Új privát üzeneted érkezett!

Márti - Ahogy Dytke is mondta a személyiségi jogok miatt nem zárhatják be a szobák ajtaját (pedig megtennék) és azoknak akik 1 ágyas szobákra várnak majdra rossz hír, hogy a kórházösszevonások miatt túl sok most a szülő nő és e miatt nem lessz többet, mert csak 3 db olyan szoba lenne és így ez igazságtalan.

Kriszta - Remélem megoldodik hamar a cicis problémád!
És tényleg szerencsésnek érzem magam így a végén, mondjuk az 1-5 hónap borzalmas volt addig folyton hánytam és hányigerem volt :?

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

[quote="rozsaag"]M írta:rozsaagzsperx!

Mintha az én Laurámról írtál volna szobatisztasággal kapcsolatban. Igaz a mondás, hogy "Nevem a jelem"?
rozsaag

:)
állítólag tényleg van benne valami! ráadásul ő választotta, két néven filóztunk :)

KépKép Kép
mzsperx

"Mintha az én Laurámról írtál volna szobatisztasággal kapcsolatban. Igaz a mondás, hogy "Nevem a jelem"? "

Ezek után akkor majd én csak a Benedekek szobatisztasági szokásait fogom lesni :)

Remélem, lányok, határozottak tudtok majd lenni és kitiltjátok a szemtelen látogatókat! [/quote]

mtunde

Sziasztok!

Régen jelentkeztünk már... Minden rendben velünk, Adél ma 1 hónapos, kb 1 kg súlygyarapodásnál tartunk. Már többet van ébren, főleg esténként, de akkor ordít rendesen... és eszik 2 óránként, végül 10kor sikerül letennem. De ez az időszak (kb 5-10ig) nem túl jó és nem tudom mi baja, kézben is ordít. Manka, Kriszta nálatok van hasonló probléma? Mit tudok csinálni? Apa hazajön és csak annyira emlékszik a lányából, hogy ordít... Pedig napközben tök jól elvan. :(

Szobatisztaságra neveléshez: nálunk is épp aktuális a téma. Jana kb fél éve már wc-be kakil és mindig szól. Mi ezt úgy kezdtük, hogy amikor láttam, hogy erőlködik, akkor lekaptam róla a pelust és mentünk bilire vagy wc-re. A zenélő wc ülőkét nagyon élvezi!
hete a pisit is elkezdtük, pár nap becsurgott, de ezen a héten már végig bugyiban volt és szól! :) Nagyon örülök neki! Persze du-i és esti alváshoz kap pelust azért. Mikor lehet alváshoz is levenni? Már úgy éreztem, hogy az alvások után is majdnem száraz maradt! És ha elmegyünk valahova? Vigyek bilit? Ti hogy oldottátok meg?

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Istenem olyan gyorsan nőnek ezek a kicsik...

Most voltam megint CTG-n és egyre aggódóbban nézi a hölgy aki csinálja, hogy milyen magasan van a pocim :? Most még azon is elgondolkodott, hogy nem lehet faros, mert a szívhangot is csak magasan találja mindig, de áttapogatott és a helyén van a buksi :) Majdnem bizti, hogy tovább hordom és mondta, ha nem indul 1 hetet várnak és beutalnak indításra. :cry: Ettől nagyon tartok mégis csak tudja a gyerek, hogy mikor jóbb neki kint nem? :roll:
Van olyan akinek idított szülése volt esetleg és ha igen miben más?
Előre is köszi ha tudtok segíteni.

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Ildi - még egyszer gratula az első hónapfordulóhoz!! Örülök, hogy jól vagytok, remélem a délutáni nyűgösség is megszűnik hamar!!!

Liliommanó - drukkolok, hogy ne kelljen megindítani a szülést. Beszéld meg a kis Alex-szel, hogy mikor kell kibújjon :) Egy ismerősömet is befektettét, mert túlhordta, de mielőtt megindították volna a szülést, előző nap megindult magától! Nektek is hasonlót kívánok! :wink:

dytke

Lilommanó, nekem indított volt, kérdezz nyugodtan :D
Vendég

Panndi - Nem tartott így sokkal tóvább, és nem kellemetlen az indítás? Mit csinálnak ilyenkor gyógyszert adnak, vagy magzatburkot repesztenek? És végül mennyivel hortad túl Zsófit? Bocsi ha sok a kérdés, de olyan izgatott vagyok e miatt... :oops:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Egy héttel hordtam túl, ennyit várt a dokim, előző nap be kellett feküdnöm, másnap hajnalban kaptam beöntést, hétkor már a szülőszobán voltam, még CTG-ztek. 9-kor kaptam oxitocint, burkot repesztettek, és vártunk :D Este hatra lett baba. Nem tudom, hogy amúgy milyen lett volna, hosszú menet volt, de főleg amiatt, hogy előző nap már be kellett feküdni (azt nem is értem, miért).
Vendég

Mtunde!

"Ezek után akkor majd én csak a Benedekek szobatisztasági szokásait fogom lesni ."

Jót nevettem amikor elolvastam. :D

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rakok fel 1 képet mert mostmár van :D Tesóimmal vagyok.
Kép

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Hát nem lett túl nagy kép... Nem értek ezekhez számteches dolgokhoz :(
És köszi a gyors válaszod Panndi. aszem megnyugodtam, de remélem sikerül elkerülni az indítást és magától kibulyik majd ez a kislegény. :D

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Lilimanó,
Nekem is végig magasan volt a hasam, még szülés közben is. Igaz ez is volt a baj, nem jött le, majdnem császár lett a vége. Én is túlhordtam 5 nappal, amikor megbeszéltük az indítást, akkor este beindult magától a szülés :D Ha indított a szülés az nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz, nekem azt mondta a szülésznőm. Nálam magától indult, mégis 15 óra volt, ami azért nem olyan rövid.
Vendég

Sziasztok lányok,

már iszonyú régen nem voltam, és komolyan mondom, hiányoztatok! :) Mostmár van netünk, innentől normál módon tudok fórumozni :)

Dytke, hogy álltok a költözéssel? Mikor is kapjátok meg a lakást? Mi átköltöztünk, egyelőre doboz mindenütt, de ma összerakom a kórházi csomagot, holnaptól mosom Rózi holmiját, és iszom a málnalevél teát :)

Lányok, aki a Fazekas Zsuzsival szült: vele magázódtatok, vagy tegeződtetek közben? Rendkívül kedves nő, találkoztam vele kétszer, de erre nem kérdeztem rá, és úgy érzem, nekem tegezve könnyebb (mondjuk ez legyen a legkisebb bajom :) ).

A legjobbakat, majd jövök még és olvaslak benneteket! Rengeteg kérdésem is van, de nem is tudom mivel kezdjem, így egy kis relax :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Köszi a gyulladásos tippeket.
Szerdán volt a csúcs, azt hittem feladom. :cry:
Este meleg, majdnem forró vizzes zuhannal jól átmaszíroztam, utána gyorsan cici.
Nem spriccelt igazán, de éreztem, hogy történt valami. :shock:
Bevettem még egy algozonet és alvás.
Reggelre teljesen elmúlt. :oops:

Viszont!!!! nem segít a more milk. Holnap megemelem az adagot, várok, remélem lesz hatás.
3 napja stagnál Zéri súlya! :oops: Mondjuk nem látszik rajta! :wink:

Hasfájás is van még. Egész nap csak nyögdécsel, hörög, szenved, aztán ha nem sikerül neki egyedül megszabadulni a pukitól, kakitól, akkor sír.

Szia kincsesi!
Boldog hófordulót nektek is!
A legtöbb baba délután kezd nyűgösködni.
Az enyém is!
Apa hazajön, Zéti alszik. 6 körül felkel, eszik. Apa Zétizne egy kicsit, de ekkor kezdődik a balhé...

Kinga
Nekem is indították a szülést, ha úgy vesszük. :oops:
Ugyan az volt a menet, mint panndinál.
Plussz az EDA.

Szalamandra
Mi végig magáztuk F. Zsuzsit. De nekem így esett jól. Én már öreg vok! :wink: Főleg az uram. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Mi erősen gyakoroljuk a két gyermekes formátumot, nagyon eleven a keresztlányom, de egy rossz szavam sem lehet rá. Ma a repülő emlékparkban voltunk, nekem is tetszett.

Szalamandra
Mi első perctől tegeződtünk Fazekas Zsuzsival. Ő lesz a szülésznőd? Akkor már nem csk a dokink egy. :wink:

Úgy látom hamarosan újra babaeső lesz, többen is vagytok, akik közel vagytok a nagy naphoz! Izgi! :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Ildi, nálunk Bene volt ilyen, kb 6-8b hétig tartott 6 hetes korától. Este minimum 2 óra ordítás, maximum rajtam csüngve, a hasamra feküdve, hintázva-ringva stb nyugodott meg, ha sikerült bealudnia. Aztán elvágták. Valahol olvastam, hogy azért esti ez, mert a napiközben ért ingereket vezeti le. Mást nagyon mg nem tudnak csinálni. Olyan rossz tehetetlenül hallgatni a sírását, de bíztam benne, hogy ha ringatom, legalább tudja, hogy próbálkozok. :) Ebben amúgy apa is tudott segíteni, őrajta is jókat szuszogott.

Rózsaág
:)

mtunde

Szalamandra - irigyellek, hogy Ti már átköltöztetek. Nekünk elsején megvolta műszaki átadás, a használatba vételi engedélyre várunk. Azt mondták 2-3 hét. Remélem azért minél előbb meglesz. Csak utána költözhetünk. Szerencsére annyit megengedtek, hogy miután az átadáskor talált apró hibákat kijavítják, akkor a beépített bútorainkat (saját felelősségre) beszereltethetjük. Legalább ennyivel beljebb leszünk. De már nagyon várom, és nagyon félek, hogy addig megszülök... Tegnap kivasaltam minden kisrucit, legalább ez is megvan :)

Susy - gyakoroljatok csak, jól jön majd a tapasztalat :)

dytke

Liliommanó!
Nekem is végig fent volt a hasam, mégsem kellett indítani, de csak szinte az utolsó nap ereszkedett le. Ettől független a burokrepesztést és az oxitocint én is begyűjtöttem fájásgyengeség miatt. Mi összesen 4 óra 35 perc alatt végeztünk a szüléssel a kórházban, de azért már itthon rendesen szenvedtem, plusz volt két vakriasztásos menet is. :lol: Szóval semmi ok a pánikra.

Susy!
Szolnokon voltatok? Oda mi is elvittük Fancsit. :lol:

Szalamandra!
Én magáztam Fazekas Zsuzsit, nekem így könnyebb volt, én nem vagyok ez a felajánlom, hogy tegeződjünk fajta, ha megteszik elfgadom, de nemigen szoktam ilyet kezdeményezni, kivéve ha 18 évesek csókolomoznak (10 év plusz miatt). :shock:

Dytke!
Drukkolunk, hogy költözzetek hamarosan.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Szalamandra!
Én is magáztam végig Zsuzsit. Nekem nem okozott gondot.

rozssag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Dytke
Én is drukkolok, a pici fiad megérzni, hogy mikor lesz jó az időpont neki születni, csak bízz benne. :wink:
Egész jól elvagyunk így négyesben, kicsit talán kimerítőbb, de örömmel teszem, hiszem olyan jó látni a gyerek arcán az örömöt.
Ma az állatkertbe mentünk, Kristófot is vittük nagyon jól viselte, majdnem végig aludt.

Ildi
Nem Szolnokon voltunk, hanem Ferihegyen. Viki keresztapja múlthéten repült Finnországba, akkor meséltem neki róla, így elmentünk. Nagyon tetszett neki.

Kép
Kép
susytunder

Köszi a drukkot lányok, rám fér. Azt nem mondom, hogy kezdek bepánikolni, de azért aggódom. Nem lenne tragédia az sem, ha költözés előtt születne Ambi, de azért szar ez a bizonytalanság. Mert addig a gyerekbútort nem visszük át. Meg itt tárolunk mindent. Alig férünk, pedig a gyerekágyat és komódot még nem hoztuk haza a boltból.
Susy remélem igazad lesz :) Beszélgettem én már erről az én kis izgő-mozgó pocaklakómmal. Elmagyaráztam neki, hogy miért lenne jó, ha végig bent maradna. Csak az a baj, hogy pont a legvégén kell majd takarítanom, meg ilyenek. És sajnos olyan vagyok, hogy takarításban csak az jó, ha én csinálom (vagy a férjem). Szóval valszeg egy darabig koszosak lesznek az ablakok, meg ilyenek. De a kádat, wc-t csak ki kell mosni. Meg ide-oda utazni. De nem panaszkodom tovább, az élet úgyis megoldja :)

dytke

Dytke
Mi még kispocakkal költöztük, de a karácsonyi nagytakarítást már nem úsztam meg egykönnyen. Akkor fogtam neki mikor apa nem volt otthon, mert nem engedte volna. Elég nehéz is volt, bár még akkor sem az utolsó hetek voltak. Én azt tanácsolom neked, ha semmiképp sem bírod megállni :) a pakolászást, takarítást, mindenképp ülj le picit pihenni, ha érzed, hogy fáradsz, nehogy megerőltesd magad.
A takarítás nekem is csak úgy volt jó ahogy én csináltam amíg apát nem ismertem, de mióta ismerem könnyebb dolgom van, mert még talán alaposabb, mint én. :oops: Engem porszívózni nem is enged.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Dytke-Drukkolok nektek!! :)
Szalamandra-Én is magáztam végig Zsuzsát!!
Jó éjt mindenkinek!!

Kép
nóri16

sziasztok,

dytke, szerintem ez az a pillanat, amikor érdemes engedni a maximalizmusból. Nekem jó úgy is, ahogy más csinálja, inkább az volt nagyon rossz, hogy én csak csip-csup munkákat csináltam, míg anyósomék takarítottak egy álló napon. Azóta eltelt egy hét, és haladunk a dolgok elpakolásával, de nagyon a férjemre vagy a beeső barátnőkre kellett hagyatkoznom: a hajolás, emelés, néha még az erősebb súrolás is igen kényelmetlen mostmár - ezt csak azért írom, hogy próbálj szerintem segítséget szerezni ezekre a napokra, hátha nehezebben fogod bírni, mint gondolnád.

susy, igen, ugyanannál a párosnál fogok én is szülni :) azt megkérdezhetem, hogy Szabó Gergőnél Te rákérdeztél a tarifára, vagy adtál amennyit gondoltál? És Zsuzsinál? Jópofa, hogy hirtelen "kétgyerekes" lettél, az külön öröm hogy Te is és a fiacskád is élvezi (a keresztlányodról nem is szólva :) ).

Igen, hamarosan újra "babaeső" lesz itt - a környezetemben már több, hasonló korú baba már megszületett, Rózával egyidősek, meg fiatalabbak is, de most úgy érzem, ő még marad kicsit :)

Kép
Kép
szalamandra

már szült anyukák, ha éjszaka menstruáció szerű fájdalmaim vannak, plusz a derekamat is húzza, és emellett úgy érzem, hogy a lenti tartószalagok is húzódnak, néha éles fájdalommal - ez, vagy ennek egy része már jóslófájás? vagy tágulás? vagy még csak a medence normál lazulása a szülésre való felkészülésként? nem tudom, milyen az a jóslófájás, nekem méhösszehúzódásaim is ritkán vannak, és egyelőre zárt a méhszáj.

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra,
Jósló: Bekeményedik az egész poci, mint egy tégla, nagyon kellemetlen érzés. Nekem legalábbis ilyen volt. Igazi fájásnál meg rögtön tudtam, hogy az, mert a szemem is keresztbe állt amikor éreztem :D A mensis fájás ilyenkor már teljesen nomális, a baba mozgásától is lehet, meg a méhnek is óriási terhelése van. Az utolsó hetekben nekem folyamatosan görcsölt a pocim.
Vendég

Hát igen. Tudom, hogy engednem kell. Nem is akarok kockáztatni. Legfeljebb egy ideig kupiban lakunk majd :) Szegény apa mindent bevállalt, hogy kíméljen, csak úgy sajnálom, hogy dolgozik és mellette még minden rámarad. De valahogy majdcsak megoldjuk.
Alig várom a csütörtököt, akkor megyünk az első ctg-re :)

Szombaton voltunk a Hungaroringen a World Series by Renault rendezvényen. Nagyon jó volt, remélem Ambinak nem volt nagyon rossz a nagy hang. Nem rugdosott közben. Remélem nem azért, mert annyira megrémült :oops: Volt Bikini koncert is. Nagyon jó volt. Egy darabig úgysem fogok eljutni szórakozni :)

dytke

Dytke!
Lehet azért nem rúgdosódott, mert aludt. :lol: Amúgy ilyenkor szerintem a babók visszahúzódnak, de ez semmi gondot nem okoz.
Szerintem hagyd a takarítást nyugodtan. Pár hét nem a világ. Gyerekkel meg úgyis megtanulsz leadni a takarítási maximalizmusból, de legalább van kire fogni a kupit. :lol: Egy egyéves gyerek már hihetetlen pofont tud adni a rendnek. :shock:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Dytke - Köszi a tájékoztatást. Akkor ha szerdáig nem találkozom a dokival, akkor nem is mehetek? :?
Én is drukkolok, hogy a költözéssel minden rendben legyen! Az takarítás megvár! Ami tényleg elengedhetetlen, csak azt csináld meg, a többit vagy hagyd valakire vagy halaszd el! Az vesse rád az első követ, aki nem így tenne!

Kincsesi - Isten éltesse Adál babát! Gratula a gyarapodáshoz! :D

Rólunk - Szombaton lagziban voltunk. Nem votl túl fegeteges a hangulat, de azért táncoltunk, jót ettünk stb. Az Aprótalpú nagyon jól viselte ismét a megpróbáltatásokat, nem tiltakozott a tánc ellen sem. :lol: Ígértem képet, íme.
Kép A templom előtt

Kép Kispapa & kismama

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Dytke, én Benével veszélyeztetett terhes voltam, semmit nem emelhettem, nem pakolhattam, stb. Nagyon nehéz volt megvárni, míg valaki segít, vagy egy kutya mellett nem porszívózni, amikor úgy láttam, hogy kéne, de a dolgok enélkül is mentek, és élvezhetőek voltak. Egy költözés is benne volt ebben az időszakban. Hívtam segítséget, nekem az is elég volt, hogy talpon vagyok, és mondom, hogy mit hova tegyenek. (ezt sem lett volna szabad...). Szuperül takarítottak, pakoltak, stb. Minden napra mást hívtam, így nem is kellett olyan sokat kérni 1-1 baráttól :)

Szalamandra
, ez a menzis fájdalom is lehet jóslófájás. Nekem ilyesmi volt.

mtunde

Sz.bettyna, tök jók a képek! Helyes kismami vagy!

mtunde

Betty - szerintem hívd fel a gyógytornászokat (475-2565, 1826 mellék Forgács Katalin) és kérdezd meg, hogy jönnél, de addig nem tudsz igazolást hozni, de minden ok a terhességeddel, jöhetsz-e, és majd a következő alkalommal hozol igazolást.

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a lagziban. Helyesek vagytok a képen. Kispapa is nagyon büszke :) :wink:

Ildi - remélem igazad van, és tényleg nem zavarta a nagy hangzavar :) Nagyon jó az új kép Lilla vonalzóján. (ugye jól emlékszem, hogy másik kép volt eddig? :oops: )

dytke

Dytke!
Te nagyon figyelmes vagy, igen másik képe volt Pöttömnek eddig.
Most ez a kedvencem.

Betty!
jól néztél ki nagyon, ezt a rucit legalább máskor is fogod tudni használni, nagyon praktikus.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

betty: tényleg csinos kismami vagy :) Mi is lagziban voltunk, Zsófi 10-kor kidőlt, aludt a szobában, otthagytuk bébiőrrel, mi meg lenn buliztunk hajnalig :lol: Majd én is hozok képet :)
Vendég

Sziasztok!

Szombaton férjhez mentem! Két tanúval csak, egy villám esküvő volt, de azért jó volt.

Ezek szerint kőkemény jóslófájásaim vannak? Mert nagyon úgy érzem sokszr, ahogy Te is írtad Pandácska! Végül is már talán itt is az ideje, elvégre csak két hetem van hátra!
Olyan fura, mert nem izgulok a szülés miatt egyáltalán. Nagyon várjuk már apával, hogy megszülessen a kisfiunk, de a szülés miatt egyáltalán enm izgulok! Normális ez????

Kép
marcsi0503

Marcsi - Gratula! Sok boldogságot Nektek!!!

Nekem azért kicsit több van hátra, de én sem izgulok még a szülés miatt. Szerintem ez normális. Nem kell feltétlenül félni tőle, izgulni. Majd biztosan fogunk mindketten, ha eljön az idje :)

dytke

Marcsi,
Neked is már simán lehet jóslód, nagyon a végén vagy :wink: Én se féltem a szüléstől. Nem is kell, csodálatos élmény az összes fájdalommal együtt :D

Dytke,
Nem biztos :wink: amikor beértünk a szülőszobára, én még akkor se féltem. Tudtam mi fog történni, tudtam, hogy ez nagyon fog most fájni... Persze Dórát féltettem, de bíztam benne, hogy ügyes kislány lesz, és az is volt :D Köszönöm a privit, nagyon aranyos vagy!!
Vendég

Dytke, Marcsi!
Csak így tovább, ne is féljetek. Nekem is Pandához hasonlóan még a szülőszobán sem voltak félelmeim (na fájdalmaim annál inkább)
Felkészültetek, tudjátok mi fog történni, ez tök jó, a dokim szerint, ha fejben rendben vagy, az nagyon sokat segít. Drukkolunk majd nektek nagyon, de azért a kiírt napokat várjátok ki. :lol:

Marcsi, külön gratula az esküvőhöz. :lol:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Marcsi
Sok boldogságot kívánok nektek!

Hát lányok szégyen nem szégyen én iszonyúan féltem a szüléstől, bár a végefelé már nem. Leginkább a rengeteg rémtörténet miatt. Mikor az egyik barátnőmet kérdeztem a szülésről azt mondta, ami kínt idáig átéltem azt szorozzam meg százzal, na valami olyasmi a szülés. :shock: A végefelé meg már úgy voltam, ha olyan rettenetes lenne, sok nő nem szülne egytől többször, és végül császár lett, amit utólag sokáig sajnáltam, de a lényeg az, hogy mindketten jól voltunk és vagyunk. Majd a következőt simán szülöm. :wink:

Ildi
Nagyon jó az új képetek, egyre nagyobb csaj lesz Lilla. :)
Holnap jösztök úszásra? Már most új időpont is van, egészen fél 8- tól.

Kép
Kép
susytunder

Marcsi: gratulálok a házassághoz, sok boldogságot :)

Én nem a szüléstől féltem, hanem hogy mi lesz utána. De amint megszületett Zsófi, már ettől sem féltem :wink:
Vendég

Pandácska - nincs mit :)

Igen én is úgy vagyok vele, hogy minden (na jó, majndnem minden) agyban dől el. Tudom, hogy fájni fog, azt ugyan nem tudom mennyire, de biztosan nagyon, de ha fel tudok rá készülni és észben ott tudok lenni, tudok koncentrálni mikor kell, ellazulni mikor kell, akkor úgy gondolom pozitív élmény marad bennem.
Ismerek olyat, aki nagyon félt, sőt rettegett, és ő azt is mondta hogy soha többé nem szül. Biztosan valamennyire befolyásolta a szorongás. De ettől függetlenül Susy nem hinném, hogy szégyen, hogy te féltél. Nem vagyunk egyformák, mindenki máshogyan dolgozza fel az eseményeket, traumákat. :) Én alapból nem szoktam "félni" dolgoktól. Pl.: vizsgadrukkos sem voltam soha. Úgy voltam vele vagy sikerül, vagy nem :)

dytke

Dytke
Irigyellek! Én egyetlen egyszer nem izgultam csak vizsgán, akkor amikor nyelvizsgáztam, mert akkor annyi időm volt, hogy beestem az ajtón, és már rögtön én következtem. Ott nem volt időm. :)

Azért örültem ,hogy a terhesség végére elmúlta félelmem, mert a szorongás negatívan hat a szülésre. Remélem másodszor sikerül simán szülnöm, elvileg lehetséges, aztánmajd meglátjuk.

Kép
Kép
susytunder

Egy nő buksija nagyon okos, és hamar elfelejti a fájdalmat, így már a szülés másnapján szívesen vállakozna a kistesóra :D
Nekem az is nagyon sokat segített, hogy 22 hetes terhesen bementem a nővéremmel szülni. Láttam a fájdalmat, de láttam a csodát is. A csoda sokkla jobban megfogott, mint a fájdalom.
Szerintem nem szégyen, ha fél az ember, hiszen ismeretlen érzés a szülés, és sokan tényleg úgy nyilatkoznak, hogy kibírhatatlan fájdalom, horror az egész. Ez azért ijesztő lehet!
Vendég

Ja! Apa folyton potyázik, ha MKV- val utazunk, ( bár ez elég ritka ), én arra is képtelen vagyok. :) Folyton izgulok mindenen. :)

Kép
Kép
susytunder

Bocsi, BKV. :oops:

Kép
Kép
susytunder

marcsi sok boldogságot nektek! :D

nekem megérkeztek a menetrendszerinti hányingerek, a betöltött hatodik hetemmel. pedig már reménykedtem, hogy ezt most megúszom...

Kép
Kép
Kép
iricc

Susy,
Azt én se bírom. Néha próbáltam lógni, de az utazás végére teljesen kikészültem :lol: Apa sokkal lazábban csinálja :lol:

Iricc,
Kitartást a hányingerhez!
Vendég

Susy!
Mi holnap nyolcra fogunk menni. :lol:
Bliccelés nekem sem való, alapból utálnék ellenőrnek hímezni-hámozni.
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi lányok a gratulákat!

A félelemre visszatérve-szerintem nagy szerencsém volt, hogy nem hallottam egy rémtöerténetet sem, szerencsére vannak annyira toleránsak a körülöttem élők, hogy bár némyelikük igencsak megszenvedett a gyerkőccel, mégis csak ajót mondja. És hát én sem vagyok hülye, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy fájni fog, viszont ha arra gondolok, hogy ennek a fájdalomnak igenis vn értelme, mert a végén ott lesz a kisbabám, talán könnyebb elviselni. Aztán persze majd kérdezzetek meg erről a szülés után is... :roll:

Üdv: MArcsi

Kép
marcsi0503

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?