Új privát üzeneted érkezett!

Nekem egyre jobb a ctg-m, ami azért szomorú, mert a kislánynak már tegnap ki kellett volna bújnia, de tartja magát keményen. Szóval ez a ctg még javulni is tud az idő múlásával... :?

Mivel a méhszáj nyílik, holnap reggel burokrepesztéssel megindítják a szülést, hacsak addig végre be nem látja az én kis drágám, hogy mindenkinek jobb lenne, ha magától nekiindulna!

Szóval Sztanyik doktor betegei rettegjenek, mert ha rajtam múlik majd jól lefoglalom rendelési időben! (Na ez sajnos csak egy vicc, attól tartok velem inkább délután/este lesz dolga).

A.
v_andi
 
 


Vandi!

Én este 7-re megyek. :twisted: Szóval akkor vagy legyen meg a baba, vagy adj egy kis időt a dokkernak. :lol:

Drukkolok, hogy minden rendben menjen!!!

tjuca
 
 


Sziasztok!

Megint kevés az időm sajnos, de olvasgattam kicsit.

Ibm, óriási gratula neked is és a picinek is! Tényleg gyönyörű:)

Andi, gondolok rád sokat, kitartást és sok sok türelmet és rengeteg erőt nektek! Ha mai baba lesz, velem ünnepel majd :)

Szülésznő hírekkel még tudom tartozok, de még én sem kaptam semmit, a csajszi meg most elutazott, remélem jövő héten már okosabb leszek. Keddtől vége a melónak, összeszedetebb leszek és több időm lesz mindenre.

Többieknek is jó egészséget, és kitartást a forrósághoz is, mindenhez és no para :D

üdv

lillenet
lillenet
 
 

 
 

Hát IBM! Tényleg nem lehetett egyszerű! Azért a sztorid végén elbőgtem magam... (Újabban ez nálam a sláger).
A lényeg, hogy mindketten jól vagytok!!

Voltam ma UH-n magánban, Réka baba szépen növöget, korának megfelelő paraméterekkel rendelkezik. És befordult szépen, ahogy kell...
Magzatvíz tiszta és van neki még elég, a lepény nem érett. Azaz még úgy tűnik nem szülönk szerencsére egy ideig.
Jövő 7 kedden-szerdán vizsgál majd a dokim is, akkor kiderül hogy áll a méhszájam, de remélem minden oké lesz azzal is.
CSak ez a baromi forróság... Na ezt viselem nehezen..

Andi! Drukkolok a szülésedhez! Remélem minden oké lesz!

panna1
 
 


Ibm, köszi! Hát akkor nem tudom melyiket áldozzam be. :? Ami nagyon kényelmes azt imádom és drága volt, ami kevésbé kényelmes az olcsó...

Andi, gondolok ma rátok! Könnyű és gyors szülést kívánok ! :D

Lillenet, kitartás az utolsó munkás napokhoz!

Panna, gratula az uh-os eredményekhez! :D

Én megyek ma ctg-re + vérvételre , remélem ezúttal minden okés lesz! :shock:
dóri797
 
 


ctg jó lett, de a streptococcus pozitív... :cry: :cry: :cry:
dóri797
 
 


Dóri!

Nekem is poz. volt, 2 adag antibiotikumot fogsz kapni szülés megindulásakor+a babát is nézik miután megszületett. Én nagyon izgultam, és ráadásul pont a mi eredményeinket elkavarták, de szerencsére meglett és nem lett semmi baja. Ne aggódj!

Már nem adnak kórházi hálóinget a szüléshez? A sajátodat azért nem kell kidobnod szülés után :lol: , a véres lesz, de azt ki lehet belőle szedni 8) !

J.
joha
 
 


Joha, köszi! Próbálok megnyugodni, csak most már kezdem unni ezt az egészet (vérnyomás, diabetes, most meg ez... )
Attól félek, hogy mivel 3 nap múlva kiengednek, ezért talán utána jön ki a babán a betegség! Vagy ez hülyeség?
Mindenesetre szülés után rögtön hívom a gyerekorvosunk!
dóri797
 
 


Mivel én nem a Margitban kezdtem, nem tiszta teljesen a protokoll: ügye van a 38. héten egy kötelező kórházi ultrahang?
Rémlik, hogy valaki korábban beírta ide azt a számot is, ahol időpontot lehet rá kérni, de most meg nem találom!

HELP!
dóri797
 
 


Ááá, megvan, Panna írta meg nekem nemrég! :D

(jól elbeszélgetek magammal :oops: )
dóri797
 
 


Dóri!

Elméletileg a 37. héten, de lehet az orvos előbb kéri. Szóval ezt Neked az orvossal kell megbeszélni, pláne, hogy Te sem vagy "egyszerű eset".

Ja és még valami. Mostanában én személyesen szoktam időpontot kérni, mikor megyek a terhesgondozóba, akkor felugrok. Sokkal gyorsabb, nem tépelődöm, hogy nem veszik fel a telefont stb.

tjuca
 
 


Juca, köszi, közben elértem őket telefonon! Kaptam is időpontot szerdára, akkor töltöm én már a 38. hetet.

Mondták, hogy kicsit későn telefonálok, mert eléggé be vannak táblázva.

Hogy van a vérnyomásod? Lábad?
dóri797
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, a szülés gyors volt és nagyon könnyű (most már én is abba a táborba tartozom, aki számára értelmezhető a könnyű szülés szókapcsolat :) )

Paraméterek: Júlia, 06.27, 13.10, 3750 gr., 50 cm. A szülőszobán kicsit sokat mutat a mérleg, ne rémüljetek meg másnap, hogy mennyit mérnek a csecsemőosztályon, nálunk 20 dkg, de volt fél kiló mínusz is!

Egyéb infó: a Margit jobb, mint valaha! A szülés mondjuk eddig is jó volt (hálóing viszont tényleg nincs..., béna, mert szerintem praktikus volt, ráadásul nem kellett azon töprengeni, tönkretegyen-e az ember egy szépet, vagy égjen egy ócskában).

Én mindenkinek ajánlanám a választott szülésznőt, mert annyira le vannak terhelve (összesen egy szülésznő a 4 szobára +a császáros örző + CTG helység!!!)! Szóval az én könnyű és gyors szülésem pl. rémálom lett volna, ha a szülésznőt egy másik helységből kellett volna előkeresni! Tehát nem az a kérdés ki a jó (tényleg mindegyik), hanem az, hogy mennyi ideje lesz rád!

A szobák olyanok pont, mint régen, három ágy, talán mindenhol van pelenkázó, iszonyú kevés hely, de rend, tisztaság (mondjuk kézmosóra, papírra sehol ne számítsatok, még a szülőszobán sem!).

A csecsemőosztály lényegesen szimpatikusabb, mint régen, mert valószínüleg nincs idejük (műszakonként 1 nővér az akár 20 babára, nagyon durva ) a katonás és elavult módszerek behajtására. A kislányom a reggeli és esti 1-2 órát leszámítva végig velem volt, bár első éjszakára le kellett volna adnom, de mivel a nővér egyrészt közölte, hogy majd ő ad neki teát/tápszert sírástól függően - 13.10-kor született, vajon miért lenne tápszerre éhes első éjszaka??? - illetve rájöttem, hogy nem fog tudni kijönni érte annyi a dolga, ezért szépen magamnál tartottam...

A csecsemősök egyébként sokkal segítőkészebbek, mint régen, körbejönnek, lehet kérdezni, segítenek a szoptatásban (más kérdés, hogy milyen kaotikus, egymásnak ellentmondó, elavult dolgokat lehet hallani: csak 10 perc, csak egy mell, anyuka el ne kényeztesse, két szoptatás között tessék teáztatni, fejjen, előtte/ ne előtte, utána, ez még csak előtej, nem elég tápláló, stb.), de most az osztályos szülésznők is segítenek a szoptatásban. Én tényleg azt láttam, hogy most mellre raktak minden gyereket.

A gyerekorvos is minden reggel 9-10 között körbejött vizitre és részletesen beszámolt a baba állapotáról.

Én a gyereknek mindenképpen ajánlom, hogy vigyetek ruhát, ez az angolpólya-rékli párosítás iszonyú, szegénynek a nyakában az egész, miközben te öltözteted és tulajdonképpen hogy is kell rögzíteni ezt a két cuccot??

Andrea

Kép Julcsi
v_andi
 
 


Dóri!

Te szülsz Mihályi doktornál? Elképesztően szimpatikus, a szobatársam ügyeletben szült nála, most orvost fog váltani és átmegy hozzá, annyira meg volt elégedve! Ő volt egyik nap az ügyeletes, vizitnél mindenkit kikérdezett, megnézett, mosolygott, beszélgetett, szuper!

Varratszedés:
Ami a fentiből kimaradt: nekem csak óriási futkosás után volt hajlandó valaki kivenni a varratomat 3. napon, miután már a zárójelentések a kezemben voltak (az orvosom már elment szabira, az ügyeletes pedig visszarendelt holnapra), szóval erre figyeljetek, hacsak nem a szomszéd utcában laktok és semmi gondot nem jelent, hogy visszamenjetek! Nekem megoldhatatlan lett volna két gyerekkel, Sződligetről!

A.
v_andi
 
 


Andi! Gratu Julcsi babához, nagyon édes!!! :D

Szóval szerinted mindenképpen legyen választott szülésznő?
Nekem kicsit az a furcsa, hogy ha a férjem is bent van, akkor a szülésznő jelenléte nem zavaró-e? Bár nem tudom, hogy fog zajlani az egész, sose szültem még :lol:



Holnap ha minden igaz megyek a dokihoz, remélem minden oké lesz.

panna1
 
 


Andi? Ki volt a szülésznőd ? Elégedett voltál vele? Miben segített, vagy hogy is ment az egész? Anyagiak?
Jöhet priviben!

panna1
 
 


Panna!

Ezen jót nevettem. A szülésznő mindenképp jelen van, akkor is ha választod, akkor is, ha nem. Max. ha ügyeletes, akkor lóhalálában röpköd, és nem tud éppen akkor ott lenni, mikor a legnagyobb szükséged van rá. :twisted: Apa pedig nem fog vizsgálni, borotválni, beöntést adni stb. :twisted: :twisted: :twisted:

tjuca
 
 


Juca!
Azt gondoltam, hogy vizsgálni a doki fog, borotválni meg beöntést adni meg a szülésznő. De azt gyanítottam, hogy az ügyeletes is elvégzi ezeket a tevékenységeket, mert el kell. Viszont nem tudom, mivel csinál többet egy fogadott szülésznő. Oké, ha vmit akarok egyből ugrik, mert elvileg csak velem foglalkozik, de ezen kívül? Tehát mit is takar az, hogy "legnagyobb szükségem van rá"?

Andi! Ebben a nagy melegben milyen rucit érdemes vinni a lurkónak élete első napjaira? pl kell-e az ujjatlan body+hosszú ujjú rugi, vagy elég egy rövid/hosszú ujjú body+kis zokni? Abszolút tanácstalan vagyok, és jó lenne, ha a emiatt nem vinném be a 3 napra a komplett ruhatárát a picurnak... :oops:

panna1
 
 


Sziasztok!

Andi, gyönyörű szép babuci, gratulálok!!! :lol: :lol: :lol: Olyan jó hallani a kellemes élményeket a kórházról! Örülök, hogy könnyű és gyors szülésed volt, bevállalnám én is ! 8)
Nem, nem Mihályi dr-nál szülök, összekevertél valakivel!

Panna, én úgy pakoltam, mintha 2 napra tennék ruhát a babának mindenre felkészülve és itthon hagytam egy kis csomagot, amiben kb mégegyszer ugyanez van és a férjem behozza ha kell. Nekem is főleg az okoz problémát (mint tipikus elsőbabásnak :D ), hogy ilyen melegben mi a fenét kell rájuk adni. Mert én pl 40 fokban ujjatlan bodyt adnék, de valaki azt mondta, hogy mindenképp hosszúujjú kell nekik...
dóri797
 
 


Panna!

Hát én csak az én szülésemből tudok kiindulni. Volt benne pl. egy zuhanykör, egy EDA, folyamatos vérnyomás mérés, de másnál jöhet még hányás, meg ki tudja még...

Nekem spéci a fogadott szülésznő most is meg múltkor is előtte és utána volt nagy könnyebbség. Múltkor pl. este mentem ctg-re, ami nekem sokkal jobb volt, és ő csinálta meg. Tudja a nyavalyáimat, kérdezhetek tőle (aranyér, homeo, málnalevél), és ami nem utolsó, egy regiment papírt már kitöltött, hogy ne vajúdás közben kelljen.

Szülés alatt pl. ő látja, hogy miben tud segíteni, hogy elfektet, vagy ráültet a lasztira, vagy elküld egy körre sétálni, a férjed instruálja, hogy tartson, hogy segítsen stb.

Ha pedig tényleg szimultán 4-en szülnek, akkor egyik ajtón ki, másikon be, ha szeretne sem tud elég időt rád szánni, mert lehet Te épp vajúdsz, ő máshol apgart néz, megint máshol gátvéd stb. Extrém esetben el tudom képzelni, hogy nem tudnak ezért gátvédeni (oké nálad első, ott nem olyan fontos), mert máshol éppen akkor bújik ki a baba, és apgart nem lehet 20 perc múlva nézni, szóval preferálnak... Ezek igen extrém esetek, de a valószínűségük sajna nem 0.

Amikor én szültem Sz. dokinál szült egy másik lány, és mit ád Isten majdnem egyszerre volt a finis. Szegénynek nem lehetett túl finom várni közel fél órát a stoppolásra, míg engem rendbetett a doki. Persze senki sem így akarta, de így jött össze. Ezeket nem lehet kicentizni. Aztán lehet tök egyedül leszel, és mindenki figyelme csak rád irányul. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

A döntés a Tiéd, csak tényleg számolni kell azzal, hogy ha traffic jam vagy, akkor egy vagy a sok közül.

tjuca
 
 


Andi!

Nagyon édes a babád, sok boldogságot és egészséget kívánok, és gyors összeszokást az új családnak!

Dóri!

40 fokban hosszúujjú? :evil: Hallgass az ösztöneidre. Amúgy meg érezni fogod, pl. ha hideg a lába, kaphat egy kis zoknit, vagy vigyél egy lenge takarót. Kinga tavalyelőtt nyáron spagettipántosban nyomta, de volt olyan anyuka, aki csak egy pelusban vitte a babát.

tjuca
 
 


Most jöttem ctg-ről meg a dokitól, és be vagyok szarva rendesen!

Méhszáj majdnem két ujjnyira nyitva, vagyis a doki azt mondta, egy ujjnyi, de hogy gyakorlatilag két ujja majdnem teljesen befért. (ez most hogy is van?). Gyakorlatilag bármikor szülhetek. HA jövő hét keddig még nem, akkor vissza kell mennem vizsgálatra. :shock: :shock: :shock:

még annyi minden kérdésem van, hogy tuti felhívom a dokit, csak most nagyon rohant, és 11-ig műt.
Úgy érzem, mindent elfelejtettem ami a szülésfelkészítőn volt... Hány perces fájásokkal érdemes bevágtatni a kórházba?

panna1
 
 


Panna, nyugi :)
nekem a szülésznő az elsőnél azt mondta, ha 1,5-2 órán keresztül rendszeres fájásokat (5 perceseket) produkálok. És még azt is javasolta, hogy üljek be egy kád meleg vízbe, mert ha csak jóslók, akkor ettől elmúlik.

Andi, gartulálok Julcsihoz, gyönyörű a hölgyemény!!
Tápszert és teát első éjjel :shock: ?? Ilyen még régen sem volt...
Igen, és ki volt a szülésznőd?

Tudja esetleg valaki, hogy homeopátiával foglalkozik-e valamelyik szülésznő??

J.
joha
 
 


Joha!

Múltkor rákérdeztem a málnalevél teaára, és akkor magától mondta Tódor Évi, hogy sem ő sem az orvos nem zárkóznak el a homeopátiától. Sőt a gátvédelem is "automatikus" második gyereknél, csak akkor vágnak, ha nagyon kell. :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat.

Szülésznő: Sámsonné Kati

Gátvédelem:
Hát egy szobában voltam egy lánnyal, aki szerteszét repedt, egy óráig varrta két doki, mozdulni is alig tudott. És ki tudja milyen lesz a felépülés és meddig fog tartani. Ehhez képest kell szerintem a gátmetszés körüli hisztériát értékelni. Persze, elég rossz a varrás szülés után (könnyű szülés hátránya, hogy a varrás minden momentumát kipihenten lehet végigélvezni), kicsit húz meg fáj 2 napig, a varratszedés is elég sajátos élmény, de tulajdonképpen semmi különös.

Panna!
Nekem a múltkor a 35 héten majdnem megszületett (lent volt a baba, görcsök, nyitva a méhszáj), a doki megintett, hogy tessék pihenni, aztán a 39. héten meg kellett indítani.

Szülés:
A labda szuper, használjátok. Csak egy kicsit profibban, mint mi, mert úgy a jó, ha a segítő egy széken mögéd ül, te neki háttal a labdára és a két lábára támaszkodsz/karjába kapaszkodsz fájás közben, mert különben elég nehéz tartani magad. Én az ágyba kapaszkodtam, de aztán elszédültem és ezért visszaparancsoltak az ágyra. Na most megértettem, hogy miért nem szabad fekve vajúdni: fájások lelassultak, közben a derekam majdnem kettétört, a gyerek egy centit sem mozdult lefelé. Kicsit ezért felemelték az oxitocin adagot, majd visszaküldtek a labdára, a fájások rögtön iszonyúak lettek és kb. a 3. fájásra már nyomhattam volna (ha készen lett volna az ágy és bent lett volna a doki - na akkor majdnem széttéptem egy lepedőt! Szóval ha ezt a kört kihagyom fél órával hamarabb lett volna meg a baba.

A.
v_andi
 
 


Panni,

küldtem tegnap privit a kérdéseidre. Megkaptad? Ha nem, ha gondolod adj egy email címet és elküldöm oda.

A.
v_andi
 
 


Andi! Nem kaptam privit :( .
Email címem: panka@c2.hu
Köszi előre is....

Labda: nem véletlenül mondták a szülésfelkészítőn, hogy ne egyedül üljönk rá, hanem legyen aki megtart... Mert volt már úgy, hogy a kismama lefordult róla. Akkor persze mindenki vigyorgott ezen, de ezek szerint tényleg érdemes komolyan venni...

Joha! Én jó ideje nem fürödhetek a nyitott méhszáj miatt. Nem tudom, ilyenkor ez a tiltás felfüggesztődik-e. Maximum lezuhanyozok...

Gátmetszés: én is szeretném megúszni, hátha nem kell, de a dokim azt mondta, hogy első szülésnél majdnem mindig szükség van rá... Inkább az, mint az össze-vissza repedés...

Juca! Jó hogy említed! Megint elfelejtettem beugrani a homeós bogyókért. A francba. Na majd holnap, ma már nem vagyok hajlandó kimozdulni.
Az gáz szerintetek, ha még ilyenkor vezetek?

panna1
 
 


Panna!
Persze, én sem fürödtem, hanem zuhanyoztam.
Vezetés: ha nem érzed rosszul magad, miért lenne gáz? Én végig vezettem, a szülés előtti napon is.
Gátvédelem: belőlem kirobbantak a gyerekek, mindkétszer volt gátmetszés, de semmi kellemetlenségem nem volt vele, a varrást sem éreztem. Törökülésben szoptattam már másnap, amikor bejött a dokim, meg is jegyezte, hogy akkor nem is kérdezi a gátsebemet...a varratszedés nem egy nagy élmény, az biztos, de kb. 2 perc alatt kész.


Juca!
Én igazából olyannak örülnék, aki nemcsak "nem zárkózik el tőle", hanem ért is hozzá :D , az én dokim sajnos nem foglalkozik homeopátiával. Azért köszi a tippet, úgyis nagyon Tódor Évával szemezek. Te mikor kérted fel?

J.
joha
 
 


Vandi!

Elsőnél nekem is metszettek, nem volt bajom vele, csak ülve tudok szoptatni, és ment a buli. Ezért írtam, hogy a dokira bízom (a dokinkra :twisted: ), de ha nem kell automatikusan, akkor annak örülök. Majd meglátja milyen a helyzet.

Joha!

Nem tudom az Évi mennyire ért hozzá, én meglepődtem, hogy előhozta. Én speckó nem hiszek benne, de biz. esetekben, ha segít megenném a szárított kutyaszart is. 8)

Említettem a dokinak, hogy szeretnék szülésznőt, pláne, ha így ki kell centizni a szabijait. Errő ő őt ajánlotta. Megadta a telefonszámát. Majd kb. egy hétre rá hívtam fel (kb.
2,5 hete) amikor kiderült, hogy Évi a dokitól mindent tud rólam. :-) Akkor lett volna ciki, ha mégsem kérem fel. Hm. Szóval nagy itt a kommunikáció a szülésznő és a doki között.
Régen Kingánál azt mondták, hogy a 36 hét táján kell a szülésznőt megkörnyékezni, gondolom most is időben érdemes szólni, pláne a szabadságolások miatt.

Panna!

Első gyereknél azt hiszem rossz, ha áltatod magad, hogy megúszod a metszést, és mint Vandi is írta, rosszabb, egy gránát utáni állapot, mint egy apró metszés. :roll: .

tjuca
 
 


Joha!

A régi szülésznőgárda sokkal katonásabb volt, ott még a málnalevél teát is cska akkor ajánlották, ha te hoztad elő a témát.

tjuca
 
 


Juca,
4 éve nekem a málnalevelet pont a szülésznőm ajánlotta, kérdés nélkül, és a dokim is megdicsért, hogy ittam :wink: Amúgy szerintem meg az elsőnél tényleg "katonásak"(böntés, borotválás, stb.), a másodiknál nálam sokkal lazábban ment minden.
Ha végre eljutok a dokimhoz, megkérdezem, kit ajánl, de nagyon Évi felé hajlok. Őt már látásból ismerem, a többiekre sajnos nem emlékszem. Régen hivatalosan a 36. hétig lehetett választani, utána már nem, de most szeretnék hamarabb felkérni valakit.

Dóri, tudod, hogy mikor megy szabadságra a kedvenc dokink?

J.
joha
 
 


Panna, pihenj sokat és nyugi! Ezzel még sokáig el lehet lenni, de ha mégsem, akkor is mindjárt töltöd a 36. hetet, jó időben vagytok!
Nekem azt mondták, hogy 8-10 perces rendszeres fájásokkal menjek be. Őszintén szólva nekem már 2x is volt ilyen 1-1,5 órán ksresztül, de nem mentem be vele, mert éreztem, hogy inkább gyengülnek mint erősödnek!

Gátmetszés: inkább mint a repedés, szerintem.

Joha, július 18-ig lesz! (16-ra vagyok kiírva :? :shock: :shock: :shock: ) Azt nem tudom mikor jön vissza
dóri797
 
 


Csajok!

A férjem lefényképezte a 35+3-as kockás hasamat. Olyan büszke vagyok rá(nk). :lol:

Kép

Joha!

Ha publikus ki volt a szülésznőd?

tjuca
 
 


Még lesz egy pár hülye kérdésem valószínűleg... Most csak ennyi:
Kocsival a Kiscelli u- felől tudunk behajtani bármikor? Úgy értve, éjszaka is?

A III.-on intézik el az adminisztrációt? Szóval ha itt az idő, akkor csak fel a szülészetre, és ott majd eligazítanak, vagy érdemes odatelefonálni mielőtt bemegyünk?


A jóslófájások mennyire fájnak? Biztos tudni fogom, hogy azok azok? És minid vannak? Vagy van úgy, mint ahogy te is írtad Dóri, hogy egyszer csak a 10percesek jelentkeznek, minden "jóslás" nélkül?

panna1
 
 


Juca, jópofa a hasad! :wink:

Panna, én nem tudom honnan lehet behajtani sajnos.

Szerintem bármivel is telefonálsz be, biztos, hogy azt mondják, menj be, nem fogja senki vállalni a felelősséget...

Ha magzatvíz folyik vagy szivárog, akkor úgyis azonnal be kell menned . A fájás már nem ilyen egyszerű. Nekem volt már olyan 10 perces időszak, ami nagyon fájt, volt ami kevésbé, szóval passz.
Azt nem tudom, hogy kezdődött, egyszerűen csak feltűnt egy idő után, hogy talán az előző nem is volt olyan régen és akkor elkezdtem mérni. Végül ezekről kiderültek, hogy ügye jóslók voltak, hiába mentem volna be velük, de a jóslóknak nem voltak jóslói :lol:

Én már elhatároztam, hogy csak akkor indulok be, ha 6-8 percesek vannank bitang rendszeresen.
dóri797
 
 


Panna!

Igen, vagy ha a Bécsi úton mész kifelé, a Praktiker előtt vissza lehet fordulni a kórház felé. (éjjel is)

Jóslók nem mindig vannak (nekem egyszer sem volt, egyiknél sem), nálam két 10 perces után három 5 perces, majd 3 percesek jöttek, de ez nem az átlag :D , általában lassabban indul.

J.
joha
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy megtaláltalak titeket, a Margitban fogok én is szülni és ahogy elnézem, Dórival és Johával közös dokinál...ha jól értettem...(dr.Ruzsvánszky?) Nagyon régóra ő a dokim, a tesóm 2 gyereket szült nála, szóval maximálisan bízom benne.
Én aug.végére vagyok kiírva, de a hasam alá a doki szerint hamarosan talicskát köthetek, akkora, naponta megkérdezik, hogy ugye a héten szülök, amikor elmondom, h mikor, nagyot néznek: -Akkor ikrek? :) (Egyébként csak 1 fiúcska lakik bent, aki 2300 g volt a 32.héten...)
Szóval a dokibácsi aug 3-ig van szabin.
Azt szeretném kérdezni, a szülésfelkészítő minden hétfőn van-e, vagy csak minden hónap 1.és 3. hétfőjén? A khon belül hol?
Én kérdeztem tőle, javasolja-e, h szülésznőt fogadjak, de azt mondta, szerinte nem muszáj.

Ti végül fogadtok szülésznőt?

Ági
agisol
 
 


Szia Ági!

Szülésfelkészítő minden hó 1. és 3. hétfőjén van. Lent megmondják, hogy épp hol, mert amikor én voltam, akkor nem ugyanott volt a kettő. Vagyis az egyik asszem a 2.-on, a második meg az ebédlőben...

Én nem fogadtam szülésznőt, nekem is azt mondta a doki, hogy nem muszáj, mindenki jó...

panna1
 
 


Ezt a 7végét még Szegeden szeretnénk tölteni. Úgy érzem olyan gyorsan úgyse szülök majd, hogy ne érjünk vissza, ha hétvégén beindulna... Vagy rosszul gondolom?
Ha a magzatvíz elmegy, gondot jelent, ha csak 2óra múlva keveredek kórházba? Lesz vmi baja a babának?

panna1
 
 


Szerencsésen visszaértünk Szegedről, most már nem kóválygok az országban az tuti.
Ez a frontos idő teljesen kikészít. Vagyis amit Réka művel odabent. Folyamatosan feszíti magát és rugdos. Tényleg szét fogok csattanni...
De hátha éjszakára már lenyugszik...


Joha! Azt tudom, hgy hol kórház :) , csak abban nem voltam biztos, hogy a Kiscelli utcai bejárat az egyetlen autós bejárat, illetve hogy ott van-e portaszolgálat éjjel is. Tehát hogy be lehet-e hajtani. A környék közlekedésével tisztában vagyok, itt lakok nem olyan messze... De azért köszönöm!! :D

panna1
 
 


HAhó!

De nagy a csend! Remélem mindenkivel minden oké!
Kicsit kezd monológnak tűnni az irományom...
Voltam dokinál, méhszáj szűk két ujjnyi kívül-belül, Réka feje eléggé lent van, de még nincs beékelődve. Kb 2800gr, van elég magzatvíz, lepény nem érett.
A strepto-szűrés negatív :)

Nálatok fejlemény?

panna1
 
 


Mindenkinek gratulálok, aki mostanában a Margitban szült.

Nosztalgiával olvasgatom a topic-ot. Jól éreztem magam a kórházban majdnem 2 éve, amikor született a kisbabám.
Nagyon szeretnék még egy babát, de az anyagi körülményeink egyre rosszabbak és valószínűleg le kell mondanunk róla.

Addig is, olvasgatok és nosztalgiázom...
rifu
 
 


Szia Rifu!

Remélem, hogy mihamarabb úgy ítélitek, hogy jöhet a második baba. Olyan szomorú, hogy az anyagi problémák miatt nem vállalhat az ember annyi gyereket, amennyit akar :cry:

Drukk, hogy ne csak nosztalgiázz!! :)

panna1
 
 


Panna :D , bocs félreértettelek, de a Te variációd eszembe se jutott :oops: , lehet hogy azóta változott a helyzet, de minket erősen lebeszéltek a behajtásról...
joha
 
 


Az tény, hogy nincs messze a kaputól a szülészet, de mi van, ha az a 100m is leküzdhetetlen távolságnak tűnik? Akkor csak beengednek, nem? Mondjuk reméljük ennyire nem lesz durva a helyzet....

panna1
 
 


Panna, ma voltam bent a kórházban és megkérdeztem a portán:
éjjel-nappal be lehet hajtani, a Tégla u. vagy a Kiscelli u. felől is, HA van hely. :)
joha
 
 


Király vagy Joha!
Látod, én is voltam bent tegnap, de valahogy eszembe sem jutott megkérdezni, ilyen szita az agyam.

Borotválás: Van vmi tapasztalatotok ez ügyben? Anyum azt mondta, sokkal jobban járok, ha a férjemmel intéztetem a dolgot, mintegy folyamatosan karbantartva a lenti terepet, mert amikor őt borotválták, akkor minden nélkül szárazon, hát az eléggé elevenen nyúzós érzés volt. Mondjuk ez már nem mai sztori, de azért érdekelne, hogy mi a rutin manapság, és mi a helyzet ez ügyben a Margitban....

panna1
 
 


Panna, én is csak a saját dolgaimat felejtem el megkérdezni :wink: .
Ja, és nem szárazon borotválnak!
joha
 
 


Panna, én is az itthoni borotválást javaslom. :D

Nincs véletlenül valakinek arra tippje, hogy arctartásból hogyan lehetne a babát kimozdítani?

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Panna
Nem szárazon borotválnak. :) És kb. 1 perc, szerintem semmi extra. :)

Parapet
Arctartás? A szülőszobán még bármi megtörténhet!
(LEgalábbis engem a 38. hétig faros Csillával mindig ezzel biztattak! :) Szerencsére azért előbb megfordult...)
Ha marad mégis így, akkor jól sejtem, hogy az császár, ugye?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?