Új privát üzeneted érkezett!

gömböcske írta:Sziasztok!

Köszi a válaszokat!
Tudom, hogy ilyenkor már kevesebbet híznak, de 15 dkg/hét mindig megvolt (minimum). Ti az igény szerinti, vagy az órára szopi mellett vagytok?

ne foglalkozz ezekkel a dekákkal! nem fog élete végéig heti 150 grammokat hízni!!!

nálunk igény szerinti szopi volt bizonyos szabályok mellett.
vagyis 1.5-2 órán belül nem szopott újra egyik sem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


én azt gondolom, hogy anyának ugyanúgy kell, hogy legyen ideje magára, enni, fürdeni, rendet tenni, relaxálni. Addig bizony a gyerek találja fel magát.

(és én tényleg sosem értettem a "fürödni sincs időm mellett" megállapításokat... ha ordít, ordít, fürödni azért csak kell :wink: )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Gömböcske!
A hizás tényleg lelassul az miatt ne aggodj!
Nálunk is probáltuk a 2-2,5 orát betartani szopi ügyben(már amikor sikerült)
De én nem vagyok sajnos egy ilyen következetes anyuka :( nekem olyan ball bickom van hogy csuda :shock: felkapom a csipömre ültetem és viszem mindenfele magammal!Mivel nem jutottam egyröl kettöre igy ez maradt csak a megoldás! :? Igy teljesen profin üzöm az egykezes házimunkát :roll: !

KépKépKépKép
aniko24
 
 

 
 

Nálunk van a fürdöben erre az idöre egy-két játék(FP szék)Lapozgatja "olvasgatja"! :lol:
Igy ez abszolut megoldott "probléma"! :lol:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


aniko24 írta:Nálunk van a fürdöben erre az idöre egy-két játék(FP szék)Lapozgatja "olvasgatja"! :lol:
Igy ez abszolut megoldott "probléma"! :lol:

azt hiszem megőrülnék, ha még akkor is lenne körülöttem egy gyerek :)
nekem kell az a jó esetben 10 perc magány :D :D :D

karonülés nálunk is van, de csak ha nagyon nyügi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Bocs,hogy eddig nem jöttem,de totál beszart a régi gépem,és csak mostanra sikerült egy újabbat beszereznem!

Sajnos nem tudok visszaolvasni,(csak ezt az oldalt pörgettem át)de majd igyekszem visszakapcsolódni,mert nagyon hiányoztatok ám!
Utólag is Boldog Szülinapot kívánok Lilinek és Klári babának!

Tanulok ezerrel,már 1 vizsgám megvan,5.-én lesz a következő,utána nyári szünet!
Fiúkkal minden rendben van,bár az Arnoldkám extra hisztis és anyás lett,sokx nem tudom,hogy mikor mi a jó neki.
Délutánonként pancsolunk az erkélyen-az alsó szomszéd legnagyobb örömére-fiúk imádják továbbra is a vizet,rágyúrunk a Balcsira.

Katyerina,
cukkini:fagyasztanám.De én csak rántani szoktam nyáron,tököt szoktam fagyasztani főzeléknek.

has:nekem annyira kinyúlt a bőröm,hogy azon csak a szike segítene!

Andi
Kép
aanda
 
 


Katyerina,
Maja nem semmi kis hisztis fruska! Ha vízzel leöntöd elhallgat? Én úgy tudom, csak a keményítő-tartalmú nem jó elrakva. De szerintem próbálj ki egy keveset lefagyasztani próbaképp, pár nap múlva meg kóstold meg, hogy ehető-e.

Anikó,
De jó, hogy akkor nem én vagyok az egyetlen, akinek még mindig tápot eszik a gyerek! Jó nektek, hogy embernek sikerült tolni a projected, enyémnek sajna esélytelen. Meg ez amúgy is élete nagy lehetősége, most nagyon ott kell lennie!
Olivérnek csak egy vágás látszik szerencsére…

Gömböcske,
Nehéz kérdés, hogy hagyom-e sírni… Alapvetően azt gondolom, hogy semmi dolgom nincs azon kívül, minthogy vele foglalkozzam és okos, talpraesett gyereket neveljek belőle. De! Az, hogy ne mehessek el a mosdóba, vagy kajálni (ezeket csinálom csak nélküle – zuhanyozni akkor, ha alszik ), szerintem is felháborító, és nem érdekel, ha addig ordít. Mert persze torka szakadtából üvölt, amint eltűntem a képből, hiába beszélek, énekelek, stb… - nem számít. De egyébként nem sírós, csak legyek ott vele. Mégha olvasok vagy telefonálok is, és nem is foglakozom vele, akkor is elvan, csak azt vele egy helyiségben tegyem. Gondolom, nem lettél okosabb!:-)

Orsi,
Szerintem gyerek-függő is, hogy melyik anyuka mennyit engedhet meg magának a gyerekével szemben. Nálunk nem elég csak megszeretgetni, aztán arrébb menni, ha ő nem ezt akarja. Anyuék is csak röhögnek rajta, tudják, hogy milyen akaratos. Nem tudom, hogy nála mivel lehetne célt érni. Talán még a leginkább a figyelem-elterelés működik, pl. hozd ide a labdát, a sárga autót stb…

Anda,
Ezek szerint tényleg elkezdted…. Részvétem! Örülök, hogy újra írsz!

Lányok, rájött vki a megoldásra a pelenkázást illetően? Engem kikészít az állandó visítás, már előre rettegek, ha ki kell cserélnem a kakis pelust (pedig már csak akkor cserélek, ha nagyon muszáj)!

Pompi?
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Anikó,
De jó, hogy akkor nem én vagyok az egyetlen, akinek még mindig tápot eszik a gyerek!

nálunk a fiúk bő 1.5 éves korukig tápot ettek. Ez tök normális szerintem.
Ha megitták volna utána is, akkor 2 éves korig azt adtam volna.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Alapvetően azt gondolom, hogy semmi dolgom nincs azon kívül, minthogy vele foglalkozzam és okos, talpraesett gyereket neveljek belőle.

azt hiszem itt van köztünk az alapvető különbség.
Én sosem gondoltam ezt így, hogy a gyerekkel foglalkozzam - jöhetnek a kövek, de nem vagyok ez az alkat.
Azt gondolom, hogy a gyerek (ha első akkor is) már egy kialakult családba születik meg, kialakult szabályrendszerrel és szokásokkal, és nemcsak a család alkalmazkodik a gyerekhez, hanem a gyerek is a már meglévő rendszerhez (ha többedik gyerek, akkor végképp).

Ez nem nemtörődömség, vagy elhanyagolás - szerintem -, csak annyi, hogy nem én alakítom a programját a nap 100%ban, hanem vannak időszakok, amikor neki kell magában ellennie, mert egyszerűen van más tennivaló.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Katyerina
én turmixolt cukkinit próbáltam fagyasztani, katasztrófális lett, szinte csak víz, gyalulva nem tudom milyen lenne, nem is próbálkozom

Hajni
Hát igen az előléptetés mindig ilyen kettős, ha kisgyerek van. Nálunk pár hónapja volt szó róla, hogy férjem cégen belül nagyobb régió vezetőségét pályázza meg, azzal járt volna, hogy heti 3 nap külföld, ő azt mondta, ő nem tudna úgy élni. Rossz is kicsit, mert azért ez kiugrási lehetőség lett volna, de a 3 nap nélküle hetente az nem nekem való egyáltalán.... Most havi 3 nap van, ez bőven elég. Az viszont nekem tetszene, ha napi 1-2 órát be tudnék a férjemnek segíteni, annyi melóhoz lenne kedvem. Mivel foglalkozik?

Aanda
egyhős vagy, hogy tanulsz!

HAS
az a baj, hogy nekem nem csak a hasam nem feszes.... Nem vagyok nagyon dagi, viszont annál löttyettebb, nagyon ilyen géneket örököltem :(

Zalán alig-alig cicizik! Napi 1 cicizés van, de az sem túl intenzív Örülök is, mert nagyjából így terveztem, meg azért olyan szomorú is vagyok.......... Elszakadás is, meg a hormonjaim is tutti felborultak. Pl. hétvégén anyósék nagy dajdajdt csaptak, mert Zalán szülinapjára nem tudnak jönni, én meg nem voltam elégedett az ajándék színével, nem tetszett, hogy ők tortáztatják és már most, ami be sem volt tervezve.... olyan nyomi vagyok, nem tudtam lelkesedni........

Kép
Kép
emma1976
 
 


sziasztok!

Én azt látom a gyereken, ha nem törődök vele, akkor sokkal idegesebb, és kevesebbet alszik. Azért ma reggel is sírt, kb 6 percet elvolt egyedül, és még 6 percet sírt, de többet nem hagytam, hanem megint megetettem, és azóta alszik. Pénteken hagytam sokat sírni, de az lett az eredmény, hogy alig aludt egész nap, olyan ideges volt szegényke.
De összességében neki is az a jó, hogy a szülei pihentebbek, elégedettebbek, mert akkor van több türelmem hozzá.

A Kaáliba mennyi idővel a köv. lombik előtt kell bejelntkezni? Kb jövő nyáron lehet, hogy meg kéne próbálni a testvér-projektet.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Lányok

amikor esztek, az etetőszékben nincs el a babátok?
én úgy szoktam, hogy a tálcára kipakolok valamit Olivérnek, pl. egy kanalat vagy egy pár kölesgolyót, vagy a csőrös poharát, és addig, amíg bevágom az ebédet, simán el van. kb. 15 percet.

Hajni

mert más mit ezsik/iszik a táp helyett ennyi idősen? tehéntejet?
én azt 2 éves koráig meg se próbálom. épp a napokban olvastam a babapatikában, hogy 3 éves korig ne adjunk tehéntejet.


Katyerina

én komplett kaját csinálnék a cukkiniből, répával, hússal, és úgy fagyasztanám le, mert önmagában nem tudod.

Kép
zsuzsi73
 
 


Anikó
én is mindig balra dobom Zalánt a csípőmre, szóval tiszta vicc, csak a bal kezem bicepszesedik :)

Zsuzsi
Nálunk is így folyik az ebéd, Zalán eszik, aztán marad a székében amíg én eszem. Mondjuk én tök gyorsan eszem, kb. 10 percet kell kibírnia, én is adok neki kanalat, kölesgolyót stb.

Képzeljétek, Zalán tologatja a kocsiját, úgy megy körbe-körbe, odaér vmihez, átkapaszkodik, ha megunja, visszaáll a kocsi mögé, és megy tovább- tesco-s piros kocsi háttámlája lett nálunk a járássegítő:)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Gömböcske
Most fél év a várakozási idő

Kép
Kép
emma1976
 
 


gömböcske írta:Én azt látom a gyereken, ha nem törődök vele, akkor sokkal idegesebb, és kevesebbet alszik. Azért ma reggel is sírt, kb 6 percet elvolt egyedül, és még 6 percet sírt, de többet nem hagytam, hanem megint megetettem, és azóta alszik. Pénteken hagytam sokat sírni, de az lett az eredmény, hogy alig aludt egész nap, olyan ideges volt szegényke..

de szerintem itt senki sem mondta, hogy hagyd sírni, vagy ne foglalkozz vele. Legalábbis nekem egyáltalán nem volt szándákom, lehet, félreérthető volt, amit írtam.

A babád még csak 4 hós, 6 perc szerintem egyáltalán nem rossz ennyi idősen.

de :) akkor próbálok gyakorlati példákat mondani, lehet, így érthetőbb leszek, azt hiszem pár napja fogalmazásgátló van bennem:
1. leülsz mellé a földre és mellett újságot olvasol, ha nyimmogni kezd, a kezébe adsz valami új játékot, az 1-2 percre lefoglalja, ha nyimmog megint foglalkozol vele kicsit
2. ha már melletted jól eljátszik, fel lehet menni a kanapéra, ő marad a földön, amikor jelzi visszamész mellé, megpuszilgatod, mutatsz neki játékot... stb.

így szépen lassan fokozatosan meg lehet neki tanítani, hogy egyedül is el lehet lenni, fel tudja találni magát.

Vannak nyűgös napok, akkor Lili is sokat van kézben - vagy inkább ölben -, és nem sűrűn cipelem itthon. Akkor leülök hozzá és az ölemből játszik, összebújunk, van, amikor ez kell neki.
Máskor meg 1 órát át elmolyol a lakásban mindenféle külső beavatkozás nélkül.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

a krumplin kívül mit nem lehet fagyasztani?
pár adag kaját akarok csinálni, lefagyasztani Olivérnek, mert nincs időm minden nap főzni.

Ti dévényeztek még Lilivel?

Felbuzdulván az élménybeszámolóitokon foglalni akartam a Kolpingba nyár végére, nincs már szoba :(
viszont szept. 4-5-6 van egy nagyobb méretű szoba, lefoglaltam :D
Te pályán jössz végig anyósékhoz (mármit Kiskunfélegyházáig)
szerinted nekem Alsópáhokra pályán lenne célszerű menni?

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

a krumplin kívül mit nem lehet fagyasztani?
pár adag kaját akarok csinálni, lefagyasztani Olivérnek, mert nincs időm minden nap főzni.

Ti dévényeztek még Lilivel?

Felbuzdulván az élménybeszámolóitokon foglalni akartam a Kolpingba nyár végére, nincs már szoba :(
viszont szept. 4-5-6 van egy nagyobb méretű szoba, lefoglaltam :D
Te pályán jössz végig anyósékhoz (mármit Kiskunfélegyházáig)
szerinted nekem Alsópáhokra pályán lenne célszerű menni?

na, ezt nem úszom meg 1 szavas válaszban :)

szerintem krumplin kívül mindent lehet, bár én nem vagyok egy fagyasztós fajta.

mi már nem dévényezünk, kb. 1 hónapja, mert semmit nem változik a karja, kínlódás a terápia, így abbahagytuk

Kolping mindig ilyen 2-3 hónapra előre kell foglalni, akkor tuti van, azon belül nagyon lutri

szerintem autópálya (bár függ attól mennyivel mész a pályán). nekünk autópályán gyorsabb, de én nem 130cal megyek. Ha 130cal közlekedsz, akkor időben az autópálya és a kecskemétnél dunaújvárosnak történő átjövetel kb. ugyanannyi idő.
de érdemes lenne a michelin.com-on a rout plannerben megnézni.
(de tőletek azért az szerintem min. 3.5-4 óra kocsival)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Orsi!

Ma pont úgy csináltam, ahogy leírtad, egész jó volt. Eleinte tettem-vettem, mindig néztem, a kezébe adtam játékokat. Aztán kb. 20 perc után leültem mellé, és elszórakoztattam. 1 órán át a földön volt, nem vettem fel, de amikor nagyon nyűgi volt, akkor felvettem, és a tükörben megnézte magát, jókat mosolygott magára, megint jó kedve lett.

Pénteken egész nap 40 percet aludt, ma de. 3 órát, és du. is már 1 órája szundít. Ez mitől függhet (mármint hogy mennyit alszik)? Az időjárástól?

Amúgy köszi mindenkinek az ötleteket!

Mi van Fendikével és Petitpoissal?

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Szia Orsi!

Megvan még a bébiétel?

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Orsi,
Szerintem az jó anya, aki minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy lehetőségeihez mérten gyereke mindenből a legjavát kapja, és hogy nagyon szeresse a gyerekét! Gondolom így már nem is annyira különbözünk… :wink:

Emma,
Heti 3 napot apa nélkül szerintem én is igen rosszul fogadnék!
Enyém apa ugyanazt dolgozza, mint én. Végülis nem titok, tévénél dolgozunk, adásokat csinálunk. Itt most az a baj, hogy én úgy tudnék apának segíteni, hogy ha elvállalnám azt a melót, amit már korábban elvállalt, amikor még nem tudta, hogy lesz ez. De ez teljes embert igényel éjszakákkal, hétvégékkel – a szokásos őrjöngés! Pedig lenne hozzá kedvem, de Olivért meg nem adom senkinek, úgyhogy eldőlt a dolog. (Már csak szegény apának kéne semmissé tenni azt az aláírt szerződést… )

Zsuzsi,
Ja, már én is tök gyorsan eszem, egy darabig bírja is, de hamarabb megunja, mint ahogy én abbahagyom… Nálunk is ilyenkor megy a kölesgolyó, a tárgyak közül viszont bármit adok, azonnal eldobja. Pedig már vettem olyat is, ami tök erősen odatapad a tálcához, de az se ússza meg a kingkong-kezeket!:roll: :lol:

Gömböcske,
Ők a 2008-as topikba írnak.
20140901102739
 
 


Hajni,Emma,
köszi!Az az igazság,hogy muszáj tanulnom ahhoz,hogy ne kelljen visszamenni az előző munkahelyemre műszakozni.Hiába imádtam a munkámat,váltanom kellett,új szakmát kell tanulnom,amit szerintem szeretni fogok.És a lényeg,hogy állandó nappalos leszek,így a fiúkat nem kell majd anyósékra bíznom!!!

Hajni,
pelenkázás:nálunk is nehéz,a figyelemelterelésen kívül nincs más ötletem.Én kicsi állatos könyvet adok nekik,közben lapozgatják,és utánozzuk az állathangokat.

Emma,
én is löttyett lettem,pedig egész nap talpon vagyok.Hiába,már nem vagyok 20 éves!
Ötletes a járássegítő!Fiúknak fűnyírójuk van,imádják!

Zsuzsi,
örülhetsz,hogy 15 percig elvan a fiad a székben!Én velük együtt eszek,ez bevált.
Enyémek 1 éves koruk óta reggel tejet isznak,este tápszert.

Gömböcske,
szépen haladtok,így tovább!

Andi
Kép
aanda
 
 


Anda!
Ügyes vagy,gratula az egy vizsgádhoz!
A következöhöz meg szoritok!

Hajni!
Én Marcinak 3 éves koráig tápot adtam! :oops:
És utána is Ausztriábol hoztam kartonszámra a gyerektejet és azt kapta sokáig!Nem sznobságbol ha nem abban komoly "cucc" volt amit az én nem evö gyerekem szivesen megivott és már még sem tápszert ivott(egyébként olcsobb mint a sima tej itthon :roll: )!Igy nem aggodtam azon hogy egész nap nem eszik semmit! :evil: :?
Egyébként ez nem az én projectem(tudom csak elirtad) ha nem apáé!Elsö egyeztetö tárgyalásra elküldte az egyik müszaki igazgatoját és igy neki elég volt a következö héten részt venni a meetingen!
De azért gratulálok a jo melohoz mert azért ezek sokat jelentenek az ember életében még ha sok lemondással is jár!

Emma!
Nagyon édes lehet Zalánod!
Nálunk is az Ikeás szék a favorit! :lol:
De most ennek érzett az izére!
Kép
De itt egy székes is!
Kép
Egyébként gyors evésbe már én is profi vagyok! :lol:

Orsi!
Birom ahogy irsz és mindig megfogadom kicsit elcsippentek belöle!
De az alapoknál dugába döl az egész elkébzelésem!

Gömböcske!
Ez már szép haladás!!!

Kébzeljétek kész lett a játszoterünk!
Már csak a müanyag játékokat kell felfurni és kész!
Olyan szép lett! :D

Nem tudom kinek van közületek levegö tisztitoja?
Nekünk van egy Lux és egy Zepter.A lényeg hogy a Luxba 2 havonta cserélem a szüröket mert brutál koszos lesz, a Zepterbe még egyszer sem kellett!És ma néztem és még mindig jok! :shock: Nem értem...ez nem csinál semmit ???? :evil: Mert disznek kicsit drága mulatság! :evil:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Gömböcske

Olivérnek is vannak olyan napjai, hogy összesen 1 órát alszik egész nap, aztán a következőn meg 4 órát. én semmi összefüggést nem látok az időjárással, fronttal, stb.

Hajni

nincs olyan játékotok, amit ha a feje fölé tartasz, extázisba kerül?
én amikor sír Olivér a pelenkázón, ezt vetem be. Van egy tevénk, ami énekel, újabban azt kapcsolom be és tartom neki, kacag hangosan olyankor . És ezt kizárólag a pelenkázóasztalon veszem elő, nehogy hamar ráunjon.
De izgis melótok van a férjeddel.

Anikó

nagyon cuki Ágoston.
a játszótérről képeket kérünk majd!!!
Én is nézegettem már ezeket a kész babatejeket, de nagyon drága. most kinéztem egyet, milupa junior gyerekital. 1 éves kortól lehet.

Aanda

Ti mennyi idig fürdötök az erkélyen? Olivér akár 1 órát is el lenne, nem unja meg. Mi fürdünk délelőtt meg délután is.

Orsi

köszi a segítséget.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni, Orsi!

:) Mindkettőtök álláspontja, érthető és tényleg közel áll egymáshoz.

Engem Maja hisztije, legtöbbször azért borít ki, mert eddig nem volt jellemző és többnyire nem tudok mit kezeni vele. Próbálom, hagyni kicsit főni a levében, de tényleg többször előfordult, hogy annyira behergelte magát, hogy gyakorlatilag nem volt magánál és fuldoklott. A másik amiért ilyenkor én is behergelem magam, hogy többnyire ilyenkor akarok, nagyon-nagyon megcsinálni valamit. Na ekkor szokta mondani apa, hogy hagyjam a pi...-ba, nem a lakás a fontos...
inkább csak az a dilemma, ha most ezeknek engedek, akkor el fogom-e rontani, ezek csak hisztik, vagy valóban szüksége van rám.
egyébként sétálni, soha nem sétálok velük, hogy az ölembe vannak. Magamhoz veszem őket és hátradőlök velük a fotelba, vagy a karámba.
Az hogy hajnalban az ágyunkban landol, meg nekem kényelmes, mert magamhoz veszem, visszaalszik és én is visszaalszom, ha nem ájulok be, akkor 10 perc múlva már az ágyában van újra.
De alapjában véve jól elmolyolnak egyedül is, csak ez a belém csimpaszkodást nem tudom mire vélni.
Ja ma meg majdnem megvert Maja mikor vittem volna az ágyába....
Szóval azért tud szépen produkálni, de akkor ez így egy év tájékán normális???
:shock: :shock: :shock:
és ez még nem a dackorszak???? Hát nem is tudom magamat vagy őt fogom-e elásni.... és ha ehhez még jön Gaja is.... :shock: :shock: :shock: :shock:

Hajni!

A pelenkázásra még mindig nincs ötletem. Próbáltam állva, meg bugyi pelenkát, de szerintem macerásabb cserélni, főleg tele kakival, mint a tépőzárasat...

Apának, meg gratula, remélem sikerül megoldani az előző melót. Téged is teljesen megértelek, hogy nem mozdulsz Olivér mellől.
Amíg nem régjuk a küszöböt én sem megyek sehová.
Nekem azért szerencsém van, hogy Apa itt dolgozik a szomszédban. Kereshetne többet is az iparban, de akkor tuti, hogy soha nem látnánk. Amíg megoldható, addig inkább a kispénzt választotta... igaz, nincs is saját lakásunk....

Aanda!

Nagyon ügyes vagy! Szorítok a következő vizsgádhoz.

Zsuzsi!

A milupa junior, nálunk is bejött!

Aniko!

Elárulod a babatej nevét, mert akkor hozatnék be anyukámékkal, vagy ha megyünk haza akkor kiugranék ausztriába bevásásrolni.
Ja a multkor hozott pelust is pampers minőségüt, feléért, mint itthon...
azért vicces, hogy jobban megéri ausztriában vásárolni mint itthon. Szerencsére még a benzin költséget sem kell számolni, mert az öcsém meg heti egyszer tuti, hogy ausztriában van.

katyerina
 
 


Andi,
Megpróbáltam az állathangokat, az első kettő még érdekelte, aztán szaladt tovább üvöltve kakás seggel… :twisted: :lol:

Anikó,
Ágoston teljesen szőke lett, aztaaa! :lol: Komoly nagyon a járássegítője! Nem fázik a lába a kövön? Játszótér miatt nagyon irígy! :lol: Jártok egyébként közös játszóterekre?

Zsuzsi,
Még a körömvágó ollóját is bevetem, megnézi, majd elhajítja és üvölt. :( Most már van, amikor hozzá se szólok, csak csinálom gyorsan a dolgomat. (Mármint a pelusozást. ) Kicsit belefáradtam, hogy úgyse jó semmi!:?
20140901102739
 
 


Katyerina,
én is megijedtem picit, mikor Orsi írta, hogy lesz ez még rosszabb is... Mondjuk én folyamatosan edződöm, mert Olivér mindig is hisztis volt, nade hogy ennyire visítva ordítva üvöltsön! Viszont ilyenkor mindig tökéletesen ejti, hogy 'anyaaaa'! :lol: Persze nyomatékosít egy kis halálhörgéssel is! :lol:

Azért ez mennyire durva, hogy egy (vagy több ) gyerek mennyire megváltoztatja az életünket, meg mennyi lemondásasl jár... Mondjuk édes ez a lemondás, de azért akkor se gondoltam volna...
20140901102739
 
 


Katyerina

miért macerás a bugyi pelenka kakásan? az oldalát kell széttépni mindkét oldalon, én úgy veszem le. nekem sokkal kényelmesebb, mint a hagyomásnyos pelus.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!
:)
mert az nem jutott eszembe, hogy széttépjem! :lol:

katyerina
 
 


Pedig higyjétek el nekem, hogy 2-3 évesen majd visszanézve, semminek fog tűnni a mostani hiszti :wink:

nem riogatás.

hisztinél meg minden gyereknél más módszer válik be, van akinél működik, ha ignorálod (pl. Máté), van akit meg szeretgetni kell és közösen kihozni (pl. Levi), mert ha magára hagyod, akkor képes akár 40 percet fejhangon óbégatni.
Az, ha a hisztivel foglalkozol szerintem egyáltalán nem az elrontás irányába viszi a dolgokat (szerintem alapvetően a következetlenséggel lehet elrontani egy gyereket)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


voltunk egyéves kontrollon (hanyaganya.hu)
Lili 74 cm és 8250 gram.

na és akkor a vicc :lol:
van két gyerekem akik 1 évesen csontra egyformák voltak, az egyik egy tök husimusi kislány a másik egy girnyógéza pasi....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hiszti nálunk is van, de ha nem álmos vagy éhes, akkor viszonylag könnyen leszerelhető. Általában nem azt mondom, hogy nem szabad - pl konektor, hanem, hogy jaj, ez életveszélyes, nehogy megrázzon! és felkapom és elviszem. Persze visszamegy néha, de ugyanígy elviszem, és játszunk mást. Ha persze fáradt, akkor elkezd zokogni... Az biztos, hogy ha az ember töknyugodt marad, nyert ügye van. Ha ideges leszek, az olaj a tűzre. Persze sikerül néha kihoznia a sodromból.... de egyre ritkábban hagyom magam...

Hajni
ja, úgy persze megértem, ha nem veszed át a melót. SZerkesztitek az adásokat? (vagy ne kíváncsiskodjak? :D ) Most úgy vagyok vele, hogy még min. 1 év, amíg biztosan nem bírom Zalán nélkül.

Orsi
Hát igen, egy nő meg egy pasi testalkata és és föld. De ha Lili 8 kg val husi, mit mondjak zalánra?:)

Anikó
Ágoston már nem golyócska, igaz? hogy áll a súlya?
Nagyon-nagyon helyes, ahogy tologat!
Nektek saját cégetek van, ugye? Apa nálatok mennyit van otthon?

Mivel csak éjszaka cicizik a drága, tegnap megpróbáltuk, és tápszercsit este apától is elfogadja, szóval ma kimenőzök, és életében először apa fekteti le. Húúú, izgi.

Kép
Kép
emma1976
 
 


hali, lányok!

csak egy gyors beköszönés...
Ma utazunk Bükkfürdőre - elvileg legalábbis... az én cuccaim még nincsenek bepakolva... apa teljesen kész valami munkaügytől... szanaszét vagyunk, de azért csak összejön...
Az utolsókat már nem is tudom elolvasni, bocsi...

anikó, köszi!

zsebike,
terhesség előtti súlyomon vagyok, azaz sikerült a 8 kg mínusz. Most persze indul majd a nyaralás alatti félpanziós portya a svédasztalnál...

puszi mindenkinek! legyetek jók, majd jövök! :D

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi!
Nagyon jo pihenést nektek!!!

Katyus!
Ide teszem a linket neked!
http://www.nestlenutrition.com/en/nutri ... roduct.htm
Valami hasonlot már itthon is árulnak de még sem azt!
http://www.nestle.hu/baba/ProductListPa ... egoryid=18
Egyébként ezeket a jo kis babatejeket már évek ota mindenhol lehet kapni csak itthon nem! :evil:
Árulták azt az olasz 3dl-t valami 3-400ft-ért és semmi nem volt benne! :? És még izre sem volt jo!
Szerintem megéri 2-3 kartonnal hozni és az eláll!Én Spanyolbol régen böröndbe hoztam haza! :roll: :lol: Ha egyszer ott voltam...! :roll: :lol:
Apa szerint kicsit szalajt az agyam! :lol:
Ha tudsz hozatni az meg külön szerencse mert akkor tényleg nincs benzinköltséged!!!
Közben meg is kerestem neked az eredetit!
http://www.nestlebaby.com/es/baby_nutri ... ge=4&pci=5
Ez van Ausztriába is!

Emma!
Igen,saját cégünk van!
Apa sokat dolgozik és sokat van külföldön de az itthoni gépre most már több munkát küldet igy testben velünk van! :roll:
Ami néha azért kevés de több mint a semmi! :?
Jo mulatást estére!!!

Hajni!
Ez egy Fp járássegitö amit össze lehet kapcsolni középen és akkor rá is lehet ülni!
Kicsit viseletes szegény mert utcán és mindenhol huzigáljuk de hát ez van! :lol:
Nem hideg a kö mert padlofütés van és nyári üzemmodban is temperál!Egyébként lefagyna a vesénk mert márvány és ontaná a hideget magábol! :evil: De igy mindig langyos!
Teljesen kiszökült Ágoston,Marci is ilyen kis szöke volt! :D
Én nem járok közös játszora mert itt a kertesházak között nem nagyon van! :(

Ha teljesen kész a játszo akkor teszek képet!
Már csak a müanyag kiegészitök kellenek rá!!


Orsi!
Gratula a kis pufi lányhoz!!! :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Orsi,
Mi még nem is voltunk 1 éves kontrollon, gyanítom, nem is megyünk. Amúgy hova kéne? Tök sokat nőtt Lili! :D

Emma,
Igen, szerkesztjük, bár apa most fő-…! Szerintem nálam is min. 1 év még kell… Mikor is mentek a Kaáliba? Mert addigra meg lehet, hogy jön a tesó! :D
Jó mulatást estére! Hová mentek?

Pompi,
Aztaa 8 kg!:shock: Nagyon ügyes vagy! Nálam inkább fölfelé megy…:( Jó Bükkfürdőzést, biztos tök jó lesz!

Anikó,
A spanyol oldalon ami van tej, az cukros.:( Mindegyik babatej az?
Olivér csak néha használta/ja a járássegítőt, szalad magától! :D Nagyon kíváncsi vagyok én is a játszóra, bizti nagyon állat! :D
20140901102739
 
 


Orsi,
Mi is csak holnap megyünk 1 éves kontrollra.

Hajni,
:lol: :lol: Elképzeltem Olivér halálhörgését!
Én is odaadtam neki a körömvágót, Apa ki is akadt rajta, de az volt az egyetlen dolog, ami tetszett neki a pelenkázó komódról. Próbáld ki esetleg a bugyi pelenkát, abba gyorsan bele lehet "rángatni" ölben.

Emma,
Jó szórakozást!
Én a múlt héten voltam kimenős. Délután direkt későn fektettem le, hogy este sokáig szabad legyek. Fél 10re jöttem, de épp akkor szólt apa, hogy nem is kellek, mert sikerült elaltatni. Az volt az első cici nélküli lefekvés. 2 hét múlva megint csinálunk egy csajos estét, akkorra megpróbálom bevezetni a tápit...nem lesz 1xű, de kistesó miatt is jó lenne már. :?

Pompika,
Jó nyaralást Nektek!

Anikó,
Marci még mindig rosszevő?
Ja, nekünk is megfogja a zoknit a cipő.

Kép
bandika
 
 


Anikó
ezért a teste legalább ott van nektek:lol:

Hajni
Na főszerkesztő az nagy dolog! De ha pl. éjszaka bent van, akkor délelőtt veletek, nem?
Aug. végén uh és vérvétel, aztán ősszel fagyis. Persze nagyon-nagyon remélem, hogy Zalán 2 éves korára már minimum pocakos leszek, és akkor megint tesó 2 éves koráig tolva a munka. Camponába megyünk este.

Bandika
akkor nálatok is ügyes apa!
Én csak lestem, milyen simán megy a tápszer estére. Ugyanúgy fekszik be az ölembe, és egyhúzásra megiszik 150-160 ml-t, és elégedett az élettel.
Milyen bugyipelenkát használtok?

Kép
Kép
emma1976
 
 


sziasztok!

A kimenő fiókból mikor megy ki a levél???

Köszi

Kép
Kép
gömböcske
 
 


gömböcske írta:sziasztok!

A kimenő fiókból mikor megy ki a levél???

Köszi

amikor a címzett elolvassa! :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Orsi,
Mi még nem is voltunk 1 éves kontrollon, gyanítom, nem is megyünk. Amúgy hova kéne? Tök sokat nőtt Lili! :D

hosszra igen :D súlyra február óta hízott 500 grammot :oops: :oops:
mi a gyerekorvosnál voltunk.
fejet meg hosszt mértek

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ma voltam tornázni!!!!!!!!!!!!!!!! ééééééés biciklivel mentem!!!!!!!!!

:lol:
megállapítottam, hogy az állóképességem nagyon jó. Bár volt olyan gyakorlat amit nem csináltam végig, mert naggyon fájt, és azért holnap is szeretnék mozogni... viszont nem fáradtam ki.

Hajni!

egyéves kontrollra a gyerekdokihoz szoktak menni. Mi is ott voltunk. Méricskélés, meg állapot felmérést csinált nekünk. Tüdő, szív hallgatás, menette őket, meg figyelte, hogy milyen gyorsan akarják megkaparintani a cuccait... :) Meg megbeszéltünk egy csomó mindent. Hamár a szuper védőnőmnek még arra sincs érkezése, hogy rám csörögjön, hogy nem éheztetem-e a gyereket.... Télóta jön, megbeszélni a hozzátáplálást.... :twisted:

Bandika!

nagyon ügyes apa! Nálunk is ma sikerült nélkülem az altatás!

ma egyébként is tündériek voltak a csajok. Se hiszti, se nyűgi, tök szépen játszottak....

Pompi!

jó nyaralást.

mi még mindig nem tudjuk, hogy hova mikor és kivel menjünk.
Felmerült, hogy csak 4-esben, de az is, hogy egyszer egyik nagyszülőpárral, egyszer a másikkal... Hátha nekünk is jut valami pihi...
nem tudom....


Anikó!

köszi a linket. Megnézetem, majd...

katyerina
 
 


Ma voltam tornázni!!!!!!!!!!!!!!!! ééééééés biciklivel mentem!!!!!!!!!

:lol:
megállapítottam, hogy az állóképességem nagyon jó. Bár volt olyan gyakorlat amit nem csináltam végig, mert naggyon fájt, és azért holnap is szeretnék mozogni... viszont nem fáradtam ki.

Hajni!

egyéves kontrollra a gyerekdokihoz szoktak menni. Mi is ott voltunk. Méricskélés, meg állapot felmérést csinált nekünk. Tüdő, szív hallgatás, menette őket, meg figyelte, hogy milyen gyorsan akarják megkaparintani a cuccait... :) Meg megbeszéltünk egy csomó mindent. Hamár a szuper védőnőmnek még arra sincs érkezése, hogy rám csörögjön, hogy nem éheztetem-e a gyereket.... Télóta jön, megbeszélni a hozzátáplálást.... :twisted:

Bandika!

nagyon ügyes apa! Nálunk is ma sikerült nélkülem az altatás!

ma egyébként is tündériek voltak a csajok. Se hiszti, se nyűgi, tök szépen játszottak....

Pompi!

jó nyaralást.

mi még mindig nem tudjuk, hogy hova mikor és kivel menjünk.
Felmerült, hogy csak 4-esben, de az is, hogy egyszer egyik nagyszülőpárral, egyszer a másikkal... Hátha nekünk is jut valami pihi...
nem tudom....


Anikó!

köszi a linket. Megnézetem, majd...

katyerina
 
 


Ma voltam tornázni!!!!!!!!!!!!!!!! ééééééés biciklivel mentem!!!!!!!!!

:lol:
megállapítottam, hogy az állóképességem nagyon jó. Bár volt olyan gyakorlat amit nem csináltam végig, mert naggyon fájt, és azért holnap is szeretnék mozogni... viszont nem fáradtam ki.

Hajni!

egyéves kontrollra a gyerekdokihoz szoktak menni. Mi is ott voltunk. Méricskélés, meg állapot felmérést csinált nekünk. Tüdő, szív hallgatás, menette őket, meg figyelte, hogy milyen gyorsan akarják megkaparintani a cuccait... :) Meg megbeszéltünk egy csomó mindent. Hamár a szuper védőnőmnek még arra sincs érkezése, hogy rám csörögjön, hogy nem éheztetem-e a gyereket.... Télóta jön, megbeszélni a hozzátáplálást.... :twisted:

Bandika!

nagyon ügyes apa! Nálunk is ma sikerült nélkülem az altatás!

ma egyébként is tündériek voltak a csajok. Se hiszti, se nyűgi, tök szépen játszottak....

Pompi!

jó nyaralást.

mi még mindig nem tudjuk, hogy hova mikor és kivel menjünk.
Felmerült, hogy csak 4-esben, de az is, hogy egyszer egyik nagyszülőpárral, egyszer a másikkal... Hátha nekünk is jut valami pihi...
nem tudom....


Anikó!

köszi a linket. Megnézetem, majd...

katyerina
 
 


Bandika :P ,
még nem is gondolkodtam el a bugyipeluson, az mitől jobb? Olivérnek azzal van a legnagyobb baja, hogy a hátára fektetem, és nagyjából úgy kéne maradnia, amíg a kakikákat letörlöm, de ugye ez eltart egy ideig... Ezt a bugyisnál se úsznám meg, nem?
Milyen tápit tervezel adni?

Emma :P ,
sajnos ez úgy van, hogy a nappal mindig fix, és ha van montír, az legtöbbször éjszakára esik, de másnap ugyanúgy menni kell. Hétvége az meg vagy felvétel vagy vmi tuti nagyon fontos dolog, amiért be kell menni.:roll:
Milyen tápit használtok? Augusztusban lehet, hogy találkozunk... :D

Katyerina:P,
akkor szeritnem nekünk azért nem kellett menni, mert a doki kijár 4-6 hetente, akkor szokott kérdezni adatokat, meg megvizsgálja, meg ugye beadja az éppen aktuális szurit. Mondjuk nem tudom minek jön ilyen sokszor, én nem hívom! Bár lehet, hogy a lóvé miatt...:?
Most már akkor járni fogsz tornára? Tök jó!

Mindenhol milyen ügyesek az apukák, most már úgy látom, nekem is be kell fognom apát... :D
20140901102739
 
 


Emma,
Én most vettem először bugyipelust, Libero limited edition, jópofa minták vannak rajta.

Hajni,
Nincs nagy tapasztalatom a pelus terén, mert még csak párszor próbáltam. Ha nincs kaka, akkor egyszerűbb fel/levenni, mert állva megoldható. Kakinál, sztem mennyiség és állag függő. :lol: Én a bodyt felgombolom Balu vállára és így szépen le tudom törölgetni, persze ez csak akkor működik, ha közben játszik vmivel.
Tápi: humana ha2 van itthon. Kb. féléve váltottam ki, de még bontatlan, nem tudom, mennyire jön majd be az íze. Olivér mit iszik? Van, ami Nektek nem jött be?

Katyerina,
Mi 2x barátokkal, 1x nagyszülőkkel megyünk nyaralni. Barátoknál van féléves, másiknál kétéves baba, velük biztos nem fogunk sokat
pihenni. :D

Kép
bandika
 
 


Sziasztok!

Anikó,Katyerina,
köszi a drukkokat,rámfér!Sajnos nem haladok úgy a tanulással,ahogy terveztem!

Anikó,
én csak a Lux porszívót ismerem,hihetetlen,hogy mennyi port fel tud szívni!

Zsuzsi,
1-2 órát fürdenek,de nincsenek folyamatosan vízben.A kiföcskölt vizet meleggel pótolom,így nem fáznak meg.Mi csak délután pancsizunk,mert de-t odatűz a nap.

Nem tudom,hogy Ti hogy vagytok vele,de nekünk a fürdőpelus egyátalán nem jött be!Belement a víz,és kicsit taknyosak is lettek a fiúk,mert folyamatosan hűtötte a testüket a vizes pelenka.Úgyhogy pucérok,és odapisilnek az erkélyre! :lol: Délután már nem szoktak kakilni,úgyhogy a Balcsin se fogok rájuk adni pelust,max egy kisbugyit,ha nem volt kaka délelőtt.

Katyerina,
Arni dettó Maja!Tudom,hogy mikor csak hiszti,és mikor van szüksége rám valójában,akkor felveszem,és szorosan hozzám bújik!Szerencsére éjszaka elég egy puszi,és visszaadni a cumit.
pénz:mi lassan rágjuk a küszöböt!Hónapról-hónapra egyre nehezebb kijönni a fizetésből,pedig Apa viszonylag jól keres,de a kiadások meg csak nőnek a fiúkkal együtt!Úgy néz ki,hogy vissza kell mennem dolgozni 2 éves korukban,ha ez így folytatódik.A sulival csak 1 év múlva végzek,úgyhogy valami átmeneti állást kell találnom arra a pár hónapra!Sajnos sok a vita a pénzhiány miatt,hiába,megszoktuk,hogy hosszú évekig 2 (jó) fizetésből éltünk,de szerencsére mindenünk megvan,és a gyerekek a legfontosabbak a világon!
Tényleg hihetelen,hogy mennyire megváltozott az életünk!

Orsi,
Lili szépen növöget!
Igyekeszem megjegyezni a doldokat a jövőre nézve!

Hajni,
sajnálom,hogy Apa ennyit dolgozik,és a pelenkázást is!

Emma,Bandika,
ügyesek az Apucik,kell is a kikapcsolódás!

Pompi,
Jó nyaralást kívánok!
Nagyon ügyes vagy!Az az 1-2 kiló,ami a nyaralás alatt feljön,könnyen visszamegy majd!

Katyerina,
irigyellek a torna miatt!
Nekem sem ártana valami másfajta mozgás is a futáson,hajolgatáson kívül!

Andi
Kép
aanda
 
 


Mozizás jó volt, apa ügyesen lefektette Zalánt.

SOS! Ha vki 11 ig küldene nekem tutti cukkini krémleves receptet, nagyon megköszönném! Találtam párat a neten, de nem tetszenek....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Ismét egy kérdéssel pofátlankodnék közétek.

Van -e valakinek közületek az utazóágyba még külön matraca? A nyáron többször fogjuk használni az utazóágyat, és egy ilyen beszerzésén gondolkodom, mert nagyon nem szeretem, hogy alapból vékony, és zizegős anyaggal van bevonva a matraca az ágynak.
Kíváncsi vagyok nagyon a véleményetekre.

LKT
lkt
 
 


Bandika :D ,
Mi 3-as tápit használunk (Humana szintén ), mert az is már 8 hótól van, a 2-es meg talán 6 hótól. Ezzel is kezdtük, nem próbáltunk mást. Kétféle ízben van, almás meg banános vaníliás, mindkettőt használjuk.
Én csak akkor teszem tisztába, ha kakis, kévéve reggel, mert akkor akkor is, ha nincs csomag. Naponta 2-3-szor kakil, nem küszködök vele, ha nem muszáj... :roll:

Anda :D ,
A fürdőpelus miatt én is mindig aggódom, hogy hideg neki. De a strandos vizekbe nem engedik be pelus nélkül, úgyhogy én gyakran cserélem.
A pénz-dolgot nagyon sajnálom, tényleg! :( Olyan rossz ilyesmit olvasni… :(

Emma :D ,
Örülök, hogy minden összejött! Levest nem tudok, sajna.

Lkt :D ,
Mi csak egy gumis lepedőt terítettünk bele, Olivért nem zavarta. Bár igaz, mi nagyon rég használtunk utazóst, akkor még nagyon kicsi volt. Manapság csak járókaként használjuk, ha vhová hosszabb időre megyünk. (Velem alszik. )
20140901102739
 
 


Lkt,
Mi egy vékony szivacsot vettünk bele, azt kicsire össze lehet tekerni.

Hajni,
Almás, banánost biztos Balu is szeretné, ha nem jön be a HA, akkor majd olyat nézek neki. Ha nem lenne itthon, akkor már én is a 3at vettem volna, de ha már egyszer kiváltottam, akkor elhasználjuk, ha tudjuk.

Andi,
Mi is csak fürdéskor használjuk a fürdőpelust. Ha meg itthon vagyunk és ki-be mászkál, akkor nincs pelus.

Emma,
Én még cukkiniből nem csináltam krémlevest. Sikerült végül összehozni vmit?

Kép
bandika
 
 


Cukkiniből krémleves?
szerintem az alapötlet nem jó. Abból nem lehet, ahogy tökből se :)

Lkt :)
nekünk van benne matrac én szeretem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: