Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

most mi néhány elég húzós napon vagyunk túl. Remélem csak a hidegfront hatott a gyerkőcökre.
Melus, ezért nem tudtam írni, remélhetőleg hétvégén lesz időm.

Botira nem hatott az időjárás? Nálunk most tegnap meg tegnapelőtt Vivi csak egyszer aludt délután egy nagyot ( 3-3,5 óra ) azon kívül napközben mást nem ) csak küszködött az alvással. Az éjjel szerencsére minden OK volt.

Amikor Levi volt ilyen pici, Ő sem tudott aludni napközben, ha front, szél, vagy csapadék volt. Ő januári baba volt, így volt egy pár húzós napunk.

Ma viszont majdnem az egész napot átaludta Vivi, ezt kihasználva végre Levizhettem mert már nagyon bántott, hogy nem tudtam szinte semmit se foglalkozni vele. Ráadásul most jön ki rajta, hogy változás történt a kis életében és sokkal több figyelmet és türelmet igényel.

Ivett te kérted ugye a dalokat, mondókákat?
AMit én javaslok, ha könyv akkor Forrai Katalin : Jár a baba jár c. könyve amiben dalocskák vannak kimondottan kisgyerekeknek, babáknak, lebontva témakörönként. Ha esetleg van némi kottaolvasási ismereted akkor az is benne van, hogy a dallam is előjöjjön.

Vagy neten az alábbi link: http://mazsolajatszo.hu/mondoka.htm
Illetve másik oldalon dalok is vannak, a honlapról ezt már látni fogod.
AZ oldal egyébként szerintem nagyon jó ajánlom mindnekinek.
Mi ebbe a Mazsolajátszóba járunk Levivel, ez van itt a környékünkön és rengeteg ölbeli játékot, dalocskát tanultunk itt Levivel. ( mindegyiket valahogy eljátszuk, elmutogatjuk , Levi nagyon szereti)
Akinek van a közelében csak ajánlani tudom. Hasonló mint a Ringató, csak összetettebb mert itt bábozás meg kicsi mozgás is van a gyerekeknek.
linda
prünty
 
 


Még egy jó oldal és infó dalokról, mondókákról, ölbeli játékokról.
És most mint látom a könyv is megjelent amiben össze vannak gyűjtve a foglalkozás anyagai.

Erre a Zenebölcsire is jártunk elég sokáig ( szintén a közelben volt ), csak utána átszoktunk a Mazsolára.
Itt is nagyon sokat tanultunk, nagyon jók ezek az ölbeli játékok. Pár hónapos kortól érdemes csinálni.

http://cilizenebolcsije.online-uzlet.com/gyujtemenyek

A Cili oldalán van egy e-book az is jónak tűnik, de most csak végig pörgettem, majd elolvasom.
prünty
 
 


Sziasztok!

Linda, ne is mondd. Én is küzdöttem Botival, főleg nappal. ki is fáradtam rendesen. De éjjel nekünk is jobb volt a helyzet. Én sem tudtam volna írni, gondoltam, h nálatok is zajlik az élet!

Képzeld, már mi is csak 1 ciciből eszünk :) és tök jól bírják a melleim. fejni már csak kézzel szokta, ha valamelyik mellem nagyon feszül.

Ma Anyukám itt volt de és elmentünk Zolival vásárolni kicist. Jó volt kicsit kimozdulni. A hülye szél miatt 3 napja sétálni se tudunk Botesszal. Már alig várom, h normálisabb idő legyen.

Én is megnézem majd ezeket a könyveket, meg foglalkozásokat.

Lassan eszik Boti, de majd még jövök!

Mindenkinek kellemes napot!

Melus

Kép
melus79
 
 

 
 

Sziasztok LÁnyok!

Csak egy gyors bekukk :-)

Nagyon szuperek ez a gyerekdalos/mondókás linkek. Már alig várom, hogy én is énekeljek a picikémnek :-)

Anyucikák, nem csodálom, hogy a babák nem alszanak, én sem bírok ... hajnalban felkelek 3-4 körül és onnantól csak forgolódok és járkálok a lakásban.

Még sajnos egyben vagyok ... már úgy várom, hogy legyen egy valamirevaló fájásom :lol: Nem hittem volna, hogy az én kislányom ilyen lusti lesz :roll:

Na megyek, még kiélvezzük a kettesben töltött hétvégét a férjemmel :wink: ... mindenkinek szép napot!

Tamara még egyben vagy?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!

Végre kialudtam magam (a szüleim tegnap tök sokat segítettek, így még délután is szunyálhattam 2 órát)! :lol: És Luca is még alszik (Dalma nem!)! :lol:

Lucuval mi holnap délelőtt elutazunk a szüleimhez, kb egy hétre. Gondolom mire újra jövök nagy változások lesznek. Szurkolok csajok! Csak ügyesen! :lol:

Jut eszembe: az utóbbi néhány napban érzem a szívdobogásom a jobb fülemben. Általában csak esténként. Tudja valaki, hogy ez mitől lehet?

Na becsattogott Lucám!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Tegnap este óta (negyed 8 óta) "rendszertelen" méhösszehúzódásaim vannak. Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez így normális-e, először csak óránként 1 volt, aztán sűrűsödött 3/4 órásak, 35-30 percesek ... stb. Tegnap óta jegyzetelem, hogy mikor érzem ezeket. A legrövidebb 15 perces volt idáig. Nem különösebben fáj, olyan szokásos méhösszehúzódásnak mondanám (két fájás között Blanka nagyon dolgozik odabent) ... Nagyon rossz, hogy nem tudom, mit kéne még éreznem???????
Mindenesetre összevagyunk cuccolva ... ha nem jelentkeznék egy ideig akkor nálunk action van :wink:

Mindenkinek szép napot!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

Timi szurkolok! nekem kapásból 5 perces rendszeressel kezdődött. és állandóan a wcre jártam.
köszi mindenkinek a sok weboldalt,átnézem én is.
Dorka sem alszik mostanában délután a kiságyában. tegnap elmentünk vásároli, azt végigauldta. az autóban egyből álomba zuhan.

Kép
.ivett
 
 


sziasztok!
Timi - Tamara gondolok Rátok és szurkolok!!! Szép lassan mindenki babás lesz a topicban.
Nos nekem horrorisztikus 4 napom volt: kezdődött csütörtökön, amit írtam, hogy 3.30 óta fentvoltam, aztán mentem 4 D-re, 20 km-es út 1 óra 50 percig tartott kocsival, elkéstem, Glória végig aludt, a doki mondta, hogy kevesebb a magzatvíz, mint kéne, még mindig nem fordult meg Glóri, aztán este mentünk Balcsira, 140 km/órás sebességnél a sztrádán leállt a kocsi, felforrt a víz.... be kellett vontatni, halálfélelmem volt, szakadt az eső...temérdek pénz lesz megjavítattni, a kocsit lent kellett hagyni, pénteken vissza is jöttünk vonattal :evil: Mára sikerült kipihennem a traumákat...
Jó is történt azért, mert a doki azt mondta nem kell ezzel az "átlagosnál kevesebb" magzatvízzel törődni, mert nehéz megállapítani UH-on. És végülis megúsztuk a kocsileállást is...
Na röviden ennyit az án tragédiámról. El lett cseszve az egész hétvége, férjem is hiába vett ki szabit. Mindegy. Ma megyünk szedd magadra. Tegnap őszibaracakot szedtünk Pomázon, ma meg kajszit szedünk Törökbálinton :D, délután meg talán sütögetünk anyósnál.
Még jelentkezem, sziasztok!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!
Timi nagyon szorítok! Reméljük a hétvége babát hozott nektek!

Picit eltűntem pár nap, mert tettem vettem apával itthon. Úgy néz ki, hogy össze állt a baba szoba. Majd csinálok képeket.
Tegnap voltunk minimanóban, megvettük a kiságyat, hozzá a kókuszmatracot és a lényeg, a babakocsi is megvan :D Úgy örülünk neki. Legszivesebben itt tologatám a lakásba, ha lenne hely :-). Jó, mert volt 10 %os kuponunk 2 db is és ezzel így olcsóbban megtudtuk venni a kocsit és a kiságyat. Megvettük még a pelenkázó szivacsot is és 2 lepedőt, ja és ágyneműt :-)
Most boldogság van :-)

Eszter sajnálom, hogy ez történt veletek! Ne tessék idegeskeni, nem ér annyit az egész!

Vera nagyon el vagy tűnve!

Kép
andaka
 
 


Sziasztok,

Timi nagyon szoritok!!!
Eszter, sajnalom, hogy elromlott a nyaralas, ne keseredj, fo hogy nem tortent senkinek semmi baja.

Tegnap mi is atrendeztuk a nappalit es kialakitottam a kicsinek egy "jatszosarkot", hatha tetszik neki es ott marad, mert kicsit unom, hogy az egesz lakast telepakolja. Es mi lesz, ha 2en csinaljak majd.

Kellemes hetveget,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok Lányok!

Eszter, ne idegeskedj! sajnálom, h elromlott a7végi progitok, pedig nagyon irigykedtem, h ti megint balcsiztok!!!

Tamara, hol vagy?!!!!

Timi, én is szorítok, h ma Blanka veletek legyen :oops:

Linda, veletek mizujs? Én még küzdök Botival, hascsikarás, meg lehet, h most értünk egy növekedési ugráshoz, mert 2,5 óránként kaja kell a Kissrácnak, és eddig csak 3,5-4 óránként evett meg aludt...

Kata, tök jó, hogy már kész vagytok és bevásároltatok. Az nagy megkönnyebbülés, ha már minden fontos megvan!

Tündi, nektek jó kiruccanást!

Kriszti, tök jó ötlet a kuckó Ádinak, szerintem csípni fogja. A gyerkőcök szeretik a kis kuckókat!

Megyek szopira, este még ha tudok, jövök!

Melus

Kép
melus79
 
 


VAgyok en, csak delelott a konyhaban voltam delutan meg kimentunk a hidunnepre korbenezni, mert tegnap este a huliganok miatt inkabb nem indultunk mar el.

Timi: drukkolok Nektek! BAr egesz oszinten rendszertelen fajasokkal en mar napok ota talalkozom, ugy alt 9tajban jelentkezik este es mindig olyan bizakodv amegyek agyba hogy hatha nem az alvasrol fog szolni az ejjszaka....aztan megis.
Visoznt hugomnak aki 10re volt kiirva ma elfolyt a magzatvize, varjuk epp az smst.
En mar csak azon drukkolok jovo het vasarnapig bujjon ki a kis draga, mert nem akarok befekudni( Hajdu mondta tulhorad eseten be kell a keves magzatviz miatt :cry: )....


Mindenkinek tovabbi szep napot!
Ma ki tudtatok menni Melinda Botival, nem? Igaz meg fujdogal a szel, de mar nem annyira!
Vendég
 


Igen, voltunk nemrég sétálni :) Én már nagyon kikivánkoztam, vagyis inkább én akartam sétálni, nem Boti!!!!

Szerintem Timi szül, drukkolok is nekik!!!

Melus

Kép
melus79
 
 


Hat akkor ugrott a tervunk, hogy egy szobaban leszunk....:(
Na sebaj, legalabb az o lanykaja kibujik! Drukkolok Nekik!
Vendég
 


Sziasztok,

nálunk helyre állt a nyugalom szerencsére, a szél és hidegfront távozásával együtt minden rossz dolog elmúlt. :)
Olyannyira, hogy Vivi ma szinte egész nap csak aludt. Szerintem most piheni ki az elmúlt napokat. Remélem éjszaka nem lesz meg ennek a böjtje.
Melus, én Vivit viszonylag sűrűn etetem. Csak ha alszik akkor van 3 óra szünet közte. Ő inkább kicsiket eszik és többször. Éjjel viszont van hogy az első ébredésig 5-6 órát is kibír kaja nélkül. Igaz, hogy este a 2x-i etetéssel jól megtömöm a pociját, de azt is 2 részletben kapja egy órás szünettel.

Jóslófájásosoknak kitartás, a baba már keresi a kijáratot. :)

Egy kérdés a vonalzómat hogy illesztem ide be? A Babafalván csináltam vonalzót, kaptam róla valami HTML meg másfajta kódot. Hogyan tovább, hogy itt látható legyen? A profilba hol kell beállítani, mert sehogy nem jövök rá.
köszi
linda
prünty
 
 


SZiasztok!

Már biztos elfelejtetetek. Jó rég írtam ide. Nem volt internetünk.
Jól vagyunk. Csak Abigél lassan már két napja nem kakilt, ami
egy picit aggaszt.
Ráadásul az oltás helye is jól begyűlt neki már másodszor.
Szépen fejlődik, de a hízást nem viszi túlzásba.
Lali annak idején hetenete hízott fél kilótt.

Még mielőtt elfelejtem gratulálok azoknak akiknek megszületett
a pici. Nem tudtam visszaolvasni, mert nagyon sokat
írtatok. :)
Itt vagyunk megtekinthetőek. http://statisztikus.hu/kep/
:)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Linda, a profilodba be kell illeszteni, az aláíráshoz az url kód nevű nyavalyát. Az a lényeg, hogy nem a html-es, hanem a másik. Nekem a férjem csinálta :oops:

Írta, neked e-mailt, mert nem tudtam mi van veled, veletek. Örülök, h nálatok jobb a helyzet :) Mi is este 2x eszünk, a fürdés után, meg ezt követően 2 órával. De így is csak 3 órát bír ki kaja nélkül :( Napközben sem tudok többet adni neki, mert egyszerre sokat szopik, aztán optimális esetben alszik a köv. szopiig.

Tamara, ne keseredj el, én is annyi mindenkivel akartam egy szobába lenni, aztán mindneki megelőzőtt :( szóval, majd megismerkedsz új emberekkel!

Megyek fürdeni, meg Boteszt etetni! Jó éjt mindnekinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Melus: Most néztem a képeket amiket feltettél. Gyönyörű
szép baba a Boti.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Szia HAjni!

Nem felejtettünk el :) Köszönjük a bókokat Botesszal :oops:

Te is tehetnél fel új képeket a Gyerekekről!

Melus

Kép
melus79
 
 


köszi Melus, megróbálom beilleszteni.
Most látom, hogy Vivire én is ezt az összeállítású vonalzót csináltam. :)
Úgy látom sikerült, juhééé

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Azért időnként én is előkerülök....

Gratulálok minden új babázónak és kitartást a pocakosoknak!!

Mi jól vagyunk, Dorka baba nagyon édes, sokat mosolyog és sokat eszik. Általában két órát van ébren, és többnyire két órát alszik napközben. Az éjszakánk viszont nyugis, általában este negyed 9-től reggel 6-ig alszik. De volt már egy nap, hogy háromnegyed 8-kor ébredt!! Az nagyon klassz volt. Ha nagyon fáradt vagyok reggel hatkor, akkor odateszem mellém az ágyba és én tudok aludni, amíg ő szopizik és így ő is még visszaalszik kb. 9-ig. Szóval nem panaszkodhatom.

Bencussal nem egyszerű, mert egyszerre fekszenek Dorkával és eddig én altattam Dorkát, Bencét meg Apa. De kezelhetetlenné vált a kicsi fiú, úgyhogy ma már cseréltünk és Dorkának kellett Apával megvárnia, amíg én Bencét lefektetem és így elkerültük a szokásos esti hisztit.

Többiek hogy álltok a nagyobb gyerkőc hisztijével? Vagy csak a mi gyerekünk nem tud magával mit kezdeni?

Jók a mondókás linkek! Köszönjük!


Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Szia Gabi

másik fórumon mi már váltottunk levelet kuki ügyben. Sajnos még nincs sikerélményünk, de dolgozunk rajta.

Jó , hogy felhoztad a hiszti kérdést, mert a héten mi is nagyon belefutottunk ebbe és én is szerettem volna erről más tapasztalatokat hallani.
Nálunk most 3 hetes a kicsi, a nagy 2,5 éves és a héten olyan szinten kezelhetetlenné vált egyik nap, hogy teljesen kikészített engem is meg az apját is. Én nem tudok másra gondolni, minthogy így jön ki rajtuk, hogy változás történt az életükben, ami miatt kevesebb figyelem jut most rájuk. Bármennyire is igyekszik az ember a nagyra figyelni maximálisan, akkor is, tény, hogy kevesebb figyelmet kap most, mert a kicsit is el kell látni.

Nekik a legnehezebb most feldolgozni a kicsi érkezését. Valószínűleg így próbálja magára vonni a figyelmet, illetve levezetni a benne felgyülemlő feszültséget. Ami jó, mert így legalább kijön a feszültsége és nem folytja el magába, ami miatt esetleg egy magába forduló, zárkózott fiúcskává válna.

Mi megbeszéltük a párommal, ha túllépte azt a határt ahol már pattanásig feszülnek az idegek, akkor inkább vonjuk be a másikat, de a kicsivel próbáljunk meg higgadtak lenni. Sajnos volt olyan hogy veszekedésig elmentünk, amitől csak jobban behergelte magát. Jobb nem lett a helyzet.
Illetve mérlegelünk, hogy amit el akar érni, az tényleg fontos-e, hogy ellenkezünk, ha lényegtelen csak elvi kérdés inkább hagyjuk, de nem csinálunk most belőle nagy ügyet. Persze csak olyan dologról van szó, ami nem fontos. Ha még egy mesét akar abból nem csinálunk ügyet, kap még egy mesét, de azt nem engedjük továbbre sem, hogy pl. egyedül nézzen ki az ablakon.
De a legjobb módszer, ha megpróbáljuk kizökkenteni valamivel. Akkor mintha elvágták volna a hisztijét.
Viszont Ő még csak 2,5 éves, dackorszak kellős közepén, de valószínűleg máshogy működik már egy 4 éves Bence.

De a lényeg, neki a legnehezebb most. Mi sem örülnénk neki ha a párunk hazaállítana egy másik nővel, hogy ezentúl így élünk 3-asban. Igaz, hogy fele annyi lenne a házimunkánk, de jól jártunk vele, nem nagyon örülnénk az új kialakult helyzetnek.


linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Timirol nincs hir? Melinda Neked megvan a szama. NEm uzent Neked?

Hugom reggel fel 5kor megszult, kislanyuk lett( na igy meg inkabb meglesz a hasonlitgatass :twisted: ).
Nekem ismet csak durva josloim voltak, amit most mar tudok hogycsak a viharnak volt koszonheto....
Jo tudom meg van 6 napunk....

MIndenkinek szep napot, bar az ido eleg ramaty( en ennek az alacsony homerseklet maitt felettebb orulok:) )
Vendég
 


Jó reggelt!

Igen, Tamara, nekem megvan Timi száma, de sms-t nem kaptam :( pedig reggel rögtön megnéztem a telómat, hátha....de ettől még megszülethetett Blanka, csak mi nem tudunk róla!

Nem irigylem a többgyermekes Anyukákat, nekem Botesz teljesen kitölti a napjaimat, és még mindig van olyan, hogy nem tuom vajon miért is sír, pedig már a Suttogót is legalább 3x átolvastam :oops: De mindennap tanulok valamit, meg ő is! Tegnap felfedezte, h az öklét is tudja rágni, ill be tudja kapni a szájába, és az kéznél van, nem úgy mint a cumi. ÉS elkezdett különböző hangokat kiadni, nagyon cuki :)

Pocakosok még kitartást, Anyukáknak türelem!
Nekünk lassan reggeli szpoi, most megyek, de még bekukk később!
Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Jó reggelt!

Igen, Tamara, nekem megvan Timi száma, de sms-t nem kaptam :( pedig reggel rögtön megnéztem a telómat, hátha....de ettől még megszülethetett Blanka, csak mi nem tudunk róla!

Nem irigylem a többgyermekes Anyukákat, nekem Botesz teljesen kitölti a napjaimat, és még mindig van olyan, hogy nem tuom vajon miért is sír, pedig már a Suttogót is legalább 3x átolvastam :oops: De mindennap tanulok valamit, meg ő is! Tegnap felfedezte, h az öklét is tudja rágni, ill be tudja kapni a szájába, és az kéznél van, nem úgy mint a cumi. ÉS elkezdett különböző hangokat kiadni, nagyon cuki :)

Pocakosok még kitartást, Anyukáknak türelem!
Nekünk lassan reggeli szpoi, most megyek, de még bekukk később!
Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Melinda; szerintem pont ez olyan jo meg az elso nehez idokben is, hogy minden nap tanultok valamit, gyarapodik, okosodik Boti, es Te is! A suttogot en is boszen olvasom, de gondolom nem utoljara:)

Szep napot nektek!
Vendég
 


sziasztok!

Hajni! nagyon szép a baba. milyen sok haja van!
elkezdtem adni Dorkának a plusz tejet,amit kapunk.annyira ízlik neki, hogy majdnem belefullad. napi egy tápszert ki tudunk hagyni így. mostanában viszont azt csinálja a kisasszony, hogy amit belőlem szopizik, az a hngyányi adag, azt később mindig kibukja. az elmúlt pár napba elég sokat bukik, de órákkal kaja után. ez normális szerintetek?

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok,

Ivett, ha orakkal kesobb bukja ki az nem "normalis", utalhat refluxra es mivel csak a Te tejedet, lehet eszel valamit amit nem toleral. Sztem kovetkezo tanacsadason mondd el a gyerekorvosnak, lehet ajanl valamit ellene. Azert rossz, ha mar a felig emesztett cuccot bukja vissza, mert az mar savas es marhatja a nyelocsovet.
Adi is csinalt anno ilyeneket csak sajna en nem tudtam rajonni semmi szabalyra, hogy mitol, ugyhogy nem tudtunk mit kezdeni a dologgal, raadasul azt mondtak, hogy fiu, tehat tagabb a gyomorszaja aztan ezzel el lett intezve. Most semmi gasztro-s problemajarol nem tudok, lassan kezdi kapni a tejet is, szoval nem kell komolyan aggodni de azert en megemlitenem a dokinak.

Timi eltunt, szoval ahogy irta action van nalluk. Szoritsunk!!!

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


jó reggelt mindenkinek! Nálam most van reggel, mert 2.30-kor felkeltem, aztán 6-kor az ágyból is, mert férjem utazott külföldre (egyedül vagyunk 2 napig :? ), és 7-kor meg muszáj volt visszaaludni!
Jó, hogy előkerültek korábbi kismamáink :) .
Hajni nagyon aranyos a kis hajasbabátok!

Kép
chesther
 
 


Linda és Gabi! Hasznos infókat kapunk tőletek a nagyobbacska gyerekek kapcsán, köszi. Sok új jó info elhangzik itt, csak győzzem mindet megjegyezni. Bárcsak a mi Glóriánk is jól enne és ilyen szépen aludna...Jót nevettem a 2 gyerek hasonlathoz - mármint, hogy mi mit szólnánk egy második feleséghez...

Mi a véleményetek arról, hogy ahogy anya aludt a terhesség során - úgy fog aludni a baba. Ha éjjel fentvan és rúgdos, akkor megszületése után is fentlesz éjjelente? Szerintetek van párhuzam?

Irigylem a kisbabás újdonsült kismamákat és a most már mindenpercben babákat várókat!

Melus tegyél fel képeket még - lécci,lécci,lécci!!! Tegnap épp mutattam férjemnek, nagyon megdícsérte ő is, hogy milyen szép Boti. Aztán persze meg akarta nézni, hogy én miket irogatok, de azt nem engedtem :D .

Andi - hogy megy a sómentes diéta :wink: ? Muti a képeket a szobáról!!!

1 hónap múlva férjem 30 éves lesz, és most szombaton rendezek neki egy nagy szülinapi titkos gardenpartyt: leszünk vagy 20-an + a gyerekek! Szerencse, hogy anyósék segítenek - egyedül már nem bírnám! Pont egy hónappal lesz előbb, mint az igazi, de akkor már max egy fókaparty lehetett volna :oops: , és nem akartam, hogy ez a jeles évforduló csak úgy szimplán teljen el... Lesz dolog rendesen, és most kocsink is szervízben...

Megyek, még benézek, szép napsugaras napot nektek!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok,

Eszter, csak arrol tudok nyilatkozni nallunk, hogy volt: Adi szinte mindig aktiv volt este, ahogy vizszintesbe kerultem es a korhazbol mar ugy jottunk haza, hogy aludt 9tol 3ig, tehat 1 evest mar akkor kihagyott(nem tudom mit csinaltak vele a korhazban).
szoval en nem vennem keszpenznek azt, hogy nem fog aludni, ha most fenn van.
Amugy en inkabb azt olvastam, hogy azzal van kapcsolatban mikor szuletnek meg, ha ejjel szuletik, akkor van fenn ejjel tobbet. Adi nappal szuletett, ugyhogy ez mondjuk bevalt nallunk.

Olyan izgi mikor meglepi bulit szervez az ember. En mar evek ota nem okoztam semmi meglepit az embernek, maxi annyit, hogy ma nem foztem, holnap vegyel ebedet :(. Pedig jot tenne a kapcsolatnak biztos. Na majd a 30.ra en is szervezek neki bulit :)

Ezt a 2. feleseges dolgot en is olvastam a Suttogoban (?-lehet nem, de ugy remlik) es mikor ott reszletezi az iro, akkor meg durvabbnak tunik a nagyteso szemszogebol. Na majd, ha elfogy nekem is turelmem a naggyal, akkor eloveszem, elolvasom ismet es akkor talan megertobb leszek.De teny, hogy nem tudom egyenlore, hogy fog mukodni a dolog a 2vel, de majd akkor kialakitja az ember sztem.

Lassan szet kene nezni 4D ugyben, pedig csak a 30. hetre terveztem, de ugy hianyzik mar, hogy lassam milyen. Szinte en vagyok az utolso a listaban, ugyhogy nekem kell a legtobbet "irigykedni" a pici babak utan :)

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!
Körülöttem ia zajlanak az események, az elmúl három héten táborban voltunk. Jó nagyot nőttem én is.


Sómentes diétával kapcsolatban kérdezem, hogy mi a konkrét neve és lelőhelye a sónak, ami nem is só. Köszönöm, ha kapok választ!

Gratulálok a sok kicsihez! A két gyerekeseknek meg kitartást kívánok!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Sms-eztem Timivel, tegnap éjjel 21.15kor császárral megszületett Blanka, 54 cm és 3700 gramm. Jól vannak, csak Timinek fájdalmai vannak. Én ezt maximálisan megértem :( Azt írta, majd a fórumon mesél részletesen!
Gratula ezúton is Blanka Babához a Szüleinek :D

Melus

Kép
melus79
 
 


Hu, koszi Meli az infot, mar 10 percenkent frissitettem az oldalt, hogy lassam mi van mar Timivel.

Timi, neked meg innen is nagy gratula, majd varunk vissza, addig is gyors regeneralodast!

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


SAjnos csak a férjem tudja, hogyan kell telefonos képeket feltölteni :( De este megkérem, h frissítsük a képállományt :)

Melus

Kép
melus79
 
 


jaj de jó - gratula Blankához és gyors regenerálódást Timinek!!!

Kép
chesther
 
 


Kriszti!

beszéltem a gyerekorvosunkkal már erről a bukásról, ő legyintett rá,azt modnat nem kell törüdni vele. igaz akkor még nem volt ennyire gyakori. most meg 3 hét szabin van. ha visszajön úgyis megyünk tanácsadásra, mindenképpen megbeszélem vele.

Kép
.ivett
 
 



Kép
.ivett
 
 


Melinda: koszi az smst, szegeny Timi....

Timi: gratulalok a kicsi lanyhoz! Szep napokat es sok oromet! VArom a beszamolot, baaar lehet azert addigra mar en sem itt fogok csucsulni....:)
Vendég
 


sziasztok!

Nagyon eltűntem,de mindig közbejön valami...most is itt van a kezemben Barbi,nagyon hisztis,alig aludt valamit napközben.amúgy minden ok.velünk,megvolt a csípőszűrése és rendben van minden.szerencsére,mert ugye faros volt és féltem,hogy emiatt baja lett.nagyon visszaolvasni nem tudok,nincs időm-ezért bocsika!

Annyit azért hozzászólnék:
Timinek gratulálok a babácskához! Jó egészséget kívánok nekik!

Ajni: nagyon édi Boti és tündéri kiscsaj Abigél!!!

Ivett: tényleg nem jó,ha Dorka bukik! Lehet utánna kéne járni a dolognak.(hallottam olyant is,hogy nem zár jól a gyomorszáj-bár azt hiszem ezt nevezik refluxnak?)
Egyébként nem lett több tejed? Nekem mikor kevesebb volt,kipróbáltam a szaporító fejést és az is jó volt.Bár ha kevesebb van,Barbi egyből megoldja,mert akkor többször kér és termelődik mindig annyi neki.Tovább ajánlanám az URTICA URENS 5 CH-t! Én azt szedtem és hihetetlenűl sok tejem lett tőle!!!

Szerettem volna képet feltenni,de sehogy nem sikerűlt...tán legközelebb!
A még pocakosoknak szurkolok! Igyekszem jönni majd!
m.eri
 
 


tud valaki egy jó gyümilevesreceptet passzolni? Tamara? Te mestere vagy a gyümilevesnek :D ? Van sárgabarackom, őszibarack, meggy...

kösziiiiiiiiiiiiiiiii

Kép
chesther
 
 


Eszter: en receptet nem tudok, de azt le tudom irni, en hogy csinalom: fogom gyumiket, amit bele szanok( meggy , barack, cseresznye, alma- de lehet akar barack, sargadinnye, alma kombiancio is) azokat megmosom, felvagom magozom, stb, egy labasba, teszek bele nehany szem szegfuszeget, fahejjat, keves cukrot(dieta eseten edesitot, szolocukrot...) , ha inyenckeek vanilias cukrot, egy ket darabka citrom hejjat es felteszem fozni. Ha minden puha kiszedem a szekfuszeget, citormhejjat es teszine/tejes habrassal nagyon enyhen behabarom. Lehutom es tejszinhabbal talalom.
Izles szerint eesitem savanyitom. en savanykasan szeretem inkabb.
Ennyi: gyors es szerintem a fahejj vanilia citrom keverek nagyon jol kihozza a gyumolcs izeket.
Vendég
 


de mindjart szurok meg be Neked, a nyari toikban van receptes topik is, es ott olvastam meg atmasolom.
Vendég
 


Sziasztok

Tegnap siófokon voltunk. Jó hideg volt a víz de az volt a jó mert ugye a melegbe nem szabad bemenni.



A mai uhun a barossba én hamar végeztem. 2 óra alatt. Elég rendik voltak csak felületesek és nagyon gyorsak. De minden rendben volt ott azt mondták.

Most vessetek meg de ez nekem nem volt elég és így elmentem a genesisbe és ott a csajszi annyira korrektül megnézte tetőtől talpig a manócskámat hogy még a szájpadlását is láttuk meg mindenét. Szóval tényleg rendben a babó. És mondta hogy nem azért nem látni rendesen mert vastag a hasfalam hanem mert még minidg hátrahajló a méhem eléggé plusz a gyerek lent fexik totáll a medencémbe.



És még anniyt hogy nem láttunk kukacot. :wink: :wink: :wink: :wink:


Ivett.
Nekem volt refluxos babám. Ne várj vele addig míg baj lesz belőle ezt én megtapasztalltam. Ha érdekel belinkelem neked a történetet amit átéltem a Peti fiammal e téren. Őt utána meg is műtötték. A Csabimat meg csak gyógyszerrel beállították. De ha a házira halgattam volna már nem élne a Petim. Ezt most nem megfélelmítésként írom hanem hogy jobb hamar utána járni egy gasztronak.

Még egy. ha pesti vagy ne a heim pálba menj.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 



Gyümileves

Az ízlés szerint összeállított gyümiket bő vízzel felteszem főni, + annyi cukrot / édesítőszert teszek bele, amennyire édesen akarom.

Amikor már látom, hogy felfőtt (és puha a gyümi), akkor kevés tejben 1 eper pudingot elkeverek + teszek hozzá a leves levéből, ezt is elkeverem.

Majd folyamatos keverés mellett hozáadom al eveshez. Megvárom míg felrottyan, és kész is van.

Előz nap jobb elksézíteni, kihűteni és hidegen fogyasztani.





Hideg gyümölcsleves:

Fogj egy csomag gála főzés nélküli pudingport (mindegy hogy puncs vagy vanília), keverd össze kétszer annyi tejjel mint amit ír. (Én 2 csomagot szoktam csinálni 2 liter tejjel). És utána szeleteld bele a gyümölcsöket. Ha eleve hideg tejet használtál, akkor ennyi, ha nem, akkor tedd be kicsit a hűtőbe. ENNYI. Smile
(Azért szeretjük, mert iszonyat gyors és minden gyümi friss marad)
Vendég
 


Timi gratulálok a kis Blankához.
Linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Jó reggelt!

Mi már voltunk sétálni :) Boti reggel 7kor szopizott, aztán én is ettem és 8 körül elindultunk! Nagyon kellemes idő volt! Most még alszik a Pocok a teraszon :) Elég fársztó éjszakánk volt, remélem ma aludni fog, hogy egy kicsit én is pihizhessek!

Vera, tök jó, hogy minden rendben van a Babóval :) Szurkolok, hogy kuki ne látszódjon legközelebb sem :)

Tamara, mizujs? Még itt vagy velünk?

Lányok, szép napot nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Melinda: itt vagyok. Hiaba a tegnapi orult vihar megijesztte Annat. Bar apukajaval meg is beszeltek, esoben nem jon ki! Hat jo, legyen, de ma sut a nap:) Ma johet.
delutan ctg, doki, meglatjuk o mit mond, te tartok attol hogy tovabbra is azt, hogy nincs jele, hogy valami is tortenni fog:(


Mindenkinek szep napot!

Eszter: milyen lett a gyumileves?
Vendég
 


Sziasztok,

Tamara ez a hideg gyumileves jol hangzik majd kiprobalom.

Adi beteg, az ejjel belazasodott, en is alig allok a labamon, ugyhogy megyek vegetalni.(tuti valami gyomorrontas virus feszkelte be magat hozzank, csak azt nem tudom hogy tudnank vegleg kilakoltatni)

Szep napot,


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?