Új privát üzeneted érkezett!

Mecsi és Zsófi!

Én is úgy tudom, hogy az egyágyas szobába be lehet szökni! :-) Ezért filózok én is rajta! Úgy látom és is csatlakozok hozzátok, és lehet, hogy triumvirátusban szülünk! :) Majd meglátjuk!

Szilvi

rizsimami

Lányok!
A Weleda olajat hol lehet megvenni?

Köszi
szilvi

rizsimami

Zsófi!

Az elötejet is odaadják neki. Mondjuk kissé átvertek, 2 napot vesztettünk, de most már müködni látszik. Amikor péntek este kipréseltem magamból az elsö cseppeket, megkérdeztem a dolgok menetét. Mondták, hogy felíratozva tegyem a hütöbe, az elsöböl leveszik a tenyésztéshez a próbát (csak korababánál csinálják). Én tök nyugodtan fejtem napokig, míg egyszer pont etetési idöben voltam Döncinél. Jött a növérke a vélt tejjel, aminek nem sárga volt a színe, mint az én elötejemnek. Kérdeztem, hogy mi van a lefejt tejjel, mire ö, hogy milyen lefejt tejjel!? Utánanézett és kiderült, hogy szó nélkül kidobták a tejet, mert senki sem érezte feladatánal a laborpróba levételét. Ha nem kérdezek rá, úgy járok, mint a szobatársam, aki hetekig fejt és naponta bevitte a termést, de kidobták neki ugyanebböl az okból és ö is úgy jött rá, mint én...

Most 120 ml-t fejek, az már kezd használható lenni. :)
Ma megszoptathattam a dedem. Úgy rácuppant, mint aki mindig is erre várt és leszívott kb. 40 gr-ot, pedig csak 25 járt volna neki a terv szerint... :) Holnap megint megyek szoptatni! Olyan kis édes szemes zsák! :)

Csenge!

A történet egyik felét megírtam 18-án, a másik fele:
24-én erös alhasi görcseim voltak, fájás jelleggel. Helyi érzéstelenítést csinált a föorvos, abban a reményben, hogy idegbecsípödésem van, de nem használt a dolog semmit. CTG tök egyenes, fájásnak nyoma sincsen, mégis kértem magamnak egy ill. késöbb még egy fájás elleni ragtapaszt, ami a görcsöket elmulasztotta, de a fájás jellegü fájdalom egész éjszaka kínzott. Éjszaka nagyon hosszú volt, másnapra be voltam már sebészhez jelentve, de egész nap hiába vártam, nem törntént semmi. Déltájt beájultam, vagyis elaludtam a fájdalmak ellenére, majd nemsokára éles szúró fájdalmakra ébredtem, se be-, se kilélegezni nem tudtam, annyira fájt. Elnyöszörögtem a szobatársamnak, hogy most kidurrant bennem valami és ha nem jön azonnali segítség, nekem reszeltek. Rögtön hívta a növért, az a dokit, aki ágyastúl vitt a szülöszobára. Megint fél óra CTG, ded ezerrel verte a fájó részeim belülröl, így a kínhalál szélére sodródtam. Baromira kellett pisilnem, de nem tudtam megmoccanni sem, de kegyelemböl felsegítettek a növérek és ez a kérdés ha nem is a wc-n, de megoldódott. Közben bejött a nögyógyász prof, hogy megtudja mi ez a felhajtás körülöttem. Odatapintott arra a pontra, ami a legjobban kínzott, majdnem elájultam a fájdalomtól. Mondtam neki, hogy ha tehetem, leütöm, ha még egyszer hozzámér... Rögtön sebészt hívatott, aki megállapította, hogy ez akkor sem felcsapott vakbél gyulladása, akármit is gondol a prof, de a prof azt monta neki, hogy mindegy mi ez, kinyitjuk a pacienst. Innentöl volt kapkodás, nekem alá kellett írnom egy halom papírt, leborotváltak, levetköztettek és már vittek is a mütöbe. Én bögtem, mert féltettem a babám, akinek ki kell bújnia idö elött, féltem a narkózistól, mert egyszer abba már majdnem belehaltam gyerekként. Kikötöztem Éva kosztümben a keresztre, mint Jézus Krisztust, letakartak, aztán már ment is a narkózis. Nagyon gyorsan hatott, egy percen belül kész is voltam. Arra ébredtem, hogy valaki szid engem, amiért nem mászok át a mütöasztalról a saját ágyamba. Kérem tisztelettel, én még aludtam, persze, hogy nem mászok! A párom is beért az ébredésemre. Engem folyamatosan levert a víz és állandóan bealudtam, felriadtam, elaludtam és így tovább ill. rettenetesen szomjas voltam (narkózis utáni jelenség), de csak 5 órával késöbb ihattam.
Az elsö nap maga volt a kín, bennem katéter és a robi, vagyis az a zsacsi, amibe a hasürböl kifolyik a vér és a szövetlé. Kiderült, hogy a vakbél köszöni jól van, de volt meglepetés a mütöasztalon, mert a jobb petefészkem megcsavarodott a nyele körül, elhalt, befeketedett és gennyesen begyulladt, majd kidurrant, téhát nekem volt igazam. A genny szétfolyt a hasüregben és ki kellett mosni, ezért kaptam a robit is. Dönciröl csak annyit tudtam, hogy él és a körülményekhez képest jól van.
Ez volt 25-én este 17:44-kor, másnap reggel meg jött a nölvérke, hogy akkor kivenné a katétert és felállunk. Kínkeservesen ment a dolog, de megoldottam. A robival még napokig közlekedtem, napi 100 ml folyt ki... A második nap már jobban bírtam magam, tolókocsival átgurítottak a dedhez. A 3. nap már magam gurultam, a negyedik nap csak mint járókeret használtam és az 5. nap egyedül mentem, haza is zavartak.
A petefészek ilyen jellegü elhalása nagyon ritka, a terhesség alatt gyakorlatilag nem fordul elö, így híre is ment az esetnek és mindenki tudta, hogy ki vagyok és mi kín ért. Utólag a növérkék is szégyelték, hogy napokig szimulánsként bántak velem...

Remélem kimerítö volt a válaszom. Ha van még kérdés, szívesen megválaszolom. Amennyiben elkerülhetitek a császárt, kerüljétek el, mert 5 nap kín vár rátok, ha minden baj nélkül gyógyul. Most már elvagyok, de a varrat két vége fáj és ég, a hasam alsó része zsibbadt, érzéketlen. Teljesen normális, hiszen az idegek is át vannak vágva, nem csupán a hasizom. :(

Ma elhoztam a tejpumpát, Meleda Simphony a neve és nagyon csendes. Most azzal nyomulok.
Anyám itt van, jön-megy a gyerekekkel, föz, ha nem is a kedvünk szerint, elvagyunk. Én tökéletesen le vagyok merülve, de bírnom kell.
Regöt hazahozhattuk, éppen idöben is, mert nagyon sebzett a lelke. Köhögéstöl kihányt mindent, összehányta a padlószönyeget, a szélemet és engem is jó alaposan, mert telezabálta magát hírtelen, de mivel még nem szellözik jól az orra, sok levegöt nyel, ami miatt könnyebben is hány. Aztán a nap folyamán rendezödött a dolog.
Szeretnék a napokban bemenni a városba a dednek valami ruhát venni. Legyünk optimisták, hátha hamarabb jöhet haza, mint gondolnánk. :)

Mecsi!

Nagyon szép a függöny, nekem tetszik!

Niki!

Küldöm a cuccost! :)

Mentem fejni, mindenkinek jó éjt!

Barbi
maass

Barbi drága, előre is köszönöm a cuccost:)
Örülök, hogy Regő végre hazamehetett és lassan minden kezd rendeződni. Jó, hogy ott van anyud, elkél a segítség most neked nagyon!

Apróó, a csepeli piac Kaiser's felöli végéről közelíts, akkor a bal szélső sorban talán a 3. stand jobbról, egy középkorú höly árul ott fehérneműket, meg fogod találni, mert virítanak a fehér bugyogók, alsógatyák:)

weleda olajat szintén itt csepelen vettem, méghozzá a dm-ben az Áruház téren;)

Andi, nagyon szép lett a vonalzód!!!

sniky

Barbi,
Hát ez nem semmi, amin keresztülmentél. Örülök, hogy már csak a legkisebb nincs otthon, érte is mennek a drukkok. És tökjó, hogy már ennyit szopizik!!!

Sziszka,
gyertek csak bármikor látogatóba :D

Pöttöm,
nekem Zalánnal egyszer volt jóslófájásom, kb. 2 héttel szülés előtt, úgyhogy nyugi :D

Zalánnak szegénykémnek még antennája is volt... Mivel antibigyót kapott szülés alatt és után, ezért bekötöttek neki egy kanült (ezt most jól írtam, vagy hülyeség?), a fejecskéjébe és azon keresztül kapta az anyagot. A bilirubin-szintet (mert erősen sárga is volt) meg az ujjacskájából nézték.

És szerintem is nehéz megkülönböztetni, hogy keményedik a pocak, vagy kidugja magát a baba.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

szép jó reggelt mindenkinek!

Ma én is erősítem az általában korán kelők táborát... kb. egy órája kidobott az ágy, sehogy nem jó feküdni, így úgy döntöttem felkelek és belevetem magam a mai teendőkbe:)

jóhír: megvan végre a babakocsink :)))) nagyon kis szuper és egyszerű, ha vkinek mond vmit a neve: Nania tipusú, vázra pattintós hordozós kicsikocsi:)) és szuper könnyű, bolygós kerekekkel. Mai tervem, hogy rendbeteszem, lecibálom a huzatait és kimosom:)) utána rakok fel róla képet :))

aztán elugrok a csepeli bababoltba még beszerezni pár dolgot, ami hiányzik és utána remélem kijelenthetem, hogy mindennel megvagyunk, kezdődhet az ágy összeszerelés és a ruhák mosása, vasalása. Annyira jó a kedvem, hogy látom a haladást végre:))

egyébként Csepel közeliek figyelmébe:

nem tudom, hogy ismeritek-e ezt a csepeli bababoltot a Völgy u.-nál a 10 emeletes panel aljában, én személy szerint nagyon tudom ajánlani, rengeteg mindenük van és árban az eddigi legolcsóbb forrásom, amit találtam. Ha vkit esetleg érdekel:

http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/

sniky

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, ogy velem örültetek a kis otthonunk beköltözéséhez, tényleg mindennap csinosabb.
Tegnap megkaptuk a babakocsit is, nekem tetszik skótkockás(bordó-hehér-kék), és főleg. hogy ingyen van;-)
Nagyon menő,egy olasz kislányé volt, barátaim rokona -nincs szükségük rá, hogy eladják,és kedvesen nekem adták.
Pelenkázótáska, babahordozó, kenguru-minden van.
Van faragott bölcső is, kombiágy(nem olyan gyönyörű baldachinos, mint valamelyikőtök babácskájának a fotón,de jó lesz)
Szóval alakulunk.

Aprooka:Az OGYI szám tényleg akadály,de hidd el,rugalmas pataikában megcsinálják,próbálkozz több helyen!!!

Pannám:Gondolok Rád,hogy szép 7végéd legyen,és ne szegedi babád!!!!!

Barbi:Te nagyon stramm csaj vagy, mindannyian felnézünk Rád és szoritunk Neked.Dömebaba otthon lesz, és kerek lesz a Világ!

Később irok,most jöttek még melósok....,90%-os ugyanis a kéró készenléti foka:-)

Pussz:Eszti
ivaneszter

Na ne!!!
Már megint bénázok!!:-)
Miért nem a vonalzó jön,miért a kódja???
ivaneszter

jó reggelt 8)

Itt vagyok,olvasok is csak kínoz a fej fájás és alig látom a monitort is,nagyon össze huzza a szemem.
Anyira rosszul alszom most már minden éjjel h nagyon.

Barbi, örülök h mindkét gyerkőc jól van. Dönci nagyon tündéri. Mutattam apának a képét, mondta hihetetlen h azén hasamban is akkora baba van kb, mondta gondban lennénk ha vissza kéne csomagolni :D

Mi ma meg vasárnap megyünk még művésznőnek vásárolni. A naggya részét,aztán ami eszünkbe jut még,azt közben...
De a tescoba tuti megyünk,imádom azokat a kis rucikat.Már anyit vettem,de nem birom megállni,meg írtátok h le is van értékelve. Na mindjárt lefotózóm az eddigi gyüjteményem :D

nicike

Na, lefényképeztem
Bocsánat ha sok leszek :oops: Kép Kép Kép Kép Kép

nicike

Szerencse, hogy még az elején megbeszéltük apával, h rózsaszínt nem veszünk.
Csak semleges színt, hogy ha lesz kisfiúnk is Ő is tudja hordani.
Csinni lenne az tuti 8)

nicike

Sziasztok!

Nici: Nagyon édesek a ruhák! Én is úgy szeretek vásárolgatni Bubbennek, de megfogadtam, hogy már csak szülés után, mert nekünk is elég sokmindenünk van. Tegnap egyik ismerősünk javaslatára (most 2 hónapos a kislánya) vettünk a Brendonban egy pelus-kukát, ami teljesen hermetikusan elzárja a cuccost. Épp akciós volt, úgyhogy még szerencsénk is volt. Remélem tényleg annyira jó dolog, mint amennyire ők mondták.

Barbi: Hihetetlen erős csaj vagy, nem semmi, amin keresztül mentél! Örülök, hogy kezdenek rendeződni a dolgok, már csak Dömének kell otthon lennie és teljes a család! :)

Tegnap délután voltam dokinál. Szerencsére lábdagadással kapcsolatban teljesen megnyugtatott. 2000-ret mért, a baba szívhangja is rendben van. Viszont megint mondta, hogy nem tetszik neki a hasam mérete (mondjuk már 8 hónapja nem tetszik :) ). Szóval jövő hét szerdán elküldött egy pót UH-ra, a biztonság kedvéért, hogy KisBubben méretei megfelelők-e.
Érdekes módon abszolut nem parázok, hogy ne lenne jó az eredmény. Érzem, hogy minden rendben van ott belül. :)

A homeos bogyókra is rákérdezetem és most tudtam meg, hogy a dokim épp félidőben jár a homeos-suli elvégzésében. Huh, most hírtelen nem tudom ki írta, hogy miket kezd szedni a 36. héttől, de nekem is ezeket javasolta a doki, viszont csak a 37.-38. héttől.

Azt hiszem sok voltam egyszerre.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt Lányok!

Barbi, tegnap a szülésfelkészítőn a kórházban amikor megtudtam, hogy lesz egy kanül a kezemben két napig, akkor teljesen kiakadtam, mert én még sosem voltam kórházban, nem voltam beteg sem. De amin te keresztülmentél, ahhoz képest egy kanül, az semmi. Örülök, hogy végülis minden jó alakult, de az biztos, hogy ehhez az egész történethez kellett egy olyan stramm csaj, mint amilyen te vagy. Sokszor gondolom azt, hogy ha fele annyira lennék bátor és erős, mint te, akkor már elégedett lennék magammal.

Apróka, köszi a választ, ma én is beveszem magam egy gyógyszertárba. Egyébként meg sem köszöntem nektek, hogy elmondtátok, hogy mi az a cserélhető pelenkázóbetét, azóta már sikerült is beszereznem.

Mazska, gratula a munkamentes napokhoz. Pihenj sokat!

Van itt egy jó cikk a szülés közbeni fájdalomcsillapításról, ajánlom szíves figyelmetekbe: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=50233

Mindenkinek nagyon szép napot, élvezzétek ki, hogy nincs olyan meleg. Aludjatok egy jót délután.

szuszu

Huh de érdekes volt ez a cikk! Köszi Szuszu, nagyon sok hasznos információ van benne.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Jó reggelt!

Hát a tegnap éjszakám ismét katasztrofális volt... :( Igaz, tegnap este még berendeltünk egy kis pizzát, én pl. fokhagymás-csirkéset, hát gondolhatjátok, hogy milyen utóhatása volt a dolognak... A hasam feszített, vagyis a gyomrom, folyamatosan ihatnékom volt, így éjjel 1/2 4-kor fel is ébredtem a 2. pisiléskor, és ücsörögtem picit a konyhában, hogy apát ne keltsem fel a mocorgásommal. Szóval gáz volt! Az örök igazság: ne együnk semmit lehetőleg lefekvés előtt... :P

Niki, abban tudsz segíteni, hogy ez a csepeli piac merre van??? :P Mert, hogy az árus hol helyezkedik el a piacon, azt már memorizáltam, de én a piacot sem tudom! :) Köszi előre is!

Csajok, tudna valaki segíteni abban, hogy ha esetleg van xls, vagy akármilyen listája a megvásárolandó dolgokkal, azt feltenné nekem? Összeírtam tegnap, hogy miket kell még beszereznem, nekem kb. semmim nincs, szóval jó lenne nem kihagyni semmit! Köszi előre is!!!

Barbi, örülök, hogy Regőke már otthon lábadozik! Szegénykém, biztosan nagyon megviselte, hogy nem lehet otthon anyával, és a tesókkal... :( Döncikének is hasonló jókat kívánok! Amúgy mondták már, hogy kb. mikor vihetitek haza? Minek kell teljesülnie ahhoz, hogy hazaengedjék? Mert kilóra megvolt a 2, nem?

Azért ez a Te sztorid nagyon durva! Még jó, hogy időben műtőbe kerültél... Amúgy ennek ellenére még vállalhatnál babát, ha szeretnél? Egyáltalán, szeretnétek még további gyerkőcöket?

Nicike, klasszak a Tesco-s rucik! Annyira édesek ezek a kisruhák, hogy tényleg tisztára be vagyok sózva én is... :P

Niki és Eszti, gratula a babakocsikhoz, és az egyéb kiegészítőkhöz! ;) Fotót mindenképpen rakjatok majd fel! ;)

Mazska, gratula a szabizáshoz! De jó, hogy végre mindenki elszabadul a melóhelyről...

Na, most nem tudom, hogy kinek szerettem volna még írni, de úgyis itt lógok egész nap, szóval remélem nem felejtek ki senkit! :P

sophie27

Jobb reggelt!

Nekem is megvolt életem legpocsékabb éjszakája. :?

Már este éreztem, hogy keményedik a pocakom, de aztán mindenemet felnyomta, így fekvésről szó sem lehetett, olyan hányingerem volt. Aztán jöttek a hőhullámok, szóval mint egy medencében. vagy 3x fürödtem meg éjszaka, aztán nem bírtam tovább és be kellett vennem dupla adag magnéziumot. Akkor aludtam egy órát, majd nagyon begörcsöltem, így még nospát is be kellett vennem, pedig megfogadtam, hogy nagyon kevés bogyaszt fogok magamba tömködni.
Sikerült 4kor elaludni, egészen 7ig. Most olyan vagyok mint egy zombi, pedig rengeteg mindent kéne csinálnom ma. Végre egy teljesen üres nap a lakásra, erre felállni is alig bírok. :cry:

Niki, köszi az infot, azt hiszem bemegyek majd körülnézni.

Jó volt a tegnapi előadás, de nagyon megterhelő beutazni a Kútvölgyiig, nem is tudom mi lesz a hetenkénti ctg-vel. Annyira kipurcant a 2 órás kocsikázás.

Nici, a rucik nagyon édesek!

Mindenkinek sok pusz, majd még jövök, csak előbb összekaparom magam.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, jobbulást! Akkor inkább ma pihizz sokat! Hátha az ér valamit! ;)

sophie27

Sziasztok!

Most megleptetek ezzel a keményedés dologgal, egyszer régebben valaki azt írta, hogy simán meg lehet különböztetni, és én azóta is ebben a hitben voltam, most pedig elbizonytalanodtam, lehet hogy nem kitámaszt a babánk, hanem keményedek? Ezt honnan lehet tudni?
Weleda olajat én is Dm-ben vettem.

Pöttöm: nagyon meglepődtem rajtad, képzeld mi egy Nst-n sem voltunk, de remélem nem ilyen híreket fogok kapni. Egy előkészítőn nekünk is azt mondták, hogy a jóslófájásokkal akkor van csak baj, ha bármilyen rendszert fedezel fel bennük! Erre figyelj szerintem.

Jázmin: nagyon örülök, hogy minden rendben volt Uh-on, szorítottam nektek :)

Barbi: nagy szerencse, hogy így alakult, és végül minden rendben van mindkettőtökkel. Akkor most mi van a petefészkeddel? Az egyik már nincs? Mert ez nem volt nekem most egyértelmű....Azért az jó hír, hogy egy nagyon ritka, mert elég ijesztő volt olvasni, el tudom képzelni, milyen lehetett végig csinálni...

Csimby: mi is pont tegnap néztük a Brendonban a kukát, majdnem meg is vettük, de aztán azt számolgattuk, hogy hetente kell venni bele a zsákot, és 1 csomag 2000 Ft. Ti ezt hogy oldjátok meg? Vagy anélkül is zár? Nekem fogalmam sincs....végül ez miatt úgy döntöttünk, hogy még gondolkodunk rajta.

Megyek reggelizni, ugyanis nemrég ébredtünk :) Én nagyon jókat alszom mostanában, remélem Nici hamarosan te is erről számolsz be :)

Kellemes napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni, annyit írtatok másfél nap alatt. :wink:

Barbi!
Nem semmi, amin át kellett menned. Annyira jó, hogy Regő már veletek van otthon, és Döme baba is jó étvággyal eszik. Szurkolok, hogy minél hamarabb őt is hazavihessétek.

Rita!
Nagyon helyes "kis" pocak. :)

Mecsi!
Nekem tetszik a függöny, de talán érdemesebb olyat választani, ami párodnak is bejön.

Zsófik!
Sajnálom, hogy nehezebben telt az éjszakátok, lehet, hogy az esőt éreztétek? Itt esett délelőtt, úgyhogy ki is nyitottam kicsit az ablakot újra, hogy lehűljön a lakás. Így már csak 26,5 fok van, nem 27. :D

Panna!
Nem lehet könnyű férjed nélkül, kitartás!

Nici!
Nagyon cukik a babacuccok, mi is most vettünk párat a Tescoban. Rakok fel mindjárt képeket.
És mi is úgy indultunk neki, hogy unisex színeket veszünk, de a rózsaszín szettet egyszerűen nem tudtuk otthagyni. :D

Beus

Kép
félhold

Apró: szerintem dőlj vissza, próbálj meg még pihennie gy kicsit!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Végre én is úgy nézek ki mint egy "babaneteskismamahozzászóló" :lol:

Barbi/maass!!
Minden elismerésem a bátorságodért és a kitartásodért!!EZ NEM EGY SZIMPLA CSÁSZÁROZÁS VOLT , HANEM EGY KOMOLY ÉLETMENTŐ MŰTÉT!!Gondolom a helye is olyan és a felépülés sem a szokványos!!Mások egy hétig föl se kelnek az ágyból egy akármilyen műtét után!!Szóval tényleg le a kalappal!!!!

Welwda olajat a dm forgalmazza, de a természetes alapanyaga amit keresni kell gyógyszertárban az az ORBÁNCFŰ OLAJ.Nemcsak , hogy jó a masszázshoz, de helyileg fájdalomcsillapít is!!

A Málnalevél és a Palástfű teafőzetként azonos feledatra ajánlott (méhnyak lágyító) , napi két bögre ami 5-6levél vagy ha törmelékben van akkor 2e.kanállal leforrázni , ázni hagyni kb.10-15percig /bögre aztán nyugodtan bármivel ízesíthető...

Muskotályzsályából forró főzetet lehet csinálni ami a szüléskor nagyon hasznos segítség, mert a has aljára a forró borogatás nagy segítség anyának , mert lazít is és fájdalomcsillapít is.A jógaoktatóm aki bába is ő ajánlotta.Apáknak leég a kezük , de anyának meg még melegebb kívánkozik... :D de apa hűtheti kiskezét mert anya homlokára mg hidegvizes borogatás kell... :lol: és akkor azt hiszik apák, hogy alig lesz teendőjük?!?!?! :lol: :lol:

homeopátia : a szülésznő ajánlásával 36.héttől

1.caulophyleum 9-es ---- 5golyó !MINDEN REGGEL! és első este / méhre hat
2.arnica 9-es ---- 5golyó második este / erekre hat
3.cimicicula 9-es ---- 5golyó harmadik este / méhre hat
4.pulsatila 9-es ---- 5golyó negyedik este / női dolgokra hat
ha csak 12-et kapunk a gyógyszertárba az is jó,
és ha a 4 nap lejárt kezdjük újra természetesen.

sniky!
megvarrtam tegnap az adamos bölcsőt, már csak a rudazat és a kötélzet van hátra!!aztán fotózhatok is... :)
én mára vagyok jobban, hogy megjött az eső, már nagyon vártuk...az elmúlt 2nappan ugyanis már annyira durván dagadt a lábamon a bőr, hogy azt hittem szétreped és pirosodott is, így borogatással feküdtem le és már estére alig hajlott a bokámnál a lábam!!!!brutális!!!!
VALAKI TUDJA, HOGY MIÉRT TILOS VÍZHAJTANI??MÁR SZÜLT NŐI ORVOSA VAN-E VALAKINEK?biztosan másképp nyilatkozik egy ilyen orvos mint a pasik?!?!nemde??

azt hiszem mindent leírtam amit akartam ...
üdv mindenkinek!
Vendég

Szuszu!
Nagyon tetszett a cikk. :D
A szerdai gyakorlati szülésfelkészítőn is hasonlókat mondott a csaj. Ábrákon azt is bemutatta, hogy a vajúdás és szülés során hogy forog a baba, miként segíti az egész folyamatot. Aztán gyakoroltuk a légzéstechnikákat és a vajúdó pózokat, valamint a kitolásnál segítő testhelyzetet is kipróbáltuk! Nekem nagyon hasznos volt.
Jövő szerda délelőtt lesz gyakorlati csecsemőgondozás is, biztos megyek arra is. Te jössz?

Beus

Kép
félhold

ez a bűzelzárós kuka téma... én is gondolkodtam rajta, vagyis apa jobban, őt kicsit frusztrálja, hogy kakiszag lesz az egész lakásban :P de mi végül pont azért nem vettünk, amit Sziszka ír! ha napi 6-7x cserélsz pelust, elég hamar venned kell egy újabb utántöltő patront, ami nem olcsó! persze, azzal lehet esetleg spórolni, hogy csak a kakis pelust dobod bele, de szerintem egy jól záródó, fedeles kuka is ugyanúgy megteszi! ;) mi ezt fogunk venni! 2590Ft a Brendonban, amit kinéztem és ilyen bepattintós a teteje, szóval tényleg jól záródik...

sophie27

Az első szerzeményeink:

A lányos színű, amit nem tudtunk otthagyni + takaró:
Kép

és a szett (talán Katica vett még ilyet):
Kép [/img]

Beus

Kép
félhold

Rakok fel pocakos képet is, még a hétvégén készült:
Kép
7 hónapos pocak

Beus

Kép
félhold

Sziszka: Huh, most megijesztettél. valahogy teljesen elszámoltuk magunkat...mi csak havi 1et számoltunk... :oops:
De igazad van, tényleg heti egy kell majd.... na akkor nem tudom a választ! Szerintem csak ezzel a zsákkal jó, mert amúgy annyi mint egy sima kuka, max. picit jobban zár a teteje. Hát, most nem tudom!
Az elején, amikor még több pelus kell, ez elég húzós költség.
Pedig annyira örültem neki! :(

Cs-andi: a lábam nekem is nagyon csúnya, kezd lilulni is. És eléggé fáj. Olyanok az ujjaim, mintha bármelyik pillanatban szétdurrannának.

Apro:
Pihenj inkább, takarítani is jobb lesz, ha jobban érzed magad!

Mától nem kell szednem magnéziumot. Kíváncsi leszek, hogy görcsölgetni fogok-e. Doki szerint már jó jel lenne. Viszont a vasat most kell elkezdenem.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Programajánló
Nem tudom ismeritek-e, de mától megint egy hónapon át lesz Budapesten TÉR-FILM-ZENE fesztivál.
Ingyense filmvetítések óriáskivetítőn, és idén már nem a Parlament előtt lesz, hanem a Westend tetején.

Délután rajz és ifjúsági filmek, kora este élő zenés műsorok, este játékfilm (párat már ki is néztem magamnak). Mondjuk nekem könnyű odajutni, mert gyalog 15 perc.

http://www.terfilmzene.hu/

Beus

Kép
félhold

Nem tudom, hétvégén tudlak-e titeket olvasni, Danim hoz haza munkát, és akkor neki kell a számítógép. :(

Szép napot mindenkinek, megyek vásárolni, aztán igyekszem megfőzni előre a hétvégi menüt! :D

Beus

Kép
félhold

Zsófi, én is olyan pattintós fedeles kukát vettem a Brendonban ;) szerintem is tökéletesen megfelel a célnak. Gondolkoztam én is ezen a bűzelzárós kukán, de nagyon drágának találtam és ugyebár úgysem őrizgetjük napokig, a pelusokat a lakásban. Így én is az olcsóbb változat mellett döntöttem.

A csepeli piac-ot a Csepel Plázával szemben találod meg a Kossuth L. u-ban, pont a felújított SZTK épület és a Kaiser's mellett.
Észre fogod venni, mert nagy betűkkel rá is van írva az épületre, hogy Csepeli Piac ;)

Andikám, nagyon ügyes vagy a hintát illetően, minél előbb rakj fel képet, mert nagyon kíváncsi vagyok rá!!! Fúú ez a dagadás dolog nem hangzik jól, örülök, hogy már jobban vagy!

Beus, gratula a pocidhoz, nagyon csini!

Nici, aranyosak a rucik! Az utolsó füles-kapucnis kis kabátkából én is vettem egyet, csak kékben:)

Na összekapom magam és irány a bababolt:))

sniky

apró, tényleg nem hajtsd túl magad, pihenj inkább, 1-2 napon nem múlik semmi, már ami a takarítást illeti ;)

sniky

helyesbítek , mert nem pontosan írtam a neveket:

1.caulophyleum=caulophyllum
3.cimicicula =cimicifuga
he-he

és ezeket akkor szülés közben is lehet...ahogy a cikkből kiderült!
köszönjük szuszu!!
:oops: :oops:
Vendég

Niki, köszönöm!

Beus, tényleg szép pocak! ;)

Figyeljetek, van egy új teoriám a fájdogálásaimmal kapcsolatban... Írtam már 2x is, hogy fáj a hüvelyem... Olyan, mint egy égő érzés, de nincs több folyásom, meg semmi fertőzésre utaló jel! Tegnap egész nap itthon voltam, semmi bajom nem volt... Mikor a férjem hazajött és levittük a szemetet, meg elmentünk sétálni itt a házaknál, akkor megint éreztem!

Arra gondoltam, hogy a baba a súlyával esetleg ránehezedik valami belső szervemre, akár a hólyagomra, akár a medencecsontomra, vagy nem tudom, és azt érzem, de ilyen égő, hüvelyi érzésben? Korábban írtátok többen, hogy fáj a szemérem dombotok, a hüvelyetek... Vagy ez baromság?

Na mindegy, hétfőn beszélek a nőgyógyásszal, mert azért elég szar érzés, hátha ő tud mondani valamit erre...

sophie27

Jó reggelt csajok!

Hát a tegnapival ellentétben nekem is elég borzasztó éjszakám volt. Olvastam, hogy jön vmi hidegfront, és úgy tűnik a mi kis poronytunk eléggé frontérzékeny. Igaz, hogy kb csak egy órával előre jelzi, de ha éjjel arra ébredek, hogy mindjárt hányok, mert úgy rugdosódik odabent, akkor tuti hogy esni fog.
Most ezt éjjel eljátszottuk f3 körül, meg 4 óra körül is. Én se tudtam sehogy aludni, a két időpont között félig ülve próbálkoztam, és csak szundi lett belőle. Aztán megjött az eső, meg sztem Réka is bekábult, úgyhogy reggelig legalább tudtam aludni. Azt mondanom se kell, hogy mennyire paráztam attól, hogy beindul a szülés a front hatására. De csak egyszer fájt a hasam alja, így megnyugodtam...
Most én is kicsit kóválygok, próbálok magamhoz térni.

Pelusos kuka: ismerősöm ajánlotta, hogy a horribilis áron megvett és fenntartott kuka helyett sokkal olcsóbb és ugyanolyan jó megoldás, ha minden pelust külön uzsonnászacskóba csomagolsz.
Bármelyik áruházban lehet venni, párszáz Ft-ért, bele a pelust, kötsz rá egy görcsöt, és mehet a szemetesbe. És tuti nem lesz kakiszag az egész lakásban. Én ezt a módszert fogom alkalmazni.

panna1

Andi, én úgy tudom, hogy azért nem szabad vízhajtót szedni terhesség alatt, mert a baba ellátásához többletfolyadékra van szükség, illetve gyengülhet a baba vérellátása.

sniky

panna, jó ötlet én is ki fogom próbálni.
Egy kicsit olcsóbb megoldásnak tűnik....

nekem is eszembe jutott, hogy fronthatásra többen szoktak szülni... na de nem riogatom magamat és másokat, még egy pár hetünk biztos van ;)

sniky

Nagyon édesek a babacuccok!

Barbi! Nem semmi ami történt veled! Le a kalappal, az előtt is, ahogy viseled! Örülök, hogy REgő is otthon van már veletek, már csak Dömének kell drukkolni. Bár ahogy elmondod, hogy milyen kis mohó, biztos gyorsan gyarapodik majd, és akkor ő is mehet haza hozzátok. Azért vigyázz magadra, ne hajtsd túl magad, és próbálj pihizni is!!!

Beus! Csini a pocakod!
Én is tervezem, hogy csinálok gyorsan pocakfotót, mert ki tudja, meddig csinálhatok még :roll: Ha meglesz, felrakom.

Azt vettem észre, hogy én az utolsó 2-3 hétben nem híztam semmit. De a pocakom meg nő rendesen. Nem tudom hogy is csinálja ezt a szervezetem. Ezek szerint máshonnan meg fogyok? :lol: Ti tapasztaltatok ilyet?
Az tény, hogy nem bírok olyan sokat enni a gyomorsav miatt, de egyáltalán nem is vagyok éhes. Remélem Réka azért növöget rendesen odabent!

panna1

Megnéztem, hétvégén elvileg nem lesz front, majd csak hétfő estefelé. Így kicsit nyugodtabban vágok neki a szegedi hétvégézésnek. :D

panna1

Sziszka, nekem a doki azt mondta ugy tudom megkülönböztetni ha a baba tornázik akkor keressek valami puha pontot a hasamon,ha akárhol,csak 1 helyen is puhább akkor az a baba. Én mindig így nézem. Nem is nagyon volt azóta kemény az egész hasam.

Köszi a dicséreteket :D

Zsófi, nekem fájt a hüvelyem,de nekem csak akkor ha a baba is mozgott.Multkor mondtam a dokinak, h tudom h lehetetlen,de olyan mintha játszana a méhszájjal és fáj.Mondta h nem lehetetlen,hozzáérhet és fájhat annyira h nagylevegő kell.
de nekem az nem konkrét hüvely fájdalom.

nicike

Sziasztok! Hát végre van itthon netem, és már nem is dolgozom :)
kezdem élvezni a nem korán keléstés azegész napos szabadidőt.

Barbi: nagyon erős nő vagy, hogy kibírtad ezt az egész procedúrát. Kisfiad nagyon aranyos, remélem minden rendben van vele és szépen fejlődik.

zsófi: becsatolom a kórházi előadás jegyzetét.
meg a listát is, ami alapján és vásárolok, hátha segít.

lista

előadás
lei

Szia Lei!
Jó, hogy már te sem dolgozol!!! Végre pihizhetsz!

panna1

A 4D-s Uh képei

Kép Csabi

Kép Csabi2
lei

Lei!

Köszi a listát! Az előadásról szóló leírásod, klafa! Nagyon részletes! Tényleg köszi!!!

Amúgy a Te régebbi listád is le van mentve, most azzal fogom összehasonlítani az enyémet! ;) Úgy gondoltam, hogy elintézem ma a patikát...

sophie27

bírom ezeket a durcás arcokat! :) valamiért nálunk is ilyen kis duric képet vágott múltkor Beni...

sophie27

Panna: remélem most hogy kicsit nyugizol, nem nyílsz tovább alul. Vigyázz magadra!!

pöttöm: neked is drukkolok, hogy még bent mradjon Noel egy kicsit.

sniki: voltam a Krisztánál párommal szülőpozíciós jógán. Mutatott pózokat a vajúdáshoz, meg beszélgetés volt, és utána meg csípőlazító jóga, ami a páromnak nem annyira volt jó, de végülis túlélte :)

Ha minden igaz, párom ma megrendeli netről a babakocsit. Remélem időben megérkezik.
Pöttöm, szerinted Olaszországból mennyi idő alatt szállítják ki ide?

nekem is még hálóinget kéne venni, mert az még nincsen. Hétvégén kiugrunk az IKEÁ-ba megvenni a szekrényt a babaruháknak, aztán majd a kiságyat is jövőhéten kinézzük valahol most már. Jó lennemár vasalni a kisrucikat, hogy betehessem a szekrénybe őket. :lol:

Nekem szerencsére nem vizesedik úgy a lábam, és teljesen jól is vagyok. Ezt most lekopogom, de remélem így is mard a végéig.

zsófi: nekem a doki azt mondta mielőtt Balcsira mentem, hogy ha esetleg mégis lenne utána valami gomba, vagy ilyesmi, akkor vegyek Canesten kombit és azthasználjam. Én vettem is, és használom is, mert pár napja én is furán érzem magam odalent. Nem biztos, hogy az, de azért biztos, ami biztos alapon használom.
lei

Nagyon édes a picurkád Lei! A második képen milyen gondterhelt arcot vág! Olyan mintha ráncolná a szemöldökét :lol:

panna1

Csabika végig aludt a 4D alatt és sehogy sem lehetett felébreszteni, pedig ittam kávét is előtte, meg ettem kakaóscsigát is. De nem akart mozdulni. Sőt be is fordult a méhfal felé és a kezeit is maga elé húzta a végére. Úgyhogycsak eza két kép sikerült a pofijáról :lol:

Egyébként meg 33. heti adatai:
BPD: 79 mm
súlya: 2100 g
Azt mondta az Uh-s, hogy ha ilyen ütemben halad, akkor nem lesz óriás baba, vagyis kb. 3,6 kg lesz a születéskor. Hát remélem igaza lesz.
lei

de elvileg nem azt mondják, hogy az utolsó hónapban már csak híznak, és akár a dupláját is felszedhetik? vagy ez baromság???

nekünk a 32w3d-s uh-n volt 2200g, tehát akkor mi sem leszünk valami nagyok ez alapján! ;)

csak a feje... huh! az már akkor 36 hetes volt! :D

sophie27

Zsóf! Nekem van egy táblázatom, abban az látszik, hogy hetente kb 200gr-ot híznak az utolsó hónapban.

Nekem is 3,5 kiló körülire saccolta Rékát az UH-s, persze ha kivárjuk a 40. hetet.

Most mértem a pocakomat, megütöttük a 100-at :lol:

panna1

Na megyek tevékenykedni egy kicsit!

A vonalzó, úgy tűnik a 30. naptól írja ki a nagy pocakot. Legalábbis tegnap még nekem nem írta ki, ma me már igen. PEdig annyit nem nőtt egy nap alatt :wink:

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?