Új privát üzeneted érkezett!

Jahra

Mi asszem november 30.-n Alsópáhokra megyünk a bioházba, megint úszótáborba. Zalakaros azt hittem drágább.

Sajnálom, hogy nem tudtunk menni a babatalálkozóra menni. Nagyon. Remélem legközelebb.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Remélem, a legközelebbi babarandin teljes(ebb) lesz a társaság, mert tényleg jól sikerült. Nyafi, mégegyszer köszi a szervezést, lebonyolítást! Csabi itthon este hosszan, és nagyon aranyosan magyarázott lefekvés után az ágyában, ebből azt gondolom, neki is nagy élmény volt.

Utólag jutott eszembe, jó lett volna csinálni egy csoportképet. Na, majd legközelebb nem hagyjuk ki!

A fotóimat feltöltöttem a párom szerverére, bőven van még hely rajta. Ma, vagy legkésöbb holnap privát üzenetben megírom, hogy hogy tudtok belépni. Aki nem volt ott, annak is szívesen megírom az elérhetőséget, csak akkor szóljon, mert automatikusan csak annak írok, aki ott volt. Két képet azért kicsinyítve ide is felteszek. Elnézést attól, aki nincs rajta, de olyan képem nincs, amin mindenki szerepel.

Mona: akik sokszor sokat írtak, azok nekem olyanok voltak, mint amilyennek elképzeltem őket. Akik kevesebbet írtak, azokról nem volt pontos elképzelésem.

Jahra: redőnyösök, kőműves... én tudom milyen. Amikor a kórházból hazajöttem a kis újszülöttemmel, állt a lakásban a csemperagasztó pora az összes könyvön, bútoron. Mert a párom volt a burkolókkal, és nem csukták be se a fürdőszobaajtót, se az előszobaajtót. És ez ugye még ragadt is, ha le akartam mosni. Emlékszem, elsírtam magam.

Ágnes

Kép
Kép

Kép
agnes2000
 
 


Babatali szuper volt, hulla fáradt lettem én is!

Ágnes: remélem hazataláltál! Később gondoltam rá, hogy de hülye voltam, igazán elvihettelek volna visszafelé is a végállomásig, ne haragudj!

Rengeteget írtatok, nem is nagyon tudok reagálni.
Egy dolog jut csak eszembe: nekem nem volt extra bajom a kórházzal, csak az, hogy nem lehetett velem a férjem és a Benő állandóan!!! Jó lett volna egy egyszemélyes szoba ,ahol a férj is bent lehet. Asszem a máv-ban voltak ilyenek régen.
De egyébként én is úgy gondolom, hogy jobb néhány nap otthon, hogy minden vizsgálatot nyugiban elvégezhessenek rajta, stb.

No jó éjt!

Kép
vargaviki
 
 

 
 

Csajok!

Nagyon örülök, hogy sikerült elmennünk és taliztunk! Annyira jó volt a 4D-s változatotok :lol: :lol: :lol: Akik nem jöttek, azok a következőt ne hagyják ki :)

Nyafi még 1x köszi a vendéglátást.

Én is szeretném ha nálunk is tartanánk babatalit. Férjemmel beszéltük hazafelé, hogy ha esetleg egy szombat vagy vasárnap jó lenne a többségnek, akkor egy bográcsolást csinálhatnánk nálunk férjestül (vagy anélkül akinek nem ér rá :) ).

Hanna nagy rafinéria. Amint beszálltunk a kocsiba szinte hazáig dumált meg vigyorgott apucinak. Elmesélte, hogy mi történt vele ma :) De tuti jól érezte magát, mert még betértünk a keresztanyukájához is és végig kacarászott és nagyon jó kedvű volt. Le is "szidtam", hogy hova bújt ez az én jókedvűségem a talin?? :) De most este képzeljétek mintha már elkezdene kúszni! Biztos elleste a fiúktól-lányoktól, hogy hogyan kell :D

Nekem mindenki olyannak tűnt amilyennek gondoltam a net alapján.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Viki, hazafelé valahogy mindig egyszerűbb menni. Meg pont jött is a busz, nem volt gond! Ági

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem voltam ott.

Ágnes
Engem érdekelnek a képek!

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


sziasztok!

Én is jelentek!!! tényleg nagyon szuppi volt!!!! :lol: :lol: Köszönjük Nyafi! :D ucccsó vendégként jöttünk el, és szintén hullán:-))) nagyon szerettem volna még dumcsinzni, de mindíg bóklászott Barni, :roll: Úgy láttam a négykézláb kavaró Csabi nagyon bejött neki:-))) na már előre kíváncsi vagyok, ha Bazsi is elindul:-) Rettentő cukik voltak a babók, így együtt:-) úúúgy meggyömröztem volna mindenkit, ha a fiaim hagyták volna, na de majd nálunk!!!!!:-)))
Barninak nagyon tetszett, indulás előtt nézett fel egy másik ház erkélyére, és mondta" anya, ott van Nyafi!!! menjük fel!!!" jajj, nagyot nevettem, aranyos volt. Bazsi végig aludt, itthon is nyekergett még egy picit, én nem is értem, de mostanában elég nyüfis. hmmmmm.... remélem nem azért, amit kajolok attól :? .......

Babuci, én benne vagyok!!!! :D sőt, egy ilyen lehet nálunk is.

Sajnálom, hogy a többiek nem tudtak jönni, jó volt élőben is találkozni. Mindenki olyan volt, ahogy gondoltam! :lol:

Dytt, holnap írok neked!

Kórház... nekem BArni miatt volt rossz, de minden nap jött, és aranyosan megértette, hogy haza kell mennie, nekem maradni, és persze így nem volt olyan rossz, mert nem sírt. Utolsó nap tudta, hoyg megyek, és nem is engedte hogy nélkülem menjenek haza:-.) Persze sok gyereknél ez nem így van, és annál rosszabb a világon nincs hogy sírva viszik el tőled a gyereked.
Mona, húúú sokat gondolok rátok. Remélem ügyes lesz Milubabó, és minél hamarabb mellette tudsz majd lenni!!!! mégha egy széken is, csak ott mellette.....

máshoz most én sem szólok hozzá, mert mindjárt itt van api! na nem miattam!!! hanem a gép miatt :twisted:

képek, holnap mert már api tolong

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


sziasztok!

Szuper volt a babatali!!!! :D

Kislányomnak annyira tetszett, hogy nem aludt el este a 20 órási etetés után..ilyen még SOHA sem volt, egyfolytában magyarázott, kacagott, 21.15-ig próbáltam altatni, de kinevetett, aztán átvittük közénk, ott is bohóckodott, mi meg elaludtunk, szóval nem tudom meddig volt ébren..alig aludtam viszont utána, mert rámmászott és rajtam aludt édesen :D

Mindenki tök aranyos volt a talin! Ágnes egy igazi, őszinte, csupaszív ember, Tusimi, az örök vidám, Nyafi, komoly és életrevaló, Era, az igaz barát, Viki, a kedvesség mintaképe, Babuci, meg jó kis beszédes...még sok-sok jelzőt tudnék írni, de hirtelen ez jutott eszembe...remélem nem haragszotok meg ezekért...

Bocs, hogy én nem voltam olyan pörgős, de higgyétek el rettentően fáradt vagyok, jó beszédes szoktam lenni, de kicsit sok ez a hajtás már, no meg itt a pocaklakó dolog is, na meg a Bonita hogy mindebből semmit, de semmit ne érezzen...szóval összejöttek a dolgaim, de jól éreztem magam nagyon. Ha bárkinél lesz legközelebb, szívesen megyünk..bár mi nyáron inkább a szabadtérire szavazunk!!! :D


mona
Annyira drukkolok nektek, konkrétan milyen szívbetegség ez? Milyen műtét vár rá? Mikor? Nagyon nehéz lesz az biztos, de erős vagy, muszáj kibírnod, hogy amikor végre találkozhatsz vele a műtét után, akor egy életerős, vidámanyukát láthasson újra!!!!

Manó
Úgy sajnálom, nem lehettél ott a talin! Berti tök cuki!!!

Jó lenne legközelebb mindenkit látni...

Jahra
Most ez a nyaralás a férjed nélküli, amit ő ajánlott fel, vagy ez már egy másik, egy közös szervezése!
A zalakarosi mennyibe kerül összesen? Valahova mi is szeretnénk meni majd!

Lányok
Balcsiba miért nem szabad bevinni a babát? Természetes víz...

Na megyek..annyi mindent akartam írni..no sebaj, majd később!!!!

Kép
dytt
 
 


Kép Forgatáson Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
dytt
 
 


Kép Kép Kép Kép

Kép
dytt
 
 


Nagyon jók a képek!!! Még, még!! :D

Na igen Dyt :oops: :lol: Dumás vagyok, de lőjetek le nyugodtan ha már sok, mert néha nagyon belelovallom magam. Annyi dolog van az életben amit meg kell osztani vagy beszélni másokkal :lol: :lol: :lol:

Banyus! Kérhetek valamit? Ha esetleg abba a bizonyos bababoltba mész, akkor megnéznéd nekem a babakocsi márkáját vagy ha esetleg engedik lefényképezni lefotóznád nekem? Mert akkor lehet, hogy elnéznénk felétek és megvennénk ha tetszik a kocsi és itt nem lehet hasonlót kapni...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Dyt
Ki mondta, hogy nem szabad bevinni a babát a Balatonba? Én bevinném az Aport. Az idén állítólag kifogástalan a minősége.
Nagyon édes Bonita! :)

Babatalálkozó
A képek nagyon jók! Kérek még! :)

Képzeljétek lehet, hogy nekünk is összejön Alsópáhok, a november végi babaúszó tábor. A bioház nem drága, ha többen megyünk.
Lehet ezt már írtam tegnap. :)

A testvérem napokon belül szül. :) Úgy izgulok! Szorítsatok neki!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Örülök hogy jól sikerült a tali és sajnálom hogy kimaradtunk:( De 1/2 4-kor vitték el az unokaöcsém a tesómék. Hát szívesebbn taliztam volna :oops: Bár még egész jól is vislekedtek, jobban mint reméltem (tesóm kissebbik fia hát hogy finoman fogalmazzak nem a jóság példaképe :oops: )

Mindannyian olyan csinik vagytok a képeken :o

Dytt!

Bonita csuda édes pofikat tud vágni:) Jó hogy ilyen jól bírja a forgatást, Berti azért nem szeret annyira várakozni mostanában.

A babavárás első szakasza nagyon álmosságos, ha jól emlékszem :D , szóval nem csoda hogy fáradt vagy. Nekem már jó volt mert volt hogy Emmát lent hagytam a nappaliban én meg felhúztam aludniu egyet, addig elnézte a mesét. na ilyen ksi korkülönbségnél nincs. Viszont szuper lesz, nekik majd sose kell nyafogni hogy nincs kivel játszani.

Anita!

Berti is szörnyű éjjel, minden éjjel mást produkál, mai atrakció az volt hogy 10-kor elaludt, evett tápszert is, erre éjfélkor sírás, gondoltam adok csak cumit mert nemrég evett ugye, de köpte ki, vergődött, teát próbáltam, erre úgy felháborodott hogy visítva hisztizett. Aztán negyed óra múlva hoztam neki tápszert mert üvöltött ah ölbe vettem is, na abból ivott 50 ml-t, majd elgedetten elaludt. De egyszerűen nem értem, 50 ml az nem adag, tehát nem éhes volt. Nappal ha szomjas mostanában teát kér, most azt köpte ki. Nem cumin elalvós, az esetek 90%-ában nem köti a cumisüveget az elalváshoz. Úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok :?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dytt!

Én is simán bevinném a Balatonba. Már ha járnánk arra, a férjem nem szereti, de már azt hiszem írtam hogy nem annyira szeret kimozdulni. pedig a tesóméknak Balatonnál van nyaralója, mindíg mondják bármikor mehetünk, van csomó hely, csak hát a férjem nem akar. Emma majd lemegy anyukámmal pár napra.

Még a Velencei tóra szoktunk leugrani, mert a barátnőm férjének a szüleinek :roll: :lol: meg ott van nyaralója, és ott aludni ugyan nem lehet de tavaly is egynapra leugrottunk, csónakáztunk mert van csónakuk meg ilyesmi, ha idén lemegyünk szerintem beviszem Bertit van olyan lábkilógatós kis gumicsónakunk. Bár amilyen ijedős lehet visítani fog. Emma ennyi idősen már szerette.

Csak nekünk nincs sehol nyaralónk 8) , bár annyira nem is vágyom rá, gyerekkoromban is utáltam a telket hogy mindíg oda kellett menni. De utazgatni szívesen utazgatnék többet :oops: A férjem a tengerhez menne szívesen, csak minden évben valahogy kimarad, mert mindíg van valami amit a házon muszáj megcsinálni :roll: Kár hogy olyan ismerősünk nincs akinek a tengernél van nyaralója :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Szerintem Alsópáhoknál nincs drágább 8) Mi ugyan nem szoktunk utazgatni, de az Emma kersztszülei nagy welnwss szálloda látogatók és mindnehová két gyerekkel mennek és egyáltalán nem voltak elájulva Alsópáhoktól, pedig ők aztán már voltak 10-15 helyen biztos. Azt mondták amennyivel drágább mint a többi annyival nem jobb, sőt van ami jobban tetszett nekik annál. Mondjuk mi egyedül Debrecenben voltunk, de már nagy gyerekkel, Emma ugye 4,5 éves volt, az szuper volt, de kisbabával lehet nem annyira jó. A gyerekágy, meg etetőszék meg ijesmi amiket a Kolpingban ezerrel reklámoznak a welness szállodák 99%-ában szintén megvan. A kaja meg olyan dolog hogy a nagyon kicsiknek úgyis szopi vagy bébiétel, a nagyobbacskák meg már egy svédasztalról simán válogatnak. Debrecenben is olyan választék volt, hogy teljesen degeszre tudta magát mindneki enni. Mondjuk lehet ilyne kifejezett bébiprogram ott nincs, bár nem is érdeklődtünk utána. Ott is van babaúszás, de akkor amikor még nincs nyitva a nagyközönség előtt az aquapark.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Jó volt végre élőben is találkozni, bár bennem hiányérzet van, mert szerettem volna többekkel kicsit jobban elbeszélgetni, de ha ennyien vagyunk és ennyi a gyerek, úgy nem nagyon lehet. Minden babót végigölelgettem, remélem nem zavart senkit (ha igen, legközelebb szóljatok előre), de ebben is maradt hiányérzetem, babáztam volna még egy kicsit. Zizi nagyon önállósította magát, szemmel láthatólag nem volt rám különösebben szüksége, így szabadon garázdálkodhattam.
Összességében nekem egy kicsit mindenki visszafogottabb és szolidabb egyéniség, mint ahogy vártam, és mindannyian nagyon kedvesek és szimpatikusak vagytok!

És a babók!
Csabi egy igazi kis pörgőgép, pici falat emberke hatalmas energiával. Ágnes jól látom a képen, hogy a lányom fenekét markolássza? :D
Hannát is nagyon jó volt látni, a képeken mindig olyan szépen ül és néz a lencsébe, de most láttam, hogy tud vigyorogni és hisztizni is, ha kell, hús vér nőci.
Benőt nagyon szeretem - tudod Viki - csupa nyugalom, kedvesség az a gyerek, szabályosan megöleli az embert.
Abigél kis ficergős, kíváncsi, barátságos, cuki.
Balázsról azt hittem, hogy vigyorog majd mint ahogy megszoktuk tőle, de úgy látszik ennyi nő között nem érezte annyira jól magát. Bár a nap végére már feloldódott, el is kaptam rögtön, akkor nevetett már rám a kis betyár. Barnus zabálnivaló, édes, és nagyon jó fiú, pont olyan ahogy elképzeltem.
Bonita pedig egy igazi fegyelmezett, önálló hölgy képét mutatta. Gyönyörű egyenes háttal ül és nézelődik. Látszik, hogy imádjátok.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


És képzeljétek mi történt még tegnap! Amikor elmentünk a talira 2 fogunk volt (az én fogaim számát, most nem számolom ide :D), mire hazajöttünk, 2 + 1 milliméter! :D :D Végre kibújt a fölső jobb. Ennek örömére, már este nekiállt és CSIKORGATTA!!! :x :x

Rakok még képeket a misszről, Hannus baba köszi a kalapot! :D
Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok! Örülök, hogy mindenki jól érezte magát, a beszámolókból nekem legalábbis ez jött le.Asszem tartanunk kell még egy babatalit, úgy, hogy nem hoztok semmit, mert kb két kiló rágcsa maradt! Összesen egy db. játék maradt itt, kié? Zöld, hosszú, asszem tehén, vagy viziló, csörög és plüss! Szívesen visszaszolgáltatom! Babuci én vevő vagyok egy bográcsra. Nyafi és Abigél is nyolckor bedobta a szundit, nagyon álmosak voltak. Banyus örülök, hogy hazaértél. Viki mosásban a konyharuhád, pénteken visszakapod! Tusi! Mikor sétálunk egyet? Balatoni uszit én mondtam, hogy nekem mondta a védőnő, hogy még hagyjuk ki az idén, mert nekem lányom van és nagyon könnyen összeszednek még nyílt vízben is valamit ahol sok az ember, ahol meg kevés ott meg hideg és felfázik. De viszünk kacsaúsztatót, abban szerintem jól fogja magát érezni. Szombaton utazunk, szurkoljatok! Manó sajnálom, hogy nem tudtál végül jönni!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Babatali:Nagyon jók a képek!Csak van egy óriási problémám nem ismerek fel minden mamát :oops: Kik pöttyös felsőjűek?(ketten is voltak olyanban)Ki a kék ujjatlan trikós?Ki a hosszú ruhás?És ki az apuka?
Ja és a hosszú ruhás mamának és VVikinek üzenem fel vagyok háborodva, hogy milyen szemtelenül vékonyak vagytok! :twisted: :lol:
Ja és még képeket!
Nagyon tetszett Dytt lés Tusimi leírása :lol:
Az aoukára rájöttem(Boncsi apja, ugye?)Jók a képek :lol: Hogy bírja a forgatást, ilyen jól, rejtély

Anika, Jahra? bejelöltelek benneteket(Székely Mónika néven Én lennék) :lol:

Manó:Nekünk sincs nyaralónk, sőt kertes házunk sem
:twisted: A mi éjszakánk is kellemes volt: alvás fél 9-kor,
kell fél 12-kor, hogy éhes eszik egy 100-at,
felkellek 2-kor, mert vmi rosszat álmodtam és álmomban vki szorítja a kézfejemet tiszta erőből, rájövök, hogy rajta alszom
kell 3-kor, hogy éhes eszik 110-et,
kell 6-kor, hogy éhes eszik 160-at és Nem alszik vissza
8-től nyűglődés ezerrel, végül eszik 9:30-kor 130-at és beájul Hurrá
Pedig tegnap jó napja volt.

Ja Anika mondok adatot: 0 fog (Hurrá :twisted: ), 70 cm(saját mérés), súlyt meg ma mérünk

Képzeljétek apa dögrováson van kiderült vírusos beteg :twisted: A kicsi, azért nem kapta el, mert nem rég szedett Ospent(Nekem meg mákom volt), de kerüli a kicsit ezerrel, szóval most egyedül vagyok a kicsire(baromi fárasztó :lol: ), és sajnálom apát is

Meg akartam egy kicsit dicsekedni is(rossz vagyok tudom :oops: ), a fiam ezerrel magyarázz, ha olyanja van és a következőket mondta már(vav,vav, amikor hallotta a kutyát ugatni; egér kétszer is, mert a szobájában a falon van egy és mondta nagypapi után ; Móni(hallotta, amikor anyám hívott) és Go(azt játszotta az apja, hogy fogta, számolt 5-ig és 5-nél mondta Go és felemelte a levegőbe és dobálta, és a 4. ilyen után, elszámolt megint 5-ig az apja és nem csinált semmit, erre Go :lol: (azt hittük megzabáljuk).Na persze mostanában nem mondott semmit
Meg sikerült a spanyol alapnyelvvizsgám :lol: Meg azt is elfelejtettem mesélni, hogy apa utolólag szervezett nekem egy meglepi sznapi partit a bnőimmel és családjaival és tök jó volt :lol:

Zitus nagyon hasonlít rád Tusimi :lol:

Közben nézegetem a képeket és próbálkozom:hosszú ruhás Ági?(csak mert Csabi ül előtted)Az egyik pöttyös Babuci?(a hosszabb hajú)A másik pöttyös Dytt?És a kék trikós meg Nyafi? Jól tippeltem?

Amúgy a kórházról minden hétfőn derül ki, azért nem írogatok már róla.

Na lépek aludni egyet, majd még jövök(ez fenyegetés :lol: )

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek és nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtunk menni. :( Mikor lesz a következő tali? :lol:

Minden baba nagyon édes.
Zitus a kalapban, a grimaszolós Bonita, a babakocsit rágó Csabi, a fiúk fogságából menekülő Abigél, a szemlélődő Bence, az anya ölében lapizó Hanna és a talpacskás Balázs.
Vendég
 


Sziasztok!

Dytt, hízelgőek a jelzőid, kicsit hülyén is érzem tőle magam, mert szerintem ugyanezeket mindenkiről el lehet mondani. Karcsúság: ja. Fél óráig próbálgattam a ruháimat, hogy melyikben nem látszanak a vastag combjaim. Amúgy mondjuk tényleg nem akarok panaszkodni.

Én nem is gondoltam volna, hogy ezeknek a pici babáknak ennyire jó, hogy közösségben vannak. Azért a következő talit ne az augusztusi kánikulába szervezzétek!

Én nem írtam a többi gyerekről semmit, pedig mind nagyon tetszett nekem is, csak nem is tudtam hirtelen, hol kezdjem, kiről mit írjak. De tényleg mind annyira aranyos volt, és annyira egyéniség!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Mona, nagyon halad a kis Milu: ahhoz azért kell ész, hogy egy számsor végét ő fejezze be! 8) Nekem Csabi csak párszor mondott utánam egy-egy szót (pl. úgy fejeztem be egy mondatomat, hogy "...jó?", és utánam mondta, hogy "jo", de ilyen is csak kb. kétszer volt összesen. És neked meg gratula a nyelvvizsgához!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Mona!

Igen, a barnapöttyös felsős vagyok én :)

Tusi!
Naon jó lett az a kép, ahol Zitust is fogom :) Mind a ketten Hannával hogy nézzük Zizit :D A Hanna-kalapos is jó lett nagyon!

Alsópáhok. Mi most júli 28-án megyünk 4 éjszakára. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz :) Nagyobb gyerek biztos jobban kiélvezi a gyerekprogramokat, de sztem így is jó lesz, hogy Hannus még "csak" 8 hónapos :)

Gyors kérdés. A július 19-20-dikai hétvége jó lenne talira? Vagy az még nagyon közel van? Utána nekünk már csak az augusztus 2. hétvégéje lenne jó.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

A képek nagyon jók!

Manó

Lehet, hogy érdemes lenne máshova is elmenni, de nekem nagyon tetszett a Kolping. Tavasszal voltunk, mert a férjem édesanyja meghívta az egész családot. Jó volna visszamenni. Nekem nagyon tetszett a Stoller Katalin féle babaúszás, most is arra mennénk. És közel van a Balatonhoz és Keszthelyhez is. :)

Apor is borzalmas minden éjjel, és én i stanácstalan vagyok. Itt hallottam egy jópofa mondást, azért nem alszanak ebben a korban jól a babák, mert várják a kistestvérüket, :lol:
Éjjel Apor sem éhes, mégis folyton szopni akar.


Hogyan etetitek a babákat? Babuci írta, hogy mi a mintaétrend. Leírod még egyszer?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita!

Hát Berti aztán hiába várja a kistestvérét :twisted:

Emma úgy néz ki 20-án megy a Balatonra, győzködnek menjünk mi is, csak a férjem kéne meggyőzni. Mondjuk az is gond ilyenkor hogy mi lesz a kutyákkal, mert anyukám szokta etetni, a kicsit mondjuk visszük magunkkal, de a másik kettőt nem lehet.Szóval még nem tudom. Jó lenne pár nap nyugi is itthon, Emma nyaralna anyukámmal, de jó lenne nekünk is kicsit nyaralni. Nem tudom melyik a jobb :lol:

Mona!

Akkor jól megnőtt már Milu is. Berti is mondogat néha dolgokat, nem tudom ezek mennyire tudatosak vagy véletlenek még. Egész pici korától mondja pl hogy hamm, tá-tá. Anyukám esküszik rá hogy többször mondta Mama 8)
Én úgyveszem észre mindíg van egy kedvence, először az abu, buu, volt, ezt mondogatta állandóan, aztán jött a tá-tá-tá, aztán múlt héten apósom legnagyobb derültségére az akú...rögtön ki is találta hogy mit mondd a gyerek :oops: :oops: gondolom ki tudjátok találni :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Na felébredt, aludt vagy fél órát :evil:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nálunk kaja reggeli tejpép, utána a két következő evés zöldség vagy gyümölcs husival, aztán este az ezekből maradt maradék vagy valami túrós, joghurtos, babapudingos dolog, lefekvéskor tápszer. Kb. Mert van hogy napközben annyira álmos mikor épp etetés jön hogy olyankor tápszert kap.

És éjjel még egy kis iszogatás ugye tápszerből. Na ez aztán nem mintaétrend, de nálunk ez jön be.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Kajarendünk:
6 óra 270g tápi
9-10 óra 200-240g tápi
12-13 óra max. 100-120g főzi, husival (esetleg 40-50g tápi)
15-16 óra 180-200g Sinlac
18-18.30 óra 80-100 tejpép, gyümölccsel
20.30 óra 270g Sinlac

Kérdés1:
Kajcsival kapcsolatban kérdezném, hogy nektek meddig tart a főzi evés. Lilla mindent megeszik, amit adok neki, de sokszor van, hogy 70-90g után már nem lelkesedik, csak maszatol és persze ekkora adaggal nem bírja ki a következő etetést, azért is sűrűsödik nekünk délután a kajálás. Lehet, hogy én vagyok türelmetlen és pihenni kellene evés közben, mert amúgy a 70-90g-ot elég hamar megeszi?

Kérdés2:
Ti már tesztek a főzelékekbe zöld fűszert, hagymát?


Kérdés3:
Mi is most akarunk venni sport babakocsit. A kettő között vacilálok. Vélemény, tapasztalat?

Kép 22 e Ft Kép 9 e Ft

Kérdés4:
Valaki lecserélte már a hordozót autósülésre? Milyet terveztek venni?


Babuci: Nekem nem jó az augusztus 2. hétvégéje, akkor megyünk a Balcsira. Nekem a júliusi időpont nincs korán, már most indulnék...
Vendég
 


Lafie!

Mi az a Sinlac?

Mi már autósülésben visszük Hannát és IMÁDJA! Soha egy nyikk, mert a középső ülésre kötöttük be és kilát mindehova. Bébé Comfortunk van, de szerencsések voltunk, mert kaptuk kölcsön. Iszonyú szuper (bár kb 50 e FT), de nagyon kényelmes Hannának, megkockáztatom, hogy kényelmesebb mint a hordozó. Ha vennem kellett volna is ilyen fajtát választok. Állítható két oldalt a támla a gyerek nagyságától függően és menet közben dönthető is, Így kb úgy ül benne mint a hordozóban.

Lafie remélem is hogy jöttök!!! :)

Én még nem rakok són kívül mást a kajába. Azt viszont néha muszáj neki, mert különben nem eszi meg. De kb 1 csipetet használok.

Hanna is mostanában kezdett el 1 üveg kaját megenni. Kb 1 hónap van a két lány között és mikor annyi idős volt mint Lillus, akkor Hanna is ennyiket evett. Ezért sűrűbb nekünk is a napközbeni evés.

Mi kajarendünk:

7 óra 180-200 g tápi (sokszor kakaónak)
10 óra 1 üveges gyümi vagy ha én csinálom, akkor keksszel, túróval vagy rizzsel (ezt még nem próbáltam, de Vargaviki most már elmondta hogy kell rizst csinálni :) )
12 óra 1 üvegnyi főzi (attól függ milyen a kedve)
15 óra gyümi/tápi/főzi/tejpép gyümivel... ahogy kijön
18 óra 150-200 tápi
21-22 óra 200 tápi

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

07.30. : 200-240 tápi

12.00. : fél vagy egy üveg zöldség, vagy zöldséges husi. Csak üveges..rá tápi mindig 100-200 ml

16.00.: fél vagy egy üveg gyümi csak üveges rá tápi mindig 100-200 ml

20.00.: 150-240 jó éjt tápi

Nálunk is van az, hogy néha eszik x menyiséget, aztán nyammog, hisztizik, akkor tudom abból a kajóból elég, és utána már csak tápit iszik...

És én csak üvegeset adok neki, szerintem ezt is fogok még egy darabig..ne vessetek rám követ, de így meló melettmár nincs energiám főzicskézni. És ne értsetek félre, a munka nem megy a baba rovására, általában akkor dolgozom, amikor alszik és éjjel...napi 1 forgatás, pedig egy kis sétának is felfogható, szóval vigyázok nagyon, hogy ő semmit ne érezzen abból, hogy az anyukája dolgozik sokat!!! Ha meg sok forgatás összegyűlik, nem megyünk mindre nyilván!!!

Senki nem írt nekem dokinevet!!! LÉGYSZI!

Meg azt sem írtátok meg mennyi egy iylen helyen egy hét, vagy pár nap, vagy neten rákeresek, biztos ki van írva...

Nekünk már rég autósülésünk van, no name, börzén vettük 2000 Ftért, jó, a célnak megfelel.

Lafie
Egyes babakocsi klasszabb szerintem..
egy bajuk van ezeknek, hogy nem lehet majdnem vízszintbe dönteni. Ezeket lehet???
mi is vettünk egy olyat, mint a jobb oldali, de lecseréltük, pont a döntés miatt, most van egy másik, az is sportkocsi, esernyőre csukható, az dönthető rendesen, nekünk fontos, hogy ha alszik, akkor tudjon feküdni! Van, hogy séta közben alszik csak el.

Kép
dytt
 
 


Sziasztok!

Dytt, nem tom sztem a privi nem ment el amit írtam...
Nah mindegy, az én dokim magánrendelőj az Örs vezér térnél van, és a kistarcsai kórházban van.
sztem várd meg amíg lesz szívhang is, én a Barni eseténél tanultam b előle, és kb.9 hetes terhesem mentem dokihoz csak.
Két gyerek??? na jól megfogalmaztad Manó :lol: Nem egyszerű, ezt hülyeség lenne mondani, főleg az elején. Na dehát úgy szép az élet ha zajlik. :wink: Nehéz maga a terhesség mellett is, ha olyan hányigeres, hát-derékfájós, és álmos vagy, mint én voltam:-) Aztán persze amikor megvan, a két gyerek ritkán alszik egyszerre, hogy Te is tudj pihenni, és persze amikor lehet, akkor meg Te tudsz:-) meló meg mellette... hmmmm fini.... de én is túl éltem, és jó volt ez így , nem bántam meg.... pedig néha nem tudtam, hgoy kit szoptassak, nyakamon a három alommal:-))) plusz egy örökmozó Barni, hajajjajjjj de jó időszak volt ez:-))) Boncsi ráadásul kisebb lesz, még javában a felfedező időszakban...de legalább hamarabb lesz játszótársa...Nem fogod megbánni, jó lesz az:-)))


na megjelent BArni, visszaviszem az ágyába, de már mellé fekszem, ugyhogy ez nem a regényírós napom:-))

Babuci, nekem okés!! Ja és holnap megyek fotózok!!! és akkor jöttök hozzánk :wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Dyt: Dr. Spánik Gábor. Áek rendelőintézetében van péntek délutánonként (ez a Honvéd kórház). Időpontot kell kérni a következő számon: 1-465-1800, 72777 vagy 71924-es mellék. Doki telszámát is megadhatom, de ő is ezt fogja mondani, hogy kérj időpontot a rendelésre. Fizetni nem kell!!!! Kedves, fiatal, korrekt. Én csípem :D.

Kaja:
reggel 6 körül szopi (mostanság már csak 100 g körül) utána 50 g táp
tízórai (10kor): tejpép kb 150 g gyümit szoktam még belerakni
ebéd (fél 2- 2): husi (nagy adag :D) zöldséggel, rizzsel vagy zabpehellyel, vagy krumplival (kb. 180-200 g) és utána kevésbé meleg napokon 100 g gyümi
uzsi (fél5 -5): gyümi vagy zöldség rizzsel vagy pehellyel vagy keksszel.
vacsi (fél 8-8kor): mint a reggeli

Kép
vargaviki
 
 


Csak gyorsan.

Dyt: Dr. Gimes Gábor II. számú női klinika. A magán rendelője a 4-6 villamos vonalán van a nyugati és a jászai mari tér között. Egyébként meg a terhes rendeléseket a klinikán végzi.
Egy terhesgondozás nála 6000 Ft, de mikor én a klinikán voltam nála (legtöbbször) akkor én mindig kérdeztem ,hogy mivel tartozom és mindig mondta, hogy semmivel. Általában azért 5000 Ft-ot adtam neki. Bármikor fel lehetett ezért hívni és készségesen válaszolt. Egyetlen gond vele, hogy elég nyers doki és nem egy humor herold. De én bírom, odafigyel. Nem fél császározni. Kivárja az időt, hogy megszülsz-e rendesen, de ha úgy látja, akkor nem hagy a végtelenségig szenvedni. Mellé akit nagyon nagyon ajánlok, az a szülésznő. Sztem Ő a lényeg az egész szülésben. Vajdáné Eta. Egy tündér. Végig ott volt velem és mikor már kiabáltam, hogy nem bírom és engem császározzanak meg, akkor is tündéri nyugalommal bíztatott és neki köszönhetően rendesen szültem. Mondta, hogy vigyázzak, mert ha azt kérem a Gimestől, hogy császározzon, akkor megteszi (akkor már eltelt 6 óra. Ugye ez a kritikus idő a fertőzésekre nézve. Ekkor már antibiotikumot kaptam a fertőzések ellen, de ha kérem, hogy inkább császár, akkor Gimes megtette volna). Eta beszélt le róla engem is meg Gimest is. Szerencsére.
A II. számú klinika az egyik legjobban felszerelt kórház és nagyon szép a szülőszoba, nekem bejött. Szobák kicsit gázosabbak, de nekem nem volt gondom vele. Nagyon aranyos nővérek voltak. Bár nincs bordásfal meg kád, de van labda meg van zuhany. Mindkettő jó volt nekem a szülés alatt.

Ugyhogy én ajánlom, másodikat is ott szeretném szülni. Amit tudok mondani, hogy a doki nem egy mézes mázas, nem egy nagydumás, de én meg voltam vele elégedve. Ha az ilyen stílusú dokikat kedveled, akkor tudom ajánlani.

Banyus! Még szavadon foglak és ott fogunk lebzselni :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó lehetett a tali! Én mindenkit felismertem a képeken, kivéve egy vékony nőt gyerekkel a kezében Dyt utolsó képén, de az biztos egy szomszéd. :D Nyafiról nincs kép?

Ágnes! Nekem is elküldheted a fotók linkjét! Köszi!

Viki! Mi a titka a rízs csinálásnak? Elmeséled?

Lafie! Az én gyerekem fele annyit sem eszik, minta tied! Lehet, ezért ilyen pici?? Szerintem max. 800-at egy nap, a tied meg ha jól számolgattam, majdnem 1200-at. Lehet növelnem kéne az adagját?? Amúgy kérdésedre válaszolva nekem a főzeléket gyorsan eszi, egy csepp sem megy mellé, de nem mindig adok neki egy egész üveget, csak olyan 120 g körül, attól függ, mennyit szopizik előtte. Már egyre kevesebbet... :cry:

Egyébként pont úgy, és annyiszor eszik, mint Bonita, csak a táp helyett szopi. Este pedig Sinlac. Babuci! A Sinlac egy rízs és szentjánoskenyér alapú pép, én még pl. soha nem adtam tehéntejalapú dolgot Lizinek, mert én is laktózérzékeny vagyok, de ezt már szerintem írtam. Imádja ezt a pépet. (Én is. :oops: )

Nekünk már vagy 2 hónapja sport babakocsink is van, és nagyon szeretem. Nagyon hasonlít az első képre, csak az enyém Baby plus. (Olyan, mint a Hoco Falcon. Annyiban más, mint a kép, hogy van kicsúszásgátló biztonsági háló, meg kukucskáló a kuplában.) Nekem állandóan ott van a csomagtartóban, így bárhol elővehetem. Tényleg jó, de szerintem az is, amit feltettél, nagy különbség nem lehet...

Én is kérdezek: Szerintetek már most kialakul a körmük formája a babáknak? Mert az én kislányomnak még elég kusza, lapos. Szegény, ha ez igy marad... :roll: Mondjuk az enyém sem az a kifejezett vékony, hosszúkás, amilyet szeretnék...

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Visszanéztem, miről írtatok még, így elküldtem inkább, ne szálljon el.

Era! Az a nézés a fiadnál! Nagyon nőcsábászos szerintem is! :wink:
A motors pedig, hát azt mindenkinek mutogattam, még a szüleimnek is! Annyira drágák!
A honlap is nagyon jó. Nekünk, azaz Lizinek is megvan a puli hétfő óta. Jaj, de rosszcsont kis kölyök! :lol: Nekem furi egy macska után. Azon aggódok, el ne zarándokoljon a macskám örökre, mert még eléggé fél az új jövevénytől.

Tusi! keresztelős képek vannak? Nekünk júli 27-én lesz. Még az én kislányom is "pogány". Főzés-sütés hogy sikerüt? Megcsináltad a Jahra receptjét? Azt én is meg fogom. Nálunk is kerti party lesz utána.
Tényleg, Jahra átmentél végül ahhoz a házaspárhoz sütivel...?

Nekem a kórház kifejezetten jó emlék maradt meg. Pedig császároztak, és elég sok nővérke olyan bunkó volt (gondolom, mind várt volna vmit), de a szobatársakkal annyit nevettünk ezeken, hogy nekem szabályosan fájt a sebem, de nem bántam. (Pl. szoptatás közben bejött a nővérke, hogy beadja az injekciómat. Mondom szoptatok, meg látta is, erre ő, nem baj, most pont jó szögben vagyok, mert az oldalamon feküdtem... És beadta! Ezen én már kínomban csak nevetni tudtam utólag.) Most mesélte a 3-as ikres anyuka, amikor meglátogattuk őket, hogy utólag átérezte, mit érezhettem akkor, mikor könnyekkel küszködve a nevetéstől kiabáltam, hogy hagyják abba a hülyeséget, mert szétjön a varrat :) , és hálálkodott, hogy a szülés után két fapofával került össze, mert semmi kedve nem volt nevetnie a császáros varrattal. (Ő csak azután szült, hogy mi hazajöttünk.)
Pedig rooming inben akartam lenni, de császárral első két nap nem engedték, utána meg én nem akartam elmenni másik szobába. Így csak 3 óránként hozták Lizit, de az is mindig meghatott, ahogy már hallottuk a folyosón a babák sírását, olyan jó volt viszontlátni, érezni, hogy hiányoztam, és újra örülni egymásnak... Én ezt is inkább pozitívan éltem meg, lehet ezt sokan nem értik meg, de azért közben nekem is sokat kellett pihenni, aludni, hogy regenerálódjak, ezért nem engedtek rooming in szobába. Úgyhogy semmi sem úgy sikerült, ahogy elterveztem, mégsincs bennem rossz emlék, mindenben a jót kell meglátni. :D

Na, jóéjt mindenkinek, a babóknak is!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Mona nem semmi a kiscsávó! Drienn! Igen én vok a kék pólós!
Lafie! Nincs tapasztalatom esernyős kocsival. Majd én is szeretnék venni, de én noname, nagyon olcsó valamit, ami piszok könnyű, hogy tudjak vele bkv-zni. Van sport babakocsink, de az kicsit nehéz. Mondjuk nagyon kényelmes neki. Csak egyedül nem tom felemelni a buszra. Mi elég keveset eszünk, kb kétharmad üveg babakaját. Most két napig húslevest evett, 1 nagy répa, kis csirke, húsleves turmixolva, abban volt már minden fűszer, nagyon ízlett neki. Mi még nem cseréltük ki a hurcit autósülésre, majd akkor tervezem, ha már stabilan ül. Mindenképp érdemes elmenni egy nagyobb boltba és végigpróbálgatni vele az üléseket, mert nagyon más minden baba, nem mindegy melyik jobb ülés! Amúgy lányok mit ajánlotok? A 18kg-ig miért jobb, mint a 9-36kg-ig?
Dytt én írtam neked dokit, csak a nevét nem tettem ki. Az örsön sztkban rendel, az uzsokiban szül. Dr Mecsér Béla. Nekem is azt mondta, hogy semmivel és én is 5-et adtam neki. Szülésre meg 50-et. Én nagyon szeretem őt, nagyon kedves, emberséges, odafigyel és megbeszéli, ha van kérdésed. A koriban az összes szoba rooming in. Ha császáros vagy, akkor az első nap kihozzák három óránként. De éjjel is ott van veled. Én kétszobásba kértem magam és nagyon jó volt. Így nem olyan fárasztó, hogy valamelyik mindig sír, hisz csak ketten vannak. A fürdő is csak a mienk volt, az is bejött. Minden nap kétszer takarítottak, volt saját szekrényed, pelenkázó, színes tv, hűtő. Egy napot voltam öt ágyasban is, ott az ágyak iszonyat kényelmetlenek és a fürdőből csak az egyik guszta. Van ott is hűtő, de tv-t te viszel.
Banyus! Az Erdélyi a dokid?
Napirend: 8 150-170 táp
12 100-120 főzi
16 150táp
20 200táp

Kép
nyafi
 
 


Tusi!
Lefotóztam a kertet. Nézd meg, ott vannak kint az ősfák :D

Ez a ház előtti rész
Kép

Ez a ház melletti "füves" rész. Inkább gazos, meg ősfű van benne. Majd ősszel rakjuk rendbe
Kép

Ez a terasz rész
Kép


A medence és a kút mögött az a veteményes
Kép

Ez meg a telek vége a garázsnál

Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Mona!
Árad a szavaidból a derűlátás és a nyugalom. Gondolom nagy erő és fegyelem kell hozzá, de nagyon ügyes vagy! :D :D Ennyi pozitív energia csak jó hatással lehet körülötted mindenkire.
Te ez a Milu fiú eszik rendesen. Mondjuk gondolom jobban örülnél ha az éjszakai 3 adagot egyben enné meg este, de már ez is mekkora eredmény! Gondolom a hízása is szépen beindult. Mennyi most?
Kérdezted, h Zizi gömbölyödött -e. Két hete mértük, akkor 69cm/7300g volt. Szép arányos, formás baba. A pofija kerek, de a fotókon kerekebbnek néz ki, mint az életben. Erről jut eszembe nagyon nagyon rég láttunk képet Miluról.

Drienn!
Igen megvolt a keresztelő, jól sikerült. Bár a tesóm nem fotózott, hanem videózott, amikor Zitust meglocsolták a keresztvízzel, így viszont látszik, hogy először meg próbálja fogni a tálat, majd miután lefogom a kezeit, megpróbálja bekapni :D Végig ficergett az ölemben, de hát nem ő lenn a Zizi, ha nem így viselkedne. Mindjárt keresek képeket is.
A Sinlac nekem nem ízlik, pedig bírom ezeket a cuccokat, nekem olyan mint a nyers tészta. Banyus, remélem olvasod e sorokat! :)
A kókuszos puszit megcsináltam, de szerintem vmit elrontottam. Félig fekvertem a tojásfehérjét, ahogy Jahra írta, de amikor beletettem a porcukrot, folyós lett, és nem lehetett már felverni. Aztán tettem még egy tojást bele, de úgy sem. Így végül elég kevés és rágós lett. De azért elfogyott, fini volt. Jahra nem inkább kr.cukorral kellett volna csinálnom? Amúgy merre vagy, falazol?

Lányok, akik még fotóztak (vagy csak Dyt van már rajtam és Ágnesen kívül?), nem töltitek fel a képeket a szerverre? Én már megtettem, Ágnesét meg leszedtem. Babuci van még egy tök jó képen fent rólatok.

Lafie! Kérdezted a zöldfűszert. Nekem legutóbb mondta a védőnő, hogy lassan kezdhetem, de egyenlőre még nem próbáltam. A hagyma is zöldfűszernek számít?

Babuci a tali részemről oké, tudod, hogy már régóta pályázok hozzátok :D Lehet összekötném egy esztergomi nosztalgia kirándulással. Mondjuk Tib még nem tudja, biztos vonakodni fog, mindig azt mondja, hogy ő nem társasági ember, pedig nagyon nagyon az, de majd rádumálom, no problem.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babuci, közben látom feltöltötted a képeket! Hú de szuppermupper! Látom vinni kell fürdőrucit, meg búvárszemüveget is :D Miért köveztetek le ilyen nagy rész? Minnél kevesebb füvet kelljen nyírni? :D :wink:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Mi még a hordozót használjuk, még simán elfér benne, Emmának is 10 hósan cseréltük le, most is kb így tervezem. És ennek a fő oka az hogy nem tudom miért, de a mi kocsinknak nincs elég hosszú biztonsági öve ahhoz hogy a 0-18-as ülést is háttal kössük be, csak menetirányba tudjuk bekötni, az viszont még korai szerintem, mert nem elég erős a kis nyakuk. Nekünk egyébként van egy 0-18-as brevi grand pixünk, csak kölcsön van még adva de épp mondta a férjem hogy lassan kérjem vissza. Azért ez mert a megfizethető kategóriában a férjem még ezt találta a legbiztonságosabbnak. Dytt, bocsi előre is de én noname-be sose tenném bele, sajnos sok nagyon nem biztosnságos, attól hogy autósülés alakja van még nem biztos hogy egy esetleges balesetnél véd és nem törik ketté :oops: Én ezt elég komolyan veszem, viszonylag sokat utazunk ugye vidékre, és sajnos hallottam már olyat ahol a nem megfelelő auchanos vagy egyéb noname ülés tragédiát okozott. Persze értem hogy az embernek nincs 80 ezre egy ülésre, nekünk sem volt, ezért néztük a 25-35 ezres kategóriát. mellesleg egy berevi használtan kb 10-15 max. :oops: Na eldugulok csak ezt muszáj volt elírnom, megérted mert te is le szoktad írnia véleményed és ettől még pesrze nem kötelező így tenni 8) :wink:

Van még egy 9-36-os concord fixmaxunk is, az az igazság hogy az abban különbözik a 0-18-astól hogy az már szétszedhető a háttámla levehető az ülésmagasítóról, és nem dönthető csal döntőékkel. Azt mondják biztonsági szempontból egy kicsinek jobb ha nem szétszedhetős még az ülés. Mondjuk a brevi után én 15-36-os ülést vettem volna magamtól, aminek már nincs saját öve hanem az autó övével köthetp be, kb 3 éves kortól hazsnálható, de mi a concordot nyertük a nestlének akkoriban volt egy vonalkódgyűjtő jatéka és úgy. Ezért kb 10 hónapostól ült kb 2 -2,5 éves koráig a breviben, aztán jött a concord már döntőék nélkül, amikor már úgyis egyenesen szeretett ülni, kb 3,5 éves koráig saját ülsé üvvel, majd már a kocsi övével, de 4,5 évesen tavaly végérvényesen kinőtte a háttámlát magasságra (mondjuk Emma extra magas, szóval másnál tuti tovább kitart), de még nem akartam háttámla nélkül csak ülésmagasítón utaztatni, így vettünk egy 15-36-os állítható háttámla magasságú ülést, cybex-et.

Orvos: Az Erdélyit én is néztem de aztán végülis itt akerületben jártam egy dokihoz mert közelebb volt.

Bertinek szerintem tuti jön a foga, tegnap annyira nyáladzott hogy vizes lett a pólója, este hőemelkedése volt és kihányta a kaját :roll:
nehezen is aludt el, 1/2 1-kor sírt, majd 2-kor is sírt, aztán 6-kor már nyekergett és fel is kelt 1/2 7-kor. Közben meg tök nyűgös, mindent töm a szájába :(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Fűszer: A 8 hós bébi kajákban már van , ebből azt gondolom 8 hónapos kortól már lehet. Só, fehérbors, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, rozmaring ilyenket láttam már a bébikajákban, de csak nagyon minimálisan szerintem mert én ahogy megkóstolom nem érzem az ízüket ki. Bertinek nagyon bejönnek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!

Gyönyörű a házatok, a miénk sosem lesz ilyen :( A lekövezett részt én megértem, én ismegcsinálnám csak piszok drága, betonnal meg csúnya. Emma sehol nem tud nálunk rendesen biciklizni, kosarazni, vagy ilyesmit csinálni,nagyon kéne egy nagyobb lekövezett rész. Nálunk nagyon nagy a telek de csak az ősgaz borítja.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lafie!

Én biztos a drágábbat venném, indokaimat már kifejtettem a chicco ponee-val kapcsolatban amikor azt dícsértem. Persze csak akko rha azért veszitek hogy a régi nagy kocsit lecseréljétek erre. ha csak arra kell hogy nyaraláskor ezt vinni pl ne nagyot kelljen cipelni, vagy csak más alkalomszerű használatra kkor megteszi a másik is. Én a nagy kocsinkat már le is vittem apósomhoz, ha megyünk ott is van miben tolni, meg abban szoktam ott etetni mert nincs ott etetőszék.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!
Szummáznád nekem/nekünk első gyermekes mamiknak, h akkor milyen autósülést érdemes venni? Merthogy lassan aktuális lesz. Ugyanezt kérném szépen Banyustól, Csikkentől, akik már körbejárták ezt a témát az első gyerkőcnél. Köszönöm szépen, nekem nagy segítség lenne.
Hogy Bertikének mennyire megváltozott hirtelen a pofija! Rá sem ismerek! Olyan kisfiús, már nem babás. :D

Keresztelős képek. Nem lettek a legjobbak sajna...
Kép
keresztszülők (gyerekkori barátnőm) Kép Kép
az én szépséges keresztgyerekeim között
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Megnéztem, bervi most újonan kb 24 ezer Ft, akinek nincs 50 ezre ülésre de azért egy masszív jó kis ülést akarnak azoknak ajánlom. Fémvázas mondjuk jó magas, tágas, nekem Emmánál aki nem kis növésű ez sem volt mindegy. Persze aki teheti vegyen römert, minden teszt nyertese, de azt még 50-ért sem lehet megkapni :cry:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágnes, szeretnék tőled kérdezni valamit.
Te a p 173-assal jöttél kedden? Megállt a Keletinél? Mert hivatalosan megáll, de most le van zárva ott félig, így nem tudom, és jönnek vidéki rokonok a hétvégén, és nem akarom őket elkeverni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Manó! De hánytól hány kilóig van az az ülés?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!

Summázva én 0-18-ast (pl brevi) vennék vagy egyes márkáknál 9-18-asnak hívják(maxi cosi, BB comfort, römer) még bőven kihasználható mert nagy nővésűeknél is legalább 3 évesig jó, de kisebb növésűek még 4 évesen is simán beleférnek, dönthető és jobban kielégíti a kisebb babák igényeit is.
9-36-ost nem vennék mert mivel szétszedhetőek kevésbé biztonságosak kisebb korban, és ha nagy növésű akkor kinövi a háttámlát korán és úgyis muszáj venni még egy állítható háttmlást. (Mondjuk kis növésú babánál elképzelhetőnek tartom hogy kihazsnálható jobban, vagy olyannál aki nagyobb korban már nem akar védő háttámlát csak sima ülésmagasítót) Mire kinövi a 9-18-ast addigra jöhet a 15-36-os, már saját övvel beköthető.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ha tényleg azt mondjátok, hogy jó a 19-20-ai hétvége, akkor mondjátok meg melyik nap és DEEEE JÓÓÓÓÓ!!! :D :D :D Nagyon várunk Titeket. Tegnap már a férjemnek is előadtam, ő is benne van :) Nyugi Tusi, ezek a férjek már csak ilyenek. Szabi is mindig húzza magát ha új társaságról van szó, aztán meg tök jól érzi magát. Mondd meg, hogy majd jól elsöröznek vagy boroznak és megbeszélik a nők árnyoldalait :lol: :lol: :lol:

És igen, hozzatok fürdőrucit is. Remélem jóóóóó meleg lesz és tudunk fürdeni. Abszolút tiszta a medence, 2 hete állítottuk és olyan tisztítószereket raktunk bele, amit babák mellett is lehet használni. Már most 29 fokos, ugyhogy simán lehet benne fürdeni babóknak is!!

Tusi melyik képre gondolsz a szerveren? :)

Azért köveztünk le egy ekkora részt, mert a garázst a veteményes helyére szerettük volna és akkor a ház mögött egy hatalmas szép terület lehetett volna. DE. Azt mondták az önkormányzatnál, hogy a FALUKÉP (?!?!?!) miatt nem lehet oda építeni a garázst, csak a ház mögé. Gondoltuk, hogy nem baj, majd mégis oda építjük ahova mi szeretnénk, max kifizetünk valamennyi büntetést. Azt mondták, hogy már nem így van, lebontatják. Azt meg nem mertük megkockáztatni... ugyhogy maradt a kövezés. De ezzel az uccsó forintokat is beleöltük a házba, ugyhogy most marad 11M Ft hitel.

De nem panaszkodom, mert nagyon szeretek itt lakni, csak Hanna pont leérettségizik mire kifizetjük :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


sziasztok!



Ma bejelentkeztem nődokihoz..egyelőre ide a kerületbe..a nőci, asszisztens először egy júli végi időpontot tudott csak dni, erre rákérdeztem, hogy az gáz, mert aor már olyan 8-9 hetes terhes leszek, de én a szülés után nyitva maradtam, mármint a méhszájam..na erre adott egy másik időpontot de az terhesgondozás, csak íyg tudott segíteni és azt mondta: ágynyugalom, fekvés egész nap, ne emelgessek, ne szexeljek, ne fizikai munkázzak..egyiket sem tudom megoldani..azt modnta ha meg akarom tartani, akkor muszáj..????????????

babuci
Hol laktok??? Olyan gyönyörű a házatok!!! hát a mi lakásunk oylan kicsi, hogy ide nem tudok babatalit szervezni az tuti...

autósülésünk masszív, annyi, hogy nem márkás, de jó, szerintem semmi baja és biztonságos...egyelőre menetiránynak hátrafele van, de majd később megfordítjuk és 18 kg-ig jó! Manó, persze írd le a véleményed, kíváncsi vagyok mindenre..de szerintem ennek abszolút semmi baja azon kívül, hogy nincs márkája...

Nekünk etetőszékünk nincsen még, azt szeretném beszerezni..

tusi
Klasszak a képek!!!

Kép
dytt
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: