Új privát üzeneted érkezett!

Kép esti torna
inerke
 
 


Kép a kedvenc csajos body-mban...
inerke
 
 


na jó, abbahagyom a képekkel bombázást
:-)
inerke
 
 

 
 

Részemről jöhetnek a képek ezerrel!!! :D
Inerke: a Lactoherbről nem tudok ilyen negatív dolgokat, esetleg azt, hogy ha túl sokat iszol, az már bánthatja a baba pocakját (igaz ez sokmindennel így van...) Én reggel csinálok egy nagy bögrébe 1 filterrel és amikor eszembe jut iszom belőle. Szerintem ez is csak placebo, de nekem ízlik, szóval iszogatom. De véleményem szerint a sok szopi/fejés csinál sok tejet.

Kép
Kép
deako
 
 


Sziasztok!

Inerke! Nagyon aranyos Sára! Jöhetnek a képek! Én Rolival ittam Laktoherb teát és nem volt semmi gond. Most Karamalz nevű malátaitalt (alkoholmentes sör) iszom, ami kifejezetten tejserkentő. Nem kell megijedni, nincs benne alkohol. szerintem nagyon tuti. ilyen sok tejem még sosem volt. Jázmin szopizik 120-at, utána még 100-at lefejek ugyanabból a ciciből. Próbáljátok ki.

Egyébként a szervezet egy idő után mindent megszok. Tehát most iszom a sört, lehet egy hónap múlva már nem használ semmit. Akkor fogok inni teát. Abból is van több fajta. Van olyan is hogy Fitolach. Aztán jöhet a homeós bogyó: Utrica urens. Szóval vannak lehetőségek.
Meg persze a minél több szopi. De te ha jól tudom csak fejsz. Akkor lehet gyakrabban. Egy ismerősöm Avent mellszívóval két évig fejte magát és két évig kapta agyerek az anyatejet. Szopizni nem szopizott, mert koraszülött volt.

Kép
szly27
 
 


ja és Inerke! Légyszi a táblába a hiányzó adatokat írd már meg! Köszi!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!
Inerke hozd csak a képeket! Én is próbáltam a homeós bogyót,és tök jó volt.Szerintem a Laktoherb büdös is,meg rossz is, :lol: de persze ez most nem lényeg.Sajnos a sört nem szeretem,pedig Sly nagyon meggyőző!
Sly!
Köszi az infókat!Ma végre sikerült elérnem őket,és teljesen ledöbbentem.Nemhogy örülnének,hogy van aki adna tejet,azt mondta a nő inkább tartalékoljam a sajátomnak! :shock: :shock: :shock: Bár hozzátette,hogy ha nagyon akarom leadhatom,nem akar lebeszélni,csak elmondtam,hogy még nagyjából 5 hetet leszek itthon,ha lez tejcsi addig tudnánm adni.Itt Egerben úgy szokás,hogy egy anya tejét adják egy anyának,tehát nem kevergetik,és emiatt elég rövid időnek bizonyul az 5 hét,de ha mégis úgy gondolom,menjek be jövő csütörtökön!!!!!!!!! és megbeszéljük a részleteket! Hát nem kapkodják el.Mindegy a napi limit minimum 2 dl,és 3 naponta kijönnek érte házhoz.adig hűtőben tárolhatod.Az anyagi részéről nem esett szó,bár ez szerintem országosan egyforma.Én csak azt nem értem,hogy pl miért nem mehetek el ma tüdőszűrésre meg vérvételre,hogy ezzel se kelljen húzni az időt.Amúgy napi 3 dl-t fagasztottam eddi,ma reggelre már 4 dl lett,de én minden szopi után (kivétel éjszaka) fejek mindkettőből.Sly te hányszor fejsz?

Tesókérdés! Én nem tudom mit kezdenék Márkkal,ha a kis Mira nem lenne angyalbaba...Márk tisztára meg van őrülve,nem bírunk vele!!!!Üvölt,hisztizik,nyávog,semmi sem jó neki!Kishugit puszilgatja,ölelgeti,szeretgeti,mégis talán az érkezésére tenném a változást Márknál.

hú most jó hosszú lettem,bocsi! :wink:
Titi!
Merre jársz? Minden ok Levivel?Írj pár sort ha van időd!
Többiek ti is!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Inerke, a lányod behozta a koraszülöttséget hamar :) A dokikat is kinövitek remélem hamar!
Én görögszénamag teát iszom, azt javasolta a védőnő. Káros hatását nem tudok, igaz ennek se jó az íze, de vegyesen iszom olyan teával, amit szeretek :)
A ti babáitok éjjel produkálnak-e valamit a pelenkába? Én rendszerint még pisit se találok :o Vajon annyira mélyen alszik, hogy azért nincs?

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Inerke, tündéri a pici Sára!

Szly, én is utálom a sört, de a cél szentesíti az eszközt :? . Hol lehet kapni ezt a Karamalz nevű csodaszert? :lol:
Nekem a szoptatási tanácsadó is az alkoholmentes sörre esküszik, a teától fájhat a hasa, ha sokat iszol.

Inerke, én Toncsival (ő is koraszülött baba volt-33. hétre született) ittam a teát, először a laktoherb-et, utána a fitolac-ot (mert ez erősebb) és nem mondták a koraszülött osztályon és a csecsemőosztályon sem, hogy hagyjam abba. Azaz később igen, amikor már az egész mélyhűtőjüket az én tejem töltötte ki :D .
Szerintem különben bármilyen folyadék jó, kb. 3 litert egy nap.

Patrícia, min. napi 2 dl :shock: , akkor a napi 20 ml-ért nem jönnének ki :lol: :? . De 3 napig a sima v. a mélyhűtőben kell tárolni? Mert eddig megvolt a napi 150-180 ml, amit le tudtam fagyasztani, de most ezt a max 1dl-t nem fagyasztom le, de megszakad a szívem kiönteni.
Én nem merem mindkét cicit lefejni, félek, hogy nem lenne elég a tej a köv. etetésre.
Nekünk a játszóház nagyon bejött, Toncsi nagyon szeret járni. És hát valljuk be, nekem is könnyebb :oops: . Pedig én nagyon ellene voltam, de rájöttem, hogy jobban élvezi a gyerektársaságot, az új játékokat, a játszóteret. Azóta jobb az étvágya és rengeteget fejlődött. Azt hiszem túlzottan burokban tartottam eddig, féltettem, kiszolgáltam, pedig olyan ügyesen meg tud csinálni mindent.

Jön a védőnő, mennem kell.

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Patrícia! Én eddig csak azt fejtem, amiből szopizott. Kb 4-szer fejek egy nap és így van 3-4 dl. De majd megpróbálom, hogy fejek a másikból is és meglátom, hogy következő szopira elég lesz-e neki.

Joli! Nekem Jázminnak állandóan tele a pelus. Ha éjszaka egy szopi után nem teszem tisztába,mert nem hallom, hogy kakilna, a következő szopira már súlya van a pelusnak a pisitől és kaki mindig van.

Csillala! Ez a sör nagyon finom! TEscoban lehet kapni. Van sima, az is édes és van citromos. Én acitromosat iszom napi egy vagy két üveggel ( 0,33 l).

Kép
szly27
 
 


Helloka!
Hétvégén mindenki pihenN ti milyen idősen mozdultatok ki először a picivel? Most mindkettő alszik,de ha felébrednek,gondoltunk rá,hogy elmegyünk úgy komplett családilag...pár km-re van Egertől egy falu,és falunapok vannak,meg kakafőzőverseny.Márk biztos jobban élvezné,de talán Mirának is jót tenne a friss levegő!Bár 3 órája a levegőn alszik! :lol:
Mira naponta 1-szer kakil...Márk anno minden etetés során teledurrantotta a pelsut,Mircsinek csak pisis,de úgy tudom ilyen korban a napi 6-8 ugyanúgy normális mint a 2 naponkénti. Nem úgy nálam! :oops: 4 naponta....ez normális?
Sly!
Ezt a sört én i ki fogom próbálni :)
szép napot mindenkinek!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Természetesen Kakasfőzőverseny van,nem kaka! :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Hali!

Patrícia, épp rá akartam kérdezni :shock: , bár utána a pelusokról írtál, de így már világos :lol: .
Mit mondtak a tejleadóban, 3 napig sima hűtőben is ellehet tárolni fagyasztás előtt a tejet? Mert mostanában 1 nap alatt nem jön össze fagyasztható mennyiség. De inkább cicizünk mint üvegből adjam oda. Vagy kapja meg a nagyobb :roll: ?

Bogi, ahogy anno Toncsi is, minden pelust telepakol. A múltkor épp pelusozás közben jött, miközben a lábai a nyakában, így szép ívben rajtam landolt az összes :oops: :lol: .

Mi Bogival sétálni csak 3 hetesen mentünk el, de a kertben már aludt korábban is. Annyira bírtam a meghökkent arcokat, ahogy belenéztek a kocsiba, és Hű, de pici! :shock: :D .

Ti szoktatok kávét inni, azért én megiszom napi egy 3in1-t, az belefér :oops: ?

Nektek mekkora a hasatok, nekem olyan nagy maradt :? . Kérdezték is a múltkor, hogy mikorra várom :x . Látta volna korábban :wink: a banyája.

Én most nem tudom, mit csináljak ezzel a fejni-nem fejni kérdéssel. Mert ha ráállnék pl. hogy leadjam, ahhoz annyi sört, teát, ásványvizet stb. kellene vennem-innom, hogy nem is hozná be az árát :shock: .

Na, hangoskodás van.
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!
Na, megkívántam a 3in1-et, muszáj igyak egyet :D Én, a nagy kávés, a terhesség elején áttértem a kakaósra, még most is azt iszom. Néha azért egy-egy lájtos kávé-kapucsínót is megiszok, nem vettem észre, hogy ébren tartaná Csanádot. Aki a tegnap majd egész nap szundikált és ma is alig volt ébren.
Én kivinném naponta, el is mennék vele messzebbre is, de az apja úgy félti, hogy nem lehet :) Igaz itt a Belvárosban csak szmog van, nem levegő :x Ma a gyerekszigetre mentem volna el, a férjem az unokahúgomat vitte ki, de minket itthon hagyott. Azt mondta, nkább ő marad itthon és a lefejt tejet odaadja, minthogy kitegyük a nagy hercehurcának. Persze abba én nem mentem bele, így csak egy picit megyünk ki sétálni nemsokára.
A nagyobb gyereknek nem hiszem, hogy jó lenne az anyatejet odaadni, hiszen az épp csak arra az időszakra jó, talán úgy két hónapig, mert amikor nagyobb, akkor más összetétele van, olyan, amilyenre szüksége van.
Ja, így ahogy írjátok már beugrott, hogy olvastam, az anyatejes csecsemőnél normális az is, ha egy széklet van naponta, az is, ha tíz :) Az viszont nem jó, ha felnőttnek csak négy naponta van!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Inerke
Próbáld ki a szaporitó fejést: 7-5-3-1 perc felválta az egyik mell, majd a másik, Akkor is ha nem jön semmi. Urtica urens ch5-ös 3 napig napi 5 bogyó, aztán szünet. Milupánakis van szoptatós porteája, védőnőm nagyon dicsérte, nem csinál hasfájást. Illetve ami nagyon tuti az a More Milk kapszula. Nem ólcsó...de hat... Én ezeket nyomtam ezerrel és első babánál minimális tejem volt, msot meg többlet is van... :D
Tündéri a csajszi!!!!

csillala,
én is iszom néha 3in1-et.... :oops: muszáj néha... :roll:
Komolyan megkérdezték mikorra várod??? Grrr.... :evil: mit mondtál??

patricia,
kakafőzés... :lol: :lol: izlések is pofonok :wink: :lol:
Mi 2 hetesen vittük először a római partra hekkezni :wink: Szntem ha nem valami zsufi bevásárlóközpontba viszad, hanem a szabadba, nyugodt lehetsz.
Dalmi nálunk ugyanigy viselkedett(dik...) mint Márk...Bébit puszilgatja, de mégsem birtunk vele....ZSerintem ez egyértelműen a féltékenység, az új helyzet...de amúgy ha lassan is de javul a szitu...
Vendég
 


sziasztok!
becsatlakoznék,ha nem zavarok.kisfiam,Dorián jún.3.án született,úgyh 1 nap különbséggel bacilivi Bendijéhez :)
olvastam a tejserkentős ötleteket,hát ezt a sört én is kipróbálom :D sajnos nekem nincs ennyire sok tejem,mint amiről írtok,sőt...
az elején annyira be volt durranva a mellem,h esélytelen volt,h megszoptassam a kisfiam,ráadásul sárgasággal hoztuk haza,így etetni kellett 2 óránként,így jött a tápszer.szerencsére 2 hét után rákapott a szopizásra,most is csak azt kap,fejlődik is napi átlag 30gr-okat,csak az a problémám,h hiába fejem etetés után,semmi nem jön már ki,max(szó szerint)10 csepp. :( jobban örülnék,ha dúskálnánk a tejben,még ha Dodónak elég is,amit kieszik.Ma annyira elment a kedvem,h nem is fejtem egyszer sem,pedíg eddíg azért napont többször nekiálltam etetés után.pedíg jó lenne,ha több lenne,mert még mindíg sárga a gyerkőc és minél több folyadék kéne.
ittam az elején laktoherbet,de nagyon fáj a kisfiam hasa és nem merem megkockáztatni,h hátha attól.most a homeos bogyó van soron meg alk.mentes sör :) de kipróbálom azt a karabigyót is :D
ha valaki járt már hasonló cipőben vagy találkozott ilyen esettel,jöhetnek az ötletek :D előre is köszi
berni1
 
 


Szia Berni!
Üdv itt!Még egy éjjeli bagoly! :lol: Vagy ilyenkor ti is úgy gondolkoztok,mint én,hogy a következő etetést már megvárjátok ébren?Szerintem felkelni rosszabb! :oops: Nekem is favoritom volt a Dorián név,meg a Miron,de a férjemnek egyik sem tetszett,meghát ugye kislánynak nem kóser :lol: :lol: Amúgy azt mondják,ha kevés a tej,akkor is érdemes fejni ha nem jön,meg soxor kell cicire pakolni a babát,és az is serkentőleg hat!

Akik fejnek mivel fejnek?És MIBEN fagyasztjátok le?

Csilla! Jókat nevetek a hsz-aidon! :lol:
Ezt a hasméretet én is kérdezni akartam,csak nem akartam,hogy azt gondoljátok,hogy csak ez foglalkoztat,így inkább csöndben maradtam! :) De ha már így szóba került,nekem kb. úgy néz ki a pocak,mint 12 hetesen! :shock: Márk után nem maradt szinte semmi! Mikortól lehet rágyúrni??? :lol: :lol:

Ja,végül csak elmentünk KAKAS-főzőversenyre,de kaka se jutott mert délben volt mi meg este mentünk! :lol: :lol: e ahogy nézték a kis cunást a kocsiban! :shock: :shock: Kicsit lelkifurdalásom is lett,hogy talán mégsem kellett volna még kihozni! :?:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Ja,ami lemaradt! A 3in1 kávé simán belefér,meg capuccino is.Csak ha érzékeny a baba pocakja a sok tejtermék miatt nem szabad túlzásba vinni.A barátnőm 2-3 dl tejjel issza,és ugye ha abból megiszik napi kettőt,az már ki is adta a napi "bevihető" tejtermékmennyiséget!

Csajok,az mikor derül ki,hogy egy baba hasfájós-e vagy az lesz-e?

És cumit adott már valaki a babának?

Csilla!
3 napig sima hűtőben lehet tárolni,de NEM a hűtőajtóban,és csak akkor lehet összeönteni,ha már egy hőmérsékletre hűltek,tehát a frisset ne öntsd rá a már lehűltre! Ennyi! :wink:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


köszi Patrícia! :) na,majd holnap akkor megint nekiesek párszor a cicimnek:)amúgy igen,én már ilyenkor megvárom a 11-éjfelet,ha kérne enni,ill.van,h fel is ébresztem :oops:az a legrosszabb,ha épp elalszom és akkor ébreszt.meg a sárgaság miatt neki amúgy is sűrűbben kéne ennie.mostanában 2-2,5 óránként van cicin,úgyh a sűrűséggel szerintem nincs gond :lol:
amúgy én elektromossal fejek/fejném és aventes dobozban fagyasztunk.
látom,Mira 1 hetes múlt.milyenek az éjszakáitok?mennyit alszik egyben?
berni1
 
 


Sziasztok!

Épp vasalok 8) , csak fontos néznivalóm támadt. Gondoltam megnézem, mit írt Patrícia, hogy meddig lehet sima hűtőben tárolni a lefagyasztani való tejet. Lécci lécci áruld el :wink: !

A banyának megmondtam, hogy már megszületett a pici és 2 hetes. Mire ő, ja nem is akkora a hasam :shock: :twisted: :lol: . Én most lekötöttem megint nappal, hátha lejjebb menne, meg olyan mint a kocsonya 8) . Guszti :roll: .

Én kézi Aventessel fejek, 150 ml-s zacsiba és aventes pohárba tettem el eddig.
Szerintetek azt lehet, hogy pl. lefagyasztok 100 ml-t, másnap meg ráöntök újabb adagot? Gyanús, hogy nem :? .

Apa gügyög odalent :lol: , megnézem, mit csinálnak 8) .

Szia Berni! Gratulálok a kisbabádhoz! Első baba? Írsz rólatok?

Bacilivi, a homeós utrica-ból 1x 5 golyót lenyelek és kész? Vagy fel kell oldani vízben? Örököltem barátnőmtől és nem tudom, hogy kell. Elfelejtettem megkérdezni :oops: . Utána mennyi szünetet kell tartani?

Titivel mi a helyzet? Hahó, jól vagytok?

Na, úgy hallom már csuklik is Bogi.

Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Köszi Pat! 8)

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Éjszakáink???? Rosszabbak,mint a nappalok! :twisted: Mircsike 2-3 óránként kel,közte alszik,de minden etetés után csuklik,és ez érdekes módon éjszaka tovább tart! Szopi,kiságybatevés,csuklás,szopi,kiságybatevés alvás...ez megy!
Majd tehetnél fel képet,meg csinálhatnál vonalzót,esetleg egy szüléstörténet! ÁÁÁÁÁÁÁÁ,nem vagyok igényes.mi? :lol:

Csilla!
Gyanús,hogy nem! De ha 3 napig tárolod a hűtőben,utána biztos összejön annyi,hogy egybe,egyszerre tudd lefagyasztani!Én a homeós bogyót elszopogattam,nem oldottam fel vízben!Kellett volna? :shock:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Üdv köztünk Berni! tök jó, hogy még ilyenkor is nő a létszám! Ha van kedved, beteszelek benneteket a tábliba, csak küldd el az adatokat és egy képet Doriánról! Csinálj vonalzót!

Én Avent kézivel fejek és Medela 150ml-esbe teszem el, vagy Avent viapohárba.

Az éjszakaáink (az utóbbi kettő) nekünk is elég gáz volt. Két óránként kel a kisasszony. szopizik, hamar elalszik. De szerintem az a baj, hogy hamar elalszik a cicin, nem eszik eleget és így csak két órát bír ki. viszont ébresztgetni meg nem merem, mert jártam már úgy, hogy jól felébresztettem és nem tudtam visszaaltatni. Inkább akkor alszom másfél órákat és etetek megint, legalább a tejem is marad sok. Én a pelenkázással vagyok gondban éjszaka. Ha evés előtt teszem tisztába, evés közben tuti bekakil. Kezdhetem elölről. Ha evés után teszem tisztába, akkor meg van hogy felébred. Volt olyan hogy nem hallottam hogy kakilt volna, leraktam tisztábatevés nélkül. Most meg olyan mintha piros lenne a feneke. Ti tisztába teszitek éjszaka is?

Mi először 8 naposan voltunk kint. Szabad levegőn szerintem semmi baja nem lesz. De mi már voltunk Tescoban is vele. Jövő héttől meg rendes hétköznapok jönnek. Megyek egyedül boltba a két gyerekkel, mert már nem lesz velünk senki. Jó, kaját még hoznak, szerencsére, de már nem vigyáznak a gyerekekre, ha én el akarok menni valahova.

Tegnap is meg ma is Jázmin elég nyűgi volt. Most bevetettem amit Rolinál csináltunk. Egy vékony takaróba jó szorosan betekertem és úgy tettem a kiságyba. És láss csodát, elaludt egyedül a kiságyban. Rolit is sokszor lekorlátoztuk, szeretik a picik.

Kép
szly27
 
 


Bacivili(bocs, de még mindig nem tudodm, a keresztneved), nem tudsz valami jó praktikát, hogy tudnám megközelítőleg egyforma tejtermelésre bírni a melleimet? a balban mindig sok van, a jobb meg legtöbször nem elég, pedig kétszer annyi ideig szoptatok belőle, hogy gyarapodjon.
Berni, dehogy zavarsz, szívesen látunk! Én sem tudok szopizás után kifejni semmit, legfőképp azért, mert akkor már nagyon fáj a mellbimbóm. Ezért előre fejek ki gey-egy kicsit, de csak akkor, amikor azt érzem, hogy nagyon tele van. Lhet ha csak 50 gramm jön össze egész nap, de azt gondolom, az is jó lesz pótlásnak szükség esetén.
Pat, én is mindig megvárom az éjfél körüli etetsét, akkor is, ha a férjem lefekszik, de többnyire együtt nézzük a tévét. Szerencsére ő se kell reggel korán kelljen, így délelőtt alszunk:)
A cumit én már a kórházban becsempésztem a szájába :) nappal kell neki sokszor beadni a szájába, de amikor elalszik kiköpi. Nem tudom, mit csinálnék nélküle, a nagyok is cumiztak.
Folytatom majd...

KépKép
Kép
el..né
 
 


Csilla, a pocak -úgy tűnik- törvényszerű :) Nekem úgy tűnik, hogy még nőtt is mostanában :D Vagy inkább :cry:
Szly, én éjjel is bekukkintok a pelenkába, hogy van-e valami, de szerencsés vagyok, mert nem szokott lenni. Én ébreszgetem, ha bealszik szopizás közben, meg is mérem, mégis akkor ébred fel, ha már le van téve aludni :lol: De egy kis rugdalózás, nyögdécselés után el szokott aludni.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Cumi! Én is már a kórházban beadtam a szájába, de csak titokban, mert úgy tudtam nem szabad. Egy csecsemős meglátta, de nem szólt semmit. Itthon is használjuk. Vettem Aventet, Nukot, meg van a Mam, ami a csomagban volt. Most a Mam jön be legjobban, mert az a legrövidebb. Ha nekem Jázmin nem cumizna, akkor állandóan ciciztetni kéne, úgyhogy örülök hogy elfogadta a cumit.

Pocak: Nekem már csak egy kicsi van, majd csináljunk pocifotót! Ok?

Kép
szly27
 
 


sziasztok!
oké,oké,igyexem minden igénynek megfelelni :D
születéstörténet:
berni1
 
 


a mi születésünk császárral történt.aznap az altatás mellett döntöttem,amit így utólag,mélységesen megbántam,mert már a műtőben felébresztettek és iszonyatosan fájt a hasam.Üvöltöttem is rendesen,volt is nagy rohangálás,nem győzték belémnyomni a fájdalomcsillapítókat de ezzel nem is büszkélkednék
A férjemnek vitték ki a babát,aki végig ott várt ránk az előtérben,így ő azonnal megfoghatta,megszeretgethette a picurt.Engem 6 óra múlva ugyanúgy lábra állítottak,mint bárki mást,ami nem mondanám,h kellemes volt,de így utólag azt mondom,csak azt a napot kellett kibírni,áldom a dokim kezét,nekem utána szinte semmi nem fájt,mostanában még néha ég a sebem,de ennyi:-)
Dórián 3450gr-mal,53 cm-rel született és a következő napokban csak az tűnt fel,h folyton alszik.A kórteremben 40 fok volt,szóvá is tettem,h ez nem gáz-e,h a gyerkőc egész nap alszik s semmit nem eszik.Nyugtatgattak,h az első 2 napban élik fel a tartalékukat,majd utána szopizik,addíg adjak neki cukros vizet.Én próbálkoztam szoptatással is,csak sosem tudtam felébreszteni,állandóan aludt,még cicin is.Ismét segítséget kértem,mire közölték,h ne aggódjak,majd ha éhes,sír.Hát én egész éjjel ébren vártam,h sírjon,de csak aludt...nem is folytatom a torturám,h a mellem utolsó napon iszonyatosan bedurrant,ebben sem kaptam ott senkitől segítséget.
Első utunk a gyerekorvoshoz vezetett,aki közölte,h be van sárgulva a gyerek,ezért alszik folyton,viszont ezt csak úgy lehet megúszni kórház nélkül,ha eszik,iszik.+több,mint 400gr-ot veszített a súlyából(a zárón ezt is megszépítették),úgyh szóba sem jöhet,h éheztessük,sőt min 2 óránként keltsük és tömjük,amíg ébren van.+2 napja van,h székletet produkáljon,különben gáz van.Nem is folytatom...Megkezdődött a kialvatlanság ideje Én szinte egyfolytában masszíroztam,fejtem mindenki segítségével(kínomban röhögtem is rajta,h ennyien rég fogdosták,gyötörték a melleim)A férjem átvette a gondoskodást a gyerek felett.
Ma ott tartunk,h csak anyatejet szopizik a kisfiam,gyarapszik napi átlag 20-30gr-okat,csak még mindíg sárga és mint írtam,hiába fejek,nem jön már etetés után semmi.de van,aki azt mondtta,lehet,h beállt a kínálat-kereslet.azért majd kipróbálom azt a malátaitalt is.
sajnos Dorián nagyon hasfájós baba,mi is próbálkozunk sok mindennel,most épp az infacolba öntjük a reményünket.na,meg a pénzünket :)
a hasam nekem is elég gáz,ugyh szly!méghogy pocifotó????nem őrültem meg :D
mi már amúgy sokat mászkálunk,voltunk tescoban,ikeaban,csak a szoptatás kínos picit,h mindíg hazaérjünk vagy,h hol fogok etetni.ma épp a kocsiban,lefüggönyözött ablakoknál :) ti hogy oldjátok meg?
berni1
 
 


Sziasztok!

Berni!
Üdv itt! :) Gratulálok a babóhoz!

Hát lányok, én nem fejek semmit, a lányomnál még fejtem, de most egyszerűen semmi időm rá! :oops: Sőt, ha már 10 percnél tovább szoptatok, Violka reklamál, hogy "elég már neki"! :? :) Még szerencse, hogy Vince hamar elintézi, meg aztán 100 ml körülieket eszik.
Cumit én is adok neki, főleg hajnalban, mert akkor kicsit fenn van, de nem igazán tudja még rendesen "rágni", én NUK-osat próbáltam! Csak kicsit idegesítő, hogy állandóan kiesik, és én rakosgathatom be neki!

Én most néha adok neki teát vagy vizet, mert sokszor 2 óránként enne, de akkor meg túleszi magát és fáj a pocija! Mert lehet, hogy csak szomjas, de akkor is sokat szopizik, így inkább itatom kicsit. Ti csak tejet adtok nekik?
Tegnap este pl. már alig volt tejem, mert állandóan cicizett, ez a mellemnek se jó! Valami rendszer kell, így ma 3 óránként etettem, és volt is szépen, 120-kat, meg 80-kat szopizott felváltva. És köztes időkben, amikor fenn volt, és "éhen akart halni", adtam a teát, ill. vizet.

Most mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


szly!
adatok:
Dorián,06.03.,3450gr.53cm,császáros.
és rögtön töltök fel képeket,választhatsz :)
berni1
 
 


Kép ezt nektek!:) Kép doriánbogár Kép szundi
berni1
 
 


Kép szundi2
Kép apa megviccelt
Kép dorián
berni1
 
 


remélem sikerült megfelelnem az elvárásoknak,ha bármi kimaradt,írjatok,bepótolom :D
berni1
 
 


Berni, elég gyors szülésed volt :wink: .

Ma olyan nyügi vagyok, el is küldtem apát somlóiért 8) .
Bár tudom az okát, mert holnap elmegy egy hétre edzőtáborba :x , én is itt maradok a két gyerkőccel. Hogy tudjátok megóvni a picit a nagytól :shock: ? Néha olyan durván tud hozzányúlni, hogy a hajam szála az égnek áll.

Igen, 3 nap alatt már csak összejön a fagyasztásra való.

Nekünk is van cumink, de nem merem odaadni neki, nehogy bezavarjon a szopiba. Különben nem nyüszike, szóval nincs rá szüksége, csak félek, hogy nehogy ujjszopós legyen mint a nővére. Szóval most nem tudom, hogy csinálok nagyobb galibát :? .

Boginak jó alvókája van, tegnap a fürdés közepére kelt csak fel :lol: .

Én is inkább evés után teszem tisztába. Különben végig sírná és úgyis bekakkantana kaja közben :D .
Ma éjszaka úgy aludtunk el, hogy szopizott közben, de hogy meddig :shock: ?, mert én is elaludtam közben az ágyon fekve 8) .

Mennem kell, megérkezett a somlói (vagyis apa :lol: ).

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok,
bocsi a betolakodásért,Gabuskának szeretnék gratulálni
sok szeretettel!És az összes ittlakónak,ismeretlenül is!

Deako,
tök véletlenül felismertelek a fotódról,egy helyen dolgozunk,csak én a kisebbik nyírettyűt húzom!Még nincs babám sem,és a nickemből rájöhetsz,ki vagyok,ha nem megy ,megírom priviben. :lol:
És a lényeg:gratulálok Leventéhez!!! :wink:
Vendég
 


csilla!
gyors szülés?ezt nem értem :oops: a császár már csak ilyen :)

nekünk azt mondta a dokinéni,h 2 etetés között nyugodtan itassuk vízzel,főleg a sárgaság miatt,de 2 etetés között ő alszik :) majd holnap megpróbálom kilesni azt a pillanatot,míg a nézelődésből elindul az alvás felé

ma voltunk az ikeaban és thök jó kis nap volt.végigaludta a vásárlást,majd szopizott a kocsiban,míg apa fizetett meg bepakolt :) és egész úton hazafelé elégedetten nézelődött,majd itthon elszundított :)
berni1
 
 


csilla!
gyors szülés?ezt nem értem :oops: a császár már csak ilyen :)

nekünk azt mondta a dokinéni,h 2 etetés között nyugodtan itassuk vízzel,főleg a sárgaság miatt,de 2 etetés között ő alszik :) majd holnap megpróbálom kilesni azt a pillanatot,míg a nézelődésből elindul az alvás felé

ma voltunk az ikeaban és thök jó kis nap volt.végigaludta a vásárlást,majd szopizott a kocsiban,míg apa fizetett meg bepakolt :) és egész úton hazafelé elégedetten nézelődött,majd itthon elszundított :)
berni1
 
 


Húúú csajok termeltetek ám...tök jóóó :lol: :D

Joli drágám, nem csodálkozom, hogy nem jöttél rá a keresztnevemre, ha baciVILI-nek irsz :lol: :lol: Én vagyok Vili bácsi a barátok köztből :lol: Na jóóó neeem,de ha kicsit jobban elolvasod a a nick nevemet,akkor benne van a LIVI...na igy hivnak :wink: :lol: és most már elárulom, hogy BAczai a vezetéknevem, innen a baci Livi... :)
Cici: na egy cipőben járunk, mert nekem is felemásan termel a két cici, de úgy tudom ez nem egyedi dolog, mert a legtöbb nőnél igy van...én is mindent kibpóbáltam, de egyszerűen az egyikben fele annyi van... :shock: ugyhogy sajna nemtok segiteni.

Csilla,
húúú egy hét egyedül kettővel??? háát én is bazira beparáznék.... Sokszor visszagondolva az egy gyerekes életre nem is éértem, hogy érezhettem az nehéznek... MA Dalmi rátenyerelt Bendi hasára.... :shock: még jó hogy ott volt apa... Amúgy nem hagyom sose picit elérhető távolságban Dalmitól...Bár igy is sokszor csupán szeretetből becsesz a járókába ezt azt neki... :shock:
Urica: szopogatni kell a bogyókat (gyerekeknek kell csak feloldani vizban) és elötte meg utána 20 percig se kaja se pia. 3 nap szünet kell minimum, de lehet több is ha bedurranott :wink: Ja és ha a 2. napon nem érzel változást akkor abba kell hagyni.

BErni,
üdv itt!! :D NAgyon cuki Dorián!!!!
szopi: hát én se vagyok egy bárhol elővillantom a ciciket tipus... :lol: Volt már, hoyg vittem lefejtt tejet üvegben vagy egy textipelussal eltakartam magunkat szopi közben.

Évi,
cumi nálunkis folyton kiesik...nem is értem miért nem találták fel a tépőzáras cumit :lol:
Én szoktam adni vizet, vagy ritkán teát neki. Ugyanugy vagyok mint te...nem tudom óránként cicicre tenni, mert Dalmi asszem nagyon kiakadna...de már nincs is ebből gubanc, simán kibir 3 órát és egyszerre eszik nagyobb adagot, megszokta a rendszerességet és igy kiszámithatóbbak a napok.


Cumi,
van...áldom a nevét annak aki kitalálta, pedig első gyereknél még cumiellenes voltam persze csak az első hetekben... :) Nálunk pl. Bendi nem alszik be szopi után és nem akarom ringatáshoz hozzászoktatni, igy nagyon nagy segitség a cumi (csak ne esne ki annyit... :lol: )

Patricia,
én elektromos aventtel fejek, nagyon bevált és nagyon kényelmes, hogy nem kell pumpálni. medelás zacsiban tárolom őket, de jó lenne valami olcsóbb zacsi...nagyon drága :roll:
Vendég
 


Sziasztok!
Berni!Köszi a szüléstoryt és a képeket!Dorián nagyon helyes krapek,és mennyi haja van,tisztára mint az enyémnek! :shock:

Ami a kórházi zárójelentést illeti,Mira 3200grammal született a zárójelentésen távozási súlynak 3120g van!Erre azt mondja a dokinő,hogy necces a hazemenetelünk a súlyesés miatt!Holott már 1 nappal előtte is hízott pár dkg-ot a másik dokinéni szerint!Meg szerintem 8 dkg nem sok fogyásnak! :) Viszont (nálunk legalábbis így szokás) reggeli etetés után mérték a babákat!Ehhez képest már 3 napja itthon voltunk,és a kisnunás kaja előtt tök pucéran 3040 g volt!
Mindegy,megfogadtam,hogy egy héten egyszer,esti fürdés és kaja előtt mérem,így nagyjából reális értéket kapok a heti hízásáról!Így volt ez ma este,amikor is a mérleg szerint 34 dkg-ot hízott a picúr az elmúlt héten! :)

Sly!
Én éjjel nem teszem tisztába,csak ha bekakilna,de azt meg elintézi 1-2 alkalommal napközben.Nálunk is az a gond szerintem,hogy bealszik cicin,keveset eszik,2 óra múlva meg megéhezik.Ma nagyon rossz napja volt,sokat nyűgösködött és 10-szer evett/ivott!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Évi!
Én csak tejet adok neki,ha szomjas akkor is megszopiztatom! Violka nagyon cuki lehet,amikor közli veled,hogy már eleget evett a kistesó! :lol:
Márk ma meg akarta kalapálni a hugit ,aztán meg hozta a játékfűrészt,tegnap mazsolát tett a szájára,és állandóan fogni akarja.Megmondja hova tegyük le! (ma a lábtörlő,fű és lépcső volt a favorit) :shock: :evil: :shock:
Ja,ha úgy alakul én is elalszok éjszakai szopi közben... :lol:
Még egy kérdés ami még nem került szóba: hason vagy hanyatt?
Én hason altatom cunást,Márk is így aludt!Cumiznia eleinte nhezére esett,de megoldotta! :) Mira (még) nem kapott cumit,pedig nekem is itt sorakozik minden márka képviselője! :lol:
Sly!
a pocakfotóra térjünk vissza néhány hét múlva...vagy kocsony-fotó is megteszi? :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Úgy látom mindenki alszik!Pedig én még kérdezni akartam!Tisztára úgy érzem magam,mint ha még csak az első babám lenne,annyi a kérdésem!Döbbenet!
Na,majd talán holnap! :)
Jó és nyugodt éjszakát mindenkinek! :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok, Babások!

Én még mindig egyben... remélem, ez még két hétig így is marad :-)
Ma elkezdtem oktatói tevékenységemet: az eredmény, minden nap nyolckor kezdek és hat után végzek... Szombaton is, aztán ez elvben két hétig... Noooormáális vagyok? :shock:
No mindegy, a mai menetet egész jól bírtam, annak ellenére, hogy éjjel kettőig a befőzéssel vacakoltam. :oops:

Pat, te egy hős vagy! Nekem csak két napot kellett nélkülöznöm az atyát, mégis teljesen meg vagyok kergülve :roll: HOgy hogyan bírtad ki szülés előtt olyan sokáig... (Amúgy vannak itt még bagolyhajlamúak... :P , csak valahogy nem tudok a szopi kérdéshez hozzászólni :-) én még csak előtejszivárgok, semmi konkrét. Az unokaöcskös viszont mindig ráfordul a bögyömre, ha nálam van... jó orra van a kicsinek :oops: )

Berni, üdv a csapatban, tündéri a kisfiad!

Ja, lányok, most úgyis az enyém a legnagyobb pocak!!! :P Ezt übereljétek egy éven belül! (már nem merem megmérni a körfogatomat) És dicsekszem: még mindig csk öt kilóval vagyok nehezebb!!!

Puszi mindenkinek!

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Látom a pocakfotós ötletem nem nyert! Nehogy azt higgyétek, hogy nekem olyan tuti jó lett! Még van mit alakulnia!

Berni! Nagyon aranyos kisfiad van. Még megírnád, hogy a terhesség hanyadik hetében+napjában született!? Mi is tervezünk majd egy corás utat, csak nekünk ahoz 60 kmt kell utazni, úgyhogy még pár hetet csúszik a dolog.

Roli szerencsére nem bántja Jázmint, de még Wcre is nyitott ajtónál megyek, nehogy bemenjen a szobába a babához, mert akkor rohanok, nehogy bántsa. Egyébként csak eleinte volt kerge Roli. Rámmászott szopizás közben, hisztis volt. De szerencsére elmúlt. Most azzal idegesít, hogy bármit mondok neki, arra nem a válasz. Szerintem ez már a dackorszak.

Kindertojás! Hát nem semmi miket vállalsz így a vége felé. De legalább gyorsabban telik az idő, mert otthon ülve magadat figyelve nagyon lassan telnek el az utolsó hetek, sőt a napok is.

Patrícia! Én háton vagy oldalt altatom Jázmint. Hasra nem merem rakni a bölcsőhalál miatt. Meg egyébként sem nagyon szeret hason lenni.

Mindjárt rakok egy táblit, csak Rolinak oda kell adnom a gyurmát.

Kép
szly27
 
 


Kép

Kép
szly27
 
 


El kell újságoljam, hogy ma jó éjszakánk volt. Este kilenctől aludt 1-ig, ami nálunk éjszaka a csúcs, utána pedig 3 óránként kelt és nem kettő óránként. Ha mindig ilyen lenne, nem lenne semmi bajom. De tegnap hajnalban már szédültem a fáradtságtól.

Kép
szly27
 
 


Titi! Merre vagy? Mindenhonnannagyon eltűntél! Ha van időd jelentkezz!

Kép
szly27
 
 


szly!
38+2 voltunk.amúgy irígyellek az éjszaka miatt és ha fáradtnak érzed magad hajnalban,gondolj ránk.én 9kor raktam le,éjfélkor szopizott,aztán fél3kor,fél6kor,7kor és végül beájult a hasfájástól sírva és aludtunk fél11ig.nálunk a 3 óra már megváltás éjszaka :)
állandóan sír a hasa miatt éjszaka :(
azért remélem lassan javulni fog.

amúgy én a hasfájás miatt hason altatom,de éjjel mellette alszom,bár olyankor soxor oldalt alszik el a cicimen :wink:

csináltam vonalzót,csak nem tudom,h kell felrakni.hova illesszem be a net címet?az avatar alá?vagy hova?
berni1
 
 


Sziasztok!!!

Bocsánat, hogy eltűntem, júni végén átcuccoltunk anyukámhoz egy kis nyaralásra, és hogy onnan menjek a kórházba, ők meg vigyáznak addig Livire.
Visszanéztem a képeket, hogy lássam az új babákat, de olvasni még nem tudtam. MINDENKINEK GARATULA, NAGYON SZÉPEK A CSEMETÉK!
Ilba mondta, hogy írt nektek, de azért én is elújságolom, hogy szerda reggel kibújt a kis tündérünk, gyorsan, szépen, ahogy kell. Kedd reggel ctg, Barbi szülésznőm mondta, hogy lehet, hogy még ma találkozunk, késő este fájások, éjfétájt már az órát is néztem. Mikor beállt 10 percesekre, éreztem a burokrepedést, jött is a víz,
így elindultunk a kórházba. Beértünk hamar, már 5 percesekkel és 5 centi méhszájjal. Benne volt az is, hogy 1 óra alatt meglesz, így nem kértem fájdalomcsillapítót, mondjuk ekkor még nem is kellett, mert kibírható volt. Aztán 1 óra múlva már 7 centi volt, jöttek a tolófájások is hamar, csak a baba feje még fent volt, így még nem nyomhattam. Na ez már marha rossz volt. De nem kértem semmit továbbra sem. Innen mér csak kivártuk miíg szépen lejjebb jön Nóri a szülőcsatornában, utána 3 nyomás és kint volt.
Szülésznőm nagyon ott volt, sokat jelentett a segítsége, a helyettes doktornő (Radnai Katalin) is nagyon szimpatikus volt, nem volt hiányérzetem amiatt, hogy nem a saját dokim van ott.
2 napja vagyunk itthon, eddig minden tökéletes. Livi imádja, szépen szopizik, jókat szunyál, éjjel 1× ébred, eszik és szundi tovább, időnként van pici sírás, de annyi kell is. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép

Szly, köszönöm, hogy betettél a táblázatba, nagyon örülök neki. :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Berni: üdv közöttünk! Az éjszakáink nekünk is hasonlóak, bár talán van egy 3 órás intervallum is, mikor alszunk. De Levente nem hasfájós - azt hiszem, mert azért szopi után tekereg egy sort, meg pukizik, nyögdécsel, de aztán megnyugszik és alszik. Eleinte felvettem (mert fekve szopizunk), hogy büfizzen szopi után, de annak csak az lett a vége, hogy felébredt, sírt és persze semmi büfi. Most már nem büfiztetem. Viszont én sosem altatom hanyatt, mert félek, hogy esetleg bukik. A fekve szopi miatt oldalt alszik, de néha már hasra is tettem - ill. 2x már ő is hasra fordult. Én Csengét is hason altattam, mert úgy nyugodtan aludt.
Pat: látom a te picurod is nagy kajás :lol: Én is majd kiugrottam a gatyámból örömömben, hogy 1 hét alatt (én is úgy mérem, ahogy te) 36 dkg-ot!!!!!!! hízott (Csengével sose értük el az áhított 120-at se...).

Van még valaki rajtunk kívül, aki küzd a szájpenésszel. Na én itt vagyok bajban, hogy mikor töröljem át a száját, mikor két szopi közt alszik.

Gabuska: vicces, hogy még közös ismerősünk is van!
Hello MMZSó! Remélem lassan te is fogsz már babázni. És üdv a kollégáknak :D

Kép
Kép
deako
 
 


Gabuska!
Gratulálunk a gyors szüléshez,és szép babócához! :) Üdv újra itt,remélem továbbra is ilyen idilli lesz a kapcsolat a gyerkőcök között,és ilyen jóalvó marad a kis Nóri!
Kindertoji!
Mindenki maga tudja mennyit tud vállalni!Szerintem is jobb,mintha otthon gubbasztanál,és várnád,hogy teljenek a napok!Amúgy drága férjemet ismételten mellőzöm...Hazajött Egerbe aznap mikor szültem,és itthon volt 6 napot,de vissza kellett menni (valakinek dolgoznia is kell a családban :lol: :lol: ) és csak csütörtökön jön legközelebb!Már nagyon várjuk!
Sly!
Minden nap írsz valami olyat,mintha az én fiamról írnál.Márk tisztára kikészít azzal,hogy mindenre nem a válasz!Tipikus dackorszak :evil: Jó az időzítés...bár ezen úgyis túl kell esnünk!
Én Márkot is hason altattam,nekem a doki is azt mondta,hogy jó,mert nem nyeli vissza,ha véletlenül bukik,jó a pocakfájásra,jót tesz a medencecsontoknak,és végül de nem utolsósorban jó a fejformának! :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?