Új privát üzeneted érkezett!

:shock: Gondolom Marcsi is így próbált segíteni. :D
Akkor inkább úgy mondom, hogy a szögletes zárójel url = részt is be kell írni, tehát az egészet a végéig, a per url szögletes zárójellel bezárva. És ne legyen benne szóköz. Nem tudom, így érthető-e...

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget. Remélem mostmár jó lesz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Nem tuddja valaki, hogy mi annak a fájdalomcsillapító injekciónak a neve, amit szülésnél is alkalmaznak. Ez nem okoz teljes fájdalommentességet, de csökkenti azt, és állítólag a máhszájtágító hatása is nagyon jó. C betűvel kezdődik, de az istennek se jut eszembe!

Köszi előre is!

Kép
marcsi0503
 
 

 
 

Marcsi! Esetleg Contramal? Nem tudom, csak ez ugrott be, mint fájdalomcsillapító. De azzal nagyon óvatosnak kell lenni, mindenképp kérdezz rá a dokidnál, ha érdekel.

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Köszi! ez az! Ezért kérdeztem, mert holnap megyek a dokihoz, és ki akarom faggatni, hogy ez milyen.

Köszi a segítséget!

Kép
marcsi0503
 
 


Hát....megnézegettem a neten mit írnak erről a Contramalról, és olyan nagyon nem ajánlák sehol sem. Vannak hátulütői rendesen. Érdekes, pedig Palczert doktor úr szavaiból úgy vettem ki, hogy ő javasolná. Majd holnap kifaggatom Szécsényit mit gondol róla!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy beleszólok megint, de én asszem ilyen Contramalt kaphattam, amikor kb. 3 ujjnyi volt a méhszáj, akkor adták, és utána mehettem a kádba fürdőzni. Egész "jó" volt, de nem tudom, hogy ez a Contramalnak vagy a kádnak köszönhető-e. Viszont eléggé elkábultam, olyan álomszerűnek tűnt minden - akkor azt hittem, csak a vajúdás és fáradtság miatt, de később hallottam róla, hogy van ilyen hatása.
rikakoma
 
 


Én nem kaptam Contramalt, de a kádban így is bekábultam a forróvíztől és a fáradtságtól.

Azt hiszem ez is tipikusan olyan gyógyszer, amelynek akár alkalmazását, akár nem alkalmazását a dokira kell bízni. Merthogy gondolom mindennek lehet ilyen-olyan mellékhatása, de reménykednünk kell / kéne, hogy azért ott, az adott szituációban az orvosunk mérlegelni tudja mi a legjobb nekünk.
csipiketörp
 
 


Mindenképp az orvosra fogom bízni, hogy adjon-e, vagy ne, csak szeretnék róla kicsit többet tudni, mert pl az edáról annyit olvashat az ember, hogy megcsömörlik tőle, mert tényleg még a csapból is az folyik, de erről meg én eddig egy szót sem hallottam.

Kép
marcsi0503
 
 


Anyukáktól, és idősebb terhesektől kérdezném, hogy a magnéziumot meddig kell/lehet szedni? Talán nekem már abba kéne hagyni, nem?

Kép
marcsi0503
 
 


Szia Marcsi!

Én kb 2-3 héttel a kiírt időpont előtt abbahagytam. MagneB6-ot szedtem. Szerintem mostmár te is abbahagyhatod, de ha bizonytalan vagy kérdezd meg inkább a dokidat.

Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Szécsényi doki azt mondta, hogy a betöltött 37. hétig lehet szedni a magnéziumot, utána abba kell hagyni, hogy dolgozznaka a simaizmok, mint pl. a méh izomzata is.

Megkérdeztem a fájdalomcsillíptásról is, azt mondta, és bevallom nagyon jól esett, hogy ha csak a hozzáállásomon múlik, akkor nekem nem lesz rá szükségem. Tényleg nem félek a fájdalomtól, vagy magától a s züléstől, csak tudni szerettem volna, hogy mégis milyen lehetőségeim vannak. Egyébként azt mondta a Contramalról, hogy attól nem kell félni, hogy nagy gondokat okoz a babánál, de csak akkor használható, hogy ha egyébként is gyors lefolyású szülés várható, csak épp a fájdalmat csillapítsa. Épp ezért mondta, hogy ne nagyon gondolkodjak ebben, mert ha már úgy is gyorsan fog menni, akkor biztos össze tudom szedni magam annyira, hogy kibírjam. Nagyon remélem, hogy igaza is van, minden esetre próbálok arra koncentrálni, hogy minden rendben lesz, és gyorsan túl leszek az egészen.

Megvolt az első ctg-nk is, elég érdekes lett az eredménye, mivel az én kicsikém egy percre sem volt hajlandó nyugton maradni, folyton odébb kúszott a vizsgálófejtől, és legnagyobb örömünkre alaposan meg is rugdalta. Tegnap állítólag az összes baba ezt csinálta, biztos éreztek valamit a levegőben. Talán majd a jövőheti jobb lesz... :D

Szép napot Mindenkinek!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok! Gondoltam, hogy összeszedem a tegnapi előadás gondolatait azoknak, akik nem tudtak eljönni. Persze nem önzetlenül teszem. :D Mert remélem, hogy a többit is össze fogja valaki szedni, sajnos azokra nem fogok tudni elmenni, és hátha mondanak érdekes dolgokat. Lehet, hogy hiányos, mert biztos volt, ami magától értetődő volt nekem és ezért nem jegyeztem meg külön. Vagy ezek között van, mai másnak természetes, nekem viszont jó volt összeszedve hallani.

Nekem ezek maradtak meg:
- EDA mellett valószínűleg nem lehet szülőszéken vajúdni, mert nem teljesen stabil az ember
- náluk nincs belélegezhető fájdalomcsillapító
- az aromaterápiás masszázst apuka is megtanulhatja még előtte, és akkor tud vele segíteni - szülésznőtől érdemes érdeklődni
- apukáknak be kell öltözni (ezt eddig nem mondták, de végülis mindegy)
- elektrostimulációs fájdalom csillapító készülékük nincs, de az országban van ahol használják, így ha szerez az ember, akkor hagyják használni itt is
- fájások alatt ne feszítsük meg semminket (általában szokták feszíteni a lábakat, kezeket, feneket, vállakat, szemöldököt, fogakat), mert az az egész tesben, így a pocakban is feszültséget okoz, és csökkenti az összehúzódás hatékonyságát, ráadásul ki is fáraszt, és így még nehezebb teljességben megélni a szülés után közvetlen pillanatokat
- fájások alatt az apuka is legyen laza, ne szorítson, csak tarson, vagy öleljen, hogy segítsen ellazulni
- érdemes még szülés előtt egy héten keresztül gyakorolni a relaxációt, lentről felfelé haladva minden porcikát ellazítani, mert begyakorlva ott már könnyebben fog menni, és a fájások alatt könnyebb lesz lazítani, illetve a nehezítő tényezőket könnyebb lesz kikormányzoni (pl. folyosón sétálsz éppen, akkor fájás előtt érdemes megtámaszkodni, úgy már könnyebb lazítani, stb.)
- nyomásnál viszont haspréssel lehet segíteni a babának, amit légzéssel könnyíthetsz, beszívod, egész úgy, hogy a rekeszizmod lefelé mozduljon, ez tolja majd a babát kifelé, úgy fújod ki a levegőt, hogy lenyomod az állad a mellkasod felé, de ezt nem szabad gyakorolni, csak annyit, hogy beszívod a levegőt, és a kezeddel érzed, hogy először a mellkasod emelkedik, utána a pocakod teteje kezd kimozdulni, de nyomni nem szabad, nehogy elinduljon a szülés - csak majd ott /és szerintem nyitott méhszájjal még a rekeszizmos részt sem ajánlott, de ez magánvélemény, az állandó túlbiztosításom miatt... :oops:

Összességében a végkövetkeztetés az volt, hogy az egyik leghatákonyabb fájdalomcsillapítás a légzés és a relaxáció, úgyhogy gyakoroljuk a lazítást mindenképp.

Mindenkinek jó lazulást kívánok! :D

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Apukának be kell öltöznie? Öööö... mibe? Ez nekem kimaradt decemberben, párom váltópapucsot hozott, de ezen kívül nem volt semmi extra. :D
csipiketörp
 
 


Kisbogárka-nagyon köszi, hogy leírtad ezeket! Kár, hogy nem tudtam menni, de egy nap egyszer elég volt bekocsikázni a városba... A film elmaradt? ezt a lazulós-lélegzős mókát mindenképp kipróbálom majd, biztos vagyok benne, hogy tényleg segít!

Köszi még egyszer!

Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Nem, film is volt... Azt hittem, megúszom, de nem sikerült. :) Jobb lett volna, ha az elején van az a téma, ami ki volt írva a programban, és akkor már csak az maradt volna filmet nézni, aki akar, de sajna nem így volt. Mindegy, végülis ki lehetett bírni...

Csipike! Én is csodálkoztam, mert eddig erről szó sem volt, én is csak papucsról tudtam, és tiszta ruháról. Lehet, hogy ez csak félreértés volt, mert a pszichológusnő (aki most az előadó volt) többször élt azzal a kifejezéssel, hogy "úgy tudja, hogy itt", tehát valószínűleg ő az operatív részében nem szokott részt venni és nem is lát részleteiben bele. Passz. De szerintem tök mindegy. A lényeg, hogy ott lehessenek, és nekik is kényelmes legyen, mert hát, azért nekik sem kevés az ott töltöt idő, meg hogy végig erősek és bátrak legyenek a szemünkben, nem?

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Sziasztok Lányok!

Tudtok segíteni? Terheléses cukor vizsgálatra megyek SAJNOS a Bajcsyba jövő 7en, de az ottani labor tragédia. Múltkori, ott végzett laborvizsgálat során hiába voltam én az első, aki érkezett, mire megkezdték a szurkálódást, egy másodperc alatt felpattant az összes kismama és úgy félresöpörtek, mintha ott sem lettem volna. A terheléses cukrot pedig IDŐRE és - tudtommal - soron kívül kéne végezni, de mi van, ha ismét hiába jelentkezem be a betegfelvételnél, meg adom le a kiskönyvet, a kutyát sem fogja érdekelni. Eddig kétszer fordult elő velem ebben az intézményben, hogy kora reggeltől du. 1-ig, 2-ig is ott tengtem-lengtem éhgyomorra (farkaséhesen), s a kutya sem törődött velem, ráadásul már minden UTÁNAM ÉRKEZŐT is rég elintéztek.

Szóval a bőlére eresztett panaszáradat után mondjátok, van tapasztalatotok Bajcsys OGTT-vel kapcsolatban? Esetleg tanács, ötlet??

Nagyon megköszönném, akár priviben is. (ritkán jutok fórumozáshoz)

Kép

Kép
szeltnerzita
 
 


Szia Zita!

Nem voltam még laborban a kórházban, de ha ez megnyugtat a monori rendelőben sem jobb a helyzet, p edig oda elvileg sokkal kevesebb ember tartozik... sajnos fel kellett vennem egy szokást, amit borzasztóan utálok, de igenis pofátlannak kell lenni. Lehet, hogy nagyon nincs ínyedre, de ez van sajna. Én pont a cukorterhelésnél jártam úgy, hogy mivel állandóan beelőztek, a laboros nő haza akart küldeni azzal, hogy már késő van elkezdeni, 8 körül be kellett volna kerülnöm az első vérvételhez. Na akkor elmondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó még egy délelőttöt itt elcseszni, és igazán nem én tehetek róla, hogy még a 90 éves-egyébként halálos beteg, és járni nem tudó-nénike olyan sprintet nyomott le mellettem, hogy én csak lestem! Ez van sajnos, szerencsére már neked sem kell majd túl sok laborvizsgálatot túlélned már, de ettől jobb taktikám nekem nincs, minenképp jelezd a laboros nőnek, hogy miért mentél, mert különben simán beelőz mindenki, aztán mehetsz vissza másnap!
Ja, és nem tudom, hogy a kórházban mi a szokás, de nekem a glükózt magamnak kellett vinni. A gyógyszertárban megmnutatod a beutalódat, azon elvileg rajta van, hogy hány grammal kell csinálniuk a terhelést, és vlami 120 Ft-ba kerül. Mindenképp érdemes előre beszerezni, mert ha valami csoda folytán sorra kerülsz időben, aztán a végén elküldenek, mert hogy nem hoztad a cukrot...ajjajjajjjjjj
Szóval csak keményen!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Nekem a szülészeten vették le a cukorterheléshez a vért, és nem kellett vinnem semmit, sőt a nővérke még citromot is facsart bele, hogy ne legyen olyan édes.
Nem tudtam, hogy nektek a laborban csinálták a vérvételt. Lehet, azon múlik, hogy van-e fogadott dokid, vagy sem?
Én sosem kaptam előre beutalót (furcsálltam is), hanem a dokim asszisztensét kellett keresnem. Ő intézett mindent.

Holnap reggel is megyek egy kis csapolásra:)
Sajnos, lemaradt a 32 hetes vérvétel (szabin volt a dokim), így holnap pótolják.

Sajnos, ott is pofátlannak kell lenni, mert mások simán beelőznek, senkit sem érdekel, hogy mióta vársz ott.

Marcsi, Hogy vagy?

remélem, tudod élvezni a szabadságot!
Én már 1 hónapja vagyok itthon, és most kezdem érezni, hogy kezdek lelassulni:)
Párommal elkészültünk az egyik szoba felújításával, 7végén pakoljuk be a bútorokat, és aztán kezdjük a másik szobát is rendbe hozni. Okosak voltunk, hogy a hálót hagytuk utoljára, sajnos eléggé el vagyunk maradva vele.


üdv,

Tündi
Vendég
 


szia Tüdi!

Köszi, jól vagyok, örülök, hogy nem kell már bejárkálnom Pestre! Már nagyon a végén vagyok, de jó is, mert nem tudok aludni, zsibbad a kezem-lábam, és feszülget a hasam, érzem, hogy valami készülődik odabent! :D

Mi ma fogjuk beállítani a kiságyat, meg pelenkázót, meg mindent a helyére pakolni. Tegnap voltunk ctg-n is, most nagyon rendes volt a kicsi, nyugton maradt végig, végre egy nosmális ctg-t tudtak neki csinálni!

Remélem te is jól vagy, kitartást a felújításhoz!

Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Marcsi, köszi, amit írtál - én is ettől félek. Neked is köszönöm, Bumbike2! Ja, és Te pedig vigyázz a felújítással, ha festés is jár vele: ex-kolléganőm gyerkőce 2 hónappal korábban született meg, a festés miatt (állítólag). Azt mondják, a festék anyaga sugároz mindenféle káros dolgokat, amíg csak ki nem szárad, de még utána is valamennyire, ez elindíthatja a koraszülést, egyes vélemények szerint.

Jaj, nagyon nem műfajom a pofátlankodás, annyira nincs önbizalmam, hogy engem fél perc alatt sarokba küld bárki. :cry: Neeeem akaroooom a Bajcsyyyyyt! Az dühít leginkább, hogy direkt kértem a dokim, hogy az SZTK-ba adja azt a nyamvadt beutalót, csakhogy közölte, az neki plussz papírmunka! Ennyi? Nekem meg plussz akárhány kilométer és bosszúság és nyűg. Kezd ám elegem lenni!

Kép

Kép
szeltnerzita
 
 


Az azért nagyon jópofa, hogy neki több papírmunka, ha máshova adja. Bár őszintén szólva nem nagyon értem, hogy miért. az én beutalóimra sosincs ráírva, hogy hova kell vele mennem. Akár Szegeden is megcsináltathatnám, mivel van rajta a doki kódja, meg valami napló kód, de az, hogy hol kell csinálni, az nincs. Érdekes... Gyűjts egy kis erőt, nem kell sokszor menni már, talán egy vagy két vérvétel kell még a végéig, ha minden rendben van! Na és miért ne lenne rendben? :D

Kép
marcsi0503
 
 


Zita! Szerintem próbáld meg felhívni a szülészetet, és megkérdezni, hogy mit tegyél, ha így jártál a múltkor, nem lehetne-e esetleg náluk levenni a vért? Vagy hogy van-e tapasztalatuk, hogy mikor vannak kevesebben? Látod, bumbikének is mákja volt, hátha segítenek neked is, pláne, hogy már egyszer így jártál. Hm? A cukorvizsgálatos kör meg tényleg sokkal nagyobb gáz, mint a többieknek egy sima vérvétel, mert utána még ott kódorogsz körbe-körbe két órát (bár én kiültem a kocsiba aludni...), és azt pontosan két óra múlva kell újra levenni. Úgyhogy ez még egy érv amellett, hogy ezt most valahogy soron kívül vagy legalábbis segítséggel megcsinálják, szerintem. Nem értem egyébként, a Bajcsayban ezek szerint egyetlen helyen veszik a vért mindenkitől? (Nekem még nem ott csinálták.) Akkor tényleg jó nagy káosz lehet... :cry:

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Zita!
Ugyan én már 7 hónapja szültem a Bajcsyban, de a laborvizsgálatokat nekem is mindig a nőgyógyászaton csinálták. Beutalóm sem volt, a dokim mindig csak annyit mondott, hogy melyik héten menjek. Mindig odamentem korán, betegfelvételen bejelentkeztem a nőgyógyászatra (asszem terhesgondozás gombot kellett nyomni), és fent leültem az NST szoba előtt. Ha jól emlékszem, Mártinak hívják a szőke nővért, aki vette a vért. Persze itt is mindig késve kezdődött a vérvétel, és előfordult, hogy hiába voltam ott elsőnek, mégis később kerültem sorra, de azért nem kellett vészesen sokat várni. Cukorterhelésesnél adtak citromot is bele, és a cukrot is ők adták.
rikakoma
 
 


Sziasztok lányok!

Már rég jártam itt.
Tegnap voltunk UH-n és befordult a kislányunk! Jól meglepődtem, mert a doki mér előző nap is az mondta, ahogy kitapogatta, hogy faros.

Zita, ott a 3.-on voltál vérvételen a Bajcsyban?
Én mind a 3 labor alkalmával ott voltam, és semmi rossz tapasztalatom nem volt egyszer sem, általában 30-45 perc alatt végeztem, pl múlt héten odaértem olyan 7 után, kb 6-an ültek ott, megjegyeztem az arcokat, és mikor én jöttem, akkor szépen bementem. Félóra alatt végeztem is. Az meg ott tuti nem számít, van-e választott dokid, mert nem is tudják, kutya nem kérdezi ezt.
Doki annyit mondott, fél 8 előtt érjek oda, úgy, hogy már a felvételi irodán is jártam.
Terhelésesnél meg én ott ücsörögtem a szülészeten, van ott egy csomó fotel, olvastam meg nézelődtem, legalább kicsit szoktam az ottani feelinget, azán mielőtt letelt a 2 óra, olyan 5-10 perccel visszamentem , szóltam is a nőnek, hogy mindjárt letelik a két óra, be is hívtak, egyébként ő maga mondta, hogy szóljak is.
Kitartást, hátha a következő sikeresebb lesz!

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltüntem , mert 26-án megszületetett a kisfiunk 4130gr 58cm-rel hatalmas hajkoronával. Magától indult el a kicsike , nem nagyon kínzott meg. Du negyed három körül értünk be e kórházba 5 percenként jelentkező 40ms fájásokkal és háromnegyed öt után 5 percel már kint is volt.
Teo, Marcsi! Csak jókat tudok mondani a doktor úrról, mivel nem volt fogadott szülésznőm szinte mind a két szerepet ő töltötte be.Miután beért a kórházba szinte egy pillanatra sem hagyott magamra. Egyik oldalról az ő kezébe másik oldalról meg a pároméba kapaszkodtam. Egyszóval nagyon meg voltam elégedve vele.
Olvastam vannak akik hezitálnak, hogy apás szülés legyen vagy sem. Én is így voltam, végül olyan gyorsan zajlottak az események, hogy nem is volt időm és erőm ezen gondolkodni. A párom végig melettem volt és egyáltalán nem bánom az utolsó fél órát nem is tudom, hogy csináltam volna végig nélküle.
Nagyon tele volt az osztály és pont az előttünk érkezett pár ment be az utolsó fizetős szobába, így mi egy 3 ágyasba kerültünk. Nem volt annyira rossz. A papír WC ülőkének viszont nagy hasznát vettem.
A babákat csak az első éjszaka veszik be a csecsemősök utána mindenkinél ott vannak. Szerencsére olyan szobatársaim voltak akikhez szintén csak a férjeik jártak be a nagyobb gyerekkel így nem volt nagy jövés-menés a szobában.
A baba jól van csak egy kissé sárga így eléggé aluszékony mindíg ébresztgetni kell, hogy egyen.

Kitartást mindenkinek ebben a nagy melegben.
Ha van valakinek kérdése írjatok nyugodtan, igyekszem minnél hamarabb válaszolni.

Üdv Bogáta[/img]
bogata74
 
 


Sziasztok!

Bogáta!
Gratulálok babádhoz, és jó egészséget kívánok Nektek!
Bennem felmerült néhány kérdés, a válaszokat előre is nagyon köszönöm!
A babákat kötelező jelleggel viszik be első este a csecsemő osztályra, vagy választható?
Az anyakönyvezést a kórházban is lehet intézni, vagy csak az illetékes önkormányzatnál?
A napi vizitnél vizsgál meg az orvosod, vagy másik időpontban? Mit vizsgálnak ilyenkor? pl méhszáj, vagy csak megkérdezik, hogy vagy?


Zita, köszönöm a jótanácsot, csak annyit festettem , amit muszáj volt, pl kijavítgattam a konnektor környékét, a többit a párom csinálta. Állni már amúgy sem tudok sokáig egyhelyben, mert hamar elfáradok. A jövő hétre is lesz dolgom, mert bekerültek a szekrények, így végre bepakolhatom a babaholmikat. Eddig csak "dobáltam" be az enyémbe, ahol alig férnek el, de most már szépen kiválogathatom őket.

puszi mindenkinek,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok,

Én még új vagyok itt a fórumon, mégcsak 6 hetes terhes vagyok. Kőbányán lakom és a Bajcsy-ba szeretnék szülni. 10 éve a Polgár dokinál vagyok, benne még nem csalódtam, bár szülni még nem szültem! :) Szóval , ha van valakinek bármilyen tapasztalatavele kapcsolatban, kérlek írjátok meg!

Kép
vanda1980
 
 


Bogáta! Hatalmas gratula a babóhoz, pláne, hogy ilyen gyorsan sikerült kijönnie! Pedig szép nagy baba lett! Én is szívesen olvasnám a válaszokat Bumbike kérdéseire, mert kb. ezek érdekelnének engem is.

Hú Marcsi, te már nagyon a finisben vagy, nagyon drukkolok nektek!

Bumbike! Én időközben még annyit tudtam meg, hogy a fürdetéshez is be lehet menni, de ténylegesen ők fürdetik (igazából csak mosdatják, nincs nagy pancsi) a babákat, mert az anyukák még bizonytalanok, szédülősek lehetnek, nehogy véletlenül kicsússzon a baba a kezükből, stb., de segíteni meg ott lenni lehet.
Illetve ha úgy döntesz, hogy beadod a babát éjszakára, de nem járulsz hozzá, hogy teát vagy tápszert kapjon, akkor vagy kérnek tejet is, vagy kérik, hogy szoptatni menj ki, ha szólnak (fel fognak kelteni, amikor a baba enne), de ez érthető is, nyilván egész éjjel kaja nélkül nem maradhat a pici (mert fura módon állítólag van, aki beadja, hogy pihenhessen, de közben nem akarja, hogy pótoljanak éjszaka, viszont at meg nem érti, hogy akkor miért keltik fel, hogy mégis szoptasson - hát ezért). Remélem, ez az első éjszaka beadás nem kötelező...

Kedves Vanda! Sajnos Polgár dokiról semmi infom, úgyhogy csak hogy érezd a törődést, írok: üdv a "klubban"! :)

Szép hetet minden kismamának! :)

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Bogáta, nagyon nagy gratula a kis lurkóhoz, és sok-sok tejcsit nektek!
És külön irigyellek a gyors szülésért!

És a dokiért is, jövő szerdáig még persze bármi lehet, de egyelőre semmi jele, h addig szülnénk, én nagyon esélyesnek érzem,h sajna lecsúszom Széchenyiről.

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Bogata!
Gratulálok a babádhoz, szép nagy fiú lett. Kívánok nektek sok tejcsit és amennyire lehet nyugodt nappalokat és éjszakákat.
Szeretném megkérdezni, hogy ki volt a dokid és hol rendel?

Mindenkinek kellemes babavárást és jó babázást kívánok!

Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Bogata-nagy gratula a babaához, csak csatlakozni tudok az elöttem szólókhoz, irígylünk, hogy ilyen gyorsan meg volt.
Nekem is lenne kérdésem, ha nem harargszol: vajúás közben ihattál valamit? Állandóan szomjan akarok halni, és tudom, hogy van olyan kórház, ahol egyéltalán nem lehet. Hányszor vizsgáltak meg vajúdás közben? Olyan szobában voltál, ahol a kitoláshoz nm kellett máshova átmenned? Melyik szülésznő volt ott?
Sajna csatlakozni tudok én is teóhoz, erősen kétlem, hogy 16-ig ki akarna bújni ez a kis drága, és akkor én is lemaradok a Szécsényiről. Pedig olyan jó lenne!!! Nagyon szupi kis méhkeményedéseim vannak, mióta nem szedem a magnéziumot, de feje is lejjebb van már, de még mindig totál zárt a méhszájam, szerintem egy perccel sem fog előbb kibújni, mint ahogy az ki lett számolva.

Köszi kisbogárka, már tényleg nagyon a végét járnom, teljesen hihetetlen, hogy csak 2 hét van hátra. az meg végképp hihetetlen, hogy egyáltalán nem izgulok, vagy nem félek még mindig a szüléstől. Normélis dolog ez? Nagyon várom, minden este elmondjuk párommal (mellesleg ő szombat óta már a férjem :roll: ), hogy mennyire jó lesz, ha itt szuszog majd köztünk, de valahogy a szülés akkor sem izgat. Na kíváncsi elszek mi lesz a vége...

Szép napot mindenkinek!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Igyekszem egyetlen kérdést sem kihagyni.
Első este tudtomman nem kötelező jelleggel viszik be, hanem általában a kismamaák szokták bevinni, mivel utána már nem szívesen veszik be éjszakára.
Az anyakönyvezetéshez az adatokért megy majd egy idősebb hölgy, de magát a születési anyakönyvi kivonatot csak a X.ker Polgármesteri hivatalban lehet átvenni. A hölgy előrre megmondja melyik naptól lehet érte menni.
Napi vizit csak megkérdezik, hogy vagy és lehet kérdezni. Kit mikor vizsgál meg az orvosa az egyéntől függ. Nekem szerencsém volt mert 2 nap is ügyeletes volt a doktor úr amíg bent voltam. De belső vizsgálatot nem végzett csak megnézte a varratot meg beszéltünk még 1-2 dolgot.
A második nap adnak egy nagyon édes szirupot hashajtónak, mert addíg nem lehet hazamenni amíg nem volt székleted. A hőmérőt meg minden reggel meg talán még deében is hoznak.
Nekem eléggé sárga volt a babám így nagyon aluszékony volt és nem akart enni, de kiderült szegénynek nem is volt nagyon mit így egyszer adtak neki tápszert. Kipróbálltam a csecsemős szobába a gépi mellszívót amíg a nővér megetett, nekem az segített abban, hogy jobban beinduljon a tejem.
Fürdetéshez be lehet menni, nállunk egyszer a párom tolta be így ő volt vele. Cukros vizet mindíg raknak a kocsiba amikor visszaadják a fürdetés után a babákat. Én adtam neki mert a baba cukra nagyon leesett ( terhességi diabéteszem volt) és muszály volt valami folyadékot belediktálnom, ha nem akartam, hogy infúzióra kössék. Szegényt nappal 6 éjszaka meg 3 óránként szurkálták és nézték a cukrát. De szerencsére mire hazajöhettünk beállt így nem kellett tovább bent maradnunk.
Sajna nem sikerült képet feltöltenem.
bogata74
 
 


Sziasztok!


Itt találhatók a fényképek a babáról.

http://family.webshots.com/album/563924257kSyaRS


Bocsánat az előbbvéletlenül köszönés nélkül elküldtem amit írtam, mert közben el kelett mennem egyet babázni.

Remélem nem hagytam ki semmit.


Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Sziasztok!

Az újabb válaszok.

Enikő én Dr szécsényi Isvánnál szültem és Rákoskeresztúrra a magánrendelőjébe jártam terhesgondozásra ami az elágnál van. Minden szerdán rendel du-4-tól. www.medikard.hu

Marcsi
Lehetett inni mert nállunk is volt víz és nem szólt senki, hogy nem ihatok. Most jut eszembe mivel a szülés előtt otthon háromszor is voltam nagy wc-n nem is kaptam beöntéset, jobban mondva megkérdezték kérek-e, de mivel a burokrepesztés után már olyan erős fájásaim voltak mondtam ha nem muszály inkább kihagynám.
Vajúdás közben felvételkor amikor megérkeztünk, utána legközelebb amikor megjött a doki, utána meg nem nagyon emlékszem talán még 2-3 szor ( az alatt aháronegyed óra alatt ami a burokrepesztés és a kitolás között eltelt). Ha jól emlékszem 2-3 fájás utána megénzte a doki a baba szívhangját, és kb negyedóránként vizsgált, hogy tudja mikortól lehet nyomni, de igazából nem voltam magamnál így lehet a férjem jobban emlékezne rá.
Mivel amikor odaértünk mind a három szülőszoba tele volt( aznap utánam még hatan jöttek szülni) Így először az Ikeás szobában voltunk. Jó volt a kötélbe kapaszkodni amíg az nst rajtam volt. A burokrepesztés után mentünk a szülőszobába ( a doki kisért át) és ott is szültünk.
A szülésznőről annyit tudok, hogy Zsuzsának hívják, de igazából velem nem nagyon volt mit foglalkoznia, mert minden olyan gyorsan zajlott.

Marcsi ki tudja mi lesz nekem is magától indult el igaz csak két nappal a kiírás előtt.

Remélem semmi sem maradt ki.

Üdv Bogáta
bogata74
 
 


Bogáta! Köszi a sok infot!

Marcsi! Üdvözlet az asszonyok sorában! :D Gratulálok a fejleményekhez! Jól kiszámoltátok! :D Szerintem semmi okod félni, hogy nem félsz :), ez csak könnyít a helyzeten! Irígykedek ám, tényleg nagyon jó lesz nektek, hogy ott fog nemsokára szuszogni köztetek! Nekünk sem ártana lassan megcsinálni a helyet a kislurkónknak, mert érzem, hogy ugyan lassan, de egyre csak fogy az energiám...

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Sziasztok!

Bogáta, nagyon szép a kisfiad, köszönjük a képeket és a választokat is!
Az anyakönyvi kivonatra mennyi időt kellett várnotok? A tb kártyát nekünk kell igényelni?

Marcsi, gratulálok! Milyen volt az esküvő és a lagzi?
Mi is tervbe vettük, de csak az 5 évesbe:):):)
Ha apuka időben hazaér, akkor ma megyünk apasági nyilatkozatot intézni.

Én jelenleg táppénzen vagyok, ugye jól tudom, hogy, ha megszületik a kisbabám, akkor automatikusan kapom a TGyás-t, ha beviszem a munkahelyemre (kifizetőhely) az anyakönyvi kiv-ot? Én csak a baba születésétől szeretnék Tgyásra menni, hogy minél tovább tartson.

Köszönöm.
Üdv,

Tündi
Vendég
 


bogáta-nagyon édes a picuri, gratulálok hozzá!

Tündi-villámesküvő volt, csak polgári, két tanúval, aztán otthon volt otthon egy kis eszem-iszom, de semmi komoly. Ettől függetlenül azért megható volt.
Az apaságit gyorsan intézzétek el, mert szeretnek rajta sokáig ücsörögni, nehogy lemaradjatok valamiről!

nekem azt mondta a személyügyisünk, hogy a tb kártyát nekünk kell elintézni, és amilyen gyorsan csak lehet, és ha ez meg van, akkor az anyakönyvi kivonattal együtt gyorsan el kell neki juttatnom, és az egyszeri anyasági ellátást küldi így. A tgyást, mi vel a szülés várható időpontja előtt is igénybe lehet venni, ezért ahhoz szerintem nem kell az anyakönyvi kivonat, de nem biztos, csak én gondolom így!

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Bogáta!
Megnéztem a kisfiadat, nagyon édi. Nőjetek nagyra, sok türelmet és kitartást hozzá. Köszönöm szépen a válaszokat. Szeretném még kérdezni az árakkal kapcsolatban: egy-egy rendelésen mennyit kell fizetni, ill. a szülés mennyibe kerül?

Marcsi, Kisbogárka!
Ne aggódjatok, mert nemsokára élvezhetitek, hogy ott fog közöttetek szuszogni és annak minden velejáróját is. Használjátok ki ezt a pár hetet és pihenjetek amennyit csak tudtok, mert utána nehezebb lesz. Persze szép, de sokkal nehezebb. Én emlékszem, amikor a korházból hazamentem arra gondoltam, hogy két hét szabadságra lenne szükségem, hogy ki tudjam pihenni magam. :)
És csodálkoztam, hogy nekem miért nem mondta senki sem, hogy ez ilyen nehéz.

Tündi!
Én úgy emlékszem, hogy a munkahelyemről kaptam egy halom nyomtatványt, amit ki kellett töltenem és vinni kellett a gyerek anyakönyvi kivonatát és TB kártyáját, a többit a munkáltató intézte.

Üdv mindenkinek, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenki gratulációját.
Tündi az anyakönyvi kivonatért a párom ment el de mire odaért már készen volt így nem várt rá túl szinte semmit.Mielőtt mendtek érte telefonálljatok oda. A tb kártyát meg állítólag már megigényelte a hivatal és azt mondták 10 nap múlva megkapjuk. Így azért a Teve utcába nem is ment el.

Enikő köldök privit.

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Tegnap elintéztük az apaságit, kb 30 p alatt elkészült vele az anyakönyvvezető.

Puszi,

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Én 10 éve szültem a Bajcsyban, s az élet úgy hozta, hogy most a 4. babát újra ott fogom. A dokim ugyan más, de bízom benne hogy a "régi" szülésznőt megtalálom...Ha jól emlékszem Zsuzsának hívták. Ti itt sűrűn emlgettetek egy Deákné Zsuzsa nevű szülésznőt, szeretnék utána járni, hogy Ő-e az...Aki tud segíteni, le tudná nekem festeni külsőleg akár priviben, hogy be tudjam azonosítani?
S még egy kérdés: szerintetek nem késő a 24. héten felkérni a "kiszemeltet"? Nagyon szép emlékeket őrzök arról a szülésről és ebben Neki nagy szerepe volt...
Előre is köszönöm!!
Judit

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


szia Judit!

Deákné Zsuzsa elég alacsony, szőkés barna majdnem göndör haja van, és nagyon aranyos. Már jóval több, mint 10 éve van a szakmában, könnyen lehet, hogy ő volt ott az első szülésednél. szerintem a 24. héten egyáltalán nem késő felkérni, sőt... Megkérdezhetem, hogy ki a dokid? Jó egészséget kívánok a babaváráshoz, és sok türelmet!

Teó-tegnap voltam Gyopár doktor úrnál. Alapvetően szimpatikus, bár Szécsényinek számomra a nyomába sem ér. Egyébként kedves, alapos, segítőkész, már most megadta a mobilszámát, hogy ha akció van, akkor hívjam. Viszont a vizsgálat eléggé fájdalmas volt, lehet, hogy csak azért, mert én is feszengtem az új doki m iatt, nem tudom. Egyébként az anyagiakról azt mondta, hogy annyit, amennyit a Szécsényivel megbeszéltünk, ő a saját a kismamáitól egyébként 80-at kér, de az "átpasszolt" kismamáktól annyit, amennyit a Szécsényinek szántunk volna. Hát gondolom azért nem véletlenül jegyezte meg, hogy ő mennyit szokott kérni, de m i 80-at biztos nem fogunk adni.
Neked leköltözött már a babád a szülőcatorna közelébe? Az enyém még mindig nagyon fönt van. Bár szerintem kicsit lejjebb van, mint pár héttel ezelőtt, de még közel sem a végleges helyen. Azt mondta a Gyopár doktor úr, emiatt nem kell aggódni, lehet, hogy elég neki a következp front, és már ki is akar jönni egyből, de bent semmiképp nem fog maradni! Azért ezt reméltem én is :lol:
Te voltál már nála? Kíváncsi leszek a véleményedre!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Jajj, már majdnem elfelejtettem!!! Szécsényi doktor úr lett kinevezve a szülészet-nőgyógyászat főorvosi posztjára! Egy nagy gratula neki, szerintem megérdemli!

Kép
marcsi0503
 
 


Judit! P.ü. ment...

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Marcsi, mi is pont tegnap voltunk a Gyopárnál, szimpi volt nekem is, mondjuk kedvességben Széchenyi a nyerő, az biztos.
Ami viszont nekem nagyon bejött, az az volt, hogy csinált UH-t,amit Széchenyi ugye már nem szokott. Ki is derült, amire számítottam, hogy múlt csütörtöki UH után hiába örültünk, h befordult. Hétfőn éjszaka ugyanis, amikor a nagy vihar volt, alig aludtam, annyit mozgott, sejtettem, h letért a pályáról és valóban, harántfekvésbe volt tegnap, ez tuti császár.
Az meg megnyugtat, hogy jövő kedden az NSt mellett lesz UH is, megnézzük akkor épp, hogy fekszik.
Meg azon gondolkoztam, most akkor kinek is szóljak, ha mondjuk 7végén v jövő hét elején beindulna a szülés.

Kép
teó
 
 


Sajnálom, hogy nem fordult be, de ha így akarja... Majd a következő! :D
Jövőhéten én a Szécsényihez megyek még utoljára, és utána való kedden megyek megint a Gyoprához, feltéve, ha még egyben leszek akkor. Nekem most nem csinált uh-t, mert múlt héten voltunk ak órházban genetikain, de ha legközelebb megyek hozzá, akkor nekem is fog. Egyébként ennek én is örülök.
Ha nekem esetleg jövő szombatig beindulna, akkor mindenképp a Szécsényit fogom hívni. Lehet, hogy beteges a ragaszkodásom, de sajna ilyen vagyok. Egyébként affelől nincs kétségem, hogy jó kezekben leszünk akkor is, ha a Gyopárnál fogunk szülni!

Kép
marcsi0503
 
 


Ja, még azt akartam írni, hogy a vizsgálat az nagyon fájt nekem is, nem tudom, nem azért-e, merth eddig mindig zárt volt tlejesen, de most már a külső kinyílt.
Most a Széchenyi jövő szombatig van, tehát 19-éig? Én azt hittem, csak 15ig.

Kép
teó
 
 


Teó! Ne gondolj még a császárra, csak úgy, hogy ha tényleg kell, majd az lesz, de még ne add fel! Látod, ha most megfordult, meg fog akár jövőhéten is. Szombatra hőségriadót írtak, vasárnapra meg óriási zivatarokat. Ha tényleg a front befolyásolja, most miért ne fordulhatna pont vissza! Nyugi! A kollégamnőmnek egyébként közvetlenül szülés előtt fordult be, a vajúdás végén. Készülj fel rá, hogy lehet császár, de ne csak ebben gondolkodj!!! Hátha addigra ő is szépen befordul.

Nagyon drukkolok nektek Teó, Marcsi! :)

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Teo-Szécsényi jövőhét szerdáig, tehát 16-ig van. Bocsi, rosszul írtam! Nekem is nyitottabb már a külső, mint eddig volt, lehet, hogy csak ez volt az oka a fájdalomnak, de nem volt egy nagy élmény, az tény. Remélem találkozunk majd a kórházban, ha lehet, minél előbb!

Kép
marcsi0503
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?