Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,

bocsi,h. nem jövök mostanában, de nagyon ki vagyok merülve, ez a 40 fok nem nekem való... pedig tudnék mit írni...

Pumpi, megdöbbentő, ami Veled történt, nagyon sajnálom!

Nono, én nem is értem, hogyan bírod 4-5 óra alvással....

na nem is írok többet, mert alig látok, csak gondoltam bejelentkezem,h. ne felejtsetek el!!!

A talis képek nagyon jók, sajnálom,h. nekünk úgy összejött minden. Legközelebb szeretném, ha nálunk lenne a tali, mert

1. akkor tuti ott leszek :)
2. a gyerekszoba nálunk kész játszótér, úgyhogy a nagyobb gyerekeket is lehet hozni

Csak legyen kicsit hűvösebb az idő és fejezzék már be végre nálunk a munkálatokat!!

Kép
Kép
mango.
 
 


Sziasztok!

Én is gyorsan bejelentkezem, többre sajna nincs időm. Beni jól van, szépen fejlődik, nagyon sokáig eljátszik a kezeivel. :D Forgolódni még esze ágában sincs.
Nagyok most angol táborban vannak, reggel viszem őket, délután meg megyek értük. Szóval szegény Benit is folyamatosan rángatom ide-oda. De szerencsére jól bírja. Délutánokat férjem szüleinél töltjül, náluk van medence és a házban is jó hűvös van.
Szombaton lesz a keresztelőnk, jönnek Németországból a rokonok, úgyhogy elég nagy rumli lesz nálunk.

Pumpóka,
Nagyon sajnálom ami veled történt. Remélem tényleg sikerül rendbe hozni! De azért légy résen! Drukkolok!

Talifotók, nagyon jók. Egyszer remélem mi is el tudunk menni.



Andi

Kép

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Kerekes,

Akkor ugyanugy ragáltak az oltásra a kicsinyeink! Nálunk úgy tűnik helyrejött az evés.

KépKép
kisfruzsi
 
 

 
 

Kép

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Emi,

Igen én is észrevettem, ha pl. nagyon álmos fáradt, akkor nem akar enni...ma már jobb volt a helyzet!

Pár tegnapi mosoly:
Kép Kép Kép

KépKép
kisfruzsi
 
 


Felsoa,

Beni nagyon édi!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Kisfruzsi!
Örülök, hogy helyreállt nálatok az evés. Rángatózni és nem enni nálunk olyankor szokott, ha szél problémái vannak. Ez rendszerint az esti etetésnél fordul elő. Nagyon édesen vigyorog Alma!

Fesoa!
Náluk sincs még igazi forgás. Oldalra próbálkozik, de csak az egyik "felét" emeli fel még (vagy a popóját, vagy a fejét), együtt nem.

Lolka!
Te végülis miért küldted vissza az erszényt? Miért nem volt jó? Csak mert én is gondolkozom rajta, ha tényleg olyan praktikus, mint írják. (Meg hogy ne kelljen annyit kötözgetni, mint a Nandut.)

hordozáshoz: én itthon Nandu-kendőzök, illetve egy-kétszer már voltam vele a városban is. De ha annyira de annyira nyűgös, akkor kizárólag vállon van el. A későbbiekre meg vettünk egy Ergót - az árát nem írom le, nagyon remélem, hogy bejön majd. Most még kell hozzá szűkítő, így sajnos nem békában van benne a lába. Trudi is a függőleges helyzeteket kedveli.
És figyelem, amiket írtok ez ügyben. Az a hordozós topic nagyon furcsa, néha egészen másról szól, mint gondoltam.
Vendég
 


mango! nagyon nehezen bírom. Márk most sírta fel Szonját...annyira ideges voltam mert nem tudtam megnyugtatni. Tudtam h fel fogja üvölteni. Ma csak 2 órát aludtam..... 6kor kellett kelnem mert vittük csípő uhu-ra és nem tudtam reggel visszaaludni már....nagyon türelmetlen voltam. Most is sír. 40 perce nyomja és már mindent próbáltam...semmi nemjó neki így betettem a szobába és most ott sír...úgy látom izzitjuk a trió-bőgést mert én is mindjárt elbőgöm magam, ha pedig anya sír Szonja is sír mert sajnál....
Vendég
 


Nono,

annyira sajnálom, hogy így kivagy, Márk ennyit sír és nem tudsz pihenni sem.

Nincs segítség akit hívhatnál? Nekem ma anyós jött reggel 8-ra és fél 11-ig elvitte Almát sétálni, én meg aludtam még 8-tól 10-ig. Nagyon hiányzott már nekem is az oltás utáni 2 sírós nyüglődős nap után...de kivételes eset volt csak, mert anyósnak éppen szabadnapja volt. Egyébként én is egyedül vagyok.

KépKép
kisfruzsi
 
 


sziasztok!

Nono: sjanálom, hogy így alakult napod :cry: ez ne sok alvás, nem csoda, ha nyűgi avgy, akkor meg a kicsik is nyűgösebbek :( drukkolok, hogy ne legyen trió-sírás meg hogy egyáltalán senki se sírjon!

Nálunk Lau ma égetnivalóan rossz :evil:
Elmentünk az Örsig ügyetintézni, nem volt sok és végül is akkor még csak üvöltött ha vmi baja volt (és persze vmi szinte mindig volt) de itthon meg eltörte a egyetlen müzlistálamat amit még páromtól kaptam amikor jártunk így emléknek is fontos volt. Ja meg ami benne volt (mostanság levest eszem belőle így gyümileves volt) ráöntötte az erszényemre, ami becses kincs mert anélkül meg lennék lőve. Most moshatom ki és amilyen a formám drukkolok nagyon, nehogy összemenjen!!!! Remélem, épségben kerül ki a mosásból :roll:

És a slusszpoén: a tegnapi babakocsi-elkeseredésemhez csak ez hiányzott: ma a kicsi ernyőkocsink is majdnem szétesett. :shock: :x :evil: Az egyik első kereke nem bolygós már, pedig annak kellene lennie és majdnem le is jött. Ez nem vmi jó pontosabban strapabíró egy kocsi mert már a naptető is lejött :evil:
Amikor párommal beszéltem, hogy vígasztaljon meg mondta, hogy a két kocsit úgysem tudjuk lecserélni most egyszerre, sőt belátható időn belül sem, örüljek, ha a nagy helyett tudunk olyat venni ami befér a kocsiba, szóval ő is feldobott.

A tálka-törés után én is bőgtem, nagyon kiakadtam.

Kicsinek meg megy a hasa (teljesen folyós és aranysárga) de már pár napja, most már aggódom, plusz akkorákat büfizik hogy csak na :shock: Miatta is aggódom.

Kép Kép
celesztina
 
 


Nono: Hú, nem könnyű neked, rettentően sajnállak! :( Nekem sincs segítségem, legfeljebb, ha elmegyünk valahová, akkor vigyáz rá anyósom, de nem mer sokáig, mert sírós az én babám is, és csak cicin lehet olyankor megnyugtatni (meg a cumi, de arra nem szeretném rászokatni). Ez a 40 perc sírés és a 2 óra alvás elég durva. Pláne, hogy még Szonját is felkelti. Nem is tudok mit írni, próbálj erős lenni!

Csöppke: Köszi a választ, rendelek egyet, most is ölben, illetve vállon aludt el Bogi, biztos fogja szeretni. :)

Magunkról: Most voltunk mi is csípőszűrésen, és sajnos terpeszrugi kell neki, mert a jobb csípője nem OK. :(

Virág: Látom, nem mindig jó a Nandu-kendő? Mert Bogi is a vállon-alvást imádja inkább. Milyen tapasztalataid vannak a Nanduval kapcsolatban még?

Kisfruzsi: Nagyon édes Almababa mosolya! :D

Felsoa: Beni is édi! :D

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


celesztina,
nálunk is sok a kaki (tegnap pl. 5x). amikor ritkán van, akkor azért aggódik az ember, amikor sokszor van, akkor meg azért...
kicsit lehet, h részletes amit írok, bocs: a kakija tele van fehér "pöttyökkel". Az mi lehet?
Mi is csatlakozunk a "nem akarok enni táborba". Hogy az oltástól-e, vagy már elé lenne napi 5x enni...nem tudom. de ez nagyon rossz. most 3kor evett rendesen, de előtte reggel 6-kor, délben kb. 5 percig nyammogott. lehet meg kell próbálnunk az 5x-i kajára átállni...(csak pont holnap el kell mennem itthonról...)
köszönjük a gartulációt.
Kedves páromtól ma ezt kaptam:
Kép

bevallom, bennem még nem szépült meg a szülés, nem felejtődött el fájdalmas volta...bár egyre többször elmerengek, hogyan is jött létre, fejlődött, született ez a kis édes baba.
mi ma a 3 hónapos fordulóján tőle azt kaptuk, hogy 4x a hasára fordult (sajnos most a szopi ezért is akadozik, mivel mindig hasra akar közben fordulni...)

Kép
1bambi
 
 


....no ezen is túlvagyunk. Csak duóban bőgtem Márkkal. Kivételesen Szonja nem szállt be. Aztán elaludt a kiskrapek, álomba bőgte magát. ott voltam vele de nem volt erőm felvenni csak simogattam...lassan megnyugodott és aludt 1 órát. Ez alatt kitakarítottam nagyjából....hű ez nehéz egy nap volt....és még nincs vége. Szonja kezd megvadulni mert fáradt és mozgás hiánya is van...apa jön nemsokára, itthon hagyom vele a legkisebb de leghangosabb családtagot és kiviszem Szo-t a játszóra...szívem szerint letusolnék, innék egy pohár bort és lazulnék a tv előtt majd aludnék egy két napig...esetleg egy hétig...najó nem vagyok telhetetlen elég lesz 4 óra is.....
Vendég
 


Sziasztok,


hófordulósoknak gratulálok!

Bambi,
milyen figyelmes a párod! Dani pedig nagyon ügyi! Szerintem elég lenne már neki 5-ször enni. Lili is már pár napja átállt az 5-szöri evésre.

Csöppke,
Annyira szépek a fiaid! Az a hordozós kép, nagyon komoly!

Andi,
de jó, hogy te is benéztél. Beni baba is nagyon helyes. Milyen sűrű szempillája van :) :)

Fruzsi,
örülök, hogy minden rendben. Alma baba is nagyon ari.
Nekem sose sikerül lefébyképeznem Lilit, amikor vigyorog. Amint meglátja a fényképező gépet, egyből megkomolyodik :roll:

Nonokám,
Szegénykém. Hidd el lesz ez még jobb is! Kitartás!
Nem jöttél rá, hogy miért sírt Márk??? Lehet, hogy fájt valamilye?

Celesztina,
látom a te napod sem volt egyszerű. Szorítok, hogy ne menjen össze a kendő.

Olvasgattam, amit a hordozókról írtatok. Én is keresek egyet, mert Lilinek bejön, viszont a mi kengurunk nem tartja rendesen a lábát. A mei tai-al szemezek. Nandum nekem is van, de azt nem tudom rendesen megkötni...

Kép
emi29
 
 


hát én csipöszürésre julius 29re kaptam idöpontot.Kristóf akkor már 10hetes lesz. :evil:
miveltul hiperaktiv vagyok a nem alvás miatt,nem tudom irtam e hajnal 4óta fent vagyok,igy csináltam pár képet fel is rakom:) Képekkora szemeim vannak:) Kép levi jobban élvezia játszószönyeget:) Kép nagyobb a maci mint én:) Kép a 2 testvér:)

bocsi ha sok lettem
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek, aki hiányolt minket .. hétvégén pihengettünk.

Ma vagyunk 3 hónaposak :)
( és ma voltunk oltáson .. :( .. azóta hol alszik, hol eszeget ..)

Mindenkinek boldog hófordulót, akinek mostanában van .. :)

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Magi,nici,babyteve merre laktok?

Írta a Kerekes Zsuzsa,hogy a közelünkben:)

Kerekes: Kérdezted a dokit az oltásról?A menjugete-ról?

Szössz: Köszike,hogy válaszoltál a kérdésemre,így már tudom hova érdemes menni fürcsizni ha nagyon meleg van. Hozzán a haraszti tő tényleg nagyon közel van.

Kép

Kép
mannogab
 
 


Lolka: Köszi, hogy felhívtad a figyelmem, eléggé bamba vagyok mostanság - most is sír, gondolom ezért is. :(

Szösszenet: Boldog hófordulót Alíznak! :D

És másnak is boldog hófordulót, akit esetleg kihagytam az előző oldalon!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Nono: Én is szívesen lazulnék pár hétig. Babám mostanában két naponta nyűgös, két naponta alvós. Ki érti ezt?

Lekri: Nagyon édes fiaid vannak! És hogy hasonlítanak egymásra!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Lányok!
Rakjatok még sok-sok babás képet. Bius itt ül az ölemben, és nagyokat sikongat a babáknak. Tegnap a tükör elé raktam hordozóstól, na az a baba pedig igazán tetszett neki. :D

Mi is már 4 napja hasról átfordulunk. Mi mindig hason is alszunk, és mire felébred már megfordulva várja, hogy kivegyem.

Mannogab! Magika Dunaharasztin lakik, Niciéknek itt van a csepeli sóderbányánál vikendházuk, Babytevéék pedig most költöztek ide Miklósra. Te pedig Dunavarsányban laksz. Mind közel egymáshoz.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


én is a környéken lakom.Kiskunlacházán:)
Vendég
 


Marjan Biztosan rendben lesz minden. Csak az elején olyan nehéz. Most akkor te gyűröd a kismanódat tornával? Ha van szüléstörténeted érdekelne, hogy az oxigénhiány miért lett pontosan. Mesélted, de nem voltam ott. És Brigi említette, de kiváncsi lennék. Küldd el priviben! Ha meg már feltetted bocs! :oops:

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket! Tegnap jó nap volt, ma meg rémes. Nyügös, siránkozik. Én meg sírós vagyok, nem tudom mi van velem, nem voltam eddig ilyen. Most kicsit torkig lettem. Igaz ½ 3-tól óránként keltett, ami már vagy 3 hete nem volt. Tán ezért vagyok felmosórongy?
Mindkettőnknek úgy hullik a haja. Az enyém még hagyján, de Rini foltokban kopasz. Olyan rossz látni, mikor olyan szép hajasbaba volt.

Én is kívánok Emiéknek utólag. Katicának, Daninak Alíznak, és Maszatnak előre boldog hófordulót!

Brigi tegnap írtam sms! Csak nem jeleztél vissza. Ja látom depi volt. Ma jobb?
Egyébként hívtad a MÁKot?


Gabcika
párodnak, meg a picidnek is jobbulást!

Csöppke
a színes-ff képek nagyon tetszenek, remek megoldás.


Celesztina én adtam homeot az oltáskor. De előtte és aznap kapta. Már 2 hete 140-et hízott. Írtam privit!!!

Mango
merre laksz?

Nono :cry:

Bolygó gyors jobbulást nektek!

Bambi gyönyörű rózsákat szedett a párod! Büszke lehetsz a figyelmességére!

Kép
téjé
 
 


Sziasztok!

Téjé említése alapján nekiduráltam magam és megírtam a születéstörténetem. Hááát újra éreztem dolgokat az emlékek alapján...furi

Íme:
Marjan szülés

Kép
marjan78
 
 


MArjan köszi. Hát nem tudom mit mondjak. A barátnőmnél szülés közben derült ki, hogy a csípőmérete miatt nem jön ki a baba, már a szülőcsatornában volt, és látták nem fér ki, megcsászározták. Magyarul visszahúzták. Nagyon szörnyű volt hallani.Talán megtehették volna nálad. (de bocs, nem vagyok orvos)
De a 2,5óra kitolás, minden elismerésem!

Kép
téjé
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 21:17-kor.
Vendég
 


Marjan,
Ügyi voltál! Egyébként miért akartál ennyire császárt?
Én az én császáromat nagyon szívesen elcseréltem volna egy spontánra.

Szöszke,
végre!!!
Mi a három hónapos oltást kb 2 hét múlva kapjuk meg, ugyanis pont szabadságon van a dokink. Azt mondta, hogy 15-e után hívjuk. Jó mi?

Lekri,
édesek a gyerkőid!

Kép
emi29
 
 


Marjan: Köszi, hogy megosztottad velünk a szüléstörténetedet! Nagyon sajnálom, hogy ezt kellett átélned. Nekem sem könnyen jött Bogi, pedig nem volt rajta a köldökzsinór, én úgy fél óráig nyomtam, nem is tudom, hányszor, de a te eseted nagyon durva, itt tényleg indokolt lett volna a császár szerintem! Nagyon megható volt!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Sziasztok Mamik!!

Csak pár sorra jöttem!
Kicsit még mindig depi a hangulatom, de majd elmúlik.

Inkább a nagy meleg miatti bezártság tesz be nekem, h nem nagyon tudok menni.
Pedig itt a szupi könnyű babakocsi, és tudnék anyuékhoz menni, de ilyen melegben nem merek elindulni gyalog.

Pumpi
MÁK-ot hívnom kellett, mert pénz még mindig sehol. És mi ma vagyunk 3 hónaposak, de a H betűs kollegina el van úszva, és ígérik, h ebben a hónapban már küldenek 3 havi elmaradást.
Ez azért dúrva, h ezt meg merik csinálni! HA jöv.héten sem jön, akkor hívom őket, de akkor már egyenesen a felső vezetőjét fogom kérni!!
Örülök, h gyerekek ilyen jól elvannak a nagyinál!!
Zolival hogy alakunak a dolgok???

Marjan
Igaz mesélted, h milyen volt nagyjából a szülés, de a történeted leírva még megrázóbb!!
Remélem következőre már nem ilyen nehéz lesz!!

Téjé
Ne hari, tényleg küldtél üzit, de nem olvastam, mert szerintem akkor kaphattam, amikor vásároltam, és onnét is jött üzi, azt meg ált. nem nézem meg.
Szóval jól elkavarodott a telefonban.
Amúgy tea ráér, most nem iszom szerencsére!!
Fennt leírtam, h kb. hogy vagyok, ezen kívül semmi extra. MAszat édes mint mindig, és ez a lényeg, h jól van!!
András meg majd telózik, ha már van egy kis ideje, Balázsnak szóltam!!

BAbaképek édesek, mint mindig!!

Hordozó téma engem is érdekel, mert akarnék vennni, szóval írjatok még róla jó sokat!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Bocs lányok csak egy kérdés erejéig tolakodnék be.
Használja valaki tejcsi sűrítésre a Sinlac-ot?
Nem tudom,hogy el lehet-e készíteni az egész napi adagot vagy minden evés előtt kell készíteni?
Örülnék a segítségnek.Köszi.

Gyönyörűek a babák!

Kép
melike
 
 


Hello!

Sajnos szinte semmi időm ..

Van köztetek olyan, akinek a babája nem szeret (utál..) hason lenni napközben, és nem emelgeti olyan szépen a mellkasát?
Alíz egyszerűen kiveri a balhét, ha hasra fordítom :(
A védőnő szerint meg erőltessem .. de hogyan? Hagyjam sírni meg vergődni?
Amikor reggel ébred, látom, hogy forgatja a fejét, meg is emeli .. de a karjával még nem támaszt ki, és nem emeli a mellkasát.
Háton szeret lenni, úgy nézelődik, kapálózik, ráfog tárgyakra .. stb.

Érdekelne, van-e hasonló cipőben bárki? És mit tesz?

Köszi :)

Kép
szösszenet
 
 


Szöszke,
ez kb két hónaposan nekünk is problémát okozott. Lili még aludni sem akart hason. Én azt csináltam, hogy hasrafektettem és odafeküdtem elé, vagy odatettem egy színes játékot, úgy , hogy csak akkor lássa, ha kitámaszt. (Persze olyan játék kell, ami felkelteti az érdeklődését.) Közben pedig hangosan örültem, ha sikerült felemelnie a mellkasát.

Kép
emi29
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy így eltüntem, de 1 perc nyugtom sincs a gyerkőctől, ebben is szeretnék segítséget kérni.
Tudom, én szúrtam el már az elején, mert nem hagytam a kiságyába sírni, inkább kikőltöztem vele a nappaliba. Ez egész jól bevállt, mert este is nagyon jól alszik, (most már 9-től fél5-ig alszik), és nappal is nagyon jól elvan, de csak akkor, ha ott vagyok mellette. Bevallom őszintén az a legnagyobb bajom ( tudom, hogy hülyén hangzik), hogy nem tudom mit csinálljak vele. Mikor evés van nincs gond, hál'istennek nagyon jó evő ( már 5900gr.), aztán játszunk egy kicsit, még itt sincs gond, de utánna van több mint 2 óra a következő evésig. És itt kezdődnek a gondjaim. Mert most atassam el? De hát nem aludhat állandóan! Meg nem is akar. Ha hagyom az ágyon "csak úgy" megunja, és elkezd bőgni. Ezért folyamatosan szórakoztatom,vagy rárakom cicire, akkor egy negyed óra mulva elalszik. Persze ha fölkelek mellőlle fölriad, és kezdünk mindent előlről.
Most azzal próbálkozom, hogy beleraktam pihenő székbe, hátha el lesz benne. Mióta megvettük nem volt hajlandó megmaradni benne, 5perc után hisztizett. Most úgy néz ki lehet, hogy bevállt, mert 10 óra óta benne van, ugyan próbálkozott egy párszor, de azthiszem elbóbiskolt benne. Azt sem tudom, hogy fogom vissza szoktatni a kiságyába, mert már nagyon hiányzik Apa , mert külön alszunk. Ő a háloba, én a Marcival a nappaliba.
Bocs, hogy hosszúra sikerűltem, de már nem tudtam kit kérdezzek. Az Anyuék és az Anyósomék és a védőnő szerint hagynom kéne a kiságyába bőgni, de nekem nincs szivem. Itthon meg folyamatos úszásba vagyok, szinte még wc-re se tudok elmenni. Adjatok légyszi tanácsot! köszi!
Vendég
 


Sziasztok!
Bocs, hogy így eltüntem, de 1 perc nyugtom sincs a gyerkőctől, ebben is szeretnék segítséget kérni.
Tudom, én szúrtam el már az elején, mert nem hagytam a kiságyába sírni, inkább kikőltöztem vele a nappaliba. Ez egész jól bevállt, mert este is nagyon jól alszik, (most már 9-től fél5-ig alszik), és nappal is nagyon jól elvan, de csak akkor, ha ott vagyok mellette. Bevallom őszintén az a legnagyobb bajom ( tudom, hogy hülyén hangzik), hogy nem tudom mit csinálljak vele. Mikor evés van nincs gond, hál'istennek nagyon jó evő ( már 5900gr.), aztán játszunk egy kicsit, még itt sincs gond, de utánna van több mint 2 óra a következő evésig. És itt kezdődnek a gondjaim. Mert most atassam el? De hát nem aludhat állandóan! Meg nem is akar. Ha hagyom az ágyon "csak úgy" megunja, és elkezd bőgni. Ezért folyamatosan szórakoztatom,vagy rárakom cicire, akkor egy negyed óra mulva elalszik. Persze ha fölkelek mellőlle fölriad, és kezdünk mindent előlről.
Most azzal próbálkozom, hogy beleraktam pihenő székbe, hátha el lesz benne. Mióta megvettük nem volt hajlandó megmaradni benne, 5perc után hisztizett. Most úgy néz ki lehet, hogy bevállt, mert 10 óra óta benne van, ugyan próbálkozott egy párszor, de azthiszem elbóbiskolt benne. Azt sem tudom, hogy fogom vissza szoktatni a kiságyába, mert már nagyon hiányzik Apa , mert külön alszunk. Ő a háloba, én a Marcival a nappaliba.
Bocs, hogy hosszúra sikerűltem, de már nem tudtam kit kérdezzek. Az Anyuék és az Anyósomék és a védőnő szerint hagynom kéne a kiságyába bőgni, de nekem nincs szivem. Itthon meg folyamatos úszásba vagyok, szinte még wc-re se tudok elmenni. Adjatok légyszi tanácsot! köszi!
Vendég
 


Emi - És most hol tart Lili?? Mennyire emeli a fejét - mellkasát? Ő már átfordult? :) Alíz úgy tűnik a kommunikációban erős .. mert ő viszont amikor ébren van, egyfolytában dumál .. :D :D
A doki szerint nincs aggodalomra ok ..
Amúgy próbáltam amiket írtál .. nekem is ez volt az első .. de így sem tudom lekötni.
alószínű nála az a baj, hogy a hason fekvést összeköti az alvással .. és meg van sértődve, ha úgy fordítom .. hiszen ő nem álmos :D

Kép
szösszenet
 
 


szöszi! Márk is detto....anyósom gyerekorvos és szerinte ne erőltessem. Majd megfordul meg emeli magát ha akarja. Nem kell mindent a nagykönyvek szerint csinálni! Persze engem ettől függetlenül aggaszt de ha szerinte ez így jó akkor oké. egyébként az egyetlen baj a fórummal az amikor v.ki leírja h mi mindent tud a babája és pl az enyém nem és elkezdek aggódni hogy miért nem...ráadásul Szonja 6 hónaposan már állt és 4,5 hósan már ült forogni meg mindenfelé forgott már 3,5 hósan. Így akaratlanul is hasonlítgatom a fiam hozzá...no meg itt a többiekéhez is...de befejeztem mert nem aggódok emiatt. Márk lassabb és kész.

Persze ne értse félre senki, nagyon örülök ha v.kinek a babája már profin fordulgat csak én aggódom hülyére magam holott nagyon nem kéne.

jah, én azzal kísérletezem h betolom a kezeit maga alá és megmutatom neki hogy emelje fel a mellkasát. De nem igazánhagyja én meg nem kínzom. Márk amúgy csak hason képes aludni de ettől még nem emeli magát.

emi! nálunk nem jött be a játékot teszek elé verzió.

ma egész kibírható éjszakánk volt. Aludtam 7 órát úgy 6 bontásban de ez is fantasztikus már ahhoz képest h 2 órát alszik u.ennyi részletben.
Vendég
 


Bocsi, kétszer ment el.
Szöszke mi ugyan így vagyunk. Akárhányszor asra fektettem, űvöltött és belefúrta a fejét a takaróba, attol féltem megfullad. De a multhéttöl egész szépen haladunk. Prsze órákig nem, de egy pár percig hagyja, söt, mint egy kis mini kommandós kúszik előre. Most már emelgeti a fejét is, és egyre tovább bírja. Persze, ha elkezd sírni, rögtön vissza fordítom. Szerintem Ők tudják, hogy nekik mi a jó. Nekem is azt mondták erőltessem, de szerintem nem szabad sürgetni.
Ha van kedved nézd meg, van weblapja a gyerkőcnek, rajta van a filmek között. (www.jezsek.extra.hu)
Vendég
 


Köszi CSajok!

Alíz is "úszik" ha hasra fordítom .. kapálózik ezerrel, csak még nem jött rá, hogy a kis karjával jól ki tudna támasztani ..

Nono - Alíz már 3 hónapos! Szerintem ti aztán végképp nem vagytok lekésve :)
Persze, nem drámázom túl .. csak érdeklődöm. Hátha van tuti módszer .. :)

Lekri
- Alíz jól elvan egyedül egész sokáig .. eleinte vele is 24 órában foglalkozni kellett. Viszont így legalább beszédes baba .. mindennek mondja ami mosolyog, színes, csörög vagy zörög .. és csapkodja őket :D
Mi azt csináltuk (lehet fura, de nekünk bevált..), hogy a kedvenc tárgyaival elkezdtünk neki bábozni .. beszélni helyettük .. mindennel. Ő meg nem ránk figyelt, hanem a színes mosolygós virágra, a macira.. stb. Aztán ha ott hagytuk, akkor mondta nekik a magáét :D Eleinte gyorsan felhúzta magát, hogy nem jön válasz .. de a játszószőnyegen szerintem bármi megcsörren vagy zörög, ő azt reakciónak veszi .. így elszórakoztatja magát :)
OLyan édes, ahogy mindenhez dumál :D
Imádom :)

Kép
szösszenet
 
 


jezsek! Ne hagyd sírni..ez az én véleményem! DE!!! Ha wc re kell menned menjél , ha fürödnöd kell akkor intézd el, ha sír akkor sír. Én Szonját anno vittem magammal ha tusoltam. beletettem az autósülésbe és nézegetett aztán nézte a hajszárítást és ha főztem odatettem a pultra h nézze. nem volt mindig kézben de soxor és nem hagytam sírni csak ha muszáj volt,pl mert wc-n voltam.
Az alvás meg???hááááát, arra nem mondanék semmit mert mióta megvan Szonja mi vele alszunk, most meg apa Szonjával én meg Márkkal alszom. Ahogy te sem szeretsz egyedül aludni úgy miért szeretne egy baba? Persze vannak kivételek de ahogy elnéztem ez a kisebbség. Amúgy az hogy a gyerkőccel alszol nem akadálya a házaséletnek v az összebújásnak. Ha ott van a pici is megölelheted apát. Ha ,meg alszik mást is lehet. Amint látod vannak azért ellenpéldák is. Pl, pumpóka már nem alszik Zsófival mert a fiával megtette és nem tudta kirakni aztán a hitvesi ágyból. szöszi Alíza meg külön szobában alszik és nincs vele gond. Szval azt tedd amit te jónak érzel.

A sírni hagyom dologgal azért nem értek egyet mert ő azért sír mert szeretne v.mit, pl magányos, ha hagyod sírni egy dolgot érsz el, megtanulja hogy akkor sem jössz ha szüksége van rád, ezért nem is fog sírni. Ezt te sem akarhatod. És itt nem arról van szó h 10 percig sír amíg te tusolsz hanem hogy nagyon sokáig. Ha nagyon be akarod szoktatni az ágyába akkor amikor sír is legyél vele és simogasd csak ne vedd fel. ez az enyhébbik megoldás mert végülis vele vagy de mégsem. Bár én ezt sem tettem. Ha sír Márk de tudom h azért mert álmos beteszem a kiságyába és simogatom pár perc és kis sírdogálás hüppögés és alszik. De azért teszem ezt mert nem akart a kezemben aludni pedig ha azt igényli ott is alhat. Tudom h közhely és tudom h első ggyereknél még minden más de olyan gyorsan elmúlik ez az idő.
Vendég
 


Köszi a válaszokat, azért majd (foggalmam sincs mikor) próbálkozom. Borzasztó, hogy milyen gyorsan foszlottak szét az elveim.
Vendég
 


sziasztok

köszike a dicséreteket:)

éjjel sikerült többet aludnom de igy is 2x keltünk meg reggel 6kor.de jobb mint a 2órázás :lol:
Vendég
 


sziasztok,

Nono, nekünk is volt egy kemény óránk... Ilyenkor mindig rád gondolok,h. ennyit kibírok fél lábon is, a te bulijaidhoz képest ez semmi.. Anyóspajti nem mond semmit,h. mi baja lehet Márknak? Vagy azt inkább hagyjuk :) Van itt egy anyuka a játszótéren, neki is nagyon durván hasfájósak a gyerekei, van,h. 8-9x van fenn egy éjjel.. Sajnállak titeket, én nem bírnám.. Így is kiborul néha a bili, mert továbbra sincs segítségem egy szál se...

Rólunk: Kisati is fordul már elég rég óta, Csenge ilyenkor még semmit se csinált, csak kézzel-lábbal hadonászott.. Pedig állítólag a fiúk jóval lassabban fejlődnek ami a mozgást illeti.. Nekem meg berepedt a bal mellbimbóm, iszonyatosan fáj, kenegetem napok óta, de semmi javulás.. a Kicsi meg nem mindig fogadja el a bimbóvédőt :( :( most attól félek,h. nehogy begyulladjon, mert akkor nézhetünk nagyot mindannyian..

Kép
Kép
mango.
 
 


MÁK: június 9-én adtam fel a papírokat, tegnapelőtt megérkezett a sz. akvi. kivonat, ma meg az anyasági

Kép
Kép
mango.
 
 


Sziasztok.

nekem is durva volt a szüléstörténeted Marjan. pedig tegnap beszéltünk róla.
lassan összeszedem magam és elindulok Zuglóba. majd hívlak, ha ott vagyok.

Szössz, nemkaptam tőled mailt. nem is küldtél vagy elrontottam valamit a címen?


Téjé, nekem is nagyon rossz, hogy kopaszodik Marci:( remélem gyorsan kinő az új haj

Virág azt hiszem te kérdezted az erszényt. nekem nem jött be. anyaga, formája semmi. Ez a rugalmas kendő szupre. most hogy ráéreztem hogy kell. A bohém mamásat meg láttam a borfesztiválon. sokkal vékonyabb, lazább anyaga van. megmutatta a csaj a gyerekén. én biztos, hogy ilyet veszek a kendő után.
meg azt a metai-t csak abban fogalmam sincs milyet.


Mi tegnap voltunk oltáson. Marjanék is elkísértek. őket be is fogta a védőnő egy vizsgálatra:) nekem meg alig akarták beadni Marci oltását. mert a dokinő szabin volt és elfelejtették a helyettesítést. De mivel elutazunk mondtam, hogy oltás nélkül nem megyek haza.
Marci csak a kendőben nyugodott meg, de ott is azért ordított egy darabig. igaz mikor elaludt még álmában is hüppögött szegényke.
de ma alszik, mint a bunda egséz nap. tuti bebágyadt. az nem baj, ugye?

lolka_zs
 
 


Jezsek! Szerintem se hagyd sírni. 5 percek nálunk is vannak (pl. wc miatt), de igyekszem mindig figyelni rá. Egyetértek Nonoval: a baba nem azt tanulja meg, hogy ne sírjon, hanem reményvesztett lesz. Ő csak azt érzékeli, hogy most jó neki, vagy nem. Alváshoz nem tudok mit mondani, mert Trudi viszont nagyrészt a saját ágyában alszik, bár egy szobában vagyunk. Ő ezt hamar elfogadta. Én napközben sokat magyarázok neki, vagy énekelek, "tornáztatom", ez mindig nagyon tetszik neki. Ezt persze nem bírom sokáig, így elkezdem hurcolni magammal, akkor is magyarázok neki, vállon, vagy kendőben. Esetleg játékállvány alá teszem. Lefárasztom egy kicsit, aztán elbóbiskol.

Szössz, Trudi sem forog még. Nekem úgy tűnik, annyira nem is akar. A fejét gyönyörűen kiemeli, illetve "úszik" hason, ahogy te is írtad. Mikor hason van, akkor vagy a fejét vagy a popóját próbálja oldalra fordítani, de együtt a kettőt még nem. A védőnő mutatta egyébként, hogyan lehet neki segíteni, ha gondolom: hason a vállánál fogva,, háton pedig a csípőjénél fogva lehet fordítani. Tegnap csináltam vele, és nagyon tetszett neki, szinte kacagott - de ő nem próbálta. Ő is rengeteget magyaráz egyébként, nagyon jó új hangjai vannak - de ő nekünk, a tárgyai nem annyira érdeklik

Marjan! Hát nem semmi volt a szülésed, becsüllek a kibírásodért. Ennek ellenére, ha ilyet olvasok sem könnyen fogadom el még mindig a saját császáromat, én is jobban örültem volna spontánnak, akárcsak Emi.

hason/háton fekvés: Trudi mostanában pont háton nem óhajt ellenni (kivéve a játékállvány alatt, vagy ha melléfekszem). Elkezd görcsösen kapálózni, és előbb-utóbb dühös lesz majd sírni kezd. Hason csinál mindent: úgy alszik éjjel, általában nappal is, "úszik", boldogan kapálózik, emelgeti magát.

Hordozás: mindjárt írok erről is, csak manócska megéhezett...
Vendég
 


Szössz, Nono,
Nálunk is ugyanez a helyzet! Beni is összeköti az alvással a hasonfekvést.
Esze ágában sincs kitámasztani magát. Ő is "úszik", ha esetleg nem akar még aludni. Ez a babanet tényleg beparáztatja az embert. Daninál és Lizánál egyáltalán nem aggódtam, hogy mikor fordu meg, van e elég tejem stb. Most viszont igen, annak ellenére, hogy Beni nekem már a harmadik gyerek.

Nono,
örülök, hogy sikerült vmit aludnod. Átérzem a helyzeted, Dani is rettentően rossz alvó volt.

Jezsek,
egyetértek Nonoval! Sokáig tényleg ne hagyd sírni, de ha vmit meg kell csinálnod azt csináld. Beszéld meg vele, hogy neked most dolgod van, legyen melletted a pihenőszékben, hogy lásson. De azért meg kell tanulnia, hogy egy kicsit egyedül is ellegyen.

Téjé,
nekem is rettentően hullik a hajam. Baromi idegesítő, hogy Beniről is folyton azt szedegetem. :twisted:

Csöppke,
Édik a fiúk!

Fruzsi,
Nagyon helyes Alma, és nagyon hasonlít Rád!

Marjan,
sajnálom, hogy ennyire megszenvedtél!

Lekri,
Aranyosak a fiúk!

Pumpó, Kiscica
felháborító, hogy még mindig nem kaptatok pénzt! Nekem két hét alatt mindent utaltak! Ugy látszik vidéken jobb a helyzet. Remélem azért már nem kell sokat várnotok!

Celesztina,
sajnálom a tálat! Nagyon bosszantó az ilyen!

Emi,
jólesett, hogy örültél nekem! :D

Bambi,
Hú, neked aztán nagyon kedves a párod!

Köszönjük a dícséreteket!!!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Sziasztok MAmik,

Felsoa,

tényleg hasonlít rám???? Eddig (engem is beleértve) mindenki csak az Apját látta benne. Talán a szeme formája...

Hát eddig nem is foglalkoztam ezzel a fordulásos emelgetős kérdéssel...Alma még nem fordult, emelgetni emelgeti a fejét, de a mellkasát nem mindig. Kellene már ilyeneket (átfordulás)csinálnia???? A dokinéni nem kérdezte, hogy csinál-e ilyeneket, védőnéni meg nem jár ki ide külhonba :lol: .

KépKép
kisfruzsi
 
 


annyi írnivalóm lenne, de sajna nincs időm... nagyon felhalmozódott a vasalnivaló, már néha tényleg botrányos, ami itt van, a gyerekek meg alig alszanak egyszerre ....

Kép
Kép
mango.
 
 


Mango,

vsalnivaló ki se ejtsd a szádon ezt a szót :lol: Most jól állok vele, de megint mosok, szóval holnapra lesz bőven.....

KépKép
kisfruzsi
 
 


Hajhullás: nekem is szinte csomókban hullik...hajmosásnál ájuldozom rendesen igazán :( (göndör a hajam, így csak hajmosásnál fésülködöm, ill., kefélkedem :D )

Tegnap tök jó súlyokat mértem, Mira 4500, Gergő meg pont 5000 gr. Jól időzítették :D (A szülésnél 50 gr volt a differencia, most meg 500.) És a küzdelemnek is megvan a gyümölcse: mostanában már 80-90-eket esznek ciciből. (Ezt persze azóta, amióta áttértünk az olcsóbb tápszerre...de a tápból is befalják a 60-at, mintha mi sem történt volna :shock: )

Régebben volt tápos kérdés: én előre megcsinálom a napi adagot, kimérem üvegekbe, és akkor csak ki kell venni, mikrózni. 24 óráig simán eláll hűtőben. (Ha frissen csinálnám, tutira leforráznám/felgyújtanám stb....a lakást :oops: Így is sikerült egyszer a kupak helyett a cumit is levennem, és csak bambultam csodálkozva, hogy ez nem így szokott kinézni...aztán megvilágosodtam, hogy eggyel több alkatrészt szereltem le..még jó, hogy nem öntöttem nyakon a kölkecet :oops: :lol: )

Kép
babyteve2
 
 


Szössz: most visszanéztem, Andris csak 4 hónaposan fordult át, akkor is hátról hasra és csak aztán hasról hátra...úgyhogy nem kell aggódnod, mert az sem volt kórosan késő...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?