Új privát üzeneted érkezett!

Lillát ma ráültettem a WC-re:)))))) Olyan büszkén feszített ott mint a fene:))) Csak már nem bírtam tartani ezért leszedtem... fél perc múlva összebrunyálta a parkettát... (a bili az felejtős... az max. arra jó, hogy játékokat pakoljon bele... szerintem soha az életben nem fog bilizni...)

Asszem nemsokára elindulok és levadászok valami WC-szűkítőt... (amit kinéztem az csak Budaörsön kapható sajna... oda meg nem megyek ki érte... úgyhogy most megy a filózás... sima lépcsős-fellépős szűkítő kellene max. 5-7e Ft-ig)
Vendég

(hmmmm.... és nekem még van egy 5000Ft-os Brendon utalványom... át kéne cserélnem egy újra mert júli végén lejár... ezt még akkor kaptam a munkaelyemtől amikor Lilla megszületett... csak olyan bazi drága a Brendon, hogy nem tudtam elkölteni... figyelem az akciós cuccokat de akkor sincs olyan ami kellene... na mindegy... max. majd összecsapom a kistesós 10e-s utalvánnyal és 15e-ből már vehetek valami hülyeséget...)
Vendég

Helloka!

Bútorfestés elkezdődött. :D
3 ablak nyitva, plusz megy kokszon a venti, de így is érzem, hogy kicsit "beszívtam" a festék szagtól. :lol: Mindegy. Szerencsére jól és könnyen megy, szárad is, uh. szerintem a komód ma kész is lesz. :D Szupi lenne! :D
Eddig bézst festettem, de már nagyon várom a világos kivi zöldet, annyira szép színe van a dobozban! :D

Nah, lépek főzni és szívok egy kis friss levegőt. :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Akkor fussunk neki még gyszer, előbbi elszállt :evil:

Dimet, jobbulást Zsuzsinak! Szerintem sem a foga, attól ilyen magas, 40 körüli láz nem szokott lenni! Főleg, hogy már a nózija is folyik! Inkább valami jó kis vírust szedtetek össze...

babakocsi kereke szerintem is nagyon kicsi!

Monee, azért óvatodan azzal a festékkel!!!!!!!
Nagyon tetszik a "varrományod" és a próba-gyerek is!!! :lol: :lol: :lol:

Pasi-téma ismerős! Hiába, egy kaptafára készültek mind! :wink:

Drukkokat köszönöm, beváltak csütörtökön!
Nagyon rendes doki nénit fogtunk ki. Első kérdése az volt, hogy mi a csudát keresek én ott?! :lol:
Átnézte a leleteimet, bevallotta férfiasan, hogy nem ért hozzá :P és csodálkozott ezerrel, hogy a 4 évvel ezelőtti szakvéleményt miért nem fogadták el, mi a fenének küldtek hozzá. Hiszen nyilvánvaló, hogy ez olyan valami, ami nem fog meggyógyulni!

Tehát rámondta az áment a dologra, csaszi mehet :lol: Innentől Kisfiam oda forgolódik, ahová neki jól esik! :wink:

Most meg csomagolok, készülődöm, holnap indulunk a Balcsira! Igaz, elég sz@rul indul a dolog, anyu nem tud velünk jönni, mert a sógorának (aki az én keresztapám) meghalt az apukája ,temetés hétfőn.
Mi sem akartunk menni holnap, de a család egyhangúlag leszavazott bennünket, Keresztapámmal az élen, hogy igenis menjünk. de ez a hangulatunkra eléggé rányomja a bélyegét azért.

Anyu majd kedden reggel tud utánunk jönni, de így csak 2 napot lesz velünk :cry:

Pusszantás, ha hazajöttünk jelentkezem!

Kép

Kép
anyoooka

Szasztok!

Férj betonoz.................. Aztán meg fúr! Betont! :shock: :roll: :wink:

Tegnap babot ettem!
Azt hittem, majd jókat pukizunk Nórival együtt! No ebből lett anya pukizás, Nóri üvöltés........................ Szóval amíg szopi van, bab nincs! A borsót észre sem vette, de a babot!!!! Délelőtt a piacon voltunk kenguruval! Gyerekek, egy nyikk nem sok, annyi sem volt!!! Imádta! El is aludt benne lazán!

Dimet!
Szurkok tovább mennek! Antibigyót én sem adnám!!!!!! Anyudnak mondd azt, hogy adod, és kész! Aztán ha meggyógyul be lehet vallani, hogy ugyehogy még sem kellett???? Ákosnak is alig-alig adtam antibiotikumot, mindig felírák, sosem váltottam ki.

Csakegy!
Lesem, nézem ezeket a kicsi kocsikat....... Nem tom........... Még meggondolom, és majd lehet, hogy kicserélem. Vagy megtartom, hátha............. Nem tudom na!

Rami!
Lestem, hogy mit is röhögtél, aztán leesett!!!!! :):):):):):) Akkor már én is röhögtem!

Monee!
Enyém férj nem ilyen! Mindenbe belefog, lelkesen csinálja, és ha nem hagyom, hogy abba hagyja, akkor be is fejezi szépen! Csak nem szabad hagynom, hogy belekapkodjon dolgokba!
Festést én is nagyon imádom!!!!! Az illatát/szagát is!

Megyek, nagynehezen elaltattam Nórit, annyira ordított, hogy be kellett vetnem a cici-nyutatót is! Szegény, és ráadásul én okoztam neki...................... Mérges vagyok kicsit magamra!
Vendég

Sziasztok!

Lanyok, lenne egy kerdesem, mennyiert lehet beszerezni Mo-on jo minosegu pelenkat (Ft/db), amibol garantalt, hogy nem kell majd kimosnom a gyereket?

Vendegszobank tegnaptol ures, most szusszanunk, keszitem elo a 3 hetes Balaton-i letunket...

Alice
alice27

[quote="alice27"]S írta:alice27ziasztok!

Lanyok, lenne egy kerdesem, mennyiert lehet beszerezni Mo-on jo minosegu pelenkat (Ft/db), amibol garantalt, hogy nem kell majd kimosnom a gyereket?

Vendegszobank tegnaptol ures, most szusszanunk, keszitem elo a 3 hetes Balaton-i letunket...

Alice

Hááááááááááááááááááááát, ez nagyon változó!!!

A Liberót sokan dícsérik, de a Pampers-el verseny van!

Én a Baby-love-ot és a Tesco-sat használom felváltva, van mikor egyik sem elég jó, főleg, ha hason alvás közben kaksizik, ébredéskor meg rápisil....................... Ez nyerő páros szokott lenni nagyon, minden ilyen alkalom totális öltöztetéssel jár.

A legdrágább a Libero, aztán a Pampers, a többi mind az olcsób árfolyam!

A Huggiest nem próbáltam még!
Vendég

Sziasztok

Dimet gyógyulást Zsuzsinak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anyó jó utat! :D

Monácska (kopp-kopp) úgy néz ki hasznél a savólötyi :D !Nálunk is szeret Tomi kenguruban lenni.

Monee óvatosan a festékkel!Vigyázz magadra!!!

Raktam fel egy pár szerkesztett képet az albumba:
http://hu.fotoalbum.eu/babanet/a90825

Nézzétek meg ha ráértek.

Kép

Kép
lecso

Hello!

Mára ennyi a föstésből. Hulla vagyok.
A baba jól viselkedett, de gondolom majd este megint megkapom a beosztásom. :D
Főzni nem főztem, még mindig utálok, sajnálom. :roll:

Mona!

Egy áldás lehet egy ilyen pacák! :wink: Én falat festeni szeretek, de azt most nem vállalom, túl nagy megerőltetés, az marad a fiúkra. :lol:

A Tecsos pelusból melyiket használjátok? Mióta?
Vettem egy csomi Huggiest és egy csomi Liberot a babucnak, de ugye ez semeddig nem lesz elég. A new bornból melyiket vetted a kiscsajnak?
A Huggies-on annyira édes bébi Micimackó minták vannak, hogy teljesen elolvadtam tőle. Lényeges szempont egy pelenkánál! :lol:

Anyooo!

Hű, ez így tök király! Végre! :wink:
Köszi, majd meglátjuk, hogy gyakorlatban hogy szuperál a hordozó. :D

Csajok!

Nyomassátok a Ctrl+C-t a küldés előtt, akkor nem fognak elveszni az irományok. Nem hülyeség. :)

Monee

monee85

Lányok ezer bocsi, nem olvastam még vissza, csak beugrott önzőzni, szólni:
a válasz IGEN!
Ma két hete este hánytam és ma este megjött... Hmmm, elég furcsak, de beigazolódni látszik az elmélete a dokimnak...

Pusszok!
Kir

Kép
k.ir

Férj: dettó! :evil: de legalább megnyugodtam, hogy nemcsak az enyém ilyen!Muszáj nekem nekifogni, ha azt akarom, hogy történjen valami!Csak az a pech, amikor hagyja, hogy be is fejezzem... :lol:
Múltkor kaptam egy tökjó könyvespolcot, hetekig kerülgettük a szoba közepén lapra szerelt állapotban, mígnem megelégeltem, és a lányunkkal összeraktuk!És még elismerést sem kaptunk, pedig nem volt egyszerű!Elégedetten nyugtázta, hogy polc összerakva áll a helyén! :evil: :evil: :evil:
Egy egyszerűbb fürdőszobaszekrényt egyedül raktam ösze! :evil: Apukámmal való fenyegetés néha nálunk is bejön. :lol:
Mióta kész van a fürdőszobánk, és a harmonikaajtót még mindig nem volt képes felszerelni!Egy kis lenge függöny van az ajtón :shock: Még jó, hogy mostanában nem nagyon volt vendégünk.Egy kicsit ciki lenne bárkit így wc-re küldeni :lol:
Na jó, kidühöngtem magam én is...
Túlvagyunk az első dinnyeszedés dömpingen, egézs nap munka volt, már most alig bírok menni, mi lesz holnap :? Estére a rosszullét kerülgetett, annyi dinnyét ettem, de basszus meg sem közelíti ez a dinnye a tavalyit!Nagyon nem volt jó neki ez az időjárás, kevés is van, és az íze sem olyan :( De többet adnak érte, mint tavaly, ez is valami!
Csók mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Kir!
Mire igen a válasz? (asszem lemaradtam valahol :oops: )

Alice!
Pelenkából én is próbáltam Tescósat, nekem nem jött be, mert nem bírt el sok cuccost, így sűrűn kellet cserélni, és így meg ugyanannyiba került, mintha a Liberót használom, ami ugye drágább. Én nappalra használom a Liberót, és szinte csak kakinál cserélek, pisinél mondjuk 5 óránként, de lehet még tovább is bírná.
Éjjelre meg Huggiest használok, mert ez 12 órát is kibír.
Mendkettőből a 12-22 (vagy 25?-ezt most nem is tudom) kilóig valót veszem a 10 és fél kilós gyerekre, mert úgy vettem észre, ha a kisebbet veszem, kifolyt néha a pisi, ezért váltottam nagyobbra, és így jó!!Kaki meg még nem jött ki egyikből sem, mert hátul gumisak.
Szerintem mivel ezt a két fajtát nem kell sűrűn cserélgetnem a gyereken, nem is drága.
A Liberó 76 db-os 4000 a Dm-ben, a Huggiest Tescóban vettem most 56 db-os 3000 volt.(és ugye ebből pl. csak 1 kell éjszakánként, tehát majd 2 havi adag)
ezoterike

Na... nem tudom kinek mit akartam válaszolni... na akkro ami az eszembe jut:)

Bab: egy hónap múlva újra meg kell próbálni! Ha nem megy akkr megint egy hónap szünet. Amire jön a hozzátáplálás, a baba akár babfőzeléken is nevelkedhet majd:)))))

Pelenka: Lilla tutira a Liberótól gombásodott be!!! (fél napra visszaadtam rá és újra elkezdett kijönni a gomba a fenekén!!!!!) A Babylove jó de azért nem olyan nedvszívó mint a Libero... viszont ezerszer jobb az anyaga, sokkal jobban szellőzik ami így nyáron nem mindegy. Mi most átálltunk arra.

Bútorfestés: azért óvatosan vele... én tutira nem merném bevállalni... (csak a sima diszperzitest de azt is durva szellőztetés mellett)

Más: LEGO!!!!!! Ma elseggeltem (megint:)))) 4000 pínzt legóra... az Intersparokban ugyanis akciózzák őket... 50% kedvezmény van néhány dobozra... Lilla kapott hercegnőt lóval és cicával plusz virággal (a hercegnőnek tök olyan haja van mint a fésülős játékbabáknak, teljesen oda van érte:) kemény 1250 Ft-ért!!! (ez a használt ár alatt van) plusz egy cápatámadás nevű készletet 27 centis tátogó meg uszonymozgató cápával, tutajjal, kalózzal és hozzávalókkal kemény asszem 2700-ért. Szerintem nem rossz:)))) (a cápát nem kapja még meg, szerintem megy a karácsonyi vagy a kistesós csomagjába)

Lányos cuccokból volt még hercegnős kastély 26 helyett 13-ért meg a lovas hercegnő valami kerti házikóval 2500-ért stb. Fiús dolgokból -azok már sima Legók és nem Duplók meg iszonyú sok minden volt nagyon-nagyon jó áron... (volt olyan ami 2400 helyett 700 volt stb.)

Érdemes körülnézni amíg még van belőlük... (aszonták, az összes Intersparban ugyanezeket akciózzák... az állatkertet és a farmot sajnos nem pedig én azokra pályáztam igazán... de ha valahol Bp-en azokat is akciózzák légyszo szóljatok, elrohanok bevásárolni:) (ez van na, lego-mániás vagyok:)
Vendég

itt vagyok...kereszteló megvolt! :lol:

Ellánál is voltam, Miron aranyos és kisédibédibébi! :lol:

Csakegy, nem kéne lecsekkolnod a géped?nekem ez túl nagy eltérésnek tűnik...

Anyóm, jó utat, és remélem a haláleset ellenére is jól érzitek magatokat!

Mi megvagyunk, 2 hete nem hízik egy dekát sem, de rengeteget mozog, izgő-mozgó :lol: most már forog, fel akar ülni, nem ül még, de ha kaapszkodik, nem esik előlre már.

Én meg jelentkezem egy 3. diplomára így szakvizsga mellé...Ez német nyelvű eus képzés, ugyanez megvan angolul is most meg akarom németül is szerezni na meg ott a szakvizsga is...hát majd meglássuk egy hogy felvesznek-e és bírom-e...
Vendég

Hunci:
Gratula a keresztelőhöz:)

Végül az eltérés csak 0,3 lett (4.7 a saját mérőmön, 4.4 a laborban... ) Ez azért nem olyan brutál sok (az viszont durva, hogy ENNYIRE!!!!! félremér a kórházi mérő... hány olyan nő nehet akinél félremérték a cukrot? Mert ugye a terheléses úgy van, hogy ha 6 felett van akkor nem ihatja meg a cukros vizet... na de náluk a 6 az jó ha 4.5...)

Hajrá 3. diploma... (nincs az a pénz amiért belevágnék... )
Vendég

CSakegy, ja akkor ez oké!Hát igen, ez a kórházi mérés ismerős :evil: .
És amikor ilyen 10-eseket mértél?Most már nem rémlik, hogy is volt, kutyafuttában olvastam vissza 1 hetet, de valami ilyesmiről volt szó.
Nekem is volt olyan, akkor az elem szarakodott nekem...
Vendég

Az egyik mérésnél tutira hibásan mértem (ld. fény rossz volt), az meg nem meglepő ha a szőlő felviszi a cukrot sajna... nem véletlenül terhelnek pont azzal... Úgyhogy a szőlő, sárgabarack és szilva csak iszonyú korlátozott mennyiségben játszik csak be... (le is megy persze utána de a cél az, hogy azért a cukrom ne szökjön az egekbe még 10 pecre sem...)

(valszeg a front is bejátszhatott meg az, hogy keveset ittam mert amikor elkezdtem normálisan inni akkor azonnal jó lett a cukrom is...)

Most az van, hogy hetente egyszer-kétszer mérek...
Vendég

csakegy, ja,ja...én is adtam már neki oscillot. most homeogene-t akartam, de elfelejtettem. de ma estére nem lázasodott be. napközben kialudta a betegséget. reggel fél 10ig. délben 40 perc, délután 3,5 óra alvás!!!!!!!!! persz csak 10kor tudtuk legyűrni....

babakocsi: és miért baj, ha kicsi a kereke? no,majd megnézem a soroksárin. de én direkt ilyen nagyon picit, könnyűt szeretnék. rohangálósnak. a peg peregonk az jó még, és az is 9 kiló, szóval nem vészes. csak vmi eytra könnyű kellene, ami dönthető és pakolható.

hunci, üdv :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

fú, csakegy. felvillanyoztál a legoval. lehet megnézem holnap. dokinéninél volt duplo, és tökre tetszett zsuzsinak. pakolgatta :)

Kép

dimet

rami, megérkeztek a dvdk?

zsizsik?????????? minden okés? már ilyen későn nem írok smst, de a tegnapira sem reagáltál!! (napközben nem tudtalak hívni, pedig eszembe voltál...)

Kép

dimet

Dimet: tök jó, hogy elmúlt a cuccos... Valszeg valami vírusos náthaszerű izé lehetett (a foga miatt tényleg nem menne fel ennyire)...

Legók: Lillára alapuló tapasztalataim: A Duplót még CSAK rombolni tudják ebben a korban... (na meg pakolgatni:) Ahhoz, hogy már építkezni is tudjon kicsit nagyobbnak kell lenni... Lilla szerintem már elég ügyes de a duplóval ő se bír, iszonyúan frusztrálja amikor nem tudja egymásra építeni az elemeket (ld. ahhoz ugye pontosan egymáshoz kell illeszteni az elemeket plusz jól rányomni)... A szétszedés viszont megy... csak akkor mindig össze kell építeni... (ami Lillát egy idő múlva frusztrálja, mert neki még nem megy pedig próbálkozik keményen). A bábukat stb. viszont imádja. Tök egyszerűek, nem balesetveszélyesek, nem tudja lenyelni, nincsenek kis darabok. Szóval ha duplót veszel akkor azokra koncentrálj amikben figurák vannak (plusz házikó nyitható-csukható ablakkal!!!!!!) plusz amibe pakolgatni lehet vagy ami mozgtható (pl. hinta)... A sima kockákból nem érdemes bevásárolni (kivéve ha mocskosul olcsó :) , amíg el nem kezd építkezni (Mondjuk az érdekelne, hogy Rambóka Gergője építkezik-e már... sanszosnak tartom).

(Ha gondolod egyszer majd ugorjatok el hozzánk, van primo is és duplo is meg minden xar, akkor megnézheted mi is kelti fel a figyelmét...)

(A Fisher Price kockák nekem pl. örök dilemmák... nem értem pl. miért kell sportsorozat belőle, amikor egy ekkora gyerek azt se tudja mi az a jéghoki... max. azt nézi melyik kockában zörög hangosabban valami... Amire meg felfogja már nem fogja érdekelni. A zajongó sorozat már értelmesebb, abból volt olyan elem ami szerintem tényleg fejlesztette a finommotorikát - két ujjal kell csavarni valamit ami kerreg... de azt is csak nemrég kezdte el tekerni, addig csak idegesítette, hogy nem tudja megcsinálni engem meg az, hogy nekem kellett állandóan tekergetnem... )

Szóval nálunk aztán minden baromság van.. plusz még egy konténernyi amit már átzsuppoltunk a szüleimhez:))))))) (az összes kisbabás plüssállatot, a taftoysos csodakockát stb. amiket egyszerűen kinőtt, már rájuk se bagózik... talán majd a kistesó:)

(A gáz az, hogy most meg odavan a plüssökért... kb. 10 plüssállattal alszik... este elkezdi őket bepakolni a kiságyba, reggel meg amikor felébred szépen kimenekíti őket... ők ugranak először, aztán ha végzett akkor nagy kegyesen megengedi, hogy őt is kivegyem... az egész lakás tele plüssökkel... rühellem őket... és akkor még van két hatalmas medve plusz néhány teddymaci amit el is zártam... plusz a keresztanyja mondta, hogy vett neki egy hatalmas delfint Londonban csak nem találja de ha megvan akkor elküldi... Na itt csak az vígasztal, hogy nemrég megszületett a gyerekük és hamar rá fog jönni, hogy a kisgyerekes a 200. plüsstől már sikítófrászt kap... Ha jól sejtem már a 10. után elkezdi majd kapisgálni a dolot:))))))
Vendég

Sziasztok!

Szétviszi a hálót a nagy lendület itten. :D
Hova lett mindenki? :roll:

Jelentem a föstés készen van, már csak száradnia kell. Jó lett nagyon! Holnap megyünk fürödőszoba bútor lapszabászat ügyben és vééégre lesz rendes fürdőszobánk is.

Hunci!

Nagyon ügyi kis Hunci!
Van kép a keresztelőről?

Monee

monee85

Hajrá Monee:)))

Én most kezdek bele a rendrakásba, van rá 3-4 órám:))))) A szüleim ugyanis megszántak és elvitték Lillát "nyaralni" a kertjükbe:)))) (hja... 5 perc innen csak én lusta voltam elvinni ezért megkértem őket, hogy jöjjenek érte:)))))

Mondjuk éjjel kemény menet volt, hajnali 3-ig egy Ikeás fa-pozdorja játéktartó ládát dekoráltam... konkrétan vettem tök aranyos csomagolópapírt és tapétaragasztót és kitapétáztam az oldalait... szerintem egész jó lett... csak "kicsit" tovább tartott mint gondoltam (ezt nem tudtam volna megcsinálni ha Lilla ébren van és mellettem kolbászol)...

Aztán hajnalban alig tudtam elaludni... aztán amikor végre összejött és aludtam akkor arra ébredtem, hogy valami mászik rajtam.. azt hittem hangya, lesöpörtem... erre megint mászott... lesöpörtem... és megint... na erre már felpattant a szemem és ugrottam egy bazi nagyot mert valami nagy fekete bogár volt :shock: Úgyhogy a legmélyebb álmomból felriadva bogárra vadásztam. 8-kor meg kelni kellett... Lilla megreggelizett, amit én az ágyba visszazuhanva asszisztáltam végig szerintem félálomban... Néha felriadtam amikor valamit a kezmbe gyömöszölt, arra is emlékszem, hogy buborékot is kellett fújnom a buborékfújóval... Aztán 10 körül összekaptam magam valahogy és tisztábatettem szegény hugyosbözskét... (mondjuk nem volt más lehetőségem mert szó szerint foggal-körömmel kicibált az ágyból:)

Most lenyomtam egy KV-t, aludtam fél órát és jobban érzem magam:)

(Mondjuk a mi ágyunk az iszonyú praktikus gyerekvigyázás szempontjából, mert levágtuk a lábait így olyan mintha a földön aludna az ember így Lilla abszolut játszótérnek tudja tekinteni az ágyat -és a benne fekvő anyját- is:)))) A (nappalis) játékai meg pont ott vannak az ágy mellett...)
Vendég

Sziasztok!

Na, csak eljutok végre odáig, hogy írni is tudjak :)

Apple: Nahát, van egy szép dobogó szívhangotok? Nagyon szupi! Gratulálok! Kívánom, hogy minden rendben menjen!

Monee: Engem is érdekelne egy rugalmas hordozó, mert amit kölcsön kaptunk az sajna nem rugalmas fajta... :( Ha sikerül megoldani végülis a szegést, akkor szólj, lehet beszállnék én is ebbe a biznicbe ;)

Nyaralóknak jó pihenést! Használjátok ki a lehetőséget ;) Irigykedem most rátok nagyon :) Augusztusban mennek a szüleim balcsira, gondolokodom, hogy lemenjek-e a gyerekkel hozzájuk. Mondjuk az ottalvástól tartok, meg a sok szúnyogtól is... :?

Bence tegnap óta nyüszít... Szegénykém tegnap reggel fél 5-kor kezdte majd este 7-ig nyűglődött, sikerült neki aludnia kb. 3x 1-1 1/2 órát. Na aztán este fél 8-tól aludt egészen fél 2-ig :shock: Majd 2-től egészen fél 6-ig. Aztán kezdte a nyűglődést előröl. Momentán óránként szopizik, majd fél óra küzdelem, hogy elaludjon, mert délelőtt megint nem aludt szinte semmit... Van reggel egy órája, amikor ellehet vele lenni: nézelődik, "beszél", nagyon nyugis angyalka, na de aztán megmutatja mit is tud
:twisted:

Jaj, de jó! Vége a Forma1nek, talán le tudok dőlni egy picikét...
Hú, holnaptól egyedül kell megbírkóznom Bencével és a háztartással :roll: kicsit tartok tőle...

Sok mindent akartam írni, de már elfelejtettem, hogy mit is konkrétan...

Zsizsik, minden rendben???

Kép

Kép
bettica

Bettica!

Először is Ezo válaszát várom, mert ő vállalkozott az anyag beszegésére. Aztán két lehetőség van. :) De azt majd az után mondom, hogy Ezo elárulja mennyit hajlandó bajlódni a dologgal. :wink: :lol:

Menjetek Balatonozni! Szuper lesz, hidd el! Amikor mi voltunk, talán ha két szúnyoggal találkoztunk összesen... de itthon a tó mellett lakva sincs egyáltalán sok. Ez ne tartson vissza! :wink:

Momentán gondolom nincs más lehetőség, mint a túlélésre játszani. Szar lehet nagyon, hogy nyűgi Bence. :roll:

A kreatív csapat jelenti, hogy a szekrényt is lecsiszoltuk, összeraktuk, holnap festés. Ma már nem, elfáradtam.
És akkor nyilvánosan megköszönöm a babámnak, hogy ilyen rendes, hogy hagyja az anyukáját ennyit dolgozni. És szintén nyilvánosan megígérem, hogyha kész a babaszoba, leteszem a lantot és a többi időt pihenéssel fogom (nagyrészben) tölteni. :lol:

Csakegy!

Bogár :shock: fúúúúúúúúúúúj!
Rém hisztis lettem a bogarakra mióta megterhültem. Utálom a bogarakat. :oops: Asszem Téged sem kell altatni ma éjjel. :D
Képet a játéktartóról!!!

Kérdés:
Ha megszárad a komód, be kell pakolódnom a cuccokat. A pelusozásnál a szükséges cuccokat jól sejtem, hogy a gyerek kézbevétele előtt kell prezentálni a pelenkázóra, ugye? Szóval ne akkor akarjak elkezdeni matatni a komódban, amikor a gyerek már a hastokon van?! Pakolás, könnyen elérhetőség szempontjából egyáltalán nem utolsó információ.

Monee

monee85

Bettica: MENJÉL nyaralni!!!! Még most amíg nem kell alkalmazkodni a gyerekhez mert bármikor elalszik a babakocsiban, nem kell rá főzni, oda megy ahová viszitek stb. Arany állapot!!! Használjátok ki!!!!!! A szúnyogoktól ne félj... szerezz egy utazóágyat, szerezz hozzá egy szúnyoghálót (mi vettünk anno egy baldachinszerűt a Decathlonban... igaz, azt nem a gyerkőc miatt de arra is használható... nem emlékszem mennyi volt de nem volt drága), magadat meg befújhatod bio szúnyogriasztóval... (de nem hiszem, hogy olyan vészes lenne a helyzet).

Monee: Igen, minden legyen egy karnyújtásnyira... (Na én ezért pelenkáztam a földön:))) Ott nem kellett emiatt aggódni:)))))))

Átrendeztem a gyerekszobát:) Asszem néhányan rosszul lettek volna a látványtól amikor a szekrényt tologattam, marha nagy dobozokat emelgettem... de megérte:))) (na jó, csaltam... legutóbb vettünk valami kerekes izét amit a bútorok alá kell pakolni és akkor elég tolni:))))) Lilla hazajött és körbetáncolta a szobát:) Alig lehetett lefektetni, úgy bepörgött tőle:))) Tök nagy lett a hely középen:)

(Közben azt is kitaláltam, hogy lesz nekünk kétágyas gyerekszobánk... de arra már nem vállalkozok egyedül, mert egy bazi nagy komódot azért nem fogok ide-oda cipelni... de lesz külön játszósarok... még ha emiatt a komódot szét is kell szednünk és elpakolnunk)

Játszóláda: párom mind a két fényképezőt elvitte úgyhogy az még messze van:(

Rugalmas kendő: És ha sima pólószerű anyagot vesztek és nem szegitek be????? Az szépen felpöndörödik, arra a néhány hónapra amíg használható meg még pont jó lesz...
Vendég

Na ezt lessétek meg... aztán lehet csemegézni...

http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/
Vendég

Itten van egy T-shirt No-Sew Pouch (a többezerből a neten:))))
http://www.mamatoto.org/Default.aspx?tabid=128
Vendég

Ugyanarról az oldalról. Ez is aszongya, hogy ha olyan anyagból csinálod ami felkunkorodik akkor nem kell varrni... óccsó)))

http://www.mamatoto.org/Default.aspx?tabid=121
Vendég

Na ez áááállllat... Majd valami játékbabán begyakorlom:)))))))) (ld. newbornos videjóóó)

http://www.theslingstation.com/baby-carrier-instructions.html

(Franc... most itt ülök ahelyett, hogy takarítanék...)
Vendég

csakegy: :D elvagy.
ja, vmikor össze kellene ereszteni a rabszolgatartóinkat!!!!

ja, újra home. zsuszi ma sem volt már lázas. vmi hülye vírus lehetett.

bettica, menjetek csak nyaralni!!!!!!!!!

hoztunk otthonról iszonyat finom kolbászt....agyam most akörül kering. pedig van finom őszibarack is.......ah. ah. ah.

holnap lehet elugrunk a soroksári útra, babakocsinézőbe.

Kép

dimet

Szerintetek lehet az alulműködő pajzsmirigytől alacsony a hő??? :roll:
Eddig viszonylag jó volt, 2 körüli, most hogy megugrott 4,2-re, azóta folyamatosan olyanokat mérek, hogy 36,1, 36,2, 36,3 :shock: Eddig az alaphőm olyan 36,4-36,5 volt ilyen értékek ezelőtt sosem voltak(január óta mérek)Szóval lehet összefüggés?

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok csajócák,

CSakegy, örülök, hogy jó lett a cukor eredményed ! Csak okosan, ügyesen..... :wink:

Monee, remélem, tényleg abbahagyod a teszveszést, most már lssan pihenőre kell fogni a dolgot.... babócád már megkezdte a leszállást....? :lol: :wink: De ilyentájt már azt hiszem tényleg kezdenek befordulni, nem ? Jaj, annyira nem emlékszem már, hogyan is volt 8 évvel ezelőtt...

Dimet, beszéltünk reggel, de azért itt is: örülök hogy Zsuzsi végre jobban van, és köszönöm az aggódást... :lol: Csak a szokásos soktennivalós napjaim voltak, nem jutottam gép közelbe.

Na meg az álomkór. :roll: Eddig nagy volt a szám, hogy rajtam ugyan nem fog ki, engem elkerül a cecelégy harapása. Hát..... csak dőlök jobbra meg balra egész nap. De este pedig egészen rémes a helyzet, szegény párom már azt hiszi, hogy nem tartok többet igényt a szerelmére.... :oops: :cry: :roll: Remélem, hamarosan vége lesz. Csak, ez a 3. terhességem, és azt kell mondjam, hogy mind a 3 teljesen más volt. Tök furi. Most húsevő vércse lettem, húst eszem hússal. Na jó, meg salátát és gyümölcsöt, eszméletlenül kivánom.

Ma volt Eszter 8. szülinapjának a családi ünneplése, nagyon jól sikerült, de baromira elfáradtunk. Kisasszony kapott mindenféle játékot, tőlünk egy playstation 2-t.... nem is tudom, melyikünk vágyott rá jobban, ő vagy én.... 8)
Még mindig titkolom a család előtt, csak anyám tudja a babócát. Megdöbbent az a távolságtartás ahogy kezelem a terhességem, mintha nem is én lennék terhes. Remélem, hogy a genetikai vizsgálat után már szeretni fogom őt. :roll: Csajok, ezen nagyon sokat görcsölök. Annyi ideig vártunk rá, és most nem értem magam. Annyira félek, pedig szerintem nincs mitől. De ha meg beteg lesz ez a baba is, akkor meg úgyis kipurcanok véglegesen. Azt ép ésszel úgysem lehetne kibírni. Jaj, kéne egy agymosás.
:cry:
zsizsik

Dimet:

Hajrá kolbász:))))) Az őszibarackot meg tedd el holnapra:)))))

Zsuzsi meg masszív baba, nagyon hamar helyrejött:))))

Na ja, elvagyok :) (Mondjuk egész este keményedek -lehet, hogy mégsem bírok annyit mint gondoltam- úgyhogy a rendrakásból nem tudom mi lesz... pedig az egész lakást ki akartam ganézni holnap délutánig... mosott ruha a gépben, konyha romokban, nappali detto stb. stb.) Ja, és szerintem kistesó is ficánkol... ugyancsak egész este... (kapott egy kis bónusz magnéziumot most meg töltött paprikát nyammog:)))))

Rabszolgatartó-összeengedés: Nekem jó a kedd vagy szerda (az egyik nem de nem fix, hogy melyik) és a péntek ezen a héten... Na meg a jövő hét... stb. :) (Lillát nem kérdeztem, demokrácia mint olyan ugye nálunk nem létezik:)))))))
Vendég

zsizsik: A baba egészséges lesz és kész. Kezeld tényként. Majd ha elkezd mocorogni úgyis megváltozik minden, addig még ráérsz hozzászokni a gondolathoz:))))))
Vendég

Zsizsik!
Te vagy a sokadik, második gyermekes anyuka, akitől olvasom ezt a távolságtartást!!!!
Ezek szerint ez így normális!
És igaza van Csakegynek, minden okás lesz és kész!!!!!!!

Agymosás............ Hehe! Jóóóóó, tetszik!

Bettica!
Vajon mi lehet Bencével? Mennyit eszik egysserre? Nem lehet, hogy sokat eszik, illetve sokszor és attól fáj a pocija nagyon??????
Menj csak nyaralni, hidd el jót tesz! Az "egyedülléthez" sok-sok drukk!!!!

(Anyósomék holnaptól 3 hétre Balcsira mennek!!!!!!!!! Kiiiiiiiiiiiiiirrrrrrrrrrrrrááááááááááááááááááááááááááállllllllllllllllllyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!! Buli van csajok! Ki jön??????? Iszunk, eszünk! :lol: :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Jó reggelt!

Gyerek kiságyban elvan (még, kopp-kopp-kopp). Most kb fél 6kor kezdte a nyüglődést. Apa most ment el dolgozni, csinált nekem kv-t (koffeinmentes természetesen :?)
A fiam éppen "dumál" Micimackóhoz és társaihoz :lol:

Monácska: Nappal csak kb. 5 percet eszik, egyszer lemértük, hogy egy hisztisebb óra után, amikor enni akart mennyit nyom le. Kb. 20-30 volt! Szóval nappal nem eszik sokat szerintem, mert ezt a mennyiséget kb óránként eszi meg. Este viszont a fürcsi után jól bekajcsizik, akkor 100-at tuti megeszik (kb. 2 hete, mikor nem volt estére tejem, akkor 90-et simán lenyomott), majd alszik jó sokat. Aztán 1-2-kor ismét alaposan megtömi a pocit és azzal megint elvan 5-6-ig... Ha nem kell neki a kajcsi, akkor csak 1-2 percig cicizik, szóval csak iszik inkább...

Monee: Ne csináld ezt ;) Lassíts, mert a babócád rád fog szólni :)

Zsizsik: Majd elhiszed, felfogod és imádni fogod ;) Egyenlőre még félsz megbarátkozni a gondolattal. Hehe én, mint pszichológus :lol: A lényeg, hogy ne legyen esetleg lelkiismeret furdalásod, úgy tűnik ez így normális. Ölellek :)
Gyermeknek pedig sok boldogat, ezek szerint így utólag!!!

Dimet: Kolbász? Ez is most övön aluli volt :) Nyami. Edd csak meg, ennyi jár ;)

Zazzy: Én sajna ehhez nem értek, de majd a lányok ;)

Csakegy: jó ötlet az az anyag. Csak hol lehet ilyet ilyet kapni? Elég strapabíró vajon?

Lányok a nyaralás tök jól hangzik, de sátorozásról van szó... imádtam sátorozni, de egy ilyen pici emberkével, nem lesz ez körülményes? Utazóágy (szúnyoghálóval és pelenkázóval) van, áldom az eszem, hogy annó megvettük az akciósat 13-ért a Corában...

Hohó, egy kicsit elégedetlen a szentem, megyek ránézek...

Kép

Kép
bettica

jaaa, sátor.hááátt....mondjuk én nem tudtam volna picizsuzsival menni sehova. örültem,hogy elvoltunk itthon :)

mégsem köhög. de este gyanús volt pedig.

kolbász hűtőben maradt. barackot ettem. mazochista vagyok. viszont már szülés-szoptatás óta 10 kilót fogytam. jipijuhéj.

csakegy, nekünk a hét már nem jó. de jöv. hét igen.

zsuzsin pöttyök vannak. olyan melegpöttyök. lehet ági neked lesz igazad??? mondjuk tegnap leizzadt a kocsiban. de nemtom. remélem nem vmi nyavalya.

monácska, ti mikor jöttök? tegnap gondoltam rátok,mikor monoron jöttünk keresztül.

Kép

dimet

Jó reggelt!

Na ugye, hogy ugye, hogy vannak itt többen is akik tudnak írni, nem csak én?! :lol:

Lányok!

Az van, hogy hiába a 8. hónap, nem érzem magam "terhesnek". Tök energikus vagyok, ezer tervem van, nem zavar semmiben a nagy pocak. Jól alszok, nem fáj semmi, nem keményedek egyáltalán! Berendezés ügyileg is minden oké van, zárt a rendszer, gyerek jól van, úgyhogy tipródok, hogy tényleg le kell-e szándékosan lassítanom?!
Valahogy úgy gondolom, hogy jön majd a sugallat, amikor a belső hang azt mondja hogy "pihenő!", de ennek még nem jött el az ideje. Lehet hogy nem is fog eljönni, asszem szívesen kihagynám a terhesség "jaj, itt fáj, ott dagad, tehén vagyok" részét. Szóval teljesen nem tudom. :)

Csakegy!

Hhhhááát. Néhány ezresbe így is be fog fájni az anyag, nem biztos, hogy szívesen kidobnám utána.
Nincs nagy extraság, csak nem tudom Ezonak milyen színű cérnája van otthon, mert ehhez mérten tudok anyagot választani és hogy bevállalja-e, hogy varr még egy plusz részt, amivel az anyag felénél az összevarrást szépen el lehet tüntetni. Ha lenne itthon ilyen gépem, már régesrég kész lenne és nem kéne ennyit szívni vele. :roll:

Zsizsik!

Szerintem tökéletesen érthető amit érzel, pláne hogy van egy angyalka kisfiad is. Te nem ugyanazokkal az érzésekkel vágsz neki a terhességnek, mint akinél minden rendben volt mindig is és szerintem ez normális. Ne legyen bűntudatod miatta. :wink:
Van még sok sok időtök a babával, oldódni fog a dolog, ebben biztos vagyok. Meg lesz a genetika, minden rendben lesz, utána is ráérsz elmondani a családnak. Cupp!

Hát, nem tudom mennyire számít normálisnak, hogy az én gyerekem lent van mint állat, de minden esetre ez van. Talán kicsit kevésbé érezném reálisnak a koraszülés veszélyét, ha nem lenne így befodulva, de igyekszem nem ezzel foglalkozni.
31. hét, minden vasárnap megdícsérem a babát, hogy milyen ügyes volt, hogy ilyen szép nagy és mondom neki, hogy mennyit kéne még együtt töltenünk. Még 5 hét, attól függetlenül, hogy ilyen jól vagyok, nagyon hosszúnak tűnik. Legyen már 36 hetes, akkor már nem lesz baj. :roll:

Most hogy jól kianalizáltam magam, reggeli és utána föstés. :)

Monee

monee85

Monee!

Ment 2 privi!
ezoterike

Monee!
ezesetben irigylésreméltó helyzetben vagy!Bár mindenkinek ilyen terhessége lehetne, nagyon jó, hogy ilyen jól érzed magad! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok

[/b]ZSIZSIK MINDEN RENDBEN LESZ,NE IGÓZGULJ!!!!!!!!!!!!

Dimet örülök hogy Zsuzsi jobban van!!!!

Kép

Kép
lecso

Monee örülök hogy ilyen jól érzed magad,Levivel én is így voltam csak az utolsó 2-3 hét volt kicsit nehéz már(3820gr -al született a 152 cm-hez).Nem volt jó se ülni se feküdni úgy nyomott mindenhol,max állni,de 24 órában még sem állhattam :lol:
De lassan tényleg eljön a lassítás ideje!Törődj magaddal,a bab születése után nem biztos hogy hamar sikerül!!!!!!:wink:

Kép

Kép
lecso

1/4 sajtos kifli, hatalmas sajtos croissant fele, kb. 3 deci capuccino cukros műtejszínhabbal, 75 perces cukor 6.0 Jipiii:) (naná, hogy dőzsöltem, csak azért néztem meg a cukrom mert jól kirúgtam a hámból:)

(jó volt... Lilla néni nagy kedvesen hajnali 1/2 8-kor ébresztett... erre felpakoltam 9-kor és levittem a kisbolthoz, jól bevásároltunk (fánk még a szatyorban:))))) aztán mentünk hintázni, csigákat számolni és galambot megfigyelni... aztán felfelé már végig vinni kellett, úgy kidőlt :) Azóta is alszik mint a bunda:))))))) (olyan jó volt reggel az idő...)

Monee: ha jó lesz a kendő én szívesen átveszem az anyag másik felét (vagy ha lesz még egy kész kendő akkor szívesen megveszem...)
Vendég

Csakegy, Bettica!

Ha lenne rugalmas kendő, milyen színben szeretnétek?

Monee

monee85

Monee: amit mindenhez fel lehet venni és nem túl világos - nem koszolódik 5 perc alatt... Szóval praktikus ... (én imádom a kéket, a bordót, szürkét stb. de a barna is praktikus szín...). A zöld/rózsaszín stb. pont emiatt neccesek... egy csomó ruhához hülyén néznek ki... (Egy 180-as szövetet 3 felé is el lehet vágni... nem? Csak mert egyedül így lehetne spórolni vele... Vagy ugye a 150-est kétfelé de úgy már kérdéses, hogy megéri-e ezzel játszadozni, mert max. 1-2e Ft miatt nem biztos... )

(Nekem kb. 4.6-5 méternyi kellene - ez a Liliputin 5000Ft plusz posta, úgyhogy az ártól függ, hogy végül mi lesz - ld. ott egész jó színek vannak, de ha sokkal olcsóbban megvan akkor nem izgat:)
Vendég

most jut eszembe, nekem van kendőm. és nem használtam. eladó :)

de lehet nem az amit ti kerestek!!!
http://mlap.hu/users/okobaba/uploads/hordoz_kend__1.jpg

Kép

dimet

Csakegy!

150-es az anyag, azért nem megy 3-ban.
Van azt csináljuk, hogy 50-esre vágatjuk, 50 centi is még baromi sok.
Sokkal olcsóbbra ha felezzük a 150-es anyagot, nem fog kijönni, én is csak azért küzdök vele, hogy olyan legyen a cucc, amilyen nekem tetszik.
Basszus, csak ne lenne ennyi verzió... :roll:

De akkor számszerűen úgy néz ki, hogy:
5 méter 150 széles anyag métere kb. 1500/1800 Ft.
Ha két felé osztjuk (60 centis) a drágább anyagot, akkor: 1 kendő anyagja 4500 Ft + varrás (ami még nem tudok mennyi)
Ha három felé osztjuk (50 centis) a drágább anyagot, akkor: 1 kendő anyagja 3000 Ft + varrás

Az 50 centis verzió érné meg igazán... nekem az is jó lenne, de persze kell a Te/Ti véleményetek is.

Monee

monee85

Csakegy, júli 3-án küldtem neked privit. Mivel nem válaszoltál, gondolom tárgytalan az LH teszt business. :?:

Mindenkinek szép napot !
Niki
mniki

Verőfényes szép hétfőt!

Monee, neked milyen amúgy a méhszájad? Bocsi ha írtad, már nem emlékszem... :roll: csak arra, hogy be van illeszkedve a babócád feje.
Nekem is 30 hetesen kezdte ezt a dumát a dokim, és 38 hétre szülés is lett belőle, de annyi vigasztaljon, hogy akkor a tágulási szakasz nem lesz olyan hosszú, meg a baba útja.

Nekem a mai méhszáj jelentés: 2100. :x :? És Benjámin megint fejvégű, eléggé beilleszkedős a koponya. A dokim szerint a terhesség 26-27 hetes, én meg tudom, hogy nem. Úgyhogy most megint foghatom vissza magam, a kutyafáját neki!!

Az a baj, hogy abszolút nem érzem a keményedéseket! :shock: Illetve rettentően hozzászoktam...

Zsizsik, csöppet se bánd, hogy nem tudsz ráhangolódni a gyerkőcre. Nézd meg Ramit, Csakegyet, meg sokáig én is milyen voltam... :wink: Az biztos, hogy akkor, amikor elkezd mocorogni, onnantól már azért tudatosabb a terhesség...

Tényleg Csakegy, te már érzed a babát?

Bettica, nyaralás igen, de sátor nem... :roll: esetleg ott a kempingben valami faházat nem tudnátok szerezni vagy hasonlót? Vagy nem tudom, milyen környékre mennétek.

Bogi egész nap bugyiban flangál... egy másik topikban kicsi vita megy a szobatisztaságról, az egyik fórumtag azt olvasta a Suttogóban (már megint a könyvek...), hogy 9 hósan (!!), még dackorszak előtt kell szobatisztaságra nevelni. :shock: Még szerencse, hogy idáig nem jutottam el e neves olvasmányban, de szerintem ez RETTENETES túlzás. Nos, az illető ezt meg is valósította, vallva, hogy az anyán múlik a nagy része... hát, nem tudom. Most másfél éves a kicsi, és megtagadja a bilit...
Mindenesetre Bogi napközben nem akarja felvenni a bugyipelust sem, csak az alváshoz engedi meg. Közben óránként WC szűkítő, vagy bili, és erőlködik, bizonyítani akar. Igen ám, de tegnap este olyan fáradt volt (el voltunk utazva hétvégén) itthon, hogy másfél óra alatt kétszer kakilt be, majd bepisilt a bugyiba... azt a bűnbánó, szégyenkező arcot mindannyiszor... pedig csak rettentő dekoncentrált volt szegényem. Mindenesetre haladunk. :wink:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?