Új privát üzeneted érkezett!

Egy pár kép...

Kép látkép az erkélyről

Kép afrika múzeumban

Kép afrika múzeum2

Kép Anyával a Balcsiban

Kép Csongi az erkélyen

Kép hattyúk etetése

Kép pingpong csata

Kép vízaerobikozom:)

Évi és
Kép
csongianya

Évi! De jók a képek!! :D Tök irály lehetett! Hol is voltatok pontosan?
szilbee

haligali,

Évi, ez nagyon jó lehetett!!!! KÖszi a képeket!!!

Szilbee, met email!

Olga, mi is a keveset ivók táborába tartozunk.... Olyan 3-4-5 deci/nap.

Judit, a rágófog kibújását megszenvedte Annalucus? Vagy nem fájt neki nagyon?
Szabi ínye olyan, mintha 2 borsót tettem volna neki az ínye alá, duzzad, meg egy pici ponton tört át, de már nincsenek éjjeli sírások miatta.

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Ment válasz!
szilbee

Évi!
húú de jó volt nektek! látom sok progi volt! Afrika múzeum a Balatonnál? azta
apának meg kilóméterhiánya lett a héten, és azt pótolja be? :wink:

Csonginak voltak kis játszópajtásai?

meddig leszel még szabin?

sztem a folyadék is úgy van az embernél, mint minden más.. ha kellene, inna, kérné, ha nem kell, akkor meg a háta közepére sem kívánja... anyának szoktam mondani, (talán a két kávéja a napi folyadékbevitele), hyog porzik a veséje. de nekiúgy is jó, én meg kiiszom a kutat, ha kell....

nem is írtam, nekünk is kint van egy rágófogunk, így ezzel már a 7.-re sikerült szert tenni... ma azon gondolkoztam,de jó lesz már, ha mind kint lesz, nem kell majd akkor minden kaját villával össeznyomkodni, lusta vagyok :oops:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Kérdésem lenne a fogakkal kapcsolatban hogy milyen időközönként jönnek az újjabak?És kb, mennyi idő mire egy kinő?

Vki írta hogy használ varázsitatót én is vettem,abból mindent lehet neki adni pl.tápszert is és ez most majd kiváltja a cumisüveget.... :oops: :?:

Jók a képek,olyan ismerős a hely nem a Hotel Fesztivál?

ÍRJATOK!!!!

KépKép
viragb88

Évi, fúdeszuperos volt a kilátásotok :D Jövőre lehet mi is bepróbálkozunk ittene :wink: Hotel Marina?

Judit, biztos fáradt vagyok már nagyon, de nem értem az anyagosnál-sztori-folyamot :oops: Miért tépted le majdnem egy pasi fejét? :oops:
Ehehe, anyukámnak sincs homok a gyomrában :mrgreen: Ő is kábé a kávékkal viszi be a napi extraminimum folyadékmennyiséget...

Dorka, fájdalom nem volt (vagy minimális, mert nem volt nyüszisebb), viszont az utóbbi időben hajnalban sokszor felébredt (hőségtől függetlenül), meg ment a rágás ezerrel (még a cumisüveg cumiját is, pedig azt nem szokta). Közben kifigyeltem, hogy a másik oldalon is áttört már egy rágófog :) Ez a 10.

Judit
Kép

Kép
balwin

Varázsitató? Csőrrel? :shock: Abból ömlik a cucc... Sztem egyáltalán nem gáz, ha egy alig öt hónapos csecsemő cumisüvegezik. Miért kellene kiváltani? :roll:

Fogak: nálunk eddig átlagosan 2 havonta bukkant ki 2 fog (az első 4 hónapos 9 napos korban), és 1-2 hét alatt bújtak ki teljes pompájukban.

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit!
anyagos bolt, itt is egy kis doboz darabanyagokkal, ott is egy kis doboz darabanyagokkal, a vevő, meg nem túl kedvesen magyarázta a biciklis Grétinek, hyog erre menjen, ott nekimegy, arra menjen.... most már ok? már az is felháborított, hoyg nem a saját dolgát intézi, hanem az én gyerekemet utasítgatja...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Ééééértemmár! Noeggen, mermégha az eladó veri a nyálát, talán(!?) érthető lenne, de ígye?!... Nemmondtad neki, hogy az asszonyt pattogtassa otthon - ha meri :mrgreen: Biztos el van nyomva szerencsétlen.

Jaimee, drukkolok, hogy meglegyen az a keresztelő! :D Mindenképpen írd meg, merrehogyan alakul a téma :) Rékacica fotó? Babakocsi tetszik mindkettőtöknek?

Apránként olvasgatom vissza azt a rengetegséget, amit 2 nap alatt írtatok... :P Általános punny?

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Balwin!

Szeretném megtanítani a varézsitatóból inni mert azt mondják ilyenkor még fogékonyabbak arra hogy megtanulják,meg mondták hogy ha már van foga akkor nem a legjobb ha cumisüvegezik mert rontja a fogait,bár nem tom.Én mondjuk nem tudtam ilyenből inni csak pohárból :oops: Ja ez ilyen Aventes nem folyik belőle nagyon a cucc az is csak akkor amikor szívja.

Fog tök jó akkor nem egészen két hét és már olyan cuki kis vigyori lesz.Imádnivalóak mikor ficcen lenn a két foguk :lol:

KépKép
viragb88

Sziasztok! Jó reggelt!

Köszönöm a hozzászólásokat ivászat ügyben!

Virág! Szerintem se szabad még csőrösből etetni, sőt ha jól tudom rá is van írva a jobbfajtákra, hogy csak itatásra használjuk. Meg csak nem olyan ütemben folyik belőle a tápszer, meg szerintem levegőt is nyelne vele. Szóval szerintem még egy kis türelem!

Niki! Tegnap este úgy néz ki mégis tudunk menni a talira, mert előrehozták a szülinapozást holnapra tesómék.

Dorka! Bocsi, neked sem válaszoltam még: sajtos-túrós pogácsa, banános-diós piskótatekercs, dióhabos pite, meggyes-csokis muffint vitt apa a munkatársainak a névnapján.

Na lépek, később még megpróbálok benézni.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga

Szia Virág! Ha már egyébként is kap vmilyen folyadékot (víz, tea, stb) azt természetesen próbálhatod a csőrősből kínálni.

Olga

Kép
juhaszolga

hali,

csak ámulok, mert éjjelre a Milupa jó éjt tápszert adtam Szabinak, és még mindig alszik!!! :shock: :shock: Az én fiam, aki átlag 6-fél 7 közt ébred!!!! :shock: :shock:

Virág, csőrös poharat mi olyan 8 hós kora körül kezdtük el használni, Aventet, de még sok volt Szabinak, így olyan 10 hós kora körül vettük elő megint, akkor már ment neki az ivás belőle. De tápszert mai napig cumisüvegből kapja. A sima poharazást próbáltad amúgy? (Szabi most kezdi nálunk élvezni, de rengeteg csurog még mellé)
Nekünk olyan 3 hétig is növögettek a fogai Szabinak, ha jól emlékszem, sőt, ami utoljára olyan 2 hónapja bújt ki, az még mindg nincs akkora, mint a "párja".

Olga, maradt a sütikből?
:P

Judit, már 10 fog!!! Az igen! Úgy látszik, ezek a rágók is viszonylag párban bújnak akkor ki, nem? Lent vagy fent jöttek ki?

Judit, az ilyenek marha idegesítőek tudnak lenni, de nekem is a jó kis beszólások csak itthon jutnak eszembe... :oops:

Tegnap anyukám volt Szabival, míg a kórházban voltunk, aztán nevetve mesélte, hogy ennek a Szabigyereknek meg mennyi kis barátja van! Niki, veletek is találkozott, ugye? Vagy 5-en mentek oda hozzájuk, régi osztálytársak, barátosnék stb.

Szilbee, ma nem jöttök be sétálni? Olyan kellemesnek tűnik az idő!

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Még nem tudom... Délelőtt sütök (egész) kacsát, amiatt tuti nem tudunk bemenni. Délután lehet. Apjuktól is függ. (Tegnap marha morcin jött haza, pedig jó kedélyű szokott mostanában lenni.) Majd megdumálom vele a dolgot. Ma 14-ig dolgozik. Levente kb. 15 vagy 16-ig alszik. Utána tudunk... ha a nagyfőnök is benne van. Majd telózunk... Nektek uzsi (16 körül ugye?) után jó?
szilbee

Ja pohár! Hmmm Dávid se a cumisüvegből, se a csörösből (ami egyébként nem folyik ki, mert szelepes) nem tud inni. Csak szórakozik vele. Rendes, sima, egyszerű, kis KV-s pohárból viszont igen.

Ja és tegnap elkezdett hátrafelé tolatni... még egyenlőre kúszva és két kézzel húzza felfelé magát mindenhova. Hamarabb fog szerintem álni, mint mászni, ha ezt így csinálja tovább.

Pusz!
szilbee

Jó reggelt!

Be kellett jönnöm dolgozni (de minek?)... hú a hátam közepére sem kívánom most....

Ivászat: hát Csongi mindig annyit ivott mint a kacsa! Ellentétben velem, én el vagyok egy fél literes üdítővel egész nap.
Cumisüveg. No, nálunk bejött, hogy rontja a fogat. Mondjuk Csongi "csak" teát ivott belőle. De az felső-első két fogán a mai napig ott a nyoma.
Csőrös pohár nekünk nem jött be, Csongi nem szerette.

No, akkor egy kis élménybeszámoló kedvcsinálónak.

A szálloda a Hotel Marina. Teljesen fullos volt minden, kivéve, hogy őrült picik a szobák. De... csütörtökön megérkeztünk, mondták még nincs kész a szoba. Vártunk, vártunk, (elvileg 2-kor lehetett volna elfoglalni) negyed négykor már ideges voltam, mondtam, hogy most már csináljanak valamit. Kiderült, hogy ugyan a szobát 11-ig el kell hagyni, de a vendég összepakolt, majd gondolom lement a strandra, nem tudták a szobát átadni. 4 óráig ment a huzavona, majd felajánlottak egy 2 szobás - erkélyes apartmant! Úgyhogy még jól is jártunk.

Az első napokban ettünk, mint a disznók, de komolyan. Annyi kaja volt, és annyira finom, hogy nem tudtunk betelni vele. Reggeli, majd ebéd és volt vacsora. Nap közben a parton a bárban hot-dog, sült csirkeszárny, pizza, palacsinta, sült krumpli, leves minden.
Üdítő, sör, bor minden mennyiségben. Este koktélok is.

A szállodának saját strandja van, napozó ágyakkal, és amiket már írtam, mindenféle szórakozási lehetőségekkel. A gyerekeknek külön sport-, játék-, kézműves foglalkozások, két este mini discó, két este a felnőtteknek élő zene.

Csongi persze nem discózott, minden este nemzetközi focimeccsek voltak vacsi után. Németek, lengyelek, hollandok, magyarok! Nagyon klasszak voltak.

A part úgy van megcsinálva, hogy a gyerekeknek van kialakítva egy öböl, ahol lassan mélyül a víz, és van nekik homokozó is.

A környéken kirándultunk, Balatonedericsen van az Afrika múzeum, valami szuper! Voltunk Tihanyban és megmásztuk a Szigligeti várat.
Attila még Nagyvázsonyba is el akart menni, de én mondtam, hogy nekem egy vár elég volt egy hétre :wink:

Lányok, tényleg mindenkinek tudom ajánlani. Mivel 14 éven alul ingyenes minden, így iszonyat mennyiségű gyerek volt. A csecsemőtől a tinédzserig minden korosztály! Egyszóval szuper volt!

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Húú Olga a középső kettőről még nem hallottam, de fincsinek tűnnek!

Judit!
ja tényleg 10 ! azta, és ez az elöl 8, hátul kettő?

nagyon utálom a kéretlen hozzászólásokat, mikor Gréti kicsi volt, akkor is később fektettük, és az apja még sétált vele egyet 8 körül, egy banya, megjegyezte, hogy ennek a kislánynak már ágyban a helye, na megkapta a magáét Misitől!

nekünk már vagy 3 hónapja kijött egy fog, ami még midnig kisebb, mint a vele egyidőben jöttek

Judit,
Kép
Kép
bbj

Évi Nagyon jól hangzik, ha csinálnak gyári medencét én benne vagyok, én ugyanis utálom a Balatont belemegyek combközépig, aztán ennyi...

hát kíváncsi vagyok mit kapott az, aki nem hagyta el időben a szobát húú de bunkó! miylen kellemetlen azért ez a szállodának/recepciósnak, hogy a tapló miatt egy másik vendéggel vitatkozik!
na de akkor jól jártatok, tavaly mi is duplaszobás apartmant kaptunk, de már nem is emlékszem miért...persze a sima áráért.

Judit,
Kép
Kép
bbj

ÉLETJELEK :)

Sziasztok!
Még nem mindent olvastam vissza ( bár nem túl nagy a termés :) ), de utólag is mindenkinek, aki mostanában ünnepelt: [size=18]szülinapot, évfordulót, hófordulót, fogacskát... , szóval bocsesz, h. így összefoglalva, de mindenkinek sok boldogságot!!![/size]Képek szépek, mint mindig, fotózzatok is sokat, én is azt tenném, de gép megint nincs nálunk :cry:
Na de nem panaszkodom, a múlt héten hívattunk elő 170 db képet( még a kórháziakat is most ), úgyhogy megvannak az első fotóalbumaink. :lol:

Virág! Nálam is olvashattad az Aventes varázsitatót, Dorci abból is szokott inni, én azért vettem, mert nem ivott cumisüvegből. De ugyebár mostanra sajna tápszert is kap :( , így Aventes cumisüvegből eszik, a teás is az, abból is iszik, meg az itatóból is, a puhább csőrűből. Tápszert sztem SEMMIKÉPP ne adj az itatóból, én olvastam is, hogy nem lehet ételt adni ebből.

Rólunk: a múlt héten intenzív látogatást tett nálunk Piri anyó, -ahogy Jaimee nevezi-, hát azóta sajna alig van tejcsi :cry: Tápszert váltottunk, az előzőtől szörnyű puffadás kínozta Dorkát, most már jobb a helyzet, de azért az esti sírásos-pukizásos program még megvan :cry: Sajna ez nem múlt el 3 hónapos korában, néha úgy érzem, talán nem is fog sose... :cry:
Mostanában egyébként kezd kialakulni vmiféle napi ritmus: reggel 8 körül ébred, eszik, indulunk csavarogni ( bolt stb. ), a sétának köszönhetően visszaalszik, így van egy délelőtti nagy alvása. Ebéd 12 körül, aztán játszunk a franciaágyon, most már egyre inkább érdeklődik a játékok iránt. Szundít egyet ilyenkor is, aztán eszik olyan 4-5 körül, utána általában szomszédolunk barátnőméknél, meg várjuk Apát, aki olyan fél 6- 6 körül jön haza. Fürdés kb. 7 -kor, aztán evés,ezután ha jó az idő, még megyünk sétálunk egyet itt az utcában, ha nem, akkor játszunk benn, ilyenkor már van nyűgi, esetleg huny egy órát, aztán sajna jön a kellemetlen rész, olyan 9-től 10-ig sírás, pukihegyek, hasfájás. :cry: Tornáztatjuk, járkálunk vele, de nem nagyon használ. 10-11 körül eszik még kicsit, ezután szenderül álomba, és alszik éjszaka. Van, hogy ébred olyan 3 körül enni, de van, hogy csak 8-kor. Hát röviden ennyi. :)
Egyébként kezecskéi állandóan a szájában, rág, nyálaskodik, mosolyog szinte mindenkire, sokat beszélget, főleg a kábelekhez ( vasalózsinór, számítógép- kábelek ), hát azt hiszem, a mászós korszakában majd áramtalanítani kell az egész lakást! :lol:

Holnap úgy néz ki, megyünk nagybevásárolni, ismét listám van a Dorcinak beszerzendő dolgokról is, :) szeretnék neki venni pl. olyan játékot, ami plüss, és felhúzható, zenél, vmi színeset. Szerintetek melyik játékboltban van esélyem találni? Vagy melyik bababoltban? Amúgy is akartam már kérdezni, hogy melyik szolnoki bababoltnak a legnagyobb a kínálata szerintetek? Így havonta szoktunk menni, és ugye nincs idő sokat kószálni Dorkával. A múltkor a Ficánkában voltam, a sarkiban, de állítólag van a Hotel emeletén is, az milyen, mekkora?

donkoaniko

Visszaolvastam magam, és rájöttem, hogy félreérthetően írtam: szal van egy db tápis MEG egy db teás Avent-üvegünk ( az egyik nagy, a másik kicsi ). Bocsesz. :oops:

donkoaniko

Anikó!

Hátha lassan elmúlik ez a hasfájós időszak is, jó sokáig eltart nálatok, de biztos könnyebben távoznak a felesleges gázok, hoygha már elül legalábbis én anno azt vettem észre, és nagyon vártam, egy nagy büfi, és semmi nem maradt a pocakban, amúgy meg Szolnokig beértem volna, addig ráztam Gréti fenekét, mire egy lehelet elhagyta a száját.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szilbee, du már nem jó, emgyünk ajd megen a kórházba... :cry:
De esetleg hétévége?

Anikó, nekünk a parti játék a nyerő, a Máv kórház közvetlen szomszédságában, és az Árkád sor mögött is van, a Kossuth térnél.
Egyéb babaholmikat meg a Babavilágban, a Tófenék úton szoktunk venni. (kb. 100 m-re van a Kossuth tér mögött)
Dorka babának meg lassan biztosan elmúlnak ezek a hasfájásai, bár gondlom, kínozza őt is még... Nehéz, hogy már mindent kipróbált az ember, és nem iagzán segít semmi sem... Kitartást!

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Aniko:Éppen most akartam kérdezni,hogy mi újság veletek.Hogy hogy van Dorka baba?Milyen tápszerre váltottatok?Játék ügyben én is szeretem a Party-t,bár nekünk szerencsénk volt,van játék ügyben,mert anyósom mindig játékot hoz Gabónak és mindig megkérdezi milyet szeretnénk,úgyhogy nem sok pénzt költöttem még játékra.Szegény Dorka mennyit kínlódik a pocijával.Nem mondott semmit a doktor vagy védőnő,hogy mitől lehet?Amíg tudott Gabó szopizni neki is fájt,de ahogy tápszert kapott neki megszűnt.

Évi:Így utólag is irígykedem.A képek és leírás alapjn tényleg szuper hét lehetett,gondolom gyorsan elrepült és az időtök is tökéletes volt.Gondolom a Balaton sem volt hideg.Én biztos pár kilóval gazdagabban jöttem volna haza,mint minden nyaralás után.Ja és még szívesen nézegetnék képeket.Na és az a panoráma az erkélyről.

Niki:Már akartam írni,hogy írt A.Kati és ha jól emlékszem 9-én kell befeküdnie és 10-én v. 11-én császározzák meg.Úgyhogy lehet izgulni.Azt mondta ír,ha meg lesz Petike.Én már úgy izgulok értük!

Na most ennyire futotta.

Szép napot mindenkinek.

Kép
pné rami81

Rami! Humana HA-t kapott először, most Mildibé 1-et írt a drnő. Bár sztem ez sem az igazi, már ha van olyan. Mikor bementünk, és mondtam, hogy iszonyatosan puffad Dorka hasa, megkérdezte, h. "miből gondolom én ezt?" Na hát képzelheted... Apa szerint ekkor kellett volna azt válaszolnom, hogy "miből, miből, legurult a gyerek az ágyról!" :x
Túl voltunk egy olyan hétvégén, amit szinte végigkínlódtunk, a hasija kőkemény volt, meg kb. 200-at pukizott egy nap, de kaki semmi... És én hétfőn reggel mentem is. Elmondtam a tüneteket. Erre a tanácsok:
1.: tegyem hasra-mondom, háton meg se marad nagyon, ez pipa
2.: vegyek neki a patikában szélhajtót-mondom, már nincs olyan, amit ne próbáltunk volna ki, polcon otthon sorakoznak, ez is pipa
3.: adjak cukros kamillateát-mondom nem tudom beleerőltetni, nem issza meg

4. tanács már nem volt... Illetve: "hány hónapos?" -mondom, 3 múlt, "akkor írjuk fel a Mildibé 1-et!"

Őszintén szólva lányok, nekem eszembe jutott a laktózérzékenység. Említettem is a drnőnek, hogy evés után is nagyon kavarog a hasa Dorkának, nem lehet, hogy a laktózt nehezen emészti? Hát csak kissé nézett hülyének. :shock: Pedig sztem ha mondjuk laktózmentes tápit írt volna fel, attól neki nem lesz drágább a kenyere... :evil:
Úgy veszem észre, ez a tápszer vmelyest jobb azért, pedig itt Ladányon minden baba szinte Humana HA-t kap ( vajon miért azt írják? :wink: ), védőnőnk szerint az a legjobb, de mikor mondtam neki, hogy jártunk, azt mondta, nyugodjak meg, ez is jó, csak ez már nem olyan "trendi". Azt is mondta, X-akta, h. Dorkánál miért nem vált be a Humana...

donkoaniko

Hali!

Anikó: Szerintem ha laktózérzékeny lenne Doroti, "durvább" tünetei is lennének a hasfájásnál....Azon kívül, hogy hülyének nézett, nem mondott semmit a doktornő erről?? :evil: :evil: Nekünk is a Humana I-et írta ki a doktornő, de van még vagy 3 másik, amit ugyanúgy ki szoktak írni. Dokifüggő sztem...

Ha Piri anyó odébb áll, vagy nem uralkodik annyira a hormonjaidon, a tejed is több lesz. :wink:

Maya Diszkontba is beugorhatsz, ha a Tófenék úton jársz, ott van az üzletsoron, balra. Úgy láttam, akármit vettem még máshol, az ott olcsóbb. :? Pl. a varázspohár is 1500.

Judit: Kéretlen tanácsból itt is tele a padlás. ....megőrjítenek egyenesen. Legutóbb azt kaptam, hogy hogyhogy még szopik Réka, az már nem elég ám neki, nem tudom?!....Hogy kap ebédre mást is, az nem érdekelte az illetőt. :evil: :evil: :evil:

Virág: Réka is varázspohárból iszik, de ő már lassan 7 hónapos lesz. (Úristen.... :shock: :shock: )

Balwin: Aszta, rágófog! Én még el sem tudom képzelni, hogy egyszer Rékámnak sok foga lesz.... :shock:
jaimee1

Ja, kérdeztétek, hogy megszoktuk e a Pierre Cardin kocsit. Igen, szeretem nagyon. Bárhová beférek vele. :D Szinte minden boltba...Apa bánatára. :lol:

Néhány fotó a blogon soha nem járóknak. :)

Kép

Kép Kép
jaimee1

jaimee!
én nem szoktamolvasni, voltam már, de nem minden nap :oops: ettől függetlenül imádom az írásaidat, és a Rékafotókat is! nagyon édesek, és csak ennyire éri fel az etetőszéket? mekkora? nekem valahogy nagyobbnak(hosszabbnak) tűnt, de akkor kis micuri!

ja reggelire zsíroskenyér ebédre pacalt adjál neki, főtt krumplival kobiubival, aztán estére jó kis szalonna hagymával, :x hihetetlen!

de azt meséltem már, hogy a kórházban kedves lakótársam, aki nem az idén barnult, meg nem is tavaly, a kétnapos gyereknek már üdítőt adott, mondta is nekem, látod, hogy szereti, próbáld meg te is, illendően elhárítottam a jótanácsot!

Dorka!
minek mentek kórházba megint? látogatóba csak, ugye?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Na, látszik a termésen, hogy bejött az esős idő! :lol:

Jaimee! Azért az a szoptatós beszólás durva. Olyan dűhítő, hogy egy-egy otthonülő elkap ezt azt a tévében, aztán ossza az észt. :evil:

Anikó! És többiek! Akartam írni... A Pelikán emeletén már nincs meg a Ficánka! Voltunk ott is múlthéten babakocsit nézni. Gondolhtajátok, hogy egy miatyánkot elmormoltam, mire felcipeltem a gyereket babakocsistól, a bolt meg üres! :evil:

Évi! Bunkó vagyok, bocsi... máshol jár az eszem... Tök jó képeket csináltatok! És milyen jó idő volt rátok! Majd én is megnézem a honlapját a szállodának, bár idénre mi már Szárszóra foglaltattunk. És köszi a tippet az afrika múzeummal! Mi bizti jó esős, hideg napokat fogunk kifogni. :?

Dorka! A süti elfogyott... én is vártam haza a maradékot! :lol:

Judit! A diós-habos pite valamelyik Ramas könyvben van benne, a diós tekercs meg anyós barátnője receptje. Pompázatos! Igaz vajkrémes, de darált diót is kell a krémbe keverni, megkenni vele a kakaós piskóta lapot, majd feltekerés előtt két banánt kell ráfekteteni. Hasonlót ismerek elefántszem?/ pávaszem? néven.

Szilbee! Balwin Judit szerintem az itatópohárra gondolt. Tudod, amelyikben nincs szelep, de csőrős. Ezeket egyébként maguk az eladók is keverik. :roll:

Olga

Kép
juhaszolga

Jaimee! Olyan édes Réka! Az első kép nagyon bejön!

Olga

Kép
juhaszolga

De én úgy tudom, hogy a "varázsitató" (mert hogy arról volt szó, de lehet keverem a dolgot) az szelepes.... vagy nem?

Erika te ezt bizti jobban tudod.
szilbee

A Ficánka babskocsis része a Pelikán emeletéről a földszinti Ficánkába költözött. Jó zsúfolt lett! :?
szilbee

Olga!
gondoltam, hogy tekerni kell, oylat én nem tudok, de apa igen! amikor még túlfűtötte irántam a szerelem:twisted: , csinált nekem piskótatekercset, a barátosnénk azóta is emlegeti, hogy ilyen férjet! na mellesleg azóta sem, az volt a beetetés...én olyat ismerek, hyog macskaszem, de az nem piskótatésztás, hanem hajtott, vagy kelt, de nyújtani kell az tutkeráj! és a meggyszemek a macska szeme.. lehet ismeri valaki, asszem az is diós.

én csendben voltam ezzel az itatóval, mert nekünk csak csőrösünk van, az csak ala natur nincsen benne szelep, és igen ömlik, mint a fene, főleg a szőnyeget szereti nagyon! :x

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hahó, amíg Törpi alszik, jövök én is! Aztán meg elhúzunk a kórházba, látogatóba....

Csőrös, meg varázsitatós: most már én is összekavarodtam... :shock: Nekünk van Avent tanulóüveges szettünk, annak puha a csőrije, meg van sima műanyag csőrös "nóném", de van benne szelep. HA nem tenném bele, ömlene nekünk is. Mér, a varázsitató az milyen?
Az valami 3. fajta?

Judit, csak látogatóba megyünk, anyósom fekszik bent, most már szerencsére egyágyasban.

na de jó, hogy írtátok a Ficánkát, én csak csendben káromkodtam, hogy miért van lezárva a lépcső ráccsal, ahol a babakocsit fel lehet tolni. De akkor ezért! Olga, szegénykém, pedig Balázs kocsistul aztán már nem lehet könnyű!

Anikó, tápszerből sajna gyakran azt írják fel, amelyik céggel-orvoslátogatóval "lepaktált" a doki, nem egy esetben. De ki kell próbálgatni, mi jön be a babáknak, csak ehhez egy -a problémához normálisabban hozzááló - orvosra is szükség van... Sztem... Gondolom nem esett jól, amiket mondott. DE hátha alakulnak a dolgok!!!!

Rami, ti is jól vagytok? Ritkásan írsz!

Jaimee, tutkók a képek is, a beállítások is! Olyan nagynak tűnik az etetőszéketek, de a nallánynak látom bejön! :lol:
Ja, a kéretlen tanácsokról akkor neked is jutott bőven, látom...

Nekem a strandon szóltak be olyan fél 4 magasságában, hogy "nagyon erős ám az Uv sugárzás, tudom?"
Nos, 1.: árnyékban voltunk (jó, tudom, ott is van sugárzás)
2. fehér póló, sivatagi légióssapka volt Törpén,
3. 45x átkenve a kis teste 50-es fényvédővel...
MIt kellett volna még tennem? Ja, otthon maradni, gondolom....
:evil:

Kép
Kép
dorkáék

Dorka!
nem mondtad, akkor maga mit keres itt?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Halihó!

Olga, hát az időnk azért elég változó volt! Az első napokban a felhő-nap váltotta egymást, és a víz sem volt túl meleg. Aztán hétfőn volt a nap, amikor vízbe sem tudtunk menni. Úgy igazi strandidő kedden-szerdán volt!

Rami, hááát, én is ráálltam a mérlegre.... majdnem 3 kiló jött fel egy hét alatt :shock:
No, majd lemegy a dolgos hétköznapokban (remélem)! Keresek majd még pár elfogadható képet.
Kicsit visszaolvastam, sajnálom, hogy nem sikerült Horváto-ba mennetek! De keressetek valami jó helyet, ahol még szeptemberben is jó idő van!

Kata! Gratulálok az újabb diplomához! Minden elismerésem a tiéd!!!
Hú, kemény éjszakáitok vannak... sok okosat nem tudok mondani, nálunk le sem merem írni hány éves koráig tartott Csonginak az éjszakai ébredés :?

Anikó, szegény kis Dorka baba, és szegény Ti...! Nálunk is sokáig tartott a hasfájós időszak, és minden létezőt kipróbáltunk. Gyógyszertári cuccok, maszírozás, tortáztatás, még a hőmérőzést is. És mindezt anyatej mellett. Nekem viszont nagyon úgy tűnik, hogy nálatok a tápszer lehet a ludas, nem értem, miért nem lehet akkor valami másfajtát felírni neki :evil:

Kitten, hogy vagytok???

Dorka, mi baj van anyósoddal? Vagy csak kivizsgálás?

Évi és
Kép
csongianya

Kép még afrika múzeum

Kép csongi lefényképezte magát

Kép felfelé a szigligeti várba

Kép és... megmásztuk:)

Kép látkép másik oldal

Kép gyerekeknek kis öböl

Kép szálloda (Csongi fényképezte)

Kép tekézés

No ennyi, mert még sok leszek :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Aventes varázsitatóról ezt találtam:

[quote]
írta:
Termékleírás

A termék besorolása: Itatópohár

A termék leírása:

Az AVENT Varázsitatója a szoptatásról, illetve a cumisüvegről az önálló ivásra való átszoktatáshoz nyújt ideális megoldást. A csepegésmentes pohárból könnyen ihat a gyermek, de a pohár minden más helyzetben magában tartja a folyadékot, és nem engedi azt a ruhára vagy a szőnyegre folyni. A könnyű használat titka a speciális mágikus szelep, mely a levegőt a pohárba engedi, így folyamatosan ihat a baba, anélkül, hogy levegőt nyelne és megfájdulna a hasa. A fogófül segítségével könnyebben meg tudja a gyermek tartani a poharat, ezzel is az önnáló ivásra ösztönözve őt. Az itatópohár kemény itatófejjel és pattintható kupakkal felszerelt. Könnyen szétszedhető és mosogatógépben is tisztítható. A Varázsitató feje és fogantyúja használható bármely AVENT cumisüveghez.

És ez is a csörös poharak családjába tartozik. Szerintem... mert hogy csőre van...
szilbee

Kép

Lehet hogy akkor majd én is benézek a Mayába, ha egy ezressel olcsóbb ott. Ennek hosszabb a csőre (mint a mostaninak) .... hátha ez beválik majd neki. :roll:
szilbee

Felkavarta az állóvizet az itatópohár téma? :lol: Én is az Aventesre gondoltam, nekünk is az van, csak mi nem használjuk a "speciális mágikus szelepet" (egy szilikonmembrán). És hát így meg azt is "cumizni" kell...ha meg nincs benne, akkor télleg fröcsög mindenfelé. Nomindegy, én nem is az itatás részével nem értek egyet, hanem azzal, hogy tápit (kaját) is azzal igyon a baba.

Évi, nem sok ez, jó nézegetni nyaralós fotókat :D

Anikó, ha úgy érzed, Dorotinak esetleg jobb lenne egy másik tápi (vagy legalább kipróbálnád), szerintem próbáljátok meg...én is ezt tettem anno - igaz, nálunk fordítva sült el a dolog: maradtunk a régi tápszernél (BEBA H.A. Start Aktív), mert a kipróbálandó nagyon nem jött be Huncinak (asszem Milupa Aptamil volt). És bár a H.A-s tápik vénykötelesek, van, ahol szó nélkül adnak.

Judit, gratu a tizeshez! :D Deügyesvagye!

Olga, mindig elfelejtettem megírni, hogy nekem is van Sparos pontyom, tán 35 :roll: Szívesen átadom :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Jaimee, Réka egyre édesebb :lol:
Annaluci is így belesüpped(t) az etetőszékbe...vagy a tálca van magasan... mi nem is használtuk, mert folyton alálesegetett, meg alatta foglalatoskodott :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Mármint a tálcát nem használtuk...

Judit
Kép

Kép
balwin

Ja! Dettó! Kaja szerintem se abból kéne... De adódik a kérdés, hogy akkor ha se cumisüvegből, se másként (hagyományos pohár ... meg ilyenek), akkor hogy kéne a tápit adni vajon? Ez engem már marha régóta foglalkoztat. Ötletek? Tapasztalatok? Tippek? e témában? Nem mintha szükségünk lenne rá... csak úgy... :roll:
szilbee

Én már nem tudom, hol tartunk itató témában..... :oops: :oops: De Balwinnal egyetértek, a varázsitató (Szilvi fotóján) nem arra való, hogy tápit igyon belőle a baba. Mi vizet és vagy almalevelt iszunk belőle. Na már megint ez a többesszám. :roll: Szóval Réka iszik belőle. Először a kezébe adtuk cirka egy hónapja és gyorsan rájött, hogy kell belőle kinyerni a vizet. Cumisüveg nálunk nincs, de nagy elvi ok nincs mögötte. Ahhoz nem volt türelme a lyányomnak. Egy idő után elhajítja.
Van MAM-os varázspoharunk is, de Rékámnak drága gusztusa van, az AVENT es kell neki. :roll: Sima csőrös nekünk nincs is, az nagyobb babáknak való sztem. 1 év felett talán?

Évi: Óh, Szigliget. Imádom azt a helyet. Jó messzire elmentetek...Jókai villában nem voltatok Füreden? A minap láttam a múzeumát a tévében, nagy élmény lehet ott járni. 3 kg? Áh, az semmi. All incl. ezzel jár. :wink: :lol:

Hát ja, télleg nagy az etetőszék :shock: :shock: Pedig velünk volt Réka, mikor vettük, de nem jutott eszembe beleültetni. Hát csak belenő egyszer talán....

BBJ: Üdítő újszülőttnek??? Anyám...3 hónaposnak töltött káposzta. Olyat már hallottam. Én meg itt majrézok a lisztérzékenység miatt kb 2 éves koráig....az egész családunk allergiában "haldoklik."

Lányok, ezt a habtapéta nevű csodát lehet bármely játékboltban kapni??? Vennénk holnap....
jaimee1

Judit!
még nem értem el a tizest, de araszolok arra, remélem a talira meglesz, bár ebből a súlytömegből annyira nem észrevehető sztem, én a ruháimon azért észreveszem, van egy kedvenc farim, lóg rajtam, mint a tehénen a gatya, szószerint... :oops: :roll:

Leti most is akkor foglaltoskodik a szék alatt ezerrel, amikor tiszta dzsuva a keze, nehogy már kibírjon 20 percet egy öltözet ruha

Évi!
rakjad, rakjad!

kérdezni akartam, mi látszik Csongi fogán a cumisüveg/cumitól? Gréti 3 éves kora előtt egy kicsivel hagyta el a cumit, akkor már én is paráztam, hogy a foga, mert befelé hajoltak a szomszéd fogdoki megnyugtatott, hogy visszamozdul, és napról napra látható volt, most már gyönyörű egysoros. Fanna? romlani nem romlottak tőle, meg az italtól sem, meg különben ha iszunk, akkor is ugyanúgy érintkezik a fogunkkal, nem, én ezt nem értem.

Szilbee!
halvány dunsztom, de jó kérdés... kanállal mégsem lehet adni neki
tápit.
bár van egy ötletem, akinek még kicsi teje van, de van, létezik az a cső, amit az anyuka a mellbimbójához rögzít, és együtt szívja a gyerek a kettőt. nemtomhogyhívják.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Balwin: :lol: :lol: Réka is azt csinálja. Tálca alatt sumákol. Minap egy fél almát nyúlt le tőlem és azt babrálta mutyiban. Ha nem használom a tálcát, akkor előredől, annyire várja a kaját. Bekötni meg lusta vagyok.... :oops: :oops: :oops:

Szilvi: Cumisüveg miért nem jó? De ne tudja meg soha....Jól elvagyunk cicin.
jaimee1

Jaimee!
bizti, de sztem abból azt vegyed, ami nem apró alkatrészekből rakható össze, hanem a számos, vagy betűset.

Judit,
Kép
Kép
bbj

na töltöm az oldalt...

3 hósnak töltött kápi? na mondom én, nem járok én messze a pacallal! :wink:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szilbee, nekünk amikor először kellett tápi, azt mondta a védőnéni, hogy kiskanállal adjuk, vagy próbáljuk meg pici kis műanyag (kb. 30 ml -es)"pohárral", amit adott. De feladtuk, mire így belédiktáltuk volna, kezdhettük volna újra a szopit és tápit. Bár cumisüvegeztünk, a cicről sokáig nem szokott le (van, akik ezzel sokkolják az anyukákat, hogy ha cumisüvegezik, akkor majd nem szopizik: Lehet, hogy sokmindenkinek ez a tapasztalata, nálunk szerencsére nem!).

Judit, amiről te írsz, az a "szoptanít" nevezetű szerkentyű. Engem spec. a hidág rázott tőle, mikor megláttam képen, de ez én vagyok...
Lassan ezzel amúgy megint rázós témába csúszunk bele, nem????
:D :D :D :D

Kép
Kép
dorkáék

Jaj, tudtam, elfeledtem valamit!!

Évi, ezek a képek is nagyon jók, nekem az tetszik nagyon, ahgogy Csongi nagy komolan néz az objektívbe, ahogy magát fotózza!! :)
Ja, anyósom pedig annál nagyobb dolog miatt került be, de ma már sokkal jobban van, szerencsére!

Kép
Kép
dorkáék

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?