Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Timi jobbulást!

Este utolsó evésnél én is szoktam adni Dorkának infacolt, mert ekkor nagyon szokott tekeregni. a nagy szenvedés elmúlt, de néha én is szoktam tornáztatni,és megnyugszik.

milyen nem kötelező oltásokat érdemes beadatni a babának? elég húzósak, de azért éredklődnék ki mit adatott már be a babájának.

szombaton volt itt egyik jóismerősöm anyukája,aki szintén védőnő. még mindig szenvedünk a szopikkal, ismét megerősítve azt, hogy Dorka lusti.

ma voltunk tanácsadáson, 53 cm-nek márták Dorkát, a kórházba nagyon hülyén mérik le a magasságot. ugyanis ott 55 cm volt a születési magassága.

na, megyek, megpróbálom felkelteni a kisasszonyt, ugyanis 11 óta alszik,hogy hazaértünk. és reggel 1/2 9 kor evett utoljára :?

sziasztok

ui: ettetek már dinnyét? mennyire érdemes venni? van már íze?

Kép
.ivett
 
 


Szia Melus!

Tök jó, hogy van időd írni.
Fizetni kell az EDA-ért? Nem is tudtam, ez nem az a fájdalomcsillapító eljárás ami alanyi jogon megilletné az anyukákat? Vagy ez hogy van? És nálatok mi volt? Mondtad, hogy kérsz EDA-t és tartották a markukat ... vagy volt némi rábeszélés?
Nagyon kiváncsi lennék, majd írd már meg ha van időd.
Várakozás nagyon gáz, nem gondoltam volna, hogy ez az utolsó 2 hét ilyen lassan telik. :-)

Ivett!
Én már ettem idén, sárga és görög dinnyét is, és mind nagyon finom volt. Mézédes. Szerintem idén korán volt jó dinnye, mert ebben a hőségben hamar érik, sőt azt hallottam, inkább az a baj, hogy hőség + esőzés miatt még gyorsabban romlik. Szerintem vegyetek!
Az én barátnőm is infacolt ad a babájának minden szopi előtt egy nyeletnyit ... és egyáltalán nincs hasfájása. Úgy látszik akkor tényleg jó lehet ez a cucc. Én is felírtam magamnak a noteszomba, már májusban :-)
Ezt a magasság elmérést már más is írta itt fórumon, úgy látszik nem tudják normálisan "kiegyenesíteni" a gyerkőcöt ... ahogy esik úgy puffan mondanak egy méretet :roll:
Tényleg írtad még Dorka születésekor, hogy igazából a szülést egy doktornő vezette le nálad. Ti adtatok annak a doktornőnek pénzt? Mert most bennem is felmerült, hogy mi lesz ha az elejét más vezeti le, és a doki csak a végére ér oda. Akkor kinek fizessek? A dokimnak ... de nem is csinált semmit, vagy annak aki szinte végig velem volt?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok

Melus: én csak most jutottam a géphez, kórházban csak hason aludva láttam, a teljes arcoscskáját így nem, gyönyörű Boti!!!!! Gratulálok nagyon klassz kissrác.
Majd írok Neked, csak ma el kéne intéznem egy csomó dolgot a Vivi születésével kapcsolatos hivatalos dolgokat, tovább már nem igen kéne húznom.

Manati: Mivel Melussal közös dokink volt, így leírom gyorsan ami ezzel kapcsolatos, nem tudom Melus mikor fér géphez, meg leírom a korábbi tapasztalatomat is.
Eda-val kapcsolatban az Uzsoki sajnos nem alanyi jogon szolgáltató kórház, mivel nincs erre külön személyzete a szülészetnek.
Azért kerül pénzbe, mert VÉGRE van egy aneszteziológus aki erre felkérhető, riasztható és jön és beadja. A 20 ezer Ft végülis az Ő készenléti díja, meg gondolom a cucc is benne van.
Nem tudom ez minden dokinál működik-e a mi dokink mondta nekem anno, hogy most végre van egy belsős doki, akivel együtt tud dolgozni maximálisan megbízható, riasztható és be is jön ha kell, nem hagyja cserben se a dokit, sem a kismamát. Mint az sokszor tapasztalták más dokiknál.

Én az első gyermekemet is EDA-val szerettem volna anno szülni, meg is volt beszélve a dokival, akkor sem volt erre személyzet, de szerződésben álltak akkor egy aneszteziológusokból álló csoporttal, akik jöttek ha kellett ( pénzért ). Azonban sajnos pont a szülésem napján tudtam meg, amikor délelőtt kontrolon voltam, hogy előtte pár nappal összerúgták a port ezzel a csapattal és nem küldenek több dokit. ( nem jött ki senki egy kismamához EDA-t beadni, mert mindenki külföldön volt maszekolni - jobban megéri kiugrani Londonba mint itthon akkor 15 ezer Ft-ért várni, hogy majd csak valaki riasztja )
A dokim akkor is próbálkozott telefonálgatott mindenfelé, hogy kerítsen valakit, de nem kaphattam akkor EDA-t, mert nem volt aki beadja. Az Uzsoki másik osztályán volt anesztes ( hiszen ha csaszi van is azt hívják ), de nem lehetett áthívni egy sima szüléshez.
Szóval sajnos ez a magyar egészségügy. Más kórházak ki tudják gazdálkodni valszeg a saját aneszteziológust és ezért tudják automatikusan beadni.
A dokival amikor a zárópapíroknál beszélgettünk akkor mondta, hogy sajnos ez egy nagyon nem megoldott kérdés itt, pedig rengeteget jelent mind a kismamáknak mind nekik orvosoknak betegkiszolgálás szinten.
linda
prünty
 
 

 
 

Timi!

2/3át kapta a dokinő, 1/3át a dokim. ha összevarrásra sem ért volna be, akkor az egészet a dokinő kapta volna. szerintem így igazságos. persze nem készültünk ennyi borítékkal,még jó hogy a férjem otthon hagyta a fényképezőgépet,és hazaugrott érte. :twisted:

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok,

Timi, nekem anno a doki is ugyanezt mondta amit Linda leirt, 20 ft es akkor jon egy anesztes maganba es beadja. Biztos ugyanez ervenyes most is, csak lehet nem tert ki ra, ha nem kerdeztel ra konkretan az EDA-ra. Hogy all a gyomrod. Az enyem meg most se tokeletes.VArakozassal kapcsolatban en ezert mondtam neked, hogy ha birod nyugodtan menj dolgozni, mert ugyis agyon unod magad az utolso hetekben. Hat meg a tulhordas ....az tenyleg borzalmas.

Ivett,

Dinnye az isteni en vagon szamra ennem, ha baboca epp nem foglalta volna el a helyet :). En videken mar kaptam magyart is az meg finomabb volt. Amugy mar taliztam egy ikres anyukaval, aki aszonta, hogy neki a dinnyetol annyi teje van, hogy csak na, mert annyira szereti es jol esik neki!

Holnap mennem kell a dokihoz, ugyhogy gyerekmentes nap var ram. Ez kihasznalom es megyek a brendonba ruhat venni magamnak, ugyanis 2 lakodalomba is megyunk es ki kell hasznalni a learazasokat.:). Ja es holnap lesz a ferjem szulinapja is jo lenne valami kis meglepi de meg otletem sincs:(. Az ajandekat kozosen vesszuk meg, de azert en gondoltam meg jo lenne valami, foleg, hogy egesz nap vigyaz adira is, hogy en vasarolhassak.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Melus,

Szulesznovel kapcsolatban tudsz nekem irni, ha idod engedi?Mikor jott be, meg voltal vele elegedve, stb. Meg nem tettem le teljesen arrol, hogy valasszak es a tied lenne az egyik jeloltem.

Koszi,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a kimerítő válaszokat. Sokat segítettetek nekem. Linda, jó hogy jöttél :-) mindenben nagyon naprakész vagy, és nekünk itt minden információ fontos. Mégegyszer köszi érte! Szerintem szólok a dokimnak, hogy az a 20ezer forint nekem megéri, de akkor tényleg jöjjön valaki, ha már annyira fájni fog, hogy nem látok kettőig sem.

Kriszti!
Még mindig rossz a hasam, az mondjuk annyira nem zavar, mert mostanában sokszor fájdogált, csak ez a fránya hasmenés ne lenne, emiatt tiszta paravagyok, hogy nem fog elmúlni és mi lesz velem szülés alatt. :shock:
De neked már ugye nincs hasmenésed? Én is kipróbáltam vasárnap este a páleszt ... nem mondom, hogy jó volt, de szerintem másnap talán már annyira nem szenvedtem. Valahol azt olvastam, hogy semmi hasfogót nem szabad használni, mert ez a bélrendszer gyógyulási folyamata (mármint a hasmenés) és erre szükség van. Na mindegy... :roll:

Egyébként holnap én is megyek a Hábihoz ... Te hány órára? Én 18:30-ra. Mindig este járok, a nagy melegben az egyedül kóricálást nem díjazza a férjem, így pedig esténként ő is eltud vinni.

Vajon Tamara bejutott a ctg-re? Szegénykém őt sem irigylem, ebben a melegben órákat várni egy ilyen vizsgálatra.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 



Anita: en az Orsre jartam terhesgondozasra, illetve oda jarok most ctg re is, en is ma voltam, csak delutan.
Hat eleinte en nem szerettem az Orsre jarni mert mindig bolondok haza volt, rengeteget kellett varni, viszont az igaz, hogy nagyon korultekintoek azok a nocik, meg precizek, es egy rakat vizeletvizsgalatra kuldtek....Nekem idealais mert nagyon kozel van, es en a masodik trimeszterben rengeteget jartam a dokihoz a gorcsok miatt. szoval osszessegeben jo aa tapasztalatom, es most meg mar hogy megismernek, beszelgetunk is, meg tenyleg minden kerdesre kapok valaszt.


Nekem ma a ctg-n volt ket nagyon durva fajasom, erre megkerdi a neni ezt erezte ugye? Mondom mi az hogy....de annyira aktiv volt a gyermek, hogy ennyit meg sosem produkalt, ketszer el is maszott....
Doki nem vizsgalt, alairta es jov het kedd ismet.
Ha....

Timi: en is igy gondoltam, parom bejohet a szobaba, de teszem azt anyosom nem, mast meg nem igen varok, talan meg baratnom jon fol videkrol...

dinnye: en hetek ota azon elek joforman, nagyon fincsi, sot mar van kozte tulerett is! a sargasinnye is nagyon jo iden!
ha haza tudnam oket hozni mast sem vennek a boltban, de hat igy akkor van ha ferjemnek van meg ereje munka utan elkerekezni egyert....

ez meglepett hogy az edaert dizetni kell, oszinten szolva durva! Ok, elvileg nem tervezem hogy kerek, de mi van ha megis, akkor tiszta sor nem tudok fizetosbe menni, mert tobb penzt sajnos nem tudunk kiszoritani a szulesre:(

Na meg robogok, befejezem a gyumilevest( ez a masik amin elek:) )


Mindenkinek szep estet! Jo pihit!
Vendég
 


Kriszti!
A szülésznőt hívtam a fájások kezdetekor és óránként beszéltünk, hogy mi legyen. A szülőszoba előtt taliztunk, ő vizsgált, ő adta a beöntést stb. Egész délelőtt velem volt, jött velem a mütőbe, és utána este is, fürdeni is ő segített és mindennap mikor dolgozott bejött, lecserélte a sebemen a ragasztást. Csak ajánlani tudom.
HA érdekel priviben elküldöm a számát, teljes nevét is!

Timi!
Linda azt hiszem mindent leírt az EDÁ-ról.

Linda, ma én sem tudtam hotmailezni, valamiért nem működött, talán holnap. HA nem írok, ez lehet az ok :oops: nem bunkóságból nem írok!

Jó pihit nektek, holnap is igyexem jönni!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!Nagyon sok érdekeset írtatok. egyenlőre csak beszúrok 1-2 képet. Kép
Kép

Holnap csinálok még frissebeket, mert már be is van rendezve, csak még nem végle.gesen.

Ha találok még jót,akkor jövök :-)

Addig is szép álmopkat mindenkinek!

Kép
andaka
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1214945518.0327.jpg[/img] http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.1285.jpg[/img]

Kép

A csillár nem ez lesz hanem ma vettem ikeába egy nagy napocskát. Csupa sárga, remélem eazért lesz fénye.

Most már tényleg jó éjt!

Ja dokim mondta, hogy a 33-36 hét között a legfontosabb a pihi. Hogy tudja egllni ezt egy háziasszony ekkora kupi mellett??

Kép
andaka
 
 


Kép

Kép
andaka
 
 


Sziasztok,

Timi, remelem jobban vagy mar. En 4re megyek ma, mert elotte elintezek 1-2 dolgot is. Amugy nem tudom, hogy tudod-e, de a hasmenes is a szules egyik megindulasanak a jele. Tudom, hogy ez most nem annak koszonheto, csak irtad, hogy attol felsz mi lesz veled szuleskor:). Szoval ne erjen meglepikent, hogy ha elotte rendbe is volt a pocid, lehet vajudas alatt gyakran meglatogatod a mellekhelyiseget:). EDA ugyben, en is szoltam a dokinak, hogy csinaljon valamit, mert en mar nem birom tovabb (es a szuleszno aszonta, hogy ebbol meg nem egyhamar lesz baba), de aszonta, hogy nem ajanlja, es adott egy mehszajlazito injekciot, ami nekem eleg volt, tudtam kicsit pihenni. Azota is halas vagyok neki amiert megsporolt nekem 20e FT(ez persze poen, de en jobban felek az EDA mellekhatasaitol, igaz nagyon kevesen panaszkodnak erre, lehet alaptalan), raadsul 2 ora mulva meg is lett Adi. Mondta is a vegen, hogy kb. mostanra hatott volna az EDA. Na szoval ezzel a hosszu cuccal azt akarom csak mondani, hogy bizzal a dokiban, mert o latja, hogy valoban szukseged van ra vagy meg birod. Az mas dolog, hogy akkor en is legszivesebben le se irom, mit csinaltam volna vele, de kibirtam (sot, egyalltalan nem volt veszes) es igy nagyon orulok, hogy igy alakult.

Amugy nekem nem volt egyalltalan hasmenesem, csak hanytam :(, de a csalad tobbi tagjat nem kimelte az se. Amugy en meg a probiotikumot tudom ajanlani(en foreverest hasznalok, patikaba Normaflor...), pikk pakk helyrerakja a belflorat.


Melus,

Priviben majd irok, hogy kerdezgessek a szulesznorol. Koszi.

Andaka,

Ez a szoba egyszeruen gyonyoru. Igaz en nem vagyok gyerekszoba hive meg, de ezek a szobak amiket berendeztek katalogosban kerulhetnenek.

Ma gyerekmentes nap, munka-munka-shopping-doki-shopping-szulinap a betervezett program. Ha netan nem purcanok ki a nagy melegben valamelyik resznel.

Vera, varjuk a fejlemenyeket....

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok!
Sikerült felébrednem. Mert férjem a hét elején mindig 5.45-kor kel én meg kelek vele, de ma sikerült egy kicsit visszaaludnom :) .
Andi - nagyon szuper lett a szoba, gratulálok - nagyon babás!!!!
Sok pihenés? huh, akkor én is hasonló tanácsra számíthatok...Korábban mindig csodálkoztam, hogy annyit takarítotok otthon, hogy mi a francnak, ha terhes az ember, de most megtapasztaltam ezt a késztetést :oops: Egész nap én is csak takarítanék, ha bírnék, tegnap lemostam az ablakokat, feltettem a függönyöket, felmostam, takarítottam a fürdőben és a WC-ben... A férjem meg nagyon mérges volt, hogy minek mászkálok a létrára :oops: Ja és örömmel főzök :shock: - én aki a konyha közelébe se ment eddig...A terhességtől tényleg kifordul magából az ember :D
Melus - akkor én ezt most nem értem teljesen pontosan. az EDA-t nem a császár miatt kaptad? Lehet hülye kérdés :oops: Én félnék, hogy átmegy a babába a cucc, és álmos lesz, meg hogy nem érzem mikor kell nyomni. Bár azt írtad, hogy lehet azt érezni... Másik kérdés, a szüléshez adnak hálóinget vagy a sajátba megy az ember?
Kriszti - azért ne pörgesd túl magad! A szülinapi party biztos jó lesz, az mindig olyan örömteli :)
Dinnye: ne kövezzetek meg, de én nem szeretem a görögdinnyét :oops: Férjem mindig mondogatja, hogy kóstoljam meg, meg is teszem, de egyszerűen nem szeretem, számomra csak cukros víz :? . A sárgát viszont imádom!!!
Na megyek kicsit aktívkodok, de jövök még.

Kép
chesther
 
 


szaisztok!

és hol veszitek a dinnyét? az a baj, hogy nálunk itt a közelben a tesco van. és marad a kopogtatásos módszer. holnap remélem eljutunk venni.

Kép
.ivett
 
 


Ivett,

En csak zoldsegesnel, utalom a Tesco-s zoldseget, de nekem baromi szerencsem van, mert itt van egy tuti zoldseges a sarkon. Ha nem lenne, nem is tudom mi lenne velem :(.
Tesco-ba is vettem regen dinnyet, sztem jo volt.


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Timi,

Hova lettel?Csak nem....?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok megjöttem.



Hát elég gázos az uhu ott abba a khba így nem lett 4d-s csak 2d-s és nem kellett fizetnem se. A lábaközét amikor láttuk nem láttunk fiúra utaló jeleket így azt mondták hogy 70% egyellőre hogy csajszim lesz. Örülni majd a 100%-nál fogok.

De így mivel ez elég car volt mennem kell a hétfői genetikaira sajna.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Ivett; mi eddig az osszes dinnyet a tescoban vettuk mert ott lett legeloszor olcso, es az osszes jo volt! AMugy ruhellem hogy nincs a kozelben piac, vagy megfizetheto zoldseges!

KAta: ez a szoba tneyelg katalogusba illo! Nagyon szep! Ugyesek vagytok!

En ma megjartam a korhazat. Este 9 korul valami lecsordult a combomon, aztan mivel ici pici volt, nem torodtem vle, majd lefekves utan ujra csorgott valami kicsike, fajasok is jottek, de hogy hogynem elaludtam.
reggel felhivtama terhesgondozot, mi lehet ez, van e olyan hogy csorog de elall, stb, mondtak korhaz. Hat bementem, ott megvizsgaltak a szuloszoban, mondtak burok epp, mehszaj zart, de azert elkuldtek uh-ra, ahol megneztek az aramlast az rendbe, lepeny 2-3as fokban erett, viszont megzatviz atlagosnal kevesebb.Szoval lehet megsem en voltam a hulye es az csorgott?
VAgy mitol lett kevesebb, mikor elotte 3 hettel az uh-n meg ilyenrol szo sem volt...
NA lenyeg a lenyeg Anna jol van, sulyt nem becsultek, ctg-n megint mozgott( jo a tegnap huszon valahanyat nem tudta produkalni:) )es az arcarol kaptam egy fotot is:)
Szoval izgalmakbol most eleg egy darabig! Csak tudnam mibol fogom eszre venni ha tenyleg az folyik, ha teszem azt nem konkretan egyszerre folyik, hanem szivarog- mint amire mar hallottam precendenst, hogy szivargott, es hat ugye ilyenkor nagy a fertozes veszelye!-....
Szoval kicsit nagyon ideges vagyok!
Es olyan szulesindulast kivanok magamnak, hogy tudjam, hogy na ez az....
Vendég
 


Sziasztok Csajok!
Látom, itt már sokan a finisben vagytok, nagy drukk mindenkinek.
Egy kérdésem lenne hozzátok, igaz nekem még lenne ezen időm agyalni. Gyarmati dokihoz jár valaki?

Én nála szültem 2 éve a lányom is, nagyon elégedett voltam vele. Igaz a szülésem végére esett be és gyakorlatilag Járányi doktornőn múlott, hogy nem lett belőle császár (nem voltak fájásaim és nem tágultam, noha a magzatvíz elfolyt egy jó ideje). A lényeg, hogy doktornő nem fogadott el pénzt, mert azt mondta ezt ő a Gyarmati dokival lefocizza ( :shock: ). Gondolom segítik egymást vagy ilyesmi. Nem agyaltam rajta.
Azóta Gyarmatiból főorvos lett és igen magas a tarifája (10 ezer forint egy terhesgondozás és ragaszkodik a 3 hetenti megjelenéshez). Most fog nála szülni egy barátném is pár heten belül és azon agyaltunk, hogy most akkor mennyit adjunk egy szülésért, ha már mire eljutsz a szülésig túlvagy a 100 ezer forinton? :shock: És akkor nem is számoltuk az UH-okat, ami 5ezer forint.

Nektek mi a véleményetek? Mennyit szokás most adni? Amúgy teljesen elégedett vagyok a kórházzal és a szülészettel is, mégis ha már fizetsz előre, akkor utólag mivel hálálhatod meg? :?

Üdv:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Ivett én a tescóban vettem legutóbb dinnyét kétszer is. Az első nem ízlett, de az utóbbi isteni volt. Holnap megyek veszek megint ott.
De különben zöldségesnél veszem, de ott ég 240/kilo, picit sokallom.

Tamara, Andi vagyok, nem Kata :-) de megértem így is.

Örülök, hogy nektek is tetszik a szoba és nem látjátok túl szinesnek. A bútorok sokmindent elakarnak belőle.

Ma strandon voltunk, olyan jó volt. Jól megkapott a nap.


Ma hallottam, hogy a forever-es tea nagyon jó "tejcsináló" . Jövőhéten rendelek, kíváncsi leszek.

Szép álmokat nektek! Jó éjt!

Kép
andaka
 
 


Jajj Tamara! Ez a mai napod akkor nem volt semmi! Azért jó, hoyg megnéztek, mert legalább megnyugodtál valamennyire.

Kép
andaka
 
 


sziasztok,

Na most hivatalosan is megallapitom, hogy Timi eltunt :). Ennyit nem szokott "tavol maradni".

Vera, nagyon orulok, remelem mar az a 30% nem fog bezavarni:).

Andi, en foreveres tanacsado vagyok (nem reklamozni akarok bocs) es a termekek nagyon nagyon jok, az en csaladom szinte mindegyiket hasznalja. A tea is nagyon jo. Ami lenyeg, hogy tej akkor van sok, ha az anyuka szerveze nem hianyos tapanyagban illetve ha van eleg folyadekfogyasztas. Nos a tea mindkettot segiti. amit en mindenkepp ajanlanek neked, hogy ne szules utan kezd el inni, ugyanis eleinte van egy enyhe meregtelenito hatasa ami, ha mar megtortent a tejelvalasztas, akkor a tejbe is tortenik. Szoval legalabb 1-2 hettel szules elott. Amit en meg ajanlok tej mennyiseg/minoseg novelese celjabol az a Ultra Light, kerdezz ra attol aki ezt ajanlotta neked.

Tamara sztem mostmar legyen tenyleg pihi, mert ezek mar elegge elojeleknek tunnek :)

Szep napot,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok Lányok!

Még nem szültem meg :lol: csak egy csomó dolgom volt tegnap és nem voltam gépközelben.

Nos megpróbáltalak visszaolvasni benneteket ... szeretem mikor sokat írtok :wink:

Vera!
Nagyon sajnálom, hogy nem váltotta be a reményeket az uzsokis ultrahang. Megmondom őszintén nekem ott 4D-t csak néha nézett a doki, de annyira rossz minőségű volt, hogy én abszolút nem erőltettem. Van egy jó pár 4D-s babamozi inkább szánjatok rá egy kis pénzt, időt szerintem nagyon megéri. Én csak a Kárpát utcait tudom ajánlani, mert ott jártam, nagyon profi a csaj, kedves ... ha kell fejreállít, de olyan képeket csinál a gyerekről, hogy azt öröm lesz visszanézni. Nálunk a hűtőszekrény tele van picilánnyal :lol: Az viszont jó hír, hogy 70%-ban lánynak látták. :D Izgulok!

Andi!
Ez a babaszoba mesés :D Nagyon tetszik, színek szuperek, tisztára csajszis, majd kiváncsi leszek berendezett állapotára is! Még kérünk képet!

Eszter!
Majd tőled is várom ám a képet, hogy haladtok a szobácskával. :-) A takarítással úgy van az ember, hogy amíg ereje van hozzá és még lelkes mert az elején az, még kidolgozza a belét :-) Én most már nem vagyok olyan fitt és lelkes ... örülök, hogy ha egy kicsit magamkörül rendbe teszem a dolgokat. De azért Te se vidd túlzásba, pihenést tessék mindig beiktatni.

Tamara!
Hűha, nem semmi ami veled történt, de okos voltál, hogy bementél és megvizsgáltattad magad. Legalább így egy csomó minden mást is megtudtál a jelenlegi állapotodról. Remélem nem lesz nagy baj. Még a végén beelőzől engem :-) Hogy fogunk így egyszobában babázni??? Ha jól vagy majd írj!

Szia Barti!
Üdv. itt. Sajnos én nem ismerem a dokidat. Nem tudok hitelesen válaszolni a kérdésedre. Nekem is magándokim van, de nekem nem kell ennyit fizetnem. Nálunk a magán vizitdíj 9.000 Ft, 4 hetente kell járni. Az összes uh-t a kórházban csinálja ez nem kerül semmibe. A végén pedig szerintem annyit adsz neki amennyit tudsz, én nem is kérdeztem és ő nem is mondta soha hogy mennyi a tarifája szüléskor. Summa summárum, én mostanában olyan 50-60 ezer forintokról hallok szinte mindenkitől (más kórházakban szülőktől is).

Kriszti!
Még egyben :lol:
Egyre jobban vagyok köszike, én is vettem ilyen Normaflore szuszpenziót, tegnap felhívott a védőnőm, hogy mi van egyben vagyok-e? Én meg mondam, hogy igen, és elpanaszoltam magam, és rögtön ajánlott egy csomó tippet ami segíthet köztük ezt a készítményt. Kár hogy nem találkoztunk tegnap a dokinál (neked viszont biztos jobb volt, hogy kishoppingolhattad magad), elég nyugi volt nála, nem voltak olyan sokan, amikor odamentem pont egy kismami volt bent utána én jöttem, úgy hogy tök jó volt.

Elszomorított, mert közölte velem, hogy a méhszájam még nagyon zárva. :( Már annyira beleéltem magam, hogy nekem most tuti nyitva lesz és a hétvégén meg lesz ez a gyerek. De ő már olyan dolgokról beszélt, hogy mi lesz ha nem jön időre ... naponta ctg ... majd + 1 hét utána feltesznek nekem valami zselét ami általában beindítja a szülét a mamik 90%-nak. Azt mondta nem szabad türelmetlennek lenni. Nyugi, mert minden rendben velem. Már nem kell hozzá többet mennem a magánrendelőbe, csak a kórházban fogunk találkozni. Legközelebb hétfőn ctg után csinál uht + megvizsgál. Beszéltünk az EDA-ról. Nem utasította el, sőt elmondta hogy a leghatékonyabb fájdalomcsillapítás ... de elmondta előnyét, hátrányát és azt is, hogy nem mindegy mikor döntök úgy, hogy kell, de Te is tudod milyen Hábi?! (azt is elmesélte, hogy ő is betudná kötni mert tanulta és még rajta kívül a szülészeten 2 doki tudja, de egyik sem csinálja már!) Felsorolta az összes létező fájdalomcsillapítási lehetőséget és beszélt erről az infúzióról is ami itt szóbakerült nemrég a fórumon. Valami N betüs, előnye, hogy senkire sem kell várni aki bekösse, nem kell érte fizetni 20rugót :wink: , blokkolja az agyban a fájdalomérzetet ezért nem éreznek a mamik fájdalmat vagyis nem fogják fel, kicsit olyan állapotba kerülnek mintha spiccesek lennének, azt mondta aranyosak tőle :shock: Képzelem milyen aranyosak lehetnek. :roll: Bár azt mondta előjönnek a csúnya káromkodások :lol: Még előnye, hogy azonnal hat, nem úgy mint az EDA. Ez nagyon érdekes számomra, hiszen az ember azt gondolná, hogy a gerincközelbe beadott cucc, mint a villám átjárja az ember testét. Nem?
Szóval kb. ennyi volt. Ja a méhszájvizsgálat az vicces volt, most már úgy nézte meg, hogy felkellett húznom a kétlábam teljesen magamhoz és fognom kellett, néztem rá rémültem :oops: mondta, hogy ne ijedjek még nem szülünk :lol: , valószínűleg ő is nagyon megakart bizonyosodni arról, hogy tényleg zárva van-e.

Na szóval "röviden" ennyi volt a tegnap. A beszámolóm hosszúra sikeredett bocsesz :oops:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Timi,

Pedig mar azt hittem....na de ami kesik nem mulik :). En is "zselevel" szultem es 5 ora alatt meglett Adi, szoval nem gaz. Amugy ne keseritsen el, hogy a tulhordasrol beszelt, mert ez meg nem jelent semmi, csak mar nem lesz alkalmatok errol is beszelni es gondolom tajekoztatni akart mire szamits. Ez a pozicio igzis lehetett :)

Nallunk semmi ujsag, mehem no, mehszaj zart, baba keresztbe, szivhang hallhato, kb ami egy 22 hetesre ok. Ja es a 4 napja masszivan tarto hatfajasom ma reggel elmult, szoval en most speci bizonyitottnak latom, hogy a jatszoteri szaladgalas es keritesen atugralas okozza. Szoval keresunk olyan jatszoteret ahol az osszes ajto zarhato es akkor nem tud kiszokni a gyerek, benn meg szaladgaljon nyugodtan :).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Timi: epp miattd kattintottam hirtelen ide, hogy mi lehet, hogy tegnap nem jelentkeztel!
Akkor minden ok, es egyben. szerintem ha ez a magzatviz dolog nem zavar be ami lanykank sem fog ido elott vagy idoben erkezni. Nekem is mehszaj teljesen zart, fajas hebe hoba, gyerkoc aktiv....de en nagyon nem szeretnem a tulhordassal jaro cecot!


Andi: bocs hogy KAtat irtam, o a masik topikban van. de a szoba akkor is jo!

FLM: anyukam nagy rajongoja, hasznaloja....van is otthon jo par dolog, de en nem hiszek benne:( szoval nekunk nincs itthon.
Az a baj velem, hogy en imadom a termeszetes dolgokat, de amit ilyen modon reklamoznak az nalam kilove....En tejserkentonek hallottam valami malata italt, meg a more milk kapszulat, de en kezdetnek maradok a laktoherbnel.

eda: mondom paromnak hogy penzbe kerul, erre nez ram, hogy en kepes lenek kerni...haaat? ez nem kepesseg kerdese, hanem hozhatja ugy a helyzet!
De amugy ugy indulok nem nem akarok kerni, de mi van ha megis kelleni fog....

Tegnap mig orak hosszat az Uzsokiban dekkoltam volt egy par szules, es az egyik anyuka, aki ki tudja hagytol volt benn meg milyen szulese volt, de mikor a ket oas megfigyeles utan kitoltak a szobajahoz, o mosolygott, majd par perc mulva mikor oda neztem a szoba iranaba, o talpon volt :shock: HAt csak lestem, hogy na ez aztan egy fitt mami! en is szivesen jonnek ki ilyen alalpotban hangulatban a szuloszobarol! :lol:

Amugy tegnap ismet bebizonyosodott szamomra hogy igen jo fej emberek dolgoznak ott! Ibolya volt aki kicsit felkarolt, gondolom messzirol leritt rolam, hogy nagyon be vagyok kakilva, es hulyen is erzem magam, hogy odamentem....JAranyi dokino vizsgalt a szuloszoban, laza egy noci, es eleg kemeny is volt, de jo fej, uh-t a vedono csinalta, o mar az eloadason is kedvesnek tunt nekem, aztan ez egyetlen aki ismet csalodast okozott az a Gyarmati. En vartam nagy boszen hogy a doktorno visszakeveredjen es alairja a papirjaimat, de hat nem jott.erre jott Gyarmati, akinek ket ctg leletet kellett alairni es megkerdezte tolem is miert ulok ott. Elmondtam, erre minden szo nelkul alairta a ctg-m, a masikra meg azt mondta nem baj hogy nincs alairva. :shock: Hm......es mivel akkor mar orak ota ultem ott, majd ehen haltam, eszembe sem jutott, hogy basszus mos t nem tudtam meg mi a helyzet!
Szoval ma megyek Hajduhoz, hogy vilagositson fel, mit jelent ami a leleteken van
Vendég
 


Timi!

kedden mikor voltam a dokimnál, még nálunk sem volt semmi jele, hogy csütörtökön megszületik Dorka! kitartás!!!

Kép
.ivett
 
 


jó reggelt!
én ma piszok rosszul aludtam - 3.30 óta fentvagyok :evil: . Reggel kellett volna mennem angolra, de le kellett mondanom, mert totál használhatatlan voltam. Megint kezdődik az aggódós korszak? Remélem nem... Hulla vagyok, pedig még csak 10 óra :( . Megyek ma 4D-re, meg dokihoz is. A baj, hogy mindkettő Zuglóban van, csak az egyik 14.30-kor, a másik meg 6-kor... Na mindegy, addig majd benézek az ikeába - úgyis ágytakarót akartam venni, meg megnézem az ágyneműt is Glórinak.
Kriszti - hogy sikerült a szülinapi party?
Timi - akkor neked is jó élménydús napod volt...Már most kell döntened a fájdalomcsillapításról? Holnapra hidegfrontot mondanak, talán az segít?!
Tamara - jól vagy? Még nem jelentkeztél ma. Minden oké? Tényleg pihenj sokat!!!
Andi - a nappal vigyázz azért, árnyékban is tökéletesen lehet barnulni (tapasztalatból mondom), és még szenvedni se kell :D.
Vera - drukkolok a kislányhoz!
Barti - nekem nem Gyarmati a dokim, így sajnos nem tudok segíteni :(
megpróbálok pihenni kicsit, sok dolog van mára
Eszter

Ma megyünk haza, Balcsira anyuékhoz :) - majd ott pihenünk.

Kép
chesther
 
 


Halihó!

Ivett!
Ez az info most feldobott :D De jó lenne ha ez történne velem is. Valamiért a fejembe vettem, hogy szombaton már nagyon megszülnék :-) Tegnap este óta rajta vagyunk a férjemmel a gyerekcsalogató projekten :lol:

Kriszti!
Óvatosan a futkározással :-) Bár ezt könnyű mondani, de egy 1 éves gyerkőc mellett nehéz betartani :-) Én még múlthéten tollasoztam a barátaink nyaralójában. Kellemes este volt, már lehűlt a levegő, jól esett a mozgás ... de egy idő utána a férjem kivette az ütőt a kezemből, hogy jólvan elég lesz, szépen üljek le a fenekemre, mert rossz volt néznie amikor próbáltam "vetődni" a tollaslabdáért :lol: Milyen volt a férjed szülinapja? Örült a meglepinek? Vagy buli csak hétvégén lesz?

Tamara!
Kiváncsi leszek, hogy mit mond majd a doki a leleteidre. És amikor vizsgált a doktornő, nem mondott semmit? Ultrahangnál gondolom nem volt nagy vész, mert akkor mondta volna a védőnő. Ctg-nél mozgott a baba?, hallottad a szívhangját?, voltak nagy "hegyek" a görbén? ... ha igen, akkor nincs gáz.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Eszter!
Én sem aludtam az éjjel, 1 órától 4-ig fent voltam, járkáltam, ittam, tévéztem ... ki is költöztem a hálóból a nappaliba, hogy legalább a férjem tudjon aludni.
A balcsi miatt pedig nagyon irigykedem ... a világ legjobb dolga, ha van valakinek rokona, hétvégi háza a vízpart mellett. JÓ pihit neked!

Timi

Kép
manati
 
 


Szaisztok Lányok!

Tamara, sajnálom, ez annyira nem jellemző Gyarmatira, amit írtál :(

Barti, én Gyarmati dokinál szültem, 2 hete, elég komplikált volt. Max. elégedettek voltunk vele a szülés, és a terhesgondozás alatt is!
HA bővebben érdekel valami, priviben szívesen írok!

Eszter, jó pihit!

Lányok, a szpoi tea tényleg segít!ezt én császárosként is megerősítem!

mennem keell, Botesz enni akar!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Szulinapi parti jol telt, bar csak 4en voltunk :). Es a shoppingolas is, bar elegge elfaradtam. Sikerult venni 1 ruhat az eskuvokre meg egy scholl papucsot hatha gyorsabban tudok benne szaladni a kolok utan:). Amugy a start-stop sportokat nem ajanljak a kismamaknak (ahol megallsz-szaladsz-megallsz) es sztem a teniszen kivul a gyerek jatszoterezese is ilyen.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Eszter: jelentkeztem en mar ma!:)

Akkor lehet osszefutunk az ikeaban! NEkem az a torzshelyem igy doki elott:) Meg amugy is, hus van , olcso a kaja, es csomo lurkoszaldgal mindanfele:)


Melinda: tudom ezt mar multkor is mondtad, de megnyugtatott hogy nem az en kepem ennyire nem szimpi neki, mert a masik ket anyukaval is igy bant( igaz ok sem sajat betegek, hanem valaki aki most szabin van lepasszolta neki oket)de ertheto, rem fontos- vegyenek e a metroban vizforgatot, es ha igen kinek a metrokartyajaval- beszelgetesbe kezdtek a dokikkal ott a folyoson:)

Timi: a vizsgaltnal csak annyit mondott-bar amennyit en hallottam ugyszoritottam szemem, szam fulem mindenem ossze a fajdalomtol :oops: - ami aleleten is van, hogy epp burok zart mehszaj, az uh-n Annaval minden ok csak atlagosnal kevesebb magzatviz, ctg-n is volt jo par mozgas, nagy gorbek is, es most a mehtevekenyseg nulla volt. En azt tudom hogy abban az adott pillanatban minden ok volt akislanyunkkal, de ha valahol van egy ici pici res a burkon, akkor nagz a fertozes veszely, meg hat a keves magzatvizbol mar sok nem lesz! Szoval ez erdekel igazan igy meddig lehet huzni..vagy egyertelmuen kikvankozik ha annyira keves a viz, hogy az mar nem eleg....
Majd megirom mit mond HAjdu! HA tulelem:)
Vendég
 


Sziasztok!

Visszaolvasni sajna megint nem tudok, de ígérem, hogy hamarosan bepótolom. Remélem mindenki jól van. :lol:

Én tegnap voltam az Uzsokiban UH-n. 1728 gramm a kisasszony és elvileg minden okés az öregedő méhlepény ellenére. És ma reggelre kitaláltuk a nevét is (remélem most már véglegesen): Lévai Dalma. :lol: Ugye ez nem tucatnév mostanában? Ugyanis a Rékát és a Petrát azért töröltük, mert nem szeretnénk, ha az óvodában szólítják és öt másikkal együtt ugrana. :lol:

A héten még jövök - bár itt lesz megint a család egész hétvégén, ugyanis a férjemnek vasárnap ünnepeljük a szülinapját.

Szép napot mindenkinek:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok,

csak egy gyors bejelentekezés tegnap este megjöttünk a Balcsiról ezzel a 6 nappal le is tudtuk az idei nyaralást. Most jöhet a költözködés és a szülés van még rá 3 hét :)
Sajna még nem olvastam vissza remélem mindenki jól van és úgy látom se Tamara se Timi nem szült még. Nem adtok nekem elég feladatot, hogy fogom így a táblicskut frissíteni. :wink:
Ja nem tudom neketek hogy sikerült de nekem 2,5 napos telefonálás volt mire sikerült CTG-re holnapra időpontot kapni. Már majdnem feladtam.
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok,

Tunde a Dalma az en listamos is rajta van, nagyon szep nev es eleg ritka mostanaban, ugyhogy jo dontes volt:)


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Tamara!
Na akkor türelemmel kivárom, mit mond a Hajdú doktor nekted. :wink: Addig is inkább Ikeában pihi mint idegeskedés!!!

Lányok, hogy mennyi rák férj van itt :-) Ez csak azért tűnik fel mert én is rák horoszkóp jegyében születtem, és a kisbabucika is az lesz :-)

Tündi, szuper méretei vannak Dalmának az én Blankám is ennyi gramm volt 31 hetesen. :-) A neve pedig klassz :wink: szerintem olyannyira nem tucat név, hogy én egy kislányt sem ismerek, se közelről, se távolról akit így hívnak. Valószínűleg nem lesz 20 másik Dalma az oviban :lol:

Kata! Nem semmi finish lesz ez nektek. Jaj istenem, nagyon nagyon sok erőt kívánok a költözködéssel járó hercehurcához ... remélem lesz sok segítségetek és neked csak irányítani kell a bandát. Hát telefonon az egész szülészetet nehéz elérni, már én is próbálkoztam sokszor, így nem csodálom, hogy a ctg-t is. Tudod hányszor van, hogy ott ülünk mert rávagyunk kapcsolva a gépre, de a szülésznő máshol van és csörög-csörög a telefon, a kutya nem veszi fel :? De ha már ottvagy onnantól kezdve helyben adnak időpontot, nem kell többet telefonálgatni.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi: nem lettem okosabb :twisted: Hajdu mondta ha nem vagyok nyugodt a felol, amit tegnap mondtak fekudjek be a korhazba, de o emiatt nem utal be, mert a kevesebb magzatviz onmagaban nem ok ra.
A szivargasra azt mondta arrol senki nem mondhatja 100%ig hogy igen vagy nem, meg ha befekszem is akkor sem, igy vagy bemegyek mindig amikor ugy erzem igen( azt mondta o ezt ajanlja) vagy megvarom m ig konkretan folyik.....szoval fasza tovabb raghatom a kuszobot hogy ugye nem az folyik, csak folyas, vagy ha igen az csurdogal, akkor sem lesz baj.
Na az en vegigparazott terhessegemhez mar csak ez hianyzott....................................................Na de azert volt par nyugodt jo hetem:)
d emost mar akkor inkabb szulnek!
Vendég
 


Tamara: hát ez tényleg nem egy túl megnyugtató szitu. De szerintem sem tud veled mit kezdeni a doki. Ha nagyobb lenne a gond, mert konkrétan elfolyt volna a magzatvízed akkor már a szülőszobán lennél. (A magzatvíz egy idő után természetes, hogy kevesebb!) De amíg nem egyértelmű, mást nem tud felajánlani. Én sem feküdnék be a kórházba, nekem elég lesz majd szülés után ott lenni. Ahhoz képest, hogy egészségügyi dolgozó az egész family és 3 évig én is az voltam, még soha az életben nem feküdtem kórházban 1 napig sem. Úgyhogy para nálam is van ezerrel ... minden szaron. De ezt a kis időt már kihúzzuk valahogy.
Most pontosan te hányadikára vagy kiírva, mert az egyik vonalzód szerint még 10 nap, a másik szerint 12 nap van hátra. :lol:

Na kitartást!
Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi: pontosan 13ra.
En utoljara 4evesen vltam korhazba es nagyon de nagyon utalom.Ha nem a gyermekemrol lenne szo egyaltalan nem mennek!
Vendég
 


Jó reggelt!

Szuper idő van, ez az én klímám :-) Legalább mindannyian fellélgezhetünk.

Tamara: egyetértek, ha nem a gyerek lenne a legfontosabb én sem mennék a kórházba. Egyébként ahogy egyre jobban közeledek a vége felé, kezdem megérteni azokat az anyukákat akik otthon szülnek. Bár én annál parázósabb vagyok, hogy ezt bevállaljam, valahogy nagyobb biztonságban fogom magam bent érezni, és minden felelősség így a kórházé.

Viszont van egy jó hírem is, szerintem rendbe lett a gyomrom. Én is mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a Normaflore szuszpenziót, ha hasmenéssel küzködne + reszelt alma. Teljesen jól rendbehozott kb. 1 nap alatt. Ha előbb tudtam volna, hogy ezt kell szedni már rég nem lenne semmi bajom.

Na most megyek, még van egy-két dolgom mára :wink:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Lányok, Tamara és Timi! Pont az én példám bizonyítja - komplikációmentes terhesség ellenére - hogy nem érdemes kockáztatni az otthon szülést! Én vagy Boti lehet, hogy ha itthon szülünk, sajnos valami károsodást szenvedtünk volna, vagy ami még rosszabb, le sem írom, mert ez pozitív fórum :) csak én így utólag is úgy gondolom, hogy ezt a 4 napot ki lehet bírni, tök gyorsan elmegy majd az idő (pedig én 6 napot voltam bent!!!), de a 9 hónapot nem kockáztatnám egy otthonszüléssel. Ez csak az én véleményem, de kikivánkozott :oops:

Tényleg jó a klíma :)
Mindenkinek szép napot!
Utolsó naposok, nagy kitartás, szurkolok nektek! vasárnap újra kánikula, hátha kibújnak a Babók :)

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Nagy seta utan vagyunk mi is, sajna a szel fuj, ami a mamaknak jo, de a babaknak annyira nem :(. Probiotikumot en is azota ismerem miota gyerekem van :), es amilyen borzalmakat eszunk ajanlott lenne evi 1-2 kura. Ha a kicsinek hasmenese van nallam a doki 1 hetig semmi se ad (es emlekszem anno mi se kaptunk kicsi korunkban) csak gyomorfertotlenites, belflora regenralas es enyhe dieta. Nekem ez elsore kicsit furcsa volt, de 1 ev utan mar lazat se csillapitok 38.5 alatt, ha a kicsi allapota nem indokolja. Elso pillanatban ha volt egy enyhe hoemelkedese azonnal hivtam a dokit es kva felelotlennek tartottam azt az anyukat azt irta a forumokban, hogy nem csillapitja a 2-3 eves gyerekenek a lazat :) Hat valtozunk az anyasaggal az teny.

Ma uszas: mar alig varom, igaz en csak a "partrol" nezem, ahogy az apja a fiaval egyutt lubickol. A mult heten Adi belezuhant a vizbe egy deszkarol, az apja kb. terd magassagbol halaszta ki es gyerek meg se lepodott nem hogy megilyedt volna. Ha masert nem mar ezert megerte, hogy uszasra hordjuk csak ajanlani tudom mindenkinek.

Kellemes hetveget,

Kriszti


Amugy az otthonszules nekem is szimpatikus egeszen addig, amig el nem ersz az utolso vajudasi oraig. En onnan mar nem tudtam kontrolalni a dolgokat es nagyon jo erzes volt, hogy ott egy profi csapat es mindent megtesznek, hogy:
1. neked konnyebb legyen
2. baba egeszseges legyen
3. neked ne legyen semmi bajod

Es tenyleg a muto 2 ajtoval odebb, szamomra ez minden kenyelemnel tobbet jelent.

Kép
Kép
angelke
 
 


Szia Melinda!

Tökre igazad van, lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű, de én is így látom. Semmit sem kockáztatnék azért, mert milyen jó lenne a saját kádunkban vajúdni. Annyit nem ér ...
Ami csábító persze, az az, hogy olyan háborítatlan az egész, a megszokott környezetedben.
Persze az aggódás, a félelmek teljesen normálisak a mi részünkről, sőt minden kismama részéről, de az tény hogy azt a néhány napot az embernek ki lehet bírni a kórház falai között.

Az én dokim is meglebegtette szerdán a császár gondolatát, hogy szokjam, lehet hogy erre is sor kerülhet, mert Te is tudod nem vagyok egy kosaras alkat (baba nagy) ... ezért nem döntöttünk mi sem semmilyen fájdalomcsillapítás mellett, mert ezt majd akkor ott bent úgy is látják/látom és majd akkor úgy is mindent megtesznek értem/értünk.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

tudtok segíteni babdalokban? cd-címek, vagy könyvek amikben vannak, jól jönnek. sajna nem tudok egyet sem :oops:
és Dorkának már jól jönnének ezek a dalok.
köszi!
jó hétvégét!

Kép
.ivett
 
 


Ivett: en a tanuljunk egyutt sorozat cd-it kedvelem, ami van hinapsorolos, alaltos, unneokosrok, angol dalok....de mindjart megnezemmeg milyen cimek vannak, hat a jol bevalt Halasz Jutka, van a most felkapott Alma egyuttes, en a nepi stilusu gyermekcd-ket is kedvelem...

Otthon szules: barmennyire szep e smeghitt, soha nem vallalnam foleg nem MAgyarorszagon ahol min 15 perc mire kier a mento....es foleg nem elso gyereknel!

Kriszti:hova jartok uszni? En is szeretnek majd mindenkepp, egyreszt mert nagyon egeszseges, masreszt mindig jol johet ha tud az ember....

Melinda: kapunk Botirol uj kepeket? Olyan gyonyoruseges kispasi!


Az ido tenyleg szuper, bar a szel elegge felkavarja Annat, ilyenkor ugy nyomja a sarkat kifele....

En ma vegre megjartama nagybevasarlast egy ismerosommel, mar csak ez hianyzott a korhaz elotti keszuletekhez, szoval most mar nyugodt szivvel indulhatok barmikor:)
Tegnap este is mint aki a vesztet erzi annyi mindent surogtem forogtam a konyhaba, de aztan semmi vege nem lett, csak annyi hogy a labfejem ugy be volt dagadva, hogy mar lepni sem birtam. Igazibol a jobb labfejem mar nem is letesik :?

mindenkinek szep napot!
Es ak nem lesz mar addig jo hetveget!
Vendég
 


anyjuk!

köszi, ha megírod a lemezcímeket!

Kép
.ivett
 
 


ivett: ami nekunk van: bujj bujj zoldag- ovodasok aranyalbuma, Gryllus- Sebestyen: alatodalok, Zeneovi- osszes jeles napo, Tanuljunk jatszva- honapsorolo, Tanuljunk jatszva- allatok a haz korul, Tanuljunk jatszva- Kisiskolas angol

De ha beirod hogy gyermekdalok a googleba biztos kiad csomot. En szeretnek sokat sokat osszegyujteni, mert jo tapasztalataim vannak az enekhallgatas- tanulassal kapcsolatban. Ket gyerkoc baby syttere voltam es mindkettonel "bevetettem" a cd hallgatast, es imadtak, nagyon sokat tanultunk meg roluk, meg ha nem is direktbe+ nem utolso sorban hatha a hallasuknak is jot tett:)
Vannak ujabb cd-k is, de valahogy a mai feldolgozasokkal szemben en a regieket reszesitem elonyben.
HA kimondottan gyermekdalokat megeneklt mondokakat keresel, szerintem ez az ovis album meg a tanuljunk jatszva jo.


A minap a kezemben volt amit Palya Bea ajanlott a daltanulos delutanon, hogy hollehet a neten keresgelni dalszoveget, ccd ajanlot, stb, de most epp nem lelem:( De ha valami eszembe jut meg, majd megirom.
Vendég
 


szia!

köszi mégegyszer!
hol lehet ezeket beszerezni?

Kép
.ivett
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?