Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Áginak nagy drukk!

Csilla!
Az van, hogy a Klinikán ha már meg kéne születni a babának (pl rossz CTG), de a méhszáj zárt, akkor nem adnak oxitocint, vagy ha a méhszáj elkezdett nyílni, de az oxitocinra nem reagál, akkor ugye császár. De azt hiszem, ha rosszak a szívhangok, akkor nagyon csínján kell bánni a gyorsítókkal, mert azok is okozhatnak (további) romlást.
A Kendének én olvastam a könyvét, mind a kettőt. Kicsit felfújtnak tűnik, de ki lehet belőle hámozni a lényeget és az igazságot. Felháborító esetek vannak benne.
De tudni kell, hogy már nem ott tart sem az eü, sem az igazságszolgáltatás.

Lányok!
Nekem se nagyon voltak eddig rossz tapasztalataim. A Tüzoltó utcában a szülőkkel elég morcosak, de legalább tájékoztatnak mindenről.
Ez a nő tegnap SEMMIT nem mondott. Hogy le kell fertőtleníteni a játékokat, hogy mikor jelentkezzünk a háziorvosnál, hogy mi attól, hogy nem kapjuk el (??) a skarlátot, fertőzünk-e. Azt hiszem, ezeket kötelessége lett volna elmondani.
Anno mikor az öcsém lett skarlátos, olyan járvány lett, hogy be kellett zárni az óvodát és kijött hozzánk a Köjál lefertőtleníteni a lakást. Jó, mondjuk az azért volt, mert ott voltam én is gyerek.
A dokinő neve egyébként: Dr. Rajhathy Beatrix

Na egyébként Balázsról annyit, hogy nagyon nehezen viseli, azt mondják, ilyenkor a torokfájás tud iszonyú lenni, nagyon-nagyon ronda a torka, még nekem is feltűnt, a leleten pedig az szerepel: haragosvörös. A kiütései szépen sokasodnak, messziről már kezd összeolvadni, ez még pár napig romlani fog, aztán majd elmúlik, de állítólag nem viszket. Szóval nagyon nyűgös szegényem, egésznap aja-aja, csak teát hajlandó inni, semmi darabosat, esetleg banánt, de max 1/4-et. Nagyon sajnálom, de nagyon nehéz elviselni az egésznapos ordítását.
Ja, a porszívózás megnyugtatja. Úgyhogy ragyog a lakás Kép Viszont majdnem horror lett belőle: Ott ült a földön, nézegette a porszívót, majd megfogta a zsinórt és beleharapott. Hát azt a sebességet, amivel kirántottam a falból a dugót... Meg amivel tekert a szívem! SOHA nem akart beleharapni a kábelbe, nem is dugtuk el előle, inkább mindig rászóltunk, de nem izgatta igazán. Erre 20 hónaposan meghülyül.

Ja és egy rossz hír: éjjel meghalt az a srác, akiről írtam korábban, hogy agydaganata van Kép

Annamari
muter
 
 


Részvétem.Kép

Balázsnak jobbulást kívánok! Végül a kérdéseidre kaptál választ?
Horror: Kép Ügyes vagy! Kép

Ági,
én is szurkolok! Kép

hírhozó Füles,
várjuk a fejleményeket! Kép

Solya
solya
 
 


Sziasztok!

Solya! Köszi a tippet (Budai Gyermekklinika), megjegyzem. Nem kedvelem a mézes-mázas embereket. Jöhetnek még tippek. Én sem gondolom, hogy sötét középkor... Mégis tartok töle.

Pirus!
Köszi. Ezeket is megjegyzem. Én nem az orvosi tudástól tartok, hanem a bánásmódtól.

Annamari!
Így már értem. Van új hír Ágiról?
Szegény Balázs, majd csak átvészelitek.
Emlékszel, hogy mikor írtál arról a srácról? Visszaolvasnám. Sajnálom.

Lányok!

A gyerekeim lévén volt alkalmam megismerni a lundi klinika koraszülött osztályát, neurológiáját, sebészetét, szemészetét, a helsingborgi kórház, nögyógyászatát, szülészetét, koraszülött osztályát.

Szóval amikor az itteni eü-et dícsérem, akkor az ottani tapasztalataim alapján szólok. Bátran ajánlom mindenkinek. Elég sok idöt töltöttünk ott. Nem tudok egy dolgozót sem megnevezni akivel nem lettünk volna elégedettek ez idö alatt. A takarítóktól a professzorokig, mindenki profi módon tette a munkáját.

Azt is megszoktam, hogy amikor vizsgálják a gyereket ott vagyunk mellette, ha több ember kell a vizsgálathoz, akkor is szorítanak a szülönek helyet. És így is lehet vizsgálni. Müködik. Csak hozzáálláson múlik.

A most közelgö szemmütét miatt sem vagyok idegesebb, tudom, hogy jó kezekben leszünk. 11-én találkozunk a proffal, ö mindenröl részletesen beszámol, hogy mit, hogy fog csinálni, kikérdez Krisztivel kapcsolatban stb. Nagyon jó ember. Aztán legközelebb csak mütét után találkozunk vele.

Más. Tegnap szinte egész délután Télapó voltam. Daniella nagyon élvezte, nem akarta a Télapót elengedni, kérte, hogy várja meg az anyukáját.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 

 
 

Sziasztok.
Ági megkért, irjak ide Nektek.
Benn van a klinikán, hogy mikor lesz a szülés nem tudni.
Drukkoljatok.
Sziasztok
Ági barátja
 


Csilla,
és hogyan oldottad meg a helyzetet? Kép
solya
 
 


Csilla, Kép

Én is nagyon örülnék, ha minden asszisztens és nővérke olyan lenne itthon, mint, akivel a Madarász kardiológiáján találkoztunk. Türelmes, kedves, segítőkész volt. Zsombi figyelmét teljesen le tudta kötni, amíg felrakta azokat a bigyókat a mellkasára. Jó lenne, ha eljutnánk már oda, hogy tényleg az arra elhivatottak és alkalmasak kerülnének be az egészségügybe. De sajna még nem tartunk itt.

Már nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lehet Ágival.

Annamari! Mi is ez a skarlát, tulképpen? Ne haragudj, de sajnos nem tudom. Olyasmi, mint a bárányhimlő?
Remélem Balázs minél hamarabb meggyógyul.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok.
Most beszéltem ágival.
Azt mondta, most volt nála a Matányi, és holnap már ne egyen ne igyon.
Lehet, hogy holnap itt lesz a baba
Sziasztok
Ági barátja
 


Sziasztok!

Bocs, de ma egész nap alig tudtam letenni a kezemből Szabolcsot, nagyon nyugtalanul aludt, folyton petárdáznak az ablak alatt, még nem szokta meg... (alig várom a Szilvesztert...)

Látom, írt Ágiapu is közbenKép, nem tudom, pontosan, miért akar császár lenni, de azt mondta, hogy M. már tegnap délelőtt megoperálta volna, csak nem ért be akkorra az Ági, amikor még bent volt a doki. De gondolom, nincs nagy gáz, mert akkor úgyis megcsinálták volna rögtön. Tegnap a drága V. dokikám vizsgálta meg, azt mondta, itt még nem lesz baba... Szóval nem t'om, holnap kiderül minden. Írok majd.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Nagy drukk Áginak továbbra is!

Csilla!
Nem tudom már, mikor írtam róla, kb 1-2 hónapja, de leírom most. Szóval nagyon kedves ismerősöm, most volt 23 éves. Kb 20 évesen derült ki, hogy jóindulatú daganat van az agyában, olyan helyen, ami rizikós, ezért csak egyszer nyúlhatnak hozzá és akkor sem tudják kivenni az egészet, hanem csak a nagy részét és majd kemoval elpusztítják a maradékot. A kemo befejezése után a CT-n már a gerincvelőben láttak áttéteket (nem tudom, hogy lett rosszindulatú, de agydaganatnál ez állítólag előfordul), azóta folyamatosan romlott, mégegy kemot végigcsinált, de semmi, az utóbbi pár hétben már tolókocsiban tudott csak "közlekedni", és mivel a kemot nem vállalta újra, felajánlottak egy műtétet, amivel a homloklebenyéből eltávolítják az áttéteket, mert naponta többször volt emiatt eszméletvesztése. Tegnap este kitolták a műtőből, felébredt, megismerte a feleségét, félóra múlva pedig meghalt.

Pirus!
A skarlát az egy gyerekkori fertőző betegség, lázzal, kiütéssel, náthás tünetekkel jár, pár napos lappangási idővel. Streptococcus baci okozza és Penicillinnel kell kezelni. Először pár kiütés jelenik meg, főleg a hason (mi pelenkakiütésnek néztük lazán), aztán az egész testen és 4-5 nap múlva összefüggő vörösséggé alakul. Mi most efelé haladunk, már van az arcán is bőven. Addig fertőz a betegség, amíg a streptococcus kitenyészik a torokváladékból.
Pár hét múlva kell majd szív-, gége- és vese-kontroll, mert ezekre mehet szövődményként.

Annamari
muter
 
 


Pirus! Nem baj, ha hasznal valaki cumisuveget. Csak epp szvsz felesleges ra keszulni. Ha kell kesobb, hat kell.

Muter: jobbulast Balazsnak!

Aginak nagy drukkKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Annamari!
Köszi, hogy leírtad. Nagyon sajnálom öket.

Nekem is volt egy nagyon jó haverom, aki 25 évesen meghalt, agydaganata volt (1991 január). Nála nem fedezték fel rögtön, a dunaújvárosi kórházban azt mondta az orvosa, hogy kimerültség, pihenjen és sportoljon. Neki az egyik szeme néha félreugrott, nem tudta irányítani.

Három hónapig kezelgette az orvosa, de aztán elment a körzetihez, mert semmi nem használt, az írt beutalót Pestre. Ott szemfenéktükrözéssel észrevették, hogy agydaganata van. Másfél év múlva meghalt. Ö a végén jó volt, már azt gondoltuk, hogy meggyógyult, de 90-ven decemberében újból félreugrott a szeme, fáradt lett, és januárban meghalt. Mintha csak most történt volna. Hihetetlen.

Solya!

Vettünk egy szép Télapó kosztümöt, férjem mérete, hogy Daniella ne féljen a sok Télapótól, akik az üzletekben vannak.

Apa dec. 5-én este beöltözött, majd bekopogott az ajtón. Daniella kicsit gyanúsan tekintett rá, rátapadt a tekintete a Télapó kezeire, Apa elfelejtett kesztyüt húzni. Amikor ezt észrevettük, a Télapó hazasietett. Daniella örömmel mesélte, amikor Apa hazajött az üzletböl, hogy volt itt a Télapó.

Másnap délután én öltöztem be. Kitömtem magam két párnával, hogy a nadrág hosszát felkapja a hasam. Orromat kicsit bepirosítottam, kesztyü és csizma (amit Daniella még nem látott rajtam). A számba két oldalról egy kis papírzsepit tömtem, hogy még jobban elváltozzon a hangom.

Én a terasz felöl közelítettem meg a házat, mert tudtam, hogy Dani ott van a nappaliban. Örömmel szólt az Apjának, hogy itt a Télapó, és engedjen be. Bemutatkoztunk. ´Mondta, hogy az anyukája elment a boltba. Hívott játszani a szobájába, párnacsatáztunk, fözöcskéztünk, utánoztuk Mr Beant. Mind olyan játék, amit velem is szokott játszani, de az Apjának végig ott kellett lenni (amit Apa már enyhén unott), nem akart Dani egyedül maradni a Télapóval. De aztán Apára gondoltam és a Télapó elbúcsúzott. Daniella kérte, hogy várjam meg az anyukáját. Mondtam, hogy egy kicsit még tudok várni. Leültem a lépcsöre a ház elött, Daniella bentröl figyelt, de anya csak nem jött. Integettünk és elmentem.

A hátsó bejáraton feljöttem, Daniella örömmel újságolta, hogy ki járt itt. Estefele elmentünk egy üzletbe, ott is találkoztunk egy Télapóval. Daniella örült neki, hogy én is látok Télapót, de a kocsiban hazafele mondta, hogy az otthoni Télapó sokkal jobb volt.

Apa azt mondja, hogy teljesen megzavarom ezzel a tálapósdival. Szerintem nem, inkább nagyon élvezte.

Ez a Télapó kosztüm nálunk még többször elö fog kerülni, mert a karácsonyi ajándékokat is ö hozza.

Áginak! Drukk!!

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Annamari! Mostanában elég felületesen olvasgattalak titeket, most láttam, hogy meghalt az a srác: nagyon sajnálom.
Gyógyuljatok hamar! (Én azt hittem, már erre is van védőoltás...)

Körkérdés: nálatok ki hozza az ajándékot Karácsonykor? Azért kérdezem, mert ezen tanakodunk már azóta, hogy tavaly Karácsony előtt belefogtunk a "babaprodzsektbe". Egyikünk sem vallásos, a szüleink sem, mégis nálunk Jézuska volt gyerekkorunkban (mindkettőnknél), valószínűleg nagyszülői hatásra. Apa azt mondja, legyen ez így nálunk is, de nem feltétlenül tartom jó ötletnek, mert amikor megkérdezi majd Szabolcs, hogy ki az a Jézuska, akkor mit mondunk? (Az unokatesóm szerint - négyéves korában - :a Mikulás felesége...) Én azt mondtam, találjunk ki valami titokzatos ajándékhozót, de ne a Télapót, mert akkor mi van a 6-ával? Szóval találjunk ki valami teljesen saját történetet, de valahogy úgy, hogy ne ütközzön a többi közkézen forgó verzióval. Az én - amúgy igen bőséges fantáziával megáldott - férjecském valamiért ebben a témában totál görcsös, nem enged a Jézuskából, bár megérti az érveimet, azt mondja, akkor mutassak valamit találjam ki, mi legyen. Szerencsére van még egy évünk, hiszen idén még túl sokat nem fog felfogni a dologból a törpi, a karácsonyi fények sokkal izgalmasabbak lesznek, mint az ajándékok származási helye...

Ma még nem beszéltem Ágival, ha tudok valamit, írok.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Annamari, ma már jobban van Balázs? Sajnálom azt a fiút és a feleségét is.
Az én nagybátyám is meghalt rákban 28 évesen, kamionsoför volt és Csernobil idején Ukrajnában jártKép

Fülescsacsi, mi vallásosak vagyunk, legalábbis így neveltek, szóval ebben a témában nem tudok tanácsot adni.

Már nagyon várom Ágiról a híreket. Lehet, hogy már babázik is?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus!
Innen tudod letölteni, és a fenti kóddal a teljes játék játszható:

www.familygames.com, a címe pedig Santa's Secret Valley. Arról szól, hogy vki elviszi a Télapó zsákját, csengőjét meg csizmáját, és meg kell keresni.

a.
angi
 
 


FülesCS,
nálunk hozzátok hasonlóan a Jézuska hozta az ajándékot, de pl. az angyalka a fát. Jézus történetét úgy is el lehet mesélni a gyerekeknek, hogy nem vagy vallásos. Kialakíthatod a saját misztikumodat ugyanezzel a sztorival is és akkor még nem is mond ellent a többi történetnek! A szátok úgyis a Jézuskára áll majd rá! Kép

Nálunk most kezdődik a nehéz kérdések időszaka. Sárának mutattam a Karácsonyi Vásárt, mire teljes joggal megkérdezte, hogy az mi. Az anyja meg gondolkodás nélkül közölte vele, hogy ahol meg lehet venni az ajándékokat öööö, vagyis ahol ki lehet nézni, hogy milyen ajándékot kérsz a Jézuskától. KépKépKép Elsiklott az ellentmondás felett, de nagyon oda kell figyelni a csípőből jövő magyarázatokkal! Kép

Ági továbbra is drukkolunk ám Nektek! Kép

Solya
solya
 
 


Sziasztok!

Fülescsacsi!
A Karácsonyról. Gyerekkoromban a nagyszüleim nekem is azt mondták, hogy az ajándékot a Jézuska hozza. A csomagok ott voltak a fa alatt. Aztán amikor már tudtam olvasni, a csomagon a nevem és a jókívánságok mellett mindig az állt "szeretettel nagyiéktól". Most így visszagondolva, ez zavaró volt. De nem kérdeztem, hogy miért van így. Ezzel el volt intézve.

Daniellának úgy fogom az idén megmagyarázni, hogy karácsonykor van Jézus születésnapja. Elmesélem a történetét. Az oviban is csinálnak Jászólat, és elmesélik nekik, az ö szintjükön a szent család életét a születés körül. Ezt szinte minden nap, mert nagyon tetszik a gyerekeknek. Aztán ök is játszhatnak a gipszfigurás szereplökkel.

Elviszik templomba is öket, ott is megnézhetik a Jászólat, és a pap szintén elmeséli a történetet. Karácsonykor itt a Télapó jön, azt mondják a gyerekeknek.

Daniella tudja, hogy a karácsonyi ajándékokat mi vesszük meg, de majd a Télapó fogja mindenkinek kiosztani. Türelmesen várja, "írogat" levelet a Télapónak, hogy segítsen nekünk választani. De, hogy mi lesz a csomagban azt nem lehet tudni elöre.

Itt nem ünneplik a Télapót dec. 6-án. Csak megemlítik, hogy akkor van a névnapja. Mi ünnepeltük, és mondtuk, hogy majd jön karácsonykor is.

Szerintem nagyon oda kell figyelni, hogy logikusan elmagyarázza az ember, mert Daniellán lemérve, ha egy kis ellentmondás van, közbeszól, hogy miért?

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Annamari: jobbulást Balázskának! Küldök neki sok gyógypuszit! KépKép

Fcs: Jézuskára lehet, hogy akkor is rá fog kérdezni, ha nem tőletek hallja, hanem az óviban vagy a tévében. Ha nem vagytok vallásosak, akkor is el lehet mondani a történetet, mert ez amúgy is az európai kultúra része. Egyébként nem tudom, mi a jó megoldás, mert nálunk Jézuska lesz (asszem, bár még nem egyeztettem a párommal).

Csilla: édes lehetett Daniella! Kép))))

Hajrá Ági! KépKépKép Nagy-nagy drukk! Kép

Képzeljétek, az utóbbi időben ugyanannyit eszem, mint régebben, és már nem is hányok, mégsem híztam még egy dekát sem. Gondolom, most a "húsimból falatozika baba" Azért ez rendes tőle! Kép De vasárnap 1kg-val kevesebb voltam! Én teljesen kétségbe estem! De aztán jól felhízlatam magam. Kép Nutellás kenyér, Miku csomag megdézsmálása stb. Kép

Ugye nem gond, hogy még nem híztam?

Puszi nektek, shine 14 hetes(pont maKép
shine
 
 


Ágiról semmi hír?
solya
 
 


Sziasztok!

Még gondolkodom a Jézuskán...Kép

Áginak holnap burkot repeszt M. doki, ha nem indulnak be ettől a fájások, akkor oxitocin, ha ez sem segít, akkor császár. Sms-t írt, mert le volt merülve a telefonom, úgyhogy ennyit tudok. De holnap mindenképpen lesz Dani!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Ági!
Nagy-nagy drukk Neked holnapra!!! Remélem, kibújik azért a kismanó ott, ahol bement!

Érdekes, amiről írtok. Nálunk mindig a Jézuska hozta az ajándékot. Délelőtt együtt feldíszítettük a fát, délután séta, és mire hazaértünk, a Jézuska már a fa alá tette az ajándékokat. Persze anyukám mindig vagy otthon hagyta a kesztyűjét és vissza kellett szaladnia, vagy ment a hasa, satöbbi Kép

Csilla!
Édes lehetett Daniella, ahogy játszott a Télanyóval! Kép

Érdekes, hogy mostanában annyi emberről derül ki, hogy rákja van. Ahogy észrevettem, a ráknál szinte mindig valami lelki baj is van. Nem mondom, hogy ez okozza, de érdekes mindenesetre. Nagybátyámról is egy hete derült ki, neki vastagbélrákja van és a máján már áttéteket találtak, de az áttétekről nem tud, így bizakodó. A feleségét 25 évesen kipakolták petefészekrák miatt, 1 éve kivették a gyomrát szintén rákos daganat miatt.
Ennek a fiúnak gyorsan kiderült, hogy agydaganata van, mert kórházban dolgozott és egy marha lelkiismeretes dokinéni mellett volt, aki amint elájult, már küldte is a CT-re.

Mi felhívtuk ma a dokinénit, aki ellátott jótanácsokkal és megtudtuk, hogy a skarlát egy 5napos betegség, vagyis az első kiütésektől számított 5. napon (persze ha kapja az antibiotikumot) általában már nem fertőz. Úgyhogy csütörtökön megyünk hozzá és ha minden igaz, ki is adja a "közösségbe mehet" papírt Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok.
Ági jol van, és üdvözöl mindenkit.
Holnap jön a tronörökös.
Reméljük minden rendben lesz.
Majd jelentkezünk(zem)
Sziasztok
Ági macija
 


Sziasztok!

Shine!

Ne izgulj, hogy még nem híztál. Az utolsó harmadban majd nem gyözöd követni, hogy milyen gyorsan gyarapodsz. Klassz, hogy most már nem hánysz annyit, legalább élvezni is tudod a terhességet.

Annamari!
Szerintem is közrejátszik a lelki baj és a stressz is. De jó, hogy Balázs lassan túl lesz a betegségén.

jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

De jó, ma már holnap van! Kép vagyis ma jön Dani! KépKép Ági nagyon-nagyon szurkolok, és remélem, hogy nem lesz császármetszés! Kép

Annamari: örülök, hogy Balázskám gyógyulgat! Kép

Fcs: ) Nem muszáj Jézuskát mondani, ha nem akarjátok! Lehet a Mikulás is ajándékhozó.

Nálunk mindig apu díszitette a fát, míg anyu velünk, gyerekekkel sétált. De én mindig türelmetlen voltam, és ha valahol megláttam, hogy ég a gyertya (égő) a fán (mármint ablakon keresztül), már rohantam haza, hogy biztos nálunk is járt már a Jézuska, és tuti ott a sok ajesz. Anyu alig tudott visszatartani még egy picit. Kép

Csillus: gondolom! Kép Már alig várom, hogy az utolsó harmadban legyek. (Na jó, csk anynit várok, hogy érezzem a Kicsim mozgását.). Kép

szép napot, és hajrá Ági! Kép
shine
 
 


Jó reggelt!!!

Hajrá Ági!

Angi, köszi a kódot, még nem volt időm megnézni, de majd ma este, mert apátlan leszek.

Annamari, Balázst még mindig megviseli ez a rusnya skarlát, vagy már kezdi jobban érezni magát?

Shine, ne aggódj a súlyod miatt. Én pont az elején kaptam magamra 5 kilót. (Na jó, én nem hánytam és az émelygés is inkább farkasétvágyat váltott ki belőlem) A végére pedig egy teljesen normális +13 kilóval indultam neki a szülésnek, amiből másnapra 10 le is ugrottKép

Nya, Zsombit elkapta az álommanó, mert még mindig alszik.
Ma megyünk mellkas UH-ra a csomói miatt. No nem a Lászlóba, hanem ide a Misszióba, ami pontosan 2 percre van és tényleg szuper hely. Pontosan 1 fillért sem kell fizetni, TAJ-ra megy minden és igazán színvonalas a szolgáltatás. Ja, kérem, így is lehet ma Mo-n. Kép
Arról nem is beszélve, hogy időpontra megyünkKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Ági! Kép

Várjuk Ági Maci, vagy Fülescsacsi híreit! Kép És persze közben szurkolunk, hogy ne a csupa csoda császáros műtőt, hanem a csupacsoda szülőszobát ismerd meg belülről! Kép
És persze azért is, hogy minden simán menjen! Kép
Solya
solya
 
 


Ági!
Gondolok Rátok!!!

Annamari!
Remélem, B. jobban van. Én is voltam skarlátos, 8 évesen, és hat hétig nem mehettem iskolába, mert fertőz. Nagyon élveztem, mert pár nap láz után kutyabajom nem volt, anyukám persze kevésbé Kép

Tényleg olyan sokan rákosak, nekem is minden felmenőm abban halt meg, és az ismerőseim közül is sokan, fiatalon.

Pirus!
Miért mentek UH-ra? Milyen csomók?

Szép napot mindenkinek! KÁr, hogy olyan hideg van.
a.
angi
 
 


Azértmostmár nagyon kíváncsi vagyok, Ági vajon még egyben?
solya
 
 


Sziasztok!

Megszületett Dani, jól vannak, de semmi mást nem tudok, holnap beszélünk telcsin, de Maci hátha leírja addig is.
Fulescsacsi
 


Hatalmas gratula Áginak! Legyetek nagyon boldogok!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagy-nagy GRATULA Ágiéknak!!! Kérünk majd méretet és részleteket is! Kép

Fcsacsi!
Képzeld, mit találtam! Egy Bontatlan doboz mellkagylót (2 db van benne)!!! Ugyan nem Avent, de a célnak biztos, hogy megfelel! Ha nem sértelek meg vele, odaadnám Neked ajándékba, mert olyan gyönyörű babád van!!!

Balázs köszöni, jobban van, nagyon-nagyon nehezen viseljük a szobafogságot.. Mindketten...

Annamari
muter
 
 


Ági!
Én is gratulálok! Egészségben, szeretetben nevelgessétek a kis Danit! Kép
Solya
solya
 
 


Ági!
Gratulálok!
puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


SOS,
rtortát kell sütnöm, de még sosem csináltam. Horváth Ilona nekem magas. Kép Viszont elsőre sikerülnie kell. Tudtok egy tuti receptet? Most vettem egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Kb ennyit tudoka tortasütésről. Vehetnék is, de drága és nem finom errefelé. Kép Viszont Sára nem kért semmit szülinapjára, csak ezt. Mit tegyek, sütök! Ha tudtok adni egy tuti piskóta receptet!

Köszi
solya
 
 


Ági!
Nagyon-nagyon gratulálok, jó egészséget kívánunk!!

Solya!
Küldöm magánban! AZért addig is barátkozz Horváth Ilonával, én is "tőle" tanultam főzni.
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Gratula Áginak! Jujj de irigykedemKép

Solya! mindegy milyen torta??

Piskóta:

6 tojás külön a fehérjét, külön a sárgáját, vigyázz, ne menjen a fehérjébe sárga.
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor

A sárgáját a cukorral simára kevered.
A fehérjét csipet sóval keményre vered
a fehérjébe óvatosan bele a sárgájás-cukrot+lisztet, elkevered.

Kivajazott formába beleszórsz pici lisztet, körpepaskolod (kívülről a formát), hogy mindenhol lisztes legyen.
Bele a masszát. (én hogy még finibb legyen, durvára vágott diót vagy mandulát keverek a tésztába, (a nyerbe) + picike fahélyat, narancs-citromhélyat reszelve.
Nagyon fontos, ne nyisd rá a sütőajtót, csak lesegesd üvegen át. Ha úgy véled (ezt sajna nem tudom, sütőfüggő) alakul, kötőtűt pl beleszúrsz. ha nem lesz rajta semmi, jó a süti. JA!! Az aljára tennék a helyedben sütőpapírt feltétlenül, mert ha megég simán le lehet róla húzni.

Aztán: Töltelék:
a.) túrós: túrót letörsz, (krumplinyomón) főzöl vaniliapudingot 50 dkg túróhoz egy puding. Bele vaniliáscukor, cukor, citromhéj stb. Megkened.A tortát bevonni már kérdéses. Uggyanezzel a krémmel is be lehet, és szines tortadíszítő cukorkával az oldalát, tetejét....hááát zselatin? gumimacik? Vagy az egészet fehércsokival bevonni.

Pusz: Kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

Ágiékról semmi újabb hír?

Solya!
Én is Kata receptjét ismerem, csak egy egész zacsi sütőporral, viszont mindenből 9 a 6 helyett és a lapokat külön sütném a helyedben, nem utólag vágnám szét. Tehát 3 ek lisztet elkeversz 1/3 zacsi sütőporral, a 3 sárgáját fehérre vered a 3 ek cukorral, a 3 fehérjét keményre vered egy csipet sóval, majd nagyon-nagyon óvatosan összekevered a masszát, hogy a fehérje ne törjön össze, forma kivajaz, lisztez. Olyan 170 fokon 15 perc alatt megsül. Úgy tudod megnézni, hogy megsült-e, hogy a közepét megnyomod finoman (kesztyűben Kép). Ha beesik, még nem jó, de ha rugalmas és nem süpped be, akkor kész van. Fokozatosan kell kihűlnie, különben összeesik. Utána jöhet a következő lap vagy akár egy másik tepsiben egyidőben, de ezt csak akkor, ha légkeveréses sütőd van.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Dani császárral született, kb u.az volt, mint nálam: burokrepesztés, oxitocin, fájások szépen beindultak. Aztán sok óra múlva Ági már teljesen kipurcant, kétszázas vérnyomás, plussz Dani sem volt valami jól, úgyhogy végül megoperálták. 3440 gramm lett és 52 cm. (ha jól emlékszem). Ági azért csalódott, mert nagyon számított rá, hogy menni fog simán, de túl nagy volt a kockázat. Csalódás ide, vagy oda, nagyon boldog és büszke, Dani nagyon szép! (Majd tesznek fel fotót, nem tudom még mikor.)

Annamari! Nagyon kedves vagy! Köszönjük szépen! Ma zavartam el Apát venni, de nem ment... (egy csomó más dolga is volt, úgyhogy nem fért bele.) Esetleg Apa elmegy érte. Ha vége a skarlát-kalandnak... De úgyis kitalálok valamit köszönetként... Mailben egyeztetünk, jó?

Nem bírtam ki, és a mai sétánk a Lurdi-házba vezetett (ez a legközelebbi pláza hozzánk). Muszáj voltam pár dolgot magam beszerezni Karácsonyra. Szabolcs végig aludt, időnként mosolygott a karácsonyi dallamokra. És olyan hatalmas ott a könyvesbolt! A következő etetés miatt nem merülhettem el igazán, de csöpögött a nyálam! De azért fárasztó volt, még Apa kíséretével is, úgyhogy egyhamar nem kalandozunk ilyet...

Fcs.
Fulescsacsi
 


Ja ja!

9-ből sokal jobbKép

Ja, és rácson Alulról kitámasztva (hogy érje levegő alulról is) szoktam kihűteni.

Én azért nem csinálom 3x-ra, mert elég vacak a sütőm, és a 2. és 3. menet már egyre melegebb. Ja, és háromszori meló??? Annamari, van türelmedKép Nem "dagad meg" mindhárom lap? Úgy nem nehéz kenni-tölteni?

pusz: Kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

ÁgiKép))))) gratulálok!!! Kép)))) Ez nagyon jó hír! És ne legyél elkeseredve, a lényeg, hogy mindketten egészségesek vagytok! Kép))))

Mindenki tud répatortát sütni?Kép Egyszer valaki megkínálhatna.Kép Még életemben nem ettem , és megsütni meg nem merem, mert nekem nagyon bizarr. Pedig mindenki azt mondja, finom.

Ma voltam terheléses cukor- vizsgálaton, négyszer szúrtak. De kibírtam! Kép (Nem tudom, miért kellett ekkora cécó, a védőnő csak egy sima cukorleletet kért )Kép Remélem, ez az egy elég lesz, és nem kell a Klinikán is megcsinálni cukros vízzel. (Merthogy itt zsömi volt joghurttal).

Fcs: ha legközelebb erre jársz, szóljatok, és szemből integetek nektek! Kép

sziasztok, shine
shine
 
 


Annamari,
nekem csak egyujjas bundakesztyűm van. Az is jó? Kép

Kata, neked is köszönöm szépen! Hát, sikerült a bőség zavarába kerülnömKép Annyis fincsi receptet kaptam! Ha lenne egy hetem, mindet kipróbálnám, de csak két napom van.

Még valami: Ha este fogjuk megenni, a tésztát előző este vagyinkább hajnalban süssem meg? Arra nem is merek gondolni, hogy a gyerekek mellett. Kép Elég leszek kibicnek én magam! Kép

Ági,
sose bánd! ott az a gyönyörű, mert gondolom az,Kép gyerek! És ez a lányeg! Kép
pussz
solya
 
 


Sziasztok.
Ági már jobban van, de még az örzöben van.
Holnap lekerül az elsö emeletre.
méretek: 3440gram, 52cm
Mindenkit üdvözöl.
Sziasztok
DANIpapája
 


Ja, és még valami.
Mindenkinek köszönjük a sok gratulációt
DANIpapája
 


Sziasztok!

DaniPapa!
Ágiékat pusziljuk és gyors felépülést a csaszi után! Kiskölök jól van? Minden rendben vele?

Shine!
Ez nem répatorta, hanem sima torta, az r betű véletlenül került elé, nem, Solya? Kép Csak mert pont a t mellett van a billentyűzeten is Kép

Kata!
Nem lesz túl nagy, mert minden igyekezetem ellenére nekem egy picit mindig összeesik a piskóta. Viszont a vastag tésztával az a baj, hogy kívül megéghet, míg belül még nyers. És ha az összeesik, nincs az az isten, ami 3 felé vágja Kép Azért írtam inkább 3 felé szedve Solyának, mert tutira akar menni Kép

Drukkoljatok, holnap megyünk dokinénihez kontrollra! Balázs ma hiper-elviselhetetlen volt, szegény már nagyon szenved a bezártságtól. Gondoltam, kreatívkodjunk egy kicsit, csináltam Neki só-liszt gyurmát. Kezébe adtam, mire egy fúúúúúoooooájjjjjjjjj kíséretében elhajította. Hát ennyit erről.

Annamari
muter
 
 


Danipapa,
én is hasonlókat kívánok Áginak. Hogy van? Mászkál már? Kép (Szerencsére nem tudom, mikor lehet csaszi után felkelni.Kép)

deKép
Már kinőttünk a rtorta korszakbólKép

Hogyan kell só-liszt gyurmát készíteni? Gondolom sóból meg lisztből. De..
solya
 
 


2 adag liszt, 1 adag só, meg annyi víz, hogy gyurmákolni lehessen. Ha túl híg, lisz menjen még bele, ne só.
Nálunk csak óvatosan megy, mert Andrisnak tetszik az íze.
Ajándék a nagyszülőknek: ovális alakóra lapogatott gyurmába belenyomni a gyerek kezét, lyukat fúrni bele, lyukba szép szalag. Száradás után kifesteni hasonló árnyalatúra a kezet meg a hátteret. Precízebbek be is lakkozzák. Jó a vízfesték is hozzá.

Mi most gipszfigurákat gyártunk, csillagokat meg mindenfélét, műanyag formába öntve, és aranyfestékkel kifestjük, fadísznek.

Solya!
Hogy állsz a tortával?
a.
angi
 
 


Sziasztok.
Ági jol van. A Dani is.
Ismerkedik a világgal.

Solya:
Ági már jol van, felkelt , sétál, élvezi a gyereket(mikor hozzájut)

Annamari:
a pici is jol érzi magát.
tündéri gyerek.

Mindenkinek:
Ági köszöni a jokivánságokat , és mindenkinek sok puszit küld
KB kedden jöhet haza
Kép***************************************
Danipapája
 


Sziasztok!

Mi másképp ismerjük agyurmát, mint Angi. 20 dkg liszt, 20 dkg finomsó, 125 ml víz, 1 ek ricinusolaj. Ha túl sűrű, még víz, ha túl ragadós, még liszt. Folpackban kell tárolni, ha nem használod fel azonnal.
Ha megvan a forma, ki lehet égetni, szép barnás árnyalatú lesz a sütéstől.

Fcsacsi!
Küldök mailt!

Shine!
Légy erős, a Klinikán is megcsinálják, a 25. és a 30. hét között valamikor és cukros lötty lesz. Majd akkor ellátunk jótanácsokkal hányás ellen KépKép

Annamari
muter
 
 


Köszi a gyurma receptet isKép

Angi,
Csak holnap ünnepelünk! megvárjuk Apát.

Erről jut eszembe:

Bánhidy doktornak és mindenkinek, aki ott volt a szülésnél és utána is, köszönöm a 3 évvel ezelőtti segítséget! Kép
Ilyen volt:
Kép
Ilyen lett:
Kép
solya
 
 


Kata,
egy Éva nevű lány "hangosan" keres! Kép A telefonszámod érdekelné. Mondtam neki, jöjjön ide, találkozni fogtokKép
solya
 
 


Sziasztok.

Köszi Solya a segítséget.
Szóval.

Kedves Kata.

A hírdetésed érdekelne, de hiába válaszoltam nyilvánosba, illetve a privát címedre, választ nem kaptam.
Ezért merészkedtem telcsiszámot kérni.
Bocsi, ha ez nem publikus, de már az enyémet is megadtam, de nem jelentkezel.
Hol érhetnélek el.?
Itt az emailom, kérlek írj.

enikom@vnet.hu

Köszi, Éva
dÉva
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?