kisvic talán jobban tudja...

Ági,
nem tudom, jól tudom-e, de intimtornás tanfolyamon (ha jól emlékszem) úgy hallottam, hogy a férfiak gátjának szinte ugyanaz az elsődleges funkciója, mitn a nőké: hogy tartsa a belső szerveket a felegyenesedett járásnál. Így gondolom, az ő gátjuknak is ugyanúgy árt, ha túlságosan terhelik az elöl hordozással, nem?

üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Nuska írta:
[quote]L írta:olka,
bár nincs mei-tai tapasztalatom, de szerintem akkor csúszhat le a gyerek, ha nincs elég szorosan megkötve, nem simul hozzád eléggé. Kisvic talán jobban tudja...


Nem Kamcsatkát akartál írni?! :wink: :D

kisvic
 
 


Ma megérkezett Olaf:) Egyem a szivét, de szép :lol:

Fel is avattuk egy maratoni sétával. :)
Pont középen elöl fent van egy szálhiba, de majd fordítva teszem, hogy az legyen a lábánál. Naggyon tetszik.

nuska, köszi mégegyszer. :)

Kép

És mégegy bónus hordozós kép :D Mindezt 40 fokban :lol:

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Csöppke,
nagyon szívesen! Olaf szép, jól eldugtad benne Lócit :lol: Gondolom, a szálhiba miatt volt akciós a kendő, de engem sem zavarna. Dominó is édes, ahogy hordozza Malackát.

Kisvic,
nem kamcsatkát akartam írni, mert ő mostanában nem nagyon jár erre, és te varrsz mei-tai-t nem? Vagy te nem hordozol benne, csak készíted, és inkább kendőzöl? Bocs, ha túl sokat kérdezek, nem muszáj válaszolnod... :roll:

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Csöppke, pont most kéredeztem a másik fórumban az olafot. gyönyörű!!!!

te megválnál a nandudtól? lehet, hogy engem érdekel. mármint ha meg tudnám kötni
nekem meg a rugalmast kéne eladnom. nem kedvelem annyira

lolka_zs
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?