Sziasztok!
Először is mindenkinek köszi a poci és ruci dicséreteket!
Emmalena!
Durva ez a tejszivárgás...nekem nem volt még ilyen.
Te nem paráztál a hangzavar miatt, h megijed Emma? Mert én igen...most voltunk koncerten, akkor is féltem, h a torkomban dübörgő basszust ő is hallja, és megijed...na meg nemsokára megyünk 5napos reggae fesztiválra otthon, az sem lesz egy csendes dolog. Bár szerencsére a koncertek este vannak, akkor már egy szélesebb sálat magam köré tudok tekerni majd, ha durva a helyzet. Nem tudom ez mennyire hangszigetel, de sztem elég jól...remélem beválik majd. Napközben is van zene, de csak lemezjátszókról, és tartani lehet a távolságot...úgyis árnyékba kell meneküldöm, vagy vm. Lesz medence is, de a fürdőruhát nem merem bevállalni.
Persze nem is mennék bele, de a szélére ücsörögni sem fogok ruhában.
Peva!
Baby matracra való védőt hol lehet kapni? Ez tényleg nem fog vissza a szellőző képességéből? Gondolom azért ez sem vízálló...mármint a védő huzat.
A te anyósodra sem mondok inkább semmit.
Marek!
Elvagy a muffinsütéseddel.
Az anyós felborzolta a hátamat...nem hiszem el, hogy ilyen emberek léteznek.
Tényleg ne aggódj a súlyod miatt!!! Te tényleg mindent megteszel érte, hogy ne hízz, és a fontosabb része a dolognak az, hogy ez mind nagyon egészséges is. És ha esetleg híznál is, akkor is szülés után pikk-pakk le fog menni, mert neked könnyebb lesz folytatni is a dolgot, mert már edzett vagy, és az egészséges kajálásra is rá vagy állva.
Vicces a sörös story.
Fel a fejjel, minden rendben lesz Borival!! Kizárt, hogy másodszorra ilyen szörnyű dolog történjen valakivel, és nem is fog, nyugi! Lesz egy gyönyörű, egészséges kislányotok!
Bettyna!
Majd legközelebb bepótoljuk!
Timi!
Megnéztem a képeidet! Aranyosak a rucik és durva, hogy neked még bent van a piercinged. Én kb 12 hetesen kivettem, nem bírtam tovább, viszketett már, gondolom feszült a pocaktól. És nem is tervezem visszarakni. Én már nagyon nem szerettem, mert 7éve csináltattam, azóta meg már mindenkinek van. Eddig nem akartam kivenni, mert nem valami szép a helye. Most muszáj volt, és valszín vissza sem rakom. Majd keresek vm lézeres kezelést, amivel el lehet tüntetni a helyét.
Napozás: Szerintem sem lehet csak úgy simán, mert gyorsan felmelegszik a pocak...de szerintem medencében (tóban) matracon fekve, és állandóan locsolgatva, meg-meg mártózva simán. Nem a napfény árt, hanem a meleg. Én is ezt fogom csinálni majd otthon a kertben nemsokára, csak azon agyalok már egy jó ideje, hogy a hátamat hogy a fenébe fogom napoztatni...merthogy hasra feküdni ugye nem tudok...vm ötlet esetleg??? Mától egyébként szoliba is el fogok járni, mert most nem dolgozom 10 napig (tegnap elhúztak nyaralni izraelbe), van időm, és nem fogok úgy hazamenni, mint egy hófehérke. A dokim engedélyezte a módjával való szolizást, én most úgy terveztem, h elmegyek egymás után 3-4x 5-6percekre , hétvége pihi, és majd hétfőn, kedden is. Utána meg majd beugrok 1-2x meló után, amikor lesz rá erőm abban a maradék 1,5 hétben. Tudom, h nem szabadna minden nap, de ez a minimál idő sztem semmi, úh úgy döntöttem, hogy lehet.
Nusildi!
Piercing kérdés neked is Timinél.
Hmm...nekem tetszik az Ikea. Mi is voltunk legutóbb otthon a 4D után, meg persze itt is van. És nekünk mindkét helyen a sniglar kiságy lesz. Nem akartam semmi hókuszpókuszt, és nekem tetszik, stabil és egyszerű. Néztem még a gulivert, mert itt van fa színben is, de úgy döntöttem, h 40font különbséget nem ér. (merthogy most valamiért 50-ről felvitték 70-re, és a sniglar csak 30-ba kerül
) A pelenkázó is a trofast lesz, valszín a piros ajtóval és polcokkal...de az ajtót le akarom festeni, mert az egyik szetthez a piros semmiképp nem megy, zöld vagy rózszsín...a másikhoz maradhat végülis piros. Meg még lesz mellé egyéb trofast cucc...a hosszúkás szekrény, vagy a fele akkora a műanyag dobozokkal...nemtom még, át kell gondolni, hogy mennyi hely kell, meg hogy férnek el a dolgok. Ja és a csigás szetthez lesz még az ágy főlé az a nagy zöld levél, mint "baldachin"...nemtom azt láttátok-e.
A Kenguru nekem is bejön, mi az árkádban voltunk az ikea után. Biztos veszünk majd ott rucikat párat, mert szép szinesek, meg láttam polár takarót is élénk szinekben, mint piros, narancs, zöld...ezeket is ott vesszük meg. De a weblapjától megőrülök, tul.képp. semmit nem látsz rajta, nem tudod megnézni a termékeket...vagy csak én vagyok béna???
Nagyon édik a rucik!
Kata!
Igen, épp akartam írni valamelyik nap, h válaszoljon az, aki kérdezte az ikerkocsit...nem emlékeztem, h te voltál, vagy a másik topikból más. Utána nézek mindjárt, és dobok fel linkeket.
Nálad is szép az anyós téma!
Mi még mindig döntésképtelenek vagyunk...olvastam teszteket, és a bugaboo-nak egyértelműen sokkal jobb az eredménye. Viszont a Mamas&Papas Luna pontosan fele annyiban jönne ki, és a színe is tökjó. Szal még mindig megy a rágódás. De sztem Bugaboo lesz a vége, mert próbálunk mindenből a minőségre hajtani, elvégre egyszer kell megvenni mindent, itt szerencsére nem is okoz túl nagy nehézséget (ha otthon lennénk, sztem sírva fakadnék, h honnan szedek ennyi pénzt a gyerek cuccára...mert nagyon durva, h mennyi minden kell neki), de még nincs döntés. Azon is gondolkodtam, h megveszünk egy Luna-t ebayen (kizárólag nem használtat), itthon barátkozunk vele, próbálgatjuk, kerülgetjük, és ha kétség nélkül beleszeretünk, akkor marad, ha meg vannak kétségek, akkor eladjuk, és jöhet a bugaboo. Most épp 120font-ért találtam ebay-en egy original, új, dobozos verziót, a boltban pedig 150. Csak most épp lenulláztam a kártyám, mert lakbért kellett fizetni, meg vásárolgattam most sokat, nem is dolgozom most, így fizu sem lesz jövő péntekig, úh most ezt kihagyjuk...de továbbra is megy a gondolkodás, és lehet majd veszünk egyet próbára.
Inez!
Te jó ég, nem semmi állatkert...én viszolygom is ezektől, úh tuti paráznék mindig, h na most ép melyik mászik ki.
Ja és egy fontos infó! A babyk nem használhatnak sem párnát, sem paplant egy éves korig. Nem kell a fejük alá semmi, rájuk pedig hálózsák vagy kispléd. Ez komoly. Állítólag túlmelegedhetnek, és bemászhatnak a paplan alá, megfulladhatnak, meg ilyenek.
Durva ez az esküvő körüli hercehurca. Remélem, h lenyugszik az anyós, és rájön, h ez most nem az ő kívánságairól szól, hanem rólatok!
Hm, én pont úgy tudtam, h a kaja előtti gyümi lassítja az emésztést, és ezért eddig kerültem...de akkor mostmár kipróbálom, h velem mit művel a dolog.
Handrea!
Gratula a nagy fütyihez!
Nekem is egyébként mostmár minden felé rugdos, nem csak lent bal oldalt. Gondolom rájött a mozgás örömére a sok vízszintes fekvés után, van egy tipem, hogy egyfolytában bukfencezik, mert tényleg össze-vissza jelentkezik már mindenhol.
Téged sem irigyellek anyós miatt.
Biceboca!
Ne aggódj a súlyod miatt, főleg ha téged nem zavar! Egy szép baby van a pocakodban, ez a lényeg, a többi meg le van ejtve, majd később ledolgozod.
Ritique!
Üdv közöttünk! Gratula Petrához!
Nyugtonmalac!
Jaj, szegény Lili, borzalmas lehetett ez a fertőzés!!!
De örülök, hogy élvezte a strandot!
Erre még nem is gondoltam, hogy a szoptatás ilyen pacsás lesz, meg még a másikból is jönni fog. Jajj!
Nem szeretem az ilyen dolgokat...na de ki fog majd ezzel foglalkozni??
Biztos én sem...
Csak mos így nem hangzik túl jól..
Lovaszkata!
Örülök, hogy minden ok, de ez a szívhang keresős dolog elég durva. Mondjuk nálam is ilyesmi volt, mert volt ott egy tanuló midwife, és annyira béne volt, persze, h nem találta. De én nem paráztam, tudom, h minden rendben van, mozog is ezerrel a kiscsaj...
Nekem is mérték a hasamat, köldöktől a szemérem csontig, de nem emlékszem mennyi volt.
Jó a fotó! Megnéztem a többit is!
Macianyu!
Én gondolkodtam a dúlán, de én ugye nem otthon vagyok. És csak azért tenném, mert nálam tényleg nincs semmilyen állandó ember a terhesgondozásban. Eddig 3 különböző midwife-al találkoztam, igaz 4-en vannak a csapatban, úh még egy hátra van. Közülük egyik lesz majd a szülésnél is...műszakváltás esetén ugye 2. Ha szeretnék állandóságot, akkor elmehettem volna magán midwifehoz, ami 4000font, ha mindezt magán kórházban is akarnám tenni, akkor összesen kb 10.000font. Hát sajna nincs erre 3.200.000ft-om, de még 1.300.000-at sem akartam a midwife-ért kipengetni. Éppen össze tudtuk volna kaparni, ha nagyon akarjuk, de semmi értelme ennyi pénzt kidobni az ablakon, miközben az NHS (tb-s) ellátás tök ingyen van, hálapénz nem létezik, nem is fogadnak el semmit, max egy virágot vagy csokit. Na szal a dúla 500font (160e ft), ebben benne van 1vagy 2 találka szülés előtt, ott van végig a szülésnél, és utána hazajön veled, és még egyszer vagy 2x rádnéz utána. Hát nemtom, ebben sem vagyok biztos, hogy kell nekem...magamból kiindulva nem biztos, h segítene egy idegen ember jelenléte...nemtom.
Babe!
Nekem az tetszik, amikor külön van az ágy és a pelenkázó. És a minél egyszerűbb fajta, 120x60-as, nem átalakítható...az olyan ari kis pici.
Durva ez a vérvétel! Milyen bénák?! Lehet, h írtam már, de én otthon rettegtem tőle, mert annyira fájt utána a karom, mintha kiszívták volna az összes vért belőle...zsibbadt és fájt még órákig. Közben is éreztem, ahogy szivattyúznak. Itt meg szinte semmi, oké, fáj egy kicsit, hogy megszúrják, és benne van a tű, de nem is érzed, hogy megy ki a vér, utána sem érzel semmit. Én nem tudom itt milyen szettet használnak, de otthon is bevezethetnék. Nekem iszonyat tűfóbiám van, de itt már egyedül is el merek menni, és nem parázok annyira, hogy aztán összeessek, vagy parázzak, h össze fogok.
Anhel!
Üdv közöttünk! Gratula Dórihoz!
Perdo!
Jaj, nagyon sajnálom Gábort!
Ez a doki is tiszta idióta...
Annak viszont örülök, hogy alakultok, tökjó, hogy ennyi helyetek van! Én mit nem adnék, ha lenne egy külön szoba a babynek...de sajnos ez nem fér bele nekünk, az egyedüli dolog, ami itt nagyon húzós, az ingatlan bérlés, vételről meg már ne is beszéljünk. Ki tudnánk szorítani, de nem éri meg egyelőre ezért még 100fontot nélkülözni egy saját albiért. Na majd látjuk, lehet, hogy még ebből is lehet vm.
Vigyázz nagyon magatokra, és feküdj be a kórházba, ha az a legjobb nektek, ott kézközelben leszel, és nyugodt lehetsz. A súlyod miatt meg ne aggódj, majd lemegy szülés után. Főleg 2 gyerekkel, lesz majd szerintem hova menni, meg minden. Anyukám nem rég mondta, h ő 27kg-t hízott. Azt hittem rosszul leszek, mikor meghallottam...én vm 20-ra emlékesztem, ami már eleve sok. És utána nem sokkal ugyanolyan csont vékony volt, mint alapból.
Ancsa!
Huh, nagyon sajnálom, h ez történt a lányoddal. Mennyire hülyék a dokik, te jó ég! Az öcsémnél sem vették észre, h gáz van...tiszta zöld volt már a magzatvíz, mikor született, és a dokik csak kapkodtak össze-vissza rémült arccal. Gondolom már egy ideje szorongott bent valamiért, és már korábban belekakilt a magzatvízbe, csak nem vették észre. Anyukám meg jól meg is ijedt. Az öcsém 2kezes, így az agyfejlődésével nála sincs minden rendben. Teljesen 100-as, de a 2kezes gyerekeknél másképp fejlődik az agy, ami bizonyos téren nehézségeket okot, más téren pedig előny. Nála pl tanulási nehézségek vannak, viszont átlagon felüli művészhajlam. Jövőre fog érettségizni (már idén kellett volna) és tök para, h egyáltalán menni fog-e neki. Ok, ehhez egy hatalmas adag lustaság is társul, de eléggé szenvednek tőle a szüleim, akik egyébként 2, illetve 3 diplomával bírnak. Nekem is könnyebb lett volna gimiben kitűnönek lennem, mint megbukni. Erre sztem nem is lettem volna képes...mármint megbukni. Áltlalánosban végig kitűnő is voltam, míg vele már ott nagy bajok voltak...hát ez van. És nem tudni, hogy ez összefüggésben van-e az orvosok figyelmetlenségével, vagy nem, és nem is fog kiderülni. A kétkezesség és ennek következményei is lehet ennek a sara, mivel valszín elég nagy stresszben volt odabent, lehet napokig is. Nem lehet tudni.
Dazsi!
Gratula a kiscsajhoz!
Handrea, Nyugtonmalac!
Asszem csatlakozom én is a sorba. Én sem szeretek terhes lenni, alig várom, hogy vége legyen még ennek a 17,5hétnek...sőt nagyon nagyon örülnék, ha mondjuk 2héttel hamarabb kibújna a kiscsaj...majd megpróbálom óvatosan kicsalogatni szadista lépcsőzéssel, meg fűszeres kajákkal. Mondjuk én ennyire nem vagyok elkeseredve, de nálam is vannak mély pontok, amikor utálom az egészet...a bálnaságomat, ami annyira ugye nem vészes, de magamhoz képest ez nekem már bőven sok, nem vagyok én ehhez hozzászokva. Utálom, hogy egyre nehezebben mozgok, az hagyján, h az ágyból sem pattanok már csak úgy fel, de pörögni sem tudok már annyira, a sima sétát is alig bírom már. Tegnap pl egész jó nyári idő volt, pántos ruhában, cicanadrágban mentem el intézkedni, és totál kidöglöttem...pedig a ni (tb) intézés, és bankozás után csak egy utcányit nézelődtem Camden Town-ban, és a végén már csak csoszogtam, alig bírtam hazajönni. Persze eddig a melegért nyavajogtam, de az sem jó. Segített volna a cicanadrág mellőzése, mert simán anélkül is mehettem volna, de nem volt kedvem borotválkozni, mert ugye már az sem megy olyan egyszerűen. Utálom, hogy csak nő a súlyom, és a narancsbőröm, és még azt sem tehetem meg, h diétázom pár hetet, és mellé tornázom, h gyorsan leadjam. Mert én sosem törődök bele, ha látom, h ez tovább nem mehet, akkor gyorsan visszafordítoma helyzetet, és formába hozom magam. Diéta kizárva, mert így is néha véletlen kiéheztetem magam, és nem bírom...a torna megintcsak, mert annyira hülye vagyok, hogy túlparázom, félek, hogy kinyílik a méhszáj, vagy bármi más történik, és ártok vele. Mondhat bárki bármit, én akkor is parázok, úh inkább nem csinálok semmit, csak hízom. Az úszást is tökjól elterveztem, erre oda sem megyek, mert a magyar dokim szintén beparáztatott, h meg ne próbáljam, fertőzésveszély. Hiába itt ez a "number one", minden nőt elsődlegesen úszni küldenek, szó sincs fertőzés paráról, és sztem sem kéne tartanom, mert nagyon tiszták az uszik, úh kizárt, h vmt onnan összeszedjek. De! Megintcska a hülye parám, h mi van ha tényleg igaza van, és összeszedek vmt, aztán meg verem a fejem a falba. Azt is utálom, h bulizni sem tudok elmenni már úgy, h jól érezzem magam. Korábban sem ittam alkoholt már évek óta egyáltalán, igaz daddy tavalyi szülipaján boroztunk mégis, és utána pár hónapig alkalmanként megittam 1-2pohár bort, egyszer sajnos túlzásba is vittem, mivel a totál szűz szervezetem nem bírta...daddy meg épp snowboardozni volt.
Na mind1, ezután megint totál kizártam az alkoholt, ez pont a kiscsaj foganása előtt egy hónappal lehetett, h megint nem ittam egyáltalán. De most azért néha meginnék 1-2 pohát bort, de ezt sem lehet. Raszták vagyunk, így másról már ne is beszéljünk, azt sem lehet...de ez nem ide való, nem is tárgyalom ki. A hangpara is zavar mostmár, mivan, ha megijed a kiscsaj odabent, mert ugye a koncertek főleg zárt térben elég hangosak...és már lassan itt az idő, h ő is mindent halljon. Ahh, szal kb azt érzem, hogy megállt az életem. Daddy az utóbbi időben tök normális, nem is értem mi történt vele. Ennek nagyon örülök, tökjó a nyugis légkör, nem is hiányozna nekem még ezek mellé, hogy miatta is depizzek. A kiscsajhoz is már egész jól áll, beszélünk már róla, meg a jövőről viszonylag gyakran. Na DE! A mi kapcsolatunknak most pont az hiányozna, h jól formába hozzam magam, felturbózzam az önbizalmamat, és időről időre elcsábítsam, meglepjem...aha, köszi. Így ez kb most sehogy sem megy, mit kezdjek a bálna, korlátozott önmagammal. Wáááááá!
Nem is sexeltünk évezredek óta (talán 12 hetesen, de se előtte, se utána), semmi testi kontakt nincs. Szar... Na meg a jövő miatt is néha tökre beparázok, hogy mi lesz, hogy bírjuk majd, egyedül kell-e majd egy idő után megküzdenem az egésszel, vagy sem...fiatal vagyok még, nem fogom-e néha megbánni, hogy gyerekem van. Ez ciki dolog, de tudom, hogy ez akarva akaratlanul előfordul olyanoknál is, akik tudatosan tervezték. Hogy fogok dolgozni, tudok-e majd eleget keresni, mi lesz a gyerekkel, tud-e jönni velem, vagy valamit ki kell találnunk neki...nehéz. Na meg a melót is hagynám már a fenébe, elég terhes, utálom, h menni kell. De nem tehetem, mert KELL a pénz. Be kell tartalékolni, mert ki tudja mi lesz, és meg is kell venni az összes cuccot. Itt az van, hogy ha tudsz dolgozni, akkor tök könnyű, jut mindenre, plussz is van...de ha vmiért nem dolgozol egy kis időre is, az elég nagy pofon, mert ha nincs fizud, gyorsan feléled a tartalékot. Drága a lakbér, a tömegközlekedés, a kaja (bár ez már lassan annyi, mint otthon). Na meg hiányoznak a barátaim, a család, mennék haza nagyon...de ez sem lehet, előbb még pénzt kell gyűjteni, h otthon kezdeni tudjunk vmt magunkkal. És ezt mind gyerek mellett.
Na jó, asszem én is jól kipanaszkodtam magam, bevallom, nem gondoltam, h ennyire kijön belőlem, nem is terveztem ennyire kiadni a szennyest. Tényleg nem annyira durva nálam a helyzet, néha kerülök mély pontra, mikor ezek a dolgok rámzúdulnak, és szar kedvem lesz...de úgy általában elvagyok, és örülök, h daddy is nagyjából normális már. És félreértés ne essék, várom nagyon a kiscsajt, és imádni fogjuk, de az élet nem egy habos torta...sajnos ezt már ilyen fiatalon is tudom, és hülyeség lenne a szőnyeg alá söpörni a félelmeket.
Na bocs a maratoni regényért, főleg a panaszáradatért, de így jobb, hogy kiadtam. Daddynek semmiképp nem akarom, anyukámnak sem, mert úgy jönne le neki, h totál depi vagyok, és rosszul érzem magam, pedig nem, csak néha jön rám, és gyorsan el is múlik, és nem akarom h aggódjon értem ilyen messziről, meg azt higgyék, h ilyen gáz a helyzet. Barátnőket sem akarok terhelni ezzel, szal ez így jó volt...köszi...remélem sokan átugrottátok, mert nem akarok senkit fárasztani vele azért.
Na további szép napot, vigyázzatok magatokra. Én sztem útrakelek, szétnézek a shopping centerben baby cuccokat, egy helyen van legalább és rengeteg minden. Na meg mozognom is kell, mert ha most 10 napig egész nap az ágyban tepedek, annak csak rossz vége lesz...mondjuk 2kg +. :p