Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Anhel: minden hónap első keddjén van a szülőszoba látogatás. Gyere el, minden kérdésedre választ kapsz. Utána szívesen segítek szülésznőt választani. (jul.20-aug.20 szabin leszek) Nálunk az a szokás, hogy a 30. hét táján keresel szülésznőt, amikor megtaláltad, elbeszélgettek, utána a 36. héttől minden héten ő csinálja a CTG-t, ezalatt mindent meg tudtok beszélni az elképzeléseidről, félelmeidről, stb.
Nitácska! Örülök mindennek amit írtál! Köszönöm a bizalmadat!
Kerekes: sajnos hétfőn éjszakás leszek! :cry: :cry: :cry:
Jaj, ebben a melegben nemtomki írta a hízást! De a Csütörtöki dr. nagyon komolyan veszi a túlzott súlygyarapodást! És igaza van! A 10-12 kg a normális. Nem keveset kell enni, hanem minőséget! Nagyon fontos, hogy ne kerüljön sok só a szervezetbe, mert az visszatartja a vizet, és jönnek a + kilók. Aki hízásra hajlamos, terhesség alatt tartson 150-160 gr szénhidrátos, cukrosoknak való diétát. Garantáltan nem hízik sokat, sőt még fogyhat is. :wink: :wink: :wink:
bábaildi

Bábaildi
Én tavaly ilyen diéta mellett híztam 16 kilót!!!! :roll: :shock: :roll: Olyankor mit lehet csinálni? Tudom, hogy most is nagy része víz, de az ellen nem nagyon tudok semmmit tenni... Vagy igen? :? Ja, és egyáltalán nem kerül sok só a szervezetembe! És minden másnap tornázok! :roll:

marek

Szia Bábaildi!
Ezek szerint az e havit pont ma buktam. No sebaj, mert késő éppen nincs, csak akkor ezek szerint a következő lehetőségnél pont szabin leszel. Jó pihenést előre is!
Mindenképpen elmegyek aug. első keddjén - most nézem a naptáramban, ez aug. 5., pont a 30. hetem lesz. Addig, ill. utána még úgyis fogunk itt is találkozni. :)
Köszönöm az infót!

Kép
anhel

Yusz!
Tudom, hogy nem ugyanaz a két oltás. Mint írtam már a pneumococcus ellenit Bius pedig mindenféleképpen megkapta volna, még ha nem teszik ingyenessé sem. Köszi azért az infókat.

Bábaildi! Sajna akkor nem talizunk. Mi délelőtt megyünk.

Két napja sikeresen átfordulunk hasról hátra, a fejemelgetés pedig olyan, mintha fekvőtámaszt nyomnánk. Valamint állandóan azt várja, hogy húzzuk őt fel ülő helyzetbe, meg állóba. Imádja, és hangosan rötyög ilyenkor.
Tegnap pedig sikeresen elbeszélgetett önmagával. Beültettem őt a tükrünk elé. Tetszett neki a másik baba.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

ildi nálad valahogy biztinságba érzem magam már most!!!!!!!!
:lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Bábildi-első sprban Tőled kérdezném: azt hiszem kicsit felfáztam. Bár nem fáj pisilés közben, és nincs is az a szúrós érzés, viszont amikor érzem, hogy kell, akkor elég kellemetlen. Ma reggel kaptam meg a teljes vizelet leletemet is, ebben is az áll, hogy sok a leuchocita, ha jól tudom ez is valamilyen gyulladásra utalhat. Csak jövőhéten kell mennem legközelebb az orvosomhoz, viszont nem tudom mennyire égető dolog ez. Elmenjek vele a háziorvoshoz, vagy van valami gyógyszermentes megoldás esetleg? Várom a válaszod!

Köszi szépen előre is!

Marcsi

Kép
marcsi0503

marcsi szerintem nem lesz semmi baj! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

köszi Nitácska, remélem igazad van, csak a kicsi miatt aggódom, nehogy emiatt legyen valami probléma, de remélem tényleg nem vészes a helyzet!

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Marcsi, nagyon sajnálom. Van pár népi gyógymód, pl. cickafarkfű tea iszogatása, sós vagy kamillás ülőfürdő. Azonban szerintem mindenképpen menj el orvoshoz, mert a kinem kezelt felfázás később még okozhat gondot. Mindenképpen sok folyadékot fogyassz, mert az segít kimosni a bacikat a szervezetedből.
Remélem Bábailidi majd mondd jobbat, én ezeket tudom.
Mindenképpen jobbulást neked! Vigyázz magadra!

Üdvözlettel:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Marcsi!
Én mindenképp telefonálnék vagy az orvosomnak, vagy felhívnám az SZTK-ban a nőgyógyászatot, hogy ez mennyire sürgős. Neked is megnyugtatóbb lenne és nem idegeskednél miatta hétvégén.

Lányok!
Valaki volt közületek baba masszázs tanfolyamon? Ha igen légyszi írjon róla valamit, hogy hol van ilyen, érdemes-e elmenni stb.

Előre is köszi.
Lilla
Vendég

marcsi hexina jól mondja igyál nagyon sok folyadékot és menj dokihoz a biztonság kedvéért! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Képzeljétek Milán 2 napja felfedezte,hogy van keze.Képes órákon át nézegetni!
Teszek fel képeket.

Kép

Kép
mannogab

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1215099206.019.jpg[/img] [/img][img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1215099237.0742.jpg[/img] [/img] Kép [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1215099265.6587.jpg[/img] [/img]

Kép

Kép
mannogab

Én is teszek fel újabb képeket.
A kisasszony új korszakba kezdett, remélem nem sokáig. Olyat csinál, amit hazahozatala óta nem: felkel éjjel is enni. Gondolja idáig hagytalak téged aludni, most viszont kérek még enni. Pedig este mindig bepakol.
Kép Kép Játékbaba sapkában Kép Először jól megnézem, majd be is kapom. Kép Ilyen az ágyam ébredéskor, egy csatatér Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

kerekes nagyon cuki a kiscsajod!!!!! :lol:

mannogab milán is egy tünemény lett! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Lányok!
Nagyon szépek a babák! Rakjatok még képeket! Olyan jó nézni őket!!!

marek

én is tennékfel az én Mátékámról de sajna én nem tudok mert pancser vagyok! :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Marcsi! Az egész vizelet leletet kellene látnom, a fehérje, a genny és a vörösvértest fontosabb mint a leukocyta, egyébként a sok folyadék fogyasztás biztos, hogy segít. A terhesség vége felé a hólyagra nehezedő nyomás miatt is lehet kellemetlen a vizelés. Sajnos nincs elég infóm, nem tudok így tanácsot adni. Biztonságosabb, ha megmutatod orvosnak a leletet. :cry: :cry: :cry:
bábaildi

szia ildi!várod már a 20-át?
puszika! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska! Várom bizony, ilyenkor teljesen el tudom engedni magam, három hétig nem foglalkozom a szakmával, (amit egyébként imádok), de ilyenkor csak a család, a pihenés, és a csend (ez a szülőszobán nem mindíg jön össze :?) tölti ki a napjaimat. És a víz. Vízipacinak kellett volna születnem. :D :D :D
bábaildi

Jó nyaralást kiívánok!
aztán augusztus 20-a után boldogítalak! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Csak ámulok és bámulok a csodaszép bébik láttán! Nagyon édesek!
Jövök elköszönni tőletek, egy hétre elutazom a kisasszonnyal. Írjatok jó sokat, vigyázzon mindenki magára és persze a gyerkőcökre! Pocakosoknak jó gömbölyödést!

Szép hetet mindenkinek!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Hexina!

Jó pihikézést!!! Aztán aljas módon pihend ki magad! :D

Na én is dobok képeket a gyönyörűséges babók mellé.

Domi bátyuskája épített neki várat a puzzle szőnyegből. Marhára élvezte a csajszika.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

hexina jó pihenést! :lol:
dominika édes a kiscsaj ahogy játszik! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Krisz, Domi tünemény! A másik topikon is nagyon tetszettek a képek!
Hogy lehet aljas módon pihenni? :D :D
Egyébként nem hiszem, hogy lesz, mert mama valami festésről beszélt nekem. Na majd meglátjuk, mint a vak!

Szép napot!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

lehet festeni mész?! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Jól eltűntem :cry: ezer bocs meg kismedve! :wink: Dehát, tudjátok én még a kezdeti nehézségeknél tartok...... :wink: Azért dobok Nektek egy tegnapi képet, hogy már mekkorák vagyunk :P Apropó képek: Nitacska miért nem tudsz képet felrakni????? Segítsek?

Kép
bluebox

Nitacska: Tetszik az új vonalzód :wink: (59nap)
bluebox

Szerintetek ténylwg úgy néz ki Kristóf mint aki 05.26-án 3700g 50 cm-el született?????? :shock: :shock: :shock:
bluebox

Márti!

Micsoda komoly pasi!!!!És az a szerkó!

Hexi!

Aljas módon pihenés=minket kihagyni belőle. :lol:
És köszike a bókot!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Ha megengeditek én is csatlakoznék hozzátok. Már régóta olvasgatlak titeket, de csak most merek írni is.
A Hartmann doktor úrnál fogok szülni, nov. 25-re vagyok kiírva, szülésznőnk még nincs, mert erről még nem beszéltünk a dokival.
Tegnap tudtuk meg, hogy kisfiunk lesz:)

Meg tudnátok írni nekem, hogy a zsemlés-tejes vércukormérés előtt van-e éhgyomri vérvétel is? Illetve, hogy a toxoplazmára kell-e külön beutaló.
Előre is köszönöm.

Gratulálok a babákhoz, mindegyikük gyönyörű!
szaboka76

Szia!

Üdvözlégy a fedélzeten! Én is Hartman papánál szültem.
Van itt a topikunknak egy aranyos szülésznője Bábaildi.
Vele konzultálj. Ha megfogadod szerény tanácsunkat: szülésznőt mindenképp érdemes fogadni!!!!!!!!!!

A zsemlés sztori előtt nincs éhgyomri vérvétel.
Mikor mész, előtte 20 perccel egyél 1 zsemlét és 2 dl tejet. Ha sorban állás közben telik le az 1 óra, akkor szólj nyugodtan a vérvételes Erzsikének és előre vesz.

Toxoplazmát külön kell kérned, automatikusan úgy tudom nem szűrnek.

És gratula a kiskukacoshoz!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kép Kép Kép

Remélem sikerült nekem is a kép feltöltés Eszter unokáról.[/img]
bábaildi

Szabóka! Írkálj minél többet nekünk, köszöntünk közöttünk.
bábaildi

Ildi!

Könyvelő lesz az unokád!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszönöm, aranyosak vagytok!

Igen, tudom, hogy automatikusan nem szűrik a toxot, csak azt nem tudom, hogy ha odamegyek és szólok a vérvételes Erzsikének az is elég, vagy előtte beutalót kell kérnem rá? Talán Bábaildi tudja. Egyébként nagyon helyes az unokád:)
szaboka76

bluebox ha megtennéd hogy felteszed a képeket azt megköszönném!
elküldöm az emailedre! :lol:
gyönyörű lett a kis Kristóf baba!!!!!!

szaboka én is üdvözöllek köztünk és gratula a babához!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

bluebox leírod az emailed?! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Szaboka!
Üdv. köztünk. Nagyon jó, hogy megint vannak kismamák, és várhatjuk az új babákat. Majd vonalzót légyszi.

Hexina!
Jó pihenést Nektek!

Zsuzsa és Kriszta!
Tüneményesek a lányok.

Márti!
Nagyon vagány Kristóf szerkója.

Bábaildi!
Nagyon aranyos a kis Eszter.

Edina!
Nagyon jók a kézfigyelős képek. És, hogy már elmúltatok 2 hónaposak - nagyon megy az idő, nemrég még tornára jártunk.

Nálunk most a mintás függöny és apa ágyneműje a sláger. És minden, amiben piros van. Amire mi azt gondoltuk, hogy tetszeni fog neki, arra rá se néz. Az egyik barátnőm azt mondta, hogy ezeket nem is a babáknak csinálják, hanem nekünk szülőknek, mert megvesszük, mivel nekünk tetszik. És lehet, hogy igaza van.

Ma rászántam végre magam, és elmentem bevásárolni, otthon hagyva Kirust apukájával. Mikor még babát vártunk elhatároztam, hogy egy héten egyszer (ahogy Kirus születése előtt is) elmegyek az anyuval bevásárolni. Mi úgy lakunk, hogy anyu lent és mi az emeleten, de a konyha közös, úgyhogy együtt vásároltunk eddig is. Már nagyon ki voltunk fogyva, a párom meg utál vásárolni, még akkor is, ha összeírom neki, hogy mi kell. Úgyhogy mondta, hogy menjek csak el, inkább vigyázz Kirusra, majd csak el lesznek valahogy. Hát ilyen hamar még életemben nem vásároltam be, de meg kell, hogy szokja, hogy az apukája is vigyázz rá. Apukája nagyon jól vette az akadályt, mondta, hogy Kirus sírt kicsit, de kitette a rezgőszékébe, meg dajkálta is és elaludt. Úgyhogy túlélték mind a ketten az együttlétet. Legközelebb majd fodrászhoz merészkedek el. Nem szeretnék úgy járni, mind az egyik barátnőm, hogy két évig ott se merte hagyni a férjével a kicsit, most meg ha menne valahová, az apja nem bír vele, mert egyfolytában üvőlt az anyja után. Úgyhogy ma sikerélményem volt.
Vendég

lilla ezt nagyon jol teszed hogy rábízod az apukájára vagy másra is majd a Kirust!
a szomszédom nagyon megszívta mert állandóan kézbe meg csak az nála/anya/volt a gyerek és se az apjával senkivel nem marad meg a gyerek,folyton az anyja kezében van,1 másodperce sincs az anyjának! :( ja és a gyerek már majdnem két éves!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Nitacska!

Ez van az Én barátnőmmel is. Nem merte senkire se rábízni, most meg, ha elmenne valahová és már otthon merné hagyni, mert már "nagy", de nem tudja, mert a férje nem vállalja, úgy üvőlt amíg Ő haza nem ér.

Mi szerencsére közel lakunk a Tescohoz meg az Auchanhoz is, öt perc alatt otthon vagyok, úgyhogy mondtam a páromnak, hogy akármi van szóljon, otthagyom a kosarat, és gyorsan hazamegyek. De szerencsére nem volt semmi, úgyhogy el fogok merészkedni, ha valamit el kell intéznem. Hadd szokja Kirus is, hogy más is vigyázz rá, meg nekem is jó egy kicsit kimozdulni. Az apukája meg szerencsére örömmel vállalja, nem fél velemaradni.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Köszönöm mindenkinek a szíves fogadtatást!

Teszek fel majd vonalzót, ígérem:)
szaboka76

lilla nagyon jol is teszed hogy kimozdulsz mégha ez a kis kimozdulás csak a vásárlás! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Hm! A toxoplazmát Erzsikével kell megbeszélni, ő leveszi a vért, az orvosod ír hozzá beutalót, és a kórházi labor a megfelelő helyre továbbítja, mert nem mindenhol csinálnak ilyen szűrést.
Lilla! Csak bátran! Mi történhetne amíg nem vagy otthon? Neked kell egy kis lazulás, a párodnak meg egy kis külön öröm a kicsivel. Összeédesednek Ők, ne félj! Néhány (nem olyan sok) évvel ezelőtt még mobiltelefon sem volt, ugyebár? Nemsokára Kirust is viheted mindenfelé.
bábaildi

ildi az lehetséges hogy az előző dokim szükebbre varrta össze a gátamat?
mert a szülés óta a normál vagy nagy méretű tampont nem tudom felhelyezni mert kimondottan fáj! :(
csak a minit tudom fájdalom nélkűl felhelyezni! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok csajok!

Hexi jó pihenést!

Nagyon édesek a babák! Mind egytől egyig! Dominka kész hölgy már a picurokhoz képest.

Marcsi! Én olvastam a babamasszázsról egy könyvet és az alapján tanultam be a mozdulatokat. Szerintem van olyan jó, mint egy tanfolyam. Könyvtárból kölcsönöztem.

Márti! Szép nagy baba Kristóf. Legalább 3 hónaposnak néz ki a képen.

Szabóka üdv közöttünk! Jó hogy megint gyülnek a kismamák akiknek lehet drukkolni.

Nitácska! Bocs, hogy belekotyogok, de ha szűkebbre varrt volna a dokid, akkor a párod "közeledése" sem esne jól. :oops: Szerintem.

Képzeljétek tegnap este Ginust lefektettem 21 órakor és szopi nélkül aludt reggel 7 óráig!!!
El sem hittem amikor ébredtem, hogy ilyen van. Átaludtuk az éjszakát.
Nagyon drukkolok, hogy ne tiszavirág életű eset legyen.

Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

Megpróbálkozom a vonalzóval...

Kép
szaboka76

Miért írja oda nekem a címet???

Kép
szaboka76

yusz semmi baj,nyugodtan mondhatod a véleményed!
az ő közeledése nem fáj! :oops:
bluebox köüldtem neked a képeket! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Halihó Lányok!

Nitacska: a képek méreteit átalakítottam. Így sem tudod Te felrakni a képeket? Rakjam fel én?
bluebox

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?