Új privát üzeneted érkezett!

Köszi-köszi Lányok a szopiztatós tanácsokat. Remélem minden rendben megy majd.

Anyany, neked meg kitartást kívánok Zsófibaba szopiztatásához. Majdcsak rákap az ízére!

Lara, igen, egy dokihoz járunk! Mikor találkoztok személyesen a szülésznővel?
Nekem azt mondta a szülésznő, amikor voltunk szülőszoba látogatáson, hogy a babókának a kórházba csak popsitörlőt kell vinni, egy pár babasapit, babazoknit, meg textil pelust büfiztetéshez. Meg, ha jöttök haza, akkor a kisruháját. Azt modta adnak mindent, pelust is.
Ja, én még pakoltam be egy tubus popsikrémet is. Ki tudja...az nekem is jó lesz a cicibimbóra, ha esetleg kellene....

Állítólag sima bugyit is engednek használni (nem csak tenafix-et) az osztályon...
Nekem még azt is mondta a szülésznő, hogy nem muszáj hálóinget vinnem, ha pizsi-ben jobban érzem magam,akkor azt is. Bár a júliusi 35 fokban......


Lányok! Még ötletek??? Mit vigyünk a kórházba?
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

Megint kicsit eltűntem. Besokkalltam a ház körüli teendőkkel, a maradék időmben pedig szinte végig aludtam.

De minden rendben velünk!

Tündi, aranyos a 4D-s képed! Ne keseregj még a ráhúzás miatt, nem lehet szerintem azt így előre megjósolni! Jön egy front, és lehet még hamarabb is beindul a szülés!

Sarmon, jobbulást kívánok neked! A 6-os kúp tutira segíteni fog! Nekem a külső méhszáj már a 22. héten kinyílt. Akkor két hét fekvés, azóta több pihi. Voltam már 2x kontrollon, azóta nem nyílt tovább, doki szerint még fürödni is mehetek! Ezen meglepődtem, de örülök neki. Bár eddig nem éltem vele, de nem kizárt, hogy egyszer kétszer merülök majd a Balatonba!

Tünde, sajnálom, hogy a kisfiad beteg. Mielőbbi jobbulást kívánok neki!

Én az anyatejcis etetés híve vagyok, bár én max az első évben tartom egészségesnek a szoptatást...Utána nekem már kicsit extrémnek tűnik, meg arra utal, hogy anyuka nem akarja "elengedni" a gyermeket... De ezt mindekinek magának kell eldönteni, mi a legjobb neki...

Nekünk már elég régóta megvan a babkocsi, már alig várom, hogy tologathassam.

A nyaralásról idén szerintem sajna lemondhatunk :( Mindent nem lehet egyszerre.. Házvásárlás, felújítás, babavárás.. Most nem a nyaralás a legfontosabb, de azért fáj a szívem....

Na majd kicsit még visszaolvasok, aztán képben leszek teljesen, kivel mi történt!

Rönééé



Kép
röné
 
 


Megint én..

Visszaolvastam még az utólsó két oldalt is!

A legfontosabb: Anyany! Szívből gratulálok a kislányodhoz!! Nagyon sok boldogságot, örömet és tejcit kívánok nektek!

Sajnálom, hogy ilíen figyelmetlenek voltamveletek a csecsemősök. Ez tényleg katasztrófa. Én a veszprémi kórházról ugyanígy a csecsemősökre hallottam ugyanilyen rosszakat. Remélem azóta már egyre jobban megy a babuci etetése!

Azt hiszem, az előbb fordítva írtam a Tündinek és Tündének célzott üziket!

Tündi, remélem a kisfiad minden nap jobban van, és te is visszanyered a lelkiegyensúlyodat!

Zsula, neked pedig gratulálok a kisfiúhoz! Nekem ez a 18. héten derült ki, és azóta is úgy tűnik, hogy kukacos a baba a pocakomban :lol:

A kukactól én is kicsit tartok... Vannak fiú gyerekes ismerőseim, akik nemrég szültek, néhányuk pl. semmit nem csinál a kisbaba kukacával, mert állítólag ez a legújabb trend, hogy az első évben békén kell hagyni... Hááát nem tudom. Én itt megint maradi vagyok, és a józan ész, meg az X évvel ezelőtti egészségügyis emlélkeim mást súgnak. Szerintem azt húzogatni, tisztítani kell...
De tartok tőle, hogy hogyan.. Mindegy, majdcsak megtanulom azt is...

A jelenlegi kórházi állapotok mellett, én is azt modnom, hogy nem szeretnék 1-2 napnál többet bent tölteni.. Az otthon melege azért csak más, főleg, ha van aki tud segíteni eleinte.

Nálunk sajna a költözés miatt "védőnőcsere" lesz. Így még azt sem tudom, ki fog majd hozzánk a szülés után járni. Mondjuk azért előtte legalább bemutatkozás szinten szeretném megismerni azt a védőnőt, aki majd az új lakhelyen fog hozzánk jönni.

Na eldugulok.. Szép napot mindenkinek!

Anyany, várjuk az újabb babafotókat!

Rönééé



Kép
röné
 
 

 
 

Sziasztok!

Örülök az új kismamáknak.

Röné!

Végre, hogy tudok rólad valamit. Már kiváncsi voltam mi van veled.:)
Nálunk is védőnő csere lesz majd, ha költözünk a házba.

Az én lányom is volt hogy az ágy végében kötött ki, most úgyanezt csinálja csak már nem kiságya van. Vannak ilyen gyerekek akik még álmukban is pörögnek. Ez van sajnos. :?

A kórházba popsitörlöt kell csak vinni, ezt egy frissen szült barátnőm mondta.

ancsi pancsi!

Szerintem a sima bugyinál szülés után sokkal jobb a tenna fix, vagy valamilyen hálós bugyi, amit a gyógyszertárban lehet kapni. Tapasztalatból tudom, hogy a sima bugyi ilyenkor kényelmetlen.

Nem ártana nekem is lassan mindent beszerezni. Ki tudja nem jön e előbb a babó.

Most szerdán megyek szülőszoba látogatásra, majd mesélek nektek bár lehet hogy csak vasárnap este, mert szerda este megyünk a balcsira.

Na most már én is eldugulok.

Tünde

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Sziasztok!

Ancsi_pancsi: Ne mond már! Leragasztották a gyerek száját ?! Én megöltem volna a felelőst!!!

Lara: Szia! :)

Röné: Szia!!! :) Barnika jobban van köszönjük. Már büszkén mutogatja a kukiját, de én látom hogoldalt még mindig le van tapadva szegénynek, de az már úgy marad!
Nekünk a doktornő azt mondta hogy miután szobatiszta azután huzogassuk, gondolom mert a pelusba befülledne egyébként neki?

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Szia röné,a nyavajámból kigyógyultan megfogadtam hogy idén én ugyan nem megyek semmifále vízbe fürdeni,itthon is csak zuhany szigorúan!
A tena fix bugyi sokkal praktikusabb mint a sima bugyi és jobban tartja a betétet is,hamarabb megszárad mosás után!!!A pizsit a nődokik nagyon utálják mikor jönnek vizitelni,mert azt előtte le kell venni,mert mindig nézegetik a sebet,varratot.És gondoljatok bele nektek se kellemes hogy ott csak felsőben fekszel aztán várod a dokit.Sztem praktukusabb a hálóing.
Ezeken kívül hivatalos iratok,evőeszközök,pohár,törölköző,pipereszerek,wc papir,intim kendő.Én még anno kaptam egy ajándékcsomagot amiben termékminták voltak,pl popsitörlő és krém is tehát arra sem volt szükség vinni.A rucit amiben a baba hazamegy elég akkor vinnie apukának mikor megy értetek,aznap.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

Jókor jött ez a téma, hogy mit kell vinni a kórházba, hétvégén én is azon töprengtem.. :) Köszi a segítséget!
És még vmiben tudnátok segíteni?
Most hónap végén lejár a szerződésem és mennék munkanélkülire. állítólag nem kaphatok TGYÁs-t és GYED-et, csak segélyt, ami 26 eFt.. Azzal meg nem vagyok kiseígtve.. tudtok erről valamit?
Köszi!
ZsuLa
zsula
 
 


Sziasztok!

Jöttem dolgozni úgyhogy most már jobban net közelben leszek. Bár szivesebben maradnék már otthon csak azt nem tudom, hogy nem-e unatkoznék otthon októberig? Kismamik ti dolgoztok még? Ki meddig dolgozott?
És a vizesedéssel hogy álltatok? Én pár napja vettem észre, hogy a lábfejem bedagad estére. Mit csináljak? És mikortól vészes a dolog?

Zsula ezt a linket nézd meg, sztem ebben minden korrekten le van írva.

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213

KépKép
winchi
 
 


hát nem tudom, két hete, amikor Zsófi született, minden vizit arról szólt, hogy valamelyik doki végigment az ágyaknál, egy nővér vagy asszisztens felolvasta, hogy sima szülés volt vagy császár és csak annyit kérdeztek, hogy vagyunk. persze ez abban a helyzetben, pár nappal szülés után elég nagy baromságnak érzetem, de nem vághattam a képébe, hogy egy klassz kis gátsebbel, meg egy egész éjszaka üvöltő csöppséggel hogy lennék?

most mennem kell etetni. ha a kisfőnök enged, akkor kicsit később leírom, miket pakoltam össze a kórházas csomagba.
Vendég
 


Kösz csajok, a tenafix-et már beszereztem, de gondoltam dobok mellé 1-2 sima bugyit, de ha azt mondjátok felesleges, akkor nem erőltetem. Azt mondják a tenafix kicsit tarja a pocót is szülés után.

Ja, apropó, van még olyan, hogy szülés után tesznek valamit a pocira?
Régen asszem tettek rá valamit, hogy minnél előbb visszahúzódjon, de ez ilyen anyukám korabeli történet....Vagy otthon kell majd valami hasszorítós cuccost hordani?

Trundike: én is megöltem volna az illetőt tutira!!! Remélem ez nem igaz ez a story....
Kicsi Barnika akkor már gyógyulgat? Drága kis szíve. Emlékszem nálunk öcsémnek volt ilyen gondja, anya úgy pisiltette a kórház után, hogy a kádban állt, és közben zuhanyoztatta a kukit, öcsi meg sírt....nagyon szívszorító látvány volt.

Sarmon: köszi nagyjából ezeket pakoltam össze. Talán nem fog semmi hiányozni. Vagy ha mégis, hát majd utánam hozza a kiscsaládom!

:D
ancsi_pancsi
 
 


Ancsi_pancsi: Igen, Barnika már jól van. Pipi nem csípi ez a zuhanyzós dolgot én is csináltam de nem igazán kellett.
Most KicsiSzívem büszkén mutogatja a kukiját :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok!
Üdv Lara :D

Csak gyorsan átolvastam.Mellszívó nekem aventes meg medelám van nálam az utóbbi vált be a szabályozható szívó miatt.
A kh ba csak popsitörlőt vittem ami nem is volt baj mert drágám szinte minden nap míg bent voltunk 3-4 pelust telekaksizott :roll:
Tena nálam nagyon bevált 2 volt és felváltva használtam tök hamar megszáradtak.Csak akkor vettem fel saját bugyit mikor jöttünk haza.
Annak én is örülök hogy 3 nap után hazadobnak, bár az olyan esetekben mint anyany azért jobb ha ott van segítség.
Én nagyon meg voltam elégedve a csecsemősökkel bár egy csaj azér kivétel:
mikor uccsó éjszaka elvitte kék fényezni Kb.9kor azt mondta etetésre behozza szinte egész éjjel fent voltam mire negyed 4 kor behozta hogy etessem meg és utána vigyem vissza mert megméri mennyit evett. Hát én úgy fél óra múlva kivittem és aludt, felkeltettem (ami persze nem tetszett őnagyságának, még majden le is tolt) hogy mérje le. Kikapta a kezemből és nagynehezen lemérte 60at kajcsizott, megkérdeztem hogy ez jó e 3 naposan mire ő hááát jó. Jóhogy nem azt mondta ehetne többet is.
Viszont aki hazaadott csecsemős nagyon ari volt, tisztába tette felöltöztette, de rajta látszott is hogy szeret a babákkal foglalkozni.Pedig nem kellett volna hogy ő öltözesse fel.
A vizit nálunk ennyiből állt megkérdezték jól vagyunk e van e vmi kérdés. Bár én örültem neki hogy nem faggatnak annyit, mert rendszerint akkor jöttek mikor aludtak a babák :lol:
Ancsi

Sajna megszüntették azt hogy raknak olyan homokzsákot vagy mit a pocira, pedig nem volt hülyeség én még 3 éve kaptam,és nagyon jó volt nem maradt szinte semmi hasam.
De ezt is tuti olyan vezette be aki még sose szült :evil:
Viszont hasszorítót lehet használni meg ismi csaj 1kg só vitt be, becsomizva és azt tették utána a pocijára.Szal nem tom mi értelme volt hogy megszüntették.
Bocs ha sok voltam :oops:
Vendég
 


Törp: De jó, én úg yhallottamhogynem engedik használni a hasszorítót. Én az első szülésemnél is használtam. Gyorsabban is tisztultam meg a pocim is szépen leapadt.
Megis van, úgyhogy viszem.
Ja! Úszógumit érdemes vinni!!! Csücsülni :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Tündi
Én használtam és nem szólt érte senki. :wink:
Bár jobb lenne ha egyből szülés után ránk raknák,azt a vmit dehát......
Vendég
 


Bocsi ezt kifelejtettem :oops: 1 napot volt rajtam a kh ban tovább nem,mert úgy éreztem mindenemet kinyomja viszont itthon hordtam rendesen. És alig maradt hasam.
Vendég
 


Szerencsére szüléskor lesznek kapcsolataim benn (doktor, szülésznő) remélem megengedik.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Halihó!

Anyany ne haragudj, én voltam a hírhozó. Megláttam a Porontyon és már annyian érdeklődnek, hogy nem bírtam megállni, hogy ne írjak jó híreket. Nagyon-nagyon gratulálok a kislányotokhoz!!!

Kórházba még érdemes vinni bimbóvédőt is. Állítólag...Én már összepakoltam a cuccost, ma vagyunk 36 hetesek és 2 naposak. A baba saccra 3- 3,2 kg, elég tekintélyes méretekkel rendelkezik. Most már kezdek én is egy kicsit nyűgös lenni. Szakad rólam a víz, feküdni már sehogysem jó és, ha a babámnak arra szottyan kedve, akkor kirúgdossa belőlem a kaját.
bende
 
 


A hasszorítóról írnátok valamit????
bende
 
 


Szia bende :)
Ezekszerint neked is szép nagy babód lesz. Már nem sok helye van a mocorgásra.
Arra jó hogy megtartsa a derekat meg a pocak is hamarább visszahúzodik. Ez az én tapasztalatom.
Nekem ilyenem van:
http://human.gyogybolt.hu/index.php?s=i ... 0000086011
Remélem tudtam segíteni.
Vendég
 


Én már hiába is használnák hasszorítót,a két terhesség után,főleg a császár után akkora hasam maradt hogy csak na.De engem sem meg a páromat sem zavarja,ő azért szeret mert gyerekeket szültem neki,és ha lógó has és lógó mell az ára akkor így.
Aki szült már császárral azt azt hiszem bele tud gondolni milyen lenne ha a friss sebre feldobnák a homokzsákot!!! :shock: :shock: :shock:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Bende:
neked is nagy babucid lesz akkor. Mi kislányunk is már múlt héten (38. héten) saccra 3 kg 60 dkg volt. Törp azért megnyugtatott, hogy ekkora babát is meg lehet szülni sima szüléssel...
Ugyanez velem is: már sehogy sem jó feküdni. Már kevés a hely a manófalvinak.

Ja, és vizesek a lábaim, majd szétreped a bőröm...de nem használ neki, ha felpolcolom sem. Szerintem ezen már csak a szülés segíthet.

Ilyen hasszorítós valamit lehet kapni a gyógyászati segédeszköz boltban is? Vagy patikában?
Akkor vigyek 1 kg sót?? Nem rossz ötlet? És azt rögtön szülés után kéne a pocira pakolni?

Úszógumit én is tettem a táskába, a Tesco-ba vettük, de nem volt egyszínű, csak valami jó élénk hülye mintás. Remélem nem röhögnek majd ki! :D :D :D
ancsi_pancsi
 
 


Hát aggaszt hogy nem raknak zsákot a hasra. 3 éve még szülés után ráraktak a hasamra zsákot. Nekem a hasszorító nagyon kényelmetlen volt, bár még mindig megvan. Nem nagyon használtam, de most kénytelen leszek.

Akkor is alig akart visszamenni a méhem, mi lesz most? :cry:

ancsi pancsi

lehet kapni gyógyászati segédeszköz bolban is, én is ott vettem.

A sót lehet hogy én is megfogadom.

A lógó mellett már én is ismerem. :D

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Kösz tucsinke, akkor majd beszerzek egyet!
Ha nem is a kórházba, majd esetleg itthon használom.
Biztos nem lesz kényelmes....

Sikerült végre nekem is csinálni egy vonalzót! Juhejj!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


ancsi pancsi

Miért lenne rossz ötlet, ha más nincs... Igen, szülés után kell rárakni a hasadra 2 órát még úgy is bent vagy a szülőszobán :wink:

Azért meg kell hagyni a zsákos módszer sokkal jobb volt, mert most plusz teher ha lehet így mondani a kismamának.
Vendég
 


a kórházas lista!

ahogy írták, szülni adnak kórhzas hálóinget, abban kell maradni addig, amíg bugyit fel nem vehetsz.
- hálóing (minden napra másikat érdemes vinni, mert egyrészt meleg van a kórházban, másrészt biztosan szennyeződik)
- melltartó, szoptatós , melltartóbetét, (bár nem nem kellett, mivel a babám nem szopizott rendesen, csak az 5. napon történt meg a tejbelövellés, azóta meg gondot okoz a gravitáció :lol: )
- tena bugy (lazán tart, ha gátseb van, akkor kényelmesebb, császárról nem tudok nyilatkozni )
- köntös, valami vékonyabb
- papucs (egy fürdős+ egy másik)
- textilpelenka (büfiztetéshez, melegben azzal érdemesebb betakarni stb.)
- törlőkendő
- tena betét (nekem nem kellett a legnagyobb méret)
- puha wc papír
- tisztálkodási szerek (fogkefe, fogkrém, tusfürdő, izzadásgátló, fésű, hajgumi)
- evőeszköz tányér bögre
- mondták a karmolásvédő babakesztyűt is, de végül nem kérték
- domestos fertőtlenítő kendő (wc ülőkét letörölni)
- törölköző
- papírtörlő ( nagy hasznát vettem, mert a gátseb zuhanyoztatása után ezzel itattam fel a vizet, úgyhogy nem lett a törölközőm véres, illetve jobban felszívta a vizet)

szülés közben vízet lehet inni apró kortyokban, illetve szőlőcukrot is lehet, mert az nem befolyásoja az altatást, mert gyorsan felszívódik

nekem ezekre volt szükségem
Vendég
 


anyany jó a lista.Én tennék még hozzá egy intim törlőkendőt a gátsebet még a legpuhább wc papír is marhára irritálja!!!A tena bugyi a császár után még sokkal jobb is mert hálós szerkezetének köszönhetően hagyja szellőzni a bőrt,a heget.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


bende!
kitartás!!! nekem az erősebb melegfront hozta meg a babát, pont a kiírt napra született.
van egy új képünk is! tegnapi!

sanos a szopizás még mindig hatalmas megpróbáltatás. ha nincsen kedve, akkor felhergeli magát, elkezd csuklani és üvölteni egyszerre, nemhogy megnyugodna a cicim, mint más kisbabák.
ha kicsit elkókad, akkor meg a szája másik sarkán kifolyik az, amit már kiszívott, én meg értetlenül állok, mi a fene lehet, mit csinálok ennyire rosszul...
a kiskanállal meg a pohárral meg az a helyzet, hogy míg a szopizással csak én úszom a tejben, addig ezekkel Zsófi is. a kanalat ellöki, a pohárnak meg kinyitja a száját, de utána meg addig nyújtogatja a nyelvét, amíg minden kifolyik a szájából...

szóval kínlódunk minden etetéskor egy sort, utána, mivel ennie kell, megkapja a lefejt tecsit üvegből. szerencsére van annyi tejem, hogy nem kell semmiféle kiegészítést kapnia, csak a kérdés, hogy meddig...



Kép 15 naposan!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!Anyany:Köszi szépen a listát és gratulálok a Babához!!!! :D Biztos az elsö idöszak nehéz de majd átvészeljük mi is valahogy!Akkor itt fehérváron csak a szüléshez adnak hálóinget?Veszprémbe cserélik a z anyukáknak általába minden nap.Akkor azt még be kell szereznem!Én vettem még papir wc ülőkét meg kamillás nedves wc papirt.Ancsi_Pancsi:Jövő hét csütörtökön megyünk dokihoz és valószinü elötte találkozunk a szülésznővel.Aztán akkor majd jegyzetelek :)
Vendég
 


Ja azt elfelejtettem írni hogy nekem is nagyon vizes a lábam úgy meg van dagadva mint egy 70 éves nénikének :D :D :D Anyany:Nagyon szép formás baba meglátod majd belejöttök a szopizásba!
Vendég
 


anyany csodálato a kislányod!!!nincsen valaki ismid aki megnézné ahogyan szoptatsz,akinek már van tapasztalata?Én segitenék,csak igy látatlanban nehéz.Szerintem valami nagyon apró hiba van csak itt ha tejed van bőven.Rendesen bekapja az egész bimbóudvart a baba?Nem túl duzzadt a melled?Annyira szeretnék segiteni hogy a szoptatás öröm legyen és ne kinszenvedés!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Anyany!

Nálam ugyanez volt a probléma. Egy idő után már úgy álltam neki szoptatni, hogy közvetlenül előtte elkezdtem fejni azt a mellemet, amelyikből szopiztattam, így nem neki kellett megindítania a tejcsit. Amint egyet rászívott már ömlött is a szájába. Ha nagyon forgatná a fejét és ordítana, akkor nyugtasd meg úgy, hogy bedugod a szájába a kisujjadat, vagy a cumiját (ha cumizik), hogy elkezdje szívni. Egyrészt megnyugszik egy picit és ráhangolódik a szopizásra. Ha lehet, akkor várd meg, míg egyenletes lesz a légzése.

Nekem nagyon sokat segített a Suttogó c. könyv szoptatásban is. Most is azt bújom.

Képzeljétek éjszaka megszólalt a légzésfigyelő. Levert a víz, rohantam mint a hülye. A kisasszony annyira fészkelődött, hogy elmászott a figyelő területéről. A férjemmel annyira megijedtünk...
Remélem többet ilyen nem fordul elő.

Kép
jaffa4
 
 


Lara!

Nem csak a szüléshez adnak hálóinget, csak utána mindenki jobban szereti a sajátját hordani. A szülésfelkészítőn egyébként azt mondták, hogy örülnének, ha legalább éjszakára felvennénk a kórházit, mert így nem a sajátunkat kenjük össze. Szóval van hálóing, nappalra, éjszakára...
Köszi a biztatatást, azt hiszem elmegyek hasszorítót venni. A tegnap esti vihart nagyon megszenvedtem, volt 3 jóslófájásom 10 percenként és amúgy is napok óta olyan érzésem mintha meg akarna jönni a mensim. :shock:
Anyany! gyönyörű baba, ne add fel biztosan belejöttök a szoptatásba, remélem mi is hamar:)

Hallottátok, hogy hétvégére 35 fokot mondanak???
bende
 
 


Üdv mindenkinek!

Új vagyok itt, de a terhességem 37. hetét kezdem holnap.
Igazából Gólyanénit keresem,mert olvastam a korábbi társalgásokat és remélem tud segíteni.

Nagyon szeretném megnézni a szülőszobát,mert már szinte csak ez foglalkoztat,hogy mi hogy lesz ha megindul a szülés.
Még mindig a szerda délutáni időpontban lehet?
Elvileg ez nem is lenne rossz,mert szerdánként járok NST-re, de pont holnap rohanunk tovább Veszprémbe az okmányirodába,így a 2 óra pont nem kivitelezhető. :(

Mit tudna javasolni?Egyáltalán, hogy megy ez? Civil ember odasétál és beengedik?Vagy valami vezetés van?

Köszönettel:

Ancsa
ancha1
 
 


Sziasztok!

Sarmon: Igen, gondolom hogy császár után a hasszoraító nem épp a legjobb. Akkor neked ő is császárral fog születni ugye? Vagy nem biztos?

Ancsi_pancsi: Nem röhögnek ki az úszógumi miatt, én ezen nem aggódtam Móron, pedig az enyém is mintás volt. nekem is olyan hasszorítóm van mint Törpnek, bár rajtam nem úgy néz ki minta képen látható hölgyön. Ilyenkor miért nem tesznek normális nőket a képre?
Jó lett a vonalzód :)

Anyany: Köszönjük a listát feljegyzem :) A papírtörlő nagyon jó ötlet!
Sajnálom hogy nem megy simán a szopizás. Védőnővel beszélj, csináljatok ott nála egy próbaszoptatást, megnézik hogy eszik vagy miért nem eszik stb.
Bátran kérj tanácsot, és ha valami nem válik be mond meg neki hogy ez a módszer nem jó valami mást ajánjon.
A Kisasszony GYÖNYÖRŰ :) Olyan édes és pici !!!

Jaffa: NAgyon jók a szoptatási tancásaid! nekem tetszik. Nekem is megvolt a két Suttogó könyv, de valakiknek kölcsönadtam és odalett. Pasz hogy merre van, bár lehet hogy mivel nemsokára lakásfelújítás lesz előkerül legalább az egyik. Nekem is sokat segített.
Légzésfigyelő: Inkább ilyen legyen az ijedtség :) Szóval jó mozgékony a babuci. :)

Anyany: Még annyit hogy nézesd meg a babás nyelvét nincs-e lenőve! Barninak most vették észre hogy kicsit le van nőve a nyelve. Ragaszkodj hozzá hogy rendesen alánézzenek, mert az is lehet hogy amiatt nem tud rendesen szopizni.

Bende: Igen hallottam! Mi hétfőn megyünk Esztergomba nyaralni! :D

Képzeljétek! 2 hónap alatt +7 kg szetem fel. Emiatt el vagyok keskenyedve :( Szerintem vizesedés is beleszámít, node az igazság az, hogy nyaraláskor aztán ettünk sok-sok finit, szóval most erős odafigyelés hogy mit eszem. Persze korogni a pocimat ne mhagyom, mert akkor állítólag lassul az anyagcsere és nézhetek.
A lényeg hogy ma meglepem magam egy csini kismamaruhával! És ha van rajtam plusz kiló attól még lehet az ember csini nem?

Jut eszembe: Ha valaki tudjaBlaskó Ervin mobilszámát kérem szépen akár priviben, mert fel kellene ma délelőtt hívnom de a mobilom lemerült :(
HELP!!!

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Anyany: Gyönyörű a kicsi Zsófi. Micsoda nagy szemek!!! Kis manócska!
Remélem hamar rendeződik ez a szopizósdi nálatok. Köszi a listát!!
Még annyi hozzá, ha apás szülés lesz, vigyetek fényképezőt, kamerát.....legalábbis mi viszünk...

Trundike: naná, hogy lehet csinos az ember kismamként is. Nekem olyan édik a munkatársaim, meg a barátaink, meg a drágám is, mindenki azt mondja, hgoy milyen szép kismama vagyok. Olyan jó dolog ez, főleg mikor egy bálnának érzed magad, aki majd elgurul...

A kilók miatt ne aggódj...
Én már 20 kilót szedtem össze, de igazából szinte csak a hasam nőtt meg, de az aztán akkorára. Jó, persze lett fenék is, comb is. De majd lemegy valahogy....(legalábbis remélem..)

Akkor nem izgulok az úszógumi miatt...Ja, mindenhová ezeket az annorexiás szexistennőket teszik. Mondjuk az ilyeneknek biztos nincs szükségük haskötőre :D

Lara: én most pénteken is megyek dokihoz, meg ha kihúzom addíg akkor én is megyek jövő csütörtökön. Lehet, hogy találkozunk.... Majd meglátod aranyos a szülésznő! Majd írj ám beszámolót, hogy mi volt??

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Anyany!

Gyönyörű ez a kis babóca. :)
Az unokatesóméknál is az volt a baj szopizásnál, hogy le volt tapadva egy kicsit a pici nyelve és azért nem tudott jól szopni. Úgyhogy lehet hogy jót mond Trundike.

Én örülök a hétvégén a melegnek, mert holnap megyünk a Balcsira. Azért annak nem örülnék, ha ilyen esős és szeles időben kellene lent lennünk. Augusztusban már úgysem vállalok be hosszab utat.

ancha1!

Én holnap megyek pont szülőszoba látogatásra. Minden szerdán van 2 órakor. Érdemes úgy 5-10 percel odamenni a szülőszoba elé. Több kismamával együttesen elvezet egy szülésznő a szülőszobákhoz és néha a baba-mamás szobákat is megmutatják.
Lehet vinni magaddal mást is (például apucit:) ) Én a barátnőmmel megyek aki ugyanúgy kismama és a férjével.

Ez a kiló téma érdekes. Én a lányomnál összesen 10 kilót híztam. De akkor is volt rajtam mindig. Nem vagyok az a molett típus sem, de a vékonykákhoz sem tartozom. Most szinte csak a hasamra ment a kiló. Az elején fogytam 4 kilót és most 2 kg pluszban vagyok. Azt mondta a védőnő onnan nézik amiről a terhesség elején indultam. Tehát igy 2 kg-t híztam összesen. Igaz látszik hogy diétáznom kellett a cukor miatt. Bár már a baba is úgy 2 kg körüli lehet.

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Ancha1:
szülőszobalátogatás minden kedden van, 15.30-tól. Akár ma is mehetsz. Nekem ma lenne esedékes, a szülésfelkészítő keretében, de már hetekkel ezelőtt letudtam. Bárki odamehet és egy szülésznő körbevezeti.

Trundike! jó nyaralást. Mi már nem megyünk sehova- csak a szülőszobára...:)
Ne aggódj a kilók miatt, vegyél egy szép rucit és told ki a pocakod. Rám már azt is mondták, hogy mindig terhesnek kéne lennem, mert annyira jól áll. Mondjuk én nem ezt érzem és hétvégén tutira olyan leszek, mint egy partra vetett bálna.
Én 15 kilónál tartok, de ez már így van hetek óta, tehát megálltam a hízásban. Már csak a gyerek gyarapszik. Drukkoljatok, hogy ne húzzam a kiírt időpontig, mert akkor több, mint 4 kilós lesz.
bende
 
 


Bocsi Ancha!
Lehet, hogy Tundike tájékozotabb. De így most már több időpontod is van :) Egyébként NST alkalmával is megkérdezheted...

Kilók- a pocimon nincs semmi, vagy majdnem semmi, mert kirajzolódik a gyerek. A combom és a fenekem, amire rá kell majd hajtanom. Bízom benne, hogy hamar lerohangálom majd a gyerek mellett :)
bende
 
 


trundike!

privi ment

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Tucsinke: Irigyellek! Csak 2 kg? Hogy a csudába csinálod?

Szosz : Köszönöm a privit :)

Jelentem megvolt minden. Beutaló szerzés és vérvétel is :) Kérek pociképeket (ha lehet :) ) !!!

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Tündi!

Szerintem segít benne a 3 éves kislányom is, hogy nem hízok sokat. Ő egy duracell nyuszi. Nagyon aktív gyerek és még aludni sem tanult meg éjszaka a mai napig. Délután úgy 8 hónapja abszolút nem alszik. Reggel 6-kor kell és este 10-11-kor fekszik. Na meg most házat is felújjitunk. Meg most szinte mindig csak gyümölcsöt ennék. De amúgy én sem tudom igazán hogy hogyan csinálom. De 2 hét múlva megyek megint védőbe, már biztos több lesz a kilóim száma. :)

Remélem mindenki jól van. Már lehet hogy csak hétfőn jelentkezem.
Irány holnap a Balcsi.

Kép
Kép
tucsinke
 
 


húúúúúúú
irigyelek mindenkit, aki nem sokat hízott a terhesség alatt.
nekem 19et sikerült felszedni, amiből még 12 rajtam is van nagy fenék és hatalmas sonkák formájában. a hasam csökken,ahogy húzódik vissza, de azért oda is mentegy kis felesleg...


bíztam benne, hogy a szopival a baba megoldja, de ha így haladunk ebből már nem lesz semmi.
Vendég
 


Anyany!

Ne keseredj el! Lehet, hogy egyszer rákap az ízére és onnantól kezdve úgy kell lefeszegetned a melledről. Egyébként olvastam, hogy az Ady Endre utcában 3 hónapos kortól van baba-mama torna. Én ezen fellelkesültem, hogy milyen jó lenne eljárni, pont ebben az őszi- téli időszakban. Talán az segítene egy kicsit mi sonkáinkon is. :)
bende
 
 


Tucsinke: jó Balatonozást! Hú, én is mennék......de nekem most a szülőszobára kell lassan :) (Majd jövőre bepótolom talán!)

Jó annak, aki nem sokat hízott... Szerencsések vagytok, bár én terhesség előtt úgy néztem ki, mint egy piszkafa, de ez mondjuk még nem volt ok a 20 kilóra....
Majd, ha szülés után rendbejövök, mozgom rendszeresen valamit. Baba-mama torna jó ötlet, csak sajnos én messze lakom Fehérvártól.

Bende: milyen a szülésfelkészítő? És mióta jársz? Miket csináltok ott? Mondjuk én szerintem már erről lekéstem, de azért kíváncsi vagyok.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


ancsi pancsi!

Köszi meglesz, bár csak combig megyek be a vízbe.

Én az a típus vagyok, hogy terhesség alatt nem sokat hízok, de szoptatás alatt igen. A lányomnál szülés után majdnem lement a 10 kiló és szoptatás alatt híztam viszont 20-at. :cry:

Lehet mire hazajövök, meg is szülsz. Hova valósi vagy?

Ha nem jönnék már, akkor mindenkinek szép napos napokat kívánok. :D

Tünde

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Cecén lakom. Fehérvártól 50 km déli irányban. A megye alsó csücske....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

Tucsinke: Jó balcsizást! Remélem jó időtök lesz :)

Anyany: Majd beindul a kilók elhagyása meglátod! Szopiba is belejöttök majd csak ne add fel :)

Ancsi_pancsi: Anyukám 21 kg-ot szedett fel a nővéremmel és ez le is ment. Nem tudni hogy a felszedett kilókból mennyi a víz.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok Lányok!Ancsi_Pancsi:Lehet hog mi már csütörtökön nem találkozunk lehet addigra már babázol :D még nem kértem idöpontot mindig foglalt de majd 6 körül megyünk.Cecén laksz?Akkor ismered a Mariettát aki tegnap szült?Én is most sokat hiztam 4 hét alatt mondta védö nő hogy a víz miatt hát remélem hogy az le is megy de mindegy a babó legyen egészséges az a lényeg!Tucsinke:Jó balcsizást mi is voltunk múlt héten de én se mertem belemenni tovább a vízbe féltem nehogy összeszedjek valamit úgyhogy majd jövőre bepótoljuk.
Vendég
 


Ancsi- pancsi! A fehérvári kórház bszervezte 4x2 óra volt + 1 szülőszobalátogatás. Múlt héten volt az utolsó előadás, de arra már nem mentünk el, mert rettentően meleg volt és egy tetőtéri, iszonyat meleg tárgyalóban tartották. 40 fokban nem volt kedvem ütemre szuszogni. A terhesség 20. hetéig lehetett rá jelentkezni, mert eszerint osszák be a kismamikat.

Törp- Klassz ez a hasszorító, de mekkorát kell venni????? Melyik méretem a számít, a szülés előtti, vagy a szülés utáni???? Mert gondolom, mikor kibújik a babó, akkor azért néhány órával pár centivel kisebb leszek, vagy nem? Ha tudsz válaszolj nekem gyorsan, hogy még időben megrendelhessem. Köszi..
bende
 
 


bende

Nekem M es van elméletileg L es kellett volna ha pocakos hasamra kellett volna. De mivel ahogy írtad már nem lesz ott a bébi, meg a víz is ürül, sztem az eredeti pocódat vedd alapul, de mondjuk a plusszok (kg) is számítanak.Nekem szülés után olyan volt a hasam mintha sose lettem volna terhes :roll: De ez is alkati dolog. Mérd le a mostani pocódat az eredetit úgy is tudod és válaszd a középutat :wink: Bocsi de máshogy nem tudok segíteni :oops:
Amúgy ezek sokat nyúlnak és van kb 20cm ahol tudod szabályozni a tépőzárati.
Remélem elég gyors voltam :D
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?