Előkeveredtem.
Megint van
igazolásom, az elmaradásra, Lilit egy borzalmas szájfertőzés kínozta a múlthéten, nem evett 5 napig, nem beszélt 3 napig, csak sírt éjjel- nappal. Borzalmas volt látni a kislányomat ennyire szenvedni. Csúnya pattanás szerű kiütések lepték el a nyelvét, alul, felül. A dokinénink szerint, (aki már szintén szenvedett ettől a betegségtől) borzalmasan fáj. Megállás nélkül nyomtuk belé a panadolt és a nurofent fájdalom és láz csillapításra, mert naná, hogy 3-4 napig a magas láz sem került el minket. A hét végére Lili jobban lett, 7 napi szenvedés után, innentől próbáltuk rávenni, hogy egyen rendesen, ne féljen, már nem fog fájni, és visszaszoktatni a hétköznapokba. Az már csak részletkérdés, hogy a múlthét eleje olyan meleg éjszakákkal áldott meg minket, hogy egy mobilklímánk okán egy ágyba kényszerültünk a kis betegünkkel. Egy ágy hármunknak… Na, mindegy, túléltük.
Kicsit visszaolvasva:
Üdv minden új tagnak!
Baba altatás: nekem nagyon bejött, hogy Lilit már 2 hetesen külön szobában, és ágyban is altattuk. Sokan irigyelnek minket, mert soha nem volt éjszakai felkelésünk. Sőt, idővel a 10-12 órás alvások is megjelentek.
Most Boró terveim szerint szintén bemegy majd korán Lilihez a gyerekszobába, már kérdezgettem Lilit, hogy vele fog-e aludni. Lelkes igen volt a válasz. Szerintem annyiban lesz más, mint Lilivel volt, hogy most nem akkor viszem át, ha már aludni szeretnék, hanem akkor ha Lili hívja. Addig ott van a babakocsi mózeskosara a hálónkban. (Igen, már ott van, és a babaágy is kész, mert Lili átköltözött az újba minden gond nélkül.
Lovaszkata: +10 kiló után az a megoldás, hogy többet nem állsz a mérlegre. Nekem bejött. Mondta a doki, hogy álljak rá, én meg mondtam, hogy nem. Ennyi. Mit frusztráljam magam, főleg, hogy a kilók többsége víz, amit szülés után az első napokban ki is fogunk pisilni, csak győzzük
Strand: a kánikulában mi mentünk (3 nap is). Bele is haltunk volna, ha nem megyünk. Eredmény: felavattuk Lili lebegő dresszét, megtartja a vizen, lehet engedni nyugodtan pacsálni, 2. nap Lili már bátrabb a vízben, visszaszokott. 3. nap, Lili egyedül úszkál a neki mély vízben, nem lehet kihívni, csak „rohangálni” utána, mert a nagyok okozta vízlökések elsodorják őt a víz alá. Volt 3 merülésünk, egy esés, kettő hullám miatt, de azonnal ment tovább a lány, ahogy megmentettem az életét. Na most lehet, hogy nem egyértelmű, de csak ez a dressz van rajta, és így úszik. Konkrétan mintha járna a vízben, hajtja magát, kanyarodik, oda úszik, ahova akar, és pörög is
. Meg elkezdte a kezét is használni, hogy hatékonyabban haladjon előre. Az idősebb korosztály el volt ájulva
Én is.
Melltartó: nekem csak a terhes melltartó kényelmes, mert az drótok nélkül, de tartja a mellemet. Pedig nem nagy… Inkább közepes. Szoptatós melltartóról is van tapasztalatom: először is kiváló a többségük a terhesség alatt is. Csak egy kicsit nagyobbat vegyél, mint vennél, mert a szoptatós anya melle 3szor akkorára nő, mint a kismamáé. Durva, de igaz. Másodszor is, ha szoptatsz vele (kigombolod, vagy valami, egy pánt, vagy az egész melltartó a melled alatt van. A szoptatás meg egy elég nedves mutatvány, sokszor csöpög, folyik mellette a tejcsi. Na ekkor két megoldás van: egy – olyan melltartót keresel, ami nem a melled alatt van, amíg szoptatsz, kettő – kitömöd magad textil pelussal, hogy az ázzon, mert nagyon kellemetlen a tejes melltartót viselni, főleg őszi-téli babákkal.
Ja és sose gondold, hogy csak egy cicid lesz aktív szoptatásnál, a másik is folyni fog. Vagy üveget vagy pelust kell tenni oda is. Én egy kis üveget tettem a melltartómba, (mert kellett a 2 kezem a gyereketetéshez) és az összegyűlt tejet eltettem, vagy kis üvegben Lilinek adtam, ha kevésnek ítéltük a mennyiséget.
Timi: használt kontra új ruci kérdés – én eleinte azt mondtam, hogy nem kell használt Lilinek. Megveszem inkább a kínait. Olcsó, hamar szétmegy, de új. De annyira rossz minőségű volt mind, hogy egyet sem tudtam használni, így megvehettem a márkásat. Ajánlom a kenguru ruháit, nagyon jók, elfogadható áron, és a C&A rucijait is. De, mivel olyan lökött voltam, hogy ezt a nézetemet a családdal is megosztottam, soha senkitől nem kaptam ruhákat. (Ilyen a családom) Egy vagyont költöttünk ruhákra, és sokszor már az első használat után moshatatlan folttal gazdagítottuk a mintáit. :S Kb a hozzátáplálás kezdeténél, ill. a bölcsibe menetelnél rájöttünk, hogy kellenek az olcsó használt ruhák. Inkább azt egye le répával, tökkel, barackkal, inkább azt koszolja, lyukassza ki a téren, ha mászik, inkább azt nyúzza a bölcsiben. Tehát sztem ne utasítsd el, főleg, ha ingyen adja barátnő, vagy családtag. Legfeljebb nem azokat adod rá, de meg marad a lehetőséged, hogy használd. Jól fog jönni. És marad pénzed a sok egyéb babacuccra, amik szintén édesek, és nem tudsz majd ellenállni nekik.
Ancsa: előtej – nekem már hetek óta van. Mikor mondtam a dokinéninek, hogy korai, elmosolyogta magát. Nem korai. Örüljek, hogy lesz mit enni a lánynak.
Ne izgulj!
(Sárgás, ragacsos izé, van hogy csak rászáradva veszed észre, és van hogy sok kis pötty jelenik meg a mellbimbódon)
Marek, nem semmi a „családod”. Már ha annak lehet őket nevezni. Sajnálom. Én a helyedben a látogatás napjára egy egész napos programot szerveznék magamnak.
Nem főznék, készülnék egy percet sem, hanem elmennék a barátnőmmel vagy valakivel akár egyedül is vásárolgatni a babámnak, vagy csak nézelődni, vagy moziba, mindegy, de ha nem hívok vendéget, annak oka van. Nem akarom látni őket az otthonomban. Mivel a férj családot nem lehet kitiltani, tekintettel a férjre, sajnos én elmenekülnék
De én ilyen bunkó paraszt vagyok
Tisztellek, hogy te bevállalod a vendégeskedéssel járó nyűgöket.
Peva: fura, hogy a párod nem meséli el az anyjának, hogy milyen körülményes, és drága mulatság egy baba
„összedobása” nálatok. Nem tudom elképzelni, hogy ha bajom van, azt ne az anyukámmal beszéljem meg először. (Anyu, férj, húg.) Csak kitartást tudok kívánni neked hozzájuk. Meg szelektív hallást, sose halld meg ezeket a szavait.